Dopoledne s blondýnkou


Sedím v kavárně a objednávám velké Latté. Blonďatá servírka je příjemná a s omluvou, že ještě nepřišlo zboží, nabízí zbylý medovník. Vytahuji knihu, kterou jsem si právě koupil, ale příběh autorovy manželky, která zahynula v Paříži při teroristickém útoku, potřebuje intimnější prostředí. Nechce se mi slzet na veřejnosti.

Beru telefon a čtu reakce na nedávný výrok Bělobrádka. To je ten katolík, který zjevně ztratil soudnost. Je znám mírně přitlouplým úsměvem amerického střihu.

V rozhovoru pro E15 se proslavil radou ženám samoživitelkám, které jsou nejvíce ohroženy chudobou: „No, tak si musí najít jiného chlapa.“

Možná si tohoto člověka vybrala jeho žena kvůli jeho peněžence (čti: v naději, že jednou nebude ohrožena chudobou) a teď hledá  „jiného chlapa“, protože je možné, že přestane domů nosit vicepremiérský plat.

Žena tohoto politického genia mě nezajímá. To spíš ta servírka. Vrátila se k mému stolu s otázkou ohledně dalšího přání.

„Zatím nic“, jen bych se vás na něco zeptal“, říkám. „Víte, mě zajímají mladé ženy, i když jinak než si třeba myslíte“.

„Jak hledají mladé ženy, jako jste vy, toho správného chlapa?“ nabízím otázku a připomínám katolíkův výrok. Odpověď mě překvapuje: „Nehledám oporu, snažím se být nezávislá“ a dodává, že jí to práce v kavárně umožňuje. Je mladá a pozitivní. Obsluha hostů ji živí lépe než střední škola, kterou vystudovala a zatím jí to vyhovuje.

Předmět mého zkoumání odchází k dalším zákazníkům. Její hlava na chvíli zasvítí na druhé straně místnosti a pak zmizí.

Než se vrátí, vybavuji si jiný rozhovor.  „Jak se vám dnes prodává?“  ptám se v Albertu prodavačky mírně důchodového věku. „Musím pracovat“, říká a dodává, že se osamělým ženám těžko hledá obrana proti chudobě v podobě chlapa. „Buď pije, má dluhy a nebo exekuce“ vysvětluje, co se často děje.

Naznačuje, že starší ženy nehledají chlapa pro život, ale pro přežití. Jsou velmi ohroženy chudobou, přestože z nich už nikdy nebudou matky samoživitelky. Jsou takovými samy sobě.

„Moje“ servírka se vrací. Mohl bych se jí zeptat na řadu jiných věcí. Třeba na to, jak se zajistí až přijde čas na rodinu. Bude postupovat podle katolíkovy rady? Neudělal jsem to, třeba bych jí zkazil dopoledne.

„Přijďte zas někdy“, říká a namítá, že dýško, které jsem ji dal, je moc velké. „Kupte si za to nějakou kytku“, navrhuji. „Kupuji si tulipány a ráda čtu“, vyjevuje další detaily ze svého života. Beru se stolu svoji knížku. „To je k té květině“, podávám dárek a mířím ke knihkupectví. Vím, že tam mají v regálu ještě jednu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozdravy z Poottawí se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

92 reakcí na Dopoledne s blondýnkou

  1. st.hroch napsal:

    Pěkný – až pohlazení….:-)

    To se mi líbí

  2. blbíš napsal:

    … kéž by nastala doba dávání knih a kytek … místo toho nám dávají pořádně zahulit

    To se mi líbí

    • Zdena napsal:

      Tak to se musím pochlubit, taky jsem nedávno dostala knížku „Psí poslání“ se jmenuje. Už to mám přečtený. Je to o psí duši, která se reinkarnuje po skončení jedné pozemské pouti do těla nového štěněte a nese si sebou dál vzpomínky z minulých životů. Pěkná, místy dojemná pohádka to je. Zvlášť pro nás, co jsme tu psí lásku měli možnost zažít. Blonďatá servírka dostala knížku za příjemnou obsluhu, já „mladodůchodkyně“ za to, že dvakrát do týdne na chvíli navštěvuji nemohoucí „starodůchydkyni“ – 93 let. Její dcera má zatím důchod v nedohlednu.Tak to dělám v rámci sousedské výpomoci. Nic za to nečekám, ale přesto poděkování ve formě knížky moc potěšilo.

      To se mi líbí

  3. Zdena napsal:

    Díky, že jste se vrátil… nebo jen na nedělní návštěvě? Ale i ta potěší…
    K tématu: Pracovat jako sevírka asi není špatné, když je žena mladá a nezávislá. Pokud ji do budoucna přepadne touha stát se maninkou, budeme ji přát, ať potká někoho, s kým si budou oporou navzájem. Protože dobře fungující svazek muže a ženy zatím nic nepřekonalo.

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Poslední věta je přesná. Není k tomu co dodat.

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Přišel si kopnout do katolíků. To mu jde líp, než cokoliv jinýho.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Reakce jak od Kalouska či Sobotky.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Reakce od katolíka,

          To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            A to znamená co ? O co jde, a nejen v souvislosti s článkem, co tedy kategorie , druh, typ jedince znamená ? Je výjimečná, opravňuje toho, kdo se k ní hlásí k výjimečným privilegiím a soudům ? Zvláštní, hrnou se sem přičmloudlí prvoci, kteří to samé tvrdí pod jiným „Brandem“ …

            To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        souhlas,

        s podivem i zůstává,že servírka v kavárně kde nemají Latté protože ještě nepřišlo zboží,servírka která musí místo Latté nabízet medovník(no ono to vyjde na stejno,oboje se dá vypít,asi) dokáže být z platu v takovéto kavárně nezávislá.
        co bych si myslel o servírce,která mi místo Latté nabídne medovník si nechám pro sebe.

        tomuto příběhu už jenom chybělo,že donesla účtenku z eet a proto dokáže být nezávislá.

        příběh s prodavačkou z Albertu byl ale famózní.

        JJ asi vzbuzuje důvěru,když mu prodavačka na dotaz „Jak se vám dnes prodává?“ odpovídá „Musím pracovat“ a dodává,že každej potencionální mužskej je zadluženej ožrala v exekuci.

        to moje tchýně,která také žije sama,by ho poslala s takovým dotazem někam,a ještě by ho flákla mokrým hadrem přes hubu.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Jírovcův svět má s realitou pramálo styčných bodů. To se často stává lidem, který sami sebe považujou za moudrý a nepoznaj, že je to ve skutečnostu stařecká demence.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Vás se nikterak nedotkl, tak se ani vy nedotýkejte jeho.

