Evropa: Ochraňme hodnoty nebo zmizí


Den Slunce
od Giulio Meotti 28. dubna 2018 v 5:00
https://www.gatestoneinstitute.org/11808/europe-shrinking
  • Už nenahrazujeme počty; místo toho se spoléháme na přistěhovalectví, abychom kompenzovali nedostatek porodů. Toto přistěhovalectví je většinou muslimské; důsledkem demografického poklesu je proto islamizace Evropy.
  • Odpověď členů politické třídy, přinejmenším v Itálii, je pokrčit rameny a říkat: „Tak co?“ Evropské elity věří, že náboženství je soukromé. Většina muslimů však nevěří, že náboženství je soukromé a někteří tvrdě pracují na vytvoření státu, v němž islámské právo je právním základem pro všechny. Tento účinek se již na evropském kontinentu projevuje. Máme více islámských závojů a mešit a méně karikatur Mohameda.
  • Bez odvahy trvat na ochraně našich hodnot a předávání dědictví našim dětem, my Evropané prostě zmizíme – stejně jako mnoho skupin předtím. S námi však zmizí nejosvícenější civilizace, jakou svět kdy poznal.

„Musíme se rozhodnout, zda naše etnická příslušnost, naše bílá rasa, naše společnost bude nadále existovat – nebo jestli to bude zničeno.“ Toto pozorování nedávno udělal Attilio Fontana , politik  protiimigrantské Severní Ligy, který chce řídit severní region Lombardie v Itálii. Komentář Fontany vyvolal skoro politickou bouři . Možná si nevybral ta nejjemnější slova, ale měl pravdu, když poukázal na potenciální sebevraždu Evropy. Problém Itálie není ve skutečnosti slovo „rasa“, ale prázdné kolébky a přeplněné čluny, které přinesly v poměrně krátké době 500 000 afrických migrantů

V Miláně, v italské finanční čtvrti a druhém největším městě, je více psů než novorozenců . Město doslova „ztratilo“ polovinu porodů za pouhých deset let. Od roku 2006 do roku 2016 počet dětí narozených v Miláně klesl z 17 000 ročně na méně než 10 000. Pro srovnání, v roce 1880 Milan měl 350 000 obyvatel a toho roku se narodilo 10 000 dětí . Dnes bydlí v Miláně 1 362 000 obyvatel s méně než 10 000 novými narozenými . Takže poměrně před 138 lety měl Milán poměrně čtyřikrát více dětí než dnes. Takto vymře domorodá populace Evropy.

Nová zpráva nizozemské organizace Gefira analyzuje budoucnost “ neuvěřitelně se zmenšujícího italského obyvatelstva „. Počet domorodých Italů se snižuje úžasným tempem: čtvrt milionu ročně. Očekává se, že tento pokles se urychlí:

„Pokud je oficiální prognóza Eurostatu správná, pak do 60 let nebo s ohledem na současné tempo migrace ještě dříve bude 50% italských obyvatel mít africký nebo asijský původ.“

Za účelem lepšího porozumění demografické budoucnosti Evropy vytvořil tým Gefira software pro demografickou simulaci nazvaný Cerberus 2.0. Bez přistěhovalectví a současné porodnosti předpokládá, že v roce 2080 bude italská populace snížena na zhruba 27 milionů a v roce 2100 dále snížena o 60% na 20 milionů – stejný výsledek jako japonští statistici předpovídají pro Japonsko. Navzdory těmto údajům očekávají italská vláda a Eurostat, že v roce 2080 bude v Itálii 53 až 60 milionů obyvatel. „To může platit pouze tehdy, pokud bude domorodá populace doplněna o 25 až 30 milionů migrantů první generace a jejich potomků z Afriky nebo Asie“. Tento proces probíhá.

