Je to pravda?


Přiletěl poštovní holub a přinesl mi toto:

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Ke kauze Babiš… JE-LI TOTO PRAVDA, tak to zírám – a proto se mu nemůžou
dovolat

K tématu Babiš, ačkoli je to nechutné a stydím se za polovinu českého národa, tak jenom pro ty co řvou proti Babišovi. Bohužel pro Vás, měl dnes ve zprávách pravdu…

Německý tisk se zabýval tou tkzv. vyvolanou kauzou a podivil se nad nesedícím datem pořízeného videa. Podivil se i nad tím, jak byla reportáž vůbec pořízena i nad tím, co bylo zveřejněno.
1) reportáž je měsíc stará
2) natáčení bez souhlasu je v Německu trestným činem a trestá se automaticky odnětím svobody nepodmíněně až na 10 let!!! s automatickou pokutou ve výši od 50.000 do 1.500 000,-€!! Ve Švýcarsku je 10 let a pokuta až desetinásobná!!!
3) tisk se pozastavil i nad tím, jak byli politici v ČR doslova připraveni na tento bezprecedentní útok
4) pozastavil se i nad zvukovou stopou, která byla trochu upravena, podle znalců až ze 60 ti procent
5) podivil se nad tím, že i video bylo tkzv. fušérsky sestříháno a zveřejněno, ačkoli podle časových stop trvalo 22min33sec!!! Kde je zbytek?
6) Švýcarské zastupitelstvo oznámilo, že bude požadovat zákaz pobytu a pohybu těchto redaktorů v jejich zemi
7) Švýcarsko podalo žalobu na tyto redaktory, protože Babiš – syn je švýcarským občanem a tudíž byli porušeny jeho práva a teď se držte na ochranu osobních dat a práv, a to v přímé linii zdravotní – ve Švýcarsku se tyto údaje nesmí jakkoli zneužívat.
8) Švýcarský tisk se podivuje nad tím, jak je možné, že policie v České republice ví o pobytu a švýcarské úřady plně spolupracují s touto policií i s danou osobou, že unikli informace ze spisů, které jsou brány jako Secret neboli tajné
9) Ministr spravedlnosti Švýcarska vydal příkaz k okamžité ochraně Babiše ml. a jeho matky, a vydal tkzv. příkaz k dočasné imunitě obou zmíněných občanů Švýcarska – matka se synem byli odstěhováni dnešního dne na jiné místo aniž by sdělila adresu českým policistům a justici.
Tudíž mám dojem, že si to Česká policie posrala úplně. Německo nabídlo součinnost Švýcarsku a to v plném rozsahu!!! To znamená, že tito švýcarští občané mají na území Německa stejná práva daná jim ve Švýcarsku včetně imunity a plné policejní ochrany, vzápětí se přihlásilo Rakousko, Itálie, Francie a Maďarsko.

A ještě jednou! Světe div se, ale o reakci tisku v zahraničí, jako prasata z Čech, co si říkají novináři a ještě jiné narážky v ČR ani tečka. Spousty novinářů to komentovala slovy STYDÍME SE ZA NĚ. A já také. zrušil jsem prohlížeč seznam, email, všechno, co jen zavání seznamem.cz (http://seznam.cz). Nejsem jediný… Pokud i ředitel seznamu vypustí obhajobu za tyto novináře, mám dojem, že už není nezávislý na politickém klimatu v ČR.

Moc pěkné, konečně zastání.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

Něco jsem našel na Atlase Hub (fb), ale tam mne to v jakémsi čínském nářečí nutilo založit si účet, takže nemohu dát odkaz.  Má to něco s FTV Prima.

Pokud o tomto cokoli víte, seznamte s tím ostatní i mne. Článek totiž popisuje právní skutečnosti i mně známé, ale o reakcích jsem skutečně nikde nečetl. A patrně ani Babiš, protože tohle by na TW  určitě hodil, pokud by to věděl.

Osobně jsem našel pouze toto: Reportéři se tajným natáčením Babiše mladšího mohli dopustit trestného činu, říká švýcarský advokát

Příspěvek byl publikován v rubrice Přejaté. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

71 reakcí na Je to pravda?

  1. NavajaMM napsal:

    Všetky MSM, ktoré som na túto tému našiel, sa detailu, ako sa dostala výpoveď Babišovho syna do tlače, nevenujú vôbec. Väčšina titulkov na túto tému znie ako: Premiér ČR čelí hlasovaniu o dôvere kvôli afére s únosom. MSM dokonca spochybňujú schizofréniu, lebo Babiš Jr. tak povedal.
    Podľa mojej mienky je to koordinovaná spravodajská akcia.
    Korunu tomu dáva článok v NewEurope (https://www.neweurope.eu/article/czech-prime-minister-could-be-ousted-over-kidnapping-scandal/), ktorý považoval za potrebné predstaviť Babiša takto:

    The elder Babis is the second-richest man in his country after amassing a $4 billion fortune and has historically close ties with Russian President Vladimir Putin. He has frequently backed a warmer relationship between the Czech Republic and Moscow and has been sharply critical of the European Union as well as its sanctions against Russia for the latter’s actions in Ukraine.

    Prior to becoming prime minister in late 2017, Babis faced several criminal charges ranging from tax fraud to collusion with the former Czechoslovakia’s Communist officials.

    Babis has gained a reputation for being “the Czech Donald Trump” for his “drain the swamp, Czech-style” rhetoric and his dislike for the country’s pro-EU political establishment.
    —-
    Babiš je Putinov človek, vďaka Putinovi zbohatol, snaží sa udržovať vrelé vzťahy s Ruskom, kritizuje EÚ a vôbec – je to český Trump a chcel vysušiť českú štátnu bažinu … proste niet v Česku odpudivejšieho tvora. Úsmevné je aj to, ako píšu, že predtým, než sa stal premiérom, čelil radu kriminálnych obvinení od neplatenia daní až po „tajnú spoluprácu s bývalými funkcionármi socialistického ČSSR“. – Autori textu nemajú zrejme štipku pochopenia, o čo ide v kauze ŠTB, ale nevadí, stačí vedieť, že je to celé fuj.

