Utilizace Ukrajiny úspěšně probíhá


a příliš se podobá genocidě …

 Podle sdělení „Ruské vesny“: – „Na území Ukrajiny v jejích faktických hranicích bez Donbasu a Krymu reálně zůstalo nanejvýš 24,5 milionů obyvatel“.

Takové jsou propočty ekonomky Larisy Šesler, získané pomocí analýzy spotřebovávaného chleba a mouky v zemi.

Ekonomka zahajuje materiál připomínkou, že v sovětském období bylo množství chleba dodávaného vojenským posádkám tajné: protože podle spotřeby chleba bylo lze odhadnout početní stav mužstva.

Toto pravidlo se dnes sotva změnilo, nicméně v tom, co se týká výroby v celé zemi, je informace, již lze stěží utajit.

Larisa Šesler analyzovala údaje vydané 2.dubna z výsledků zasedání expertů ukrajinského Ekonomického diskusního klubu, a došla k závěru, že na Ukrajině žije nikoli 42 milionů lidí a dokonce ani 38 milionů, jestliže odečteme ztracený Donbas a Krym, ale mnohem méně.

Ukrajinští ekonomové zaznamenali, že výroba chleba na Ukrajině od roku 2.000 klesla 2,2 krát, takže dnes průměrný Ukrajinec spotřebuje pouze 26 kg chleba za rok (máme-li věřit oficiální statistice obyvatelstva země).

Z toho ukrajinští experti došli k závěru, že spotřeba klesla buď díky poklesu příjmů lidí, nebo tím, že se Ukrajinci začali stravovat jako Evropané. „Při poklesu životní úrovně spotřeba chleba obecně roste, protože je nejlevnějším zdrojem kalorií, a představuje podstatnou část jídelníčku chudých důchodců, nemajetných a nezaměstnaných“ – připomíná Šesler kolegům základy ekonomiky.

V blahobytnějším Rusku v roce 2015 byla spotřeba chleba na hlavu 46 kg, tedy 1,8 krát víc než na Ukrajině (vycházeje ze statistiky obyvatelstva Ukrajiny). Přitom nejvíc chleba – 50 kg na hlavu – spotřebuje Jižní federální okruh, který je Ukrajině nejblíže klimatem a stravovacími zvyklostmi.

Autorka upozorňuje, že statistiku sovětských let nelze mít za reprezentativní, protože tenkrát levným chlebe krmili domácí dobytek a drůbež. Kromě toho bylo závazné pravidlo rezervy neprodaného chleba ke konci prodejní doby (15%, které se vracely pekárnám).

Od roku 1995 se už používání chleba ke krmení nevyplatilo. Tehdy, v těžkých letech v Rusku i na Ukrajině se spotřebovalo chleba zhruba stejně, tedy 70 v Rusku a 75 kg na Ukrajině .

Potom pestrost stravování vytěsnila část chleba z jídelníčku. V Rusku postupně – např.: z 50 kg v roce 2010 na 46 kg v roce 2016. Ale na Ukrajině skokově – z  45 kg v roce 2010 na 26 kg v roce 2016.

„A tato jednoduchá výrobní statistika názorně odhaluje pochybnost (lživost) statistiky demografické. Ne Ukrajině neklesla spotřeba chleba, ALE PRUDCE POKLESL POČET OBYVATEL“ – uzavírá expertka. „Vydělte 1,123 mil. tun chleba vyrobeného na Ukrajině dokonce ruskou normou jeho spotřeby – 46 kg, a zjistíte, že podle tohoto výpočtu na Ukrajině dnes žije 24,5 mil. lidí. A toto číslo je nejspíš blízké pravdě“ – je dílčí závěr Šesler.

K zamezení spekulací na konto toho, že „Ukrajina – je Evropa“ a Ukrajinci jedí evropsky, autorka pro začátek uvádí statistiku spotřeby chleba v evropských zemích.

