Fake News. Ano či ne?


Po Strakonicích se rozšířila fáma, že kruhové objezdy ve městě, které patří pod správu ŘSD si město „pronajme“ a prostor upraví podle svých představ. Jednotlivé objezdy budou osázeny vegetací, která bude představovat různé světadíly.
Je to fake nebo ne?
To se přece ví, že tohle je naprosto jasně…

pravda. První kruhák už se začal upravovat a to  do podoby jihoamerické prérie (?), kdy na ploše bude umístěn vrak amerického bouráku ze sedmdesátých let jak uvíznul v písečné duně. Odhad 400 tisíc korun strakonických.

Že budou ve Strakonicích nové obecní volby se už  ví a je znám i jejich prosincový termín. Město dokonce vydalo směrnici pro volební agitaci – tentokráte jasně srozumitelnou a dostupnou všem volebním stranám. To ale nestačilo a Město žádá ministerstvo o dohled nad průběhem voleb.
Je to fake nebo ne?
To se přece ví, že tohle je naprosto jasně…

pravda. Volební strana, která potlačovala svobodnou soutěž si najednou hraje na „spravedlivé a objektivní“, že opravdu požádá o ministerský dohled.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

64 reakcí na Fake News. Ano či ne?

  1. Lex napsal:

    Myslím, pane Bavore, že lidi teď bude více zajímat tohle https://1gr.cz/data/soubory/domaci/A190919_JB_005_CAPIHNIZDO.PDF, že tohle teď bude hlavním studijním materiálem „okrového“ Mináře, Tarasových „náměstních hňupů“, všech presstitutů mainstreamu a propagandistických žumpalistů ČTV, stejně jako Kalouska a Pospíšila, Fialy, Bartoše a dalších opozičních poslaneckých trdel, jejichž jména si teď zrovna nevybavuji, protože ani nemám proč.

    Dám dolar proti bobu, že tohle nikdo z nich nepřečte, navíc tomu většinou ani nemají šajn porozumět – což jim však nebude bránit dále se zaštiťovat „pachutí“…..
    L.

    PS
    ¨Jistě každý pochopí mou nadsázku, že to „lidi bude zajímat“.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Lexi. Tohle opravdu nikdo nepřečte a ani tomu neporozumí. Zejména, když si představím větu, která začíná v polovině strany 1 a končí na straně 7 (vpravo dole😉), tak ani není moc šancí tomu porozumět. Zejména taková 🐄Milka Němcová s tím bude mít problémy, nehledě na Che Fialu.

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Bavore, četl jste blbé stránky, tedy ty stránky, ve kterých se opisuje ten vymyšlený příběh, jak je popsán v usnesení o zahájení trestního stíhání /“skutková věta“/. Ne, že zcela vymyšlený, pracuje se tam s fakty z dotačního řízení, to jo, o tom žádná, jenomže ty kecy, které ty fakty jakoby spojují, jsou záměrně vyfabulované tak, aby ten „příběh“ naplňoval objektivní stránku skutkové podstaty trestného činu /jednání, následek a příčinný vztah mezi nimi/. Leč pro ty vyfabulované „souvislosti“ Sobotka s Chovancem rukama policistů nedokázali přinést důkazy.
        Takže číst musíte někde úplně jinde, tam, kde státní zástupce Šaroch shrnuje důvody, že „skutek není trestným činem“. Své vlastní důvody.
        ¨Také to nebudu číst, je mi to u zadele, ale to shrnutí je třeba hledat někde úplně vzadu těch devadesáti stránek.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Lexi, a tam jsou ty věty kratší?

          To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Bavore, opakuji, to, co jste četl, není text, který „stvořil“ Šaroch, ale text usnesení o zahájení trestního stíhání policejního vrchního komisaře Nevtípila, který státní zástupce do svého usnesení musel citovat celý do poslední tečky – jak jsem dříve uvedl, jde o „skutkovou větu“.

          A jestli se mě ptáte, jestli později jsou věty kratší, tak nejde o to, že jsou kratší, ale o to, co je v nich napsáno, protože toto je již Šarochův text odůvodnění rozhodnutí o zastavení trestního stíhání.
          Dříve jsem také psal, že to obvinění bylo založeno na řadě faktů, které však byly poskládány a propojeny kecy policisty tak, aby jako dávaly příběh, ve kterém lze spatřovat trestný čin, přestože ty fakty lze chápat a také interpretovat zcela jinak a přirozeně.
          A proto také Nevtípil na svůj „beletristický výtvor“ nemohl přinést důkazy.
          Přepastuje Vám výňatky z textu Šaroch na str. 81 a násl. Jako by opisoval od mne.

