Vážná prosba o pomoc a spolupráci


Onehdy jsem připravoval jakousi složitější krmi a jako zvukovou kulisu jsem chtěl využít televizní vysílání, které v takových případech vnímám, otočen spíše zády, jako rozhlasovou hru. Na druhém programu ČT jsem těsně před devatenáctou hodinou zastihl večerníček, jehož obsah mě šokoval. Znechucením mi až vypadl vysoký roštěnec z ruky, nůž zazvonil na keramické podlaze a sádlo okoralo jako duše Orbánova!

Děj pohádky spočíval v tom, že se Makové panence dvořil jakýsi xenofobní a homofobní domácí středoevropský český motýl Emanuel. Do děje ale vstoupil nešťastný imigrant, motýl Ibrahim, a začal se Makové panence dvořit. Každý opravdový Evropan, vyznávající ty pravé evropské hodnoty, by Ibrahimovi vyklidil pole a Makovou panenku mu s radostí přenechal, přivítal by Ibrahima s pravdou a láskou, která vítězí nad lží a nenávistí, a poskytl mu nejen panenku, ale i stůl a lože.

Emanuel se skutečně v první chvíli zachoval multikulturně a odcházel. Jeho lidskost ale byla jen hraná, neradoval se z tohoto vítězství nad sebou samým, nýbrž truchlil. Notnou dávku nenávisti mu pak nalila do žil nejvyšší autorita tohoto dílu vyprávění – Měsíc, který právě stoupal nad jakýsi pahorek (nejspíš nacionalistický Blaník). Ten Emanuela přesvědčil, aby se navrátil ke své xenofobii a Ibrahima dokonce označil za motýla tropického, což si lze vykládat jako motýla z teplých krajin, z čehož jako šídlo z pytle čouhá skrytá homofobie, českým Emanuelům vlastní.

Měsíc navíc poťouchle tvrdil, že takový cizinec tu vůbec nemá co dělat. A tak Maková panenka, už už podléhající svůdnému kouzlu imigrantovu, navrátila se do Emanuelovy náruče. Nebohý Ibrahim ostrouhal, jsa Emanuelem nelidsky odkázán do patřičných mezí, a jeho další osud nebyl dětem, sledujícími večerníček, znám.

Je charakteristické, že tento xenofobní až fašistický pamflet, matoucí mysl dětí, spatřil světlo světa v roce 1971, a je tudíž neblahým pohrobkem nelidského komunistického normalizačního režimu.

Proto velmi prosím laskavé čtenáře, aby mi neprodleně poslali funkční kontakt na homofila a multikulturního guru Jandu, s jehož pomocí vysílání takových nepřípustných pořadů pro děti ve veřejnoprávní televizi zamezíme. Ostatně není pochyb, že v tom má prsty Putin, který se nestydí žádného podpásového úderu a cílem jeho zvrhlých metod se už stávají i naši nejmenší. Nepřipusťme to!

P.S.: ČT skutečně takový večerníček ve čtvrtek 23.6.2017 odvysílala. Chápal jsem to jako na obrazovku propašovaný samizdat….. Nebo kouzlo nechtěného, řekl bych možná.

Příspěvek byl publikován v rubrice Krajanovy postřehy se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

35 reakcí na Vážná prosba o pomoc a spolupráci

  1. jaa napsal:

    Njn, Hudče, je vidět, že jste se s dětmi na věčerníčky moc nedíval. Hmm, ale je nebezpečné takhle dávat typy multikulti aktivistům. Sranda je sranda ale bohužel… aktvisti mají omezené myšlení a vzpomeňte na „problémy“ a Mikešem“.

    To se mi líbí

    • Karamela napsal:

      No přesně takhle ve mě taky hrklo. Toho se určitě někdo chytne! A i když mě článek pobavil, je mi smutno na duši, to jsme to dopracovali…

      To se mi líbí

  2. bob napsal:

    Měli by to napravit odvysíláním Pyšné princezny.
    Tuším, že půlnoční království tam je na východě .

