Politička strany Merkelové vydělá miliony z utečenců ve svém hotelu


By VOICE OF EUROPE  15. dubna 2018

Pro vlastníky hotelů je krize uprchlíků v Německu velkým obchodem. Pouze v Kolíně nad Rýnem 2 200 uprchlíků již žije v hotelech a vlastníci dostávají odškodnění od 20 do 35 eur za den.

BILD

Staat zahlt 2,4 Mio. Euro – Politikerin kassiert auch für leeres Flüchtlings-Hotel https://www.bild.de/politik/inland/fluechtlingsheim/politkerin-kassiert-auch-fuer-leeres-fluechtlings-hotel-55388828.bild.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter …

22:58 – 13 Apr 2018

Staat zahlt garantiert 2,4 Mio. Euro – Politikerin kassiert auch für leeres Flüchtlings-Hotel

Diese CDU-Politikerin verdient blendend an der Flüchtlingskrise. Der Staat macht es ihr leicht. Der Steuerzahler blecht.

bild.de

Nyní se ukázalo, že Andrea Horitzky, místní politička CDU A.Merkelové, je jedním z majitelů hotelů kde sídlí uprchlíci, který má dlouhodobou smlouvu s městem. Ale to není celý příběh.

V porovnání s ostatními hotely v Kolíně nad Rýnem je sedmiletá smlouva Horitzké nejdelší. Dohoda byla také učiněna v době, kdy počet uprchlíků již výrazně poklesl.

Podle německého Bildu v současné době žije v hotelu 26 uprchlíků za odměnu 35 eur za osobu denně. Ale brzy bude k dispozici více postelí, protože Horitzky plánuje renovovat hotel a rozšířit kapacitu s pěti přistýlkami. Vzhledem k tomu, že smlouva není ukončitelná, může politička CDU vydělat až 2,4 milionu eur, píše Bild.

Městská správa nechce potvrdit, zda se sama politička CDU zapojila do jednání o dvou milionech eur.

Horitzky řekla Expresu : „Hotel je mou profesí a tudíž můj soukromý podnik. Druhým je moje dobrovolná účast v CDU. Chci něco udělat pro lidi v Kolíně. “

Město Kolín nad Rýnem připustilo chyby v ubytování uprchlíků v hotelech. Po přezkoumání zakázek starostka Henriette Rekerová uvedla, že „postupy týkající se dohod s hotelem a turistickým ubytováním je třeba zlepšit. To se týká zejména zahrnutí dříve nesplněných doložky o ukončení. “

Dříve jsme informovali o tom, jak se majitelé hotelů a nemovitostí v Německu stávají milionáři v důsledku bydlení uprchlíků v drahých bytech a hotelech.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Přejaté se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

82 reakcí na Politička strany Merkelové vydělá miliony z utečenců ve svém hotelu

  1. vonrammstein napsal:

    Je to židovka, co je na tom divnýho?

    To se mi líbí

  2. bob napsal:

    Ten ekonomický potenciál Německa moje hlava nebere….
    Po více, než symbolické reakci Německa na Novičok a zdrženlivému postoji k Akcím v Sýrii, jsem nakonec rád, že EU šéfuje Německo…(z mého hlediska reagovalo Německo násobně líp, než naše připo….á vláda)
    Vzhledem k tomu, že projevilo zdravý rozum, věřím, že projeví v blízké budoucnosti i zdravý rozum v oblasti uprchlíků.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Byli-li bychom svobodnou a nezávislou zemí nemělo nám být jedno jak se zachová Německo k uprchlíkům?
      Projevem zdravého rozumu německých voličů a politiků je i to, že se snaží napravit svou chybu při bezbřehém přijímání uprchlíků a snaží se je rozmístit po celé Evropě.
      Řešme a vyřešme naše politiky – vyřešíme to pak bez Německa a Francie (které logicky řídí EU, mají nejvyšší zastoupení), bez EU (která vnucuje) a bez NATO (které nepomáhá). Já vím, naivní přání. Českého voliče nevyměníš…

      To se mi líbí

      • vera napsal:

        Nesvádějte to jenom na voliče. Přebírám v tom nákupním vozíku, a mám pocit výprodeje, vytahuju jeden šunt vedle druhého, tak vezmu něco co má aspon trochu pevné švy, aby to aspon na chvíli vydrželo…a vycházím ven, a prodavači se smějou, jakože koukněte co si ta Kobliha nese…to je tak nefér. To stranám přece chybí sebereflexe, je jim úplně jedno že dostanou minimum procent, tak co my s tím už tak můžem dělat?