            To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Pan Jírovec podle mě ze „vstupů“ získává špatné „výstupy“, resp. si je přizpůsobuje vlastním přáním. (aneb přání je otcem myšlenky)
            Tak třeba ta prodavačka.
            Každý chlap je zadlužený ožrala.
            To může znamenat, že každý chlap je zadlužený ožrala. (to ale není moc pravděpodobné)
            Též to může znamenat, že prodavačka je kráva.( to už je pravděpodobnější)
            Nebo že prodavačka nikoho jiného, než ožraly a dlužníky nezná, aneb „v jakých vodách lovíš, takové máš ryby. (pravděpodobné)
            Nejpravděpodobnější ale je, že prodavačka je prostá žena, která ještě nepochopila, že při nálezu životního partnera musí být určité štěstí, a ona že musí přijmout, že lidé jsou různí, a mezi populací jsou jak ožralové, tak zadluženci, tak kurevníci, tak násilníci, gambleři a lháři- ale i normální muži, co rozhodně stojí za to s nimi žít.
            Společnost není složená z jedněch, nebo druhých.
            A také musí přijmout, že příroda dala výhodu samcům prolhaným a násilnickým, které obecně ženy preferují, před samci dobráckými.
            Každé ženě se podle mě v životě stalo, že o ní stál dobrý chlap.
            Většinou před ním dala přednost zmrdovi, jak jí velí instinkty nemilosrdné přírody.
            Tak ať teď blbě nekecá……

            To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            Tak demence, říkáš?

            Přestal jsem se již chvět z nahněvání, trvalo mi to téměř pět hodin, takže, jestli dovolíte, je na čase, abych k tomu taky něco řekl.

            Napsal to Jírovec, to je asi tak všechno, co by se na některý vaše reakce a Jírovcův, alespoň pro mě příjemnej článek, dalo slušně říci.

            A teď holt po vzoru Ramštejna, coby upřímnýho a přímýho katolíka (jak o sobě píšeš), kterýmu velí zvyk alespoň mně pokazit atmosféru tichých vzpomínek v době významných dnů (a všimni si, v den vzkříšení Páně jsem to byl já, kdo mlčel):

            Do prdele už s Tebou, ani ve svátek se nedokážeš povznést, velkorysost Ti chybí a připustit si, že někdy je lepší držet hubu. Od katolíka, od upřímnýho a přímýho katolíka, bych minimálně očekával elementární náznak slušnosti, když nic jinýho. Jírovcův článek v sobě žádnou (jeho obvyklou) rozbušku neobsahoval! Jestli Jírovcovo kavárenský zamyšlení a Bavorovy snahy doplňovat stůl krmí rozličných chutí, které tak mile na svým jazyku poválela Zdenka, vyhodnocuješ jako demenci a útok na katolicismus , pak násobně do prdele s Tebou. Už je načase, abych místo neustálého ustupování do ústraní a ochuzování se od o zdejší přátele, který mě obohacujou o svý názory, myšlenky a informace, Ti řekl, že se za Tebe stydím. Jírovec tentokrát “kopnul“ naprosto zřetelně a dokonce jmenovitě do pokřivenýho katolíka Bělobrádka a do „hodnot“, který hlásá on a reperezentuje jeho partaj, nikoli do katolíka Ramštejna či dokonce do katolicismu. Stydím se za Tebe, že při Tvý sečtělosti Ti chybí cit, že nejsi tohle schopnej rozeznat. Prosím Tě, vodejdi na čas vodtuď a pokud chceš tenhle prostor nadále zamořovat tak neskutečnými zaslepeneckými a urážejícími zkraty, který nejsou hodny sečtělýho člověka, za kterého jsem Tě vždycky považoval, tak se raději ani nevracej. Neznehodnocuj tuto svoji nádhernou vlastnost svým hulvátstvím.

            Řeknu Ti ještě něco. Jako né už moc silnej fotr svýho syna. I když možná senilní, jak píšeš, bych si i des troufnul v tomhle svým značně vopotřebovaným stavu zpohlavkovat svého už dospělýho syna za takový chování! Na Tebe nedošáhnu, ale věřím, že v tichým Tvým rozjímání před Tvým Bohem Ti tohle dojde, moc bych si to přál, protože si myslím, že hodnoty Tvý víry i Ty sám za to stále ještě stojíte!

            P.S.
            moc bych prosil Kočku a tatu, aby se zdrželi projevů výše se týkajícího

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Pokud bude Kočka či tata na toto reagovat, budu to v okamžiku, kdy to objevím, mazat.

              To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                dík

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                TAK jsem počital do milionu……ZAJIMAVÉ……

                .P.S.
                moc bych prosil Kočku a tatu, aby se zdrželi projevů výše se týkajícího

                celkem pochopitelné ta prosba

                Pokud bude Kočka či tata na toto reagovat, budu to v okamžiku, kdy to objevím, mazat.

                ovšem toto je hodně přes čáru………..jako by to zlo zanášeli tata a kočka,to jste teda přehnal

                BLBÍŠI VÁS JSEM respektoval,ovšem dal jsem si den pauzu na reakci nejsem malej kluk,ani ten co někoho napadá,nezlobte se toto ale pan BAVOR PŘEPISKL.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Přestaňte počítat a začněte přemýšlet.

                To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Kdyby psal jen „Bělobrádek“, nekomentoval bych to Ale je tam jednou Bělobrádek-katolík a jednou jenom katolík. V souvislosti s tím, jak se vyjadřoval už dřív, považuju svoji reakci za adekvátní.

              To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                Je Bělobrádek katolík ? Je . Je KDU- ČSL stranou s většinou katolickým elektoratem ? Je. Pronesli tito katolíci směrem k samozivitelkam cosi, co malinko křiví jejich rádoby všeobjímající fasádu ? Pronesli. Toliko fakta. Já si zase myslím, že katolická církev toho má tady v Bohemii v průběhu let na svědomí tolik, že by nejen její představitelé měli tiše sedět v koutě.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                … není adekvátní, je veskrze špatná, protože je zlá a Ty to dobře víš!

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Tak teda pro vás, vy dva, podrobněji, když to tam sami nevidíte:
                Kdyby si chtěl Jírovec kopnout adresně do Bělobrádka, což by si dost zasloužil, napsal by: Bělobrádek řekl tuhle stupidní kravinu/co by na tohle řekl Bělobrádek?
                Jenže on napsal: KATOLÍK Bělobrádek řekl tuhle stupidní kravinu/Co by na tohle řekl KATOLÍK?
                Což má přesně stejnej význam, jako kdybych napsal: Ateista XY řekl tuhle stupidní kravinu. Diví se tomu snad někdo? Dyť je to ateista.
                Už se vám trochu rozjasnilo? Nebo fakt nejste schopni vnímat jenom velice lehce podprahový sdělení?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Vy jste nepochopil podstatu toho spojení. Bělobrádek, jako katolík by měl ctít rodinu a chránit její hodnoty včetně práva opuštěných dětí. Místo toho, aby zkritizoval ty, kteří tu tradiční rodinu rozbíjejí, hodil veškerou vinu i zodpovědnost pouze na tu ženu-matku. A proto byl uveden jako katolík, protože vlastně svým výrokem poškozuje svoji víru (má-li nějakou). To se vůbec netýká ostatních věřících. JE to totiž v naprosto stejném významu, jako když napíšu „komunista Filip se dovolává Masaryka“. Bez toho označení „komunista“ by to nevyznělo tak, jak má. Nebo snad souhlasíte s Bělobrádkem a jeho pojetím víry?

