Němci vládnou Evropě


https://www.euroskop.cz/9007/31641/clanek/juncker-evropska-komise-navrhne-zruseni-stridani-casu/

Největší zájem o anketu projevili lidé v Německu, odkud jich hlasovaly tři miliony.

4,6 milionu lidí rozhodne o zbytku EU

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

47 reakcí na Němci vládnou Evropě

  1. oh napsal:

    To je ovšem úplně normální. Ti, kdo se neobtěžují přijít s vlastním stanoviskem k čemukoli, musí nakonec strpět to, jak o tom rozhodnou ti, kdo se vyjádřili. A upřímně řečeno, tohle šíbování s časem mě (s prominutím) sere už od té doby, co bylo zavedeno. Když ho zruší, chybět mi nebude.

    Ještě jedno OTéčko –
    Víte co je to marná snaha?
    Chtít po pyromanovi, aby si nehrál se sirkama.

    To se mi líbí

  2. vonrammstein napsal:

    Tak tohle je úplně první věc, ve který má moji plnou podporu.

    To se mi líbí

  3. strejda napsal:

    Je to spíš otázka na ty, kteří se ptali. Kam, do kterých zemí zavítali, nebo jak tu anketu, pokud byla přes net, prezentovali. O tom zpráva mlčí. Tedy zase kvalitní práce novinářů, kteří nepodléhají kritice. Problém je v tom, jako vždy, že o problematice nic neví, nezabývají se jí a nerozumí ji. Kéž by to balo jen o změně času!!!!!!!
    Malý český šlechtic má pravdu.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tahle anketa běžela na nějakém „evropském“ serveru, který pochopitelně každý zná. Takže anketa má obrovskou vypovídací hodnotu. Hlavně o kvalitách EK.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        P.S.
        Já jsem na to narazil omylem, když mi TW nabídl jakýsi Europeriskop, kde jsou podobné aktivity zveřejněny. A nabídl mi to dnes.

        To se mi líbí

        • Robe napsal:

          … ja tu anketu vyplnoval, psalo se o ni..
          a hlavne, k vasemu clanku tato citace z idnes: .. V čele skupiny osmdesáti europoslanců, kteří požadují změnu současného režimu střídání času, stojí český europoslanec Pavel Svoboda (KDU-ČSL), předseda právního výboru parlamentu..
          tak byste to mel s tema nemcema prepsat, ne? )

          To se mi líbí

    • oh napsal:

      Tohle byla tzv. veřejná konzultace, což je teminus technikus pro způsob, jakým Evropská komis zjišťuje názory obyvatelstva na věci důležité a podstatné.*) 🙂
      Tahle konkrétní konzultace byla vyhlášena někdy začátkem července a moje paměť zatvrzele trvá na tom, že o tom už slyšela i v jakési tv kanalizaci. Dobrej fór je ovšem v tom, že si prý chtějí nechat ten tzv. letní čas. 💡

      *) tedy takové, na jejichž výsledku nezáleží žádné vlivné partičce bruselských lobbistů

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Ano, souhlasím s tím, že tenhle server zná každý občan EU a je pouze jeho chyba, že se neúčastnil. TV odpady jsou většinou tak pomatené, že z toho nelze poznat, o čem který čtenář zpráv vlastně hovoří. Tedy vypovídací hodnota stejná jako na PL, Novinkách a podobně.

        To se mi líbí

      • Antimon napsal:

        Já se o tom dozvěděl na webu, tuším na Technetu. Okamžitě jsem chtěl hlasovat, ale po tři týdny se mi doslalo odpovědi že server je přetížen a ať to zkusím později. Tož jsem zkoušel. Tři týdny, než se mi podařilo uspět (hlasoval jsem neměnit a ponechat SEČ). Když jeden uváží, že v Evropě je plus minus půl miliardy lidí, z čehož řekněme třetina má přístup k Internetu, tak je to nějakých 160 miliónu lidí. Ten server bych chtěl vidět 🙂

        To se mi líbí

  4. NavajaMM napsal:

    O tej ankete som vedel, aj ja som hlasoval za zrušenie tých časových zmien. Lenže oproti väčšine som za zachovanie nášho prirodzeného SEČ.

    To se mi líbí

    • Robe napsal:

      Dtto…, co jinak se slovy poledne a pulnoc ? Spojit si je s jednou hodinou, to se mi asi nepovede ..

