Trochu politické ekonomiky


Uvedu to Babišovými Slepičími kvoky jak šly z asebou

Andrej Babiš‏ @AndrejBabis

Návrh rozpočtu 2018 musí MF předložit podle zákona do 31.5., 5 dnů předtím je připomínkové řízení resortů.

 Andrej Babiš‏ @AndrejBabis

Sumář představ resortů je deficit 100 mld. MF navrhuje 50 mld, podle schváleného výhledu koalice.

Tady je přesně vidět, jak politika zasáhla do ekonomiky. Sobotkovy akce způsobily dost podstatné zdržení tvorby Státního rozpočtu. Místo vyjednávání o výdajích a příjmech jednotlivých resortů tady Sobotka podporovaný Kalouskem a svými „poradci“ předváděl ramena. A s ohledem na krátký čas do konce května, nezbývá novému ministrovi mnoho času na přípravu svých jednání. Podle jeho vystupování to vypadá, že se asi brzy rozkmotří s celou vládou. Prostě nedá a nedá. A to bude problém. To se určitě Sobotkovým ministrům líbit nebude. Možná budou litovat, že na místě Pilného nesedí Schillerová. Takže nezbývá než si přát, aby jmenování proběhlo opravdu rychle. Je to přesně proti Sobotkovým zájmům.

Příspěvek byl publikován v rubrice Černá hodinka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

124 reakcí na Trochu politické ekonomiky

  1. čtenář napsal:

    takže ta nová hasičská auta, školky a školy nebo železnice nebudou.

    fotku usmívajícího se a spokojeného důchodce,který dostává 500,- bude muset nahradit fotka na které bude vyobrazen usmívající se důchodce,kterému Andrej předává extrémně velkou limitovanou ediční dárkovou koblihu,s příbalem pohádky O koblížkovi.

    To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Práve kvôli tomuto načasovaniu rozpočtu nie sú voľby na jeseň dobrý nápad. Alebo by mal fiškálny rok vlády začínať s dátumom jej nástupu a odchodu.

    To se mi líbí

  3. tata napsal:

    Hodně bych se divil kdyby BABIŠ NEVYHRÁL s přehledem,celkem na druhou stranu i dokážu pochopit proč ho mnozí budou volit,nestačil udělat takové darebáctví jako ty ostatní co jsou tam dlouho.Co ovšem nedokáži pochopit to bezmezné obhajování u lidí co znám dlouho a ne ,jenom zde ale i ve svém okolí.No hodně si přeji at se naprosto mýlím ,málokdy jsem se podstatně mýlil v politických věcech a zde si přeji at má pravdu mé okolí a né já. PROTOŽE MÉ míněni o něm je to chytrý hajzl jako KALOUSEK,STÍM ROZDÍLEM že KALOUSEK je obr parchant, Babiš si jde tvrdě za svým biznisem což muže mnohdy být pro lidi co obdivují tvrdý pravicový stát i obdivující.JEDNO je pro mě jasné a pochybuji že se mýlím.Ve věcech co se ted hodně vyčítá BS…..JAKÝ JE SLABOCH se defakto nic nezmění,v tom základním bude muset hrát podle not EU a USA oto víc že vlastní obrovský majetek a aby ho zachoval,nemuže hájit zajmi ČR.Navíc Pepik vyskoč ho nebude zajímat,bude tvrdě hájit zajmi jen úzké skupiny lidí a hlavně svoje.Pro lidi s mým nadhledem jak by měla společnost fungovat nastanou velice špatné roky.Toto si uložím a jestli budu ještě za 4 roky,vsadil bych se že hodně dnešních obdivovatelů hodně vystřízliví.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      nechci být urejpaná tato, ale upřímně – z které vlády po 90 tém, jsme hodně, ale hodně nevystřízlivěli?

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        jaa napsal:
        21.5.2017 (18:55)
        abych pravdu řekl s této…….jasně sem ji volil jako menší zlo,kde mi šlo jen oto aby tam nebyl KALOUSEK.Ano jejich neschopnost ,myslím ČSSD je ještě větší než jsem si myslel,ale splnila přzevše proč sem jí volil.Oproti jiným sem oní neměl iluze ale také ji vyčitám oproti jiným jen skutečné.Po 8 letech zde aspon trochu něco fungovalo,uvidíme co budeme moc řici po 4 leté vládě BABIŠE………já osobně se jí bojím,třeba se budu mylit a nedělá mi problém omyl přiznat

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Ba ne že splnila – jen hooodně slíbila .A to málo co se realizovalo je velmi lehce zrušitelné… bohužel. A ta největší zátěž po minulých .. tak to taky odsunuli… hmm ale v tom lítaj oba dva
          PRAVDU NÁM NEŘEKNOU – proč.

          To se mi líbí

    • Zdena napsal:

      Od koho asi dostal Sobotka za úkol rozložit ČSSD zevnitř? Vyškrtnutí Zimoly z kandidátky je další velký zásek do konstukce ČSSD. Pak není divu, že se pomalu a jistě sesouvá níž a níž. Proto i dřívější členové a voliči této strany jsou na útěku. Někteří z nich přeběhnou třeba k Babišovi a je ubohé jeho současné i budoucí voliče urážet řečmi o koblihách.
      Mne Sobotka se svými poradci taky od ČSSD odehnal, ale kde ten můj hlas napodzim skončí nevím…. Ono už pomalu není z čeho vybírat, i když nabídka bude dozajista rozsáhlá…

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Je to prosté :
        „Nemůžeme se tvářit, že to nevidíme. Je tady mocenský pakt mezi Milošem Zemanem a Andrejem Babišem. Oni se vzájemně tolerují, nekomentují svoje excesy, které potom musí komentovat ČSSD nebo opozice (zde zjevně TOP 09 a starostové), čas od času se podpoří. Jestli Miloš Zeman odmítne Andreje Babiše okamžitě odvolat navzdory jeho skandálům, tak to jednoznačně potvrdí jejich mocenský pakt.“
        No a odpověď je zřejmá, prostě ten konkurenční mocenský pakt proti paktu Babiše a Zemana.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          A samozřejmě proti tomu stojí mocenský pakt Sobotka s Kalouskem 🙂

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          No já bych o mocenském paktu nepsala. Oba by mluvili jinak. Spíš je to účelové zvýrazňování občasných setkání .- o těch druhých setkáních se jaksi mlčí – nebo jen tak v poznámce.
          Takže si myslím, že jej chce někdo vytvořit…

          To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Skutečným tématem s velmým „T“ podzimních voleb není nic jiného než kozomrdi. To je naprosto úhelná otázka, vedle níž je cokoliv ekonomického nebo sociálního naprosto irelevantní.