          „První věta posledního odstavce str. 81 a tex na násl. Stranách, z něhož vyjímám:
          „K prokázání uvedené eventuality se však v průběhu vyšetřování nepodařilo opatřit žádné důkazy. Informace z materiálů banky *, které nebylo možno v trestním řízení ignorovat, byly navíc výslechem zpracovatelů těchto materiálů z řad pracovníků uvedené banky, od nich se nepodařilo v průběhu prověřování opatřit vysvětlení, označeny ve vyšetřování jako nepodložené, nepřesné a chybné s tím, že nevycházely ze zjištěných a ověřených podkladů. Opětovně je však třeba poukázat na to, že akcie společnosti * byly akciemi na majitele, jejichž evidence není nikde vedena, a není tak možné zjistit skutečné vlastníky k určitému okamžiku. Nezbývá tedy než vycházet z doložených tvrzení o vlastnitví akcií odděleně stíhaným obv. A.*, obv.* a obv. *.
          „Vzhledem k uvedenému jsem dospěl k závěru, že se v průběhu přípravného řízení nepodařilo opatřit takové důkazní prostředky, které by prokazovaly, že by společnost * v době od podání žádosti o poskytnutí dotace do rozhodnutí Výboru RR o poskytnutí dotace, příp. do uzavření smlouvy o poskytnutí dotace mezi touto společností…. Proto tvrzení, že společnost * jako žadatel o poskytnutí dotace je nezávislým podnikem, uvedené v Prohlášení podepsaném obviněnými a přiložené k žádosti o poskytnutí dotace i v kopii k žádosti o poskytnutí dotace, nelze považovat za nepravdivý údaj.“
          „V důsledku toho tedy posuzovaný podnikatel ztrácí/získává status MSP v okamžiku uskutečněné změny.
          Údaj uvedené v Prohlášení tedy nelze považovat za nepravdivé. TÍM VŠAK NENÍ NAPLNĚNA OBJEKTIVNÍ STRÁNKA TRESTNÝCH ČINŮ, PRO KTERÉ JSOU OBVINĚNÍ STÍHÁNÍ, KDYŽ NEBYLY ZJIŠTĚNY ANI JINÉ ÚDAJE, KTERÉ BY V ŽÁDOSTI O POSKYTNUTÍ DOTACE OBVINĚNÍ UVEDLI JAKO NEPRAVDIVÉ NEBO HRUBĚ ZKRESLENÉ, ČI KTERÉ BY ZAMLČELI A KTERÉ BY MĚLY VLIV NA ROZHODNUTÍ POSKYTOVATELE DOTACE O JEJÍM POSKYTNUTÍ SPOLEČNOSTI *.“

          A protože jsem již dříve psal, že nebyla naplněna jak objektivní, tak subjektivní stránka skutkové podstaty stíhaných trestných činů, tak si přečtěte druhý odstavec na str. 83 a z toho učiněný závěr:
          „Za takové situace je problematické dovodit subjektivní stránku trestných činů, pro které jsou obvinění stíháni, i v případě, že by v okamžiku podání žádosti o poskytnutí dotace byli akcionářem společnosti….“
          Atd. atd. atd.

          Alles klar?

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Lexi, vy jste mne nepochopil. Mně vůbec nešlo o obsah oné věty, ale o její nesrozumitelnou délku, kdy jsem na další stránce už netušil, o čem se vlastně hovoří. Jinak jsem si dokument lehce pročetl už na stránkách iděsu a zejména právě onen konec.

            To se mi líbí

            • Lex napsal:

              No, ono to není určeno ani pro Bavory, ani pro presstituty a žumpalisty, ani pro miliony chlíváků pro anarchii.
              Je to právní text a – jak už jsem opakoval – je to skutková VĚTA.
              Netvrdím, že to musí být ausgerechnet věta jediná, ale popsat jednodušeji celý kriminální děj tolika osob v tak složité kauze s tak komplikovanými vazbami, to fakt jinak moc dobře nejde, protože musí jít o o NEJSTRUČNĚJŠÍ popis toho skutkového děje, ale zároveň podaný tak, aby vystihoval všechny znaky skutkové podstaty trestného činu..
              Netrapte se tím. Musí tomu rozumět ti, kteří rozhodují, ne laická veřejnost.

              To se mi líbí

        • Joda napsal:

          To usnesení Státního zastupitelstva by normálně zveřejněno nebylo. Stalo se tak na nátlak politiků a novinářů. Možná, že SZ k tomu mělo podat vysvětlení, jaké se nám dostalo od Lexe : „podstatné jsou stránky od 81 do 90“. Já totiž pořád čtu, že Babiš byl přece jen gauner a cituje se přitom ze stran 1 až 80.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Copak můžou naši presstituti a opopolitici z debilbloku přiznat, že dle zákona bylo vše v pořádku? a že se tedy skutečně jedná o politickou objednávku?
            Ironií osudu je, že Sobotka s Chovancem chtěli takto odstranit Babiše, ale Kdo jinému jámo kopá…

            To se mi líbí

    • oh napsal:

      Tu sázku neberu. Sakryš, vždyť to možná ani nedočtu já, kolik je v tom začerněných míst a celých stránek, ale i tak děkuji za odkaz.