Gefira vysvětluje :
„Německé, španělské, norské, irské a nizozemské nevládní organizace a Evropské námořnictvo převezly od roku 2014 šokující 600 tisíc ne-západních migrantů z Libye do Itálie. To bylo provedeno s plnou spolupůsobením současných italských orgánů. Náhrada není náhodou ani se nezamýšlí zastavení. Je to dobře navržený a zákeřný program, aniž by evropští domorodci měli slovo „.

Podobný scénář předpovídal i italský think-tank. Pokud budou současné trendy pokračovat, podle zprávy střediska Machiavelli překročí do roku 2065 přistěhovalci první a druhé generace 22 milionů nebo více než 40% celkového počtu obyvatel Itálie.

Migranti čekají na to, aby byli zachráněni členy posádky z plavidla Phoenix společnosti Migrant Offshore Aid Station (MOAS) 10. června 2017 v Lampeduse v Itálii. (Foto Chris McGrath / Getty Images)

Statistické projekce o alarmující budoucnosti demografického poklesu domorodého evropského lidu se zdají být nevyvratitelné. Viceprezident Evropské centrální banky Viktor Constancio jej nazval “ demografickou sebevraždou “ stárnoucí evropské společnosti. Deset zemí, ve kterých žije nejrychleji se snižující se populace, je ve východní Evropě . Bulharsko, Lotyšsko, Moldavsko, Ukrajina, Chorvatsko, Litva, Rumunsko, Srbsko, Polsko a Maďarsko do roku 2050 pravděpodobně sníží počet obyvatel o 15% nebo více.

Už nenahrazujeme počty; místo toho se spoléháme na přistěhovalectví, abychom kompenzovali nedostatek porodů. Toto přistěhovalectví je většinou muslimské; důsledkem demografického poklesu je proto islamizace Evropy. Odpověď politické třídy, přinejmenším v Itálii, je pokrčit ramena a říkat: „Takže co?“. Evropské elity jsou multikulturní a zdá se, že všechny fakty jsou pouze relativní. Věří také, že náboženství je soukromé a že stát vyžaduje, abychom udrželi stejnou úroveň obyvatelstva jako dříve. Většina muslimů však nevěří, že náboženství je soukromé; někteří z nich tvrdě pracují na tom, ve kterém bude islámským právem, šaríou, právním základem pro všechny.

Účinky tohoto úsilí se již projevují na celém evropském kontinentu. Máme více islámských závojů a mešit a méně karikatur Mohameda. Italský arcibiskup Luigi Negri právě vyjádřil své znepokojení nad „tendencí islámu rozbíjet hodnoty západní civilizace, zvláště to, co je zásadním rozdílem mezi politikou a náboženstvím“ – klíčovou základnou západního právního státu.

Naše selhání reprodukce není způsobeno chudobou nebo genetickou slabostí. Milán, Italský demografický bod nula, je nejbohatším městem země. Místo toho je to kvůli naší pohodlnosti, kontrole porodnosti a ztrátě důvěry v naše západní, židovsko-křesťanské hodnoty.

Co lze udělat?
Náboženství na Západě již není soukromou záležitostí. Hodnoty západní civilizace jsou nyní oslabovány ve školách, na univerzitách, v médiích a v kulturní sféře. Jedna věc je jistá: Bez odvahy trvat na ochraně našich hodnot a předávání dědictví našim dětem, my Evropané jednoduše zmizíme – stejně jako tolik skupin předtím. S námi však zmizí nejosvícenější civilizace, jakou svět kdy poznal.

Giulio Meotti, kulturní redaktor Il Foglio, je italský novinář a autor.