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Vybírat, přebírat, sledovat, hodnotit, a klidně přejít „jinam“…
          Jak říká Zeman jen hlupák nemění pohled na věc když se změní okolnosti.

          To se mi líbí

          • vera napsal:

            Jasně, ale volby jsou jen občas, a dopředu si těžko troufám změny odhadnout, už jsem zažila situaci že ve městě vyhráli volby drtivě komunisti, a stejně utřeli, protože další strany se spojily a vládly si samy. Okamura je živwl, ale kdo jsou ti za ním, co dokáží prosadit oni? Celá politika je o kompromisech, o vlnách v zákulisí, já jako volič můžu jen naznačit směr ) Teď právě nechci nadávat na čsssd, protože nevím co novější vedení udělá, vůebc netuším jak je silné a co bude chtít prosazovat… Chci říct. My možná nemáme jiné než české voliče.
            jenže my nemáme ani jiné než české politiky 🙂

            To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Já jen – kdoví jaký by ten ekonomický potenciál byl, kdyby jejich firmya banky musely danit u nás a nikoliv u nich. Kam se kouknete – většina matek našich Klausem privatozovaných firem je odtamtud. nedivím se měli to nejblíž a nejlíp se vyznaly.

      To se mi líbí

  3. lujjza napsal:

    Syrský prezident Bašár Asad vrátil Řád čestné legie, nejvyšší francouzské státní vyznamenání, které dostal v roce 2001.
    „Prezident Asad nepovažuje za čest nosit vyznamenání udělené režimem, jenž je otrokem Spojených států, které podporují teroristy,“ zdůvodnila vrácení řádu prezidentská kancelář.
    https://www.novinky.cz/zahranicni/469772-asad-vratil-francii-rad-cestne-legie.html
    Bravo!

    To se mi líbí

  4. Petrpavel napsal:

    Hrdinní bojovníci s tradičními stranami českého klientelismu a korupce a tradiční strana českého klientelismu a korupce budou vládnout spolu.
    Velmi neupřímně blahopřeji voličům ANO k jejich vítězství blbosti a naivity nad rozumem.
    Další čtyři roky zmařeny.
    Hlavně že důchodcům přidají tři stovky, zvýší minimální mzdu, zavedou cenzuru, přivedou nás do války (to je asi tak všechno co zvládnou), budou mluvit o sociálním bydlení, o reformách, o podpoře rodin s dětmi, o svobodě, o demokracii, … o světlé cestě ke kapitalismu. Mluvit.
    https://www.novinky.cz/domaci/469766-cesta-k-vlade-otevrena-cssd-vnitro-dostane.html

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      To zklamání, když neuspěl Okamura. Ale Komunisti u toho přece budou, tak o co vám jde? O vládu Komunistů? Tak ta už tu nebude, můžete v klidu spát a snít.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Vy jste spokojen?
        Samozřejmě zklamání když neuspěla SPD a KSČM.
        Jsem přesvědčen že u toho Komunisti (proč velké K?) nebudou. Že sobotní sjezd nastaví jiné, pro ty dvě strany vzhledem k jejich eurohujerství a natohujerství nesplnitelné, mantinely pro případnou podporu této vlády, nezapomeňme, s podporou zatím jen 95 poslanců. No, a když podlehnou a podpoří tuto vládu, zbude mi ještě SPD.
        Koho vy po tomto zklamání z ANO podpoříte?

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Nevím, čím mne mělo ANO zklamat? Jsou určité mantinely, ve kterých se musí každý politik nějak pohybovat. Ani KSČM by nemohla jinak, jen leckde opatrněji a leckde tvrději, ale v podstatě stejně. Jsme tam, kde jsme, berte to jako realitu.
          A zda podpoří nebo nepodpoří vládu, to laskavě nechte na nich.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Opravdu musí? Kdyby jim nešlo o korýtka …
            Ale máte pravdu že by KSČM moc nemohla hned a tvrdě, trestání bombami umí „naši spojenci“ skvěle.

