Jak je to s těmi názory, jejich vývojem a změnami


Pan Bavor tu onehdy napsal něco o změně svého názoru na dotace. Tím se přiblížil k názoru mému, že dotace jako základní princip hospodaření jsou (s trochou nadsázky) krystalické zlo. Oplatím mu podobnou mincí.

Volby v naší kotlině se v posledním asi tak desetiletí podle mého názoru zvrhly z hledání nejlepšího kandidáta ve výběr toho nejméně špatného. Pokusím se to doložit na volbách prezidentských, kde jsou vztahy a poměry přece jen jednodušší, než ve volbách parlamentních.

V roce 2013 bylo kandidátů devět a vzpomeňte si spolu se mnou na tu sbírku:

https://www.volby.cz/pls/prez2013/pe2?xjazyk=CZ

Jako hvězdy tam září Bobo a Taťána Fischerová, ale i ti ostatní stojí za to, včetně mého oblíbence (což myslím vážně a mám k tomu své důvody), politického vysloužilce Přemka Sobotky. Většina návštěvníků zde u Bavorů jistě pochopí, že ve druhém kole jsem sice velmi nerad, s pocitem studu, ale přece jen volil Miloše Zemana. Znal jsem totiž ze starých časů PR lidi, kteří se podíleli na kampani Karla Schwarzenberga a tudíž jsem se dozvěděl i něco ze zákulisí. Nic hezkého.

Prezident Zeman předvedl ve svém prvním funkčním období přesně to, co jsem od něj čekal – byla s ním alespoň legrace a především – nijak vážně neohrozil (podle mého názoru) české zájmy, čehož bych se u „pana knížete“ dost obával.

Uběhlo to jako voda a byly tu další prezidentské volby. A hle, koho dokázala protizemanovská opozice nabídnout v roce 2018:

https://www.volby.cz/pls/prez2018/pe2?xjazyk=CZ

Až na neutuchajícího Pavla Fischera (jak píše Hašek ve svém slavném díle, byl tak vytrvalej, že se moh stát poslancem nebo ministrem) úplně nová nabídka, ale zase stejně nevolitelná. Se skřípějícími zuby, ale marná práce, holt zase hlas Zemanovi. Ze zcela stejných důvodů. A zase nezklamal – je s ním sranda (někdy až moc), ale české zájmy nijak vážně neohrožuje.

To byl poněkud dlouhý úvod, a pokud jste to dočetli až sem, zasloužíte panáka. Ale chtěl jsem, abyste pochopili cesty mých myšlenek.

U parlamentních voleb je to samozřejmě složitější, výběr širší. Tam hledám cestu, jak volit lidi, s nimiž mám nějakou osobní zkušenost. V těch posledních v roce 2017 byla na kandidátní listině ODS v našem statutárním městysi Ilonka Mauritzová. Drobná žena mocné vůle, kterou znám asi tak třicet let a vážím si jí. Tak jsem volil tam. Moc na výběr nebylo, viz výsledek u nás:

https://www.volby.cz/pls/ps2017nss/ps111?xjazyk=CZ&xkraj=4&xstrana=0&xv=2&xt=1

(ale vy ty lidi většinou stejně neznáte).

 

Fenoménem těch voleb (i předcházejících) se ovšem stal Andrej Babiš, kterému já říkám důvěrně Bureš. Jedinec kuního ksichtu a kuní historie, mluvící českoslovenštinou jako Husák, ekonomický imigrant. Člověk mně, jak zřejmo, nepříjemný, až fyzicky eklhaft. Nevěřím mu ani jak se jmenuje.

Neodvolám ani slovo z toho, co jsem o něm kdy řekl nebo napsal! Nicméně musím konstatovat, že za dobu, co je premiérem, jsem nezaregistroval z jeho strany nic, co by mohlo nějak vážně ohrozit Českou republiku. Třeba to přijde, ale zatím nic. Vypadávají na něj nějací staří kostlivci ze skříní….. no, ono jich tam ještě bude! Ale aktuálně nic. Vyčítají mu schodek plánovaného rozpočtu – cha cha, už vidím opozici, jak by hospodařila bez deficitu. Povídali, že mu hráli, jen blázen jim to může věřit.