      To se mi líbí

  5. Slim napsal:

    Titulek se nepovedl. Stačilo, aby Bavor a další hlasovali a „vládli“ by Češi

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Bavor hlasoval (nějakým omylem), ale nějak jsem o té anketě mnoho neslyšel

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Máme 1. září. Tohle je možná zajímavější téma o Němcích
        https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/polsko-nemecko-valecne-skody-valka-reparace_1808312236_pak

        A pokud ne, tak musíme jít příště hlasovat, aby nám vrátili starý „zimní“ čas.

        Doufám, že to ještě není rozhodnuté. Nejenom že by při letním byla v zimě ráno větší tma, ale on by nás nutil jít večer spát ve větším horku.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Nemáte v tom čase trochu zmatek? Vás něco nutí chodit spát ve větším horku? Jdu spát, když potřebuji a ne kdy mi to někdo nařídí.
          A pokud dojde k „návratu do minulosti“, tak si prostě v létě nařídím vstávání dříve a budu mít ten den delší aspoň podle sebe.

          To se mi líbí

          • LB napsal:

            Bojím se, že zmatek v tom máte spíš vy, pane Bavore.
            Většina lidí musí ráno vstávat do práce, nebo do školy a tak je rozdíl, jestli ve stejný moment (podle teploměru) je 23, nebo už půlnoc.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Porovnal jste si někdy tu večerní teplotu ve 22:00 a ve 23:00? Pokud ano, tak zjistíte, že rozdíl je max 1°, takže zapojte trochu rozumu do těch úvah.

              To se mi líbí

              • LB napsal:

                I když teplota výrazněji klesá až po 2. hodině v noci, tak v případě „zimního“ času prospíte delší čas v přijatelné teplotě, což má dopad na hloubku spánku;
                a navíc i rozdíl jednoho stupně v tom dlouhodobém vedru cítíte docela příjemně.

                Zkuste se příště hádat o něco nadějnějšího a když už napíšete hloupost, nesnažte se to hájit stůj co stůj.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ono je to dost individální…

                To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Mnohem zajímavější téma o Němcích je toto:
          Ženy stále častěji přitahují pravicové populistické strany
          Pravicoví populisté jsou často zobrazováni jako rozhněvaní bílí muži. Nová studie však zjistila, že ženy stále více podporují pravicové populistické strany a jsou často radikálnější než jejich mužští vrstevníci.

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            😀
            Každý, kdo byl kdy ženatý ví, že ženy mají – statisticky vzato, jsou jisté výjimky – sklon k jednodušším úsudkům. (A někdy je to i užitečné, v rodinném životě).

            To se mi líbí

  6. vera napsal:

    OT – V Doněcku spáchali atentát na Zacharčenka. Další osobnost DNR je pryč. Zbavujou svět hrdinů… Přemýšlela jsem, jestli to vzdají ti unavení lidé, nebo je to ještě víc naštve, ale vlastně vím že se vzdát ani nemůžou, nedali by jim pokoj…

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Toto sa nedá vzdať. Im ide o životy. Bez preháňania. Na ich mieste vzdať to – znamená utiecť do Ruska. Ukrajinci by im nedopriali ani luxus núteného odsunu.
      Inak motív je tu jasný. Plotnickij a Zacharčenko podpísali Minské dohody. Obaja sú už mimo hru, takže Kyjev sa už nebude cítiť tými dohodami viazaný. Budúci mesiac bude na Ukrajine bohatý na udalosti, predpokladám.

      To se mi líbí

      • vera napsal:

        On je stejně Kyjev vůbec neuznával) Je to jasná provokace, NATO natahalo vojska do blízkosti hranic, a pak je zastřelen oblíbený vůdce, chrastí to jak dětská hračka.
        Nevím co může nastat, někde v diskuzích zaznělo že jediné co by mohl udělat Putin je oficiálně uznat DNR. Jenže kdo by ho podpořil, když v posledních dnech se k Urkajině kladně vyjádřila i Čína. Nen co závidět, uvidíme…

        To se mi líbí

  7. rexus napsal:

    Myšlenka na zrušení letního času je sice dobrá, ale dle pána z kliniky neurovědy na Praze 1 bude dalším krokem zrušení časových pásem a nucené používání času, který přísluší nultému poledníku. Což by jinými slovy např. znamenalo, když bude nad Temží vrcholit Slunce a na hodinkách je tam dvanáct, tak v Omsku mají o pět hodin již více na hodinkách a Slunce je i patřičně nachýleno. Jenže takto budou mít na hodinkách v Omsku sice 12 hodin jako na hodinkách ve městě nad Temží, ale poledne tam fakticky bylo již před pěti hodinami, čili Slunce v Omsku bude nachýleno na 17 hodinu. Neboli také jinak, když bude v Omsku pravé poledne, budou mít z donucení evropské vrchnosti na hodinkách 07, jelikož nad Temží Slunce teprve začíná od horizontu stoupat. Ani pro nás to nebude nic dobrého, Nad Temží bude tedy poledne a na hodinkách budou mít 12, v Praze na hodinkách též 12, ale Slunce již nachýleno na 13 hodinu neboli když bude v Praze vrcholit Slunce na pravé poledne, bude na hodinkách v Praze teprve 11 hodin, čili jen pravý opak toho, co bylo doposud, čili skutečný zimní čas, který ale řadu let nebyl nikde zaveden, takže se jen vymění čert za ďábla a výsledek celkově horší. Pravda, nebude se již střídat, bude tedy u nás tímto opatřením celoroční zimní čas, tedy ani letní o hodinu plus, ani poledníkový ,ale přesně jednohodinový zimní= podle nultého poledníku. V Omsku celoročně 5 hodinový zimní atd. a prý je to dle vědce praktický krok. Tak buď si neuvědomil vědec, o čem mluví a nebo neumí počítat, já to praktické nevidím. To raději celoroční jednohodinový letní čas.než místo toho jednohodinový celoroční zimní čas. To co bude v 28. říjnu 2018 a výše, není zimní čas, nýbrž čas osového poledníhu 15°, tak ten užíván nebude dle vědce z kliniky neurověd Praha 1

    To se mi líbí

  8. brtník z brlohu napsal:

    To bečení nad hodinovým posunem času mne rozesmává – je to podle mne vyloženě téma ála české industiální učitelky sežraní žralokem na Jadranu.
    Apropo, všichni co po robotě něco dělají venku jsou za letní čas – je dýl vidět a v zimě se zase musí kratší dobu vstávat do tmy.
    A jestli s tím má někdo problém? Nechť navštíví svého odporníka – ostatně – celou svou profesní dráhu jsem měl nepravidelnou pracovní dobu – každý den jinak – někdy od 6, druhý den od 8, nějakou dobu do toho noční…. jednu, dvě pak zase den volna po noční a ráno na 6 – ať si to ti co je tak dvakrát za rok posun o hodinu vzrušuje zkusí. 🙂 🙂 🙂

    Inu národ je zaměstnám pitomostí a tak se zae protlačí nějaká prasárna.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tohle je právě problém těch, kteří nikdy nemuseli vstávat jinak než v jednu „přesnou“ hodinu. Než se LEČ zavedl, tak na stavbách bylo pravidlem, že v letním období se dělalo o hodinu dřív, v parném létě na fasádách i o dvě. I po zavedení LEČ se na ty fasády chodilo o hodinu dříve a kluci finišeráci to v létě dělali také.

      To se mi líbí

    • Jos napsal:

      Takhle to dopadá když někdo považuje svůj subjektivní pocit za obecnou pravdu.

      To se mi líbí

  9. Jos napsal:

    Jediný normální čas je středoevropský zimní čas. Je totiž spojený se skutečným pohybem Slunce na obloze. Vše ostatní jsou nezodpovědné a zbytečné pokusy na lidech.

    To se mi líbí

  10. brtník z brlohu napsal:

    Jediný normální čas je astronomický čas daný pro určitou lokalitu, který se určí přesně v okamžiku kdy slunce je v zenitu, všechno ostatní jsou nezodpovědné a zbytečné pokusy na lidech.

