Zakázaný Rozhovor prezidenta Assada s RAI 24: Evropa je klíčovým pachatelem terorismu v Sýrii


Syrian President Bashar Assad interview with Italian Rai News 24 Media

Dne 26. listopadu poskytl syrský prezident Bashar al Assad rozhovor s RaiNews24 , který měl být vysílán v Itálii 2. prosince. Z důvodů známých pouze vnitřní elitě se italská zpravodajská stanice rozhodla cenzurovat a odmítla poskytnout Syrské arabské republice vysvětlení pro toto náhlé rozhodnutí. Vláda ji propustila 9. prosince.

Rozhovor byl veden v angličtině. Video s arabskými titulky poskytuje syrské předsednictví; přepis SANA.

Video je také k dispozici na BitChute: https://www.bitchute.com/video/j4Rd4k0UxGA7/

Otázka 1: Pane president, děkuji, že jste nás přijal. Prosím, řekněte nám, jaká je situace v Sýrii, jaká je situace na místě, co se děje v zemi?

Prezident Assad: Chceme-li mluvit o syrské společnosti: situace je mnohem, mnohem lepší, protože jsme se z této války poučili tolik ponaučení a myslím si, že budoucnost Sýrie je slibná; Vyjdeme z této války silněji.

Když mluvíme o situaci na místě: Sýrská armáda postupuje v posledních několika letech a osvobodila mnoho oblastí od teroristů, stále zůstává Idleb, kde máte al-Nusru podporovanou Turky a máte severní část Sýrie, kde Turci minulý měsíc napadli naše území.

Takže pokud jde o politickou situaci, můžete říci, že je to mnohem složitější, protože máte mnohem více hráčů, kteří se podílejí na syrském konfliktu, aby se to dalo dál a přeměnilo se ve válku o opotřebení.

Otázka 2: Když mluvíte o osvobození, víme, že existuje vojenská vize, ale jde o to, jak je nyní situace pro lidi, kteří se rozhodli být zpět ve společnosti? Proces usmíření, v jaké chvíli? Funguje to nebo ne?

Prezident Assad: Ve skutečnosti, metodika, kterou jsme přijali, když jsme chtěli vytvořit, řekněme, dobrá atmosféra – nazývali jsme to smíření, aby lidé žili společně a aby se lidé, kteří žili mimo kontrolu vládních oblastí, vrátili zpět pořádek práva a institucí. Mělo to dávat amnestii každému, kdo se vzdal své výzbroje a dodržoval zákon. Pokud jde o tento problém, situace není složitá. Pokud máte šanci navštívit jakoukoli oblast, uvidíte, že se život vrátil k normálu.

Problémem nebyli lidé, kteří spolu bojovali; Nebylo to, jako by se západní příběh mohl pokusit ukázat – jako Syřané bojující proti sobě, nebo jak tomu říkají „občanská válka“, což je zavádějící. Situace spočívala v tom, že teroristé převzali kontrolu nad oblastmi a prováděli svá pravidla. Když ty teroristy nemáte, vrátí se lidé zpět do svého normálního života a budou žít mezi sebou. Nebyla žádná sektářská válka, neexistovala žádná etnická válka, nebyla politická válka; byli to teroristé podporovaní vnějšími mocnostmi, mají peníze a vyzbrojování a tyto oblasti okupují.

Otázka 3: Nebojíte se, že tento typ ideologie, který se odehrával a jak víte, byl základem každodenního života lidí po mnoho let, v některých ohledech může zůstat ve společnosti a dříve či později se vrátí?

President Assad: Toto je jedna z hlavních výzev, kterým čelíme. To, na co se ptáte, je velmi správné. Máte dva problémy. V oblastech, které byly mimo kontrolu vlády, vládly dvě věci: chaos, protože neexistuje zákon, takže lidé – zejména mladší generace – nevědí nic o státě, právu a institucích.

Druhou věcí, která je hluboce zakořeněna v myslích, je ideologie, temná ideologie, wahabská ideologie – ISIS nebo al-Nusra nebo Ahrar al-Cham, nebo jakýkoli druh těchto islámských teroristických extremistických ideologií.

zbraně-zločiny-proti-syrie
NYT navrhl, aby povstalci přestali ukazovat světu své zvěrstva, zatímco The Guardian zjevně nevšiml tohoto. Italský státní Saqar zcela vlevo se chystá zavraždit syrské vojáky v Idlibu v roce 2012.

Nyní jsme se touto realitou začali zabývat, protože když osvobodíte oblast, musíte tento problém vyřešit jinak, jaký je smysl osvobození? První část řešení je náboženská, protože tato ideologie je náboženská ideologie, a syrští náboženští duchovní, nebo řekněme náboženská instituce v Sýrii, vyvíjí v tomto ohledu velmi silné úsilí a uspěli; podařilo se jim pomoci těmto lidem porozumět skutečnému náboženství, nikoli náboženství, které je učili al-Nusra nebo ISIS nebo jiné frakce.

Otázka 4: Takže v podstatě jsou klerici a mešity součástí tohoto procesu usmíření?