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Ne, nesouhlasím. Na základě toho výroku soudím, že je to neuvěřitelně vypatlanej kokot. Ale v tom je právě ten problém. Mluví sám za sebe-kokota. Ne za katolíky. Od Jírovec mě to neudivuje, od Minority už jo. Předpokládal bych, že při jeho inteligenci mu bude jasný, že nehlásá žádný katolický stanovisko, dokonce ani stanovisko většiny lidovců.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Pořád to nechcete pochopit. Samozřejmě, že mluví za sebe, ale bez toho označení „katolík“ by to nevyznělo tak, jak mělo. Celé to vůbec není o katolících, ale jen o jednom z nich, jenže o tom politicky nejdůležitějším. Srovnejte s pojmy „Filip“ a „komunista Filip“.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Ano, nevyznělo by to jako urážka katolíků-a to by nebylo ono.
                Heleďte-kdyby to bylo poprvý, asi bych to i přešel. Ale po všech těch hrůzách, co už jste tady od Jírovec na tohle téma publikoval, je situace naprosto jasná, přehledná a čitelná.
                Jírovec je fanatickej antiklerikál a narve to všude, kde to nepůsobí vyloženě jako pěst na oko. A někdy i tam. Vy to víte, já to vím, tak o čem se tu dohadujeme?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                No, nechápete, neshodneme se. Asi bude lepší, když nebudete na Jírovce reagovat, protože na vás působí stejně, jako vy dva s Kočkou navzájem. Pokud se nepotkáváte, je klid. Takže důrazně doporučuji zachovat stejný odstup i zde.
                Děkuji

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Nemáte vůbec za co, nemám v úmyslu se částečně autocenzurovat. Všimněte se, že k poslednímu článku žádný výhrady nemám, protože s ním souhlasím.

                To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Jsou lidé, kteří mlátí mokrým hadrem, jsou lidé, kteří se zapovídají. Taky záleží na tom, s kým se mají zapovídat. Vy asi nebudete ten typ. Já s tím problém nemám a mohu si popovídat s kýmkoli kdekoli. Pokud nemlátí mokrým hadrem. Ale zatím se mi to nestalo. A také musím odhadnout, jestli dostanu odpověď a nebo tím hadrem. Ale to je už v lidech. Pro některé jiné je to nepochopitelné.

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            ne,opravdu nejsem ten typ,který by prodavačce v Albertu,i kdekoliv jinde,kladl takto stupidní dotaz „Jak se vám dnes prodává?“

            já dotazy prodavačkám nekladu,já je okamžitě chválím „jste šikovná,i při tom náporu to zvládáte s úsměvem“.

            však i ta blonďatá servírka by ho flákla utěrkou,pokud by znala ty jeho názory na eet a spropitné.

            To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            No jistě. Staré osvědčené:
            „No vy jste ale šikovná! Vy byste tady mohla být vedoucí…“
            Dělám to také tak a zabírá to skoro na 100 %.

            To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Dnes je u nás pěkný den, vykouklo slunce, a příjemně pofukuje…, a my se tady, ukrytí za monitory hádáme a urážíme jak nenávistní fanatici, kde zůstala rytířskost, úcta k jinému pohledu a názoru?
              A teď mně plesknete pořádnou virtuální mokrou hadrou, vypnu pc, a jdu vedle do kavárny, je tam milá šikovná blondýna …, jak mne vidí, hned špitne: presíčko? Už se na ni těším…
              (Téměř vždy si pokecám s obsluhou v obchodě i kavárně, vždy když mají chvilku (slečny) tak si přijdou znovu trochu poklevetit …)

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Včera byla Kátoucká pouť, kolotoče a jiné atrakce a stánky už v sobotu. Také jsme tam byli v sobotu, protože na neděli hlásili deště. Povedlo se. A jak to souvisí? jednoduše, potkal jsem se tam s obsluhou z kavárny, kam občas zacházím. Zdravíme se, kdekoli se potkáme. A vzniklo to také z obyčejného pokecu nad šálkem kávy. A přitom nás to nikoho k ničemu nezavazuje. Jen si prostě můžeme jen tak cokoli „plácnout“ a vždy je to bráno bez vedlejších úmyslů. A tak se můžete začít bavit i s tou prodavačkou, poštmistrovou, sestřičkou u lékaře a podobně. A pak se klidně můžete zeptat „jak se vám dnes prodává (či podobné podle profese)“

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Považuji za přirozený projev společenského tvora jako je člověk, že si povídá s jinými lidmi … Navíc, dle mých zkušeností to oslovení prakticky vždy vítají, najevo to dávají milým úsměvem (nerudnou reakci jsem nikdy nezažil, ani v cizině; například v anglii je taková vstřícná „konverzace“ zcela standardní …)

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Nerudná reakce by přišla jen od čtenářovy tchyně 😡

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                pane Bavore,
                některé zcela zřejmé narážky nemůžete pochopit.
                položit prodavačce otázku „jak se jí dnes prodává“ je něco tak netaktního,že jsem musel použít tchýni,která dělala uklízečku a byl by jí položen dotaz „jak se vám dnes uklízí“.

                prodavačce se když tak už může položit dotaz „tak co zákazníci,nejsou nervní před víkendem?zvládáte to?jak vidím podle úsměvu tak dozajista ano.

                To se mi líbí

        • Minorita napsal:

          Klasika čtenáři, nepřekračujete svůj stín … Co si myslíte Vy o prodavače si nechte pro sebe, já si nechám pro sebe to samé o Vás …

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            jestliže jsem sám prodavač,prodavačku mám v rodině,a známé hlavně mezi prodavači a prodavačkami,tak toho vím o prodávajících neskonale více než ti co pouze nakupují.

            ale s prominutím,i když jsem ohleduplný,tak s medovníkem místo latté bych ji hnal.

            „potřebuji zimní obuv,nepřišlo ještě zboží,ale prodám vám jedny z posledních bruslí“

            To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              No vidíte, každý jsme jiný, Vy ji „… s medovníkem místo latté“ „poženete“, já obyčejně v podobné situaci reaguji úsměvem a sdělením „jste moc laskavá…, bohužel medovník nemohu, trápí mne cukrovka, atd.“ Ona se usměje, že jsem ocenil její náhradní nabídku za něco co zrovna neměla k dispozici, a já se uculuji pod vousy, a říkám si „… to je šikulka, hned něco nabídla, aby měla kšeft …“, a zase se tam brzy vrátím.
              A jak kdysi dávno říkal klasik: „… na mne nekřičte, já jsem z té Aurory nestřílel!“

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                Kamile,
                já když řeknu,že bych servírku hnal,tak to neznamená to co si představujete.
                hnal bych ji,ale smála by se tomu.
                ale místo medovníku bych si raději dal čaj,přijde mi ten medovník až moc ulítlej.

                To se mi líbí

      • jmeno jasne napsal:

        ja stojim okolo AFB,bo clanok od jicka to podjebanie do katolikov, s hmlou o blondynke a predavacke bo jicko nevidi problem v tej alahistickej holote,pre ktoru bude este dobra rezacka,bo ja sam nijaky chodiaci so svatoziarov,ale jicko jasne drzi alahistom a nie kulture z ktorej vzisiel.bo belobradek to ma do katolika tak daleko jak ja do vyznavaca judaizmu.
        bo preco sa zastavam katolikov,bo kurva alahisticka morduje krestanov,jeho viera pojebana jak tych od talmud,podrezuju krky krestanom jak prasatm u nas v burakovach,islam podporovany tou skurvenou family fahd,ktory su hlavny nahon dnesnych problemov s islamom,to ja mozem napisat,ze som dristal tu s kuceravou dievcinou od rieky niger a prikurenou predavackou potomkou inkou z gueatemala a napisem k tomu jak predseda nejakej strany v israel povie,co sedi v kneset poie,ze vsetko okrem jude humus,srot a odpad .
        trochu pomiesano napisane,ale tak mi vyslo a schvalujem si,bo pointu som trafil presne,jak jicko.

