Hloupé odpovědi na hloupou otázku


Je zcela nepochybné, že česká media rozehrávají hru proti Zemanovi. Proto se v různých obměnách vynořuje otázka, jak Zeman zneužije krizi, ve prospěch vlastních, blíže nespecifikovaných zájmů.

V ČT odpovídají na tuto hloupou otázku politologové způsobem, který naznačuje, že jsou ochotni říct cokoli, pokud si tím zajistí další pozvání a honorář.

Současná situace odráží mocenský boj uvnitř ČSSD. Otázka je, kolik stranických stratégů odešlo se Sobotkou, když jim nevyšel pokus zlikvidovat prostřednictvím Čapího hnízda vedení ANO 2011, tedy Babiše a Faltýnka. Lze se obávat, že někteří zůstali a jejich další akce dopadne stejně.

Po volbách 2017 hodila ambiciózní ODS sociálním demokratům záchranný kruh. Fiala chce být premiérem a protože nic nenaznačovalo, že by v dalších volbách mohl Babiše porazit, kdyby s  ním šel do koalice, zůstal raději v opozici. Přece nebude vládnout s potenciálním kriminálníkem.

Z hlediska ČR to bylo rozhodnutí škodlivé, protože umožnilo, aby Babiš vládl bez „kontroly“, kterou by „demokratická“ ODS ve vládě jistě představovala.

ČSSD se tedy chopila příležitosti a do vlády vstoupila. Zkousla dokonce i podporu KSČM.  Je v pozici, kdy může uskutečňovat některé části svého programu a halasně o tom mluvit.  Je ovšem třeba vidět, že mnohé sociální problémy „nazrály“ tak, že by je musela řešit jakákoli vláda, tedy i Babišova.

ČSSD se ocitla v ještě horší situaci než za Sobotky, protože její preference klesly na absolutní minimum.

Do hry vstoupilo Cimrmanovo pravidlo: Když se sám nepochválím, nikdo to za mě neudělá. Stranický úkol převzala s vervou ministryně PSV Jana Maláčová. Jenže příliš sebechvály rychle omrzí. Navíc je zřejmé, že pro problémy, které přináší kapitalismus, nemá společnost ideologicky vyfutrovaná řešení. K dispozici nejsou systémová řešení, ale jen záplatování.

Tím se dostáváme k impulsu, který poskytl svým jednáním ministr kultury Staněk. Ten člověk svoje kroky činil buď z nevědomosti a nebo z kříšťálově čistých pohnutek. Sáhl na vedení Národní galerie v Praze a Muzea v Olomouci. A nejen to, podal na jejich ředitele trestní oznámení.

Takže hrůza: kulturní fronta se nasrala, protože ztratila  klid pro práci, ať to znamená cokoli. Potenciálně může dojít ke ztrátě voličů v dalších volbách.

ČSSD zareagovala přiznáním, že se chybička vloudila, Staněk byl ňouma, strana svou chybu napraví a najde vhodného uklidňovatele rozvlněné situace. V situaci, kdy se mnozí kalkultrégři vymezují proti Babišovi a Zemanovi, to slibovalo možnost trochu si přisolit na obou stranách.

Jenže Staněk si to všechno nechtěl nechat líbit a přednesl ve Sněmovně docela zajímavý projev, který naznačoval, že za jeho odvoláním jsou vnitrostranické zájmy a ne jeho údajná neschopnost. Proti trestním oznámením bylo těžké něco namítat. Lze předpokládat, že Zeman přišel s požadavkem, aby Staněk zůstal ministrem, alespoň tak dlouho, než policie ona oznámení zpracuje.

ČSSD se snaží situaci zachránit občasnými hrozbami odchodu z vlády. Ten snad nemohou myslet vážně ani největší pitomci mezi jejími stratégy.

Koaliční smlouvu Sobotka sám natrhl jako cár papíru, když bez souhlasu ANO 2011 odvolal Babiše. Pokud ČSSD odejde z vlády, může se klidně stát, že Babiš pouze zrekonstruuje vládu a bude-li třeba získá důvěru s vnější podporou SPD a KSČM.

ČSSD skončí v opozici. Od pravice získá nálepku neschopnosti přijímat morálně správná řešení (čti: občane, přece takovou stranu nemůžeš volit).

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozdravy z Královských Vinohrad se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

38 reakcí na Hloupé odpovědi na hloupou otázku

  1. strejda napsal:

    „ČSSD se snaží situaci zachránit občasnými hrozbami odchodu z vlády. Ten snad nemohou myslet vážně ani největší pitomci mezi jejími stratégy.“
    🙂 Mohu a myslí si to. Možné vysvětlení je v tom, že ČSSD žádné stratégy nemá, jen pimprlata. Pak ovšem není co dodat, dostáváme se do zcela neznámých míst.

