O Babiše jde až v poslední řadě


Přesto, že se jeho jméno neustále skloňuje ve všech pádech, ve skutečnosti jde o někoho zcela jiného.

https://video.aktualne.cz/dvtv/zive-vyjadreni-bohuslava-sobotky-k-nominaci-aleny-schillerov/r~3a0c4b2a394011e7a83b0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=recombee1&utm_term=position-1&redirected=1494842955

https://video.aktualne.cz/dvtv/zive-vyjadreni-bohuslava-sobotky-k-nominaci-aleny-schillerov/r~3a0c4b2a394011e7a83b0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=recombee1&utm_term=position-1&redirected=1494842955

Všichni, včetně samotného Babiše, se domnívají, že útoky začaly krajskými volbami. Ale to byla jen shoda náhod. Impulsem k boji s ministrem financí a miliardářem Babišem byl problém OKD. Tady poprvé došlo ke střetu mezi Babišem a Bakalou. A protože za Bakalou stojí v řadě Sobotka a mnoho dalších politiků ČSSD, začínalo být některým lidem poněkud ouzko.

Těžko odhadnout, zda  snahy ministra Mládka byly ve prospěch Sobotky nebo Babiše, každopádně musel odejít kvůli zástupnému problému, kterým je jeho neobratné vyjadřování. Ovšem největší problém nastal v okamžiku, kdy bylo rozhodnuto, že OKD koupí státní podnik PRISKO, který je řízen ministerstvem financí. V tom okamžiku se otevírají dveře do historie firmy a hlavně do historie transakcí kolem ní i hornických bytů. Teď jde nejen o Sobotku, jehož případná vina je už pouze politická, ale o výrazné pochybení jiných známých i méně známých, leč v pozadí stojících osob. Včetně miliardáře Bakaly.

A najednou se probouzí i insolvenční správce, který požaduje po Bakalovi 12 miliard korun českých za neoprávněné vyplácení dividend. A najednou se v prostorách OKD objevuje policie a najednou europoslanec a někdejší spolupracovník NWR (majitele OKD) Telička obrací a začíná vystupovávat proti svému stranickému šéfovi.

Proto se vytahují jakési dluhopisy, které zajímají nevědomé a vědomí odmítající, ve skutečnosti se však jedná o standardní ekonomickou transakci podle platných zákonů nejen ekonomických, ale i daňových. Proto se objevují jakési odposlechy, o nichž i jejich původní údajný autor ví a tvrdí, že jsou z velké části účelově sestříhané.

Proto sice Babiš musí odejít z vlády, ale jen proto, aby neodešli mnozí jiní do míst se špatným přístupem na veřejnost. A určitě to stačit nebude, takže můžeme očekávat další hektolitry nevábných tekutin, které až do sestavení nové vlády budou stříkat po celé republice.

Příspěvek byl publikován v rubrice Černá hodinka se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

85 reakcí na O Babiše jde až v poslední řadě

  1. bob napsal:

    Velmi dobře popsáno.
    Na celé „politické krizi“ je nejlepší (nejhorší), že si dělají z lidí srandu. Schillerová je navázána na ANO a Babiše.
    To jako ministr, kterého jmenuje politická strana nemá být na ni navázán ?
    To by znamenalo, že nejlepším kandidátem na ministra financí by byl Kalousek.
    Jinak se bavím, jak Sobotka dostává „polibky smrti“ od Kalousků a dalších, kteří ho podporují.
    Dále je dobré sledovat neutrální ČT

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Někde na netu jsem zahlédl diskusi na téma co by Bohouš dělal, kdyby si Andy koupil od JUDr. Altnera syna dluh, a začal jej po ČSSD vymáhat. Nyní se zdá být mnohem efektivnější zprivatizovat a koupit jen firmu PRISKO. Žádný soud, ani NS, ani případně US aktuální stav nemůže změnit, a cena je asi 4x nižší. Howgh.

      To se mi líbí

  2. Kamil napsal:

    „… si dělají z lidí srandu.“
    Tisíce let to stejné: chléb a hry. A stále to prochází …

    To se mi líbí

  3. čtenář napsal:

    kdo za to může?Babiš,Schillerová,Janeček?

    nikoliv.

    může za to Sobotka,Kalousek

    Finanční správa nakoupila mobily od firmy namočené do podvodů s DPH. Přitom v ní dělala daňovou kontrolu

    •Generální finanční ředitelství v roce 2015 nakoupilo mobilní telefony za 1,9 milionu korun od firmy 2P Commercial Agency.
    •Úřad nedbal na indicie, které podle něj mají obecně varovat před rizikem, že jde o neseriózního partnera. Už v té době finanční správa ve firmě prováděla daňovou kontrolu v souvislosti s podvody na DPH.
    •Generální finanční ředitelství se brání tím, že informace o kontrole nemohlo brát ve výběrovém řízení v potaz.

    http://m.ihned.cz/c1-65726320-financni-sprava-nakoupila-mobily-od-firmy-namocene-do-karuseloveho-podvodu

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Může za to Schillerová, protože nastoupila až 1.1.2016.

      To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      V tomto okamžiku je třeba si uvědomit, co celou dobu BS říkal, volně: AB musí odstoupit, protože za ním „jdou“ různé podezřelé kauzy, a že AB lhal.
      Dnes BS odmítl jmenovat namísto AB paní Schillerovou, aniž by za ní byla jakákoliv podezřelá kauza (alespoň prozatím a pokud je obecně známo, a ani BS o žádné takové kauze nemluvil, stejně tak nemluvil ani s paní S.).
      Takže BS po celou dobu, kdy tvrdil že jde „jen“ o neomluvitelné kauzy AB manipuloval, možná i vědomě lhal.