Pak začaly ty protibabišovské demonstrace. Já ho fakt nemám rád, ale ve volbách skutečně uspěl nejlépe a dokázal sestavit vládu a získat důvěru poslanecké sněmovny. Podle mě tedy vládne legitimně a opozice by ho měla porazit při příštích volbách, ne na Letné. Myslím si já. Mám plné zuby všech těch umělců, co potomky posílali „přemluvit bábu“, eurohujerů a sluníčkářů a věčných studentů (pro ty mám alespoň trochu pochopení, mladí vždycky revoltují a pak je to přejde).

Kdo za demonstracemi stojí v pozadí, to nevím, leč chytila se toho opozice. Jenže opozice – to je kdo? Jurodiví piráti? Pan Fiala? Nový pan jakýsi TOP kníže, který chce rozhodovat na ulici? Už zcela bezzubí komunisté? Klerikálové s jejich restitucemi a sudeťáky? Koho jsem přehlédl…? Aha, socany – no, škoda slov. A Okamurovci? Ty jsem dva s velkou škodolibostí poslal do Bruselu, jsem rád, že jsou v poslanecké sněmovně, ale ve vládě bych je asi viděl dost nerad.

A tak je to jako s tím Zemanem. Kdyby teď došlo k parlamentním volbám, volil bych toho aktuálně nejméně špatného kandidáta, tedy Andreje Babiše. To nic nevypovídá o jeho kladech, ale o záporech jeho oponentů.

No to tedy uznejte, že už je sakra vývoj a změna názoru! Vždycky jsem předvídal a hrozil se, že mě sluníčkáři nakonec dotlačí k těm okamurovcům – a stalo se! Ale že k Babišovi, toho bych se fakt nenadál.

Nouze, jak známo, naučila Dalibora housti.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Krajanovy postřehy se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

60 reakcí na Jak je to s těmi názory, jejich vývojem a změnami

  1. jaa napsal:

    Pane Hudče, mně to vychází, že ten rozruch s nevyhratelnými kauzami dělají proto, aby aby nebyl čas rozmotávat kulišárny jiné, s daleko horším dopadem na republiku. A sice „okresní soudci a Valderode a další. “ Na tohle řešení nebude mít nikdo v zákonné lhůtě čas, a.t.d Ten okresní soudce – nedouk – ani neví co s tím rozpoutal. A jestli si myslí, že vítězové jej ocení… tak se plete. Zrádce nikdy nikdo nevyznamenal, protože kdo zradil jednou, zradí podruhé.
    Nejhorší je že právě tohleto Beneš prorokoval… Ale jistí „taky češi“ nevidí neslyší a rozpoutávají žabomyší války a pak se budou divit.

    https://youtu.be/FThvJ81NWtI * .
    Jak on znal český národ je až neuvěřitelné.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      K tomu švarcíkovi – vždyť on se v televizi chlubil, že to bylo za úplatu/protislužbu na okrese, jenomže proti Havloic kancléři se nikdo neodvážil ozvat. No tak teď zase okres … a rambajs okolo s nevyhratelnými podněty, je aby nikdo neměl čas reagovat. Až budou dekrety definitivně prolomeny — a přijdeme o velký kus země – tak vše umlkne – protože bohatí – proti bohatým nepůjdou – pokud si nejdou po krku… A to Babiš nedělá, ač se snaží seč můžou, aby jej dokopali na vyšší daně pro bohaté, jako jinde na světě. . . Alespoň jsem nic nezaregistrovala. No a mají jistotu, že proti aktivistům nepůjde. Jo vymyšlený to mají dobře.. proto tuším před 10ti lety číro říkalo…“ ještě nenastal čas“…… JAK VIDNO, ASI PRÁVĚ NASTAL…. jo nechali nás oslavit stovku a včil hurrá česko zlikvidovat….. …

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Zde prosím se nejedná o nějakou mladickou nerozvážnost nebo snad soudcovský amaterismus, Mgr. Michal Polák naprosto přesně věděl jaký bude mít jeho rozhodnutí dopad ale na rozdíl od nás také přesně věděl kolik za to shrábne.