Příspěvek byl publikován v rubrice Přejaté, twitter se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

47 reakcí na Evropa: Ochraňme hodnoty nebo zmizí

  1. strejda napsal:

    Je to pouhý popis procesu, který před našima očima probíhá. Nic víc.
    Snižování populace by samo o sobě nebylo špatné, planeta potřebuje odpočinek na to aby se vzpamatovala a mohla i nadále být místem lidského života. Problémy jsou v tom, že na jih od Evropy stále probíhá populační exploze a nikdo ji účinně neřeší. Naši hlupáci, a že jich máme, se smáli Číně a vyčítali ji drastickou regulaci porodnosti. Jistě byly to velice těžké a kruté časy, ale Čína se vyhnula pasti přelidnění a dnes může své problémy řešit klidněji.
    Problémy jsou v tom, že kapitál chce stále zvyšovat své zisky a to bez lidí nejde. Potřebuje především odbyt a teprve v druhé řadě pracovníky. Dováží je proto ze světa bez ohledu na vznikající problémy a na množství. Nadnárodní elity se potřebují zbavit samostatně myslící populace, kultivované tisíce let v Evropě a nahradit ji především zaostalou pouští či pralesní populací. A v tom úsilí nachází velké množství pomocníků mezi Evropany, především těmi co na vlastní potomky rezignovali.
    Jediným řešením je změna společenských problémů. Možné to je, pravděpodobné příliš ne. Vždy se najde dost těch, co jsou ochotni pro krátkodobý prospěch – dlouhodobý je totiž vyloučen- vše, co bylo vybudováno zničit.
    Diskutuje se o tom, zda jsou lidé ochotni se vrátit ke kořenům a tradicím, bez té ochoty to nepůjde. A poslední, proč židovsko-křesťanská Evropa, je přece anticko-křesťanská. Mně jsou Zeus, Minerva, Poseidon a další bližší než Jehova.
    Takže, končíme a poslední nemusí zhasínat, nikdo si ho nevšimne.

    To se mi líbí

  2. tata napsal:

    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/470997-odveta-za-napadeni-nemeckych-policistu-stovky-jich-podnikly-razii-v-centru-pro-migranty.html

    To vypovídá za vše,kde v Německu pracoval nebo déle žil tak ví jak tam policajti mají respekt a pravomoce že vtomto připadě couvli je samo osobě vypovídající jak je situace vážná

    To se mi líbí

  3. Petrpavel napsal:

    Jděte do pr..le s tzv. hodnotami západní euroatlantické civilizace. Dokáže je někdo vyjmenovat bez uzardění že lže jak zákon káže?
    Nejosvícenější civilizace? Celá dlouhá staletí pod vlivem a pod vedením křesťanské nauky nabádající k poddanství za života a víře v pozemský život. Budeš-li na zemi bez odporu vláčen a poslušen budeš po smrti blažen.
    Nedělejme si iluze že islám je horší, je jen jiný.
    Z bláta do louže, z louže do bláta. A tak pořád dokola.
    Strejda popsal situaci hezky, ale zmýlil se v jednom, ne „Jediným řešením je změna společenských problémů..“, ale „Jediným řešením je změna společenských systémů…“. Protože v tomto systému není možno vyřešit správně jeden jediný problém. Všichni to víme a děláme jako bychom to nevěděli. Lžeme si. Ale, pravda, mlaskáme přitom jako nikdy předtím. To tak bývá před pádem každé civilizace.
    Co stačí rozumnému inteligentnímu člověku ke spokojenému a klidnému životu? Hodně málo hmotných statků, mír a hodně moc myšlenek, střídmosti, lásky, jistot, víry podložené fakty, bezpečí, ohleduplnosti, lidské vzájemnosti. Co nám nabízí ony západní hodnoty? Krámy z Číny, paneláky naležato po celé zemi, auta, a říká tomu pinožení se za tím nejlepší doba.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Jmenujte lepší. Konkrétně. Ukřivděnej žvanile.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Takže se vzdáte restituovaného majetku?

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Jste oba komičtí v tom jak hekáte nad vším možným i nemožným, a pak se zastáváte toho co já kritizuji. Lepších a ovladatelnějších loutek, za pár kostí shozených z obloženého stolu, si vaši vodiči nemohou přát.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Běž do hajzlu, demente.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Kapitalismus si rozvracet nedáme… 🙂
            http://outsidermedia.cz/tragikomicke-vyjednavani-o-vlade/

            To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Klídek, nenechte se vyprovokovat. Protože to je jediný účel těch povídaček.

