Glossarium minor L.


Nenažranost se nevyplácí

Tohle všichni víme. A také víme, že na nenažranost lze doplatit. Tentokrát se jedná o sýkorku koňadru. Po celé zimní období sypu ptáčkům do krmítka „krmnou“ slunečnici. Vlastních zdrojů nemaje musím ji kupovat. A v jednom obchodě ji prodávají v balení po 5 kg, což je zhruba zásoba tak na 3 týdny. Takže mám v bývalém koši na odpadky vysypáno jedno balení – přesně se to vejde – a druhé balení leží vedle. Obojí odkládám do pergoly. Nedávno jsem zaslechl z pergoly podivný rámus. A pak jsem už jen zahlédl v psí mordě ulovenou sýkorku. Sice mi bylo divné, jak se mohla nechat chytit. A při pohledu na zabalenou slunečnici jsem to pochopil. V igelitu byla vyklována dírka a sýkorka se nechala chytit při samozásobení. Místo z krmítka, kde by se musela dělit s ostatními.

 

Informace? A pravdivé?

Nedávno jsem tu uveřejnil odkaz na jedno manipulační video z projektu Zapomenutá Šumava. A hned jsme se dověděli, kdo všechno je za tímto projektem. Seznam starostů šumavských obcí byl snad úplný. Jenže. Naštěstí jsou mezi námi i tací, kterým se některé věci nezdají být tak jednoznačné. A proto jsou schopni se označených osob zeptat. V daném případě se jednalo o starostu obce Prášily. Reakce byla jednoznačná. Ani on ani obec nemá s projektem nic společného. Tedy ani jej neovlivňují ani nefinancují.

Takže různé odkazy by bylo dobré si občas nejprve ověřit. Jen si nejsem jist, zda se to někdy nevztahuje i na mne.

Příspěvek byl publikován v rubrice Glossarium se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

51 reakcí na Glossarium minor L.

  1. vonrammstein napsal:

    V Prášilech jsem byl poprvé v životě letos v létě. Mám i pár fotek. Kousek odtamtud totiž žije část mojí vyženěný rodiny, Je to tam moc pěkný. Hlavně tchyně si to užívala, protože díky hodnejm strejčkům komunistům se tam pár desetiletí podívat nemohla. Vojenskej prostor.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      V Prášilech jsem byl hned v roce 1990, když se tam mohlo. A napsal jsem tom fejeton, který otiskly jakési sudeťácké noviny. Byl jsem blbý, naivní a upřímný…….
      V těch dříve zavřených částech Šumavy bylo pěkně tak do roku 2000. Teď už turistů jak nasráno, to mě nebaví.

      To se mi líbí

  2. Hudec napsal:

    Všechno ověřovat nelze, to by člověk nedělal nic jiného a občas by se výsledku stejně nedobral.

    To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    Celkem pochopitelné a jde to za mnou zde se opravdu musím omluvit, že jsem neuvedl který funkcionář či starosta a jak hlasoval, pro či proti financování projektu Zmizelá Šumava.
    Bezesporu mne mohlo napadnout, že financování tohoto manipulačního projektu nebylo v rámci sdružení Svazu obcí Národního parku Šumava odhlasováno jednohlasně.
    Taktéž pokud bych osobně obešel všechny kteří pro financování projektu Zmizelá Šumava zdvihli ruku, či jiným způsobem vyčlenili prostřdky daňových poplatníků a k uvedenému seznamu zainteresovaných jmen přidal ono, hlasoval pro nebo proti tak by to bylo správně.
    Proto v budoucnu bude zřejmě nezbytné i pro jakékoli rozhodnutí přijaté sněmovnou či vládou zřejmě uvést i výčet hlasoval pro, hlasoval proti.
    Zde bezesporu Libor Pospíšil hlasoval evidentně proti a tak nemá s financováním zmíněného projektu Zmizelá Šumava absolutně nic společného, snad možná také jeho souboj názorů na další směřování šumavského parku mezi ním a zbytkem Šumavy sdruženým ve Svazu obcí Národního parku Šumava nikdy neexistoval.
    Proto se ještě jednou omlouvám a pro definici financování manipulačních projektů evidentně bude nutné připojovat nejen jmenný seznam ale i hlasoval PRO .
    Zde ovšem vidím drobný problém a to je ono hlasování v jednotlivých neziskovkách, Bruselu atd. .