      Hned úvodní stránka baktuálních blogů prozrazuje, kdo všechno už má jasno.
      David Klimeš, novinář, pedagog. Komentuje ekonomické a politické dění pro Aktuálně.cz. Vyučuje komunikaci na Fakultě sociálních věd a určitě to číst nebude. Má jasno:
      Pokud Čapí Česko nepozná ani malý podnik, mělo by přijít o eurodotace a nevadí mu ani to, že nastavení kontrolních a rozhodovacích mechanizmů v ROP s majiteli ani velikostí „Čapáku“ nesouvisí, zato však souvisí s řadou dnešních kritiků.
      Jasno v tom má Luděk Niedermayer, bývalý centrální bankéř a dnešní errorposlanec TOP09 sděluje publiku: „Malý a střední Čapák a co to může znamenat “
      Číst to nebude ani teatrolog Vladimír Just, který má také jasno:
      Co čtenář to blbec aneb Není jen Čapí hnízdo!, akorát Just je letadlo.
      „Všichni, kdo teď po Babišovi a jeho médiích papouškují, že zastavením trestního stíhání ve věci Čapího hnízda (posvětí-li ho nejvyšší státní zástupce) definitivně skončila „kauza Babiš“, jež vládu prý více než dva roky „zbytečně zatěžovala“, se buďto mýlí, nebo vědomě vytěsňují daleko temnější aspekty premiérovy kauzy (když už nechci rovnou napsat, že vědomě lžou). Čapí hnízdo jakoby jim – ale bohužel už i některým veřejnoprávním investigativcům – přikrylo všechno ostatní, ač „to ostatní“ je mnohdy daleko horší.“ OLAF! OLAF! OLAF!
      „Evropská komise se nenechala ošálit potěmkinskou fintou se svěřeneckými fondy, považuje premiérův vliv na mateřský monstrpodnik i nadále za prokázaný. Zpráva říká jasně a jednoznačně, že od přijetí zákona až dodnes Agrofert, a s ním spojené firmy, čerpaly evropské dotace neoprávněně. Jinými slovy: podvodně.“
      Takže novela zákona o střetu zájmů je (Babišova) Potěmkinova vesnice, což je rozhodně zvláštní tvrzení – schválený „lex Babiš“ se pokoušel upravit Senát – marně, byl přehlasován – a novelu vrátil sněmovně i prezident. Pro Sněmovnou schválené znění při konečném hlasování hlasovali 11.ledna 2017 ČSSD, KSČM, ODS, TOP09-Starostové, KDU-ČSL a dva nezařazení – Šarapatka a Zelienková, proti bylo ANO. Ale ta novela je Babišova potěmkináda, to je ložený! 🙂

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Ano je to k nevíře, ohi, ti dementi prostě neuznaj, že počátky těch legálních podvodů (s tím tady nemá problém snad nikdo!!!) je nutný vidět v těch jimi naplánovaných a hlavně uzákoněných „malejch“ domů! Vono jim fakt nestačí, že jim to SZ napíše písemně, dokonce v češtině (na rozdíl od OLAFu). Z čeho asi tak by ten Šaroch uvařil to svý rozhodnutí?

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Myslím že Lex už to tu nedávno psal – Šaroch usilovně signalizoval „Nevťovi“, aby mu do té spousty omáčky koukal přidat i nějaké důkazy, nebo.. přinejmenším od zrušení stíhání Faltýnka už to muselo být jasné i veliteli četnické stanice v Paďousích, ale Nevťa ne a ne a nedodal. Tak prostě šmytec.

          To se mi líbí

  2. blbíš napsal:

    Jeden dopad kauzy:
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/stihana-mayerova-promluvila-babisovi-dal-verim-rika-dotacni/r~c47b8276e8e911e8a7f60cc47ab5f122/
    Druhej dopad kauzy:
    co je nám do lidí, žejo, jede se dál, stačí si jen a pouze uvědomit, že:
    Pokud se však budeme neustále točit kolem toho, za co může být předseda vlády stíhán, nikam se neposuneme.

