Příliš mnoho náhod


Andrej Babiš si neustále stěžuje, že se na něj vytahují různé kausy a dokonce obohatil český politický slovník výrazem „účelovka“.  Jenže je tu ve hře příliš mnoho náhod, jejich souhrn spíše dává za pravdu jemu než jeho odpůrcům.

Náhoda č.1 aneb korunové dluhopisy. Samotný princip je podivný. Z úroku na běžném účtu, který se také pohybuje v desítkách haléřů se platí daň, která se pohybuje v jednotkách haléřů. Ale ve výpisu ji máte zúčtovanou. Dluhopis je vlastně jen jiná forma spoření, ale z úroku se daň neplatí.  V době kdy aféra propukla byl ještě k dohledání odkaz na finanční firmu, která doporučovala použití vlastních dluhopisů jako formu úspor i pomoci vlastní firmě. Podmínkou bylo, že firemní dluhopisy si zakoupí fysická osoba. Této možnosti v jisté době využilo mnoho majitelů firem. U žádného to nevadilo, jen u Babiše. Náhoda?

Náhoda č.2 aneb dotační podvod. Jestli bylo vyvedení farmy z Agrofertu účelové nebo ne, to neposoudí ani ten soudce, protože důkaz na to neexistuje. Ale dejme tomu, že bylo. A bylo to stejné jako u AGPI Písek, kde byla část firmy vyvedena na osoby mladší 40ti let, kteří tak získali dotaci pro mladé a začínající zemědělce. Účelovost se prokázala a firma AGPI musela dotaci vrátit. Čímž pro ni celý případ skončil. Babiše za stejnou (?) akci stíhá Policie. Náhoda?

Náhoda č.3 aneb agent. Babiš úspěšně absolvoval celou soudní anabázi za očištění svého jména. Podle judikatury Nejvyššího soudu Slovenska byl žalován jejich Ústav paměti národa. Stejně, jako spousta dalších podobně postižených. Všichni, kteří vyhráli svou při, vyhráli ji nad ÚPN. Až teď najednou se ÚPN postavil na zadní a odvolal se k Ústavnímu soudu Slovenska. Až teď u Babiše. Ústavní soud rozhodl tak, jak rozhodl, tedy že ÚPN není pasivně legitimován být žalovanou stranou. Chyba samozřejmě byla na straně slovenského NS, který se  v tomto smyslu dopustil zásadní chyby svým rozhodnutím s judikatorním významem, které mělo tuto záležitost trvale upravit, jakož i všechny předchozí obecné soudy, které pasivní legitimaci ÚPN akceptovaly. Nevím ale  zda už ÚS SR v minulosti rozhodoval o ústavní stížnosti ÚPN nebo naopak osoby evidované ve svazcích StB, která soudy prohrála. Zdá se mi nepravděpodobné, že by takovou stížnost ÚS SR nikdy neřešil. Pak je ovšem podivuhodné, že ke svému názoru o pasívní nelegitimitě ÚPN dospěl až teď, ausgerechnet v případě tak třaskavém, jako je případ Babiš/Bureš.  Náhoda?

Náhoda č. 4 aneb agent podruhé. Jak známo, v České republice se tyto případy řeší žalobou na Ministerstvo vnitra. Jenže  na Slovensku? Dle článku v Lidovkách to být nemůže, jak se podivuje tamní ministr vnitra Za formální návrh, který vzbudí především velkou mediální pozornost, v pátek slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák označil plán Andreje Babiše žalovat kvůli údajně neoprávněné evidenci ve svazcích komunistické tajné policie StB právě slovenské ministerstvo vnitra. V Lucemburku, kde je na jednání ministrů vnitra zemí Evropské unie, Kaliňák novinářům řekl, že přesně neví, z čeho konkrétně Babišovi právníci v této věci vycházejí.
„Snad, že nás… označili za nějakou nástupnickou organizaci StB, což si myslím, že je trochu scestné,“ poznamenal ministr. Připomněl, že z vnitra byly svazky komunistické tajné policie už dávno přesunuty jinam. Podle Kaliňáka tak bude důležité, zda vůbec půjde vyšetřit, jak tyto spisy před lety vznikaly a jak jsou důvěryhodné.
„Nejsem přesvědčený, že stávající vedení ministerstva má možnost něco takového udělat. Ty spisy nemáme a nedisponujeme jimi,“ upozornil Kaliňák. Není podle něj například možné získat svědectví nyní už mrtvých šéfů někdejší československé Státní bezpečnosti (StB).
Zdroj: https://www.lidovky.cz/nevim-z-ceho-babisova-zaloba-muze-vychazet-rekl-slovensky-ministr-kalinak-1ti-/zpravy-domov.aspx?c=A171013_132425_ln_domov_mber

Je, řekl bych, poněkud úsměvné, že slovenský ministr vnitra a právník si neumí (nezná? Kolik mu tehdy bylo roků? Jedenadvacet – to už snad „rozum bral“) ústavní zákon o zániku ČSFR č. 542/1992 Sb. platný a účinný i na Slovensku.
„Čl.1 (1) Uplynutím dne 31. prosince 1992 zaniká Česká a Slovenská Federativní Republika.
(2) Nástupnickými státy České a Slovenské Federativní Republiky jsou Česká republika a Slovenská republika.
Čl.2 Působnost České a Slovenské Federativní Republiky, která jí byla svěřena ústavními a jinými zákony, přechází na Českou republiku a na Slovenskou republiku dnem 1. ledna 1993.“
Otázka pasivní legitimace ohledně žaloby Ministerstva vnitra ČR ve věcech neoprávněného evidování ze strany StB nedělá u nás žádné problémy, ale Róbert Kaliňák se diví…..
Divit se jistě přestane, až bude muset on, přesněji jeho lidé dokazovat, že StB vedla ty lidi oprávněně, jako je to u nás. Náhoda?

A je snad náhoda, že se tohle děje v souběhu s volební kampaní?

Příliš mnoho náhod kolem jedné jediné osoby, aby to mohly být jen náhody.

Tenhle článek jsem zpracoval za pomoci nám všem dobře známého Lexe, který mne předem varoval, že dělám naprosto zbytečnou věc a psal cosi o hromadě hrachu ležícího pod stěnou.  Ale mně to nedalo a tak jsem na tu hromadu přispěl i svojí trochou toho hrachu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktualitka se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

157 reakcí na Příliš mnoho náhod

  1. vonrammstein napsal:

    A mně to taky nedá a musím Vám říct, že jste neutuchající propagací toho udavačskýho a zlodějskýho šmejda poněkud únavnej.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Naopak, bratku, práve teraz to začína byť zaujímavé. 😉

      To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Jasně, v. R. je to únavné, ale tolerujme to panu B., přece víme , že láska je slepá.

      Je pozoruhodné, jak Andrej Účelovka dovede v afektu ztratit soudnost a vychrlí na Sobotku proud naprosto nepravděpodobných obvinění.

      To se to potom Kalouskovi snadno strefuje a může se ptát „z koho si to tady pět dní před volbami dělá srandu?

      Jak víme, nikdo z nás Kalouska zrovna nežere, víme, že ekonomiku řídit neumí, ale přiznejme si, že v řečnictví se El ingeniero vypracoval (zvlášť co už nechlastá).

      Nijak nepochybuju, že to bude zdejšími obhájci Babiše (a taky nenávistnicemi Sobotky) viděno jako počínající povolební koala Kalous-Sobotka, ale tomu se lze jenom zasmát: při těch jejich preferencích. Vždyť ani nevíme, nebyla-li to Kalousova labutí píseň.

      Tak si to prostě užijme a můžeme kritizovat styl i argumentaci.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Nenávist zatemňuje mysl a brání tak chápat jak vyřčené tak psané. Ale hrách byl hozen a opět padá na hromadu.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Nenávist? Čí? Jestli Kalous nenávidí Účelovku, to nevím.

          Já teda určitě ne, mě je spíš k smíchu. Nakonec byl jsem tady svého času (Cechem) pokládán málem za Babišova náhončího, když jsem uznal Andrého klady a ještě nedávno mě tu Godot počítal k lidem, kteří by měli být k Babišovi kritičtější.

          Já jsem vůči tomu panáčkovi objektivní (nakonec se o to snažím vždycky a ke všem), ale vaše (a Lacovo) stálé bránění B. vzbuzuje podiv.

          To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Je to jednoduché, Angličané na takové řeči, jaké předvedl Kalousek, říkají „waste of time“. On totiž neřekl nic nového, co bychom už dávno nevěděli. A být na místě poslancem ,odpověděl bych mu.
        Ano Kalousku, selhala vláda! Ale která? Jako první ta, ve které jste seděl Vy v roce 2010.
        Kalousek = demagog, ale hlavně fušer, viz. můj diskusní příspěvek k deficitům vládního dluhu níže.
        Když mi bylo 30, čas se táhl. Teď, když jsem už senior, čas letí jako splašený kůň. Nemám čas poslouchat demagogické žvásty. Snažím se věnovat zbývající čas rozumným záležitostem.
        A ještě jedna poznámka.
        Na tom historickém zasedání, o které se zasloužili jako první komunisté, na sebe všechny strany vzájemně naházeli špínu systémem. Cože? My? To vy také!
        Jenom o KSČM a SPD to v ten historický den nemohl nikdo říct.

        To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Áno, tiež si myslím, že je príliš náhodné, aby to náš ÚS takto vyriešil tesne pred vašimi voľbami.
    Pokiaľ mi je známe, ÚS ešte podobnú sťažnosť nemal a u nás NS vydal všeobecne záväzné usmernenie, aby „agenti“ podávali žaloby voči ÚPN. Naozaj sa zdá, že to celé roky nevadilo, až pri Babišovi. Jeho prípad sa tiež ťahá už roky. Na prvostupňovom súde Babiš vyhral už v roku 2015.
    Ostatne, niekoľko zaujímavých podrobností som medzičasom našiel tu:
    https://www.postoj.sk/22025/upn-podal-v-kauze-babis-staznost-na-ustavny-sud-sr

    Musím tiež povedať, že popri Kaliňákovi sa aj ja niektorým veciam z tejto aféry neprestávam diviť:

    1. V prospech Babiša svedčili niektorí bývalí členovia ŠTB. ÚPN namietal, že neboli formálne zbavení mlčanlivosti – Kaliňákovým MV – o činnosti ŠTB za socializmu (sic!).
    Nechápem.

    2. ÚPN tvrdí, že na základe bodu 1 boli na súdoch svedectvá bývalých členov ŠTB získané nezákonne a súd ich teda nemal brať do úvahy. (Ide ešte o pravdivé objasnenie?)

