Přijde den


Jakýsi Kroupa přišel na Václavské náměstí s myšlenkou, která snadno najde prostor v lebečních dutinách chvilkařů: Ústava prý dává právo bránit demokracii i násilím. Po tomto začátku se zalekl vlastní odvahy a svůj výrok chvilkově zmírnil konstatováním, že zatím je ohrožení malé.

Obratem ale přitvrdil: Sám TGM prý varoval, že proti zlu je nutné bojovat dřív než zesílí.

[ZDE čas 1 hod 24 min]

Katolík, chartista a profesor vlastně naznačuje, že je čas odprásknout zloduchy, aby nebylo pozdě.

Z filmu víme, že vražda na tyranovi není vraždou. Smolík to tehdy říkal o Heydrichovi, ale toho časem omilostníme. V soukromí to přece byl slušný člověk, muzikant, táta čtyř dětí a nepochopený vizionář, který chtěl aby se Češi naučili německy a měli to v Říši lehčí. To by se sešlo i nyní.

Pokud jde o židy, Heydrich patrně uvažoval stejným způsobem jako většina tehdejší Evropy. Ta je nechtěla. S německou situací vyjádřil jisté porozumnění i Ferdinand Peroutka, když napsal: „Lze předpokládat, že roztok židovského elementu v německém životě byl tak silný, že na to německý organismus reagoval jako na otravu.“

Připomenout můžeme i to, že to byla Velká Británie, která v roce 1939 omezila židovské přistěhovalectví do Palestiny. Patrně z obavy, že by „roztok“ příliš rozředil její pevnou kontrolu nad Palestinou. Heydrichův pokus poslat Eichmanna, aby s Brity jednal o možnosti přesunu německých židů do Palestiny tehdy ztroskotal. Židy nechtěli ani Američané. To jsou známé věci. Ke konečnému řešení došlo až druhoplánově.

Současná škodná je nebezpečnější, tak proč ji nezlikvidovat, zvlášť když to nahnědlému davu posvětí filosof nebo alespoň kavárník. Přijde den, kdy bude vydán rozkaz kamuflovaný jako obava, že je zlo musí být odstraněno. A bude se to řezat.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozdravy z Královských Vinohrad se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

71 reakcí na Přijde den

  1. vonrammstein napsal:

    Kroupa není katolík a Peroutka nebyl žádnej blbec.

    To se mi líbí

    • Josef K. napsal:

      Kroupa nemůže být katolík už proto, že žádnou víru ani skutečnýi názor nemá. Peroutka nebyl žádný blbec, ale za názory, jaké kdysi publikoval, se dnes lidé kriminalizují, což je vysloveně paradoxní už jen proto, že od roku 1995 máme v našem demokratickém, materiálním právním státě novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Ano, je to mírně srandovní. Peroutka psal v kontextu doby. A v té době byly jeho názory legitimní, málokdo je považoval za extrémní.

        To se mi líbí

        • Laco G. Mlynář napsal:

          Legitimní?
          Po 15.3.1939 psali do legálních tiskovin jenom kolaboranti. Ti ostatní nepsali vůbec, nebo do tiskovin ilegálních.
          Peroutka psal do těch legálních. Nic ke chlubení.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Blbost.

            To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Samozřejmě, že je to blbost: představy malého Jardy o válce.

            Publikovali např. Julius Fučík (studie o Boženě Němcové – viz mou poznámku pod nedávným článkem o Němcové), nebo Vladislav Vančura (Obrazy z dějin…) To jsou jen dva příklady za mnohé.

            O Peroutkovi zde bylo několik článků, například tenhle:

            Peroutka kontra Hitler gentleman – Ať promluví obviněný

            Je tam vysvětleno, že, stručně řečeno, citáty z citlivých článků jsou vytržené z kontextu. Článek o židech tam zmíněn není, ale to je podobná historie.
            [Ani tyto články nejsou vždy dokonalé, viz třeba zmínku o Gándhím. Přesné vysvětlení těchhle věcí je zkrátka zdlouhavé a musíte přesně volit výrazy.]