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Nebojte se, nenechám 🙂

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Nesnáším zmrdy, zejména rudý. No nic, když už mi z vlastní imbecility poskytl víc vodítek, než jsem potřeboval, po krátký konzultaci s katastrem nemovitostí už vím přesně, kam a za kým se na tu luxusní chatu na Slapech zajedu podívat. Chtěl jsem bejt hodnej, a to několikanásobně. Když to nejde, tak to holt bude po jeho.

              To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                To už je příliš. Já žiju poklidný rodinný život, nemám na to se rvát.
                Zkusme to takto : já už tady skončím, vy své rozhodnutí vezměte zpět. Přiznám se . bojím se vás. Politika mi za zdraví, natož život, nestojí. Ano, jsem podle vašich kriterií srab!

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Už jsem tě varoval několikrát a moc sis z toho hlavu nedělal.
                O rvačku mi nešlo. Zamlada-snad. Teď už používám sofistikovanější metody. Co bych měl ze zmlácení nějakýho dědy? Akorát černý svědomí.
                Když jsem byl mladší, násilí mě hodně bavilo. Dneska už to tak úplně neplatí.
                Ale dobře-ale taky opravdu naposled: Dodrž slovo a nestane se vůbec nic, vezmu to zpět. Přísahám.
                Zkus to ještě jednou a už tě varovat nebudu.

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Se vší vážností beru na vědomí. Končím zde.
                S toutéž vážností prosím Bavora o mé zablokování.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Dobře, taky to beru vážně. Jsme domluveni.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Vy jste opravdu zruda co zde nemá co dělat,dole jsem psal ještě mirný komentář všem když už VÁM PROJDE TOTO,TAK TO UŽ SI MUSÍM ODPLIVNOUT.a jinak i kdybych na to měl doplatit takových zrůd jako vy se nebojím.JINAK MÉ JMENO JE zdenek hrabě,bydliště VARNSDORF……..pane BAVOR po tomto komentu JE NEPOCHOPITELNÉ co jste napsal až tam jste klesl tolerovat toto,jsem dost dlouho na diskuzích ale stak otevřenou vyhrůžkou jsem se nesetkal a pro VÁS JE VINÍK pp………..Ramštejne VY JSTE nejhorší odpad za ty roky co jsem se setkal,věřte že se takových lidí nebojím i kdybych na to měl sebevíc doplatit,myslím že ted jste ukázal přesně co jste lidský odpad

                To se mi líbí

    • oh napsal:

      To jako myslíte vážně? Děláte si iluze, že islám je jenom jiný.
      Jenže on je asi tak jiný, jako křesťanství z doby náboženských válek mezi katolíky a protestanty v Evropě. Nechtějte naživo potkat „moderního“ náboženského fanatika. Modernost totiž spočívá pouze ve schopnosti používat kalašnikov a dálkově odpalované bomby, ten zbytek je čistý středověk a vy, nevěřící a komunista jste jen odpad předurčený bohem k likvidaci.
      „Šest příslušníků křesťanské menšiny ve východopákistánském městě Godžra dnes uhořelo poté, co byli napadeni místními muslimy. Údajně znesvětili korán, islámskou posvátnou knihu. Podle policistů byly mezi oběťmi čtyři ženy, jedno dítě a jeden muž.“
      (I-Děs, srpen 2009) Podle tamního ministra pro záležitosti menšin vlastně k žádné urážce nedošlo, byla to jen fáma. Těm mrtvým je to ovšem prd platný.
      „Soud v pákistánské provincii Paňdžáb poslal na smrt křesťanský pár. Místní imám si stěžoval, že mu manželé poslali textovou zprávu urážející proroka Mohameda. Pákistán rouhání přísně trestá, muslimové však zákony často zneužívají v osobních sporech.“ (I-Děs, duben 2014)
      Trest smrti za „rouhačskou“ SMS odeslanou z ukradeného telefonu v západní křesťanské civilizaci také nedostanete. Zatím. Chybí vám ta možnost?
      „Západ by měl skončit s hloupou slepotou k džihádismu, která je založena na předpokladu, že nemá nic společného s islámem.“ (Salman Rushdie v rozhovoru pro v rozhovoru pro „L’OBS“) A on to, jak je islám „jiný“, zažil na vlastní kůži. A podobné zkušenosti mají i další uprchlíci před „mírumilovným“ islámem – všichni ti, které by „multikulturně vítačský komsomol“ nejraději označkoval za islamofoby, xenofoby a fašisty, jakmile se pokusí něco ze svých zkušeností sdělit nahlas, nebo dokonce vyslovit požadavek o potřebě obrany demokracie před mírumilovným islámem.

