415-Hybridní teroristický útok


Bývalý hlavní hygienik Ruska Genadij Oniščenko vysvětluje, jak se chránit před nákazou a jaké zásilky nelze přijímat z Říše Středu…

  První místopředseda parlamentního výboru pro vědu a vzdělání, Genadij Oniščenko okomentoval prohlášení amerického experta Světové zdravotnické organizace (WHO) o pravděpodobnosti nákazy 2/3 obyvatel Země čínským koronavirem, vyhodnotil nebezpečnost této nákazy a vydal svoji předpověď, jak dlouho bude šíření nemoci trvat.

O vědcích z USA a galoších

Samotný koronavirus vidět není, ale když jede obrněná technika a zavírá města, nebo se ukazují obrovské fronty desítek tisíc aut, které nepouštějí do Wu-chanu (a tito lidé se vrací domů), je to element paniky. A to se vylilo do celého zbytku světa. Tisk si vede příšerně. Mám všecky důvody k tomu, abych řekl, že dnes probíhá hybridní, informační, teroristický útok namísto vysvětlení lidem, co mají dělat, jak se chránit (před virem), jaké má symptomy, kam se mají obrátit, zda nosit masky nebo ne, atd. Koronavirus u nás není (mezitím se včera objevil jeden případ Rusky virem nakažené – pozn.překl.), ale v zemi se zvedá vlna chřipky, ve 38 regionech byla překročena úroveň onemocnění chřipkou, a to jsou dvě velmi podobné nemoci.

My ale máme všecko rádi „horké“! Jakýsi výzkumník z USA, expert WHO, prohlásil, že onemocní koronavirem 2/3 obyvatel planety. A to já považuji za druhý pokus o zformulování teroristického informačního útoku. Neonemocní! Snad za nějakých sto let – možná. Protože předtím byl takový typ koronaviru k člověku neutrální, ale teď prorazil mezidruhovou bariéru a bude „dráždit“ i všechna zbývající léta. Dvacet koronavirů už bylo, ty také kolují v lidském prostředí, ale přecházejí. Stejně tak i zde. Jen tak mimochodem – k tomuto pánovi z USA: – je to vědec, a proto je schopen zout galoše, nechat je na zastávce, a teprve poté nastoupit do trolejbusu…

O tanci na kostech

Zpočátku se koronavirus choval velmi agresivně, ale teď nám už začíná být víceméně jasné, o co jde: je méně kontaktní, než chřipka a nemá takovou smrtnost, jako Ebola, kde umíralo 60% nakažených. A tady máme 2,6% smrtelných případů, a známe věkovou skupinu která je zasažena nejvíc. Proto se vzájemně nestrašme, nedělejme senzace a nepořádejme tance na kostech: přece jen trpí a umírají lidé, a každá smrt – je smrt.

O ohnisku šíření a spásné vakcíně

Ano, epidemie to není, ale existuje zformované ohnisko. A jediné, co jako lékař-epidemiolog nechápu, je – proč toto ohnisko funguje tak dlouho. Jistěže, je tam velká koncentrace obyvatel, desítky milionů. Ale v přirozeném ohnisku bylo možné se vyznat, proto ty velké přírůstky onemocnění, přinejmenším nechápu.

Je ale třeba se definitivně vypořádat s vakcínou. Není dobře, že nám Čína neposkytuje virus – proč nám ho nedají, jestliže jsme přátelé?! Poskytlo by nám to možnost pracovat na diagnostice, ruští experti by jeli do Číny a pracovali by tam. K tomu ale je nutný vzorek viru, je to velmi důležité.

