4000 mužů odešlo od teroristických bojůvek a chtějí vstoupit do vládních vojsk


Důvodem je zjištění, k čemu vlastně byli zneužiti a jak se protivládní jednotky chovají k vlastnímu lidu.

More than 4,000 young men from al-Keswa city and its surrounding in Damascus Countryside have completed their applications to join the ranks of the Syrian

Zdroj: Thousands Escape Terrorists and Join the Syrian Arab Army

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

54 reakcí na 4000 mužů odešlo od teroristických bojůvek a chtějí vstoupit do vládních vojsk

  1. vonrammstein napsal:

    Tak ještě dvě nuly a máme vyhráno.

    To se mi líbí

    • berkowitz napsal:

      Kchodla byla škoda, že už tady nechodí, byl to dobrý glosátor všeho. Hledal jsem, jestli nechodí na jiné stránky pomocí strýčka Googla, ale ani on nemá o něm potuchy.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        By mě zajímalo, proč se na nás Khodl naštval. Chybí, stejně jako Lex i strejda děda Olin.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Kchodl se naštval, protože jsem nevyhodil Laca G., Lex už toho má všeho dost a nebaví ho to, Olin odešel solidárně s PP. A PP odešel, protože se mu nelíbilo, že neberu jeho názory vážně a pořád reju do současných komunistů. Je mi to líto, ale všichni se k jednomu stolu asi nevejdeme.

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Všech je škoda, byli velkým zpestřením diskusí a byli konzistentní. Všechny jsem rád četl a zamýšlel se nad jejich argumenty.
            Ovšem měli také dost svých soukromých emocí a tak někdy překvapili.

            To se mi líbí

          • Laco G. Mlynář napsal:

            Kchodl? Ten vezdy číhá za bukem. Tak Kchodl vylez zpoza buka, já zde končím dobrovolně. Ne, že by se mi tu něco nelíbilo, ale jednoduše už nemám čas ani na svůj Mlýn.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Dneska už je to zbytečné, protože ani já nejsem v kurzu. Takže s ním nemá cenu si lámat hlavu. On totiž nepochopil, že ovládat blog znamená i ovládat emoce. Pište do mlýna, ale přijďte v pohodě mezi nás.

              To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Nevím, pánové. Chodím sem dost nárazově a prošvihl jsem okamžik, kdy a proč Kchodl odešel.
          Olin mi moc nechybí, na mě byl moc rudej už z vlkových časů. Ale jeho životní zkušenosti stály za pozornost.
          A Lex mi nechybí vůbec. Těžkej osobní konflikt, něco hodně posral a ví o tom. Taky z vlkových časů.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Pak se mí svět celý srovnat a tolerovat, když ani pár dospělých chlapů se nedokáže nad něco přenést – prostě tolerovat názory druhých. Případná vítězství za omluvy jsou na prd. Znamenají slabost a hloupost . A tahat sem něco z dob vlka, je jak rozkopávat bábovičky na písku. Já myslela ppánové je z toho už jste vyrostli. Urážet se – no fuj.

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Některý věci odpustit nejdou, protože je žádnej slušnej člověk neudělá, pokud není na mučidlech. Platí pro Lexe.

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Minusujete, zmrdi, a přitom vůbec nevíte, co se stalo. Takovej ksindl tady.
                Fuck you.

                To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                AFB,netreba pisat o slusnosti,myslis,ze ty si slusny?ja viem v niektorych veciach hej,ale mna chovali v krestanskej laske k bliznemu a pritom by som vrazdil bez problemu a nepochybujem ty tiez,ale odvolavas sa na slovo bozie,kurva vies co ucil king?nastav druhe lice,ked ti niekto vlepi,ucenie kinga,to cisto mierumilovne nabozenstvo,pritom templari v jeho mene vrazdili,hlasis sa ku katolikom,ja bol pri jeptiskach v broumove,dodnes to pamatam jak kurva,ked sa za mnu vrata klastora zavreli,prevtelil som sa,zil som v inom svete,medzi tymy svatymy ludmi,vsetko stare krabice,dojedna by umrela pre vieru bez mihu oka s usmevom na tvari,oni uz ani jedna nezije ,sedia po pravici bozej,myslis,ze ty budes brany do neba,ja sam nabonzujem,bo kurva,ked si slusny opytaj sa sam seba.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                To je na těžkou debatu, divochu. A tu nepovedu veřejně.

                To se mi líbí

              • vittta napsal:

                Největší oblibu mají ti, co vzbuzují dojem, že jsou slušní.
                Místo „čurák“ použijí „nehodný chlapec“, ale myslí to samé.
                Co je zajímavé, tak v té oblibě vesměs vůbec nehrají roli skutečné názory oblibencovy, či zatracencovy.
                Této lidské vlasnosti využívají političní manipulátoři velice úspěšně.
                Pravda, někdy je třeba toho vulgárního vyrobit, to je vidět třeba u Zemana.
                Každý jeho odpůrce řekne, že je Zeman sprostý, ale fakt 100% každý.
                Přitom ve skutečnosti není o nic sprostější, jak jiní, právě naopak.
                S Lexem jsem se bavil jen jednou, tedy měnil názory, a naplival na mě tak, jako kdybychom byli nepřátelé od malička.
                A jakkoliv mě označoval za zloděje a lháře, za agresivního jsem byl samozřejmě já….

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                … jak příznačný pro nás chodící v kruhu, neb nám je tak dáno potkávat stále a stále tytéž tváře, s kterýma se nemůžeme třeba i shodnout. Přesto s nima vedeme nekončící a pro ostatní ubíjející a nikdy nekončící souboje. Pro naši neschopnost vystoupit z kruhu a dát tak i sobě možnost potkávat jiné tváře raději hloupě pouštíme ostatním svůj obehranej evergreen z téže strany přeskakující a popraskávající desky až do okamžiku, kdy majitel gramofonu už není ochotnej znovu zatočit klikou k jeho opětovnýmu natažení – škoda!

                Važme si proto našeho Bavora, že stále a stále tu kliku natahuje i přesto, že mu všichni nadáváme! Já bych, přiznávám, k tomu neměl tu sílu!

