Třetí šálek


Mezinárodní den zdravého spánku, Mezinárodní den lesů

Když se vraždilo v hotelu Excelsior, všiml si inspektor Brůžek použitých skleniček na stole. Zachránil je na poslední chvíli. Nakonec se ukázalo, že šlo o klíčový důkaz při řešení případu.
Když zabili Jána Kucjaka a jeho přítelkyni, zbyly na místě činu tři šálky. Zdálo by se, že se kolem nich začnou rojit investigativní novináři. Jsou jich v Česku i na Slovensku spousty a jsou daleko schopnější (odhodlanější) než policie.
Slovenská policie vyjevila, že kdosi vstoupil nenásilně do Kucjakova domu, nic neukradl, zastřelil dva lidi a zmizel. Informace o tom, že u mrtvol byly náboje (prý znak mafiánské vraždy) byla posléze zmírněna konstatováním, že se tak nějak jen „rozsypaly“ při „přebíjení zbraně.


Kdo někdy viděl pistoli, ví že každá má v pažbě zásobník s několika náboji. Po výstřelu je zpětným rázem závěr posunut zpět a vyhodí prázdnou nábojnice. Místo ní se ze zásobníku zasune do hlavně nový náboj a zase se může stisknout kohoutek. Kdyby se náhodou prázdná nábojnice zasekla, musí být závěr posunut rukou. Profesionálního vrah, který loví po kapsách další náboje a rozsypává je po zemi je dobrá pro veselohru. Jenže tady šlo o tragedii.


Kdyby byl vrah pečlivý, snažil by se sebrat dvě prázdné nábojnice, protože z otisku úderníku lze identifikovat zbraň ze které se střílelo.
Po vraždě se neuvěřitelné stalo skutkem. Novináři ztratili svůj pátrací čuch a zdravou nedůvěru k oficiálním informacím. Přijali tezi, že Kucjak psal o mafii, ergo, mafie ho umlčela.
V informačním stínu se začaly dít věci. Otevřely se dveře pro hněv lidu. Pryč s Ficem, pryč s ministrem vnitra a vládou. Lid chce předčasné volby.
President Andrej Kiska má v ruce hořlavinu a s rozvahou hodnou svého majestátu přiživuje ohníčky na náměstích.
Kiska je podle Wikipedie podnikatel a filantrop. Byl v devadesátých letech rok a půl v USA a tam prý v sobě objevil chuť podnikat. Půjčoval peníze a vydělal stamilióny. V roce 2014 byl vyšetřován policií pro daňový únik.
Všici a všude kradnů. Policie případ odložila, protože byla „projevena účinná lítost“ a daň byla doplacena. Bylo by přece jenom hloupé mít policejně stíhaného presidenta.
Slovenský president přijal Ficovu demisi. Mohl vyslovit naději, že si nová vláda povede lépe a slíbit že se on sám postará (v rámci svých ústavních možností), aby stát konal. Mohl vyzvat k uklidnění situace, ale neudělal to. Neříká tak ani tak, kdo se v něm vyzná.
Dávno nejde o Kucjaka. Jde o likvidaci sociální demokracie na Slovensku. První kroky byly udělány a tak ustoupit není kam.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozdravy z Poottawí se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

71 reakcí na Třetí šálek

  1. strejda napsal:

    Pokud není kam ustoupit, tak je to kdo z koho. V tom případě záleží na tom, jak jsou karty rozdány a jak jsou nastudovány klíčové role. A také na tom kdo je režisér. A klasický detektivkář by dodal cui bono.
    A tak můžeme luštit. Režisér je daleko, kompars na Slovensku. Cílem je na malé, vhodné zemi vyzkoušet novou strategii. Karty jsou rozdány podle výše vloženého vkladu.
    Jediná možnost narušení je tedy v nastudování hlavních rolí. Tam se mohou dělat chyby a jistě se udělají, vždy se udělaly, ale vesměs to režisér nějak zvládnul. Ale ne vždy, příkladem je Hong-Kong.
    Ukrajina je opačným případem, kdy se nakonec muselo příliš zatlačit na pilu. A výsledek je tristní.
    Slovensko si musí pomoci samo – promiň Navajo – ale Česko a další se musí včas připravit.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Zde se přikláním k Vašemu hodnocení ovšem dovolím si připomenout, že Česko již mělo být dávno připraveno.V obou zemích jak v Česku tak na Slovensku se hraje především o nové předčasné volby.
      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ano-vyjednava-s-hamackem-ale-v-hnuti-se-mluvi-i-o-predcasnych-volbach-43955?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp
      Proto i když ČSSD dostane všechna čtyři ministerstva, tak ji to nebude stačit a bude požadovat krom ministerstva financí i zastavení všech dosavadních kroků provedených hnutím ANO směřujícím ke zdanění církevních restitucí.
      Tož předčasné volby budou protože ty stávající se viditelně opravdu nepovedly.To nesmírně důležité jak na Slovensku tak v Česku je aby na tento uměle vyvolaný „majdan“ v obou zemích lůza odpověděla s náležitým důrazem.Tak jako dokázala téměř nemožné v Česku tj. překonala cílenou a téměř dokonalou Znášikovskou manipulaci.No a jestli to volič nesvede tak ať se potom volič nediví, jak rychle mu v budoucnu padne životní úroveň.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Keď ste už spomenuli tú Znášikovskú manipuláciu, tak od predčasných volieb nečakám nič dobré. Tie opozičné strany nie sú v takej forme, aby mohli očakávať radikálne lepší výsledok, než majú. Takže je podozrivé, že idú za predčasnými voľbami ako stávkou na istotu.

        To se mi líbí

    • vera napsal:

      Dokážete si představit, co by se tady dělo, kdyby prezidentem nebyl Zeman, a Babiš kdyby odstoupil? Lišili bychom se něčím od dnešního Slovenska? Obávám se že ne, a že pokud nenajdeme silné osobnosti, tak ten hukot prožijeme taky.
      Neznám jinou přípravu, ale bohužel, neznám ani takové osobnosti.
      Určitě to nemůže být Drahoš a ten jeho spolek Společně pro Česko. Si myslím že si ho může sprčit kamsi )

      To se mi líbí

  2. bob napsal:

    Především autorovi dík a pochvala za (opět) skvělý článek.
    K tomu není co dodat.
    Došlo k tragické politováníhodné události.
    Nicméně v první řadě se musím pozastavit nad hysterií novinářské obce, jako jak je to strašné, když je zavražděn novinář….
    A co když je zabit třeba policajt při výkonu povolání.. ..?
    Já si vždy kladu otázku komu to posloužilo?
    Ficovi? Kaliňákovi? – určitě ne
    Jsou protesty v ulicích spontánní nebo organizované ?
    Kým jsou organizované?
    Hysterie hraje hlavní roli i v případu vraždy (?) „dvojitého“ špióna.
    Hned napadení země NATO chemickou zbraní…
    Co když to byla nešťastná náhoda. Mohu si třeba myslet, že dotyčný látku vlastnil a chtěl s ní nějak naložit… O „dvojitém“ špiónovi si nedělám iluze…
    Ale ještě dříve, než se vůbec mohlo něco vyšetřit, už máme viníka..
    Buď Rusko nebo přímo Putin.
    A mašinerie se rozjíždí… Solidarita spojenců….
    A zase otázka, pro koho je to dobré…(určitě ne pro Rusko)
    A nezávislá veřejnoprávní televize si zve komentátory kalibru Votápka..

