Tlačí Navalnyj Medvěděva vzhůru …?


Uznávaný i zatracovaný Valerij Pjakin upozorňuje na možné skryté cíle…

 

Neúnavný  propagátor  projektu Občanské sebeobrany a programu „Mrtvá voda“ už po řadu let na svých přednáškách, ale i v pravidelných televizních vystoupeních „Otázky a odpovědi“ analyzuje aktuální události v Rusku i ve světě, uvádí je do vzájemné souvislosti a pokouší se zorientovat posluchače a diváky v tom, co se děje, a co se chystá. Dostává se často do rozporu s analytiky a především s novináři. Ovšem, ve svých odhadech vývoje bývá obdivuhodně úspěšný.

Tentokrát se věnuje nedávným a aktuálním aktivitám zvenčí silně podporovaného ruského opozičníka Alexeje Navalného, ale nejen jemu…

 

Nebudou aktivity Navalného destabilizovat předvolební Rusko?

 

Navalnyj, to je projekt, který má roztáčet Medvěděva. Proto se chová tak, jak se chová, a proto se naplno vystavuje. Takže vynáší obvinění proti Usmanovovi (ruský miliardář), ten ho dává k soudu, který vyhrává, aniž by vstal z křesla – takovou ptákovinu proti němu to Navalnyj zveřejnil –  to bylo jasné od samého počátku.

Jde ale o to, že výhra Usmanova u soudu očišťuje Medvěděva, kterého předtím tentýž Navalnyj, opět veřejně, nařkl z korupce. Takže fakticky je to roztáčení Medvěděva. Čím víc se propadá Navalnyj, tím výš stoupá rating Medvěděva. Je to pokus o vyložení Medvěděva jako protiváhu Putinovi v prezidentských volbách – nebo o jeho záměnu.

Ti mládenci si ale hrají s ohněm. Jde o to, že bez Putina se dnes nevyřeší ani jeden podstatný problém. Jakýkoli pokus šlápnout Putinovi na nohu, nebo ho dokonce odstranit, narazí ovšem na reakci globálních elit, protože právě Putin je tím, kdo je součástí řešení celosvětových procesů. Putin je efektivní manažer, člověk, který reálně rozplétá velmi složité světové procesy – a to obětovat nikdo nepřipustí. A proto každý, kdo teď vyjede po Putinovi, se setká s velmi tvrdou odpovědí z nadstátní úrovně.

 

A copak je možné Medvěděva zvednout na prezidentské ambice? Sám jste přece nedávno řekl, že by (novinářka) Megyn Kelly odrovnala Medvěděva, pokud by seděl na tom Petěrburgském fóru…

 

Megyn Kelly by bez problémů odrovnala kteréhokoli z ruských politiků – a ona si vedla velkolepě. Narazila ovšem na Putina… Pokud jde o Medvěděva, ten např. Macrona strčí do kapsy kdykoli si vzpomene, protože onen odpovídá tak úrovni Šuvalova nebo Abyzova*). Když se po nich podívám na Medvěděva, ten je ve srovnání s nimi gigantem mysli a otcem ruské demokracie… Medvěděv je jistě na úrovni světových politiků – mohl by prohrát s Merkelovou, s Berlusconim, ale s takovými jako Sarkozy je naprosto schopen pracovat. Ale Therese May a Macron – to už vůbec není jeho úroveň – s těmi mohou tak Šuvalov  s  Abyzovem.

Medvěděvův pozitivní rating vyplývá z obecné představy, že pracuje v tandemu s Putinem, že je jeho následníkem. K tomu přičtěte píár, který mu dodává Navalnyj, to může být silný nástroj ve snahách udělat z něj prezidenta. Pro to by ale bylo třeba nějakým způsobem odstranit Putina, ale pokud by Medvěděv táhl proti Putinovi, sáhne na tabu. A hned – za prvé – narazí na tvrdý odpor nadstátních úrovní, a – za druhé – utkat se s Putinem na intelektuální úrovni chápání procesů řízení vnitro- i zahraničně-politických, globálních procesů, to je nad síly nejen Medvěděva. To mohou jen lidé bez tváře a „s černými kravatami“**) a ti mu zajišťují možnost pracovat na stabilizaci situace ve světě. A teď je doba velmi vážná: – dochází k přesunu centra koncentrace řízení z Británie do Číny, z Evropy do Iránu (což se přechodně zbrzdilo, nicméně Irán by měl být tím hlavním v celém arabském světě).