    To se mi líbí

  4. peter. napsal:

    Prepáčte mi malú odbočku od témy,no včera som zhliadol na čt reláciu „Máte slovo“ s p.Jílkovou a cítim potrebu,vyjadriť sa k nej.
    Chlapom je zakázané všetko,čo je,alebo niekedy v minulosti bolo ženám nepríjemné.To,že im je alebo bolo niečo nepríjemné môžu oznámiť aj po 15-tich rokoch a chlapa na ktorého taká žena ukáže prstom,vykopnú z roboty,alebo inak postihnú.Žena vás môže obviniť z rôznych „zločinov“ktorými ju podľa nej ponížite.Napr….z dlhšie trvajúceho pohľadu do očí,z toho,že sa jej pozriete na kozy alebo na nohy(!)….o dotyku,hoci aj nechcenom ani nehovorím
    V našom trestnom zákone je definovaný „účastník trestného činu“ ako ten,kto naviedol iného na spáchanie trestného činu.
    Tak keď si dá žena zväčšiť kozy,tak to s najväčšou pravdepodobnosťou urobí preto,že sa domnieva,že všetkým chlapom sa páčia veľké kozy a teda počíta s tým,že sa chlapi na tie kozy budú pozerať.(navádza vás na trestný skutok)To isté platí o krátkych sukniach,mejkape,kaderníčkou upravenej hlave,kozmetike,móde…to všetko robia ženy preto aby si ich všímali chlapi.
    Preto,pokiaľ nebudú chodiť do práca v šatách zakrývajúcich ich vnady,nohy,kozy…skrátka všetko,čo ich robí žiadúcimi v očiach chlapov,tak sa stávajú účastníkom trestného činu,lebo navádzajú iného(chlapa),aby sa takého činu dopustil.Treba na také baby písať udania a trestné oznámenia skôr,ako tak urobia oni na vás.
    Skoro by som sa stavil,že čoskoro bude „upravený“ aj náš folklór,ktorý je plný erotiky a sexuálnych narážok či už v ľudových piesňach (napr.ona mala pod bruchom,on jej hľadal za uchom,alebo -zo spovede na sobáš,ukáž Anča akú máš..) alebo v tancoch.Zákaz „sprostých“ vtipov ktoré tak radi počúvajú ženy,zákaz čo i len pozrieť na kolegyňu…no aký to bude život? A kde toto všetko bude mať koniec?…. nevedno.
    A vraj sme trpeli pod komunistickou totalitou.Ešte len spoznáme čo je to totalita.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Pane Peter i toto má řešení :
      České sprostonárodní písně
      Slovenské sprostonárodní písně
      Jelikož tyto již vyšly na CD proto není třeba pomocí nějaké neziskovky pracně vytvářet seznam, stačí tyto uvést jako zakázané k produkci s nějakým adekvátním trestem např. 5 let vězení aj. .
      Dále bezesporu bude nutné vyhledávat, evidovat a zakazovat nově vznikající ale zde je již možné vytvořit seznam zakázaných autorů, což u sprostonárodních možné nebylo.
      No a co se týče oněch ženských vyzývavostí, tak zde tento problém již dávno dopodrobna rozpracovala neziskovka Sharia4Czechia, a nám stačí pro její návrhy zabezpečit demokratické odhlasování.
      Následně je v Česku již vše připraveno :
      http://islamcz.webnode.cz/news/islamske-obleceni/
      Z daného naprosto jasně vyplývá, že vaše obava z nějakých totalitních praktik je neopodstatněná, neboť jak se můžete přesvědčit, tak řešení je nejen připravené ale i v současné demokracii průchozí.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        Jasné! Sprostonárodné ľudové piesne…zakázať!
        A dievčatám zo Zemplína ktorým keď tancu svoju „karičku“ vidno až …no,tam niekam,zákonom prikázať,aby mali pri tanci pod krojom oblečené pumpky alebo ukrajinské kozácke šarováry.Potom už bude všetko v poriadku a aj tá vyžratá dáma od „zelených“včera u Jílkovej bude spokojná.Chlapi sa už budú pohľadom odvracať nielen od nej,ale od všetkých žien.Aj od tých pekných,s peknými kozami,zadkom a nohami.

