Jak se sci-fi stává realitou


Jeden z našich nejslavnějších spisovatelů Karel Čapek napsal svoji knihu Válka s mloky v poněkud jiné politické konstelaci. Chtěl jí varovat spíše před německou nacistickou vládou, kterou si tehdy pěstovaly západní státy jako zbraň proti SSSR. S velikými oběťmi se nakonec podařilo tyhle „mloky“ zastavit a zatlačit do jejich původních revírů.

Jenže společnost se nepoučila a vychovala si nové mloky. Nejprve je učili pracovat na plantážích v jejich zemích. A také bojovat a zabíjet ty, na které jim je ukázáno. Jenže jako vždy i tahle „výchova“ se zvrhla a noví mloci se začínají domáhat stále nových území, na kterých by mohli provozovat své zvyky. Ani tito mloci neváhají pod vzletnými slovy likvidovat původní obyvatelstvo. Jen místo zatápění pevniny a topením lidí dnes terorizují obyvatelstvo těch států, jejichž vládám ještě nedošlo, co se to vlastně děje. Krokem do vody z poslední doby je snaha nové španělské vlády odstranit ploty, které oddělují jejich severoafrická území Ceuta a Melila od Maroka. Výsledek, pokud k tomu opravdu dojde, je snadno předvídatelný. Harmonické soužití v obou oblastech bude nahrazeno násilím a tvrdou islamizací.

Naštěstí stále jsou lidé, kteří si toto nebezpečí uvědomují a začínají se ozývat stále hlasitěji. Současný pokus o spolupráci mezi Rakouskem, Itálií a Bavorskem je jiskřičkou naděje, že „vítači“ budou ubývat a spolu s nimi budou ubývat i mloci.

Protože až budou i v Praze, bude už pozdě.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktualitka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

70 reakcí na Jak se sci-fi stává realitou

    • blbíš napsal:

      … po dlouhý době smysluplnej text i ta tabule s poctivým smaltem (alespoň si myslím) se mi líbí.
      P.S.
      jen ty šrouby neuhlídali.

      To se mi líbí

  1. Slim napsal:

    Tvrzení, že nacistickou vládu si „tehdy pěstovaly západní státy jako zbraň proti SSSR“ je velice hrubým zjednodušením historie vzniku fašismu. Je to nahrazení složitého děje jednou z příčin, jak je obvyklé u spikleneckých teorií.
    Čapek ostatně nic takového neměl na mysli; byl to liberální demokrat a chtěl nejspíš varovat před psychologií „povondrismu“. Ta se nejspíš dnes projevuje ve vztahu ke klimatickým změnám.

    To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      V Německu třicátých let minulého století by se nacismus bez podpory komunisty vyděšených bankovních a průmyslových elit nemohl dostat k moci.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Ano, to je JEDEN z důvodů. Jedním z dalších důležitých byla tehdejší Stalinova politika zaměřená proti soc-dem jako nepříteli č. 1. Když si (naivně aritmeticky) sečtete voliče socdem a komunistů v Německu v r. 32, divíte se, jak mohl Adolf vyhrát. A přece se mu to podařilo. A z většiny těch odpůrců „udělal fašisty“, jak zněl jeho známý výrok ze třicátých let.
        V 70. letech jsem u kamaráda na chalupě objevil tenký sešitek, Trockého spisek právě z r. 1932. Varoval ovšem před zhoubnou politikou KSN, sledující moskevskou linii a končil varováním „německým dělníkům“, asi nějak takhle: „nesjednotíte-li se, vítězný fašismus přejede po vašich tělech jako tank“.
        Což se taky stalo, mnoho těch dělníků leží u Volhy a jinde.

        To se mi líbí

        • brtník z brlohu napsal:

          Bez bohatého finančního pofutrování od Krupů a dalších by ty ostatní důvody měly minimální šanci se uplatnit.

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            I to je pravda. Ale ten hlavní důvod vzestupu fašismu je dřívější a stojí před ekonomickým determinismem. Rozjitřený nacionalismus a pocit ponížení u řady národů, kterým se po mírových smlouvách začalo říkat revizionistické. Němci, Maďaři, kupodivu taky Italové, kteří papírově byli na straně vítězů. A to že se našli nadaní demagogové, kteří tyhle pocity „zkondenzovali“.
            Po 2. válce tomu zabránila hospodářská prosperita. Po první se to začalo dít taky, v Německu od roku 1925, ale krize to ukončila. Stačí se podívat na výsledky nacistů v r. 1928 a pak, po vypuknutí krize v roce 1930

            To se mi líbí

        • hans napsal:

          No jasně, za všechno může Stalin. jako dneska Putin.