        Click to access 430020.pdf

        Karl Fürst zu Schwarzenberg zrestituoval za 2 miliony korun 8 miliard.
        Karel Friedrich Des Fours Walderode zrestituoval za XX milionu korun 3 miliardy.
        Proto je výhodné si projít práci kterou Mgr. Michal Polák odvedl ve prospěch Karla Friedricha Des Fours Walderode a teprve následně se zajímat o věk a další odemčená vrátka, kterými hodlá v případě nutnosti Mgr. Michal Polák vykličkovat.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Už se ví, kolik stál ten rozsudek ? Hmmm… Ale to určitě není vše, očekávám další „spolupráci“ , další sporné,i třeba dílčí vyhrané kausy … Pandořina skříňka byla pootevřena zase o viditelný fous více…
          Apropo, dá se tento „rozsudek“ , i právně, v jiném výkladu , v souvislostech , brát, klasifikovat jako vlastizrada, nebo spolčení ??? Vím, sci-fi …
          Nooo, máme se nač těšit …

          To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Kde berete jaa jistotu, že onen junák na okrese nevěděl ??? Z až tak vyhraněné tuposti bych jej nepodezříval … Navíc, justici bylo vštěpeno, že je vlastně jinou formou nedotknutelných „posvátných krav“ . Spojte to s přesvědčením o vlastní společenské vyjímečnosti ( aneb vraž tam „přiměřeně“ elitářství ) , přimíchejte lidské ingredience ( vybírejte – kariérismus, samolibost, arogance, oportunismus, strach, podlézavost, pragmatismus, vychcanost, atd… ) , ochuťte to přesvědčením o téměř nemožnosti vyvodit jakékoli důsledky vůči členovi „Čechů“, a jste doma …
      Apropo, jede v tom jak okres, tak kraj – spojené nádoby. V případě justice v Čechách se dá dnes konstatovat, že jde o skrytou, ale o to účinnější, politicko-ekonomickou strukturu.
      Samozřejmě včetně státních zastupitelství …

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Wauuu, mělo být: … vyvodit jakékoli důsledky vůči členovi „cechu“ …

        To se mi líbí

      • jaa napsal:

        až to bouchne – určitě bude tvrdit, že nevěděl….. přece to nepřizná – za vlastizradu jsou tuším vyšší tresty…. všude

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Pochopitelně, že v momentě, kdy by byl dotazován na důvody , vedoucí k takovému rozhodnutí, rozsudku, by se najednou prsil a schovával za nezávislost, nestrannost, objektivitu, historické křivdy, svědomí -pokud možno né své, ale národa, atd…
          Soudce je ať chce nebo ne práce , jako každá jiná, a to, do čeho se české soudnictví, soudci metamorfovali, metamorfovalo, je děsivé, volající po zásadních změnách …
          Aneb je to řemeslo, povolání ( ať se to líbí nebo ne, je to tak ) jako každé jiné , mající sice svá specifika, ale ne zase taková, aby jim byly tolerovány tak velké a husté lapsy …

          To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Věřte, že nic nebouchne … I kdyby byla vznesena stížnost k ÚS, a ten by jí vyhověl, nic se nejen tomu týpkovi z okresu, ale i kraje NIC NESTANE … Justice je přece NEZÁVISLÁ, nikdo si nic nedovolí – obzvláště v nynější době a atmosféře …

          To se mi líbí

  2. vonrammstein napsal:

    Už jsem to chtěl s radostí podepsat a jít si dát toho panáka, jenže jsem udělal tu chybu, že jsem si přečetl i poslední dva odstavce, zavěrečnou doušku v to nepočítaje. Takže jak mě to celou dobu těšilo, tak mě to v závěru nasralo. Ale toho panáka si dám stejně. Hruškovici, dobrou. Připiju Burešovi na hodně strmej a ošklivej pád.

    To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    Zde se omlouvám ale vývoj názorů odpovídá budoucímu slovenskému vývoji událostí, poněkud rozšířenému o „feudální restituce“ alias prolomení Benešových dekretů.
    To že u moci je Rychecký snad ještě neznamená zánik Česka a nebo že by ANO.

