Ať lithium dál zůstává s touto krajinou


„Teď když tvá ztracená vláda věcí tvých zpět se k tobě navrátí, lide, navrátí“ si možná nějaká pravicová zpěvačka zazpívá po volbách.

Podívejme se co o lithiu řekl genius hromadění slov Sobotka http://www.psp.cz/eknih/2013ps/stenprot/054schuz/s054243.htm

„Celkově ve státní bilanci evidované domácí geologické zásoby jsou cca 160 tisíc tun lithia, z čehož je téměř 142 tisíc tun vedeno jako zásoby nebilanční. Jedná se však o údaje, které pocházejí velmi často ze šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých let 20. století. Relevanci těchto údajů v tuto chvíli kriticky analyzují pracovníci České geologické služby.“

K tomu je třeba dodat definici. Suroviny se podle těžitelnosti se dělí na:

bilanční – vytěžitelné a dostupné zásoby, které lze vytěžit a jejich těžba je rentabilní

nebilanční – nevytěžitelné z důvodů špatných geologických podmínek, ochrany přírody, odpisu zásob nebo nerentability těžby

Stát v současné době eviduje 18000 tun těžitelného lithia. Zbytek je  nebilanční, ale tato klasifikace se může změnit podle toho, jak poroste cena lithia.

Výrok o České geologické službě lze interpretovat dvojím způsobem:

  • Informací o geologii ložiska je dost, ale je třeba je vztáhnout k očekávaným trendům v použití lithia a tedy i jeho ceny; nebo
  • Dostupné informace nejsou relevantní a potřebujeme další geologický prů

Sobotka v další části zmíněného vystoupení prohlásil: „Ekonomická návratnost ložiska je v této době zpochybnitelná […] musíme mít studii proveditelnosti a složitě vypočítat zásoby […] je tedy nezbytné realizovat podrobný ložiskově geologický průzkum. Jeho úvodní fáze na tomto zmiňovaném území teprve probíhají.“

Tahle obecnost v překladu říká, že zatím nevíme nic a proč se tedy vzrušovat miliardami, které možná nikdy nebudou. V tom má nepochybně pravdu, zejména, když lithium dáme na pospas cizím společnostem.

Do prázdné diskuse přispěl i Zaorálek http://play.iprima.cz/partie/partie-8-10-2017

„V tuto chvíli se pracuje na studii proveditelnosti, která by měla být hotová v říjnu příštího roku, a pokud se ukáže, že těžba lithia je perspektivní, stát podle Zaorálka pracuje na tom, aby tu vznikla infrastruktura na využití lithia přímo v Česku.“

Opět potvrdil, že nevíme nic a zatím to víme přesně.

Dál říká, že když se budeme bít mezi sebou, „investor  si může říct, že půjde jinam“.

Jenže, co když to je jinak a investor sem jde, protože mu již bylo cosi slíbeno. Proč by nešel rovnou do Zaorálkem zmíněného Srbska?

Nejspíš to znamená, že po čecháčkovsku necháme ty australské či jaké blbce surovinu těžit a pak z ní uděláme výrobky s obrovskou přidanou hodnotou.

Jenže co investor přinese? Peníze (ale ty jsou teď levné i pro nás, zejména když jsou naše finance v pořádku), drahý management a co ještě? Levné horníky z Rumunska nebo jejich konkurencí „zlevněné“ české?

Řeči o investorech, které tady vítáme, vždy vynechávají to podstatné, tedy kolik to bude Česko stát. Potíž je v tom, že media selhávají. ČT to je jedno a ostatně stejně většinou zvou „odborníky“ z Bakalových medií a Babišova media pracují spíš proti němu.

Zaorálek ještě dodal, „aby se chytili za nos ti, kteří měli velmi dlouho čas se zabývat lithiem a teď se najednou probudili“.

V překladu do lidštiny to znamená, že měli koukat politikům pod prsty, aby pak nebyli překvapeni, co s nimi tihle šizuňkové provedli.

Zaorálek má pravdu s držením nosu. Ono to opravdu všechno hodně smrdí.

 

A já jen přidám dopis Babiše Havlíčkovi. Jsou v něm obsažena dost vážná obvinění.

dopis-andreje-babise-ministrovi-prumyslu-a-obchodu-za-cssd-jirimu-havlickovi

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozdravy z Poottawí se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

211 reakcí na Ať lithium dál zůstává s touto krajinou

  1. bob napsal:

    Co se týče lithia, tak komplexně a naprosto skvěle a uceleně uvádí fakta „vlk“.
    Ale jinak je lithium výborné téma, jak útočit jeden na druhého před volbami.

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      s tím snad musí souhlasit každý kdo si ty lithiové díly u něho přečte.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        nečetl jsem už tam nechodím podívám se co mě zarazilo je…….vaše jistota která byla okamžitě vyvrácena 4 minusy……..pobavilo mě to a pomalu spěji že v politickém tématu není nic jasné ač se to člověku zdá sebejasnější.Došel jsem také k poznání že hlavně u nás v politice je naprosto zbytečné nečím argumentovat jeden je větší parchant než druhý.myšleno politiky.Co mě ovšem mrzí že když někdo dá minus že to aspon nák nezduvodní,že to je mockrát jen osobní antipatie……….nikdy jsem do minusu nedával co k tomu člověku citím ale že mi neseděl obsah a vždy jsem to oznámil.LÍTHIOVÁ aferamě čím dál připadá jako klacek ktery použivají všichni aniž skutečně oto šlo je to jen zastupný problém.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          no,měl jsem štěstí,že jsem zaregistroval před dvěma dny upozornění od Slima.

          4mínusy,6mínusů,klidně 20.

          vám nevadí spousta informací,spousta zbytečné omáčky,některé zajímavé myšlenky,ale hlavně nepatříte mezi ty,kteří jdou něco číst jenom proto aby to mohli následně zpochybňovat,tak tomu přečtení ten čas věnujte.
          ————————
          zde jsou kladně hodnoceny kritické názory jako je třeba ten Lacův o cintání.
          ten se bude hodnotit kladně,i když pramálo z těch plusáků ví co vlastně kladně hodnotí.

          pochybuji totiž že znají svamala a t.hampa
          ————————
          Obchodní firma GEOMET s.r.o., svamal, 12. 10. 2017 12:32:10

          Základní kapitál 200 000 Kč Počet zaměstnanců: 1 – 5 zaměstnanců Společníci s vkladem EUROPEAN METALS (UK) LIMITED London, Eastcastle Street, Spojené království Velké Británie a Severního Irska Vklad: 200 000 Kč, splaceno 100;00 %. Obchodní podíl 100;00
          ——————————
          Dlouhy elaborat, t.hampa, 12. 10. 2017 13:29:07

          ale chybi mu zakladni udaj o firme,se kterou jste podepsali……………………………..1. European Metals Holdings Společnost je zapsána v daňovém ráji na Britských panenských ostrovech pod registračním jednacím číslem 1655704. Majitel neznámý. Podle agentury Bloomberg nejsou informace společnosti o jejím majetku, kapitálu a výdělku a akcie jsou ve ztrátě. Je protizákonné, aby taková společnost dostala státní zakázku. 2. Horní zákon: § 5 Nerostné bohatství (2) Nerostné bohatství na území České republiky je ve vlastnictví České republiky. 3. Zajímavá osoba ve firmě EMH – je jím pan Richard Pavlik (jmenován 27. června 2017). jmenovaný letos do nejen do European Metals Holdings Limited, ale i do Geomet. s.r.o. V rámci OKD a New World Resources (NWR) působil jako hlavní inženýr a jako vedoucí geodézie a geologie. Pracoval také jako vedoucí dozorčí rady společnosti NWR Karbonia, polské dceřiné společnosti společnosti NWR a byl poradce generálního ředitele společnosti OKD – NWR pana Bakaly.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            čtenáři
            zrovna od vás zpochybňování autorů údajů sedí. Někdo, kdy se vyskytuje pod nějakým nicneříkajícím nickem a navíc někdo, kdo se hlásí pod falešným mailem, má nějmíň co ukazovar na jiné. To samé totiž mohu napsat o vás a vašich zdrojích. Pochybuji že někdo zná nějakého čtenáře…

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              já mám pouze jedinou mailovou adresu,a kvůli diskuzi si nemíním zřizovat další.
              mám to tak od začátku co jste si to tak zařídil,to přece víte.

              a moje příspěvky na toto téma jsou z větší části odkazy na nějaké texty,kde ta jména jsou.
              jestli vám nejde o to se dozvědět jestli z nás socani anebo Babiš chtějí dělat voly tak stačí říct.
              o ničem jiném ty moje příspěvky nejsou,chtěl bych se dopátrat alespoň částečné pravdy.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Jenže pravdy se lze dopátrat i ze zdrojů podobných nicků jako mnou citovaných. Takže nenapadejte lidi, které sám neznáte a navíc, když věrohodnost byla potvrzena právě vámi daným odkazem.

                To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Čtenáři, vy nevíte, že lithium pochází od českého slova LÍTÝ??
            No a tak tu André rozpoutal lítý boj, v šachu se tomuto manévru říká odlákání. Je jenom s podivem, kdo všechno do té pasti spadl.
            Doporučuji tudíž přerušit boj a pokračovat v něm až po 23. říjnu. Tou dobou už po lítyju nikdo ani neštěkne a kočka bude klást jiné neodkladné otázky, vsaďte se. 🙂

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Milý Slime, mně je Babiš rozhodně ukradený, ale nechtěla bych, aby nám bylo ukradeno všechno. Jestli Vám moje otázky vadí, nečtěte je, já je budu pokládat dál, k čemu mě napadne a co považuji bud za důležité nebo tomu trošku rozumím. Vidím, že Vám to dost vadí co?

              To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Nechtěl bych Vás zklamat, ale mám z nich upřímnou srandu. (Důvod je jednoduchý, požadujete takovou detailnost výkladu, že to není vždycky možné ani v matematickém důkazu, natož v internetové diskusi.)