          A tehdejší sociálnědemokratická politika zaměřená proti komunistům jako nepříteli č. 1. byla zřejmě naprosto bezvýznamná, že. Víte vůbec jak se němečtí dělníci rozdělili na soc-dem a komunisty? Ve zkratce: v listopadu 1918 se soc-dem dostala k moci a soc-dem dělníci požadovali realizaci soc-dem programu. Soc-dem ministřům ovšem ke štěstí stačily ministerské funkce a platy, program programově odmítli plnit a ty dělníky, kteří na reformách trvali, nechali postřílet. V množství desítek tisíc. Leckde i s dělnicemi a dětmi. Přičemž některé oddíly střílející v devatenáctém roce dělníky už měly hákové kříže na přilbách. A dělníci se pak rozdělili – ti kteří stáhli ocas mezi nohy a poslušně se zařadili do stáda, zůstali u soc dem, ti kteří trvali na původních soc dem ideálech se přejmenovali na komunisty.

          Příkop mezi soc dem a komunisty nevykopal Stalin, ale vedení soc dem, a naházelo do něj desítky tisíc svých svlastních straníků. A dodnes se ani neomluvilo.

          A mimochodem, ani čeští soc dem nenašli sílu omluvit se komunistům za sprostou krádež Lidového domu v roce 1920 a následné mrtvé.

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            …“A dodnes se ani neomluvilo…“
            … nemohlo se omluvit, Hansi, protože v různých nezásadních obměnách to ta vedení soc. demokracií praktikujou v mírných kosmetických úpravách furt stejně!!!

            Zrovna teď po referendu ČSSD to budu bedlivěji sledovat to přebíhání členů i přelévání jejich voličů a ověřovat si Vaše celkem rozumná slova v reálné současné velice rušné křižovatce.

            P.S.
            Taky mě už nebaví to neusálý poukazování na ty druhé pro nevidění vlastního másla na hlavě a kolikrát se přistihnu, jak si říkám: „Kurva, kdy už konečně začneme sami od sebe jak svébytnej a rozumnej národ (vím, toho bych chtěl najednou až,až!) a hlavně, kdy sami za sebe už konečně převezmeme zodpovědnost!!!

            To se mi líbí

        • hans napsal:

          Navíc, v tehdejší situaci bylo nesmyslné sčítat voliče soc dem a komunistů. Soc dem byla režimní strana spoluzodpovědná za krizi, mající na kontě obludné zločiny. Komunisté byli protirežimní, hájili postižené krizí proti režimu Nacisté byli vnějškově také protirežimní, zločiny na kontě minimální,hodnotově pevná součást západní civilizace, zato se mohli – v kontrastu k soc dem – vykázat poctivou prací na ulici a v závodech ve prospěch dělníků. Kdo s kým se tedy měl spojovat?

          To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Co si Čapek myslel, když psal svoje díla, to nám asi už nepoví, ale podle mého (a nejen) je výklad Mloků s ohledem na současnost rozhodně něco jiného než klimatické změny. Ostatně výuka mloků a výuka muslimů a jejich „přerod“ do útočníků má daleko bližší paralelu než klimatické změny.

      To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Jo, souhlasí. A právě proto se nehodí analogie s Válkou s mloky. Ta totiž není proti mlokům, ale proti filosofii českého měšťáka p. Povondry. Která zní „nás se to netýká“, nebo „u nás se to stát nemůže“. Tady naopak vidíte, že nebezpečí o kterém píšete, je dobře známé, přímo vykřičené v desítkách článků co byly jenom tady na blogu.

          Zatím se mějte, jedu cvičit, koleno žádá svoje.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            My tu máme málo Povondrů? Já bych řekl, že na tak malou zemičku až moc.

            To se mi líbí

          • LB napsal:

            Zdravím, Slime. Souhlasím s tím Povondrou (aji s tím ostatním).

            Chci se zeptat. Podle všeho jste byl na výměně kolena, nemohl byste popsat zkušenosti? Pro poučení nás, které to možná někdy čeká…

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Tak jsem dnes 9 týdnů po operaci, čili ještě nemůžu říct tak úplně jak se to celé povedlo, ale pokusím se.

              Operace je operace, tahle je „velká“ a ortopedické jsou často obtížnější a následky trvají déle než u jiných (mám dost velké zkušenosti); takže první dny jsou jednoznačně otravné.

              Na nohy vás postaví hned druhý den a začnete rehabilitovat (začínal jsem ohnutím o 40 st., dnes jsem u 105. Norma je snad 110 st. a zdraví mladí to ohnou na 120). U kolena je to DŮLEŽITÉ, ještě víc než u kyčle, mohlo by to zatuhnout. Po týdnu vás vyhodí ze špitálu a v tu dobu je velmi žádoucí jít rovnou do rehab. léčebny. VZP proplácí ještě další 3 týdny rehabu, ale nejspíš si něco připlatíte. Po tom zhruba měsíci se tedy vrátíte domů a je dobré chodit dál rehabilitovat.
              Po 3 měsících je (zdá se) norma odložit fr. hole a zkoušet chodit normálně, nejspíš s pomocí trekových holí (o těch chodí v Praze stejně půlka seniorek). No a asi po půl roce už by to mělo být zhruba dobré, přestanete pomalu brát analgetika a tak.