 

Včera jste ve svém profilu „V kontaktě“ (ruská obdoba facebooku) poznamenal, že na stole v Putinově pracovně leží kniha Andreje Starikova***) „Nacionalizace rublu – cesta ke svobodě Ruska“ – to jistě nebylo náhodné – má to nějaký hlubší význam?

 

A proč by ne? Otázka nacionalizace rublu je otázka velmi aktuální a Putin ji řeší. To, že se Starikov obrátil k tomuto tématu – a je nejspíš jediný, kdo tuto otázku takto postavil, tak proč by to měl Putin ignorovat, jestliže reaguje všecky důležité procesy ve společnosti? Takže je přirozené, že byla kniha v okamžiku natáčení na jeho stole. Nejspíš si ji studoval, tak dostala se do záběru. Pokud by na stole ležel Talmud – ten je také přece třeba studovat… a také se vztahuje k tématu řízení Ruska. Takže vzrušení kolem toho mi připadne úplně zbytečné.

 

Nojo, ale někteří finančníci tvrdí, že rubl je minulostí, že pozornost je třeba věnovat kryptoměně…

 

To je hloupost. Peníze jsou ve společnosti nejuniverzálnějším prostředkem směny. Je to nejobecnější informace o produktu směny. Stabilita jakékoli měny se určuje jejími zdroji. Rusko má ve světě nejmohutnější zdroje – jak přírodní, tak lidské s jejich vzdělanostní úrovní. Všiměte si, že dnes probíhá celosvětový test na téma, že je země plochá, že Austrálie neexistuje,  –  je to jen velký projekt k oblbování lidí. Nakolik už ponížili lidi v jejich chápání světa.

Tady je třeba pochopit zásadní věc. Není důležité, jak se bude ruská peněžní jednotka jmenovat (nedomnívám se, že by se měla jmenovat jinak než rubl), u nás je rubl nejzajištěnějším prostředkem směny. To že v USA probíhají už řadu let různé burzovní spekulace s navyšováním HDP, že v západních zemích už i prostituce a narkobyznys jsou zdrojem HDP – to vše je podvod. Ve skutečnosti je měřítkem lidská práce a reálné zdroje použité v činnosti člověka, v jeho rozvoji. Ne v jeho degradaci, ale rozvoji. A rubl je v tomto směru velmi pevná měna. Kryptoměna je výrazem produkce peněz „ze vzduchu“. Otázka tedy není v tom, že rubl nemůže být kryptoměnou, ale v tom, že je to pokus o záměnu jakousi kryptoměnou, která ovšem je podvodná, nikým nekrytá, podložená jen samým produktem směny. Je to téma experimentu globálního řízení – jak budou v budoucnu řízeny země a národy na základě existující výměny informací. Řízení světa – a žádný stát se tam nepřipouští – proto se testují kryptoměny (je jich už asi 700 druhů) – a sem patří i všeobecný úpadek úrovně vzdělání.

 

Taková otázka – po Macronově nedávném dalším vítězství finanční trhy rostly, myslíte si, že on skutečně může dát impuls k růstu francouzské ekonomiky?

 

Pokud jde o růst různých kótací, cen, atd. – to je jen nástroj globálního řízení a žádní politici, zásoby zdrojů, nehrají absolutně žádnou roli. Pokud jde o Macrona, tak situace je taková, že vybrali člověka, který ničemu nerozumí, stále čeká, co mu někdo napoví. To v politice nemá co dělat – tam je třeba operativní reagování a aspoň nějaká míra chápání.

 

Právě vy jste se ale vyjádřil v tom smyslu, že sice jsi zvolen, ale přijde za tebou jakási stínová vláda a ta ti řekne: „ty budeš dělat to, to a to. Ale tohle a tohle v žádném případě…“. Jak to tedy je?

 

To jsem neřekl já, ale Putin a několikrát (např.v rozhovoru pro NBC -viz.nahoře – pozn.překl.) a bylo vidět, že ví, o čem mluví. Pokud se někdo rozhodne uvést někoho do určité pozice, tak se snaží, aby to byli lidé, kteří se víceméně vyznají v politice. Jestliže poslední dobou ironizují Trumpa a říkají, že je to jen trhovec, atd., tak jen dělají vlny, protože je to člověk velmi silný.