    To se mi líbí

  3. strejda napsal:

    Hudče, hezky napsáno, ale musíme zlikvidovat všechny večerníčky. Takový večerníčkový Krakonoš by se měl smažit v pekle za svá nechutná alotria a ta povedená mladá dvojice, nějaká Anči + 1, by si měla uvědomit, že se staví proti volnému trhu a majetkovým právům toho odporného, ale spravedlivého a uznalého hospodáře, bránícího svůj vlastní soukromý majetek.
    Zase to komunistické dědictví a špatná výchova mládeže.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Zde je možné si pouze povzdechnout nad neutuchající komunistickou propagací :
      Trautenberk, Anče, Kuba, hajný a Krakonoš a komunistické pohádkové příběhy.
      Chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, by chtěl být velkým pánem.
      Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný.
      Zde jde naprosto přesně o kritiku buržoazie a zaměstnanci, kteří si neváží práce a stále udávají svého chlebodárce navíc zcela fiktivně vůči současné realitě vždy zvítězí. Z tohoto hlediska je tento seriál více jak nemorální a ješitný Krakonoš-provokatér naprosto nespravedlivý.
      Proto na semináři který se k tomuto pohádkovému semináři pořádal, zazněl jasný a pro dnešní dobu platný závěr.
      Zaměstnej si, Krakonoši, ty neloajální poskoky sám a oni začnou chodit bonzovat ke Trautenberkovi. A ten bude konečně šťastný a najme si nějaký oddanější a naprosto loajální zahraniční pracovníky.

      To se mi líbí

  4. Tribun napsal:

    Hlavně byste si měl posvítit na Mášu a Míšu, to je obzvláště nebezpečný kousek a Janda by se měl celému národu stokrát omlouvat, že to nechává tak a nic s tím nedělá. To v Estonsku jinak stojí na stráži!

    To se mi líbí

  5. jaa napsal:

    šmárjá,

    To se mi líbí

  6. z/a/drátovaný Rosťa napsal:

    Po staru se žít nedá. Hodně pohádek se musí předělat, nejen tato. I ti výše uvedení – Anče, Kuba, hajnej – to je pěkná svoloč, dobrého bydla si nevážící. A nebudeme si nic nalhávat, musíme jít s dobou, jinak nám hrozí ztráta dotací z EU a opovržení západního, demokratického světa. Ještě že ten janda s romancovýma založili tu protiputinovskou agenturu. Za pět minut dvanáct.

    To se mi líbí

    • Tony napsal:

      jo, moc hezká je ta nová krátká pohádka
      mařka řiká
      proč já sem si tu půčku na jahody brala

      a je poučná

      To se mi líbí

  7. Bavor V. napsal:

    Pokud si vzpomínám, tak existuje ještě jeden podobný nevhodný seriál a to o jakési povětrné lesní ženštině Amálii, která o sobě tvrdí, že je víla. Ta zase odhání návštěvníka z Turecka, tzv. Půlměsíce, který údajně zabírá místo xenofobnímu Měsíčku. I zde je potřeba tvrdě zasáhnout.

    To se mi líbí

    • z/a/drátovaný Rosťa napsal:

      Je to prostě pozůstatek socialistické kultury. Jak říkal držitel Oscara a majitel největších parohů v EU pan Menzel: „jsme jen potomci služek a kočích“, takže je pro nás jen velmi těžké stíhat světové trendy vyspělých západních států. Tím, že jsme to vylepšili u Jú a Pehe a především těmi bezpohlavnostmi o Křemílkovi a Vochomůrce ( Vochomůrkovi??? ), na situaci nic nemění. V tomto punktu je kritika zcela jistě na místě.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      A co loupežník Rumcajs? On je to sice zakamuflovaný živnostník, ale všimněte si, že se neustále protiví zákonné vrchnosti – dokonce, ke vší hrůze, knížecí vrchnosti – neplatí daně z příjmu ani z nemovitosti, místo aby řádně platil za vodu Francouzům, drze si bez povolení bere vodu z lesní studánky a vůbec se chová, jako by mu les Řáholec patřil. A pokud si pamatuji, nejméně v jednom díle vyháněl z Řáholce poněkud přerostlého bosého migranta.