President Assad: Toto je nejdůležitější část. Druhou částí jsou školy. Ve školách máte učitele, máte vzdělání a máte národní kurikulum, a toto kurikulum je velmi důležité pro změnu mysli těchto mladých generací. Za třetí, máte kulturu, máte roli umění, intelektuálů atd. V některých oblastech je stále obtížné hrát tuto roli, takže pro nás bylo mnohem jednodušší začít s náboženstvím, za druhé se školami.

Otázka 5: Pane předsedající, dovolte mi, abych se na okamžik vrátil do politiky. Zmínili jste Turecko, dobře? Rusko bylo v těchto letech vaším nejlepším spojencem, není to tajemství, ale nyní Rusko kompromituje s Tureckem v některých oblastech, které jsou součástí syrské oblasti, jak to tedy hodnotíte?

Rozhovor syrského prezidenta Bashara Assada s italskými Rai News 24 Media

President Assad: Abychom pochopili ruskou roli, musíme porozumět ruským principům. Pro Rusko se domnívají, že mezinárodní právo – a mezinárodní řád založený na tomto právu – je v zájmu Ruska a v zájmu všech lidí na světě. Pro ně tedy podporou Sýrie podporují mezinárodní právo; to je jeden bod. Za druhé, být proti teroristům v zájmu ruského lidu a zbytku světa.

Takže být s Tureckem a dělat tento kompromis neznamená, že podporují tureckou invazi; spíše chtěli hrát roli, aby přesvědčili Turky, že musíte opustit Sýrii. Nepodporují Turky, neříkají „je to dobrá realita, přijímáme ji a Sýrie ji musí přijmout.“ Ne, ne. Ale kvůli americké negativní roli a západní negativní úloze, pokud jde o Turecko a Kurdy, Rusové vstoupili, aby vyvážili tuto roli, aby situaci vylepšili … Neřekl bych lépe, ale méně špatně, pokud chcete být přesnější. Mezitím je to jejich role. V budoucnu je jejich postavení velmi jasné: syrská integrita a syrská suverenita. Sýrská integrita a svrchovanost jsou v rozporu s tureckou invazí, což je velmi zřejmé a jasné.

Otázka 6: Takže mi říkáte, že Rusové by mohli dělat kompromisy, ale Sýrie nebude s Tureckem dělat kompromisy. Myslím, že vztah je stále dost napjatý.

Prezident Assad: Ne, ani Rusové neučinili kompromis ohledně suverenity. Ne, zabývají se realitou. Nyní máte špatnou realitu, musíte se zapojit, abyste něco udělali … Neřekl bych kompromis, protože to není konečné řešení. Může to být kompromis, pokud jde o krátkodobou situaci, ale z dlouhodobého nebo střednědobého hlediska by Turecko mělo odejít. O tom není pochyb.

Otázka 7: A z dlouhodobého hlediska nějaký plán diskusí mezi vámi a panem Erdoganem?

Prezident Assad: Nebyl bych hrdý, kdybych jednoho dne musel. Cítil bych se znechucený zacházet s těmito druhy oportunistických islamistů, ne s muslimy, islamisty – je to další termín, je to politický termín. Ale znovu, vždycky říkám: Moje práce není spokojená s tím, co dělám, nebo ne šťastným nebo čímkoli. Nejde o mé pocity, jde o zájmy Sýrie, takže kamkoli naše zájmy půjdou, půjdu.

Otázka 8: V tuto chvíli, když se Evropa dívá na Sýrii, existují kromě hlavních otázek dva hlavní problémy: jeden jsou uprchlíci a druhý džihádisté ​​nebo zahraniční bojovníci, kteří se vracejí do Evropy. Jak vidíte tyto evropské starosti?

President Assad: Musíme začít jednoduchou otázkou: kdo vytvořil tento problém? Proč máte v Evropě uprchlíky? Je to jednoduchá otázka: kvůli terorismu, který podporuje Evropa – a samozřejmě Spojené státy, Turecko a další -, ale Evropa byla hlavním hráčem při vytváření chaosu v Sýrii. Takže to, co se děje, přichází.

Sýrie

Otázka 9: Proč říkáte, že to byl hlavní hráč?

Prezident Assad: Vzhledem k tomu, že veřejně podporovali, podporovala EU teroristy v Sýrii od prvního dne, prvního týdne nebo od samého začátku. Obviňovali syrskou vládu a některé režimy, jako je francouzský režim, posílaly vyzbrojování, řekli – jeden z jejich úředníků – myslím, že jejich ministr zahraničních věcí, možná Fabius řekl: „posíláme“. vytvořili tento chaos. Proto je pro mnoho lidí obtížné zůstat v Sýrii; miliony lidí zde nemohly žít, takže se museli dostat ze Sýrie.

Otázka 10: V této chvíli v regionu dochází k nepokojům a k určitému chaosu. Jedním z dalších spojenců Sýrie je Írán a situace se zde komplikuje. Má nějaká reflexe o situaci v Sýrii?

President Assad: Rozhodně, kdykoli budete mít chaos, bude to pro každého špatné, bude to mít vedlejší účinky a důsledky, zvláště když dojde k vnějšímu rušení. Pokud je to spontánní, mluvíte-li o demonstracích a lidech žádajících o reformu nebo o lepší situaci ekonomicky či o jiných právech, je to pozitivní. Ale když jde o vandalismus a ničení a zabíjení a zasahování z vnějších sil, pak ne – rozhodně to není nic jiného než negativní, nic jiného než špatného a nebezpečí pro všechny v tomto regionu.