O verzi biologické války

Když se hovoří o recidivách, o druhé vlně (koronaviru), tak já v tuto chvíli k tomu nevidím žádné sebemenší předpoklady. Zatím se virus chová pro nás vysvětlitelně, pokud, samozřejmě, za ním najednou nepřijde virus nový. Koluje mnoho bajek na téma, že jde o virus umělý. Teoreticky je něco takového možné, a syntetická biologie dnes umožňuje dělat mnohé s hlediska změny vlastností viru, zesílení jeho nebezpečnosti pro člověka. Nicméně právě toho se (s koronavirem) zatím neděje, nebylo zjištěno. Genetický pasport zveřejněný Akademií věd ČLR, neposkytuje podklad pro řeči o umělém vměšování.

O ochranných maskách a růstu zločinnosti

Masky jsou velmi levné a jsou důležité. Všimněte si, že občané Japonska, Číny jdou v maskách dokonce i po moskevském Rudém náměstí. Řekli jim, aby to nosili – a oni je nosí, protože znají cenu svého zdraví. Ale naši ne. Není to jistě stoprocentní garance – ale chrání. Jakákoli gázová maska vydrží 3-4 hodiny, potom ji stačí přežehlit a můžete ji znovu nosit. A v Rusku to je potřeba, protože ve čtyřech desítkách subjektů RF byla překročena hranice chřipky.

Je pravda, že se objevil nový fejk, který roztáčejí masmédia – že se ministerstvo vnitra rozčílilo, že pokud začnou lidé nosit masky, nebude fungovat systém rozeznávání obličejů a zvedne se úroveň zločinnosti. Ale, promiňte, s tím rozpoznáváním začali teprve před třemi lety, a to ještě ne všude. A pokud měsíc-dva pochodíme v maskách, protože růst onemocnění trvá zpravidla 7 týdnů, pak se nic strašného nestane.

Proto je nošení masky potřeba. A využívat dezinfekční prostředky (v domácnostech) rovněž, protože viry jsou velmi odolné. A nezabývat se samoléčbou: sotva pocítíte zvýšenou teplotu, hned si domů zavolejte lékaře a nechoďte na polikliniku, abyste infekci nešířili, protože cestou ve veřejné dopravě nakazíte dalších dvacet lidí.

O zásilkách z Číny

Přijímat zásilky z Číny lze. Pokud, samozřejmě, vám odtud neposílají hada, kterého jste si objednali k snídani, nebo netopýra, které používají v čínské národní kuchyni. Pamatovat si, že když na wu-hanském tržišti vzali čínští kolegové cca 300 vzorků, v 50 z nich byly zbytky viru, takže ty potraviny byly kontaminované.

Ale přijímat textil, papír, techniku z Číny je dnes možné – netřeba propadat panice.

https://tsargrad.tv/articles/gibridnaja-terroristicheskaja-ataka-onishhenko-o-koronaviruse_239141

 

Překlad: 200218

 

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

48 reakcí na 415-Hybridní teroristický útok

  1. strejda napsal:

    Jasné, stručné a logické. To můžeme brát za základ našich úvah.
    Demokratický svět je dnes založený k nedůvěře v cokoli. Volbami počínaje pokud nedopadnou podle mínění kdejaké skupiny, navysvětlitelně odlišnými průzkumy veřejného mínění, až po strašení, že se u Kábulu bojuje za Prahu. V takové atmosféře se již přestává rozlišovat kvalita a pravdivost výroků. Meleme o hybridních válkách a tvrdíme, že tak proti nám bojují naši nepřátelé, ale zároveň tvrdíme, že nepřátele nemáme. Dostali jsme se do fáze, kdy sami proti sobě hybridní válku vedeme. Vymyslíme si nějakou kauzu, tu pak rozvineme, obviníme z ní ty, co je nemáme rádi a bojujeme proti nim jako lvi. Dostali jsme se tak do situace permanentní porážky. Když vyhrajeme jsme poraženi, protože jsme si to sami vymysleli. Když prohrajeme, tak jsme teoreticky zvítězili, protože vyhrál náš výmysl, ale cítíme to jako prohru a prohrou to je.
    Je to cesta trvalého a prohlubujícího se rozkladu a vidíme ho všude. Naši televizní politologové vykládají jak zklamal čínský totalitní systém v boji s koronavirem a tvrdí, že demokratická společnost to zvládne mnohem lépe. Už zítra se o tom začneme v obchodech přesvědčovat.