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Ano, psali mnozí. Fučík, Jesenská… jenže psali nepolitická pojednání. Na rozdíl od Peroutky. A ten text o židech není vytržen z kontextu. Ostatně našlo by se jich více. A nejen o židech, ale o potřebě poslušnosti a oddanosti, o potřebě smíření se a pochopení…
              Jen chtít hledat (to je to nejmenší, archiv je bohatý), ale i chtít číst. A není v těch článcích ironie. Ani kousek.

              To se mi líbí

  2. Hudec napsal:

    Přijde den…..
    V roce 2015 jsem, nejspíš tady u Bavorů, psal že je jen otázkou času, kdy při obraně evropské hranice před násilným imigranty padne první výstřel s trefou přímo na komoru.
    Ten den už je, zdá se, opravdu na dohled.
    Jde jen o prolomení psychologické bariéry, pak už to půjde samospádem.
    Je to neodvratné, nebo se mýlím (přání otcem myšlenky)?

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Což o to, napřed si to budou muset Evropané vyřídit mezi sebou. To může trvat dlouho a navíc je výsledek nepředvídatelný.
      Vypadá to ale, že se nutnost najít řešení blíží. Rád bych znal odpověď na otázku, kam až Turek zajde, nakolik si věří. Rozehrál toho mnoho, Sýrii, Libyi a hranice Evropy. Každá ta jednotlivost je na hranici jeho možností. Přitom minimálně v Sýrii a Libyi reaguje na neschopnou politiku Evropy. Místo aby se Evropa přiklonila ke stabilizujícím elementům Assadovi a Haftarovi, tak podporuje rozklad bez perspektivy a vyhání statisíce obyvatel z domova. Vypadá to, že je to záměrné a Turek je jen prostředník. Sýrii Rusové uchrání, nic jiného jim nezbývá. V sázce je mnoho.
      A Evropa? Co naděláme. Mnoho prostoru nemáme.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Rozporuju hned Vaši první větu. Nejdřív musí Evropa eliminovat Turka, tedy bezprostředně hrozící akutní nebezpečí. Žabomyší přeshraniční animozity si může řešit potom. Ty nás na životě neohrožujou.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Přece moc dobře víte, že je to jen pouhé přání. Realita je zcela jiná. Snít a přát si je zcela legitimní, ale jsou to jen slova. Možná silná, ale jen slova.
          Dokud si Evropa neujasní co chce, tak jsou slova o eliminaci, jak to jen říci slušně, ……..
          Víte, lidé, kteří mají jednoduché a přímočaré myšlení daleko nedojdou. Takový je život. Pravda, pak je jim to často zcela jedno.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Turek si strejdo, díky své bojeschopné armádě ( asi jediná na evropském kontinentu, mimo ruskou ) , díky tomu silnému mezinárodnímu postavení a respektu mohl dovolit takovou hru rozehrát.
        Mocensky, vojensky i akčně sterilizovaná Evropa platí „výpalné“ za zadržování miliónů „neurochirurgů a atomových inženýrů“ z Blízkého východu, a paradoxně je nyní Turecko v pozici toho v reálu silného, ne hrdiny a žvanil a z Bruselského parlamentu.
        Klaní se mu bývalé kolonie Osmanů, respektive v současnosti Turecko v těchto zemích neskrývaně uplatňuje svůj vliv a sílu, hospodářsky si vede vcelku fajn, balancuje v mezinárodních i vojenských vztazích mezi Rusy a USA, a jsou tak velkým, schopným hráčem, s kterým MUSÍ POČÍTAT všichni, kterého si NEDOVOLÍ jen tak PŘIPRAVIT O JEHO ZÁJMY, nebo je nedej bože OPOMENOUT.
        Evropská politická kobyla se chová jako klasická sjetá smažka při trvalé aplikaci … Je už vedlejší, jestli jde o historický záměr, nebo o obří neschopnost plus demencí, popřípadě kombinaci obého – výsledek, o který jde, je tentýž …

