Právo dle genderu


Zase nám proběhla politická akce. Svobodné ženy za pomoci poslance Adámka a ministryně Marksové (oba ČSSD) se dožadovaly práva na dítě. A ty, státe, se postarej. Já prostě mám právo být matkou i třeba svobodnou a ty mi dovol umělé oplodnění.

Zaregistroval jsem názor na ono právo. Dle tohoto postoje má těhotná žena právo na dítě, čili na jeho donošení, porod a výchovu. Ale tam to končí (nebo začíná? nevím). Na úředně schválené oplodnění prostě nárok nemá. Na straně druhé, pokud je fertilní, potřebuje tu zkumavku? Vždyť sehnat si chlapa „na jednu noc“ snad nemůže být takový problém.

A nebo to otočím dle genderového pravidla. Svobodný muž by podle požadavku svobodných žen měl také mít právo na dítě. A pokud by se měl stát postarat o otěhotnění a následný porod ženy, měl by se postarat o dítě i pro toho muže. Sice technikálie si představit nedovedu, ale od toho tu nejsem. To je věcí státu aby se postaral. Svobodný muž má stejné právo jako svobodná žena.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

20 reakcí na Právo dle genderu

  1. vonrammstein napsal:

    Šmankote, neblbněte, člověče. Znám pár skorolidí, co by se takovýho nápadu chytli jak hovno košile.
    Dneska zveřejníte takovou nebezpečnou myšlenku a pozejtří za ni bude demonstrovat plnej Václavák.

    To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Mám z toho podobné pocity ako šermiar vR.
    Pripomenulo mi to ten starý vtip o tom, ako za starých čias chlap nemohol mať deti, tak chodil za mastičkárom po radu a ten mu radil jesť chren (nepomohlo), potom strúhaný chren (nepomohlo), potom strúhaný chren s cesnakom (nepomohlo) … až nakoniec došlo na to, že tá normálna biológia sa z toho nemôže vypustiť („No to musíš!!!“)

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Znám to obráceně s ochranou proti početí. Po vyjmenování všech možných způsobů od neplodných dnů až po nitroděložní tělísko přijde poslední varování: A hlavně nesouložit!

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Poznal som to v oboch verziách. Táto, čo som tu uviedol, bola dokonca zhudobnená na takú trampskú pesničku.

        To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Pri tej ochrane proti počatiu ste mi pripomenuli iný starý vtip, na ktorom sme sa šli uchechtať ako puberťáci a ktorému by dnešní mladí snáď ani nerozumeli. Išlo o to, prečo Mičurin nemal deti. On totiž všetko krížil a skrížil si nohy, tak to potom nejako nešlo.

        To se mi líbí

  3. NavajaMM napsal:

    Predsa mi to nedalo a ešte som sa vrátil, lebo riešenie je veľmi jednoduché.
    V hre sú totiž ešte aj práva dieťaťa. Deti majú právo na to, aby sa narodili do normálnej rodiny a majú právo na ochranu pred tým, aby si ich niekto „mohol kúpiť“.
    Ak sú situácie, kedy sú tieto práva detí v rozpore s nejakými inými deklarovanými „právami“, tak štát sa musí postaviť na stranu detí. Ony totiž nemajú spôsobilosť na právne úkony, aby si mohli najať právnika, a nemajú právo nosiť zbraň, aby sa mohli brániť. Obzvlášť vtedy, ak sú ešte len v štádiu embrya.
    Štát sa nemôže postaviť na stranu tých, ktorí si svoj hendikep spôsobili vlastným rozhodnutím.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      To je trefná poznámka. Dítě má právo na úplnou rodinu a nelze mu je brát už v okamžiku početí. Později může toto jeho právo kolidovat s právem rodičů na nějaký oddělený život, ale v okamžiku početí rodiče takové právo prostě nemají.
      Myslím si jako amatér jak v oblasti práva, tak i „počínání“ 🙂 .

      Líbí se 1 osoba

      • Bavor V. napsal:

        Ano a žena má právo na dítě od okamžiku početí, tedy má právo je donosit, porodit a vychovat. Proto souhlasím s tím, že zákon v podobě, v jaké ho Adámek s Marksovou navrhovali, nebyl schválen. A také souhlasím s Topinkou Chalánkovou v tom, že na dítě není žádný nárok. I když se do ní pustilo několik idiotů.

        To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Ano, tak by to být mělo. Ale práva leseb, buzerantů a normální cestou neoplodnitelných individuí mají zřetelně přednost.

