Sudá a lichá


V některých velkých městech řeší problémy s dopravou tak, že v sudé dny mohou jezdit auta se sudou poznávací značkou a v liché s lichou.

Když tak teď rakouský prezident Alexander Van der Bellen nadhodil, že by Rakušanky mohly občas solidárně vyrazit z domova zahalené jako muslimky, objevil se hned protinávrh, aby muslimky občas vyrazily stejně solidárně naopak v minisukních.

Tak mě napadlo, do jakých až sfér by se to dělení sudá/lichá mohlo rozšířit. Nejen na čádory a minisukně, ale třeba – v sudý den bombardují v Syrii Rusové, v lichý NATO.

Prosím návštěvníky hodovní síně pana Bavora, aby popustili uzdu své fantazii a přispěli zde svými nápady, co všechno by se dalo systémem sudá/lichá vyřešit.

Mohl by to být další díl „Co daly naše země Evropě a lidstvu“.

Příspěvek byl publikován v rubrice Krajanovy postřehy se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

205 reakcí na Sudá a lichá

  1. vonrammstein napsal:

    Mám tolik nápadů, že na ně nemám čas.

    To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    No, pane! Že nás takéto jednoduché pravidlo nenapadlo, kým sme mali Československo. Snáď by sme ani nepotrebovali pomlčku.

    To se mi líbí

  3. bob napsal:

    Ale ono to v EÚ přece funguje….
    Každá členská země přece půl roku šéfuje :-),,,,,
    Dám otázku zdejšímu publiku. Určitě podle zásadních vstupů do dění zcela určitě víte, která země to je momentálně?

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Malta. Vedel som to len preto, že pred pol rokom to bolo Slovensko a dodnes sa Fico s opozíciou hádajú, či sme to zvládli s famóznym úspechom alebo totálnym fiaskom.

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        🙂 Přesně tak to má být. Od toho je opozice, aby říkala pravý opak. Přece vůbec nezáleží na realitě – slovo pravda si netroufnu použít, jak je již zprofanované. Politika jsou dnes polovirtuální hrátky, ve kterých se ani jejich aktéři nevyznají.

        Líbí se 1 osoba

        • oh napsal:

          Kolik poslanců je potřeba k výměně žárovky?
          Zásadně nadpoloviční většina. Opozice totiž určitě navrhne šroubovat opačně.

          To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Moc se o tom nepsalo, takže jste pravděpodobně uhráli plichtu 🙂

        Líbí se 1 osoba

      • Mac napsal:

        nejfamózněji to zvládla ČR s velitelem Topolem s gulama

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Priznám bez mučenia, že o tom neviem vôbec nič, lebo v tom čase som bol ešte ako zamestnanec a domov som sa chodil len vyspať. Čas, keď bývali správy, som spravidla strávil vo vlaku alebo v aute.
          Som osudu za túto odvykačku vďačný. 🙂

          To se mi líbí

  4. NavajaMM napsal:

    U nás na Slovensku v horských strediskách (trebárs Martinské hole a Malinô brdo), cez zimu takto na striedačku (dopoludnia tam – popoludní späť) jazdia lyžiari k lanovke, aby sa neupchala cesta.
    Mohla by sa takto zvýšiť priepustnosť tratí tam, kde jazdí jednokoľajka. Párny deň sa jazdí jedným smerom, nepárny druhým.

    To se mi líbí

  5. bob napsal:

    Televizní seriály:
    pondělí – blbý seriál na Primě (nyní Modrý kód)
    úterý- druhý blbý seriál na Primě (nyní Ohnivý kuře)
    středa – opět Modrý kód
    čtvrtek- opět Ohnivý kuře
    Využiji jako oslí můstek:
    Včera se ukázal seriál Modrý kód jako velice „trendy“.
    Objevila se tam krásná žena (předělaná-původně muž).
    Zároveň jsme se dozvěděli (pikantní, že v době výročí), jak to chodí v Rusku. Doktor musel emigrovat k nám, protože ho nutili pracovat na výzkumu, kde dělají z vojáků bezcitné zabijáky.
    On nechtěl, věznili ho, mučili ho, nakonec za dramatických okolností uprchl z vězení…..
    A já mám od dalšího seriálu pokoj, jelikož jsem z něj taky emigroval (jako ostatně ze všech)

    To se mi líbí

  6. Kamil napsal:

    Nejoptimálnější by bylo v liché dny řešit na internetu jen nejzásadnější příspěvky týkající se například počasí v Dolní Lhotě (konkrétní místa připadající na konkrétní datum by mohla být losována rok předem ve sněmovně za přítomnosti notáře), zatímco v sudé dny by měly přijít na řadu výhradně neobjektivnější příspěvky s tématem šťastná mladá manželství a jejich perspektiva v povltaví (opět, konkrétní páry by mohly být losovány na základě loterie spojené s eet), a nakonec 29. Únor by měl být, aby se dostalo na všechna důležitá temata, vyhrazen aktuálním příspěvkům o drobných nevýznamných udalostech v životě občanů a společnosti věnujících se například volbám, odvolávání politiků, zvyšování DPH, daní, jízdného, pojištění, a někdy (pozor, jen výjimečně!) také i zvyšování cen zboží. Tato diskusní témata by se však demokraticky vybírala výlučně losováním (z témat předložených vhodnou komisí složenou ze zástupců neziskových organizací) na prvním zasedání nové sněmovny a to na celé její volební období.

    To se mi líbí

  7. Slim napsal:

    Výborný nápad jste oba s Alexanderem měli. Co hezkých nohou nám mohou muslimky skrývat a naopak, jakého soustředění na práci bychom dosáhli v zahalené dny… Kdyby se to protáhlo na střídu po měsících, ukázalo by se dodatečně, která varianta je koncepčnější. Tak by se třeba vyřešila nízká porodnost v Evropě.
    V původním návrhu americké ústavy se počítalo s tím, že vítězný kandidát se stane prezidentem a poražený viceprezidentem. Tak bychom teď měli dvouhlavou orlici: Blondýn/Blondýna.
    Jako tady.

    To se mi líbí

    • Asfalt napsal:

      Trump s Clintnovou předvedli předstíraný boj protikladů (ať už v jenostranné nebo dvoustranné simulaci, úmyslné či neúmyslné), aby se nakonec v jejich jednotě ukázalo, že ani o žádné protiklady nešlo. Podobnost Trumpovy politiky s předpokládanou a dosud stávající politikou Clitnonvé nejde vysvětlit zákonem negace negace, protože k žádné negaci ani nedošlo. Protikladem v americkém politickém vývoji tak zůstávají jen oklamaní Trupmovi voliči. Co teď bude dál? Přeroste kvantita nespokojenosti do nové kvality, nebo podvedení voliči zapomenou jako vždy a a názor voličů tak není v USA nepřekonatelnou překážkou v provádění zájmů elit, jež se stává stále více nebezpečnou pro celý svět?
      Neboli, pro Vás jistě nadsazeně, ale přežije svět ve zdraví americkou totalitu? Nebo snad o totalitu nejde, když hlas voliče a sliby voleného zastupitele lidu už naprosto vůbec nic neznamenají (Trump se rozpory s předvolebními sliby ani nenamáhá pokusit vysvětlit)? Trump vlastně nená ani legitimní mandát, neboť nebyl zvolen na základě řádné soutěže politických ideí, ale na základě volebního podvodu. Je jen prezidentem legálním.

      To se mi líbí

  8. kchodl napsal:

    Ostatně soudím, že co vyleze na ulici v černém hábitu po paty, je bubák a mělo by se to neprodleně zastřelit bez dalšího zkoumání.

    Pokud se nějaký rakouský pošuk – už zase – motá do všeho, včetně ženského dresscode, mohl by nařídit všem holkám pod 30 chodit bez podprsenek, řekněme od května do září, pro začátek.

    Dělení sudá/lichá se většinou neosvědčí, protože je příliš jednoduché a nemanipulativní – a to lidé obecně nemají rádi, když to nejde obejít.

    Lepší je výběr podle situace, jak např. včera v prezidentské debatě hezky charakterizovala Lepenka: „France will be led by a woman – either me or Madame Merkel“ (Francie bude vedená ženou – buď mnou nebo paní Merkelovou).

    To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Rakouská TV jásala jak to Lepénka slízla.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Ještě pár takových „slíznutí“ a Lepenka by měla přes 60%.
        Macron mlel úplné pitomosti, protože stav společnosti a ekonomiku tak dalekosáhle posrali, že se nemají jak hájit, mimo nesmyslných frází a blábolů. Když výrazem demokracie a bezpečnosti je permanentní výjimečný stav, těžko k tomu něco dalšího říci.
        🙂

        To se mi líbí

  9. brtnikvbrlohu napsal:

    Vážení – důrazně protestuji – dělení sudá – lichá podle kalendáře je vysoká diskriminace sudých dní kterých je tuším za rok o sedm a o přestupném roce o osm míň – je to naprosto v rozporu s principem korektnosti. !!!!!!!!!
    Navrhuji zřízení komise na reformu kalendáře – s naprosto genderově vyváženým složením členů.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Navrhujem jednoduché riešenie: ak mesiac končí nepárnym dňom, tak nasledujúci mesiac sa to (párne-nepárne) otočí, aby sa to pekne striedalo po dňoch.
      Zároveň to vychádza v ústrety pánovi Kchodlovi, lebo už sa to bude dať obísť hrou „na blbého“ (žišmária, som si ani nevšimol, že sa zmenil mesiac).

      To se mi líbí

  10. Cech napsal:

    Sudá x lichá nebo pana x orel to je to buť a nebo ale pokud by to bylo najednou, pak je to velmi nepříjemné.
    „Že dovládneme v demisi, budeme zasedat jednou měsíčně, možná dvakrát, abychom se moc neviděli a mohli jsme řešit jen akutní problémy,“ řekl s tím, že v tu chvíli navrhuje prezidentovi ponechal Sobotku premiérem.
    To zásadní je jen né Já, to ne, ne, ne, ne.
    Zde by se to hodilo jednou premiérem Já, jednou Slávek tedy sudák/lichák.
    Proto pokud se bude chtít Zeman představit jako nový prezident tak udělá z Bureše předsedu, jinak je to pouze parciální závislák a to je na prezidenta do budoucna málo.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Co to melete za hovadinu???

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      To je řečí kdo bude premiér a kdo vyhraje volby. Přitom není o co stát, jak píše moudře Keller v dnešním Právu.
      Ať už vyhraj ve Francii ten či ona, český premiér bude muset řešit věci, do kterých se mu vůbec nebude chtít a ať je vyřeší tak či onak, půlka národa (spíš víc) bude proti němu. Takže stát se českým premiérem bude jen forma zpřísnění trestu.
      Měli by na to tedy být dva – a jsme u toho. Sudá x Lichá :-).