Jistě. Byl člověk, který se v politice vůbec nevyznal, ale přesto se stal jedním z nejvýznamnější amerických prezidentů – Ronald Reagan. Ten řekl narovinu: „… já jsem v životě sehrál tolik rolí prezidentů a králů, – snad si nemyslíte, že si neporadím s rolí guvernéra nebo prezidenta?“a sehrál ji. Ale tam podle zákona času bylo možné řídit plně pomocí nápovědy. Stejně bylo možno nastrčit Macrona. Jenže jsme v různých stoletích. Jde ale o to, že vnitřní a zahraniční politika USA a dalších zemí, byla prověřena rovnováhou zemské a globální elity. A tito lidé, v této rovnováze přicházejí a mluví s prezidentem země a on musí tu rovnováhu podporovat. U Trumpa ale došlo k tomu, že bylo a je nutné úplně měnit situaci v zemi, změnit celé Státy. No, a pokud zemská elita bude trvat na tom, že USA jsou banánovou republikou, které může Rusko instalovat jakéhokoli prezidenta, pak rozpad USA bude rychlý a velmi krvavý. Nedávné zastřelení kongresmana je toho znamením – a to je třeba zarazit. Jde o to, že zemská i globální elita musí mít určitou rovnováhu hlasů v řízení státu a k tomu nepotřebují vytváření dalších ohnisek napětí ve světě, o která se dosud snažila především americká zemská elita. Proto potřebují Putina.

 

Washington Post (WP) nedávno napsaly, že se šíří zvěsti o tom, že Rusko chystá úder na letadla koalice jako pomstu za sestřelení syrského letadla. Do jaké míry je to pravděpodobné?

 

Takový úder je obecně reálný, ale málo pravděpodobný. Ale ne jako pomsta. Rusko pod vedením Putina, chválabohu, nedělá nic z pomsty. My vždycky odpovídáme asymetricky. Což nechápou ti naši politologové, kteří hysterčí a požadují od Putina z obrazovek hned to a hned ono, a přitom jim naprosto nedochází možné důsledky. O co tady jde? – WP je hlásnou troubou zemské elity USA, a v souvislosti s tím vůbec nechápou, o co se vlastně jedná. CNN oznámila, že syrské letadlo bombardovalo síly, operující pod americkým vedením. Jde o to, že přesně stejný článek vyšel i ve WP (jak jsme se zmínili) s tím, že v odvetu na toto bombardování síly koalice sestřelily syrský SU-22. Ovšem Trump ještě v předvolební kampani obviňoval Clintonovou a za ní stojící elity z vytvoření Islámského státu (IS). My jsme se toho také chytli, Zacharovová na tiskových konferencích, Safronkov na Valném shromáždění OSN, a nedávno velitel ruských sil v Sýrii tvrdili, že USA podporují IS. Ale otevřená fakta dali až teď sami Američani. No a WP, nic nechápaje, to s radostí vytroubily: „…oni naše potloukli, no ale my jsme jim dali!“ – ovšem všichni vědí, že právě na onom území operují přívrženci IS, které WP označil za „naše“.

Takže otevřeně dali světu na vědomí těsnou spojitost IS se zemskou elitou USA. Ovšem, v důsledku toho se mění veškerý politický systém. To znamená: – jakmile se dáš do spolku s IS, tak ti začnou zahraničně-politické problémy všude . Takže sestřelovat jejich letadlo už není vůbec nutné, protože oni to vlastně udělali za nás a sami vytvářejí Rusku spojence – stačí toho jen využít. A dál klidně a opakovaně poukazovat na spojení USA s IS. Konflikt s Katarem byl pokus o přehození IS na Rusko. My jsme zareagovali normálně, takže jim to nevyšlo, zato my jsme dostali přístup ke katarské ropě a plynu…

 

*) Igor Šuvalov (1967) – místopředseda ruské vlády, Michail Abyzov (1972) – ministr bez portfeje. Oba miliardáři.
**) Narážka na interview s Megyn Kelly a  Putinovu zmínku o neměnnosti americké politiky bez ohledu na to, kdo je
       právě prezidentem „…pánové v tmavých oblecích a černých kravatách… – jsou ti, kdo říkají, co ano a co ne“.
***) Andrej Starikov – ruský spisovatel a politik – mluvčí politické strany „Velké Rusko“

 

Přeložil:           – 170623

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

37 reakcí na Tlačí Navalnyj Medvěděva vzhůru …?