    To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Ozaj, ešte na dokreslenie objektívnosti MSM – hlavným zdrojom citácií pre BBC je Seznam.cz.

    To se mi líbí

  3. NavajaMM napsal:

    Ešte jedna dôležitá informácia. Téma Andrej Babiš je vo svetových MSM frekventovaná asi jedným článkom každých 6 hodín, aj to sú 3/4 z nich české.
    Na porovnanie – o Black Friday vychádza nový článok každých 15 minút. 🙂

    To se mi líbí

  4. Bavor V. napsal:

    Trochu na odlehčení(?)

    To se mi líbí

  5. Cech napsal:

    Vše je naprosto jednoduché, pokud přestane Babiš rozbijet textilní stroje a válčit proti robotům.
    „Patnáctý nejbohatší Čech v nové roli. Jeho televize Seznam zabrousila do rodinného zázemí premiéra, dokonce do chorobopisu jeho syna. Tím se jejich vlastník Ivo Lukačovič zařadil mezi magnáty podezřívané z toho, že svá média zneužívají pro vlastní byznysové zájmy. A muž, který si dosud přísně střežil své soukromí, musí počítat s tím, že i to už bude propříště věc veřejná.“
    Za celou kauzou nestojí nějaká Slonková nebo Kubík, za celou kauzou stojí oligarcha Ivo
    Lukačovič. Proto pokud má Babiš všech 5_po_hromadě začne se konečně chovat důstojně a nebude se zabývat nějakými zaměstnanci ale bude se konečně zabývat tím podstatným a to je jejich zaměstnavatelem a jeho výnosným byznysem na úkor konkurence = Babiše.
    Možná se Andrejovi podlomí nohy pokud zjistí, že proti němu nestojí relativně bezvýznamní zaměstnanci ale sám velký Ivo Lukačovič.

    To se mi líbí

  6. oh napsal:

    Podle Erika Besta jsou trestní sazby za popsané jednání ve Švýcarsku o hodně mírnější. A protože odkazuje přímo na konkrétní paragrafy, věřil bych v tom spíš jemu.
    http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2018-11-14
    Nicméně, František Lutonský, zástupce šéfredaktora zpravodajství „naší jejich České televize“ se domnívá, že je: „Erik Best opět v roli pošetilce. Kodex ČT schválili poslanci a právě jeho přijetí stanovilo v zákoně o ČT zásady naplňování veřejné služby. Ve Švýcarsku navíc není v případě veřejného zájmu porušení soukromí nezákonné, ostatně stejně jako v ČR.“ Doložit své tvrzení odkazem na švýcarské paragrafy, který by takové jednání umožňovaly, se Lutonskému už jaksi nechtělo.
    Holt Kodex ČT bude asi ten nejvyšší zákon platný v galaxii Mléčná dráha a přilehlém vesmíru. 😀

    To se mi líbí

  7. Slim napsal:

    OT čili „jen tak“.

    Babiš kupodivu není to jediné, co se dnes děje. Pro mnohé dokonce ani ne to hlavní.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/analyza-jiriho-hoska-velky-brexitovy-poker-60893?seq-no=1&dop-ab-variant=&source=clanky-home

    Kromě ochlazení už nějakou chvíli padají ceny ropy, což bývá často prodrom recese. Obavy se množí i na akciových trzích. Jaká bude letošní zima, po horkém létě? Niňo, nebo Niňa??

    To se mi líbí

  8. čtenář napsal:

    blbíši,
    máte obavy o doktorku,o tu je postaráno dobře,dala výpověď pouze z částečného úvazku,nic horšího ji nepotká,možná jen povýšení(….životopis)
    jako doktorka(politik) mohla také předpokládat,že se jménem Babiš se něco přihodit může.
    kdyby předvídala(kdyby všichni předvídali) tak by mladého Babiše na ten Krym nedoprovázel její manžel a jméno Protopopová bychom se nikdy nedozvěděli.

    stejně jako bychom se nic nedozvěděli o schizofrenii mladého Babiše kdyby to nevyžvanil jeho otec.

    všichni se pohoršujete nad následky,ale nikdo se nezajímá o příčiny.
    —————-
    Narodila jsem se v roce 1980 v Bratislavě. V roce 2004 jsem dokončila studium všeobecného lékařství na Karlově univerzitě v Hradci Králové a v roce 2015 postgraduální studium v oboru psychiatrie. V rámci studia i praxe jsem absolvovala zahraniční stáže v USA, Belgii i dalších zemích a rok jsem pracovala jako psychiatr v Anglii. V současné době pracuji na Ministerstvu zdravotnictví jako vedoucí gestor reformy psychiatrické péče v České republice a expert pro komunikaci oblasti duševního zdraví směrem k Evropské unii. Vedle toho se na částečný úvazek věnuji pacientům v Národním ústavu duševního zdraví v Klecanech. Jestliže je moje práce lékaře spíše individuální činnost a klade velký důraz na odbornou přípravu, pracovitost, preciznost a zodpovědnost, pak moje současná úloha na ministerstvu zdravotnictví, kde mám v rámci reformních projektů zodpovědnost za koordinaci práce cca 150ti lidí po celé České republice, vyžaduje navíc schopnost řídit lidské zdroje, spolupracovat a komunikovat v týmu a zaměřit se na hledání řešení mnohdy velmi komplexních a obtížných situací přesahujících oblast jednoho resortu. Ráda bych své osobní a pracovní zkušenosti využila v zastupitelstvu Prahy 8, kde bych se chtěla zaměřit na problematiku zdravotnictví a seniorů.

    http://praha8.anobudelip.cz/

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Dobře, tak ale vyjmenujte ty příčiny u této lékařky, zatím jste žádnou neuvedl.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      V roce 2013 nedokázal Babiš předvídat, že se dostane v patlamentu na druhou posici. Původně očekával pouze nějakou malou účast v lavicích a učit se. Co mohl tedy předvídat u svého syna? Co mohla předvídat doktorka? Koho si měl „najmout“ na hlídání syna?
      Neradil jste náhodou Hitlerovi?