      Rozhoduje se o tom, zda a kdy budeme muset na obranu svých blízkých vytáhnout kvéry a bojovat o život, o nejzákladnější věci, které nám nyní připadají docela samozřejmé.

      A v tom Babišovi nevěřím, proto budu volit Okamuru, i když mu nevěřím v čemkoliv ostatním, například v politice ani ekonomice, už vůbec ne v otázkách účelné státní správy. V tom všem je Babiš z nabízených špatných možností nejlepší – ale to nevyváží základní otázku: kozomrdy.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tohle jsou ideální manévry.
        Vládní krize, kdo vyhrál, kdo prohrál, co rozpočet a co Kalousek.
        Vládní krize je pryč-byla-li vůbec nějaká, ale už to, že se o ní pořád kecá….
        A rozpočet?
        No nééé, přece byl loni přebytek, a letos se pomocí EET vybere také o nějakých 15-20 mld víc, tak jaký deficit 50 či dokonce 100 mld ?
        Z čeho se tedy příznivci státní buzerace vlastně radují?
        Babiš už republiku zradil, všichni jeho poslanci v EP hlasovali pro trest Maďarům.
        Dokonce Chaloupka nějak odpovídal proč, ale nevěděl to, takže jsem se dost divil, proč odpovídá, když nic neví.
        Asi je to debil.
        No a lze si jen těžko představit, že by byť jediný europoslanec hlasoval JAKKOLIV bez vědomí svého mecenáše.
        Hned po volbách se důchodce přestane usmívat, určitě se budou důchodci usmívat na všech plakátech, zejména ČSSD.
        Na plakátech ODS a TOP 09 se zase budou usmívat podnikatelé, na plakátech KDU matky s dětmi.
        Ti všichni totiž dostanou nějakou úlitbu, vesměs pouze slíbenou.
        Ti se usmívat ještě nějakou dobu na potrhaných plakátech budou, ale v reálu se budou usmívat jen cigoši, negři a čmoudi, a neziskovkáři.
        Ti budou jediní, kdo něco dostane.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Přesně jste to vystihl!

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Já se tomu schodku nedivím. Když jen tak bajvoko spočtnu . co slíbili – skoro to sedí. Takže buď nastane další zatím zastavené zadlužování – nebo se opět nesplní – co se slíbilo.í

          To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Do kamene tesat:
        „Skutečným tématem s velkým „T“ podzimních voleb není nic jiného než kozomrdi. To je naprosto úhelná otázka, vedle níž je cokoliv ekonomického nebo sociálního naprosto irelevantní.“

        To se mi líbí

      • lujjza napsal:

        Pro mě bude ještě důležitá otázka přijetí/nepřijetí eura.
        To, že to Sobotka začal zčistajasna a tvrdě prosazovat, má určitě nějaký účel, a kdyby nám upřímně sdělil své pohnutky/cíl, pravděpodobně by se nám z toho udělalo zle.
        S migranty to zavedení eura u nás taky souvisí, a řekla bych, že docela dost.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Přesně, ono „přijetí eura“ v dnešní podobě – jinými slovy vstup do „vnitřní EUhnije“ se společným rozpočtem, zákony, … – znamená zároveň přijetí kozomrdů v jakémkoliv množství. Prostě je to úplná kapitulace a totální vzdání se státní a národní suverenity.

          Blábol o přijetí eura to jen maskuje, dávno o takovou věc nejde – protože euro už efektivně máme, díky měnové politice ČNB dokonce jakési supereuro, tedy že z toho máme jen nevýhody.

          Socani dělají prostě to nejvlastnější socanské – lžou a zrazují.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Docela mne mrzí, že se nedovíme reakce z druhé strany. Jos už tu nebyl, ani nepamatuju

            To se mi líbí

          • Cech napsal:

            To je sice pravda že ČSSD chce oficielně příjmout onen již zde etablovaný kontingent ale prozatím ovšem asi mlží, nebo hodlá oficielně příjmout těch dalších dovezených 5 670 migrantů těsně před volbami a ANO již s tím nebude moci nic dělat, tak je po volbách pouze potvrdí.
            Jinak si to bohužel nyní ČSSD může klidně dovolit, protože pokud máte naprosto neochvějných 16 % a potporu „Dienstbierovců“ tak jste za vodou.

            No a co Zimola tak ten konečně dostal od Bohúša nakládačku a zalezl do boudy jak spráskaný pes.
            Jediný kdo ušel Bohúšově hněvu je Bc. Milan Chovanec ale ten si to zaslouží, protože si to odsloužil.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Kdo co po volbách potvrdí se uvidí dle výsledku. Jestli bude koalice Babišova nebo širokospektrální pravolevá napříč stranami.
              Co se týká Zimoly, tak tady hrozí, že Bohuš bude muset buď couvnout nebo celou Jč partaj rozpustit. Protože se klidně může stát,že tu nebude bez Zimoly kandidovat nikdo. Takže nakládačka se nekoná, ale může se konat jinde.

              To se mi líbí

          • Cech napsal:

            Promiňte mělo být pot_poru „Dienstbierovců“ , moc se omlouvám.

            To se mi líbí

          • lujjza napsal:

            S těmi migranty a (u nás násilně protlačeným) eurem se to podle mého názoru má i jinak:
            i když spoustu „průzkumníčků“ tu už máme (a nepřicházejí z jihu, ale z Německa), stále ještě „to není ono“.
            Myslím, že je trošku obtěžuje výměna euro/Kč, ale jestliže budeme mít euro, řekne Makrela/neziskovky „běžte na východ, už se tam na vás těší, kvůli vám si zavedli euro, abyste to měli pohodlnější“, a máme po žížalkách.
            A to zcela pomíjím fakt, že „evropská elita“ si pohrává s myšlenkou, že nájezdníci budou mít po celé Evropě povinně „dávky“ stejně vysoké, jako jsou ty německé.

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              V tom případě se přimlouvám za dávky jedno, tří a třicetirannné – víc možností obvykle přepínač režimu palby na ručních zbraních nenabízí.
              😀

              Už vidím, jak naše veřejnost „klidně přijme“ kozomrdy s „německými“ cca 50 000,- Kč/měsíc/osobu (což je kapesné, zbytek mají zcela zdarma), zatímco průměrný důchod je cca 10kKč a mladé rodiny velmi často nemají – při placení bydlení – na osobu více než je životní minimum. Už dnes dostává „uprchlík“ cca 20 000 Kč/měsíc/osobu, přirozeně s hrazením veškerých životních nákladů, „asistencemi“ ke všemu, …

              Nehledě na to, že starobní důchod u nás podle dosavadních zákonů dostane jen člověk po odpracování 35-ti let (lépe řečeno po placení sociálního pojištění tuto dobu), a už dnes přicházejí do důchodového věku lidé, kteří díky cestování a práci v zahraničí, zaměstnávání načerno díky nezaměstnanosti, … oněch 35 let nesplní. Do budoucna jich bude jen přibývat. Tak nějak očekávám, že se jim celá ta situace nebude moc líbit.