        To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      Dopustím se konspirace, domnívám se totiž, že je to uměle vyvolaná kauza. A sice, co plnilo sdělovací prostředky a internet dosud? Přece znásilňování a obtěžování žen imigranty v západoevropských zemích a je tudíž nanejvýš žádoucí, aby to bylo upozaděno něčím zajímavějším a zároveň dostatečně výbušným. A že to přišlo z USA? No vždyť oni jsou vždy o prsa vpředu. Ne o kozy pane peter vy si koledujete zdá se mi. 🙂 Tamodtud přece vždy přichází pokrok.
      K tomu včerejšímu pořadu naší dryáčnice pouze tolik – jak nemám ráda Zlámalovou ani Blažka ( k Adamcovi mám neutrální postoj), tak tentokrát jim musím přiznat, že bodovali. Všichni tři. Naproti tomu jejich protějšky byly za pipky. Prosazují děvčata něco, v zájmu čeho ani samy neumí argumentovat, když dostanou konkrétní otázky, jak by se vlastně chudáci chlapi měli chovat, aby se neocitli v hledáčku jejich mravnostní policie.
      A vůbec už jen názvy těch organizací které zastupovaly mluví samy za sebe.
      Jedno řešení se nabízí a to přehodit přes sebe ten lajntuch nebo jak se to jmenuje. Ale obávám se, že to neprojde co potom s těmi všemi hadry, kterých jsou plné krámy?
      Fakt je, že jsem se snad poprvé včera u toho pořadu bavila.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Souhlas, tedy ač-li to není nějak jinak. V podstatě, když se tak kouknu na ty stěžující si „dámy“ tož nic moc. Pořádné filmy se už taky netočí, stárnout neumějí – tak nějak na sebe upozornit musejí. Krásek s přírodní zajímavou tělesnou vizáží taky už nic moc -když se tak kouknete kol dokola – samé vyžle.
        No a američtí „právníci“ to je kapitola sama pro sebe. Jen by mne zajímalo – copak by asi dělaly – kdyby si jejich „půvabů“ nikdo nevšiml. Protože když si odmyslím,. namalovanou fasádu a vytapecírované popředí i pozadí od plasťáků – tož nic moc. Ale holt jako obvykle many jsou many, vydělají a jmíéno si udělají či dostanou se opět do poěvdoní ,,, doktoři, právníci,soudci presstituti. Vždyť to je . Aby to nakonec neskončilo tak, že muži budou točit jen s muři, ženy s ženami _ aby to bylo vyvážené a bez možností různých postihů-. Akorát nevím kdo by na ty filmy chodil.
        Škodfa že sem nemohu dát jistou prezentaci.

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          ja napisem jak dumam, rovne za mlada som si len spomnul na zensky rod hlavne u army,v tisicine sekundy vo mne dudnelo jak v reaktore a trvalo do dost dlho.
          kym som sa viacej prepijal tlmilo dudniacu reakciu a roky pribudajuce a otrocka robota tu zo zaciatku,aspon podla mojho kuku,malo vplyv na moje dudnenie.
          jak mlady plny stavy ked som videl jak vojak to ma najviac dobijalo u tej army,by som bol preletel aj damsky bycikel a nie toboz nejaku raketku,ale podmienky nedovolovali,tak sa to riesilo rucnymy pracamy(kto povie,ze nie,nesedi viac so mnou pri jednom stole a baby jak by smet).
          ja mal fantaziu vacsiu jak galaxie okolo nas, a ked som sledoval jak tiger nejaku paracku co sa mi pacila,to dostala tolko, kolko do nej voslo a aj moja fantazia.
          predpokladam,ze podobne kuky maju aj baby,proste kazdy,pokial reakcia v reaktore funguje,bo co sa tyka tych kokotin,ze ked kuknem na babu a ona mi povie,co koukas a este tym jebanym zhanutym nosom vycujem,ze ma nos hore a je nadopovana feminismom,jej rovno poviem,ze o nu by som neoprel ani bycikel a radsej prevediem rucne prace,hned viem co chytra povie,ze nestoji o takeho burana jak ja a ja jej by hned povedl,ze kopa psov taku sucku jebat nebude,bo sama je pojebana.
          bo som nastartovany,ked citam take chujoviny z coho mozem byt obvineny(mne nehrozi ja co napisem nizsie),bo dnesna doba tych pojebanych zien to nekukaju jak vyzera,ani na kladu,ani co ma v siske,ale na postavenie a na konto a vyjebat z neho peniaze,bo jej kuknul do vystrihu,ci preletel ocami,,bo ja ocami preletel tolko zenskych,ze to sa neda ani zaregistrovat.
          nakoniec verim v zdravy usudok zien a normalny kuk ,ze ked nejaky muz kuka na nu,to prve znamena,ze nie je kurva z dereva,ze sa mu paci a ona hned predpoklada,nie predpokladam verim,ze ma podobne kuky,bo to postulat,odkedy zijeme,ze to na propspech obidvoch a nie nejakych pojebanych pizd,co ma maju pojebame v hlavach.
          dost svinsky napisane prosim preposlat tym pojebanym bo ja neviem davam plne pravo a ked ma chcu sudit,som k dispozicii.

