Co dodat?


Tohle nám naše propaganda neprozradí:

Advancing from recently cleaned As-Sukhnah city, SAA units chase remnants of ISIS terrorists on their march to Der Ezzor.

Zdroj: SAA Units Advance in Der Ezzor Western Countryside Chase ISIS Remnants

————————————————————————————

Sarah Abdallah

Major advance today:

Syria’s Army and Russia are now just 15 km from lifting the siege on Deir Ezzor, which ISIS has occupied for 3+ years.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 reakcí na Co dodat?

  1. Rosťa napsal:

    Není možno to dát po češtinsky pro nás jednodušší, co americky umíme jen málo? Kolega Hroch už dávno ví, že třeba já jsem s rozumem pomalejší a tak články překládá. Sorry jako.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Tam je zaujímavé to video a mapka, to sa dá aj bez češtiny. Inak sa tam píše asi toľko, že Sýrska armáda je už na dohľad od Deir EzZor, čo je 120 tisícové mesto, 3 roky v obkľúčení.
      Mňa tam osobne zaujala (je to sýrska stránka, teda takéto správy vysiela do sveta Asad) táto formulácia, že sýrska armáda útočí na zbytky „US sponsored ISIS terrorists“ (teda Daeš podporovaný USA). – V texte ešte píšu, že USA letecky podporovali útoky týchto ozbrojencov na Deir EzZor v roku 2016.

      To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Vloni USák bombardoval pozice 137. brigády syrské armády, která drží téměř 3 roky v obklíčení západní část města Deir ez Zour (od Eufratu). Tehdy následkem bombardování USáky padlo téměř 100 vojáků SAA, vzápětí Daeš začal útočit na 137. brigádu SAA, ale byl odražen.
        USák se omluvil, prý se spletl.
        Deir al Zour je největší město v údolí Eufratu mezi Rakkou a iráckými hranicemi, má asi do 200.000 obyvatel. Nyní na něj útočí gardová jednotka syrské armády Tygři, která se prý již spojila se 137. brigádou a prorazila obklíčení. Nicméně hlavní síly syrské armády jsou asi 10 km před městem. Porážka Daeše ve východním Deiru a trvalé proražení obklíčení je jen otázkou několika dní, možná týdnů. Poté bude hlavní část občanské války v Sýrii ukončena, proto je toto město tak důležité.
        USák válčí spolu s Kurdy na severu o Rakku a na víc než kazisvětství nemá sílu, bude mu to ještě měsíc, dva trvat, než ji obsadí a vyčistí od Daeše.
        V zásadě je jasné, že válka v Sýrii je od podzimu roku 2015 zástupnou válkou mezi Ruskem a USákem. USák v ní prohrává vojensky, diplomaticky i politicky. A tak je bezmocností doslova vzteklý, viz. msta na ruských diplomatech v USA například.

        Líbí se 1 osoba

      • Rosťa napsal:

        Pánové, dík za info.

        To se mi líbí

        • Laco G. Mlynář napsal:

          Brigádní general Suheil al-Hassan v čele Tyger Forces prolomil dnes ve 13 hodin SČ obklíčení Deir ez Zouru. Město s 90.000 obyvateli obklíčil DAEŠ v roce 2014 a syrská vláda zdejší 137. brigádu a obyvatelstvo zásobovala pouze letecky.
          Hlavní část občanské války v Sýrii končí. Nastává část vyčišťovací.
          USák zase prohrál jednu válku, ve které podporoval ISIS.
          Hanba USákům!
          Co na to US kolaborant a agent Gabal se svojí metresou Hybáškovou?
          Že bychom měli nyní zrušit velvyslanectví v Damašku?
          Jsem zvědav jak bude referovat politický geograf Romancov, nebo kamarád Židů Santó.

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            Takhle nehorázně mařit šíření „lických práv a demokracie“, to nesmí Asadovi projít. Však na naší jejich ČT už v informačním proužku rotuje informace, že OSN bude vyšetřovat válečné zločiny v Sýrii. Ta samá OSN, která vyšetřování válečných zločinů v Jemenu laskavě přenechala Saudské demokratizační koalici. (blijící smajlík)

            To se mi líbí

        • pepik napsal:

          Podívejte se na http://www.aktualni konflikty.cz.

          To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Já jsem dneska také rád, když textu aspoň v hrubých rysech porozumím a nikdo jako Hroch, kdo by uměl americky a hlavně měl čas, tu není. Já třeba čekám na jeden velký překlad již delší dobu, ale pokud to má udělat někdo, kdo je stále ještě v pracovním procesu, tak si musím počkat. Občas mi nezbyde než pomoc strejdy gůgla a internetových slovníků. Sorry jako…

      To se mi líbí

      • blue.sun napsal:

        Pane Bavore, zkuste někdy poslat články psané emeričtinou mně. Netvrdím, že zvládnu dokonalý překlad, jako předvádí pan Hroch s ruštinou, ale trocha cviku by se mi hodila. Na vyhledávání informací jsem asi trošku pohodlné (a jinak tematicky zaměřené), ale s překlady rádo pomohu.

        To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Pán Bavor, už letí holub s poštou.

        To se mi líbí

  2. Cech napsal:

    Je sice pravda že některé pozice jsme museli dočasně opustit ale jiné jsme získali. Postavili jsme množství základen v Sýrii a ty musíme bránit za každou cenu.Bohužel je to někdy velmi obtížné; opravu no posuďte sami.
    Protože když dorazí naše letadla tak ruská odletí. Naše letadla odlétnou dotankovat a ruská letadla se vrátí a zaútočí opět.Nejde o náhodu, ale o dobře naplánované operace.
    Proto naše letecké údery proti SAA, které jsou vedeny za účelem zajištění bezpečnosti našich nových vojenských základen v Sýrii jsou chápány jako podpora ISIL.
    Potom nějaký zrádce jako např ten Asaad As-Salem nás cíleně očerňuje.
    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/11007-syrsky-dezerter-americti-velitele-pomoc-isis
    Tož není náš boj proti teroristům nikterak jednoduchý.

    To se mi líbí

  3. Rosťa napsal:

    Soudruh Plavec Štětina říkal, že nemají v Rusku co žrát. A ten to musí vědět, byl tam pečený, vařený.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tak tohle mi poslal Jarda Godot Hudec. Doporučuji (dle jeho návodu) zejména od minuty 7:00. Připravte si ubrousky či jiné utírací prostředky, případně si na ústa dejte ochrannou roušku. Za škody vzniklé poprskáním monitoru či klábosnice při neuposlechnutí doporučení neneseme ani jeden z nás žádnou odpovědnost. Nejezte, nepijte, mohlo by vám zaskočit.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.