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Protesty, kdy jsou na náměstí velkoplošné obrazovky, někdo organizovat musí.
      Autora za článek chválím (moc, a sám se tomu divím).
      Znám to sice jen z knížek, ale vrah/profesionál, nechce-li zanechat na místě nábojnice, má zbraň i s rukou v igelitovém pytlíku, který prázdné nábojnice pojme. S projektily je to horší, ale je-li čas, i ty se dají najít a sebrat – nejsou-li v těle oběti, ale to se v případně použití účinné munice nestává – spíš proletí durch a jsou někde ve zdi.
      Psal jsem svůj amatérský odhad – byla to domácí zabijačka, žádný profesionál. Až ve fitku potkám svého kamaráda ze zásahovky (odstřelovač!), zeptám se ho na názor.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Tak mne napadlo (té domácí zabijačce). Kdyby se starý Kočka nekamarádil s Paroubkem ale třeba s Topolánkem, tak Ďuričko dostal doživotí za terorismus. Prostě výklad dle potřeby.

        To se mi líbí

  3. Slim napsal:

    Třetí šálek – to zní přímo poirotovsky. V každém případě používání chemie v politice roste, jen těch případů spojovaných NĚJAK s Ruskem je prý až 14. A moje paměť mi říká, že před časem (5let, 8?) veřejně zaznělo, že ruské služby dostaly povolení k likvidacím v zahraničí..

    Smolenské nám. si asi uvědomuje, že situace není úplně únosná, takže si na dnešek povolalo rovnou celý diplosbor a ruští chemičtí odborníci jim podají výklad. Bude to jistě zábavné, trochu přesilovka, většina Excelencí si z chemie nepamatuje ani H2SO4. Tak uvidíme, jak dobře budou nabrífováni svými experty. Jistě nám tu nějaký pravidelný čtenář ruského tisku podá večer zprávu.

    Na stavu té mladé ruské ženy, co přijela za otcem se nic nemění, pokud vím. Prý tam bývají trvalé následky. Nezmiňuju otce, ačkoliv si myslím, že byl-li jednou vyměněn (za krásnou
    Chapmanovou“), je tím exkulpován

    To se mi líbí

  4. NavajaMM napsal:

    S verziou príbehu o talianskej mafii a profesionálnej poprave prišli ako prví novinári z redakcie, v ktorej pracoval Kuciak, zo SME a N. Celkom nemám prehľad, kto je kto, lebo ich nesledujem.
    Tento príbeh bol v novinách už pred prvými tlačovkami a doslova ho policajnému prezidentovi vnútili. Bola jeho hlúposť alebo neskúsenosť, že to pripustil.
    Témou rozsypaných nábojov sa p. Jírovec, podľa mňa, dotkol kritického bodu, ktorý vzbudzuje pochybnosti. Úplne prvý príbeh z miesta činu obsahoval postavený náboj a exkriminalista v novinách vysvetľoval, že v reči mafie to znamená popravu „jeden za všetkých“, rozumie sa – za všetkých novinárov. Od tohto začiatku príbehu sa odvíja pokračovanie v duchu „AllForJan“, teda obmena osvedčeného „Je suis…“
    Lenže ten príbeh má viacero trhlín.
    1. Pomaly sa rozsypala a uniká do stratena talianska stopa.
    2. Kam sa stráca Martina? Je predsa obeťou rovnako ako Ján a hovorilo sa, že aj v profesii ho podporovala. Dvaja za všetkých, to už nie je ono.
    3. Postavený náboj polícia vyvrátila a vylúčila náboje na podlahe interpretovať ako nejaký „odkaz“. Bez toho je však začiatok príbehu úplne na vode.

    Povedzme, že kvôli pouličným protestom tento príbeh až taký dôležitý nie je. Medzi ľuďmi bolo aj tak nahromadeného dosť hnevu a frustrácie, že sa nechali strhnúť a o detailoch nerozmýšľajú. Ale aj v duchu úvah p. Jírovca o strelcovi – náboje na podlahe by boli chybou – keby neexistovala novinárska kačica, ktorá sa od začiatku snažila zamerať políciu na falošnú stopu…

    To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Autorovi poděkování za článek. Je jasné, že noty na všechny tyto maškarády jsou napsané venku. Nevím, proč by vražda novináře měla být větší tragedií ( a důvodem k Majdanu ), než třeba vražda obsluhy u čerpací stanice? Obzvlášť, když se ani netuší, proč se to stalo a nezná se ani motiv.