    … prostě vítejte v banánový republice!
    (už sem vo tom kdysi psal, aby vobviněný měli nervy z železa … a jak vidno, neměli)

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      zajímal mě ten OLAF, ale v podstatě nic, co bych už nevěděl, zajímavě vyšla ta „shodná“ časová osa údajně páchaných trestných činů v porovnání se „shodnou“ časovou osou „cvrkotu“ života těch skutečných událostí. No nic, měl by si především přečíst také „náš těma nejsprávnějšíma zdroji vodzdrojovanej analytik“ Canis plzeňskej!
      Ale chtěl sem upozornit zdejší přátelé na pudla věci a totiž, na co všechno (naprosto pro republiku nepostradatelný) se dávaj dotace:
      viz Hlavní produkt a Vedlejší produkt strana 79
      a co nejen Babiš, ale i ostatní mezi námi VYUŽÍVALI a dosud VYUŽÍVAJ!!!! (nekonečný počet vykřičníků) … a to všechno nám trvalo 4 roky a mohlo všelijak skončit … kurva a zase jen kurva

      To se mi líbí

      • Lex napsal:

        Milý příteli blbíši,
        jestli Vám trochu „neujel vlak“ při tom posuzování „hlavního“ a „vedlejšího produktu“.
        Nevím, jak Vy, ale já jsem v Čapím hnízdě nebyl, ale podle toho, jak jsem slyšel nebo četl Babiše, jak ta farma vypadá – viděl jsem jen množství obrázků – a jak vypadala, a k čemu a komu skutečně slouží, tak si myslím, že těch padesát mega bylo něco jako ptačinec na kapotě auta. Babiše jsem slyšel, jak říkal, že je tam proinvestována snad miliarda nebo možná něco méně.
        Tak jen pro srovnání, tohle je Hotel Miura v Čeladné https://www.miura.cz/ Dobře si ty obrázky prohlédněte. Hotýlek stojí na hranici golfového areálu, samozřejmě, golfisti ze světa nejsou řádný póvl. Že by tam chodili vesničané z Čeladné jsem nezaznamenal. Ty dvě příšery – jedna, co sedí na střeše a jedna, co podepírá boční zeď, jsou dílem umělce našeho z největších, co se vyučil s růžovou barvou a se štětkou /k natírání, ale možná i jinak/ na Smíchově. Kolik za ta díla inkasoval, samozřejmě nevím, ale vím, že majitel na vybudování toho v Čeladné přepotřebného hotelu inkasoval na dotacích něco málo přes šedesát mega /o deset víc, než Immoba na Čapí hnízdo/.
        Tohle je jiný, ale v něčem podobný příběh http://www.hotelfreud.cz/cs/fotogalerie/9/ Tady stál starý Hotel Freud někdy z počátku minulého století. Se vším co k tomu patřilo. Dneska je to moderní hotel v centru obce Ostravice. Domácích poskrovnu, a také daleko od golfového areálu v Ostravici /který má navíc vlastní hotely a restaurace s ostatním zázemím/. Dotace něco málo přes třicet mega.
        Rozdíl mezi nimi /Miurou a Freudem/ není jen ve výši dotace, komu slouží, ale také v lokalitě. Miura je v ústraní obce na golfových loukách, Freud je v centru obce v sousedství vlakového nádraží, kde nahradil obec hyzdící starou budovu hotelu.

        Ale to Vy jako projektant musíte skvěle znát….. Co takových „přepotřebných“ zařízení je /vedle cyklostezek, laviček jednoho z bývalých prezidentů, na kterého lidé čím dál více vzpomínají, etc. etc./.
        L.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          …chtěl sem se do Vás pustit hlava nehlava, příteli, za ten ujetej vlak,ale dalším čtením sem zjistil, že oba máme jen na to, zdali ten Čapák to má dořešený i „za hranicema “ pozemku, tedy, kam a jak likvidujou ty „svý odpadní vody“ co z toho luxusu vypouštěj,
          a že oba jen doufáme, že to trubkama nenatáhli k dořešení tamnímu „národnímu výboru“ jako koneckonců všechny dotace!

          To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Když si tady u sebe při tom svým čárání všelijakých čar na monitoru občas odskočím k čtení toho „Lexova“ PDFka:
        … zrovna sem dělal k jedný přímce rovnoběžku a nemohla mi ujít jedna souvislost s tím konstruktem Čapáku, že existuje nekonečný počet poloh dvou přímek a všechny vždycky končí vzájemným průsečíkem! Jen jedna jediná poloha, kdy si dvě přímky „nemaj co říct“, tedy když sou rovnoběžný a zrovna tuhle polohu strefjej ti všelijací chovancovití, sobotkovití či chvilkovití!

        No řekněte, nemaj pech! To přece nemůže bejt náhoda, to musí bejt …!

        To se mi líbí

  3. Josef K. napsal:

    Praha schválila založení Muzea (selektivní) paměti.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … pro nás, Pepo, so sme zažili nástěnky ve škole, na učňáku, na střední ČSM, na vojně, při civilní obraně na VŠ, v práci, když sme budovali socialismus, když sme ho zase bourali, když sme budovali kapitalismus, … nic novýho!