    To se mi líbí

  2. Rosťa napsal:

    Nikdo pořádně neví, koho vlastně socdem zastupuje. Své tradiční voliče opustila a loví ve vodách TOP a Pirátů. Jejich příklon k politickým ziskovkám odpuzuje i zbytek tradičních voličů, stejně jako okopávání bolavých kotníků prezidenta. Volič socdem a volič Zemana je jeden a tentýž člověk. Do vedení zasahují pražští socdemáci, kteří mají nejhorší výsledky ve volbách a dosazují lidi ( viz Petříček ), kteří vytáčí i poslední zbytky přívrženců, stejně, jako nejednoznačný přístup k připrchlíkům. Z dostupných pramenů si lze dovodit, že vedení má blízký vztah s Bakalou a to pro republiku je nepřijatelné. Zda jejich chování je způsobeno nekvalitním vedením, nebo je v tom záměr, těžko posoudím. Nicméně obě varianty jsou špatně a úloha nemá řešení. S „diensbiery“ se dá směřovat jen na politické smetiště. Po tzv. Nové levici zde není a nebude poptávka.
    Autorovi dík za kvalitní článek.

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      Socdem zastupuje výhradně sebe – to je přeci jasné, Rosťo! Po nějaké nové levici by poptávka byla, ale ne po tom, co si momentálně říká Nová levice. 😦

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Já jsem pro novou levici všemi deseti. Dokonce by mně v prvním kole stačilo, kdyby se kralování v socanstvu ujal Foldyna a vrátili se odejití, jako třeba Tejc. Tu tzv. Novou levici popsal již dříve J. Pehe a je prosazována právě dienstbierovci, což je nesmysl se zastávkou na smetišti dějin.

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      Souhlasím s paní K-k.
      ČSSD momentálně zcela jistě zastupuje přinejmenším tyto potřebné jedince.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Především je zde potřeba, akutní potřeba, skutečná, opravdová Levice , a ne x-tý klon liberálního podvodu, čímž tzv. Nová Levice bezpochyby je.
      Apropo, pokud je snad novým „erbem, znakem, vlajkou“ oné nové Tonyho levice oblek šitý v City na míru v ceně x tisíc liber, hodinky od Philippa Patka, či menáž v restauracích s Michelinskými hvězdami , nebo podpora vylhaných válečných konfliktů, tak se omlouvám za svoji mentální zpozdilost, a dobrovolně si snad nechám od novodobých ultra svazáků , alias dobroserů, „správně nastavit“ všechna síťová zařízení …
      Tedy žádná nová, ale OPRAVDOVÁ LEVICE, neb ta je tu tři dekády mrtvá …
      Pokud ovšem elektorát trvale touží po nové „levicí“, tak do politiky míří jistý Klus, časem se objeví nahnědlý týpek Minář, pak D.Hašek, a mnozí jiní – už nynější nabídka, včetně KSČM, nemá s opravdovou levicí, nedej bože předlistopadovou ( to je asi horší než mokrá lepra ), naprosto nic společného …
      Howgh …

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Vím, pane z Bavorů, četl jsem na PL … Děsivé, hrůzné – kam až silně fašounská, tržně- havloidní pakáž ( nic jiného to není ) je schopna zajít …
          VLASTNÍM RODIČŮM, VLASTNÍ KRVI ta verbež podporovaná neuvěřitelnými novinářskými hovady „nastavuje prohlížeče, email.klienty, atd.“ jako říšská správa protektorátu plombovala radiopřijímače – chybí už jen ta pověstná plomba nebo kolek …
          A oni o tom ještě VEŘEJNĚ DISKUTUJÍ, NAVZÁJEM SE KLEPOU PO RAMENECH, dobytek …
          Čeho se ještě díky tzv. DEMOKRATŮM dožiju … Kam se na tuto opravdovou spodinu a lůzu hrabou nadšení svazáci z let padesátých – Ti měli za sebou v drtivé většině vlastní zkušenost z bídou, nedostatkem, hladem a skutečnou válkou – ti dnešní, to je špína vychovaná v dostatku, hýčkaná přebytkem – nedej bože ublížit …
          A takto to končí … Takto jednoduše se „klonují“ noví Himmlerové – a je to tak …

          To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A ten, kdo dává mínusy se k ní přiřazuje.

      To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      A tento skandinávský pubertální výrostek je také pekelný dáreček … Škoda každé rány, která padla vedle …
      Tož novodobá celebrita – výsledek těch lických práv v praxi, stejně jako pornobuzna Janda tady, nebo děti šikanující rodiče přelaďováním a mazáním …
      Západ a Evropa tímto jen potvrzuje svůj rozsudek …