    3. ÚPN na ÚS podával sťažnosť hlavne proti tomu, že NS ho nepredvolal na pojednávanie v tejto veci a ÚPN nemal možnosť obhájiť svoje stanoviská k bodom 1 a 2. (No a teraz neviem, či sa ÚPN cíti zodpovedný za obsah spisov a chce sa hájiť, alebo čo vlastne…?)

    4. Na záver sa divím z toho šalamúnskeho rozhodnutia ÚS. ÚPN podľa neho zverejňuje obsah spisov ŠTB, lebo mu to ukladá zákon, ale nie je zodpovedný za ich obsah a preto nemá byť pasívne legitimovanou stranou. (Tu už mi ostáva rozum stáť. Môže zákon ukladať, aby nejaká inštitúcia niečo konala, ale pri tom neniesla za svoje konanie žiadnu zodpovednosť a nebola povinná odstraňovať nedostatky takéhoto konania?)

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Keď sa povie „eštébák“,tak väčšinu ľudí u nás napadne….udavač,fízel,škodca,zlý človek.ŠTB mala rôzne oddelenia a len jedno z nich sa venovalo „boju proti vnútornému nepriateľovi.Keby takú službu nemali aj Putin a Trump,už by možno neboli tam,kde sú.A tým našim SIS-károm a BIS-károm.úpeenkárom,rôznym pátračom po „zločinoch“komunizmu a dekomunizátorom odporúčam,aby sa nechali pripoistiť.Lebo čo keď sa zase zmeni pomery a lovnou zverou sa stanú oni?
      Pracovníci „pézetóčiek“a diplomati pracovali a pracujú celkom prirodzene pre tajné služby aj dnes.
      Preto by som práve tú spoluprácu Babišovi nevyčítal.Ale je mnoho iného,čo sa mu vyčítať dá.napr.to,že je to kapitalista dosť hrubého zrna, jednoznačne orientovaný na západ a vždy bude uprednostňovať cudzie záujmy pred záujmami ČR.
      Bude to zase len sluha.Žiadny vodca do krajších zajtraškov.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Peter, v tom, čo som napísal, vôbec nejde o Babiša. Dobre ste načali tú tému o eštebákoch – čo to boli vlastne za ľudia a kto sú ich dnešní „lovci“, to ešte stojí za prebratie. Ale myslel som hlavne na náš právny systém – či si ešte môže hovoriť systém.

        To se mi líbí

        • peter. napsal:

          Snáď mi Česi a Moraváci odpustia,že sa pletiem do výsostne ich záležitosti – do volieb.
          Ja teda napíšem,čo na tých voľbách vadí mne.
          Vadí mi,že nikde medzi kandidátmi nevidím žiadneho národovca,Nevidím nijakého Orbána,Szydlovú,Le Penovú…nikoho,kto by na prvé miesto kládol záujmy národa (národov).A teraz naozaj nemám na mysli extrémny nacionalizmus.
          Vidím poloslováka Babiša,Japonca Okamuru,zarytého“vítača“ slniečkára a Antifáka Bartoša,dalajlámu Kalouska,rôznych svetoobčanov….no žiadneho hrdého Čecha alebo Moraváka.
          Len málokto si uvedomuje,že voľby u nás,nech už dopadnú akokoľvek,vždy posilnia „systém“,ktorý ich pre nás zaviedol.Lebo pomocou takýchto volieb sa dosahuje stav,ktorý zabezpečuje,že spoločnosť sa nikdy nezjednotí na ničom.Vždy budú stáť prívrženci jednej strany proti prívržencom inej.Národ je ohlupovaný,lebo ohlupovaný byť chce.
          cit.: „Je ľahšie ľudí ohlupovať ako ich presviedčať o tom,že sú ohlupovaní.“kon.cit.(Mark Twain)

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Peter, to je bohužel naše výsostná vlastnost. Pokud se vyskytně nějaký bojovník za národ, pak je to určitě původem cizinec. Naštěstí za nás zatím nebojují Arabové a Černoši.

            To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Svatá pravda, i Bavor to píše správně, myslím si.

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Jo to se stává i jinde, jeden velice markantní příklad znáš. Ti hrdí si obvykle nepotřebují nic halasně dokazovat

              To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Bude-li sluha, to se uvidí. Se zbytkem musím souhlasit. Ekonomická rozvědka vždy chrání zájmy ekonomiky státu a je prospěšná ve všech dobách.

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      Institucí, která koná, nenese za následky svého konání žádnou odpovědnost a není povinna odstraňovat nedostatky svého konání, je, už z definice, každý „nezávislý“ soud – včetně toho Ústavního. 😉

      Jinak, nikdo z ÚPN asi nečte svoje vlastní publikace 🙂
      „V druhej polovici roka 1986 došlo k velkým personálnym výmenám v náčelníckom aparáte. Koncom júla odišiel do dôchodku náčelník XII. správy ZNB plk. Jozef VAVRO a za nového náčelníka XII. správy ZNB bol vymenovaný pplk. Štefan HOMOLA, náčelník Správy Štátnej bezpečnosti Bratislava. Následná komplexná kontrola Inšpekcie ministra vnútra ČSSR zistila, že náčelníci a niektorí vedúci starší referenti špecialisti operatívnych odborov neoprávnene nakladali s tzv. zvláštnymi finančnými prostriedkami *) určenými na agentúrno-operatívnu činnosť XII. správy ZNB. Prepustení, resp. na vlastnú žiadosť uvoľnení boli náčelníci I., II. a III. odboru mjr. Milan GREGUŠ, pplk. Ján NOVÁK a kpt. František STREDL, vedúci starší referenti špecialisti 1., 2. a 3. oddelenia II. odboru pplk. Karol VARTOVNÍK, kpt. Dušan PISKORA a kpt. Milan LAZORIŠÁK a vedúci starší referenti špecialisti 1. a 2. oddelenia III. odboru kpt. Rastislav MÁTRAY **) a kpt. Jozef TURZA.“ (str.35)
      Podle téže publikace (tabulka na str. 59) XII. správa SNB měla v roce 1986 348 spolupracovníků v kategorii „agent“ a v roce 1987 už jen 280, takže po výše zmíněném přísně tajném finančním průseru a kontrole svazků jim nějak vysublimovalo celých 68 agentů.

      *) nediplomaticky řečeno: kradli jako straky
      **) jméno známé z procesu Babiše proti ÚPN; osoba, která údajně měla Júliu Šumanovi nařídit převedení spisu Bureš na úroveň agent a založit do spisu vázací akt.

      Líbí se 1 osoba

  3. jaa napsal:

    Náhoda je blbec. Já to tu i onde tvrdím furt, že co se týče Česka – má určitě vše v lati a v rámci zákonů.Horší je to s kontakty v cizině a zájmy té /které- koho/ciziny. A Bohužel – někteří holt nemaj na to, aby to pochopiii a posoudili spravedlivě. Asi to schytáte i zde. Protože je přece tak pohodlné – nepátrat po souvisostech a důvodech, popř – podpoře koho. Tož se to smázne náhodami n1,2,3,…….. Co mne děsí – je ta provázanost lidí prapodivných. U nás to už nezabírá -lidi už to nebaští – tož duše spřízněné u sousedů zapracují.
    Bude tomu někdy konec? Kdo ví…..

    To se mi líbí

  4. blbíš napsal:

    … asi sem venku v tom nádherným počasí a zlatavým listí nějak už pozapomněl, Bavore, ale von tady někdo u Vašeho stolu bude volit toho Babiše, že ho nám sem furt cpete jako zkaženej předkrm od předvčerejška? Ta profesionální hrabivá plačka s tím svým zapáchajícím komparsem tu leze na nerva snad už každýmu, trochu ohledu by to už chtělo, vono bude úplně stačit to maso, co nás čeká vo víkendu!

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Blbíši, tady přece vůbec nejde o Babiše, Ano či něco podobného. Jde o to, že se opakovaně vytvářejí podivné kauzy při potřebě někoho zlikvidovat. Jde o to, že v tomto státě neexistuje stejná šance pro všechny, o to že si s námi někdo hraje podivné hry. Osoby a obsazení se mění, styl ne.
      Na jednu stranu posloucháme krásné řeči o svobodě a demokracii a to i od evidentních grázlů a na druhou stranu demokracii a svobodu máme jen jako šidítko abychom drželi krok. No a když se to tak úplně nepovede, přijdou tvrdší metody. Nedělejme si iluze.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Presne tak Strejdo.
        Ide však aj o nás a naše postoje. Nie je problém byť spravodlivý a „rovný“ k niekomu, kto je človeku sympatický a koho má rád. Zmysel pre spravodlivosť a fair play sa ukáže vtedy, keď ide o niekoho, kto je nesympatický a koho človek neznáša.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Ano, přesně, já bych Babiše (ptz v případě ANO jde vlastně o něj) volila jen v případě, kdybych si musela vybrat mezi ANO a TOP09 a ODS (tedy možná i nějakých podobných uskupení těmto). Jinak ne. Ale přesto si myslím, že metody, které proti němu jsou použity jsou odporné. A bohužel, podílí se na nich nemalou měrou ČSSD. A to je úděsné. U TOP09 se nedivím alespoň.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Nejhorší je, že se na tom podílí právě socani, kteří na podobné kousky doplatili před pár lety. Jenže on Sobotka není Paroubek. I když ten také nějak poztrácel paměť.

            To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Strejdo, i vy hážete hrachem proti stěně? 😉

        To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Omlouvám se, nečetla jsem dříve Váš diskusní příspěvek, ani Peterův ani Navajammův, takže jsem napsal něco podobného.

        To se mi líbí

      • Cech napsal:

        To že se opakovaně vytváří podivné kauzy při potřebě někoho zlikvidovat, tak to sebou bohužel přináší naše západní současná demokracie.
        Zde bych si prosím dovolil oponovat :
        „Jde o to, že v tomto státě neexistuje stejná šance pro všechny, o to že si s námi někdo hraje podivné hry.“
        Nejedná se o žádné hry ale je to pouze náš současný západní styl řízení společnosti vládnoucí elitou a právě nyní tj. při volbách má současná vládnocí elita velkou obavu o svoje výkonné orgány.
        Příkladem takového výkonného orgánu kterého již současná vládnoucí elita nemůže plně masmediálně pokrýt je např. Marek.
        http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pokud-bych-vam-chybel-Marek-Benda-rozjel-kampan-za-desate-zvoleni-do-Snemovny-508713
        Já vím vypadá to úsměvně ale vžíjte se prosím do role Marka Bendy a potom pochopíte to z čeho si Samková dělá šprťouchlata.

