Vize


Jak se blíží volby ohání se kdekdo nějakými vizemi. A to nejen hospodářskými, ale i presidentskými. Jenže hlavním pojítkem těchto vizí je Antizeman a Antibabiš. Kdekdo se předhání nabídkami svých vlastních kandidátů. Problémem těchto nabídek ale není ani Zeman ani Babiš. Problémem je prostý fakt, že nabídka vyčpělých politiků pro vedení státu či nedůvěryhodných osobností pro Hrad těžko může zaujmout běžného voliče. Žádná tvář, která by mohla opravdu oslovit tolik voličů, že by byli ochotni dát jim svůj hlas. O voličkách nemluvě. I nadějný Robejšek zapadl do politických klišé současné doby.

Takže tu zbývá opravdu jen ten Zeman a Babiš.

Četl jsem titulek článku, který měl zatratit právě Babiše. Prý lidé nemají rádi ukřižované, ale rádi křižují. Současné volební preference vypovídají o něčem jiném. Autoři podobných sloganů patrně zaspali dobu a nesledují, co se ve veřejnosti mimo Prahu a mimo mainstream vlastně děje. Že lidé už mají dost obelhávání ve jménu neexistujících ideálů. Všechny ty vize, které představují osobnosti s profláknutou minulostí, těžko mohou zaujmout nějakou důvěryhodností.

A zajímavé vyjádření Jiřího Zimoly k rozdílu mezi ČSSD a ANO:

Velmi kriticky pak také odpověděl na otázku rozdílu mezi ČSSD a hnutím ANO. „Donedávna jsem si myslel, že my jsme demokratická strana, v níž se diskutuje a mohou v ní zaznívat i kritické názory bez obav o budoucnost takových odvážlivců. A hnutí ANO že je naproti tomu stranou jednoho muže, kterému se neodmlouvá. Teď už si tím rozdílem nejsem tak jist,“ řekl. Ve straně už podle něj existuje opozice jen jako podzemní odboj. 

A tak zbývá Babiš a Zeman. Babiš jako velká neznámá a Zeman jako naopak dobře známá postava s očekávatelnými postoji. Bez vizí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktualitka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

60 reakcí na Vize

  1. Rosťa napsal:

    Do ledna příštího roku se můžeme těšit na pravidelný přísun té největší špíny, která se dá ze septiku vycucnout lejnocucem. A bude to jen ve formátu anti ( Babiš, Zeman ). Vystřízlivět po tuto dobu bude jen pro opravdu otrlé jedince. A to mně už druhý rok pomrzlo všechno zkapalnitelné ovoce.

    To se mi líbí

  2. tata napsal:

    TO JE FAKT……..BYL jsem také v Rusku v době Gorbačovovi ČASTEČNÉ PROHYBICI,ALKOHOL se směl prodávat jen na určitých místech a to od 17 do 18 hodin.BYLO to na přelomu této události.NEŽ jsem jel na cikliku co bylo 3 měsice tam 3 neděle doma,nakoupil jsem cukrátka dětem čokoládové hlavně,byli opravdu vyborné všude jich bylo haba kuk,doma se o ně rvali.SLIBIL jsem že jim přivezu více,chyba lávky.VŠE kde byl jen náznak cukru definitivně s krámu zmizelo ale opravdu.Naše základna bylo to vždy taková dřevěná vesnice cirka 500 lidí….vše se vozilo s ČESKA……Takže protože to začal byt vyhodný artikl,začal příděl 3 piva na den lahev vina na tyden,kořalku už si nepamatuji…..kamiony to nestačili zavažet

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      jen jestli ste nebyli větší vochlastové než Rusáci 🙂

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        já né ale kolegové zdárně soutěžili…..jednu perličku…….protože pivo a tvrdé nepil jen víno to už ani dnes né,jsem hnusný abstinent…..proto jsem byl i černá ovce v kolektivu.
        no kolegové měli problém s přídělem a tak kupovali tu jejich samohonku…..jedno sehnali asi 3 litry a dělali mejdan shodou okolností vedle mé cimry a měli málo skleniček,takže si půjčili můj hrníček…….měli nákou samohonku s řepy na hon to smrdělo,lili do toho citronek….po vracení hrníčku ,hrníček měl lehce naleptanou glazuru…….tak si můžete představit co to bylo za sajrajt…..nechápu že to přežili…..jo já bych mohl psát paměti co jsem všude zažil

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Přežili? Znáte jejich další osudy?