      To se mi líbí

      • Kamil napsal:

        Jako byste se ispiroval na ae u pana VK, který tam dnes, mimo jiné například říká:
        „Globalisté žádají nové myšlení a odproštění se od dogmatického a ideologického stereotypu. Nově jsou zapotřebí manažeři, kteří povedou státy a národy stejně jako firmy. Co není ve firmě efektivní, je terminováno. Co nevydělává peníze, je opuštěno. A hlavně, ve firmě není prostor na kompromisy, které jsou tak typickým znakem politiků. Manžer kompromisy nedělá, protože nemůže.“
        Takže, propuštění z firmy chápu, jak ale bude vypadat propuštění „ze života“ neefektivních seniorů či zdravotně postižených? Jako ve Spartě?
        Nebo
        „Tandemové řízení funguje i v Rusku. Vladimir Putin a Dmitrij Medveděv. Vladimir Putin drží ochranu nad Medveděvem, ale most potřebuje dva pilíře. To věděli už staří Číňané, kteří v tandemovém řízení spatřovali záruku stability. A právě Andrej Babiš je v tandemu s globalisty přes Miloše Zemana a kruhy euroasijských globalistů, kteří mají potom návazné napojení na Barclays, ne náhodou největší banku v Británii, která spravuje nejvíce čínských a asijských investic v Evropě. Když Andrej Babiš podá ruku do Budapešti Gerogu Sorosovi, je to vnímáno jako symbol. V tandemové spojce mezi Babišem a Zemanem jde o přípravu ČR pro vstup do Nové Evropy.“
        A po nich přijde Myrka a Jyrka?
        Různá proroctví hlásala povodně a konec světa, odpůrci se smějí a říkají: nic, stále nic, byly to kecy!?
        Napadá mne, zda jednou z těch prorokovaných „povodní“ nemůže být třeba plíživá, nepřetržitá záplava slov, bezduchých a bezobsažných vět, které se na nás již valí ze všech stran; pakliže ano, pak se už topíme…

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Skvelý postreh v závere. Mali by sme dať pozor, aby nám to nenatieklo aj sem, snáď sa udržíme nad príbojom.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          VK působil kdysi normálně, když ještě byl Aeronet server o létání. Ale jak je vidět, asi utrpěl nějaké mozkové zranění.

          Jsou to úplné bláboly: jak to, že manažer nedělá kompromisy? To je úplná hovadina, manažer nedělá nic jiného než kompromisy.
          😀

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Mimoto, jakési „podávání ruky Sorošovi“ je pouze promyšlená mediální úlitba, jelikož onen krutohustý nový maďarský zákon, který znemožňuje další činnost Sorošova univerzitního prasečáku, platí v ČR v podobném znění už od Klausových dob, cca 1993-5 (nevím přesně, musel bych se někam mrknout). Takže je to jenom fligna, protože Sorošovci by se svou pseudouniverzitou narazili na úplně to samé v ČR – možná ještě v rezolutnějším provedení – než co jim vadí v Maďarsku.

            To se mi líbí

          • Kamil napsal:

            Mi to často připadá jako lavina vět vytvořených nějakým algoritmem s cílem zaplavit čtenářovu mysl množstvím nevhodně a nesprávně použitých pojmů či vůbec nedefinovaných pojmů, a zcela jej oblbnout, atd.
            V mém okolí byla například jedna ze stručných charakteristik pojmu řízení následující definice: řízení je myšlení v souvislostech. Tedy, jak uvádíte, manažer hledá nejlepší řešení problému vystaveného nejrůznějším vlivům, vazbám, omezením, atp., pokud „neustoupí“, může se ukázat, že optimální – nejlepší řešení vůbec neexistuje (což je velmi častý případ některých projektantů v technické praxi, ve společenských problémech despotů a diktátorů, atd.)

            To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            VK asi mozek uletěl, protože AE opravdu není ke čtení. A o řízení firem má pojem asi takový jako já o pěstování mořských sasanek. (já vím že to není rostlina ale živočich, ale významově to sedí)

            To se mi líbí

  11. Rosťa napsal:

    Sudá x lichá. Mám prakticky jenom jednu zkušenost. Sudý den jsem si dal lahvinku. A v lichý den jsem si pustil na videu pana primáře Nešpora, že jako půjdu do sebe. Nezabralo to. Udělám to kolečko ještě jednou a podám zprávu.

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Aby se mi to nepletlo, dávám si lahvinku jak v sudý, tak i lichý den. Funguje to, žádný zmatek, doporučuji vyzkoušet.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Tak alespoň bílé x červené.

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Tak jo. Toho Nešpora z protialkoholní tedy vynechám. Užírá to čas a kdoví, jestli taky nechlastá a nás jenom poučuje. Stejně vypadá, jakoby z té odmašťovny přišel jako pacient.

        To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          To jsem ani nenaznačil, pana kolegu Nešpora respektovat, den lichý i sudý začít spytováním svědomí a vzpomínkou na pravidla jež s takovým nadšením doporučuje, poté vydržet je celý den dodržovat, a večer ten úspěch po zásluze oslavit … (pak víme, že to máme pod kontrolou, i když se to ženám nelíbí, ale kdo by je poslouchal, ne?)

          To se mi líbí

  12. Bavor V. napsal:

    Sobotka předvedl další variantu. Přinese demisi – nepřinese demisi. Myslím že tentokrát Zemana těžce nasral.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Sobotka přinese-nepřinese demisi-nedemisi. Teď už jen chybí, aby na Hrad přijel-nepřijel obutý-neobutý… (oblečený-neoblečený snad raději ne) a může si říkat Koloběžka II.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        😀 pěkné.

        To se mi líbí

      • Kamil napsal:

        Zajímavé je, jak různí experti vedou spory o tom, zda může M. Zeman přijmout demisi BS bez toho, aby to byla automaticky demise celé vlády. Nevím, nejsem expert, ani ústavní právník, ale když se podíváte do Ústavy ČR, § 62, tak jsou tam vyjmenované činnosti pomocí spojky „a“. Z hlediska logiky, výrokového počtu jsou to jednotlivé, samostatné činnosti, které vykonává prezident, tedy právník Pavel Hasenkop má, podle mého soudu pravdu, viz PL, Stanovisko právníka: Co to vykládáte, je to úplně jinak! Sobotka nepotopil vládu, jen sebe 3. 5. 2017 11:31.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Čl. 73
          (1) Předseda vlády podává demisi do rukou presidenta republiky. Ostatní členové vlády podávají demisi do rukou presidenta republiky prostřednictvím předsedy vlády
          Čl. 76
          (1) Vláda rozhoduje ve sboru
          (2) K přijetí usnesení vlády je třeba souhlasu nadpoloviční většiny všech jejích členů.

          To se mi líbí

        • Asfalt napsal:

          Hasenkopf tvrdí, že v Ústavě není nikde napsáno, že demise premiéra je i demisí vlády, a proto k demisi vlády je třeba rozhodnutí ve sboru formou usnesení.
          Už Vám ale „zapomněl“ sdělit, že Ústava stejně tak nikde neříká, že demise vlády je rozhodnutím vlády, aby k její demisi bylo potřeba to rozhodnutí ve sboru a usnesení, jak tvrdí. Prostě toto si jen vymyslel a spolu Koudelkou zase předvádí právní kutilství a zmatky, kterými se asi chtějí zviditelnit.
          Koudelkovy a Hasenkopfovy výklady ale nemají oporu v ustáleném výkladu.Zatím myslím platilo, že podání demise vlády je rozhodnutím premiéra stejně jako u demise pouze premiéra samotného a k jednomu ani druhému premiér žádné usnesení vlády nepotřebuje.
          Nejde zde o nemoc premiéra či jiný jeho osobní problém, pro který by se demise měla vztahovat jen na osobu premiéra, jedná se tu o problém politický, proto pro čistý stůl odchází celá premiérem sestavená vláda. Další premiér si sestaví zase svou.

          Jistě, překroutit lze dnes všechno a nikde není ani napsáno, že prezident nebude obdobný kutil jako Koudelka a Hasenkopf. Tragédie jejich výkladů vyplyne až po promyšlení jejich rozumů do důsledků. Obdobně Pečinka zase mluví o tom, že prezident demisi přijmout musí, stačí si prý jen přečíst Ústavu (tedy vyloženě blb chytrý jak rádio, co ani ale nezná rozdíl mezi pravomocí a povinností). Že tím zcela odbourává ústavní vyvažování, ho snad ani nenapadne, ale za své kecy žádnou odpovědnost taky nenese.

          To se mi líbí

          • Kamil napsal:

            Jak jsem uvedl, nejsem znalec ani ústavní expert, nicméně formulace zmíněného článku 62 podle mého (!) soudu jednoznačně umožňuje, aby prezident přijal demisi premiéra izolovaně. Vaše další argumenty jsou pro mne logické, a asi správné. Nicméně je smutné, že se v našem státě ani ústavní experti nedokáží shodnout na jednoznačném výkladu v tak zásadním problému.

            To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Myslím, že na to odpovedal Zeman. Požiadal v príhovore Sobotku, aby naďalej vykonával funkciu až do zostavenia novej vlády. Tým dal najavo, že to chápe ako demisiu celej vlády. Okrem toho, elementárna logika mi hovorí, že keď má prezident právomoc odvolať vládu, tak po demisii predsedu ju môže z vlastnej vôle odvolať a celá tá diskusia je bezpredmetná.

              To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Ano, ale spor, jestli jsem to správně pochopil je o tom, zda musí! (tedy, zda musí odvolat celou vládu v případě, když premiér podává svoji vlastní demisi, navíc v situaci, kdy to ani ti jichž by se to mohlo třeba také dotknout – ostatní členové vlády – neví).

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Osobne si myslím, že to vôbec nie je podstatné. Prezident aj tak všetkých členov vlády vrátane predsedu, ktorý podáva demisiu, požiada, aby svoje funkcie vykonávali do menovania novej vlády. Keď prezident menuje predsedu vlády, obvykle ho požiada o to, aby vládu zostavil. ČR by bola svetovou raritou, keby prezident menoval premiéra s tým, že tu máš vládu a tej šéfuj.
                V ďalšom potom členovia vlády podávajú demisiu prostredníctvom predsedu vlády, takže ak to nehodlali urobiť teraz, nový predseda vlády to môže urobiť v rámci zostavovania vlády. Keby chcel nový predseda vlády vymeniť niektorého z ministrov, Zeman mu pravdepodobne nebude brániť. Tá diskusia či musí, je riešenie nepodstatného aspektu tejto situácie.

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Inak u nás na Slovensku to rieši priamo ústava – s predsedom automaticky padá celá vláda.

                To se mi líbí

            • Asfalt napsal:

              Však ano. Možná je demise vlády, a pokud by k tomu byly příslušné vyjímečné materiální důvody, pak asi i jen premiéra. Návrh podává premiér a požadavkem každého perfektního právního úkonu je jeho určitost – tedy přesné uvedení toho, že navrhovatel žádá. Prezident je pak vázán podaným návrhem tak jako každý jiný orgán v řízení, jež nelze zahájit bez návrhu (není to přesně řečeno, abych patrně neznámou terminologii vynechal).
              Ústavní právo má svoji míru možných mantinelů a leží na pomezí práva a politiky. Je to dobře i špatně.