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        „Co mohla předvídat doktorka?“
        zopakuji,že se jménem Babiš se něco přihodit může.

        „Koho si měl „najmout“ na hlídání syna?“
        kohokoliv kromě toho Protopovava.

        Neradil jste náhodou Hitlerovi?
        neradil,narodil jsem se až po jeho smrti.
        ————
        doplnění,kdyby po tom prvním mailu z Krymu policajtům nestačili jenom fotky mladého Babiše s matkou a novinami a ujištění právníků že je v naprostém pořádku a jednali už tehdy tak by nebylo žádné Slonkové a Švýcarska,žádné schizofrenie,žádné ukrajinské přítelkyně,žádné Protopopové,žádného Protopopova,prostě by nebylo ničeho.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Není náhodou ABjr. švýcarský občan? Co asi mohla PČR dělat, když Švýcar a Rus někde jezdí? To mělo zajímat spíše policii Švýcarské federace.

          To se mi líbí

        • vera napsal:

          Čtenáři, jak víte že by nebylo žádné schizofrenie? Kdo prokázal že je chlapec zdravý?

          To se mi líbí

          • vera napsal:

            jako kdo teď najde odvahu ošetřovat Babišovic děti…

            To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            To jsem opravdu zvědavá co odpoví, jestli vůbec 😉 . Zatím se tady prezentuje převážně jen vstupy, které pěkně kopírují mainstream.

            To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            kdyby byl pan Babiš mladší osobně v kontaktu s policií po návratu z Krymu(Ukrajiny) žádná Slonková by ho nehledala a neměla by tím pádem možnost natočit rozhovor.
            takže by se ty informace,ať už o jeho nemoci anebo o paní doktorce nikdy nedostaly na světlo.

            zamysleli jste se vy všichni vůbec někdy nad tím,alespoň trochu,že mladému Babišovi fakt mohlo být naznačováno,že buď zvolí ten výlet anebo skončí v ústavu?
            zamysleli jste se někdy nad tím že i když zvolil ten výlet že ten výlet nemusela být žádná příjemná dovolená jak ji popisuje ten jeho ošetřovatel?

            pochybuji že jste se zamysleli i nad něčím takovým.

            stačí vám předhodit psychicky nemocného mladého pana Babiše a už vidíte jen nemocnou trosku které nechcete uvěřit ani část toho jejího pohledu jak to vše mohlo probíhat.

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              p ř e d h o d i t a z a m y s l e l i j s t e s e ? … co mi to proboha podsouváte, čtenáři? Vy snad už šílíte! Na podobný záležitosti myslí zákony obou zemí. Měli-li S+K pochybnosti, že jsou ABjr. upírána jakákoli práva, tak měli NEPRODLENĚ (víte co to je, neprodleně?) podat oznámení tamním úřadům a buďte si jist, že by se Švýcaři s tím nepárali. Jenže to by se asi během vyšetřování ABjr. musel podrobit znaleckému přezkumu jeho choroby/nechoroby, tím by se ale naplánovaná a taky později použitá story o únosu na Krym, jeho nedobrovolnost, případná trestná činnost fotra s údajnou součinnosti v současné době kriminalizovaný doktorky nedaly použít tak, jak se nakonec použily a přišly by tak do háje do toho vložené prachy, úsilí a všechny ty sviňárny a sviňárničky, které po více jak měsíci průkazným způsobem zúročili při demonstracích. Jestli ani tohle Vám není jasný, pak Vám opravdu nepomůžu. Avšak přestaňte nás fackovat zájmy nemocného, ty by správným postupem S+K a Švýcarských orgánů mu byly ABjr. zabezpečeny i přes případný dlouhý pazoury jeho fotra!

              To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                … dokonce jsem se nikde nedočetl, že ABjr. byla odebrána svéprávnost. Jestli je úplně při smyslech, jak tvrdí S+K, nic mu přece nebránilo v Švýcarsku činit kroky, které pokládal za správné. Duševně zdravý pilot dopravního letadla tohle musí přece sfouknout levou zadní i přes dohlížení najatého ošetřovatele a starostlivou maminku

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                víte jak to je a co zmínil pan Bavor.
                diskutujete s blbcem,jsem nakažlivý.

                tak se rozloučím už jen tímto.