            To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Čím by vás mělo zklamat? Promiňte, neuvědomil jsem si že nezklamalo ale potěšilo, stejně jako ona 4 % hlasujících v anketě o této skvělé vládě :
            https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vystrel-exposlankyne-Kdyz-mi-kolegove-rikaji-o-maturantech-co-dokazi-rict-z-oblasti-dejin-ci-spolecenskych-ved-obavam-se-ze-pri-demonstracich-sli-za-pokrikujicim-davem-bez-znalosti-problemu-532792

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Prostě bez Okamury ta vláda nebude vládnout, že?. Existují momentálně dvě rozumná řešení ANO+ČSSD(+KSČM) nebo ANO(+SPD+KSČM). Další není. Ta první varianta je lepší, protože Okamura je přece jen neřízená střela. Pokud to neprojde, je třeba udělat jakýkoli pokus o důvěru a nechat jmenovat třetí vládu. Pak nastupují teprva volby. Protože páni kapříci si rybník předčasně nevypustí. Takže přestaňte už tady šířit svoje fantasmagorie a doufejte, že ta vláda bude a že bude k něčemu dobrá. A nechte jiným jejich názor. Paní Věra vám to vysvětlila jasně, ale vy radíte „jít jinam?“ A kam, když tenhle výběr, který popisuje, je v celé republice. To má emigrovat?

              To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Každý jistě pochopí, že „jít jinam“ neznamená emigrovat, ale dát důvěru někomu jinému kdos se chová a pracuje lépe než dosavadní favorit.
                Proč by měl být Okamura neřízená střela? Proto, že to říkali v rádiu nebo v televizi? Proto, že ostatní „demokratičtí“ politici jsou někým, svými sponzory, řízeni?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Každý jistě pochopí, že „jít jinam“ prostě nelze. Ten výběr je omezený a je jedno, jestli vybíráte v Praze, Brně či Horní Dolní.

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Lze vybrat i ze dvou zel to menší, natož když je možnost vybírat z několika desítek politických subjektů. V Praze, Brně či Horní Dolní. Nebo snad ne?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ale ten výběr je vždy subjektivní. Ale jít jinam prostě nelze. Sortiment je pořád stejný. Už konečně pochopte, co paní Věra napsala.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Petrpavel napsal:
                23.4.2018 (10:24)
                0 0 Rate This
                Lze vybrat i ze dvou zel to menší, natož když je možnost vybírat z několika desítek politických subjektů. V Praze, Brně či Horní Dolní. Nebo snad ne?

                Problém lidí a bohužel musím napsat fanatiků,je že si myslí že to jejich menší zlo musí vnimat i ten druhý,rozdíl mezi mnou a VÁMI JE,ŽE SICE JSEM zřejmě volil stejného co VY,ALE NEVYČÍTÁM druhým že volili jiného a tím pádem jsou Vámi někam do náké škatulky zařazeny věčinou viz třeba zde……..Vaše citace….Velmi neupřímně blahopřeji voličům ANO k jejich vítězství blbosti a naivity nad rozumem.

                Když už někomu něco vyčítám tak třeba jako panu domácímu že obhajuje ANO TAKÉ TROCHU FANATICKY,nebo ritíři že to co vyčítá komunistům by schvaloval svým faforitům ale nikdy bych si nedovolil kritizovat že má volba byla rozumnější než jejich,mužeme se bavit že určité subjekty každý z nás vidí jinak ale nikoliv že má volba menšího zla je menší zlo i ostatních

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Tato, diskusi je možno pochopit jako vyčítání něčeho někomu, tak to chápete vy. Ale i jinak : jako vyslovování názorů. Podle mého každý nechť vysloví svůj názor. Tak se děje. Já tady nevidím žádný problém.
                Napište klidně že člověk který si nemůže vybrat mezi KSČM a SPD je v.l, já se neurazím, bude to jen váš názor. Ale nepeskujte mimochodně.