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Víte jak je těžké proniknout, když nic neumíte a nic nevíte? To není žádná sranda, o to ale nejde, jde o to, že tomu dítěti zničili život. A to je špatné, je to bezohledné svinstvo.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Strejdo, právě na jejím případu je možné demonstrovat pravý opak – jak je snadné proniknout, vyniknout, prorazit, stát se „celebritou“, pravidelně se hřát ve světle kamer a reflektorů, být dokonce citován, i když máte maximálně na to, aby jste ochotnicky ztvárnil vílu v Tylově Lesní panně 😁 …
          A proč se upínat k cizině – Gréta je signifikantní symbol „schopností“ dnešní EU, potažmo Evropy, a náležitě si popularitu užívá … Spíše než o ni bych měl v souvislosti s nástupem „rozlícených znalých tenagerů“ obecně obavy o nás , neb si ta individua budují kariéru a lehkoživnost na vysoce pravděpodobném průměru, který způsobí , a který odneseme MY …
          Když jsme u těch příkladů doma – jeden takový fracekv hnědém se s partou stejně „nadaných“ fracků , samozřejmě s pomocí médií, všehoschopných, poražených ve volbách a pól.zombie snaží o státní převrat …

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Ach, mělo být: Spíše než o ni bych měl v souvislosti s nástupem „rozlícených znalých tenagerů“ obecně obavy o nás , neb si ta individua budují kariéru a lehkoživnost na vysoce pravděpodobném PRŮSERU, který způsobí , a který odneseme MY …

            To se mi líbí

  3. jaa napsal:

    To se mi líbí

  4. vonrammstein napsal:

    No vida. Uměj sesmolit i pěknou analýzku.

    To se mi líbí

  5. jaa napsal:

    tss.. ale tohle je něco
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cistic-karlova-mostu-graffiti-napis-likvidace-pamatkari-miloslav-cerny.A190801_101608_domaci_hm1
    typicky české a pražské. Ale vůbec se té dááámě nedivím, víte kolik by si nahrabali a kolik duší spřízněným by se napakovalo…. uff. Ten pán věděl co dělá a zadařilo se , zajímavé bude jak se různý „odborníci“ vč. některých památkářů začnou zviditelňovat. Navíc – kolik by autoři museli zaplatit v tvrdé měně. Ačkoliv kdo ví jestli by na ně měli špagát.
    No uvidíme. ALE JE VIDĚT A SLYŠET, ŽE TA „DÁMA“ TOMU OPRAVDU, ALE OPRAVDU ROZUMÍ
    Jo many jsou holt many……

    To se mi líbí

  6. Cech napsal:

    Evidentně se ČSSD snažila rozkročit nad levým středem tak, až ten rozkrok nezvládla a stala se z něho šňůra.
    Jinak z pohledu manipulačních technik – > Ovládnutí ČSSD Dienstbierovci a prostřednictvím ČSSD ovládání Česka v jejich prospěch pomalu končí a dospělo do stádia agonie.
    Bezesporu jako náhrada jsou zde Piráti ale jejich cena za práci ve prospěch Dienstbierovců je násobně vyšší než byla cena ČSSD.
    Změna v preferencích díky níž stále více klasá cena ČSSD a navíc i neuvážený krok Antonína Staňka znedůvěryhodnil ČSSD natolik, že dochází k redukci přidělených možností zapustit sosáček.
    Tož dle mého mínění, proto nastal ten srdnatý střet Jana Hamáčka za udržení možnosti mít ponořené sosáčky.
    No a co na to Fajt :
    Audit šel na udání, ministerstvo kultury mi smlouvu samo doporučilo (něco jako vnutilo). No uznejte sami Staněk mu vnutí smlouvu a pak na něho pošle audit a ještě navíc i trestní oznámení, no fuj no hnus.

    To se mi líbí

  7. Minorita napsal:

    Cechu, rozsah špinavostí české politické verbeže je skutečně výživný – nakonec jde o státem chráněný organizovaný zločin se vším všudy…
    Socani jsou jedna z „rodin“, pravda, zrovna na odchodu, a nejspíše téměř bez prostředků, ale „naše“ – tedy „ctí“ pravidla …
    To, co předvádí tento spolek je obdobou tance sv.Víta 😁 … Fakt, že jejich nynější vabank, vydírání, politika střetu je pouze jejich labutí písní, je zřejmý. Ovšem směrem k nicotě, bezvýznamnosti by je k mé spokojenosti měly doprovázet další pol.formace – nejkřiklavější jsou modří a hned v závěsu fialoví se starosty. Ve stínu se sice snaží zmizet černoprdelníci, ale šup do koše … Temnou hrozbou jsou piráti – nikdo ( to je řečnický obrat 😁 ) neví, kdo a co je v jejich pozadí -> já tipuji objednávku chaosu …
    Popravdě není na místní pol.scéně z čeho mít radost, ale ono jde čím dál více o to, kdo z koho …

    To se mi líbí

  8. tata napsal:

    Já si myslí že je tolik informací že piráti jsou tak obrovská hrozba už jenom kvuli tomu že bohužel mladeži imponuje anarchie,bohužel pozdě poznají že se vní nedá žít a oto víc je to nebezpečné že právě neschopností až tragickou ČSSD oni dostavají čím dál víc prostoru a preferencí.Pro mě představují to největší nebezpečí že by mohli zasáhnout do vládnutí vtéto zemi

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.