Když je někdo blbej, tak je blbej


https://video.aktualne.cz/dvtv/jsem-za-nejvetsiho-nepritele-zivnostniku-neptali-se-stechu-j/r~545fddce559311e7ba1d0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=editor1&utm_term=position-2

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktualitka se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

47 reakcí na Když je někdo blbej, tak je blbej

  1. Bavor V. napsal:

    Překroutit vlastní slova, na to je kádr. A také předvádí, co probíhá hlavami představitelů ČSSD.

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      PROBLÉM JE TAK TROCHU U Vás.Aniž bych ŠTĚCHA OMLOVAL myslím že jsem byl první co na to upozornil jak si nevidí do ust.Politik by měl použivat jasné formulace které se dají těžko vysvětlit jinak,on to řekl tak že to je možno chápat tak jak jsem to chápal já a třeba kočka,ale i tak jak to chápete VY.
      pROBLÉM JE JEN V TOM…….ŽE u politiků ČSSD vždy vyberete to nejhorší,když obdobný výrok o nákém problému ktery se dá různě chápat pronese politik ANO……..JE TO VŽDY od VÁS ŽE skomára se dělá….

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Tato
        Štěch řekl to, co řekl. Zamlouvat to může jak chce, ale řekl to. Že chce všem živnostníkům zvyšovat odvody, aby se jim nevyplácela živnost. Že pak mele o švarcácích a ještě má tu drzost tvrdit, že švarcák si ti lidé volí dobrovolně, tak to už považuji za vrchol drzosti.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          NO KOMENT

          To se mi líbí

        • tata napsal:

          no když si poslechnete v tom VAŠE ODKAZU 1,30Minutou nezakládá se VAŠE TVRZENÍ
          že švarcák si ti lidé volí dobrovolně, tak to už považuji za vrchol drzosti.
          UŽ JSTE HODNĚ nekorektní,nak to začiná být pravidlo…….jako politik je mi Štěch ukradený a rozhodně ho neobhajuji ovšem argumentovat něčím co se dá snadno ověřit je hodně pod hranou

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Poslechněte si v min. 6:20 a dále.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              TO myslíte vážně?to nemužete za žadnou cenu obhajit .V 1,30 JASNĚ mluví otom že jsou i nuceni to co uvádíte v 6,20 řiká jen že to co mluvil se týká jen té skupiny okolo černoty a že není spravné a poctivé proti těm co platí vše a stím se dá jen souhlasit……no todle se okecat nedá,muže člověk uject napsat hloupost ale je to zbytečné………každy si to muže pustit

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tedy tato, jestli jste neslyšel, jak říká, „pokud tito lidé se musí uchylovat k tomu, že neplatí…“, „že tito lidé mají asi slabé ekonomické výsledky“(?), „kdyby byli schopni řádně zaplatit daně a pojištění, tak by asi nedělali to co tady dělají“, „jsou někteří lidé, kteří si tuto formu života zvolili protože je pro ně výhodná, samozřejmě jako OSVČ mají svůj vlastní režim, a přitom jejich efekt výnosu té práce je minimální“, „Já jenom říkám, že by stát, vláda neměli umožňovat, že by to pro někoho bylo tak výhodné, že se bude vyhýbat těm oficiálním formám zaměstnávání nebo podnikání“, pak už nevím, co jste kde slyšel.

                To se mi líbí

            • tata napsal:

              ANO ale tp platí jen pro ty co dělají na švarc……jasně řiká na začátku že mnozí jsou na ten švarc donuceni a na co poukazujete je jen rozvedení o švarc a stím já souhlasím a měl by každý poctiví podnikatel………proč by mělo být že někdo to muže obcházet a někdo to musí platit v celé víši

