…a chránit


Policie nám neustále předvádí, jak to vlastně s tím chráněním je. Chrání nás před podnapilými vodáky, chrání nás před vykrádáním aut přes otevřená okénka, chrání nás před mnoha nástrahami života. A používá k tomu tu nejmírnější donucovací formu, tedy pokuty.

Ale také nás, lépe řečeno některé z nás, před nenávistí davu, který se domnívá, že majetek je nedotknutelný. Posledním případem je nelegální technoparty u Nymburka,  kdy desítky policejních těžkooděnců celý víkend dohlížely na nerušený průběh akce. To kdyby náhodou majitelé a obyvatelé nedaleké obce chtěli zasáhnout a nelegální akci narušovat.

Policie nemohla shromáždění rozehnat prý proto, že mnozí účastníci byli pod vlivem alkoholu či drog a nemohli by odjet. Ale koho to zajímá?  Ať jdou pěšky.

A ještě drobnost. Kde je zákon na ochranu mládeže před alkoholem a ostatními návykovými látkami, tedy proč nikdo nekontroloval podávání alkoholu mladistvým? Kde je kontrola hygieniků jak to vypadá s hygienickým zázemím i  čistotou nápojových pohárků? Kde je kontrola Finančního úřadu? Kde jsou všechny ty kontroly, které otravují život nejen živnostníkům?

Neobviňuji ty chudáky kluky, kteří v tom počasí museli stát v plné výstroji. Ti jen čekali na rozkaz. Ten ovšem nepřicházel. Naštěstí nikoho nenapadlo házet po nich zápalné láhve jako v Kyjevě. Ale vina je částečně na straně novinářů, kteří nejsou schopni rozlišovat co je a co není právo osobní svobody. A také na straně vedení Policie a hlavně ministra vnitra. Ten by měl ze své funkce dbát na to, aby soukromé vlastnictví nebylo neoprávněně narušováno.

A tak stejně jako Klinika, tak i toto shromáždění bylo pod policejní ochranou a právo  opět pláče.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktualitka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

34 reakcí na …a chránit

  1. Jethro napsal:

    Vidím to stejně. Od dob CzechTecu a Paroubkova problému s alternativní mládeží, opepřeného brutálním zásahem proti Katce biomase, je policie tak připosraná, že bude stát opodál a civět, v horším případě ještě potřese s úsměvem pachatelům rukou – jak bylo vidno včera v TV.
    Přitom rozpuštění by bylo zcela snadné. Stačilo by eliminovat ty kamiony s aparaturou, případně je z důvodu … nějakého … na čas zadržet. Bez kraválu by se ta „mládež“ rozešla. Co by tam tak asi dělali?
    Takže kamiony na cizí louce, agregáty – obrovský problém.
    Pozitivní diskriminace se tomu říká.
    Oni si to chlapci vynahradí na nás spořádaných a lehce buzerovatelných občanech, když nemohou na technaře, „migranty“, a další preferované a chráněné skupiny. Oni vlastně dnes už ani nemohou dát botičku autu za 3 mega, protože by spolehlivě přišli o práci.
    Řešení pro nás? Skupina minimálně 6 tisíc, chlast a drogy? Pak už by na nás s nějakým otevřeným okýnkem od auta nenaléhali. Možná by nám i rukou potřásli…

    To se mi líbí

  2. bob napsal:

    S článkem samozřejmě naprostý souhlas.
    Zároveň dodávám, že bych v tomto a podobných případech nechtěl velet policii.
    Nepochybně tam bylo určité množství individuí, které se na střet s policií těšilo.
    No a došlo by na zranění na obou stranách. Netřeba se ptát, koho by se paní Šabatová a pod. zastali.
    Že policie někdy zbytečně buzeruje, o tom žádná (já osobně jsem se s buzerací policie několik desítek let nesetkal…)

    To se mi líbí

  3. z/a/drátovaný Rosťa napsal:

    Už jen čekám, kdy začnou Kliftóni obcházet nás rybáře a jak nadýcháme, tak řádný flastr. Mám jen já ten pocit, že celý ten poplyšákov jde po linii restrikcí, sankcí a pauperizace obyvatelstva? Jak je možné, že kdejaká smažka z Kliniky je chráněný druh, na který se zákony nevztahují a běžný občan si musí dávat sakra bacha, aby mu ruka zákona za kdejakou pitomost neudělala vítr ve šrajtofli? Takovou buzeraci komanči neznali. By jeden blil.

