Byl odhalen další obrovský podvod západních „vědců“ :


Montrealský protokol  je postaven na lži…

Životnost plynů regulovaných „Montrealským protokolem*)“, nepřesahuje 2 roky. Vyplývá to ze zprávy publikované Mezinárodní  skupinou expertů přes klimat. Ale to naprosto vyvrací antropogenně-freonovou hypotézu poškozování ozonosféry.

Igor Mazurin – autor energeticky nejefektivnějšího chladiva R510„ vyvinutého speciálně pro kosmické stanice Mir“ – prohlásil na tiskové konferenci, nazvané „Od Montrealského  protokolu(MP) k Montrealskému tribunálu“, že:  „MP by měl být zakázán“. Přední ruský expert přes chemikálie, regulované Montrealským protokolem, nachytal přívržence protokolu, jak se říká „na švestkách“.

Jde o to, že z údajů, zveřejněných nedávno Mezivládní skupinou expertů přes klimat, vyplývá, že životnost látek škodících  ozónu v atmosféře nepředstavuje tisíce let (jak tvrdí přívrženci Protokolu), ale pouhé dva roky.

Sovětští fyzici tento problém prozkoumali už ve 40.- 60. letech. Příčina tak rychlého rozpadu  těchto plynů v atmosféře je spojena s bouřkovými blesky, které  profesor Stěkolščikov obrazně pojmenoval jako „čističe atmosféry“, kterých během roku v zemské atmosféře vznikají zhruba 3 miliardy.

Mnohokrát navýšená životnost plynů v atmosféře se stala základem antropogenní freonové hypotézy ničení ozonosféry.  Tento základ byl shnilý a celá falešná konstrukce MP se zhroutila.

Hypotéza se ani po 30 letech  nepotvrdila a jednoznačně musí být uznána za chybnou“, – konstatoval vědec.

Igor Mazurin tak shrnul výsledky třicetiletých zákazů levných, efektivních látek, bezpečných pro člověka i pro ozonosféru  stále dražšími a nebezpečnějšími náhražkami:

„Vytýčili úkol, který neřešili v naději, že jim vědci vynaleznou plnohodnotné analogy zakázaných freonů. To se nestalo, a tak došlo ke katastrofě. Selhali v tom hlavním: nepředložili alternativy. A to, co dnes lidé používají, je otevřeně jedovaté a explozivní. Takže vznikla otázka, ale kde je ústavní garance pro lidské zdraví?“ – rozčílil se vědec a pokračoval:

„Výsledkem MP se stala nejen ztráta odvětví výroby chladících zařízení a specializované chemické výroby chladiv, hasících přístrojů a pěnících látek, ale i snížení energetické efektivnosti chladniček a kondicionérů o 20%, což vedlo k značnému zvýšení emisí skleníkových plynů, se kterými bojuje Kjótský protokol a Pařížská dohoda. Navíc se každá domácí chladnička a klimatizér stává chronickým zdrojem toxické, explozivní a požární nebezpečnosti. Náhražky předložené k záměně tradičních chladiv nemají kvality odmítnutých freonů, ale jsou 10x dražší. Ale teď se tyto náhražky zaměňují náhražkami náhražek, které jsou ještě dražší a nebezpečnější, než ty dosavadní! Vinou těchto náhražek už zahynulo a zdravotně postrádalo velmi mnoho lidí. Informace o tom se snaží skrývat a vymýšlejí si jiné příčiny“.

„Bez ohledu na rozhodnutí ruské vlády o smyslu vystoupení Ruska z MP, můžeme pro obnovu průmyslu chladících zařízení a obnovu exportního potenciálu freonů, které SSSR prodával ve  velkých množstvích, můžeme vždy využít návrh významného francouzského vulkanologa Haruna Tacieva na získávání neantropogenních freonů z vulkanických plynů. Tyto dveře máme otevřené od samého počátku. Při astronomických cenách náhražkových chladících médií, lze s jistotou říci, že získávání freonů pomocí sorbentů z atmosféry Kamčatky, Sachalinu a Kurilských ostrovů a fumarolách plynů vulkánů, bude nepochybně rentabilní.Na stejném principu se dnes ve světě vyvíjejí technologie k získání CO2 z atmosférického vzduchu a průmyslových exhalací pod záminkou boje s globálním oteplováním.