    To se mi líbí

  4. brtnikvbrlohu napsal:

    Godote, jak vidíš v systému Bureš fenomen „dědictví“ ? On je v situaci kdy nemá komu, na zabezpečení za vodu – doživotně z jeho pohledu stačí „psí bakšiš“ – ale co s námahou vybudovaným imperiem?
    Možné že tohle mnohé vysvětluje – bez ohledu na jeho jiné rysy.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      To nevím, já se tím člověkem zase až tak na osobní detaily nezajímám.
      Co s impériem, to se řešilo vždycky v historii, a někdy to i ukrátilo život imperátora. Nějaký ten „dědic“ se vždycky našel, nebo dědiců víc, kteří se buď porvali, nebo to impérium rozkouskovali, což byl jeho konec.
      Nad Agrofertem jistě dravci krouží, na rozdíl od ANO, které se, myslím, zdědit nedá. Zahyne spolu s imperátorem.

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Hmm brtníku – není fenoménu dědictví. Je to rozdílmezi státně socialistickým a kapitalisticko soukromým vlastnictví. Zatím co u toho prvního – se mění ředitel/majitel pod dozorem státu – když je odpreparován/ vyměněn – firma jede dál, vyrábí, funguje, lidi mají práci vyvíjí se tu rychleji tu pomalu ale jde dál/viz Čína/. .
      V tom druhém je to jiné. Majitel za „pomoci“ banky vybuduje podnik, který je prosperující. Samozřejmě jen u malého množství – zůstává ve vedení rodina – ale většinou aby se děti“měli líp“ nejsou k firmě a práci přidržovány. Navíc jsou ve školách vyššího druhu vedeny k půjčkám, úvěrům, neodpovědnosti a pod. Takže když budovatel vypadne – nebo se nedaří jak předpokládal – rozjedou se a díky úvěrům a hypotékám – jde firma ke dnu. Převezme ji banka – jejíž úředníci převezmou vedení a firmu prodají.. komukoliv kdo dobře zaplatí aby sanovala svoje ztráty. Nový majitel vybere všechn y zlepšováky a licence – které výhodně zpeněží a firmu zlikviduje – buď fakticky – nebo přestěhováním na finančně výhodnější místo. A místní pracovníci – kteří se na jejím vývoji a chodu podíleli se mohou jít pást. Když si vzpomenu kolik a s jakou slávou v devadesátkách lidi budovali soukromé firmy – a kde teď jsou … zmizely.
      No a u Babiše – to bude stejné jako u většiny našich „miliardářů“ – vždyť se míhají jejich dětičky v bulváru… mimo pracovní zařazení rodiče, takže konec bude stejný. . Ať je to Kelner a mnozí další. I když si myslím, že u B. to – díky tomu, že jej donutili dát vše do svěřeneckého fondu, který je celkem hlídaný – a taky díky tomu že v sdružení agrofert jsou majitelé pozemků či farem a výr prostředků – a díky němu se naučili po kapitalisticku fungovat dopadne docela jinak… pojedou dál… Nedopadnou jako Madeta – které frantíci zakázali vyrábět jistý druh u nás oblíbeného sýra protože vytunelovali – po vypršení 10ti letých daňových úlev fabriku a odstěhovali se jinam. Díky „výhodným“ smlouvám nám dali stopku – ať to koupí kdo to koupí nesmí stávající sortiment vyrábět….. Jo tak se to po západňu dělá.
      Takže těm ratlíkům vlastně vůbec nedochází, jakou službu mu udělali a jak mu vlastně svou závistí/nenávistí pomohli vyřešit problém „dědictví“.
      🙂