              že tito lidé mají asi slabé ekonomické výsledky“(?), „kdyby byli schopni řádně zaplatit daně a pojištění, tak by asi nedělali to co tady dělají“, „

              co je na tomto nerozumné……..bud to dělám že jsem podvodnik a chci ze státem vychcat nebo to dělám že okolnosti mě nutí……..zde by se asi muselo postupovat připad o připadu ALE ta první situace je jasná a ta druhá je na debatu ale v zásadě jak k tomu přijdou ty co platí vše?

              nezlobte se ani kousek co jste dal nepodporuje Vaše………..Že pak mele o švarcácích a ještě má tu drzost tvrdit, že švarcák si ti lidé volí dobrovolně, tak to už považuji za vrchol drzosti.
              upravuje te si to jak chcete,opak je pravdou

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tato
                poslední pokus, pak to fakt vzdávám a myslete si co chcete. I o mně. Je mi to (Martin c.) Putna
                1. švarcák není nikdy dobrovolná volba. Ke švarcáku jsou ti lidé donuceni. Každý z nich by radši dělal na HPP než na švarcák.
                2. existuje skupina, která by se tomu mohla podobat, ale tam je to zase jinak. Jak příklad uvedu automechanika. Protože i doma ve své garáži či dílně opravuje auta, tak si raději udělá ŽL, aby jej nikdo nechytil na neoprávněné podnikání – tedy černotu. A pak tedy dělá i pro původního zaměstnavatele na fakturu. Ale to už není švarcák, protože dělá pro vícero zákazníků. Podle požadavků všech těch zákazníků. Takže to nejen že není žádný podvod, ale navíc ten živnostník legalizuje svoje domácí podnikání.
                Další skupina neexistuje. A protože ani vy ani Štěch nevíte nic o podmínkách podnikání, tak u vás to omlouvám, ale Štěch by měl držet hubu a ne rozvíjet své fantasmagorie o něčem, o čem nic neví.
                Jestli tohle ještě nechápete, pak vám není pomoci.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                ANO O ŠVARCU NIC NEVÍM…….napsal jsem jako první že politik by měl přemýšlet a že toto co ŠTĚCH ŘEKL neměl vypustit z ust.
                KDYBYSTE NAPSAL že neví co plácá v pořádku,ale věta………….že švarcák si ti lidé volí dobrovolně, tak to už považuji za vrchol drzosti.

                to je prostě vycucano z prstu………v 1,30 jasně řiká že má informace že jsou k tomu tlačeni v 6,20 jen upřesnuje ,spekuluje že to dělají že nemají jinou možnost

                mě zase není putna když někdo jasně převrací věci………..to že to říkat neměl jsem nikdy nespochybnoval………významu slov ale rozumím

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                tato, je to marný. On nespekuluje, že to dělají, že nemají jinou možnost, ale že chtějí šidit stát. Jen si to poslechněte pořádně. Nebo vám to ještě jednou nakopíruji:
                „že tito lidé mají asi slabé ekonomické výsledky“(?), „kdyby byli schopni řádně zaplatit daně a pojištění, tak by asi nedělali to co tady dělají“, „jsou někteří lidé, kteří si tuto formu života zvolili protože je pro ně výhodná, samozřejmě jako OSVČ mají svůj vlastní režim, a přitom jejich efekt výnosu té práce je minimální“, „Já jenom říkám, že by stát, vláda neměli umožňovat, že by to pro někoho bylo tak výhodné, že se bude vyhýbat těm oficiálním formám zaměstnávání nebo podnikání“,
                Tady to máte pěkně natvrdo. Žádně, že nemají jinou možnost. Prostě podle Štěcha nechtějí, je to pro ně výhodné. To opravdu chcete tvrdit, že tohle neřekl?

                To se mi líbí

  2. jaa napsal:

    Já nechápu PROČ BY SE JEJ MĚL NĚKDO PTÁT JAK TO MYSLEL. Jako bývalý odborář by měl mluvit jednoznačně. nikoliv mlátit a blbě prázdnou slámu jen aby zaujal. Holt co zasil to sklízí. Zlobit s e může jen na vlastní povýšenost.