              To se mi líbí

              • Asfalt napsal:

                Oprava: …. tedy přesné uvedení toho, CO navrhovatel žádá…

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Děkuji za upřesnění, takhle jsem to také vnímal. Moje poznámka mířila na různé názory, které jsem viděl na netu i v médiích, a které možnost demise jen premiéra vylučovaly. Asi bylo chybou, diskutovat problém demise, aniž bychom viděli konkrétní podaný návrh.
                M. Zeman se dnes večer k dění na hradě vyjádřil: má v plánu jmenovat nového premiéra, kandidáty jsou Chovanec, Zaorálek a Bělobradek. Podrobnosti na tv Barrandov.

                To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Tušil som, že z toho bude komédia, ale táto zábava ma príjemne prekvapila. Toto by som nevymyslel. 🙂

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        😀 😀 😀
        Vláda ČR je jediná na planetě, která je v nedemisi.
        Skutečně hvězdné divadlo, něco takového by nedokázal lépe ani Borat.

        Tušil jsem, že Sobotka je borec, ale že až tak velký, to by mě nenapadlo ani ve snu. Viditelně se potýkáním s EUhnijí sebezdokonalil. Scénka u prezidenta je famózní!

        Líbí se 1 osoba

    • Asfalt napsal:

      Zdá se mi, že Sobotka chtěl jen přitopit pod kotlem a demise ani tak možná nebyla jeho konečným záměrem. Přecenil ale svou „nepostradatelnost“.
      Pokud je ale pravdivé to, co uvádí PL (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/SOKUJICI-VIDEO-Z-HRADU-Sobotka-zustal-stat-jako-opareny-pak-se-v-primem-prenosu-pustil-do-Zemana-ktery-pred-kamerami-opustil-sal-486426), pak to Zeman dost těžce přehnal. Formálně vláda v žádné demisi není a prezident nemá právo činit jako by byla.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Pokud sekretariát premiéra nahlásí předání demise, pak se podle toho musí kancelář presidenta zařídit. Takhle to vypadalo, jako když si premiér dělá srandu z presidenta.

        To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Prečo myslíte, že to prehnal Zeman? Sobotka predsa oznámil verejne svoju demisiu niekoľko dní vopred. Okrem toho Zeman povedal, že dostal od kancelárie predsedu vlády oznámenie, že Sobotka príde s demisiou. On sa však zrejme na poslednú chvíľu rozhodol inak. Formálne nie je v demisii? Ale fakticky tam nemá čo robiť.
        Predstavte si, že by takto nejako jednal so zahraničím a vyhlasoval – formálne nevyhlasoval vojnu.

        Sobotka teda do celého sveta rozhlási, že podáva demisiu, dohodne si audienciu u prezidenta a očakáva, že „budú diskutovať o tom, ako túto vládnu krízu riešiť“? To sa Vám naozaj zdá normálne uvažovanie štátnika?

        To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          A to prý má pan Sobotka právní vzdělání, těžko uvěřit.

          Líbí se 1 osoba

        • Asfalt napsal:

          Navajo, rozvedený nejste tím, že Vy, nebo Váš kamarád nebo sekretariát veřejně prohlásí, že se rozvádíte. Rozvedený budete až nastane účinnost příslušného právního úkonu. V daném případě podání demise nastává skutečně až podáním demise premiéra (nikoho jiného) do rukou prezidenta, ne řečmi o ní. Sobotka demisi nepodal, naopak tvrdil, že ji nepodává.
          Zeman to pak těžce přehnal tím, že jednal jako by demise podána byla.

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Chápem, čo mi chcete povedať, no keď by šlo o môj rozvod, je presne predpísaná forma, ako to mám urobiť. Ako mám podať návrh na súd a ako má súd vyniesť rozsudok. Jeho právoplatnosťou by som bol rozvedený.
            V prípade predsedu vlády však ústava hovorí, že predseda podáva demisiu do rúk prezidenta. Musí mať demisia písomnú formu inak je neplatná? Ide o štátnikov, ktorí formujú základnú formálnu kultúru v štáte. Ako si vysvetľovať konanie, že predseda vlády oznámi demisiu, požiada prezidenta o jej prijatie a potom priamo pri procedúre oznámi, že si to rozmyslel a čaká, ako na to prezident bude reagovať? Verte, som v princípe mierny človek, ale keby toto urobil mne, tak by som to zrejme prehnal snáď ešte ťažšie ako Zeman. Tu totiž nejde o osobu Zemana, ale o funkciu prezidenta, ktorú Sobotka zhodil takým spôsobom, že sa to často nevidí.

            To se mi líbí

            • Asfalt napsal:

              Sám říkáte, že předseda vlády podává demisi do rukou prezidenta republiky. Kde pak vidíte ten nedostatek procesních pravidel, kterého se dovoláváte? Kdy predseda podlal demisi do rukou prezidenta? Já to neviděl (pro písemnou formu) ani neslyšel (pro ústní formu), přitom ústavním zvykem je obojí (v přímém televizním přenosu).
              Jiné prohlášení o demisi kohokoliv jakokoliv je jen politickým prohlášením, které nemá s právem nic společného. Právní následky nastávají jen na základě právních skutečností, k nimž patří i právní úkony a žádný právní úkon ani učiněn nebyl, abychom se vůbec mohli bavit o jeho platnosti nebo neplatnosti. V analogii, Zeman vás prostě rozvedl aniž byste podal příslušný návrh na rozvod jen na základě vašeho prohlášení v hospodě, že se chcete rozvést. Snad byste se nedivil, kdyb pak takový soudce „seděl“ za zneužití pravomoci. Proč se Zemanovu jednání nedivíte, je mi torochu záhadou.
              Co kdo z koho dělá a podobně jsou jen tlachy emočních postojů, které bychom měli vynechat.

              To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Pozrel som si názor Špačka v Aktuálně, nuž dobre, on je odborník na protokol a podľa neho sa škandálne choval Zeman. Nuž, na jeho mieste by som neodišiel ako prvý, v tom s ním nie som zajedno.
                Nedivím sa Zemanovi, že reagoval emotívne, hlavne preto, že formálne je Zeman šéfom Sobotku. On ho menuje aj odvoláva. Pritom Sobotka sa ho snaží úkolovať. To sa nezlučuje s úctou k hlave štátu.
                Okrem toho, som taká stará škola. Verím tomu, že slovo robí chlapa a chlap, čo niečo sľúbi a potom tvrdí, že nič nepodpísal, tak nič neplatí – u mňa morálne prehral. Čo na to formálne právo tohto režimu je mi v podstate jedno.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ale vždyť to bylo jinak. Zeman ukončil proceduru a vyzval Sobotku k uzavřené debatě, ke které také odcházel. Jenže Sobotka se zasekl a mlel svoje Babišbabišbabiš… Takže neslušně se zachoval Sobotka, který měl držet hubu a jít si povídat s presidentem.

                Líbí se 1 osoba

              • NavajaMM napsal:

                Vďaka za ozrejmenie. Ten Špačkov pohľad sa mi zdal zaujatý, ale tieto podrobnosti som nevedel. To mení situáciu, samozrejme.
                Ten Sobotkov postoj je „buď pôjde Babiš, alebo ja (ale ja nechcem)“. Je to také nezrelé. Netvrdím, že som sa tak nikdy nechoval, ale to som bol ešte sopliak. Neskôr som zvykol odchádzať bez scén a, ak to šlo, aj bez pálenia mostov.

                To se mi líbí

              • Asfalt napsal:

                Navajo,
                prezident nesmí zahájit projednání demise bez návrhu, protože zákon mu nic takového nedovolil a státní orgán smí činit jen to, co má zákonem dovoleno. Sobotka opakovaně prohlásil, že takový návrh nepodává, přesto Zeman jedná, jako kdyby návrh podán byl. To není věc protokolu, to je věc zneužití pravomoci veřejného činitele, u prezidenta se tomu říká impeachment, k jehož projednání opravdu může před Ústavním soudem dojít, pokud se situace ještě vyhrotí a najde se dostatečná politická síla k podání žaloby.
                Zeman mluví o demisi premiéra, premiér mluví o demisi vlády. Již jsme řekli, že zde žádný právní úkon podání demise není, pokud by však byl byl, byl by neplatný pro neurčitost a prezident by byl povinen ho odmítnout (ne zamítnout) jako úkon nulitní, neboť by z tohoto právního úkonu nebylo patrné, čeho se navrhovatel vlastně domáhá, zda demise vlády, nebo premiéra. Ne, prezident nemůže rozhodnout o demisi samotného premiéra, pokud premiér podal návrh na demisi vlády a naopak. Pokud tak učiní, bude to jen další zneužití pravomoci (a možný důvod žaloby k Ústavnímu soudu).
                Ne, premiér není v žádném vztahu podřízenosti prezidentu republiky.
                Tolik striktní právo, zbytek je otázka politiky, emocí, co tady všichni převání, a fiktivní nebo reálné Ústavy. Ano, Ústava tohoto režimu je fiktivní, Sobotka to ví, a proto dnes asi přišel na Hrad.

                Skoro mě zaráží, že se o takových věcech musíme bavit.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                No já nevím Asfalte, ale podle mého prezident nic takového neudělal a ani nechtěl. Je pravda, že jsem zkoukla video jen do doby než odešel, na Sobotkovo kecání jsem nebyla zvědavá, ale podle mého se pletete v tom co prezident udělal. Pravda je, že si Sobotku asi chtěl vychutnat, což se mu, podle mého, docela povedlo. Jestli jsem Vám tedy dobře rozuměla.
                O právních otázkách se nepřu, nerozumím tomu, a jsou dva názory, a nevím, který je správný. Spíš si myslím, že jako už mnohokráte , že se dá Ústava vyložit dvojím způsobem i když co se týká Vašich znalostí si Vás vážím a věřila bych Vám. Jenže ani Gerloch se nevyjádřil v televizi včera jednoznačně a přece jen je to snad odborník na ústavní právo.

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Pardon, už sa v tom strácam a márne hľadám hlavu a pätu. Takže prezident si akože mal počkať, kým mu Sobotka prinesie demisiu s podpisom overeným od notára a potom až zavolať do TV, nech čo najskôr prídu aj s kamerami, lebo na nich čakajú dvaja najvyšší ústavní činitelia?
                Keď už kancelária prezidenta tie kamery zavolala a Sobotka povedal, že odvoláva, čo sľúbil a rozvádzať sa nemieni, tak kto v danom momente vyzeral ako blbec? Myslím pred novinármi vrátane Špačka. Ani sa mi nepokúšajte tvrdiť, že Sobotka urobil všetko pre to, aby k tejto trápnej situácii nedošlo.
                Tým impíčmentom prezidenta (kvôli tomu, že sa Sobotka nevie rozhodnúť, či tú demisiu myslí vážne) ste to riadne prepískli. Ak konal prezident svojvoľne nad rámec zákona, tak už vôbec nenachádzam zákon, ktorý by Sobotkovi ukladal vopred do médií oznámiť demisiu aj s dátumom. Alebo ktorý by mu ukladal odvolávať člena vlády tlakom cez médiá. Českej republike to rozhodne neprospelo.