              Po roce se (prý!) cítíte normálně. Je ovšem fakt, že u mnoha artrotiků brzy následuje i operace druhého, symetrického kloubu. Jak se s tím srovná pánev a stereotyp chůze, to je další otázka. Snad jsem na nic důležitého nezapomněl. 🙂

              To se mi líbí

  2. st.hroch napsal:

    I podle mých chatrných znalostí historie je zřejmý, že příčin bylo víc a podstatných. Ovšem do výkladu, „co tím chtěl básník říci“, bych si netroufl zabrousit…:-)

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      a víte, hrochu, co je taky zajímavý:
      k maturitě si podle současných pravidel vyberete podle 20 knih ze 70, který češtinář předhodí do placu a vy máte 4 roky (5 knih / rok) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      na to, abyste je přelouskal a pokud na jednu z nich při maturitě padne los, tak abyste o ni mohl pokud možno souvisle pohovořit.
      Otázka:
      1)myslíte si, že Čapek je vybírán 100%, 50% počtem zkoušených studentů?
      2)myslíte si, že studenti nějakou uspokojivou formou dokáží zkušební komisi sdělit o dílech Čapka „co tím chtěl básník říci“?
      3)domníváte se, že ty knížky skutečně studenti přečtou?
      4)myslíte si, že studenti dokážou o přečtených knihách souvisle mluvit, aby to dávalo smysl?
      5)zkuste si tipnout, kolik minut asi tak v průměru si myslíte, že současní středoškolští studenti dokážou souvisle smysluplně mluvit?
      Poznámka:
      nejsem informovaný o situaci na gymnasiích!

      To se mi líbí

      • brtník z brlohu napsal:

        Z mé zkušenosti:
        1) NE
        2) NE
        3) NE – pokud – tak obsahy z netu
        4) Je ti výjimečný případ
        5) Některý i 15, ale jde o odborné předměty

        Jednou jsem si z dlouhé chvíle coby předseda komise vzal na čtení písemky z češtiny, od té doby jsem češtináři před jejich opravováním vyslovoval upřímnou soustrast.
        Jde o situaci cca před 20 – 15 lety.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          1) z průměrnýho počtu 12-18 lidí jeden až tři a to ještě podle toho, jaký najdou na internetu „výcuc“!!!
          2) sice ANO vzhledem k bodu 1), ale nezanechá to na nich žádný hlubší dojem, který by je nutil si něco z toho „vzít pro život“, takže za 2-4 měsíce si snad pamatují, že K.Č. byl český spisovatel, ale co napsal si už nevybaví.
          3) max. tak 2-3 lidi z 10. U těch ostatních, pokud kantor není soustředěnej a náhodou dá otázku mimo internetovej výcuc (internet týden pře maturitou pročesává jako kombajn pole, to proto, aby „byl v obraze“), tak si vůbec neškrtnou!
          4) přesně, jak píše brtník
          5) ani náhodou, brtníku, pouze na střídačku = otázka kantora a odpověď na úrovni „jakž-takž“, ale spíš „nic moc“ nepřekračující v průměru 2 minuty.
          Poznámka:
          Pokud těch Vašich 15 minut, brtníku (ale to ještě nezažila), tak jestli jste si to prej nespletl a nebylo to v kostele a nerozjímal jste rovnou s Bohem!

          Uvědomte si, že mluvíme o ročnících roku narození 2000 a K.Č. = dávnověk, něco jako pro nás doba bronzová. A ptáte-li se, co dělal ten kantor s nimi ty 4 roky … Přesně to nevím, ale už dávno si není jistý sám se sebou, něco podobného, když po dlouhotrvající operaci chirurg toho operovaného ztratí ač tomu dal ze sebe maximum.

          Jednoduchá obecná odpověď. Cca 70% dnešních středoškoláků na střední škole nemá co pohledávat a pokud tam jsou, jde o systémový omyl a kantor s tím nenadělá vůbec nic!

          To se mi líbí

          • brtník z brlohu napsal:

            Prosím o zohlednění poslední věty, že dneska je to neskutečně horší vím, a k těm 15 minutám – to bylo předepsané trvání zkoušky, včetně cesty z potítka – právě jednou z rolí předsedy bylo koukat na hodinky a hlídat to

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              takže jen tohle (sežral mi tu první odpověď WP a vím já, co jsem tam psal?):

              jo, proti tomu nemám nic, ale byla řeč o 15 minutách a smysluplným monologu adeptů. Takže Vašich patnáct minut ano, ale smysluplný monolog ani náhodou. To už pěknou řádku let a nebojím se říci, že i za bolšána tomu nebylo jinak, to byla na 95% vždycky doména kantorů. Nevěřím Vám, že jste kromě těch 15 minut hlídal i monolog adepta. Kdyby tomu tak bylo, dám své boty, že bychom neměli tolik politologů, sociologů, gendermagistrů a vysokoškoláků jako takových, to Vám prostě nevěřím. Těch 15 minut vždycky bylo v režii kantora a kantor si tam vždycky řekl své, aby si předsedové komisí těch hlídaných 15 minut mohli odškrtnout.