    To se mi líbí

    • tata napsal:

      TO SOUHLAS……..TO JSEM TÁKÉ NAPSAL…….OVŠEM tímto trendem by měl člověk posuzovat i politiky kterým fandí…………Překroutit vlastní slova, na to je kádr. A také předvádí, co probíhá hlavami představitelů ČSSD.

      on to řekl tak že to co říká je možné,bavil jsem se o tom s plno lidmi,někdo to chápal tak někdo tak ja osobně to chápal že to je zatočit s černotou……..přesto ho kritizuji že dal prostor to chápat jinak to by politik neměl nikdy udělat obzvlášt v takové době by si měl 3 krát rozmyslet co plácne……….a žádná že to je špatný politik

      To se mi líbí

  3. z/a/drátovaný Rosťa napsal:

    Šéfsenátor dostal kartáč od spolupasažérů na oranžovém Titanicu a tak bude vysvětlovat a vysvětlovat a …… stejně to nezachrání. O jeden lapsus víc nebo míň už nehraje roli, takže jestli ta čára ponoru je pod vodou metr, nebo dva, už nehraje až tak velkou roli. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci a jak ta jejich věrchuška šlape vodu s vidinou ÚP už před Mikulášem, člověku je z nich až nevolno. Mě nejvíc vytáčí, jak prndají například o navyšování důchodů a už nevidí, že na navýšení o pár kaček okamžitě zareaguje cena potravin a navýšení nájmů, takže kačku dostane, tři vydá. Bordel na kolečkách.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Hmm, já jsem jenom zvědavá, jestli to senátorům dojde – jak jim dělá ostudu – a všem bez rozdílu a jestli jej neodvolají. Na takovém postu by měl být nezávislý a soudný člověk – nepoddávají se módě a potřebě se zviditelňovat – ač-li to už nebyl takříkajíc zkušební balónek – co si bude moci dovolit až bude kandidovat ne prezidenta. A že se bude snažit – tomu věřím>

      To se mi líbí

      • z/a/drátovaný Rosťa napsal:

        Ten může kandidovat na co chce. Je otázka, co na to volič. Tam bych si s přítulností a obdivem k dané personě nebyl až tak jistý.

        To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      myslet si,že navyšování důchodů má vliv na okamžité zvyšování nájmů a cenu potravin,dokonce až tak,že 1:3,……………to chce ale hodně velkou představivost.

      To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      Domnívám se, že důchodů určitě ne, ale mezd ano. Můžu soudit dle letité zkušenosti se zvyšováním mezd v pravidelných intervalech ve firmě s celostátním významem a na to reagujcím okamžitým zvyšováním cen v blízkém okruhu jejího působení a to i tehdy, když Kalousek důchody na několik let zasekl.

      To se mi líbí

      • z/a/drátovaný Rosťa napsal:

        Tím hůř pro důchodce, kterým kalous přitáhl smyčku. Já jen upozorňuji na to, že na přidání nějaké kačky k důchodu okamžitě zareaguje jeho „spotřební koš“ v koloniále a majitel domu nájmem. Nic víc, nic míň. Proto nějaké chlubení, že se jim přilepšilo je plácání nesmyslů od politiků, kteří mají lidi za blbce.

        To se mi líbí

  4. tata napsal:

    proboha to by se museli odvolat všichni a né jen senátoři,né že bych ho obhajoval ale musím se pozastavit nad tím……… Na takovém postu by měl být nezávislý a soudný člověk –
    ONI ty ostatní jsou jiní

    To se mi líbí

  5. Ahele napsal:

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Jaroslav-Ungerman-Starsi-veri-Babisovi-protoze-uz-neco-zazili-Probiha-spekulace-s-cenou-masla-EET-je-uspesna-zde-mam-cisla-Kalousek-prebijel-CSSD-492912
    Ungerman k úspěšnému EET, úspěšné současné vládě,………….!
    A jemu jsem nakloněna věřit, protože to je ten, který v r. 2008 (ještě s jedním ekonomem) za odbory téměř přesně odhadl propad HDP, když se v té době Kalousek s Topolánkem tak nehorázně sekli.