                Takže jen prosím pokračujte, stalo se to takovým vaším TM, a vždycky se těším kdy zas nějakou otázku „zvednete“ (tedy česky „položíte“). 😀

                To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Jsem ráda, že Vám dělám radost i když bych z Vašeho původního textu spíše usoudila, že je tomu naopak. A když jsme u těch otázek. Můžete mně říci, proč otázka – proč to bylo ujednáno, dá se říci, v tajnosti a nyní a v této formě? – Vám připadá tak detailní? Opravdu to nechápu. Nakonec i jiní zde píší podobné věci, ale zdá se , že „nepatřičné“ otázky pokládám jen já, podle Vás. Myslíte, že na tuto otázku se nedá odpovědět v internetové diskusi? Já si spíš myslím, že se čtenářovi, Josovi ani Vám nechce a nebo nemají co, spíše sázím na to druhé.

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                diskutovat se dá pouze s člověkem nezaujatým,což vy rozhodně nejste.
                to samé platí pro ty odpovědi.
                jestliže jste v hloubi duše přesvědčena o tom,že memorandum bylo podepsáno hlavně proto aby socani dostali nějaký úplatek,tak jako většina zde diskutujících a palcujících,tak je diskuze zbytečná.

                mimochodem,kdyby se nejednalo o australskou společnost,ale např. čínskou anebo ruskou tak by nikdo z těch dnešních politických kritiků ani nepípl,včetně vás všech kteří to memorandum tady kritizujete.
                na to bych si vsadil.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Nevím proč takhle a počkal bych se soudem. Vím totiž něco jiného. Že lidská mysl je nastavená na hledání jednoduché příčiny, nejraději něčího zavinění, zlého úmyslu ap. (Jednoduchá vysvětlení tak vedla např. ke vzniku antropomorfních náboženství.)

                Vy v tom vidíte další lumpárnu (vámi neoblíbené ČSAD) a mně je zase podezřelý ten spěch, se kterým to André vytáh‘ právě když mu teče do galoší.

                Takže počkám, jak frekventované téma to bude po volbách. Vždyť on stejně nenavrhuje žádnou akci, kterou je možné v pondělí udělat, aby se té loupeži století zabránilo. Takže zatím zůstanu u hypotézy, že „zloděj křičí, chyťte zloděje“ a po volbách to jako téma zmizí.
                To je věc, kterou brzy můžeme otestovat – a pak uvidíme.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Pokud vím (a možná se pletu) tak téma vytáhli komunisti, ne Babiš. Ten se toho jen chytil.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Ale to je možný.
                Je to prostě stejná hra, jako předvedla Šlechtová včera. Jakoby ANO nemělo v té vládě ministry. Hra s.r.o., termín expirace pondělí 23.10

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                No to sedí, diskutovat dá s člověkem který není zaujatý, to máte pravdu, takže s Vámi v žádném případě. Také jste sem nedal žádné relevantní argumenty, Babiše nenávidíte od dob co jeho ministerstvo zavedlo EET, mockrát jste tu prokázal 😀 . A protože se na této kauze přiživuje, tak podle Vás je všechno v pořádku, protože Babiš. Jste směšný, opravdu. Copak nevidíte, že v tom, nejspíš, něco smrdí?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Klid, někteří lidé mají opravdu vyvinutý čich jen jedním směrem a jiný neuznávají. A všechny, kdo nechtějí cítit pouze tím jejich směrem, označují za zaujaté. I žumpu jsou schopni považovat za vůni.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                kočko,
                vám už asi šplouchá na maják,vy byste pořád chtěla nějaké argumenty,argumentů už bylo všude sepsáno tolik že je až přeargumentováno.
                že patříte mezi lidi,které to nezajímá a kteří ty argumenty ze seriálu LITHIUM I-IV nemíní brát v potaz a raději je zpochybňují poukazováním na fandovství dotyčného k ČSSD,
                tak za to bohužel nemohu.

                a k té mé nenávisti,tak jak se mi ji snažíte podsunout,tak alespoň myslete,ťuky ťuk.

                podle tohoto vzorce by totiž moje nenávist musela být stejná jak vůči Babišovi tak vůči socanům a i lidovcům.
                světe div se,ale bez nich bych to schváleno nebylo.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Jo vsázet se můžete na co chcete, ale je to jen Váš dojem, nic víc. V hloubi duše, na rozdíl od Vás, o ničem přesvědčena nejsem. Proto kladu otázky. Kdybych byla, ťuk ťuk čtenáři, tak bych se neptala a psala že je to podraz na 100 %. Ale chápu, že Vám to nedochází. EET ano, jenže kvůli němu jste tu mockrát dal najevo jak Babiše nenávidíte, to on to vymyslel, nebo jeho ministerstvo. A proto také ted tak obhajujete ČSSD (protože ty dvě strany si jdou po krku), i když, podle mého, je volit nebudete, spíše 1. Kalouska. To je tak Vaše úroveň. Jinak je to moje poslední reakce na Vaše psaní, které nic nového nepřináší a již sklouzlo k osobním invektivám. ne mojí vinou, ale vinou Slima a Vás.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                ach vy ublížená kočko,ta která reaguje na tento koment o seriálu Lithium

                „Nalejvárnu já nikdy neměla v oblibě.“

                tímto komentem
                „To jste vystihla dost přesně tedy.“

                tak taková osoba vážně nemá chuť informace alespoň trochu vstřebávat,alespoň trochu si z nich něco vzít,ale pouze po nich povrchně překlouznout a následně na tom hledat hnidy.
                ono číst si nějaké informace a neustále se při tom v duchu opakovat „tady něco smrdí,proč to podepsal teď,tady něco smrdí,je to ČSSD“,tak to jste při tom čtení zablokovaná.

                přijde mi,že od doby co se musíte držet od vonrammsteina se ve vás hromadí negativní energie a nevíte kam ji nasměrovat.
                tento týden jsem si vás ale už užil dost.
                takže jsem rád že to byla vaše poslední reakce,snad tento závazek dlouho vydrží.

                To se mi líbí

  2. Laco G. Mlynář napsal:

    Bohužel, doby, kdy „vlk“ psal kvalitní články podepřené statistikami a byl schopen z tvrdých, veřejně dostupných dat vyvodit závěry, které málokdo viděl, jsou ty tam. To co napsal o lithiu je především obhajoba jeho oblíbené ČSSD a hanění ANO, SPD a KSČM. Svědčí o tom také oslovování jeho politických nepřátel, když píše o Burešovi, Falmerovi a Pitomiovi. Bože, jak hluboce jsi vlku klesla?
    A ještě jeden detail. Pan Babiš ve svém dopise Sobotkovi, viz. tento článek, uvádí konkrétní zřetězení vlastníků firmy, se kterou ministr průmyslu podepsal memorandum (až na manažera OKD), vedoucí k Bakalovi. Vlk argumentuje nepodařenou fotokopií článku z Lidovek.

    V souvislosti s kauzou mne napadá, když všichni, včetně vlka tvrdí, že Česko memorandum k ničemu nezavazuje, takže rozhodně není nebezpečné a nemůže to s ním dopadnout jako s Diag Human, jednoduchá otázka.
    Tak proč to memorandum podepisovali takovým fofrem bez projednání ve vládě 14 dní před volbami, když je vlastně k ničemu?
    A podotázky. Proč podepisovali anglickou verzi a ministr jel podepisovat do Ústí nad Labem?
    Dovede si někdo představit, že česká firma provádějící geologický průzkum v Austrálii si vyžádá na australském ministru průmyslu podpis memoranda v českém jazyce a donutí ministra, aby za ním jel podepisovat na druhý konec Austrálie?

    A ještě dodatek. Ona firma, se kterou bylo memorandum podepsáno je prý registrována v daňovém ráji na Panenských ostrovech, ale to se mi nepodařilo ověřit.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Pro dokreslení doporučuji obrnit se trpělivostí a přečíst si Sobotkův projev v Senátu http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Premier-Sobotka-Informace-ohledne-pruzkumu-a-mozne-tezby-lithia-v-CR-507759
      Sice jako obvykle mnoha slovy neřekl nic, ale daleko důležitější je to, co opravdu neřekl. Celým jeho projevem se jako pověstná červená nit táhne firma Geomet. Údajně česká firma. Jenže:
      Obchodní firma GEOMET s.r.o.,
      Základní kapitál 200 000 Kč Počet zaměstnanců: 1 – 5 zaměstnanců Společníci s vkladem EUROPEAN METALS (UK) LIMITED London, Eastcastle Street, Spojené království Velké Británie a Severního Irska Vklad: 200 000 Kč, splaceno 100;00 %. Obchodní podíl 100;00
      Z toho vyplývá, že není jasné, proč bylo memorandum podepsáno s Australskou firmou:
      1. European Metals Holdings Společnost je zapsána v daňovém ráji na Britských panenských ostrovech pod registračním jednacím číslem 1655704. Majitel neznámý. Podle agentury Bloomberg nejsou informace společnosti o jejím majetku, kapitálu a výdělku a akcie jsou ve ztrátě. Je protizákonné, aby taková společnost dostala státní zakázku. 2. Horní zákon: § 5 Nerostné bohatství (2) Nerostné bohatství na území České republiky je ve vlastnictví České republiky. 3. Zajímavá osoba ve firmě EMH – je jím pan Richard Pavlik (jmenován 27. června 2017). jmenovaný letos do nejen do European Metals Holdings Limited, ale i do Geomet. s.r.o. V rámci OKD a New World Resources (NWR) působil jako hlavní inženýr a jako vedoucí geodézie a geologie. Pracoval také jako vedoucí dozorčí rady společnosti NWR Karbonia, polské dceřiné společnosti společnosti NWR a byl poradce generálního ředitele společnosti OKD – NWR pana Bakaly.
      Takže asi tak.

      To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Tak toto je o mnoho lepší, než cinty vlka o Pitomiovi, Burešovi a Falmerovi.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          A něco málo ze Slepčích kvoků:
          Dojnice‏ @dojnice 12. 10.
          Tisíce prospektorů táhnou na sever a zabírají claimy u potoka Lithium creek. Jack London píše své nejslavnější dílo Volání baterií.