                To, že premiér nie je v podriadenom postavení voči prezidentovi, s tým nesúhlasím. Prezident je hlava štátu, teda najvyšší. Do jeho rúk skladajú členovia vlády sľub. A za prvej republiky mal prezident právo zúčastňovať sa a viesť zasadnutia vlády.
                Prezident samozrejme premiéra priamo neriadi, ale svojim spôsobom má právomoci také, že je nad všetkými tromi zložkami moci – nad výkonnou (menuje premiéra), nad zákonodarnou (má právo rozpustiť snemovňu a vypísať voľby), aj nad súdnou (menuje niektorých sudcov).
                Mám názor, že čím má človek v štáte vyššiu funkciu, tým väčšiu zodpovednosť má pri preukazovaní úcty hlave štátu (funkcii). Vagabund z ulice si môže dovoliť vyvesiť nad prezidentom trenky, ale premiér ani náhodou.

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Asfalte, vo Vašich argumentoch nachádzam ako najsilnejší ten o určitosti právnych aktov. Sobotka už 2.4. do všetkých médií jednoznačne oznámil úmysel podať demisiu. Všade sa diskutovalo o tom, či to automaticky znamená demisiu celej vlády a Sobotka nikde nedementoval, že ide o nedorozumenie a len to zvažuje ako možnosť. Dokonca 3.4. Ovčáček na twitteri zverejnil toto:

                To nemohlo byť svojvoľné – aj s presným časom. Tu nemôže byť ani reči o neurčitosti úkonu. Chýbal tomu už len ten papier. Sobotka mal možnosť tomuto „nedorozumeniu“ predísť a neurobil to, takže len on vie, či sa nerozhodol len v tom momente, keď na neho Zeman namieril palicu.

                Namiesto Vášho prirovnania k rozvodu mi viac sedí prirovnanie k svadbe. Ženích príde k oltáru a namiesto „áno“ povie: „Čo blbnete, ľudia, len som si chcel s vami dohodnúť podrobnosti manželskej zmluvy. Svadbu chcem až o dva týždne.“

                To se mi líbí

              • Asfalt napsal:

                Kočko,
                já se na to podíval ještě jednou na Aktuálně, kde je záznam z celé „ceremonie“ takový, že i zvuk je dobře srozumitelný (na rozdíl od záznamu na PL). K tomu říkám:
                1) K právnímu úkonu podání demise nedošlo, naopak Sobotka opakovaně uvedl, že demisi nepodává.
                2) Zeman přesto provedl úkony prezidenta při podání demise, uvedl, že bude jmenovat nového premiéra, a uložil vládě, aby působila v režimu demise. K něčemu takovému nebyl oprávněn.
                3) Sobotkovo „kecání“ po odchodu Zemana bylo o Babišovi a tom, že přišel s prezidentem diskutovat poznatky o Babišovi. Samozřejmě nevím, co je to za poznatky, se kterými chtěl Sobotka Zemana seznámit, ale vím, že v této zemi smí zpravodajské služby úkolovat jen premiér (prezident jen se souhlasem premiéra), a proto ten, kdo o věci může teoreticky vědět nejvíc, je právě Sobotka. Skoro mi to až začíná připadat, jakoby se Zeman pokoušel Sobotku urychleně uklidit. Jistě, může to být i jinak, to z nás neví nikdo.
                4) Nevím, jaké 2 názory máte na mysli ani co říkal Gerloch ani co říkají jiní v médiích, která už nesleduji. Takže ani netuším, v čem se můj názor liší a v čem mi tedy nevěříte. Ano, právo je měkká a ohebná disciplína, zvláště ústavy musí zajistit vhodnou proporcionalitu flexibility a rigidity. Jedno exaktní řešení by určitě neobstálo v rozmanitosti života. Avšak na tom, že právo vychází z právních skutečností, nikoliv právem neaprobovaných, jak se tady někteří domnívají a ukazují Ovčáčka, všelijaké datumy a nevím co všechno, však trvat musím. To je základ společenské orientace z mateřské školky vůbec.

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Asfalte, Ovčáčkov twitter nie je právne relevantný dôkaz, samozrejme. Je však indíciou, že Sobotka sa až do vstupu na hrad choval tak, ako keby tú demisiu mal v úmysle podať. Je to férový argument, ak ako férový pripúšťate Váš (zatiaľ nepotvrdený) predpoklad, že Sobotka chcel Zemanovi oznámiť nejaké dôležité tajné skutočnosti o Babišovi.
                Myslím, že sme už obaja jasne formulovali svoje stanoviská, diametrálne sa líšia, tak to ďalej nešponujme, ono sa to vyvrbí samo aj bez nášho súboja. 🙂

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                No nemám už sílu se na to podívat ještě jednou, takže se s Vámi nemohu a nebudu přít. Mně to po tom shlédnutí nepřišlo jako kdyby přijímal demisi. Možná se podívám zítra ;).
                K tomu, že Sobotka může vědět víc. No možná, nicméně pokud ví, tak to asi nebude včera ani předevčírem, a mohl to říci, minimálně prezidentovi, dříve. ne až ted před volbami. Tři roky byl s Babišem ve vládě, že je to hajzl, což já nepopírám, věděl také. Takže mohl a měl konat již dříve, kdy to mělo cenu. Koná nyní, kdy jeho strana má už jen těsně nad 10 %. Proč asi? Jde mu jen a jen o jeho koryto. Sobotka je prostě podrazák stejný jako Babiš, jen v jiném ohledu. A nezlobte se na mě, pořád lepší Babiš, i když bych ho já nikdy nevolila, než Kalousek a ODS. To je pro mě rozhodující. Já opravdu nezapomínám, jako Sobotka.
                Ty dva názory jsou že premiér může podat demisi jen se souhlasem nadpoloviční většiny vlády a že jeho demise je demisí celé vlády bez ohledu na mínění vlády. Jsou to dva právní názory, nevyznám se v tom, Vy asi lépe, ale ústavní právník asi nejste, což neznamená že nemáte pravdu, já to prostě nevím.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Nějak se v těch výkladech ztrácím, ale o jedno vás prosím. Vyvraťte Hasenkopfovy argumenty http://blog.aktualne.cz/blogy/pavel-hasenkopf.php?itemid=29210

                To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Já so myslím, že Sob+otka chtěl nejvyššího ahodit, jak je jeho zvykem. . Promiňte, ale povězte mi o jediném státníkovi v Evropě či jinde, který by si takové jednání k hlavě státu dovolil s vírou, že mu to projde. No přepísk tu liberalizaci parádně. Ač-li to nebylo součástí vyššího plánu>vzhledem k řečnění do kamer po odchoidu prezidenta. Myslím že to udělal schválně. Jsem zvědavá co na to sosani…. Většinově v diskuzích, že jej měl tou holí přetáhnout….

          Líbí se 1 osoba

          • lacogroessling napsal:

            Když už jsme u porovnávání, které nyní probíhá v médiích.

            Představme si, že Theresa May rozhlásí před DS 10: „Zítra v 15,15 navštívím královnu a podám do jejich rukou demisi.“ Vše dojednají sekretariáty a akci připraví.
            Potom ráno v 7,00 následujícího dne, kdy královna právě vstává k snídani, pošle do Buckinghamského paláce e-mail, že demisi nepodá, že si přijde jen popovídat, protože jí není jasné, jak se královna zachová po podání demise.
            Myslím, že v Británii a celém západním světě by byla za krávu a královna by jí řekla, že pokud chce takto vládnout měla by demisi určitě co nejdříve podat, ale až za týden protože jede momentálně na venkov.
            Zatímco v Británii by byla May za neschopnou blbku, u nás někteří presstituti najíždějí na prezidenta Zemana. To je ten rozdíl v politické kultuře až tam nahoře Bohouši Slabingře.

            To se mi líbí

      • tata napsal:

        Bohužel sklouzl do své šedosti myslím Sobotku,jednou udělal něco co se dalo považovat za chlapské a takle to podělal.Abych pravdu řekl ani Zeman mě nepotěšil,nepřekonal ješitnost u mě pro oba velké minus.

        ČEMU SE DIVIT svět spěje do sraček když si toto dovolí ve svém parlamentu německá politička

        „Naše společnost se změní, naše města se změní extrémně. Podporuji, aby během 20 let už Němci netvořili většinu v našich městech. A chci objasnit zvlášť extremistům, že je to dobrá věc!„

        to je na zastřelení

        http://pravyprostor.cz/paul-joseph-watson-odhaluje-silenou-multikulturni-agendu-video/

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Tato, Zeman neměl jinou možnost než odejít.- Bez ohledu na to ,jestli bude či nebude dál sloužit – tohle si nikdo nemůže dovolit. Bylo by to neskutečné shození celé funkce i pro následníky… Tady vůbec nešlo o ješitnost. Vzpomeňte na debato trumf- číňan… jsou určité meze a etika, přes kterou nelze… a nesmí – jonak jde už úplně všechno do kytek. Rozmazlené hloupe vztekající se fracky , který něco nmevychází – jak měl nařízeno – Nelze tolerovat.

          To se mi líbí

          • tata napsal:

            jaa
            Nemluvím o jeho odchodu ale celkovému vyznění,celkem i tam přiznal že věděl že to nebude demise,myslím tu naražku co sem kopiroval čtenář……..prostě bych u něj čekal nadhled…….nenazývám to jak KALOUSEK A SPOL ale ten nadhled mi tam chyběl,Sobotka to prohrál na celé čáře tak min vtomto připadě by bylo více,to je muj osobní pohled,podle mě stím ztratí a to je škoda

            To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        PER-FEKT-NÍ !!! 😀

        To se mi líbí

      • jaa napsal:

        mno, pokud premiér dá vědět všem, a před kamerami že podá demisi ve čtvrtek, pak není co řešit. Chtěl-li Sobotka šokovat – tak to se mu podařilo, stejně tak jako se mu podařilo další snížení preferencí u voleb. jen blázen by je ještě volil. Takže dle mého – splnil daný úkol. Po mdroftácích, veverkách a lidovcích.. zlikvidovat doposud se držící ČSSD – tak úkol splnil.
        Zeman jinak jednat nemohl. Tedy nechtěl-li aby byl úřad presidenta zdevastován. hmm

        To se mi líbí

  13. oh napsal:

    http://forum24.cz/hulvat-zeman-zesmesnil-sobotku-a-prijal-jeho-demisi-ten-ji-ovsem-nepodal-2/
    Třeskutá logika Šafrovy žumpalistické hvězdy Johany Hovorkové. Sobotka hlasitě veřejně vyhrožoval, že přinese demisi vlády a hulvát Zeman uspořádal místo „schůzky s premiérem Bohuslavem Sobotkou“ brífink, na kterém přijal demisi, kterou ale Sobotka nepřinesl. Místo aby měl prezident dost úcty k svému politickému partnerovi, uspořádal trapné divadlo, na kterém Sobotku zesměšnil.“
    http://forum24.cz/sobotka-se-zemanem-se-na-hrade-stretli-kvuli-demisi/
    Jo, může za to hulvát Zeman, chaot Sobotka je v tom zcela nevinně. (blijící smajlík)

    To se mi líbí

  14. jaa napsal:

    Jen tak…. a nemohl by být taky jeden díl o tom — co dala evropa a lidstvo českým zemím????
    Pokud vím, všechno jsme si museli tvrdě a s velkými oběťmi vydobít a vymyslet.

