Blitzkrieg


V Hrabalových Ostře sledovaných vlacích opakuje Miloš Hrma otravnou otázku: „ale proč?“

Konečná odpověď zní: „Protože Vůdce to tak chce!“

 

Při kulatém výročí vzniku NATO zazněly krásné fráze o míru a hrozivá slova o ruské agresivitě. Jsme výborně připraveni, ale přece jenom je nutno ještě rychleji zbrojit. Je třeba dodržet letitý závazek, známý jako 2% HDP.

Ve vysoké politice nejsou zvědaví Hrmové ale jen kývalové, kteří nemají otázky v pracovní náplni. Ostatně, proč by se ptali, když předem znají odpověď: Vůdce to tak chce a basta. Ti servilnější mu odezírají ze rtů číslovku 4.

Česko ovšem má, jako každá suverénní země, svoje partikulární zájmy. V našem případě jde o vyrovnání bolestné minulosti s Ruskem. Výsledky 2:0 a 4:3 jsou ještě v paměti, to ale k plnému uspokojení nestačí. Vzdor Čáslavské byl zapomenut.

Temnou stránku naší historie lze nejlépe uzavřít válkou. Ta je vždy spojena s optimistickým předpokladem, že bude vyhrána. Zaštítěni vírou a vzpomínkou na Kocába, který silou své osobnosti vypoklonkoval Rusy z Československa, musíme trvat na tom, aby ta naše, malá vlastenecká začala s Ruskem co nejdříve.

Je pro ni významný ekonomický důvod. Předseda ČSSD Hamáček se nebál upozornit na to, že 2% HDP, vydaná na „obranu,“ představují zvýšení současných výdajů o 50 miliard korun ročně. Když toto číslo očistíme o obědy zdarma a slevy na jízdném, jsme pořád na nějakých 40 miliardách, které nemáme. Přece jenom nemůžeme prozbrojit svoji budoucnost.

Existuje i politický důvod, proč spěchat: Putin, symbol světového zla, časem odejde. Přijde-li jelcinoidní nástupce, Západ ztratí motivaci k nastolování demokracie v Moskvě a okolí. Léta příprav a odstrašování se minou účinkem a každý promarněný rok přičte dalších 40 miliard k našemu dluhu.

Blitzkrieg je tedy jediné možné řešení. Jeden pořádný úder a fertig. Dlouhá válka s vysokými ztrátami našeho lidského materiálu by mohla nepříznivě ovlivnit poměr mezi mladými lidmi a důchodci.

Oddalování války je nebezpečné i kvůli tomuto málo známému pravidlu: „Když se nutnost řešit určitý problém zdůvodňuje dostatečně dlouho, problém zmizí.“

Válka vyžaduje nenávisti k nepříteli. Žádné Švejkovo „Nestřílejte, jsou tady lidi!“ nebo Vánoce 1914, kdy vojáci na obou stranách fronty, přestali bojovat, pokouřili, popili a dokonce si zahráli karty a fotbal. Nasrali tím vladaře a ti jim to zatrhli. Nepřišli jste se sem flákat, když je jednou válka, tak se bojuje. Marš do zákopů, pořádek musí být.

Máme generály, které strana naučila nenávidět nepřítele. Právě tuto vlastnost je třeba využít, než opustí armádu. Nenávist se přenáší rozkazem a poslušnost je, co z vojáka udělá generála.

Zatím dobře probíhá přípravná informační válka. Na domácí půdě je ohlupenost občanů občas testována vypuštěním obrácené pravdy. NATO vzniklo jako protiváha Varšavské smlouvy. To je pravda, pokud věříme, že Západ v roce 1949 věděl, že ten zkurvysyn Stalin cosi chystá. Do schůzky ve Varšavě zbývalo ještě šest let, ale historie na nějaký ten rok nehledí.

Opatřeme si zásoby tak na tři dny. Blitzkrieg bude tak jako tak krátký.

kanadajj

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky, Pozdravy z Poottawí se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

63 reakcí na Blitzkrieg

  1. Hudec napsal:

    Proč kanadský občan vyhlašuje válku jménem ČR? I když jen v žertu?