        „Vážení a milí, politika a stát se už zase pletou do našich životů více, než je zdrávo. Vždycky jsem se bránil každé další státní buzeraci, zákazům a omezování našich svobod. V těchto postojích jsem dlouhodobě konzistentní a i v budoucnu na nich setrvám. Pokud by Vám v Parlamentu můj hlas na obranu svobody chyběl, podpořte mě, prosím, na kandidátce ODS. Děkuji Marek Benda,”

        To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Tak fajn, speciálně před těma volbama a speciálně pro některý zde:

        … asi sem venku v tom nádherným počasí a zlatavým listí nějak už pozapomněl, vono tady někdo furt překvapuje, že zvláště před volbama se opakovaně vytvářejí podivné kauzy při potřebě někoho zlikvidovat a že v tomto státě neexistuje stejná šance pro všechny a o to, že si s námi někdo hraje podivné hry? To mě tedy hodně překvapuje, zvláště když mi to pěkně po bodech jako prosťáčkovi seřadíte a ještě k tomu připomenete na příkladu Babiše, to bych měl vlastně poděkovat, žejo?
        Dál mě překvapuje, že někoho překvapuje, že v týhle váhový kategorii se pídí po stejných šancí pro všechny = nikdy nebyly, nejsou a nebudou. Že tomu tak bylo i v dávných dobách si tady můžete přečíst třeba v těch Navajových úžasných seriálech! Praxi zažívám osobně volby co volby, neřeknu-li, dennodenně. Mně šlo vo to, že speciálně ten “Babiš“ nám tady ze všeho vyčuhuje ob den (to jen na vokraj, aby to tedy bylo jasný úplně všem)!

        Jestli to vám připadá normální, no tak hej, dyť venku je naštěstí furt nádherný počasí a zlatavý listí!

        To se mi líbí

  5. bob napsal:

    Ty „náhodně“ vybrané kauzy by mi tak nevadily…
    Ale nebudu volit toho, kdo si vzal do týmu Zlatušku, Teličku, Pelikána, Jourovou, Stropnického atd.
    Další, co mi na Babišovi vadí je, a je to patrné z předvolebních debat, že není schopen kvalitně diskutovat a argumentovat. Jako se nenaučil Česky, tak se nenaučil diskutovat. Zřejmě to jako šéf velké firmy nepotřeboval :-).
    Vůbec mu tím nechci upřít, že MF vedl kvalitně.
    Trochu odbočím.
    ANO, zřejmě volby vyhraje, „demokratické“ partaje dostanou na frak.
    Vůbec se netěším na to, jak bude zase řádit „umělecká fronta“, neziskovkáři a další bojovníci za demokracii

    To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Že samotný termín „účelovka“ má takový hezký policejně/estébácký nádech, to je celkem zřejmé.

    Že miliardář pod sebe hrabe prachy celkem bez ohledu na cokoliv, to je celkem normální. Proto se stal miliardářem.

    Že někteří lidé byli agenty StB, to bylo také celkem normální s ohledem na čas a prostor. Někdo mohl, někdo chtěl a někdo spíše musel. Případů znám osobně několik a jen některým to vyčítám, resp. dělám si z nich spíše prdel.

    Že někdo mění názory, je celkem normální. Podivné je, když to činí příliš často a až o 180 stupňů.

    Kdyby takový jedinec držel hubu a jel si po svém, jen pokrčím rameny – co já s tím? Když mi ale navíc začne kázat o morálce a nasazuje si svatozář, tak mě docela normálně lidsky nasere.

    Obecně vzato tady s Lexem řešíte odvěký (a zatím nevyřešený) problém, zda ovládá naše životy nevyzpytatelná náhoda, nebo zda ta náhoda je jen námi dosud nerozpoznaná zákonitost. A se vzpomínkou na „kubiceho“ musím konstatovat, že se celkem divíte jako divíškové. Vždyť to všechno jen odpovídá stavu společnosti. V boji o moc se servítky nepoužívají a nikdy to nebylo jinak. Někdo má pod palcem justici, jiný policii, další třeba Finanční správu nebo média – a používá tyto nástroje jak jen umí. Nejlepší pomůckou jsou ovšem prachy.

    Jeden na příslovečných osmnáct, druhý za dvacet bez dvou.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jen tak, abych přidal trošku toho „hrachu“, tady je článek, který napsal jistý Michal Blaha, který Babiše rozhodně nemusí. Pro nevěřící – mám to i na Slepičím kvoku

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Myslím si p. Bavore, že Lex měl pravdu. Nemá to cenu. Tady přece nejde o Babiše jako takového (alespoň já tak Váš text chápu), ale o metody, které používají jeho odpůrci, tzn. dvojí metr(např. Agpi, ale jistě toho bude o mnoho více), o zamlčování strůjce některých skutečností (korunové dluhopisy – Kalousek), o rozhodnutí ÚS na Slovensku (tam se zamlčuje, že Babiš soud vyhrál a nejen on a nyní se nemohou rozhodnout koho by měl žalovat vlastně) atd. A protože Babiš má peníze, tak se ještě nepoložil, jiný už by to musel dávno vzdát. A v tom jasně jede Sobotka i Kalousek, jestli svorně spolu, nevím.
        Prostě někteří vůbec nechápou, že jde o METODY ne o Babiše.

        To se mi líbí

  7. Hudec napsal:

    A ne že bych s obsahem tohoto článku stoprocentně souhlasil, leč za přečtení stojí:
    https://www.euro.cz/politika/lecba-babisem-smutna-pravda-o-zazracnem-zotaveni-verejnych-financi-1377899

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Nezlobte se na mne ale jako profík a použít tento materiál k propagaci předsedy TOP 09, to je myslím si nějaká cílená nebo placená účelovka.
      To že se Mirek naučil něco z nového účetnictví mádáti/dal & vytuneloval/ukradl z něj opravdu ale opravdu udělalo pouze všehoschopného ministra financí nic víc nic méně.
      To že Andy mlží a loví pro svoji firmu jak se dá s tím je možné pouze souhlasit ale na rozdíl od Mirečka mu dle mého nechybí sebereflexe.
      Příklad lithia je toho důkazem to že jej použil jako manipulační a propagační trhák proti ČSSD o tom je diskuze bezpředmětná.To zásadní a podstatné je v tom, že se na Ing. Jiřího Havlíčka, MBA díval opravdu jako na zaměstnance agrofertu a při představě že mu zabezpečil zisk 1,7 % mluvil naprosto spisovně slovensky.Pan Havlíček si bohužel nebyl ochoten připustit, že kdyby toto udělal v agrofertu tak má na dadku otisk Andrejovy poltopánky a po balistické křivce jej opouští.
      Ta smůla pro Andreje je že HSBC zřejmě musela a také že znala majitele a tím byl s vysokou pravděpodobností ještě v době žádosti agrofert i když evidentně ne již v době přijetí dotace.
      To že ANO 2011 suvereně vyhraje volby o tom se přít nehodlám ale pokud nedá těch 27 % tak to bude pro něho po volbách velmi obtížné.

      To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      Ten článek je, pane Hudec, velký politický blábol. Proč?
      Píše se v něm, že vlastně Kalousek za vlády ODS vytvářel jakési rezervy, které potom nynější vláda rozpustila. Jenže to je jenom vytržení jedné z položek bilance. Kalousek možná rezervu nějakých 200 miliard vytvořil, ale jenom díky tomu, že zadlužil stát za svého panování 881 miliardami. Jako ministr financí panoval s krátkou přestávkou od ledna 2007 do července 2013. Státní finance skončily za dobu jeho panování s těmito deficity:

      2007 – 90 miliard
      2008 -107 miliard
      2009 -179 miliard
      2010 -166 miliard
      2011 -155 miliard
      2012 -168 miliard
      2013 – 16 miliard

      Celkem -881 miliard

      To se to vytvářely rezervy na úkor budoucnosti. Nevěřím pane Hudec, že si data neumíte vygůglit minimálně z Wikipedie. Vy jste jenom nepřítel Babiše a fanda Kalouska a s ním spojené skvadry a každá pitomost v médiích uvedená na obranu Kalouska je vám dobrá.
      Pro ty, kterým vývoj státních financí nic moc neříká, je potřeba při posuzování důvodů, zda vláda rok skončila s přebytkem, nebo deficitem porovnat možná tisíce položek na straně příjmů a výdajů, abychom se dostali k výsledku, čím bylo ono konečné číslo způsobeno. V politicko-agitačním článku v Euru vytrhli najatí pisálci z tisíců položek jen asi 4 – 5.
      Na to mohou skočit jen opravdu velmi neinformovaní lidé.
      A navíc, ta Kalouskova sekera z dob jeho panování se nikam neztratila. Každoroční deficity a případné přebytky se sčítají do kumulovaného státního dluhu, v našem případě 1.613 bilionu Kč, zdroj viz. https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_dluh_%C4%8Ceska.
      Kalousek vytvořil 200 miliard rezervu, která jako plus přešla na následující vlády, ale hlavně zasekl sekeru téměř 900 miliard, která přešla nejen na příští vlády, ale i na příští generace. Otřesný fušer.

      To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      pane Hudec,

      někomu prostě nestačí že zcela jasně napíšete

      „A ne že bych s obsahem tohoto článku stoprocentně souhlasil, leč za přečtení stojí“
      ———————–
      a už se na to jde podle modelu PANA Babiše „naši na ně klekli“

      „Vy jste jenom nepřítel Babiše a fanda Kalouska a s ním spojené skvadry a každá pitomost v médiích uvedená na obranu Kalouska je vám dobrá.“

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Kalouska hluboce nesnáším, a to už dlouho. A Babiše nesnáším jen o něco málo více jen proto, že aktuálně je prostě daleko nebezpečnější, než nákupčí nefunkčních vojenských padáků… a o některých vojenských zakázkách za časů Kalouskova fungování na Ministerstvu obrany bych mohl skoro napsat disertaci.

        To ale nemá o současném stavu prakticky žádnou vypovídací hodnotu.

        Laco, jen tak mimochodem a jen pro vás. Píšete jak bolševik!

        To se mi líbí

  8. bob napsal:

    Ty „náhody“ mi nevadí. Co mi vadí, že si Babiš vzal do týmu takové týpky jako je Jourová, Stropnický, Zlatuška, Telička atd.
    Dále mi vadí, že Babiš neumí diskutovat… asi to jako šéf velké firmy nepotřeboval… a jako není schopen naučit se česky, tak není schopen naučit se umění diskuse.
    Tím mu neberu zásluhy, jako podle mě dobrému ministru financí.
    Trochu odbočím.
    Volby vyhraje ANO, „demokratické“ strany dostanou na frak.
    Vůbec se netěším, jak dostaneme my „obyčejní“ vynadáno od „umělecké“ fronty, rovněž tak na řádění neziskovek.
    Evropská unie bude určitě „znepokojena“ výsledky voleb

    To se mi líbí

  9. čtenář napsal:

    Kdo seje vítr pozná jak s vichřicí
    Protančí poslední pár svých střevíců
    Až se nad ránem ocitne v ulicích
    Sám, úplně sám, sám, úplně sám…

    To se mi líbí

  10. NavajaMM napsal:

    V nedávnom článku p. Hrocha o novinkách z Ukrajiny sa objavil pri Kolomojskom tento citát: „Velké mozky posuzují myšlenky. Průměrné mozky posuzují události. Malé mozky posuzují lidi.“
    Okamžite sa mi zapáčil a cítim, že sa veľmi hodí aj k tej širokej diskusii o Babišovi.
    A nielen k tomu.
    Presne preto nemám rád „slniečkárstvo“ a mainstream.