    To se mi líbí

  4. Ahele napsal:

    Tady je každá rada drahá, ale tento majitel pozemků v Osečku u Nymburka, kde se konala tento víkend rovněž nelegální technopárty vza myslím za správný konec, když se rozhodl své pozemky pohnojit..

    Je k neuvěření jak si může někdo beztrestně na cizím pozemku uspořádat mejdan.

    To se mi líbí

  5. vittta napsal:

    To je toho, tak policie nezasáhla.
    Banalita.
    Ale že stát vykoupí konečně prasečák v Letech, to nikdo nenapíše, abychom se společně mohli dmout pýchou.
    http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Ministr-Herman-Je-to-dalsi-vyznamny-krok-k-vyreseni-letiteho-problemu-kolem-veprina-v-Letech-498328
    Všiměte si nadpisu článku.
    Letitý problém…
    Čí problém?
    Hermanů?
    Nebo „levičáckých“ negromilů – mládežníků, co tak rádi křepčí na nelegálních párty za laskavého dohledu policie?
    Ale nevěšte hlavu, přátelé, máme EET, a tak těch pár miliard na ten prasečák bude!!!

    To se mi líbí

  6. ji5 napsal:

    Policie nazasáhla, protože Chovanec je z ČSSD a tato strana nemůže potřebovat, aby se před volbami ozvalo heslo „Už zase bijí děti“.
    Suvorov kdysi poučil Radeckého (viz České nebe), že ve válce je nejdůležitější přesila. To ví i česká policie.
    Existuje záznam, v němž policie v poměru asi 8:1 odvléká z Václavského náměstí na služebnu v Krakovské ulici jakousi demonstrantku, protože má vlajku, která připomíná tu českou. Policejní president se pak omluvil v tom smyslu. že to „mládenci přehnali“.
    Policie mohla nasadit autům botičky, vypnout hlukovou aparaturu a bylo po ptákách. Jenže, co když tam netančili spratkové, ale zlatá mládež. Proti té se špatně zasahuje.
    Poučné je, že stačí na sociálních sitích zveřejnit souřadnice na poslední chvíli a policie může akci už jen z povzdálé sledovat.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Tam prý byla většina cizinců, jak se šušká.
      Ti si sem jezdí z nás dělat prdel, což mě hluboce uráží.
      Jinak je samozřejmě vaše základní myšlenka správná, tedy policie mohla dělat lecos, aniž by musela sáhnout byť k minimálnímu násilí.
      Ono se hodně cpe kritikům té akce, že touží po zmlácení těch mladých, to je taková ukázka toho, co by se stalo, kdyby je fakt zmlátili, což také zmiňujete- politická mediální bouře.
      Ale většina lidí, mě nevyjímaje, přece nechtěla, aby fízlové dělali nějaké manévry s pendreky, ale aby dělali „NĚCO“, co by zabránilo nelegálnímu jednání.
      Lidem hlavně vadí, že nedělali nic, že se- jako obyčejně- uboze ztrapnili ..řekněme na český úkor, nebo na úkor vlastních občanů, nebo jak to nazvat!!!

      To se mi líbí

  7. Laco G. Mlynář napsal:

    Řada policistů i ve vysokých funkcích se chová podle zásady, Vy chcete ten bordel, Vy volíte politiky, kteří to podporují (ČSSD, ODS, KDÚ, TOP), tak si to užijte blbí civilové!
    Snad si nemyslíte, že kvůli Vám budeme nasazovat kejhák. A zejména když jde o soukromý majetek nějakých restituentů.
    Takže problém je samozřejmě v těch, kdo policii a tento stát řídí, ne v policii.
    Výsledkem může být, že se lidem v palicích rozsvítí a začnou se chovat jako ten traktorista s močůvkou, možná zvolí někoho jiného, než tupce Chovance. Zajímavé je, že starostou oné obce, kde se konal ten sjezd smažek, je Armin Delong.
    Předpokládám, že ve výspě demogracie USA, by majitel nepřišel s hovnocucem, ale kalašnikovem a všechno by bylo OK.
    Ona tato subkultura technařů má sítě po celé Evropě a jsou schopni v případě reakcí alá Paroubek svolat do Česka tak 100.000 dalších smažek. Chovanec to ví a tak radši, než na konci vlády a před volbami řešit něco podobného, radši jen zahrozil a nic neudělal. No socan.