    To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Pane Hudče, veď je to satira.
    Aj keď… na tému vojny s Ruskom sa mi veľmi žartovať nechce. Je to príliš reálne.
    Vy tu v Česku ste to možno nepostrehli, lebo vaše MSM vám to nedajú, ale s Čaputovou sa u nás nekonal hepyend. Prakticky hneď na druhý deň sa prevalilo, že naše MZV a MO pripravujú dohodu o spolupráci s USA vo vojenskej oblasti. Obnáša to asi toľko, že vojenské letiská Sliač a Kuchyňa sa zmenia na letecké základne USA, pričom ich územie sa bude de facto považovať za územie USA. Okolo letísk sa vytvorí niekoľko desiatok muničných skladov, ktoré sa budú považovať za ich súčasť. Objekty, ktoré tam USA opravia a vybudujú, budú vlastníctvom Slovenskej republiky, ale až potom, keď ich USA nebudú potrebovať. Dátum v zmluve nie je uvedený.
    A ešte maličkosť. Vojaci USA a ich rodinní príslušníci nebudú spadať pod právomoci slovenskej polície a súdov.
    Ľudia a technika USA sa budú môcť voľne pohybovať po území Slovenska tak, ako to bude potrebné na plnenie úloh.
    Tieto veci sú v návrhu zmluvy formulované uhladeným právnickým jazykom tak, aby mohli naše MSM tvrdiť, že na tom nie je nič zlé.
    Parafrázujem autora tohto článku: „Protože Vůdce to tak chce!“

    Pomerne razantne sa proti tejto zmluve postavila vládna SNS. Má Ministra obrany, takže sa to nedalo upiecť bez toho, aby o tom vedeli, ale snaha zrejme bola, lebo poslanci na zahraničnom výbore (Blaha) penili, že im MZV Lajčák ani na výslovnú výzvu túto zmluvu nechcel ukázať, lebo „sa o nej ešte rokuje a preto podlieha utajeniu“.
    Okrem toho naše MSM vybehli s tým, že je to aj tak prezidentská zmluva a parlament do toho nemá čo hovoriť.
    Takže v tomto momente sme už úplne bez pochybností, kto vyhral naše prezidentské voľby.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … a kurva!!!

      To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      kurva 30 jari preslo a zakladne us u nas,nic sa nelisi zvezda od komuny,ani deko,to vykurvene obidve systemy,este jak za zvezdy sa potichu a potom s velkym pyskom dristalo,ze bratrska pomoc a nasa bezpecnost,cim sa lisi novy politik od stareho?odpoviem si sam,predajan kurva jak jeden tak druhy a tak isto potichu,jak za zvezdy a nepytaju sa holoty,aby cobolici vedeli,ze rusovy je potrebne 20 minut na prepramovanie rakety a v okruhu 50 mil od zakladne ,ked pride na lamanie chleba,nezostane kamen na kameni a ked si prezident united slovak arab emirates,rozumie s kocabom,co s panem s knirkem,to sa vybarvila kurva…

      To se mi líbí

    • lujjza napsal:

      „Chovají se jak sarančata!“ Poláci se bouří proti americké armádě:
      http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/chovaji-se-jako-sarancata-polaci-se-bouri-proti-americke-armade/
      Spíš jak na dobytém území.
      A dojala mě poslední věta: „(…) Publikace uvedla, že obyvatelé počítali s ekonomickými přínosy přítomnosti amerických vojáků, ale ve skutečnosti obdrželi pouze ztráty. (…)“
      To se nedá komentovat.

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Měli si udělat výlet na Okinawu, tamní obyvatelé by jim určitě ochotně předali své zkušenosti z dlouhodobého soužití s US armádou. 🙂

        To se mi líbí

  3. blbíš napsal:

    Asi proto, že má i ČR občanství, to tak už bejvá u emigrantů… a když se k tomu přičtou zkušenosti, jeho stáří a rozhled a hlavně o čem píše, tak si dokonce myslím, že to není ani náhodou vůbec žert, natož špatnej, hořkej ale jo!

    To se mi líbí

  4. Kolja napsal:

    Nechme stranou, je-li článek satira (potom by byla dost nevydařená). Mistr Hudec má pravdu, i když by se toho dalo ještě hodně a hodně dodat

    Co má paní Čaputová, tč. ještě soukromá osoba, společného s se smlouvou, kterou už nějakou dobu připravují dvě ministerstva podřízená vládě? Vy máte na Slovensku prezidentský systém? Pokud ne, vládu řídí Smer. Je to celé hodně násilná konstrukce

    Pokud jde o vyjmutí US občanů z místní jurisdikce, to je mizerná věc, ale nic nového, žádný extra ústupek zrovna Slovenska. Pamatujete se na případ, kdy americké vojenské letadlo přeseklo v Itálii lano lanovky a zabilo desítky lidí? Na excesy v Japonsku?