                „Nabízím dále jedno velice jednoduché vysvětlení toho, co se v minulých dnech dělo:
                Někteří policisté měli více či méně oprávněné obavy z toho, že na ně bude vyvíjen neúměrný nátlak, aby kauzu Čapí hnízdo zametli pod koberec. Nejlepší způsob, jak takový tlak eliminovat, je vybudit veřejné mínění k požadavku, aby se případ co nejrychleji a nejpečlivěji prošetřil. Použijí tedy (jako již vícekrát) Sabinu Slonkovou, vybaví ji nezbytnými informacemi a vypustí do světa senzaci, která už bude žít vlastním životem. I kdyby se jim Babiše juniora nepodařilo vyslechnout nebo byl označen za výpovědi nezpůsobilého, nikdo už nezpochybní (ani Babišovi právníci)nachystané rozdělení kauzy Čapí hnízdo, z něhož Babišova část je už pečlivě nachystána.“

                http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=139949

                To se mi líbí

            • vera napsal:

              Představte si, že zamysleli. Aspon jsem to zkusila,. a fakt nevím co bych odpověděla. Nemuselo to být tak, ale mohlo to být tak. Nebyli jsem tam. Neznáme celý příběh…
              Ani nevíme jestli je Junior troska nebo není, ale kupodivu doktora za ním neposílá nikdo. Proč ne? možná proto že je opravdu nemocný, a tím pádem by se jeho výpověď nedala použít do hry proti AB?
              Tak to je, čtenáři – pokud je Junior duševně nemocný, nemá jeho zpovídání smysl. To je něco jiného než nemoc tělesná. Měli jsme to v příbuzenstvu. Daná osoba pod léky dokázala i cestovat, chodit mezi lidi. Ale pořád měla pocit, že se ji někdo pokouší zabít, nebo že na cestě hoří, a měla těch historek povícero, kterým jsme nemohli věřit, my co jsme s ní žili. Ostatním možná připadala zajímavá, nebo zábavná, možná kdyby měla zvučnější jméno že bychom ji taky museli schovávat.
              Takže bych vážně předpokládala, že důležitější než jeho verze, by bylo zjistit, jak na tom je doopravdy, co myslíte, nechtělo by to nejdív nějaké odborné nezávislé lékařské konsilium?

              To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Co do toho pořád taháte PČR? ABjr je občanem Švýcarské konfederace. Švýcarské!

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Nezamysleli, čtenáři.
              Policie ovšem tvrdí ústy mluvčí Zoulové, že věděla kde Babiš jr. je.
              „Babiš junior se snažil zastavit svoje trestní stíhání kvůli svému údajně špatnému zdravotnímu stavu. Policie k věci před několika měsíci přizvala soudního znalce, který by měl zhodnotit jeho psychický stav. „Tento úkon je s ohledem na aktuální místo pobytu obviněného komplikovaný. Policie ČR nemůže provádět úkony trestního řízení na území cizího státu a v dané věci se švýcarskými kolegy prostřednictvím Interpolu intenzivně komunikovala a komunikuje,“ uvedla policejní mluvčí Zoulová.
              Dokonce prý Policie měla tu informaci přímo od jeho obhájců, což je tedy opravdu zvláštní skrývání se před vyšetřováním. Akorát Policie ČR opravdu nemůže poslat zakuklené komando se samopaly do Švýcarska, aby odtamtud násilím odvlekla švýcarského občana na českou psychiatrii. Švýcaři by se kvůli tomu asi trošičku zlobili, protože na podobné věci jsou stanovené postupy.
              https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/capi-hnizdo-andrej-babis-mladsi-policie-statni-zastupce_1811161824_ogo
              Slonková s Kunbíkem tedy nemuseli nikde s nasazením vlastního života „investigejtovat.“ 🙂 A skoro bych se vsadil, že prvotní informace S+K o místě jeho pobytu má zdroj právě v Policii ČR.

              To se mi líbí

            • lujjza napsal:

              Takže znova:
              Klára Samková 13.11.2018
              (…) „Postup, kterým se měli Slonková a její novinářský kolega ubírat, je zcela evidentní: sepsat o svých zjištěních zprávu, tu eventuálně podložit získanými důkazy a veškerá zjištění zformulovat do trestního oznámení, případně do podání informace o skutečnostech relevantních pro již probíhající vyšetřování trestného činu. Takovouto zprávu či ohlášení měli poslat vrchní státní zástupkyni JUDr. Bradáčové, případně dalším orgánům činným v trestním řízení. O těchto svých krocích pak mohli/měli podat informaci široké veřejnosti,“ uvádí korektní postup advokátka.
              „Tím by dosáhli zveřejnění veškerých získaných informací, ovšem zároveň s poskytnutím zákonem (a mimochodem také Listinou základních práv a svobod) garantované ochrany soukromí A. Babišovi mladšímu a jeho matce. Takovýto postup ovšem by ‚neměl tu šťávu‘ a zejména by neměl ten dopad přímé politické akce, což je dle mého nejhlubšího přesvědčení skutečný důvod celé reportáže,“ dodává.

              Jaký je podle Samkové účel reportáže? „Má padnout vláda Andreje Babiše, protože přece takové hovado, které nechá unášet vlastní děti a zavírá je do psychiatrických léčeben, nemůžeme nechat vládnout.“ (…)
              https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zavrit-Ale-ne-Babise-Klara-Samkova-rozrazila-dvere-v-kauze-Capi-hnizdo-zcela-proti-proudu-559203

              To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Čtenáři, nemohl byste ČISTĚ PRO ZMĚNU napsat něco, s čím bych nesouhlasil?

      Ty obavy o dr. P. jsou opravdu k smíchu, jen takové to stéblo pro věřící… 🙂
      Ale dejte na zkušenýho, ke ztrátě víry pomůže nejlíp ČAS

      To se mi líbí

      • vera napsal:

        Ještě nikdo neprokázal, že napsala nepravdu, že vystavila diagnozu na objednávku, že není odbornice. Nikdo. Jenom štvát ji jako zvěř…
        Když se jí v tomhle smyslu zastane její nadřízený…no co se nestane, ejhle, v ústavu zahoří požárek. Takový maličký, jako symbolický…a k tomu vhodná poznámka, víte pane řediteli, tím to nemusí skončit…
        A druhý den je dr.P. odejita.
        O ni nemám strach, poradí si kdekoliv jinde.
        Ale přijde mi v tom něco majdanovitého. Fakt to tak musí být?