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Ju a ty celebrity bez makeupu jsou z roku 2012

          To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Nejde mi to skouknout. Nějak jim to nepremává. Ale na podporu mého tvrzení, níže ohledně fasád jedna dávná a jedna novejší vzpomínka.
        Kouzelná a chytrá paní Kačírková kdysi už hodně dávno v jednom intervjú na poznámku zpovídajícího ji redaktora ohledně toho jek perfektně vypadá řekla. . Víte , doma nechávám pleť odpočinout a stalo se mi když přišel opravář na cosi a ptal se po paní Kačírkové – tak jsem mu řekla že jsem sestra aby nevěděl jak…..
        no a ta novější – Helča , když řekla že před nějakou akcí přijel vizážista , aby namaloval Vondráčkovou. Obě dámy mají můj obdiv , jsou kouzelné a nad věcí a to bychom měli být i my, protože tyhlety „akce“ mívají jen zastírající smysl.. Kdo ví co je az tím, ale stejně je to odsouzeno kzániku. Čas ukáže.

        To se mi líbí

    • jaa napsal:

      No víte, ale nějak to ty „dámy!“ nedomyslely. A divím se, že se reklamní agentury neozývají. Já se teď snažila koukat na reklamy z jejich pohledu a je to docela ouvej.
      Perou, vaří uklízí pouze ženy, píva Bernard a Kozel zase jen pro muže. Aktérky reklam se divím, že se neozvaly, vždyť jak oblečením, tak fasádou – holt nabídka, ale nikoliv výrobků.
      Zkuste se na to kouknout tímto pohledem a zůstane na reklamu dávné původní vajíčko.

      To se mi líbí

  5. cobolik pacholik napsal:

    ja napisem jak dumam, rovne za mlada som si len spomnul na zensky rod hlavne u army,v tisicine sekundy vo mne dudnelo jak v reaktore a trvalo do dost dlho.
    kym som sa viacej prepijal tlmilo dudniacu reakciu a roky pribudajuce a otrocka robota tu zo zaciatku,aspon podla mojho kuku,malo vplyv na moje dudnenie.
    jak mlady plny stavy ked som videl jak vojak to ma najviac dobijalo u tej army,by som bol preletel aj damsky bycikel a nie toboz nejaku raketku,ale podmienky nedovolovali,tak sa to riesilo rucnymy pracamy(kto povie,ze nie,nesedi viac so mnou pri jednom stole a baby jak by smet).
    ja mal fantaziu vacsiu jak galaxie okolo nas, a ked som sledoval jak tiger nejaku paracku co sa mi pacila,to dostala tolko, kolko do nej voslo a aj moja fantazia.
    predpokladam,ze podobne kuky maju aj baby,proste kazdy,pokial reakcia v reaktore funguje,bo co sa tyka tych kokotin,ze ked kuknem na babu a ona mi povie,co koukas a este tym jebanym zhanutym nosom vycujem,ze ma nos hore a je nadopovana feminismom,jej rovno poviem,ze o nu by som neoprel ani bycikel a radsej prevediem rucne prace,hned viem co chytra povie,ze nestoji o takeho burana jak ja a ja jej by hned povedl,ze kopa psov taku sucku jebat nebude,bo sama je pojebana.
    bo som nastartovany,ked citam take chujoviny z coho mozem byt obvineny(mne nehrozi ja co napisem nizsie),bo dnesna doba tych pojebanych zien to nekukaju jak vyzera,ani na kladu,ani co ma v siske,ale na postavenie a na konto a vyjebat z neho peniaze,bo jej kuknul do vystrihu,ci preletel ocami,,bo ja ocami preletel tolko zenskych,ze to sa neda ani zaregistrovat.
    nakoniec verim v zdravy usudok zien a normalny kuk ,ze ked nejaky muz kuka na nu,to prve znamena,ze nie je kurva z dereva,ze sa mu paci a ona hned predpoklada,nie predpokladam verim,ze ma podobne kuky,bo to postulat,odkedy zijeme,ze to na propspech obidvoch a nie nejakych pojebanych pizd,co ma maju pojebame v hlavach.
    dost svinsky napisane prosim preposlat tym pojebanym bo ja neviem davam plne pravo a ked ma chcu sudit,som k dispozicii.