          To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          doporučil bych,vraťte ke čtení Lithium I.,Lithium II.,Lithium III.

          obyčejná tužka a čárky budou stačit k tomu abyste došel k výsledku kolikrát bylo uvedeno Pitomio,Bureš,Falmer a kolikrát byli označeni příjmením.

          popřípadě vám mohou pomoci,s touto dozajista náročnou analýzou,ti dva důvěrní z ANO,hlavně k tomu ale nepouštějte PANA Babiše,tomu by to vyšlo jinak.

          ten nepoměr ve prospěch příjmení je tak do očí bijící,že se až divím tomu proč jste toto vůbec zmiňoval a postavil na tomto kritiku těch „cintů“

          To se mi líbí

          • Laco G. Mlynář napsal:

            Čtenáři,

            vraťme se ke stěžejním věcem. Jakou má vlastnickou strukturu firma Geomet a její matka? A zda argumenty vlka mávající jakýmsi článkem v Lidovkách jsou ve srovnání s argumenty a informacemi Bavora opravdu kvalitní.

            Ptejme se, proč bylo memorandum sepsáno, když je vlastně právně nezávazné, tedy k ničemu? A to 14 dní před volbami.

            Ptejme se, proč ˇministerstvo „suverenní“ České republiky podepisuje memorandum v anglickém jazyce a proč ministr „suverenní“ české vlády jede za „Australany“ do Ústí nad Labem?

            Konečně ptejme se proč má ČR ve věci těžby nerostů legislativu, kdy stačí, aby se neprověřená firma ucházela o geologický průzkum a tím má automaticky nárok na těžbu a bloku je ložisko?

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              Vyjádření společnosti Geomet s.r.o. k některým informacím z tiskové konference hnutí ANO, zejména k otázce oprávněnosti australské společnosti European Metals Holdings Limited k podpisu memoranda o porozumění a údajného spojení jednatele společnosti Geomet s.r.o. s panem Zdeňkem Bakalou ze dne 9.října 2017.

              http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Seda-CSSD-Vyjadreni-spolecnosti-Geomet-k-problematice-tezby-lithia-a-medialni-kampani-ANO-507481

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Zní to důvěryhodně, ale pořád to nevysvětluje Sobotkovo povídání o české firmě založené čtyřmi českými geology. Kromě toho nikde není stanoveno, že zpracování rudy se bude provádět minimálně z 50% (ať nežeru) na našem území ve firmě, která bude mít sídlo zde a bude zde také odvádět daně.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                To zní, ale takových prohlášení k čemukoliv jsem tu už měli dost a pořád mně není jasné, proč tedy se to odehrálo tak, jak odehrálo. Nevyvrací to námitku, proč se to podepsalo ted a dá se říci v tajnosti, tedy bez projednání aspoň ve vládě a v parlamentu. Proč……..

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                četla jste ten odkaz od pana Bavora?

                tam tu odpověď najdete

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Ať čtu příspěvky pana Bavora jak čtu, tak mně to tedy nic nevysvětluje.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Já jenom drobet. Dokázala jsem včera sledovat to povídání na Primě. No prndali, prndali proč to musí/měl by těžit a zpracovávat někdo jiný.
                Akorát nedokázal nikdo odpovědět Filipovi na jednoduchou otázku –“ O co je těžba a zpracování litia a dalšího jiná a těžší – než uranu, kkterý naši lidé dokázali těžit a zpracovávat bez problému desítky let.
                Ti tajtrlíci ani jeden neodpověděli… tak nevím Ale bohužel měl pravdu,.

                To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Ono je jedno kolikrát, ale že vůbec…

            To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Tak jsem to přelouskala, a dá se říci, že vlk se nezměnil. Spoustu informací, spousta zbytečné omáčky, některé zajímavé myšlenky. Ale co mě rozesmálo, vlk nás, dokonce 2x , seznámil se s názorem právníků, které obstarala ČT. Tak to nemá chybu. Proč si myslí, že tito právníci mají pravdu, jsem se nějak nedozvěděla a co je z ČT většinou nestojí za nic.
            Kromě toho vlk také není právník, takže jsou to jen jeho dohady, laika a opravdu velkého příznivce ČSSD.
            Protože,a to si myslím já, je podepsání takového memoranda v téhle formě a v této době prostě špatně. Proč to nebylo projednáno ve sněmovně? Protože Havlíček zaslechl něco o dohodě případné příští vlády s Australany? Jak se nám snaží vlk nakecat? O to lépe by přece bylo to projednat veřejně. Ale to jaksi Havlíčkovi a ČSSD nedošlo. Měla bych víc výhrad k tomu jeho textu o lithiu, ale nechci se pouštět do takových neučitatelných příspěvků.

            To se mi líbí

      • Tři losí uši napsal:

        Ještě bych doplnil fakta o jednatelce Bubníkové, která je jednatelkou v dalších čtyřech firmách. Taková profesionální jednatelka :-)).

        To se mi líbí

    • bob napsal:

      Jakkoli si myslím, že „vlkova“ analýza je výborná, tak i Vy máte pravdu a skvělé postřehy.
      Škoda, že nelze (?) realizovat diskusní fórum mezi „vlkem“ a Vámi.
      Vydalo by za všechny ty předvolební diskuse s „lídry“ a Moravcovy otázky.

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Laco, zkuste občas po sobě něco přečíst.
      Vlkovi vyčítáte oslovování jeho politických nepřátel, ale sám píšete zásadně „pan Babiš“, ale Sobotku i Bakalu bez toho „pána“.
      Mně jsou Sobotka i Bakala nejspíš stejně nesympatičtí, jako vám, jacípak „páni“. Ale bez „pána“ bych dal i toho Babiše.

      To se mi líbí

      • bob napsal:

        K tomu lze pouze dodat, že každý z nás je někoho příznivcem…
        Jednou, až nás seberou 🙂 a přečtou si naše vstupy, tak nás velice snadno zařadí :-))

        To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Nejsem příznivcem pana Babiše, nikdy jsem jej nevolil a ani volit nehodlám. Mám to ale blízko k jeho dvěma důvěrným kolegům z ANO a tak o něm cosi vím. Vážím si toho, že jako první a jediný podstoupil obrovské riziko zavedení KH a EET, Musel vědět, že si tím proti sobě popudí stovky tisíc lidí, kterým sebere jednoduché penězovody v řádu stovek miliard korun ročně. Obrovské riziko, obrovská odvaha! On tu odvahu měl na rozdíl od řady jiných, kteří, jako Fiala, nebo Kalousek, naopak podporují ty „postižené“, prokazatelné zloděje. Proto je u mne pan Babiš PAN a tím i zůstane.

        Jako druhořadé u něj s úsměvem oceňuji chytrost jeho PR a politického marketingu. Občas se těmito internetovými obory ještě živím. Fakt je jeho tým v této oblasti dobrý. Zejména, když jeho práci srovnám s ubohým politickým marketingem jeho politických soupeřů, kteří ať udělají co udělají, ať na pana Babiše vytáhnou sebevětší špínu, vždy pouze jim klesnou preference.
        Dokonce si troufám tvrdit, že poslední akce s výrokem ÚS v Košicích o jeho agentství v StB, i pokud byl pozitivní (jakože nebyl), spíš by mu příznivce přivedlo.
        Mnoho lidí po 28 letech od převratu si čím dál víc uvědomuje, že právě ti, co revoltu dělali, hrabali pod sebe a hájili zájmy jiných zemí, než Česka, zatímco pro 60% lidí žijících v králíkárnách se nic nezměnilo. Tak proč zase pro změnu to nezkusit s StBáky, kteří s těmi revolucionáři uměli zatočit?

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          Laco G. Mlynář napsal:
          13.10.2017 (10:00)
          Jak jsem řekl už tam nechodím a jeden z duvodu že se mi zdá v tématech kde je nák simpaticky zainteresován je jeho argumentace pro mě dost nelogická až nenavistná ale každy máme určité simpatie proč to píši neb hodně lidí s kterými se internetově znám a bral jsem jejich psaní s nadsázkou jako bibli,nebo korektní ,nák čím dál více ztrácejí nadhled……..celkem mě osobně zarazila argumentace zde toto……….

          Vážím si toho, že jako první a jediný podstoupil obrovské riziko zavedení KH a EET, Musel vědět, že si tím proti sobě popudí stovky tisíc lidí, kterým sebere jednoduché penězovody v řádu stovek miliard korun ročně. Obrovské riziko, obrovská odvaha! On tu odvahu měl na rozdíl od řady jiných, kteří, jako Fiala, nebo Kalousek, naopak podporují ty „postižené“, prokazatelné zloděje. Proto je u mne pan Babiš PAN a tím i zůstane.

          Naopak byl to promyšlený strategický tah,to by člověk vaší vzdělanosti,rozhledu měl vzít v patrnost,je dost snadné proti tomu co jste napsal argumenty dost pravděpodobné nepíši jisté v politice není nic jistého…….

          1/ on jako miliardář se tyto věc jeho nedotknou
          2/že si tím proti sobě popudí stovky tisíc lidí…….naopak minimalně u mnohonásobně většího počtu s tím získá punc že zde řeší zloděkny a nic ho to nestojí naopak ty příznivce co ztratí mnohonásobně ziská
          3/EET ve srovnání s podvody o patro výš kde je i on je asi jako vražda a loupež, protože to EET MĚLO přijít až dejme tomu ,řešit danové ráje,akcie na doručitele,statní zakázky pruhledné jen firmám s jasnou stukturou a podobné věci.

          Toto řešit by bylo to vaše zletné……Vážím si toho, že jako první a jediný podstoupil obrovské riziko zavedení KH a EET, Musel vědět, že si tím proti sobě popudí stovky tisíc lidí, kterým sebere jednoduché penězovody v řádu stovek miliard korun ročně. Obrovské riziko, obrovská odvaha! On tu odvahu měl

          houby s octem,žádná odvaha ale promyšlený genialní tah,ktery jeho nic nestál a nic neriskoval jen využil závisti lidí co v malích podnikatelích vidí to největší zlo a mnozí podváděj jen aby přežili ne že bych to schvaloval,jak vidět tah mu vyšel dokonale když člověk jako VY PÍŠE NĚCO O ODVAZE a riziku……..že by mu náký švec,řemesliník,obchodnik mohl být nebezpečný,to už lidi o patro víš ano a zaznamenal jste jedinou odvážnou věc proti nim já né……………hodně slabá argumentace s Vaší strany

          To se mi líbí

          • Laco G. Mlynář napsal:

            TATO, určitě byl postup pana Babiše ve věci KH a EET perfektně promyšlený. To máte pravdu, vždyť je to profesionál. Odvaha? Ono by stačilo, kdyby se nějaký strejda, co provozuje obchod s hřebíky a šroubky rozčílil, že on i jeho rodina přišli vinou EET o 500.000 ročně a počíhal si na něj při nějaké autogramiádě. A to nemluvím o jinačejsích borcích z firem s miliardovými obraty. No například a takových jsou desetitisíce. Tak proč kromě Babiše a Paroubka nikdo jiný takovou odvahu neměl?
            A že se těmi systémy zamezilo velkým rozkrádačkám je jasné.