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Pane Hudče, dle Turků už padl na řeckých hranicích, prý ne jeden, a turecký prezident mává upchlickými oběťmi …
      Popravdě, pokud Řekové nepodlehnou tlaku zvenčí, tak jim nic jiného nezbývá – ač tzv.Evropa bude soucitně kývat palicí, pomoci se Řekům nedostane…
      Což víte lépe než já …

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Český parlament prý bude jednat o aktuální pomoci Řecku. Myslím si, že velmi účinné by byly státem placené dodávky z jistého podniku ve Vlašimi přímo na řecko – tureckou hranici.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Bingo 😉👍, S&B je sázka na kvalitu a tradici, při správném použití i osvobozující …

          To se mi líbí

  3. cobolik pacholik napsal:

    tu kukam kazdy kus mieri kazdy ma nejaky navrh ci kuk ja mam odpoved europa hovno vyriesi,ci robi kokotiny vania neustrazi len syriu ale aj libiu a turka poslusne usadi nepotrebuje mat problem tam,kde su ruske zaujmy a ruske zaujmy to je,aby bol poriadok a biznis klapal postavit svet do vrazdenia rusi nepotrebuju schopnost zlikvidovat cokolvek neposlusne prostriedky maju a to roznorode cez biznis uplatnia jak prve vojensky tem nema co debatovat,ze jich to bude kus stat sa vrati mnohokrat strejdo turci podskakuju tolko na piskovisti,pokial jak pisem im vania nepovie hej hosi osmansky ukludnite sa a oni sa naisto ukludnia uz som raz videl ked ten car rozpraval a jak turci delali ramena ked im jebli lietadlo tie kurvy osmanske oni turci to take miesanky kus pojeb alahisticky,ale vie aj dumat jak europan bo rus ho donuti najprv hospodarsky a potom osmani sami donutia velekho pasu,aby stlmil hormon predsa to nie pojeby zo saudi arabia vahabisticky…. a ked hej tak sa z nich moze zdymit…a to moze byt dym co uz zakasle dost ludi nas nevyjimajuc…

    To se mi líbí

  4. bob napsal:

    Taky mě ten Kroupův výrok překvapil, resp. zarazil.
    Já myslel, že Kroupa je „sluníčkář“.
    V kontextu jeho projevu bych se Kroupy rád zeptal, jak si představuje řešení uprchlické krize.
    Lexe bych se rád zeptal zda Kroupova výzva k násilí je v souladu s paragrafy trestního zákona

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      bobovi 06,31

      bobe,
      pod Hudcovým reportem „U konce s dechem“ jsem včera večer napsal k Jírovcovu vstupu koment,https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2020/03/01/u-konce-s-dechem/#comment-141995 kde jsem ho jednak požádal, aby sdělil, kde Kroupa tyhle kecy vedl, jednak jsem ocitoval příslušný článek Ústavy, který zní
      „Čl. 23
      Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“

      /Koukám, že Jiří Jírovec mi tam na to právě teď, když jsem si tu už našel v tom záznamu z „čepobití chlívkařů“, odpověděl – „Dík!“. Já v zájmu zachování duševního zdraví bych se při sledování něčeho podobného nejspíše poblil, proto ty obrázky a kecy nemají u mě jinak šanci/.