    To se mi líbí

  11. Tribun napsal:

    Ten hrách asi půjdu sbírat spíš já, ale…Právě. že to žádné náhody nejsou, ovšem tím systematickým prvkem není žádná kampaň, žádná účelovka, žádné spiknutí proti Babišovi, ale Babišovy morálně-volní vlastnosti, to jak pragmaticky a oportunisticky jedná. Nenechte se zmást tím, že Babiš je nějaký lék zkažený establishment. Kdo jiný je v kapitalismu establishment, než kapitalista? Babiš není oběť, Babiš je primární aktér.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      To jistě je kapitalista, ale co jsou ostatní? Kalousek? A ČSSD jako taková? Tady přece nejde o kapitalisty, tady jde, už to píši potřetí asi, o metody odstavení nepohodlného politika.

      To se mi líbí

      • Tribun napsal:

        Jenže ty metody z něj ještě nedělají rytíře bez bázně a hany. Nepřítel mého nepřítele nemusí být nutně můj přítel.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          A to někdo tvrdí?

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          To nutně nemusí. Ale pořád je lepší než přítel mého nepřítele.

          To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Jos nám ale tvrdil pravý opak. a proto se Sobotka spojí s Kalouskem, protože jejich nepřítelem společným je Babiš.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Ano vypadá to tak, a to je právě to, že ČSSD je nevolitelná, přes některé svoje zastupitele, o kterých by se dalo i uvažovat. Protože spojit se s Kalouskem, nebo postupovat tak, jako on, ten největší darebák (ještě „pár“ by se jich tedy našlo, ale on je jasná 1) u nás od roku 1989, je, aspoň pro mě, nepředstavitelné. Ale lituji toho.

            To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Bavore, buďte prosím tak laskav, a netahejte mne do svých Sobotkovsko-Kalouskovských fantasmagorií. To je vaše zcestná antiČSSD-antisobotkovská úchylka. Vy se zjevně těšíte, že se moci chopí asociální bezohledná pravice do které patří ANO společně s ODS, KDU a TOP09. Rád byste zase viděl běsy vlád Topolánka a Nečase. A k tomu skandály mikrostran typu Okamurovci nebo Piráti což není nic jiného než obskurní mutace Věcí veřejných a Lidem. To už tady bylo a vy se svými absurdními nápady děláte všechno proto, abychom si to svinstvo užili znovu.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Vy jste tu tvrdil, že „nepřítel mého nepřítele je můj přítel“. Právě ve spojení Sobotky a Kalouska proti Babišovi. Takže já nemusím nic vymýšlet.

              To se mi líbí

              • Jos napsal:

                To spojení Sobotky a Kalouska je vaše soukromá, neustále opakovaná, fantasmagorie. Mne do toho netahejte! Kromě toho jen absolutní indolent si ještě nevšiml, že Babiš a Kalousek jsou jen dvě strany téže mince. Asociální mince. Jsou spolu na stejné koleji. A rychle nám předvedou peklo pokud o weekendu uspějí.

                To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Tarasi, jsa pamětníkem, tak si vzpomínám na doby kdy Babiš nikam nekandidoval a ANO bylo ne, tedy nebylo. Jen ty metody byly naprosto stejné. S použitím prosté logiky vychází jediná odpověď, není to v Babišovi, je to v systému. Babiš je záminka, nebude on, přijdou jiní. A tak dále a dále, až kam až vidíme.
      A zase házím hrách, budu si muset založit jeho plantáž.

      To se mi líbí

  12. oh napsal:

    Čistě náhodou: „Myslíme si, že víme, kdo je „skupina Šuman“. Ale abychom neovlivnili volby, řekneme vám to až po volbách. Váš Erich Tabery, Respekt“
    http://www.literarky.cz/politika/domaci/25028-jak-respekt-vrti-psem-aneb-cenzura-novinae-spurneho

    To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      Tak to znamená jistě, že to je někdo z tábora těch co v pátek a sobotu dostanou nakládačku.

      To se mi líbí

  13. tata napsal:

    no přidám trochu svoji kapku……..

    toto mě trochu překvapilo……..Tenhle článek jsem zpracoval za pomoci nám všem dobře známého Lexe, který mne předem varoval, že dělám naprosto zbytečnou věc a psal cosi o hromadě hrachu ležícího pod stěnou. Ale mně to nedalo a tak jsem na tu hromadu přispěl i svojí trochou toho hrachu.

    proč,,,,,,,,stačilo by napsat co napsal PAN Hudec zde,,,,,,Hudec napsal:
    19.10.2017 (06:10)
    já to rozvedu po lopatovsky………celkem zde souzní názor že to není o Babišovi ale takzvané demokracii a učelovce……..on to snad někdo zde zpochybnuje že ty blbci vidí v Babišovi nebezpečí a tak se ho snaží učelově zničit…….ono je to snad nové? jen BABIŠ JE SILNÝ PROTIVNÍK a vypouští rybník všem,proto je nové že se spojili defakto všichni.

    proč byl vlastně tento článek napsán když je zde málokdo kdo by zpochybnil to gro…….učelově se ho snaží zničit,tragické respektive tragikomické že to dělají tak kde mu to přidává body a je mnoho věcí které pomíjejí které bez osobního napadaní by mu přinesli minusy.
    Bohužel co mě překvapilo že právník nejde na jádro věci,i když zde se možná mylím mojím pohledem na právo,kde nejde o spravedlnost ale oto jak je nastaven zákon ano stoho pohledu on nic neporušil jen s čistými rukami dělal prasárny jako oni protože oni to nastavili a on jen využil……bohužel pro mě není o nic lepší…….navíc on už ted používá jiné učelovky……jsem zvědav co budete psát třeba kočko za pár let že nejde o Babiše ale o metody.

    Bavor V. napsal:
    19.10.2017 (08:49)
    4 2 Rate This
    Nenávist zatemňuje mysl a brání tak chápat jak vyřčené tak psané. Ale hrách byl hozen a opět padá na hromadu.

    ono to házení hrachu je dvoucestné,jako ta nenávist,jako to chápání vyřčeného tak psaného.
    Smutné je že v naší politice si mužete vybrat s příměru mezi sifilisem a aicem.

    Takže mě nejvíce zajímá začátek…..Jenže je tu ve hře příliš mnoho náhod, jejich souhrn spíše dává za pravdu jemu než jeho odpůrcům.

    co ta pravda znamená?nejspíš že rád se ohání jak všichni kradli……….ale už mnohem dříve ty nastavené metody na kradení ochotně využil na to samé……no tak nevím pro mě je to stejné darebáctví

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Nějak jsem bohužel nepochopila otázku na mě, takže Vám nemohu odpovědět.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        to bylo konstatování co budete psát za pár let,protože on dělá to samé co oni,takže mě je uplně jedno co VĚTŠINA ZDE vydává jako by se měl zbořit svět že jedny darebácí se spojili proti jinému…….jako by to bylo něco nového,nové je jen že je pro všechny nebezpečí tudíž se spojili všichni………usměvne jste napsala………To jistě je kapitalista, ale co jsou ostatní? Kalousek? A ČSSD jako taková? Tady přece nejde o kapitalisty, tady jde, už to píši potřetí asi, o metody odstavení nepohodlného politika.

        a ono to doposud bylo jiné,nebo on se snad bude chovat jinak……to je ta podstata……..kdyby odstavovali čestného politika postavím se do první řady,takto jeden darebák vystřídá jiného at se třeba po,,,,

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Teprve ted jsem si tato všimla, že jste mně odpověděl zde. Pokud se bude Babiš chovat jako oni,a je to dost pravděpodobné, tak samozřejmě, že budu psát to samé. Ale zatím se tak chovají oni včetně tzv.“novinářů“. Včera to na ČT nebyla předvolební superdebata ale antibabišovská slezina. Takže jsem asi po půl hodině šla dělat něco jiného.
          A Vy chcete říci, zrovna Vy, že pokud by odstavovali čestného politika….. hm, tak to jste mě zklamal, protože at je Babiš jaký je, tak darebáctví Kalouska ještě nedosáhl. To tedy zdaleka ne. Větší darebák se nenajde ani snad v evropských zemích kromě tedy hrdlořezů jako je např. Thaci.

          To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Omlouvám se Lexovi, že jsem neoddělil správně to, z čeho čerpám u něj a to další. Lexova část je ta v náhodách 3 a 4. Ne zcela doslova, ale hodně. Takže nevyčítejte Lexovi, že „nešel do hloubky“.

      To se mi líbí

  14. tata napsal:

    A KDYŽ JE řeč o učelovce
    Zvláštní vyšetřování: Stát zničil mladou rodinu. Fakta a lži v případu Kovárník

    https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/stat-znicil-mladou-rodinu-fakta-a-lzi-v-pripadu-kovarnik-38659?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

    Andrej Babiš a jeho tým tvrdí, že existují rozsudky soudů, u nichž Kovárník neuspěl se svojí žalobou na postup Finanční správy (podobné příspěvky se začaly šířit i po sítích, například tady – externí odkaz, pozn.red).
    Andrej Babiš má ohledně likvidace firmy, kterou rozjeli jím dosazení úředníci, jasno. Na předvolebním mítinku označil Michala Kovárníka za podvodníka. „Ta firma brutálně podváděla,“ řekl Andrej Babiš.

    Fakta: Michal Kovárník dodnes nebyl za žádný dotační podvod odsouzený. Na rozdíl od Babiše dokonce není z ničeho obviněný ani on, ani jeho KM Plus. Oproti tomu lídr ANO a zakladatel konkurečního chemického holdingu Agrofert je za padesátimilionový dotační podvod v kauze Čapí hnízdo ne jen vyšetřován daňovými úředníky, ale dokonce je už i trestně stíhán. Jeho byznys však jede dál.

    Podstatu sporu – tedy, jestli Michal Kovárník podváděl – soudy teprve budou řešit. I proti dvěma zmíněným rozsudkům ohledně formálního postupu finanční správy podnikatelův právník podal kasační stížnost.

    kdo z nich nepouživá učelovky,jen TY BLBCI to neumí používat jak BABIŠ

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Jinak na to Vám asi odpoví p. Bavor, on sem dával k firmě KM plus nějaké vyjádření, které se mně bohužel nezobrazuje celé.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Přečtěte si Rozsudek. Pozorně.