    Člověk aby se začal zamýšlet, zda má vůbec cenu chodit k volbách. Mohou dopadnout jakkoliv, ale politika je stále stejná. Přesněji, stále stejně blbá, takže je otázka, zda se s tím vůbec dá něco dělat v době, kdy z Tržiště 15 vedou jedny opratě do ul. Sněmovní a druhé do Strakovy akademie. Když jsem viděl, jak Stropnický rychle odpřisáhl, že viděl v přítmí osobně samého Putina s tím chemickým sajrajtem trávit jakéhosi špióna, který už byl důležitý jak včerejší Rudé Právo, tak se mně udělalo nevlídno od pajšlu. Copak ti politici nemají v sobě kousek cti? Vždyť musí vědět, že v této republice je dost lidí, kteří dochodili základku a koupeného vola poznají na sto honů! Jak tohle eskalování nenávisti k RF může dopadnout? Mají ti hňupi vůbec plán B, když jednou Putinovi rupnou nervy a začne to tu lítat?

    To se mi líbí

  6. vera napsal:

    Vy už jste, pane Navajamme, jako ti Rusi – svět se rozčílil a hudruje, a oni pořád jenom – taková fakta, taková data, vyšetřujme logicky a rozumně…Jakobyste ani nebyl slušný člověk…:-)
    Máte pravdu, na začátku byla novinářská kachna, vypustil ji Tom Nicholson :
    http://www.tvnoviny.sk/domace/1908524_tom-nicholson-si-mysli-ze-vlada-uz-vie-kto-stoji-za-vrazdou-jana-kuciaka
    Jaksi moc propracovaná na to, že vražda otřásla lidmi ráno, a rozsáhlý rozhovor se objevil už odpoledne. Se všemi jmény a detaily kolem aktivit jednoho mladého kluka.
    Ale hlavně!! kdyby tohle nestačilo, tak nezapomeňte, o vraždě se začalo psát 26.2., a už 28.2. se konaly protestní pochody a koncerty po celém Slovensku:
    https://dennikn.sk/1043970/na-piatkovom-pochode-vystupia-novinari-podporia-ho-viaceri-umelci-prehlad-pochodov/?ref=list
    V takové smršti se nějaké tři šálky, dvě nábojnice…no prosím vás, veď upratujeme )

    Líbí se 1 osoba

  7. strejda napsal:

    Zpráva z tisku:
    a typicky podřízená česká koloniální reakce. Je to již tak daleko, že se píše veřejně v tisku:

    „Česká vláda je připravená vyhostit ruské diplomaty v reakci na otrávení bývalého ruského agenta Sergeje Skripala ve Velké Británii. S konečným rozhodnutím však nejdříve vyčkává na postup některé z větších zemí, jako jsou Německo, Francie a Polsko. Ve středu o tom informoval týdeník Respekt.“

    Dočkej času jako Četka TASSu. Dočkej času jak páníček zavelí, ne aby jsi si vyskakoval dříve než přijde povolení a ne aby jsi si nevyskakoval, když přijde rozkaz.
    Přesně takto to bylo v létě v tom nešťastném čtrnáctém. V roce 1918 za to ministerského předsedu Uherska Istvána Tiszu vojáci umlátili. Jenže to dala válka přežít!

