Glossarium minus V


Ona se ta historie dost opakuje. Vždy vznikne nějaká vyspělejší státní forma a najde se tlupa barbarů, která ji zničí. Pak sama dospěje do stádia civilisace, přijde jiná tlupa barbarů která ji zničí. A vývoj se opakuje. My jsme teď ve stádiu, kdy tlupy barbarů chtějí ničit civilisaci. Nejhorší na tom je, že ta ničená civilisace si to ničení ještě vychutnává.

Kdo se stále ohlíží za sebe a nekouká dopředu, diví se, do čeho pak narazí.

A co teď? Majitel desinformačního plátku Parlamentní listy senátor Valenta je členem senátního klubu ODS

Příspěvek byl publikován v rubrice Glossarium se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

41 reakcí na Glossarium minus V

  1. taras2 napsal:

    Poučení posledních padesáti let říká, že častěji ničí vyspělá civilizace tu méně vyspělou. Korea, Vietnam, Irák, Libye, Afghánistán, Írán, Sýrie. A vždy byl v akci ten přerostlý dvojnásobný propadlík z USA, co mlátí v šesté třídě děti o dva roky mladší a o hlavu menší.

    Co se současné invaze do Evropy týká, nemyslím, že se jedná o organizovanou záležitost. Primitivy uchvátila fotka bratrance, co stojí u cizího Mercedesu u nádraží ve Frankfurtu a výše německých (švédských) sociálních dávek. Hloupá Anděla Mrkalová pak nepochopila, že tenhle problém nelze vysedět, jak se to v jiných případech naučila od Kohla, že je fatální.

    Co se Valenty týká, tak tomu nerozumím. Je to sice v souladu s jinými oligarchy, vedle blond manželky se jim zalíbilo vlastnit i média (Babiš, Soukup, Bakala), ale on to pouští do nedefinovatelného směru, dát hlas všem, tomu nerozumím. Jak z toho chce vytřískat nějaký kapitál pro sebe?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      I Římani si podmaňovali okolní méně vyspělé národy až na to dojeli. A o tom to je.

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Bylo by divné, kdyby to nebyla organizovaná záležitost. Jsou v tom obrovské peníze srovnatelné s drogami a prostitucí.
      Možná to vzniklo spontánně, proč ne, pohyb po světě tu byl vždycky, ale stal se z toho byznys ve světě byznysu. Zastavit se to dá asi jako výroba opia v Afghánistánu. Čím víc a déle bojujeme v Kábulu za Prahu, tím víc se ho do světa dostává. Jak jinak? Válka stojí peníze.
      Svět se musí změnit, aby se národy zastavily. Svět se sám nedokáže změnit. Tradiční evropská civilizace je na konci s dechem, něco z ní ale přetrvá. Nepřetrvá v centru, to příliš přitahuje, přetrvá někde na periferii. Kde je ale ta periferie? Vsadil bych se, že přetrvá třeba v Barnaulu a stejně tak bych se vsadil, že nepřetrvá v Amsterdamu.

      To se mi líbí

      • taras2 napsal:

        *“Tradiční evropská civilizace je na konci s dechem“* – myslím, že podceňujete reálnou sílu západní civilizace; nikdy nebyla silnější než je dnes. To, že její vůdcové nejsou na výši doby a bojí se postavit se na odpor hnědočerné potopě, to je jasné. Ale mělo by to být tak, že se nakonec prosadí vůle lidu a ta tyhle váhavé a hloupé politiky smete. Není možné, aby se náboženští primitivové s holými zadky zmocnili ekonomické, vědecké, technické a vojenské síly, jakou představuje svět bílého muže. Bude to bolet, poteče krev, ale není možné, aby nás sežrali mravenci.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Vy si opravdu myslíte, že ta šestipohlavní Evropa navyklá pohodě a nadbytku se k něčemu účinnému zmůže? O krev nejde, ta jistě poteče. Přečtěte si knížku od Marka Twaina: Yankee na dvoře krále Artuše a leccos pochopíte.
          Kdyby se jednalo jen a pouze o nelegální imigraci, je řešení standardní. Ale západoevropská společnost je již rozložená všemi možnými způsoby, ztrácí pud sebezáchovy. Je zaměřená jen na konzum. Ztratila budoucnost. Vždyť východní státy, Pobaltí, Rumunsko, Bulharsko, Balkán, ztratily cca 20% obyvatel a více. Umřeli nebo se přesunuli na západ. Případně se vůbec nenarodili.
          K moci se budou drát ti nejhorší, co z toho budou chtít pro sebe získat co nejvíce. Lůza se utrhne z řetězu.
          Takové jsou konce civilizací a není důvodu se domnívat, že to bude jiné.
          Vonram, vidíte, už zase ty smutné konce. Ale, co s tím naděláme.