        To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Vám bude cosi scházet, Slime! Už se nedivým, že Vás rozčiluje to mé označení „deprivant“! Hrozně rád bych viděl jak fungujete ve vaší rodině a jak funguje ona sama, neboť ta Vaše lidská necitlivost Vám čouhá téměř z každého Vašeho řádku – tipl bych si, že budete takový osamocený jájíček. Ten virtuální prostor nejsou nějaké Vaše „střílečky“, kde se ty Vaše oběti vždycky bez následků dokáží zdvihnout a opět se zapojit do střílení! Ten virtuální prostor, který dokážete zasvinit tím svým bezcitem, totiž sdílejí i lidi, kterým lidský porozumění a soucit, na rozdíl od Vás, něco říkají. Ještě jednou pro Vás = ta doktorka, o kterou se docela obávám a čemu se vysmíváte, je zatím jednou „Z NÁS“ a pokud jste to ještě nezaznamenal, tak od samého počátku je kriminalizovaná a napadána bez soudního verdiktu či obvinění = tedy protiprávně (což se samozřejmě později nedá i vyloučit). Nevím co bych dal za to, abych viděl Váš ksicht vyvěšený na obrovském transparentu na nějakým náměstí s nápisem, že žerete jejich děti tak, jak to udělali jí.

        Vy jste fakt nějaký vadný, něco tak necitlivého, nelidského se hned tak nečte.

        P.S.
        Když už jste nakousl ty Vaše „stébla pro věřící“, co myslíte, kdo výrobu toho transparentu:

        těm demonstrantům zaplatil a vrazil do ruky?

        To se mi líbí

  9. jaa napsal:

    Jen přípodotek pro syna – není snad nejjednoduší předpokládat, že neměli co skrývat – jak Vy zmiňujete pod KDYBY. Že se obrátil na ÚNZ přece dokazuje, že chtěl pro syna to nejlepší. A kdyby to udělal podle Vašeho návodu – nebylo by Vám jasné totéž co tvrdíte teď. JO Kdyby – bábi říkávala – kdyby pes ne.ral dál by uběhl.

    To se mi líbí

  10. čtenář napsal:

    pane Bavore,odpovídám na tento váš komentář

    „Asi jsem „každý první“, protože jsem něco takového nečetl jinde a rozhodně to nemělo žádný význam pro probíhající diskusi, naopak to bylo velice nevhodné s ohledem na atak na psychicky narušeného švýcarského občana.
    A pokud je někdo háklivý na nějaké seznamy, pak asi má své důvody a špatné zkušenosti.“
    ————–
    asi ano,protože Parlamentní listy jsou zde často odkazované a toto tam vyšlo 16.11.2018 jako „Všude samí estébáci. Miroslav Macek se podíval do struktur hnutí ANO“

    jestli to bylo vhodné anebo nevhodné nehodnotím,ale od pana Hudce to nebyl žádný atak na mladého Babiše.

    mladého Babiše atakuje v první řadě jeho otec.
    mladý Babiš je oběť,ano je,oběť chamtivosti vlastního otce.

    já na seznamy háklivý asi už fakt nejsem,zde u vás a nejenom zde se totiž objevuje takových konspirací kdo s kým a jak a proč a odkud a kde(včetně těch JMEN),že kdybych byl háklivý tak by to se mnou už dávno mrdlo o zem.

    co se mnou ale málem mrdlo byla ta konspirační teorie od paní jaa.

    jasně,pan Hudec si nás píše na seznamy,poseru se smíchy.
    kudla fix pane Bavore,známe se všichni ještě z Faustova světa ticha a to už je nějaká doba.

    kdo má jen trochu paměť tak by si něco už za ta léta mohl pamatovat.

    samozřejmě také neodsuzuji paní jaa jak by se mohlo zdát,pan Hudec měl uvést zdroj,myslím si že kdyby ho uvedl tak by paní jaa nekonspirovala.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      No, já moc PL nečtu, takže jsem prostě nečetl
      To, že mladého atakuje starý, je prostě nekomentovatelné. Starý se jmenuje Kubík a Slonková?
      A já většinu z vás neznám, pokud jsme se nepotkali u Stejskala či později v té vzdálené galaxii.

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Pane čtenáři, dalo by se říci- že Vaše námitky docela chápu. Jasně mohu být zatížena konspirací . Každý máme svou pravdu. Ale vysvětlete mi jednu jedinou věc- ta doktorka – jak je možné že už o ní věděli a „věděli všechno“. proč v těch asi už pátečních a sobotních akcích už byla na plakátech … včetně UNZ a jakým zázrakem tak bleskově dostala jejich/ naše k výslechu toho – zatím ještě šéfa UNZ. Každý člověk má svůj program a ajhle. jejich / námi placená zavelí a….¨
      To mi vážně vysvětlete….

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        co myslíte tím že už o paní doktorce věděli všechno?

        to že znali jméno Protopopová a to že to byla ona co něco sepsala pro policii?