              To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                Takže těch 15 minut = (otázka +odpověď) + (otázka + odpověď) … a tak tomu je až do konce toho vyměřeného času – ale někdy i takhle (otázka +odpověď = pouze kantor) /přeháním, ale zas tak moc ne/.
                Ale mluvili jsme o ČJ a tam bych přece jenom očekával víc než ty max. 2 minuty jakž-takž, zejména, když šlo POUZE o 20 knížek/za 4 roky, žejo?

                To se mi líbí

            • brtník z brlohu napsal:

              Odcházím zdechnout do houští.

              To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          k těm opravám písemek a k tomu, co viděl brtník:
          … proto i v tom vidím státní maturity smysluplnějšími. Ten „místní“ kantor by neměl opravovat písemky svých žáků. Tím se totiž vyvléká z „škrtící ohlávky“ svého ředitele a kdo ví, jestli i praců … rozumíte-li mi trochu?

          To se mi líbí

          • brtník z brlohu napsal:

            Státní maturity? To je jako by se stavěl barák od střechy.

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              vy o koze a já o voze, najděte si zdejší diskuse o maturitách na soukromých školách, jejich ředitelích, kteří mají ke svým majitelům a přežití školy jisté povinnosti, pokud tedy chtějí být řediteli … a o síle peněz. Střední školství se dávno dostalo do slepé uličky a úloha státu se zcela vytratila a tak se vymyslela tak státní maturita, ale za to, brtníku, já nemohu a Vaší střechu nehodlám komentovat. A tu delší reakci na těch Vašich 15 minut a stopky jako předseda komise už po druhý psát nemíním, neboť WP mi ji sežral, za což se omlouvám.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              vzpomeňte si jenom, brtníku, jenom na způsob opravovaní chyb v písemkách, diktátech apod. za nás a za teď. A hned máte odpověď skoro na všechno!
              Jakouže jste dostal známku za diktát, když jste měl více jak 3 hrubky? Já dostal kuli a dál ho kantor už ani nekontroloval a ani jsem nemrkl. A dneska, nevěřím svým očím, jak kantoři známkují… až se někdy s manželkou pohádám, když slyším, co všechno MUSÍ zohlednit.

              To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                už jenom to písmo na úrovni žáků ve 3. třídě = doktorsý písmo hadr= z 80% přímo egyptský hieroglyfy, ale nic s tím nenadělá, každej takový génius je vybaven papírem z psychologický poradny a přes něj prostě nejede vlak!!!

                To se mi líbí

              • Zdena napsal:

                Takže, pánové, my budeme asi plus mínus stejná věková kategorie. Vzpomíním si, že na nás při známkování naši kantoři byli přísní. Ale musíte uznat, že z té jejich přístnosti profitujeme i teď na stará kolena. Naučili nás psát a číst a to napsané a přečtené také vnímat . Jaká je to radost, když si může člověk počíst smyslupný text, když se nad ním může zamyslet, zasmát se, proto pánové pište, pište diskutujte… díky vám za to.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                Naučili nás psát a číst a to napsané a přečtené také vnímat .

                … to ste, Zdeno, tedy v mým případě, pořádně ulítla!!!

                To se mi líbí

  3. Bavor V. napsal:

    15. června 1389: Islám vstupuje a dobývá východní Evropu
    https://pjmedia.com/homeland-security/june-15-1389-islam-enters-and-conquers-eastern-europe/

    To se mi líbí

    • LB napsal:

      Vidovdan se od 16.stol drží 28.6. Přechod na gregoriánský kalendář.
      Proto se Srbové zlobili, když právě ten den se Franz Ferdinand objevil v Sarajevu

      To se mi líbí

  4. Bavor V. napsal:

    Aktuálně OT
    Andrej Babiš
    52 min ·
    Ke jmenování pana Miroslava Pocheho mi dovolte říct pár věcí, které ale asi víte.

    Členové ČSSD hlasovali o vstupu do vlády s naším hnutím. Nehlasovali o jménech ministrů. Jména ministrů ani nebyla předmětem vyjednávání.

    KSČM by vládu s panem Pochem nepodpořila, takže ji nemá smysl navrhovat. Prezident by ji ostatně odmítl i jmenovat.

    Pokud bychom takovou vládu přesto navrhli, vznikne ústavní krize, ve které se opravdu nechci angažovat. Souhlasím s názorem pana prezidenta. Problém s panem Pochem jsme se snažili poslední měsíc řešit všichni, i pan Hamáček a pan Filip. Neúspěšně.

    Jasně, že to bude interpretované jako podraz, ale já jsem prostě musel zasáhnout, protože jinak by celý projekt menšinové vlády s ČSSD skončil nezdarem, a to jsem fakt nechtěl. Rád bych, stejně jako vy všichni, kterým dlouhé měsíce vadila vláda v demisi, i jste mi to každý den psali, měl funkční vládu co nejdřív.