    To se mi líbí

  2. brtnikvbrlohu napsal:

    K Hrochově překladu, tentokrát měl opravdu šťastnou ruku, je vidět, že autor opravdu věci rozumí.
    Po převratu se řvalo, že starý režim lecos tajil – mno – možná až příliš – ale škody způsobené panikou jsou většinou o moc větší než samotnou příhodou a naše sdělovadla tu paniku vehementně podporujou.
    Ostatně k těm rouškám – ve smyslu nic nechytit mají opravdu jen omezenou účinnost, jejich hlavní význam je v tom, že jedinec který ji má neprská kolem sebe – takže ta rouška chrání ty druhé ne toho co ji nosí.
    Jinak doporučuju se podívat na růst ceny roušek a respirátorů v prodejnách zdravotnických potřeb – jestlipak o tom sdělovadla informujou ??? … 🙂

    Líbí se 1 osoba

  3. LB napsal:

    Částečné OT
    Tuhle se tu řešily volby na Slovensku. Poslední, jaksi „neveřejný“ průzkum předvídá porážku Smeru a vítězství Matoviče.

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-volby-parlamentni-andrej-kiska-robert-fico-smer-pruzkum.A200226_143044_zahranicni_dtt

    Vznik průzkumu je zajímavý, a pokud by to tak dopadlo, umím si představit, že kolem něj vzniknou soudní spory. Zdá se, že to byla reakce na pokus o 50 denní moratorium na průzkumy.

    V každém případě uvidíme brzy – dřív než to, jak dopadne epidemie (na to bych se spíš než pana Oniščenka ptal Rosti Maďara, to je kolega mého mladšího bráchy a chlap, který v oboru něco znamená).
    A daleko dřív než uvidíme, zda se stane Čína světovým hegemonem, jak tuhle předpovídal strejda 😀

    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/hlavne-zadnou-paniku-hlavni-je-osobni-hygiena-vzkazuje-epidemiolog-40314817?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

    Mimochodem, nedávno jsem s ním četl rozhovor, kde se dotkl i „viny“ Číny, tedy politického aspektu epidemie.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      V podstatě opakuje běžné zásady ochrany před přenosem kapenkovou infekcí, místo toho gelu pomůže jakákoliv desinfekce rukou, do značné míry i obyčejné mýdlo a voda.
      Roušku by měli v první řadě mít kašlající a púrskající., při prskání do kasníku si stejně ruku kontaminujeme, stejně jako do rukávu.

      To se mi líbí

    • Josef K. napsal:

      Já osobně nevím, jestli pan Maďar ve svém oboru něco znamená, z toho rozhovoru ale nic takového neplyne. Jak píše brtníkvbrlohu, v podstatě opakuje obecně známé zásady, které navíc dá i zdravý rozum. To, že Čína hospodářsky předstihne USA a celý Západ, je logické a nevyhnutelné (pokud se tak už ve skutečnosti nestalo), a nějaká epidemie středně závažné virózy na tom nemůže nic změnnit. Už kdysi dávno můj dědoušek (ročník 1895) říkal, že podle Sibylina proroctví žluté plémě zaplaví svět. A protože podle něj Sibyla i předpověděla, že muži nebudou k rozeznání od žen (a naopak), tak mne přepadají myšlenky, jestli na tom prorokování nemůže nakonec něco být. I když skutečnost, že ve 21. století budeme mít dokonce desítky pohlaví, nenapadla ani Sibylu.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Josefe
        dokážete nějak potvrdit nebo vyvrátit následující tabulku?