                To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                hele stara krabice,slechta fifth,vie velmi dobre,ze nerobi pre seba nejake bu,bu robi pre svoj kraj,len jebnuty na hlavu by robil,pre svoje potesenie a sluchal tu pojebov,hoci s kchodlovskym,co dost dobre eso,jasne ja lepsie sa pohadal.kchodlovsky zareagoval jak jemu pasovalo a vlastne neviem,ci je tu zahamovany,jak ten z reichu,co ani toho netrebalo,ja by nikoho nehamoval,nech tu lietaju bohy a ohen vojny,bo to aj tak dlho nevydrzi a zase pojde normalne,bo nema kurva dymu bez ohna,to virtualita bo jak pisem prax,to by slechta mal zbran par by odjebal,ked nie on ja naisto,keby AFB nebol rychlejsi a hned by bola selanka,tak sa tu len pise,kopa len cita a duma ku ktorym pojebom sa da a toto hlavne to najhlavnejsie,bo ed sa holota zapali to dymu a hlavne spravny zacne inac dumat,to taka bunka tu,co v atom sa moze prerobit ja tak dumam,bo kazdy vlastnik nejakeho verejneho web,to jeho kolotoc sa hovori,ale bez tej holoty,co tu drista,sa moze vozit na matejske pouti sam,to ,keby sme si pisali len par a nikto necital,proste mlciaca vatsina to dieru do sveta enurobime,kontakty dolezite(citaj ty kurvo na policii)informacia,vyvolava myslenie u tak inteligentnej hloty jak pepici a vo to go,ze tu niekto posle do pizdy slechtu,to len play station,bo na zivo by mu strach nedovolil ,toto skielko znesie vsetko,ale prax ma iny zakon,takze slechta robi pre svoj kraj,co treba uznat ja tak vidim,bo co je idealne? som zistil uz skor na cintorinoch lezia vsetci idealny,to miesto idyli a porozumenia,ktore nastavila smrt.

                To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            welcome don vitta,rad citam pana rasisticke nazory(pohlad na inu skupinu ludi),nenavist k druhej kulture(nesuhlas s masovou imigraciou do europy),jak ojebat ekonomiku(vyhnout jse placeni),vkurvenie na system tam(pohlad na chod spolocnosti) a pochybujem ze don vitta sa vyjadruje tak pred svojimi detmi,ci v cudzej spolocnosti,bo hoci sa pred svojimi detmi tak nevjadruje,najrychlejsie sa to naucia tie neslusne vyrazy bo ja sa musim priznat,ja tak rozpraval aj pred svojimi detmi a cujem,ze puzivaju to moje vyrazivo nie v takom rozsahu,nepoviem ani slova uz su dospele paracky,bo co budem robit zo seba kokota a ja hlane ich nechcem nijak obmedzovat bo vidim,ze im ide a chuj s tym,ze zabohuju?samy vedia co maju robit,skoly som im tu daval a hlavne vedia veci nazvat pravou recou.
            co sa tyka lex,musi don vitta uznat,ze kurva chytry,mne minule napisal,ked som povedal,ze kazdy vojak aj wermacht zasluhuje uznanie,hoci mordoval nasich,nevie asi jak to myslim,ci jak to beriem,co nic nemeni na tom,ze kto hrozi mojej mafii,zajebat aj s rodinami a malymi detmi ,proste komplet,ze som si nasral do hlavy a mna to ani deko nerusi,bo ja beriem tak,ze kazdy je nejaky a ked cujem,ze ten clovek tu potrebny,hoci nechodi,tak jak kchodlovsky,ci kopa dalsich komunardov,co AFB neznesie,pritom tu kopa soudruhu je,ja hned vycujem,bo co sa budem vadit,ci mi lex,ci niekto druhy oponuje,ja jebem,ja aj tak razim svoj jebnuty chodnik,cely cas,bo tak som nauceny,a este tu len virtualita v praxi to kurva rozdiel jak svina a ja praxou zakaleny jak pavka korcagin,teraz sa bude priat na vianoce,ze sviatky pokoja,ja jak furt napisem,tym,co mi pasuju to prejem a tym,co mi nepasuju,ani hovno a tak to aj nazaj myslim a nikto ma nezjebal bo ma beru za pojeba tu,ale pritom jak pise don vitta,tiez maju v sebe,ci dumaju,zajebal by som kurvu,nech chcipne,ja ked tak pisem z nijakej zasti z toho ,ze vyjebanec a vyjebuje svojich,takze mna nikto neosocuje,ja mam svoju policu tu,buran a lidovej mluvka ja tu folkor lidovej,ale tie palce mi slabo davaju,jasne dakedy sam napisem chujovinu,ked tak citam,ale ked kuknem politicky spravne vsetko pisem a hlavne som s tym spokojny,bo zily mi netrha ani deko,kto nespokojny,to len fatmoragna toto,prax to uz jine zradlo,takze don vitta pis tu a jebaj na reakcie.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Většího vola aby pohledal:

              To se mi líbí

              • oh napsal:

                Tak to bych pro vás, pane Bavore, jednoho nadějného kandidáta měl.
                Zelení ještě ústy svého předchozího šéfa Bursíka vysvětlili, že slogan nemínili ukrást. Svolení k jeho použití dostali od frontmana kapely Oldřicha Říhy, aniž by tušili, že text nesepsal. V původním rozhodnutí to uvedl i pražský městský soud, že Zelení udělali chybu a nezjistili si, že autor hudby a textu jsou různé osoby.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Olda Řyha je legenda, ať udělá cokoliv.

                To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Já jsem tady na to nezanevřel, Čobolíku, kdybych se měl posrat z nějakých palců, co by měl pak říkat chudák rytíř, který je mínusován „od rána do večera“?
              Ale nějakou dobu se zrovna hádám u Janiky, no, ani tam mě nijak nešetří.
              Tak to holt je.
              Takže nemám svým způsobem čas na tento osvícený prostor.
              Sprostý před dětmi…
              To jsem vždycky byl, ale kupodivu, nejvíce chutná ovoce zakázané, takže se děti sprosťáren neděsí, ale ani na nich nevidí nic přitažlivého.
              Sám mám děti dvě, ale podílel jsem se na výchově i jiných dětí, a dívky sprostě nemluví, a syn…no, tomu je 20, prostě chlapi mluví sprostě, kromě toho hrál 15 let hokej, a tam se na nějaký ten výraz nekouká.
              Už jsem se chtěl na to u Janiky vysrat, ale zase kamarádi,(ky) ať píšu, že jsem bojovník, a že je nehodné odcházet, atd..atd…
              Tak tam píšu, i když mě Janika nemůže ani cejtit, a svým způsobem jsem se ztrapnil, protože jsem prostě odešel, a pak zase neodešel.
              Z toho je vidět, že někam psát radikální názory je práce nevděčná.
              Tady tě lidé mají rádi, tak piš, a že tě jiní rádi nemají, na to ser.
              To je můj názor na tu věc, co tady tak trochu řešíš.
              Lex…no, on je chytrý, ale podle mě je zvyklý být chytrý, a když je chytrý i někdo jiný, co nemá podobné názory, je trošku nervozní…zbytečně.
              Víc nemohu psát, protože sem nechodí, a navíc, je to jeho věc.
              Osobně nejsem moc příznivcem odcházení, když to není úplně nesnesitelné, a třeba PP jsem se tady veřejně zastal, leč, Pan Bavor je majitel, a Pan Bavor rozhoduje.
              On zodpovídá za blog.
              S tím se nedá nic dělat, a podle mě to vede obstojně, i když bych našel čas od času určitou chybu, ale mě se lehce mluví, když to nevedu, to je třeba si přiznat.