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              hřebíky a 500.000,-
              a jejda

              ani tenhle mě tak nerozesmál

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              Laco G. Mlynář napsal:
              13.10.2017 (18:01)
              A že se těmi systémy zamezilo velkým rozkrádačkám je jasné……….zatím jsem nikde nic převratného nečetl poučte nás kde to ušetřilo stovky miliard……..takže podle toho je statní rozpočet v ve stovkách miliard v plusu…….nebo aspon náký oficialní udaje o zamezení velkých rozkrádaček…….no jo no

              To se mi líbí

              • Laco G. Mlynář napsal:

                TATO, Vy ty důkazy nevidíte? Státní rozpočet 2017 měl dopadnout schodkem -60.000.000.000 Kč(slovy šedesátmiliard korun českých). Zatím je v mírném přebytku a to navzdory nižší, než plánované úhradě z EU a naopak neplánovaným výdajům na státní zaměstnance. Ministr financí pan Pilný přesto všechno ale předpokládá, že také díky lepšímu výběru daní skončí letošní rozpočet v přebytku.
                Jen v kauze FAU šlo o 800 milionů Kč odhaleno díky KH a to je jen vrcholek ledovce.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                POŘÁD NEVIDÍM ty stovky miliard,a státní rozpočet je na tom tak dobře že celkem šlape ekonomie, nenamítám nic že EET KLIDNĚ MOHLO ZLEPŠIT výběr daní o 10/20 miliard nejsem ekonom to co píšete ovšem zdaleka převyšuje to co otom mluví Babiš a ten KDYBY BYLA SEBEMENŠÍ MOŽNOST otom takto psát co VY určitě by se tím chlubil……..myslím že o ekonomice víte asi stejné prd jako já……protože ty numera co uvádíte jsou nesmyslná…..já o ekonomi mužu co si přečtu ani oficialní MF zdroje neuvádí TAKOVÉ HAUSNUMERA CO vy,trochu se zamyslete

                To se mi líbí

              • Laco G. Mlynář napsal:

                Zkusím to ještě jednou TATO.
                Víte kolik dělá roční HDP Česka absolutně (ne DPH)?
                Víte kolik dělá podle Eurostatu oficiálně % černé ekonomiky ČR z HDP?
                Víte kolik je to v miliardách?
                Máte pravdu, že nejsme makroekonom, ale tato základní čísla si najít umím.
                To, že zatím nevydoloval pan Babiš z černé ekonomiky stovky miliard jen znamená, že neměl možnost všechna opatření dotáhnout do konce. Socani a lidovci makají na tom, aby nedotáhl.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                tato,

                jste alespoň jeden diskutující,který reagoval na ty nesmysly od Laca logickou připomínkou,klobouk dolů.
                to že to nyní na vás zkouší přes Eurostat,HDP a % černé ekonomiky nechte plavat.
                Laco jedná podle vzorce stokrát opakovaná lež….. a diksuze s ním nemá smyl.
                což je vidět i na tom jak uvádí že socani a lidovci makají na tom aby ten jeho idol PAN Babiš něco nedotáhl do konce.
                ————-
                hymna pro LGM

                To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Ne, zamezilo se velkému počtu malých rozkrádaček. S velkými rozkrádačkami to nehnulo ani o píď.

              To se mi líbí

        • Jos napsal:

          Laco G. Mlynář: vzhledem k tomu,že jsem četl řadu vašich věcí, dovolím si vaše tvrzení „Nejsem příznivcem pana Babiše“ zpochybnit. Dále ovšem píšete „Jako druhořadé u něj s úsměvem oceňuji chytrost jeho PR a politického marketingu. Občas se těmito internetovými obory ještě živím. “ A tak je jasné,že dobře víte, že nejlepší formou podpory Babiše a ANO jsoiu systematické útoky na ČSSD. A držíte se tohoto pochybného sportu. Ostatně nejste sám. Oligarchovi umetat cestičku ani lépe nejde.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Ale vždyt ani nemusí si ty útoky vymýšlet, ČSSD to dělá za něj a třeba zrovna s tím lithiem. Proč to neprojednali alespoň na vládě? Proč byli proti jednání v parlamentu o lithiu? Tam to snad navrhoval někdy v červenci/červnu nějaký Fiedler. Máte odpověď?
            Tak odpovězte.

            To se mi líbí

          • Laco G. Mlynář napsal:

            Jak jsem napsal, ANO jsem nikdy nevolil a nikdy volit nebudu. Navíc třeba v našem městě ANO zastupují opravdu podivné osobnosti. Takže cestičky nezametám.
            Nicméně ČSSD je nevolitelná provařená a nereformovatelná strana, která už dávno na sebe měla podat návrh na konkurz.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Souhlas, jen doplním, že identický krok – tedy vlastní legální konec, by měly, neřku-li spíše už dávno neměly existovat, mnohé jiné tzv. politické subjekty v Bohemii 😉 … Adeptů je něúrekom …
              Předešly by tak konci podobnému nucené sepuce, popřípadě možnému, a dle mne oprávněnému, veřejnému lynči …

              To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Chytré PR je manipulace, něco o tom opravdu vím. Takte vy jste spokojen s tím, že jste odborně manipulován. Líbí se vám to. To mě trochu překvapujete.

          To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      „Bože, jak hluboce jsi vlku klesla?“

      Laco G. Mlynář napsal:
      20.6.2017 (14:42)
      Tak na základě těch červnových čísel za STEM bude stačit koala ANO a ČSSD bez provařenců jako Buran II. Velká huba, nebo Mimoň I. v zahraničí.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Aneb staré heslo: Nepřítel – úhlavní nepřítel – koaliční partner?

        To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Čtenáři a Hudče, já jsem tu občas jako bezvýznamný důchodce, na rozdíl od zde považovaného vlka. Já si mohu dovolit cokoliv v rámci zákona, i pojmenování „pan Babiš“, nebo Slabinger, na což si dovoluji uplatnit copyright 🙂.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          to co sám dělám nevyčítám druhým

          a o tom kdo je zde ten bezvýznamný důchodce a kdo je zde ten považovaný důchodce rozhodnou plusové(mínusové) palce.

          výsledek znám.

          To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          To je tak, když se z brilantního analytika stane fanatický ideolog. Z toho důvodu do nory Canis l. už nechodím. To si mohu přečíst Pehe – ho a je to prakticky totéž. Ten navíc jména jako Pitomio atd. nepoužívá. Nu což, každý jsme nějaký. Měli jsme tu politruky a teď vstali noví „bojovníci“. Jsou jen jaksi úplně stejní. Považuji za tragické, že se politikaření dostalo na úroveň fandů Sparty versus Slávie. Skalní fandové jakékoliv strany jsou největším neštěstím pro republiku. Nevidí, neslyší a za ty své jsou ochotni udělat cokoliv. I kdyby udělali sebevětší prasárnu.

          To se mi líbí

        • tata napsal:

          A TENTOKRÁT dávám pro mě vyznamné minus,bylo to podlé aniž bych se vlKa zastával je to obyčejný duchodce jako VY…….a hodně se divím soudnosti lidí co dali plus……..toto považuji za hodně nečestné plivnutí

          To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          To si dovolit můžete, jistě. Jen mi to přijde zrovna od vás trochu legrační. Nic ve zlém.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            MOŽNÁ že to pro druhé je legrační,víte je to pro mnohé klišé ale pro mě je dost zasadní když někdo napíše toto a je jedno jáký vlk je,ale je to zrovna tak jako on jen obyčejný duchodce……nemám rád takovéto plivance nakoho koliv a když někdo plivne třeba na člověka co nemusím ozvu se…..hlavně se divím těm 9 plusům,respektive je mi stoho smutno…..oproti všem já vždy své minusy zduvodnuji a tento byl promě hodně velké zklamání kam se zde ubírají debaty……vubec se na VÁS NEZLOBÍM jen je mi líto že tak chytrý člověk to nazve legrační………ano tam se dostává společnost respektive tam je,když je někdo sympatický muže vše ……zase se radši stáhnu už to jiné nebude tato společnost je naprosto v upadku,už to jen konstatuji už mě ani nebaví jako dříve s někým se přít na VÁS JSEM JEN REAGOVAL ŽE PATŘÍTE K TĚM co jsem si vážil jinak bych nad tím už jen mavl rukou

            To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    To že je to vedená kampaň a Andrej manipuluje a lže na plný plyn, tak přeci jen samotná podstata je asi správně.

    Prostě na lithium dosáhli dva miliardáři a to Janeček a Bakala.
    Janeček si jej zasloužil svým nesmiřitelným bojem proti korupci a naprostou oddaností svým nadřízeným v US.

    No a Bakala vložený do Australské firmy to získal díky přátelství s panem premierem.
    No na druhou stranu to měl pan Špidla velmi dobře spočítané ale bohužel se nezadařilo tak jako v minulosti, on je přeci jen rok 2017 a ne 2002.

    To se mi líbí

  4. Joda napsal:

    ZMT – zcela mimo téma :
    Před měsícem jsem byl na operaci. Když jsem tak ležel na operačním stole, díval jsem se nahoru, co všechno je v operačním sále zavěšeno od stropu. V posledních okamžicích, než zapůsobila anestezie a já usnul, jsem věmoval úvahám, kolik to monstrum asi váží a co by ze mne zbylo, kdyby se to ze stropu utrhlo.
    Až do včerejška jsem myslel, že to byly jen teoretické úvahy.