  1. jaa napsal:

    Dík za vyhledání a překlad. Taknějak se to hezky skládá…

    To se mi líbí

  2. strejda napsal:

    To je úplně jiný komentář, než jaké na nás prší z tisku. Díky za překlad.
    Stále více a více a více se potvrzuje význam dnešní přelomové doby. Spíš to tušíme, než si to reálně uvědomujeme v celém rozsahu. A vůbec si nedokážeme představit budoucnost v horizontu desetiletí.
    Pro nás ve střední Evropě probíhá několik zcela zásadních procesů o jejichž příčinách a důvodech téměř nic nevíme. Odkazovat na hlouposti a zabedněnost politiků je možné, pravdivé ale vlastně k ničemu. Existuje tu obrovská snaha u změnu etnickokulturního prostředí a nevíme proč, jaký to má mít význam. Snažíme se zbrojit stále více a vlastně nemáme žádného nepřítele. Jen blázen může brát v potaz předváděné argumenty. Je tu cizí a vzdálená země, která sílí a mohutní a stává se ekonomicky nejsilnějším jednotným státem světa. Státem s několikatisíciletou historií. A jak píše Pjakin, naše ekonomika vzkvétá i za pomoci prostituce, narkoobchodu a virtuální ekonomiky. Nemáme a nikdy nebudeme mít práci pro všechny lidi a přesto prodlužujeme odchod do důchodu. A lze do nekonečna pokračovat.
    Je zajímavé být při tom, vzhledem ke smrtelnosti je ovšem vtíravá otázka k čemu nám to bude dobré.

    To se mi líbí

  3. Cech napsal:

    Snažil jsem se již několiktát prezentovat ten zásadní rozpor, který podle nás, je pro Putina neřešitelný.
    a) Standardně námi pomocí Gorbačova založená opozice, jejímž současným vládním reprezentantem je bezesporu Medvěděv.
    b) Zbytky KGB zoufale se bránící námi již desetiletí plánovanému rozdělení Ruska na malé a proto námi bez problému ovladatelné státečky(oblasti či gubernie to je nám naprosto jedno) jejímž představitelem je Putin.
    Každý by se měl sklonit před obrovskou vůlí a pracovitostí V.V. Pjakina ale bohužel, je to málo pro to aby odvrátil námi v Rusku plánovaný záměr.
    Jeho počínání má stejný efekt jako když my v Sírii sestřelíme syrské nebo třeba i ruské letadlo a Rusové vyhlásí jak všechny ve vzduchu sestřelí, my chvíli počkáme a za chvíli jim sestřelíme další letadlo nebo zlikvidujeme na nás útočící kolonu tanků aj. .
    Pjakin se snaží svým PR působením obrousit hrany a zamlžit stále pokračující rozpad Ruska.
    Ten zásadní stavební kámen, který jsme položily a žádný Putin jej prostě neodvalí, tak ten popsal již mnohem dříve poslední sovětský vůdce Michail Gorbačov, naprosto jednoznačně definoval jaké demokratické změny v Rusku jsou pro nás přijatelné. Proto také bez nich a bez našeho souhlasu nemůže Rusko ve světě uspět.
    Za nás náš postoj vůči Rusku definoval známý americký ekonom a spisovatel, laureát Nobelovy ceny za ekonomii Paul Krugman.
    „Zkorumpovaný ropný stát bez měkké síly“.
    Pouze praxe může ukázat zdali jsme při kalkulaci našeho plánování na rozdělení Ruska něco opoměli a bumerang se vrátí se svoji smrtelnou silou, nebo si na rozpad Ruska ještě pár let počkáme a máme navždy vyhráno.

    To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      Ach ano.
      Ono už jich tam pár těch, co si byli jisti, že táhnou na krachující stát bez měkké síly, dostalo přes držku. Naposledy nadlidé, kteří nám momentálně šéfujou.
      Blbé je, že tentokrát, pokud k tomu dojde, dostaneme přes držku i my.

      To se mi líbí

  4. Hudec napsal:

    U nás prší. Sláva!

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      No jo, je takovej slejvák, že ani nemůžeš přijet do Prahy na víno. A navopak, jak dodal Švejk.