        To se mi líbí

        • jmeno jasne napsal:

          kukam jak tela,jak rozoberu predavacku a casnicku,hoci nemam sajnu,co je latte,jak by niekto bol nespokojny bo nema to latte,ale medovnik,predavacka to pizda,co zije len s pijakamy,kopa zien zije s nejakym jebakom,len aby nezdochla,kazdy z nas to tu idealny par,co sa nikdy nepovadil,ci nejebol dberami bo mal dost baby,deti casom ,to maju na male bo bud vrestia a ked povyrastu maju ine kuky jak ich rodic,ja sam arci pijak,ale moj best frend nevidel moje ostatne 7 rokov pijanstva,bo musela holotu chovat,co som narobil a vobec jej nezazil ked rastla,bo ja zdochynal na druhom konci sveta z pijanstva,casom mi vyhodi na oci,ze nemala lahke,ja hned jebnem,ze ja mal na male ale hned popravim a je raz dva fajne pre nu bo poviem,ze ona mala tazie,bo dva holoty moje chovala a barz dobry zaklad dala,jak uz len opiloval tu,preco pisem tote kokotiny tu,bo kurva vsetko je uplne inac jak sa pise,aby bolo jasne kurva…
          bo tu nema vela pijakov,ale kopa zien bez muzov,bo tak lepsie finacne bo stat podpory a namiesto pijaov to norkamonani a nrmakecenky,co sa prizivuju pri tych predavckach a casnickach,zase popletene,ale dnes som na bojovom chodniku.

          To se mi líbí

  4. Kamil napsal:

    Pěkné, opravdu (jako ze života, On to tak chtěl …)

    To se mi líbí

  5. vittta napsal:

    Kurva lidi, to je děs!!!
    Já toho StBáckého kreténa nakonec budu muset podporovat.
    Když vidím, kdo je proti němu…..
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ve-Francii-se-to-povedlo-tak-ted-u-nas-Kolem-akci-proti-Babisovi-a-Zemanovi-zacina-byt-dusno-486817

    To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Jakej děs? To je logický vyústění situace…, kdy nekompromisně vítězí prachy, za který je vytvbářena atmosféra strachu z „čehosi“, zatímco nebezpečí evidentní je vládnoucí smečkou záměrně překrýváno! No, a zda budou čeští voliči stejní tupouni jako „frantíci“ – to uvidíme už na podzim.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Pánové, pravdu!, rudolfko, 8. 5. 2017 8:41:13
      Přibil se jasně vyjádřil, že nikoho nenahrával. A čt sdělila, že nahrávka je sestřihaná ze čtyř rozhovorů. A chovanec ví, že se nahrávání zúčastnila třetí osoba……..Kdo nám lže?????????????
      Re: Pánové, pravdu!, vipera, 8. 5. 2017 8:46:14
      že se zúčastnila třetí osoba je pravděpodobné. Dokonce taková informace proběhla i v naší-jejich televizi. Rozebírali nahrávku a expert zkonstatoval, že nahrávací zařízení měl někdo „na těle“
      Re: Re: Pánové, pravdu!, Jean Valjean, 8. 5. 2017 8:53:50
      Nevím, co to bylo za experta, ale mohl to být i dálkový odposlech. Nebo klasická štěnice u stolu. // Ono se taky leccos pozná dle další Přibilovy kariéry…
      📵

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Kdo nám lže, nebo nelže….
        Pche!
        Nepřítel je, jak správně nastínil pan Hroch- jasný.
        Je jím vládnoucí smečka zlodějů, křiváků a lhářů!
        Babiš lepší nebude, ale něčím je sere.
        A já vím čím.
        Svou nezávislostí na nich, díky svému majetku.
        Je ovšem závislý na dotacích EU, jenže jak to tak vypadá, tak EU naši vládní darebáci zdaleka neovládají, ani neovlivňují, právě naopak, jen se rvou o drobky ze stolu dotací, které tedy….ve světle právě závislosti či nezávislosti Babiše, se zdadí být tak chaotické, že nemají ani cílený korupční potenciál, ale ten vzniká jaksi samovolně, jak se o něj zrádci rvou.
        Co se dá dělat, známé zlo podporovat nelze.
        Zlo potencionální o moc lepší není, ale…lepší je.
        V mém případě samozřejmě nejde o podporu volební, tedy volbu ANO, ale o podporu „bez protestu“.
        Tedy že se nebudu- ani vnitřně- účastnit akcí proti Babišovi a samozřejmě Zemanovi.

        To se mi líbí

  6. tata napsal:

    Kdyby to bylo tak jednoduché.Jenže v mnoha případech toho ubožáka ze sebe dělá.V TÉ POSLEDNÍ KAUZE TO je nejvíce vidět.Na pozadí té kauzy to trochu rozvedu.Nejhorší je že dlouhodobě si tady určité skupiny založili své sféry zájmů.Na TĚCH MENŠÍCH si lezou do zelí a pošťuchují se na tom podstatném kdy jde do tuhého se logicky sjednotí neboť se objevila štika která je chce vystrnadit i s toho podstatného.Na tom podstatném se oni nák vždy dohodli ,tato štika jde ale nekompromisně i potom podstatném má totiž své podstatné založeno jinak.Otázka co se změní.Zde je to složité a můžeme jen spekulovat podle indícií které jsou dost závažné.Ale tato štika umně využívá že je nová jde ji o jinou podstatu,takže získává body neboť viditelně rozkopává jejich bábovičky a její bábovičky jsou ještě dost skryté.

    A PROTOŽE kope do jejich báboviček a to dost úspešně ,když se vynoří její bábovička úspěšně to skryje za maskou ublíženého on nic to oni si vymýšlejí, neboť jim kopu do báboviček,a funguje to.

    Takže je potřeba položit několik otázek………….samozřejmě tady si každý odpoví jinak

    JA ODPOVÍM JAK TO VIDÍM JÁ…….
    KAUZY Čapí hnízdo,dluhopisy………ano použil co oni nastavili je to tedy menší zlodějna…….jen v ohledu že vtom jede kratší dobu…….jenže v horizontu času……to je z louže pod okap,nebo káže vodu pije víno

    kauzy jak přišel k některým firmám………….pro mě znepokojující i když zdroje co to vynesli………Slonková je krajně pro mě smrdící…….přesto lidi co tam hovořili vypovídali dokreslují co v něm vidím já.

    pro mě nejvíc závažné je a přímá ukázka jak využívá roli toho poškozeného co ho deflektor očistí u hodně lidí…….je manipulace co na koho vytáhnout ve vhodný čas………oni to dělají všichni……jenže tu nebezpečnost vidím vtom že on co jiným láme vaz…….jeho kauza a kauzy vyvolají………ne pohoršení ale třeba obhajobu typu jak si někdo dovolí odposlouchávat ministra,

    Pro mě začíná představovat daleko větší hrozbu proto že jako vystupuje a v mnohém je to tak že ničí staré dlouholeté vazby toho hnoje ale zároven vytváří nové oto horší že ten rybník muže ovládnout sám.