              A přišedší kozomrdi mají dostat vše zadarmo, v zemi naších předků?
              Tak to ani náhodou. Nabízí se slavná otázka maršála Mannerheima, když byl během „Zimní války“ informován o počtu sovětských útočících jednotek: „Jediný problém vidím v tom, kam je všechny pohřbíme.“
              😀

              To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          a nebude to náhodou z tím eurem jinak? než z toho zčistajasna?

          15. 3. 2015
          Praha – Česká republika by z čistě technického hlediska mohla přijmout euro za dva až tři roky, míní prezident Miloš Zeman. V pořadu Partie televize Prima zopakoval, že Česko se má snažit o co nejrychlejší přijetí eura. Podle nové programové rezoluce sociální demokracie by ČR měla euro přijmout kolem roku 2020.

          To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          Větší šance na přijetí eura? Zeman vybral do ČNB eurofily

          „Zatímco se Miloš Zeman bije v prsou, že kritizuje Evropskou unii, v praktických krocích směřuje k eurofederalismu. Nelibost vůči unii se projevuje jen v mediální prezentaci a směrem k voličům, kterým se Evropská unie nelíbí,“ uvedl pro server Echo24 Skopeček, podle kterého obměňuje Zeman bankovní radu nadšenci pro přijetí eura a tím vychyluje rovnováhu v radě směrem k jeho zastáncům.

          Skopeček se zároveň podivuje nad tím, že podobné rozhodnutí nezaujalo Zemanovy časté kritiky. „Miloš Zeman je kritizován oponenty za kde co, někdy zaslouženě, někdy nezaslouženě. Ale když tímto způsobem využije jednu z největších pravomocí, kterou má, tedy jmenovat takto mocný orgán určující měnovou politiku, je ticho po pěšině,“ dodal Skopeček, podle kterého to může znamenat, že se Zemanovým oponentům takové rozhodnutí líbí.

          To se mi líbí

          • Cech napsal:

            To myslíte tohoto Ing. et Ing. Jan Skopeček nebo jiného Skopčáka.
            Pokud je to tento, tak je jeho výjádření pochopitelné.

            „Je dobře, že premiér Bohuslav Sobotka respektoval přání opozice, a odmítl jmenovat Alenu Schillerovou ministryní financí.
            Riziko, že by byla pouze prodlouženou rukou Andreje Babiše, je příliš vysoké. Především je ale potřeba zdůraznit, že prioritním úkolem ministerstva financí pro následující týdny a měsíce je připravit kvalitní státní rozpočet na příští rok.
            Novým ministrem financí, jmenovaným na zbytek volebního období, by tak měl být někdo s hlubokou znalostí veřejných rozpočtů, nejlépe pak někdo se zkušenostmi z tvorby státního rozpočtu jako třeba pan Ing. Miroslav Kalousek. Ve vládní koalici by měl zvítězit zájem našeho státu, nikoliv hra o vliv a dodržování nesmyslné koaliční smlouvy pro mocné ministerstvo financí.“
            Nebo je to jiny Skopeček ?

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              prezidentů Zemanů snad nebude několik,aby nebylo jasno.
              je ale také možno věřit tomu,že prezident chce přijmout euro až se vyloučí Řecko z eurozóny.
              nakonec,každý si může vybrat anebo si sám sobě něco nalhávat.
              ——————————————-
              Prezident Miloš Zeman míní, že lze stihnout přijetí eura v Česku do roku 2017. Pro společnou evropskou měnu se podle Zemana vyslovují všechny české proevropské strany – relativně slaběji strana ANO, tak napůl TOP 09 a velmi silně sociální demokracie.

              Hlava státu Miloš Zeman by rád přijal euro do tří lety. Prý to lze i stihnout. „Nestačí ale mít euro jen v programu, je nutné pro to také něco dělat, to znamená stanovit plán přijetí eura, stanovit termín přijetí eura a zvolit strategii přechodu z koruny na euro,“ řekl Zeman a dodal, že vláda to v programu má. „Já sám se domnívám, že se to dá stihnout do roku 2017, doufejme, že se to podaří,“ dodal.

              http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/domaci/zeman-chce-euro-lze-to-stihnout-do-roku-2017-tvrdi.html

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                V době, kdy to říkal, a že to opravdu říkal, nebyla ještě řecká krise. Po ní změnil názor. Logicky, protože není tak hloupý, aby chtěl platit za blbost jiných.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                JÁ osobně podle sedláckého rozumu bych byl velice skeptický k přijetí eura.Byl jsem v zemích pracovně když se EURO ZAVÁDĚLO všude to automaticky znamenalo bolestné zdražení,A TO HLAVNĚ v malích položkách….třeba co stálo 20 špuntíků v markách automaticky většinou stálo 20 centů což u marky a eura v kurzovém rozdilu nebylo tak moc jako kurzový rozdíl koruny a eura,navíc u nás se zaokrouhluje opět to bude znamenat že se věci zdraží v těch zakladních věcech,naše vyplaty,duchody v převodu budou směšné už takto jsme drancovaný nevyhodným kurzem až budou pruměrné vyplaty duchody 400/700 euro ,za což by v sousedních státech horko těžko vyžil.Osobně jsem proti euru a každý politik co je pro strací u mě body

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                11.6.2014 ještě nebyla řecká krize?
                to jsou mi věci,jenže řecká krize začala na podzim 2009.

                jak vyhrála naše předposlední volby pravice?samozřejmě přes strašení řeckou krizí.
                stačí si to pamatovat a neohýbat si fakta k obrazu svému.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Myslel jsem samozřejmě tu radikálnější dobu, kdy se začaly shromažďovat pomocné prostředky na záchranu Eurozóny. Do té doby bylo příznivců eura mnohem více, ale právě tahle záchranná akce hodně lidí odradila. Přiznám se, že mne také.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                to ale začalo už za Nečase

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tsipras nastoupil v lednu 2015

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                bavíme se o tom kdo,kdy,a kam nastoupil?
                bavíme se snad o tom kdy se začaly shromažďovat pomocné prostředky na záchranu Eurozóny.

                Evropský stabilizační mechanismus
                Publikováno: 05.11.2012
                http://euractiv.cz/nazory/ekonomika-a-euro/evropsky-stabilizacni-mechanismus-010365/

                To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              To opravdu nějaký Skopeček řekl? To je tedy fakt dobré 😀 .

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Skopeček? A není to nějaké jiné zvíře?