              To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                kdo jsi bez chyby hod prvny kamen,len kokot hodi,bo clovek to nie masina,ale zivy tvor a jasne,ze ma maju radi,bo ja ich mam rad a ty co ma nemaju radi at si vyserou voko,si volny clovek a mozes pisat,kde chces,ale tu je povinnost tiez,ja nie kamarad tvoj,ja cujem s tebou a preto mas tu pisat,vec vybavena,gitara hra,tak delej.

                To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                a este jake radikalne nazory,ze kurva stojis na strane svojich,na strane tvojho zvyku a tradicie to,radikalne,to najvyzsia povinnost,to cest a honor,pre tvoj kraj,tak robi len ten,co jeho hrouda s hajem nadovsetko,nijakych skurvenych kolaborantov nesluchaj,tvoje nazory pre tvoj dom zastita,ze este dobry cech zije ja tak cujem a ty,co prehlasuju,ze si radikalny to judasi iskariotsky,co zradia,bo kurva tu nikto nie je nejaky hrdina,ale zakladne principy svojej skupiny to nenarusitelny postulat a ked tomu nerozumeju,pod stenu kurvu a zastrelit jak psa kurvu,,bo on ked teraz je proti nazorom cloveka,co stoji za svojimi,co bude robit kurva kolaboranstka,ked pride skodna,hned na teba ukaze,teraz treba zajebat,bo vidno v celom svete,kto sa stavia za svojich,uz ho peciatkuju pre peniaz,obycajny zradcovia za judajsky gros,za peniaz zradza svojich uz teraz,co by robil,ked pride na lamnie chleba? da vyjebat cele svoje okolie a oni mu dobre zaplatia,bo tak sa pomagorilo,ze oni uz normalne beru,ze oni v otazke celistvosti zeme na nikoho nekukajuc sa cuju presvedceny o svojej spravnosti,bo judajsky gros mu zaslepuje mysel,len pod stenu taku kurvu aj s rodinami,bo potom,kopa nasich moze zarvat,ci narobia problemov,ktore bude tazko vyriesit,jasne,ze pre humanistu budem pojeb,ale,ze z takych pojebov jak on uz nasa historia ukazala,jake problemy,ci jasne teraz ukazuje mierim na alahisticku holotu to napise jak ten kokot,zbaveny zdraveho rozumu,co slechta ukazal,to mu treba poslat v obalke kus prachu,aby vedel,ze za take pojde do prachu,nijaky naboj ja nie mafia ja v nijakom biznise neidem ci nemam ani najmensiu pohnutku za nejakym ziskom materialnym ja jebem ich peniaz,moja holota to moj dym z ktoreho ja odymeny a basta.
                pisem na jednu kopu,ked mi kus pod poklickou vychladne a precitam si co som nadristal,jak buransky ,tak politicky nevidim najmensi povod korekcie,uz jak maly som taky bol,palili ma slamou,kde mame sipy a pichali ostepom do koulicek,plakal som,zosraty som bol a nevyzradil,bo nad strachom prevladlo,jak by som mohol mojich spolubojovnikov vyzradit,jasne teraz mam viacej rozumu,bity som bol v kabinete pisal som tu na usi som nepocul uz,tak ma bila benkova a ani chuj,jak dnes slzy mi tiekli a vkurveny som si dumal bij kurvo,ani chuj nepoviem,bo som ju nezniesol a pritom uz vsetko vedela bo funa povedal,kto fajcil na ihrisku,po holej riti pravitkom som bol bity,ze som na stehnach sedel,aby som povedal,kto rozbijal izolanty,kurva 15 ran som dostal,malem som sa pochcal a posral u army uz islo o sabinov,ktory som videl,jak tam jebu tych muklov,kdyz nereknes pravdu pojedes domu vole,kurva myslel som,ze povolim uz,ale nakoniec chuj vravim,ja nic nerobil a mal som podmienku,hraju na mna,ale aj som vedel,ze kurva treba im obetneho baranka a vedeli,ze ja mam na male,vedeli,ze viem,kto bil,ale mlcal som ,pisem tu mozno pre niekoho kokotiny,ja maloco pamatam,ale toto budem pamatat vzdy a teraz? napiste aj vy ci ste boli bity,ci vam bolo hrozene,ci ste vydrzali,ci pukli,bo keby ma lamali jak v peckarne lamali nasich vlastencov,to teda neviem,budem vedel az jak ma tam zacnu lamat…uz eraz som zosraty…

                To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                AFB to prebornik v minusoch,ten da len smajlika a uz ide do minusu,ale mal aj plusov a to do ojebania,nemohol som uverit a spieval som si jak kaja stal jse zazrak…

                To se mi líbí

              • vittta napsal:

                To není tak jednoduché, Čobolíku.
                Snadno se řekne, že odpor proti islámu není nijak radikální, ale měl by být pro každého muže samozřejmý, už proto, že nejde o „nějaký“ islám, ale o islámskou invazi, kterou se oni nijak netají.
                To..dejme tomu tady, skoro každý uznává a vlastně ani nevím, kdo z těch, co sem píší, se proti tomu staví.
                Má to ale háček.
                Věsměs jsou to lidé, co je nikdo nebil, když o tom bití píšeš.
                Mě také bili, máma mě řezala šňůrou od remosky jako psa (ať je jí země lehká) a vesměs zbytečně, a na fízlárně jsem se také něco naseděl, i když tam mě nikdo nebil, až na pár facáků.
                A na vojně jsem také párkrát dostal, no, ale když jsem jednou přišel ožralý a chtěl je všechny podřezat, (a nůž jsem měl v ruce a jezdil jsem jim s ním po krku tupou stranou) tak pak už dělali, že mě nevidí.
                Nic méně, bitému člověku se srdce zatvrdí, a začne se chovat přesně opačně, než byl cíl toho bití, i když z počátku sere strachy- a strachy z násilí sere každý.
                No, a jak ty lidi nikdo nebil, tak mají- přes svůj věk, představy veskrze naivní, takže si myslí, že je sice správné migranty odmítat, ale nesmí u toho být člověk fašista.
                A jako fašistu mě někteří odhalili.
                Jsou ale situace, kdy po dobrém už to nejde, a ne každý, kdo je ochoten to dělat po zlém, je zrovna fašista, případně bolševik, dle toho, jak je kdo politicky motivován.
                A najednou už tě za svého neberou, jakkoliv můžeš mít názory stejné, protože s fašisty se nemluví.
                To se pochopitelně netýká jen mě, tímto způsobem se šíří propaganda v naší zemi, a i v jiných zemích.
                Pak ještě jsem napsal zásadní nesouhlas s EET a to už vůbec bylo zle, a mohu do toho dávat argumenty jaké chci, a už jsem jen zloděj a idiot.
                Přitom podle mého je to právě radikalismus, podpořený argumentací, který dokáže rozhýbat zatuchlou hladinu pasivního odporu, který padá nakonec na obyčejném dělení na levici a pravici, což je jen jiné pojmenování nálepky fašistou.
                Já jsem člověk z lidu, nemám na hubě ubrousek a znám plno kriminálníků a cigošů a alkoholiků a feťáků, takže vskutku není naivita mou slabou stránkou, protože svět „dole“ je prostě tvrdší jak kdesi v oblacích.
                Já si nevybírám kamarády podle ideologie, ani tady ne, podívej na rytíře, to je katolík, a už jen u toho slova je mi nevolno, mě, věrnému Husitovi.
                A seru se?
                Neseru, rytíř je upřímný, i když divoký, a upřímnosti si cením nade vše.
                A jde s kůží na trh za svou pravdu, toho si také cením, protože Mistr Jan Hus se nechal pro svou pravdu upálit.
                Mám dojem, že procházíš nějakým těžkým obdobím, no, mě také někdy sere svět, a tak pošlu „všechny“ do prdele a ještě si řeknu „to jsem vám to nandal, vy debilové“, a pak druhý den už mě to třeba mrzí, že jsem to přehnal, no ale už je to napsáno a čas od času to nikomu neuškodí, mě nevyjímaje, takže se snad z toho ti poslaní do prdele neposerou, a život je vesele dál!