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      svět se zbláznil,

      odborář obhajuje miliardáře,vidí na něm jenom plusy a poukazuje na chyby socanů,na kterých vyzdvihuje mínusy.

      jejda,jak já si přeji aby ANO získalo tolik hlasů aby sestavilo vládu bez koaličních partnerů a naordinovalo nám podle hesla ANO bude líp ty správné miliardářské,hustě pravicové, kapky.
      jinak se ta naše českomoravská Šípková Růženka nemá šanci probudit.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Já zírám. Levicový podnikatel 😮

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          to byla podpásovka a dávám minus

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            a čtenáři plus

            To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Dejte si co chcete, ale hlavně si pročistěte uši.

            To se mi líbí

            • z/a/drátovaný Rosťa napsal:

              Proboha, vždyť se s tím tatem nehádejte. To je pod Vaši úroveň. Se zabejčenými lidmi to přece nikam nikdy nepovede.

              To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              už jsem si ten rozhovor poslechl dvakrát,Štěch mluví jako „ani ryba ani rak“
              každý si tam může vybrat co mu vyhojuje.

              vám ale unikla z toho rozhovoru ta nejdůležitější část,kde hovoří o tom,že je zpracovaná studie,ale nebyla zveřejněna.

              tuto studii si nechalo zpracovat ministerstvo financí,vím to,protože se o tom psalo.
              následně to ale přehlušila ta rošáda okolo eet,takže studie je prozatím u ledu,aby toho narovnávání nebylo až tak moc naráz,to by už mohlo mít sakra vliv na počet voličů ANO.
              to už by se týkalo desítek tisíc lidí,i nějaká ta stovka tisíc by z toho mohla být.
              takže raději opatrně,nevystrašit věřící.

              moc bych tedy nejásal nad tím,že Štěch je blbec a že to ukazuje jak ČSSD uvažuje.
              i když s obojím souhlasím.

              protože tato studie přijde na pořad dne,od staro-nového ministra financí,narovnávače všeho možného,kromě páteře.

              že tento ministr bude z ČSSD je asi tak pravděpodobné jako to,že zítra vstanu a opařím se čajem.

              čaj totiž nepiju.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tahle věta mi neunikla, ale dostali jsme se do sporu ohledně švarcáku, takže vše ostatní těžce zaniklo. I to, že „úprava“ odvodů pro živnostníky je dlouhodobým programem socanů. Vždyť Štěch přece neřekl nic, co by bylo v rozporu s linií strany.

                To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          nejsem žádný podnikatel !!!

          jsem pouze živnostník,čili jsem na první příčce žebříku odspodu,o značnou část příček níže než malé a střední podniky,jejichž majitelé se již dají nazývat podnikatelé.

          ale dle Andreje se to správně vyslovuje úplně jinak,“klišé a kecy“.

          „Malé a střední podniky – to jsou klišé a kecy. My potřebujeme podporovat velký průmysl, který tu má tradici“
          ————————————————————–
          kdybych nebyl alespoň trochu levicový živnostník tak o toho mého jediného zaměstnance by se už staral stát.
          11měsíci podpory v nezaměstnanosti a následným přesměrováním do předčasného důchodu.

          zaměstnance nemám kvůli vlastní lenosti,ale kvůli té mé „trochu levicovosti“

          takže ano,levicový,trochu,ale živnostník.

          zírejte,ale ty dveře a svatozář si pro tentokrát odpusťte.

          raději si zazpívejte

          To se mi líbí

      • Ahele napsal:

        čtenáři (9:58) – odborář neobhajuje miliardáře, ale ekonom obhajuje nástroj, který narovnává částečně ekonomické prostředí. A to že poukazuje na chyby socanů? A proč ne, když je udělali?. Zavedení EET Babišem je jedna z nich, protože se o tom mluví léta, už dávno předtím než jen Babiš vůbec pomyslel, že se vrhne do politiky a že bude minfin. To by se ovšem nesměli pokaždé připo.., když na ně někdo z koalice zadupal a nebo si měli lépe vybírat s kým do ní půjdou. Zároveň však nelze přehlédnout, že tuto vládu považuje za jednu z nejůspěšnějších ne-li nejůspěšnější a podle mne má pravdu.
        Musel to být čert, kdo Sobotkovi nakukal, aby vyvolal vládní krizi.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Něco podobného jsem chtěla napsat čtenáři, ale jsem ráda, že jste to napsala za mě a mnohem lépe 🙂 . A jen chci podotknout, že právě z toho plyne pak to neskutečné překrucování (obhajuje miliardáře, kritizuje pořád ČSSD). Prostě jsou lidé, kteří mají jasný názor na někoho a nejsou schopni připustit, že by to mohlo být v některých případech jinak. Vždyt i na Klausovi se dají, z mého pohledu, najít kladné věci, tedy na jeho postojích k válkám například.

          To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          Ahele,
          většína z vás kdyby neměla tu EET tak by velmi těžko ale našla ještě nějaké ty další klady na celém tom spolku ANO,kromě toho že Andrej kde promluví tam koaliční partnery kritizuje,to je možná pro někoho také kladné.

          stejně tak ty další klady nedokázal najít Ungerman,takže se svezl na vlně EET a aby to lépe vyznělo tak na ČSSD naházel co se dalo,a to až z doby krále klacka(OKD,“nebylo zasazeno do rámce“ a registrační pokladny).
          té ČSSD nepřiznal ohledně EET lautr nic,ani to,že to byl jejich požadavek aby registrační pokladny byly zaneseny do koaliční smlouvy.
          ——————————————-
          s předcházejícím zákonem o registračních pokladnách to bylo takto,poslaneckou sněmovnou byly schváleny v roce 2005,ale se startem od 1.ledna 2007.
          ——————————————–
          toto ale uvedl Ungerman:

          „Zákon se sice ČSSD podařilo prosadit, ale po celou dobu existence vlády právě koaliční partneři, především pak Miroslav Kalousek, nepromarnili žádnou příležitost, aby při koaličních jednáních výměnou za svůj souhlas s návrhy sociálních demokratů nenavrhli odložení platnosti tohoto zákona, nejprve to bylo k lednu 2007, později pak k lednu 2008.“

          Ungermanova manipulace jako vyšitá,jestli ji ostatní nechtějí vidět je to pouze jejich věc.
          ———————————————–
          ekonomy ty já rád,tenhle nás přesvědčuje o tom,že růst inkasa DPH byl téměř 11 procent a že je za tím EET a kontrolní hlášení.
          jiný ekonom nás zase může přesvědčovat o tom,že je to úplně jinak.

          každý si můžeme vybrat co se nám líbí,co nám přijde více pravděpodobné.
          ———————————————–
          tak třeba,jenom ode mě vzrostl výběr v roce 2017 prozatím o 1.038% oproti roku 2016,tak se prozatím radujte.
          na konci roku to zase může být úplně obráceně.
          hra s čísly u DPH je totiž nekonečná.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Hezky jste zmanipuloval manipulaci. Zákon byl schválen ro.2005, ale ten start až 2007 byl vynucen koalou. Původní návrh byl již k roku 2006, což Kalousek a spol. nepřipustili.
            A co se týká toho vašeho vzrůstu DPH. No, všechno je relativní. Stavebnictví zatím moc neroste, ale mně osobně se značně změnila struktura rozpočtů ve prospěch větších akcí. Takže podle mne (jenom mne) stavebnictví roste prudkým tempem.
            A v Řece má voda už koupací teplotu 23st. Pro mne akorát. To, že někdo tam leze už při 19ti a jiný by tam nevlezl ani při 26 (bylo předloni), mne nezajímá. Mých 23st. je rozhodujících.