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Jen ještě, já jsem se koukala na pár firem v jeho sdružení a všichni uváděli že jsou ve sdružení Agrofert. Takže nikoliv že majitel je on/možná má nějaké akcie, ale…. , jistě, je to pro ně výhodnější, jak z hlediska odbytu tak zásobování ať už pomocným materiálem nebo čímkoliv. Jen vzpomeňte jak se všichni papaláši šprajcovali, když byl ministrem financí a chtěl aby se materiály, vybavení a pomůcky včetně ITvšech ministerstev nakupovaly v celku. Ti ve firmách tuhletu finanční výhodu pochopili – zato vyšší ouředníci by tím přišli o „výhody“ samostatného rozhodování a….. jo a museli by se věnovat jen tomu, nač tam byli posazeni. Víte o co by bylo míň malérů s financováním… ale zase by cajti měli míň práce a press by neměli o čem psát.
        Což ale
        zase ukazuje – jak málo o ekonomice ti co chtějí vládnout vědí a jak málo jsou informováni. Ty tam jsou doby kdy se na vejškách učila i ekonomika daného odvětví, která je přece tak moc rozdílnáí… nikoliv ten, nyní obecně platný mišmaš.
        Alespoň tak se to mně jako ex-účetní jeví.

        To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Nejsem si úplně jistá ale zdá se mně, že zde si bud vymýšlíte nebo píšete o jiné firmě. Není mně známo že by jak píšete „Nedopadnou jako Madeta – které frantíci zakázali vyrábět jistý druh u nás oblíbeného sýra protože vytunelovali – po vypršení 10ti letých daňových úlev fabriku a odstěhovali se jinam. Díky „výhodným“ smlouvám nám dali stopku – ať to koupí kdo to koupí nesmí stávající sortiment vyrábět….. Jo tak se to po západňu dělá.“-
        Jinak si myslím, že píšete i nesmysly o Agrofertu : „a taky díky tomu že v sdružení agrofert jsou majitelé pozemků či farem a výr prostředků „. To není pravda.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Když myslíte.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            No docela by mě zajímalo kde jste na ty informace přišla o Madetě i o tom, že “ v sdružení Agrofert jsou majitelé pozemků či farem a výr prostředků“. Pokud vím, tak nic takového, alespoň co se týká „majitelů pozemků“ Vašimi slovy, v Agrofertu neexistuje. Vše je ve vlastnictví Agrofertu. Takže Vaše informace jsou mírně řečeno zvláštní, můžete napsat kde jste je vyčetla? Také by mě zajímalo Vaše “ které frantíci zakázali vyrábět jistý druh u nás oblíbeného sýra „…….O jaký sýr šlo a kdy to ti Francouzi zakázali?

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Patrně si plete pronajímatele pozemků. Protože AF hospodaří i na takových pozemcích. A pak ještě existují smluvní dodavatelé. Například do Vodňan dodávají kuřata farmáři ze širokého okolí.

              To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Ti ale nejsou součástí Agrofertu přece, jsou to dodavatelé. A jaa píše :“a taky díky tomu že v sdružení agrofert jsou majitelé pozemků či farem a výr prostředků „.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                No právě. Tam si jaa patrně plete pojmy. Jak u těch pronajímatelů tak u těch dodavatelů.
                A co se týká Madety, tak ta rozhodně není vytunelovaná a prosperuje velice dobře. Tam totiž nikdy nebyl žádný Francouz ve vedení.

                To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              P.S. nebo co se týká pozemků tak i v nájmu Agrofertu samozřejmě.

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Zdá se že tu máte zase ty velmi chytré mínusáky, tak snad mně nějaký odpoví místo jaa, takže : “ které frantíci zakázali vyrábět jistý druh u nás oblíbeného sýra „…….O jaký sýr šlo a kdy to ti Francouzi zakázali?“
              Tak ted se můžete rozepsat, nebo spíš jste tak blbí. Spíše blbí já vím :D.
              Možná ale že je jen jediný, ale na jeho omezenosti to nic nemění, spíše naopak.

