Kde se vzala lymská borelióza


Zajímavé povídání převzaté od Serži o vzniku lymské boreliózy, doplněné odkazem na současnou podobnou záhadu.

Kromě toho. Narazil jsem na pěkný článek na Lifestone News a požádal přítele Navaju o překlad. Jenže kdosi byl rychlejší a tak si můžete článek přečíst tady:

https://www.hlavnespravy.sk/historicka-skusenost-alebo-preco-vychodni-europania-nechcu-moslimov-na-svoje-uzemie/1468682

Seržovo virtuální domeček

Tenhle článek nemá za účel dělat nějaká převratná odhalení, ale nedávno jsem si k tomuto tématu našel několik zajímavých informací a řekl jsem si, že by to mohlo zaujmout i další čtenáře. Tak to berte trochu s nadhledem, jo… 😉

Lymská borelióza byla pojmenována podle města Old Lyme kousek severovýchodně od New Yorku, kde byla v roce 1975 poprvé zaznamenána. Ale než k tomu došlo, pojďme trochu do historie. Za druhé světové války mělo Německo mimo jiné i svůj program vývoje biologických zbraní – Blitzableiter. Tento program podléhal přímo Heinrichu Himmlerovi. Výzkumné laboratoře byly umístěné na maličkém ostrůvku Riems na severním okraji Německa.

Výzkumné laboratoře řídil německý veterinář, virolog a vědec Erich Traub. Mimo jiné byla objektem jeho výzkumu možnost přenosu nákazy na cílový objekt (člověka) nakaženým bodavým hmyzem a cizopasníky. Po skončení WWII spadaly laboratoře do Sovětské zóny Německa. Traub ale pracoval na výzkumu dále. V červenci…

Zobrazit původní příspěvěk 380 dalších slov

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

34 reakcí na Kde se vzala lymská borelióza

  1. NavajaMM napsal:

    Zaujímavá informácia. Na túto tému mám ešte nejaký ďalší materiál. Podobné laboratóriá USA sa čírou náhodou nachádzajú aj v Libérii a Sierra Leone práve blízko epicentra výskytu eboly.
    Časom zverejním.

    To se mi líbí

  2. Cech napsal:

    Genetická zbraň
    https://www.novinky.cz/veda-skoly/247771-malou-dobu-ledovou-ma-na-svedomi-kolumbus-tvrdi-vedci.html
    Proto budeme li se tímto současným progresivním směrem ve vedení more than hybrid války zabývat, tak vlastně stačí vzít nemoc, kterou už genetický kód dané rasy potkal (genetická paměť je cca. 1000 let) a se kterou se už vypořádal.Tak jak v současnosti Softwarová řešení Genomic Vision již bez větších problémů zabezpečují analýzu výsledků Molecular Combing a GMC. Umožňují jak identifikaci známých ale i cíleně plánovaných strukturálních změn na programově vytvářené DNA.
    Takže se ta již známá nemoc bezesporu cíleně upraví do bojové podoby (rychlost šíření minimální latenční doba aj.) no a promyslí se její co nejrychlejší šíření.
    To že výzkum US specialistů je na dobré cestě tak o tom svědčí i onen zájem amerických agentur o ruské vzorky DNA z kosterních svalů a nervových zakončení, která k těmto svalům vedou. Je sice pravda, že sběr těchto vzorků se jen stěží mohl obejít bez biopsie. V této souvislosti již před několika lety získal úřad vojenskobezpečnostního komplexu finanční podporu na výzkum interakce mezi nervem a svalem. Protože, existují toxiny, působící na tuto interakci – a to tak, že chemické připojení nervového motorického neutronu ke svalové buňce přeruší. (něco jako curare). Smrt způsobená paralýzou diafragmatických svalů a následným zadušením přichází dostatečně rychle.
    Z daného tak nějak vyplynulo, že se pátrá po specificky ruské variantě, jež je částí struktury receptoru, společného buď všem Rusům, nebo aspoň mnohým z nich. Pak stačí nalézt specifické ruské činidlo, podobné šípovému jedu curare. K eliminacií Rusů, beze škody pro nás v NATU.
    Problém tedy není v tom, najít příslušnou genetickou zbraň, která nevyhladí vlastní národ, ale zbraň, která pokud možno nevyhladí vlastní národ a spojence, ale musí být ještě dostatečně účinná.
    Tož není to tak jednoduché ale nové vedení aliance na čele s US odborníky, to dle mého názoru při dostatečném přísunu finančních prostředků zvládne.