    To se mi líbí

  15. Zdena napsal:

    Jakže je to pořekadlo? Když se dva perou třetí se směje. Dnes je tím třetím evidentně Bělobrádek. Sobotka se pere s Babišem a lidovcům porostou preference… Celou dobu svého premiérování je Sobotka obutý i neobutý. Nedivím se, že už někomu dochází trpělivost, když u našeho premiéra platí něco 4. května a 5. května to už zase neplatí.
    Vždycky, když slyším o Zemanově pomstychtivosti, tak se mi vybaví obrázek, na kterém je manželka velice nas.aná, že manžel ničí nad ním zavěšený křišťálový lustr parohama, které mu ta manželka nasadila. Podle této logiky je vinen vždy poškozený. Vždycky si ten vtip vztáhnu k prezidentské volbě v roce 2003.
    Před časem pouštěl Sobotka do éteru prohlášení, že Zeman straší jeho děti. To když prezident
    dal do placu, že kteréhokoliv politika se dá zbavit demokraticky (volby) nebo nedemokraticky (kalašnikov). Copak se asi premiérovým dětem honí hlavou dnes?

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Sobotka bude mít štěstí že nejde do voleb v koalici. Těch 9% mu bude stačit aby se do PS dostal 🙂

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        hmm, jste optimista. Já myslím, že on do těch voleb…. mno…

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          No já si myslím taky že kolem 10% to bude mít, možná i těch 15%, vždyt si vezměte i zdejší občasné diskutéry, ona ČSSD tam má i docela dobré členy. Bez ironie.

          To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Ted teprve jsem si to přečetla, perfektní 🙂 .

      To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      tak tohle je blábol roku 2017

      „Vraťme se ještě k EET. To, co o ní říká opozice a s ní do jisté míry i ČSSD a KDU-ČSL, je naprostá lež.

      Tyto strany tvrdí, že když se krade v malém tak to je OK. Opomíjejí, že smyslem EET je odstranit zatajování příjmů a krádeži již vybrané DPH.“

      To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        vyvrať to slovy a neschovávej se za palec,jestli máš tu odvahu

        To se mi líbí

      • čtenář napsal:

        už jste tři,
        tak čekám na ta slova,odvaha není anonymně nesouhlasit,ale veřejně mi dokázat že jsem blb který se mýlí.

        To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Nehlásim sa k palcu, ten článok sa mi celkom páčil, ale hlásim, že tiež som mal problém práve s týmto odstavcom. To ako keby časť DPH bola majetkom štátu už v momente príjmu do pokladne. Nebolo by v tom prípade jednoduchšie, keby si zamestnával a platil pokladníkov priamo štát?

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          jde mi především o tyto jeho věty.

          „To, co o ní říká opozice a s ní do jisté míry i ČSSD a KDU-ČSL, je naprostá lež.“

          „Tyto strany tvrdí, že když se krade v malém tak to je OK“

          to jsou jenom cigánské lži jéjéčka.

          pokud by to stáhl pouze na opozici tak bych snad ani nemukl,ale zatáhnout do toho ČSSD je trapnost nad trapnost.

          jéjéčko,blijící smajlík.

          To se mi líbí

  16. tata napsal:

    Nejsmutnější je že tam nenajdete politika o kterém mužete řici že jedná jako zodpovědný politik.
    Mě osobně Zeman sklamal že to nepřešel s nadhledem Sobotka mu to naserviroval na zlatém podnose,mohl ziskat body takto zase rozdělil lidi co mu to schvaluji…….to je tabor ktery Sobotku NEMUSÍ,a tabor co to považovali aspon jedno se zachovat s koulemi.Timto se strapnil sám myslím SOBOTKU,proč kopat do mrtvoli,takle Zeman stratil bylo to dětinské,ješitné,naprosto zbytečné

    To se mi líbí

  17. Hudec napsal:

    Našinec je z toho nějaký zmatený, pravda.
    Zajímal by mě názor kolektivu: Začal tou etudou na Hradě ztrácet Zeman voliče, nebo ne?
    Já sám nevím.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Podle diskuzních příspěvků napříč spektrem … ti lúzři, hlupaci a pod. jsou při Zemanovi .. ČSSD asi pojhede fofrem větším než lidovci s modroftáky dohromady. Ač-li to nebylo zastření prvoplánového….

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Naopak, určitě plno voličů získal!
      Gesto hůlkou bylo v tom kusu nejlepší. Majstrštyk!
      Upřímně se skláním režisérovi (Špagetová obludo, bravo).

      Lepší srandu jsme už dlouho neviděli a jak se zdá, je to jen otvírák, hra bude pokračovat.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Nemyslím, že bude co k pokračování. Zeman odletí podle plánu načerpat další sloky vyšší etikety a doufám, že socani se zatím pochlapí,,, tedy chtějí-li se dostat do směmovny

        To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Zde je to obtížné a nevím zdali se opět katolické církvi podaří naládovat do vlády Hermana ,Kalouska a další spřízněnce, bez kterých ty dvojí státní platby a rabování Česka neudrží.
      http://www.reflex.cz/clanek/komentare/78693/zeman-zase-vytahl-cirkevni-restituce-a-lze-jako-vzdycky.html
      To že BS musel zastavit Bureše je evidentní a bez toho aby jej dostal z vlády je Chovancova policie totálně bezmocná, protože Bureš má justici a vojenské zpravodajce.
      Bohužel, to že se bude ČSSD snažit shodit svoji podporu církevních restitucí na Zemana tak to je také patrné.
      To zásadní je aby mohl Bureš přežít a zvítězit, tak musí pomocí Zemana vyškubnout Sobotku a Chovance a nechat mu tam nějaký „vládychtivý zbytek“ ČSSD, jinask jde pod lupu a jeho doposud neomezená moc končí.
      No a při tomto úhlu pohledu se mi to představení které sehrál Zeman, jeví jako přímá podpora Bureše pouze nevím proč.

      To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Mě Zeman neztratil.
      Jen mě mrzí, že Bohouše tou hůlkou nevzal po zádech.
      Hned by měl popularitu o nějaké to % vyšší!

      To se mi líbí

  18. Bavor V. napsal:

    Tak nějak nevím, ale o těch Božích mlýnech to bude asi pravda. Opravdu melou pomalu, ale jistě. Není to tak dlouho, co jsme se bavili únikem mailů Americké Democratic Party. A najednou se karta obrací a podobná situace se dostala do našich končin. Akorát, že tu nikdo nevykřikuje nic o Putinovi. Kdo si dnes může být jistý že jej někdo jiný neodposlouchává, nenahrává, nesleduje mu poštu a podobně. Před půl rokem jsme se tomu smáli . Dnes to máme doma a nikdo neví, kam až to může dojít. A ti, kdo se tomu smějí i dnes, nevidí, že to je také cesta k Orwellovi. Velký Bratr se blíží. Ale slepí slepými zůstanou.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Jo jío, tak já jdu do adresáře s tím Orvelem, abych si ho zopákla. Je to už nějaká doba…..

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Za túto kultúru môže prepojenie médiá – mafia – politici.
      Ale nemajte obavy, u nás na Slovensku to máme už cez 20 rokov, odkedy to začali používať proti Mečiarovi. To časom otrnie, dnes to už má mizivý účinok, okrem toho, že to pretriasajú médiá už to nikoho nezaujíma.

      To se mi líbí

  19. oh napsal:

    Marek Benda (ODS) se probral ze zimního spánku a vzal – zajisté jen z dobroty srdce – takový menší lobováníčko. Pro satelitní operátory, které velmi trápí přechod na DVB-T2 a tak by chtěli, aby byly zrušeny ty body novely, které zakládají přechod na DVB-T2 a řeší příděly kmitočtů pro provozovatele pozemního vysílání – prý v rozporu s unijním právem. Pochopitelně toto vše podnikají v zájmu diváků, pro které by prý bylo výhodnější – podle satelitářů a Marečka Bendy – si místo jednorázového zakoupení nových TV nebo stb a sledování oblbovadel zdarma, jednorázově zařídit satelit a pravidelně za něj každý měsíc platit všelijaké ser.po. satelitářům. Nejlépe pak za každou TV v domácnosti.
    http://www.televizniweb.cz/2017/05/satelitni-operatori-vyzvali-poslance-aby-podporili-pozmenovaci-navrhy-marka-bendy-k-dvb-t2/
    Aby to moc hlasitě neřvalo, zásah ve prospěch operátorů telekomunikačních, kterým se hrubě nelíbí pokuty stanovované procenty z obratu, rozený poslanec Benda přihrál svému stranickému kolegovi Adamcovi. Ovšem maličko to zvrtal a zapomenul po sobě pořádně zamést stopy.
    https://www.lupa.cz/clanky/poslanci-chteji-zmenit-zakon-o-elektronickych-komunikacich-kdo-kope-za-operatory/

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Jo jo, to je ta miloučká ODS, které jde jen a jen o občany tohoto státu 😀 . Bohužel jí, i díky tomu b..i Sobotkovi, asi budou preference stoupat, ptz lidé zapomínají na všechno“dobro“ co ODS zde vykonala. A s tím co Sobotka nyní předvedl se jim bude snad i ten Benda zdát přijatelný.

      To se mi líbí

  20. blbíš napsal:

    Mým cácorkám jedou pusinky imrvére, takže jistě pochopíte, že by mně úplně stačilo, kdyby alespoň politici a všechna média drželi huby v lichej i sudej den současně.

    Je to tak moc si něco takovýho přát?

    To se mi líbí

  21. getlo napsal:

    podal tu demisiu, alebo nepodal?

    To se mi líbí

  22. kočka šklíba napsal:

    Nepodal, ale podá jí, slíbil to přece, sice slíbil v uplynulých dvou třech dnech mnohé, nakonec i dříve, třeba před volbami minulými, ale jistě podá 😀 .

    To se mi líbí

  23. blue.sun napsal:

    A jeden vtípek z xichtoknihy: „Měl to být náš zástupce, zvolili jsme zas tupce.“
    Na koho si to vztáhnete už je sluníčku jedno. 😀

    To se mi líbí

  24. Asfalt napsal:

    Už jsem o tom nechtěl mluvit, ale Hasekopf na Aktuálně zase kutil a něco mu k tomu napsal. Svůj kometář proto jen zkopíruji i sem.
    Komentář věnuji kočce šklíbě

    „1) Platí princip, že vláda rozhoduje ve sboru; rozhodnutí o demisi vlády je zásadní rozhodnutí vlády, které už z principu nelze delegovat na premiéra.“
    Ano, vláda rozhoduje ve sboru. Nidke však není napsáno, že demise vlády je rozhodnutím vlády. Neznám princip, na základě kterého toto rozhodnutí nelze delegovat na premiéra, naopak se mi zdá být praktické a účelné, aby rozhodnutí o návrhu demise vlády náleželo premiérovi, který svou vládu také sestavil.
    Svá tvrzení dokládám zněním Slovenské ústavy: Ak demisiu podá predseda vlády, demisiu podá celá vláda (čl. 116 odst. 5 Ústavy SR). Myslím, že na Slovensku nevládne car ani sultán ani slovenská ústava neporušuje žádné právní principy (které jste ani nejmenoval), když o demisi vlády rozhoduje premiér. Ve SR je parlamentní systém vlády jako u nás.