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                řekl,akorát že tam chybělo to jméno KALOUSEK!!!

                to si tam Cech doplnil,aby si asi vyzkoušel koho nachytá na lep.
                ———————————————-
                ODS i TOP 09 potěšilo, že Sobotka odmítl Schillerovou

                Politiky opozičních pravicových stran potěšilo, že premiér odmítl Schillerovou jako novou ministryni financí akceptovat.

                „Riziko, že by byla pouze prodlouženou rukou Andreje Babiše, je příliš vysoké. Především je ale potřeba zdůraznit, že prioritním úkolem ministerstva financí pro následující týdny a měsíce je připravit kvalitní státní rozpočet na příští rok. Novým ministrem financí, jmenovaným na zbytek volebního období, by tak měl být někdo s hlubokou znalostí veřejných rozpočtů, nejlépe pak někdo se zkušenostmi z tvorby státního rozpočtu. Ve vládní koalici by měl zvítězit zájem státu, nikoliv hra o vliv na mocné ministerstvo financí,“ uvedl Jan Skopeček z ODS.

                Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/schillerova-je-v-soku-z-premiera-dax-/domaci.aspx?c=A170515_111545_domaci_kop

                To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Ba ne to nebyl chyták na ostatní ale to byla pastička na Vás.
                Proto tedy se budeme bavit o Ing. et Ing. Janu Skopečkovi za ODS a tedy o členu rozpočtového výboru.
                Který jasně deklaroval :
                „Nechci zbytek volebního období prosedět nečinně ve sněmovně. Konec volebního období bude jistě přehlídkou populistických předvolebních návrhů ze strany naší agro-socialistické vlády.“
                „Mít štěstí vládnout v době růstu, není zásluha nikoho ze současné vlády“.
                Takže si najdeme to podstatné :
                https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/proc-se-babis-a-sobotka-pohadali-o-schillerovou-videozaznam-dava-odpoved-31435
                No a nyní když víme o jakém Skopečkovi jste mluvil, tak nám zajisté představite onen celý rozpočtový výbor.
                No a následně zjistíme že nejdůležitější bylo detekovat ODS Skopečka, no a dále to půjde snadno.
                Prostě představíme si postupně jednotlivé nahrávky ohledně Skopečka.

                To se mi líbí

      • tata napsal:

        ANO nosné téma by mělo byt ne imigrantům…..souhlas že je to nejduležitější.S čím zasadně nesouhlasím a jen to škodí použivat takové vyrazy jako kozomrdy.Né že by mi vadilo přehnaně použivat tak ostré slova ale je to jen na škodu.Nebot ho okamžitě použije druhá strana.Měli byste si uvědomit že veškeré vyhody jsou na jejich straně.AČ to nechápu velice bohatá a vlivná skupina to organizuje cileně,její prsty sahají všude.A JE plno lidí co vahají,nebo nevnimají to nebezpečí,každá chyba s naší strany nahravá.A toto je snadno zneužitelné,těžko se dá obhajovat že někoho takto nazývate.

        UŽ i tak není skorem nikdo koho volit co bude hajit tento hlavní zájem.Babiš to rozhodně není.U Okamuru bych byl hodně opatrný s několika duvodů.
        Ten 1/ nedocilí nákého vyrazného vysledku ktery by mohl něco ovlivnit,a ty jsou vlastně duvodem proč tomu tak je.Nejvýraznější indicie jeho nevěrohodnosti jsou minulé volby a chovaní jeho i jeho strany.Bohužel je malo pravděpodobné že by toto nosné téma nezaprodalkdyby se měl rozhodnout mezi ziskem a bojem proti imigrantům,je to jen populista tohoto tématu se chopil jen z vypočitavosti.

        Bohužel není tam nikdo komu by se dalo věřit,že toto téma nezaprodá…..opravdu nevím koho volit už ani komunistům nejsem přesvedčen to hodit,skorem to vypadá že hodím neplatný listek

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Okamura je stejný populista jako Le Pennová, kvůli niž kdyby vyhrála volby tak by :
          „Existoval detailní plán na „ochranu republiky“ před prezidentkou Marie Le Penn. Základním imperativem by bylo udržet současnou demokracii a zajistit respektování dosavadních pravidel. O plánu informoval deník The Guardian s odkazem na francouzská média.
          To jak pomocí nějakého černocha „Dienstbierovci“ zlikvidovali Okamurovu stranu také o něčem svědčí.
          Použití speciální zcela novodobé právní součtové matematiky :
          „Kandidátní listina stěžovatele pro volbu prezidenta republiky ve dnech
          11. a 12. ledna 2013, k níž byla připojena petice s 8 612 podpisovými archy, obsahujícími
          63 530 záznamů. V řízení o registraci zjišťovalo Ministerstvo vnitra postupem podle § 25 odst. 4 až 6 zákona o volbě prezidenta republiky počet občanů oprávněných volit prezidenta republiky, jež podepsali přiloženou petici.“
          Sám právní vzorec pro výpočet chybovosti, je důkazem právní nadřazenosti státu a blíže nedefinovaného práva, nad matematikou jako přírodní vědou.
          Proto ANO souhlasím s tím, že SPD nezíská více jak těch 10 % ale je nutné si uvědomit, že nejsou podepřena žádnými manipulačními prostředky a Okamura je v pozici Le Penn co se týče imigrantů již téměř 8_rok .

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            PANE CECH.
            Aspon pro mě je Váš styl ironie už konpraduktivní,už to není ani zabavné hlavně ani se vtom nedá orientovat.Když člověk rozebere tento styl a poučku že to je opak jak pišete.
            Jak reagovat,nebot on OKAMURA je populista ta největší indicie je jak dopadla jeho strana po volbách,a rozhodně se nedá konstatovat že chyba byla jen na jeho spolustraníků.Občas použit ironii je i zabavné ale stále?

            To se mi líbí

            • Cech napsal:

              Souhlasím s Vámi tato a proto se snažím Ironii použít jen tam, kde je nutné popsat vládnoucí moc v celé její nahotě.
              Bohužel u Okamury a jeho kandidatury na prezidenta, jsem tu ironii nepsal já ale současná stále ještě aktuální státní moc a její nad přírodními zákony nadřazená justice.
              Zde jsem prosím ustrnul jako každý smrtelník a zíral s otevřenou pusou co si naše nadřazená justice může dovolit a projde ji to u nás u občanů bez mrknutí oka.
              Náš stát řízený touto nad přírodními zákony nadřazenou justicí, potom produkuje to nad čím žasnu já stejně jako Vy tato.

              To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Podrobnosti té metodiky si už nepamatuji zcela přesně, ale nikdy jsem nevěřil, že by šlo o postup výpočtu schválený někým, kdo měl elementární znalosti matematiky že střední školy. Možná ten „postup“ vymyslel nějaký aktivní „chytrák“, a pak se před obrovskou ostudou schovával za cosi, co měla být oficiální metodika.