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Přičemž Tisza byl zrovna právě ten z vrcholného vedení R-U, kterej se vstupu do války nejvíc vzpíral, jak známo. Ale slíznul to, to je fakt

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Vzpíral, ale pak otočil a stal je velkým zastáncem války. A vojáci si to moc dobře pamatovali. Asi vycházeli z toho, že poslední postoj je ten nejautentičtější.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Tak u něj šlo hlavně o postoj k Rumunsku (který, když už to začlo, převážil). Jinak ale patřil k těm nemnohým, kteří správně viděli, kam to povede a svého císaře varoval už v zimě 1914. Stejně jako Petr Durnovo a S. Witte varovali před válkou cára

          To se mi líbí

  8. Joda napsal:

    M.T.
    Nevíte co má Putin společného se společností Cambridge Analytica?
    Já jen, že měsíce nás mainstream masíruje, jak Putin ovlivňoval volby po celém světě a najednou, že prý to byla Cambridge Analytica za aktivní spoluúčasti facebooku.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Je to údajně Putinovo eseróčko. Nemám to odzdrojované, ale tvrdí to Angela Šílená, John McCain a Jakub Janda, takže se tomu dá věřit. Já aspoň jo.

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        To bude tím, že nečtete Blicí listy.
        Cambridge Analytica prý ukradla nějaká data z Ksichtoknihy pro Trumpovu kampaň : „Data byla z Facebooku zkopírována prostřednictvím aplikace nazvané thisisyourdigitallife. Zkonstruoval ji akademik Aleksandr Kogan, mimo svou práci na Cambridge University. (..)
        Firma Cambridge Analytica měla také vazby na ruskou firmu Lukoil a na Petrohradskou univerzitu, dodává týdeník Observer. Výše zmíněný Aleksandr Kogan, akademik z Cambridge University, měl vazby na Petrohradskou univerzitu, kde měl místo univerzitního učitele a dostával odtamtud granty na výzkum sociálních sítí. Energetická firma Lukoil, která je terčem amerických sankcí a je zneužívána jako nástroj ruského vládního vlivu, zhlédla prezentaci firmy Cambridge Analytica v roce 2014.“

        Takže CA ukradla data pro Trumpovu kampaň (Trump = ruský agent!!), použila k tomu software spíchnutý perfidním exprófou z Petrohradské univerzity a předvedla „prezošku“ Lukoilu, čímž je naprosto jasné, že musí pracovat pro Rusy a speciálně pro Putina. To je přeci logické, ne?

        http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cambridge-analytica-podle-nahravek-pusobila-na-kampani-i-v-cesku/1599783

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:


      Spolupracuje s Junckerem

      Líbí se 1 osoba

      • NavajaMM napsal:

        No nie! Toto je správa dňa.
        Najmä:
        „Našim spoločným cieľom by malo byť obnovenie kooperatívneho pan-Európskeho bezpečnostného systému. Dúfam, že svoje štvrté obdobie v úrade venujete dosiahnutiu tohto cieľa. V tomto úsilí Vám vždy budem pomáhať.“

        Pokiaľ mi je známe, Kiska Putinovi blahoželanie neposlal.

        To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Zuckerberg práve vydal vyhlásenie: „Sme zodpovední za ochranu vašich údajov a ak ich nie sme schopní ochrániť, nezaslúžime si, aby sme vám poskytovali služby. Pracujem na tom, aby som pochopil, čo presne sa stalo a ako zabezpečiť, aby sa to neopakovalo.“ (We have a responsibility to protect your data, and if we can’t then we don’t deserve to serve you. I’ve been working to understand exactly what happened and how to make sure this doesn’t happen again.)
      Zuckerberg však potvrdil, že Facebook sa o incidente dozvedel už v 2015, takže doteraz to zrejme nikto neriešil.
      https://www.politico.com/story/2018/03/21/zuckerberg-facebook-cambridge-analytica-477994

      To se mi líbí

  9. lujjza napsal:

    „Prečo Slovensko nesmie ratifikovať Istanbulský dohovor“
    https://www.hlavnespravy.sk/preco-slovensko-nesmie-ratifikovat-istanbulsky-dohovor/1348252
    Přečtěte si to, je to výživné a nás se to týká daleko víc než Slováků, protože naši veleduchové tu Istanbulskou smlouvu už PODEPSALI.
    Fico soustavně ODMÍTAL to svinstvo podepsat.