    To se mi líbí

  11. oh napsal:

    Když už přišla řeč na všelijaké euronápady, je tu jeden moc hezký.
    Evropští „novináři“ se domáhají ochrany autorských práv a chtěli by platit i za odkaz. Prý to pravidlo má být namířené proti Google News, Facebooku, Wikipedii (!!), Twitteru nebo Seznamu. Prakticky to IMO dopadne jako vždycky – Google, FB, Twitter se s „autory“ speciálně dohodnou nebo je přestanou indexovat a autoři za pár měsíců sami začnou řvát, že chtějí Google News zpátky, takže těch velkých se to nedotkne, zato místní menší platformy vychcípají na úbytě (prakticky ověřeno ve Španělsku a Německu) a pan Bavor bude dostávat žádosti a předžalobní výzvy k zaplacení pokaždé, když mu na blog vlepíme nějaký odkaz.

    Rozhodl jsem se tedy opět ukázat na rytíře Čestné legie Ing. Tomáše Prouzu, MBA, bývalého státního tajemníka pro evropské záležitosti a bývalého vládního koordinátora digitální agendy. Tenhle pán by totiž rád cenzuru, přísnou a důkladnou, leč nestátní, outsourcovanou k soukromým IT společnostem; to se pak taková autorskoprávní euronovelka hodí:
    „Pokud si chce na druhé straně skupina v čele s Googlem, Facebookem nebo Seznamem zachovat relativně lacino nabyté benefity za sdílený obsah, měla by nést mnohem větší odpovědnost a začít investovat více peněz do nástrojů na boj proti šíření lží a nenávisti.
    Protože stejně jako se zaspala tvorba férovějších pravidel pro autorská práva, IT firmy mají co dohánět v potírání hoaxů a šíření manipulací převlečených za zprávy. Vydávat Sputnik, Parlamentní listy či Breitbart za stejně relevantní zpravodajské zdroje, jako jsou celostátní deníky, je totálním selháním těchto technologických firem.“

    Bacha na něj! ❗

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      On má ten Zeman opět pravdu. Co novinář, to Blboun nejapný

      To se mi líbí

      • brtník z brlohu napsal:

        Neurážet Blbounka, prosím – škoda že vyhynul, takovej hezkej a přítulnej ptáček – jak k tomu jeho dušička příjde a ještě jej srovnávat s novináři, musím se ho zastat. Ještě bych to bral kdyby ten blboun byl s malým „b“. Škoda že kdysi nenazvali taky Noční ptáček kapucínek jako naši západní sousedi – „kapuzentragender Nachtvogel“.

        To se mi líbí

    • hans napsal:

      .. V praxi jde o to, že platformy typu Google News, Facebook, Wikipedie, Twitter nebo i český Seznam se mají podělit o zisky, které jim z toho díky reklamě plynou….

      Kolik ti oslové viděli na wikipedii reklam?

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Ono s Twitterem je to asi stejné. Já mám sice zapnutý addBlock, ale právě na TW nemá co blokovat. Ostatně z reklam ty firmy žijou a proto mají uživatelé provoz zdarma.

        To se mi líbí

  12. Bavor V. napsal:

    Dnes před 79 lety, uprchlík z Rakouska uvrhl Německo do katastrofy a zničil dědictví lidu básníků a myslitelů, udělal z něj nenávistný dav rádoby „lepších lidí“ a masové vrahy. Dokud nebyli poraženi.
    Už nikdy.

    To se mi líbí

  13. Bavor V. napsal:

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tohle jsou němečtí radikální neonacisté:
      https://twitter.com/i/status/1035958292646899712
      Aspoň podle žumpalistů

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        To „levicový“ Guardian má jasno: V bývalé NDR vzrůstá násilí proti imigrantům.
        Příčiny podle autora tvoří takový blbě stravitelný britonský gulášek: sovětská okupace, historie bojů o ovládnutí území a problémy mezi Sasy a polabskými Slovany – tady autor bůhvíproč používá přirovnání situace k poměrům mezi Anglií a Irskem – a pochopitelně, potíže těch zaostalých východňárů s (ne)integrováním se do demokratického západního Německa. Samozřejmě, Guardian má i jednoduchý recept, co s tím: „Spíše než nechat východoněmeckou politiku opět deformovat celou zemi, musí mít Německo sebedůvěru, aby využilo plnou váhu západního Rechtsstaatu – právního státu – aby se ujistilo, že už nikdy neuvidíme to, co minulý víkend Chemnitzu. Je to opravdu jediný jazyk, kterému tito lidé rozumí.“ Do kriminálu s těmi hnusnými xenofobními rasisty, kterým vadí, když nově příchozí muslimští imigranti zabijí integrovaného kubánského imigranta!

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.