        Cyril Höschl byl v 90’ ČT24 od 20.00hod. 14.listopadu ve středu
        video bylo zveřejněno zveřejněno 12.listopadu v pondělí.
        to bych nenazval bleskově

        To se mi líbí

  11. Asfalt napsal:

    Netřeba hledat v cizích zákonících. Podle zákona České republiky se posuzuje i trestnost činu, který v cizině spáchal občan České republiky nebo osoba bez státní příslušnosti, která má na jejím území povolen trvalý pobyt (§ 6 t.z. ČR). Takže lhostejno, kde v cizině český občan tresný čin podle českého práva spáchá. Kdo neoprávněně vnikne do obydlí jiného nebo tam neoprávněně setrvá, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta (§ 178 odst. 1 t.z. ČR). Novináři bezesporu vnikli do společných prostor obydlí osob žijících v daném domě neoprávněně, když překážku proti vniknutí (kód ke vstupu do domu) překonali lstí, a ještě se přitom nafilmovali. Společenskou škodlivost, která je pak předpokladem trestnosti po naplnění uvedených formálních znaků dané země, by pak měla být v ČR a ve Švýcarsku viděna obdobně. Tedy, pokud by ve Švýcarsku považovali vniknutí novinářů za společenskou škodlivost v míře odpovídající již trestnému činu, nebo tuto míru naopak viděli bagatelně a trestný čin by proto spáchán nebyl, pak by měl být obdobný ten nebo naopak onen názor na věc i u nás (přes možnou rozdílnost formální stránky u nás a jinde, ochrana domovní svobody patří do společného mezinárodního kodexu základních práv, kterou jsou státy povinny zajistit). Pokud se Vám zdá absurdní, že novináři se projdou po chodbě domu, kam sice vnikli neoprávněně, ale má to být hned trestný čin, pak Vám ale musí připadat absurdní, že psychiatrička doporučující léčbu hned napomáhá trestnému činu únosu. To všechno asi jen proto, že Babiš byl vlažný k zakázce Westinhousu. Stejné udělal svého času Nečas a skončil v Nagygate. Prostě zahraniční páni si tady dělají, co chtějí, a používají stále stejnou technologii.
    Souhlasu k pořízení záznamu sice novináři mít nepotřebovali: Podobizna nebo zvukový či obrazový záznam se mohou bez svolení člověka také pořídit nebo použít přiměřeným způsobem též k vědeckému nebo uměleckému účelu a pro tiskové, rozhlasové, televizní nebo obdobné zpravodajství (§ 89 obč. zák.), ale nad tou přiměřeností v případě, kdy zveřejní výpověĎ nemocného člověka, který evidentně o skrytém nahrávání neví a zveřejnění podaných informací výslovně odmítá (viz samo video), visí skutečně především etický, ale možná i právní otazník. Babiš ml. totiž na videu zjevně potvrzuje předpokládanou diagnózu. Vypovídá, že má strach ze svého ošetřovatele, byl unesen atd., což jsou právě znaky paranoidní schizofrenie, které ale novináři (asi místo pravdy) prezentují jako konspirační teorii o skutečném únosu a násilí páchném na synovi Babiše, a to ještě za nějakým účelem. To pak není přiměřenost a úsluha veřejnému zájmu, ale naopak jednání společensky škodlivé a zneužití nemocného člověka. To, že o Babišově nemoci novináři věděli, podle mě nepřímo potvrzují na začátku videa s rozhovorem, když jsou informování o jeho potížích jeho matkou, na jejichž vysvětlení se evidentně ptát „nepotřebovali“.

    Líbí se 1 osoba

    • blbíš napsal:

      To pak není přiměřenost a úsluha veřejnému zájmu, ale naopak jednání společensky škodlivé a zneužití nemocného člověka….
      = krátce a elegantně, to bude mít radost náš LB! Snad konečně už pochopí (tedy doufám), že nebyl a dávno už není důvod vyčkávat ve zdrženlivém postoji, neboť tohle asfaltem napsané, mi bylo srozumitelné od samého počátku!

      To se mi líbí

  12. blbíš napsal:

    Tak naposledy:

    Od první řádky jsem psal, že „NIKDO“ nemá právo jakýmkoli způsobem s nemocemi manipulovat v zájmu /zájmech čehokoli!

    Uznávám, že v tom někteří z vás nevidíte příčinu zdejšího humbuku u Bavora a pletete si to s divadelním představením, které někdo napsal a hraje zcela cíleně a záměrně. To je asi tak všechno, co s tím nadělám. Až ti divadelníci budou stejným způsobem psát a hrát divadelní hry o signatářích OKD a podobných, daleko závažnějších zlodějnách, pak se mi klidně opět ozvete s recenzí na Babišův Čapák a jeho neskutečné kličkování!

    Že Babiš je kokot, kterej to s veřejností hraje ve svůj/náš neprospěch na mně nejasných různých úrovních a že se zamotává stále a stále hlouběji do „svých“ kauz je jedna věc, ale ruku na srdce, víte vy jak byste se zachovali pod tak neskutečným tlakem a o co hůře, jako zoufalej rodič, jehož děcka postihly takový choroby. Já ani hovno, to vám říkám na rovinu, proto Babiše nesoudím … tečka!
    P.S.
    a dál si Vás, co tušíte, kde hledat příčiny současných sraček dovolím odkázat na moudrýho rabího, neb nemám co nového k tomu říci!

    Líbí se 1 osoba

    • Bavor V. napsal:

      Blbíši
      prostě pořád platí, že všechno lze vysvětlit, ale ne všem. A pak také: Je zbytečné cokoli vysvětlovat. Lidé stejně slyší jen to,co chtějí.
      Věřte tomu, že vás stejně spousta lidí nepochopí a budou (minimálně) mínusovat.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … moje/naše netečnost je jedou z věcí, za kterou se před sebou samým stydím, protože nás přivedla tam, kde nyní jsme!

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Není to netečnost, je to chvílemi připuštění si faktu, že s někým je diskuse opravdu zbytečná. A že se pak jako pravdivá jeví věta tuším G.B.Shawa: Asi hodinu jsem diskutoval s blbcem. Myslím, že jsem trochu zblbnul.