      Při tomhle jsem si vzpomněl, že i Zeman měl při kampani slovenského píáristu
      https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/cssd-si-najala-ficova-volebniho-poradce-stranicke-znacky-netahnou-klicovy-je-zaoralek-33641?dop-ab-variant=&seq-no=2&source=hp

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Bohužel, pro někoho bohudík Robert Žanony je opravdu špička a „Dienstbierovci“ si pravděpodobně udrží ČSSD ve svém područí (změní se pouze Sobotka a nahradí jej Zadolárek) a následně budou moci společně s ANO spokojeně vládnout jako doposud. Ba co víc pokud se zadaří katolické církvi ten slibovaný Gazdíkův strhující závěr, tak vlastně volby ani být nemusely.
        Vlastně musely, po volbách konečně staronová koalice dosáhne na Q 120 a to bude teprve něco ku zdaru.

        On je opravdu jednička a ODS s komplotem se budou moci zakopat, prostě konečně opravdu zručný manipuloátor a špičkový demagog a také PR specialista na 1*, pro ČSSD je to opravdu záchrana na poslední chvíli.
        Proto také i ANO okamžitě změnilo PR útok na veřejnost (alias samo na sebe) :
        Babiš na tříminutové nahrávce hovoří o tom, že filmový režisér a první polistopadový šéf komunistů Jiří Svoboda měl v březnu 1989 v Moskvě zjišťovat, kdo by mohl nahradit v čele státu Gustáva Husáka.
        „On šel do Moskvy, tam se potkal s nějakým šíleným kápem a lobboval za (Lubomíra) Štrougala,” zmínil Babiš jméno dlouholetého komunistického premiéra, který byl v roce 1988 coby stoupenec reforem uvnitř KSČ odstaven.
        „A ten Rusák mu říká: ‚Václav Havel‘,” dodal Babiš s tím, že tento člověk měl údajně půl roku před listopadem informace o dalším vývoji v Československu. „Jste ho nakoupili, to je dobrý,” měl údajně odvětit Svoboda.
        Takto se vede špičkové PR a „Dienstbierovci“ se domnívají že to samé špičkové PR jako má ANO dostane v podobě Roberta Žanonyho i ČSSD.

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        Je to zvláštní. Nejdřív ČSAD Babiše vyhodí z MF, protože prý konflikt zájmů, etika, korunové dluhopisy a vůbec protože Babiš, a teď by pro změnu ráda, aby Babiš MF řídil dálkově a zavelel svému nástupci. Zbláznil se Zaorálek, nebo se ten Ficův exporadce už začal projevovat a kucí z Lidového domu, co spolu mluví, mu neřekli, co všechno napáchali dříve?

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Zdaleka ne, to se pouze musí změnit scéna loutkového divadla, které organizuje ten nejprofesionálnější volební štáb a musí se přizpůsobit novému nastupujícímu PR ČSSD.
          Zde je nutné podotknout, že propagace ANO pomocí nahrávek na mobilním telefonu, to byl a je úžasný trhák, kde PRLab a její knowhaw je naprosto perfektní, opravdu klobouk dolů před Markem Hančem a jeho lidmi.
          Protože „Dienstbierovci“ si chtěli zabezpečit předčasné volby, kde by vymazali nepohodlné protivníky ale bohužel jim to nevyšlo.
          Proto nyní dostali pro ČSSD konečně specialistu, který nehodlá používat Kalouska jako fikový list a je schopen se postavit profesionálům z volebního štábu ANO na férovku.
          No a je to okamžitě znát, PRlab zareagovala během několika málo hodin a Přibil již není mužem pouze na černou práci proti Babišovi ale i dokumentaristou protikomunistických ekonomických postojů Andreje Babiše.
          Spolupráce zřejmě jak Františka Nachtigalla tak i současného Jaroslava Plesla s PRlab je nyní konečně částečně viditelná.
          Proto také lidovky přes neviditelného psa jasně definovaly :
          “ Zejména ministr vnitra Milan Chovanec by měl usilovat o vyšetření a informování veřejnosti v této věci. Jinak se nevyhne on a ČSSD podezření, že jím řízené bezpečnostní složky zneužívaly pravomoc veřejného činitele, vyškolily, úkolovaly, případně i platily Marka Přibila jako agenta, který soustavným pořizováním nahrávek odposlechů rozhovorů s ministrem Babišem nic získat nemohl, než peníze, kterými by byl dlouhodobě zabezpečen.“
          To je ta komedie kterou umí zahrát s občanem pouze ten nejprofesionálnější volební štáb.
          Tož jsou opravdu dobří.