    To se mi líbí

  6. cobolik pacholik napsal:

    poslal som dvakrat bo tak som pisal ja zdivocely,co mi jedno aj tym pizdam preposlat 2 krat.

    To se mi líbí

  7. K-k. napsal:

    a tohle se mi líbí: k věci se vyjádřila Šichtařová: „Slyšeli jste někdy o generaci sněhových vloček? Jde o lidi přicházející po generaci mileniálů, neboli po generaci Z. Jde o špičku ledovce, protože generace před nimi jsou na tom jen o trochu líp. Tihle lidé byli natolik chráněni výchovou, že nikdy nezažili nejmenší psychické ani fyzické nepohodlí. Nikdy neměli existenciální starosti, nikdy se o sebe nemuseli starat, vždy byli vystaveni takové hyperkorektnosti, že nezažili pocit stresu. A to je zničilo. Výsledkem je křehounká generace nepoužitelných subtilních bytostí, které se nemohou rozhodnout, ke kterému z pětadvaceti známých genderů vlastně patří, psychicky se hroutí při záběrech válečného zpravodajství i při pozvání na rande. Sexuální agresory vidí číhat za každým bukem a domnělé sexuální agrese je natolik stresují, že se s nimi potichu užírají, aby pak po dlouhých letech, vyprovokováni řetězovou kampaní, s pocitem zadostiučinění vyvěsili na svůj instagram hashtag #metoo,“
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Krehounka-generace-nepouzitelnych-subtilnich-bytosti-Marketa-Sichtarova-uctuje-s-mnohymi-z-kampane-MeToo-a-odhaluje-jak-drsne-vyresila-vlastni-sexualni-obtezovani-513557

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Právě si pouštím Celtic Woman z jejich vystoupení na Slane Castle v Irsku. Tolik sexuálního harašení se strany zpěvaček, vyzývavé pohledy s patřičnými pohledy zpět od doprovázejících mužů, tolik svádivých pohybů, elegantní vyzývyvé chůze a podobně. Divím se, že se ještě nenašel někdo, kdo by tenhle druh vystupování zakázal a na YT zablokoval jako nevhodné

      To se mi líbí

  8. Jos napsal:

    Když tady teď běží debata na takové téma přidal bych dvě poznámky:¨
    První je spíše potěšující. Možná řada z vás zná jméno pátera Františka Sušila. To byl velký sběratel folkloru a lidových písní. Shromáždil více než 2000 skladeb a řadu z nich vydal. Ale protože to byl páter, tak veškerá slova, narážky a verše zavánějící necudností pečlivě vytečkoval. Jenže, právě proto, že to byl poctivý páter, měl s touto stránkou života pramalé zkušenosti. A občas mu něco uniklo. Tak mu v jedné koledě unikly mimo jiné tyto krásné verše:
    A má ta děvucha
    takú veverečku
    co ona poskakuje
    v noci po lužečku
    Hej nám hej
    vzpomeň na má slova koledů.
    Takže ani cenzor to neměl lehké. Já v té písni na rozdíl od pátera Sušila rozeznal asi 4 dvojsmysly, ovšem etnoložka přítomná na koncertě jich našla 12.
    Druhá poznámka je smutná. Asi před dvěma lety se měla v budově prezidia České Akademie věd
    v Praze na Národní třídě měla konat výstava koloidální fotografie na téma Ženy v knihovně. Bylo tam i pár velmi decentních aktů. Proti konání výstavy se ozvala podivná organizace s názvem Genderová expertní komora České republiky. Drahošovo vedení akademie před touto partou stáhlo kalhoty, srazilo patky a výstavu zatrhlo. Ta organizace měla v té době 92 členů, z toho celé 3 muže co si říkají feminista. Všimněte si, jak se ta samozvaná,nikým nevolená organizace už svým názvem tváří jako oficiální součást státních struktur. A jak je poslední rok sleduji, jsou velmi schopní a daří se jim. Mají prachy, jsou už navázáni na úřad ombudsmana, a zjevně usilují o pozici stát se prakticky oficiální státní strukturou, která bude hlavním arbitrem co je dobře nebo špatně v těch jejich gendernbesmyslech, jako na příklad v případě té výstavy.. Podobně jako funguje na příklad Fond ohrožující děti, který má dnes obrovský vliv u soudů v paternitních sporech. Tahle Genderová komora je velmi nebezpečná, už proto, že jsou dost schopní. Kdyby se nějaký masochista chtěl podívat jsou zde http://gekcr.cz/aktuality/