      Teď jsem však – v zájmu odpovědi na Váš dotaz – tu Kroupovu pasáž vyslechnul. Kroupa tam doslovně ve stopáži 1.23.,20 – 1.24,14 říká – „Mějme tedy na paměti, že naše Ústava počítá s tím, že demokratický právní stát, jeho podstata, nesmí být měněna, a v případě, že se tak děje, tak občané mají právo proti těm, kteří se pokoušejí tyto podstatné náležitosti odstranit, vystoupit, v krajním případě i násilím. Chci na to upozornit proto – ne, že by v této chvíli hrozilo velké nebezpečí, ale jak říká Masaryk, proti společenskému zlu je třeba vystupovat, když je malé, protože když je velké, už se zastavit nedá.“
      Použiju teď slova z toho mého včerejšího komentu – Kroupa tedy „matlá matlá hovno s písekem“, tak, jak to dělal celou svou tzv. „politickou kariéru“. Na co v té politice sáhl, to dopadlo blbě /nutno mu však jako zásluhu přičíst, že – „17. konference ODA v září 2000 ovšem přinesla vážné spory. Michael Žantovský prosazoval orientaci na liberální evropské politické proudy, zatímco Kroupa podporoval konzervativní orientaci.“/
      Naproti tomu, aby se historie mohla řehtat jako kůň – “ V současné době je členem předsednictva Unie evropských federalistů.“
      A tak ve světle těchto skutečností si myslím, že se docela můžeme těšit na to, až Kroupa splní svou vyhrůžku, že když – volně řečeno „chlívkaři a jejich soukmenovci do té obrany demokracie nepůjdou“, tak „…my do toho půjdem!“ 1.25,27 záznamu https://www.youtube.com/watch?v=41zhPv_iUuk
      A nakonec tedy k té Vaší otázce – jistě jste si z toho, jak jsem ocitoval ten čl. 23 Ústavy, udělal obrázek sám. Do převratu 1989 by Kroupa za takové kecy mohl být stíhán leda tak za „pobuřování“ podle § 100 tehdejšího trestního zákona.
      Dneska se takovými plky ten politický bankrotář akorát dále zesměšňuje, bez ohledu na to, že mezi trpaslíky /a „hltači“ těch plků/ je za obra. Jenže skutečným obrem se jedinec stává až tehdy, kdy ho za obra považují ostatní obři. Jinak je to směšná figura.

      To se mi líbí

      • bob napsal:

        Díky

        To se mi líbí

      • anonymní napsal:

        to těm „elfím“ idiotům nedochází, že mínusovým palcováním Lexův příspěvek zvýrazní?
        A ten, kdo ty „elfy“ platí, za takovou práci, není to taky pako?

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Já si myslím, že pokud budeme ty „nálety“ ignorovat, tak to toho blba omrzí. Protože se většinově známe, tak víme a tušíme, jak by u koho mohlo dopadat to „hlasování“ v reálu. A debila nutno ignorovat. A jen tak můj odhad. Je to někdo z exotů, kteří sem jinak nemají přístup. Tak se mstí. A vzpomeňte si, že to většinově byli sluníčkářští dementi, kteří byli většinou velice rychle odejiti. Třeba takový mořský pták má určité schopnosti jak IT, tak i myšlenkově.

          To se mi líbí

      • mottus napsal:

        „obrem se jedinec stává až tehdy, kdy ho za obra považují ostatní obři“

        Má to háček.
        Přesto, že tihle „hoši“ mají plnou hubu komunistů a jejich „soudružské semknutosti“, lépe než bolševik vědí, že v jednotě je síla. Každý sám za sebe jsou zbabělci, když však ucítí, že mají na vrch, stávají se z ubožáků krvelačné bestie. Obr, ne obr.

        Ukrajina by měla být všem výstrahou.

        To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Kroupa je především plkající gauner – pamatujete na jeho a Bratinkova „moudra“ v první polovině devadesátek ? Žvanil, nic jiného než bohapustý prázdný žvanil, který se bohužel jako drtivá většina podobných existencí rozplyzla po školství, ministerstvech, „ústavech“,poradenských firmách či médiích …
      Bohužel tento tragéd ovlivňuje mladou generaci myslím dokonce na nějaké alma mater… Tito pol.zombie ve školství a mediích jsou časovanou bombou, což bylo zřejmé už před těmi skoro 30-ti lety.
      Jediná cesta je eliminace, eliminace možnosti ovlivňovat a šířit ty zvratky mezi mladé a společnost vůbec …
      Je načase použít proti nim jejich vlastní medicínu, páč velkorysost v jejich případě je hazard s vlastní budoucností ( vlastně i minulostí, kterou děsivě novelizují ) …

      To se mi líbí

  5. JIří Jírovec napsal:

    vonrammsteine,
    Možná máte pravdu, že označení Kroupy katolíkem je nepřesné. Spojil jsem informaci, podle které na začátku 70. let konvertoval ke křesťanství s jeho kandidaturou za KDU-ČSL.