    „2) Platí princip, že veřejná moc a její orgány smějí pouze to, co je jim dovoleno.“
    Ano, velmi správně. Konkrétně, prezident má dovoleno rozhodovat o demisi vlády, nebo demisi premiéra. Pokud tedy premiér navrhne demisi premiéra, rozhodne o demisi premiéra. Pokud premiér podá návrh na demisi vlády, rozhodne o demisi vlády. Další možností je, že demise odmítne pro imperfekci právního úkonu, jímž byl návrh podán. Rozhodně prezident nemůže rozhodnout o demisi premiéra na základě návrhu demise vlády a naopak. Prezident je návrhem vázán jako v každém (kontradiktorním) řízení, které nelze zahájit bez návrhu (a ani se proto od návrhu odchýlit).

    Pravda je pak taková, že naše Ústava připouští dvojí výklad. Tvrzení o naprosté jednoznačnosti jednoho nebo druhého je nesmysl. Ustavně konformním je to, že o demisi vlády rozhoduje premiér jak je tomu i v jiných republikách bez sultána (a pak žádné usnesení vlády potřeba není), i to, že o demisi může rozhodnout celá vláda formou usnesení.
    Ustálený výklad, který zavedl Klaus, je však ten, že demise vlády je rozhodnutím premiéra (stejně jako demise premiéra samotného), neboť žádné usnesení vlády k demisi vlády vyžadováno nebylo (pokud je vláda, nadbytečně či nenadbytečně, nedala sama). Pokud nový prezident chce zasáhnout do zásady předvídatelnosti práva a od ustáleného výkladu se odchýlit, měl by své rozhodnutí řádně zdůvodnit. V takovém případě je povinen návrh premiéra na demisi vlády odmítnout pro imperfekci nebo vyzvat premiéra, aby svůj návrh o náležitosti, které dosud sice vyžadovány nebyly, ale které nový prezident vyžaduje.
    Pokud z návrhu premiéra nevyplývá, zda se premiér domáhá demise vlády, nebo jen premiéra, je prezident povinen návrh odmítnout pro neurčitost, neboť k náležitostem platného právního úkonu patří i jeho určitost a jak již bylo uvedeno, prezident je návrhem vázán, a tedy musí vědět, čím je vázán.
    O správnosti právního výkladu prezidenta pak rozhoduje Ústavní soud v řízení podle čl. 65 Ústavy (ke kterému by měl Zeman v právním státě již po včerejšku nakročeno, neboť „přijal“ nepodanou demisi, a tím vykonal pravomoc způsobem, který mu zákon neumožnil – lze přijmout jen řádně navrženou demisi, protože jak sám tvrdíte, státní orgán smí činit jen to, co má zákonem dovoleno).

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Asfalte, znění slovenské ústavy není znění ústavy české, na to se nelze odvolávat. A pokud vím, tak jednotlivé články ústavy působí společně, tedy nelze vytrhnout jen jeden a ostatní pominout. Kromě tohopokud by Sobotka podal demisi podle věty 1 a 2, pak ji podává za celou vládu. Pokud neuvede větu 2, pak ji podává za sebe. A to, že vláda rozhoduje ve sboru není ničím omezeno, takže nelze jednoznačně tvrdit, že demise je automaticky delegována na premiéra. Vláda prostě rozhoduje ve sboru a nikdo nemá právo za ni svévolně rozhodovat jinak, než se usnese vláda nadpoloviční většinou. Na tom nevidím nic komplikovaného.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Pane Bavore, vo veci ústavy SR sa Asfalta zastanem. Preukázal tým mimoriadny zmysel pre komplexné myslenie a nadhľad. Myslím, že má pravdu. Absencia podobného ustanovenia v ústave ČR je skôr opomenutie ako úmyselné ponechanie väčšieho počtu stupňov voľnosti. Len to, hľa, spôsobuje problémy.

        To se mi líbí

        • hans napsal:

          Je zcela lhostejné, jestli absencia podobného ustanovenia v ústave ČR je nebo není opomenutí. V obou případech platí Haselhofova teze, že jestli ústava premiérovi pravomoc podat demisi vlády (i proti její vůli) nesvěřuje, tak tu pravomoc premiér nemá.

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Ak mal včera Sobotka ten istý právny názor, ako tu popisujete, tak vôbec nechápem, o čo sa formálne pokúšal.

            Keď už riešime či vôbec mal podávať demisiu za seba či za vládu – zodpovedný štátnik by to mal urobiť iba vo veľmi vážnom prípade. Tu nejde len o osoby premiéra a ministrov, ide o riadenie štátu. Môže vari strojvodca vo vlaku hocikedy povedať, že ho to s tým pomocníkom nebaví, lebo neznesiteľne prdí a že teda ide od toho hneď, nie až na stanici. Obyčajný stredoškolák – strojvodca teda nemôže pre malichernosť odísť od kormidla, ale prečo podľa vás premiér môže?

            Líbí se 1 osoba

      • oh napsal:

        V ústavě ČR
        stanoví článek 62:
        Prezident republiky
        a) jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi,

        článek 73:
        (1) Předseda vlády podává demisi do rukou prezidenta republiky. Ostatní členové vlády podávají demisi do rukou prezidenta republiky prostřednictvím předsedy vlády.
        (2) Vláda podá demisi, jestliže Poslanecká sněmovna zamítla její žádost o vyslovení důvěry nebo jestliže jí vyslovila nedůvěru. Vláda podá demisi vždy po ustavující schůzi nově zvolené Poslanecké sněmovny.
        (3) Podá-li vláda demisi podle odstavce 2, prezident republiky demisi přijme.

        Česká ústava, na rozdíl od slovenské, jednoznačnou formulaci ve smyslu „demise premiéra = demise celé vlády“ neobsahuje a jako právní laik si podle formulace článku 62a) myslím, že tvůrci české ústavy ani nechtěli podobnou vazbu stanovovat.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Formálne to tam nie je, ale chýba mi v tom potom systémová logika.
          Článok 68 ods. 2:
          Předsedu vlády jmenuje prezident republiky a na JEHO návrh jmenuje ostatní členy vlády a pověřuje je řízením ministerstev nebo jiných úřadů.

          To se mi líbí

          • Kamil napsal:

            Ale premiér může, má právo odvolávat jednotlivé členy vlády, takže nevidím systémovou chybu (teoreticky asi může i nyní odvolat jednotlivě všechny členy vlády a sám zůstat …)
            Celý ten chaos způsobil BS, když najednou „nutně potřeboval“ odvolat AB, ale nenašel k tomu dost odvahy. Toto asi bude jedním z hlavních důvodů neuspokojivého výsledku u voleb.

            Líbí se 1 osoba

          • hans napsal:

            To čemu říkáte „systémová logika“ je s prominutím nesmysl.

            Tvrdíte, že když prezident jmenuje ministry na návrh premiéra, tak s demisí premiéra automaticky odcházejí i ministři. Prezident ovšem nejmenuje jen ministry. Na návrh různých státních představitelů jmenuje velvyslance, generály, profesory, soudce… vaše „systémová logika“ říká, že s odchodem navrhovatele (ministra zahraničí, obrany, školství, spravedlnosti) automaticky ztrácejí funkci i všichni jím navržení velvyslanci, generálové, profesoři, soudci..

            To je, s odpuštěním, blbost, neexistuje důvod, proč by ministři, velvyslanci, generálové, profesoři, soudci.. atd. měli ztratit funkci když odejde z úřadu osoba, která je prezidentovi navrhla. Taková „systémová logika“ neexistuje. Ústava ji nezná.

            To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Myslel som, že som to napísal dosť jasne. Podľa ústavy prezident menuje jednotlivých ministrov na návrh vymenovaného predsedu vlády. Čo myslíte, že by sa malo stať, keby prezident vymenoval nového predsedu vlády namiesto Sobotku (meno si dosaďte, aké chcete)? Podľa mňa by tento nový premiér mal navrhnúť komplet celú novú vládu, lebo článok 68 ods. 2 jasne hovorí, že prezident vymenuje ministrov na návrh nového predsedu vlády.
              Kedy a akým úkonom odídu starí ministri z funkcií? Demisiu podať nemôžu, lebo tú podávajú prostredníctvom premiéra a tak musia počkať na uplatnenie článku 68 ods. 5, aby ich odvolal prezident na návrh nového premiéra, aby na ich miesto mohol nastúpiť nový minister.
              Tak mi povedzte, aký to malo praktický význam. Konečný výsledok je ten istý ako po automatickej demisii vlády s premiérom, len je okolo toho oveľa viac cirkusu. Mne je to jedno, je to váš štát, ale ja by som o to rozhodne nestál.

              To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Přijmout demisi předsedy vlády (osobní, ne celé vlády) je jedna z činností vyjmenovaná explicitně v ústavě ČR. Zmínil jsem to zde již včera, viz 4.5.2017 (17:21)

          To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Děkuji Asfalte, takže se vlastně shodneme, že je možný dvojí výklad. A asi to tak bude a proto Sobotka opět změnil svůj postup. Zjistil, že by vláda s jiným premiérem mohla dovládnout do voleb ale to on nechce. Z toho jasně vyplývá, že mu nejde ani o občany a dokonce ani o členy vlastní strany, ale jen a jen o něj, o jeho koryto. Je skutečně trapný, a preference půjdou asi ještě níže. A mě to mrzí, i se všemi chybami a ptz komunisté se do vlády jasně nedostanou, byla ČSSD přece jen to nejlepší z možného. Takhle skutečně hrozí to, co píše níže tata, vláda nejhoršího póvlu TOP09 a ODS.

      To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Vy jste to dokonale nepochopila kočko. To co je nežádoucí a co nechce ani Sobotka je Babiš coby ministr pokračující ve vládnutí.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          To myslím pochopil každý, ale otázka je proč to nechce až tedˇ? Jak píše oh níže, většinu věcí na něj věděl už o dost dříve. A mimochodem, Sobotka také není bez poskvrnky, že?

          To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Já skutečné dění neznám. Bůhví co si teď chlapci provedli. A jestli u Sobotky narážíte na OKD tak sorry. Sobotka je nesympatický, ale OKD má plně na triku Češka. Ještě v roce 1998.

            To se mi líbí

  25. oh napsal:

    Sobotka překvapivě opět změnil názor. Tentokrát chce nechat odvolat Babiše.
    https://www.novinky.cz/domaci/436975-demisi-podavat-nebudu-necham-odvolat-babise-rekl-sobotka.html

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Takže nakonec z Babiše toho mučedníka udělá?