Otázka 11: Bojíte se toho, co se děje v Libanonu, který je skutečným sousedem?

Prezident Assad: Ano, stejným způsobem. Libanon by samozřejmě ovlivnil Sýrii více než kterákoli jiná země, protože je to náš přímý soused. Ale opět, pokud je to spontánní a jde o reformu a zbavení sektářského politického systému, bylo by to pro Libanon dobré. Závisí to opět na vědomí libanonského lidu, aby se nikomu zvenčí nedovolilo manipulovat se spontánním hnutím nebo demonstracemi v Libanonu.

Otázka 12: Vraťme se k tomu, co se děje v Sýrii. V červnu vám papež Francis napsal dopis, ve kterém vás žádá, abyste věnovali pozornost a respektovali obyvatelstvo, zejména v Idlebu, kde je situace stále velmi napjatá, protože tam bojuje a když přijde dokonce na to, jak se s vězni zachází ve vězeních . Odpověděl jsi mu a co jsi odpověděl?

Prezident Assad: Dopis papeže se týkal jeho starostí s civilisty v Sýrii a měl jsem dojem, že obraz ve Vatikánu možná není úplný. To se dá očekávat, protože hlavní příběh na Západě je o této „špatné vládě“ zabíjení „dobrých lidí“, jak vidíte a slyšíte ve stejných médiích – každá kulka syrské armády a každá bomba zabíjí pouze civilisty a pouze nemocnice! nezabíjejí teroristy, protože se zaměřují na tyto civilisty! což není správné.

Takže jsem odpověděl dopisem vysvětlujícím papeži realitu v Sýrii – protože jsme nejvíc nebo první, kdo se zajímá o civilní životy, protože nemůžete osvobodit oblast, zatímco lidé jsou proti vám. Nemůžete mluvit o osvobození, zatímco civilisté jsou proti vám nebo společnosti. Nejdůležitější součástí vojenského osvobození jakékoli oblasti je podpora veřejnosti v této oblasti nebo v regionu obecně. To bylo jasné za posledních devět let, a to je proti našim zájmům.

Otázka 13: Ale tento druh hovoru vás v některých ohledech přiměl znovu přemýšlet o důležitosti ochrany civilistů a lidí ve vaší zemi.

Prezident Assad: Ne, to je něco, o čem každý den přemýšlíme, nejen jako morálka, principy a hodnoty, ale také jako zájmy. Jak jsem právě zmínil, bez této podpory – bez veřejné podpory nemůžete dosáhnout nic… nemůžete politicky, vojensky, ekonomicky a ve všech směrech postupovat vpřed. Bez veřejné podpory jsme nemohli odolat této válce devět let a nemůžete mít veřejnou podporu, když zabíjíte civilisty. Toto je rovnice, je to evidentní rovnice, nikdo ji nemůže vyvrátit. Proto jsem řekl, bez ohledu na tento dopis, to je naše starost.

smět
Milovaný prezident Bashar al Assad obklopený tisíci Syřany

Vatikán je však opět státem a my si myslíme, že úlohou jakéhokoli státu – pokud se obávají těchto civilistů – je hlavní důvod. Hlavním důvodem je západní role při podpoře teroristů a právě sankce vůči syrskému lidu situaci zhoršily – a to je další důvod pro uprchlíky, které nyní v Evropě máte. Nechcete uprchlíky, ale zároveň vytváříte situaci nebo atmosféru, která jim řekne „jdou mimo Sýrii někde jinde“ a samozřejmě půjdou do Evropy. Tento stát nebo jakýkoli stát by se tedy měl zabývat příčinami a doufáme, že Vatikán bude hrát tuto roli v Evropě a po celém světě; přesvědčit mnoho států, že byste měli přestat zasahovat do syrské otázky a přestat porušovat mezinárodní právo. To stačí, abychom lidé dodržovali mezinárodní právo. Civilisté budou v bezpečí, objednávka bude zpět, všechno bude v pořádku. Nic jiného.

Otázka 14: Pane předsedající, několikrát jste byli obviněni z používání chemických zbraní, a to byl nástroj mnoha rozhodnutí a klíčový bod, červená čára, pro mnoho rozhodnutí. Před rokem, před více než rokem, došlo k události Douma, která byla považována za další červenou čáru. Poté došlo k bombovým útokům a mohlo to být ještě horší, ale něco se zastavilo. V těchto dnech se prostřednictvím WikiLeaks ukázalo, že se ve zprávě mohlo stát něco špatného. Zatím tedy nikdo nemůže říci, co se stalo, ale při hlášení toho, co se stalo, se mohlo stát něco špatného.

President Assad: Vždy jsme – od začátku tohoto vyprávění o chemických zbraních – říkali, že jsme ho nepoužívali; nemůžeme ho použít, je nemožné, aby se v naší situaci použilo z mnoha důvodů, řekněme – z logistických důvodů.

Intervence: Dejte mi jednu.

President Assad: Jeden důvod, velmi jednoduchý: proč postupujete, proč byste měli používat chemické zbraně ?! Postupujeme, proč je potřebujeme používat ?! Jsme ve velmi dobré situaci, tak proč ji používat, zejména v roce 2018? To je jeden důvod.