    To se mi líbí

    • cobolik pacholik napsal:

      tote genderove komory pojdu do plynovych,ked tak budu vystrajat.

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Knihu sebraných Sušilových textů jsem ještě za komuny koupil v antikvariátu na Náměstí Republiky za 53 korun. Dodnes z ní čerpám. Má asi tři kila a hodně přes 1000 stran, formát cca A4.
      Ti genderoví sráči si proti sobě akorát poštvou veřejnost, což je dobře. Viděl jsem ty akty, byly naprosto decentní. Tenhle ksindl by nejradši exhumoval Drtikola a nechal ho umřít ještě jednou.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:


        František Drtikol Etude de nu (Ervina Kupferova)

        To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Zázraky Rammsteine. Jsme zajedno. Sušil je národní poklad. Ovšem ti genderoví sráči o kterých je řeč jsou neuvěřitelně poučení ze skandálu v AV a obratní. Zatím o nich nikdo nemluví. Ale oni pořád rostou. O to jsou horší a nebezpečnější.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Ani jeden z nás není úplný hovado, Josi. Na některých věcech se zákonitě shodnout musíme, i když jich asi nebude moc.
          Sráči zaniknou. Nikdo nedokáže dlouhodobě udržet v chodu absolutně nepřirozený pravidla. Dějiny to jenom potvrzujou.

          To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            ja nedavam palce,ale AFB,mi pise z duse,prirodzenou cestou zanikne ten blud,len s jedinou otazkou,jake nasledky to zanecha,bo nema dymu bez ohna…
            a kto da minus,sa bud nezamysli,alebo vomezenej buran.vsetko vymykajuce sa prirodzenosti danej zakonom rovnovahy v com kolvek,je stratene ,netreba kuknut ani do dejin,co normalne,ze nas cas ukazuje fungovanie bludu,ja sam kuknem na svoj zivot,co len smetie prachu v case a viem,ktora bije,velmi spavny pohlad na vec nedalekej buducnosti casu,bo proc,bo kto sleduje cas a vnima jeho intervaly,nemusi byt nijaka osobnost od coho kolvek,oycajny ludsky pud,zabudovany tisicriciami to v cloveku vyvola,
            da sa povedat,ze pisem jak pojasney clen sekty lietajucich tanierov,,cas nastini,ci blud pisem,ci realitu. a hovado je kazde ludske stvorenie na svete svojim sposobom,bez pardonu,uz tym,ze sa clovek narodi zacina zneprijemnovat zivot svojmu okoliu skade viem z mojho casu …

            To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Já dávám přednost Janu Jeníkovi z Bratřic. Ale beru, že Sušil je obsáhlejší a systematičtější. Však je také o generaci mladší a vývoj tehdy na počátku 19. století šel mílovými kroky.

          Třebas já byl, panímámo, cikán,
          přece já vám vaši dceru zfikám.
          Zfikám ji, zflekám ji zázračnou metlou
          přes tu její fanfrliku vzteklou.

          To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      stařec a gendr, a neb, jak sem se málem stal členem Genderový expertní komory Český republiky.

      Jak tak tu doma sedávám poslední dobou stále častěji a častěji s výrazem imbecila a jak tak slintám o trochu víc, než jak moc slintávám obvykle a jak si prstem brnkám vo spodní ret to svoje brm-brm-brm, nemohl sem si v takovým duševním rozpoložení nevšimnout vodkazu vod Jose:

      http://gekcr.cz/aktuality/

      a řekl sem si, že je to šance i pro starce stát se konečně alespoň jednou za život členem něčeho a tak sem začal brouzdat po tom jejich webu a … a zjistil sem, že k výrazu imbecila se přidává i nekontrolovatelnej tik a když sem záhy zjistil, že neudržím už ani moč, jeblo (®čobol) mi, že to asi nebude nic pro mě a tak sem se zase nestal členem.