          To se mi líbí

    • oh napsal:

      „Poučení posledních padesáti let říká, že častěji ničí vyspělá civilizace tu méně vyspělou.“ Ano, obvykle to platí. Ale tu a tam se najdou i vyjímky, třeba říše Západořímská i Východořímská dojely právě na zaostalejší barbary, kteří byli, na rozdíl od civilizovaných Římanů zvládajících už jen politické intriky, boj o moc v rámci systému a najímání žoldáků, ochotni sami bojovat o svůj osud. A také to nabylo zvenčí nějak rafinovaně organizované.

      Myslím, že tenhle citát už tu někdy padl:
      „Znáte, Wimpole, slavný osud impéria?“
      „Znám jej jako řečnický obrat,“ odpověděl básník.
      „Má čtyři dějství,“ pravil Dalroy. „Vítězství nad barbary. Zaměstnání barbarů. Spojenectví s barbary. Vítězství barbarů. Toť slavný osud impéria.“
      (G. K. Chesterton – Létající hospoda)

      Jsme – my, ta slavná západní civilizace – ještě ve druhé fázi, nebo už ve třetí?

      Líbí se 1 osoba

      • Bavor V. napsal:

        Římané proti Řekům byli barbaři. Makedonci proti Řekům byli barbaři. Podobné osudy stíhaly i jiné společnosti. Persie dojela na Araby, stejně tak Indie. Blízkovýchodní říše byly rovněž vyspělejší než ti, kteří je rozvrátili.

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Souhlasím, Řekové ovšem byli dost zvláštní případ. Starověké Řecko byla hromada vzájemně se nesnášejících městských států, schopných držet pohromadě pouze pod důkladným tlakem nějakého vnějšího nepřítele. A ani to ne vždycky.

          To se mi líbí

        • taras2 napsal:

          Bavore, ty příklady ze starověku dnes nesedí, nemohou sedět. Tehdy vyhrávala silnější vůle a agresivnější nátura, když válečná technika byla téměř srovnatelná a co měla ta vyspělejší civilizace navíc v brnění a organizaci, to barbaři vyrovnávali množstvím a odhodláním. Dnes je svět úplně jinde a jedna jediná letadlová loď bez problému porazí celou Afriku. Evropa ve válce s islámskými dělohami nemůže prohrát, pokud se zmobilizuje. Samozřejmě už to bude moc bolet, ale věřím, že se – podobně jako v boji proti nacizmu – západní svět vzpamatuje a sjednotí.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Vaši víru vám závidím. Jedna letadlová loď sice může porazit celou Afriku, ale musí být někdo, kdo dá ten povel. A v současnosti je něco takového dost nereálné. Vždyť ta Afrika dnes ovládá vše, včetně OSN. Švédové už jsou napůl islámský stát, Anglie k tomu nemá daleko, ESPL stojí na straně islámu. Kde vidíte nějaký náznak obratu? Možná v Dánsku(?), trochu v Itálii (?), ještě tak V4 a Rakousko. Ale jak dlouho to vydržíme? Stačí, aby se Frantík s Helmutem domluvili, seberou dotace a všichni odpůrci se položí.

            To se mi líbí

            • taras2 napsal:

              To není víra, to je logika. Evropani si to prostě nenechají líbit, aby jim jejich život organizoval blbý a primitivní imám a v případě neuposlechnutí je dokonce trestal. A tohle se – pokud to takhle půjde dál – přihodí a stejně jako se Británie z appeasementu vzpamatovala a začala s Hitlerem bojovat, tak se vzpamatují i lidé a donutí politiky, aby začali jednat. Chamberlaina taky vítaly po Mnichovu davy a parlament mu pořádal standing ovation – a jakej byl ani ne za rok. Sluníčkářští idioti a multikulturní hňupové to musejí prohrát, byť by teď za sebou shromáždili všechny možné sexuální úchyly. Mrkněte na prezidentskou vlajku.