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Bavore 11:53 : chcete-li tím říci to co já tvrdím už dlouhou dobu, totiž že je jediným dobrým řešením změna systému, přesněji režimu, pak souhlas.
                Pohybujeme-li se v kleštích stávajícího systému pak nezbývá než volit menší zlo tak jak jsem naznačil. A pokusit se vybírat takové menší zlo které dává v relativně dohledné době šanci na tu změnu (systému) – to je to „jít jinam“. Jinak je to točení se v kruhu.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Humoristo…
                Komunisti patří mezi nejbohatší lidi ve státě. A ti budou měnit režim? Nenechte se vysmát…

                To se mi líbí

              • vera napsal:

                Petřepavle, vybírat si ze dvou zel, to je dobrá rada. Ale co myslíte tím, nejmenší zlo z několika desítek subjektů? Jo, v Horních Dolních jich je hodně, co dědina to jiný subjekt.
                Jsou super v tom daném místě, skvělí lidé, starosta je předsedou sportovního klubu Podještědští Pardálové, spousta stran typu Nezávislí, Nespokojení, Město pro vás, Volte Město. Fajn.
                Ale co dál? Co můžou nabídnout z velkých témat, jaká témata můžou ovlivnit, jsou schopni vstoupit do velkého prostoru, jak dlouho v něm vydrží?
                Takže se přehrabuju ve větších stranách. A tam to je v poslední době fakt těžký. SPD není špatný, ale jestli Okamura chytne zánět hlasivek, jaká bude jeho eskadra, nerozplyne se jako pára nad hrncem? Myslím že jeden z důvodů, proč se Babiš radši vrátil k jednání s čssd, je u SPD absence něčeho a někoho víc než Tomia. Já jim strašně fandím, ale nevěřím jejich síle! já je prostě na scéně vidím jako takové trochu mátohy, nevím z čeho rostou jejich myšlenky, nevím si s nima rady.
                A s tímhle mám prostě potíž. V každé straně je někdo sympatický, ale zbytek jsou nemastní neslaní, co žijou jenom z toho, že nechtěj komunisty. To fakt není žádná kvalita)

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                1/
                vero, já Vám to trochu ulehčím. To co jste napsala o Okamurovi, že nevíte, netušíte a tak podobně je naprosto pravdivá a správná úvaha jedince, kterej už má přeci jen něco za sebou. Ale to je zároveň to, co Vás limituje. To že Vás to nutí se neustále přehrabávat a hledat v těch „tradičních“ je, bohužel, Váš největší omyl a problém!!! … a ptáte-li se proč, no protože to, co si Vy představujete pod těma „tradičníma stranama“, už tam dávno NENÍ, vero, je u nich pouze to, co je Vám jasný u Okamury … a je to ještě horší, než si myslíte. „Tradiční značka strany“, vero, dělá cca 10% jistých ve volbách a že ji dokážou současný politikáři ve volbách prokaučovat pod těch 10%, je právě to, co se Vám tady snažím naznačit! Takže téměř jedno= prašť, nebo uhoď, dalo by se říci (i když Vám PP bude cpát to svý současný komunistický panoptikum horem-dolem). Soustřeďte se pouze na jednu pro Vás stěžejní otázku a to ostatní prostě hoďte za hlavu = bohužel, ale přijdete na to taky! Zatím přeji hodně štěstí v tom Vašem přehrabování.

                … jinak u nás byla nádherně temně krásná silná jarní bouřka, tak sem ji celou pročuměl, doporučuju.

                2/
                Bavore jinak trefa na komoru tomu PP = „Humoristo…“ a vo tom to je, ale na to PP nikdy nepřistoupí, neb tomu neuvěří a nevěří!

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Vy si s tím určitě vero poradíte sama nejlépe.
                Pro mě jako pro Pražana je třeba zajímavý tento kruhový graf (pro přesnost : Trojkoalice v Praze sdružuje KDU-ČSL, Stranu zelených a STAN) aneb není nad protikorupční vládu ANO+ČSSD 🙂 :
                http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/krnacova-chce-do-prazskych-firem-prilakat-odborniky-a-skoncit-s-trafikami-1230394

                To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Mám takový dojem že ANO pomalu bude končit. Nevím, ač-li to nebylo v plánu a nařízené odněkud zeshora , proč nespolupracoval s pohodlnou většinou či nešel do nových voleb , kde by tu pohodlnou většinu získal. Takhle moc pochybuji a jsem moc zvědavá na volby.záískal

      To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Nemůžu se zbavit nepříjmnýho pocitu, že si p.Babiš významně nařízl větev – oni ho totiš socíci nepochybně podrazí….