Pročpak zjevné řešení problémů, které už v 80.letech navrhl Tasiev, nevyužili autoři MP? Nejspíš jen proto, že na vulkanické plyny nemá koncern  DuPont patent“ – zažertoval si smutně Mazurin.

Co to slavili v OSN 16.září? Proč při tak žalostných výsledcích se heslem oslav 30. výročí MP stala věta „My všichni jsme ozónoví hrdinové“? Hrdinové čeho? Tuto otázku kladli světu účastnící tiskové konference „Od Montrealského  protokolu (MP) k Montrealskému tribunálu“, konané v předvečer podpisu této nechvalně známé dohody.

K tomu poznamenal ekonom Michail Deljagin:

Montrealský protokol(MP) zakázal výrobu tradičních freonových chladících médií, užívaných v chladírenských agregátech, pod záminkou, že údajně ničí ozónovou vrstvu Země. K dnešku bylo zjištěno, že západní vědci, experti, kteří toto téma rozvířili, stejně jako politici a média, pracovali v zájmech výrobců alternativních  chladících médií a především gigantické společnosti DuPont(přestože její představitelé naoko proti MP protestovali). V důsledku toho byla levná a relativně neškodná chladírenská média nahrazena ve vyspělých i mnoha rozvojových zemích drahými, jedovatými a často explozivními látkami, a konkurence byla tvrdě potlačena ve prospěch západních globálních monopolů. Naše země ztratila nezávislost chladírenského průmyslu, ztratila více než 50 tisíc pracovních míst a obrovské zisky na těchto místech a významně se zvýšila energetická náročnost (15-25%)“ – píše Deljagin, a pokračuje:

Dnes už je zapomenuto, že hysterie kolem ozónové vrstvy byla původně namířena proti sovětským letadlům, která ji údajně ničila (zatímco Boeingy, samozřejmě ze žádného poškozování ozónové vrstvy obviněny nebyly). Po likvidaci našeho civilního leteckého průmyslu bylo téma uzavřeno a zapomenuto“.

Podpis MP ve stadiu katastrofálního rozpadu  SSSR zničil místní průmysl výroby chladících médií a odsoudil nás do role nesvéprávného odbytiště západních výrobců.

*) Montrealský protokol o látkách poškozujících ozonovou vrstvu Země byl přijat 16. září 1987 v Montrealu, podepsán 196 zeměmi.

https://regnum.ru/news/polit/2322837.html

Překlad:      170923

 

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

31 reakcí na Byl odhalen další obrovský podvod západních „vědců“ :

  1. strejda napsal:

    Haroun Tazieff, tak se jmenuje.

    To se mi líbí

  2. Franta napsal:

    Jasně. Velký západní podvod…
    „Sovětští fyzici tento problém prozkoumali už ve 40.- 60. letech“ ale zapomněli to sdělit vládě, když ten protokol v osmdesátých letech podpisovala

    Celé to vypadá jako Rádio Jerevan 🙂 , kam na tyhle perly autor chodí?

    To se mi líbí

  3. jaa napsal:

    Dík z překlad. Ono to se mi zdá zapadá.. do těch mraků různých náhražek – jak jsme poslední dobou zaregistrovali. Když si vzpomenu – jak tály ledovce dřív a jakým fofrem teď – docela to sedí a je to jakési vysvětlení. Alespoň se mi zdá.