      To se mi líbí

    • blue.sun napsal:

      Stačí se trošku zamyslet nad článkem a hned vidím pár faktických chyb:
      Za prvé – dle zákona o veřejných zakázkách, platného v té době, skutečně nemohli tu firmu vyřadit jen na základě podezření. Kdyby se firma poté odvolala (a že by to najisto udělala), vysoudí více, než byla cena zakázka.
      Za druhé – o možné vině rozhodli loni, tedy dávno poté, co byla smlouva podepsána a realizována. Opět tedy naprosto nesmyslné obvinění finanční správy.
      Za třetí – státní správa skutečně nesmí použít interní informace k ovlivnění výběrového řízení, pokud není pravomocné rozhodnutí. Zase to skončí odvoláním a pokutou pro stát…

      To se mi líbí

  4. Cech napsal:

    Dá se souhlasit ANO Andrej Babiš získal přístup díky prisko k materiálům, které nahání „Dienstbierovcům“ více jak hrůzu.
    „Mezi dvěma finálními nabídkami byly podle informací ČTK a Hospodářských novin nabídky od společnosti EP Industries, jejímž většinovým vlastníkem je podnikatel Daniel Křetínský, a od zahraničního hedgeového fondu.
    Americká firma Alcenta ze skupiny BNY Mellon podle zprávy serveru Euro.cz napsala premiéru Sobotkovi, že byla připravena zaplatit za těžební společnost OKD minimálně 500 milionů korun. Firma zvažuje arbitráž proti ČR. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) uvedl, že o nabídce nemá informace.“
    Byl to opravdu šílený souboj a Andrej si myslel, že když zvítězil tak je vítěz.Takže nyní mu konečně docvaklo, že vítěz je vítěz pouze tehdy, když mu to „Dienstbierovci“ dovolí.

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Vidím pane kolego, že se o věc zajímáte a máte přehled. Moje poznámky k tématu jsou jen nápady laika, který je děním překvapen, a také zmaten. Pokud máte nějaké další informace k diskutovanému tématu, prosím sem s nimi. Děkuji, K.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Proč nemůže být Schillerová ministryní
        1.Danova sprava je prilis pomala.3.Danova sprava je prilis rychla.=>DS neposloucha politicka zadani socdem.

        To se mi líbí

      • Cech napsal:

        To co předcházelo současné vládní krizi, kterou musela vyvolat ČSSD byl ten souboj mezi dvěma stranami o skutečné materiály (konkrétní smlouvy, finanční částky a osoby; neboli osoby a obsazení) OKD.
        To že Bakala by byl nenažraný, se říci nedá ale vzhledem ke svému intelektu, byl donucen nechat za sebe bačovat v OKD „Dienstbierovce“.
        To co jsem původně sledoval nebyl ani Sobotka a ani Babiš, co jsem sledoval byl souboj dvou podniků a to Prisko x Diamo o nadvládu nad OKD.
        Teprve s postupem času se z toho vyloupl souboj mezi MF x MPaO.No a ve finále se z toho stala ona vládní krize mezi ANO x ČSSD.
        ČSSD opravdu podcenila možnosti MF a v době kdy musel sám velký Bohúš jako ministr průmyslu a obchodu zaskakovat, tak Andrej udeřil a posléze i zvítězil.
        Při tomto souboji jak je patrné, tak se Bureš nedožadoval žádného ministerstva, které měla v kompetenci ČSSD ale stačili mu jeho zaměstnanci, které si dosadil do státního zřízení.
        Těch materiálu pokud půjdete touto cestou, tak nasbíráte asi mnohem, mnohem více než já, protože zase tolik času u mne nebylo a také mne hlavně v tomto souboji zajímalo, jak a kdy a jaké manipulační technologie ta která strana používá.
        Proto je Alena Schillerová nebo Andrej Babiš pro ČSSD jedno a to samé a je naprosto nepřípustné je připustit.
        Pouze proto se snaží ČSSD násilně převzít MF od ANO.
        Možná že jsem Vás zklamal ale opravdu mi nešlo o to jestli Bohúš nebo Andrej ale proč šel Zeman v tomto sporu, až na hranu svého budoucího mandátu.To bylo to co mne vyprovokovalo se s touto špínou a kalem podrobněji seznámit.

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Pouze pro doplnění že opravdu se jedná ČSSD o násilné převzetí MF :
          „Ministerstvo financí by mohl vést premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). I tato varianta zazněla ze sociální demokracie. Píší o ní Lidové noviny s tím, že kvůli této variantě by možná padla koalice.“
          Těch indicii se valí tolik, že nemusíte ani bydlet na Baker Street a kouřit dýmku aby bylo jasné, že klid na práci nastane až Babiš úplně „vysmahne“.

          To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Nezklamal, děkuji. K.

          To se mi líbí

  5. jaa napsal:

    Je to síla. už se nedivím, že Bohůš hraje vabank.

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Ano, tu hru hrají desetiletí a za oponou, diváci jen sem tam zahlédnou kousky stínů hráčů (a pak se oni/my/ostatní hádají koho ten stín byl …).