        52_Af_66_2016

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Pane Bavore, přelouskala jsem to asi do 2/3, moc se v tom nevyznám, ale je skoro jasné, že firma KM plus nejspíše spáchala dotační podvod, společně s firmou dodavatele Kapitán nebo tak nějak. Takhle jsem to pochopila já. A obdivuji tedy kontrolní pracovníky z FS, že se v tom vyznali.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Pro mne tam byla podstatná ta citace jak se zbavovali majetku. Což byl podstatný důvod k zajišťovacímu příkazu. Str.14 nahoře.

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Ano to je jasné, navíc člověk, který je zadlužený po uši,a to je z rozsudku jasné, má 6 motorových vozidel? Takové znám, trochu v menším tedy.

              To se mi líbí

        • tata napsal:

          opět jsme u jednoho a toho samého já se zde jasně vyjadřuji že se nepřikláním ani k jednomu ale Babiš o něm prohlásil že je podvodník ale žádný soud ho neodsoudil tudíž podle toho jak přistupujete k BABIŠOVI měl byste přistupovat i ktomuto……..dokud ho soud neodsoudí nemuže BABIŠ TVRDIT ŽE je podvodník pak prohlášení Babiše je učelové………pane Bavore jsem lopata a dal jsem si práci ten rosudek přečíst a že to pro mě bylo dost obtížné………a VY JASNĚ UČELOVĚ to argumentujete jako že to od BABIŠE NENÍ UČELOVÉ……..JENŽE TEN ROSUDEK ŘEŠÍ jen žalobu toho pána na rozhodnutí finanční správy a to jestli FINAČNÍ správa měla duvody,a vtom jen konstatuje že to možná ukazuje na možný podvod,ale jestli to je podvod musí rozhodnout jedině soud.A vtom je ten zakopaný pes………má právo finanční správa bez soudu a rozsudku podniknout takové kroky likvidační………protože k tomu přistoupily jako že to podvod je…..a ty kroky co podnikly vedly ke krachu firmy,,,,,a jinak sám pilný spochybnil čistotu všech těch nasledných kroků……..myšleno co ty zajištovací příkazy znamenali bez ohledu na konkretní případ……..takže nezlobte se Vaše argumentace je učelová………zde jde jen oto má finanční správa právo bez rozsudku že to podvod je podniknout tyto kroky,podle prohlášení nynějšího ministra to tak v ažuru není

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            tato
            Finanční správa je v tomto směru samostatná a její Zajišťovací příkaz se rovná rozsudku. A soud pouze potvrdil, že rozhodnutí FS bylo správné, protože finanční podvod spáchán byl. Asi si budete muset přečíst všech 16 stránek, kde je ten podvod krásně popsán. Soudem popsán.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              jÁ TO ČETL CELÉ
              PODSTATA je konstatovat a zničit člověka by měl mýt právo soud nikoliv státní instituce,je to precedent,mě vubec nešlo jestli podváděl nebo né ale co představuje zajištovací příkaz……..o čem potvrdil i současný ministr že to není uplně v pořádku

              KOČKO DOPORUČUJI spíše VÁM ČÍST co píše druhý,když píšete s čeho si dělám obrázek,nejde jestli podváděl ale jestli následné kroky nejsou učelové,takže jestli není lepší když ten člověk podváděl např sním vést řizení které mu dopočitá dan ve splatkovém kalendáři,vtomto připadě byli kroky naprosto likvidační…………..otom je mé psaní……..a sám ministr prohlasil že v tom není vše v pořádku……takže čist co píši a ne doporučovat podle něčeho co tam není.

              čtenáři,na to jsem zvyklí jen to mrzí a je tragikomické se dočíst o hrachu,sleposti……když druhá strana je přesně toho důkazem protože česky já píši o voze a oni argumentují kozou,

              To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Ano tato, přečtěte si to. Připadá mně docela zajímavé, že si děláte obrázek z toho, co se dočtete na jednom mainstreamovém periodiku.

            To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            tato,
            to jim nevysvětlíte,palec nahoru je ode mě.
            pochybuji že jejich počet se vám do večera zvýší na více než dva až tři.

            To se mi líbí

            • Laco G. Mlynář napsal:

              Stále slyším, jak ten Babiš úkoluje finančáky, aby likvidovali některé firmy. Tak jsem si ten rozsudek přečetl. Mně je věc jasná. Firma měla potíže, tak vymyslela, že si pomůže dotací a aby byl vývar co největší, vytvořila řetěz na jehož začátku stálo dotované zařízení 10 mega a na konci, když se přidělovala dotace, 40 mega. Asi jen TATA zde věří, že člověk z branže neví, jaká je tržní cena nějakého zařízení a že si nechá naivně navýšit takovou cenu 4 x. Vyfakturovanou DPH nikdo nezaplatil, ale poslední firma si ji nárokovala jako odpočet.
              Klasický podvod.
              Jednatel firmy mezitím jezdil v Porsche a podobných nesmyslných pomačkaných plechových zařízeních. Asi by víc řeklo podívat se na justice.cz do výkazů za roky tak od 2010, ale je jasné co by tam bylo. Nemá to smysl. Finančák postupoval naprosto správně.
              A je samozřejmé, že tímto rozsudkem kauza neskončila.

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                je na těchto pár větách,které napsal tata,něco co se dá těžko chápat?
                jak vidím tak asi ano.

                „opět jsme u jednoho a toho samého já se zde jasně vyjadřuji že se nepřikláním ani k jednomu ale Babiš o něm prohlásil že je podvodník ale žádný soud ho neodsoudil tudíž podle toho jak přistupujete k BABIŠOVI měl byste přistupovat i ktomuto……..dokud ho soud neodsoudí nemuže BABIŠ TVRDIT ŽE je podvodník pak prohlášení Babiše je učelové“

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                AŽ NATO ŽE konečně kočka i BAVOR MLUVÍTE O NEČEM JINÉM než já,no ale to poslední dobou je pořád stejné,když už reagujete tak reagujte na to co píši nezajímá mě co píší o BABIŠOVI JINÍ……….TAK NA POSLED…….POŘÁDD SE OHÁNÍTE hlavně VY 3 JAK NEJDE O BABIŠE……….ALE O PRINCIP jak někoho zlikvidovat

                jenže já řeším jestli je možno zajišťovacích příkazů“ …zneužít…..
                Pořád platí že v této republice mužou o podvodu rozhodovat jen soud……a vsadím se že je rozdíl jestli soud neuzná žalobu někoho na FINANČNÍ SPRÁVU.JAKO ŽE proběhne soud a toho člověka odsoudí za podvod,není divné nebo dokonce povinost zaroven podat žalobu za podvod,ale to už VÁS NETRÁPÍ vždit co řekne BABIŠ JE PÍSMO SVATÉ, já si dosud myslel že to muže jen soud…….TEN SOUD ŘEŠIL OPRÁVNĚNOST VÉST řizení,kde konstatoval že finanční správa postupovala oprávněně,neřešil už v jakém rosahu finační správa zasahla a ted je to gro ta firma zřejmě použila co mnozí jiní v jiných případech,viz třeba čapí hnízdo……..protože dotaci na čapí hnízdo dostali že jí vlastnila malá firma,jde oto že někomu to projde někomu né a sám ministr prohlásil že ty příkazy nebyli uplně košer.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                tato
                Finanční správa má právo rozhodovací stejně jako soud. Ten je v případě sporu něco jako nadřízený orgán. Takže Finanční správa rozhodla podle práva. Že to nechcete pochopit, je váš problém. Akorát pořád motáte dohromady případy, kdy soud rozhodl opačně (stejně jako nadřízený soud rozhodne jinak než soud podřízený), a za tyto, opakuji tyto ojedinělé případy se Pilný omluvil. Nikoli za celkový postup Finanční správy.
                Zajišťovací příkaz je stejné opatření, jako příkaz exekuční, tedy musí být rychlý, aby se viníkovi nepodařilo zašantročit možné hodnoty. Ostatně rozsudek vypočítává naprosto přesně, co ti „chudáci“ provedli a potvrzuje tím rozhodnutí Finanční správy stejně, jako když nadřízený soud potvrdí rozsudek podřízeného soudu.
                Lépe to vysvětlit neumím, sorry jako…

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                nejsem v těchto věcech kovaný…ale finanční správa rozhoduje o daní a ve věcech stím spojené jestli se nemýlím nemuže rozhodnout o tom že je daný muž podvodnik ,když to byl podvod za 40 milionu nemá povinost podat trestné oznámení na trestní odpovědnost……podle mě muže rozhodovat jen o finančním postihu nikoliv trestném?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ano, zajišťovací příkaz má za úkol zajistit neodvedené a zpronevěřené daně. A to také plní. Ono totiž nejde, jak jste si mohl v tom rozsudku přečíst, o podvod jako takový, ale právě o ty ukradené daně.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Tak si tato přečtěte ještě toto, je tam i rozhodnutí soudu k zajišťovacím příkazům. Soudu, ne Slonkové a toho druhého tzv.“novináře“. Jen z toho co jsem přečetla v těch 16 stránkách je jasné, že ten člověk je zadlužen až po uši. Nějaký splátkový kalendář by nebyl nic platný. Ale tak vy tomu asi rozumíte lépe. Já mám osobní zkušenost s někým podobným, jenže zajišťovací příkaz by už nebyl nic platný. Všechno stačil převést na dceru včas. Peníze si nechává také posílat na „cizí účet“, takže je bez majetku. Dluhy tak kolem 15 miliónů, možná víc.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                kočko problém je že já neumím rozlišit když s prominutím amatéři jako já tvrdite jak je jistota podvodu a profík třeba Marvanová tvrdí defakto opak……..jenže vy rozporujete to o čem já píšu nevím kde je pravda………ale znova píši proč VÁM NEVADÍ učelová prohlášení u BABIŠE viz poslední příspěvek prohlášení profíka Marvanové

                toto je totiž to proč jsem to hlavně napsal……………….„opět jsme u jednoho a toho samého já se zde jasně vyjadřuji že se nepřikláním ani k jednomu ale Babiš o něm prohlásil že je podvodník ale žádný soud ho neodsoudil tudíž podle toho jak přistupujete k BABIŠOVI měl byste přistupovat i ktomuto……..dokud ho soud neodsoudí nemuže BABIŠ TVRDIT ŽE je podvodník pak prohlášení Babiše je učelové“

                co myslíte argumentujete k tomu co tvrdím já,?