    Tak uvidíme, jestli jsou hlasy členů ČSSD víc, než zájem jednoho politika. Myslím, že bychom teď všichni ocenili, kdyby se pan Poche zachoval státotvorně a na té funkci nelpěl.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      O „neřešitelném problámu pro Hamáčka“ + stávající pravicové křídlo v ČSSD neboli Poche, jsem psal snad již před měsícem.
      https://poche.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=462776
      https://www.novinky.cz/domaci/475267-komuniste-pochemu-mydli-schody-na-zaklade-falesne-zpravy.html
      Proto aby zůstala zachována dosavadní kontinuita zahraniční politiky ČSSD a nedostalo se k moci Haškovo křídlo, je nezbytné dosadit někoho kdo je schopen protlačit Diensbierovské požadavky ohledně migrace a EU.
      „Já jsem dosud neslyšel žádné argumenty žádná fakta, která by mi znemožňovala být ministrem zahraničních věcí. V neděli jsem slyšel poprvé některé až lživé argumenty Vojtěcha Filipa o nějakém hlasování, které ani nebylo. Tak to byly jediné argumenty, které jsem zaznamenal a já neznám žádné jiné. Pokud mi je pan premiér nebo pan prezident sdělí, můžeme o tom uvažovat, ale já je neznám,“ řekl Poche.
      Hamáček uvedl, že na uzavřených jednáních komunistům vadil hlavně Vojtěch. „Na pana Pocheho zaznívaly výhrady, ale pan Filip mi nikdy neřekl, že KSČM nepodpoří vládu, pokud v ní bude Poche, to jsem nikdy neslyšel. Pokud KSČM říká, že nebude tolerovat vládu kvůli jednomu jménu, tak to budeme muset řešit, protože je to nová věc.“
      Podle protokol. zápisu z hradu Hamáček slíbil prezidentovi před začátkem vnitrostranického referenda, že navrhne jiného ministra zahraničí než Pocheho. „Slovo dané prezidentu republiky nedodržel,“ uvedl Ovčáček na Twitteru.
      Z daného jasně vyplývá že Ing. Mgr. Miroslav Poche je naprosto jednoznačně a neoddiskutovatelně pro Hamáčka tím zásadním stavebním kamenem ČSSD v nové vládě.
      Proto bez Ing. Mgr. Miroslav Pocheho nemůže ČSSD splnit svůj volební program ohledně zahraniční politiky Česka.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Nabízelo by se řešení. Místo KSČM by vládu svým odchodem toleroval Debilblok. Tím by vyrazili komunistům zbraň z ruky a zároveň by dostali do prekérní situace Babiše. Až do schvalování rozpočtu bychom měli vládu s důvěrou. Protože přes rozpočet by vláda neprošla. Jenže takového myšlení není Debilblok schopen.

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          S tím mohu pouze souhlasit, je to jednoznačně záchrana jak pravicového řízení ČSSD tak i Pocheho a taktéž záruka pokračování naší Zaorálkovské proimigrační politiky ČSSD.
          Tož uvidíme, pokud zase Mirek nepřebere, tak je schopen to Debilbloku bez sebemenšího problému nařídit.

          To se mi líbí

        • Cech napsal:

          „Já bych pochopil výhrady vůči Miroslavu Pochemu, kdyby měl gumový člun a vozil migranty do Evropy, ale na základě jednoho článku z roku 2015 k tomu nevidím důvod,“ zdůraznil Hamáček.
          Hamáček dal najevo, že si na nominaci Miroslava Pocheho na MZV trvá. Předseda ČSSD věří, že se Zeman s Pochem sejde a že si spolu všechno vyjasní a Zeman uzná svoji chybu. Na základě jednoho článku z roku 2015 přeci nelze říci, že by byl stávající europoslanec vítačem, což tvrdí Miloš Zeman.
          Poche v tomto případě je proti kvótám a jak ukazují výsledky hlasování, Filipův „seznam vlastizrádců“, není pravdivý. Pro rezoluci zvedli ruku jen dva čeští europoslanci a Poche mezi nimi nebyl.Z Čechů potom podporu návrhu vyjádřili jen Luděk Niedermayer (za TOP 09) a Stanislav Polčák (TOP 09 a STAN). Miroslav Poche společně s dalšími ruku úplně nezvedl. Několik Čechů ten den na hlasování chybělo, nynější šéf TOP 09 Jiří Pospíšil se společně s Jaromírem Štětinou (taktéž TOP 09 a STAN) zdrželi.
          Po usvědčení Pocheho následně Telička :
          Jak hlasoval, je druhotne. Jako poslanec vůbec nereprezentuje vládu, ministr zahraničí naopak naplňuje programové prohlášení vlády.
          Mluvit o vlastizradci je proto stupidní. A kdo vlastně definoval, kdy a v čem jsou české národní zájmy?Tady nejde vůbec o Pocheho a kvóty, tady jde o to že se ovlivňuje nezávislost hlasování v EP .