                To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                co prve sa mi paci don vitta,,co vacsinu kurvy takeho typu jak ja ocenuju,co vidim aj ty,otvorenost,to dnes sa boji vela o sebe povedat,pekny vtacik si,ani by som nepovedal,ale cenim jak kurva,ze pises otvorene,malo holoty tak napise,ja behal tie s noikom,ale mna skopali do bezvedomia,par zubov v pizde a bol som spokojny a cim mam tazko?jak povedat ja nikdy nemam tazko,len musim sa k niecomu postavit a riesit,vzdy som dal rady,ale teraz,to loteria jak kurva a vysledok ve hviezdach…

                To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            ten palec to ja dal prvykrat v zivote,neviem co mi jeblo,bo som chcel najebat sto,ale jak som predpladal viac nedam,nidky som to neskusal a teraz mi jeblo najebem plusov,este neviem,ci sam si mozem dat,ja myslel,ze nikto tu nepouziva tie palce,jak AFB ma najebane aj 15,to nie jeden,to kurva 15 jedincov?teraz som zistil,ja vzdy myslel,ze to niekto jeden nespokojny,ta jebe mater,ty AFB pozor kurva,ty si tu nepriatel cislo jedna,chodis ty ozbrojeny vobec?a nenapisu mu,ty kurva jebany ramstein,zajebal by som ta,ty katoliku jebany,nenapisu tak sracky,spokojne stisnu palec a su spokojny,toto slechto fifth zrusit tie palce,bo to zakerne,nech netlaci palec ,ale nech napise,cobole jses kokot,alebo cobole miluji te, a nie tak to pojebane tie palce,viem si predstavit,jak niekto duma,bo AFB to ma najviac tych minusovych,ja bych mu nandal katolikovy skurvenemu a jeb palec,nenapise,nenavidim ,ci chujovinu,pises,ci moja rec pises,toto zrusit,to neide o AFB,tu ide o o,ze tak sa v ludoch nevybuduje,aby sa vyjadril slobodne,to je dolezite jak kurva,nebude klikat,ale pisat kazdy si slobodne tu pisat,co si kto o kom duma a nie skryvat sa,toto nie je partizansky boj,toto slobodne svetove forum a v sirokej medzi sa tu mozno vyjadrovat,aj slusne aj neslusne,hlavne ty co palcuju,bo pamatam pisu,dal som palec,rusim po com som bazil po tych palcoch,napisat mi rovno a nie palce,ja kurva myslel,ze to nikto nepouziva jak ja ja jebal na palce,ja si podumal,ked som cital,ta to dobre napisane a este som aj napisal,ci nieco jebol,alebo ta to kokot,co pise,jebem ho,tak naisto tu duma kazdy,vyhlasujem referndum slobodne ,,aby sa palce rusili ja davam navrch,ked budem prehlasovany,budem repsektovat a pojdem do pice.

            To se mi líbí

            • Miluše napsal:

              Nikam neodcházej, Čobolíku! Bylo by tu bez Tebe smutno a prázdno. Potřebujeme Tvůj kuk ze zámoří jako sůl. a trochu občas postavit do latě. Umíš to svým neodolatelným způsobem, že se na takové dristy vždycky těším(e).
              Jako stará krabice už se raději k ničemu moc nevyjadřuji, ale ráda sleduj cvrkot zde u pana Bavora. Jenom když tady někdo začne popichovat, to mi z toho bývá smutno a raději
              zalezu jako starý pes do boudy. Ať se Ti daří. 🙂

              To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                tak ma byt,pisat podobne vsetci,coboliku jses potrebnej,prva vlastovka a cakam hejna vlastovek,nijake palce tak,alebo zdechni cooliku a vodprejskni vole,tiez dobre,hned povyrastiem,jaku mam vahu,najlepsie,ked ma citali minuly rok,ze najlepsi pracovnik(uz som tu pisal) uz len narodni fronta chybala a bol som vyzvany vystupit a ja povedal no a kyval na mna ten manager a bosovia stali na stred saly mi podat ruku a ja zase no,bo ja jebem tote vyhlasovanie vitazov,ja nie raska,ci plachy,ale otrok,az ich matka vstala a tahala ma tam,urval som jej na kabelke retez a kabelka v tvare sovy za 5000$ robena na zakazku,tak uz som nechcel ich urazit,ale na dalsi den ich mati povedal,ze ja nestojim o take vyhlasovanie vitazov,ja robim za prachy najlepsie jak viem a jebem na stiskanie ruk a medaily,potom som fajcil pred hotelom vonku a taka paracka sa ma pytala,nejakeho zamestnanca zena,ci som executive office manager a ja ze nie,ze ja zberam hovna po psoch vlastnikov company,bo ich herecky,ked sme sa vo foyer stretli,ma objimali,tu maju ten chujovy zvyk,jak by som z fronty prisiel,ja to nenavidim to objimanie jich,myslela,ze ja nejaky velky manager,bo nikoho neobjimali,len mna, zaprisambohal som sa,ze uz nikdy nebudem na vyhlasovani vitazov,ten rok uz maju jasne ,pytali sa ma bosovia,ci pridem ja povedal,presne jak pisem ja neznesiem to vyhlasovanie,ja robim za prachy,mozem kolko hodin chcem,bo ma nekontroluju ako na zaciatku,mne staci,ze mi veria co daju jasne na javo,kody daju,kluce,kupujem mnoho veci,nedali mi firmovu kartu,bo TJ povedal,kupujes mi ti platime hotove,bo ti verime a mozu sa spolahnut,maju jak v swiss bank,bo ja nic nerusim,nebudem robit zo seba kokota za nejakych par tisic,co som aj rovno povedal,ja nie niger,co striela do tvare a ukradne 35$,dam blocky mangerovy,tie poslik zoberie a o dva dni v obalke prachy,nekupujem za credit card svoju,ale len za hotove a hotove mi daju na rok,nie vela tak do desat tak do osem tisic $,co to drobne na rok v takej firme,bo na vahe,ked privazaju kontaminovany material,si amik bral a jeden poriadny,co tam robi tez,povedal TJ,ten hned dal v noci namontovat skryte kamery a za dv tyzdne detektivovia ho v biely den brali,zrusili nan zalobu,je volny,ale dal firme svoj corvette,pick up,lod bez najmensieho problemu,aby nebrunel,bo nikto nevie,kolko ukradol,cash,bo vela kontraktorov plati cash a vsetky tie jeho hracky firma predala za hotove,henten nedostal,ani cent,ani nikde nevyhlasovali,kazdy vie,ze on ho bonzol a necul som jedneho slova,ze skurveny bonzak,ja by urobil tak isto,kurva chces mat jak oni urob firmu,jak ich otec od piky,bo aby si niekto nemyslel,ze oni taky podnikatelia,jak v tunel blanka,uz by nerobili,ani patniky na ceste a nie mosty,kus som zabeltrizoval,ale pisem jaky som kokot a jak tu chodi a toto sa mi tu paci,poriadok jak v reichu.