      To se mi líbí

  6. Rosťa napsal:

    Hraje se tu vabank. A dá se předpokládat, že před žádnými volbami se nevyvalilo tolik odporné špíny, jak to bude letos. A to už jsme zažili kamaráda bratrů Helbigů Rumla při likvidaci dr. Bartončíka a třeba i tu pověstnou Kubiceho krabici. Tam šlo jen o špinavou, bezohlednou likvidaci konkurence. Letos půjde o víc. Smrdí to kriminálem a pokud se nepodaří dostat Babiše ze hry, pro mnoho politiků nastanou bezesné noci. A tady jde doslova o kejhák, protože pokud se zjistí, že bakalovize nesplnila úkol ve své oblbovací mašinérii a „plebs“ ty jejich sračky přestal žrát, měl by Andrejko příliš nevycházet, popřípadě si vypůjčit z Vatikánu Papamobil. To dojemné souznění duší při „obraně demokracie“ Sobotky s Kalouskem a samozřejmě s Fialou člověku nahání žaludeční šťávy z krku ven. Před chvílí jsem si otevřel PL a kdo na mě nečučí? Posseltův kámoš Herman. Co jsem komu udělal??? A to tu ještě nejsou volby Hlavy státu. To bude teprve materiál.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      A to jste ještě neviděl na naší jejich ČT dnešní Reportéry ČT se strašlivou pověstí „Jak Babiš k Agrofertu přišel.“

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Neviděl, pane kolego. Ne, že bych neměl televizor, ale nejsem masochista. Nalil jsem si svůj oblíbený Modrý Portugal a je mi tak nějak líp. Totálně vystřízlivět do této hnusné špíny je jedno velké hrdinství, ale protože hrdinů máme plné hřbitovy, nemám ještě v úmyslu do té první linie a tu špínu z bakalovize rád přenechám fanatickým milcům dnešních voličů socanů ( i místních u Bavora ). Já jsem je také jednou volil. Tehdy tam šéfoval Paroubek a přišlo mně, že ta politika má nějaký směr. Já totiž neposlouchám, co ten politik kecá a ani neřeším, kolik má na čumáku bradavic. Výsledky jsou pro mě parametr č. 1. A ty výsledky měl, pokud tedy ČSÚ nekecá. Mimochodem dr. Ráth na zdravotnictví bude těžko někdy překonán. No, také rozkopal bábovičky kulichům. S Babišem podobnost čistě náhodná.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          No tak máme to podobně. A ČSSD už nikdy, už od minulých voleb, a to jsem původně přivítala, že Sobotka je předseda, protože Hašek byl, tedy pro mě, hajzl. Jenže jak to mnohokrát píši, církevní restituce byly pro mě ta tečka. Ptz už před těmi volbami, a tata si může psát v této souvislosti co chce, bylo jasno. Sobotka je rovněž hajzl. A to možná i větší než Hašek. A jeho nohsledi, jako Zaorálek, Štěch atd. ? O Chovancovi vůbec nemluvím, to je hnus, nemohu si pomoci.

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Hašek je možná hajzl, ale měl výsledky. To, co tu máme dnes v Brně, je tragedie, která se nedá ani popsat. Zlatý Hašek.

            To se mi líbí

          • tata napsal:

            Nedá mi to a zareaguji na dvě věty od různých spoludiskutujících.

            Jsem dost otráven současným stavem,vlastně nevím jestli úplně rezignovat co jsem vždy spíše kritizoval,absolutně nevidím prakticky ani menší zlo které jsem si sám doposud argumentačně dokázal vy-argumentovat , pro a proti i když to je pár let velice těžké.Teď už je to nemožné aspoň pro mě ,kde mé hranice určitých hodnot životních co vyznávám a kterých se co nejvíce držím i ve svém životě.Mimochodem asi jsem trochu masochista neboť tyto hodnoty mě spíš přinášeli negativa.NENÍ SE ČEMU DIVIT,PODLE toho jak vidím dnešní svět je to úpadek morálky ve většině směrech.

            BYL JSEM vždy spíše idealista takový spíše bojovník s větrnými mlýny,proto asi sem tomu minulému asi jednu dobu propadl a fanaticky jim věřil,což se změnilo a viděl jsem i zvěrstva abych teď se SICE nevrátil k fanatismu a hodnotil už se svými bohatými zkušenostními i tím že jsem se pohyboval v mnoha kolektivech a v mnoha zemí pracovně.A samozřejmě hodnotil život svým idealistickým pohledem ,prost snahu vyniknout,vlastnit majetek.
            A vtom směru přes všechny prokazatelné svinárny co byli vtom komplexu pro a proti v mém pohledu to minulé bylo lepší.ANO chápu že pro lidi jako já kteří nemají ambice na závratnou kariéru,spíše preferuji spokojenost celku.

            Proč to obšírné psaní jednoduše to neumím,navíc přestávám rozumět i mnohým s kterými jsem ,aspoň jsem si to myslel měl stejný pohled.Navíc je mi těžké psát co vypadá jako ve svém konečném důsledku jako obhajoba ČSSD,KDYŽ SEM JÍ odepsal jinak než většina zde.Protože její zaprodanost a hloupost dosáhla vrcholu a je potřeba aby spadla na hubu,ovšem s tím rozdílem.

            zde musím použit na vysvětlení něco co možná ani nedokážu popsat,a k čemu zde sklouzává věčina. A to je pohled můj a pana KCHODLA……..ANIŽ BYCH považoval jeho pohled za min rozumný,nebo špatný je diametrálně odlišný,celkem mě dlouho trvalo abych tam vysledoval tu nit ………úplně jednoduše se to dá nazvat třídním rozdílem…….což je chyba zase značné části to že už dávno přestalo byt důležité třídní a pravolevé rozlišení.
            Jen se nedá vy argumentovat že ten nebo ten pohled je správný.

            V tomto směru jsou oba pohledy rovnocenné a dostali jsme je do vínku do kolébky,samozřejmě s mnoha nuancemi,ALE PODSTATA JE co považujete ve svém životě za hlavní a jak dokážete naplnit své ambice,také jestli ambice co máte věnujete hlavně pro sebe nebo spíše celku.