    To se mi líbí

  3. K-k. napsal:

    OT: Urozený pane, máte mejlík… 🙂

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Zaujala ma skôr tá časť o Švajčiarsku a tá je impozantná.
      Ten plastový odpad v skutočnosti už nie je sranda. Rybári v moriach a oceánoch už dnes vylovia sieťami viac odpadu ako rýb.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Jenže problém odpadu v mořích neleží v Evropě, ale někde úplně jinde. Takže první je třeba začít tam, kde se nejvíce znečišťuje. Třetí svět.

        To se mi líbí

  4. brtník z brlohu napsal:

    Hezká konspirační teorie, ale na úrovní neskutečného blábolu – proč – autor se dopustil fatální chyby tím že dokázal totální neznalosti z medicíny. Toho původce se nenamáhal ani vygoglit.
    Lymskou boreliozu nezpůsobuje virus jak tvrdí ale gramnegativní bakterie rodu Borrelia, (viz článek v odkazu) navíc existující jako víc druhů. Navíc Americké jsou odlišné od Evropských. To v oné laboratoři vyvíjeli zvlášť americkou a evropskou formu? Léčitelné je to běžnými antibiotiky – třeba i obyčejným PNC – tedy jak se v hantýrce říká penošem. Problém je v tom že nemoc se relativně často rozvijí nenápadně a po dlouhou dobu, navíc její příznaky jsou natolik nespecifické, že se prostě nedávaly do souvislosti s nějakou infekcí – což není v medicíně zdaleka jediný případ. Tady záleží na dalších okolnostech a fungování imunitního systému jedince.
    Tím nemyslím místní příznaky v místě kousnutí – tady to zase velice často vedlo k použití nějaké masti, u nás býval oblíbený třeba Brevicid, dodneška Framykoin, prostě se to léčilo jako místní záležitost a léčba vedla k likvidaci infekce, nebo k chronizaci, kdy opravdové problémy byly až za delší dobu. Nehledě na skutečnost, že pokud byla po kousnutí opravdu bouřlivá reakce tak se stejně nezjišťovalo co že to ono klíště či hmyz nasadilo za infekci a prostě se použilo antibiotikum, nejraději injekčně a širokospektrální.
    Dalším momentem je skutečnost že populace jak v USA, tak v Evropě je během života opakovaně léčená antibiotiky třeba pro nějakou banální infekci horních dýchacích cest, jako vedlejší efekt bylo u mnoha i přeléčení pomalu se rozvíjející boreliozy. Diagnostikuj původce po takovéto léčbě — jedině serologicky.

    Prvním předpokladem účinné léčby je znalost příčiny nemoci či původce nemoci, v oblasti infekcí to není dodneška uzavřené a nevěřím že někdy bude, takže objevy nových nemocí jsou možné, stejně jako v přírodě dochází k samovolným mutacím, které jsou příčinou objevení se něčeho co bylo dosud neznámé. Na to netřeba konspiračních teorií.

    Jako zbraň je naprosto nevhodná infekce s tak komplikovaným mechanismem nákazy a navíc tak jednoduše léčitelná naprosto nejběžnějším lékem jako je penicilin.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      No, na jednu stranu vedci našli dôkaz, že „Lymská borelióza“ tu bola najmenej 15 miliónov rokov pred objavením sa prvého človeka – našli príslušné mikroorganizmy v kliešťoch zaliatych do jantáru:
      http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2643339/The-bacteria-longer-humans-Lyme-disease-discovered-15-million-year-old-amber.html
      Na druhú stranu sa súdny človek opýta, ako vedia, že spôsobovali Lymskú boreliózu?

      To se mi líbí

      • brtník z brlohu napsal:

        U těch klíšťat z pryskyřice lze se značnou pravděpodobností zjistit že jde o gramnegativní bakterie rodu Borrelia, že vyvolávala nemoc u člověka je blbost – (Lucy je stará jen polovinu let než má ono klíště v pryskyřici) – tehdy prostě ještě nebyl, mohli to být předkové bakterií vyvolávajících dnešní boreliozu.
        Podobné články v neodporném tisku jsou často zavádějící.
        S jistotou (nebo spíš pravděpodobností hraničící s jistotou) jde konstatovat že je to nějaká spirocheta, poražmo gramnegativní potvůrka.