                To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Chodím ozbrojenej, keine Angst.

              To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                keine viem ,ze ziadny,ziaden nijaky,ale to druhe neviem,ja uz tu skor rozmyslal nemusim mat passporte,len byt zlegalizovany a mozem mat zbran,uz som kukal cenu sap vz58 semimatic,kolega,co robi automenachika zajebisty zbrojar mne zadarmo prerobi na automatic,ale to nemozem nosit jak v arizone,ci texas v aute na sedadle,naboje musia byt zamknute,ked prevazam zbran,ci pistol a nesmies mat na dosah ruky,bo uz nikdy nebudes mal narok na zbran,hlavne ja pojeb a neviem,ci by som niekde neisiel vybavit po svojom a hlavne ja vzdy robim,ked spomalim naisto si zaobstaram jak samopal,tak brokovnicu,tu najmensi problem,ale to mozno zmenim aj stat a samopal budem mal okolo seba nabity a nie jak vianocnu ozdobu.kolko stoji v cesku neviem,ja kukal nijaky z nejakej army,ale novy okolo 900 $,co nic to nie je na to,jak to dela.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Sa 58 v semiauto tady koupíš za 6.000 českých. Buď přímo z Uherskýho Brodu, nebo firma Hermex. Doporučuju ten Brod.

                To se mi líbí

  2. cobolik pacholik napsal:

    malokto sa vie povzniest nad svoju jesitnost,urazi sa bo mu niekto nieco napise,ja poslem do pice,abo vobec neposlem,bo pre takeho skoda naboja,ty chytry ludia si za boha neuvedomia,jak ich dristy tu su potrebne,jak kurva voda smadnemu,jak zvanec hladnemu,bo co prve daju holote vnem,co prekurevsky dolezite pre cesku zem,potom druha kurva spravna cita a uz ma ritku zrastenu,bo pisat pre svojich a svoju zem,to nadovsetko,bo predsa pisu,bo vidia ten vyjeb,nikdy v zivote nebude selanka pre vas kraj,ale hlasy chytrych to naboj do zasobnika,pre tu mlciacu holotu,ktora,ked zacne pyskovat spravny zacina dumat a ked sa holota postavy,nema mocnych,bo sa spravny poserie,tak dumajte kurva,ty,ktorych slovo to len dobro pre vasu holotu a zem,bo pamatat jednou a provzdy,vas dom to nad vsetko!

    To se mi líbí

  3. oh napsal:

    Poslední dobou si z Pentagonu a francouzského ministerstva zahraničí přičinlivě stěžují, že prý si Rusko zlovolně přisvojilo jejich západněkoaliční vítězství nad Islámským státem.
    No a jako na potvoru nějaká protivná nevládní organizace (Conflict Armament Research – CAR) a ještě k tomu britská, si dovolí jim do toho kňučení hodit vidle potvrzením způsobů, jaké američané a jejich poslušní koaličníci v tom namáhavém boji proti IS používali.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Nejsměšnější je, že tomu lhaní sami věří.

      To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      a co jako ze maju povedat,ze ich udrziavanie nepriatela pri zivote,jak to roky predvadzali je bojom proti terorizmu,ze kurva tej holoty najebane v europe jak vsi,kazdy buran vie,ze traktare tam vlitli,preorali a je po orbe,alebo ked spravny bojovnik proti terorizmu pisal,ze rusi musia stiahnut niektore stihacky,bo je ohrozena ich bezpecnost,taku debilinu napise,jak by brazilia kupovala drevo na vysocine,pisali kurvy,ze alahisti predavaju ropu,jak by predavali vo vedrach na jarmoku a vo velkom kupovalo turecko,pokial vania nepreoral cestu,docista ten zapad uz jebe lepsie mater jak soudruh,soudruh tiez ciganil,ale az takeho kokota zo seba nerobil jak demokrat,ja si nemozem pomoct,ale rusko je teraz,to,co bol zapad pred 30 rokmi,rusko brani krestanske t.j. ludske hodnoty a za boha im nevychdza,aby ich oslabili myslim traktarov,robia vselijake saskarny,bo silou im strach nedovoli a ten jebany kagebista carsky sa smeje popod nos,o chine demokraticky zapad,co sa tyka ludskych prav uz sklapol,bo ked china u nich nenarobi kontrakty,nebudu mali z coho zitamerika,tym,ze pozamykala fabriky tu a patrioti americky vsetko nakupuju tv china a predavaju tu,nabalia sa jak prasata,stoja a drzia ruku na srdci,ked ide flaga na stoziar,ale ameriku vyjebe zo vsetkeho,vsade tak,u nas pravda a laska ,bojom proti lzi a nenavisti,uz namiesala tak,uz nedristaju o tych bananoch,bo uz boli docista za kokotov,zacali dristat o ruskej hrozbe,cesku plnom ruskych spionov,teraz robi masmedialna kurva halo,bo moravsky sogun pozval vsetkych fasistov,jak tvrdi ten skurveny cobolsky chazarsky disident fedor gal,nech kukne na svojich bratov v israel,jak drzia tu hadracku holotu,jak dodrzuju rezolucie a nie otvara tu klapacku prolhanu chazarsku,novy nepriatel uz stvoreny north korea,alahistov uz rus prekrstil,o chocholoch ticho,velky kamo cokolodoveho joe z gruzie,uz v opozicii,len neviem,nejak ta ruska spojka tu v tych volbach vyrobena,udziavaju jak lenina v mauzoleu,dnes CNN,jeden z najvacsich ojebavakov ameriky,mal pozvanych par ludi,co volili trumpa,ale uz ho nechcu,alebo vobec nechceli trumpa za tie petiletky som tu nevidel,aby tak vyvazene spravodajstvo,tak demokraticky podryvalo,rozhodnitie svojich obcanov,kedy pepici volite prezidenta?kohokolvek zvolite,len nezabudat na chlapa s koulema,co medailu masinom daval kokot,ked bude dalej zeman,myslim,ze uz teraz prolhana kurva si pripravuje,co bude pisat,ked ho zase pepici zvolia,jeden chuj koho zvolite vy a nie nejaky vyjebanec z parlamentu.