            To ale spíše nahrává tomu pravicovému pohledu,ideou se nenažerete lesk pozlátka je příliš silný protivník.Ano s toho pohledu tady levice není je tady jen paskvil,třeba ČSSD většina jejich politiků je tam jen že to je výtah k tomu pozlátku…….s jedním rozdílem proti TOP,ODS A JINÝM pravicovým stranám……..oni mají určité hranice tvářit se a trochu konat jako levice jinak skončí……….A proto je tam rozdíl………paradoxně je pravda jsou stejný darebáci a nejsou………to je to co hlavně takový jako pan KOCHODL infikují ve smyslu kapka ke kapce jak vše levicové bylo a je zhouba,ta nit je poslední dobou naprosto zřetelná………..a nahrává ta prohnilost čim dál větší ČSSD……….JENŽE proti většině zde si uvědomuji……..že je potřeba aby dostala po hubě ale aby zůstala,protože v zajmu svých koryt se ty politici ČSSD MUSÍ SNAŽIT HODIT DROBEK těm masám……….protože politik TOP,ODS NEMUSÍ PŘEDSTÍRAT ŽE MU JDE O MASY.

            a vtom ohledu je POTŘEBA brát argumenty že KOČKO……..pak je těžké a zbytečné se s Vámi přít…

            Jenže jak to mnohokrát píši, církevní restituce byly pro mě ta tečka. Ptz už před těmi volbami, a tata si může psát v této souvislosti co chce, bylo jasno.

            Škoda že nedokážete rozlišovat kdo restituce prosadil,že nedokážete rozlišit co se dalo udělat,a hlavně at přijde kdokoliv jiný a ještě hůř kdyby nebyla ČSSD v této vládě opět restituce by byli v nezměněné podobě………..ale pro VÁS JE TA POSLEDNÍ TEČKA RESTITUCE………

            a ještě jednu větu použiji………..

            Existuje jisté úsloví: Po čertu přijde ďábel.

            NO tak si přeji aby jsem se SPLETL,neboť nevidím že to co přijde bude používat jiné metody,nebo že zruší restituce což asi ani nejde. Na jednu stranu je potřeba aby ČSSD DOSTALA na frak,JEN SE BOJÍM………………Po čertu přijde ďábel.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Já už jen doufám, že se to nebude stupňovat. Protože řada Topol – Nečas – Sobotka už by mohla stačit ve stylu „do třetice všeho zlého“ a mohlo by se to obrátit. Hlavně nepustit ke korytu Topinky se socany. Tohle spojení by bylo opravdovou katastrofou. U všeho ostatního jsem optimističtější.

              To se mi líbí

              • tata napsal:

                Jen musím dodat…….PROTOŽE tato věta není uplně jasná a spiše naznačuje že vždy přišlo to horší…….tak přes veškerou prohnilost ČSSD A VŠECHNY DOBRÉ VYSLEDKY TÉTO VLÁDY se rozhodně nedají přičíst Babišovi….bylo toto období rozhodně ve většině ohledech lepší než ty 2 předešlé.ANO byla lepší ekonomická situace ve světě,PŘESTO bych nemohl souhlasit že ted bylo to nejhorší,jestli to bylo tak myšleno

                To se mi líbí

            • Cech napsal:

              Zde pokud se budeme zabývat ČSSD se nejedná o samotnou dehonestaci těch elementárních a správných hodnot na kterých by měla fungovat ČSSD.
              Pokud mohu posoudit tak ta likvidace všech, jak vy tato říkáte levicových hodnot, je dána nezbytností vysoce organizované menšiny nedopustit organizovanost většiny.
              Proč, no protože organizovaná většina je konec vysoce organizované menšiny.
              Proto dle mého mínění se u ČSSD jedná o velmi starou manipulační technologii a to rozdělení strany na frakce a protěžování pravicové frakce v ČSSD, která je naprosto uměle dosazena do vlády.
              Tato hra kterou v současnosti prosadili pomocí domácí zabijačky „Dienstbierovci“, pro ně končí pokud ČSSD spadne pod 10%.
              No a skončí ten doslova vlhký sen „Dienstbierovců“ o vytvoření těch dvou silných stran „LEVICOVÉ“ ČSSD a „PRAVICOVÉ“ ANO které soupeří o přízeň voličů.
              Ostatní strany měly pouze vytvářet stapáž pro tento dokonalý a léta šperkovaný model současné „neoliberální demokracie“.
              Ty dvě strany jsou proto protože je musí „Dienstbierovci“ řídit najednou aby se doopravdy do sebe nezakously ale na druhé straně vytvářely pravdivou iluzi (v rámci řízení je řízení více stran, natolik nákladné že to prostě „Dienstbierovci“ finančně neutáhnou).
              No a pokud se „Dienstbierovcům“ vymyká tato šablona řízení společnosti z rukou, tak nastupuje další jejich „teorie“ a to je ten právě kchodlem šířený postkapitalismus.
              Tato nová neoliberální teorie hlásá, že postkapitalizmus jako systém nastane; když potlačíme monopoly a necháme ceny informací a věcí klesnout.
              Prostě úplná robotizace a svobodné sdílení informací a všeho je tou náplastí, která zabezpečí to setření (dříve se definovalo třídních rozdílů) životních podmínek mezi 1 % menšinou a 99 % většinou.
              Jak sám tato vidíte je to pouze jedna a ta samá neoliberální demokracie pouze u ni proběhla rusky perestrojka, neboli lépe slovensky definováno prekabátěnie.

