Konec Evropské unie?


Gatestone Institute

Příspěvek byl publikován v rubrice twitter se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

29 reakcí na Konec Evropské unie?

  1. strejda napsal:

    Erdogan měl obrovské štěstí díky koronaviru. Na turecko-řecké hranici se dostal do patu, který mu mohl zlomit vaz. Epidemie mu umožnila ustoupit bez ztráty prestiže a čekat na další příležitost. Ta přijde! Otevřel se tak prostor na vyřešení syrské krize, kde EU zase totálně selže a problém se znovu vrátí v ještě větší síle.
    Trochu odbočím, píše se, že na severu Itálie pracuje velké množství čínských dělníků. To je samo o sobě neuvěřitelné, ale ještě neuvěřitelnější je, že Itálie plná připrchlíků, podle našeho objektivního tisku vesměs inženýrů a lékařů, ty připrchlíky nezaměstnala. Možná kdyby se to pak po světě rozneslo, tak by zájem o Itálii výrazně ochabl.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Snad přítomní prominou trochu reklamy. 😉
      Kdyby se snad někdo chtěl v karanténě blíže seznámit s tím, jaká úskalí může přinést jednání s Turky, na webu Městské knihovny Praha jsou volně dostupné k přečtení nebo ke stažení – mimo jiných textů – i vzpomínky Václava Vratislava z Mitrovic o zážitcích Krekvicova poselství (1591-1595).

      To se mi líbí

  2. lujjza napsal:

    Andrej Babiš:

    „Chci upozornit, že na boj s COVID-19 nedává EU ani o korunu víc, než na kolik měly státy nárok už před pandemií. Schválených 30 mld. Kč, kvůli kterým média oslavují evropské instituce, nejsou peníze navíc. Jsou dávno naše,“ napsal Andrej Babiš na svém Twitteru.

    To se mi líbí

  3. bob napsal:

    Možná, že jsem to blbě pochopil. Ale zaznamenal jsem, že EU uvažuje jako celek nakupovat ochranné prostředky v Číně.
    Přeložil jsem si to tak, že přijdeme o komparativní výhodu, spočívající v leteckém mostu k nám?
    Jestli ano, tak potěš Pán Bůh.
    Amerika údajně Čínu v podstatě obsadila (předběhla všechny ve frontě) a teď bude dovoz z Číny koordinovat EU.
    Možná, že jsem to popletl.
    Dále jsem zaznamenal, že Němci berou nemocné z Itálie a Francie. Jestli ano, tak klobouk dolů.
    Jinak solidarita? Obávám se, že na solidaritu není kapacita.
    Možná, až pomine epidemie, tak bude mít EU potenciál něco dělat. Nemyslím to zle, co teď napíšu.
    Samozřejmě, že Němci se budou starat hlavně sami o sebe ale my, potažmo EU se „svezeme“.
    Teď jsme závislí na Číně. Myslím, že není daleko čas, kdy dojde i na pomoc od našeho největšího nepřítele.
    Když už pereme EU, tak potom, kde je OSN, WHO (a další) ?

    To se mi líbí

  4. blbíš napsal:

    … já to taky nemyslím zle, bobe, ale u nás existoval časopis pro nás nénemehla, Udělej-urob si sám a byl svýho času děsně populární, tak asi tak nějak bych to viděl i teď. Konečně, ty naše současný roušky někde tam maj svůj základ, řekl bych!

    To se mi líbí

    • bob napsal:

      A v Hrádku nad Nisou okamžitě veškerou kapacitu převézt z výroby prezervativů na rukavice.
      Dvojí efekt!
      Budou gumové rukavice a zvýší se porodnost :-))

      To se mi líbí

  5. blbíš napsal:

    No já vím, přátelé, je toho na nás poslední dobou dost, de z tlustýho do tenkýho a slabší povahy to nemusí mít úplně v cajku. Tak jak sem slíbil, zavzpomínáme, doufám, že alespoň na malou chvilku z toho virovýho obklíčení vypadnete, takže si dáme:

    Stařec a závazky, a neb, to by byl teprve průser

    Abyste nevěděli, jak to chodívalo, žejo? To bylo v době, kdy sem za bolševika dělal šéfa střediska projekce. Práce bylo přehršel, že si ji člověk mohl dokonce někdy i vybírat, ale nezanedbatelnou výhodou bylo, že někdy se jí mohl i vyhýbat, týkalo se to hlavně práce, která mě nenaplňovala, nebo mě mohla eventuálně přivést do situací, v kterých sem bejt prostě nechtěl. Hlavně se to týkalo prací, který byly tzv. pod dohledem kádrů co tehdá do roztrhání těla pracovaly v žoldu tý jediný a tehdy vládnoucí, a když to navíc dělaly víc jak uvědoměle, tak vopravdu nebylo vo co stát, to si snad nebudeme nalhávat, žejo?.