          To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          Měl či neměl Poche problémy, když se točil kolem kasy ČSSD?

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            On asi problémy neměl. Ty měla kasa.

            To se mi líbí

          • Cech napsal:

            Hamáček naprosto jasně uvedl, že ČSSD nemá kam ustoupit. Za jeho postojem stojí hlavně první místopředseda Jiří Zimola ale i další.
            „Situaci sleduji, kroky pana předsedy Hamáčka podporuji a vyčkám avizoané schůzky pana prezidenta s panem Pochem a jejího výsledku. Více se nyní k celé záležitosti nebudu vyjadřovat“.
            Podle Martina Netolického si Babiš sociální demokracii odmítnutím Pocheho pouze a jen testuje.
            „V tuto chvíli už nejde o pana Pocheho, ale o dodržování dohodnutých pravidel. ČSSD nominovala kandidáta na ministra zahraničních věcí a po více jak měsíci se najednou hledají zástupné důvody pouze jako ověření vlivu některých zákulisních skupin.“
            Podle ČSSD je naprosto jasné, jak také doložil Hamáček, musí nyní prezident Miloš Zeman ustoupit a vyhovět jeho požadavkům tj. Dienstbierovcům s naprosto jasným vědomím, že otevírá Sobotkův scénář řešení migrace.
            Prezident Miloš Zeman požádá europoslance Miroslava Pocheho (ČSSD), aby zvážil svoji kandidaturu na funkci ministra zahraničí, a usnadnil tak vznik vlády a její toleranci.
            No a nyní je naprosto jasné že pan Poche na dané schůzce jako poslanec EP českému prezidetu ohne loket.
            Tož prostě když ČSSD dostane zadání shůry, byť je to v tomto případě vyloženě pohrdání protimigrační politikou, tak přes to nejede vlak a prezident ne_prezident ANO ne_ANO KSČM ne_KSČM bude to tak jak „Poche“ potřebuje.

            To se mi líbí

          • Cech napsal:

            Prostě nikdo z ČSSD Pocheho vlastně tak nějak nenavrhoval ale když už je tedy navržen tak za ním všichni z ČSSD stojí jako jeden muž.

            To se mi líbí

  5. Bavor V. napsal:

    Další, co jsme Mloky naučili
    https://voiceofeurope.com/2018/06/bio-weapon-of-arrested-tunisian-asylum-seeker-could-have-killed-hundreds-of-germans/#.WyUIF1qNX0E.twitter
    Biologická zbraň zadržená u tuniského žadatele o azyl mohla zabít stovky Němců

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … nevím Zdeno, zda ten starej ještěr má něco z prozřetelnosti, ale ta symbolická kremace trenclí měla zcela nezpochybnitelnej závěr, že trencle skutečně shořely, žejo? Tak, jako je dobře, že se popel lidí, co způsobili lidská hoře rozptyluje tak, aby k místům posledních odpočinků v budoucnosti nechodila procesí případných sympatizantů, tak je dobré, že popel z trenclí byl hozen do popelnice či rozptýlen v Lumbeho zahradě.
      A ptáte-li se proč? = viz:
      https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/548910/zeman-s-rudymi-trenkami-spalil-cesku-az-dva-miliony-galeriste-lomi-rukama.html
      Představte si, že by třeba v kavárně „SLÁVIA“ galeristi či nějakej uvědomělej kavárník přibil v interiéru kavárny těžce vydražený trenky a … a třeba taková vyvážená dvojice představitelů naší Kavárny jako Wágnerová s Kalouskem za přítomnosti kamer naší-vaší tam každej rok přikráčeli s kyticí rudejch karafiátů a … a až sem se celej z tý představy osypal!
      Ještěr to nejenže pořídil od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových za kačku, ale dokonale ji zhodnotil … prostě čin hodný prozřetelnosti.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        jo a ještě, myslíte si, že ti novináři si šli zadarmiko prohlídnout, co ještěr myslí těmi státními symboly?

        To se mi líbí

        • Laco G. Mlynář napsal:

          Každopádně si kavárnu i s hojně zastoupenými presstituty jako obvykle namazal k odpolední svačince na chleba. Fakt žasnu nad jejich IQ tykve, jak pořád prezidentovi skáčou na špek.

          To se mi líbí

        • Zdena napsal:

          Předpokládám, že novináři nepokládají „takový krámy“ za zajímavý…. zvlášť když jim to doporučil zrovna ten onen…
          Já jsem sem ten odkaz nedala proto, abych odvedla diskuzi jinam. Jen jsem si chtěla vyzkoušet, zda se zde objeví. Na jistém nejmenovaném blogu jsem totiž chtěla ten odkaz zavěsit, ale nepodařilo se. A přitom byla výjimečně otevřená diskuze k vyhodnocení tipovačky. To Bobovi se tam podařilo svůj příspěvek umístnit. Tak možná jsem tam zabanovaná, protože jsem se s majitelem prostoru názorově rozešla už při a po první přímé volbě prezidenta. Jednou jsem na něj byla tak drzá, že jsem do diskuze napsala, že co se týká Zemana, může se s Fendrychem vzít za ruce, protože v plivání na Zemana jsou si víc než rovni.

