417-Není na čase, aby Rusko přestalo hledat pravdu u mezinárodních soudů?


Analytik Jevgenij Satanovskij, přezdívaný „Armagedonyč“, k bolestivým zkušenostem RF s mezinárodními arbitrážemi s jejich specifickým výkladem práva…

 

Arbitráž v Haagu podpořila pozici Ukrajiny v jejích nárocích vůči Rusku kvůli Krymskému mostu a pravidlům lodního provozu v akvatoriu Kerčského průlivu. Na Ukrajině její náčelnictvo jásá tak, jakoby měl někdo v Rusku Haag brát na vědomí. Takže Krymský most zbouráme, vzdáme se Krymu a Donbas ponecháme svému osudu…

 

Vzhledem k rozhodnutí o žalobě JUKOSu, již dříve přijatému oním Haagem, se ptám, zda Rusko nemá na čase skončit s chozením po mezinárodních soudech při hledání pravdy? Tam, totiž pravda nebude. Pro nás – nebude . Zatímco pro všechny, kteří jsou proti nám, tam je. A to je pouhým okem viditelné.

 

Jistěže chápu, že pro mnoho dobře oblečených lidí s dobře sestavenými projevy, kteří  si zvykli jezdit po Evropě a tam vystupovat jménem země, bude kategoricky proti. Oni také, vycházeje z osobních a nikoli nezištných důvodů, v zájmu iluzorního úkolu integrace do světového společenství, tu pravdu ohnuli jako beraní roh. Mají snad teď zařadit zpátečku? No, a co jim i z profesionálního hlediska  jiného zbývá?

 

Se Západem neexistuje dialog a tak je nikdo nepotřebuje. O tom, že bychom ho měli vésti tak, aby Rusko nakonec něco vyhrálo, nemají smysl. Vyhrávat mohou oni jen ve vztahu k sobě samým, a jiný úkol nemají. A podle všeho soudě, nikdy neměli.

 

K čemu byly vytvořeny podivné formulace, kterými zakrývají svou naprostou impotenci a neperspektivnost všech těch mezinárodních arbitráží a všeho toho svinstva, do kterého zemi dotlačili? Vždyť, pokud si odmyslíme výsledky jejich činnosti, jsou to docela milí lidé. Chtějí dobro, jazyky lechtají, že z toho jste vedle. Pročpak se jim nikdy nic nedaří?

 

To proto – opakuji na vědomí náčelnictvu – že se nic podařit nemůže. Hrajeme hru s předem daným výsledkem, se zkušenými, předem nabitými a motivovanými švindlíři, a naprostými blby jako radily společenských zájmů – tak čemu se ještě divíme? Dávno byl čas s tím přestat. Ale rychlé a efektivní rozplétání gordických uzlů,  to není naše cesta.

 

Takže budeme i nadále rozmazávat krupičnou kaši po bílém stole v Haagu. Je to výjimečně užitečný trénink stoicizmu. Dostáváme po hubě a nastavujeme druhou tvář. A tak je to pokaždé.

 

Odpusť, Pane, všem těm idiotům i těm, kteří jim něco svěřili. Koně se skutečně v brodu nepřepřahají. Ale osly,  koneckonců snad vyměnit lze?!

 

Zdroj:  https://zen.yandex.ru/media/ramatorius/ne-pora-li-rossii-prekratit-hodit-po-mejdunarodnym-sudam-v-poiskah-pravdy-5e511e5fa5d3230c1ce7e685

 

Překlad: 200301

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

29 reakcí na 417-Není na čase, aby Rusko přestalo hledat pravdu u mezinárodních soudů?

  1. strejda napsal:

    Platí dvě premisy:
    1. Rusko je obrovské a má proto stejně obrovské přírodní zdroje
    2. kapitalismus je postaven na zisku, ten je jeho motorem
    Je proto zřejmé, že ruské zdroje musí světovému kapitalismu sloužit. A kapitalismus jsou, pokud nechceme zmiňovat úzkou skupinu, která vlastní (za jásotu mnohých) svět, především USA a finanční centrum Londýn. Nic z toho není v Rusku, jen skupina kompradorů. Více než dvě století se Západ pokouší o dobytí a rozložení Ruska a získání jeho bohatství. Je zcela jedno kdo v Rusku vládne, car, bolševici nebo kapitalisté kompradorští či vlastní, ruští. Ten tlak bude do té doby než se Západ zhroutí. A aby zhroucení oddálil potřebuje Rusko a jeho zdroje. Proto přibližování k hranicím, prohrané arbitráže a soudy. Konec konců v malém to zažíváme také. A nejen my, celý „zaostalý“ východ, Šumavou počínaje.
    Rusko má – už těch 200 let – na rozdíl od nás, kteří rádi dáme hlavu do chomoutu – stále sílu vzdorovat. Vždy se najde někdo, kdo se Západu postaví. Jména si dosaďte sami.
    Rusko ví, že hlavou zeď neprorazí, ví, že musí použít rozum, kterým svoji malou sílu, pár procent proti Západu, znásobí a uchrání se. Bez jaderných zbraní a ochoty je použít by bylo ztraceno.
    Pokud se Rusko Západu ubrání, Západ nebude mít sílu vzdorovat katastrofám, které přicházejí. Je to přesun hospodářské a ekonomické moci do Číny a konec monopolárního světa.
    Když k tomu přidáme aktuální hrozbu zaplavení Evropy statisíci a nakonec miliony migrantů, kteří ji zničí, tak Rusku stačí vydržet.
    Situace s migranty se dostala tak daleko, že řešení bez použití síly již není. Turecko i EU se dostaly do beznadějné situace. Je to hra vabank. Migranty od hranic nikdo nedostane zpět do Turecka a pokud je Evropa pustí, může začít odpočítávat svůj konec. Střílet je, jak si nějací „humanisté“ myslí nejde. Nemůžete postřílet statisíce lidí a zároveň tvrdit, jak byly koncentráky a gulagy kruté.
    A navíc druhý nejsilnější stát toho mírumilovného NATO vyhlásil válku a útočí na sousední zemi. A NATO nic, mlčí. Projde mu to, jako mu prošel útok na Kypr a ukradení území. Pohoda, je to náš kamarád a tak má vždy pravdu. Bude se u Idlíbu nebo Damašku bojovat o Prahu, když Kábul nevyšel?
    Smutné je, že když Rusko padne, o nějaký čas se odloží kolaps Západu.

    To se mi líbí

  2. Hudec napsal:

    Humanisté si to nejspíš nemyslí, ale já skoro ano. Statisíce? To jistě ne. Ale stačí pár stovek nebo tisíců – hlavně dát najevo, že to jde. Ostatní si to rozmyslí.
    Když tvrdím, že to jde, neznamená to, že to nastane. Bylo by třeba vůle a odhodlání a konec politické korektnosti.

    To se mi líbí

  3. Rosťa napsal:

    Za ta léta by už Rusko mělo být poučeno, že se Západem se nevyjednává. Kdykoliv ukázalo vstřícnost a dobrou vůli, šeredně na to doplatilo. Nikdy je nebude brát Západ jako partnera ( stejně jako nás ) a využije každou maličkost, aby ho poškodil. To je prostě realita, která se nevyhnula ani sportu, kde jsou odstřeleni sportovci RF už navěky, bez ohledu na to, zda zobali, či nikoliv. Pro Západ je to jiné. Tam „astmatici“ naprosto běžně vítězí mezi zdravými a nikdo si s tím vrásky nedělá. Inu, jiný kraj, jiný brav. RF má „smůlu“, že v zemi vykutá, na co si vzpomene. Kdyby neměla, nikdo si na ni ani nevzpomene.

    To se mi líbí

  4. brtnikvbrlohu napsal:

    Všem těm kteřín horují za silové řešení bych přál být na místě těch co to semele, aniž by si to zasloužili, jen se díky okolnostem dostali na špatnou stranu.
    Bohužel jsme už v situaci kdy Rubikon byl překročen, odskáčou to ti dole, původcí zalezlí kdoví kde z toho většinou vybruslí. I za tu třetí říši nepykali její hlavní stvořitelé.
    Co nás čeká je jenom nekonečné utrpení. VŠECH!!

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Mám pocit, že pokud to semele ty připrchlíky, bude to jedině dobře, protože to jsou evakuovaní džihádisté z oblasti Idlíbu

      To se mi líbí

    • Joda napsal:

      brtnikvbrlohu napsal: „… odskáčou to ti dole …“.
      Ale přece vždycky to odskáčou ti dole, na tom není nic nového, ani nic divného.

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Můj nebožtík tatínek mě kdysi poučoval:
      „Synku, hlavně nechtěj nést na bedrech tíhu všehomíra“.
      Ukázalo se, že je rozumné se tím řídit.

      To se mi líbí

  5. berkowitz napsal:

    Něco k hitu „koronavir“ , soudruzi v Dojčlandu jsou důslední:

    To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Tak to už je opravdu na úrovni Bohnic

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … kouzlo nechtěnýho, příteli brtníku!
        Jen to chrchlání sem neměl tak úplně na mysli, když jsem včera napsal:

        Docela by mě zajímalo se teď ptát Slováků, jestli alespoň tuší, kdo ty volby na Slovensku vlastně vyhrál! Kdybych já měl piktograficky vyjádřit svůj názor, tak by to byl otazník s celou řadou vykřičníků, i když si furt myslím, že by současnou polohu Slovenska nejlépěji vystihl filosof Vátsjájana … věřte mi, ten v tomhle byl dobrej!

        Werich kdysi řekl „my nesmíme ani naznačovat“, ale já si stejnak říkám, že není nad polopatismus!
        Takže za mě, příteli berkowitzi, úplně dobrý, jak s, tak i bez těch chrchlanců!

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.