    To se mi líbí

    • blue.sun napsal:

      Sto tisíc? To už je hezká zásoba cvičných cílů. 😀 To už by se trefilo i Slunko, které je jinak mizerným střelcem. 😀

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      No Laco, já myslím, že udělali správně. Proč – no jak to vypadá, všichni včetně presstitutů a lickoprívních aktivistů byli připravení na rambajsk, provokace a ono nic. Navíc – ani majitel toho pole se neozval a nežádal o pomoc… Ať mi nikdo nepovídá, že o tom nevěděl a že v tom neměl pracky. Holt nevyšlo… a dobře tak. ,Ten odvar, že si místní stěžovali,,, chi,,, kdyby zasáhli , tak by si všichni stěžovali na …. mno takhle si myslím, že holt jedna provokace nevyšla…. holt i cajti se učí.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Neudělali správně, protože neudělali vůbec NIC. Zabavení aparatury a centrály, v pátek večer nebo v sobotu ráno, by těžko způsobilo vřavu a bez svého hudebního opiátu vetřelci by patrně odtáhli. Prostě jen zabránit hudební(?) produkci. Nemusela by padnout ani jedna rána.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          NO jo, ale žádali o pomoc místní ouřady – starosta – lidi. ? JInak – na takovou produkci bylo potřeba dost elektřiny, taky na ty – co tam určitě bylii – občerstvovací soukromníci, voda a pod. Taková grupa lidí něco spotřebovala, Takže teď, jestli to nebylo povoleno, by poskytovatel= elektřiny a vody -měli platit mastné pokuty, zruvna tak prodejci –eet, jejda – ono by se toho našlo a určitě z toho bude větší užitek, než kdyby je cajti vyproévodili. Akotrát presstituti nemaj o čem psát. hmm Jaký důvod by pro zabavení aparatury měli. No jáí si myslím, že to udělali chytře. Docela stačí že je určitě mají natočené, no a že si myslí že mohou – ono jim taky může dojít, že nejsou tak důlkežiutí, že se jim pozornost nevěnuje – provokace nevyšla, lidi na ně kašlo a nmístní – ať si pořádek udělají sami mezi sebou.

          To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Někde jsem slyšel, že majitelů té louky je asi 80. Takže na ně se spoléhat nedalo. Udělali poliši správně, když neudělali nic?
        Mohli jako za Paroubka začít tvrdě jednat a samozřejmě, že by to odnesli od pravdoláskařů, Takhle smažky vědí, že si mohou dovolit cokoliv a beztrestně. Neboli, čeká se až nějakému majiteli rupne v kouli jako tomu chlapíkovi v Chomutově.
        Tož takový je tady režim.
        Polišům se vůbec nedivím.

        To se mi líbí

  8. Jethro napsal:

    Kdysi mi přímo pod okna postavili okolo desáté večer elektrocentrálu, poměrně velkou krávu, a jali se něco kutit na vodovodním potrubí. O půl dvanácté (byl to všední den) jsem vylezl ven a zeptal se jich, jestli to myslí vážně, že zavolám policajty.
    Odpověď? Zavolejte.

    To se mi líbí

  9. blue.sun napsal:

    Trošku totálně mimo téma ale tohle: http://forum24.cz/bludy-o-migrantech-a-lzi-o-evropske-unii-zatemnily-mnoha-cechum-zdravy-rozum/ by se mělo střílet, aby se to nezačalo náhodou množit…

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Proboha, sluníčko nešťastné, to nemůžete přidat aspoň varování, že to sepsal Šafr?

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Proč ten intervjůk Šafr se ve svým plátku obrací na nás? Měl by svoje blbství nasměřovat na struktury EU formou dotazu, proč že ty sankce směřujou na nás, když to obohacující přivandrovalství vlastně ani neexistuje, žejo!

        To se mi líbí

      • blue.sun napsal:

        Omlouvám se, netušilo jsem, že ta osoba je zde brána jako čert či jiné podobné strašidlo. Na mě článek vyskočil na FB u jedné z mých známých (a hlasitě souhlasících s obsahem)…

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          To jsou ty malé zkušenosti s médii. Protože Šafr, Slonková, Čulík, celé Echo24, Respekt a Janda (což je výběr těch největších blbů), které doplňují „Šáša a Hehe“, případně některé méně frekventované kreatury.

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          Ani ne tak jako čert, ale jako hezky plná senkruvna. 🙂

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          To máte pěkné kamarádky teda…..
          Když někdo s tímhle obsahem souhlasí, tak to teda….
          Já jsem nic neřek!

