317-Peníze pro diktaturu idiotů:


rozpočtové rezervy překročily 10 bilionů rbl., přebytek rozpočtu – 3 biliony rbl.

Ekonom Michail Deljagin se opět razantně trefuje do ruské vlády a centrální banky. Pro dokreslení obrázku jsem níže připojil i jiný materiál… (pozn.překl.)

Ministerstvo financí vykázalo bezpříkladný růst přebytku federálního rozpočtu: za říjen překročil 406 mld.rbl., a za 1.-10.měsíc roku-3 biliony rbl., což odpovídá 4,4 a 3,6% HDP země. Připomínám, že přebytek federálního rozpočtu za tento rok měl být ve výši 481,7 mld.rbl. (0,5% HDP).

Úměrně tomu prudce rostly nepoužité zůstatky prostředků na účtech federálního rozpočtu (někdy nazývané „rozpočtová rezerva“): za říjen se zvýšily o 662,4 mld.rbl., od počátku roku – více než o 3,9 mld. a k 1.listopadu dosáhly 10,1 bil.rbl.

Za tyto peníze by bylo možné znovu vybudovat celé Rusko, ale liberální Medvěděvova vláda dává přednost blokování rozvoje země, topí se v penězích, jako strýček Skrblík z Disneyova animovaného seriálu, a vykládá přitom občanům, že jakoby „nejsou“, a přitom ze všech sil zvyšuje inkaso a ničí sociální sféru, což vyvolává růst nespokojenosti lidu.

Michail Deljagin k tomu poznamenal: „Hromadění neuvěřitelných rozpočtových rezerv není výsledkem reflexní spořivosti a ne jen liberální ideologie, které dává stát do služeb globálním spekulantům a mění ho v nástroj blokování jakéhokoli rozvoje na území, které kontroluje“.

Důležité je, že hromadění – mohu-li tak soudit, je naprosto vědomé – je realizováno opatřeními, ničícími každodenní život lidí a tím ho podněcuje k protestu. Drzá, urážlivá a neomluvitelná krádež pěti let života lidí v podobě penzijní reformy, potlačováním hospodářského rozvoje v podmínkách sankcí a rozvrat trhu ropných produktů v součtu se skokovým růstem ceny benzinu jsou objektivně namířeny na rozbití „krymského konsensu“*) a přesvědčení lidu Ruska o tom, že nynější státní moc je jeho nepřítelem.

Vyvolává to dojem první etapy státního převratu, jehož účelem je vrácení veškeré moci liberálnímu klanu**). Moci, kterou držel v 90.letech (ve srovnání s kontrolou sociálně-ekonomické sféry i podstatné části zahraniční politiky dnes).

Liberálové, deroucí se k moci, působí dojmem idiotů, kromě štědře předváděného intelektu, také proto. Že jejich západní operátoři, na rozdíl od počátku let 90. vůbec nepotřebují celistvé a proto potenciálně silné Rusko. Proto veškerou moc budou muset převzít cestou ničení a rozpadu. Ovšem, k pochopení toho je třeba být příčetný.

Zatím se jim vše daří: po příchodu k moci se majdanutí liberálové dostanou k obrovským rozpočtovým a mezinárodním rezervám, nahromaděným jejich nynějšími představiteli ve vládě – které jim umožní přežít prvních devět měsíců, aniž by vůbec vybírali daně a celní poplatky“.

První dvacítka jachet ruských oligarchů je stála víc než vše, co bylo postaveno pro ruské válečné námořnictvo za deset let.

Podle informací „Vojenských rozhledů“, prvních 20 lodí ruských miliardářů překonalo svou cenou všechna válečná plavidla, postavená v posledním desetiletí pro Námořní flotilu Ruské Federace (VMF).

Elektrická zařízení, srovnatelná s výkonem jaderné elektrárny, lokální pancéřování, radary vojenského pásma, systémy potlačení a radioelektronického boje, palubní letecké komplexy, miniponorky a vrtulníky… Rozměry a úrovní vybavení nemají konkurenci. Cena jen jediné jachty přitom může snadno překonat náklady na modernizaci těžkého atomového raketového křižníku „Admirál Nachimov“…

Geopolitický tlak takové eskadry překonává svým vlivem seskupení VMF ve Středozemním moři, a stometrové stožáry zastiňují kouřovou stopu „Kuzněcova“.