Za druhé, velmi konkrétní důkaz, který vyvrací tento příběh: když používáte chemické zbraně – jedná se o zbraň hromadného ničení, mluvíte o tisících mrtvých nebo alespoň stovkách. To se nikdy nestalo, nikdy – máte pouze tato videa o inscenovaných chemických útocích. V nedávné zprávě, kterou jste zmínili, existuje nesoulad mezi tím, co jsme viděli ve videu, a tím, co viděli jako technici nebo jako odborníci. Množství chloru, o kterém mluvili: za prvé, chlór není materiál hromadného ničení, za druhé, množství, které našli, je stejné množství, jaké můžete mít ve svém domě, existuje v mnoha domácnostech a používá se možná pro úklid a cokoli. Stejná částka přesně. To udělala organizace OPCW – falešnou a falšovanou zprávu jen proto, že Američané chtěli, aby tak učinili. Tato zpráva naštěstí tedy prokázala, že vše, co jsme řekli během posledních několika let, od roku 2013, je správné. Měli jsme pravdu, mýlili se. Toto je důkaz, jedná se o konkrétní důkaz týkající se tohoto problému. Opět platí, že OPCW je zkreslená, politizovaná a nemorální a organizace, které by měly spolupracovat s OSN na vytvoření větší stability na celém světě – byly použity jako americké a západní zbraně k vytvoření více chaosu.

Otázka 15: Pane předsedající, po devíti letech války mluvíte o chybách ostatních. Chtěl bych, abys mluvil o svých vlastních chybách, pokud nějaké existují. Existuje něco, co byste udělali jinak, a jaká je poučení, které může vaší zemi pomoci?

President Assad: Určitě, když mluvíte o tom, že něco děláte, vždy najdete chyby; to je lidská přirozenost. Ale když mluvíte o politické praxi, máte dvě věci: máte strategie nebo velká rozhodnutí a máte taktiku – nebo v této souvislosti implementaci. Takže naše strategická rozhodnutí nebo hlavní rozhodnutí byla postavit se proti terorismu, dosáhnout usmíření a postavit se proti vnějšímu vměšování do našich záležitostí. Dnes po devíti letech stále přijímáme stejnou politiku; jsme více drženi této politiky. Kdybychom si mysleli, že to bylo špatně, změnili bychom to; ve skutečnosti ne, nemyslíme si, že v této politice je něco špatného. Udělali jsme svou misi; implementovali jsme ústavu ochranou lidí.

Nyní, když mluvíte o chybách při implementaci, máte samozřejmě tolik chyb. Myslím, že pokud chcete mluvit o chybách týkajících se této války, neměli bychom mluvit o rozhodnutích přijatých během války, protože válka – nebo její část, je výsledkem něčeho dříve.

Během války jsme čelili dvěma věcem: první byl extremismus. Extremismus začal v tomto regionu na konci 60. let a zrychlil se v 80. letech, zejména ideologie Wahabi. Pokud chcete mluvit o chybách při řešení tohoto problému: pak ano, řeknu, že jsme byli velmi tolerantní k něčemu velmi nebezpečnému. To je velká chyba, kterou jsme se v průběhu desítek let dopustili; Mluvím o různých vládách, včetně mě před touto válkou.

Druhý, když máte lidi, kteří jsou připraveni se vzbouřit proti řádu, zničit veřejné majetky, spáchat vandalismus atd., Pracují proti své zemi, jsou připraveni jít a pracovat pro zahraniční mocnosti – zahraniční zpravodajství, požádat o vnější vojenský zásah proti jejich zemi. To je další otázka: jak jsme je měli? Pokud se mě zeptáte jak, řekl bych vám, že před válkou jsme měli více než 50 000 psanců, kteří nebyli například zajati policií; pro ty psance je jejich přirozeným nepřítelem vláda, protože nechtějí jít do vězení.

Otázka 16: A co také hospodářská situace? Protože část toho – nevím, jestli to byla jeho velká nebo malá část -, ale součástí toho byla také nespokojenost a problémy obyvatelstva v určitých oblastech, v nichž ekonomika nefungovala. Je to ponaučení někde?

President Assad: Může to být faktor, ale rozhodně to není hlavní faktor. Někteří lidé hovoří o čtyřech letech sucha, které nutilo lidi opustit svou půdu ve venkovských oblastech, aby šli do města … to by mohl být problém, ale to není hlavní problém. Mluvili o liberální politice … neměli jsme liberální politiku, jsme stále socialisté, stále máme veřejný sektor – velmi velký veřejný sektor ve vládě. Když máte velký veřejný sektor, nemůžete mluvit o liberální politice. Měli jsme růst, dobrý růst.

Při provádění naší politiky samozřejmě opět máte chyby. Jak můžete vytvořit rovné příležitosti mezi lidmi? Mezi venkovskými oblastmi a mezi městy? Když otevřete ekonomiku, města budou mít větší prospěch, to povede k většímu přistěhovalectví z venkovských oblastí do měst… to jsou faktory, které by mohly hrát nějakou roli, ale to není problém. Ve venkovských oblastech, kde máte více chudoby, hrály peníze Katarů skutečnější roli než ve městech, to je přirozené. Platíte jim za půl hodiny to, co za jeden týden dostanou; to je pro ně velmi dobré.