    Peroutka jistě nebyl blbec, ale k výroku o „roztoku židovského elementu“ ho přece nikdo nenutil.
    V prvním přiblížení sdělil, že chápe, že Německo čelí otravě. Většina čtenářů vnímá titulek a možná několik vět pod ním.

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Apropo, poslední dekády je signifikantní, jak je drtivě favorizována a praktikována selektivní strategie týkající se civilních obětí během 2.WW .
      Nejen z hlediska množství přinesly největší oběti slovanské národy, a „konečné řešení“ bylo pro ně přichystáno taktéž.
      Např. Polsko, z oficiálních cca 6 mio obětí cca 2 mio Židů, přičemž o 4mio Poláků nepadne slovo … Etc…
      Řečeno s klasikem: nějak se mi to „divadélko zařezává“ …

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Protože jeden zabitej Žid má mnohem větší hodnotu, než tři zabitý Poláci, verstehen?
        Mně to teda taky nějak neštymuje, ale člověk se tomu pocitu jen velmi těžko brání.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Prostě co se týče obětí, tak jde v prvé řadě o holocaust, v druhé i třetí řadě taktéž, a někde vzadu se na zapřenou krčí oběti jiných národů… Koho by zajímalo, že jen v Bělorusku bylo cca 640 ( nepamatuji si přesné číslo, možná až 800 ) období Lidic, jenže v té širé Rusi dav nahnali do dřevěného kostela, zatloukli vchod, okna, naházeli dovnitř granáty a vše zapálili … Dnes to skoro nazývají turismem, ti naši hodní, milí krajané…
          Všimněte si presentaci, mediální prezentace poctu obětí v dokumentech, důrazu, způsobu jejich interpretace, atd…
          Takřka vždy to okamžitě sklouzne k holokaustu, ač čísla hovoří jinak, a přesto nejede vlak …
          V Čechách si Židé „stranu“ vybrali sami – v nacionálně rozbouřeném 19.století, především v jeho druhé polovině, se prosperující Židé viditelně přidali na stranu Germánů , pragmaticky ji upřednostnili, což jim nebylo zapomenuto, stejně jako inklinace bohatších Židů ke germánskému živlů v minulosti.
          Popravdě dnes ovládají bankovnictví, politiku, média, úřady, atd. a jako by neexistovali …

          To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Rytíři, na téma Židé a holokaust a tak vůbec bychom mohli diskutovat a v mnohém bychom se shodli. Ale brzy by nás zavřeli, protože Židé jsou aktuálně nekritizovatelní.
          Samozřejmě, že nejsem asi sám, kdo si klade otázku, proč zrovna Židé vyvolávají vždycky a všude takové averze jako nikdo jiný. Mají to v genech nebo co?
          Nevím, zda údajný Peroutkův výrok je či není vytržený ze souvislostí, ale nestojí alespoň za úvahu a za (ježíškriste, co to píšu?) diskusi?
          No fuj, že se nestydím….

          To se mi líbí

          • anonymní napsal:

            Proč „Židé vyvolávají vždycky a všude takové averze jako nikdo jiný.“?
            Na to by bylo dobré zeptat se pra či praprarodičů.
            Bohužel, lidí z ročníků cca 1910 až 1920 už mnoho nežije.

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            Kdokoli by měl zájem o kontext, najde ten výrok v Peroutkově článku „Češi, Němci a židé“, otištěném v Přítomnosti 22.2.1939.
            A ne, tento článek opravdu není vpravo dole. 🙂
            https://www.pritomnost.cz/archiv-pritomnosti/

            To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Ano, mají to v genech. A ano, za diskusi to stojí. Je na pánovi síně, jestli si nechá zapálit hodovní stůl. Nebo síň. Nebo hrad. Tohle téma je kurevsky ošemetný.

            To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Jak píšu výše-psal v kontextu doby. Antisemitismus byl naprosto běžnou společenskou doktrinou, a to i v intelektuálních vrstvách. Vzpomeňte třeba Nerudův „Pro strach židovský“. Takže ho jistě nikdo nenutil, většina společnosti si tohle prostě myslela. Dávno před vlivem hitlerovského Německa.