Bulhaři spotřebují 96 kg ročně, Řekové 65 kg, Francouzi a Němci po 54 kg, Belgičané 60 kg, Poláci 56,7 kg, Italové 52 kg ročně. „Uvěří někdo, že Poláci snědí 2x víc chleba než Ukrajinci?“ – ironizuje autorka.

Šesler zvlášť vysvětluje pro ty, kteří si myslí, že na Ukrajině začali víc péci chleba v domácích pekárničkách a ve vesnických pecích, anebo v tajných pekárnách …

„Při nynějších cenách plynu a elektřiny, se doma upečený bochníček chleba stává zlatým“, – píše ekonomka.

Ale pro jistotu ještě analyzuje výrobu kontrolního výrobku – mouky.

Ukazuje se, že spotřeba mouky na Ukrajině se mezi roky 2008 – 2016 snížila skoro dvakrát – z 2,8 mil. tun na 1,43 mil. tun (při výrobě 3,03 resp. 1,8 mil. tun minus export).

Dokonce i máme-li věřit oficiální demografické statistice, podle které v roce 2008 v zemi žilo 46,5 mil. lidí, což je nepravděpodobné, vychází i tak katastrofální propad.

„A opět podle proporcí spotřebované mouky vidíme, že dnes je obyvatelstvo Ukrajiny poloviční proti roku 2008, tj. méně než 24 milionů“ – píše Šesler.

„Anebo právě proto, bez ohledu na celosvětový požadavek na pravidelné sčítání lidu, bylo poslední na Ukrajině provedeno v roce 2001? Bojí se pohlédnout pravdě do očí?“ – uzavírá Šesler.

Zdroj „Nědělja.ua“ dodává:

Počet obyvatel k 1.únoru 2017 – podle údajů Gosstatu Ukrajiny – činil 42.558.328 lidí.

Přitom první a za dobu nezávislosti Všeukrajinské sčítání lidu bylo provedeno v roce 2001. Podle jejích výsledků měla Ukrajina 48.457.102 obyvatel.

Rezolucí Ekonomické a sociální rady OSN bylo vyhlášeno další kolo sčítání obyvatel a bytového fondu (od r.2005 do 2014).

Nicméně vláda Ukrajina sčítání, které mělo proběhnout v roce 2012 odložila nejdřív na rok 2016 a v prosinci 2015 až na rok 2020.

Michail Deljagin poznamenává: „Korelace mezi životní úrovní a spotřebou chleba není jistě lineární, protože jinak by z toho vyplynulo, že životní úroveň v Rusku je vyšší než v EU, což evidentně není pravda“. A dodává:

„Současně jsou ale uvedená statistická hodnocení zcela přesvědčivé. Jsou dalším důkazem toho, že nacizmus není slučitelný se životem. Koloniální obsazení Ukrajiny Západem vedlo k prudkému útěku obyvatelstva a k vymírání podstatné části zbylého“.

Сcылка >>  http://delyagin.ru/news/117310-utilizatciya-ukrainy-idet-uspeshno-i-nosit-kharakter-genotcida-na-ee-territorii-ostalos-245-mlnchel-naseleniya.html

Přeložil:

Advertisements
Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

27 reakcí na Utilizace Ukrajiny úspěšně probíhá

  1. NavajaMM napsal:

    Vďaka za preklad.
    Chvíľu som mal na jazyku parafrázu, že Ukrajinci po majdane asi jedia koláče a la Nuland. Ale autori si dali prácu a zistili si aj spotrebu múky.
    Nuž, párkrát do týždňa jazdím po diaľnici niekde medzi Popradom a Ružomberkom a takmer vždy stretávam aspoň jeden ukrajinský mikrobus.