      http://zahranicni.eurozpravy.cz/asie-a-australie/190961-v-muslimskem-svete-se-rozsiruji-zakony-proti-rouhani-islamiste-je-chteji-zavest-globalne/
      Chybí vám zákony proti rouhání i jejich zneužívání k politickému boji a osobním vendetám?

      „Vládce sultanátu Brunej Hassanal Bolkiah zakázal oslavy Vánoc. Rozhodl se tak prý, aby chránil víru většinových muslimů před možným ohrožením. Až pět let vězení hrozí těm, kteří sultánův příkaz poruší. Do vězení se může dostat třeba i ten, kdo posílá vánoční pohlednice. „ (Daily Telegraph, prosinec 2015).
      Rok 2017 lze z pohledu Bangladéše hodnotit jako velmi úspěšný. Poprvé od roku 2012 totiž v této zemi nedošlo k vraždě žádného sekulárního blogera.
      Nevyhovuje vám západní kapitalismus? Mně taky moc ne. Ale nestojím o náhradu islámem jen proto, že to nebude západní kapitalismus. IMO je tahle konkrétní „náhrada“ mnohem horší než kapitalismus, paneláky naležato a krámy z Číny. Děkuju, nechci.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Nevím oh jak mám ten Váš příspěvek chápat, vždyť PP právě ukázal, že nechce potkat, Vašimi slovy : „Nechtějte naživo potkat „moderního“ náboženského fanatika. Modernost totiž spočívá pouze ve schopnosti používat kalašnikov a dálkově odpalované bomby, ten zbytek je čistý středověk a vy, nevěřící a komunista jste jen odpad předurčený bohem k likvidaci.“

        To se mi líbí

  4. Petrpavel napsal:

    Počítat není nutno umět, jen hlupák si myslí že když si půjčí miliardu musí ji vrátit, důležitá je finanční gramotnost, jinými slovy naučit se jak dovedně a beztrestně okrást svého bližního …
    https://www.novinky.cz/domaci/470989-nova-matematika-nechapou-ji-rodice-ani-ucitele.html

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Skutočne nie je nutné vedieť bezchybne počítať. Na škole nás drilovali, aby sme pracovali presne na x desatinných miest. Chyba na ľubovoľnom desatinnom miesta sa trestala rovnako. Lenže v živote sú dôležité prvé dve platné číslice. Jednak to človek väčšinou spočíta z hlavy a jednak je to presnosť do 2%. Na väčšinu aplikácií to bohate stačí.
      Čo som v živote videl, tak nebezpečnejšie a s horšími dôsledkami sú chyby metodické, než chyby výpočtu. A to vrátane mojich vlastných.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Ale vždyť ten článek je právě o metodice.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Chápem, len som si nebol na čistom, či ste na strane kritikov.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Omlouvám se. Já už se cítím povznesen nad tím zabývat se rozebíráním skutečného stavu věci, zdá se mi to zbytečné a nic nepřinášející, raději ironizuji. Tam se může ztratit pointa příspěvku.