        To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Zaujímavá možno bude informácia, že Borrelia burgdorferi sa volá podľa Willyho Burgdorfera, ktorý bol priamo pri objave pôvodcu Lymskej boreliózy, ako sa dá dočítať v nekrológu:

        Dlhodobo tieto mikroorganizmy a ich prenos medzi rôznymi živočíšnymi druhmi študoval – a práve on videl výsledky bikrobiologických testov v Old Lyme a dal ošetrujúcemu lekárovi informácie, ktoré ten neskôr publikoval.

        Dr. Burgdorfer bol v tom čase spolupracovníkom na vojenskom projekte USA. V nižšie uvedenom interview pozrite od strany 22:

        Click to access wburgdorfer.pdf

        Sám sa vyjadruje, že jeho výskum mal obranný charakter a bol zameraný na rýchlu identifikáciu organizmov, ktoré prenášajú kliešte.

        To se mi líbí

    • poznamkovnik napsal:

      Hmm, když do toho tak vidíte, a máte to tak zmáknuté to přeléčení obyčejným penošem. Dáte jistě kontakt na sebe nebo někoho od koho ty informace máte, celkem mne by to zajímalo v mém okruhu pak asi známých asi tak dalších 10-15 lidí by si dost ulevilo…
      Za případný kontakt na specialistu nebo Vás, který to jednoduše penošem vyřeší jsem ochoten vypsat dost vysokou cílovou odměnu.

      To se mi líbí

      • brtník z brlohu napsal:

        Vážený, přečtou si celý povídání, já léčím infekci, né následky onemocnění.

        To se mi líbí

  5. NavajaMM napsal:

    Ono totiž biológia mikroorganizmov Borrelia (podobných spirochetám) nie je vôbec jednoduchá. Ruskí vedci publikovali zistenia – sami uvádzajú, že ich anglofónna veda ignoruje, že pôvodcom nie je samotná Borrelia, ale akési okrúhle telieska (round bodies – RB), ktoré sa chovajú ako vírus.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2774030/
    Tieto RB žijú v Borrelii ako symbiotické organizmy, ale sú schopné aj samostatnej existencie a autori článku v linku tvrdia, že práve ony sú zodpovedné za väčšinu prejavov Lymskej boreliózy. Naviac tvrdia, že liečba penicilínom je na ne neúčinná. Penicilín rozrušuje bunkovú stenu Borrelie, ale na RB pôsobí naopak, stimulujúco.
    Ak sa v laboratóriu pri Old Lyme robili pokusy s premenou Borrelie na zbraň, tak tá „náhoda“ objavu Lymskej boreliózy práve tam by spočívala v úniku informácií. Dovtedy medicína túto chorobu nepoznala a zamieňala ju za iné, ale zrejme sa našiel poučený lekár, ktorého zlákala vidina vedeckej reputácie.

    To se mi líbí

    • brtník z brlohu napsal:

      Razím sice zásadu že všechno je možné – v medicíně a potažmo živé přírodě, ale nějak se u toho zjevuje Occamova břitva. Autoritativního výroku se ale zdržím – to bych musel být specialista na ony potvůrky.
      Že medicína nějakou nemoc zaměňovala s jinou je věc docela běžná, stejně jako že jedna nemoc se rozpadla na několik nemocí – nosologických jednotek s naprosto odlišnou příčinou.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Ako ste uviedli, predstaviť si kliešte ako nosič zbrane je trochu nepraktické. Sú pomalé a dá sa proti nim jednoducho brániť.
        No v zdrojoch sa nájde aj zmienka o tom, že kliešte a tie potvorky, čo prenášajú, boli len materiálom na výskum. Výsledkom by mali byť špeciálne vyšľachtené mikroorganizmy rodu Leptospira (spôsobujú leptospirózu s podobnými príznakmi ako borelióza) a tie majú tú výhodu, že sa dajú distribuovať aj v jedle, vode alebo vo vzduchu rozprašovaním.

        To se mi líbí

        • brtník z brlohu napsal:

          Ono se v tomhle směru bádalo a bádá – je to ale dost dvojsečná věc, jednak obrana je dost účinná, pokud nedojde k totálnímu rozvratu, pak ony potvůrky jsou nevybíravé – nepoznají protivníka od vlastních a i manipulace s nimi není jednoduchá. Sám jsem o diagnostikovanou leptospirózu nezakopl a ani toho o ní moc nevím – doplňovat si znalosti se mi už nechce, není to můj okruh zájmu.