                To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Nevím v tomto nechci spřádat spiklenecké teorie ale myslím si, že šlo o zděšení současných vládnoucích elit.
                Sama nemožnost přímo řídit postup přímé volby a eliminovat vše co by neumožnilo Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Menas Fürst zu Schwarzenbergu stanout na hradě musela být pro „Dienstbierovce“ zdrcující.
                Je sice pravda že se to nakonec nepodařilo ale to je již jiná kapitola a následek chyb kterých se dopustil jeho volební tým.
                Při tomto pohledu to jediné z čeho nelze naši justici obviňovat, je v tomto a dalších mnoha případech její nestrannost.

                To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Pokud má být jeden z politiků soustavně označován jako „populista“ v pejorativním smyslu, pak, aby nebyl používán dvojí metr, měli by jiní politici být označování třeba jako despota, další jako demagog nebo diktátor, či samolibý narcis, atd. Obávám se, že označování za populistu není korektní, negativní náboj tomuto termínu dodává kontext v jakém ho používají některá média a někteří presstituti.

              To se mi líbí

              • tata napsal:

                ANO souhlas ale zaleží na argumentech,odpovím jinak ,že jste paranoidní ještě neznamená že v některém připadě to není opravněné.TUDÍŽ že toto slovo někdo nečim sprofanuje,neznamená že ho tím vyřadí jen byste si ho měl obhájit a velká indicie jeho činosti po volbách se dá těžko vyvratit.Proto bych argumentačně uvital napadnutí té indicie než mlhavé sprofanovaní slova populista.Pro mě je spiše nekorektní jit tímto směrem argumentace

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Populista je ten politik, který před volbami slíbí lidem, co chtějí a po volbách slovo dodrží. Opak populisty je ten politik, který naslibuje před volbami a po nich na voliče vystrčí holé pozadí. Mezi populisty se řadí třeba ODS, nebo TOP. Ti se před volbami netajili, že oškubou chudinu a slovo dodrželi. Ale každý jsme nějaký. Třeba oranž parta si před volbami zapomněla dát plakáty Nikdo vám nemůže dát víc, než my vám můžeme slíbit.

                To se mi líbí

          • Kamil napsal:

            Ta metodika výpočtu chybovosti byla v tu dobu jednou z mých doplňujících otázek pro získání zápočtu z Matematiky I. v prvním semestru studia. Otázka měla za cíl prokázat schopnost studenta analyzovat a vyřešit základní elementární úlohy, třeba jen za pomoci tzv. selského rozumu.

            To se mi líbí

            • Cech napsal:

              Gratuluji, já dával tehdá k dobru onen rozbor metodiky, jak se z 2*(1/2 l 40 % žitné) dá vyrobit 1 l 80 % žitné.

              To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Analogické „chytáky“ a zákeřné pasti jsem kladl i já, protože to však bylo na univerzitě, troufal jsem si užít i více lahví, někdy tři, výjimečně i čtyři či pět, atd.

                To se mi líbí

      • Tony napsal:

        za Babišem stojí jména, která vaši nedůvěru zcela potvrzují

        To se mi líbí

  4. Laco G. Mlynář napsal:

    Vcelku se mi líbil pan Pilný, když odpovídal, zda nemá obavu ze schvalování rozpočtu v Parlamentu, které povede. Pravil, ten kdo několik let za sebou musel Bilu Gatesovi vysvětlovat rozpočet českého Microsoftu, nemůže mít z českého Parlamentu mít obavy.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Protože těch 12% nákladů u W na rozdíl od U navíc, se musí nějak PR opracovat.

      Takže pokud bude Pilný pilný tak potřebuje Alenu Schillerovou ale zde již setrvání Schillerové na ministerstvu ač o tom mají pochybnosti všichni v ČSSD ale třeba také i zástupci TOP 09 nebo dokonce i lidovců.
      Tak bohužel jde o složitější problém, protože náměstkyně spadá pod služební zákon a její nutné naprosto okamžité ukončení není tak snadné, protože není politickou náměstkyní, nýbrž odbornou.
      „Asi úplně nemůže za své rodinné příslušníky,“ prohlásil o ní v Otázkách Václava Moravce Jurečka, nicméně řešením by podle něj bylo, kdyby požádala o pozastavení služby.
      Protože zde bude nutné asi radit a radit jinak to nepůjde, radit se musí stejně jako radil pan Zaorálek od „Dienstbierovců“.

      To se mi líbí

  5. K-k,. napsal:

    OT: a v Maďarsku už se organizuje majdan… https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/438440-tisice-madaru-opet-v-ulicich-pozaduji-demokracii.html Samozřejmě zcela spontánně! 😉

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Brýle jsem si pucoval třikrát, ale ty tisíce lidí jsem neviděl. Sereš rozdával nižší kalorné, protože ve FEDu mají celozávodní dovolenou.

      To se mi líbí

  6. Rosťa napsal:

    Tak jsem dnes odjel z lontu do největšího maloměsta a jak jsem štrádoval v Brně po štatlu, tak jsem tam potkal víc slimáků, než prezentuje ten křivák, co vede socany. A dovolenkáři s afročedokem to nebyli ani náhodou. U voleb propůjčím svůj hlas jen tomu, kdo se k otázce kobylek postaví čelem. Zatím je to jen Zeman a Okamura. V ojroparlamentu pro lynčování nevstřícných k přijímání čmoudů hlasovali i naši zvolenci, včetně komančů. Souhlasím s tím, že bezpečí má větší hodnotu, než plná šrajtofle. Ta je mi v márnici platná, jak padák v ponorce.

    To se mi líbí

  7. jmeno jasne napsal:

    ta tu samy rasista a bezobratlovy bezcitny netolerantny fanatici,co sa tyka islamu,ci inej kultury,to na alexrandrovcov boli plne saly,ceske zvezdy pop spievali s nimi s tak preskurvenou putinovskou propagandou,ktorej alexander ansabel je
    bezcitny neznabohovia,co nechcu prijat potrebujucich,ktory kurva bude jebat na cesky knedlik,bude ziadat svoje pravo a jebat vase dievcata,to treba zajebat okamzite tych zradcov,co chcu burky namiesto cepcov a namiesto hlasu zvona upenie meduina z kriklafonu minaretu,nie dost,ze republiku jedny rozjebali,prisli druhy,co ju chcu dojebat a mne musim priznat pasuje,bo kto zabudne na svoju minulost,jak bolo zabudnute,nech mu bude dojebane,kurva bozi mlyn melie pomaly a isto,bo sa neboja,bo vedia,ze mu ruku nikto neodrube,bo vie,ze do druhej daju zlateho prachu,nic neprichadza naraz,vy tu nepiste o volbach,30 rokov sa voli a pizdou ke zdi.