    To se mi líbí

    • bob napsal:

      K tomu lze jen konstatovat, že většinou, když se něco blbýho stane, tak je člověk v nepravý čas na špatném místě – zkrátka osud.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nemusí být zrovna pátek 13.tého, aby člověka potkalo neštěstí

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        Ja dnes ani nevyliezam z domu.Lebo ja som taký človek,ktorý keď mu cez cestu prebehne mačka(nemusí byť ani čierna)tak odstavím auto a nechám iných aby prešli predo mnou.Keď nájdem podkovu,tak ju popľujem a hodím za seba a keď stretnem kominára,tak sa chytám za gombík.Chodím zásadne po rovnakých cestičkách a nikdy nevybočím.Kaď vidím na fotke Albrightovú,Clintonovú alebo podobné ježibaby,tak si tri krát odpľujem,tri krát sa prežehnám a tri krát zopakujem zariekavadlo:“Pán Boh s nami a zlé preč!!!)

        To se mi líbí

      • jaa napsal:

        No já už od včerejška na to věřím. Na co šáhla – to zmršila. Zmatek nad zmatek. Až´po půlnoci jsem se v tom jakžtakž srovanall a vyznala.

        To se mi líbí

  5. peter. napsal:

    Trochu si rýpnem do lítiových nadšencov.
    Celý lítiový boom je odštartovaný Elonom Muskom a jeho Teslou.Ten istý Elon Musk nedávno ohromoval svet projektom „Space X“,ktorý ale v poslednom čase akosi zaspal a už sa o ňom toľko nehovorí.Tak prišlo na radu auto na lítiové baterky.Ja si nemyslím,že v priebehu 20.rokov,odíde svet od spaľovacích motorov a prejde na el.prúd z batérií a to ešte výlučne lítiových.Lebo ak sa postaví otázka tak,že je to nevyhnutné z ekologického hľadiska,tak by museli na baterky lietať aj lietadlá a to nie len civilné,určené na prepravu osôb.Také Súčka,Migy alebo české Gripeny na baterky si predstaviť neviem.Naviac,je celkom je možné,že sa v dohľadnom čase môže nájsť aj iné médium pre pohon motorov ako práve el.prúd z lítiovej batérie.
    Ruda z Cínovca má v porovnaní s rudou z iných nálezísk tú nevýhodu,že obsahuje 2 až 3 krá nižší obsah lítia.Potenciálny investor predpokladá,že rentabilitu ťažby mu môže zabezpečiť v rude obsiahnutý wolfram a rubídium.Lenže na ich oddelenie od vyťaženej rudy sú potrebné zase iné technológie a viac investícií.Je rizikom pre štát ísť do takej investície bez partnera so skúsenosťami z takého podnikania.
    Možno oprávnene kritizovať podpísania inkriminovaného memoranda.Hlavne to,či jeho podpísanie bolo morálne vzhľadom na voľby stojace pred dverami.Dôležité je,do akej miery je to memorandum pre budúcu vládu právne záväzné a či vôbec má nejaký právny účinok.No isté je,že po voľbác sa bude záležitosť znovu prejednávať a aké bude rozhodnutie novej vlády je vo hviezdach.

    To se mi líbí

  6. čtenář napsal:

    David Klimeš‏ @david_klimes · 11. 10.

    Šéfe, jakej chcete poslední inzoš na socany?
    OKD, OKD!!!
    To chce aktualizaci, šéfe.
    Tak tam vražte nějakej divnej kov, co dělá MPO.
    Lithium?

    To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      Dyk jsem to napsal nahoře, skvělé PR a marketingové oddělení ANO. Vysoká profesionalita.
      A opak?
      Jak jsem četl na internetu nedávno přepadl nějaký sedlák s vidlemi na návsi vesnice u Třebíče propagační jednotku OV KSČM Třebíč, když na svém automobilu spustila tlampače s reklamou na KSČM. Zcela v duchu nákupčích králíčích kožek z osmdesátých let. A ono by stačilo takovýto plakátek pustit na Facebook, třeba s foto Kateřiny Konečné. Na tu se za tuto stranu dá docela dívat.

      Jenže když voni nejsou kreativní a navíc jsou amúzičtí.

      To se mi líbí

      • brtníkvbrlohu napsal:
        • Laco G. Mlynář napsal:

          Ó, děkuji brtníku, tak to koukám jako vrána. Oni všichni nejsou tak úplně mediálně neschopní. Bohužel v této straně pouze trio Konečná, Černý a Skála se dovede ohnout k dlažebním kostkám a odtud zvednout hafo zde ležících argumentů, bezprizorně se válících.
          Když mluví šéf Filip, propadám vždy komplexu „sledování hráče lesního rohu“. Jak známo hra na tento nástroj je poměrně náročná a riziko vyluzení vadného tónu značné. Proto se říká, že tyto hráče doprovází velké množství andělů strážných, které na ně sesílají jejich posluchači.

          To se mi líbí

          • Jos napsal:

            To co obdivujete jako mediální schopnost je typická ukázka odpudivé všehoschopnosti.

            To se mi líbí

          • brtníkvbrlohu napsal:

            Mlynáři – ono chce aktivně hledat informace, nespoléhat se na uměle vytvářený obraz – nepopírám že je všechno ideální, problémů je přehršel i z pohledu zvenčí, (natož mít interní informace) ale tady jde o nepřipouštění do medií, ono těch schopných je tam víc než jmenované trio. Na tom nic nemění ani to že Filip by potřeboval poněkud recyklovat. Apropo – která partaj je na tom líp???

            To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        musím s vámi souhlasit.
        donedávna jsem žil v přesvědčení,že toto může zapůsobit pouze na voliče kteří sledují politiku rychloposuvem anebo vůbec.

        ale nejenom diskuze zde mě přesvědčily,že na získání voličů stačí hodně málo.

        nikdo si už ani nevzpomene,že ten který se stará o to aby nám nebylo „ukradeno“ lithium by nám chtěl ukrást Budvar.

        To se mi líbí

      • Jos napsal:

        No jeden musí být hodně pokleslý člověk aby takové svinstvo obdivoval. Je to na blití. A všechny PR a marketingová oddělení ANO je potřeba hladit do úplného vyhlazení. Neskutečné zasviňování veřejného prostoru. A lidi kteří tohle provozují jsou čistí škůdci.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Co se to kurva děje? Já s Váma souhlasim. Fuck them all.

          To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Vaše pohnutky celkem chápu. Pro socany je velkým nebezpečím, protože by mohl vnést světlo do jejich minulosti.

          To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Nic nechápete Bavore. Každý, kdo jen trochu podporuje Babiše, nebo se smiřuje s jeho vládou, ztratil totálně pud sebezáchovy. A tady platí stále – nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Vás i spoustu dalších si media tahají na vařené nudli.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              A přesně tímhle se řídí Kalousek se Sobotkou. Ti dva jsou schopni se spojit a udělat tady takový bordel, že se nám o tom ani nezdálo. Protože Sobotka je slaboch a za koryto klidně udělá Kalouska minfin, čeká nás další doba škrtů.
              A co se týká médií, tak ta jsou nakloněna hlavně Kalouskovi a pak Sobotkovi. Pokud to nevidíte, vaše chyba.

              To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    Ať je to s tím lithiem jak chce, pravda je, že po krádežích nerostných surovin ( OKD a podobné prasárny ), je jasné, že pár dní před volbami a potajmu podepsané to zase smrdí. Jako obvykle. A že má socdem dluhy jako prase, vyhlídky na prašule za volby nepříznivé, to je také pravda. Silně ideologicky zaměřenému kanálu na Krkavčích horách může věřit opravdu jen Pepa Vyskoč, protože tam člověka bez těch správných ideologických brýlí prostě nepustí, byť by to byl i právník. Ti jiní právníci, co v „ČT“ nejsou, zase tvrdí, že hrozí mezinárodní arbitráž ala Diag Human. Takže, pokud k tomu dojde, utřem hubu rukou společnou a nerozdílnou. Já, stejně jako nekritičtí uctívači ČSSD. Ale jak jsem psal už výše. Největším neštěstím pro nás všechny jsou skalní voliči. Pokud se nenaučíme volit nejmenší zlo, nikdy se nikam neposunem.

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      To je pravda.Je(myslím si)dôležité,aby štát neodovzdal právo na ťažbu nejakej pofidérnej firme,ktorá mu bude platiť len žobrácke „nájomné“,za prenájom náleziska,ako to už aspoň na Slovensku býva zvykom.
      Najschodnejšou cestou je podľa mňa spolupráca formou join venture s nejakou renomovanou firmou so skúsenosťami z takého podnikania.A áno,je to svinstvo podpisovať tesne pred voľbami memorandá,ktoré môžu v budúcnosti ovplyvniť spôsob,akým sa ČR bude podieľať na nerastnom bohatstve patriacom výlučne ČR.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Peter, už jsem to psala nahoře. Filip se ptal – proč by měla všechno řídít nějaká cizí firma, když naši lidi dokázali desítky let těžit a zpracovávat uran.Proč tak podceˇ%nují našelidi. Neměl by být přce tak velký problém technologii koupit, nebo vyvinout naši vlastní a prodávat hotové výrobky. Akorát by tu musel být někdo spolehlivý, znalý a neprodejný – což bohužel v současném stavu jaxitaxi.