A to není přehánění. Cena takové eskadry je srovnatelná s realizací nejvýznamnějších obranných projektů hlavních evropských zemí. Například kontrakt na postavení 10 fregat typu FREMM pro námořní síly Itálie stál 5,9 mld.eur. Náklady na sérii 6 raketových torpédoborců typu DARING pro britské námořnictvo dosáhly 6 mld.liber.

A my nic stavět nemusíme. Všechny lodě jsou už v provozu a to bez sebemenších zdržení a problémů s motory…

Když se objeví tyto kolosy zachvějí se úžasem nábřeží Kypru a Nice, Hongkongu, Melbourne a Singapuru, rozestupují se bělostné jachty amerických milionářů na každoroční přehlídce ve Fort Lauderdale (Florida).

Každá z nich je událostí. Představuji Vám vlajkovou loď ruské supereskadry – 162 metrů dlouhou jachtu „Eclipse“, patřící oligarchovi Abramovičovi:

Tato jachta je také nejdražší – stála 460 mil.USD. Na této jachtě je všechno… Podle „The Times“ dokonce pro ni dodala jedna z předních francouzských obranných společností – systém protiraketové obrany…

Michail Deljagin k tomu dodává: „To, že jachty jen těch největších oligarchů stojí víc, než vše, co si opatřilo za posledních 10 let ruské válečné námořnictvo – tedy už po napadení Gruzií a Mnichovského projevu Putina, – názorně ukazuje, dokonce i těm nejnechápavějším, kteří nepochopili dokonce ani penzijní loupež, skutečné priority státu, vytvořeného pro „divokých 90.letech“ a ne reálná a nikoli ukázková obranyschopnost Ruska, ani lid mezi tyto priority – mohu-li tak soudit z činnosti tohoto státu – zkrátka nepatří “…

*) Krymský konsensus – solidární podpora drtivé většiny společnosti změnám prováděným Kremlem a osobně prezidentem Putinem po připojení Krymu k RF.
**) Liberální klan – je to poměrně velká skupina prozápadně a proamericky naladěných lidí a zájmových skupin, inkasujících benefity z privatizace – jak těch, kteří rentu inkasují, tak těch, kdo ji vyplácejí (státní a regionální správa – formou grantů, státních zakázek, atd.). Vztahy mezi těmi, kdo rentu inkasují a těmi, kdo ji vyplácejí zachovává stabilitu režimu. Podle některých propočtů je cena „sežraná“ korupčními vztahy cca 16% HDM země…

Zdroj:                                                                                                                                                                                     https://www.delyagin.ru/articles/183-sobytija/63296-den-gi-dlja-diktatury-idiotov-bjudzhetnye-rezervy-prevysili-10-trln-rub-profitsit-3-trln https://www.delyagin.ru/articles/183-sobytija/63138-pervye-20-jakht-rossiyskikh-oligarkhov-dorozhe-vsego-postroennogo-dlja-vmf-rossii-za-desjatiletie

Překlad:  181118

Den bez nákupů

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

58 reakcí na 317-Peníze pro diktaturu idiotů:

  1. vonrammstein napsal:

    Pohledná pramička.

    To se mi líbí

  2. strejda napsal:

    Článek pomáhá pochopit proč byli ruští bolševici neporazitelní, když na konci Velké války udělali revoluci.
    Heslo po mně potopa se někomu může jevit fajn. Jen ta potopa může přijít dříve. Velká potopa.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      když jsem to četl a uvědomil jsem si ty sumy a z nich plynoucí porovnání autora Deljagina, tak sem si teprve plně uvědomil, co to musí bejt za cvoky, když sou schopný a ochotný za celkem nepotřebný pramice utratit takový neskutečný prachy! A už vůbec úplně nepochopitelný pro mě je, jakej systém to je(?)/byl, když klidně toleruje(?)/toleroval nějakýmu jedinci se dostat k takovým astronomickým cifrám. Jak jim to tam, hrochu, vlastně funguje?… to mi rozum prostě nebere!