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      On to v podstate povedal už včera do mikrofónu, takže dnes už to také prekvapivé nie je.
      Všimnite si však, že českí politici majú tendenciu redukovať krízy na otázky počtu anjelov na špičke ihly. Podľa tohoto sa pozná štátnik – čo považuje za podstatné.
      Cisár už je nahý.

      To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Tak, tak, vyhlásím mobilizaci, příští týden vydám rozkaz k mobilizaci.
      Aha, no jo…, raději podepíši kapitulaci, nebo mírovou smlouvu?

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No ono je to humorné ale bohužel né do budoucna.

      V blízké budoucnosti to zase nebude tak humorné a zřejmě budeme s láskou vzpomínat na majitele firmy IDTAX a jeho malou domů.
      Protože konečně uvidíme jak se dělá ta velká domů.

      To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Z diskuse na PL:
      Dámy a pánové, je naprosto jedno co teď plká Sobotka., Tedy, 5. 5. 2017 12:19:43
      Jediné a podstatné je, že včera před prezidentem ČR, novináři a národem učinil veřejný příslib, že v půlce května doručí písemně prezidentu ČR demisi vlády. Tedy je bezpochyby nutné aby tento příslib dodržel, pokud ne, měl by jej prezident vyzvat k demisi a odvolat jej.

      Možná bude M. Zeman nyní striktně dodržovat časovou posloupnost při vyřizování Sobotkovych oznámení; nejdříve počká na demisi BS, či vlády BS, a po jejím vyřízení odvolá AB.
      Pěkně nám to naši reprezentati/zástupci zamotávají, a prý máme chodit k volbám, dokonce povinně?!

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        To by odpovídalo realitě protože Zeman se bude snažit udržet Andreje Babiše ve vládě za skoro každou cenu.
        To jediné co pravděpodobně nevsadí, je cena jeho budoucího mandátu, takže neztrácejme tu malinkatou naději na to, že to dobře dopadne.
        Je sice pravda že budoucím premiérem bude Andrej ale tu veřejnou podporu kterou doposud měl od Zemana si již Zeman nebude moci dovolit.
        No uvidíme jak to bude dál ale že se podaří Komplotu vypumpovat ODS nahoru, tak v to jsem nedoufal ani ve snu.
        Jsou opravdu dobří a proto chápu že Kiska musel vyhrát.

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Jak z Limonádníka: pal, nepal, pal, nepal…

      To se mi líbí

  26. tata napsal:

    Bohužel ted se Sobotka ztrapnil nejvíc v celém životě,mohl udělat aspon něco co se dalo považovat za chlapské,odejít středem.Jeho kariera skončila co sice není škoda,horší je že z největší pravděpodobností poslal ČSSD na dno.A to ZNAMENÁ že zde na pár let bude diktát pravicových stran nebo diktát BABIŠE.Nic s čeho by jsme měli mýt radost

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      tato,
      neřekl bych že se ztrapnil,
      i docílil svého,ukázal nám za kým stojí prezident.

      začínám být přesvědčený o tom,že andrej na něj může něco mít,v těch svých složkách.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        to už je fanatismus.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          tak to se ozval ten pravý

          To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          To není fanatismus, ale on si uvědomuje, že pokud Sobotka takhle koná, tím větší preference budou pro jeho volbu, nejspíše pro ODS nebo TOP09. Takže čím hůř Sobotka postupuje tím lépe, ale musí to přece nějak zabalit do hezkých slovíček pro Sobotku 😉 .

          To se mi líbí

      • oh napsal:

        Jo, to určitě. Taky ale sebe předvedl jako mimoně, který sice tak úplně neví, co chce, ale zato nedá pokoj, dokud to nedostane.
        A jaké že to „složky“ vlastně máte na mysli?

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Do nedávna jsem si také myslel že s Burešem nemá Miloš Zeman absolutně nic společného.
          Bohužel nyní to ale vypadá že jsem byl naivní, protože existuje velmi problematická kauza z dob jeho vlády a Stanislava Grosse která je svazuje.No ale ani jeden z nich jak Andrej tak Miloš nechce probudit Lazarus Effect.
          Je to ovládnutí Lovochemie a dvojí privatizace Unipetrolu, díky převzetí justice a masmediálních prostředků se o nich mlčí a pokud Bureš zvítězí jako že zvítězí, tak se bude mlčet navždy.
          Samotné vyšetřování sporných okolností převzetí Lovochemie Agrofertem, pod dozorem tehdejší litoměřické státní zástupkyně Lenky Bradáčové a její postup, to je ta cestička která donutila Zemana stát v drsném střetu o sloučení protikorupčního a protimafiánského útvaru do zastřešující Národní centrály proti organizovanému zločinu pevně po boku hnutí ANO.
          Zatím se plně nezadařilo neformální skupině policistů a žalobců, podporujících ANO mocenské zájmy, zabezpečit účinek trestního oznámení, které na Tuhého a Laubeho podal Jiří Komárek a další a další ale jak říká sám Andrej „Máme na Chovance ostře nabito“.

          To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          ví úplně přesně co chce,andrej pryč.

          akorát tak úplně přesně neví jak toho dosáhnout,když nám ten začátek s koncem abecedy tak pevně drží při sobě.

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            To si ale chlapec měl rozmyslet předtím, než do téhle koalice vlez. Většina Sobotkou a jeho „analytiky“ uváděných důvodů proč Andrej pryč byla známá už když to vládnutí dojednávali.

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              objevují se takové názory,od těch co fandí andrejovi a nesnáší bohouše.

              To se mi líbí

              • oh napsal:

                Tak je ( ty názory) zkuste místo nálepkování vyvracet. Nejlépe pak přesným datováním vzniku všech Babišových závad uvedených v analýze od Sobotky. Nebo si klidně trhněte halapartnou.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                čapí hnízdo od jara 2016,dluhopisy od ledna 2017,jeho vysvětlování a následné zamotávání se do svého majetku probíhalo v následujících měsících,a zbytek jen pár posledních dnů,ale vše je známo už,podle některých,od podzimu 2013.

                pro mě za mě,klidně od podzimu 2013,určitě všechno tohle bylo někde napsáno,i prezident to četl,pro změnu to nyní bylo napsáno vpravo nahoře.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Babiš kupoval dluhopisy letos v lednu? To je mi ale novinka. A Čápovna se budovala loni? Že mi to nějak ušlo 😆
                Takže znova. Kdy došlo k akcím, které jsou Babišovy vytýkány?
                Ostatně je známo Sobotkovo vyjádření, proč šel s Babišem do vlády: Já jsem si myslel, že podnikání opustí…

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                už budu otevřenější,děláte si ze mě prdel pane Bavore anebo jak?
                kdo tady hovoří o tom kdy se co budovalo,o tom kdy se co nakupovalo.
                diskuze je o tom odkdy je to známo bohoušovi a nám ostatním.

                a já že jsem fanatik.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                On nevěděl, s kým bude vládnout? Pak ať drží hubu.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                no,zaznamenal jsem částečný posun v diskuzi.
                bohoušovi mělo být jasné,že miliardář který vyrostl na divoké privatizaci nemůže být tak čistý jak o sobě sám tvrdí,takže s ním do koalice jít ani neměl.
                tak v tom se shodneme.

                To se mi líbí

            • tata napsal:

              Přidám svůj pohled.
              To si ale chlapec měl rozmyslet předtím, než do téhle koalice vlez.

              Nezlobte se tento argument jasně pokulhává a to volím jemnou formu.
              V tomto ohledu je s cela nevyvratitelné že bez BABIŠE TO NEŠLO……jediná věc co šla udělat jít do opozice……….A tato varianta by byla velice problematická,když si uvědomíte co vládlo a jaké varianty by nás čekali ,podle mě jít do opozice by bylo horší než jak to dopadlo,Neboť tato vláda až na tento konec byla zatím to nejlepší než předešlých 8 roků.
              Dále jasné je že Sobotka je proto Babišovi jak okresní přebor proti lize.Čtenář nezpochybnitelně argumentuje že ty hlavní kauzy vylezli až teď.Navíc pro hodně lidí má kouzlo co nedokáži pochopit ano hodně mu pomáhají nesmyslnými výpady což on geniálně otočil proti všem a vklouzl do role obětního beránka což teď už mu stačí na vše reagovat že je to inscenované.JENŽE indicie se vrší a začíná vše zapadat si udělat obrázek co je zač,bohužel co by jinému myslím ten řetězec indicií jinému strhlo vaz u něj to znamená spíš posílení.Dost tam hraje roli že tak kradli a nastavili parametry těch zlodějen jiní on jich jen dokonale využívá,což pro mě nic nemění.Je zajímavé že ze začátku ty co sním jdou do hol portu ,jim připadá jako kamarád a výhodná spolupráce,je jako kobra.Toto schéma ukázali vypovídající lidé jak různě přišel k některým firmám.

              To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Základem je tato volič-politický negramota, který vhodil do urny lístek pro ANO. Umožnil svojí blbostí zaujmout Babišovi přímo luxusní pozici, kdy to bez něj v podstatě opravdu nešlo. A chystá se to udělat znova. Slušné lidi čekají opravdu krušné časy.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Kdo vám dal právo nadávat lidem s jiným politickým názorem (Babiše jsem nevolil,naivně jsem volil KSČM). A jak si dovolujete selektovat lidi na slušné a blbé?!!! Každý má právo vyjádřit svůj volební názor, pokud má volební právo. Ale vaše hodnocení ukazuje, že demokracie je pro vás dobrá jen tehdy, pokud vyjde jen ta vaše volba.

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Tak koukám, že jsem pánovi domu šlápl na kuří oko. Názory mohou být, pouze pokud konvenují s názory jeho. Zkuste se na Babiše zeptat na jeho rodném Slovensku. Tam je za nepřítele státu. A Slováci se nám smějí, až se za břicho popadají jak se jim zdařile povedlo Babiše za země vypakovat.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Koukám, že opět úmyslně nechápete, co jsem psal. Tak tedy ještě jednou: Kdo vám dal právo selektovat lidi podle politických názorů? Kdo vám dal právo dělit lidi na slušné a blbé a podle čeho?
                Tohle totiž není nic o mém názoru, ale o demokraci, kterou vy evidentně neuznáváte.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Můžete Josi konkretizovat jací Slováci se nám smějí? Alespoň přiblížit. Protože Babiš podniká u nás, ano kvalita výrobků asi nebude nic moc, ale pokud by to nebyl on, bude to stejně nějaký zahraniční vlastník s nekvalitními výrobky také, možná ještě horšími (víme přece co se sem dováží, i na Slovensko). Tzn. daně, které Babiš přece jen odvede zde, by šly s těmi miliardami, co už odcházejí, také někam do pryč. Slováci mají v oboru, ve kterém podniká Babiš, ještě horší, mnohem, výsledky. Takže by to chtělo poněkud podrobněji popsat, ptz takhle to je jen výkřik.