    To se mi líbí

    • blue.sun napsal:

      A nešlo by to napsat i srozumitelnou řečí?
      Ne, že bych nerozumělo slovenštině, ale tohle není ani slovenština….

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        To je čobolíkovo vyjadřování a jiné nebude. Člověk si musí zvyknout 🙂

        To se mi líbí

        • Zdena napsal:

          Člověk se musí hodně soustředit při čtení čobolíkových textů, ale za nic na světě, ať svůj způsob psaní nemění!!. Jeho osobitý styl je výjimečný a moudrost mu taky nechybí..

          To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Však je z východu, ne z Blavy. Jak píše Bavor – buď si zvykněte, nebo nečtěte. Ale nečíst by byla škoda….

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Polovica Blavákov je z východu. 🙂 Inak najkrajšou slovenčinou (podľa mňa) hovoria v okolí Martina a na Orave.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Aha jako polovina Pražáků z Moravy 😉 .

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Prosil bych přesněji: ta protivnější polovina Pražáků.. 🙂

              To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                To je přece jasné : D .

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                V žádné populaci se všichni stopro nevydaří, což platí i pro Moravany. Naštěstí u nás funguje samočistící mechanismus a Matička Praha je obrovská. Tam se kdejaký moravský osloblb ztratí a nám to tu pomůže. Ve Spartě nepoužitelné házeli za skály, což dnešní směrnice EU nepovolují a náhradní řešení nedávají. Tak jak se jich máme zbavit? Máte jiné řešení?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                😄

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                To je také naprosto správně, že předpisy EU už takovou likvidaci nepoužitelných nepřipouštějí. Neosvědčilo se to a ten zákon byl idiotský a měl by to naprosto katastrofální dopady – jen si představte, že byste musel shodil ze skály Stephena Hawkinga a Míru Kalouska byste si musel nechat.
                Je tu ještě jedna důležitá otázka: myslíte, že by vám na ty -píp- stačila jedna Macocha?
                P.S. Zaměstnat je něčím užitečným (cca 2:30) jste zkoušeli?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                A co třeba římský zákon v Massilii? Tam se házeli až dospělí jedinci, u kterých se zjistila vada charakterová.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Mnóé, jak jste si je sparchantěli, takový je máte. Asi tam máte nějaký divný vyzařování. Praha byla krásná a zajímavá, ale pouze na kouknutí, žít bych tam nechtěla a dnes už vůbec ne. Když jsem jako prtě jezdila na dědinu na prázdniny a měli jsme tam problém z pražskejma, co taky přijeli ke své bábi, aby si jich užila, nám naši říkávali no jo, to jsou „pražáci“ 😦 , s tím nic nenaděláte. No děcka jsou vynalézavý – nadělali – ale trvalo to půlku prázdnin. aby tu druhou byli normální. Ale za rok to bylo to samý.. mohli jsme začít s převýchovou repete. 🙂
                tož tak … ale byly to zlatý časy….

                To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Milé Slnko, toto je demokracia. Každý smie používať ten jazyk, ktorý mu narástol. Navzájom si rozumieme, takže podmienky máme rovnaké. Čobolík tiež musí lúskať všetky naše dialekty a nikdy s tým nemal problém. Ako napísal pri inom článku: „…poznanie druhej reci,hlavne slovanskych a nareci pomaly vsetkych, dava jasnu odpoved,jakeho rodu je clen a poznanie druhych kultur a ich reci,utvrdi v tom,kde patri…“
        Takže tak, Slnko, všetci sme svoji. 🙂

        To se mi líbí

        • blue.sun napsal:

          Napíšu to sem, ač to tak trochu adresuji všem…
          Nemám nic proti psaní slovenským jazykem a myslím, že jsem to napsalo hned napoprvé docela jasně. Jazyk rozhodně překážkou nebyl. Překážkou mi je akorát naprosto nesmyslný způsob necivilizovaného psaní, ignorace aspoň základních jazykových pravidel (velká a malá písmena, mezery za interpunkcí a podobné věci). Jen čistě pro přehlednost, abych luštěním nemuselo trávit příliš mnoho vzácného času.

          To se mi líbí

          • Ahele napsal:

            Hrabala jste četlo? Nebo to pro vás bylo škoda vzácného času.

            To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Áno, Slnko, bolo to jasné, že nejde o slovenčinu, myslím, že to tak chápali všetci. Pri Čobolíkovom prejave už však nejde o chyby (tie majú zväčša náhodný charakter), ale o „jazyk a štýl“. Podľa reakcií viacerých spoluhodovníkov je vidieť, že to berú ako Čobolíkov rukopis a jeho repliky by stratili veľa zo svojho pôvabu, keby ich písal spisovne.

            To se mi líbí

      • jmeno jasne napsal:

        lenin rikal,ucit sa,ucit sa,ucit sa,bo ja pisem jak my ten nevymyty rypak narastol,moze byt brane blue.sun,ze jsem buran a ja to nemienim,ani deko vyvracat,bo som buran.
        ja exot a pouzivam tento styl pisania uz roky,vyrazy pokomolene mojim jazykom,pan,ked sa bude sustredit a castejsie citat moje dristy,bez problemu sa do tej hatlaniny dostane,taky hudacek a dalsi clenovia tohto svetoveho fora,nehovorim,ze davovo,citaju moje zjeby bez najmensieho problemu a proc blue sun,bo su zbehly a kapuju rychlo,kus cviku blue sun a pan sa dostane do tajov mojho vyjadrovania,abo srat na to,jedine,ze zaujima,pan volny clovek a nemusi citat,ale upozornujem pride o vela,bo proc,bo bude rozumiet dalsej reci a spozna pojeba,jak pise slechta bavor fifth,ja uz iny nebudem,hoci ma porezu na buben a dakujem mojim supporterom,je jasne,ze su inteligentny a chytry,bo ja tu v tej riti,daktory amik nerozumie mojmu english,co sa ani necudujem a ty,co ma poznaju dlhsi cas,mu hovoria spravne anglicky bo amici a ja hned jebnem,ta vidis,joe,oni vedia a ty nie,ta kde chyba?,bo poniektory nechcu rozumiet,tych hned fuck you toto viem bez akcentu a poniektory,co ich vidim p]prvykrat v zivote a dristam rychlo si domyslia,co ja dristam a ja tak robim isto,ulapim par slov a viem cely clanok,bo proc,bo som kurva,bo ma bieda naucila,bo moja skola zivota nie do zajebania,asi tak blue sun,co pan nerozumie,otvorene sa pytat,bez problemu pana dovediem k pointe a zrozumeniu mojho jazyka,nebat sa,nehanbit,bo nikto z neba uceny nespadol a ja vobec nemienim pana ponizovat,ci akokolvek pranierovat a vobec?neviem ci pana zajima co tu jebem…,ale budem vedel,podla reakcii blue sun nazdar.