      To se mi líbí

  4. blbíš napsal:

    k vitttovi z 10:09 kvůli nudli to dám sem:

    … vono de vo to, jestli tady někomu to Vaše čas od času nepřipadá prostě jako furt a zda Vámi popisovanou upřímnost a divokost nebere převážná část zdejších spolustolovníků jako prachvobyčejnou sprostotu. U Bavorova stolu nesedíte jenom vy, ale i voni a maj stejně jako vy právo čas od času nečíst prostě žádný sprostý slova. Ale máte jinak pravdu, nikomu neuškodí je čas od času vynechat! … což zrovna vode mě asi nebude vořechová poznámka!

    A abych řekl pravdu, už mě unavuje ta Vaše sebelítost psaná z pozice někým Vám přisouzenýho fašisty! Možná jinde (tam však moc nechodím/me), ale tady u Bavora s Vaším vlastenectvím nejsou zásadní rozpory ani problémy, pokud ste si ještě nestačil všimnout!!!!

    S tím Vaším bitím to už je i na mě ale docela silný kafe a důvod, proč sem se neudržel.
    No a co, tak někdo holt nebyl bitej šňůrou vod remosky a z toho se má jako odvozovat nějaká Vámi naznačená naivita tápající kdesi v oblacích zdejších přátel, co bití nezažili, ale zato maj na věc jinej názor než Vy? Nenechte se vysmát, už dlouho sem větší blbinu neslyšel, zvláště tehdy, když sem si u zdejších stolovníků zase nevšiml, že by mezi nima byl týpek, kterej by výrazným způsobem inklinoval k těm Vašim sluníčkům (třešeň, Ctrl C+V, atd.), co se s nima do zblbnutí na jiných blozích utkáváte (chválabohu, že alespoň tam!!!)!

    Něco jinýho je to s tou Vaší věčnou EET, kdy k Vaší argumentaci byly sděleny některejma zdejšíma spolustolovníkama protiargumenty, který ste zase Vy nepřijal! No a co? To se prostě stává! Řekl ste si k tomu svý, oni taky … ale že Vy ste si z toho odvodil sebemrskačský zlodějství a idiotství je pouze Váš problém, nikoliv náš!

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Blbíši, máte pravdu, někdy je to opravdu dost únavné. Něco jiného je si prostě jen tak postěžovat a ulevit si, jenže jako já se snažím nevnucovat ostatní nějaké mé souboje někde jinde (a také je vedu), tak mne to občas také nezajímá zde. Díky za trochu toho vlídného slova.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Psal jsem to Čobolíkovi, sám bych takto nezačal.(bití)
      Blbíši,mě je srdečně na háku, jestli mě někdo má za fašistu nebo za bolševika nebo za jeremiášova kokota!
      Nebráním se těm označením.
      V podstatě mi nejde tím mým psaním o své osobě o tu mou osobu, ale o příklad, který každý zná, škoda že zrovna vy to nechápete, jak pak to mají chápat jiní?
      Bylo by asi nefér, psát to o jiných, i když v tomto frankování sám rozhodně nejsem.
      Tak to funguje v celé Evropě, ale napsat příklad v celé Evropě, tak u toho vesměs nikdo není, a dá se to snadno zpochybnit.
      Takto na mě se to moc zpochybnit nedá, ale zase za to dostanu naložíno, což mě málo zajímá, pokud je ten příklad pochopen.
      Jako že asi není, jak se zdá.
      Místo fašisty jsem uplakánek, a to nyní u vás jsem, pěkně za čerstva si to přečtěte, tedy píšete o sebelítosti.
      Máte fakt dojem, že kdybych trpěl sebelítostí, že bych kamkoliv psal tímto stylem, co píšu?
      Nebo máte dojem, že bych nedokázal psát tak, abych byl vážen a milován, a každému, ale každému názoru bych neutrálně vykouřil prdel a těch radikálních bych si nevšímal….fakt myslíte, že bych to nedokázal?
      Třeba si to myslíte, a třeba si to myslí i jiní, co já s tím jako mám dělat, to se mám nějak ospravedlňovat…néééé, já nejsem fašista, bůůů, já jsem hodný kluk, co volí komouše?
      Tak jsem fašista, a co jako?
      Já proti fašismu nic nemám, kolikrát jsem se ho tady zastával, a dožadoval se nějakých definic, ne proto, že bych s ním nějak sympatizoval, ale prostě nemám rád, když se z nějakého slova dělá ideologie, a to se ze slova „fašismus“ dělá, podobně jako třeba ze slova „komunismus“, jako by bylo na světě tolik možností vlády, že by se od sebe nějak zásadně lišily.
      Stejné znaky najdete na Frankovu fašismu i na sovětském socialismu.
      A na US demokracii zrovna tak a posrané EU demokracii též, je to všechno z 50% stejné!
      Jsou to jen debilní žvásty, a to chci tím vždycky říci, no ale účinné, co lidí se jen nebaví s někým, kdo je obyčejný ODSák, protože oni jsou vznešení sociální demokraté.
      To mě poser, a ODSák si pak se socanem domlouvá špinavé kšefty, ale to nechce nikdo vidět, ani ODSák, ani socan, což je – alespoň mně, k velkému smíchu, hlavně když pak někde čtu o vznešených myšlenkách těch či oněch.
      A rytíř….no, ale já mám prostě takový názor, že je provokován, třeba jsem podle vás debil a neměl bych- a ani rytíř, u tohoto hodovního stolu sedět, protože ostatní jsou prostě o hodně vychovanější, no, nepsal jsem to náhodou, že hodný kluk je vždycky ten slušný?
      Psal, mělo to 5x+ a 4x-, vyrovnaný stav.(zatím)
      A s Třešní a jinými…..mám se na to vysrat, když mi někteří lídé píší „piš dál“?
      Já nevím, co mám v tomto dělat, to se teda přiznám, ale pěkně mě to mlácení prázdné slámy někdy leze krkem, to je fakt.
      Svůj potenciál už jsem vyčerpal, co mohu víc nabídnout?
      Ale zase bych opustil kamarády, fakt nevím, co je lepší.
      Zkuste mi poradit, když jste tak oduševnělý, ale hlavně mi neraďte, abych byl hodný kluk, a pak že se se mnou bude dát sedět u hodnovního stolu, protože Blbíši, já nejsem hodný kluk.
      Jsem upřímný a snažím se být férový, ale hodný kluk ze mě kurva nikdy nebude!!!