      To se mi líbí

  9. cobolik pacholik napsal:

    ludove pesnicky a ludova vrava,to vadi len pojebom,ja docista ludovy,este meno mam ludove…

    To se mi líbí

  10. brtník z brlohu napsal:

    Zítra by se mělo pokazit počasí – tak něco na čtení – první díl jsem už avizoval, tohle je zbytek a za přečtení to stojí – škoda že k tomu není připojená nějaká diskuse, která podle mne musela tam kde to bylo přednesené následovat.
    http://www.noveslovo.sk/c/Svet_po_19_sjezdu_Komunistickej_strany_Ciny_3
    Podotýkám že autor nemluví jen o Číně.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      S týmito názormi som sa už stretol, ale z vlastného pozorovania mám k nim nedôveru. Mozog je veľmi flexibilné zariadenie a je možné vytrénovať ho na všetky situácie, prispôsobí sa. Tieto publikované výsledky vychádzajú z rozdielnej deľby práce medzi mužmi a ženami, takže toto je taký typický dôkaz v kruhu, keď sa príčinou dokazuje následok.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        NavajaMM
        To znie,akoby sa to čo odlišuje mužov od žien vyvinulo vďaka rozdielnej deľby práce.Nie je to pravda!Stačí si všímať prírodu a rozdiely medzi samčím a samičím pohlavím.Rozdielne primárne sexuálne znaky a pohlavný dimorfizmus sú u každého zdravého jedinca fyziologicky dané.Ak budeme posudzovať rozdiely medzi mužom a ženou na duševnej,resp.emocionálnej úrovni,tak aj tieto sú dané fyziologicky,rozdielnou úrovňou typicky mužských resp.ženských hormónov.
        Niečo podobné ako ste napísal,sa snažia dokázať genderové štúdie.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Samozrejme, že medzi mužským a ženským organizmom sú biologické rozdiely. To nepopieram. Ale za hlúposti považujem tieto konkrétne „objavy“.
          No poďme teda konkrétne zaradom:
          9. Veľkosť mozgu – väčšie telo má väčší mozog. To platí aj medzi myšou a slonom a nie je to tým, že „väčšie telo musí kontrolovať väčší mozog“. Proste trivialita na úrovni materskej školy.
          8. Videl som mužov s celulitídou. Celulitída je dôsledok horšieho odtekania lymfy z kože. Nie je to „dar“ prírody mužom, ale vyplýva to zo spôsobu života.
          7. Ženy rovnako milujú hry. Ale hry iného typu. Tu je rozdiel, ale nie v hravosti, len v inom zameraní.
          6. Formulovať to tak, že v mužskom tele je „viac svalov“ ako v ženskom, je hlúposť. Dokonca ani svalových buniek nie je rádovo viac. Viac je svalovej hmoty, ale to je iný príbeh. Ukladanie tuku riadia hormóny a metabolizmus a tie sú iné, to je fakt, ale známy už od základnej školy.
          5. Tieto poznatky okolo „multitaskingu“ sú mýtus. Ani multitasking nie je doménou iba žien, ani schopnosť koncentrácie nie je len výsadou mužov. poznám desiatky príkladov.
          4. Súvis množstva chlpov a inteligencie je totálny blud.
          3. Zmysel pre humor je kultúrna záležitosť. A všetkého veľa škodí
          2. Život s láskou trvá dlhšie – hľadať v tom rozdiely medi pohlaviami je hlúpe.
          1. Mužom na zamilovanie stačí 8 sekúnd a ženám to trvá dlhšie? To som zvedavý, ako toto merali. Rýchlosťou nástupu erekcie?