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        To ani já, ale nakonec, byla to jeho pila a jeho ruce. 😐

        To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Pokud by jej podrazili, naopak bude na koni a opět bude moci vykřikovat: „Já chtěl, ale oni…!“

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Jenomže pak jeho vykřikování už uvěří jen opravdoví naivové…a těch zase není tolik, viz ta anketa výše odkázaná v PL.cz o spokojenosti s vládou ANO+ČSSD – 6 % spokojených.

          To se mi líbí

    • tata napsal:

      Ach jo rozhodně nepatřím k zastáncům ANO ALE NADZVEDNE MĚ ZASLEPENOST co jste tímto příspěvkem…Petrpavel napsal:
      20.4.2018 (07:50) a dokonce dostal 6 palců……….. A KOHO VOLIT……..byla snad rozumná volba……..volil jsem zřejmě jako VY ALE HRDÝ NA TO NEJSEM ,Protože pro muj pohled to byla jen z nouze ctnost,urážet voliče co volili jinak když sám jste volil co y klidně jiný mohl nazvat těmi samími slovy……..nikdo neměl dobrou volbu,JÁ komunisty volil že hold jiná strana pro můj pohled není když už jsem nechtěl volit ČSSD,myslet si že snad komunisti jsou jiný je hodně velká zaslepenost

      To se mi líbí

  5. Cech napsal:

    Je sice pravda že Deljagin trochu nafukuje ale zdá se že vývoj mu celkem dává za pravdu :
    „Ruská společnost je v hlubokém šoku, protože jsme si zvykli na to, že Evropané jsou nositelé evropských hodnot.
    Evropské elity tyto hodnoty ale pošlapaly a nositeli se ukázali být Rusové.“
    S čím lze souhlasit je jeho závěr :
    „Musíme podporovat patrioty evropských zemí, protože jestli bude pokračovat současný trend a ten bezesporu pokračovat do roku 2020 bude, tak Rusko musí začít připravovat schopné kádry pro jednání s evropským chalífátem, který bezpochyby přijde.“
    Tož celkem objektivní úvaha, zakládající se na současné Evropské realitě.

    To se mi líbí

  6. lujjza napsal:

    „Nemocnice dovážejí do Česka lékaře bez diplomu, nechci čekat, až budou umírat lidé, říká Kubek“
    Některé nemocnice ve velkém dovážejí lidi z Ukrajiny, kteří se deklarují jako lékaři, tvrdí prezident České lékařské komory Milan Kubek. Zástupci stavovských komor se dohodli s vládou, že ukončí projekt Ukrajina. Na jeho základě se do tuzemských nemocnic dostalo několik desítek lékařů, kteří nemuseli prokazovat své vzdělání. Premiér pochopil, že je rozdíl mezi masokombinátem a nemocnicí, říká Kubek. Sám ale neví, kolik přesně lidí bez diplomu v Česku může být. Nabyli jsme empirické zkušenosti, že je to hromadný jev, vysvětluje. Věříme, že Česká lékařská komora konečně získá právo zkontrolovat, jak vypadá personální vybavení nemocnic, dodává.
    https://video.aktualne.cz/dvtv/ukrajinsti-lekari-bez-diplomu-nechci-cekat-az-budou-umirat-l/r~8707a9c043e811e88560ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=recombee1&utm_term=position-1