            To se mi líbí

  5. strejda napsal:

    Přátelé, dnešní diskuse se mně opravdu zhnusila a překročila míru, kterou jsem si na toleranci nastavil. Myslím tím von ve 22:44.
    Jak jsem již napsal, mým vzorem je ten dědek na kopci ve filmu Sedm statečných. Zalezu do své chýše a budu jen pozorovat to hemžení. Některým fandit, jiné odsuzovat. Jestli se vrátím, nevím.

    To se mi líbí

    • Josef K, napsal:

      Za oba dnešní komentáře 1*.

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Dal jsem mu hodně šancí, jak s tím v klidu a důstojně přestat. Jenže si asi nemohl pomoct. Zřejmě snížený sebeovládání. A já do sebe taky nenechám píchat špendlíky donekonečna a bez reakce. Čím víc špendlíků, tím razantnější reakce. A tohle už překročilo meze.
      Tím se naprosto neomlouvám, není za co. Jen vysvětluju.

      To se mi líbí

    • lujjza napsal:

      Bývala to tu – až na občasné excesy – taková oáza pohody a slušnosti.
      Škoda.
      Po nějakém čase sem možná znovu opatrně nakouknu.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Vážení
      Doporučil bych ochladit hlavy rozpálené netypickým jarním počasím a zamyslet se nad skutečnostmi:
      1. souboje, které se odehrávají v určitém časovém úseku nejsem schopen korigovat. Nejsem ani skřivan, ani sova, jsem jen trvale unavený holub
      2. Je třeba chápat rozdíl mezi ironií a provokací. To, co v poslední době předváděl PP nebyla ironie.
      3. Každý má svou míru tolerance a svou míru reakce. Nesouhlasím s tím, co Rammstein napsal. Ale chápu, proč to napsal. Ostatně mne už PP poslední dobou také štval. Jeho umanutost je v ostrém rozporu s názory vás ostatních. Jeho systém spinování je opravdu způsobem provokace. A pokud vás někdo donutil k odchodu (což by mne mrzelo), nebyl to Rammstein ale PP.
      Prosím proto, zamyslete se nad fakty.
      A nebo aspoň pochopte, že já to takto beru.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Možná, že PP tu popichuje a je to často na hraně, nicméně, nikdy zde na Vašich stránkách nebyl tak nenávistný a agresivní člověk, jako je pan Ramštajn. Pro mne, který není bigotní katolík, je tato nenávist, která jde snad až za hrob, naprosto nepochopitelná a domnívám se, že část čtenářstva sem kvůli němu přestala chodit, což považuji za dost velkou ztrátu. Ale jsem jen občasný host, takže mně do toho nic není. Názor jsem řekl a klidně může být chybný.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Ti dva k sobě prostě nepatří. A je mi milejší otevřený bigotní katolík, u kterého vím, co čekat než popichující a někdy i zákeřný bigotní komunista. Jinak proti komunistům celkem nic nemám, vlastně jejich přičiněním dělám to co dělám, když mne nepustili na VŠ, na kterou jsem chtěl původně.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            Bavor V. napsal:
            4.5.2018 (13:18)
            Tento VÁŠ KOMENTÁŘ MÁ jednu chybu.Dost často s PP NESOUHLASÍM ač jsem levičák konečně bral bych že jeho hodnotíte podle svého pohledu ač já to celkově o něm vidím jinak minimálně když on FANATIK tak to samé je Ramštain ALE JAK JSEM ŘEKL je to VÁŠ POHLED.Ovšem kdyby nebylo tolik jiných vypadů a to naprosto neomluvitelných ze strany Ramštajna a vždy mu defakto prošli a viník byl vždy spíše ten druhý.Takže Váš koment že lidi odcházejí kvuli PP a né RAMŠTAJNOVI je hodně kulatně těžko pochopitelný