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Promiňte tato, Vašeho příspěvku jsem si všimla až teď. Já s Vámi v mnohém souhlasím, vážím si Vás. Ovšem s „církevními restitucemi“ si prostě nerozumíme. Já rozlišuji kdo je prosadil, ale také si všímám, co dělají ostatní strany. A tady je náš rozpor. Jak jsem již mnohokrát psala, ČSSD slibovala před parlamentními volbami, že s nimi něco udělá. Alespoň je zmírní. A to šlo, ne že ne. Nakonec i několik výše postavených funkcionářů ČSSD to přiznává a i to, že s nimi neudělali NIC. Jenže ono to bylo jasné už před parlamentními volbami prohlášením Sobotky, že pro ně jsou případnými partnery lidovci. A to pro mě byla ta tečka.
              Protože jestli něco bylo bez pochyb, tak to, že lidovci na ty tzv. restituce nedovolí sáhnout. Když to bylo jasné mně, tak jistě i Sobotkovi a spol. Takže Vaše víra, i když věřím, že upřímná, byla jen vírou, nepodloženou činy ČSSD. Ano, je pravda, že něco málo splnili (poplatky, nějaké přidání peněz na minimální mzdě, důchodcům atd.), ovšem to co by bylo důležité, tedy znovuzavedení daňových pásem pro přímé daně, zmírnění restitucí ne.

              To se mi líbí

              • tata napsal:

                JENŽE JAKO MNOHOKRÁT PODSTATA JE JINDE.
                Není pochyb a nikdy jsem to nespochybnoval že mohli udělat více.Naše pře je o něčem jiném.To jest co dělá většina zde že ČSSD HODNOTÍ S POZICE ŽE TA STRANA JE ČESTNÁ A DOBRÁ.
                Aby jste pochopila co stím myslím…….je to jako když budete myt vzorného žáka a věčneho průseřáře.Ten vzorný udělá darebáčinu a je to něco mimořadného nepochopitelného,tím že to nikdy neudělal se ten jeho čin bude zdát strašně zveličen.
                Když to samé udělá darebák,nikdo není překvapen naopak je to určitá samozřejmost,navic udělal mnohdy horší věci takže jeho čin budu posuzovat bez emocí a přislušnou mírou zavažnosti.

                A to je to VAŠE ……já věděl že lžou v předvolebním boji……….ty druzí pro mě lžou ještě vice. Já věděl a volil jsem je stím že jestli budou moci udělat něco s restitucemi tak jen kosmetické změny a proto jim nepřikládám tak zasadní vliv.Nebot i kdybych je nevolil a tak se rozhodla věčina.Dala by to KSČM……..přišla by vláda která by stejně restituce nezměnila.Jenže pro VÁS JE DEFAKTO hned po volbách největší argument prohnilosti ,A NEVOLITELNOSTI ČSSD.a aby ste si to obhájila nevnímate nebo nechcete co je dané…

                třeba……..

                .Jak jsem již mnohokrát psala, ČSSD slibovala před parlamentními volbami, že s nimi něco udělá.

                jenže to každému trochu sledujicí situaci bylo jasné…….vyhledejte si mé před volbami ,kde jsem psával že je volím jako menší zlo……a že restituce jsou tak ošetřeny že se snimi jen těžko dá něco udělat,navíc volby dopadli skorem patem……….ano mohli uřčitě se aspon pokusit……

                1/je to jedna z věcí jejich neschopnost ziskat body …….proto je ted už nevolím ani jako menší zlo

                Nakonec i několik výše postavených funkcionářů ČSSD to přiznává a i to, že s nimi neudělali NIC…………..to taky nespochybnuji mohli se aspon pokusit

                Jenže ono to bylo jasné už před parlamentními volbami prohlášením Sobotky, že pro ně jsou případnými partnery lidovci. A to pro mě byla ta tečka.

                nezlobte se argument trochu jako by jste vubec nesledovala politickou situaci,prostě ignorujete politickou diplomacii.
                V té době se zasadně vymezovali proti ODS ,TOP,AČ jsem nesouhlasil je tady Bohuminské usnesení tudíž v té době by stratili hodně voličů přiznat že budou spolupracovat s KSČM,po 8 letech v opozici si nemohli dovolit se vymezit zasadně proti KDU.Po volbách to dopadlo ještě hůře,voliči rozdali karty karty tak že se nedalo moc manevrovat.I VÁŠ argument otom že mohli s OKAMUROU,JE JASNĚ VYVRÁCEN……..Bez Babiše to nešlo a on si vybral strategického partnera KDU……….TO jasně Babiš nedávno prohlásil.

                Rozhodně se dá ČSSD vyčitat mnohé,zkorumpovanost neschopnost ALE považovat restituce za to zasadní neodpovidá situaci.Tam postupovali jen hloupě mohli více ukázat třeba ohledně Babiše,že on je také nechce,jenže jejich neschopnost ani toto nedokázala.

                zÁVĚR………..S RESTITUCEMI tak jak bylo odvoleno se dali dělat jen kosmetické upravy

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tato, jenže ony se nedělaly ani ty kosmetické úpravy. Třeba to zdanění. Protože to navrhoval Zimola, tak to Sobotka smetl se stolu. Pouze strach z lidovců, kteří se hned naježili a vnitrostranický boj. A teď tady machruje na Babiše a Zemana?
                Pro mne se stal nevolitelný v okamžiku, kdy se dral do křesla hned po Nečasovi. Trapně a hladově. A tím také ztratil hlasy. To už jsem ho volit nemohl. A teď bych nemohl ani Filipa. Už nám v tom patlamentu také dobře zakořenil. Možná že Babišovi odpustím Maxovou a půjdu mu to hodit. Ale do voleb je ještě daleko.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                NEJLÉPE JE si vybrat s přispěvku to co řikám a na tom se snažit oponovat…..je to marný a mě to nebaví

                To se mi líbí

    • LB napsal:

      Už ta celá záležitost připomíná protrahovaný porod, ne?
      Ukázalo se zatím spolehlivě jedno. Že Sobotka není tuplovaný debil, jak tu psal po jeho demisi pán dominia a že jde po Financích v Letenské a nějakých těch kompromatech na šlechetného kolegu ve vládě
      A dvojctihodný pan Ondřej dobře ví, že právě tuhle složku s papíry nesmí pustit.
      Čili business as usual, ne?