    Zkrátka, střílejte na pianistu až bude sedět u klimpru a až bude jasné, že falešně hraje on a ne někdo jiný

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      jo mistr má pravdu, autor je i Kanaďan … a to jako něco mění na tom co napsal? Ale Jíroveckromě jinýho nosí i fousy! … já jen, jestli to taky nevadí tomu, abyste něco hodně a hodně dodal i Vy?

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Vy asi neviete čítať medzi riadkami. Ale s tým nič nenarobím, nebudem sa strápňovať, aby som Vám podrobne vysvetľoval, čo v momente pochopil aj nick „blbíš“.

      To se mi líbí

      • Kolja napsal:

        Vyčíst mezi řádky se dá hlavně to, že Čaputová je váš oblíbený cíl. A že se teď od tématu snažíte „odkkorčulovať“. Ale nepochybuji, že se k ní při první příležitosti zase vrátíte

        To se mi líbí

        • brtnikvbrlohu napsal:

          Nemám rád kolju.

          To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Čaputová je cíl pro každého trochu příčetného, s trochou selského rozumu , se schopností uvažovat logicky, v souvislostech , zrovna tak v mantinelech reality …
          Tedy pohádky o naprosto ale opravdu naprosto křišťálově čisté chudé víle, co se angažovala ( volejte z toho počtu hosana ) v celé jedné skládkové cause, kterak si svojí aurou podmanila prime timy v tv a rozhlasových kanálech , hlavní či přední stránky tiskovin, plus jejich webových odnoží , si u osoby, která lhala už jen v CV nechte třeba pro Vás …
          Zrovna tak ochotu vzít za bernou minci v otázce „kvalifikace“ její profesní profil …
          Dozajista se podobní aktivisté jako Vy nechávají operovat, stavět domy, servisovat vozy či elektrické sítě + spotřebiče stejně „odborně a praktický“ vybavenými jedinci 😁 …
          Pokud ano, Váš problém, ale zklidněte hormon, pokud takový instantní, kýmsi neznámým sponzorovaný a řízený „montér Tolja“ slouží oprávněně za cíl …

          To se mi líbí

          • Cech napsal:

            Domnívat se že jsme na tom o něco lépe než slováci je naprosto naivní.
            Vítězství Mgr. Zuzany Čaputové není synonimem vítězství „naši“ tedy české či slovenské domácí manipulační skupiny ale tuto paní udělal izraelský specialista a v tom je opravdu podstatný rozdíl. Tam kde na Kisku stačil Adam Znášik, tak v případě Mgr. Zuzany Čaputové nastoupil naprosto propracovaný izraelský systém, který vypracoval celou nit od Kuciaka až po vítězství v prezidentských volbách. Takto definované koncepty výroby souhlasu jsou nejen novinkou ale svoji účinností mnohonásobně převyšují doposud používané postupy manipulace.
            Takže např. naše doplňkové volby :
            Jan Jarolím (ODS)
            Petr Daubner (Piráti)
            David Smoljak (STAN)
            Martina Kroha (TOP 09)
            Martin Hrubčík (ANO)
            Pavel Pešana (SPD)
            Petr Šimůnek (KSČM)
            Jiří Koskuba (Česká Suverenita)
            Libor Michálek (Vize pro Česko)
            Eva Syková (Pro Zdraví a Sport).
            To že nejsme žádnou vyjimkou ale jsme pouze součásti této hry tak naprosto jednoznačným důkazem je :
            https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-do-senatu-na-praze-9-vyhral-smoljak-ze-stan-70221?dop-ab-variant=4&seq-no=2&source=hp
            Zde STAN a TOP 09 již nasadily známé pravicově liberální zástupce a nerecyklovaly své odepsané politiky jako ještě nedávno. To že se podařilo urvat křeslo pomocí syna zvučného jména, to je to podstatné. Naprosto zásadní je vydolovat souhlas a ten je následně možné snadno tvarovat. Proto je vítězství Mgr. Zuzany Čaputové a jejího Progresivního Slovenska pro rozmístění US základen na Slovensku naprosto klíčové.
            Stejně tak jako u nás ovládnutí Prahy 9 Kalouskem, pro zachování TOP 09 i v následujících parlamentních volbách.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Já nepolemizuji s Vámi, Cechu, ani se nesnažím o jakékoli natřásání peří vůči výsledku slovenských prezidentských voleb … Jak Vás napadlo, že to tak bylo myšleno – snad jsem to neformuloval tak nešikovně …
              A proč by mne nenapadlo se kvůli volbě prezidenta naparovat, je více, než zřejmé – 30 let zkušeností a pozorování místních politických šmejdů všech kalibrů u kvant špíny a denodenní zlodějny a podvodů.
              Ještě teď mne děsí, co, jaký materiál, jaké kreatury bezostyšně havloidní smečka a tzv.českà pravice vytáhly na světlo boží, mohutně podporovaly, kvůli čemu bezostyšně lhali, lžou a lhát budou, jaké prostředky použily a co prostřednictvím médií masivně tlačily na hrad , a jak všem těm dobroserům nesmrdí jakékoli peníze, a konstatují , že i jakékoli utrpení plebsu, jen když ta chátra poturčenců bude u lizu …
              Raději ani nemyslím na brzký fakt, kdo další na hrad – VK je silně problematická persona …
              Čeho jsou schopni, a jak „mělké“ je IQ a rozum místního elektorátu , je mi bohužel známo, a jímá mne z toho hrůza …