    To se mi líbí

  4. Rosťa napsal:

    Žijeme v době, kdy se nedá věřit ani vlastnímu doktorovi, protože nevíme, čí farmaceutické zájmy zastupuje. A ve velkém byznysu to bude ještě o několik řádů horší, tam pravda už vůbec nikoho nezajímá. Takže vyrábět něco levného a účinného se nevyplatí. A nedej přírodo, aby to něco vydrželo i po záruce. A jestli je to s popsaným chladivem pravda, tak za tím je zase jen obrkšeft s „globálním oteplováním“. Al Gore už za to nobelovku dostal, možná ji nebude muset vracet.
    Dík autorovi za překlad.

    To se mi líbí

    • Minorita napsal:

      Pokud cenu jistého Nobela dostali mnozí v levelu od Arafata po Obamu, tak ten Al Gore vlastně nekoliduje 😁😁😁…

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Ono těch Nobelovek je víc druhů. A asi ne všechny jsou tak kontroverzní jako ta za mír. Jak to říkali v tom jednom emer. filmu … za světový mír – akorát už neřekli – pod naším dohledem.

      To se mi líbí

  5. brtníkvbrlohu napsal:

    Příliš velká senzace – to samo o sobě nutí k tomu si počkat co se z toho vyklube, třeba nakonec hoax jak prase.

    To se mi líbí

  6. NavajaMM napsal:

    Vďaka za preklad a napriek podozreniam z hoaxu nie je žiadne prekvapenie, a funguje to už najmenej 30 rokov (čo som schopný to odborne sledovať), že administratívne bariéry v podnikaní slúžia hlavne veľkým koncernom, ktoré sú relatívne lacno schopné ich prekonávať.
    V EÚ máme posledný takýto príklad s limitom na výkonnosť vysávačov. Jednoznačne to podporuje marketing robotických vysávačov podstatne viac ako úsporu energie.

    Pochybuje niekto, ako naše životné prostredie (aj fyzicky priamo hustotou premávky) ovplyvňuje nákladná kamiónová doprava? Zaoberá sa niekto nejakým riešením? Ušlo mi niečo?

    To se mi líbí

  7. Ahele napsal:

    Nemyslím, že je to hoax. Před lety, právě v době Gorově apod., jsem četla článek o Globálním oteplování a jeho příčinách, kde skupina am. vědců sepsala na toto téma protestní dopis, který potvrzuje toto sdělení. Ty své kolegy kteří podporovali teorii o GO prohlásili za koncerny podplacené. Tehdy to zapadlo. Nebyl zájem. To že to byli vědci z am. univerzit zdůrazňuji jen proto aby zde nezaznělo, že to napsal pouze nějaký nedůvěryhodný Rus.

    To se mi líbí

  8. blbíš napsal:

    abych to nakazil Navajovi a Kačce, dám to sem.

    http://zpravy.idnes.cz/referendum-nezavislost-katalansko-madrid-policie-fse-/zahranicni.aspx?c=A171001_072334_zahranicni_hell&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main

    Je mi úplně jedno, co si ostatní „nekatalánští“ Španělé o samostatnosti Katalánců myslí, dokonce si to umím i představit, ale to je asi tak všechno, co bych Kataláncům možná dokázal vytknout (žejo, příteli Navajo?)! Dokonce zajdu v mém odhadu tak daleko, že si dovolím naznačit jistou paralelu Španělska před Druhou vojnou a Španělska současného. Ano, přátelé, tu paralelu vidím v lakmusovém papírku, který představovalo Španělsko pro Evropu tehdy a který představuje pro Evropu nyní. Vidím to tak, že současné Katalánsko je pro dnešní evropské psychopaty a jejich loutkovodiče ostrým chemickým pokusem všech známých a neznámých sloučenin, které úmyslně do Španělska natahali! Svobodný přístup k referendu je totiž pro ně doslova nekontrolovatelnou třaskavou směsí, kterou oni v žádném případě nepřipustí a budou dělat všechno, aby ho lidem neumožnili. Zatím jsou zkrvaveny obličeje současných Katalánců z a t í m ! Zapamatujme si to, přátelé, příště už to mohou být obličeje naše! Musíme být na ty demokraty připraveni!!!