        To se mi líbí

      • dfgsd napsal:

        Jenže tvůj děda měl vědět, že žluté plémě nebylo kdysi bráno plámě číňanů, ale arabů… Chce to dodržet klasiký postup, brát obsah slova podle doby kdy bylo použito nebo podle dneška, kde někdo změnil jeho obsah 😉

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      To se mi líbí

      • brtnikvbrlohu napsal:

        U frantíků lítají čínští netopejři, jeden se u mne včera večer stavil na kafe. 🙂
        Pane domácí, pokud to nemám 100% vyzdrojovaný tak podobný hlody neberu, a i v tom 100% vyzdrojovaní zůstávám skeptik – i v odporný doktorský literatuře, potažmo učebnicích se tradoval ledajaký blud, pokud se sám nepřesvědčím tak …. a to taky jen na 80%

        To se mi líbí

    • Slim napsal:

      @LB Pane kolego, koukám do slovenských novin a čtu, že Kočner právě nafasoval 19 let. A to v jiné kauze! Předvolební ouvertura… 😀

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Pane Slime, toto určite nie je koniec procesu. Kočner s Ruskom už oznámili, že sa odvolajú a že súd nezobral do úvahy všetky ich dôkazy, niektoré, ktoré navrhovali, dokonca nepripustil k procesu.
        Ide o proces kvôli falšovaniu zmeniek na 69 miliónov eur. Zmenky mal vystaviť Rusko Kočnerovi, keď bol ešte riaditeľom televízie Markíza a bola to časť odkupnej ceny. Markíza bola ručiteľom a podpísal to Rusko aj za Markízu, lebo bol vtedy hlavný majiteľ. Pred dvomi rokmi si Kočner začal uplatňovať zaplatenie zmeniek, ale Rusko je už na mizine a nemá z čoho platiť, tak žiadal zaplatenie od Markízy. Tú momentálne vlastnia Američania (CME) a rozhodne nechcú platiť toľko dolárov nejakému Kočnerovi. Na rozsudku sa výrazne podpísal advokát Markízy Daniel Lipšic. Miestami som mal dojem, že sudcov úkoluje, ktoré dôkazy si majú všímať a ktoré nie.
        Lipšic – mám taký neurčitý dojem, že je to momentálne najmocnejší muž na Slovensku. Určite človek, čo má najsilnejšie páky na políciu a justíciu, aj cez najvplyvnejšie médiá.

        V politicky nekorektných médiách sa vyskytujú videá a podcasty s ľuďmi, ktorí do veci pomerne dobre vidia a podľa nich bol Kočner dlhodobo monitorovaný SIS a tá má v spisoch aj dôkazy o tom, ako zmenky vznikli, a teda že nie sú falšované.
        Perličkou dokazovania je aj to, že v prospech Kočnera sa mal na súde vyjadriť aj jeden znalec z USA. Tam ale promptne zaradili Kočnera (kvôli jeho obvineniu v kauze Kuciak) na sankčný zoznam a tým pádom občan USA nesmel vycestovať na Slovenský súd, keď išlo o Kočnera.
        O Kočnerovi bude teda rozhodovať vyšší súd.

        Čo sa týka Vašej „predvolebnej“ poznámky, tak neviem, či sa to na výsledku nejako prejaví, skôr som skeptický. Prejavilo by sa, keby súd Kočnera oslobodil kvôli nedostatočným dôkazom. Možno to tak nakoniec dopadne, ale keby sa to stalo teraz pred voľbami, mocne by to mobilizovalo voličov proti Ficovi. Možno si túto alternatívu nechávajú na predčasné voľby, ktoré sú pomerne pravdepodobné. Ak sa totiž stane, že vládu bude zostavovať Matovič, tak nikto, kto ho trochu pozná, neverí, že vládu je schopný udržať celé štyri roky.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Áá, zpravodajství ze Slovenska se probudilo. Mě by spíš zajímal ten Matovič, nic o něm nevím. Jinak se budu muset spolehnout na Ivana Vilčeka v Právu 😀