    To se mi líbí

  10. lujjza napsal:

    https://www.hlavnespravy.sk/prezident-zajtra-vymenuje-petra-pellegriniho-za-predsedu-vlady-napriek-nespokojnosti-akceptuje-jeho-navrh-na-zlozenie-vlady/1348266
    Z článku:
    (…) ”Na základe týchto rozhovorov som sa rozhodol, že zajtra pána Pellegriniho vymenujem za predsedu vlády a následne jeho návrh na zloženie vlády akceptujem. S jej zložením nie som spokojný na sto percent,” povedal prezident. Zdôraznil, že Slovensko je parlamentnou demokraciou a on je rozhodnutý rešpektovať ústavu a ústavné zvyklosti.Pripomenul, že P. Pellegrini mu podpismi poslancov dokladoval väčšinovú podporu svojej vláde. “Žiaden iný politik ma o inej väčšine v parlamente neinformoval,” uzavrel prezident s tým, že nová vláda sa bude musieť uchádzať najskôr o dôveru v parlamente a následne o dôveru občanov SR. (…)

    To se mi líbí

  11. blbíš napsal:

    Přátelé, vono je jedno kdo tahá za šňůry a kdo je jen užitečnej idiot, protože to jde furt a furt podle stejnýho scénáře. Rozhodující a zásadní silou, která to tu staví všechno na hlavu je pátá kolona nikým nevolená o to víc si uzurpuje právo do všeho mluvit, o všem rozhodovat a jedno, zda nějaký volby – nevolby. Nedávno jsem napsal a schytal jsem samý záporáky:

    Začínám nabývat podezření, že ty jejich tahy /Zemana a Klause/ se týkají(li) pouze politikaření, nikoli tahů trpělivého navlíkání a prosazení účinných změn! Zeman s Klausem se mi jeví jako dva neumětelové, kterým za dobu jejich vládnutí (ať si mele kdo chce, co chce o jejich omezených pravomocech) vyrostla a přerostla přes hlavu všelijaká zdejší svoloč, která to teď tady všechno staví a převrací na hlavu.

    Dyť Klaus jako snad jedinej (a dal to docela zřetelně najevo) přečetl správně Lisabonskou smlouvu a Zeman správně vyhodnotil pravdu-lásku, než s ní, tak do toho radši hodil vidle a plácl si s Klausem v oposmlouvě. Jenže se ptám, co vlastně udělali během těch 12 let jako presidenti na domácím hřišti. Za tu dobu jejich vládnutí pátá kolona akorát tak přerostla a zalígrovala se v pozicích, z kterých se nedaj už vyhnat a akorát se všem tlemí do ksichtů. Bez skrupulí za sebe posílají navedený děti do průvodů a ty s naprostou neskutečnou lehkostí:
    – na Slovensku sestřelí celou vládu
    – naší (ne)vládě a jejímu (ne)premiérovi nahážou do ložisek tolik písku, že ve lhůtě daný Zemanem se akorát tak zadřou!!!
    – komunisty zaženou do děr papírovejma trubičkama jako vzpomínkou na listopadovou pendrekovou mlátičku
    – Okamurovce rozhodí žalobama za (ne)koncentrák v Letech a … a je vymalováno. Kdo tedy na tu pátou kolonu vlastně zůstal? … no jó, vlastně já zapomněl, demokratickej blok … tak to sem v naprostým klidu!