    Navíc s mého pohledu on razí čistě pravicový pohled,ten ale znamená že v rámci jeho zájmů musí šlapat vtom důležitém podle not nadnárodních zájmů……….takže třeba otázka…….

    No, a zda budou čeští voliči stejní tupouni jako „frantíci“ – to uvidíme už na podzim.

    jakou možnost ale voliči mají? je ta možnost Babiš………ZA SEBE ROZHODNĚ NE

    jenže ona defakto není žádná……..jenže Babiše se ted bojím nejvíc……..vice štik budou bojovat mezi sebou jedna je nebezpečnější

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tato, z hlediska zákona je zlodějnou pouze to, co porušuje zákon. Babiš využil nastavení zákonů a nic ví neudělal. Dokonce to ani nebylo nemorální. Bylo to takové, jak umožnil zákon. Tečka. Jiný výklad je nutné doložit fakty. A ta neexistují. Protože ani u těch čápů se pochybení nezjistilo. Moc se o tom nemluví, ale už to museli přiznat. Jako vždy na „osmé straně vlevo dole“

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Zbytečně to vysvětlujete, přesvědčené nepřesvědčíte. Sparťan nikdy nebude Slávista a v politice je to stejné, což místní fandové socanů předvádí mírou vrchovatou. Fakta dnes nikoho nezajímají a hraje se na emoce. I když neporušil zákon, který navíc neudělal on, tak to nevadí, je to zloděj. Přes to nejede vlak. Babiše nevolím.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Zloději jsou všichni.
          To fanatikům uniká….

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            „Fšetci kradnú“. Něco na tom bude. Domnívám se, že Babiš přiškrtil penězovody „tradičním“ stranám a ony vyhlásily poplach nejvyššího stupně. Jestli ty penězovody uškrtil úplně, nebo jen přepustil k sobě, to neposoudím. V každém případě všechny parl. strany, včetně jim poplatná jejich ČT se cítí v obrovském ohrožení a mohly by ten zlatý důl proti své vůli opustit. Dalších několik měsíců by chtělo hodit ovladač do kanálu, protože co nám předvede ten dobytek na Krkavčích horách bude na permanentní zvracení. O tzv. demokratických stranách ani nemluvím. Ti se krásně semknou ( socan – topka – ods + čt ) a bude to jen fujbabiš, fujzeman. Škoda, že ti nablblenci neznají tu pohádku o pasáčkovi, co pořád křičel: vlk! vlk! Až jej potom nikdo nebral vážně.

            To se mi líbí

            • Minorita napsal:

              Asi tak , klidně k tomu klubu potrefených partají přidejte KSČM – jde o klasickou systémovou tzv. stranu 😁 ( název je pouhé užití jisté známky zdánlivě cosi slibující pro nalákání jisté množiny voličstva, jde o účelové mimikry ) . Tzv.demoška a obecné blaho, na což se všichni gauneři a deprivanti – pardon, myšleni byli politici, novináři, aktivisté a nezbytní umělci – odvolávají, je to poslední, o co jde 😁😁😁. Přičemž o Babišovi nemám jakýchkoliv​ iluzí …

              To se mi líbí

              • vittta napsal:

                Komouši mě nasrali!
                Ti mohli těžit z toho, že budou mimo štvanici.
                Jsou úplně blbí….no, zesystémovatěli pěkně.
                Jejich konec se tímto tempem (touto politikou) přiblíží zhruba za 8 let.
                Tentokrát definitivně.

                To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                Tak ono se dá Vitto říci, že stávající bossové KSČM doslova zdiskreditovali nejen název, ale především obsah oněch písmen. Jde o bezskurpolozni kolaboranty s odpornými hyenami v čele tzv. demokratických struktur … Zvláštní pozornost si u komoušů zaslouží duo Filip-Dolejš, to jsou dárečci 😉

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Dolejš má rétoriku topáků. Co dělá u komárů mně nikdy nebylo jasné.

                To se mi líbí

            • vittta napsal:

              On je Babiš drzej jak vopice!
              Všeci kradnů, jen on je letadlo.
              No ale vychází mu to.
              Za to „mainstremu“ to moc nejde, ať dělá, co dělá.
              Teď vytáhli klasiku, odposlechy Babišových blbých keců.
              A mají jich den ze dne tolik, že se s velkou pravděpodobností stane, že lidé mávnou rukou a pošlou provokatéry do prdele, a vůbec nebudou řešit, co Babiš říkal, nebo neříkal.
              Jsou to hochštapleři, jak v politice, tak v provokacích.
              Amerikanizace politiky na Čechy (zatím) neplatí.

              To se mi líbí

        • tata napsal:

          což místní fandové socanů předvádí mírou vrchovatou.

          Tato, z hlediska zákona je zlodějnou pouze to, co porušuje zákon.

          NO defakto vtomto státě nejsou zloději,vždit kALOUSEK a spol taky nesedí.,ani defakto nebyli vyšetřováni oni teda také nejsou zloději??????????????????????

          přesvědčené nepřesvědčíte.

          že do jaké miry to sedí vice na VÁS nebo na mě musí posoudit věčina,defakto ta to posoudila podle palcu vedetea já nemám pravdu,což samozřejmě je určitý uhel.
          Když to vadí u KALOUSKA mělo by to vadit u Babiše……..nejsem zatížen Babišem netvrdím že je větší zlo než KALOUSEK…..DOKONCE jsem napsal že vtom minulém mohl byt chápán jako menší zlo…….co mě děsí jakým zpusobem je obhajován……..třeba pane domací o nahrávkách nikdo z nás neví jak to bylo doopravdy………co je jasné že ty věty tam pronesl……….je mi jedno jestli to na něj někdo narafičil on si jasně naběhl……pro VÁS je to ale jasné,dokonce VÁS NEZAJIMAL POPRVÉ obsah ale že je nahráván,jako ted je VÁM jasné že to spunktoval Chovanec ……..kde jsou ve VAŠEM ŘÍPADĚ FAKTA?

          fakta jsou jen prukazné jedny že ty věty pronesl to nezpochybnil jen jim dává jiný vyznam.
          takže koho více nezajimají fakta?

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Omlouvám se za opomenutí. To o těch nahrávkách bylo převzato z diskuse na PL.
            A Kalousek z hlediska zákona také není zloděj. Kalousek je ale Zlo…

            To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            tato,
            s panem Bavorem se bavit o faktech?

            že ale máte dneska dobrou náladu,palce nahoru jsou ode mě.

            nedávám je proto abyste měl alespoň jeden,ale protože souhlasím.

            To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        fakta jsou toto

        Policisté, kteří se zabývají kauzou Čapí hnízdo, požádali o prodloužení lhůty na prověřování. Do konce března měli rozhodnout, zda někoho obviní, nebo případ odloží.

        kdyby byla fakta jiná,ta která jste naznačil,tak by to létalo vzduchem jen by to svištělo.

        Babišem počínaje,přes Faltýnka,i Ovčáček by nějakou vtipnou poznámku k tomu vymyslel.

        s fakty pracujete jako ten Babiš.

        redaktorce v čt tvrdil do očí,že ČT také vydala dluhopisy.

        lež,kterou již několikrát byla uvedena na pravou míru,že ČT dluhopisy nevydávala,ale nakoupila státní dluhopisy.

        dělá to schválně?ten Babiš?
        anebo si plete nákup s prodejem?