      To se mi líbí

  8. Cech napsal:

    Zde je možné doufat že se celkové politické klima v naší rezpublice zlepší protože :
    Politická platforma Spravedlnost a inovace (SPIN) zveřejnila manifest Několik vět 2017, v němž kritizuje současné poměry v Česku a vyzývá ke společenským a politickým změnám.
    Mimo jiné požaduje zařazení Česka do jádra Evropské unie, zrušení pětiprocentní hranice pro vstup do Sněmovny a další celou řadu pro pokrokové směrování Česka nezbytných požadavků.
    Platforma SPIN vznikla kolem lidí z okruhu Kroměřížské výzvy, která si původně kladla za cíl najít vhodného kandidáta na prezidenta. Cílem SPIN je prosadit své nezbytné vize do programů pokud možno všech politických stran. Mezi hlavní programové okruhy platformy patří jak bylo výše vzpomenuto inovace a spravedlnost.
    K prohlášení Několik vět 2017 se přihlásily čtyři desítky lidí. Jsou mezi nimi například hudebník Michael Kocáb, herec a režisér se zkušenostmi v USA Jiří Mádl, advokátka Hana Marvanová, skladatel Vladimír Merta, zpěvák Viktor Dyk, nebo předsedkyně Českého helsinského výboru Táňa Fischerová a mnoho dalších význačných činitelů.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Mně se líbila jedna reakce na webu k té soupisce pozůstalých ve vašem posledním odstavci. Tak ji ocituji:
      „Ta sešlost mi připadá jak o masopustu…“

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        No von_o je to o tom zdali je či není třeba bránit své rodiny, Česko a jeho kulturu atd. atd. .
        Poslanci se ve Sněmovně ve středu dohadují, zda by měli mít majitelé legálně držených zbraní ústavní právo je případně použít při zajišťování bezpečnosti státu. Novela zákona o bezpečnosti má být reakcí na spornou evropskou směrnici o regulaci zbraní.
        Vábnička na voliče, míní Gazdíkův Farský.
        „Stojíme před tím, jestli se připojíme o hlasy voličů, že jim budeme i nadále nalhávat, že za ně svádíme boj, že přijímáme zákon a přechytračíme EU. Nedosáhneme tím ale vůbec ničeho. Přestaňme používat naprosto nesmyslný argument boje svatého proti EU.“

        To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Požadují:
      „Ani peníze cizích, nedemokratických mocností nesmí ovlivňovat politickou soutěž.“
      Nepožadují, aby cizí demokratické mocnosti neovlivňovaly politickou soutěž. Typické pro protektorát či závislé území. O penězích mluvit snad ani nemusí, na to mají ty mocnosti své lokaje a poskoky.
      Tato sebranka nás daruje komukoli, jen aby pomohla svému zničenému egu.

      To se mi líbí

    • bob napsal:

      Dobrej je tam Diag human Kalvoda – to nemá chybu

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Nějak za sklo by je to chtělo dát.
      Vidět by byli, ale slyšet ne.
      Takové panoptikum….
      Já si nemohu nevzpomenout na slova jedné písně:
      Zpívá jí sám Kocáb.
      „Ten si to krááásně, zavařil, nikdo ho neměl ráád, kdyby se tolik nesnažil, akorát………“

      To se mi líbí

  9. oh napsal:

    „..režim, v němž si skvělá zpěvačka musí přepisovat životopis a jemuž je nebezpečný i Ferda Mravenec, mele z posledního. Nebo teprve z předposledního?“ klade si otázku Karel Sýs. A rovnou si sám odpovídá: „Čert a Putin ví!“

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Není lepšího důkazu o zbytečnosti Evropského parlamentu. Ani Jára Cimrman by něco takového nevymyslel, a že to byl nějaký „mistr slepých uliček“.