                To se mi líbí

              • Laco G. Mlynář napsal:

                TATO, přehoďte si to co se píše v onom rozsudku na rodinné finance. Opravdu byste pro rodinu kupoval auto za 40, když víte, že má hodnotu 10?
                Je to jednoduché.

                To se mi líbí

  15. Rosťa napsal:

    Mno, kdyby měl Babiš 8%, tak po něm ani pes neštěkne. Korunové dluhopisy vymyslel Kalousek pro své kumpány, dotace na Čapí hnízdo na výboru odsouhlasil také. Stran STB mám dojem, že ten kdo pracoval na PZO a jezdil ven, tak nějaký kontakt s nimi asi měl, i když třeba nic zásadního nepodepsal. Na tom nic zavrženíhodného nevidím, tak byly v době železné opony karty rozdány a to na obou stranách „barikády“. To není práskač, který udává sousedy, kterým přijel strýček z Vídně. Celá ta šaškárna je účelovka jako prase, protože pokud se Andy dostane po volbách k dokumentům, které měli k dispozici jen kluci, kteří spolu mluví, budeme se všichni ještě divit. Bohužel mám obavu z toho, že když „demokratické“ strany ztratí vliv, vyvolají konflikt, který může přerůst v obrovský průser. Do tepláků se nechce nikomu.
    Začalo to Bartončíkem, kde to nejvíc odskákala jeho děcka, pak udělali pedofila z Paroubka, Nečase odstřelili zavčas, protože chtěl přes Rusy dodělat atomku, protože jsou nejlepší a teď je na řadě Babiš. A po něm Zeman. Tam jsem mimořádně zvědavý, co vymyslí. Nikdy nekradl, nepeleší se s kdekým jak Václav Láhev a ani tam na Hradě žádná nejezdí na kolobrndě nahoře bez. Ale určitě nějaký „Julius Šuman“ už pracuje na tři směny.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      .Ano, Váš úvod je podle mého to zásadní, kdyby měl 8 % a nebo vůbec nevstoupil do politiky. Vůbec o něm nevíme v tom případě.

      To se mi líbí

  16. peter. napsal:

    Ešte viac ako výsledky volieb ma bude zaujímať zásadná otázka : “ Bude aj tentokrát zvolený Marek Benda za poslanca? „.Veď ten profesionálny poslanec smrdí v laviciach PS už od svojich študentských čias!Musím povedať,že tak ako som ho nemal rád aj s tou jeho partičkou tzv.“študentských vodcov“,tak mu teraz začínam fandiť.Veď čo by robil,ako by uživil svoju početnú rodinu,keby naraz ostal bez poslaneckého platu?Nič iné ako „poslancovať“nevie!
    Keď bude aj teraz zvolený,tak si zaslúži aby mu národ český,moravský aj sliezsky dal postaviť pred PS sochu.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … ste zřejmě nějakej zpozdilej, peter … uživil by se levou zadní třeba coby pouhej koncipient v nějaký právnický firmě „Kulovaný & partners“ už jen pro jeho nutný, dostačující, tedy i podmiňující praxi a vzhledem k těm absolvovaným šméčkám, v kterých ten panáček jel, jede a jet bude!

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        nutnou

        To se mi líbí

      • strejda napsal:

        a) musel by pracovat
        b) nesl by za svoji práci odpovědnost
        c) nevydělal by si tolik, jinak by již v praxi byl
        d) ztratil by moc
        Je to tak schopný člověk, že nedokázal ani přepracovat bakalářskou práci na diplomovou. Nedokázal vystudovat matfys, nedokázal vystudovat filosofii, uspěl až na dálkovém studiu v Plzni. V té slavné studentské Plzni. Pro vlastní ego je to možná +, pro praxi 🙂
        Asi tak.

        To se mi líbí

    • Tony napsal:

      v Praze bez problému

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Zajímavé:
      Za rok tam může být kvetoucí město. Infrastuktura neporušena a jaké to byly domy vidíme. Dřevěné skládanky na roštu na patkách. Jakmile začnou pojišťovny platit, stane se zázrak.
      To nejsou Troubky z vepřovic, ty spadnou a překážejí.

      To se mi líbí

  17. blbíš napsal:

    … zrovna teď sem, vone, vedl takovej zbytečnej telefonickej rozhovor s vedoucí doručování na poště. Jako proč mi po 14 dnech (!!!) házej do schránky Vyrozumění /s datem před 14 dny(!!!)/, že mě nezastihli a že si mám zásilku do vlastních rukou u nich vyzvednout, ač jsem před čtrnácti dny zásilku osobně od doručovatelky převzal a to taky stvrdil do jejich lejster podpisem, o čemž se mohla na vlastní oči přesvědčit, kdyby se do toho lejstra ráčila podívat. To byla zase výživná rozprávka, pomalu jako vo babišech tady! Z jalovice bych alespoň mlíko vydojil … tady to bylo naprosto plonkový!

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Četl jsem to jinde. Podle mě to přibližuje možnost reprízy současné koalice; ale nepředbíhejme. Pozítří touhle dobou budeme vědět víc.

      Za jistých okolností, nás může D’Hondt překvapit. Dosud tu byly vždy 2 velké partaje, s odstupem před těmi středními, což teď nemusí platit

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Oni se ani socani ani lidovci už tak moc nebrání.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          🙂 A kdy se bránili???

          Já se v červenci vsadil, že Babiš bude mít pod 30% a o měsíc později s jiným pošetilcem, že bude nad 27%. To odráží tehdejší průzkumy, ale zdá se, že aspoň jednu vyhraju.

          Dneska to vidím asi tak na 26%-27%. Nicméně jsem dnes u vlka četl, že prý Babiš ztrácí ve prospěch Japíka. Odkud to má?.

          To se mi líbí

  18. tata napsal:

    no zajímavé je co k tomu řiká pravnička,s čím se rozhodně stotožnuji a co zde VY 3 POPÍRÁTE JE POSLEDNÍ odstavec

    Četla i rozsudky, na něž se dnes odvolává jak Finanční správa, tak exministr financí Andrej Babiš. Pro něj jsou důkazem toho, že je majitel firmy KM Plus Michal Kovárník podvodník. Rozsudky se ale podstatou jeho možného provinění nezabývaly. „To nejsou rozsudky, které by osvědčovaly, že ta firma dluží na daních nebo že spáchala dotační podvod,“ říká Hana Marvanová. „Ty rozsudky posuzovaly, zdali Finanční správa ty zajišťovací příkazy mohla vydat.“ A vzhledem k tomu, že se v posledních letech přiklonila k výkladu zákona, že může tento likvidační nástroj používat i v případech, kdy není jasné, že firma opravdu na daních dluží, proto soudy určily, že byly použité v souladu se zákonem.

    Hana Marvanová se v rozhovoru pozastavila i nad výroky Andreje Babiše z posledních dní, že v případu jde o „brutální podvod“ a že firma KM Plus dluží na daních: „Řekla bych, že Andreji Babišovi naprosto chybí právní vědomí. On sám je obviněný v kauze Čapí hnízdo a vyžaduje vůči sobě presumpci neviny, ale u jiné firmy, kde navíc žádné obvinění nepadlo, mluví rovnou o podvodu.“
    ww.seznam.cz/zpravy/clanek/andrej-babis-kaze-vodu-a-pije-vino-pravnicka-marvanova-reaguje-na-reportaze-seznamu-o-likvidaci-firmy-38676?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      No Marvanovou, podle mého, diskvalifikuje už to, že se pořád snaží se nějak dostat do politiky. Pak, já tedy na video nekoukala, jen četla, ale je jen tvrzení. A ten rozsudek je poměrně podrobný, rozebírá cesty jak k neodvedení daně došlo. Marvanová jen a pouze něco tvrdí, bez jakýchkoliv argumentů. Soud by měl být nezávislý, což se o Marvanové nedá říci.
      To co jsem sem dala z PL je podle mého více vypovídající, nepostrádá to argumenty. A co vím, ti lidé co se vyjadřují, nejsou politici. Jistě, můžete namítnout, že fandí Babišovi. To nevím.

      To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      TATO, nezlobte!
      V diskusi viz. výše v 16:18 hod. jsem uvedl, že předpokládám, že po nahlédnutí do justice.cz a účetních výkazů bude jasné, že firma byla v těžkých problémech. Ale nechtěl jsem tím ztrácet čas.
      No a v odkazu na článek v Parlamentních listech od Kočky v 17:51 hod. se moje tušení potvrdilo, viz. vyjádření právníka Mandíka.

      „Společnost KM PLUS spol. s r.o. ukládala podle zákona od roku 2008 do roku 2014 účetní závěrky do sbírky listin vedené rejstříkovým soudem. Tyto listiny jsou veřejné a lze z nich vyčíst mnoho informací. Tzv. „prosperující, rodinná firma KM PLUS spol. s r.o.“, vlastněná jednatelem Michalem Kovárníkem vykazovala od počátku podnikání, tedy od roku 2001 až do roku 2014 celkovou ztrátu 761 tis. Kč a zaměstnávala maximálně dva zaměstnance s podprůměrnou měsíční mzdou. Byla silně zadlužená, prakticky všechna pořízená aktiva byla zcela kryta cizími zdroji, včetně bankovních úvěrů. Přežívala jen tím, že se stále více zadlužovala. Její kapitál byl tak nízký, že se podle zákona měla poslat do insolvenčního řízení sama. V roce 2010 a 2011 měla záporný vlastní kapitál přes 900 tis. Kč.“
      TATO, zkuste psát o něčem, čemu rozumíte.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        myslíte jako VY?SPROMINUTÍM až budete reagovat o čem ten druhý píše,možná že bych uvažoval,jenže mě vubec nešlo oto jestli je náký Kovarnik vinen…….TO JE TOTIŽ uplně vedlejší…….přesně v duchu toho posledního odstavce……………Řekla bych, že Andreji Babišovi naprosto chybí právní vědomí. On sám je obviněný v kauze Čapí hnízdo a vyžaduje vůči sobě presumpci neviny, ale u jiné firmy, kde navíc žádné obvinění nepadlo, mluví rovnou o podvodu.“

        bohužel jen soud muže rozhodnout jestli je jak píšete podvodnik,tady soud rozhodoval jen o oprávěnosti výměru daně……..otom je celé mé povídání ………nojo hrách ,slepost,nenávist ,doporučovat psát čemu rozumím to Vám jde ale kámen urazu je reagovat na to o čem je řeč

        To se mi líbí

  19. strejda napsal:

    Vidím, že je 99 komentářů, to by v tom byl čert, aby jich nebylo sto 🙂

    To se mi líbí

  20. tata napsal:

    pane BLBÍŠ
    OTÁZKA je v těchto volbách vůbec možnost aspon trochu volit rozumně nalejte mi náké moudro,třeba koho volíte.Ja doufal že mi něco osvítí bohužel

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Já to mám, tato, asi takhle. Pozoroval sem a osobně zažíval po celý to dlouhý období, čeho sou ty tradiční strany schopný. Vychází mi to, že jsou pouze všehoschopný. Mně sou ty jejich předvolební kecy a sliby naprosto ukradený. Myslím si, že nic nepokazíte, když upřednostníte pouze ten subjekt, kterej Vás osobně nechá v referendu rozhodnout o:
      1) svrchovanosti či nesvrchovanosti národních států
      2) setrvání či nesetrvání v EU
      3) legalizaci či nelegalizaci migrace
      (samozřejmě bych byl rád, kdyby Vámi vybraný subjekt měl jasno i v otázkách školství a vměšování /ne/ziskových organizací do záležitostí státu, což osobně vidím jako velice závažný karcinogeny naší budoucnosti).