    Líbí se 1 osoba

    • kočka šklíba napsal:

      Máte pravdu, ano. Sice je jasné, že oba to viděli a vidí, jenže když měli tu moc, jako předsedové vlády především, nechali rozlézt především neziskovky. A ty si ted dělají téměř co chtějí. A nabalují na sebe především užitečné idioty, především tedy mladou generaci. Nevím jestli se s tím ještě něco dá dělat. Ale mohli by jim alespoň utnout penězovody, mám na mysli samozřejmě ty různé genderové a podobné obskurní spolky.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Třeba tato ženština : Jana Valdrová, Ph.D. vystudovala germanistiku a rusistiku na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity a posléze pracovala jako SŠ a VŠ pedagožka. Přednáší a píše o konstruování sociálního pohlaví v jazyce. Již přes dvacet let se zaujetím šťouchá – i za cenu žihadel – do vosích hnízd jazykových genderových stereotypů a normativů, genderově vyváženého vyjadřování, přechylování příjmení, zástupné funkce maskulina pro označování žen a dalších háklivých oblastí českého jazykového úzu. Ve své nejnovější knize usvědčuje celebrity i instituce z jazykové diskriminace žen. Zkopírováno z blogů aktuálně.
      Kdo tohle potřebuje? Nikdo troufám si říct, a to je placeno z veřejných peněz, a to je jen jedna z tisíců zbytečných.

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Vystúpim ako diablov advokát. Ono to dostalo sakramentský spád až koncom roka 2013. Za zriaďovacími dokumentami a výročnými správami tých mimovládiek nie je vidieť nič nekalého, to je zreteľné až v kontexte toho, čo sa začalo diať a hlavne tým zreteľným dvojitým metrom, ktorý nie je v súlade s peknými propagačnými rečami. A máločo s tým môže urobiť samotný prezident.
      Druhá vec je tá, že tí mladí sú len nastrčené figúrky. Veď máloktorý z nich si dokáže pri hľadaní zamestnania napísať profesný životopis tak, aby ste sa pri jeho čítaní nebavili ako svojho času na Luďkovi Sobotovi. Skutočne si nemyslím, že náš Kiska má z Karolíny Farskej, ktorá ešte má pred matúrou, také vetry, že s ňou telefonicky konzultuje, či môže vymenovať vládu. Verím tomu, že aj ten „filantrop“ Soros je len nastrčená figúrka a mnoho vysoko postavených ľudí to vie. Tak treba čítať ten posmech z Fica: „Ty si fakt taký naivný a veríš, že ten svetový bordel robí Soros?“

      S mladými je ešte jedna ťažkosť, že majú bytostný pocit, ako keby boli nesmrteľní. Že sa im nič nemôže stať. Stále majú pocit tej rodičovskej ochrany a preto s ľahkým srdcom robia psie kusy.
      Civilizácia „bieleho muža“ už nepozná rituály dospievania. Moji červení bratia v Amerike ich používali. Nie na to, aby tými dôkazmi mužnosti potrápili holubov ako mazáci na vojne, ale aby si mladí uvedomili reálnosť smrti a že s ňou nie je žiadna sranda ani dohoda.

      Líbí se 1 osoba

  12. NavajaMM napsal:

    K veci:
    Horúca informácia, ktorá je v tomto prípade ozajstnou bombou:
    https://www.hlavnespravy.sk/unikli-informacie-akou-zbranou-bola-spachana-dvojnasobna-vrazda-jana-kuciaka-martiny-kusnirovej-tato-informacia-ukazuje-na-laika/1349274
    Zbraň bola prerobená plynová pištoľ (preto sa zasekávala).
    Čo naznačuje, že motívom asi nebola investigatíva Kuciaka.

    To se mi líbí

  13. NavajaMM napsal:

    A ďalšia neočakávaná vec:
    https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/463272-organizatori-zrusili-piatkove-zhromazdenie-za-slusne-slovensko-v-bratislave/
    „Slušné Slovensko“ zrušilo piatkové zhromaždenie v Bratislave so zdôvodnením, že akceptujú novú vládu a budú na ňu dávať pozor. Oficiálne bude protest pokračovať pod hlavičkou študentov.

    Som zvedavý, aké sú tieto kroky koordinované, lebo väčšina ostatných miest na Slovensku, kde boli ohlásené protesty, zrušenie zhromaždení nehlási.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.