              To se mi líbí

            • jaa napsal:

              Když jim tam ty peníze nebudeme posílat, tak nám je nevezmou. A lidi se zase postaví na vlastní nohy. Vždyť kdo potřebuje mraky cyklostezek, bazénů a pod. Na vývoz se nasadí cla a je po ftákách…

              To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Vy jste nenapravitelný. Jak si letadlové lodě pomohly v Iráku a Afghánistánu? Zničili infrastrukturu. A co dál? My pláčeme nad jedním mrtvým, oni mají sto mrtvých a bojují dál. Mají za co, mají motivaci.
            Letadlové lodě na takové režimy jsou k ničemu. Kolik jich bylo nasazeno ve Vietnamu, Laosu, Kambodži, včetně napalmu, Agent Orange a statisíců mrtvých.
            Možná když budete souhlasit s tím, že je potřeba vyhubit miliardu či dvě lidí, si nějak pomůžete. Třeba i vyhrajete, na čas a za cenu vítězné vlčí společnosti bez morálky.

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            Chyba. Jedna letadlová loď může vybombardovat celou Afriku. Ale porazit ji, to je něco úplně jiného. Podívejte se na afghánský Talibán – neporazil ho SSSR, ani USA a zjevně to nedokáže ani NATO, i když to zkouší už sedmnáct let. Ano, s využitím technologické převahy dokáže talibánce zatlačit do horských oblastí a úkrytů, ale dokud to oni sami nevzdají, nakonec používáte techniku a výzbroj za milióny a milióny dolarů k tomu, abyste (zbytečně) po horách honil levnýho chlápka s ještě levnějším kalašnikovem.

            To se mi líbí

            • taras2 napsal:

              Špatně jste to pochopili, vy i strejda. Příklad s letadlovou lodí nebyl použit jako recept na opanování Afriky, ale jako ilustrace toho, jak strašlivě zaostává za civilizací bílého muže, jak je beznadějně slabá. A to samé platí pro Araby a Asiaty muslimského vyznání. Oni se nemohou postavit Západu v žádném ohledu, jedinou naději mají v agresivních dělohách svých utlačovaných žen a v neschopnosti západních politiků jednat a hrozící malér zastavit.

              To se mi líbí

              • strejda napsal:

                Jejich naděje a síla je v jejich víře. Kolik Evropanů je ochotno na sebe navléknout sebevražedný pás a jít bojovat za svoji rodinu a víru? Kolik Evropanů je vychováno tak tvrdě jako mladí Afghánci?
                Technická převaha a namyšlenost nestačí.
                Římské legie byly neporazitelné v přímém boji. V Teutoburském lese byli zmasakrováni tak, že se přes tisíc let nevědělo, kde se bitva odehrála.
                Síla není vše, musí se použít něco mnohem účinnějšího.

                To se mi líbí

              • taras2 napsal:

                „musí se použít něco mnohem účinnějšího“ – a co to má být, když síla podle vás nestačí? Přesvědčování náboženských pomatenců? Domluva? Nebo snad kurzy slušného chování? S primitivními šílenci nelze vyjednat nic rozumného, protože oni jednání neuznávají, chtějí jenom jediné: podvolení, zotročení jiných nebo přestoupení na jejich víru. Soužití naprosto nemožné. Až si tohle konečně uvědomí ty loutky, co se vydávají za politické vůdce, musí být prvním krokem k nápravě zákaz islámu jako zločinné ideologie a jeho vytěsnění všemi prostředky z Evropy. Přijde to na stejné peníze, jako je živit. Hledá se nový Karel Martel.

                To se mi líbí

              • strejda napsal:

                Tarasi s vámi je velký problém, pokud by se svět řídil vaším návodem, tak bude staletí v permanentní válce. Několik století jsme vedle islámu žili a zvládalo se to oboustranně. Globalizace přinesla nerovnoměrný vývoj a narušení tradičních vazeb v zemích třetího světa.
                Řešením je návrat k vyváženým vztahům, nevyzbrojování jakéhokoli agresora, řešení sporů podle článku 1. o NATO, tedy řešení mírovými prostředky.
                S čím si myslíte že bojují islamisté v Iráku a v Sýrii? Kdo jim to prodal? Kdo je vycvičil? Komu se hodí do krámu?
                Podíváte-li se na problém podrobněji, tak viníky najdete u nás, na Západě. Proč jsme rozbili Irák, Sýrii, Afghánistán, Libyii, Somálsko, Jemen. Teď za to platíme.