      Teď by ještě bylo stylové, kdyby Sobotka nabídl Babišovi zahraničí výměnou za finance. A dodal k tomu, že v Černínu by mu B. nevadil. Vždyť přece mluví výborně francouzsky a mohl by si udělat taky selfíčko s Macronem (jako se před časem chlubil, že si ho udělal s Oláándem. A dodával, že Sob. stál vedle jako tvrdé Y, anžto neumí jazyky. 🙂 )

      To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Na konci toho článku AB jednoznačně potvrzuje, že jde o kauzy BS z minulosti (jež jsou asi v archivu MF), cituji AB:
          „My jsme krizoví manažeři – a hledáme dalšího kandidáta. Chceme tu frašku už ukončit. Otázkou je, jestli jediným Sobotkovým cílem není to, dostat se na ministerstvo financí a sebrat ho z gesce hnutí ANO, protože tady jsou nevyřešené kauzy, které se týkají období, kdy byl on ministrem financí.“

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            nevyřešené kauzy?chichi.
            Kalousek tam seděl nic nenašel,ministr financí úřednické vlády jmenované Zemanem tak seděl,nic nenašel,ale Andrej se po třech letech probudil,prokousal se těma koblihama,co byly naskládané v tom archívu a ejhle co objevil.

            no začínám si myslet,že Andrej přikoupil do svého portfolia vodárny v celé republice a něco musí sypat do vody.

            To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          „V této souvislosti si nemohu odpustit poznámku, že se nikdo nezamýšlí nad souladem s ústavou v případě rozhodnutí předsedy vlády podat za celou vládu demisi, aniž by se na tom dohodl s ministry. Za samozřejmost se také považuje možné porušování koaliční smlouvy ze strany nejvyšších představitelů ČSSD „kádrováním“ kandidátů Hnutí ANO na uvolněné místo ministra financí. Jejich požadavek, aby dočasný ministr nebyl spjat s Andrejem Babišem a s Hnutím ANO, je protimluv, neboť podle koaliční smlouvy je ministerstvo pašalíkem Hnutí ANO, jehož je Andrej Babiš předsedou. Předáci ČSSD zřejmě nevnímají ochotu Andreje Babiše k resignaci jako vstřícnost, ale jako uznání porážky. S takovou zaslepeností zřejmě spějí k těžkému volebnímu výprasku.“
          Viz
          http://www.jemelikzdenek.cz

          To se mi líbí

      • Kamil napsal:

        Hmm, kdyby BS nebyl to co je, byl by se zajistil již dávno … (asi?)
        Buďto to nešlo, nebo (což je pravděpodobnější) někdo něco někomu za něco prásknul …
        A proč až teď? Možná teprve teď, v posledních týdnech byl ten správný okamžik riskovat i zvednout cenu, protože někdo skoro nový to chtěl použít a byl ochoten ten letitý problém otevřít a zveřejnit …
        Anebo všechno je jinak.

        To se mi líbí

  7. kchodl napsal:

    Nic nového.
    Šaráda pokračuje…
    😀

    Opravdu musím dokola opakovat tuto přiblblou hlášku (mám dojem, že je původně z „Majora Zemana“, kde estébáci sledují nějaký kamerový záznam a komentují to), jinak pro toto ubohé divadlo nemám slov. Asi by mě nestačil Modrý portugal, jako panu Rosťovi, pro přežití bych potřeboval nápoje s onačejší silou a brizancí alespoň nitroglycerínu. Což beru jako jistý způsob důkazu sporem, že tato situace se nedá zvládnout požíváním omamných nápojů.

    Ale přesunuto do absurdní roviny je to vážně velmi dobré!
    Větší frašku jsem dlouho neviděl: politická satira již není potřeba, i nejvtipnější politické vtipy ztrácejí půvab a smysl. Čtvrtníčkova Česká soda začátku 90. let by dnes v TV žumpě působila jako mizerný odvar (ale to není jen u nás, i německý „Die Anstalt“ již není příliš k smíchu), protože skutečnosti nesáhá ani po paty.

    Socani se definitivně demaskovali z předstírání podpory socialistických voličů, oněh „lidí práce“, zahodili mimikry a stali se tím, čím jsou odjakživa – tedy oněmi falešnými „fabiánskými socialisty“, což přes staletí kanalizovalo oprávněné sociální požadavky společnosti ve prospěch finančního kapitálu. Nyní původní voličstvo definitivně zahodili, přesměrovali se na státní zaměstnance, „městské liberály“, tudíž se v podstatě mohou spojit s TOP09, lidovci, nemrtvou zombií ODS, ekologisty, islamisty, teplouši, feminiskami, Bursíkem&JauJau, … prostě s těmi ostatními nácky.