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Já jsem se Bavore nechal inspirovat způsobem třeba jakým vy sám s gustem a oblibou píšete třeba o Sobotkovi. A volba ANO to není politický názor, protože ANO žádnou politiku nepředstavuje. Je to jen ukázka naprosté politické slepoty.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Podle čeho posuzujete politickou slepotu? Podle vašeho vlastního názoru. Ale jiní lidé mají jiný názor a to jejich právo vy popíráte. Demokrat jak vyšitý.

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Kočko, já mám mnohaleté pracovní kontakty se slovenskými kolegy z vysokých škol a SAV. Ti mají všichni tentýž názor. Ale nejen oni. Loni jsem se v jedné vídeňské kavárně náhodou seznámil se skupinou Slováků, asi tak mezi 30 – 40 letých. Byli to fajn lidé a ti považovali situaci „Babiš ministrem české vlády a Krnáčová primátorkou Prahy“ za nejlepší vtip roku. Anebo za skvělou pomstu za federaci. Loni jsem byl na dovolené na Slovensku a nic jiného jsem neslyšel pokud došla s někým řeč na politiku. Babiš je na Slovensku ostrakizovaná osoba.

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Bavore, možná byste si měl udělat takový malý průzkum, jak dopadly země ve kterých se prodral k moci oligarcha.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Už se kroutíte jak žížala. A nevíte, jak se ze svých urážek ostatních voličů vykroutit. (Ostatně Itálii se vedlo nadobyčejně dobře…, tedy v rámci jejich možností)

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                V žádném případě. Lidem jako je Babiš prostě moc do rukou nepatří.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Demokracie po Sobotkovsku?

                To se mi líbí

  27. jaa napsal:

    Já to tvrdím furt, že jeho posláním je zlikvidovat ČSSD, nebo alespoň zminimalizovat. . A ono to těm socanům ne a ne dojít. Akorát nevím jak to dopadně s těmi jejich dluhy. Podaj / nepodaj na ně trestní oznámení??? A kdo se na tom napakuje???

    To se mi líbí

  28. lujjza napsal:

    Připadne mi zvláštní, že se ještě nikdo nezamyslel nad (případnou) rolí Sobotkových/ČSSD amerických „předvolebních“ poradců v této „hře“.

    Sobotka se sice zřejmě neradil se svými nejbližšími spolustraníky o podání/nepodání demise, ale domnívám se, že americké poradce by si nedovolil vynechat.

    ČSSD je tuším malinko zadlužená, kde tedy bere jistě vysoké částky na jejich finanční odměny? Bylo by možné, že scénář k Sobotkovu jednání napsali právě oni?
    V tom případě by se mohla začít vtírat otázka, co je vlastně skutečným cílem jejich práce.

    To se mi líbí

  29. tata napsal:

    TYTO věty vypovýdají za vše,přesto to ustojí,jední to omluví že duležitější je náká nedotknutelnost ustavního činitele,aniž si uvědomují že odposloucháván byl novinář,druzí uvěří verzi Babiše že je on ten chudáček a za to schová jakokoliv darebačinu.

    To je provokace od toho novináře, já jsem nic neovlivňoval,” dodal Babiš. „Byla to provokace ze strany toho člověka, kdo si to poslechne, tak tam vidí, že na základě toho nic nevzniklo,” uvedl Babiš, který až dosud odmítal, že by nahrávky slyšel.

    „Já jsem na to reagoval velice zdrženlivě, protože jsem měl z toho špatný pocit, a teď vím, že to byla provokace,” zopakoval.

    To se mi líbí

  30. Rosťa napsal:

    Především si musíme položit otázku, zda ty US poradce si Sobotka pořídil, nebo mu byli přiděleni. V dobách dávno minulých tu byli také přidělenci z CCCP. Už před časem se totiž hovořilo, že je socdem určena téměř k likvidaci, aby se z ní stala bezvýznamná strana. Do této vyšší hry nevidíme. Já se mohu řídit jen podle toho, co říká kolaborant Pehe nebo Mitrofanov. Tam spolehlivě poznám, že pravda je přesně naproti. A nevěřím tomu, že by chtěl MZ socany potopit. Má sice s partou křiváků ve vedení asi nevyřízené účty z jejich podrazu před cca 14 lety, ale má tam také hodně přátel, kteří stojí za ním. Možná, kdyby se Sobotka za tu prasárnu presidentovi omluvil a neokopával mu permanentně nemocné kotníky, třeba bylo vše jinak. Ale když Sobotka raději Kalouska. Jsou vpodstatě na jedné lodi a kdyby ztratili politický vliv, mohly by nastat potíže s přívodem kyslíku přes mřížované okno.
    V životě lidském se často stává, že se člověk dostane na post, na který prostě nestačí. Sobotka začal tím, že nebyl schopen dodat na Hrad bezchybný seznam navrhovaných ministrů. Šest chyb je přece jen trochu silná káva. Z uniklých mejlů jasně vyplynulo, že jinak mluví před „českým plepsem“ a něco jiného slibuje Merklbábě. Je mistrem v mlácení prázdné slámy a premiantem v podrazech. To má za následek odchod oblíbených socanů, kteří ve volbách bodují. Tady poprvé v životě, ač nerad, souhlasím s tatou, že špatný výsledek socanů ve volbách nastartuje do vlády ty darmošlapy z TOP a jim podobné bandity. Udělali si to ale sami a odskáčeme to my, co jsme to nezavinili. No, Altnerovi dědici budou chtít své a v Lidovém domě bude nadpis POSLEDNÍ ZHASNE.

    To se mi líbí

  31. Rosťa napsal:

    Z čistě matematického pohledu je jasné, proč se proti Babišovi postavily prakticky všechny parlamentní strany. Kdyby se jim totiž podařilo vystrnadit Babiše z politiky, tak z ANO se stane strana s minimální podporou. Kdo by volil ty Jourové, Teličky, Zlatušky a podobné veličiny? Já nevím, zda je Babiš takový gauner, ale pokud je, měli na něho podat trestní oznámení. Tak to vypadá, že je to účelové a „tradiční“ strany se semkly, aby vydolovaly co nejvíc procent, když se jim podaří vyštípat Babiše z politiky. Ono to totiž pro některé před volbami nevypadá příliš růžově a tak je možné, že k nějaké dohodě došlo „napříč politickým spektrem“.

    A něco z lidové tvořivosti na námět Felixe Holzmanna.
    Pane premiere,kdy podáte demisi? Sobotka:“Včera,dnes a zítra“. Tak to je plně jasné…a kdy podáte návrh na odvolání Babiše? Sobotka:“V sobotu večer a v neděli ráno“. Děkuji.

    To se mi líbí

  32. K-k,. napsal:

    OT: Paneš Bavore, konečně se mi podařilo vypravit posla k vašemu sídlu! 🙂

    To se mi líbí

  33. oh napsal:

    To si s těmi vámi uváděnými termíny děláte prdel, nebo jste přesvědčený, že jsem negramotný blbec, čtenáři?
    „Jednoznačným optimalizačním hitem roku 2012 jsou firemní dluhopisy o nízké jmenovité hodnotě. Pokud do své firmy půjčujete peníze jako fyzická osoba, nahraďte tyto půjčky dluhopisy a využijte možnosti nulového zdanění inkasovaných úroků po celou dobu platnosti dluhopisů. Konec roku se blíží a v roce 2013 již nebude možné této výhody využít.“
    Tohle doporučení je dodnes k nalezení na webu společnosti CYRRUS CORPORATE FINANCE a.s.
    Reakce Ministerstva financí na článek HN o korunových dluhopisech z roku 2012
    https://www.patria.cz/zpravodajstvi/2116773/mf-cr-korunove-dluhopisy-a-jejich-dan-jsou-tu-kvuli-drobnym-investorum-od-ledna-se-zdaneni-zmeni.html
    Takže, když říkáte „dluhopisy od ledna 2017“, tak prostě kecáte jako Kalousek. V lednu někdo uznal za vhodné vytáhnout věc, která se reálně mohla stát nejpozději v prosinci 2012. A kdy že to byly poslední parlamentní volby? Nebyly čistě náhodou předčasně až v říjnu 2013?

    Kalousek a Jurečka: Korunové dluhopisy pro firmy byly obcházením zákona. Musí se vyšetřit
    http://www.lidovky.cz/financni-sprava-by-mela-proverit-vydavani-korunovych-dluhopisu-shodl-se-kalousek-a-jurecka-gyt-/zpravy-domov.aspx?c=A170305_133609_ln_domov_ele
    Takto hřímal (naštěstí už bývalý) nejlepší ministr financí v galaxii Mléčná dráha unisono s lidovcem Jurečkou z obrazovky ČT. Nějak ale chlapec pozapomněl, že to byl on osobně a jeho výklad zákona, kdo tuhle díru v daňovém zákonodárství posvětil.
    „Firmy a banky vydávají stále více dluhopisů s nominální hodnotou jedna koruna, z jejichž výnosu se neplatí daň z příjmu. Česká národní banka, která potvrzuje podmínky vydávání dluhopisů, jich už nyní schválila v korunovém vyjádření více než za celý loňský rok.
    Naposledy oznámila vydání takových dluhopisů sázková firma Tipsport – za víc než šest miliard korun. Povolení na jednokorunové dluhopisy mají například UniCredit Bank, developerská firma CPI Group či státem ovládaný Český aeroholding. Zvažuje je i Česká spořitelna.
    Zájem o vydávání jednokorunových dluhopisů začal růst na konci minulého roku. ČNB schválila za rok 2011 podmínky 15 emisí takových dluhopisů, z toho 14 na konci roku. Vydavatelé soukromých dluhopisů zkopírovali postup státu. Loni na podzim totiž ministr financí Miroslav Kalousek oznámil první vydání takzvaných spořicích dluhopisů, státních dluhopisů určených drobným střádalům. A z jejich výnosu se neplatí daně.“
    (Hospodářské noviny 26.7.2012)
    Abyste se nemuseli dobývat do placeného archivu HN, odkaz na veřejně dostupnou kopii naleznete v prvním odkazovaném článku z Patria_cz

    Ministr financí Andrej Babiš v pondělí znovu poslal do sněmovny návrh na zdanění firemních korunových dluhopisů. Za to, že si Babiš v roce 2012 sám nakoupil nezdaněné korunové dluhopisy Agrofertu za půl druhé miliardy, ho přitom už dva měsíce kritizují jak koaliční partneři, tak opozice. Ministr financí zatím nemá pro svůj plán jistou podporu. Zatím ho podporují jen komunisté a hnutí Úsvit. Koaliční partneři váhají. (web ČT24, 20.3.2017)
    Vláda schválila návrh na zdanění výnosů z korunových dluhopisů, který předložil jako poslanecký návrh zákona vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO).
    Nikdo z ministrů nebyl proti, informoval na Twitteru mluvčí kabinetu Martin Ayrer. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ale už před jednáním vlády vyjádřil pochybnosti o tom, zda Sněmovna stihne do konce volebního období normu projednat.
    (E15_cz; 19.4.2017)

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.