        To se mi líbí

        • peter. napsal:

          jaa:
          Predovšetkým chcem zdôrazniť,že z celého srdca prajem ČR úspech a prosperitu.Teda súhlasím, aby váš štát v plnej miere využíval svoje nerastné bohatstvo ku prospechu svojich občanov a nie k prospechu cudziny.
          A teraz k vašej otázke,ktorá znela.Keď sme dokázali vyrábať urán,prečo by sme nemohli vyrábať aj lítium?
          Moje vyjadrenie je vyjadrením laika a preto ho prosím,aj tak berte.
          Ťažba uránu(smolinca) má v Čechách stáročnú tradíciu.Ťaží sa už od 16.storočia ako vedľajší produkt pri ťažbe striebra.Neskôr našiel uplatnenie v sklárstve pri farbení skla a po objave rádia Máriou-Curie Sklodowskou,sa začalo rádium vyrobené zo smolinca,používať v medicíne.Význam nadobudla ťažba až po II.svetovej vojne,zo známych dôvodov.Ani som nevedel,že urán sa u vás ťaží dodnes na južnej Morave:
          https://www.aktuality.sk/clanok/433765/uranova-bana/
          Veľké ložisko je aj u nás na Jahodnej (je to kopec nad Košicami – rekreačná oblasť)Ťažba uránu bola zakázaná zákonom po tom, čo sa sto tisíc Košičanov a obyvateľov okolitých dedín postavilo proti jeho ťažbe.O ťažbu usilovala kanadská firma,ktorá sa potom vyhrážala aj arbitrážami.
          Ťažba uránu a jeho úprava je obrovské svinstvo a ekologická,ťažko odstrániteľná záťaž.No Česi s tým mali skúsenosti a vedeli a vedia to robiť dodnes.Aj keď podľa mojej mienky to štátu prináša viac škody ako osohu.
          S ťažbou lítia ČR žiadne skúsenosti nemá.Majú ich v Bolívii,Číne,Argentíne a v Austrálii.Do úvahy je potrebné vziať,odborné zázemie štátu,ktoré po r.1989 bez debaty utrpelo,ďalej ekonomickú záťaž vyplývajúcu z realizácie toho projektu pre štát a ekologické dopady na krajinu.Nehovorím,že to ČR nemôže zvládnuť.Hovorím len,že sa to musí dôkladne zvážiť.Za roky ktoré už žijeme v šťastí a slobode(nikdy som ani len netušil,že šťastie a sloboda môžu nadobudnúť takú odpornú podobu)sme zaspali dobu a zrejme aj technický a technologický vývoj v oblasti ťažby surovín a to nie len ťažby lítia.
          Dočítal som sa,že ťažba a úprava lítia je podobné svinstvo ako ťažba a úprava uránu.
          jaa:
          Za chvíľu budete mať voľby,tak treba veriť,že noví, ľudom zvolení poslanci to „poriešia“(úmyselne nepíšem,že vyriešia)k spokojnosti a prospechu občanov ČR.Napokon ako vždy a ako aj u nás.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Mnó Peter – jentak
            – chtěla bych se dožít toho tóča až se zjistí co je pod těma Vašema kopečkama.
            – vzhledem k množství odborníků a důkladnosti dřívějšího vzdělávánii v oblasti báňských inženýrů a pod. za těch 60 let – jaksi se vzpírá mé vědomí brát u úvahu, že na to nemáme lidi naši/vaši.. myslím že by to zvládli levou zadní.
            – finance na technologie by při stopnutí dotací zbytečným neziskovkám bylo habaděj
            KOneckonců nač ten spěch leželo to tam mraky let, proč by ne ještě zepár.. dokud nás běh řasu nezbaví – těch na té fotce.
            – poslední odstaveček vidím černě jako jediný. Doručili nám volební lístky i s Bohúšem — takže krome jedné a tak čtvrtka z druhé – ostatní zcela nevolitelní. A ty profese až neskutečné co si to za „experty“ myslí že na to mají … šmárjá

            To se mi líbí

            • peter. napsal:

              jaa:
              To čo je po našimi kopčekami sa vie a najlepšie to vedia tí,ktorí tam robili prieskum a dodnes sa snažia o získanie povolenia na ťažbu.No na nátlak občanov bola vláda donútená dať do parlamentu zákon ktorým sa ťažba zakázala.Zákon bol prijatý a keby sa malo začať ťažiť,tak by niekto musel navrhnúť najprv jeho zrušenie.Podobný zákon zakazuje u nás vývoz pitnej vody inak ako v plastových fľašiach napr.cisternami alebo potrubím. Bol prijatý aj napriek vyhrážaniu sa Bruselu.Nejakí zahraniční tiež“podnikatelia“chceli vybudovať potrubie zo Slovenska do Poľska a odtiaľ bohviekam.Tak sa to zakázalo zákonom a proti tom už Brusel zasahovať nemôže.Zaobídeme sa my aj bez ťažby uránu,lebo ak prídu zlé časy,tak nás jeho ťažba alebo ťažba hocičoho v prospech cudziny nezachráni tak,či tak.
              A niekto to tu už napísal,že hneď po voľbách už po českom lítiu ani pes neštekne.Prídu iné senzácie,vyhrotené konflikty vo svete,úplatkárske aféry,problémy s imigrantami no kto by sa potom trápil pre ťažbu lítia.Budeme diskutovať o iných problémoch.Pravda,ak nám bude ešte vôbec nejaká diskusia dovolená.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Peter, nemalujte rohaté na stěny. Já se neustále učím novým wp dovednostem a někdo by mi chtěl sebrat zábavu?

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                NJN, to je, co Vám závidím. Vy jste nezblbli či nemělii modroftačí letku a těch zepár „taky odborníků“ jste poslali k nám. Bohužel.. jo jste chytřejší.- to jsem tvrdia vždycky, ačli to u nás není tím 🙂

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ze Slepičích kvoků:
                Skoro emigrant‏ @ZdenekVoda 5. 10.
                Uživatel Skoro emigrant retweetnul uživatele Miroslav Adámek.
                No prostě prachy z privatizace OKD už došly no … a pak je před těma volbama, znáte to … to je pak každý lithium dobrý! 😂
                Uživatel Skoro emigrant dodal
                Miroslav Adámek @miroslavadamekx
                Twitter / Twitter buttons http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lithium-V-tom-co-jste-uzavreli-s-Australany-je-kostlivec-Lid-vas-musi-soudit-pise-Josef-Skala-vlade-506828
                ČSSD UKRADLA LITHIUM !
                …A ZASE SOBOTKA !!!👎👎👎
                CELÉ LOŽISKO VLASTNÍ AUSTRALSKÁ FIRMA! 👎👎👎
                5 retweetů 26lajků
                jmxjmx2‏ @jmxjmx2
                Odpověď uživateli @ZdenekVoda
                Kluci komoušský to koukáte co? Za vás když se zdražoval kompot o 20 hal, to bylo schůzí. A dneska? Vyfoukne se národu lithium AjeToCajk!

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                PÍVEM

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Bavore, co je to platné, když i zde jsou schopni za ty křiváky i vykrvácet. Ta fanatická zaslepenost a obrana gaunerů je neskutečná. A čím víc gauneřin ti „demokraté“ vyrobí, tím víc budou řvát po Andym. On ten Andy asi není čistý jak studánka křišťálová, nicméně na tu politickou lúzu křivárnami nemá ani náhodou. A pokud by měl někdo tu současnou politickou svoloč vymést, tak to nemůže dělat diletant v rukavičkách, ale rafan, který se nezakecá. Kdybych nevolil Japončíka, rozhodoval bych se mezi Ringem a Andym.

                To se mi líbí

  8. čtenář napsal:

    to už si ani ti příznivci Babiše anebo ti odpůrci socanů nejsou ochotni připustit,že toto není potajmu?

    to jsme to dopracovali.

    vy také děláte něco potají a ten samý den to na sebe prásknete?
    začněte aspoň myslet,i když ty socany nesnášíte až za hrob.
    ———————

    Ministr Jiří Havlíček prosazuje využití získávaného lithia v České republice
    Publikováno:
    2.10.2017
    Autor:Odbor komunikace a marketingu 10500

    Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček podepsal dnes se společností European Metals Holdings Ltd. Memorandum o porozumění, které se týká spolupráce v oblasti těžby a zpracování lithia v České republice.

    https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/ministr-jiri-havlicek-prosazuje-vyuziti-ziskavaneho-lithia-v-ceske-republice–232237/

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Vám uniklo to „podepsal“, tedy čas minulý a že to bylo bez jakékoli konzultace s vládou? V okamžiku podpisu už bylo všechno jedno a utajit to nešlo. Ale příprava proběhla v tajnosti.
      Netušil jsem, že se z vás stal takový socialista…

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Vypadá to, že už nevíte co napsat 😉 .

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        no,je to asi tak potajmu jako kdyby se vám váš kocour spustil s nějakou jinou kočičkou a než by si stihl natáhnout gatě tak by se tím pochlubil kamarádům na facebooku,včetně fotek.

        s prominutím,ale takhle potajmu to vidím já.

        To se mi líbí

  9. blbíš napsal:

    sem si to tady, přátelé, všechno přečetl … to fakt už není možný … nám prostě není pomoci … jdu do lesa!

    To se mi líbí

  10. blbíš napsal:

    kurva, zkuste se na to podívat alespoň jednou jedinkrá tak, že to posraný lithium vlastní každej jeden z vás, třeba jako nějakou blbou garáž. Taky byste kolem toho takhle … ále, du raději balit, noci budou chladný!

    To se mi líbí

  11. K-k. napsal:

    OT které bvy patřilo spíš k houbovým článkům, ale tam by to zapadlo -takže promiňte. Ale tohle prostě neodolám! https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/451860-polsti-houbari-zastavili-americkou-tankovou-jednotku.html

    To se mi líbí

  12. Slim napsal:

    Tohto pána Babiša na Slovensku nemilujú, neveria mu akosi.
    Čtu Pravdu, SME, Denník N, všichni si pochvalujou výnos Ústavního soudu..

    https://dennikn.sk/908414/babisovi-zatrhli-falsovanie-dejin/

    Bude to určitě kampaň, účelovka! Do rovnováhy mě vrací až mužatka-ministryně přes €urofondy na ČT. Té věřím… No a samozřejmě – kdo čerpá nejhůř? Zase MPO!!
    Nestačí, že Havlíček zašantročil hélium, ech čo hovorím – polonium, ještě ke všemu nečerpá.