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              tato
              právě jste dokázal, že lidi odcházejí kvůli PP. Protože to je podrazák a zákeřník. Pěkně jste se nechal zmanipulovat tím „chudinkou ublíženým“. On je právě ten člověk, který nemá úctu k ničemu, co se mu nelíbí. Byl jsem rád, když tu nebyl, když se vrátil, toleroval jsem jej, ale upřímně – sral mne. Proto jsem se jej ani nepokusil zastat. Nestojí za to. Věřte tomu, nestojí za to. Neobhajuji Ramsteinovo vyjadřování, ale u něj aspoň vím, že jde od srdce. U PP šlo vždy o provokaci.

              To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Bavore, vy jste zoufalej.. to se vůbec nedá komentovat

                Ale pro přesnost, vyhrožování osobním napadením (zapálením domu či jaká sračka to byla) už tady jednou bylo, a byl to kodl. A bavor taky nereagoval.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Slime
                proč jsem na něco nereagoval, jsem tenkrát i dnes objasnil. Chcete snad, abych zavíral diskusi spolu se svým počítačem? Klidně to budu dělat, ale většina z vás se do diskuse vůbec nedostane. Chovejte se slušně navzájem s respektem k názoru jiných. Umanutost není názor, ale blbost.

                Líbí se 1 osoba

              • Slim napsal:

                Tak jinak..

                Až tady budu někomu fyzicky vyhrožovat, prosil bych o okamžité ZABANOVÁNÍ

                To se mi líbí

      • vera napsal:

        Tady nejsou fakta, tady jsou emoce, pane Bavore, bohužel. Debata ukončená odstřelem. Jak jednoduché. Jasně, ti v Oděse taky provokovali, taky vzpomínali na minulost, sami si za to mohli…
        Z mého pohledu, celý tenhle svět vede do kopru něco jako kapitalismus ruku v ruce s církví, ten bílej otec co umývá nohy uprchlíkům a celá církevní charita vydělávající na pomoci uprchlíkům, jakože slavná pomoc bližním, Co proti tomu je dávná minulost se znárodňováním a dalšími činy? Proč to vytahovat, když bychom měli hledat nějaké společné kroky, kterými zachráníme naše obyčejné tradice. Domlouvat se, jak to všechno zvládnem…
        Když srovnám ironii a popichování s agresivní rukou na meči… za mně jasno. Nad mečem má vládnout chladná hlava. Škoda.

        To se mi líbí

    • tata napsal:

      Strejdo souhlas to co napsal se naprosto vymyká všemu a navíc při tiché podpoře Bavora,víše jsem k tomu napsal své

      To se mi líbí

  6. Miluše napsal:

    Také mi to vadí, strejdo. Dříve jsem měla pocit, že jsem v prima společnosti. Je to škoda.

    To se mi líbí

  7. Bavor V. napsal:

    Dostal jsem mailem. Přeberte si to jak chcete, ani já to neberu doslova:
    experiment na americké vysoké škole