      To se mi líbí

  10. Asfalt napsal:

    Nechtějte, Hudče, kontaktovat Jandu či jiné pitomce. To, co Vy berete jako absurditu, oni vezmou jako vážně míněné doporučení a návod hodný k provedení. Vůbec by mě to nepřekvapilo.

    Zdá se, že migrantů a zubožených lidí některým připadá stále málo. Další „Slimův omyl“ nebo „Trumpovův vnitropolitický zákrok za mír proti opozici“, jak kdo svými sympatiemi a omluvami zločinů ráčí, na obzoru. USA hrozí syrské legitimní vládě, kterou opět obviňuje z přípravy dalšího chemického útoku proti civilistům. Tentokrát už v předstihu, snad aby nikdo nebyl zbytečně překvapen ( https://www.rt.com/news/394231-us-syria-chemical-threat-kremlin/ ).

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Nechci, ale přesto díky za varování. 🙂

      To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Aniž si to uvědomujeme, blížíme se do polovirtuálního světa, kde nebude znatelný rozdíl mezi skutečností, fikcí a umělou realitou. Protože nic nejde bez testování, občas se musí vypustit zkušební sondy a pak vyhodnotit reakce. Správné by bylo zahájit demonstrace proti tomu hanebnému úmyslu, k čemu demonstrovat až poté, že?
      Svět, jak ho známe, se nám rozkládá v přímém přenosu. To, co platilo tisíce let a na čem se vyvinula naše civilizace, neplatí. Platí pravý opak.
      Dříve se chybně myslelo, že se v cizí společnosti nejlépe asimiluje samotný člověk nebo jeho rodina. Dnes je to naopak, nejlépe se asimilují celé vesnice.
      Co mají tyto dvě předpovědi společného? Jediné, vládnou nám magoři. Nebezpeční, odhodlaní magoři.

      To se mi líbí

      • Asfalt napsal:

        Svět, jaký jsme znali, nebyl zase tak starý. Filozofický pozitivismus, osvícenectví, vláda rozumu a poznání jsou spojeny s novověkem. Ten nahradil náboženskou virutuální realitu. Současné vytváření virtuální reality je tak vlastně jen návratem k poměrně nedávné virtualitě, jen v nové podobě. Zdá se, že důvodem je opět ovládnutí informačního monopolu obdobně jako tenkrát, když informační monopol získala církev. Jen lidé se již neschází v kostelích, ale sledují dnešní prostředky šíření pravé víry a „pravdivé reality“. Rovněž se zdá, že druhým důvodem jsou opět podmínky pro existenci parciálního zájmu, který není zájmem všeobecným. Parciální zájem již není realizován jménem boha, ale jménem svobody a demokracie, kde bůh i svoboda s demokracií jsou jen legitimační opiáty virtuální reality. Oba důvody směřování k nové viruální realitě nastávají po té, co pozitivismus novověku dosáhl svého vrcholu. Je stále zřetelnější, že tímto vrcholem vlády rozumu a vědeckého poznání byl skutečně ten vědecký světový názor a na něm založené společenské uspořádání. Je však samozřejmě otázkou, zda racionální společenský systém mohou provozovat iracionální bytosti.
        Ano, vládnou nám, opiáty podávají a informační monopol provozují nebezpeční odhodlaní magoři.
        Je teď asi otázkou, zda uskuteční své světovládné ambice, zničí planetu, nebo padnou.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Máte pravdu, minulost jsem zjednodušil protože měla stálou kontinuitu. Zpětně lze zjistit jak šel vývoj, který byl postupný. Dnes se jedná o diskontinuitu a o regresi, jak poznamenáváte. Je to kontrarevoluce ve vztahu k historickému vývoji. Pomineme-li otázku času – nevíme kdy – musí zákonitě dojít k nějaké základní změně světa – to je změně života lidské populace. Tu změnu nejsme schopni v současné době pochopit, ba ani domyslet následky. Vzhledem k dosud poznanému, můžeme očekávat, že pro náš styl a způsob života to bude katastrofa.

          To se mi líbí

      • Karamela napsal:

        Nevím, jestli bude fungovat:

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.