    Fakt se bojím, co přinese pondělí, nedivil bych se, kdyby něco proved’ třeba ministr přes zdraví

    To se mi líbí

    • peter. napsal:

      Na Slovensku nemilujú skôr istého vyštudovaného RK.teológa a KDHáka Ondreja Krajniaka,aktuálne šéfa ÚPN (ústav pamäti národa).Je to ten odiózny človek,ktorý tú kauzu s Babišom pred voľbami znovu rozpútal.Asi na objednávku z ČR.Jeho milujú len bývalí „vápenkári“ (VPN),ktorí sa ešte aj po 29-rokoch vedia realizovať len prenasledovaním tých eštébákov ktorí sa nedokázali stať oligarchami.Babiš je výnimkou,keď sa do neho pustili.No a účastní sú samozrejme aj slovenskí presstitúti.Okrem nich Babiš nikoho iného na Slovensku nezaujíma.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Od vás bych čekal chytřejší reakce. Když si nejste schopen najít skutečné podklady, radši se k tomu nevyjadřujte. Na žumpalistické bláboly skáčete hezky, ale podstata rozhodnutí vám uniká.

      To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      Ale on to Slim myslel ironicky. Řekl bych, že dobře ví jak to pod Tatrami chodí.

      Když si chci poslechnout něco humorného a přitom zarputilého, vždy si pustím Pod lampou s Hríbem. Ještě jsem v tom pořadu, kromě jednou Kažimíra před 6ti lety, neviděl nikoho ze Smeru. Fakt vyvážený a čím dál větší humoristi včetně jistého Kordy Eugena.

      To se mi líbí

    • lujjza napsal:

      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Neduveryhodna-firma-ve-skutecnosti-sidli-v-danovem-raji-Dalsi-nepekne-zpravy-o-spolecnosti-se-kterou-Havlicek-podepsal-memorandum-o-lithiu-508033

      Z článku:

      „Současná výše těžebních poplatků se pohybuje na úrovni pouze 0,66 procenta z vytěženého materiálu. I další daňové sazby jsou ve srovnání s mezinárodní praxí velice nízké. Například v Norsku stát vlastní surovinu. Na její těžbu najímá soukromé subjekty, včetně zahraničních, jejichž zisky jsou daněny vysokou sazbou. Například v případě ropy je to 78 procent,“ dodal Wagenknecht.

      Mluvčí Pirátů Karolína Sadílková s odvoláním na zprávu Greenpeace upozornila, že tato koaliční vláda ČSSD, ANO a KDU-ČL v loňském roce odsouhlasila snížení poplatků za těžbu lithia z původních 10 procent na již zmíněných 0,66 procenta. Šéf Pirátů Ivan Bartoš k tomu dodal, že nechápe, proč bylo podepsáno memorandum o spolupráci jen s odštěpným závodem a nikoli s mateřskou společností sídlící na Britských Panenských ostrovech.

      „Napadají mě proto dva důvody. Buď chtělo zakrýt fakt, že firma sídlí v daňovém ráji, nebo bylo hlavním cílem dostat se do režimu dohody Česka a Austrálie o ochraně investic, která umožňuje mezinárodní arbitráž,“ varoval Bartoš.

      To se mi líbí

  13. Rosťa napsal:

    Vzhledem k řetězení prohraných arbitráží mně přijde nejpravděpodobnější tenhle scénář, který jsem překopíroval.

    O co šlo a kdo se napakuje ?, PetrBohac, 14. 10. 2017 11:52:27
    Australská firma European Metals Holding spěchala, aby měla v ruce nějaký hmatatelný papír. Podepsané memorandum, které obsahuje odkaz na smlouvu o ochraně investic podepsané mezi Austrálií a ČR z roku 1993, zakládá České republice nezvratitelný závazek chránit veškeré investice, závazky a náklady, které australská firma měla, má, anebo bude mít v souvislosti s realizací těžby lithia na Cínovci. Pokud k těžbě nedojde, dojde ke zmaření investice v celém rozsahu a vzhledem k tomu, že dceřinná společnosti Geomet už vynaložila do průzkumu těžby přes čtvrt miliardy korun, potom se dá očekávat mohutná arbitráž ze strany skutečných vlastníků a investorů australské firmy, lze očekávat krvavé žaloby od skupiny BlackRock, která má palce a prsty až na úrovni amerického kongresu, ministerstva financí USA a v okolí FEDu.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      No jsem zvědavá na rozpravu v parlamentu, pokud budu mít čas, tak si to poslechnu. Ale není první (ten diskutér) kdo něco takového píše, takže to zatím vypadá pravděpodobně.. A jestli v tom jsou zainteresovaní Američané, tak nás chraň Bůh, jako ateistka to přesto musím napsat.

      To se mi líbí

      • peter. napsal:

        kočka:
        Zo všetkých ľudí miluje Pán Boh najviac ateistov.Lebo ho nikdy neotravujú a neobťažujú svojimi žiadosťami a prosbami.
        Takže je možné,že tentokrát vás vyslyší a ochráni ČR.
        🙂

        To se mi líbí

  14. peter. napsal:

    Lítium,lítium,kde ťa ľudia berú
    na hore nerastieš,v poli ťa nesejú.
    Licenciu na geologický prieskum lokality Cínovec má v rukách česká eseróčka Geomet s.r.o
    A táto eseróčka sa stala súčasťou holdingu Europeans Metal Holding….V nasledujúcich odkazoc odpovedá Geomet aj na otázky,ktoré kladie KSČM….a už sa o lítiu zmieňovať nebudem,lebo na Slováka som tu o ňom už napísal až neslušne veľa.
    http://www.geomet-cz.com/
    https://www.krajskelisty.cz/ustecky-kraj/okres-teplice/17943-tech-zasob-je-o-ctyri-rady-mene-kauza-lithium-bez-predvolebnich-vasni-a-litych-boju-docent-na-univerzite-karlove-geolog-loziskar-predklada-overitelna-fakta.htm

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Tak jsem to přečetla, informace ale žádné nové. Jen moje připomínka k tvrzení, že stát na to nemá. Zadlužená firma však ano? Podle některých informací je buď ta mateřská nebo ta ještě nad ní, zadlužená. Hledat to ted nemám čas ale to mně nějak nesedí.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Teda kočko, souhlassím že stát na to má . A lehce . A proč?. Stačí přestat platit 90% ndeziskovek,dále dotovat nesmyslné akce, dívadlům sebrat dotafe. Buď budou hráýt tak dobře, že si je lidi rádi uaplatí, nebo půjdou makat. Taky odebrat veřejnoprávnám sdělovadlům polovinu poplatků. Slováci to udělali a fungovalo to. No a dále stačí zrušit SENAT – sakumpraásk a nevíme co s penězi. Já se totiž včera snažila koukat na jejich jednání a bylo mi blujno. Ti pazgřivci si tam hrají na !sněmovnu lordů“ Akorát že lordi tam jsou za své peníze / nenašla jsem ža by za to pobírali plat/ a na své triko , a tihleti za naše peníze a naše triko. Odpovědnost žádná/poslanecká je lehce převálcuje/, výkony žádné, Jako pojistka na odvolání prezidenta dost drahé a chabé. Jen dost drahá maškaráda. . S demokracií a dalším to nemá nic společného.
        jejda to by bylo peněz… habaděj

        To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Vcelku jednoduchým, a dle mne i poměrně slušným „barometrem čistoty“ vládních kroků v otázce lithia je to NEZVYKLÉ TICHO, jenž se line z táborů Topinek, Modrých, Flanďáků a jejich poskoků …
          Dovedete si představit ten neuvěřitelný řev, kdyby v tom onen spolek různě tzv.stranicky zbarvených gaunerů, sociopatů a deprivantů spolu se socany typu Bohouše Sobotky nejel ???
          Dovede si představit , jakou štvanici by rozpoutaly Krkavčí hory, Junge Heute, Právo, Lidovky, Reflex, Respekt, atd, všichni ti Pehe, Halíci, atd. , že … Kruci, to by byl hukot …
          Tedy, dle tohoto – za x let zatím vysoce spolehlivého indikátoru – lze vcelku v pohodě konstatovat, že v oné kauze je schovaná levárna grandiózních parametrů…
          Podílí se na ní kluci napříč politickým.spektrem, ti, co spolu v zákulisí mluví vždy …

          To se mi líbí

  15. Slim napsal:

    někteří lidé mají opravdu vyvinutý čich jen jedním směrem a jiný neuznávají

    TO JE FAKT, BAVORE, HLUBOKÁ PRAVDA.
    Jenom škoda že vám uniklo, že jiní lidé mají zase jiný „směr čichu“ a že právě o tom jsou politické diskuse. Proto mají třeba Vlk, vy nebo já rozdílné názory. Tak to chodí.

    LN mají dneska hlavní titulek: PŮL NÁRODA VÁHA, ROZHODNE POSLEDNÍ TÝDEN
    A že prý – podle průzkumu společnosti Behavio – 51% voličů váhá, komu dát hlas, nebo zda jít k volbám. (No když odečteme nějakých 30%, co k volbám nepůjde tak jsme u známého čísla 20% váhajících).
    Mám taky dojem, že ta nerozhodnutost je letos větší než obvykle. Uvidíme.

    Aby to podpořili dávají pak jinde graf rozložení křesel. Pošlu fotku, kdybyste jí chtěl dát

    To se mi líbí

  16. peter. napsal:

    Kvôli tomuto pánovi som sa ako chlapec pokúšal,naučiť sa hrať na basu.Nemal som dosť trpezlivosti,na basu som sa hrať nenaučil,ale jeho dnešné názory som si s potešením prečítal:
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Elity-selhaly-Oni-dnes-vazne-veri-ze-lide-jsou-hloupi-varuje-svetaznaly-textar-Chrastina-Cisteni-hrozneho-chleva-zdeseni-dinosauri-507575

    To se mi líbí

  17. tata napsal:

    Laco G. Mlynář napsal:
    14.10.2017 (08:46)
    poslední reakce zde jste napsal uplnou hloupost v ohledu o čem diskutujete připomenu VÁM TO……OBHAJUJETE EET ŽE vygenerovalo stovky miliard…..VÁŠ KONEČNÝ ARGUMENT JE

    CITACE…Zkusím to ještě jednou TATO.
    Víte kolik dělá roční HDP Česka absolutně (ne DPH)?
    Víte kolik dělá podle Eurostatu oficiálně % černé ekonomiky ČR z HDP?
    Víte kolik je to v miliardách?
    Máte pravdu, že nejsme makroekonom, ale tato základní čísla si najít umím.