    A taky že jó, to takhle usedám celej nevyspalej ráno za svůj pracovní stůl, celej votrávenej, že se mi opět podařilo píchnout o dvacet minut později než ostatním pracujícím, který to s podnikem a socialismem asi mysleli lépěji než já a na stole papírek, že prej mám okamžitě jít ke starýmu. No přátelé, kdo někdy měl hnusnýho foustatýho sekretářku, kterej na půl úvazku dělala šťabajznu sekretářku střediska (samozřejmě bez prsou a toho, co k tomu patří) a druhou půlku úvazku vobyčejnýho rozpočtáře, navíc byl naprostej flegmatik a ještě k tomu dělal nejlepší kafe jaký se dá na tomhle světě udělat, a kterej navíc patřil do stejný stáje jako já co se týče kádrů se vztyčeným středním prstem k vedoucí úloze tý jediný strany, ten musí pochopit, že nejdřív kafe a pak starej, žejo? Dopadlo to ovšem jinak než obvykle! Ani sem nestačil vo to kafe smočit pysk a ve futrech stál starej (tohle mě nikdy ještě neudělal) a podle výrazu jeho nasraný dejchavičný tváře sem tušil, že ty schody, vedoucí ke mně z nižšího patra, bral minimálně po třech a že prej:

    …“hele, jestli si myslíš (tykal, takže to bylo vopravdu vážný), že se tě tady nic netýká, že si chodíš jak chceš, že když si během tý krátký doby tady něco dal do kupy, že prodáváš jenom papíry cizím investorům a né mně, tak že necháš soudruhy z MěNV srát na moji hlavu a voni mně na ní taky skutečně serou, tak to se hrozně mejlíš…“,

    ale to už mě zase zachutnalo to kafe a tak sem se ho zeptal, že přece mně učí sám, že nic není tak horký jak vypadá a jestli mu můžu nabídnout kafe, protože moje bezprsatej dělá lepší naž ta jeho prsatá vo patro níž a …. a němu cuklo v kotku, uklidnil se a povídá, že tedy tak jó, když prej myslím, ale na tu schůzi toho MěNV s ním pudu, že se z toho nevyvlíknu. Dal si kafe a když sem se ho zeptal vo co jako de, tak skoro zapomněl, protože to kafe mu asi fakt zachutnalo, ale když uviděl mýho sekretářku, přestalo mu zase chutnat a s očima v sloup pronesl: „to je strašný…“ a už byl u dveří a že mi to řekne těsně před tou schůzí, abych se mu zase nezdejch. Náš vztah nebyl špatnej, prostě sme se respektovali, lépěji, neútočili sme na sebe! Němu to středisko projekce holt dřív nefungovalo, nic nestíhalo, příprava vázla, výroba pořád na něco čekala a on často žehlil jeho průsery. A tak, když komunisti konečně přistoupí a odsouhlasí si, že vedoucím něčeho bude nestraník, tak si asi dovedete představit, v jakých sračkách s tím střediskem byl! Ale von zase byl uznalej, protože sem ho těch sraček opravdu zbavil, aniž bych ho s tím obtěžoval a to se mu líbilo snad úplně nejvíc a v době právě toho pitýho kafe už středisko projektovalo pro cizí investory, protože ten jím řízenej podnik byl na chvostě námi dávno už kontrolovanýho pelotonu! Navíc sme vod těch cizích investorů nosili do podniku takovou výrobnost, že mu ji nedávali mnohdy ani jeho výrobáci a ty černý čísla mu pomáhaly tahat z paty trny, holt byl zvyklej přede mnou jen na ty červený čísla. Ten vzájemnej respekt by se dal vysvětlit na výňatku z výrobně-ekonomický porady středisek:
    – ředitel:
    “…a teď si poslechneme středisko projekce, prosím !!!pane!!! inženýre, máte slovo!“
    – inženýr:
    „požadovanej výkon asi dáme, já vlastně nevím, co bych vám měl povídat, protože akce na kterých děláme se vás stejně už netýkají, snad jen to, že by uklízečka měla přece jenom líp mejt záchody, ale to se vás vlastně taky netýká a protože si uvědomuju, že na výrobních střediscích leží tíha celýho podniku, proto děkuji za slovo, !!!soudruhu!!! řediteli a abych nezdržoval, předávám slovo dalším“!