      To se mi líbí

  3. berkowitz napsal:

    A něco pro zasmání:
    Jak generál Pavel k hlouposti přišel …..:

    svým prohlášením : že největší hrozbou pro Evropu není terorismus, ale současné působení Ruska ..(sic), aspiruje o cenu největší blb v české armádě za rok 2018.

    PS ..zlí jazykové tvrdí, že takto mohl zblbnout jen ve štábu NATO.

    To se mi líbí

  4. brtník z brlohu napsal:

    POZOR – otevřít odkaz jen v sedě na pohodlném křesle a panákem po ruce!!!!

    https://filipfuchs.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=686386

    hlavně diskuse je super.

    https://filipfuchs.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A181106_686386_blogidnes

    To se mi líbí

  5. Laco G. Mlynář napsal:

    No moc objektivní to psaní Děljagina není.
    1.
    Ruský státní rozpočet na rok 2018 počítal s příjmy z prodeje ropy (dtto plynu) ve výši 40 USD za barel. Skutečnost je přibližně následující: https://www.kurzy.cz/komodity/ropa-brent-graf-vyvoje-ceny/
    Znamená to, že do státního rozpočtu prakticky celý rok tekly násobky předpokladu.
    2.
    Každý ekonom jásá, když se mu hromadí přebytky a snaží se vytvářet rezervy, ne tak Děljagin.
    3.
    Změny v důchodovém pojištění, které nedávno vstoupily v Rusku v platnost v zásadě dostaly ruský důchodový systém na úroveň například našeho českého, pokud jde o počet let, které si užije pojištěnec v důchodu. Proti jeho zhoršení protestovali hlavně komunisté, což se Míra Karas marně snažil neukázat, když svým otylým tělem zabraňoval zabírat mračno rudých vlajek demonstrantů.
    4.
    Ruští oligarchové si na své jachty „vydělali“ za Jelcina, ne za Putina.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      proboha Laco, ste při smyslech? Trochu objektivity, nedělejte z toho Putina anděla, pusťte si moje první video. Za ten Jelcinem započatý a Putinem pokračující oligarchovismus co v Rusku vodírá stejný blbíše jako jsme my tady, by Putin s tou jeho vládní svitou potřebovali nakopat akorát tak do zadku.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Máte pravdu, blbíši.

        Představa, že P. je od systému, v jehož čele stojí izolovaný, nebo proti němu dokonce bojuje, to je pohádka pro dospělé. Dělba rolí s Mědvěděvem, to je jen hra na dva policajty.

        Zajímalo by mě, jestli tomuhle věří sám Deljagin, nebo čtenářům „naznačuje“

        To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Nevím z čeho vyvozujete, že dělám z Putina anděla. Jen konstatuji realitu (přebytek rozpočtu), změny v penzích. Pokud jde o vztah Putin – oligarchové, on s některými musí spolupracovat. Kolem roku 2000 si je zavolal a řekl jim jak si to dál představuje. 2/3 se mu na tom setkání veřejně smáli. Ti už v Rusku nejsou, skončili ve vězení, nebo utekli, jezdí těmi jachtami a stýská se jim po Rusku. Zbylí pracují v souladu s Putinem. To Vy nevíte o čem Děljagin lže.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          přečtete si oba Vaše vstupy, Laco, a jestli nic, tak tedy já taky nic. Asi fakt stačil ten telefonát! Jestli někdy dojedou ty prachy vod Jelcina, tak mě uklidňuje, že, jak píšete, už budou sekat dobrotu podle Putina, to jednoho potěší, já myslel, že je to ani nenapadne.

          A víte co, mám teď na jazyku olivu Franz Josef Kaiser s modrým sýrem, každou spláchnu douškem hořkýho piva, docela na pecky mi tady v garáži jamuje Eb Davise – s tou svou What You Gonna Doecht, ale já„nic neudělám“, natož abych Vám to vymlouvat, je mi to ukradený.

          To se mi líbí

          • Laco G. Mlynář napsal:

            Asi jsem natvrdlý, ale nevím o čem píšete.