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Možná vás zaujme:*) Slovo „element“ utvořeno z písmen l, m a n , jimiž arijští Etruskové začínali svoji řadu písmen; jest tedy stejnovýznamné s abecedou a A B C; elementy jsou A B C látkového světa. Z knihy Prof. JANA MATZNERA: ALCHEMIE. HLEDÁNÍ KAMENE MUDRCKÉHO.

        To se mi líbí

      • Josef K. napsal:

        Opravdu máme obdobné životní zkušenosti – tedy kromě civilní obrany (i v mém ročníku ji ale s děvčaty absolvovali tři kluci, kteří již měli po vojně).

        To se mi líbí

  4. Bavor V. napsal:

    Jinak zpátky k původnímu nadpisu. Udělat z Vondry ruského agenta, to opravdu vyžaduje dokonalé vakuum v té kouli, co mají autoři tvrzení na krku. A to tedy také není fake news.
    Nesmyslný hon myšlenkových jakobínů

    To se mi líbí

  5. jaa napsal:

    Já k těm objezdům. Taky u nás jeden zrobili, na křižovatce, kde projede zepár aut za hodinu, Doprostřed nasázeli levanduli – nevěřil byste jak se záporné mínění lidu okolobydlícího změnilo na kladné. Je to opravdu fajn I když koukat se jak kloubový autobus se z celé stáčí přes 3/4 a 1/2 na čtvrt je taky docela 🙂 ale jezdí alespoň pomalu – stíhače to dokonale zbrzdí. Akorát širóni na pekelných strojích v čase Velké ceny to nezvládali, ono cesta mírně z kopečka do kopečka s 5ti pravoúhlými zatáčkami asi pro ty jejich stroje a um asi moc není.Je jich rok od roku míń – asi našli jinou cestu.
    Bohudík…..

    To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Takže výsledek celé čtyřleté práce policie ČR a SZ je ten, že aféra Čapí hnízdo sice bylo šméčko, ale v právní rovině legální.
    Tak to chápu jako nevzdělaný stařec. Na dlouhé věty kašlu.
    To mnohé naznačuje o stavu naší společnosti. Tedy sice nic nového, co bychom už buď nevěděli, nebo alespoň intuitivně netušili, ale přece jen tady přibito na vrata kostela s podpisem mnohých právních kapacit.
    (Mimochodem – právní kapacity…. zde díky Lexovi za jeho „právní školení“ v mnoha případech. Ten je pro mě právní kapacitou dobrého zrna.)
    A zde se vracím do doby před řadou měsíců, kdy jsem byl z tohoto Bavorova prostoru prakticky vyobcován, když jsem tvrdil v podstatě to, že Bureš/Babiš je jen dalším z mnoha gaunerů, od předcházejících se příliš nelišícím. A že mi na něm vadí jeho pokrytectví, charakterizované úslovím o kázání vody a pití vína. On přišel jako bojovník proti nepravostem, ovšem ze skříní začali vypadávat skelety.
    Potvrzuje se, že Babiš je mazaný, a tak jeho korunové dluhopisy jsou (a vždycky byly) O.K. Teď i to Čapí hnízdo (kde jde opravdu o drobné) a kladu si otázku, co všechno v těch skříních ještě zůstalo.
    Víno a voda – pro každého něco. Pro malíře pokojů (blbečka) EET, pro Babiše a podobné – korunové dluhopisy. Hurá!!!
    Před pár týdny jsem tu napsal, že vzhledem k tomu, jak se chová protibabišovská opozice, v případných aktuálních volbách bych (se zaťatými zuby) volil Babiše. To zatím trvá.
    Jak z něho ale mohou být mnozí tak nadšení, to fakt nechápu. Jejich myšlenkové pochody mám skryté někde za třetím obzorem. Je to stejný šmejd, jako jeho předchůdci a obávám se, že i následovníci.
    Chuj s tím….

    To se mi líbí

    • Miluše napsal:

      Díky, pane Hudče. Máme stejný pohled.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jardo, já jsem k Babišovi „přišel“ podobně jako ty. Byla to reakce na útoky, které se proti němu vedly právě z pozic těch, kteří přišli o moc, kšeftíčky i kšefty a tak hledali a hledali… Narozdíl od tebe jsem byl od samého začátku přesvědčen o dvou účelovkách. Jednak vyvedení ČH – v souladu se zákony i dnes platnými, jen dneska by se provázanost posuzovala asi jinak, jednak trestní stíhání. A co se týká EET, tak zejména první vlna měla za následek to, že skončila spousta provozoven aby se okamžitě objevily nové na témže místě a pod stejným jménem ale jiným IČO. Jen jim chyběla ta finanční minulost. A pak také hodně lidí mělo konečně důvod, proč skončit, protože v posledních letech své činnosti to už táhli spíše ze setrvačnosti. A podnikatelské prostředí se opravdu vyrovnalo i trochu vyčistilo. No a když jedni, tak proč ne ti ostatní? To by přece bylo vůči těm prvním dost nefér. No a ta poslední vlna se ve skutečnosti těch malých (blbečků jak píšeš) tolik nedotkne. Ale dotkne se zejména kamarádů a kamarádíčků doktůrků zejména Juris utriusque. A proto ten kravál. Nebo si snad myslíš, že Fiala či Stanjura myslí na ty drobné živnostníky, pro které jsou navíc připraveny různé úlevy?