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Co by asi říkal Kubek, lékaři a všichni studenti medicíny kdyby nějaká vláda rozhodla že medici musí po vystudování nastoupit tam kde jsou potřeba nebo vrátit státu náklady na jejich vzdělání?
      Brečet umí dobře, řešit neumí, resp. umí, ale nechtějí.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Nejsou to je medici – je to všude. NADNÁRODNÍ MAJITELÉ= TO VYŘEŠÍ ZA NĚ. Dělá se to tak, že přesunou své pracovníky z Asie a pod. sem do česka pod záminkou nedostatku pracovníků. Ti ale nic neumí, taky neumí řeč, tak jen stojí jako stafáž, uculují se jak ti tři pitomí češi dělají i za ně. Jen jsem zvědavá, jak budou pokračovat, až i ten poslední vyučený odejde. Pořád ty naše novodobé odborné rady a prezidenti kdečeho skuhrají že nejsou lidi – přesto že je to jejich práce, že odborná učiliště a školy zlikvidovali. A nic nedělají proto aby se nábor a podmínky zlepšili. Nakopat a vykopat je všechny. Pazgřivci.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Jenže vysvětlete těm mladejm, že jako technici si vydělají víc a hned. Tento týden byla reportáž z plzeňské ZČU, jak jim chybí studenti na přírodovědných studiích. Patrně proto, že tam je potřeba logicky myslet. A u spousty mladých ta logika nějak chybí.
          P.S.
          Já nebyl nikdy bůhví jaký matematik, ale právě logika a logické úlohy mne moc bavily. A také mi umožnily udělat maturu z matiky. Dostat něco jiného, tak jsem letěl. No a dneska počítám a počítám…

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            No tady šlo o vyučené kuchaře, kteří u té firmy byli 10 let,. No a protože za stejné peníze dělat i za ty culítka se samozřejmě .. žeano.. tak jeden už odešel a další je na odchodu. Jo tak odměńují dobré pracovníky…..no a takhle u nás přece NEMÁME žádné migranty.

            To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Znám pár „východních“ lékařů (podle jména nerozeznám UK a Bělo) a mohu potvrdit, že umí. Takže možná by si pan Kubek měl udělat pořádek na svém pískovišti a vysvětlit svým kolegům, že by měli dbát na lékařskou etiku a kde získali diplom, tam něco odléčit. A pochybuji, že nemocnice berou někoho bez diplomu.

      To se mi líbí

      • berkowitz napsal:

        Pane Bavore, že není Kubkovi líto obyčejných Ukrajinců, kdo je bude léčit, když před rozvinutou demokracií na Ukrajině utíká kdekdo?

        To se mi líbí

  7. K-k. napsal:

    OT: Pane Bavore, mejlík se k vám řítí… 🙂

    To se mi líbí

  8. berkowitz napsal:

    Americká Demokratická strana podala v pátek žalobu na ruskou vládu, volební štáb současného prezidenta Donalda Trumpa a server WikiLeaks že se spikli, aby pomohli v roce 2016 vyhrát Trumpovi volby. Uvedla to televize NBC. Zmíněné jsou trestné činy spiknutí, zneužití počítače či nezákonné zacházení s obchodními tajemstvími.

    To se mi líbí

  9. jaa napsal:

    Dlouho jsem to hledala -našla . úplně střízlivý popis situace. Tak jiné od dob – kdy jsme Egyptem vandrovali, bez obav, Tak děsivé a to se ještě nedali do pohybu oni. Pouhých 40 let a jak strašně se to změnilo. A proto musela být Lybie rozvrácena … a vodu tam převzali frantíci. proto asi musí být Syrie zničena… aby tamější zdroje vodní tak převzal někdo – jak jinde. A aby nebylo vzoru, že to jde i jinak…
    Mor a cholera na ty prevíty, co na tom vydělávají. Já pořád vidím ty školáky v e školních uniformách jak s knížkami podpaží upalovali ráno do školy, školní dvory plné dětí – když my jeli autobusem okolo. Kdováí jak to tam je te%d. My tam byli v době, když se ještě jelo po Násirovsku. hmm

    To se mi líbí

  10. lujjza napsal:

    Z článku na PL – odkaz nedávám, protože je v něm jméno „mořského ptáka“

    Český orientalista, arabista, překladatel a analytik Petr Pel..án:
    „… bychom v tomto sporu měli stát na straně spojenců, protože to jsou naši spojenci, i kdyby byla pravda na straně Sýrie a Ruska.
    Já říkám, že my musíme věřit svým spojencům, protože nesmíme věřit svým nepřátelům, i kdyby náhodou zrovna tu pravdu měli,“ uzavřel téma Peli..n.

    To se mi líbí

  11. blbíš napsal:

    Technická!
    Hele Bavore, otázka související s tím placatým chytrým telefonem:
    Kdyby ty Vaše žlutý firemně-logový pruhy s těma šípama nebyly = objevil by se mi na displeji telefonu i ten svislej sloupec s těma „Nejnovější komentáře“, vešel by se tam, co říkáte?

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.