      To se mi líbí

  6. pepanov napsal:

    Já jsem přesvědčen, že Evropa neudělá nic, co ji neposvětí Velký otec z Washingtonu.

    To se mi líbí

  7. strejda napsal:

    Holubí letka je nesmrtelná, ale je to jako s tím hrachem a zdí.

    To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Příteli,
      nabyl jsem přesvědčení, že nejde o „holubí letku“, jak bylo několikrát zmíněno, ale o někoho zdejšího. Příslušně vzdělaného i v IT, který dokáže pomocí svého vlastního nebo užitím existujícího programu a cestou tzv. „proxy serverů“, které mu přidělují pro každý „klik“ jinou IP adresu k oklamání Bavorova filtru, takto sáze palce.
      A cíleně ví komu.
      Nebudu nikoho jmenovat.
      L

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Vylučovací metodou se mě to netýká 😀

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          No mně už vůbec.. 🙂

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Mně také ne, ale až se tady zapíšeme všichni, tak se to jednoho, podle Lexe, bude týkat. A může to být první (von, nemyslím si to) i poslední. Tak to chodí.
            Těch 29 + u Lexe jakoby to potvrzovaly. Dost rychlá reakce. Ale, kdo ví?

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Na takovýhle fujtajbly jsem moc přímočarej 🙂

              To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Sakra, dle Lexova axiomu ( mám podezřele málo mínusových palců ) jsem v hledáčku 😱 … Ale já mám svědomí opravdu čisté, k něčemu podobnému bych se nesnížil, nejsem vybaven jak technikou ( tablet + foun nejsou to pravé ořechové ), tedy možnostmi, tak IT přehledem … I když o „maskování“ vlastní IP adresy co by používané metodě jsem kdysi četl …
              Sakra, vůbec mi z toho není dobře …

              To se mi líbí

            • lujjza napsal:

              Strejdo, jeden z těch 29+ je ode mě.

              To se mi líbí

      • Lex napsal:

        No, přátelé, i „Rame“, na vás jsem nepomyslil ani na okamžik. O tom žádná. Ani na ty další – však oni vědí – že Rosťo, Minorito, blbíši, brtníku, Jírovče aj……
        L.

        To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Nu, „pan domácí“, kterého jsem se svou domněnkou také oslovil, je toho mínění, že je to asi někdo jen jako pasívní jedinec zde na Poznámkách, který se projevuje jen tím robotem.
        Nevím. Dříve jsem si to také myslel a také jsem to tu také podrobně popisoval. Názor jsem změnil v důsledku zřetelně cílených ataků.
        A to, v tomto konkrétním případě možná i „kontraataku“ /všiml si toho hned i „strejda“/. Skoro obratem po zavěšení toho mého „odhalujícího komentu“ pod ním bylo 29 „palců nahoru“. Může to mít dvojí důvod – okamžitou pozitivní reakci čtenářů /což by bylo velmi podivné/, anebo spuštění „jeho“ robota, kterým si s námi ten jedinec hraje, že „jsem na to mákl“.
        Vem ho čert. Vy, přátelé, víte, že to nejste, a Ramštajn, který přítelem není, ale o němž si myslím, že i přes negativní vztahy se respektujem a nelezem si do zelí, také ne /navíc, jak je to „všeuměl“ a v mnohém se mu daří, na tohle by asi nedosáhl/.
        L.

        To se mi líbí

        • F jako....vy víte kdo napsal:

          To posledni ode mne patřilo Vám, Lexi….

          To se mi líbí

        • lujjza napsal:

          Lex
          „Okamžitá pozitivní reakce“ ode mě 🙂

          To se mi líbí

          • Lex napsal:

            Díky, milá paní lujjzo!
            Nepochybuji, že je tu dost takových, kteří to cítí podobně jako já /a Vy/
            Přesto, přese všechno si myslím, že 36 „palců“, ať dolů nebo nahoru tu nejsou schopni dát dohromady.
            Kromě těch „ataků“ se to, myslím, nestává. Rozhodně ne tak, aby se to množství objevilo během několika minut a pak už během hodin a dní tu jeden, dva….
            V každém případě, ať je to kdokoliv /a já to nevím, naznačuji jen symptomy/, přeji mu bouřlivý orgasmus. Jak už to u úchylů bývá…..