          To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      U nás už neprší. Ale pršelo celou noc. To byla paráda.

      To se mi líbí

  5. NavajaMM napsal:

    OT:
    Nič celkom nové, ale narazil som na zaujímavý citát:
    “Malým špinavým tajomstvom amerických médií je, že sú všetci v jednom záprahu. Všetky ich vlastnia obrovské spoločnosti. A všetci sú znepokojení finančnými ukazovateľmi. A jediným spôsobom zarábania viac peňazí je predaj väčšieho množstva reklám. Aby sa reklama viac predávala, potrebujú vysokú sledovanosť. A aby dosiahli vysokú sledovanosť, musia byť výbušní vo svojich správach. A vďaka tomuto všetkému sa často vytráca pravda,” vysvetlil bývalý pracovník CIA. (James O’Keefe)

    To se mi líbí

  6. NavajaMM napsal:

    Ešte jedno OT, nadväzuje na nedávny link pána Bavora na veľký protikorupčný pochod, ktorý organizovali študenti na Slovensku.
    http://www.hlavnespravy.sk/latka-protikorupcneho-pochodu-stupa-vyssie-vyssie-organizatori-aspiruju-na-prestizne-zahranicne-univerzity-no-citaju-len-facebook-dennik-n/1050964
    Jeden z hlavných organizátorov priznal, že pôvodne chceli protestovať proti zrušeniu liniek RegioJet a osobne proti šéfovi parlamentu Dankovi. Ale prišli poradcovia z mimovládok a zrežírovali to inak.
    Bez zaujímavosti nie je ani fakt, že dotyčný chlapec má ako hlavný zdroj informácií FB a to, čo mu on hodí na nástenku. Politiku ani nemá záujem sledovať, ani jej nerozumie. Ešte keby tak politici robili nejaké pútavé videá, to by si pozrel.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Proboha, není to nakažlivé? To abychom včas uzavřeli hranice, aby se to nerozšířilo i k nám. Pokud to tedy naopak nepřišlo od nás k vám třeba přes Kocáby.

      Líbí se 1 osoba

    • brtnikvbrlohu napsal:

      To jako chtěli demonstrovat aby je Jančura vozil úplně zadara?

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Neviem, čo vlastne chceli. Namiesto kvalitného RegioJetu dostali normálne štátne IC linky, teda stupeň dolu. A mohol za to vraj Danko, normálne skratkové myslenie.
        Pozadie sporu medzi RegioJetom a Dankom je zhrnuté tu:
        https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/415886-sns-regiojet-klame-verejnost-ide-mu-len-o-dotacie/
        Na prelome rokov na Slovensku znovu zaviedli IC vlaky, ktoré („kvôli RegioJetu“) boli rok zrušené. Teraz sa to otočilo a IC vlaky vraj presadzoval osobne Danko.
        O cestovanie zadarmo v tom nešlo, lebo cestovanie študentov zadarmo v IC neplatí.

        To se mi líbí

        • brtnikvbrlohu napsal:

          O kvalitě Jančurova cirkusu si dovolím dost pochybovat – jel jsem s tím jednou a nikdy více – ještě že jsem tu kosu klepal jen z Hranic do Ostravy a navíc to vnucování „denního tisku“ – fuj. A odvar z kompostovaných bukvic taky nemusím.

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Mno Navajo s tím RJ, je to, zdá se mi nějak divný. Kdo ví možná jsou v tom ne/daňování, nebo nízké daně a státní dávaly do kasy víc. Já jsem se tomu moc nevěnovala, ale jen co vyšlo v Brně ty jeho akce před volbami a nárokovost dotací. Kdo ví jak to skutečně je? Je otázka – jestli to celé nefinancuje vastně stát. a MAJITEL SI DÁVÁ JEN KRÁLOVSKÉ PLATY. Taky ty úvěry u bank… je to všechno to financování nějak divné. a chtělo by to se tomu víc věnovat. Ono už těch zázračných “ podnikatelů“ bylo mnoho, vzpoměla jsem si na to při nedávné zmínce na toho taky brněnského podnikatel.. dalšího .. jak jeho vila chátrá a tak pod,.jistě pro cestujícího to může být zajímavé, ale z národohospodářského hlediska mi to připadá spíš na nulu.
          je to taknějak divné… a nemám náladu to rozpétat… čas ukáže.