            Líbí se 1 osoba

            • vonrammstein napsal:

              Ano, jste mírně natvrdlý. Už roky pozoruju, že nedokážete chápat v širších souvislostech. Neberte to vůbec osobně, není to proti Vám. To neumí většina lidí. Můžu Vám říct, jak to bude vypadat za sto let. Ale bude nám to hovno platný, protože si to už neukážeme.

              To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        hele stara krabice,keby ten zapocaty oligarchizmus jelcinom zostal,az doteraz a neprihamoval ho lada putinu,tak by tych ruskych blbisov zdrali oligarchovia do holej kosti a chazariky by ich nerastne a kulturne bohatstvo rozjebali na padrt,tam vzdy boli bojari dnes oligarcha sa vola,bo rusia ich potrebuje jak sol,to ich kultura,ale pokial ich car drzi na uzde,co aj vidno,to pre tych traktarov boza mana z neba,bo lada putinu to pre rusku holotu piotr veliky v mensom vydani a pre zapad to vorisek,ktory rozlusknut im strach nedovoli,toto,co pisem to nijaka reklama pre rusiu,ci nejaka politicka anonsa,to tvrda realita…

        To se mi líbí

  6. NavajaMM napsal:

    OT, pán Bavor, plaví sa k Vám posol.

    To se mi líbí

  7. cobolik pacholik in memoriam napsal:

    co si kupi rusky traktar v traktarove na ich pomery jak ekonomicke a militarne to hovno oproti pepikovu,ked zakazky verejne na obranu pepikova a budovanie lepsich demokratickych zitrku su na taku zemicku,co sa potom zisti,kolik stalo a kolik sa poslo jebat,az tam vidiet jak su schopny nasi ,ty co prisahli vernost ojebat svojich a vy tu koulite vocickama krajanci,jake jachty si kupuju traktare,jeff bezos v tej riti tu ,co ma amazon,to jebe 93 miliriad U$D fucken dollars na china shit,vsetci sa idu posrat jake lacine to si kupuju,ojebe tu rit o nenormalne prachy,bo okrem M-16 a air carier plus zradlo to vsetko made in china,cigansky jazyk, zvany spanish to sa berie jak materinsky tu na vsetkom popisane aj cigansky a ja kokot mam pomotane,bo ja zo sarisa a respektujem,ze musim dristat,hoci komolin jak kurva english a musim obracat danu vec,kde english.ze co tu vopruzuje ten jebany pastier oviec a svini,ze jak drotarik,bo drotujem harcky(hrnce) po svete to vidim takhle,bo jak stare krabice krmene jak ideologiou zvezdy,ci ideologiou zlateho prachu obidva ja osobne zazil a viem,ze obidva pojebane.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Sakra anděli, přilítni častěji.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik in memoriam napsal:

        hele bavore fifth,nijaky angel,ja si letam ja se vznasim nadzvukovou rychlosti,pre mnohych tu teraz docista pojebany,bo som umrel.uz tu pisu holky ceske a kluci jsi jen mysli,co za kokota ten cobol,snad nekdy vysvetlim,bo sa mi vsetko pojebalo docista,rozjebal sa moj jebnuty svet v ktorom som este,letat tu bavore?jasne jak svina,ze to moja krev tu,bo ked citam tie cz news,to kurva za soudruhu novinar docista sracka bol,jak teraz novinar presvedceny o svojej pravde,karel s knirkem,uz mu odbija,nerespektuje cz holotu,co ma volbu a oni chcu menit lepsie od soudruhu,bo babis kokot,zeman ober kokot a ceska holota banda debilkov,bo voli takych kokotov ,pritom ten demokrat slechticka,drista lepsie jak rudej komisar a zabudol na postulat demokracie ,ktorej ma plnu tu nevymytu pizdu prolahnu zvanu klapacka,pise sa o oligarchoc h v traktarove,ale ze tu sion brothers docista drzia za paces tu emericku holotu,co v oci bije,ci tie ich jebane ludske prava a vahabista fahd spratal svojho alahistu,bo picoval,ticho po pesine a zabili toho alibabu,lepsie jak prasa burani u nas dakedy,ked si pomyslim na tu cold war,ktorej som veteran,jak sa lakovalo u nas a sluchal tych jebanych demokratov z poza louze jak dristaju realitu a teraz?to kurva lepsi jak zvezdy z ploscadky,co nam diktovali,sam prehadzovacka povie a osmani maju dokazy jak svina,ze zarezali toho alibabu jak prasa vahabisti z mekky a medina a ,ze stoji okolo tych kuriev vahabistickych,co morduju krestansku holotu.moj filozoficky skrek supa tu,pochopi len velmi chytry,vidim tu demokraciu blede v pepikove to okolo toho syna babisa,ktory ma problem z hlavou,nestitia sa ty zasranci od novinarskej vyvazenej prace nicoho,to z rude pravo suviks,oproti nim,dobre bo zacinam poblinkavat na mnohe strany,bo v mojej koulicke jebe jak v reaktore v cernobylu,uz pre mnohych mi jeblo,ale pamatat sasci a pojeby,maju k realite najlizsie nazdar.