        To se mi líbí

  8. Slim napsal:

    Možná by bylo vhodné se místo Sobotky zaměřit pro změnu jinam.
    Bavorův idealizovaný kandidát se zatím projevil jako tele, které se dá chytit na první korupční aférce

    http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/jiri-paroubek-zimola-z-kola-ven

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Korupční???
      Uvidíme, jak budou jihočeši silní.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        A co se týká Paroubkových úvah, má stejné informace jako Kuba. A také jim stejně rozumí.

        To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Ona to nebyla korupční záležitost? Tak to trochu rozveďte, sem do středních Čech taky nic nedolehne.. 😦 Vždyť vidíte, že ani bývalý předseda v tom nemá jasno

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Mne by spíše zajímalo v čem je ta korupce. Protože pokud si někdo platí za stavbu domu svými penězi, tak tame není žádná korupce. Že to z hlediska zjednodušeného stavebního řízení organizuje jedna osoba, na tom také není nic korupčního. Co se týká odměn toho „podřízeného“ tak ty nebyly ročně, ale nárazově – ostatně Maxové Novák si měl přijít na totéž. Odměny určilo už Zahradníkovo vedení, tedy nikoli Zimolovo. Z firem, které se podílely na stavbě Nemocnice se u Zimolů ocitla pouze jedna a to z důvodu nějaké své specializace (přesně nevím a hledat nechci) jako subdodavatel.
          A k tomu Kubovo vyjádření že „bůhví kde a za kolik ty firmy kupovaly materiál“ je totální hovadina. Každá firma má svého zavedeného dodavatele a u něj má sjednaný dlouhodobý rabat. A do této firemní politiky nikomu nic není. Protože to nesouvisí s žádným konkrétním investorem, ale je to jen a pouze na dohodě firmy a jejího dodavatele. Existují samozřejmě určité výjimky a to v případě, že si investor osobně na prodejně vybere nějaký materiál (dveře, obklady, dlažby, zařizovací předměty), v tom případě si to ovšem investor platí sám.

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            No tak vida, rozhodčí řízení v JČ? Jistý přítel Novák, místopředseda JČ ČSAD, a patrně Zimolův zastánce, nazývá jeho postup sice „neobratností“, ale jinde se na kandidátkách prý staly horší věci. Bojím se, že Paroubek bude mít (opět! 🙂 ) pravdu a rozhoří-li se v Budějicích spor o kandidátku, odnese to tam partaj jako celek

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Nějak pořád nevidím tu korupci.

              To se mi líbí

            • Slim napsal:

              Cui bono? Hmm, když on to Paroubek vidí podobně jako já; a tak mám přirozeně dojem, že reaguje na situaci a nezamrzl v nějakém apriorním názoru.

              Ale v této chvíli už asi počkáme na další vývoj situace.
              (Jestli Sob. za pár dní nabídne Paroubkovi pozici volebního lídra, inu, pak jste měl asi pravdu 😀 . Já bych to na jeho místě udělal, ale na to nemá celý Liďák cojones)

              To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Prosim Vás sám dobře víte, že Paroubek je z konkurenční strany LEV 21 a České strany národně socialistické a nedělá nic špatného, pouze sbírá pro svoji ( svoje) stran(u/y) hlasy.
                Nechápu jak můžete vůbec uvažovat o spojení LEV 21 & České strany národně socialistické + ČSSD.To snad je lepší současné spojení ODS,TOP 09 a starostové + ČSSD, které by se pouze před voliči legalizovalo, když již bezchybně funguje skoro 3,5 roku.
                Já osobně si myslím, že Sobotka snad není masochistický sebevrah aby ČSSD ve volbách spojil s Paroubkovou LEV21a ČSNS.
                Co se týče Ing. Jiřího Paroubka, tak ten je zřejmě politicky za vodou má své jisté, má LEV21a ČSNS co víc si může přát a tak pomlouvá jak je jeho zvykem konkurenčníí ČSSD.
                A nebo že by ne a opět se ucházel o předsednictví po Bohúšovi ?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ono z dálky to tak vypadá, ale v centru dění je situace jiná. A pokud navíc člověk věcem rozumí, pak ví, že šlo o popravu a ne o jakousi „čistotu“. Ale klidně věřte Paroubkovi se Sobotkou. Já věřím jihočechům, že to zvládnou.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Jj, souhlasím. Počkáme si, jaké další výsledky bude tenhle jihočeský Macron mít.

                Vzdálená periferie zdraví epicentrum!
                (Proč do toho pletete „čistotu“ moc nechápu: chcete snad zůstat jenom u negace mejnstrímových nálepek? To se mi zdá hodně málo.)

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                souhlasím s tou popravou,Sobotka si to mohl odpustit.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                No Lev21 by sotva vadil, Cechu, je ještě vůbec členem?
                LN mají dnes sloupek ZÁHADNÝ PAROUBEK, kde se zabývají jeho cestou na Hedbávnou stezku. :-). (Jel sólo).
                Na konci ho citují: „expremiérů, kteří by byli ekonomové a CHTĚLI PRACOVAT ( 😀 ) zas tolik není… “

                Tolik ranní přehled tisku. (Redaktor, který Par. decentně pomlouvá – prý zhubnul – je Blah. Hruška. Něco mi říká, že psával do Práva. Promiskuita českých novinářů je srandovní, praví univerzalisté. „Kerá klika mi první padne do ruky, tak tou točim“.)

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Konečně nebylo by na škodu vznik jiné strany,ta se Sobotkou a hlavně Dinstbier JE ČÍM DÁL MIN POCHOPITELNÁ………A doufat v nákou sebereflexi po porážce která zakonitě,bez pochybností je nevyhnutelná se čím dal jeví jako nerealná

                To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          No řekla bych, že byste to spíše měl rozvést Vy. Vy jste s tím začal.

          To se mi líbí

  9. Ahele napsal:

    Dovolím si poněkud zakonspirovat. Jak to tak sleduji, tak voliči (včetně mne) musí být totálně zmateni. Ono to opravdu vypadá, že nebude koho. Babiš a jeho ANO jsou v mediích už pomalu doma a na odpis. ČSSD na tom není lépe spíše hůř. Nedosti na tom, že se dostává polibek smrti od Kalouska, Fialy atd. ještě ke všemu aby řešila vnitřní potíže. Jen klidná síla KDU-ČSL tak nějak na vše hledí zpovzdálí a ke všemu tomu kvasu se pouze tu a tam vyjádří. To se fakt nasměju až budeme mít na podzim předsedou vlády Bělobrádka a místoředsedou či ministrem financí Gazdíka.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Ale to bude opravdu hořký smích.