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Nič? Matovič je dlhé roky inventár v NR. Pôvodne ho tam dostal Sulík na kandidátke SaS v roku 2010, ale nezhodli sa a rozišli. Matovič si potom založil vlastnú stranu Obyčajní ľudia. Je podnikateľ, vydáva reklamné lokálne listy, ktoré sa zadarmo vhadzujú do všetkých schránok na Slovensku, takže má úctyhodné publikum a sledovanosť. Dokáže rozprávať to, čo ľudia chcú počuť, má na to talent. Jeho „strana“ je silne neštandardná. Dlhé roky mala len 4 (štyroch) členov a všetci jeho poslanci sú „nezávislé osobnosti“ bez straníckej príslušnosti. Dankova SNS v tomto volebnom cykle iniciovala zákon proti „neštandardným stranám“ a zmenilo sa to, už je formálnych členov viac…
            Matovič je nevyspytateľný, nevypočítateľný a považujú ho za klauna. Nevynechá žiadnu príležitosť, aby sa zviditeľnil. Možno si spomínate na súboje cez detektor lží – to boli jeho nápady.
            Pred voľbami 2016 patril do opozície proti Ficovi. Keď sa však situácia začala vyvíjať tak, že lepšie predpoklady v prieskumoch mal Procházka (a ten sa dohodne s KDH a Bugárom) a zdalo sa, že Matoviča do koalície nebudú chcieť, tak bez váhania Procházku potopil tajnou nahrávkou – účinok to malo ten, že Procházka sa úplne odpísal.
            (Pozn. pod čiarou – žasnem nad súdnosťou verejnosti, lebo tá Procházkova nahrávka bola úplná prkotina oproti tomu, čo na povrch vyliezlo proti Kiskovi, ale zdá sa, že Kiska to s prehľadom ustojí – dokonca ho podporilo „60 osobností“, z nich mnohí „slušne“ zhadzovali Fica.)
            Matovič je doslova čierny kôň. Na začiatku roka mal odhady okolo 6 %, dokonca od neho odišla Remišová (ktorú pripravoval na významnú funkciu) ku Kiskovi.
            Ale za posledný mesiac vyleteli preferencie Matovičovi až po dvadsiatku. Hlavnou príčinou je to, že kampaň majú všetky strany kompletne zoranú, len Matovič počúvol svoj inštinkt a prekvapujúco bol zdržanlivý. A oplatilo sa.
            Ak naozaj vyhrá voľby, tak to bude Pyrrhovo víťazstvo opozície. Ďalší vývoj je ťažko predvídateľný.

            To se mi líbí

  4. Slim napsal:

    Ještě jednou docent Maďar.
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/epidemiolog-koronavirus-zatim-nezasahl-male-deti-vysvetleni-neni-40314893?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=315420&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

    I já jsem o něm slyšel, že je to naše epidemiologická jednička… ale nevylučuju, že i tohle bude zdejším znalcům připadat triviální a nezajímavé. Mě uspokojí i takové věci 😀

    To se mi líbí

  5. Lex napsal:

    Taky si dovolím jeden OT /koronaviru jsou plné už i plechovky s paštikou či džusem, byl jsem dneska v městečku a v magacině po těstovinách a dalších trvanlivých zdrojích výživy prázdné regály. Na dveřích lékárny Dr. Max nápis „Roušky vyprodané, opatřujeme další dodávky“ – povídám magistře – „Ale že máme uvědomělé občanstvo, aby nenakazili jiné skoupí všechny roušky, na respirátory, které by chránily je si nikdo nevzpomene.“ Jenom se usmála – to viz i přítel „brtník“/

    Při dnešní snídani jsem tak přemítal, co by měli udělat Rusové jako přiměřenou reakci na „pražské hřibovité“ ohledně přejmenování adresy jejich velvyslanectví. Napadlo mě, že by na oplátku měli pojmenovat adresu českého velvyslanectví v Moskvě. Jako první mě napadl Julius Fučík. Nezpochybnitelná osobnost protifašistického odboje a oběť nacistů. Ale přiměřenější na „hřibovité“ mi přišla jména Klement Gottwald a možná ještě lepší Dr. Gusáv Husák.
    A uvědomil jsem si, že vlastně nevím, jakou adresu má česká ambasáda v Moskvě. Tak jsem šel ke compu a naťukám si to do vyhledávače – a koukám – Posolstvo Češskoj Respubliki ul. J. Fučíka 12/14, 123 056 Moscow https://www.mzv.cz/moscow/cz/o_velvyslanectvi/kontaktni_informace/velvyslanectvi_moskva.html
    Cпасибо друзья!