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              Orgasmus? Já Vám, příteli, nějak nevím! Koukl sem se do trenclí a … a NIC, co Vám budu povídat!!! Jestli to nebude tím, že všichni ste moji přátelé … tedy dokud mě moc neprovokujete (no vida, že to de napsat i slušně!), to se pak du z fleku prát a pak se nelíbím ani sám sobě.

              Ale je zase fakt, že zdejší palcová grafonymfomanie u Vámi vobjevený a právě se i hlásící Fčely, není pro tu Fčelu vůbec jednoduchá. Musím říct, že sem to vygoogloval a že to není vůbec veselý postižení, když se můžu od starýho pardála Radima Uzla dočíst, že:

              „se najdou ženy (ale i muži=týká se to prej obou pohlaví), které jejich zvýšená sexuální apetence obtěžuje. Jejich partnerské a masturbační aktivity jim narušují práci i soukromý život. Svou potřebu sexuálního vybití pociťují jako obtěžující. Jsou však vzácností. Za 40 let praxe jsem se však setkal pouze s několika takovými ženami. A musím říct, že téměř všechny trpěly i duševní nemocí.“

              … a tak, přátelé, bych chtěl navrhnout, abychom tu „naši“ Fčelu mezi náma dál nechali poletovat a vlídně k ní hovořili přes „naše“ obvyklý Holuby … ví Bůh, jak skončíme my?

              To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Stimmt 😀

          To se mi líbí

  8. Rosťa napsal:

    Od soboty mně nešel internet, takže vím houby, co se děje. Nevím, jak chlívek maká, kolik whisky vylemtal Kalousek a jestli už sesadili Andyho. Hned jsem naklusal sem, abych nasál info a tímto děkuji autorovi za článek. Peroutku nikdo nenutil s pistolí u hlavy, aby napsal, co napsal. Přestože se nenašel článek, o který se vedl spor, byly tam jiné, možná závažnější. Prezident s noblesou sobě vlastní nachc čural do mraveniště a nejednomu majiteli metálu páně Peroutky otrávil zbytek života. Pana Kroupu si pamatuji z dob, kdy s partou podobných budižkničemů z ODA plundrovali obecní majetek a říkali tomu privatizace. Ač jsem se narodil těsně po Žižkovi a nevím už, co jsem dnes snídal, nikdy nezapomenu jeho památnou větu: “ Proč by se Rómové měli řídit našimi zákony, když se na jejich tvorně nepodíleli ?“. To by se mělo tesat ( jak v jedné forbíně říkal Mistr Werich. Ale tam to bylo kvůlivá něčemu jinému, tam o cikány nešlo ). Situace je vážná. Jdu si dát dva panáky meruňkového antikoronaviru, protože Halík nikdy nespí. Jo, a tu holubí letku tu kamufluje někdo místní, kdo umí s IT.

    To se mi líbí

  9. Josef K. napsal:

    Podle neověřené zprávy chytil koronavirus Chuck Norris. Přišlo mu ho ale líto, tak ho zase pustil.

    To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      Jó a sněhurka už má prý jen 6 trpajzlíků, protože Pčíkal je v karanténě.

      To se mi líbí

  10. mottus napsal:

    Že by systém?

    1) Demokracie je modlou, bohem a pastvou pro dav. Bůh, kterého nikdo nikdy neviděl a pastvy, které se nenažere, stejně jako pověstný osel mrkve.

    2) Systém, který dav přijal, postavený na podvodu, pokrytectví, zrůdnosti, krutosti a bezcitnosti. Bez morálního nebo humánního rámce. S primitivní sadou korektivů: bezohlednost, podvod, vydírání, chamtivý zisk, asociálnost, uspokojování patologické deviace.