              To se mi líbí

              • jaa napsal:

                S těmi sýry nevím,já sýry nerada, takže jsem po tom nepátrala. Nneověřovala jsem to,omlouvámse /moje chyba/.
                Ale možná mi vyřešíte letitou otázku, na kterou jsem dosud nenašla odpověď. Tedy PROČ geniální organizátor, ekonom/zloduch – vyberte si – daní všechny „své“ české firmy v Česku a ne jako většina jeho stejně penězi/majetky – postižených souputníků – v daňových rájích jako třeba Irsko, Malta, Kajmany – vždyť tím ztrácí víc než 1/3 zisku – a je tam navíc je zázemí – kde se mlčí a ne všechno vykecá jak u nás. To je co mi na takového člověk prostě nesedí. Kdyby to bylo – jak opozice a press praví – klidně vše mohl VČAS přestěhovat jinam a měli by utrum.
                Bádala jsem o tom od té doby – kdy byl ten velký rambajs – pamatujete-li – jak bylo navrženo, aby“české“ firmy daňově příslušné jinam – se nedostávali ke státní zakázkám — pamatujete?? Jak je to dlouho – když seděl na MF? Možná dýl….hmm…
                https://www.lidovky.cz/byznys/moje-penize/10-nejlepsich-danovych-raju-kam-se-ztraci-nezdanene-penize.A100810_121738_moje-penize_abc

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Na Vaši otázku neumím odpovědět, možná proto, že potravinářství a především zemědělství je na české půdě, a peněz má dost i tak, tak proč by se stěhoval s firmou někam do daňových rájů? Ale opravdu nevím.
                Jinak škoda, že nevíte pramen svých (a opravdu chybných informací), ale uvědomujete si, že takto vznikají fámy? Kdybyste aspoň napsala něco jako podle mého nebo podobně, ale Vy sem plácnete s prominutím kecy.

                To se mi líbí

        • oh napsal:

          Kočko, co se týče Madety a sýrů, také netuším, o co jde.
          Leda by šlo o vymazlený spor mezi Želetavskou mlékárnou a TPK Hodonín – ten ale nijak nesouvisí s Madetou, tam se ale perou, až „do hrdel, statků a posledního českého zákazníka“ dva různí francouzští investoři.
          POZOR!, reklamní vložka
          (Mimochodem, já mám jasno – to v TPK po plyšáku vylepšené Apetito mi nechutná, takže u mě vede Želetava.) Konec reklamní vložky 😀
          Nicméně, obecné schéma by vypadalo takto: zahraniční investor koupí firmu včetně tzv. duševního vlastnictví, které se obratem převede na zahraniční centrálu. A když už tu firmu „investor“ nepotřebuje, tak jí zase prodá – ale zůstane mu její duševní vlastnictví – chráněné recepty, výrobní postupy, patenty, průmyslové vzory, loga a ochranné známky…

          To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Dá se souhlasit, jen ten „Bureš“ mi nesedí a v prezidentských volbách to byli dva Fischerové. Ten druhý, současný senátor, je mimořádný idiot. Současný Senát je vůbec sbírka podivných existencí a obzvlášť ten Láskateam je postižen nějakým BSA virem.
    Volím už poněkolikáté Japonce a respektuji Babiše jako vítěze voleb. Po těch několika tragédech ( Gross, Špidla, Topolánek, Nečas, Sobotka ) je jako premiér celkem stravitelný. Nevadí mně, což je pocit, který jsem dlouho neměl. A také souhlasím s jaa, že se bude na Babiše kydat cokoliv, jen aby nebyl prostor na řešení daleko větších prasáren, co mají na svědomí politici ze současného debilbloku.
    Autorovi dík za solidní článek.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Proč nemám rád, když se Babišovi říká Bureš to tu již vysvětloval Lex. Je to právník a má pravdu.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Pokud jste, Rosťo, někdy četl de Hartogovu knihu „Kapitán Harinx“, víte, že vysloužit si přezdívku od okolního ne příliš přátelského kolektivu v podstatě znamená, že dotyčný se stává „jejich“ člověkem.
        Jedinec bez přezdívky do kolektivu (nejspíš) přijat ještě nebyl.
        Všimněte si třeba, že prezident Zeman se od svých příznivců dočká třeba označení „Starý krokodýl“ nebo tak nějak, ale pro své odpůrce je většinou pořád jen Zemanem.
        Fiala je Fiala a Bartoš jen Bartoš. To Kalousek je už alespoň Kraďousek a starý Klaus Kikina. Na ty poslední dva už si prostě lidé zvykli a jsou „jejich“.
        Tak i Bureš (upravuji – Babiš) je nejen Bureš, ale i Andy, třeba….