      To se mi líbí

    • Miluše napsal:

      Raději nedomýšlet! 😦 … ministrem zahraničí Herman a rázem jsme další spolkovou republikou. Ale všechno je možné, Třetí se směje.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Všechno špatné a zlé pryč, Vy mne děsíte a to nejsem samoživitelka.

      Protože tak jak současná katolická církev hlubokou sociální analýzou zjistila, tak za rozpad rodin převážně může pouze a jen onen Český velkorysý sociální systém.
      Proto také ústy MVDr. Pavla Bělobrádka, Ph.D. tuto svoji analýzu zveřejnila v E15.
      Zřejmě již má katolická církev připraveny příslušné škrty ve státním rozpočtu, kde Ing. arch. Jaroslav Klaška a Ing. Josef Uhlík pouze číhají na vhodnou příležitost aby mohli výsledky analýzy katolické církve uvést do života světského, nikoli duchovního.
      Tak jak se evidentně katolická církev přiklání k obnově patriarchátu, kde patriarcha je mužský člen rodiny či klanu, jenž požívá autority jak v židovství, křesťanství tak i islámu (Abrahám, Izák, Jákob).
      Vzhledem k tomuto návratu ke kořenům, tak jak jej nyní předepisuje katolická církev, pan MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D. jako její zástupce pro Českou světskou moc upřesnil, že ženy samoživitelky v případě problémů si musí vyhledat jiného chlapa.
      No a pokud budeme uvažovat jak píšete i světskou moc, tak se dostáváme k výcviku v použití moci a nejlépe ze všech si dovednosti Ing. Miroslava Kalouska osvojil jeho chráněnec a žák Mgr. Petr Gazdík.
      Neb jeho Ing. Dana Drábová, Ph.D., dr. h. c. mult. je právě zastupitelkou Středočeského kraje a pravou rukou Petra, který je prodlouženou rukou Mirka.
      I když se předsedkyně SÚJB přednostně nyní věnuje kandidatůře Michala Horáčka ale kdo ví co ještě tato předsedkyně SÚJB stihne pro Gazdíka zabezpečit.

      To se mi líbí

    • tata napsal:

      Snad zvitězí většinový ateismus,važím si lidi věřicích ale jsem alergický na hodnostáře cirkevní.Je to něco jako politici.Tajně doufám že spojení těch dvou Bělobrádka a Gazdíka BUDE vražedná kombinace,a tím že potřebují 10 procent propadnou.

      To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Jste-li zmatená, a chcete-li konspirovat, tak mi prosím dovolte, abych Vás odkázal na příspěvek
      http://aeronet.cz/news/akce-beretta-jede-dal-a-babis-si-uplatil-transparency-international-a-co-kdyz-babis-i-transparency-international-jsou-pouze-nastroji-gp/
      který může pomoci Vaše zmatení jak zvýšit, tak i konspiraci o tom kdo pro koho proč a co z toho rozvíjet téměř do nekonečna.
      Není však vyloučeno, že to nemusí být konspirace, ale jen trpká česká realita. Co z toho lze použít při rozhodování u voleb ani netuším, natož abych věděl.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Konspirace je tam asi tak nějak jako omáčky na podlití dušeného masa, kterým je ten Český ovčan.
        Jinak tak jak jsem z obrovské zvědavosti přečetl, tak opět tápu proč angažoval TI toho profláklého Robejška, jako německého ultra_pravičáka s ultra_pravicovou stranou realisté ?
        Jinak to celkem sedí a poučky bývalé slečny Kočí dnes již paní Mertlové, by si měl zopakovat před volbami snad každý Čech.
        Její poučka o použití justice, policie aj. silových složek, by se měla dostat na příbalový leták k volebním lístkům a sloužit jako povinná četba pro vystřízlivění voličů před tím než půjdou k té urně.

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Fendrych nenapsal nic rozumného, pouze po fendrychovsku překroutil Pilného výroky.

      To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      takové práce Babišovi dalo aby mu lidé věřili že to s nimi myslí dobře a tenhle pilný Pilný mu to evidentně chce posrat.

      Pilný dostane od Babiše čočku

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … myslíte, že se někdy dočkáme pilných, třeba i politiků, který nastoupěj mlčky do práce a místo žvanění budou taky něco dělat, jako každej z nás (nebo alespoň, jako každej druhej z nás) ? Moc chytrej asi nebude, není ještě ani ve funkci a už rozdává svoje docela švihlý moudra!

        Líbí se 1 osoba

        • čtenář napsal:

          až taková očekávání nemám,prozatím by mi stačilo aby Pilný nastoupil s kosou na sekání toho trávníku a předvedl nám,těm budoucím penzistům jak tam on sám dokáže vydržet alespoň pět let,může si u toho klidně žvanit co chce,když to dokáže udýchat.

          a nám všem ani nemusí zlevňovat ten internet,rád si připlatím za data,ani nebudu sám,si myslím,abychom si ho mohli kdykoliv přes mobil zkontrolat,jestli se nám tam někde pilný jako včelka neválí pod stromem ve stínu
          je možné že se z něj stane úspěšný youtuber

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          Pilný, pracovitý, poctivý a možná dokonce pravdomluvný politik? No nevím, o výskytu podobného tvora jsem nic neslyšel. Ale prej našli nadějně vypadající stopy Yettiho. 😀

          To se mi líbí

  10. tata napsal:

    MÁM bobřika ale co je moc to je moc…….to se přece nedá moc překroutit…….fakt jste tak zabejčilej……..to přestává být normalní.Bohužel takto uvažuje hodně uspěšných lidí ,myslím tím tuto retoriku jak se každý muže postarat o sebe……..nák to ale patři většinou směrem k těm druhým……když jejich uspěšnost z nákého duvodu skončí,najednou změní názor.

    To se mi líbí

    • Divoženka napsal:

      Jenže se obávám, že volič Kobliha buď takové články nečte nebo jim stejně neuvěří…. 😦

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Vy zřejmě z mainstreamu nejste, ale již se žumpě podařilo Vám dostatečně vymýt mozek. Nikdy jsem nevolila ODS, TOP09, ale přesto bych si nedovolila nějakým takovým dehonestujícím způsobem se vyjádřit o jejich voličích obecně.
        P.S. Babiše jsem nevolila, volit ho nebudu v žádném případě, ale uvědomuji si, že pro jeho volbu má dost lidí svoje důvody a kobliha to není.

        To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        🍩🍩🍩

        To se mi líbí

  11. čtenář napsal:

    ti v tom mají ale „bordel“,dozajista je to jenom náhoda,
    potřebovali by nějaké kontrolní hlášení anebo eet na smlouvy,bych tak řekl.

    ANO našlo smlouvu k daru od Rusňáka. Není prý podepsaná

    https://www.novinky.cz/domaci/438612-ano-naslo-smlouvu-k-daru-od-rusnaka-neni-pry-podepsana.html

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.