  2. jmeno jasne napsal:

    chlieb nas kazdodenny…
    co sa tyka clanku to u mna bullshit,bo mi smrdi za politickym komisarom,ale hned mi houklo v koulicke,ze vsetky slovanske nacie,drviva vatsina europy to berie chlieb jak vodu,bez toho ani krok,chlieb to zakladna vec aspon u mna,dokonca slovansky zvyk vitat chlebom a solou,chlieb to najdolezitejsia vec aspon v mojej strave a jak viem,kopy holoty nie na celom svete.
    tu vidim,ze sikmooky,bez ryze,tiez ani krok,mexican,bez kukricnej placky,cele to south ciganovo od rio grande to ma jak mi chlieb tie burita,fajita a jak sikomookych,ci latino ciganov pytal,na vlas podobne jak ja,ja sa vzdy ozeriem jak prasa vecer ked pridem z roboty,ale pol hodiny potom,musim zakusit chleba,ci s povidlama,ci pasteku,ci len taky posny,to jest bez nicoho a to iste robi sikmooky,ozerie sa este ryze,ci nejakeho kolaca z ryze a cigan z mexico sa dobija kukuricnymy chrumkamy.je zauzivane,ze od chleba sa pribera,ja ked otrocim hlavne v lete,nepriberiem,ale schudnem,ze spotreba chleba sa zvysi,ked je bieda,bo neni maso,nehra rolu,bo z muky nie je len chlieb ale kopa inych dobrot,co sa clovek zahlusi a necuje hlad,bo stocia nasi dzadzy, pradzadzy sa tym sytili,mame to v genoch a ked prestaneme pit mlieko od matky, daju nam chleba a pamatam tych mojich starych buranov,jak bez zubov zuvali ten chlieb a protezy mali v monterkach,ked sme stohy stavali,bo chlieb to drahsie od vsetkeho zlateho prachu,bo jeho nedostatok pohne masamy jak vetrik steblom travy a ked masa pritisnuta,zozerie cokolvek,mam prax,takze nejebat mater politicky o nejakaom chlebe,ale mat k nemu zboznu uctu,tazko sa nan robi a je to nase bytie,to ma bolo ucene uz od mala za komuny a v kapitalizme ,jak som zacinal som zistil,ze komuna sa nejebla,ani deko.
    PS:zaujima ma,ci ma niekto podobne tahy jak ja,ze sa dobijam chlebom,ja tomu hovorim,ze polozit kamen na kapustu,co znaci,ze ked som deptal kapustu v becke bosy, na koniec sa dal na vrch kamen,nikdy uz potom som nemal take ciste vyzrate od soli nohy,bo mati mi predtym kartacom nohy drela,nechty ostrihala a bosy som slapal v tej becke,poniektory burani davali sacky na nohy,u nas.
    na nasej ulici nikto,tak jedem prazaci,jake su vase skusenosti a proste vsetci,napiste nieco clovecenske a nie furt tu skurvenu politiku nazdar.
    hej a este od veci,kukal som na atlas,kde nazov clanku,ze za zemanom cakali china a rusia prezident a dalsich asi dvadsat politikov,ze ho priviezli na voziku a este to bolo na zabere zvyraznene v kruhu,priviezli ho na electric cart,podobne jak na golfovom ihrisku a nie na voziku,co ten kokot pisalskovsky napisal a este koleckom zvyraznil,co u mna lacine jak kurva,ale uz nenapisal,ze take bomby ho cakali spokojne,co aj to da sa povedat jedno bo slusny pocka na kaliku,len nejaky zakurveny novinar v pepikove to ukazuje jak fatamorganu,kukam,ze som sam skoncil politicky… bo kurva ked som to cital a videl,prve co som si pomyslel jaky su to zobraci ty pisalkovia…

    • NavajaMM napsal:

      Svätá pravda o tom chlebe. Už ako decko som mame hovoril, že ten zemiakový chlieb s chrumkavou lesklou kôrkou je lepší než cukríky. A teraz som si uvedomil, že na Slovensku som doma aj preto, že nikde na svete nerobia taký chlieb, čo je lepší než cukríky.
      Presne preto aj Čechy nie sú cudzina, lebo ich chlieb je na nerozoznanie dobrý od nášho.

      • strejda napsal:

        Katastrofálně se mýlíte, je to naopak, slovenský chléb je stejný jako ten český. Pravdu máte ale v tom, že Slovensko není cizina. Je to dokonce tak, že všechny diskusní příspěvky pod tímto článkem jsou slovensky. Co víc si přát. To hřeje!