          To se mi líbí

  6. blbíš napsal:

    1/
    Černé financování ČSSD: Poche je špičkou ledovce.
    https://archiv.ihned.cz/c1-46927290-cerne-financovani-cssd-poche-je-spickou-ledovce

    … takže vykopnut do Bruselu, chápu-li dobře, Josi?

    2/
    Poche přiznal triky ČSSD s účetnictvím. Rezignuje na funkce ve straně
    https://ihned.cz/volby/c1-46896960-poche-priznal-triky-cssd-s-ucetnictvim-rezignuje-na-funkce-ve-strane
    … nepochybuji, že rozhovor bude autentickej a že HN ho přepsaly. Takže, přátelé, kde je problém?

    Jestli se někdo domnívá (samozřejmě kromě socanů), že může mluvit a dokonce odpovídat na otázky z novin budoucí min. zahraničí a ti současní hamáčkové a spol. mi chtěj jako tvrdit, že …“Poche je test soudržnosti budoucí koalice a že voni se jako nedaj vydírat „…. tak vítejte v blázinci. (a tedy Vám řeknu Bavore, ten Váš Zimola asi bude taky pěknej řízek, to Vám tedy řeknu, není von bejvalej rozpočtář, že máte pro něho takovou slabost?)

    P.S.
    Opět má starej ještěr pravdu … je těžký dělat presidenta tomuhle panoptiku (i kdyby se uchlastal a uovaroval k smrti, tak mu to nemůžu mít ani náznakem za zlý. Tomu panoptiku se za střízliva velet prostě nedá, to fakt už nikomu nevadí? Voni si asi myslej, že sme dementi, jinak není možná.

    P.P.S.
    Pozor, to už nemůže být hloupost, nebo porucha inteligence, přátelé, to musí bejt velice vážnej důvod, proč zrovna Poche!!! To asi fakt bude plnokrevník ze stáda bakalovitých do jehož tepen maj připravenou drogu.

    P.P.P.S.
    víc odkazů Bavor zakázal

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      že může takhlemluvit

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Už jsem několikrát uvedl a opakuji to znova: Zimola mne těžce zklamal. A nebo jej nějak drží pod krkem?

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        1/
        … ale vo to mi šlo, Bavore, proč si myslíte, že se ptám na zkušenosti s Pocheho bejvalým činěním a zda-li byl odejit? Kdybyste měl firmu jako Andy, tak byste Pocheho po náznacích jeho „umění“ ve svý firmě kopl rovnou a hned mezi voči, žejo? Ale vono né, najednou europoslanec a šedá eminence za Bohuše. Ono jde o to držení pod krkem, proto jsem psal. Každý přiškrcení má někde svý počátky. Pak už je jen krok k vazalství, korupci a veškerému tomu fujtabloství co by nás s Pochem s největší pravděpodobností čekalo.
        2/
        sem nevěděl, že Vás Zimola zklamal

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          i Jos tudle psal, že vo Pochovi vlastně nic neví a to je divný, kdyby to divný nebylo, žejo?

          To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Pocheho do vlády potřebují nainstalovat především senátoři ČSSD, kteří tím chtějí docílit, aby ANO s ČSSD vůbec do koalice nešly.
          „Za Pochem stojí Milan Štěch (předseda Senátu za ČSSD). Senátorům se nelíbí, že referendum v ČSSD dopadlo tak, jak dopadlo. Proto tlačí pana Pocheho, aby ta vláda nakonec vůbec nebyla,“ zkonstatoval Filip.
          Zde má celkem pan Filip reálný pohled na pravicové řízení ČSSD.
          Vláda ANO+ČSSD je velmi toxická a mimo jiné bohužel neumožní umístění odcházejících senátorů v rámci politického turizmu.

          To se mi líbí

  7. blbíš napsal:

    Zaútočit na Rusko! Na to musíme být připraveni, řekla ministryně obrany Německa

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zautocit-na-Rusko-Na-to-musime-byt-pripraveni-rekla-ministryne-obrany-Nemecka-540545

    to až příde dom a bude mít za sebou rozhovor s Pochem a přečte si v PL, že mu Uršula hodlá hnát jeho prapor na Rusáka, to už ještěr stará nerozchodí, hádám, že ani s becherovkou NE!!!