Otázka 17: Už jsme skoro tam, ale chci se tě na něco zeptat. Jeden je o rekonstrukci a rekonstrukce bude velmi nákladná. Jak si dokážete představit tuto rekonstrukci, kdo by mohl být vašimi spojenci při rekonstrukci?

President Assad: S tím nemáme velký problém. Když už mluvíme o tom, že Sýrie nemá peníze … ne, ve skutečnosti má Sýrie spoustu peněz; Syrští lidé na celém světě mají spoustu peněz a chtějí přijít a vybudovat svou zemi. Protože když mluvíte o budování země, nedává lidem peníze, je to o získání výhod – je to obchod. Mnoho lidí, nejen Syřanů, chce v Sýrii podnikat. Takže, když už mluvíme o tom, kde můžete mít finanční prostředky na tuto rekonstrukci, již máme, ale problém je, že tyto sankce brání těmto obchodníkům nebo společnostem v příchodu a práci v Sýrii. Navzdory tomu jsme začali a přesto některé zahraniční společnosti začaly hledat způsoby, jak se těmto sankcím vyhnout a začali jsme plánovat. Bude to pomalé, bez sankcí bychom neměli problém s financováním.

Otázka 18: Končí velmi osobní poznámkou, pane předsedo; cítíš se jako přeživší?

Prezident Assad: Pokud chcete mluvit o národní válce, jako je tato, kde téměř každé město bylo poškozeno terorismem nebo vnějším ostřelováním a dalšími věcmi, můžete hovořit o všech Syřanech jako o přeživších. Myslím, že je to lidská povaha: být přeživší.

Intervence: A vy sami?

Prezident Assad: Jsem součástí těch Syřanů. Nemůžu se od nich odpojit; Mám stejný pocit. Opět se nejedná o to být silným člověkem, který přežil. Pokud nemáte tuto atmosféru, tuto společnost nebo tento inkubátor, abyste přežili, nemůžete přežít. Je to kolektivní; není to jediná osoba, není to show pro jednoho člověka.

Novinář: Děkuji vám, pane prezidente.

Prezident Assad: Děkuji.

syria každý palec Assada
Sýrský prezident Dr. Bashar al-Assad: „Každý centimetr Sýrie bude osvobozen“

President Assad’s Banned Interview with Rai 24: Europe Key Perpetrator of Terror in Syria

Příspěvek byl publikován v rubrice tumblr se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

63 reakcí na Zakázaný Rozhovor prezidenta Assada s RAI 24: Evropa je klíčovým pachatelem terorismu v Sýrii

  1. strejda napsal:

    Velmi střídmé a střízlivé hodnocení. Assad je velice zdrženlivý a diplomatický. Dlouhodobě mluví velice rozumně. Opravdu by stálo za to vědět, proč ve svobodné italské společnosti tento rozhovor nemohl být vysílán.
    Jediné řešení mně napadá, nejedná se o svobodnou společnost. Najde někdo jiné řešení?

    To se mi líbí

  2. blbíš napsal:

    jiné řešení, proč? … a von by byl vysílán v ČT?

    To se mi líbí

  3. blbíš napsal:

    … už jen to, jak se reportérka RaiNews24 na Assada usmívala a von na ni, by Vás, příteli, mělo odradit od toho Vašeho „proč“!!! Nebo si snad myslíte, že by Emma Svoboda se usmívala taky?

    To se mi líbí

  4. blbíš napsal:

    Vysvětlení je ale ještě prostší, příteli, všimněte si poslední fotky! Assad měl údajně, jen tak najednou mezi řečí s tou fešnou reportérkou prohlásit, že italskej premiér Guiseppe Conte – viz:

    ho má tááákhle (jak na fotce ten hulvát ukázal) malýho a že vůbec nepředpokládá, že jí ten rozhovor v Itálii vodvysílaj a vona mu řekla, že když už ukázal, že si to tedy už taky myslí a údajně se naklonila k Assadovi víc než to protokol dovoluje až ták, že prej Assad zapomněl co chtěl říci … a důvěrně mu do ucha zašeptala, že ho má Conte ve skutečnosti ještě o trochu menšího. To Assada prej docela rozladilo, protože ty rozměry dostal od Putina a o něm si prej myslel, že by ho nepodvedl, natož intervjůčka s odzbrojujícím úsměvem (kterej taky bohužel kamery zachytily), prohlásila, aby nevěřil nikomu a už vůbec né Putinovi…prostě nepovedenj rozhovor, co Vám budu povídat!
    Strejdo, dávám, jak sem koupil, je to ale na Vás!

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      blbíši, že vy kupujete za bitcoiny?