    JEDEN AMERICKÝ PROFESOR EKONOMIE NA MÍSTNÍ VYSOKÉ ŠKOLE NIKDY NENECHAL PROPADNOUT JEDINÉHO STUDENTA, ALE NAJEDNOU NECHAL PROPADNOUT ROVNOU CELOU TŘÍDU. PROČ? PROTOŽE
    * TŘÍDA TRVALA NA TOM, ŽE OBAMŮV SOCIALISTICKÝ MODEL FUNGUJE, ŽE NIKDO BY > NEMĚL BÝT CHUDÝ ANI BOHATÝ, VŠICHNI BY MĚLI BÝT ZHRUBA NA STEJNÉ ÚROVNI.
    * PROFESOR ŘEKL: „OK, UDĚLÁME V TÉTO TŘÍDĚ EXPERIMENT OBAMOVA PLÁNU. ZNÁMKY Z JEDNOTLIVÝCH TESTŮ ZPRŮMĚRUJEME A VŠICHNI TAK BUDOU DOSTÁVAT STEJNOU ZNÁMKU JAKO JE PRŮMĚR TŘÍDY, TAKŽE NIKDO NEPROPADNE, ALE NIKDO ANI NEDOSTANE ZA 1.“
    * PO PRVNÍM TESTU BYLY ZNÁMKY V PRŮMĚRU A KAŽDÝ STUDENT DOSTAL ZA 2. STUDENTI, KTEŘÍ TVRDĚ STUDOVALI, BYLI TROCHU ZKLAMANÍ A STUDENTI, KTEŘÍ STUDOVALI MÁLO, BYLI SPOKOJENÍ.
    * U DALŠÍHO TESTU STUDENTI, KTEŘÍ STUDOVALI MÁLO, STUDOVALI JEŠTĚ MÉNĚ A TI, KTEŘÍ STUDOVALI HODNĚ, SE ROZHODLI, ŽE JIM PRŮMĚR STAČÍ, TAKŽE I ONI STUDOVALI MÁLO. V TOMTO TESTU BYL PRŮMĚR 4! NIKDO NEBYL SPOKOJENÝ.
    * PŘI TŘETÍ ZKOUŠCE BYL PRŮMĚR 5. JAK ZKOUŠKY POKRAČOVALY, PRŮMĚR SE NIKDY VÝRAZNĚ NEZVÝŠIL, VŠE SE ZVRHLO V NÁSLEDNÉ HAŠTEŘENÍ, OBVIŇOVÁNÍ A NADÁVKY.
    NIKDO NECHTĚL STUDOVAT VE PROSPĚCH NĚKOHO JINÉHO. K JEJICH VELKÉMU PŘEKVAPENÍ VŠICHNI PROPADLI.
    * PROFESOR KONSTATOVAL, ŽE SOCIALISMUS UŽ Z PRINCIPU NEMŮŽE FUNGOVAT, PROTOŽE ODMĚNA ZA PRÁCI MŮŽE BÝT SKVĚLÁ, LIDÉ MOHOU MÍT MOTIVACI USPĚT, ALE KDYŽ SI VLÁDA CELOU ODMĚNU VEZME, NIKDO
    SE NEBUDE SNAŽIT NEBO NEBUDE CHTÍT USPĚT.
    PĚT VĚT, KTERÉ SE VZTAHUJÍ K EXPERIMENTU:

    1. NEMŮŽETE LEGISLATIVOU UDĚLAT Z CHUDÝCH PROSPERUJÍCÍ A PROSPERUJÍCÍ LEGISLATIVNĚ ODSTAVIT OD PŘÍJMŮ.
    2. CO DOSTANE JEDEN ČLOVĚK, ANIŽ BY SI TO ODPRACOVAL, TO MUSÍ ODPRACOVAT JINÝ ČLOVĚK, ANIŽ BY ZA TUTO ČINNOST OBDRŽEL ODMĚNU.
    3. VLÁDA NEMŮŽE DÁT NIKOMU NIC, ANIŽ BY SI TO DŘÍVE NEVZALA OD NĚKOHO JINÉHO.
    4. NELZE ROZMNOŽIT BOHATSTVÍ TÍM, ŽE SE ROZDĚLÍ.
    5. JESTLIŽE SI POLOVINA LIDÍ PŘEDSTAVUJE, ŽE NEMUSÍ PRACOVAT, PROTOŽE SE DRUHÁ POLOVINA O NĚ POSTARÁ,
    a když druhá polovina zjistí, že není dobré pracovat, protože někdo jiný BEZPRACNĚ DOSTANE TO, CO ONI VYTVOŘILI, TAK TO JE ZAČÁTEK KONCE KAŽDÉHO NÁRODA.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.