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      https://www.reuters.com/article/germany-italy-merkel/merkel-says-to-support-italy-in-tackling-migration-challenge-idUSB4N1QB05H
      Merkelová říká, že podpoří Itálii při řešení problému migrace

      Německá kancléřka Angela Merkelová v pondělí uvedla, že Berlín chtěl podpořit Itálii v úsilí snížit počet přistěhovalců, kteří přijíždějí na jeho břehy tím, že budou moci vyřídit žádosti o azyl do Evropy v neevropských zemích, jako je Libye.
      „Itálie je jednou ze zemí, která přijímá spoustu uprchlíků jako zemi první příjezdu,“ řekla Merkelová novinářům před rozhovory s italským premiérem Giuseppem Contem v Berlíně.
      „Zvláště otázka, jak můžeme dosáhnout stabilní vlády v Libyi … a jak můžeme, pokud je to nutné, provést již probíhající řízení v oblasti azylu. To jsou všechny otázky, o kterých budeme diskutovat v nadcházejících měsících a kde budeme velmi úzce spolupracovat. „(Reportáž Michael Nienaber, editace John Stonestreet)

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        jo a voni Libyjci jsou na hlavu a pro zlatý voko Doroty si tam dobrovolně zříděj VšeAfrickej černošskej stát až tam Dorota s těma evropskýma panákama „dosáhne stabilní vládu, ta svazačka je fakt dávno střelená.
        P.S.
        Libyjci totiž ví jak má a hlavně v těch podmínkách může, fungovat stát! Von ten Kaddáfí jen tak z ničeho nic nebyl diktátor, víme Doroto!!!

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      Příteli blbíši, tohle v PL vážně přepískli. Jejich uváděný zdroj, Berliner Express, je satirický portál, přinášející „zpravodajství z centra (bez)moci“.
      Mimochodem, Berliner Express také mimo jiné oznámil, že porážka německé reprezentace v zápase s Mexikem je Putinova vina. 😉

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … no vidíte, příteli, já ten PC vlastně nenávidím, žere mi moc času pracovně a když překlinknu, tak už nemám čas ani síly to ověřovat a nejsem vůbec pozornej. A mě přefakeovat není žádnej problém, já každýmu skočím na špek (dokonce i ty mý ještě ženě, když říká, že mi udělá teplou večeří a… a zase nic). A brouzdání už vůbec ne. Často vypálím reakci, ani si to po sobě nepřečtu a už zase tahám čáry a něco v PC navrhuju a čárám. Když už kreslení mám plný zuby, opět překlinknu a … a jsem v háji, co bych nepřiznal, takže se samozřejmě omlouvám. Dyť já ani nevěděl, že Zimola už není v Bavorově kurzu!

        Ale proč vlastně zase posíláme misi do Pobaltí i přesto, že se Filip může zjančit? Já si furt myslím, že to je pro srandu, vlastně pro kočku, ale hergot, pěkně drahá, žejo!!! Vím, že našim poslancům je to šumák, ale proč by si náš starej ještěr nemohl zavelet a ten prapor co hérec odvelel k Uršule si zase nemohl na truc přivelet jako nejvyšší šarže, to by snad mohl, to byste mi asi nemohl vysvětlit? Nazval bych to logistický cvičení: „PLECHOVÁ VRATKA“ (když můžou bejt lahve). Zase by měli alespoň presstuti vo čem psát, no né? To bych jim udělal ihned po žehu trenclí,

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Brr! Nemluvte mi o tahání čar po monitoru.
          „Vnitřní chyba: GEDIT 3“ 😳
          „Vnitřní chyba: GEDIT 3“ 😮
          „Vnitřní chyba: GEDIT 3“ 😥
          „Vnitřní chyba: GEDIT 3“ 👿

          P.S. Misi do Pobaltí posíláme proto, aby si nikdo z „ovčanů“ nevšiml, že naše profesionální armáda by v případě potřeby dokázala bránit možná tak jedno okresní město maximálně týden. Tedy, kdyby zrovna skoro celá nerotovala někde, odkud ji nemáme kdy a čím dovézt domů.

          To se mi líbí

  8. oh napsal:

    „Dospěl jsem k rozhodnutí, že chci svou troškou přispět k udržení naší naděje a práva na spravedlnost, svobodu a šťastný, kvalitní život, a za tím účelem herec Vladimír Kratina hodlá kandidovat do Senátu ČR jako nezávislý kandidát „s podporou ODS.“ 😀
    Zajímalo by mě, kde se pan Kratina zdržoval posledních cca 25 let. .

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … s náma důchodcema je sranda, zrovna o víkendu sem viděl na dětským hřišti dva, jak bez zájmu vo jim svěřený děti si tam cvrnkali do důlku kuličky, ale bacha = pouze skleněnky!!! Kurva ohi, jak sem jim záviděl. Já nemohl, já sem zodpovědnej, já hlídal vnuka a von furt jak pako strkal ručičky pod ten deskovej kolotoč a to sem se bál i já, že mu amputuje ruku. Ale stejnak by mi skleněnku asi nepůjčili, kolem stojící děcka docela nevraživě vodháněli vod svých skleněnek, což tedy zcela chápu.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.