        Vysoká škola ekonomická a toto si plete,i babka na rynku která prodává nadbytečnou mrkev by to chápala.

        To se mi líbí

  7. st.hroch napsal:

    Vítězství biorobota Macrona …
    … krůček k vyhubení člověka jako druhu?

    Ráno jsem stručně zareagoval v diskusi pod páně Jírovcovým poetickým „Dopolednem s blondýnou“ – diskusi, která tradičně ujela úplně jinam, tentokráte k výsledku francouzských prezidentských voleb a mediálnímu běsnění kolem pánů Zemana a Babiše u nás. Krátce poté jsem si vzpomněl, na nedávný zajímavý příspěvek na téma francouzských voleb na ruských zdrojích – a proto vám předkládám překlad podstatné části mínění uznávaného ruského analytika a zástupce šéfredaktora týdeníku „Zavtra“, Alexandra Nagorného (st.hroch)

    Žijeme v poněkud směšné a tragické době. Před očima nám probíhá pozoruhodná transformace lidské společnosti. A to jak v jednotlivých zemích, tak i v globálním, kontinentálním měřítku. Změny jsou to četné: – změny sociální, ekonomické i technologické. Jejich zaměření se dá zformulovat jako přechod světa k jednotné globální vládě. Ona v přibližných obrysech už existuje., a nejblíže se k ní posunuly USA, i když uvnitř prodělávají urputný boj mezi národním konzervatizmem a globálními tendencemi. A mně se zdá, že volby ve Francii, obecně vzato, znovu potvrzují tuto velmi jednoduchou pravdu, protože výhra absolutně umělého kandidáta Macrona dělá značnou měrou tečku za úsilími, která se francouzská společnost pokoušela použít v zájmu sebezáchovy sebe sama v jakémsi nacionálně-kulturním etnickém postavení. Tyto dvě tendence se střetly ve francouzských volbách a prakticky všechny politická seskupení (kromě seskupení kolem strany LePen), vystupovaly za sociálně-politickou a ekonomickou unifikaci a další prosazení jednotné evropské státní struktury – tzv. „Spojené státy evropské“, o kterých různí političtí činitelé hovořili už na přelomu 19. a 20. století.

    V tomto smyslu nám experiment, který jsme pozorovali ve Francii, ukázal že žádná skutečná demokracie v narovnání různých schémat politického systému prostě neexistuje. Vidíme jen v podstatě jednotný systém vnucovaný společnosti i politickým strukturám vládnoucím státu pomocí masmédií i kultury zformované v posledních letech ve Francii a dalších zemích Evropy, které společně procházejí jakýmsi schématem amerikanizace. Proto Macronovo vítězství nepřekvapuje, protože se všichni semkli v boji proti nešťastné LePen a vítězství dosáhli.

    Otázkou ovšem zůstává, je-li to vítězství konečné, nebo ne. Protože paní LePen se svojí stranou dokázala projít do druhého kola a posbírat poměrně hodně hlasů, můžeme říci, že ještě nemá vyčerpánu perspektivu odporu a boje za národní a konzervativní hodnoty. Za tři měsíce budou volby parlamentní a je přirozené, že odpůrci globalizace a jednotné Evropy na těchto volbách dosáhnou výraznějších výsledků. A protože Macron nemá společnosti co nabídnout – kromě koncepcí, které prováděl Holland, v jehož vládě Macron seděl, a není tedy složité si představit, že zavede svoji zemi do ještě hlubší krize ekonomické, finanční i migrační.

    Tady můžeme být svědky posledního výpadu nacionálně orientovaných sil Francie proti globalizaci v evropském měřítku. Ale dokonce, i kdyby paní LePen vyhrála, zopakovalo by se schéma, které jsme viděli v situaci s Trumpem. Ten vycítil ty závany odporu v USA proti globalizačním věcem, sestavil program apelující na značnou část americké společnosti – a vyhrál. Ovšem poté, co vyhrál, stal je on i jeho kolegové terčem tvrdých útoků se strany státní administrativy, tajných služeb, masmédií a představitelů kultury a vše končilo tím, že postupně začal opouštět své pozice a nakonec to vypadá, že Trump bude provádět v podstatě stejnou politiku, kterou by prováděla jeho soupeřka ve volbách.

    Proto se dá předpokládat, že v případě svého vítězství by se LePen stala cílem podobné ostrakizace a napadání se všech stran, včetně policejních metod, obvinění z korupce. Takže by se snažili ji zahnat do kouta a transformovat. Zdá se mi, že jako člověk je hlubší a silnější než Trump, takže by jí politická kariéra nedovolila tak rychle vyměnit základní ideje své volební kampaně, nicméně můžeme skoro s jistotou říci, že za její vlády by došlo k masovým nepokojům – až po vytvoření jakési kvazirevoluční situace, ve které by musela jako prezidentka sáhnout k násilným řešením. A to by bylo okamžitě použito proti ní, a byla by znovu označena za francouzského Hitlera, nebo něco podobného.

    Jsem toho názoru, že francouzské volby národně orientované síly sice prohrály, ale zatím mají ještě čas ke konsolidaci k útoku na stranu státní moci, která se skládá z řady různých ideologických stran a směrů, které vedou Francii neurčitým směrem. Proto v nejbližších 2-3 letech má LePen politickou budoucnost. A to je jeden ze základních výsledků francouzských prezidentských voleb.

    A pokud jde o budoucnost, podívejme se na hollywoodské filmy a uvidíme, co leží v hlavách plánovačů budoucího krásného světa. V literatuře 30. až 50. let se celá řada autorů snažila vyložit tuto budoucí perspektivu a tuto perspektivu spojovali s tím, že komunistická ideologie vytvoří jakousi totalitární společnost, která bude vztažena na celé lidstvo bez ohledu na úroveň té které země. Řekněme, USA, Peru, jakákoli další země, měly dojít k jakési stejné úrovni. Ale nikdo z těch autorů, nemohl předpokládat, že standardizace a násilné odstranění rozdílů a sdružení lidí, společnosti do jakési poslušné struktury, se bude uskutečňovat právě se strany liberálního kapitalizmu.

    Dál se naskýtá následující otázka: – jde o to, že díváme-li se na „Matrix“, vidíme vývoj, kam nás ten západní proamerický systém hodnot tlačí. Existuje ještě další linie, která se nezaznamenávala ve 30. až 40. letech, kdy, až na výjimky, málokdo přemýšlel o umělé inteligenci. „Matrix“ ukazuje umělou inteligenci, která už zastínila lidskou biologickou civilizaci a tato umělá inteligence existuje už nezávisle na člověku. Tyto – možná poněkud divné – úvahy se dostávají do centra pohybu globalizace, která musí nejdřív vést k obecnému systému řízení – přičemž nikoli jen finančně-ekonomického, které dnes prožíváme – ale i standartu politickému a kulturnímu. A dál už odpadá existence takové biologické bytosti, jakou je člověk. Toho budou muset překlenout buď umělým rozumem a roboty, nebo vytvořením nových biologických systémů, které budou vestavěny do různých živočichů – názorně to vidíme ve „Hvězdných válkách“, a všem se to velmi líbí.