    To se mi líbí

  9. blbíš napsal:

    abych to nekazil …

    To se mi líbí

  10. blbíš napsal:

    Strejdo, a sme opět u výchovy:

    Kluka bych nevinil (tedy zatím). Chci se ale zeptat, mám to jenom já? Taky Vás tahaj za uši ty jeho, zřejmě ze školy memorovaný, mluvnický obraty? Vždyť on je nedokáže ani náznakem vopřít vo svůj rozum, byť teprve patnáctiletej (i když uznávám, tréma je mrcha)! Kdyby svoje tvrzení prezentoval alespoň nějakou pro dítě typickou kravinu, pak bych ani necek a byl bych OK, ale takhle! Kam tohle asi jednou doroste?

    A pak, že se lidi nemaj bít, začal bych hned vod rodičů a pedagogů, tohle přece nemůže bejt z jeho hlavy!

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Kam by to dorostlo – do Evropského patlamentu a bude to tam vykládat o evropské multikulturní identitě tak dlouho, dokud i tam nedorazí šariátní mravnostní policie a nezavře mu.. ústa, urážející islám.
      Ostatně, soudím, že mládežník by si měl na vlastní kůži vyzkoušet, co obnáší pokus odejít od islámu k jiné kultuře. 😀

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Ad výchova. Mne ešte ako podstatne mladšiemu vtĺkali do hlavy, aby som bol ticho a nemiešal sa do záležitostí dospelých. Aby som najskôr počúval, riadne si všetko premyslel a hlavne nerozprával prvé, čo mi slina na jazyk prinesie.
      Televízia nám zrejme chcela ukázať, že sme taký zaostalý skanzen, že nás vopchá do vrecka aj školák zo základky. Hmm…

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Nekamenujme. Životní zkušenost 0, znalosti 0. Zbývá jen chuť se prosadit. A někdo ji využil. Za pár let prohlásí, že byl dítě a nesvéprávný. Bude mít pravdu.
      Je otázka k čemu je dobré s tak mladými lidmi vést rozhovory PŘED KAMEROU či dělat velké rozhory pro tisk. ANO, diskutovat, vysvětlovat, obhajovat či kritizovat, ptát se, to ano. Ale nechat mladého člověka dorůst. Nezralé ovoce také nesklízíme a nejíme.
      Pro toho malého kluka je to ale zajímavé, učí se před kamerou argumentovat. To je velká pomoc a příležitost.

      To se mi líbí

  11. Minorita napsal:

    Stačila asi třetina blbíši … Toto – jinak se ono stvoření nazvat nedá, a dle mne už je jakákoli možnost osobnostní a mentální nápravy nemožná – je fyzicky hmatatelný důkaz myšlenkového, mentálního, hodnotového, etc. „armagedonu“ , který bohužel úspěšně zaseli a vypěstovali v těsné spolupráci ti, u nichž pravda a láska zvítězila nad … s hlasateli konečného spasení volným trhem za uctívání jisté všemocné trojjediné neviditelné ruky … Amen …

    To se mi líbí

  12. LB napsal:

    „Ostatní“ Španělé je mlátit neměli, tím jim jen dodali argumenty.
    Ovšem heslo „sebeurčení národů“ je nebezpečné, a jak si vzpomenete, minimálně jeden demagog už ho použil. K rozbití ČSR

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Lenže bez referenda.
      S tým sa na diskusiách stretávam pravidelne. Slováci mali právo na samostatnosť, ale nie na referendum, lebo referendum chceli len čechoslovakistické svine.

