Jak nám ČT opět lhala


Není dávno ta doba, kdy nás Česká televize přesvědčovala, jak se Romům ve Velké Británii daří, děti chodí do škol,  Romové do zaměstnání. A jak jen my doma jsme na ně zlí a jací jsme rasisti. Jenže jak nastal Brexit a britské úřady začaly vyřizovat žádosti o povolení trvalého pobytu, protože zde už neplatí unijní volný pohyb osob, začalo se zjišťovat, že povolení může mít jen ten, do pracuje. A kdo nepracuje, nebude mí povolení a kdo nebude mít povolení nebude mít ani sociální dávky. Najednou s překvapením se (my informovaní českou lhací) dovídáme, že, tak jako obvykle v jejich zprávách, „všechno je jinak“. Najednou víme, že ve Velké Británii čeští Romové berou stejné dávky jako ve své původní domovině.

A protože Britové už nebudou vázáni žádnými unijními požadavky, nastává (ne)pochopitelný zmatek mezi původně českými Romy.

https://twitter.com/novotny_pet/status/1227183525247488000?s=20

Jestli budou Britové takto postupovat ke všem jejich přistěhovalcům, se zatím nedá z ničeho usoudit. Jenže co se usoudit dá je, že na nás Brexit dopadne opravdu tvrdě. Zatím ještě nikdo nespočítal, kolik nás ti zpět migrující občané budou stát, ale při odhadu dvacet tisíc osob různého věku, které budou chtít bydlet a budou chtít dostávat své sociální dávky, to bude částka dost nemalá.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktualitka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

25 reakcí na Jak nám ČT opět lhala

  1. bob napsal:

    Komentovat ČT nemá cenu…
    Na(ne)štěstí (?) patřím už k pamětníkům. Pamatuji, že v rámci marxismu jsme se učili o teorii konvergence. Spočívala v tom, že kapitalizmus a socializmus splynou, a každý si vezme od druhého to lepší…Tato teorie byla samozřejmě zavrhována, protože přeci nakonec zvítězí socializmus, resp. komunismus.
    No a čas oponou trhnul (abych byl stylový) a teorie konvergence se vesele naplňuje.
    Bohužel ty „výhody“ poněkud zmutovaly (podobnost s viry není náhodná).
    Takže (dříve) kapitalistické země jsou vlajkonoši v budování „sociálního státu“ (nepřiměřené sociální dávky…), „lidská práva“, klimatický alarmizmus….
    No a bývalé socialistické země zase budují kapitalizmus „z gruntu“, tj. od ranného kapitalizmu.
    Evropská unie je takové zrcadlo té konvergence.
    A migrace je samozřejmě důsledkem výše (zjednodušeně) uvedeného.
    Myslím, že Trump svým heslem „Amerika first“ začal novou epochu. První to pochopili Britové – Brexit = GB first. A obávám se (nebo doufám?), že další země budou následovat

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Já bych to viděl tak, že vše dobré ze socíku jsme zavrhli a to nejhorší ze Západu jsme pojali za své. A co udělala západní Evropa si netroufám popsat, protože jsem to zatím nepochopil.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Pokud něco nechápete, jděte na přednášku Manipulatori.cz. Budete na tom sice stejně, alespoň vám bude útěchou, že takových se najde.

        To se mi líbí

  2. Bavor V. napsal:

    A ukázka toho, co nám Cech zapomněl sdělit
    https://rejstrik-firem.kurzy.cz/06760538/milion-chvilek-z-s/

    To se mi líbí

  3. Rosťa napsal:

    Právě jsem se vrátil z Brna, abych nakoupil mámě a provedl základní úkony pro seniora 90 plus a chtěl jsem něco napsat k článku. Vzhledem k tomu, že jsem 45 let bydlel v brněnském Bronxu, několik let s cikány pracoval jako šéf, tak bych si dovolil nevyjádřit se. Ne, že bych neuměl, ale jeden blb od socanů vymyslel jakýsi nový zákon o čemsi, co se dá našroubovat na jakýkoliv výrok a mně je na svobodě relativně dobře. Dobře je za 3, jak si pamatuji z dob, když jsem kantořil. Jsem skromný.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      „mně je na svobodě relativně dobře.“
      No, k tomu slůvku „relativně“ se mi vybavuje jeden vtip ve slovenštině – týká se dvou lidí a jedné čižmy v zadnici; odpovídá na otázku, kdo z těch dvou je na tom relativně lépe…

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Pane kolego, já si to pamatuji s nosem, pokud jde o Einsteinovu teorii relativity. No, jo, to jsme byly „děcka“. Ale pravda je, že s nosem je to takové citlivější. Okovená bota nepatří do dnešní korektní liberální společnosti, i když třeba v Řeporyjích, Hřibradhausu a na pětce v Práglu by i to bylo málo. Cep s hřebíky by snad byl akorát.

        To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      A já na to seru a o negrech mluvím jako o negrech. Spí se mi dobře.
      Při zmínkých o korektnosti zpravidla blinkám, a to já nerad.

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Ač byl Motejl vybarvován v těch nejzářivnějších barvách, tak já si osobně myslím, že Varvařovský byl nepoměrně lepší a Sabbath byla neštěstím pro tuto společnost. Křeček možná není ideál, ale mně, běžnému člověku, nezavazí. A o tom to je. U prasáren Sabbath jsem zvracel.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Yep. Ale já toho Motejla rád. Jednak byl rozumnej, jednak ho bez cigára viděl naposled porodník.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Ale jo, pamatuji doby, kdy jsem měl u kulecu jednu Spartu v hubě, druhou v popelníku a po třetí šahal. Je to 40 let. Tehdy jsem nezakašlal. Dnes to není pravda, ač ta celá léta nekouřím. Pravda je ta, že tři roky jsem ten boj nebojoval jen ve dne. V noci to bylo ještě šílenější. Těžko říct zda jsem na tom líp. A pokud jde o Motejla, tak mě tehdy dost naštval kolem spacákové revoluce. Tam se projevil jako pazdrát. Samozřejmě pro havloidy jako světec. Pro mě jiná strana barikády.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Já kouřím 38 let, z toho posledních 25 hodně (cca 40 stovkís denně). Chodím každej rok na plicní, pro sichr. Čisto. Kašlu, jasně že jo. Jako každej kuřák.
            Spacáky pamatuju, Motejlovo roli už ne. Pamatuju si ho jako ombudsmana, což je úřad sice z podstaty dokonale pablbej, ale když už nám ho soudruh stát vnutil, tak u něj dobrý.
            V době zřizování asi nikoho nenapadlo, že by se ho mohlo zmocnit něco jako Šábeska a vydržet tam dýl, než měsíc.

            To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.