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Asi jste to nepochopil. Nejde o to, jak se vyjadřujete tady, i když občas by se slušelo trochu zmírnit, ale o to, že sem taháte vaše problémy jinde. Tam se hádejte s kým chcete nebo potřebujete, ale tady to nemusíme vědět. Tady máte nějakou svou pověst a co si o vás myslí jinde, to je tamní problém, nikoli místní. Jak jsem podotknul, i já si jinde řeším nějaké spory a osočování. Ale tady o tom nikdo neví. Protože je to můj problém, nikdo z vás mi ho nevyřeší.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Je to pátá diskuze od aktuálna, tedy v čase, kdy jsem to psal to byla čtvrtá od zhora.
          Je to čistě reakce na Čobolíka, netušil jsem, že se vás to tak dotkne, byl to spíše osobní vzkaz než příspěvek do diskuze.
          To jako….vědět, že to vyvolá takové pohoršení, tak jsem si tu drzost tedy odpustil………

          To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      hele stara krabice,mas dost nalietane,aby si chapal ze tu neide o to kto bol bity a kto na rukach noseny,proste jedneho hladkaju a druheho biju a treba este viac bit a aj tak nepomoze,co neznamena,ze don vitta to nevie,az barz dobre vie,zbitnik,pijak a kurva mozno este zbojnik,dnes sporiadany clovek,nema svojej mati za zle,ze ho bila,bo dnes dobre vie,ze bol kurva a jeho mati,mu chcela len dobre a mala rezat este viac,,ale uz tak stavany a takeho len zabit,aby bol dobry,pricom dnes dumam,ze sporiadany clovek ,a pysk nevymyty,bo taku naturu ma,ja do podobnej svorky zvane smecka patrim a preto sa ho zastavam,bo tak boh ustavil,anjely s anjelmy a kurvy dabelske s kurvamy dabelskymy,co neznamena,ze sa nemozu zhodnut v pohlade na svoj kraj a jeho vnimanie,aby ho kurvy politicke este viac nekurvili.
      dalej taky typek jak on,to mas pomylene,ze sa lutujeto zakelny zivotom, a teraz len pise,bo jezisbohovu pravdu pise,zivot pri spodku,to nema nejakej lutosti,proste len spomina.
      ja kurva pisem docista otvorene a pochybujes,ze som hladoval,ked pisem,ci ked som sa zosral v aute,ci cokolvek,pisem jak zivot dal a co na srdci to hned na jazyku,ty clovek mozno nebity,ale s prebohovym kukom,toto,by si mal vediet a preto ti to to osvetlujem.preco toto ci podobne nenapises mne,,sak ja taky dlazdic,vobec nepatrim k takemu stolu bo ja sa nevadim,jak don vitta,ci AFB,tak preto som tolerovany debilek,ja tu nekukam kurva,kto sedi a jak drista,jaky ma kuk na ten svoj kraj,ze ho pecie,ze ho vyjebuju a chuj,ci basnik,prezident ci pastier svini,bo ja tak beriem toto forum,ze to ma pomahat cesku,ze som pojebany a mam urojenia,tak dumam a kazdy rpostriedok dobry z mojej skoly a moja skola,proste napisem tak,teba mam rad,slechtu mam rad,mnohych tu milujem,ale za boha mi nepasuje,ze nemilujete dona vittu,tak ze je to pizdou ke zdi,abo rybky,abo akvarium….chuj ani rybky ani akvarium bo neojebem nikoho,koo mam rad a vec vybavena.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … napíšu Ti to asi takhle, čobole,

        sám dobře víš, že každej hospodář na podzim pole jedou přeorá, na jaře rozvláčí a zaseje protože ví, že to by mělo asi tak stačit, zvláště pak, když to zdejší pole u Bavorova významně nazarůstá plevelem či jiným sajrajtem, žejo!? To mi snad dáš za pravdu i Ty! Blbý ale je, když zdejší téměř nezaplevelený pole furt přeoráváš, vláčíš, dristášo tom a ještě z reakcí vostatních hospodářů, který znaj taky zdejší pole, dedukuješ(te) ujetý závěry, který jim navíc vomlátíš vo hlavy jen proto, že Tě někdy občas za to dristání pošlou do háje … a vo ničem jiným totiž to moje a šlechtovo nebylo!

        To by mělo asi tak stačit a pokud né, tak než začneš příště pálit vod boku z toho Tvýho kulometu slepejma patronama, tak si zkus (a nejen Ty) několikrát přečíst to, na co vlastně střílíš! Možná, že se sám nad sebou podivíš, že to nestálo ani za tu jednu jedinou slepu patronu!

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          a ja asi takhle
          nepis beletricky na burana,bo nemozem rozkodovat barz,moj procesor nema tolko bitov,,co som tak kus polapal,bo mam dlhe vedenie,jasne,ze najebem casom bludu,co som aj zareflektoval,bo nie som docista,levej hospodar,nejaka ta psenka zakvete,ale nemusim barz sluchat,dobrych gazdov,co ich polia sama uroda,bez plevelu,to proti nature,bo raz lepsia,raz slabsia,abo zhori do tla,nema pola bez pliev,ani klasky nerovnake,teraz v lete som kukal u nas v burakove a chodil okolo tych par ,co zostalo,ani kukurica nerastie v jednej vyske a plevelu sa dari vsade ,mam prax,bo sa tu naplejem jak chuj,takze sa nic nebudem podivovat,ja nikdy nestrielam jednotlivo,ale davkami a vatsinou ostra municia,sem tam slepy,bo sa mi pojebe,ked paskujem,proste nie som ani barz dobry gazda,ani strelec,co sa nepodivujem,ja o tom viem,bo tak som zistil letom tym zasranym zivotom,proste ja sam svoj pojeb a inaksi nemienim ani byt bo tak uz som ustaveny a ,aby som sa zapacil ci nejak popravil aj by sa mozno dalo,ale nebudem si nad tym lamat hlavu nemienim nic menit,ani bohovy.jak spieva kaja zustanu svuj, a ked pre niekoho vomezenj buran,asi 5% ma to bude srat a 95% gitara.

          To se mi líbí

  5. blbíš napsal:

    ach jó … to se mi věru nedotýká ani nepohoršuje, spíše tohle:

    Jak stařec šel za kultůrou, a neb, jak kultůura dala starci po držce.

    A venku včera padal sníh, takovej mokrej, co lepivě obalí kdejaký suchý stýblo trávy, kdejakou větvičku i kdejakej hustej keř, kterej v slabým svitu linoucím se ze starý pouliční lampy vystupoval ze tmy jak přízrak načinčaný nejnačinčanější nevěsty, kterou bych tak rád jednou chtěl vidět v mých malých vnučkách … jednou … ještě … možná … snad!

    Šel sem s ženou ztichlejma zasněženejma cestičkama vedoucíma ke galerii, jež byly prosty lidskejch postav. Množství šlápot zanechaných ve sněhu prozrazovaly, že hodně lidí tudy spěchalo za zpěvy zvěstující příchod Páně, za chvilkou klidu, snad i za rozjímáním a že my dva deme za kultůrou jak jinak, než zase pozdě.