          Na záver len toľko, že vedci by sa mohli venovať toľkým užitočnejším výskumom…

          To se mi líbí

          • peter. napsal:

            Tak poďme na to po rade:
            Muži majú väčší mozog.
            Nuž ide o fakt,ktorý je dokázaný radou vedcov.Je väčší o 10 až 14 %.Zároveň je dokázané,že tento
            fakt nemá žiadny dopad na inteligenciu mužov alebo žien.Dokonca je zistené aj to,ktoré časti mozgu sú u mužov väčšie.Tak ženy majú napr.hrubšiu mozgovú kôru.Aj internet je plný článkov ktoré tento fakt potvrdzujú.Nenašiel som ani jeden,ktorý by fakt,že muži majú väčší mozog ako ženy, vyvracal.Odpustite vedcom,že zabíjajú čas triviálnym výskumom na úrovni materskej škôlky.
            Celulitída.Trpí ňou až 80%žien.Príčiny sú zložitejšie ako ste ich popísal vy.Jednou z jej príčin je ženský hormón estrogén
            https://www.zzz.sk/clanok/11913-celulitida-nie-je-choroba
            Viac svalovej hmoty:
            No muži majú jednoducho viac svalovej hmoty preto,lebo ich organizmus produkuje 5 až 10 mg testosterónu,kým ženský iba 0,1 mg.To,čo je u svalstva mužov a žien rovnaké je samotné svalstvo a jeho stavba .Článok pojednáva o svalovej hmote(mase)
            Ochlpenie vs.inteligencia.
            K tomu len toľko,že keď som bol ešte mladý,pekný a vlasatý,tak som veril tomu,že kto má veľa hustých a dlhých vlasov,je aj viac inteligentný.Dnes,keď mi moje „vysoké čelo“siaha skoro až po riť,tak som náchylný veriť tým vedcom,ktorí tvrdia,že plešina je znakom inteligencie.Veď aj naše ľudové porekadlo hovorí,že“len hlúpa hlava neplešatie“.
            Aj k ostatným bodom je možné vyjadriť sa podobne,no prepáčte,ale ja v žiadnom prípade nesúhlasím s tým ,že rozdiely medzi mužom a ženou sú spôsobené výlučne rozdielami v delbe práce.Takto zdôvodňujú „rodovú rovnosť“genderisti.
            A NavajaMM!
            Asi som mal dať pod ten môj odkaz smajlíka.
            Lebo som ho sem dal naozaj len ako isté odľahčenie.

            To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Ale, Peter! Nepokračujme týmto štýlom. Veď nejde o to, kto z nás má navrch.
              Už poviem len toľko, že som sa nepokúšal o negáciu (a nikdy nemal na mysli) rozdielov medzi mužmi a ženami všeobecne. Len tých pseudovedeckých výsledkov v danom článku.
              Aby som to v duchu tamtoho článku odťahčil, tak je aj ďalší rozdiel. Chlapi majú sklon uvažovať binárne a spôsobom „všetko alebo nič“. Z tohto pohľadu v tejto debate rozmýšľate ako „typický muž“ a ťažko chápete, že hoci Vám rozporujem nepodstatné maličkosti, v dôležitých veciach máme takmer zhodné postoje.
              Muži teda majú skôr sklon vyberať si niektorý z extrémov, ale ženám je prirodenejšie hľadanie strednej cesty a rovnováhy. Ani chlapovi nezaškodí osvojiť si schopnosť tohto prístupu „aj-aj“.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Fakt je, že muži jsou opravdu jednosměrní. Řešit najednou několik úkolů, tak jak to umí žena, to je nad mužské síly. Tím pochopitelně nemám na mysli činnosti „zautomatizované“. Tam jsou naopak muži asi lepší než ženy. I když, třeba řidičky – když se žena naučí jezdit, bývá mnohem lepší než chlap.

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Toto závisí od módu pozornosti, v ktorom sa momentálne nachádza mozog. V behaviorálnej psychológii rozoznávajú dva základné módy. 1. Koncentráciu 2. Iradiáciu (s rozptýlenou pozornosťou) Koncentrácia je pozornosť dravca a je aktívna. Iradiácia je defenzívna a je to typ pozornosti organizmu, ktorý by mohol byť obeťou. Tieto ženské a mužské stereotypy sú z toho, kto sa viac nachádza v ktorom móde. Vôbec to nie je biologická predispozícia.
                Keby sme žili v matriarchálnej kultúre a ženy by lovili, vnímali by sme to úplne naopak ako dnes.

                To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Ešte aby bolo jasno, že nepodporujem genderové štúdie – ak nejaký chlap ľutuje, že nemá niektorú „typicky ženskú“ schopnosť, tvrdím, že je schopný vypestovať si ju tréningom a pritom ostať normálnym chlapom. Nemusí sa nechať preoperovať a hovoriť si „ona“.

          To se mi líbí

  11. peter. napsal:

    🙂

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.