    Líbí se 1 osoba

    • kočka šklíba napsal:

      Je mě napadlo to samé a Vy jste našel opravdu adresu, takže už víme, že se Hřib a spol jen opičí. Ovšem s podstatným rozdílem, jak jste napsal : „…Jako první mě napadl Julius Fučík. Nezpochybnitelná osobnost protifašistického odboje a oběť nacistů…

      To se mi líbí

  6. lujjza napsal:

    https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/schneider-dolce-far-niente-coby-volebni-program/

    (…) Proto by možná voliči – po počátečním překvapení – radostně uvítali a volili stranu, jejíž poslanci by po celou dobu výkonu svého mandátu dělali v souladu s poslaneckým slibem to nejlepší pro lidi. Zavázali by se totiž, že jako zákonodárci NEBUDOU DĚLAT VŮBEC NIC. Žádné nové zákony, žádné novely, nic. Pak by teprve vznikla šance, že by znalosti a zvyky lidí začaly dobíhat legislativní realitu, že by se v zákonech a předpisech začali trošku orientovat, a kupodivu je též třeba i dodržovat.

    Mělo by to několik dalších, velmi pozoruhdných aspektů. Jednak by to bylo zcela na férovku, protože část poslanců se tímto heslem dávno řídí. Za druhé, společenský prospěch by se mohl zmnožit, kdyby se tímto heslem řídila i ta freneticky aktivistická část poslanců, čímž by se – za třetí – zatrhl típec rozbujelému lobbismu. Za čtvrté, sladkým nicneděláním ukonejšení poslanci mohli ukázat světu svou příjemnější tvář, nezbrázděnou vztekem ani markýrovaným přemýšlením, a mohli by se k sobě chovat ohleduplněji a tak by se mohli stát v současné době absolutně nedostatkovými vzory slušnosti a dobré nálady. (…)

    To se mi líbí

  7. brtnikvbrlohu napsal:

    V oblíbené hospůdce mi bylo k pivu naservírovaný zpravodajství čt1, tí tovykupování cestovin – jak se žíká u přítele Navaji přímo organizovali – tolik času věnovaný nákupnímu šílenství 🙂 🙂 🙂
    za to by za těch kk…ev bolševických dostali 25 let Jáchymova 🙂 – po zhlédnutí zpráv vzalo útokem hafo lidí kvelby co ještě nezavřely.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Na TW se právě svěřil „autor“ té poplašné zprávy, že autorka článku použila jeho 2roky starý návod na přežití blackoutu. Na koronavirus nic nepsal. To je fakt na zabití.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Jsem úplně mimo. Jaké zprávy, jaký autor a jaká autorka? Můžete to přiblížit mně neznalé? 😉

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Děkuji, nepřekvapuje mě to, jinde jsem napsala že pro ty tzv. „novináře“ je to mana z nebes, vydrží to na dlouho a protože jejich inteligence není moc velká, jestli vůbec nějaká, tak opisují různé blbosti, nebo nesouvisející názory, jeden od druhého. Co víc si přát, na víc nemají.
            A v této souvislosti jsem se tam nějak proklikala (přes twiter toho pana Houdka) na účet Libora Stejskala. A musím říct, že je to hrozný sešup dolů tohoto člověka. Již to kde je zaměstnán mluví za vše DeníkN, ale jeho názory, škoda ho.

            To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.