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Netušil jsem, že korunové dluhopisy vymyslel a prosadil Babiš.
      Jezdím na zlevněné jízdné pro 65+, budu za to po čase popotahován, že jsem ho využil a budou ode mně chtít doplatek? Už dnes někteří tvrdí, že je to hanebné a nemorální.
      A Babiš? Nevolil jsem ho, ale kdo je z našich politiků lepší? Kalousek? Fiala, ten z ODS? Hřib? Němcová 🙂 🙂 🙂 ? Kde nic není ani čert nebere a ani Babiš se Zemanem – i když Ti mohou za vše – nemohou za to, že se v Česku dobrých politiků neurodilo.
      Vždyť i na manifestacích se bojuje jen proti a o pro není ani řeč.

      To se mi líbí

    • tata napsal:

      BOHUŽEL myslím si skorem to samé,proč bohužel protože paradoxně vše ostatní je mnohem horší jak Babiš,dokonce si myslím že za určitých okolností muže v horizontu doby být horší a nebezpečnější pro obyčejné lidi.Ale v současné době je to nejmenší zlo,takže ač se bojím že vtom horizontu bude horší tlačímě ta banda že ho snad i budu volit

      To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      kurva hudacku a ty si tam videl za 30 rokov nejakeho politika,co prisahal na svoju cest a svedomie,ze pre blaho ludi a zeme?vykurveny soudruh,tiez mal neomylnu stranu,ale kurva nieco nabudoval to nie nieco,ale od chuja,vykurveny demokrat,to cisto len jeho strana a ojebat,kde sa da,nie chuj s tym,ale tam uz tak na chuja je,ze najat cudzincov a jim dat mandat,to by kurva sa oplatilo,bo by bral %,kauza bocianieho hovna,je ukazka,ze soudruh mal imperialistov a neuvedomelych s narodni frontou,oni su narodni fronta a justicny system,lepsie dokurveny,pre nejaku stranu,jak za jebaneho soudruha,ktory mi zadarmo dojebal,soudruh,to viac vnimal holotu v dolinach,tie kutvy demokraticke,to vnimaju,len,kto im stpji v ceste v budovani svojich lepsich zitrku,mas dost nalietane kurva,aby si vedel,ze tam system uz tak dojebany,ze len viteznej unor to ocisti,magorenie dosiahlo vrcholu tu v riti,keby niekto na justiciu,jak pan drahos dristal svoje zjeby,ani hovna po psoch by so mnou nezberal tu a nie chuj s tym,pokial statny zastupca,nezacne rubat drevo so spatnou platnostou,nic sa tam nezmeni,bo taky cobol babis,tiez nakradol,ci najebal prehmatamy,jeho idu sudit a OKD to ticho po pesine,ci pandury,ci,gripens,bananistan docista,ked to zapad sleduje,ci nejaky normalny kraj,uz len ukrajina vyzsie jak my v korupcii a mame blizko uz k africkym statom,do ojebania pisem,zaklad justicia,toto tam nema,nebolo a vyhlad to chuj s nim…

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        hej a este mluvci takeho gigantu z ktoreho dnes len trhaci kalendar,by nemal pisat neslusne vyrazy,kukam,ze sa to tu zacina rozsirovat,na to mam len ja autorske prava,bovor fifth bude musel zakrocit,ale chuj s tym,tu len vidiet,ze uz aj diplomovany,maju dost,bo sa pustili,do chujov,bo vidia,ze je to tam picou ke zdi…

        To se mi líbí

  7. čtenář napsal:

    není „účelově“ jako „účelově“ si dnes říkají ti,kteří účelově snížili počet členů domácnosti aby dosáhli na doplatky na bydlení.

    těm druhým,kteří za toto „účelově“ vyfasovali i podmínku za podvodně pobírané sociální dávky asi do zpěvu nebude.

    To se mi líbí

  8. Jiří Jírovec napsal:

    ČH odkrylo faleš politiků, kteří tak dlouho tvrdli že policie a zástupci jsou nezávislí (a Babišovi to ukážou). Teď tvrdí, že je důležité mít „svoje“ lidi na správných místech. S rozhodnutím nezávislého Šarocha sice souhlasí, ale nebudou se divit, když lid vyjde do ulic, aby na zástupce zatlačil, způsobem, který zajistí nezávislost podle jejich představ.