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Pani jaa, to RJ neriešim. V súvislosti so študentami ide len o to, že boli zvyknutí na určité spoje (možno je aj druhoradé, že zrovna RJ) a zrušili im ich, tak chceli protestovať proti vláde. Dali to na FB a tým by to zhaslo, nedozvedeli by sme sa o nich. Lenže sa toho chytili mimovládky – študenti predsa patria do každého slušného prevratu.

            Inak s tými zázračnými podnikateľmi máte pravdu. Robil som niekoľko rokov v ústredí banky a môžem Vám potvrdiť, že poctivo mohol človek od prevratu vybudovať slušnú spoločnosť a dostať sa „za vodu“ (alebo niekoľkokrát skrachovať) – ale určite nie zázračne zbohatnúť. Na také počty neexistuje matematika.

            To se mi líbí

  7. jaa napsal:

    Tak Vám nevím, ale asi budu muset přestat se scifi, a pod. a taky se svou věčnou analýzou. Proč? No po třetím přečtení překladu se mi taknějak začala sumírovat naše domácí paralela.
    Moc jsme to tu probírali- tu divnou změnu chování a hledání příčin – ze známých skutečností> – i pro mne nepochopitelnou Sob versus Bab> Nechápala jsem a nechápu – teda až včil to jaksi zapadá. A opět to vyznívá z kontraprodukci základního směřování Bab. Nic alautr nic nevíme – proč že – ty jeho žvásty proč se dal do politiky . NESEDÍ a nikoho to jak se zdá nezajímá. Ty dílčí „úspěchy !“ jeho panování jsou tak mizivé – a lehce zrušitelné – akorát si to nikdo nechce přiznat nebo se to bojí domyslet.
    Podívejte .- ti dva se znali co se psalo nejmíň 12 let předtím než se sešli u jednoho stolu. V podstatě dvaapůl roku až tři – to fungovalo a pak naráz – @ – ty nebývale drsně a nepochopitelné urážky a osočování z jedné strany a celkem vše v pohodě na straně druhé. PÍÁR vyššího stupně zapracoval se znalostí české povahy – a – …..
    Tak mne napadlo jestli to není vše daleko jednodušší. Pánové se dohodli jak zlikvidovat ˇten zbytek Československa“, jeden čehý – druhý opatrně hot – ale tak aby si moc nezadal a tak moc nesliboval co nemíní splnit. No a ten první za to že dopomůže do sedla druhému – dostane nezrušitelnou sesli v Bruselli a bude z dosahu místní pomsty napálených lidí,. druhej bude – já nic já ukřivděný a donucený muzikant. No a až bude v ykonáno – ten druhý zasedne na stolec nejvyšší gubernie české …… a zase s imunitou a bude co… cipísek. Ten článek jste neměl dávat.

    To se mi líbí

  8. ji5 napsal:

    Bavore, k Vašemu odkazu na Drahoše (8:13) lze dodat, že ten člověk je hňup. Typ, o němž Werich řekl, že vždycky ví, co kdy kdo měl říct. Možná, že někdo někdy Drahošovi rozbije ciferník s odkazem na jeho výrok o právu postavit se režimu (viz Mašíni). To, že by se postavil Gottwaldovi v roce 1948 je vskutku skvělé. Takový hrdina!

    Dokonce i za Sudeťáky pojede a Dalajlámu přijme, když mu to vláda povolí.

    Jeho argumentace, že by u nás uprchlíci, kdybychom jim dali azyl, stejně nezůstali, by měla být dostatečná na to, aby ho diskvalifikovala z jakéhokoli veřejného úřadu.

    Pokud uprchlík azyl dostane (a s ním právo volného pohytu v EU) má nárok na podporu (ubytování, jazykové kurzy, zdravotní péči, pracovní povolení a hledání práce) jen v té zemi, která mu azyl poskytla. Taková podpora podléhá splnění určitých podmínek a není přenositelná jinam.

    Uprchlíci, kteří z Česka odešli jinam, ještě neměli politický azyl. Ta stovka křesťanů z Libanonu měla přijet s českými azylovými papíry. Místo toho jim Chovanec vytvořil podmínky z nichž raději utekli.

    ČR nemusí na svoje území vpustit nikoho, koho nechce, protože jsme cílovou zemí.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.