        • NavajaMM napsal:

          Akceptujem, takže oprava: nie český chlieb je rovnako dobrý ako slovenský, ale naopak, slovenský chlieb je rovnako dobrý ako český.
          Bodaj by čo najviac negácií bolo ako táto.

        • Kamil napsal:

          Pěkný příklad paradoxu (všechny příspěvky zde jsou v angličtině, uvedl v němčině Hans…).

      • blbíš napsal:

        Ten „nevošulenej chleba“ Vám, příteli závidím. Kdo hodně chodí na dlouhý vycházky se bez chleba neobejde, to dá rozum. Ale bohužel, už i na tom chlebě je vidět ten všeobecnej kult šulení a směřování ke dnu. Nikdy nebylo, abych se vodněkud vrátil a měl v žeryvaku tak nadrobeno, jako v týdle době. Je úplný riziko, když si chci ukrojit krajíc, že po odříznutí krajíce z bochníku mi z kůrky vypadne celej střed, nebo se to všechno rovnou celý rozbortí-rozdrobí!!! Tak tohle mně dokáže zkazit náladu, neb jsem na chleba háklivej! Ale má to zase jednu výhodu … vždycky si vzpomenu na Bavorovy kachny 🙂

        • NavajaMM napsal:

          Úplne chápem, priateľu. Dobrý chlieb musí mať 3 kvality: horná kôrka, dolná kôrka a striedka. Rozdiely medzi nimi musia byť čo najväčšie a trvať čo najdlhšie.
          …a to sme ešte nespomenuli tú vôňu…

          • blbíš napsal:

            chleba je jedinej výtvor, u kterýho víc miluju vokraje než střed
            … tedy samozřejmě kromě mojí stále ještě ženy (která mi momentálně kouká přes rameno a přetvařuje se, že hledá brejle).

            • strejda napsal:

              Musíte ale rozlišovat které okraje, ten bílý a rovný je mnohem chutnější než ten hnědý a vypouklý. A nejlepší je chléb klasický, kvasový. A nejlepší z nejlepších je chléb kvasový kraslický. Ten se dá jíst i suchý – když se povede ve špičkové kvalitě – a je lepší než sacher. MŇAM!

              • blbíš napsal:

                … jo, se studeným máslem a na něm plátky česneku
                … to pak už nemusím ani tu stále ještě mojí ženu (=co bych se bál, už mi nekouká přes rameno)

              • strejda napsal:

                blbíši, tenké plátky ředkviček a mladá cibulka nebo pórek buď na kolečka nebo jemňoučce nakrájená. A to vše posolené. To je jediný případ kdy používám sůl. Jinak je u nás sůl nad zlato a my nemáme na vyhazování.

  3. jaa napsal:

    Šmárjá pánové. Přestaňte si dávát komplimenty. Já bych – i když nevím jak je to kde, ale v Brně bohužel, ani malé soukromé nee. Dá se říct že chleby byly – bývávaly dobré. Teď jsou drobivé nafouknuté čert ví čím, sice bez zápachu ale i bez chuti. Čertví, jak ty receptury upravili. Ale řekla bych že slováci vedou jak v chuti, tak kvalitě.. Naposledy jsem si opravdu na chlebu pochutnala – loni v Dunajské Stredě. . Je fakt že u nás do toho přidávají kde co, v naději že… ale opak je pravdou. Navíc ten náš chleba – třetí den je proplasnivělý. Nevím jakou část použití starého chleba mají včil POVOLENU, ale je to drsný. co všechno do toho dávají.
    Tož tak.. Není v Brně a okolí pekárny, kde by chleba byl chutný, vydržel než se sní, eventuálně ztvrdnul a nezplesnivwěl. Sorry

    • kočka šklíba napsal:

      No jak kde, dcera přivezla chleba z Heřmanova Městce a já se nestačila divit, že byl i 4. den (asi 2 krajíčky co zbyly) nejen poživatelný, ale měkký a dobrý ;). Pak už nebyl, tak nevím jak dlouho by případně vydržel.