              To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Mrzí ma, že som Vás nechal čakať skoro celý deň na odpoveď, že ste vedľa ako jedľa. Pani Čaputová je vcelku sympatická osoba a v tejto afére je naozaj nevinne. Nemienil som do nej kopať, to by si zaslúžili úplne iní chlapi. Ona to dostane na stôl už upečené. Lenže čo ju z kampane poznám, tak nebude mať pri podpise tej zmluvy žiadne rozpaky

          To se mi líbí

          • Kolja napsal:

            AHA, tak tomu už rozumím. Dík za odpověď.
            Přišlo mi zvláštní, že u vás do takové míry nefunguje tzv. volba menšího zla. Že tolik lidí zůstalo doma ve 2,k.

            To se mi líbí

            • Lex napsal:

              Ano, Koljo, v tomhle jsou Slováci jiní než my. Historicky. Oni byli pod Uhry, my pod Němci (Rakušany). 15.3.1939 NÁM byl vnucen Protektorát Böhmen und Möhren, ONI si zvolili Slovenský štát (prosím, toto konstatování nemá hodnotící význam, jen faktografický).
              Přeskočím mnoho let…. a další důkaz, jak si Slováci zvolili „dobro“ – před pěti lety si za prezidenta zvolili Kisku. Žádné „menší zlo“, ale DOBRO (samozřejmě, jak byli většinově přesvědčeni). A teď znovu. Opět přímá a záměrná volba „DOBRA“, nikoliv volba menšího zla.
              Fakt jsou o velký kus jiní než my. Oni jsou většinově emotivní, my jsme většinově kalkulanti, chcete-li, víc racionální až švejkovští vychcánci. My se nestydíme, že volíme menší zlo, protože jsme přesvědčeni, že v politice dobro neexistuje. Jen větší nebo menší zlo. Slováci jsou ještě spoutáni iluzemi.
              Eto ich delo. Třeba budou spokojeni. Jako s Kiskou, tak i s Čaputovou. Tak i s těmi US base.

              To se mi líbí

          • jaa napsal:

            mně vrtá hlavou jiná věc. Vy máte taky parlamentní systém, ale přesto vystupuje jako by u Vás byl prezidentský, ač ještě ?velení? nepřevzala. – tedy podle novinářů – ta paní tu i tam – vyhlašuje a celkem suverénně – co udělá/neudělá, podepíše/nepodepíše, dovolí/nedovolí, souhlasí/nesouhlasí. Tohle si nedovolil ani trumfík po uvedení do úřadu. Taky ta „návštěva“ v Praze byla prapodivná….

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              V Práglu to bylo „demonstrační“ představení – místní kavárnou mohutně podporovaný liberální Ivanhoe fyzicky existuje … 😁😁😁 … No a že se takto silácky verbálně předvádí ( ač je presentována jako víla Amálka ) , patří k dobrému tónu… Ona je předzvěst možného výsledku dalších parlamentních voleb v SK … Každopádně, co by právník disponující údajnou znalostí práva i ústavního, včetně uspořádání a rozdělení moci v SK , klasicky „neziskově“ propadává. Nejspíše chlebodárci demonstruje odhodlání okopávat ze své pozice kotníky vládě 😉

              To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              To je podpis jej poradcov. Mal som tú česť s Američanmi. Oni majú dosť veľký problém pochopiť, že u nás máme iný systém a iné inštitúcie s inými právomocami. Nie že by boli úplne zadubení, dá sa im to vysvetliť a v určitom kontexte to pochopia a akceptujú. Ale keď sa zmení situácia a kontext, tak musíte začať znovu, lebo v hlavách majú stále mapu podľa naučených nôt.