        Líbí se 1 osoba

        • Bavor V. napsal:

          Je vidět, že přece jen ten mozek čobolíkovský zůstal na stejné úrovni. A to je dobře. Už se těším na další hodnocení událostí. Nazdar. A Na zdar!

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            Není to sice ještě vono, ale má nakročeno hóóódně dobře! Bude zajímavý ho sledovat. Doufám, že neudělá čobolovi vostudu a nesklouzne do „tradičních žvástů a myšlení“ nás ostatních nedomrdlých diskutérů!

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              i když čobolův „sloh“ je hodně nakažlivej, neměl bych tu odvahu se vydat jeho stopou!

              To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                pica,kurva a kokot,je ceskoslovensky sloh a jak drotar som zistil ze celosvetovo uzivany,len inac sa vyslovuje,uz hooodne dlouho a treba si uvedomit,ze v slohovych pracach,to sa snazim zachovat dedistvo nasich otcov a nie vydavat sa cestou,peknych vyrazov,plnych slusnosti v ktorych casto jazyk hada,ja pouzivam prirodzene slova odvodene od prirodzeni muzkeho a zenskeho bo su prirodzene bo penis a vagina to nie z mojej materinskej reci a ja sa drzim svojej reci jak kurva,to hooooodne stare a ja stare veci milujem,bo sa drzim jak kurva jednej pripovidky,jednej z najpravdivejsich moja minulost tvori moju pritomnost,bez toho nema ziadnej buducnosti,to neni pouceni z krizovych let,jak mluvil soudruh to plati odkedy ten jebany svet funguje,moje stopa to jedna z nespocetnych stop,len kus inaksi sa odbija v mozgu jedinca,bo kadzy sme iny a vo to go,ta priehrst stop to to,co nas obklopuje cely ten jebany zivot a jak human uz od natury ma vzdy sa da po nejakych stopach,nema svojich stop,kazdy z nas sliape vzdy po takych,co uz niekto vytycil,boh,alah,manitou,ci lietajuci tanier jeden chuj jak sa vola,jedna vec je jasna co tak sledujem ,ze sa najdu vzdy nejaky novy,co chcu robit nove stopy a z tych ich novych su potom plac,utrpenie a nedozerne polia hrbitov.
                citate nedelni chvilku poezie…

                To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                ja inaksie,ja sam neraz videl hlavne u army,a baby najlepsie vedia,bo to citia ,ze nie kazdy penis rovnaky a tie co viacej vyskusali samy povedia,ze su v tom rozdiely,myslim pocitove nie vnimane zrakom,tak isto kokot,baby tu ihned reagovat,ze som pojebany,ze vas vyzyvam,to prirodzena vec a nemienim riesit velkost penisov,ale kokotov tak jedem devcata…

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                koukám „odvahu máš“ … a je to tu, jako bych to přivolal, hele Ty memoriame, nech radši čobola každýmu tak, jak na něj vzpomínáme a nekaž nám ho. Prostě jen blbě parazituješ a to je hodně snadná disciplína. Vykašli se na to, zkus se realizovat v něčem jiným.

                Líbí se 1 osoba

              • vonrammstein napsal:

                Tak. Jestli je mrtvej, ať zůstane mrtvej .Epigonů netřeba.