    Ředitelovi cuklo v koutku úst, ale s vážnou tváří předal slovo těm jiným, se slovy, že mi jako děkuje a doufá, že ostatní budou taky tak struční, v čemž se samozřejmě zásadně mýlil, protože ostatní vědomi si svých pár vteřin slávy je nehodlali promarnit a tak žvanili a žvanili, čepejřili se a čepejřili, až ředitele vždycky spolehlivě votrávili a von s povzdechem předal vedení schůze svýmu výrobnímu náměstkovi a z porady zdrhl, což těm žvanilům nevadilo a dál žvanili a žvanili tak, že výrobní náměstek se brzy taky zdejchl a místo sebe předal vedení schůze kádrováckýmu náměstkovi a ten těm žvanilům zasadil tipec, protože sám byl excelentní arcižvanil a záhy jim všem ukázal zač je toho loket a žvanilové se už nedostali do konce schůze vůbec ke slovu, natož k nějakým výrobním problémům, protože von tu svojí vedoucí úlohu strany bral opravdu vážně a vzal to z jedný vody načisto tak, že výrobáci ze schůze vodcházeli s umytejma hlavama a v podpaží si od něj odnášeli takový závazkový hnutí, že by celej ÚV KSČ z něho šel do kolen, tak moc jim ty hlavy umyl a voni vůbec netušili, která bije a jak se z toho vyvlíknout.

    Ale to mně bylo stejně jedno, protože sem si na tyhle nepostradatelný výrobní porady bral hafo administrativní práce střediska, z který bych se stejně nevyvlíkl a ještě sem stačil s vážným ksichtem do pera kádrováka nadiktoval závazek svýho střediska, že se nikdy nenecháme předstihnout výrobními středisky tak, abychom ohrozili náročný plán podniku … což vlastně byla i pravda a kádrovák nemohl říci ani popel!

    Takže přátelé, takhle sem to měl se závazkama já a budu rád, když někdo z vás si vzpomene na jiný střípky z dob, kdy sme to měli pevně pod kontrolou a na háku.

    Du zase čárat, jen doufám, že k desinfekci a rouškám se stát nepostaví podobně jako já k těm závazkům, to by byl totiž megaprůser, to snad chápete, žejo!

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Celkem chápu vaše rozpoložení. Po akci těch ROPáků máte na opovržení právo. Já jsem si své prožil vždy v té výrobě a proto mám jiný pohled na to,jak se kdo ve stavebnictví chová.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Ropáčtí mágové byli až pak, ale to Vy dobře víte. Nostalgie není namístě! Kádrováci byli vesměs idioti a když nebyli a byli naopak normální, tak větší vyčůránky, vypočítavce a křivotiny sem nepotkal. Klíčníci zapečetěnejch kádrovejch archivů vo tom nejodpornějším hovně, co mezi lidmi mohlo bejt, zase šaškovití pošuci ve vojenských důchodech. Díky takovým idiotům ten bolševickej odpad mohl mohl přejít po roce 89 do nových formací téměř bez ztráty květinky a tak to přetrvalo až do dnešních dnů, jen si k tomu přibrali nový idioty, co se na rozdíl vod nich ale nezakecávali.

        Berte, nebo nechte ležet, Bavore.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Na rozdíl od vás jsem nikdy nebyl tak vysoko, abych musel hluboko padat. Měl jsem „kádrový strop“ A v okamžiku, kdy se mi nabízela šance ho překonat (v nouzi Franta dobrej), tak jsem odmítnul podepsat přihlášku. Takže všechno vidím z pohledu mistra – stavbyvedoucího popř. podobné postavení. Po plyšáku jsem se dokonce pokusil trochu podnikat, ale narazil jsem na několik sviní investorů a skončil jen u těch rozpočtů. Ale i dnes mám zkušenosti s těmi velkými firmami, protože některé moje rozpočty se dostanou i k nim. Většinou se jedná o férové „souboje“, nikdo na mne nemachruje. Takže mám pohled takový, jaký mám.

          To se mi líbí

  6. blbíš napsal:

    mně zase zachutnalo, učí … ach jó

    To se mi líbí

  7. Laco G. Mlynář napsal:

    Pozdrav Čobolíkovi

    Čobolíku, v LA v Down Town to prý vypadá takto. https://www.youtube.com/watch?v=tC8Ers7G2Bk
    A potom není divné, že tam rostou čísla nakažených.

    Čobolíku, drž se!

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.