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Áno, sú nevyberavé, ale môžu mať rôznu odolnosť voči imunitnému systému človeka. USA v tomto smere majú praktické skúsenosti z biologického boja proti pôvodným obyvateľom Ameriky.

            To se mi líbí

    • brtník z brlohu napsal:

      A ještě – s boreliozou jsem se opakovaně setkal na neurologii, léčba antibiotiky měla pokaždé efekt – tj.vedla k zastavení nemoci – ne všechno se může vrátit do původního stavu i po likvidaci infekce, některá poškození organismu jsou nevratná, případně až k tomu čemu se obecně říká uzdraveni – tzn. že se nejednalo o virózu.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Skôr by sa to dalo formulovať, že liečba viedla k zastaveniu prejavov choroby. V literatúre sa často píše o tom, že niektoré formy, hlavne RB teliesok, ostávajú v tkanivách ako životaschopné a virulentné ešte veľmi dlho po prekonaní liečby. Dokonca je to niekde formulované tak, že nie je možné celkom ich z tela eliminovať. Tam si v tichosti počkajú, kým bude imunita organizmu oslabená (z iných dôvodov).

        To se mi líbí

        • brtník z brlohu napsal:

          Nové vzplanutí choroby po remisi není žádná zvláštnost, já měl na mysli spíš orgánové poškození které přetrvává po vyléčení infekce.

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Áno, to je druhá vec.
            Tak premýšľam, že by bola k ničomu biozbraň, ktorá je letálna a neliečiteľná. To by sa vrátilo útočníkovi ako bumerang. Skôr sa tie biologické zbrane použijú v balíčku ako 13 egyptských rán.
            Veľa psov – zajacova smrť, hovorí sa u nás.

            To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pani jaa, týmto článkom si netrápte hlavu. Obsahuje veľkú hromadu prakticky neoveriteľných informácií a jeho autor je tak trochu „exot“ so silným vyjadrovacím slovníkom.

      To se mi líbí

  6. NavajaMM napsal:

    OT k Devinovi Nunesovi (pod článkom o zrade sa už nediskutuje).
    Nunesa často MSM (aj naše) charakterizujú ako proruského kongresmana a hlavného spojenca Donalda Trumpa.
    Ale uprostred roka 2014, krátko po zostrelení MH17 a v čase najvyššieho napätia na Ukrajine, napísal Nunes tento článok:
    https://www.washingtontimes.com/news/2014/aug/29/rep-devin-nunes-putin-bear-out-there/
    Je taký protiputinovský a protiruský, že náš Denník N (ultra rusofóbny a plný našich verzií Jakuba Jandu) ho môže preložiť a vytlačiť ešte dnes a byť naň hrdý.
    Čo sa odvtedy s Nunesom stalo? V Kongrese sedí od roku 2003, ale v roku 2015 sa stal šéfom stáleho výboru pre dohľad nad spravodajskými službami… a zrejme sa dostal k informáciám, ktoré sú pre väčšinu smrteľníkov nedostupné.

    To se mi líbí

  7. Ahele napsal:

    Vědce při zkoumání tzv. Otziho mumie nalezené v roce 1991 v Tyrolských Alpách velmi překvapila přítomnost Borrelia brugdorferi. Mumie je podle poslední datace stará 5100-5350 let.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Áno, tiež som pri rešerši našiel túto informáciu. Pri Otzim je to zaujímavý detail, no pri téme biologických zbraní to nie je relevantné. Borrelia je pomerne zložitý mikroorganizmus a nikto na svete nedokáže niečo také urobiť umelo, dokonca ani oveľa jednoduchšie vírusy donedávna nikto nevedel vytvoriť umelo. (Prvé správy sú len z roku 2015.) Biologické zbrane z nich robia pomocou génových manipulácií.

      To se mi líbí

  8. Ahele napsal:

    Biologické zbraně neřeším. Otziho jsem připomněla proto, že mumie byla nalezena v Evropě a je stará přes 5000 let. A Borelioza byla poprvé zaznamenána v Old Lyme v USA v roce 1975. Přičemž dle Wiki : „Borrelia burgdorferi je hlavním původcem nemoci v Severní Americe, zatímco druhy Borrelia afzelii a Borrelia garinii jsou původcem většiny případů lymské borelióze v Evropě. „

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.