                To se mi líbí

              • taras2 napsal:

                Strejdo, předvedl jste čistý voluntarismus. Kdybychom chtěli, tak bychom s islámem žili v míru. Ale oni v míru žít nechtějí, a protože nemají sílu podrobit si Evropu vojensky, dělají to plíživě, skrze ty dělohy. Problém začal už před šedesáti lety, když kapouši potřebovali levnou pracovní sílu, tak sáhli po bývalých koloniích a Turecku. (Také po Italech, Jugoslávcích a Španělech, ale ti si odkroutili svoje a buďto zcela asimilovali, nebo se vrátili domů.) Problém je islám, zavrženíhodná ideologie, kterou je nutno pronásledovat na souši, ve vzduchu i na moři. Ta brání jeho vyznavačům, aby se pokusili splynout s původním obyvatelstvem, naopak, přikazuje jim, aby ho ovládli. Agrese Spojených států na Blízkém a Středním východě je sice zločinná, ale s migrací souvisí jen vzdáleně. Oni by se na pochod vydali v každém případě. Bodejť by ně, když Francie, Německo a Švédsko má v čele idioty.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                Strejdo, ano, k čemu „letadlový lodě“?
                Vaše celkem bez pochyby pravdivé “á“, příteli, má i svou druhou nehezkou tvář, ono příslovečný “bé“. O té psal výše svým typicky sychravým způsobem náš von a dostal za to svý tradiční mínusy od hafo zde čtoucích slunečných lidí (všimněte si, že nepíšu sluníček).

                Bohužel, jedno bez druhýho v dnešním světě n e f u n g u j e (jak můžeme vypozorovat v současný Evropě), neboť ona Vaše v y v á ž e n o s t je odvozena od slova v á h y a ty nefungujou, jak známo, pokud na druhou stranu vah nepřihodíte ony všemožně u stolů vyjednané zákony a k tomu hlavně NEpřihodíte jistý díl zákonných represí s deklarovanou vůlí a ochotou je také p o u ž í v a t !!!

                Ještě jednou bych vypíchl slůvko b o h u ž e l. To pro ty (nejen zdejší) mínusáky, co jim sluníčko nikdy nezapadá, nebo si jen myslí, že v té iluzi se nějak tak holt prokličkujou k tomu svýmu, chválabohu ještě furt, uspokojivýmu žití (někdo to zná pod pojmem „zaprděný teplíčko“).

                To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Já bych řekla, že ve třetí. Proč – no nejsme rasisti – tak nám to unikalo a asi jsme o tom nepřemýšleli. Ta francouzská rovnost byla tak lákavá…. Koukla jsem se opětovně na serail Lescautová – začal se natáčet v 1992. co mi došlo až teď – že z 5ti hlavních postav byli 2 odjinud -Tunis a Dakar. – hráli jako bílí – jen jiný odstín pleti. Zpočátku jsem to brala .- jako zvýraznění postavy. A nevěnovala tomu pozornost. Teď si tím nejsem jistáá – jestli jsme náhodou už tenkrát nebyli připravováni na změnu. Přirozeně, že vím, že frantíci mají zákon – že příslušníci jejich bývalých koloniií jsou taky francouzi … nic proti tomu ale …..to co se děje teď … nevím, nevím… jo někde je tu napsáto – pomalu, plíživě… tak nevím.

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Totiž stát, zahrnující různé národy, ani jinak než na principu rovnosti fungovat nemůže. Rovnost se ale neslučuje s diskriminací. IMHO ani s pozitivní diskriminací.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            No ,ale je rovnost a rovnost. Já sice byla ve Francii jen dvakrát – ale ono je to tam s tou rovností taky šejdrem. Jinak by tam nebyly ty prapodivné zóny. Na špinavou práci tam v některých úpravných místech evropští frantíci nešáhnou. Ty zvyky z kolonizace nezmizely… naopak – levná pracovní síla tam byla vidět – tedy nevím jak jinde, já prošmejdila /a jak bylo mým zvykem – i tam kde normální turista nechodí – takový celkový obraz jsem si dělala odevšad/ jen Paříž a okolí. A pak taky:

            14 afrických zemí musí Francii platit daň z kolonizace ve prospěch otroctví a kolonizace

            tohleto tu „rovnost po francouzsku taky jaxitaxi….
            Já vím, je to zamotané, neumím to napsat jednoznačně… ono to jednoznačné taky není. Když jsem tam jela měla jsem plnou hlavu plusů a snad ?nadějí? ale dost jsem byla ze skutečností rozčarovaná. I když památky – nezklamaly….

            To se mi líbí

  2. Cech napsal:

    Nechce se mi vracet k pojmům pliživá,latentní, zjevná,pomalá, rychlá islamizace. Dle mého to není důležité, protože islamizace je pouze to co pro onu islamizaci zabezpečí naši volení ale hlavně nevolení zástupci.
    To podstatné je popsat kdo a jak se na islamizaci v Česku podílí, jaký podíl na islamizaci má Kubera, Černochová a další a další. Popsat jejich usilovnou činnost proti vůli většiny, tak to je to nejdůležitější pro zabezpečení deislamizace.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.