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            no PÁR LET SEM JE VÍDAL…….pak jsem odešel k jiné firmě do zahraničí….až na to že někteří byli už alkoholici .BEZ alkoholu hned ráno už nefungovali…….to přežili kupodivu

            To se mi líbí

  3. Zdeněk napsal:

    Nejsem si docela jistý, zda neudělením abolice chomutovskému střelci Zeman neohrozil své budoucí volební vítězství. Po milosti Kájinkovi, která je propírána kdekým by jej asi národ volil manifestačně.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      chomutovskému střelci??? = mimo koridor

      To se mi líbí

      • Zdeněk napsal:

        Chápu, Máme patent na ironii. Sorry.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          tak teď jsem o dva koridory jinde, a proč sorry? Myslím to vážně, fakt

          To se mi líbí

          • Zdeněk napsal:

            Tak už naprosto mimo mísu. Čeština je nádherný jazyk. Podle ní a ministra Chovance v republice máme 12 migrantů (azylantů). Když se nám ovšem vzbouřili azylanti (migranti )v zařízení které je schopno jich ubytovat přes 200 a je jich tam pouze 56, tak se o tom taky dlouze nepsalo. Jaksi samozřejhmě se předpokládá, že půjde vyjednat jejich návrat do země původu. Ježkovy voči.

            To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              jazyk? nejde náhodou o počty? Co mají slova azylanti a migranti společnýho z češtinou. Tu pouhout záměnu dvou slov přece dokážete prohodit v každým jazyku a smysl bude furt blbej, nebo alespoň pro blbý
              … ale docela se tady s Váma dobře povídá, neb oba netušíme vo čem, žejo!

              To se mi líbí

  4. tata napsal:

    Takže tu zbývá opravdu jen ten Zeman a Babiš.
    Nezlobte se ale zasadně nesouhlasím stím BABIŠEM.ted je nejduležitější otázka imigranti.
    není duležité co si myslíme rozdilně o jeho s mé strany že je defakto stejný co současný ,jen neměl čas se vyvrbit.Váš postoj je jasný ale vtomto to není duležité.
    Co je jasné že má vstřicný postoj ,respektive není to člověk který by to kategoricky odmital…..když už volit někoho musí byt zasadně proti a to on není………bohužel proto vyznění članku a hlavně té větě virtualní palec dolu

    To se mi líbí

  5. blbíš napsal:

    Bavore, to se Vám tedy nepovedlo uknohnit, to nebudu ani vochutnávat!

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      uklohnit

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Je to můj názor a skutečně tu nevidím jinou variantu. I když vím, že to není nic doobrého. Ale třeba se opravdu někdo objeví jako Deus ex machina. Zatím ale nevidím nikoho. Opravdu nikoho, kdo by mohl úspěšně zasáhnout do bojů o premiérskou sesli i hradní trůn.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Vaše putika, náš stůl, využil jsem jen právo hosta odmítnout nabízený jídlo, nic víc.

        To se mi líbí

      • nitram.r napsal:

        Tak to já vidím. Po volbách do PS p. Babiš premiérem, před volbami presidentskými přenechá premiérské křeslo svému nominantovi a vyhraje Pražský hrad. Nepředstavitelné? Právě jsem otevřel Overtonovo okno. Možná by to nebylo až tak blbé, jak to vypadá.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Tomu nevěřte. Že by pustil řídící sesli před kladečským trůnem? To podnikatel neudělá. Otázka je, jestli vůbec bude tím premiérem. Já mám spíše obavu z jiného obsazení: premiér Sobotka, minfin Kalousek, zamini Hermann, školství Fiala. A to vše s podporou Filipa.

          To se mi líbí

          • nitram.r napsal:

            Milý Bavore, kdyby úřad presidenta byl jen „kladečským trůnem“, řadě lidí vč. odejitého velvyslance USA by např. p. Zeman nevadil. Jeho pravomoci, jen některé např. : jmenuje předsedu vlády a její členy, (ty tedy na návrh předsedy), jmenuje bankovní radu, může vyhlašovat amnestie, zastavovat trestní stíhání, jmenuje vyslance ČR, soudce všech stupňů, profesory VŠ a především má ABSOLUTNÍ BEZTRESTNOST na vše, co činí, i činil. Že zastupuje stát na venek, je vrchním velitelem atd. má také jistý význam, Takže fakt pane Bavore věříte vytvářenému mýtu „KLADEČE VĚNCŮ“.
            No možná se mýlím, ale kdybyste měl majetek odhadem 100 miliard Kč, chtěl byste ještě každý den jezdit do Strakovky a řešit prkotiny (ze svého úhlu pohledu), anebo řešit z výše svého TRŮNU koncepce, např.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Myslím, že podnikatel je zvyklý řešit právě ty „prkotiny“, bez kterých mu firma nejede. A přece jen rozhodovací pravomoc premiéra je větší než u presidenta. Ten sice má nějaké jmenovací možnosti, ale hlavně je jen representant bez „portfeje“. Nic pro podnikatele. Snad až v příštích volbách.