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Dokonca ani nemusí ísť o blbca. Psychológovia hovoria, že v emotívne vyhrotenej situácii, keď hovoríte s niekým, kto je naštvaný alebo vystrašený, je v takom stave mysle, že racionálne argumenty nie je schopný riadne spracovať. Vraj sa s tým nedá robiť nič, len počkať, kým ho to prejde.
            Všimnite si, že MSM to veľmi úspešne pri komunikácii využívajú. Manipulatívne správy vždy podávajú takým spôsobom, aby cielili na emócie. Ak je to v TV, tak už moderátori sú naštvaní a hovoria naliehavo, aby ste vedeli, že informácie nemáte analyzovať, ale máte sa tiež naštvať.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Samozřejmě, že nemusí jít o blbce. To pravil G.B.Shaw. Ale můžete se neplodnou diskusí také dostat tam, kam rozhodně nechcete. Jenže co pak? Přestat a být považován za zbabělce, nebo se nechat dál tahat nesmysly a upadat ještě hlouběji do marasmu zbytečnosti? Těžká volba. A nemá vítěze.

              To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Jan Werich kdysi řekl, že když se s blbcem dohadujete dýl jak dvě minuty, tak už se hádají dva blbci. A divím se blbíšovi, že se nechal vytočit, když ví, s kým má tu čest. Je jednodušší „známé firmy“ ignorovat a prostě je nečíst. A když nevím, co sesmolily, nemohu se rozčílit. Šetřím si zdraví a to se vyplatí.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                ale to se nesmírně mýlíte, příteli, já nejsem ani trochu vytočenej, pouze si už můžu dovolit ten luxus bejt slušnej. V čem ale asi máte pravdu je to, že asi každej z nás tady kouká na jinej babákovej flák a ještě k tomu v jiným divadle … si alespoň myslím.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                bábkovej

                To se mi líbí

  13. NavajaMM napsal:

    Ako čiastočne outsider, ktorý nemá v kauze Babiš favorita ani politický záujem, naviažem na priateľa Blbíša. Jedna vec je, „že je Babiš…“, ale druhá a už úplne očividná vec je to, ako s vládami v našich stredoeurópskych republikách vybabrávajú naši „spojenci“ cez svoje dlhé mediálne a politické prsty.
    Tá hra je jednoduchá. V tomto priestore majú nárok na existenciu len lojálne bábkové vlády a lojálni prezidenti. Po odstavení Babiša a Zemana budete mať pokoj len vtedy, ak namiesto nich budú ľudia typu Drahoš a Kiska. Ktokoľvek iný, suverén typu Orbána alebo Salviniho, bude pod rovnakým tlakom, ako Babiš. Do tejto funkcie sa nikdy a nikto nedostane taký, na koho by nenašli vôbec nič, čo by človeku zlomilo politický väz. Keby to mala byť hoci ošvindľovaná rigorózna práca alebo to, že človek v detstve za panelákom ukazoval dievčatám fifíka. Dokonca to môže byť aj niečo úplne vymyslené. Médiá to dokážu podať tak, že práve z tých vymyslených obvinení sa človek najťažšie vymoce.
    Takže pre mňa stojí otázka spoločenskej nebezpečnosti v tejto polohe. Nie je najzávažnejšie na tom celom to, že niekto u nás spolupracuje s cudzou mocou, aby naša vláda bola len bábková?

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      ano souhlasím a uznávám, příteli, vypadlo mi z textu velice důležité a vše vysvětlující, to vaše slovenský nádherný slůvko:
      b á b k o v é divadlo

      To se mi líbí

  14. jaa napsal:

    Mno
    Mistrovské video, po jehož shlédnuti již nikdy neuvěríš žadnému „senzačnímu“ filmu nebo videu! Je to názorná ukázka toho, co lze vytvořit dnešní počitačovou animací … Neveř všemu co vidiš na internetu a v České televizi. Jenom to, co co vidiš v „reálu“, i to může být pravda…


    tož tak

    To se mi líbí

  15. jaa napsal:

    tak repete
    … snad

    To se mi líbí

  16. jaa napsal:

    No a ještě něco
    https://echo24.cz/a/SceXg/nove-vedeni-prahy-chce-vratit-na-vaclavske-namesti-tramvaje
    Václav si sice odpočine, ale kde se bude demonstrovat?

    To se mi líbí

  17. lujjza napsal:

    Je Babiš jediný oligarcha v tomhle státě? Není, že.
    Babiš snad (předpokládám) odvádí daně z podnikání tady. Ostatní „naši“ oligarchové taky?
    Je Babiš jediný z „našich“ oligarchů, který čerpá z eurofondů? (já to nevím – ptám se).
    Co ostatní „naši“ oligarchové? Čerpají, nebo nečerpají z eurofondů? A mají veškeré své hospodaření naprosto v pořádku?
    Jestli se média točí pořád na Čapím hnízdě za 50 mio, znamená to, že je to to jediné, co na Babiše můžou vytáhnout? Co kdyby se novináři investigativně soustředili na ostatní „naše“ oligarchy? Co by asi tak našli? – teda v případě, že by si takovou drzost vůbec dovolili.
    Babiš prý nemá v podnikání salónní manýry – ostatní olicharchové je mají?
    Babiš prý podvedl docela dost lidí – ostatní „naši“ oligarchové (Bakala, Kellner, Tykač….) nepodvedli nikoho?
    Proč o těch ostatních prakticky neslyšíme? Protože se v politice neangažují viditelně – dělají to jinak.
    „BABIŠ V POLITICE“ je přímým a bezprostředním DŮSLEDKEM trvalého a letitého, naprosto otřesného a skandálního vládnutí a hospodaření našich „tradičních“ parlamentních stran – ODS, TOP09, KDU-ČSL, ČSSD, KSČM, STAN a dalších (vzpomeňme VV, Zelené, ODA…).
    Kdyby výše uvedené strany konaly aspoň trochu VE PROSPĚCH tohoto státu a lidí této země, žádný Babiš by NEMĚL šanci, lidi by prostě neměli DŮVOD ho volit.