      • blbíš napsal:

        … se divím, že nepoznáte molitan!!!

      • jaa napsal:

        Njn ale jezděte z Brna do Heřmanova Městce 🙂

        • kočka šklíba napsal:

          No jo no, však taky jsme ho měli jen jednou, tedy jestli to nebyl molitan 😀 .

    • NavajaMM napsal:

      Pani jaa, keď neni dobrý chleba, je v Brne aspoň ten hantec a sranda.
      Tie komplimenty sú ale venované chlebu, to nikto neberie osobne. U nás je dobrý hlavne z dedinských pekární. Na okolí je viacero malých firmičiek, ktoré pečú pre celú dedinu a okolie a dovážajú aj do mesta. Inak sú malé pekárne aj v supermarketoch, ale tam len dopekajú zmrazené polotovary. To sa dá jesť len úplne čerstvé.
      Ak chlieb rýchlo splesnie, tak to je kvôli recyklovaniu. Veľké reťazce si vymohli, aby nepredaný chlieb a pečivo mohli do pekární vracať. Ak to pekáreň zomelie na zákvas do nasledujúceho chleba, tak je zle, už sú tam spóry plesní.
      Našťastie sa to nerobí všade. Starší chlieb sa v okolí prevažne skrmuje. Napríklad kone ho milujú. Predvčerom som pri kanve stretol cigánku s plnou káričkou chleba. Vraj to zbiera pre kone. Chovajú ich na tom a potom predávajú do Poľska. Človek by si myslel, že „holota najúbohejšia“, ale vedia sa aj oni pretĺcť.

      • strejda napsal:

        Cikáni a koně, to bývala špička, jen se museli hlídat. Ty koně ne.

  4. K-k,. napsal:

    OT:Pane Bavore, pošta… 🙂

  5. st.hroch napsal:

    Přátelé, nezklamali jste mě… Přesně podle zákona žánru, se diskue odebrala jinam a žije vlastním životem. Dávám Vám za pravdu, že na rozdíl od Ukrajiny, ve který aby se prase vyznalo, chleba – to je jiná! Já jsem taky chlebovej (přestože bych neměl – ale přece si nebudu ničit zbytek života, žejo),a proto mám má provšecky ty připomínky a ožná i spory stran kvality a chuti, pochopení. Dnes mě ale potkal stroj času… Dole, ve stánku pekařství, kam čas od času zajdu pro něco ke snídani na mějukla cedule „Týdení chléb“. Když jsem ten bochník – skutečně, bochník, viděl, byl jsem zpáýtky o nějakejch 60 let u svý babičky na východočeský vesnici, u který jsem vyrůstal. Tam totiž v krámě (nevím, zda to byla Jednota, co slouží venkovu) prodávali (a to bylo na objednávku) pecny o váze snad 3,5 kila. Krásně propečený – skutečně vydržely jedlý do konce týdne! a za cenu 3,80 Kčs… Buď pochválen pecen, a ti kteří ho umí udělat!!

    • strejda napsal:

      Amen!

    • blbíš napsal:

      Když vono je to těžký, příteli, já tý Ukrajině už vůbec nerozumím, tedy možná, že i trochu jo, ale opravdu nechci. Běhá mně mráz po zádech, kdyby nás takhle někdo zmákl, jako ty chudáky, a proto ten chleba , kterej je alespoň pro mě indikátorem, kam se asi tak my ubíráme … jestli Vám to tak stačí?

      • blbíš napsal:

        nevím kdy, ale už je to hafo let, kdy dávali v týví jakýsi dokumentární seriál o řemeslech, bylo to děsně hezký a někdy jsem na to civěl, jako na zjevení. No a právě díl o chlebu byl tak hezkej, že jsem u toho slintal až hanba!

        • strejda napsal:

          O řemeslech byl natočen seriál v devítistýchosmdesátých letech minulého tisíciletí. byl moc pěkný, něco mám z reprízy natočeno.

Komentáře nejsou povoleny.