      Líbí se 1 osoba

    • hans napsal:

      Deti majú právo na to, aby sa narodili do normálnej rodiny

      No to je hezký, ale Marxová a spol. vás snadno přebijí kreativní definicí „normální rodiny“.

      Líbí se 1 osoba

      • NavajaMM napsal:

        Tak zrovna o toto nemám žiadne obavy. Normálnu rodinu totiž definujú deti.
        Výnimočne by Marxovej tentoraz nepomohla ani kreatívna štatistika. 🙂

        To se mi líbí

        • hans napsal:

          No jasně. A manželství je svazek muže a ženy, že. Vy naivo, vás se Marxová a spol. nebudou ptát na definice normálnosti. Oni si je určí sami.

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Prečo sem pletiete manželstvo. O tom predsa vôbec nebola reč. Ide o rodinu a to je sociálna kategória, ktorú už pred miliónmi rokov zadefinovala príroda. Marxová v tomto zmysle môže hovoriť, čo chce, milióny rokov, aby zvrátila evolúciu, k dispozícii mať nebude.

            To se mi líbí

  4. Ony se ty „práva“ obecně dost přeceňujou….

    To se mi líbí

  5. Cech napsal:

    Pokud by to mělo býr úsměvné, tak rozebírejme Adámka a Marksovou do aleluja ale jako vždy sám Dˇábel je skryt v detailu.
    Neboli když mám dostatek finančních prostředků, tak si koupím potomka jakého do budoucna potřebuji a stát je mi tak nějak u pr****.
    No ale když mám ale nemám dost, tak co s tím, no tak použiji stát a on mi to zabezpečí.
    Protože aby to fungovalo tak to budoucí děcko musí někdo prodat (darovat za peníze).
    Zájem o darování je relativně velký, ale všemi povinnými vyšetřeními projde ani ne jeden z deseti uchazečů o dárcovství, jedná se o povinných více jak 120 bodů.Proto nejčastěji darují studenti VŠ a za jeden odběr je 2000 Kč.
    Nějaká žena která si sežene podpis muže, protože k oplodnění je totiž třeba pouze podpis muže ale nikdo již nezkoumá zda jde o skutečného partnera.
    Následně si tato žena v katalogu dárců vybere podle vzhledu, podle IQ, a dalřích požadovaných charakteristik vhodného oplodnitele a stát ji zaplatí ony 3 pokusy na oplodnění.Prozatím relativně vše v pořádku.
    Jenže co není v pořádku to je ten zákon, který brání v podnikání.
    Protože většina ANO spermobank má přirozeně smlouvu s klinikami v Dánsku, kde je umělé oplodnění lesbických partnerek i samotných žen povoleno. Ženy si tedy vyberou dárce v českém katalogu, v Česku se na zákrok i nachystjí ale bohužel ten nejlépe placený, tedy ten samotný výkon umělého oplodnění tak na něj pak ale žena jede do Dánska.Nezlobte se ale sami musíte uznat, že je to nespravedlivé, nám se podaří sehnat velmi lacino (74 €) kvalitní sperma a jsme schopni poskytnout velmi široký výběr pro zahraniční klientelu a někdo v Dánsku za velmi krátký úkon schrábne smetanu.Vždyť jen ta příprava znamená, že se ženě podávají podpůrné hormony, pomocí ultrazvuku se ji stanoví nejvhodnější období pro oplození atd.atd. .
    Navíc za 74 € bychom u nás v příslušném našem centru asistované reprodukce zabezpečili cca.100 zahraničních zájemkyň, takže by nás koupě děcka vyšla cca. na 20 Kč a to se oplatí, no ne.
    No a vy tady najednou operujete s tím, že Adámek a Marksová nevědí co chtějí.

    To se mi líbí

  6. oh napsal:

    http://forum24.cz/deti-potrebuji-oba-rodice-poslanci-proti-babisovu-byznysu-neumoznili-oplodneni-single-zenam/
    To je zvláštní, já si až dosud myslel, že ten návrh podali Marksová a Adámek z ČSSD a on je za tím Babiš. To je konec, Babiš ovládl ČSSD.. nebo že by Šafrova žumpa „pro dobrou věc“ trošičku zalhala?

    To se mi líbí

  7. blue.sun napsal:

    Jojo, máme tu samá práva… a kdo k tomu přidá i povinnost zabezpečit tomu dítěti rozumnou, vyváženou a zodpovědnou výchovu?
    No jo, naivní jsem bylo, samozřejmě, že nikdo…

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.