    Psal jsem o hře V+W Osel a stín. Soudce Paprikides: „Jsem služebníkem pojmu nestranné spravedlnosti.” Vůdce Kontokorentos: „Každá vláda má svůj pojem nestranné spravedlnosti. Budete nestranným soudcem mé vlády.” To je přece Česko.

    V diskuzi byla zmínka o EET. Některé hospody a prodejny zanikly, ale to je dáno především změnou životních podmínek na vesnicích. Lidé, kteří pracují jinde nakupují ve větších obchodech a nestavují se cestou z pole na jedno v hospodě. Malé, privatizované prodejny nemají dostatečný obrat, aby se vyplatily.

    Bylo by zajímavé porovnat přiznané příjmy restaurací, před uzavřením a obnovenímpod jiným číslem.

    Abych trochu popíchl lidi, kteří nemají rádi kanadské zkušenosti: Povolání servírky je jediné, na které se nevztahuje minimální mzda, protože dostávají dýška. Finanční úřad dokáže sledovat jestli se dýška přiznávají v očekávaném rozsahu.

    Práce na černo existuje jen v malé míře. Na každou větší práci dostává zákazník fakturu, protože ta slouží jako záruční list.

    V Česku existuje absurdní systém paušálů. V Kanadě si každý občan sečte jednotlivé příjmy, vypočítá daň, od ní odečte příslušné kredity a nedoplatek pošle nebo přeplatek dostane. Zdravotní péče se platí z daní.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Systém paušálů není absurdní. Je to zprůměrovaná výše nákladu pro jednotlivé profese tak, aby dotyčný živnostník nemusel sledovat příjmy a zejména výdaje. Navíc to tím pádem neumožňuje započítávání různých „benefitů“ do nákladů.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        „Je to zprůměrovaná výše nákladu pro jednotlivé profese“

        to je vtip roku.

        chcete si snad stát za názorem,že když politici z dnešní opozice zvyšovaly procenta u výdajových paušálů,že to nebylo prachobyčejné nakupování voličským hlasů,ale že průměr ukázal jak těm profesím rostou náklady.

        a že Paroubek,který s tím zvyšováním přišel jako první,něco před tím zvýšením průměroval.

        chacha.

        jediné co se,ale až dnes,tak průměruje u výdajových paušálů je to o kolik % hlasů může politická strana přijít když by chtěla prosadit omezení výdajových paušálů.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Pamatujete si tehdejší paušály? Tehdy se vyplatilo to účetnictví vést. Protože skutečné náklady byly podstatně vyšší.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            samozřejmě že pamatuji,tehdejší výdajové paušály ale i tak využívalo cca 20% poplatníků.

            nalejme si čistého vína,každý poplatník který využívá výdajové paušály si je vědom toho,že kdyby byly paušály úplně zrušeny anebo pouze sníženy na úroveň před rokem 2005 a on by je už nechtěl využívat a vrátil by se zpět k daňové evidenci,tak by ho to stálo na daních nesrovnatelně více než ho to stojí dnes.

            bylo by to ale to správné narovnání podnikatelského prostředí,zrušit výdajové paušály.

            ale na to nemá odvahu ani ten bývalý velký narovnávač s nynější velkou narovnávačkou.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Asi máte malý přehled o tom, jaké jsou dnes nákladové ceny. A také o tom, jak se kdekdo snaží osekat koncové ceny toho živnostník. Takže zase takový nárůst by většinu nečekal. Stěží do 10 %.

              To se mi líbí

  9. blbíš napsal:

    Abolice … nevím jak vás, ale mě Zeman doslova štve, von řekne někde jen tak jednu jedinou, něco v tom smyslu, že jestli ti kokoti budou dál ten Čapák tlačit tím amatérsky neskutečně hloupým způsobem, že jim do toho pravděpodobně už hodí vidle s abolicí… a hned maj stovky, neřeknu-li tisíce, budižkničemů o čem psát a mluvit, zkrátka o „práci“ postaráno a já, abych v tom našem kraji, kde lišky už dávno nedávaj ani dobrou noc, tu práci sháněl a dělal furt někomu křoví. Neví tady někdo náhodou, zdali Zeman nehodlá mluvit i do investic?

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      jednu jedinou větu

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Za to Zeman nemůže. Kdyby nebyl (nebo až nebude) tak pisálkové si vždycky něco najdou o čem budou celé dni mlít jak kafemlejnek.