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … žádná přezdívka a žádný okecávání Hartogem! Vaše „přezdívka“ má základ ve spisu/ech STB! A to je docela něco jinýho zvláště pak, pokud to bránicímu se člověku nebylo/není dokázáno, tak to prostě bolí nejen toho dotyčnýho, ale třeba mě rozhodně.
          Rosťa má pravdu, prostě to normálním lidem vadí či vadit mělo. Asi by se Rosťa neozval, pokud byste třeba psal o Kuním xichtu apod., vím já!

          To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Pane Hudče, já nemám nic proti přezdívce. Prezident Zeman se pochlubil tím, že mu říkali Ovar a asi se to traduje dodnes. Mně nevadí, že se Babišovi říká Andy, já to také používám. Bureš je bohužel ve spojení s STB a to už je jiná liga. Lex to tu rozebral do niti a já mu věřím, proto mně toto oslovení není příjemné. Toť vše ( co s tím mohu dělat ). Kolega blbíš to vidí podobně.

          To se mi líbí

  6. Slim napsal:

    No ono není jisté, že Dalibor byl 96%-ní.

    Když Zdeněk můj ve svatém nadšení, zvuk rajský loudil v mysl rozháranou
    rozplýval jsem se v sladkém toužení

    To se mi líbí

  7. Minorita napsal:

    Palec nahoru autorovi 👍 … A když si alespoň letmo vzpomenu na autorovu v minulosti zde psanou obhajobu jeho odmítavého postoje vůči osobě stávajícího premiéra, tak klobouk dolů…
    Nevím, do jaké míry by můj vnitřní logický a rozumový apel utišil vlastní emoční NE, nebo NIKDY … A ještě o tom procesu poutavě napsat 👍 …
    Pro někoho „maličkost“ velmi oceňuji … 👏 …

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      To je vývoj.
      Například ODS exkomunikovala mladého Klause, jenž byl jedním z prvků, které mi umožňovaly brát ODS jako politickou variantu. To už neplatí.
      Býval jsem protestním voličem KSČM, jenže ta strana vsadila na totální dekadenci. K té já jsem ještě tak úplně nedospěl.
      KDU-ČSL jsou se svými restitucemi pro mě mimo hru, a vůbec – jsem prostě ten ateista, no.
      Piráty přenechám vnukům, však z toho (snad) vyrostou.
      TOP? Feri? Kalousek? Kníže? No to už vůbec.
      Trošku jsem věřil na Realisty, ale to fakt neklaplo.
      Tak co zbývá?
      Vylučovací metoda, jak jsem napsal.
      P.S.: Cha cha… málem jsem se dopustil překlepu a napsal „Vyklučovací metoda“ 🙂

      To se mi líbí

      • Minorita napsal:

        Velmi dobře Vám rozumím 😉, chápu ten „proces“ výběru . Oceňuji zachování chladné hlavy, neb souboj s emocemi bývá marný – a o to mi šlo.
        Psal jste, několikráte své výhrady vůči premiérovi, a bylo to dost osobní – sám nevím, jestli bych v momentě osobní antipatie okořeněné mně nesympatickými skutky , třeba i z minulosti, takové persony , dokázal klidně, s chladnou hlavou , přiznat takové osobě klady , a dokonce jí přiznat svůj hlas v momentě voleb…
        Ach, ty emoce … 😉 …

        To se mi líbí

  8. jaa napsal:

    ále tohle se mi líbí

    http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/prima-volba-prezidenta-byla-chyba-tato-volba-neni-pod-kontrolou-politiku/

    vážně jo, rakovou sebekritiku bych od modroftáka nečekala., ale ukazuje to – jak dobře znají míňění lidí… taky to není k zahození

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Zde se omlouvám ale prosím neberte to jako sebekritiku, nýbrž berte to prosím jako téměř jisté řešení, které bude prosazovat demokratický blok a Piráti do budoucna.