      Vy, tato, mohu-li radit, když se ptáte takhle přímo, asi neuděláte závažnou chybu, když to hodíte komančům. Neříká se mi to lehce, osobně k nim mám hodně daleko, ale k Vašemu naturelu mi to přijde jako nejméně komplikovaná volba.

      I když spíš tíhnu rozumově k Realistům, respektive k názorům Robejška, přesto si myslím, že právě pro jeho intelektuální jiskření a neznámost jeho ansámblu se s největší pravděpodobností nedostane do Sněmovny, přesto, nebo spíše proto, možná udělám ještě třetí chybu (první spočívala v rezignaci na kontrolu politiků, druhá v referendu o EU). Jsem už rozhodnutej zatnout ostří samurajskýho meče do tý zkameněliny politickýho bezživotní a tím dát šanci vytrysknout novým, ryzím nadějím i za cenu snížení mý životní úrovně a dosaženýho osobního pohodlí, mohu-li to tak nějak říci. Vím, je to pouze přání, ale spíš riziko, protože samuraj nedisponuje mně imponujícím intelektuálním zázemím (ale to není konec konců jen problém jeho strany). Já totiž sleduju svůj záměr dostat do sněmovny vlivnou, jak píšou ti věrozvěsti, populisticko – xenofobně – rasistickou protiváhu tý všeobjímající deprivantní lásky a nenávisti, která to tu dotáhla, kam to nakonec dotáhla. Moc bych si přál, aby ty jejich dejchánky v Parlamentu nebyly zakládány na těch jejich kšeftařskejch dohodách, aby ti psychopati už neměli tak snadnej život a přeju si, aby si nebyli jisti ani sami sebou. Taky bych si přál, aby v Parlamentu byla konečně vlivná opozice k všem těm tradičním „státotvornejm“ stranám, co nakonec pro blaho občanů se zapřením sobě vlastním se vobětujou a spojí se třeba s čertem a tu stojedničkovou koalici nakonec ve jménu koryt, prebend a jejich zištným zítřkům nakonec daj!

      Myslím, tato, že tomuhle se říká z nouze housti, aneb volba menšího z nabízených zel, ale to Vy sám dobře víte, žejo? Ti deprivanti mě k tomu sami dotlačili! Otázkou pro mě však zůstává, zda moje děti a vnoučata mi to jednou i vodpustí, ale už dvakrát sem jim to dokonale zvoral, proto nemůžu a nechci napotřetí volit, co už dávno mrtvý je.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        DIK že jste tomu věnoval tolik času,TAKÉ mě nák mému naturelu vychází komunisti ale poprvé bude volba jen z nouze ani pocit menšího zla spíše sám k sobě alibistická že jsem vždy tvrdil že k volbám člověk má jít a volit,promě je ted nejvíce duležité nad ekonomikou otázka migrace a EU,NEJVÍC BY to splnoval OKAMURA ale tomu nevěřím ani čárku,hlas komunistům bude stráta ale aspon drží linii co ted považuji za duležité……….není dobré volby

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … tak Vám přeju, abyste si nakonec nemusel drbat hlavu!

          Tu Vám přeju naopak nosit hrdě vzhůru, vlastně bych to přál všem Čechům, Moravanům a Slezanům, kterým není lhostejný osud národa a státu.

          To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Jako bych to psal já, Blbíši.
        To je kopie mých myšlenek!

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          dovolím si, vittto i vy ostatní (omluva Bavorovi), bez vědomí mně neznámýho E.M. sem přetáhnout něco vod Conise l. Myslím, že E.M. napsal mnohem uhlazeněji, co já kostrbatě:

          E.M. napsal:
          Říjen 20, 2017 (13.32)
          Víte co, já nepotřebuju pivo za patnáct korun, ani nepotřebuju, aby někdo střílel uprchlíky, a už vůbec nepotřebuju mít plat třicet čistého. A kupodivu dokonce ani nepotřebuju, aby byl menší svině, než jsou ti ostatní. Mně jakožto českému xenofobnímu rasistovi bude bohatě stačit, když budu smět být ve své vlastní zemi dál Čechem, xenofobem a rasistou, aniž by mi kvůli tomu hrozily pokuty jako v Německu, nebo dokonce vězení jako v Británii. No a Okamura je (podobně jako Zeman) v této věci mou pojistkou. Nevolím ho proto, aby plnil svůj program (protože vím, že k tomu nikdy nebude mít dost mandátů), ale proto, aby legitimizoval moje občanské postoje. To je všechno, co od něj potřebuju a všechno, co od něj čekám. Nic víc a nic míň než to, aby se dál smělo nahlas říkat, že v této zemi jsou doma Pepa, Jirka, Honza a Vojta, nikoli Ahmed, Abdul, Mubumba a Utanapištim.

          Je to až tak nepochopitelné?

          To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        jejich zištných zítřků

        To se mi líbí

  21. vittta napsal:

    Nečetl jsem tedy vlákno,ale k článku mám určitý postřeh.
    Podle mě totiž podobných náhod je plno, ale jen u Babiše si plno lidí dá tu práci, aby na ty náhody poukázali.
    Myslím, že se příznivci Babiše dočkají svého spasitele, ale obávám se, že to zase takový spasitel nebude.
    Rád bych se mýlil.
    A nakonec jen lehce podotknu, že Babiš se nestane vítězem voleb, protože má tak skvělý program a protože je to kromě toho ještě světec, ale značným dílem proto, že lidem tyhle „náhody“ nejdou pod nos.
    Nebýt těch neustálých útoků na Babiše, jeho výsledek by byl o hóódně menší, a kdyby žádné náhody neměl, a lidé, co na něj plijí, ho chválili, tak by volby nevyhrál ani náhodou.
    On toho totiž zase tolik nenabízí.
    Nebo….co tak skvělého nám vlastně nabízí?
    Myslím lidem, že nabízí buržoustům levné zahraniční pracovníky, aby mohli lépe podnikat, to lidu obecnému moc nepomůže.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ano máte pravdu, kdyby ho tak nepronásledovali, tak nejspíš má o dost méně a například ČSSD o dost více. Jenže to bylo jasné už na jaře. A nechápu proč ČSSD se na tom takhle odkecala.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Buď jsou blbí- nebo dohodnutí.
        Jiná možnost není!

        To se mi líbí

        • Jos napsal:

          Už jste si někdy položili otázku kdo v tomto státě ovládá media? ČSSD to není!

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            už jste si JOS položil otázku že media není vše,že lidi mají i svůj rozum a proč dělají vše proto aby skončili jako bezvýznamná strana

            To se mi líbí

          • oh napsal:

            No a když si na naše jejich veřejnoprávní média někdo postěžuje, že vystupují jako manipulativní a neobjektivní propagandistické hlásné trouby, zástupci nominovaní ČSSD obvykle v mediálních radách neochvějně stojí na linii obrany veřejnoprávnosti médií proti poťouchlým stěžovatelům, placeným nejspíš bůhvíkým z Moskvy.

            „Máslo na hlavě má pan Babiš. Kolik na tom trhne, dvacet korun na každé kostce?“ Lubomír Zaorálek v Nova Duelu prezentoval významný objev, hodný Nobelovy ceny za ekonomiku: máslo a vajíčka nám zdražuje Babiš. To ČSSD neudělala média, to pronesl Zaorálek sám, dobrovolně a svými ústy.

            Potřebujeme ještě sociální demokracii?

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              To opravdu řekl? 😀 Tak to je ještě větší blbec než jsem doufali tedy.

              To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Tata, oh
              1) Asi žiji v jiné zemi, ale media tady celá desetiletí vypracovávala systém dvojího metru, vstřícného k asociálním pravicovým uskupením a velmi nevstřícného vůči čemukoliv co zavání levicí, sociálními ohledy a pod. Smutným výsledkem je, že spousta zmanipulovaných lidí přijala tento dvojí metr za svůj. A tak se tvrdě útočí a zatracují vlády poměrně úspěšné jako je Sobotkova (Paroubek by o tom mohl napsat román), hlavně proto, že v nich levice hraje důležitou roli a racionální myšlení jde u řady lidí zcela stranou.Domnívám se, že z převažujícího hlediska byly uplynulé čtyři roky úspěšné, ve srovnání s lety 2009 až 2013 opravdu podstatně lepší. Každý za to může přiznávat zásluhu podle svého gusta, je však zřejmé, že se tak nestalo bez přičinění premiéra ani parlamentní frakce ČSSD. Brilantní příklad oné iracionality je majitel tohoto prostoru. Se svou bezbřehou nenávistí k Sobotkovi,podkuřováním Babišovi atd. Na jeho postoji není racionálního nic.
              2) Každý, kdo tak vehementně pokřikuje jak je ČSSD nevolitelná by měl okamžitě navrhnout co vidí jakoalternativu. Protože co se jako alternativa nabízí (jak už jsem psal výše) je daleko horší, že se moci chopí asociální bezohledná pravice do které patří ANO společně s ODS, KDU a TOP09, se všemi běsy vlád Topolánka a Nečase. A k tomu skandály mikrostran typu Okamurovci nebo Piráti což není nic jiného než obskurní mutace Věcí veřejných a Lidem. To už tady bylo a dojeli jsme na to. ČSSD nadělala spoustu kravin, já jí přesto budu volit, protože vše jiné co se nabízí je jenom horší. Řekl bych daleko, daleko horší.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Jen je volte, je třeba, aby je někdo volil a strana nezanikla. Jen doufám, že vás bude tak málo, aby se sice dostala přes 5%, ale hlavně dostala pořádně nakopáno. A snad se pak konečně zbaví všech Sobotků, Chovanců, Zaorálků, Patočků, Dienstbierů a dalších, pochopí, kde je její historické místo a obnoví jméno a dobrou pověst, kterou za Sobotky těžce ztratila.
                Pokud si ovšem nechá své dinosaury jako ODSka Němcovou či Bendu, nikdy se nemůže vrátit tam, kam patří.