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        ale vůbec né, strejdo, já jen, že je to kolem mě samej expert, politolog či anal…ytik a mně stačí jednou kouknout a vidím. Prostě furt platí, kdo umí, ten umí, stačí si všímat (například ani náš Oh si nevšiml pravýho důvodu, proč Kubalovi v ČT všechno prochází) a poslouchat, když chce někdo analyzovat či komentovat a to já umím!
        Podám důkaz:
        čeho si nevšiml ani náš profesionál Hudec, a že se tím prej živil celej život a přitom je ta manipulace http://www.syrianews.cc do očí bijící a von si ani nevšimne, že pod tím fotem je drobounce vod fake-syrianews napsáno, prej:
        “Sýrský prezident Dr. Bashar al-Assad: „Každý centimetr Sýrie bude osvobozen“ !!!
        …a schválně se koukněte na rozteč Assadova ukazováčku a palce! To jako ze mě fake-www.syrianews.cc dělá vola a chtějí mi nabulíkovat, že zrovna Assad neví, kolik asi tak koštuje 1cm a jakou rozteč ten 1cm představuje, nebo nabulíkovat to, že Assad neustál jiný věci, tak aby se nevyznal v pérech svých nepřátel …prostě fake-syrianews poznámku Assada o péru Conteho zamázl naprosto školácky a to se domnívám, že nemělo uniknout ani již mnou vzpomínanýmu našemu profesionálovi, nemyslíte(?), protože ve skutečnosti Assad, jak správně píšete, ví o čem povídá a ví o 1cm svý, to je prostě na tuty!
        Nebo ty dole rádoby zasvěcený komentáře zdejších přátel toho sou důkazem. Nikdo Vám, příteli, nebyl schopen vysvětlit, proč Itálie neodvysílala tu italskou šťabajznu. Jedinej já se toho zhostil naprosto vyčerpávajícím způsobem, že i ve Vás to vzbudilo závistivý podezření, že nakupuju informace za tvrdý. Prostě tady o VŠECH zdejších stolovnících platí, kde nic není, ani v apatyce nekoupíš, proto si to raději rozdávaj s chuděrou Tachecí a s Židama, než aby Vám po pravdě zodpověděli vaši otázku!

        To se mi líbí

  5. cobolik pacholik napsal:

    co vie asad a normalna syrska holota naisto,ze keby nie vaniou,doteraz by bojovali a bola by uz velka sanca delit syriu,zial mi len kurdov,bohovy vojaci to,nealahuju,ale vojuju jak kurvy a nezabudat aj v zaujme nas krestanov a antikristi pepici nepicovat,bo patrite ku krestanom,videl som aj z vlaku,aj z auta aj z lietadla vsade krize…

    To se mi líbí

  6. lujjza napsal:

    OT – takže metropole Visegrádské čtyřky se spojují proti vlastním zemím… prej „Pakt svobodných měst“… prej posílit vazby s EU… a např. dotace z EU chtěj napřímo, bez „prostřednictví centrálních úřadů“… chtěj „vyvažovat populisty, kteří jsou v jejich zemích momentálně u moci“… aj.
    No potěš koště.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pakt-metropoli-Visegradu-miri-proti-vladnoucim-populistum-pise-agentura-AFP-606698

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Vida Novotného!
        Jen byste mu měl poradit, aby použil tuto verzi, je s převahou nejlepší. Jinak výběr je to skvělý!

        Třeba by potom Mirek poznal svojí svobodu jako nutnost. 😀

        To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Příteli Cechu, nechci malovat čerta na zeď, ale nemohu se zbavit dojmu, že až těm dvěma někdo skutečně zazpívá, že se jim to rozhodně líbit nebude i při Novotnýho snaze o c2. Vona totiž sranda má svý pravidla a meze a … a ti dva je dávno překročili!

        To se mi líbí

  7. bob napsal:

    Vůbec si nemyslím, že Assad je nějaký beránek. Ale ROZHODNĚ není taková zrůda jakou z něho dělají média (ta „správná“) u nás i na Západě. Zejména, pokud informace o Sýrii, resp. Assadovi získávají tato média od takových „objektivních“ organizací, jako jsou SOHR a Bílé přilby
    Pro Assada hovoří např. už to, že Sýrie je sekulární stát.
    Největší problém je, že tu skupinu, která tam dělá bordel, jedna strana (Assad) nazývá teroristy a druhá strana (Západ) ji nazývá umírněnou opozicí a v rámci „šíření demokracie“ ji podporuje.
    Osobně věřím Assadovi víc, než zmíněným sdělovadlům, resp. Západu

    To se mi líbí

  8. Laco G. Mlynář napsal:

    Je to všude stejné, u nás zrzavý milionář a jeho smečka konají proti zájmům Česka. Známá milenka havloida Mathého a jazykošlapka udělala dramaturgickou chybu a pozvala do ČR Plus profesora Václava Hořejšího https://www.youtube.com/watch?v=wSPyW0T4wR8 . Konečně jí někdo vyprášil kožich.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jak tohle může dělat v rozhlase…?

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Jasně, ale Tachecí je krajní případ aktivistické novinařiny (podobně jako třeba Fištejn). Podle nich nelze rozhlas posuzovat

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Mi hlavně vadí její projev sám o sobě. Její názory už ten dojem jenom násobí.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          To je zajímavé, mě vždycky silně znervózňovala, když kdysi bývala v televizi. Připadala mi silně neurotická; možná, že přitahovala (/hledala) ochranitelské typy muže.
          Od politických názorů u mladých žen já abstrahuju, beztak nebyly asi její, vypadalo to spíš na líheň ODY.

          (Co je to ale vůbec za podivný, přímo kontraproduktivní nápad dát kameru do rozhlasového studia to nechápu, Moravce raději slyšíte, než vidíte, ne?? Nebo třeba Pavarottiho.)