                To se mi líbí

    • vera napsal:

      takže jsem na zprávu o smrti naletěla? no, na některý fory si asi nezvyknu…ale tak hlavně že všecko dobře dopadlo)

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik in memoriam napsal:

        nijake fory a nic dobre nedopadlo.

        To se mi líbí

      • jaa napsal:

        No já nevím Věrko, ráda bych se pletla, ale měla jsem takový dojem už dřív, že někdo vytvořil Cimrmana od dálných našich bývalých hranic. Ale bylo to fajn…… 🙂

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Jen klid. Je to ten on pravý a nefalšovaný.

          To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            musim tu zdoraznit,ze pojeb takeho typu jak ja,to nemozne napodobnnit,pojebmy sa hemzi ten bozi svet,ale cobolik zvany ludva,to sa mi pacilo,ked ma tak pepici volali ,bo mati mi ludku,jak ja to nemam doteraz rad,ze som si zafandil a na co vole jsi tu hrajes?bude myslene , to ma najmenej rusa,bo pisem jak cujem a uz jak som pisal,ze bude na mna kukane,ze som kokot?len ja viem,preco som kokot a kto si mysli svoje to ma vobec nejebe,mna jebu inaksie veci,co mi ten jebany zivot kladie do tej skurvenej cesty,bo cesta zivotom to nijaky high way,to preskurvena horska stezka,na ktorej sa casom zastavujem a dumam ,kurva to snad neprejdem a mal som take stupania,co malem som zdechnul a ked musim nieco obetovat z toho vaku co nesiem a nedam rady to uchovat,to ma najviac jebe ,take mi nohy podbija na tej stezke v tom skurvenom zivote,ktory moja najlepsie vec co nesiem,ale casom to preskurvena kurva,viem kazdy tak ma,casom na tej stezke sedim a dumam jak kazdy,na jakeho boha sa teperim dalej a z vaku co raz viac veci musim davat,to ma kurva najviac jebe a pritom kombinujem jak kurva jak nedat a kurva nemozem to uchovat a pritom som dost zakaleny na tej steske a chuj z toho.
            ze co chce basnik rici?ze sa teperim zatial dalej,ale barz malo mam chuti tam kdes dnuka cujem a mne len tak hocico chut nezoberie,specialista povie vyhorel,jak citam tak,expert,nech ide do pice iskra vo mne stale,len nema co by zapalila.
            dobre bo tu bude dumane,ze placem,ja slzu len tak nepustim,mne len gagor stiska,chuj,co si kto mysli uz davno sa nad tym nezastavujem,bo stezka ma tak naucila,berte jak beletricky vklad myslienkovych pochodov,ktore su do vasich na picny chlp podobne a kto povie,to jsi vole vedle,nech sa mi dovoli zasmat…

            To se mi líbí

            • jaa napsal:

              Tak promiňte čobolíku, že jsem zapochybovala o Vaší fyzické existenci,. Víte všechno geniální je v podstatě jednoduché. Vy jste tu fungoval jako jakýsi katalyzátor… všechny slovní souboje jste nenapodobitelným způsobem pacifikoval a bylo po nich- snad se stejnou vervou budete pokračovat. . Škoda že jste tu nebyl při souboji Khodla a VR. Njn,. člověk nemůže mít všechno. Asi mne spletl fakt že za mého mládí – čobolsko se rozumělo
              území -hned za hranicí v Břeclavi – Senica, Myjava – nikoliv celé Slovensko./to až ten vývoj/. Což mně trochu s vývojem muslimace děsí. Ale to už tady asi nebudu Ju a taky že krapítko po východniarsku rozumím… teda rozuměla jsem, jo bejvávalo, bejvávalo. Takže stále platí , co jsem napsala nedávno VÍTEJTE….