    Babišoidi jsou oproti tomu stále výraznější korporátní fašisté, ve všech významech tohoto osvědčeného politického směru. Sice to rovněž nefunguje – stačí strávit nějaký čas v prostředí korporátního molocha, aby to došlo i debilovi – ale na rozdíl od výše uvedených „liberálů“ se to dá při troše snahy přežít a nevede to do pekla zkratkou.

    Pokud bych si měl vybrat mezi nacismem a fašismem, vybral bych si fašismus. Je to sice jako výběr jako mezi cholerou a morem, ale když se podíváte na realitu střízlivě, nepěkná pravda je, že většina životního rozhodování je právě takovéhoto rázu.

    Zkrátka, nic nového.

    To se mi líbí

  8. jaa napsal:

    NO ať už to dopadne jak dopadne, jsem zvědavá na volby. Proč – když tak beru diskuze napříč spektrem – lautr nic lichotivého, dostávají na frak skoro všichni. Jestlipak to čtou? . Tak si říkám, jestli ta špína včil není záměrná, aby se lidi vykecali a uondáni tou špínou nerezignovali a nakonec jim to ZASE hodili. Jinak to není možné… Paměť lidská bývá občas krátká a může být hůř… I když nevím, jak by to ještě vyšperkovasli na větší účinnost. Kdo ví….

    To se mi líbí

  9. lujjza napsal:

    Je to dlouhé, ale stojí za to si to přečíst…. jsou tam odpovědi na mnoho našich otázek:

    http://www.novarepublika.cz/2017/05/profesor-rainer-mausfeld-prednaska-na.html
    „Strach mocenských elit z národa – Zvládání demokracie technikami měkké síly“ – přednáška profesora Rainera Mausfelda.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Bohužel existuje mnoho ovcí, které se raději nechají pást a honit tím ovčáckým psem. I u nás, nehledě na Francouze, Němce či Švédy.

      To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Článek je sice dlouhý, ale je v něm mnoho pravdy. Mě nejvíc uráží, když nějaký zástupce „elity“ v teletníku žvaní o tom, že nejsme na demokracii dostatečně vyspělí a proto oni musí za nás rozhodovat. Stačí si potom poslechnout žvanírnu v patlamentu a člověk nabyde dojmu, že kdejaká tetina z Horní Dolní má víc selského rozumu, než ti naši otitulovaní zvolenci.
      V diskusi pod článkem mě zaujalo

      Anonymní15. května 2017 19:27
      Každá demokracie a revoluce končí útokem na Rusko. Volte ty, na které nadávají noviny a bratr Kalousek, nemůžete udělat chybu.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      Ani Sobotkovým socanům kupodivu moc dlouho netrvalo, než přiznali barvu naprosto otevřeně.
      „Bylo by ústavně konformní, aby byl vedením ministerstva financí dočasně pověřen pan premiér,“ uvedl předseda sněmovny a člen grémia ČSSD Jan Hamáček.
      Jo, po Bakalovi je potřeba ústavně konformně uklidit, kdo ví, kdo bude na financích po volbách. Odpusťte, ale jdu blejt. Zase.

      To se mi líbí

  10. oh napsal:

    Radarová pěnica ani bratr Kalousek určitě nebudou mít radost.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Soud-zacne-projednavat-kauzu-nakupu-letounu-CASA-487939

    To se mi líbí

  11. čtenář napsal:

    O korunových dluhopisech se nemluví pravda, říká spoluzakladatel daňové kobry

    Spoluzakladatel daňové kobry a dlouholetý přední manažer finanční správy Jiří Žežulka je už přes rok v soukromém sektoru. Ve skupině Apogeo radí firmám ohledně vztahů se státem a daněmi. V rozhovoru mimo jiné prozradil, proč mezi ním a Andrejem Babišem vypukl konflikt.

    http://nazory.e15.cz/rozhovory/o-korunovych-dluhopisech-se-nemluvi-pravda-rika-spoluzakladatel-danove-kobry-1332494

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      A proč vlastně mezi Žežulkou a Babišem vypukl konflikt? Já se tam dočetl jen to, že Žežulka dostal příkaz, který nesplnil a dobrovolně odešel. Což je informace asi stejně výživná jako: je právě 19:43

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        já se tam dočetl i něco víc

        „Moje představa byla, že dlouholetý ředitel Generálního finančního ředitelství Jan Knížek, který udělal spoustu dobrých věcí, rozhodně neměl být vyhozen. To byla moje podmínka, když jsem funkci na GFŘ bral. Pan ministr záhy začal trvat na tom, abych ho vyhodil. Řekl jsem, že to neudělám.“

        PS: heleďte oh,vy si zde všichni u pana Bavora už asi jenom chcete chválit tu vaši vlastní pravdu,navzájem si to odkejvávat a utvrzovat se v tom že kdo to vidí jinak je debil,který je zmanipulován českou televizí a jinými nevhodnými texty,které napsal nějaký podplacený hňup.

        bylo by možná vhodné vytvořit černou listinu na ty kdo mají jiný názor,mazat už se nedávno začalo,tak by bylo vhodné pokračovat ve vyčištění prostoru.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Jeho představa se neslučovala s požadavky ministra. Ministr je výše. Pan Žežulka neuposlechl příkaz. Ač se to zdá podivné, ale neuposlechnutí příkazu může být posuzováno i jako důvod k výpovědi. A pokud někdo s něčím nesouhlasí, má obyčejně i tu možnost, že odejde. A může si o tom psát kde chce a kdy chce. Jen je podívné, že se to objevuje právě v této době.
          Já chápu, že vám Babiš šlápl na kuří oko, ale pokud hledáte články proti němu, nejprve si zjistěte, zda jsou pravdivé či minimálně nezkreslené. Uvědomte si, že většina z nás tady prožila velkou část života v době, kdy čtení mezi řádky bylo základem přežití vůbec. A kdo se tomu naučil, ten to umí dodnes. Takže nečtěte zavádějící titulky a nedávejte sem pokřivené informace. Možná (netvrdím že ne) existují jinde informace jiné a pravdivé. Protože ani ten Babiš není čistý jak neposkvrněné početí.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            já samozřejmě chápu,že informace v článku uveřejněné nejsou většinovým názorem těch co sem něco do diskuze napíší,ani těch co si to tady pouze čtou,což ale neznamená že jsou tyto informace nepravdivé,zkreslené,pokřivené.

            titulky jsou možná zavádějící,ale rozhodně nejsou o nic více zavádějíci než titulky z parlamentních listů.