    3) Kde zisk, je mírou „všehomíra“. Míra moci pravidel demokratismu, které dav (většina) přijal jako doktrínu, umožňuje tomu, kdo se zisku zmocní, stanovit bezohledně svá vlastní pravidla: Lež prohlásit za pravdu, černou za bílou nebo vraždu za poslání.

    4) Systém, kde hrst deviantů vyrabuje a vysaje země, místa a lidi. Kde deviant za sebou zanechá rozvrat, trosky a mrtvoly svých obětí. To, co zrůda vysaje, jí umožňuje kdykoli bez odpovědnosti odejít. Necítí vztah k lidem, k zemi, k hodnotám.

    5) Systém, kde podíl světového HDP je tvořen z 10% vytvořených skutečných statků a služeb, a z 90% virtuálních „hodnot“ umožňujících 10x přeplatit hodnoty a statky skutečné. Tento virtuální „zisk“ pak dovoluje „zaplatit si“ (např. bez obav ze ztrát nebo odpovědnosti) média, války, krizi i lokální nebo časované „konjunktury“.

    6) Systém, kde si může korporace zaplatit válku, přičemž dav nemá na obranu.

    7) Systém, kde rozhoduje o bytí lidí a světa hrstka patologických deviantů, jejich, a jim rovných, ne-li „rovnějších“ bezpáteřních poskoků.

    To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Blbej zvuk, dobrá píseň.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Bohužel ten zvuk je horší. Je to ale pozdrav od Devany.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Rovněž ji zdravím 🙂

            To se mi líbí

          • F jako....vy víte kdo napsal:

            Proč.se.bojite říci to kdo je ten „vy víte komu“…že by ten Ajťak byl.najat, anebo smluvně pracoval pro pana Slima, kterého tak moc nemáte rád?

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              My víme, F jako „jistý neschopný americký právník“… 😀
              Ty (dez)informace o přesném obsahu cizí mysli vám sděluje bůh při osobním pohovoru, nebo jste si je jako obvykle vymyslel, aby vám zapadaly do vaší představy řádně uspořádaného Ondřejovesmíru ❓

              PS. Proč se bojíte přijít pod svým skutečným nickem? Jo, já vlastně zapomněl, na všechny dříve vámi používané jste již obdržel zasloužené nejvyšší vyznamenání zvané BAN. Vy jste vážně „hotovej nezmar, jako nějakej Boušek z Libně. Vosumnáctkrát za večer ho vyhodili od Exnerů, a vždycky se jim tam vrátil, že tam zapomněl fajfku. Lez jim tam voknem, dveřma, z kuchyně, přes zeď do lokálu…“ 😀

              PPS: Vaší fajfku tu nikde nemáme… 😀 😀

              To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Hmmmm….

      To se mi líbí

  11. Laco G. Mlynář napsal:

    Prý je Vyčítal na pravdě boží. Moc jsem nebaštil jeho usáckou závislost, ale malovaný fóry jsem miloval. Vzpomínám si na jeden lehce antikomunistický, jak milenka říká amantovi, že to měla nejraději v klubovně SSM, protože tam měla vždycky hluboký orgasmus – leninismus.

    To se mi líbí

  12. cobolik pacholik napsal:

    ta kukaj kurva jak si pustili ty pepici jazyk ,hosi sionisti zidia a nechut k nim vyplyva z ich viery talmud a torach toto zmenil kral zidovsky bo videl ze ten judaizmus to kurevstvo zostali samy bez mocnejsich su v pici,a len brudnym zajebanym gojom mozu dakovat ze su tu nikdy sa nepoucili a nepoucia bo to fanatici svojej viery nikto z vas nema paru tu chovanie a system jak ziju ja velmi dobru,nikdy sa neriesi otazka preco prave oni oni podsumuju ze to my kokoti a oni hodny kluci odjakziva su tam,kde sa najebat na cudzom bez nas gojov su nuly… .oni to dobre vedia a ta ich inteligencia ci schopnost to len jedno slovo slizky vyjebanci shalom.

    To se mi líbí

  13. lujjza napsal:

    OT
    https://pravyprostor.cz/karel-kryl-umlcene-vyroci/
    Karel Kryl 12.dubna 1944 – 3. března 1994

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.