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                A kde je nějaká alternativa Bavore? Tedy kromě ukojené nenávisti.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                S vámi je to těžké. Za každou cenu chcete dostat socany ze hry. Svým postojem a nechápáním toho, že potřebují tu facku, aby se probrali z odklonu někam, kam nepatří. I KSČM je lepší než současná ČSSD, pokud tedy hledáte levou alternativu. Protože současní socani jsou víc vpravo než ANO.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                Každý, kdo tak vehementně pokřikuje jak je ČSSD nevolitelná by měl okamžitě navrhnout co vidí jakoalternativu.

                Proč okamžitě navrhovat, člověče nešťastná? Doporučoval bych Vám napustit si vanu vlažný vody a máchat a máchat a máchat ho… a když to nepomůže, polkněte dva prášky na spaní a raději to zaspěte!

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Máte v tom drobnou chybu Bavore, vůbec netušíte na koho ta vaše facka dopadne. Kam přiletí. A že to budou v každém případě občané. A to vaše levicové ANO,levicový oligarcha při všem co o něm víme mohu říct jediné – teď bych prosil tu o pejskovi a kočičce, nebo Perníkové chaloupce.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Koukám, že vůbec nechápete, co tu hrozí. Hrozí hlavně zánik téhle partaje. A to by pak byla opravdu facka všem. Takhle, dokud tu bude, a hlavně se obrodí, pořád i z opozice bude brzdit hujerské nápady jiných. Ale až tu nebude vůbec, pak si teprve všichni užijeme a skončí to komunistama. Ale to je vám zřejmě jedno. Po vás potopa…

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Bavore, blbíši vy si prostě toužíte zopakovat rok 2006, Topolánkovství. Já ne!

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                Josi, i když to tak možná nevypadá, já nemám proti ČSSD téměř nic – kromě prezentované politiky. Od ODS, TOP, STAN, a vlastně ani od ANO jsem nic neočekával a proto mě nedokázaly zklamat. ČSSD to ovšem dokázala opakovaně, nejen v případě prakticky neomezených církevních restitucí.
                Souhlasím s vámi, že Sobotkova vláda byla poměrně úspěšná. V porovnání s ODS a Kalouskovými vládami dokonce velmi úspěšná. Je tu jedno velké ALE – Sobotka neumí úspěchy ČSSD prodat veřejnosti a ani ve svém okolí nemá /nesnese?/ nikoho, kdo by to uměl. To se ví v podstatě od prvních voleb, které jako předseda ČSSD „neprohrál“, přesto ve funkci zůstal i po dalších neprohrách a ještě mu navolili stranické vedení podle jeho představ. Média si ochotně smlsla na vnitrostranických rvačkách a čistkách provozovaných veřejně, takřka v přímém přenosu a s podporou Kalouskovy knížecí gardy. Rovněž překvapivé zjištění – po třech letech koalování – s kým jsem se to vlastně dal ve vládě do spolku, obhajoba landsmanschaftování pátera Vyklouze Hermana, nápad na rychlé přijetí Eura hned po Singrově léčebné kůře proti koruně a intenzivní okopávání prezidentských kotníků možná zajistí ČSSD něco pozornosti médií a souhlas pražské kavárny, ale zdá se, že nezajistí přízeň voličů.
                Jinak, moje odpověď na výše položenou otázku je asi takováto – potřebujeme sociální demokracii, jen poněkud méně státotvornou a neoliberálně globalistickou, zato více sociální a demokratickou.

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                oh
                máte hodně pravdy. Vaše vývody bych klidně podepsal. Jen drobné poznámky. Rozložení hlasů v minulých volbách dopadlo strašně. A z toho vyplynulo spoustu ústupků a nechutných kompromisů. Viz na př.církevní restituce. Sobotka stejně skončí. Jedním se ale ČSSD od všech ostatních liší. Sociálního cítění je v ČSSD stále o poznání více, než v těch ostatních. Je to dáno sociálně demokratickým paradigmatem. To nemůže snadno obejít ani darebák v barvách ČSSD. Má prostě v té straně hranice, které jinde chybí. Při vší úctě ke KSČM.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Budu pokračovat pod sousedním článkem.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Já Vám nevím, když si vzpomenu, že se Sobotka s Babišem znali dááááávno předtím, /půlka 90etk/ tak mám furt takový blbý dojem, že jsou domluvený, a že i když socani se Sobotkou vyběhnou – sesli vBruseli mu Bab. zajistil.. a pak se vyjeví „PROGRAM BABIŠE“ a jeho „společníků “ a POFRČÍME S KOPCE. BOHUŽEL.
                Zvlášť po tom jeho tvrzení že s komunisty neeeee. mne to utvrzuje v mým babsky laickým – ale výsledkům.
                NJN

                To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Já jsem si tu otázku kolikrát položil, Josi, tedy kdo u nás ovládá média.
            Jenže jsem si na ní nedokázal odpovědět.
            Nemám na to dost informací.
            Vy v tom máte jak vidím jasno, vy ty informace máte?
            Totiž, že ČSSD neovládá média nemusí být tak úplně pravda, může si na to jen hrát, nebo některá ovládá, jiná ne, a nebo může být ČSSD součástí trustu, který média ovládá.
            Podle mě odpověď není tak snadná, jak by se mohlo zdát!!

            To se mi líbí

            • Jos napsal:

              To máte pravdu vitto, je to složité. Ale vlastně mám trochu škodolibé radosti ze změněné situace na mediálním poli. Jak spousta těch, kteří tak úspěšně rozeštvávali a manipulovali společnost, na př. v roce 2006 v době Paroubka, se dostala do kategorie „mouřenín posloužil, mouřenín může jít“ a bylo odejito ze svých vlivných postů a nyní paběrkují na všelijakých bezvýznamných webech. A tak píší proti tomu, kdo je tam poslal. Za hlídací psy demokracie už je neberu dlouho.

              To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Josi,

            ZEJTRA VE 3 MŮŽEM JÍT ZDARMA NA PIVO. Pokud rád pijete ale-ový speciály.

            Podle všeho pravicovej majitel pivotéky tady vedle točí zdarma, když ukážete lístek ANO, SPD a Komančů. Do toho kritéria se tentokrát vejdeme..? předpokládám.
            A ještě potěšíme skalní odpůrce ČSAD, kt. jí vyčítají „pravou úchylku“ (což je pravda), církevní restituce (což je blbost), atd. atp. Já osobně si to pivo zasloužím, už jen za tu námahu překroužkovat toho blba Dolínka a „TESKU“. Kam na tyhle typy choděj?

            2) Bavor má v zásadě pravdu, ČSAD zaslouží nakopat do prdele, už jen za svou odpornou personální politiku. Kdo má takovej hnůj volit? Jenže to má ty 2 známý rizika..

            Jediná útěcha je, že ti zdejší babišovci a ogimurovci to taky nebudou mít při pohledu na ty svý lístky snadný.
            Nejlíp je na tom Jarda Hudec, ten svý pappenheimský osobně zná a podle toho může volí

            PS. Pobavil Robejš na posledním místě svý kandidátky, když si jako povolání napsal vedle politologa ještě MENTOR POLITICKÉ STRANY.
            Ona ta 25 vůbec hýří barvitými profesemi. Tak např. tam je „manažer odměňování“, nebo „živnostník v parfumerii“.

            To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Slime, dík za info a pozvání. Kde se ta hospoda vyskytuje? Možná mně vyšší autorita – manželka + vnouček umožní to využít. Já jim slíbil na zítra návštěvu výstavy impresionistů v Jízdárně Pražského hradu. Potřebné poukázky jsem na štěstí stále ještě nevyhodil. Mimochodem, kroužkovali jsme patrně podobně. Dolínek, Lenka Teska a další na začátku, dost bída. Skuteční sociální demokraté bývají tak okolo 15 – 25 místa.
              Vy musíte být Slime dost gigant. Já se dopracoval jen k lístku Cibulkova spolku, nevěřícně na něj zíral a další studium jsem vzdal. Ale „manažer odměňování“ to mi chybělo značnou část života. Třeba bych nemusel kvůli mrzké minci tolik bloudit cizinou.

              To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Pivo&Párek, Korunní. Odbočka je v Bořivojce.

                Doporučuju na gáblík tlačenku, ev. bylinkový špek. Jinak moc k jídlu nemají, žádný víno a lihové nápoje jen ve velmi omezeném sortimentu. Dobrý výběr piv, zvlášť pozoruhodné mají „ejly“. Vemte si i manželčiny lístky, co jedna sada, to jedno gratis.
                Pro podrobnější hodnocení připojuji recenze, jejich hlavní stránku si najdete.

                Asi se potkáme, taky máme zítra impresionisty, jen tam nebudu s manželkou.
                Buď tam, nebo tam, ale každopádně „Po volbách v 6 U kalicha“. Kupodivu, ale měli tam tehdá Velkopopovický.

                “ A mají tam taky holky křičel Švejk…

                …Přijď raději vo půl sedmý, kdybych se někde vopozdil…

                A tak se rozešel dobrý voják Švejk se starým sapérem Vodičkou. Wenn die Leute auseinander gehen, da sagen sie auf Wiedersehen!“

                https://www.google.cz/search?source=hp&q=pivo%20a%20p%C3%A1rek&oq=pivo+a+p%C3%A1rek&gs_l=psy-ab.3..0l7.4284.8932.0.13232.12.12.0.0.0.0.109.1024.9j3.12.0….0…1.1.64.psy-ab..0.12.1021…0i131k1.0.QQ5ExIFWpkk&npsic=0&rflfq=1&rlha=0&rllag=50079691,14453335,466&tbm=lcl&rldimm=13932288605547651751&ved=0ahUKEwjCkvO90f_WAhXEAxoKHSB4DMgQvS4IRDAA&rldoc=1&tbs=lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:9#lrd=0x470b937d419cc4a1:0xc1596eab99e3e2a7,1,,&rldoc=1&rlfi=hd:;si:13932288605547651751;mv:!1m3!1d4427.275593221963!2d14.4533352!3d50.07969194999999!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i82!2i332!4f13.1;tbs:lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:9&spf=1508517486074

                To se mi líbí

            • Tony napsal:

              dík Bavorovi za hezkou volební diskusi

              To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      vittto,

      málokdy nesouhlasím s vašimi postřehy,ale vzal bych na vědomí také to že ty útoky jsou vzájemné.
      že si už dnes málokdo vzpomene kdo s těmi útoky začal jako první,tak v tomto bychom se snad mohli shodnout.

      ale nebránit se útokům a nechat si neustále srát na hlavu?

      no nevím nevím,ale za sebe říkám NE!!!

      a spoléhat na to,že když nebudu útočit ale chválit,tak že volič jinak rozdá karty,tak k tomu říkám také NE!!!

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.