              To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … jasně, má pravdu náš Navaja, Koljo, je už stovkama let prokázaný a zcela standardní pravdou, že blbíš/i chápe/ou jako úplně poslední. Navaja si může do Čaputový kopat jak libo, jednak je Slovák co šel k volbám a za druhý to má v hlavě srovnaný podobně jako níže Minorita, zkuste si ho po slabikách přečíst, snad Vás donutí se zamyslet.

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Kdepak blbíši, ten pán, osoba, mluví a rozumí velice, velice pravděpodobně pouze řeči jiného kmene … 😉

          To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A jak chápete toto?:
      Man arrested after boy falls from balcony at Minnesota’s Mall of America
      (Muž zavřen poté co z balkonu spadl chlapec)
      Trochu vám usnadním přemýšlení:
      “Man arrested after throwing 5 year-old from 3rd floor of Mall of America”

      To se mi líbí

  5. strejda napsal:

    „Máme generály, které strana naučila nenávidět nepřítele.“
    Máme generála, není sám, kterého strana naučila nenávidět nepřítele.
    To je hezky napsáno, je jen s podivem, že generálové zůstávají, ale nenáviděný nepřítel se mění. Ze spojence je nepřítel a z nepřítele spojenec. A nenávist je stále stejná. Tomu říkám umění poslušnosti.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … prdlajs poslušnost, příteli, je to mnohem prostší! Když sem v pravěku já povyšoval svý podřízený, tak sem k jejich platovým výměrům přibalil VŽDYCKY tzv. popis práce a bylo vymalováno, neb bylo na každým, čemu dá přednost! … hádáte správně a generála Pavla bych viděl pouze jako jednoho z mnoha, co se zařídili a přeochotně srovnali krok, to je asi tak celý!

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Malér je , že má vyšší cíle, čeho by se neodříkal a kdyby, tak bude vše ?správně ? řídit- má praxi. Jak podle drbů gdesi ne moc tak dávno prohlásil. A když si uvědomíte – kde fšude se „objevuje“… Pinočet hadra.

        To se mi líbí

  6. cobolik pacholik napsal:

    je to dost cudne,ze jicko,jak emigrant este za zvezdy vtikol(rusnacky utiekol),dedukejm,ze canada,ho zobrala jak pisal pracoval v jadrovej energetike a hovna po psoch tam nezberal jak ja,ked dostal duchod bo svoje tam odjebal,vratil sa do pepikova a publikuje,bloguje,co je cudne,ze proti zapadu,proti demokracii a nadrziava rusku,dalo by sa povedat utiekol pred komunou a pise demokraticky sa to vola ,ze je v opozicii,proti tym,ku ktorym vtikal,bo canada,to nijaka komuna a bez problemu dostal azyl,tak toto tak dumam,ze je nebespecny pre system,bo policajt,co sleduje diskuzie,vie dobre,ze ma odjebane jak na zapade,tak v komune a teraz v najlepsej demokracii v bananovej sustave,bo jicko,keby si nebol vtikol,nebol by si ani za soudruha zberal u nas hovna po psoch,a na nase pomery,by si mal tiez nie zle bidlo,takze dumam,ze si isiel skusit hlavne a neutekal,ani tak pred systemom,ale skusit iny zivot a nehovor,ze som vedle jak ta jedle. a co sa tyka toho playboy generala,tam inde som napisal,to lepsi kokot,ideologicky uvedomely,jak generaly co som poznal za soudruha,bo jak mi koncila sluzba vlasti zacinala glasnost a este ,ze kral kryl ma narodeniny,co nemam sajnu,,kedy sa narodil,spomnite si nan pepici,ten maly muz s velkym srdcom k ceskoslovensku…,on keby teraz zil,ma podobne tahy jak ja,bol proti zvezde a za kratku chvilu vycitil,ze demokracia,ktoru si tak prial v svojej zemi,je picou ke zdi,vecna slava krylovy bo toho budu poznat pepici este o 50 rokov a genral pavel,to bude zapomnute…

    To se mi líbí

  7. bob napsal:

    Jako obvykle se mi autorův článek líbil.
    Ta démonizace Ruska je neuvěřitelná. Stejně neuvěřitelné je množství těch, kteří té démonizaci věří. Samozřejmě, že ve mě vrtá i červíček, zda nejsem naivní a zda si to, jak nás zejména Rusko ohrožuje neuvědomuji (na rozdíl od pí Černochové, Poláků….). Ale víra ve vlastní zdravý selský rozum mi to vyvrací
    Takže si kladu otázku proč zvyšovat náklady ne zbrojení….
    Na jednu stranu se holedbáme a netajíme tím, že „naše“ (rozuměj NATO) výdaje jsou 10x vyšší, než Ruska, na druhou stranu zdůrazňujeme ta 2% (výhledově 4%) HDP…
    Selský rozum říká, že tři hlavní velmoci jsou kdykoli schopny zničit celý svět se současným arzenálem, tak proč ho zvyšovat.
    Na výše uvedenou otázku proč zvyšovat náklady ne zbrojení mám dvě odpovědi ( budu rád, když někdo přidá další verzi)

    První důvod je „roztočit“ kola americké ekonomiky.
    Druhý důvod je obava nikoli z Ruska ale z Číny (kolem které se chodí tak trochu po špičkách)

    To se mi líbí

    • Kolja napsal:

      S druhým důvodem jste se, myslím trefil přesně. K tomu prvnímu, no kola US ekonomiky se točí dobře, už 8 let, ale fakt je že zbrojní objednávky je vždycky poháněly mocně. Taky si je žárlivě střeží.. Také Rusko si tady hlídá svou komparativní výhodu, mimochodem, a vrátilo se po ztrátě pozice zpět na své letité 2. místo.

      https://www.e15.cz/zahranicni/rusko-se-stalo-svetovou-dvojkou-ve-vyrobe-zbrani-predbehlo-velkou-britanii-1354449

      K vašim dvěma mě napadá ještě třetí důvod. NATO samotné.
      Je to velká instituce, zaměstnává snad 17 tisíc lidí, v Bruselu a v Monsu, s pohodlným úřednickým životem a velmi dobrými příjmy. Je personálně prorostlé do vysokých pater politiky mnoha zemí, a tam uplatňuje svůj vliv. V 90. letech ho obcházela hrůza, že by se mohlo stát očividně zbytečným, ale přehnalo „se“ to.
      I teď je Trump svými výroky silně zneklidnil, ale zdá se, že už to taky ustáli, soudě aspoň podle jeho posledních jednání se Stoltenbergem.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      bobe, obava z Číny je jako když upravujete dřevo v kamnech holýma rukama a ne nástroji k tomu vhodnými. Kamna, Čína, vás popálí. Čína území USA nijak neohrožuje, USA Čínu ano.
      Když se svévolně odtrhl Tajwan od Číny je to OK. Byla to pouhopouhá provincie, jedna z desítek. Když se odtrhla Krym od Ukrajina je to špatně, a to byl (a je) AUTONOMNÍ REPUBLIKOU.

      To se mi líbí

  8. P9 napsal:

    Tak někteří Poláci už dostávají medicínu na přehnanou lásku k USA…
    http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/chovaji-se-jako-sarancata-polaci-se-bouri-proti-americke-armade/

    To se mi líbí

  9. Rosťa napsal:

    Kdyby byl v RF jen písek jak na Sahaře, nikdo by z Ruska strašáka nedělal. Kapitalismus je vpodstatě letadlo, které jen žere, nejlépe z cizího. Když se ten přísun zastaví, zřítí se a zůstanou po něm jen trosky. A protože je Amík už léta vychováván v tom, že stačí jeden Sylvester Stallone k likvidaci sebevětší armády, vidím budoucnost nepříliš růžově. Tento protiruský trend nalajnovali bezdětní ( Havel, Merkelová, Macron, Mayová a mraky dalších ), kteří nemají zpětnou vazbu v podobě dobré budoucnosti pro své děti. A když jim pomůže stádo pravdolásek ( Klvaňa, Gabal, Romancov, Kocáb, Mitrofanov, ČT …. ), průser je na světě. Mně osobně je mimořádně lidsky odporný ten kabaretní generál Petr nebo Pavel.
    Autor napsal dobrý článek. Je vědecky dokázáno, že kam Amík šlápne, tam tráva sto let neroste. Válkou vznikli, válkou žijí a válkou také zhynou, spolu s celou civilizací. Blbí a nenažraní jsou na to dost.

    To se mi líbí

  10. Antimon napsal:

    Autor jako vždy super 🙂

    To se mi líbí

  11. berkowitz napsal:

    Kdo má zájem, tak tady je poslední vývoj v Libyi, který je aktualizován.
    https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=55&t=171&start=180

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.