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Měla poměrně dominantního otce a duševně byla dost závislá na mámě.
            Tak z toho to možná pramení.
            Je to vůbec odstrašující kombinace – intelektuálka, feministka a židovka. Jen pro hrdiny bez bázně a hany…. 🙂

            To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Jak někteří zde (dva) vědí, měl jsem k Báře kdysi (hodně dávno) tak blízko, že blíž to nešlo. Jak stárne (ročník tuším 1961 nebo 1962 – zapomněl), její špatné vlastnosti nabývají na síle (jako u mnohých z nás). Ten aktivismus a prosazování vlastního vidění věcí je v rozhovoru s Hořejším nad slunce jasnější. Tlačila ho k nějakému vyjádření, po kterém toužila, a on ne a ne a ne se k tomu nechat donutit.
        Můj (dlouholetý) kamarád končí teď ( z vlastní vůle) v jedné (regionálně) významné funkci. Chtějí mu na památku dát něco „charakteristického“ pro těch 20 let, co byl generálním ředitelem. Tak jsem vybral fotky (snad) všech premiérů a ministrů a jednoho prezidenta, kteří navštívili ten podnik. Jen premiéry:
        Standa Gross
        Topolánek
        Nečas
        Sobotka
        (Tošovský a Fišer to nestihli)
        Ministrů nepočítaně.
        Jak Babiše nesnáším, tak je rozhodně lepší, než všichni jmenovaní.
        Zdá se, že Hořejší to vidí podobně.

        To se mi líbí

    • bob napsal:

      Tak jsem to protrpěl ..tu Tachecí. Hrůza.
      Jestli já jsem to správně pochopil, tak ta zpráva té komise těch auditorů je konečná.
      Komise auditorů a nikoli Evropské komise, jak to ta veřejnoprávní objektivní (co by se vznášela jako holubice) Tachecí podsouvala.
      A podle mého se k tomu naše strana vyjádří a EK rozhodne. Budu rád, když mi to někdo upřesní.
      Co se týče té ostudy v zahraničí.
      1. Myslím, že to, co se tady děje tam nikoho nevzrušuje
      2. Pokud se o to někdo zajímá a zjistí, že to napráskali naše lidi….
      3. Babiš je aspoň schopný se (díky znalosti jazyků /kromě češtiny/ venku domluvit a
      když ještě vezme manželku, tak i reprezentovat
      PS: Prof. Hořejšího si vážím, ale to, že to musel vydržet má za to, že je sluníčkář :-)))))

      To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Bobe, prý je to takhle:
        Doslovný citát komisaře EU pro rozpočet a správu Johannese Hahna: „Proces auditu není uzavřen, ještě může dojít ke slyšení obou stran, závěr celého procesu můžeme očekávat ve 2. polovině 2020. Až pak bude možné závěry zveřejnit. Pojem závěrečná zpráva je zcestný, EU poslala interní předběžné konstatování a Česká republika může dát stanovisko, pak teprve bude závěr procesu.“ I potom ale bude mít naše země možnost se bránit soudně.

        To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Prof. Hořejší je pragmatický sluníčkář (viz. Výzva vědců), eurofederalista, navíc katolík (chodí na mši k sv. Salvátoru za p. Halíkem).
        Ale na rozdíl od většiny pravdotrusů je výborný debatér a je schopen uznat opačný, ale důkazy podložený názor. Znám jej osobně ze školy.

        To se mi líbí

        • Josef K. napsal:

          Za nenávistným Halíkem vysvěceným Stasi chodí katolíci?
          František Gellner
          Osobní (Nové verše)
          Vyčinili mi, jak zasluhuji
          toho, přátelé způsobní,
          že lidí od zásad nerozlišuji,
          že jsem vždy příliš osobní.
          Ba právě! Hýčkaná hesla a slova
          nikdy mě k úctě nenutí.
          Za nimi od věků kují se nová
          vždy proti rozumu spiknutí.
          Klamných představ si nečiním v žití,
          že proti přesile hlupáků
          by bylo možno kdy zvítěziti.
          Vím, pravda spíš vězí v opaku.
          Jsem starý individualista,
          hledím kolem a upřímně
          pravím slovy Ježíše Krista:
          „Kdo není při mně, je proti mně“.

          To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Katolíci k Halíkovi zásadně nechodí.

          To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Divím se profesorovi, že k té krávě nebeské vůbec lezl.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Ale nedopadl jako Assad

        To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Právě proto, aby jí vyprášil kožich. Což se mu jednoznačně podařilo. Ze vzteku, že se jí nedaří návodně jej zmanipulovat už šišlala jako navedená.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          To máte sice pravdu, ale chodit do hádky, ale spíše do války s fanatickým ideologem je o zdraví. Obzvlášť tato stanice je klasickou ukázkou toho, jak se VP medium nemá chovat. Vnášet do společnosti nenávist i za pomoci nepravd, protože to vyhovuje mému světonázoru, je zločin. Profesorskej se bránil dobře, což se projevilo v nárůstu šišlavosti té husy, ale musím se ptát, proč se má bránit? Z jakého titulu si ta nána vydupávala stále dokola odpověď, která by se jí líbila? Ona snad je vyšetřovatel?
          Kdysi v třetihorách jsem na Análně cz. četl články od Dolejšího a občas mi moc neseděl, nicméně dnes se předvedl v dobrém světle. To zaso jo.