    Proto volby ve Franci, jakož i v dalších zemích, probíhají pod vlivem střetnutí oné linie, směřující k satanistickému úplnému vyklešťování lidské civilizace na straně jedné a konzervativních sil snažících se tuto věc buď oddálit, nebo zničit. Střetnutí ovšem zatím dnes probíhá za vítězného pokřiku globalistů.

    K předvolebnímu sloganu, že Francii bude v každém případě vládnout žena – buď LePen nebo Merkelová a k obavám z ustavení jakési čtvrtého Rajchu se domnívám, že půjde o jakousi měkkou formu fašistického řízení společnosti. Přičemž EU v důsledku úderů, které inkasovala v posledních 1,5-2 letech (odstředivá hnutí v jednotlivých evropských zemích a Trumpovo vítězství) ukázaly, že lid lační po něčem úplně jiném, než co mu předkládá establishment. Proto se domnívám, že se EU v nejbližší době nerozpadne, ale projde restrukturalizací do různých skupin zemí. Země vůdčí, jako Německo a možná Holandsko jako menší partner, a samozřejmě Francie, která se vlastně menším partnerem už stala. Německá dominance už dnes je zjevná a za 1,5-2 roky – poté, co bude Macron realizovat Hollandovu politiku, se podřízenost a slabost francouzského systému projeví v plné nahotě, a to bude mít další zničující účinek na francouzské národní základy. V EU budou 2-3 kategorie zemí, což umožní efektivněji řídit tu obrovskou masu lidí v Evropě žijících.

    http://rusdozor.ru/2017/05/07/aleksandr-nagornyj-pobeda-biorobota-makrona-shazhok-k-ubijstvu-cheloveka-kak-vida/

    To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Hlouposti.
      Macron SAMOZŘEJMĚ není žádný spasitel (resp. to by teprve musel předvést), ale hlasování proti Lepence bylo něco jako naše hlasování kdysi proti Karlovi Černohorskýmu. Její vítězství by způsobilo velké škody. I když by nakonec určitě od výstupu z Eurozóny a EU cukla. Jako Trump cukl od mnohého.
      http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/koruna-po-vitezstvi-macrona-vyrazne-posilila-k-euru-i-dolaru/1482606

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … vím, že se mnou nekomunikujete, nevnucuju se, ale přesto bych Vás poprosil, zkuste alespoń zde ostatním vysvětlit, jak byste zrovna Vy chtěl předcházet ještě větším škodám (než píšete). Jakýho že máte na mysli mesiáše, kterej bez lepenkovitých dokáže Evropu spasit?

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Když se podíváte na mapu franc. regionů podle toho, koho volily (vypadá jako plesnivý sýr) vidíte, že Francie je štíplá.

          Jako mnoho jiných zemí, třeba na půlky, nebo na 35:65, nebo na opačný poměr, třeba 52:48. Tak za prvé, mám fandit těm 48, nebo těm 52? A proč kterým?

          Jádro problému není globalizace, jak se běžně tvrdí, ale je v povaze kapitalismu. Způsobů jak se s ním vypořádat bylo popsáno (i vyzkoušeno) víc, ale nefungovalo to nikdy úplně ideálně, jak možná připouštíte. Takže žádnýho mesiáše, protože myslím, že neexistuje.

          A za druhé, Lepenka (i Trump) jsou jen demagogové, kteří rozhořčeným jenom předstírají, že něco změní. Těm větším škodám se předešlo, aspoň se domnívám, jejím nezvolením.

          Pochybuji, že jsem vás uspokojil 😦

          To se mi líbí

          • Slim napsal:

            Pochybuji, že jsem vás uspokojil, ale aspoň jsem to zkusil
            (TAK MĚLA ZNÍT POSLEDNÍ VĚTA)

            To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            … ano neuspokojil, ale ve svém stáří začínám konečně chápat alespoň něco a snad i rozumět tomu, co mi bylo po celej život neprosto nepochopitelný (příklad – třeba jsem nikdy nechápal, jak se mohl Hitler dostat k moci – moc doporučuji praktickou demonstrační ukázku toho, jak to mohlo v hitlerových začátcích možná bejt – viz vittta 7:44h. ).

            Bohužel, až na pozadí dnešních dnů si stále a stále více začínám uvědomovat, že už ledačemu občas i někdy porozumím, třeba tomu, proč, bohužel, pouze demagogové jako jediní, dokážou otáčet kormidlem.

            Doufám, že jste si všiml slůvek bohužel a demonstrační ukázka !

            To se mi líbí

          • Minorita napsal:

            Zdravím Vás Slime ☺ . Popravdě neznám francouzské reálie tak, jako Vy, nevěnoval jsem sběru informací nejen o výsledcích v té kouzelné zemi příliš času. Třeba i proto se mohu uchylovat k relativně jednoduchým, a možná chybným soudům. Nicméně jsem přesvědčen, že pokračování v současné strategii , což volba toho jedince znamená, je smrtící pro Evropu tak, jak ji známe. Ne, že ne. Dokonce jsem přesvědčen, že díky prosazení mnoha zájmů – ať už hospodářško-finančních, tak politicko-vítacích , díky jejich toleranci, ignoraci či v některých případech kolaboraci , jsme dnes Slime v situaci, kdy už ono klidné a komplexní řešení NENÍ možné, a nejspíše ze strany nahnědlé, v čase importované dynamicky rostoucí množině bohužel obyvatel Evropy ani CHTĚNÉ. Čím dál více bude zřejmé, že v našich spodních patrech půjde o to, zda my či čmoudi všeho druhu, a kdy si zvyknu na to, že jsem vlastně jednak lovná zvěř, a na vyhynutí … Jistě, ostré formulace, ale blazeovaného nadhledu, jež končí v lepším případě rušením třeba vánoční výzdoby, etc., bylo a je něúrekom … Slime, to je hra s ekrazitem, jako by si političtí kolaboranti třepali s lahví nitroglycerinu …

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              A v čem je rozpor? Já jen říkám, že volíme ze dvou neuspokojivých řešení a podle mne LeP, žádnou změnu nepředstavuje. A jestli „volba toho jedince“ je opravdu pokračováním to se uvidí, a vedlo by to zase ke stejným rozporům. Ale těch lidí, kteří to cítí jinak než vy je taky hodně, pochopte. To nejsou jen Rothschildové. Takže se nemůžete divit, kdyby opačný výsledek zase nechtěli akceptovat oni. Nedoceňujete tu „štíplost“.