      To se mi líbí

    • Lex napsal:

      Příteli, ne, že by mě Zeman taky neštval svými kecy, jenže jinými. Například když svým mentorským způsobem se nám snaží říct nějakou svou chytrost a přitom jde o jeho omyl, nepravdu, o níž si myslí, že má pravdu. Možná to tak bylo i s Peroutkou a Hitlerem /tam vlevo dole/, ale zcela jistě to bylo s tím pivem „na zubní protézy“ z Popradu, co se podle Zemana jmenuje „Šariš“. Být vlastníkem Pivovaru Velký Šariš, tak ho žaluju. A žvatlal to opakovaně. A další a další jeho kecy.
      Jenomže v tomhle případě, s tou abolicí, jste si jist, že to byl nepromyšlený výrok, jak píšete „neskutečně hloupý způsob“?
      Na to, jak Zeman má věci promyšleny na několik „tahů“ dopředu, no, nevím, nevím. A spíše si myslím, že věděl velmi dobře co říká a proč to říká. Nebo si myslíte, že nevěděl, co ten výrok vyvolá? No, věděl to dobře, a také se ti „správní“ hned nechali slyšet, hned odhalili karty. Jenže my nevíme proč. Ale dám dolar proti bobu, že on to ví. Dokonce si trochu dovoluji myslet, že to byl „špek“ na „nejvyššího Zemana“.
      L.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        neporozuměl jste mýmu povzdechu, příteli, mně přišlo hodně nespravedlivý, že Ještěr řekne jenom jednu větu, spíš ale jen kouřovej signál a hned maj stovky, neřeknu-li, tisíce darmožroutů vo práci postaráno a to mi přišlo nefér!

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … vlastně Zeman je jeden z největších zaměstnavatelů v republice. Kdyby nebyl, vo čem by ty presstuti vlastně psali, žejo?

          To se mi líbí

        • Lex napsal:

          Hodně, hodně se omlouvám. Asi jsem měl vlčí mlhu nebo co. Ten text říká přesně to, jak jste mi to vysvětlil, a já tady kecám „moudra“, už poučuju jako ten Zeman….
          Kaju se fest.
          L.

          To se mi líbí

  10. cobolik pacholik napsal:

    lex pil saris,vie,kde nizny sebes a velky saris…zeman ma stastie,ze len prezident pepikova,bo keby ho vychodnare zlapali,jebali by nan,ze prezident ,nalozili by mu jak kazdemu druhemu…toto som nevydedukoval ja jeden z nich.

    To se mi líbí

  11. cobolik pacholik napsal:

    ja buran som nevedel,co je abolice,zistil som si,ze nieco jak zrusit,tiez som dostal na den pobedy od soudruha husaka,ked uz mi podmienka skoncila mesiac pred tym,ale kukalo sa na mna jak na netrestaneho a register som mal cisty,ked som ziadal v roku 91 o pravo na zbran bolo mi vyhovene,ked ma setrila statna bespecnost vedeli vsetko,ze som bol trestany,ale amnestovany tak hned s tym skoncil,bo jak druhy jebol,ze som bol trestany tak mu velietl povedal register podla zakona cisty a kde tu mierim v tak prekrasnej demokracii,kde pravo a poriadok,sa konecne respektuje a nie jak za jebanej komuny vsetko prenasledovane,tak musim podotknut,ze soudruh podplukovnik v KE respektoval viac zakon a rozhodnutie podla ustavy ze som amnestovany to znamena,ze som cisty,hoci som zabil 100 indianov,ze to svpomu podriadenenmu pripomenul,dnes kurva pravda s laskou bez zasti a nenavisti,to pekna kurevka,co tkopa zarytych soudruhu,co este zije sa klepe po stehnach a hovori si,vo cem ty demokrati mluvej safra,kdyz jsou vic vylizany paka jak jak ruda zare,jak zaryty nestranik,bo ja sam strana o sebe a vlada dokopy s parlamentom,to tak vidim,ze sdelovaci prostredky jednej strany zvane rude pravo a pravda,jebali mater o bludoch ,ale toto teraz,to rozvinuty ideologicky demokraticky boj,bez najmensich zasad,co ma na tom najviac jebe,ze holota volne rozhodla a tym co sa nepaci rozhodnutie,co neodlucitelny zaklad demokracie,ked holota rozhodne volne,do ziveho boha budu robit z rozhodnutia moci ludi kokotinu,a budu jebat mater lepsie,jak zahranicny imeprialista a jeho vykurvena propaganda za soudruha,ked chcel narusit vydobitky socializmu,vydobitky demokracie sa posliapvaju viac jak tie za socializmu,jasne ze je pravo do nesuhlasu,ale aj tu plati od tej medze do tej medze,bo tam nikto nepovie,ze kurva mozno oponovat,ale po urcitu medzu, a nie lepsie jak soudruh,bez najmensich dokazov na pare z hovna urobia vybuch vezuvu,jedno len dobre,ze vsetko len docasu,jak pisem samy sa dojebuna sracky pri dalsich volbach,bude musela praha urobit samostatny stat,aby nezavdzala vatsine pepikova a ked nie tak proste eliminovat fyzicky,o kolarovy dumam cely cas jak hnidu uz nie zajebat,ale urobit kaliku to lepsie…

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.