          To se mi líbí

  9. jaa napsal:

    Co se mi ale líbí, to , že nic se neutají, všechno dřív či později si najde cestu ven do prostoru. Jediný malér je, že A. je chytrý, a nehamouní a nepodlézá. Což se těm na opačné straně vůbec nehodí,. A to jeho hodnocení jednotlivých , byť nepříjemných dějů se mi líbí. Mnozí by si z něj měli vzít příklad.

    To se mi líbí

  10. jaa napsal:

    Pane domácí – jaktak koukám, tak budete mít znovu volby. Hmm nic proti tomu, co mne ale znepokojuje, cože se u Vás vlastně stalo, že „neúplatný a neomylný“ Ústavní soud změnil názor? Nebo že by nějaký virus, posílený energií Červeného kostela přeskotačil do budovy ÚS. Fšchny tři instituce stojí vedle sebe takže – zázraky se dějí, ne že ne….
    https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/strakonice-volby-hrdlicka-opakovani-ustavni-soud-politika-zastupitelstvo.A191211_180132_budejovice-zpravy_mrl

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Stalo se, že důkazní materiál byl zničen a KS nemohl opakovat posuzování voleb, takže z důvodu důkazní nouze musel ÚS konstatovat, že KS má pravdu a volby byly opravdu zmanipulované.

      To se mi líbí

      • jaa... napsal:

        Žasnu, co je u nás možný… jejda a jsem velice zvědavá jak ty volby dopadnou, co na to strakoničáci. 🙂

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Copak jsou Strakonice jediné, kde se opakovaly volby? Jen kolem toho byla větší kovbojka. A co si Strakoňáci zvolí, to budou mít. Já už tu moc nemám, jako mívali staří Bavorové.

          To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Jste jako v Izraeli, volit a volit a pak zase volit. Vůbec tomu nerozumím, ale jsem zvědavý na výsledek. A bude-li k němu i komentář, co víc si před vánoci přát.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Výsledek vám řeknu dopředu. Vyhraje stávající starosta, ale nebude mít takovou převahu jako v regulérních volbách. Kdo se tam dostane dál, to už je na křišťálovou kouli.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Nevím o co jde, znáte to, jedním uchem sem, druhým tam, ale štvalo by mně takové handrkování. Jasně, je to demokracie, stejně jako nekonečné manifestace, ale tak jsem si demokracii nepředstavoval. A dnes? Už si nic nepředstavuji.
            A nakonec, upozorňuji na vynikající rozhovor s Petrem Pelikánem na dnešních Parlamentních listech.

            To se mi líbí

            • Blbíš napsal:

              To tady tedy máme materiál:
              “Nevím o co jde, znáte to, jedním uchem sem, druhým tam, ale štvalo by mně takové handrkování.“
              Jasně, jak jinak, taky jeden z těch, co je, podobně jako přítel Lex, schopnej akorát tak čekat na dopis z OSSZ o zvýšeným důchodu o 70,- Kč.

              To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Mno, o anglii si taky mysleli že………..
            podceňovat lid obecný se nevyplácí.

            To se mi líbí

    • bob napsal:

      Moje poznámka ke gen. Pavlovi
      Podle ženských je pohlednej…Takže, když toho moc nenamluví, tak ostudu dělat nebude.
      A vůbec je v naší ústavě napsáno, že prezident musí být chytrej?.
      A když už mluvím o té ústavě.
      Dřív tam byla vedoucí úloha KSČ.
      Nyní bych navrhnul, po 30. letech ukončit 3.odboj a ve smyslu hesla „nejsme jako oni“ skončit kádrování ( myslím např. zda někdo byl nebo nebyl v KSČ).
      Stejně jsou všichni co byli, jsou a budou v politice agenti GRU a KGB (aspoň podle Cibulky, resp. siderického kyvadla))

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        To nejde. To by se to pak vztahovalo i na Babiše a ten je přece fujkomunista, zatímco Pavel je bravokomunista.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Blbý je jen, že Pavel přísahal a Babiš ne. Ale co je nějaká důstojnická přísaha a čest, to už se nenosí. To odvál čas.

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            To je přeci starobylá žoldnéřská tradice: být věrný tomu, kdo vás platí a jen tak dlouho, dokud vás platí.. nebo dokud někdo nezaplatí víc. 🙂

            To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      To se mi líbí

      • berkowitz napsal:

        Jedno Adagio v podání Katachstánce Dimaše Kudaiberga, vynikající zpěvák!

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          už jsem si mnohokrát (a nejen tady) od Vás přečetl, berkowitzi, že ho máte rád, nic proti, vím – 6 oktáv a 2,5 tónu nikdo nemá, ale v této chvíli a při téhle příležitosti, bych to nechal tak, jak jsem Adagio sem pásnul, když dovolíte, neb všeho moc škodí

          To se mi líbí

      • Antimon napsal:

        Mankote, Linha Singers …. v této smutné chvíli … potěšilo …

        To se mi líbí

  11. jaa napsal:

    U nás už padá a je bílo.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.