              (Ještě nesouvisející poznámku. Francouzské průzkumy dávaly lepence 33-36% a trefily se velmi přesně, už podruhé. Třeba Libération má v sobotu titulek: Dostane-li LePen 35%, bude to zázrak. A dostala, jak víme dnes 34%. )

              To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                Trefil jste hřebík na hlavičku formulací o lidech, jež to navzdory zažívané realitě cítí jinak, jež navzdory výjimečným opatřením i při „veřejném opékání buřtů“ to cítí jinak … Nechme nyní stranou mediální fota průvodu politiků, jež se po produkci v ostře hlídané ulici rozutečou pod křídla ochranky a pancéřovaných vozů. Beru to jako poruchu vnímání reality, přičemž se snaží přesvědčit mne, že je vše ok, že to tak má být. Asi má mediální, výchovná a vzdělávací ( pokud se to dá vůbec tak nazvat ) masirka větší vliv, než si dovedu představit.
                Slime, vždyť onen konflikt se dostal skutečně na úroveň vnímání reality kolem nás, respektive došlo k trvalému mediálně-politickemu popření reality, a vykreslení ouplně jiné co by jediné správné… Jako by všichni měli být trvale v další, sjetí a tvární … Z tohoto stavu, respektive díky vysoce kladné hmotné zainteresovanosti mnohých kruhů, a výhodám pro barevné jako výkupné za klid, není rozumné, bezbolestné, a dá se konstatovat , že i bezobětní, nekrvavé řešení možné.
                Doceňuji štíplost, a uvědomuji si její dosah i důsledky, nicméně neustálým ustupuvovanim, tolerancí a pasivitou si maximálně leštim svůj špalek. Jde u mnohých o poruchu vnímání, jež je účelově vyvolána těmi, jež z toho tyjí, což je klasika.
                Ono už není moc kam ustupovat, a nejspíše díky třeba natalitě je pozdě už nyní, to ale neznamená, že pro svůj klídek podlehnutí tomu rausi také …

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Asi nemám ten pocit ohrožení, který máte vy; a určitě si nemyslím, že v moderní Evropě pomůže zavřít hranice.
                Minorito, o svých emocích a pocitech se můžeme bavit v krčmě, ale přes internet to není efektivní (což mj. souvisí s otázkou dnešního článku: jestli za to můžou sítě.)

                Štípnutí: slyšel jsem před chvilkou v telce, že LeP byla až TŘETÍ v počtu odevzdaných lístků. Ještě před ní byly ty neplatné! Nejvíc budou voliči Mélenchona, hádám. Takže ono je to skutečně složité, jak se vytváří politický konsens (ev. NEkonsens).

                To se mi líbí

              • Minorita napsal:

                Nešlo mi Slime o zavírání hranic, bylo to myšleno komplexněji, jinak, spíše směrem k aktivitě původního obyvatelstva … Máte pravdu, moje písmenka byla emočně podbarvena 😉 , což asi příliš strategické není , že , milé vnitro 😁 …
                Co se týče Vašeho výrazu moderní Evropa, tak je na výživnou diskuzi, jak dlouho – do kdy, nakolik, a do jaké míry bude celá formulace, nebo její jednotlivá slov, platná, aktuální 😉 … A to štípnutí – zajímavá informace, dokonce mi ten galský volič připomíná toho místního …

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Minorito, včera jsem to zmotal, Ve skutečnosti na tom druhém místě byla neúčast voličů (to bývá druhý nejsilnější účastník i u nás; ve 2013 byl dokonce první, myslím)

                Takže takhle to je:

                1. Makro 44%
                2. Absence 25%
                3, LeP 22%
                4. Neplatné 9%

                To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Pokud nebyly volby u Frantíků cinknuté, tak si neumím představit, co by se muselo stát, aby dostali voliči rozum. Až bude Paříž v plamenech? V každém případě Andělka Merklovic už vidí v jasnějších konturách Spojené státy německé s Berlínem, co by hl. městem. No, a aby se to nepletlo, tak v Mnichově se budou rozdávat noty. Tedy vlastně „dohody“. Je to historicky vyzkoušené a Daladier, pardon, chci říct Macron, jistě pochopí, kde je jeho místo.

      To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      Jasně Hrochu,
      p o e t i c k a
      to je ono slůvko, který jsem měl na jazyku a né a né v tý zlosti na Ramštejna, vzpomenout.
      Už ani na náznaky poetiky nedokážeme reagovat, natož si ji dopřávat!

      To se mi líbí

  8. čtenář napsal:

    „jak se vám dnes prodává“
    ————————————
    15 vět, které by vám žena za pultem chtěla říct, ale neřekne

    chtěla by říct: „Ježiši humor… je ráno, dostala jsem to, z tý židle mi prasknou záda a ty chceš, abych se smála? Bože, kill me now…“

    místo toho řekne: „A sbíráte bodíky, hi hi?”

    chtěla by říct: „Tohle všechno fakt sežereš? To bys neměl, kámo, nebo ti klekne pumpa…”

    místo toho řekne: „A bodíky k tomu?”

    chtěla by říct: „Ne, nezdržuju schválně, prostě z hlavy nevím, jakej kód má celozrnný heršpic s dýní navrch…”

    místo toho řekne: „Maruno!!! Jak se jmenujou tyhlety rohliky?…. A samozřejmě: „Bodíky chcete?”

    chtěla by říct: „Ne, nemůžu vám rozměnit, musíte si něco koupit, abych se dostala do kasy…”

    místo toho řekne: „A nechcete radši bodíky?”

    chtěla by říct: „Tak holt nemám každý deko v oku, prostě to má sedmnáct, a ne patnáct. Co mám jako dělat?”

    místo toho řekne: „Uberu a přidám bodíky…”

    chtěla by říct: „Ále? Placatka voděny takhle po ránu? No potěš…”

    místo toho řekne: „Eee bodíky… jasně…”

    chtěla by říct: Nic. Jen by tomu držkatýmu frajerovi natáhla takovou po papuli, až by vzal druhou vo vozejk.

    místo toho řekne: Taky nic. Ale bude jí cukat ruka.

    chtěla by říct: „Ty vole, je fakt tak těžký vyřídit si ten telefon až za kasou?

    místo toho řekne: Nic, ale hubou bude naznačovat b-o-d-i-k-y-s-b-i-r-a-t-e?

    chtěla by říct: „Neřvi na mě, já nemůžu za to, že sis blbě přečetl, kolik to stojí.”

    místo toho řekne: „Nezlobte se, ale já za to nemůžu. Bodíky?”

    chtěla by říct: „Božíčku, opravdu se budeme nad nákupem za čtyři a půl tisíce hádat, jestli ta sleva je od jednoho nebo tří kusů… Jako fakt?”

    místo toho řekne: „Bodíky si určitě vezmete, že ano?“

    chtěla by říct: „Ááá, mladej pán kupuje šprcky! A k tomu bere metrák hovadin, jakože nic, co?“

    místo toho řekne: „Budete k tomu sbírat bodíky?”

    chtěla by říct: „Podělaný storno. Podělaný storno. P-o-d-ě-l-a-n-ý storno. Podělaný storno…“

    místo toho řekne: „Opravdu to chcete stornovat? Přijdete o bodíky…“

    chtěla by říct: „Ty vole, tak mu to kup, jen ať už prosím přestane řvát!”

    místo toho řekne: „To je ale hezkej chlapeček? A sbírá bodíky?”

    chtěla by říct: „Ne! Neučila jsem se blbě! A nejsem tvoje služka! Jenom nemám bohatýho tatíka, tak chodím na brigádu!”

    místo toho řekne: „Promiňte, já jsem jen brigádník… a bodíky sbíráte?”

    chtěla by říct: „Ty vole, jasně že jsem ze “sbíráte bodíky” úplně vymletá! Ale když se nezeptám, nedostanu prémie, tak se netvař, jakože je to gigantická zábava! NENÍ!”

    místo toho řekne: „A bodíky tedy sbíráte?”

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.