          To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Akorái jsem zvědavá copak asi bude psát včil – po rozhodnutí eusoudního dvora. Prostudujte si ten odkaz pana domácího z české justice… ju a uvidíme co na to europos.anci a komise. Vždyť to ukazuje, jak nejvyšší :- ) úředníci jsou buď neznalí vlastních zákonů nebo si myslej že jsou nad zákony. zruší ten soud – nebo vymění soudce? Kdo ví jakou majímmoc. Rozhodně je ale p=otěšující – jak tazatelé znají evropské zákony a umějí se se potát. Zaorálek bojující proti restitucím by se od nich mohlk poučit.

      To se mi líbí

    • tata napsal:

      UŽ SE ANI NEVYJADŘUJI,ale toto to je ale vůl

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        pardon platilo sem blue.sun napsal:
        1.8.2017 (21:19)

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          Dám ještě jednu reakci která se váže k tématu tohoto článku-…..máme před domem odstavné plochy které jsou po celé délce domu tudíž i kde se odchází s domu, kde je od schodu chodník.SAMOZŘEJMĚ při dnešní lenosti a bezohlednosti a nedostatku místa auta parkují i tak že znemožňují normálně projít je to čím dál častější.UŽ MĚ TO ROZČILILO, neboť jsem byl zrovna na místě když jeden dobrák tak parkoval po mém upozornění že potřebujeme chodit odvětil že ho to nezajímá a odešel do tělocvičny co zde je.Tak jsem zavolal měšťáky,po prvním zavolání nepřijeli,po 45min. znova a žádal jsem jméno to nedal ale přijeli.K mému překvapení mi sdělili že dotyčný nic neporušuje,neb parkoviště je i vtom místě chodníku a auta se dají obejít po trávníku a z druhé strany máme taky vchod ,toto je zadní.Že sice tento pán je hajzlík ale nic neporušuje.Tak pak nerezignujte.BYL bych rád jestli někdo kdo tomu rozumí tomu tak je,neboť to chci řešit dál nezdá se mi že by až tak bylo umožňovano těmto hajzlům to procházelo,mam to i vyfoceno s i espézetku

          To se mi líbí

          • blue.sun napsal:

            Pokud není v daném místě značka povolující parkování na chodníku, pak tam samozřejmě auto nemá vůbec co dělat, řidič tím porušuje hned dva zákony. Za prvé §125c a §53 Zákona o provozu na pozemních komunikacích (zákaz užívání chodníku ostatním účastníkům provozu – i stání je užívání) a také §47 zákona o obcích (neoprávněný záběr veřejného prostranství). Pokud Městapo nejedná, volal bych rovnou státní a upozornil je na tuto skutečnost.
            Podrobnější popis zde: http://denik.obce.cz/clanek.asp?id=6733046

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              §125c tam nic oparkování není,Zvláštní ustanovení pro chůzi, jízdu nemotorových vozidel, jízdu na zvířeti a vedení a hnaní zvířat
              Chůze
              § 53 také nic asi jsem blbej ale nic jsem tam nenašel

              To se mi líbí

              • blue.sun napsal:

                Přímo o parkování tam nic nenajdete. §125c v jednom z posledních bodů říká, že přestupku se dopustí ten, kdo poruší některé ustanovení v Hlavě II zákona. Tam je §53, kde je psáno, že užívání chodníku je ostatním účastníkům provozu mimo chodců zakázáno. Je to sice komplikované hledání, ale je to jediný způsob, jak přestupkově popsat tak rozsáhlý zákon.

                To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Taky se nám to stávalo, ale vynutili jsme si od radnice – z chodníku na silnici takový ten náklon/výjezd – – aby nebyl schod. remcali ale provedli – šlo jn o dv a mwetry takže finančně nic moc a máme pokoj. Schodek značí hranici a tím pádem lze.

            To se mi líbí

    • z/a/drátovaný Rosťa napsal:

      S migranty to lepší nebude. Politici nemají zpětnou vazbu, nemusí brát ohledy na své děti.

      Macron je bezdětný stejně jako kancléřka Merkelová. A jako britská premiérka Theresa Mayová. A předsedkyně skotské vlády Nicola Sturgeonová. A italský premiér Paolo Gentiloni. A holandský premiér Mark Rutte. A švédský premiér Stefan Löfven. A irský premiér Leo Varadkar. A předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. A jeho nástupce v úřadě lucemburského premiéra Xavier Bettel. Minulý belgický premiér Elio di Rupo byl bezdětný, a když půjde Sebastianu Kurzovi v čele rakouských lidovců vše tak, jak slibuje, bude příští rakouský premiér bezdětný.

      Po nás potopa.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.