    Babiše nemusím, nikdy jsem ho nevolila, vadili mi mj. i lidé, které na sebe nabalil.

    To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Cílem jaderné bezpečnosti je zabránit nekontrolovanému rozvoji štěpné řetězové reakce a zabránit nedovoleným únikům radioaktivních látek nebo ionizujícího záření do životního prostředí. Minimální požadavky k naplňování tohoto cíle jsou dány Atomovým zákonem a jeho prováděcími předpisy, další pak mezinárodními doporučeními vydávanými Mezinárodní agenturou pro atomovou energii ve Vídni a dalšími organizacemi (WANO, WENRA, NEA atd.).
        Etický kodex zaměstnanců Státního úřadu pro jadernou bezpečnost :
        Proto také Ing. Dana Drábová, Ph.D., dr. h. c. mult. jasně doporučila :
        Jedny z nejlepších referencí ze šesti zájemců o dostavbu nových jaderných bloků v ČR má nyní jihokorejská KHNP ale i Westinghouse Electric Company LLC.
        Již z lobingu státní zaměstnankyně Ing. Dany Drábové, Ph.D., dr. h. c. mult. jasně vyplývá že dostavbu dvou českých jaderných elektráren Temelín a Dukovany získá jedna z firem které SÚJB vládě předložil.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          To všechno chápu, něco si pamatuji z předvojenské /50tá léta/na intru. Co ale nechápou – ty naše debily – z modroftačí letky a spol. že si nejsou schopni uvědomit, tu naši kotlinu. Víme, kam až se dostalo zamoření z Černobylu/rovina/ a taky z Fukušimy/moře/. Nedivím se Babišovi že z toho má strach,. Vždyť nespolehlivá výstavba – jen kvůli many many a provizím či pofiderní loajalitě a momentálním výhodám, by v případě maléru zamořila kotlinu na móóóc dlouhou dobu, a kdo ví zda by někdo přežil… Pitomci…

          To se mi líbí

          • Cech napsal:

            To že dostavba bude především otázkou politickou a ne odbornou a ekonomickou ppředvedla v naprosté absurditě Ing. Dana Drábová, Ph.D., dr. h. c. mult. .
            SÚJB patří přímo pod předsedu vlády a působnost SÚJB je dána zákonem č. 263/2016 Sb., atomový zákon.
            Proto také ona svázaná legislativa :
            – Nové atomové právo
            – Výklady nové atomové legislativy
            – Zákony
            – Prováděcí právní předpisy
            Nikde není oprávnění pro SÚJB provádět samostatně hodnocení dodavatelů před vyhlášením výběrového řízení, ani do něho zasahovat jinak než je dáno působností SÚJP, zaručeně ne tak jak to předvedla státní zaměstnankyně Ing. Dana Drábová, Ph.D., dr. h. c. mult. .
            Proto i ten etický kodex zaměstnanců Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, který se písemně zavázali zaměstnanci SÚJB dodržovat = > je právně vymahatelný.
            Z daného jasně vyplývá že dostavba JE v Česku je závislá na tom, zdali nám US povolí jiného dodavatele než Westinghouse.
            Tož oprávněně se domnívám že nikoli.

            To se mi líbí

  18. čtenář napsal:

    příspěvek od diskuzního blbce

    „jak by se s tím ti ŠVÝCAŘI nepárali,protože JISTOTY.“

    bylo by vhodné kontaktovat švýcarskou policii že ABjr je občanem Švýcarské konfederace,tak ať do netahají tu PČR,že už jsou naprosto šílení jako ten čtenář.

    ———————————–
    Možný únos Babiše ml. musí řešit Češi, vzkázala švýcarská policie

    Švýcarská policie nevyšetřuje možné zavlečení švýcarského občana Andreje Babiše mladšího na okupovaný Krym a nechává vše na české policii. Případný únos musí být podle ní vyšetřován v zemi, ve které se stal.

    Babiš mladší je občanem Švýcarska, to ale podle tamější federální policie v případném zahájení vyšetřování nehraje žádnou roli. „Pokud je nějaká osoba unesena, vyšetřování musí zahájit země, ve které se trestný čin stal,“ uvedla pro deník Echo24 Anne-Florence Déboisová z Federálního policejního ředitelství v Bernu.

    https://echo24.cz/a/Sj8Rb/mozny-unos-babise-ml-musi-resit-cesi-vzkazala-svycarska-policie

    To se mi líbí

  19. tata napsal:

    Čtenáři
    Nedá mi nereagovat.Víte že nepatřím k obdivovatelům Babiše,ale zde pod tímto článkem jdete jak beran proti zdi.Ze začátku jste stavěl své argumenty spíše na tom že není vůbec nemocen.Nevím jestli je nebo není jako každý zde………ale jeden velký argument proto že s cela normální nemůže být je…….když Vás někdo unese a jak je jasný fakt nebyl pod neustálím dozorem,teď už dokonce žije ve Švýcarsku,není nic jednoduššího pro normálního člověka to řešit.Navíc i sto ho natočeného rozhovoru je jasné že to je člověk lehce manipulovatelný což také dává indicie.K TOMU poslednímu………aspoň já to pochopil tak že defakto naznačujete že to má řešit naše policie a zřejmě jí vtom brání zásah shora.

    Víte nemusíte být ani právník aby jen trocha znalí věcí že přesto že toto Švýcaři prohlásí podle mě víceméně aby byli z ob liga,je to patová situace.Musel by mj.B, PŘIJET DO ČESKA vypovídat,je občan jiného státu a žádný zákon ho nedonutí přijet když sám nebude chtít a jsme na začátku.Proč tak neučiní??????A naše policie nic nenadělá

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.