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              pokud mi nevěříte tak si dohledejte fakta a nespoléhejte se na vlastní paměť.

              poslanecká sněmovna schválila zákon v únoru 2005,s účinností od 1.ledna 2007.

              nic více,nic méně, !!! poslanecká sněmovna schválila zákon v únoru 2005 !!!

              přečtěte si ještě jednou citaci od Ungermana a porovnejte si to s těmi fakty.
              a potom mi zkuste vysvětlit,proč by se měl Kalousek starat o již schválený zákon.

              a zamyslete se nad tím,co podle Ungermana znamená „po celou dobu existence vlády“,když mezi únorem 2005 a červnem 2006,kdy se konaly volby,uplynulo pouhých 16měsíců.
              ————————
              Ungerman

              „Zákon se sice ČSSD podařilo prosadit, ale po celou dobu existence vlády právě koaliční partneři, především pak Miroslav Kalousek, nepromarnili žádnou příležitost, aby při koaličních jednáních výměnou za svůj souhlas s návrhy sociálních demokratů nenavrhli odložení platnosti tohoto zákona, nejprve to bylo k lednu 2007, později pak k lednu 2008.“

              To se mi líbí

    • z/a/drátovaný Rosťa napsal:

      Ungerman a odborářští ekonomové všeobecně měli ekonomické prognózy úplně jiné než vláda. Především daleko přesnější. Z toho, co střílel kalous od boku, mohl udělat pěknou scénku Felix Holzmann, kdyby žil. Škoda, nežije.

      To se mi líbí

  6. Cech napsal:

    Takže ještě jednou a naposled :
    Výše záloh na pojistné ve vztahu k výsledné výši důchodu :
    Vyměřovací základ Základ pro výpočet důchodu Výše starobního důchodu
    1 zákonné minimum 4989 Kč 5768 Kč
    2 dvojnásobek minima 9978 Kč 9136 Kč
    3 čtyřnásobek minima 19 955 Kč 11 751 Kč
    No von je fakt ten Štěch strašně chytrej, bez něho bychom na to zaručeně nepřišli.

    To se mi líbí

  7. čtenář napsal:

    ano,pane Bavore,je to tak,2.místo EET,je to zajímavé,ale jen do té doby než si zjistíte,že hlasování v anketě Zákon roku 2016 se zúčastnilo pouze 360 zástupců byznysu a také to z čeho měli na výběr.
    takže 73 zástupců byznysu poslalo EET na druhé místo.
    tyto nominace a celá tato anketa má stejnou vypovídací hodnotu jako Český lev.

    výsledky hlasování

    % Nominace

    1. 26,4 Bohatství otevřených dat
    (Zveřejňování otevřených dat dle novely zákona o svobodném přístupu k informacím)
    2. 20,3 Narovnání podnikatelského prostředí a zefektivnění státní správy
    (Elektronická evidence tržeb)
    3. 16,4 Veřejné zakázky méně administrativně náročné
    (Nový zákon o zadávání veřejných zakázek)
    4. 16,1 Nové zákony pro podnikatele: Méně znamená více!
    (Malá novela občanského zákoníku)
    5. 15,0 Zrušený zákon, dobrý zákon
    (Zrušení devizového zákona)
    6. 5,8 Podnikatelské know-how aneb dokážeme se chránit před špionáží?
    (Směrnice o ochraně nezveřejněného know-how a obchodního tajemství)

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Máte pravdu, že žádná anketa nemá velkou vypovídací hodnotu. I když víte kolik účastníků a jak hlasovalo, neznáte důvody, které je k jejich volbě vedly. Ostatně k volebnímu průzkumu, který vynesl do volebního boje Velkohubého Zaorálka se jeho premiant Babiš vyjádřil velice skepticky s tím, že má zjištěno, že ANO má tak 22%.
      Tohle jsem našel na Slepici než jsem zavřel techniku a vůbec už jsem neměl náladu se tám zabývat.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.