    Usedli sme, tak jako každej rok v již ztichlým neozvučitelným sálu stálý vobrazový výstavy naší galerie a k mým skoro hluchým uším se už nesly písně o tom, že mezi nás… sestoupil v pravdě boží syn na naši zem … a tak dál a tak dál a tak podobně.

    Jenže stalo se něco, co jiný roky né, nebo čeho sem si nikdy předtím nevšiml. Ten koncertní prostor galerie asi někdo zapomněl zešeřit a tak zatímco se můj skoro hluchej sluch snažil zachytit každičkej tón toho doprovodnýho hudebního tělesa, každičkej hlásek těch snaživejch amatérskejch zpěváků, stalo se něco, co se zřejmě stát nemělo. Můj ničím nezaměstananej zrak zabloudil k osvětleným tam visícím obrazům, který tak důvěrně znám z mých návštěv v galerii a doslova brutálním způsobem narušil snahu zpěváků navodit ve mně zvěstovávaný lidství. Ty obrazy tam léta visí navzdory denní i roční době. Už jejich vzájemný vnímání je pro diváka i bez těch nádhernejch zpěvů naprosto neproveditelný, protože každej jeden tam visící vobraz představuje v porovnání s druhým tam visícím obrazem doslova vodu a oheň, světy, který k sobě nepatří, autory, co vo sobě v ten tvořivej okamžik vůbec nevěděli. Každej jeden obraz kolem sebe vyžaduje prostor, odstup, prostě nesnese ve svý blízkosti jinej vobraz. S naprostou jistotou to demonstrovalo do prostoru upřený přísný kubistický voko Muže v klobouku (cylindru) vod Josefa Čapka, který hypnotickým zrakem přitahovalo můj pohled a žárlivě dávalo pozor, abych se náhodou neoddával zpěváky právě sdělovaný radosti z rození Páně. A tam, kam voko muže v cylindru nedokouklo se šklebila zrůdná spleť surrealistickejch do sebe zakousnutejch těl z Fillova Z cyklu Boje a zápasy, kde snad ďábel krvelačně sál z krční tepny koně jeho životodárnou sílu, aby pro změnu dva vedlejší kubistický vobrazy vod téhož autora Hudební zátiší a Interier se mně neskrytě vysmívaly nevyřknutou otázkou …hádej – co je na nás namalováno? Z pravý strany vod zpěváků tomu všemu dávaly na frak né moc pěkný nahotinky Koupání Františka Muziky a aby se jó neřeklo, že koncert má bejt o rozjímání a navozování předvánoční nálady, tak ten můj zrakovej masakr s mírumilovnou shovívavostí sladovala svejma nehezkýma až moc tmavýma očima holčina zvoucí Štěstí vod Antonína Procházky! A to nechtějte, přátelé, ani vědět, co čekalo starce zleva vod zpěváků, který jásavým zpěvem blahoslavili nemluvně v jesličkách. To už byl totální masakr v podání chmurnejch realistickejch továrních dvorů s čadícíma komínama, který na sousedním obraze přecházely zase do Slavíčkova podání idylickýho rozkvetlýho venkova.

    A najednou slyším závěrečný forte finále mnou již nevnímaný koledy či spirituálu, vím já a pomalu se probouzím z toho kulturního šoku, který sem právě utrpěl a ani netuším, jak sem se dostal z tý galerie. Úplně sem procitl až v okamžiku, když mi podklouzly nohy a držkou sem ryl v tom mokrým sněhu, co lepivě obalil kdejaký suchý stýblo trávy, kdejakou větvičku, kdejakej hustej keř a můj jedinej ksicht.

    Tak nějak to vypadá, přátele, když starci kultůura dala včera přes držku.

    To se mi líbí

  6. cobolik pacholik napsal:

    a kurva vojna,ked niekto pise otvorene,jasne,ze do mna co jedno,ale uz si moze kazdy pocita,sak na to tu je a zajebu donho,ja tu pisem svoje zazitky,ci zaujimaju ,ci nie,mne jedno pisem si volne,don vitta napisal volne a hlavne otvorene,ale stara krabice ho barz nemusi dedukujem a slechta fifth jak by smet,to znamena,ze pisem svoje kokotiny,slechte nepasuje? a co mam sakra pisat,daju mi dajaku osnovu,ci co,pytam sa tak normalne kus vkurveny,bo cujem,ze sa obmedzuje volnost,bo tiez cujem,ze tu barz don vitta nepasuje,nevyhana sa ho,ale popod nos somre,ked si tu napisal,ja tu nemam kamosov,ci priatelov,ja nemam priatelov,bo co som mal umreli tam ta tu jebem mater a hladam duse spriaznene kukom…jak to kurva,taha nejake problemy,sak len povie,co duma,slechto ides na to jak politicky komisar a jedno z jakej ideologie,nepasuje mi to barz a preco?bo pise otvorene,myslim don vitta,jedno,ze do mna,ale kazdy cita a uz vadi niekomu,nebudem nejak prezivat toto,ale nepaci sa mi to,bo sa jebe do dona vittu,dobre podumam,nebudem dumat,nepasuje mi hotovo.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ty jsi dobrej chlap,Čobolíku a já chápu, co chceš říci.
      A jak jsem ti psal ty texty, tak mi bylo, jako by nějaký starý kámoš řekl:
      Pojď na pivo, můj příteli, protože mám v krku pachuť hovna z tohohle zkurvenýho světa!
      A jdeme do hospody a nadáváme na svět, a bijem u toho do stolu, až půllitry nadskakují a jen spolu mluvíme, a nic nám není v ten moment po ostatních, protože jsou takové chvíle v životě.
      A někdo se třeba přidá a řekne “ kluci, to je pravda svatá a já si s vámi také jedno dám“ ale jiní říkají, že nepřišli do hospody poslouchat naše kecy a i vrchní se rozčiluje, že až příliš do stolu boucháme!
      Jenže my, co splachujeme pachuť hovna v hubě jen řekneme „dnes není dobrý den na tyhle rady, a ty nos pivo na stůl, protože máme huby suché a naše mladost i naše radost z ní je ta tam, a my chceme teď spláchnout ten hnůj“!!!
      A ten den teče pivo proudem a my vzpomínáme na časy minulé, co zlého jsme viděli, a máváme znechuceně rukou nad tím lidským světem, a pak zpíváme a hulákáme, a je nám dobře v těch chvílích, protože zítra, zítra už tady nemusíme být!
      A druhý den už je zase normální, a život jde dál, vstříc svému konci, a všichni víme, že se nic nezmění a také víme, že nejde pachuť hovna splachovat věčně,ale také víme, že to byl dobrý den, kdy se půllitry převracely, vrchní zuřil a my zpívali a vzpomínali na časy minulé!

      To se mi líbí

  7. cobolik pacholik napsal:

    dobry ludia lezia na cintorinoch sveta a ja s pivarmy nesedim,bo neznesiem alkohol,bo sa mi pojebalo,aby som mohol zit.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.