            čtení mezi řádky bylo základem přežití říkáte?

            no nejsem tak mladý abych si nepamatoval dobu minulou,ale pochybuji,že kdo tenkrát nedokázal číst mezi řádky tak nepřežil.
            tenkrát přežil i ten kdo nedokázal číst vůbec,protože na jeho rozhodování koho bude volit mělo to čtení mezi řádky nulový přínos.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              https://zpravy.aktualne.cz/finance/exekuce-kvuli-33-halerum-na-osmdesatiletou-zenu-je-to-jinak/r~ca52421a3a1d11e783fe002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=editor1&utm_term=position-3
              Ten článek má stejnou hodnotu jako údaje v uváděném Slepičím odkazu. Prostě pravda je jinde, ale to chce chvilku přemýšlet. Což je problém těch, kteří nepřemýšleli ani v době minulé a trpně přežívali.

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                pravda je jinde,řekl pan Bavor a proto je to pravda.

                vše co řekne pan Bavor je pravda,vše co sem pan Bavor předloží je pravda.

                a kdo nesouhlasí s předloženou pravdou nepřemýšlí,protože kdyby přemýšlel došel by k závěru,že je to pravda.

                anebo taky ne?
                a naučil se už za doby minulé,kromě toho čtení mezi řádky,i před nadřízeným šéfem mlčet,aby „přežil“.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Někdo mlčel, někdo hubu nedržel. I tak jsem se dožil dneška. A hubu držet jsem se nenaučil.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Možná byste měl čtenáři místo hm..zbytečných řečí odpovídat na otázky. Což ale u vás je, koukám, docela nemožné. Pokud něco tvrdím tak bych to přece měl něčím podložit. A mimochodem, Vy jste začal s tvrzeními (ne s tím, co si myslíte, ale natvrdo jako s něčím, co je pravda), tak logicky chci odpověď po vás. A mě přece nemůžete podezírat, že bych si myslela, že vše co pan Bavor napíše, je pravda.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Kočko, možná vám to bude divné, ale ani já si nejsem jist, že vše co napíšu je pravda 🙂

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Ani ne pane Bavore, jen jsem tím chtěla říct, že pokud možno a pokud nezapomenu, tak se snažím ve svých příspěvcích vždy napsat, že je to : můj názor nebo podle mého. Pokud se ovšem nejedná o nějaká fakta, což mohu napsat třeba o některých problémech v zemědělství ;). A ani tady také nevím jestli mám vždy pravdu vzhledem k dost rychlé změně zákonů a dalších rychle se vyvíjejících podmínkách atd.
                Kdyby čtenář něco netvrdil natvrdo, nebo kdyby odpověděl a ne jen plodil zbytečné řeči, tak bych se asi zeptala Vás. I když vzhledem k situaci u nás, je Vaše verze, zase podle mého, pravděpodobnější.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                kočko,

                otázka je zakončena tímto „?“,není to háček na šaty,ale otazník.
                na jedinou otázku,kterou mi položil nick oh jsem odpověděl citací z textu.odpovídat na něco co je v textu napsáno zdá se mi nesmyslné.

                vše ostatní nebyly otázky,ale názory,upozornění a poučování o tom jak že jsou tyto informace nepravdivé,zkreslené,pokřivené

                To se mi líbí

        • oh napsal:

          To jako promiňte, že jsem se vůbec ptal. Už to neudělám.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            ptát se na něco co je v tom článku uvedeno a okomentovat to navíc tímto názorem …

            „Což je informace asi stejně výživná jako: je právě 19:43“

            …je otázka,kterou bych od vás čekal až jako od toho úplně posledního,protože jestliže jsem si s někým alespoň trochu rozuměl na tato témata tak jste to byl právě Vy.

            To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Dost zavádějící titulek. Máte zvláštní dar najít vždycky nějaký nesmyslný paskvil

      To se mi líbí

  12. NavajaMM napsal:

    O komunikácii.
    Jedna z komunikačných teórií rozoznáva 3 modusy komunikácie. Zjednodušene je to komunikácia z pozície:
    – Rodiča (poučovanie, rozkazy a mentorstvo)
    – Zrelého dospelého (jediný triezvy založený na argumentoch a vzájomnej úcte)
    – Dieťaťa (submisívnosť, chlácholenie, najčastejšie ale normálny detský plač)

    Politici a médiá dnes s nami (ale aj medzi sebou) komunikujú takmer výhradne v módoch rodiča a dieťaťa. Celá tá protiruská hystéria (najnovšie s prezrádzaním „tajných informácií“ Rusku) nie je nič iné, ako neartikulovaný detský rev.
    Najhoršie je, že podľa odborníkov na komunikáciu nemá modus Z proti modusom R a D žiadnu šancu. Proste nie sú spôsobilé chápať a prijímať argumenty a racionálne ich spracovať.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.