              To se mi líbí

          • oh napsal:

            Snaha by tu prý byla, myslí si Zvěřina z Lidovek. Přehlédl ovšem ještě jednu možnost: po volbách budou sliby slavnostně zapomenuty a pojede parlamentní „byznys as usual.“

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Stejně si myslím že řešíme neuskutečnitelné. Aby mohl být premiérem musel by získat aspoň 110 mandátů. Pro jistotu. Předpokládám že víc než 5 poslanců se koupit nedá. Jinak se proti němu spojí všichni co tam budou sedět.

              To se mi líbí

  6. oh napsal:

    Kalousek povolal zpět do boje starého zbrojnoše přezdívaného kníže, co má k lidu blíže a hodlá volby přinejmenším v Praze vyhrát. Slibuje přijetí eura, dvojnásobně vyšší výdaje na armádu, výrazné snížení sociálního pojištění nebo největší reformu školství od dob Marie Terezie.
    To abych se začal opravdu bát. 😦

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      kdyby se musel živit jako Arnoštek v Rozmarným létu a vylezl by před lidi na svých štacích s takovoudle, tak by ho to brzo přešlo, protože by všude dostal na držku. Ale holt v Praze mu to furt vychází, tak by byl blbej, kdyby takovou živnost měl zabalit, né?

      To se mi líbí

  7. jaa napsal:

    Taky mám vizi – přiznám se že doufám -že blb ou. . V důsledku po vizí výše popsané, mi furt vrtá v makovici.. proč že byla ta noční projížďka v půjčeném superautě cajtů nabídnuta, popř. kdo v ní měl/mohl – dle zveřejněného protokolu vlastně sedět. Hmm Asi budu muset přestat číst detektivky a sci-f

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Ukázka vozu byla nabídnuta po večeři prezidentově doprovodu. Podle zákona však civilista Kruliš neměl v policejním voze co dělat.

      „Nařízení ministerstva vnitra číslo 33/2011 stanoví, že v dopravních prostředcích mohou být přepravováni jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů,“ sdělila ČTK mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.11 stanoví, že v dopravních prostředcích mohou být přepravováni jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů,“ sdělila ČTK mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

      😦

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        no co, svezl se? svezl! leží v nemocnici? leží! vyšetřuje se? vyšetřuje… takže vše OK.

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Myslíte, že někdo naplánoval i mozkovou příhodu toho řidiče?

      To se mi líbí

  8. blbíš napsal:

    Bavore, ten „Váš“ Babiš je, ve vší úctě, už votravnej. Copak Vám nedochází, že ve svý „partaji“ je zatím trpěnej a že je především hlídán (pro jistotu) z obou stran těma neskutečnýma kreaturama. Jakmile se Babišovi podaří s pomocí koblihů vyhrát volby, tak mu ti jeho šviháci daj hned nůž na krk a položí mu dvě celkem jednoduchý otázky:
    S NÁMA, nebo PROTI NÁM!!!
    A protože není ani náhodou Míra Dušín, tak mu hned dojde na tom jeho Čapím hnízdě, že má na výběr pouze dvě varianty – pokračovat v dobře zajetým byznysu, nebo vartovat v teplákách vod zdi ke zdi. Dám boty, že to ví, či alespoň tuší, proto ta jeho nemastnost, neslanost. Je zvyklej hrát s více kartama a myslím, že s tím už i počítá. Lidem jako je von totiž nebyla dána možnost bohatnout jen tak pro nic za nic, to se děje jen v pohádkách, tak si už sakra dejte říct a napište raději něco vo Vašich kachnách, to alespoň potěší tady všechny!

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      … a věřte, že až bude na Čapím hnízdě o tom rozjímat, že si na Vás/nás ani nevzpomene, jsme totiž pod jeho rozlišovací schopností!!! To není chlápek do nepohody!

      To se mi líbí

      • Laco G. Mlynář napsal:

        Podle čeho soudíte, že není do nepohody? Já mám opačné info přímo od zdroje.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          tato, žádnej člověk…… vono to s těma zdejšíma „přívržníkama“ Babiše není tak horký, jak tvrdíte, vemte to tak, že to maj jako Vy, jsou bezradný, naštvaný, zklamaný a používaj holt ty „nohy“, co někde tady zmínil Bavor! To je asi tak vše k tomu Vašemu zdejšímu fanatismu, není to nic světobornýho, voni to Babišovi stejnak nehoděj, jen je sere všechno to předvádění kolem… jestli to asi tak stačilo?