      To se mi líbí

      • LB napsal:

        Tomu nerozumím.
        Máte pochyby, jak by skončilo referendum v Sudetech v r. 1938?
        (Pochyby ovšem měl jistý AH, když zařízl plebiscit v Rakousku. A naopak Kurt Schuschnigg si možná myslel, že by ho mohl vyhrát. On by asi H. vadil i výsledek 35:65. Jisté typy mají prostě rády „drtivou většinu“)

        R. určitě není všelék

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Bez referenda sú reči o sebaurčení národa len demagógiou. Tak som to myslel.
          Referendum nie je všeliek, ale demokrat musí byť pripravený čeliť aj referendu. Inak sú aj reči o demokracii len demagógiou.

          To se mi líbí

  13. NavajaMM napsal:

    Ešte jeden moment ma napadá k právu národov na sebaurčenie. Keď vygumujeme všetky patetické pózy ide fakticky len o to, či ľudia majú právo kolektívne sa rozhodnúť, komu chcú platiť dane. Lebo individuálne to zabezpečujú off-shore firmy a toto individuálne právo v strednej Európe existuje od čias Jozefa II.
    Komu teda patrí „štát“? Ľuďom, ktorí platia dane, alebo tým, ktorí tieto dane inkasujú?
    Odpoveď vidíme na Katalánsku, Kryme, Donbase, Kosove, fakticky aj doma.

    To se mi líbí

    • LB napsal:

      Referendum nie je všeliek, ale demokrat musí byť pripravený čeliť aj referendu.

      To máte nejspíš pravdu. Jenomže na mně referenda ve Švýcarsku působí důvěryhodně, kdežto mnohá jiná zdaleka ne (Brexit: leckdo je dnes z reality vystoupení zaražený).

      Myslím si, že ve Švýcarsku jsou splněny určité předpoklady, kterým ani nerozumíme.
      Zatím..

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Áno, chápem a máte pravdu. Referendum by malo byť organickou súčasťou politického systému a nie iba vzácnou príležitosťou riešiť závažný problém. (Alebo len zásterkou na zdôvodnenie vopred prijatého rozhodnutia).

        To se mi líbí

  14. Jos napsal:

    Obávám se, že článek je totální hoax. Jednak znalosti o fotochemických dějích ve stratosféře ve 40 – 60. letech byly naprosto v plenkách. Hlavní část poznání v této oblasti pochází až z druhé poloviny 70. let a z let pozdějších. A sovětští, ve 40 -60 letech všemu rozumějící fyzici, se jaksi nekonali. Byli na tom, vzhledem k obtížné dostupnosti reálných dat, stejně jako zbytek světa. Je to trochu paradoxní, ale oblasti zemské atmosféry a ionosféry ve výškách pod 100 km jsou velmi obtížně dostupné pro měření. Pro družice je to moc nízko, a pro různé pozemní metody a sondáže trochu vysoko. Tu tisíciletou životnost molekul látek škodících ozonu ve stratosféře si autor patrně úplně vymyslel. Ve všech pracích a modelech se vždy pracovalo s životností několik let. Rovněž to s těmi bouřkovými blesky – čističi je dost podivné. K bouřkové činnosti dochází v troposféře, asi tak do ~10 km výšky, zatímco ozonosféra je ve výškách přibližně 20 – 50 km. Možná má autor na mysli jevy jako jsou na př. blue jets nebo red sprites což jsou opticky pozorovatelné výrony plasmatu směrem vzhůru, z výšek nad troposférou 20 – 30km až do výšky ~ 90 km. Je tu ovšem taková drobnost. Tyto jevy byly poprvé zaznamenány až v roce 1989 a dodnes jsou důležitým předmětem základního výzkumu. Pro mne je největší záhadou, jak mohly tyto neuvěřitelně nádherné jevy unikat lidské pozornosti po celé tisícovky let. Ovšem autor nemá o komplikovanosti dějů zemské atmosféře ani ponětí a žvaní nesmysly.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.