    CELKEM USMĚVNÉ no čísla hledat umíte jen by jste je měl umnět správně zařadit,což se vsadím že umíte ale myslíte že prostáčkovi jako já zavřete hubu nesmyslem………takže pane ten udaj co jste dal se týká celé ekonomiky a když malí obchodníček krade stovky tak janouškové ,ritigové miliony…….takže ty vygenerované miliardy nejdou na vrub EET……TED jste v argumentaci hodně šlápl vedle

    To se mi líbí

  18. vonrammstein napsal:

    Stille Reserve

    To se mi líbí

  19. čtenář napsal:

    S řadou udělených povolení k průzkumu má podle ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka Australany vlastněná společnost Geomet jednoznačné přednostní právo těžit české lithium v Krušných horách.

    Do roku 2025 tak nemůže do hry vstoupit nikdo jiný, ani stát. Jedinou možností je se s těžaři domluvit, například na vzniku společného podniku. „Ta společnost nepochybně má legitimní očekávání ohledně budoucnosti a pokud by někdo chtěl přijmout zákon, který by jí nakonec těžbu znemožnil, což z prohlášení ANO a KSČM cítím, pak to by byla věc, která by mohla zavdat příčinu k mezinárodní arbitráži. Ne to, že Havlíček podepsal memorandum, které vrací stát do hry,“ říká ministr.

    Stále jste ale dostatečně nevysvětlil, proč bylo nutné podepisovat memorandum dva týdny před volbami.

    Celá ta kauza budoucí těžby lithia je neskutečně zpolitizovaná. Jednání probíhala několik měsíců a když směřovalo k podpisu, tak jsem skutečně neuvažoval, kolik chybí času do voleb. Šlo o to, vrátit stát zpátky do hry v situaci, kdy má druhá strana v ruce všechny platné licence, má přednostní právo na budoucí těžbu. Tady nebylo s kým jiným jednat a náš jediný zájem byl umožnit státu, aby úplně neztratil šanci se na těžbě nějak v budoucnu podílet.

    Nebyla to politická chyba, nebrat blížící se volby v úvahu?

    Nikdo nemohl tušit, že pan Babiš vše tak zpolitizuje, já si za podpisem stojím.

    http://domaci.ihned.cz/c1-65915210-australane-maji-na-tezbu-lithia-prednostni-pravo-stat-moc-nevydela-zakaz-ale-znamena-arbitraz-rika-ministr-havlicek

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Mlha za mnou, mlha přede mnou a stranický funkcionář nade mnou.

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        je to poklidný rozhovor s ministrem o problému,ani jsem nepředpokládal,že by jste tam něco zajímavého chtěl najít.
        ————-
        pro vás mám tento,ten se vám bude líbit,ten je úderný každou odpovědí.
        ————-
        Váš ministr životního prostředí Richard Brabec nazval memorandum krokem správným směrem.

        To není pravda.

        No to je pravda, protože tady je jeho dopis, z něhož mohu citovat.

        Ale ten dopis ministr Brabec nepodepsal, šel datovkou a bylo to pod náměstkem za ČSSD Manou. Brabec se odmítl k memorandu připojit. Důležité ale je, že licenci měla česká firma Geomet, která patří nějaké společnosti ve Velké Británii, takže proč Havlíček podepisuje memorandum s australskou firmou, s níž nemá český stát nic společného?

        Australská firma je stoprocentním vlastníkem firmy Geomet.

        Dobrý právník musí to memorandum rozkopat, a to je hlavní úkol pro vládu. Tady chce někdo ukrást dva biliony a možná víc, protože tam jsou i další vzácné kovy. Proč se v memorandu píše o ochraně investic mezi ČR a Austrálií? To tam dal Havlíček naschvál, aby příští vládě vytyčil mantinely a ta musela jít Australanům na ruku. A bůh ví, jestli to vůbec jsou Australané, protože šéf té firmy pan Pavlík dělal dvacet let s Bakalou, studovali na stejné škole. Takže jsme zase u Bakaly, to je skandál. Cíl memoranda, tedy podporovat a usnadňovat budoucí spolupráci v oblasti průzkumu, těžby a zpracování lithia až po finální výrobky v rámci ČR, jasně ukazuje, že Česká republika má v budoucnu spolupracovat právě s European Metals Holdings (EMH). Proč právě s nimi?

        Protože EMH, respektive Geomet, má už od roku 2010 průzkumnou licenci.

        Ale tu mají i další tři firmy. Český stát a jeho ministr Havlíček měl na prvním místě jednat se státním podnikem Diamo. Proč ten průzkum nedělá česká firma?

        Víte, kolik by to stálo bez záruky na úspěch?

        A to je zajímavé, že pan Pavlík říká, že po všech nákladech on chudák v australské firmě vydělá 11,6 miliardy. Tak fajn, to jsme je raději mohli dát našim důchodcům. Ale on samozřejmě neříká pravdu, zásoby jsou daleko větší. To je megakrádež, stejně jako OKD. Sociální demokracie je tradičně klientelistická a zkorumpovaná strana. Prodala černé a hnědé uhlí pod cenou bez výběrového řízení, Škodu Plzeň za hubičku, tu teď mají její kámoši, kteří ji údajně chtějí střelit Číňanům za 90 miliard. To je ČSSD. Havlíčkovo memorandum se musí zrušit. Kdyby se v budoucnu ukázalo, že pro ČR je výhodnější zajistit si těžbu ve vlastní režii, australská firma použije memorandum k tomu, aby zvýšila své šance udržet se ve hře a v krajním případě bude hrozit investiční arbitráží.

        Manažer EMH Richard Pavlík říká, že žádný stát to nedělá…

        Pan Pavlík je Bakalův člověk.

        To neznamená, že nemůže mít pravdu, když říká, že žádný stát na světě to nedělá sám, ale na průzkum a těžbu si najímá soukromé firmy, které mají potřebné know-how.

        Mě nezajímá, co je jinde ve světě. Tu soukromou firmu si mělo najmout Diamo.

        Ale kde by na to vzalo peníze?

        Jak jako? My nemáme víc peněz než australská firma?

        Jenže ona už tu technologii má. A kromě ní jen dvě firmy v Austrálii a Jižní Americe, v Evropě to vůbec neumějí.

        Fajn, tak si ji seženu v Austrálii. Nebo chcete říct, že pro ně je to výhodné a pro český stát by to bylo nevýhodné? Co to je za nesmysl? To je rétorika ČSSD, co mi tady vyprávíte. Já jsem dostal OKD pod sebe, a proto prosperuje, vyřešili jsme Paskov. A socani to zase chtěli vytunelovat. Odřídil jsem to vždycky takhle, za hodinu, ukázali mi byznysplán, výsledky a bylo to.

        To je právě ten problém, že tradiční politické strany, které vám tak leží v žaludku…

        Leží mi v něm, protože kradou.

        Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/andrej-babis-ve-vlade-nebudeme-s-komunisty-okamurou-ani-s-kalouskem-20171013.html?cast=3#kapitola

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Četl jsem celý dávno před vámi a nepovažoval jsem za nutné to sem dávat. Ne každý rozhovor je nutné citovat, zvlášť když vám tak leží v žaludku. Dejte si něco lehčího. I Kalousek a Sobotka dávají rozhovory. Pro vás budou stravitelnější.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            tou poslední větou se mi již poněkolikáté snažíte naznačit jak jsem pro vás čitelný a koho asi tak budu volit.

            pohybuje se tu i jedna osoba,která moje volební preference vyhodnotila až takto:
            „spíše 1. Kalouska. To je tak Vaše úroveň“

            čímž naznačila,že moje úroveň je velmi nízká.

            je milé,že se „zajímáte“ o to koho budu volit,ušetřím vám čas

            To se mi líbí

    • jaa napsal:

      A co tak dát na tu těžbu 70% daň jako jinde a žádné pobídky a úlevy?

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Bohužel se obávám, že jakékoli zhoršení podmínek pro těžaře oproti stavu platnému v den podepsání jistého bezvýznamného Memoranda způsobí, že z Havlíčkova dárkového balíčku vypadne arbitráž proti ČR kvůli zmařeným investicím.podle zmiňované Česko-australské smlouvy o ochraně investic A ČR má takový neblahý zvyk arbitráže prohrávat – dokonce i ty jasně vyhrané. 😦

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          To opravdu zajímavé je jak Havlíček,Zadolárek,Chovanec,Sobotka atd pracují úžasné .
          Pokud se prohlásí memorandum za neplatné, tak z toho vypadne tak maximálně necelá miliarda ale pokud to Sobotkovci ustojí tak to bude opravdu balík.
          Havlíček podepsal mrmorandum mezi Českou rep a firmou ktará má 5 lidí.
          To je prostě opravdu něco co neměla současná ČSSD neboli pan Špidla dělat (nebo to udělat musela protože ….).

          To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Sám velký a mocný Babiš:
      Ministři za hnutí ANO neuspěli se snahou zrušit memorandum o porozumění, které s australskou firmou European Metals Holdings podepsal ministr průmyslu Jiří Havlíček z ČSSD. Zrušení memoranda ve vládě nepodpořil podle volebního lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka nikdo jiný.
      No tak uvidíme jak je KDU-ČSL a ČSSD na tom.
      Protože Kalousek jako vždy vsadil na pomoc ČT a herce Čtvrtníčka, Babiš na bla bla bla.
      Mimořádná schůze k lithiu je pouze kouřovou clonou, která má odvrátit pozornost od čtyř promarněných let této vlády prohlásil Fiala. Nesedejme na lep populistům z KSČM a SPD.
      http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/poslanci-se-sejdou-v-provizoriu-budou-jednat-o-lithiu-videoprenos/1538498
      „Prostě něco tak populisticky marginálního a bude se k tomu scházet sněmovna“ proto Havlíček také prohlásil, že mimořádná schůze kvůli lithiu je pouze předvolební kampaň.

      To se mi líbí

  20. jaa napsal:

    Hmm nepodpořil nikdo jiný – bodejť by jo, všichni už se vidí v prebendách při povolování těžby. a vlastně je fajn že to propuklo těsně před volbami. Ukázalo se co jsou zač – sakumprásk. Otázkou je co na to lidi. pochlapí-li se nebo už rezignovali a usnuli na slibech.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.