          To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          podle lhaní, Laco, z lhaní!

          To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          z Projednávalo se (pozn.: ve vládě=MIGRACE-MIGRANTI) v utajeném režimu,takže:
          1.Ch lze a já nemůžu říct, jak to je.
          2.Asi spáchal trestný čin podle par.317.

          https://www.novinky.cz/domaci/439438-ministri-vnitra-a-spravedlnosti-jsou-v-otevrene-valce-nadavaji-si-do-vitacu-a-lharu.html

          Tak tady, přátelé, máte jednoho šviháka z toho mnou vzpomínanýho Babišova panoptika!!! A ještě je tak blbej, že nám vzkazuje, že tu problematiku vedou před lidma v režimu utajené(a to ani nechci vědět, odkud to maj přikázaný, nebo kdo to ptákovinu utajování vymyslel).

          Kurňa, co ještě musej, Laco, proboha udělat, abych nedostával otázky typu:
          Podle čeho soudíte, že není do nepohody? Já mám opačné info přímo od zdroje.?
          Vopravdu Vám stačí nějaký informace vod zdroje, i když Vy sám si můžete vosahat Babišův svět milimetr po milimetru, abyste prozřel! Fakt, to nechápu! Nebo to mám chápat, že kdyby neměl ty svý boyss, tak by byl teprve tím prvým chlápkem do nepohody?.. a všimněte si, prosím, bez jedinýho smajlíku,

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            jestli bychom si nejdřív neměli vyjasnit význam slova „pohoda“, možná, že v tom to bude?

            To se mi líbí

      • tata napsal:

        pane BLBÍŠ
        Vy takový člověk s nadhledem a pokouší se o nemožné.Já nevím jak VY ale já jsem si prodělal období určitého fanatismu TETŘEVA.V dobré víře něčemu plně věřit,proto i na jednu stranu chápu,mám tento stav sice dávno za sebou,ted jsem v poloze spíš ničemu nevěřit.S Babišem je to oto horší že svým zpusobem vymetá hnuj desetiletí,proto plno lidí věří že s nákou ideou,nák přehlíží že na to používá stejné metody tudíž vysledek musí být zakonitě stejný jen se to projevý později

        To se mi líbí

  9. Rosťa napsal:

    Babiš se pustil do stavebních úprav většího rozsahu, když provedl přeložku pěnězovodů směřujících do těch „správných“ kapes a přesměroval je jinam. Jestli do státní kasy, nebo k sobě neumím posoudit, nicméně evidentně to vyvolalo extrémní nevoli napříč politickým spektrem. Občan volič čumí jak puk, protože všichni nejen „kradnú“, ale lžou jako když v bakalovizi Venci Flašky někdo otevře hubu. Tolik protichůdných informací za mého života jsem ještě nezažil a ani Léon Cliffton by v tom neudělal pořádek. To je pěkně agresívní boj a asi jde o hodně. A všichni jsou si toho vědomi, protože tu nejde jen o ty penězovody, ale i o slušivé oblečky v ubytovacích prostorech s filtrovaným vzduchem. A podle toho, co premiér vyvádí mně přijde, že neví sám, jestli skončí v Bruseli, nebo na Mírově. A o té čeledi kalouskovitých se ani nezmiňuji. Do toho všeho marasmu ještě panbíčkáři od lidovců lozí Posseltovi do řiti s požehnáním premiéra, z novinářů jsou stále větší hovada a už jen čekám, kdy pražská kavárna vyvolá občanskou válku. To je k zblití. Když tak poslouchám kašpary, co si tituly před i za jménem musí vozit na vozíčku, aby je vůbec utáhli, tak si začínám čímdál víc vážit obyčejných lidí zde na lontě s jejich selským rozumem. No, asi půjdu na ryby. Sice neberou, ale potkám tam normální lidi.

    To se mi líbí

  10. jaa napsal:

    Abyste neměli k dumání málo tož něco přidám.
    https://zpravy.tiscali.cz/stane-se-prezidentem-odborar-zeman-uz-socialnim-demokratum-nestaci-298124?
    I když spíš myslím na Štěcha…

    To se mi líbí

  11. blue.sun napsal:

    Jen si užívejte diskusí, drahé kolegyně a drazí kolegové. Soudě dle dnešní hysterie v rádiu a tisku se blíži nejméně konec světa, možná i vesmíru. A oni přitom jen schválili „protikuřácký“ zákon…
    Mělo bych se s vámi všemi rozloučit, co kdybych to vzhledem k vážnosti situace už nestihlo?

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.