              Líbí se 1 osoba

              • cobolik pacholik napsal:

                ja nemam co pani prepacovat,pani reagovala,spravne ja pojebany a ja by som mal prosit o prominuti,co v najmensom,nemienim robit,ze som debilek a sasek pocmaranej,bez slusnosti,taky som tak vyslo,bo pojebalo sa na stesce,na rozdiel od pani ja uz jak male hovno vedel,ze cesko to nie koniec tam,kde ostrava,bo pomaly vsetci burani sluzili na zapadnom okruhu a otcova sestra jeptiska bola v broumove,uz jak male hovno som tam bol a potom uz jak jebak 20 rocny a potom tam chodil s tymy buranamy od nas od jirikova cez pragl az po vranovsku priehradu na autach,kde sme stali,to sme pili s pepikami,spievali o dusu,nikde sme sa nebili,bo ja pripity robil show a dristal,triezvy to by som sa pod zem prepadol a po sarisky a ty pepipici ma rozumeli,hrali na gitarach,ceske holky to ked som vytriezvel,ked ma na tabore stretli sa ozyvali a ja utekal jak pojebany bo sa hanbil jak kurva,ja od maleho hovna az do teraz a pokial budem zit,cesi to boli,su a budu moja holota na ktoru nedam dopustit ,keby pani videla v lete minuleho roku,ked do nasho burakova prisli pepici,bo hosi tam zenaty,co prve som reval v krcme,bratri z cech tu,nech boh varuje,kazdeho,aby len kriveho slova povedal,ci na nich kuknul,bo zajebem a oni hned,tady nas vsichni znaj vole,to jsou nase rodiny,za leta jsme tu jako doma,hned som povedal,istota gulomet,bo bratri u nas a krcmarka mi povedala nerob zo sebe kokota,oni tu jak doma chuju…

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Já už tu vlastně ani nejsu.

                To se mi líbí

            • vera napsal:

              Stáří je prohořelé dřevo, a mládíí je z úplně jiného materiálu, vatru už nikdy nezaložím a neudělám nic velkého, co jsem snad možná kdysi chtěla, a svět se točí i beze mně sám někam do pryč, a nezbude tu nic po mně, ani lásky moje ani peníze, a všichni to tak mají, i ten miliardář co měl snad sedm nových srdcí, a stejně musel jít, balzamovali ho nebo spálili, aby nepřekážel? kolika lidem už musel lézt na nervy… Každý přemýšlí co životem komu dal, ale ono se to porád opakuje, co tady dali ti před náma, co my z nich pamatujem,a jak oni milovali…jsme i nejsme sami ) a vždycky se najde něco k zapálení, lidí je kolem spousta, no čas podzimního pečení brambor je už pryč, tak za rok)

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Ale kurva, to jsou k nám hosti!
              Tak vítej zase na zemi, čobolíku, a bez prdele jsem si na tebe zrovna dneska pietně vzpoměl, že věnuji tichou vzpomínku zde, u Pana Bavora na vánoční svátky.
              Takhle je to ovšem o hodně lepší!

              To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                don vitta,jeden z mala,co umrie bez mihu oka za hvozdy a buciny ,to som nevidel nakreslene,ani necital,tak cujem tam dnuka a nemusim takeho ani vidiet a tichou spominku to budem venovat na vianoce tam,kde som vyrastol so stipkou popola zavesom na krku a ptat jse PROC kurva… a opijem tych mojich buranov na srot,nech spievaju a biju do stolov,bo mam ich rad a teba triez don vitta,nech boh pomaha rebelom…

                To se mi líbí

  8. oh napsal:

    O.T. k nedávné diskuzi o falšování mailů: „Okamurův e-mail byl podvržený, potvrdil mluvčí parlamentu. Vytvořen byl nástrojem na rozesílání falešných mailů. Málokdo si uvědomuje, že samotný e-mailový protokol neobsahuje mechanismy pro ověření a podvrhnout odesílatele je tak velmi jednoduché. (..) z pohledu „ne-ajťáka“ může podvržení adresy e-mailu vypadat jako pokročilá „hackeřina“. Ve skutečnosti se dá e-mailová adresa zfalšovat až neuvěřitelně snadno.“
    https://technet.idnes.cz/podvrhnout-email-je-snadne-neverte-adrese-fgv-/sw_internet.aspx?c=A181120_132551_sw_internet_pka

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Jaký je výsledek zpětného trasování, neboť oznámení na neznámého pachatele umožňuje získat výpis z KS poskytovatele služby.
      Proto každého zajímá jaké jsou závěry IT analytického oddělení ?

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.