      To se mi líbí

  9. Laco G. Mlynář napsal:

    Pane Hudec, oceňuji Vaši změnu v hodnocení Andreje Babiše. Doplnil bych ještě pár věcí k dobru této vlády.
    1. stabilizace veřejných a vládních financí.
    2. Odvahu zavést EET a KH, i když to přineslo hlasy ODS.
    3. S příchodem ministra Havlíčka reálné zřízení investičního fondu pro banky.
    4. Příprava zdanění zahraničních technologických firem od roku 2020.
    5. Práce na změně struktury české ekonomiky, zase ing. Havlíček.
    6. Rozhodnutí o budoucnosti české jaderné energetiky.
    7. Předložení změn stavebního zákona.
    8. Zastání se nás důchodců, valorizace důchodů a slevy na jízdném.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Pane Mlynáři (Laco),
      před závorku vytknu, že jako živnostníka se mě EET netýkala, neb jsem neměl nikdy žádné tržby v hotovosti, všechno přes banku. A KH zvládla moje účetní pár kliknutími na počítači. Osobně jsou mi tedy tato opatření úplně fuk.
      Konkrétně EET na mě ale zapůsobila jako snaha všechno malé všude řídit a ovládat a na to jsem alergický. Protože výš se nedosáhne. Byl to klacek na „hostinské“, ale miliardáři si jedou ve svém módu vesele dál. Tak trochu jako kdysi naše KSČ – řešit drobnosti, když na velké věci není … co vlastně? Odvaha? Schopnost? Vůle?
      Spíš to teď bude o té vůli, myslím si.
      A teď už zase – zdaníme lidem cigára a chlast! Pro jejich dobro! Dobroserové? Prdlajs! Zalátat díru v rozpočtu je třeba. Kdo pije chivasku, tomu je to fuk, stejně si jí nejspíš přivezl levnou z Livigna. Kdo pije rum, koupený u vietnamce na rohu, bude nasraný, ale bránit se nemůže.
      Žádné iluze nejsou na místě, však on se Bureš ještě projeví, že možná budeme zírat.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Jardo, mnohá opatření proti těm velkým jsou bohužel vázána na EU a tam se všichni bráni zuby nehty. Vždyť co to dalo práce. než se prosadila ta „reverse charge“. Asi 3 roky to trvalo, než to právě Babiš vybojoval. To samé je s daňovými ráji. Prostě pokud ostatní nepochopí, že je nutné, aby firmy danily v místě podnikání, nikoli v místě sídla, může se Babiš stavět na hlavu a nic nezmůže. Takže zůstalo zatím jen u KH, které je právě zaměřeno hlavně na velké, aby se bránilo karuselům a jiným pokusům o úniky.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          KH je zaměřeno hlavně na velké????

          to je nesmysl,kdyby tomu tak bylo tak by ten limit podléhající KH nebyl stanoven už od 10.000,-

          to je ten důvod proč KH považuji u nás hoven v trávě pouze za šikanu,aby nám mohli napařit pokuty za prachobyčejné nedostatky.

          kdo má jeden doklad měsíčně v hodnotě stovek tisíc tak pro toho je KH procházka růžovým sadem,ale kdo má těch dokladů desítky okolo těch 10.000,- tak pro něho je KH stres.

          To se mi líbí

      • Slim napsal:

        ČIVAS?? To je vidět, že ve vhíísky nejsi zastřílenej. 😀

        Promiň, že se pohybuju se svými ouštěpky jen po okraji, to ostatní se nedá vůbec komentovat. No, hlavně aby v pátek Fed přepral Umaštěnýho bobra.. To bude zpráva týdne

        To se mi líbí

    • Slim napsal:

      „6. Rozhodnutí o budoucnosti české jaderné energetiky.“ ?

      Možná mi uniklo, to se omlouvám, k jakému rozhodnutí došlo, Laco??

      To se mi líbí

  10. tata napsal:

    Je to zajimavé k čemu jsem dospěl já socan zatím to vypadá že já co sice pořád Babiše považuji za vzdalené nebezbečí byt dnes volby tak ho volím toho bych se nikdy nenadál

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.