Migrační války – Bulharsko. Válka pokračuje


Na  ruském televizním kanále „ANNA-NEWS“ proběhl nedávno zajímavý rozhovor jejího redaktora se členem bulharské dobrovolnické organizace býv. vojáků a důstojníků „Bulharský vojenský svaz“ Nikolajem Ivanovem – m.j. na téma problémů Bulharska s přílivem migrantů do Evropy přes jeho území. Podstatnou část rozhovoru jsem pro vás přeložil:

 Bulharská armáda po vstupu do NATO prodělala výraznou reformu a m.j. už nezajišťuje výcvik záloh. Ochranu území před náporem migrantů zajišťuje jakási nám neznámá vojenská formace – o co jde?

 Podle dohody NATO situaci s migrací monitoruje organizace FRONTEX v podobě  jednoho polského a  jednoho lotyšského praporu, které – jak to v praxi vypadá a jak vyplývá z našich rozhovorů s nimi – nemají za úkol migranty z hranice vracet zpět, ale jen je registrovat a dál už to není jejich problém.

Z toho vyplývá, že hranice po obvodu EU je velmi propustná  – s přihlédnutím k tomu, že mezi migranty je velmi pravděpodobně řada dobře vycvičených  islamistických bojovníků…

Nepochybně. Naše skupiny – a osobně jsem to viděl – odchytávají některé z nich (Afghánce, Pákistánce), na kterých je jasně vidět že se zcela nedávno zúčastnili bojů (nejrůznější modřiny, poranění, ale i stopy střelného prachu na prstech). My to předáváme pohraniční službě, aby podnikla nějaká opatření, protože je patrné, že nejde jen o řadové bojovníky, ale často o velitele skupin, kteří jdou plnit určitá zadání. Oni mají své „kurátory“, z nichž některé jsme identifikovali z řad etnických Turků žijících v Bulharsku.

Přitom máme informace z našich služeb, že mnozí z těchto kurátorů se k nám dostali po absolvování výcviku ilegálně z Turecka, vybaveni nezbytnými prostředky a úkoly. Mnozí z těch, které odchytáváme, se prostě poté „rozpouštějí“ a nikdo neví, kam se poděli. Ze statistik vyplývá, že ze sta zaregistrovaných je takových – osmdesát!

Mnohokrát se stalo  že ti, kteří byli zachyceni na bulharsko-srbské hranici,  předtím prošli napříč celým Bulharskem, aniž si jich někdo všiml.

Totéž se děje na vnějších hranicích Řecka, teď se snaží zatáhnout do NATO Černou Horu, je tam Srbsko, Bulharsko – takže celý ten pás, kdysi označovaný jako „proruský“ je pod tlakem muslimů, provázeným rusofobií, vytlačováním pravoslaví…

Obecně vzato, jde o podkopávání Balkánu jako takového. Vyvolávají se konflikty na etnickém základě. Velmi intenzivně pracují s mládeží. Jen se podívejte, kolik bylo postaveno mešit – které jsou duchovními centry tohoto hnutí. Dají se očekávat nepokoje v Makedonii, jak vyplývá z logiky událostí. Podle politiky prováděné v posledních 20-30 letech v Bulharsku a Makedonii, jde o skutečnou genocidu původního národa.

Původní etnické obyvatelstvo si to přece uvědomuje – bouří se nějak?

Politika sama se provádí tak, že lidé začali z vesnic utíkat. Není tam práce ani sociální infrastruktura, takže odjíždějí do měst, nebo emigrují za hranice – tím se rozrušují původní mnohaleté vazby mezi lidmi.

Jak to v Bulharsku vypadá se vzdělávacím systémem ?

No právě… Zmínil jste mládež. Tady silně zapůsobil Sorosův fond. Když se podíváte například na učebnice dějepisu, tak se např. o období tzv. „Osmanského jha“ dovíte, že to bylo období mírového soužití a rozkvětu. Mezi lidmi kolují při příležitosti 3.května – výročí osvobozující bitvy v průsmyku Šipka vtípky, jakože tehdy: – „Ruští agresoři a bulharští separatisté bojovali proti zákonné osmanské moci“. U nás je řada organizací, živících se na grantech, které plní úkoly popírání historie. Dělají to m.j. cestou deformace pojmů, kdy např. anitirusizmus staví na roveň antikomunizmu, a protože obyčejní lidé střední a starší generace nejsou promořeni nenávistí k Rusům a Rusku, tak to funguje jako časovaný mechanizmus – se zaměřením na mládež.

Zdroj:   https://www.youtube.com/watch?v=vUGTkve9i_4

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

201 reakcí na Migrační války – Bulharsko. Válka pokračuje

  1. vonrammstein napsal:

    Neměl by už někdo toho zkurvenýho maďarskýho žida konečně zabít?

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Ale, ale, nenechte se unést. Je to jen jeden člověk lehce nahraditelný. Takový majáček, korouhvička. Chcete-li zasáhnout musíte jít do srdce a to se obávám, že je v současné době zcela nemožné.
      Vezměte to logicky, buď jsou evropské národy silné a zaslouží si žít, nebo jsou v úpadku, neschopné a bezcenné a pak není třeba lítosti. Skončili by tak, jako tak.
      Není ale světa konec, jsou jistě národy, které se vzchopí a národy, pro které ještě nepřišel čas jejich zmaru.
      Bude veselo.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Bane. Tenhle lehce nahraditelný není. Ideologicky by mu snad mohl konkurovat Kohn-Bandit nebo Strauss-Kohn, ale finančně je to nejnebezpečnější žid (z těch viditelných).
        Druhou takovou figurku Sion jen tak z rukávu nevytáhne, to trvá dlouhé roky a stojí to hodně peněz.
        Nezasáhneme-li do srdce, zbytek Vaší úvahy je zcela zbytečný.

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          🙂 Vy jste příliš přímočarý, daleko by jste se ve světě nedostal. Soros, je jen pojem, skutečně se to jmenuje Schwartz György a slouží to daným účelům. Hloupé to jistě nebude, ale skončí jeden pojem, přijde druhý. Je to jako tahat z králíky z klobouku.
          Když skončilo sluníčko naše, naše štěstí a láska, náš tatíček a náš svět, tak po něm zbyla nadace. A soukromé prachy, ale to je jiná story, ty jsou soukromé. A jede se dál, jen se řídící struktura zjednodušila. Úkoly zůstaly stejné. A vstali noví bojovníci.
          Se Sorosem to bude naprosto stejné. V podstatě si toho nikdo pořádně nevšimne, proč také, napíší se nekrology, zapláče se a zaraduje a svět pojede dál.
          Je to filosofický rozpor o hybatelích dějin, rozpor mezi teisty a a-teisty. Rozpor mezi silou Boha, ať se jmenuje jakkoli, a silou přírody. A ten tisíciletý rozpor my tady v Bavorově hodovní síni stěží vyřešíme.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Mno, ač-li se potomci – má-li nějaké nezačnou starat o dědictví. Na tomhle už krachlo ledacos-.. To jen ve slaďácích á la Norsko, Dánsko.. se to v klidu vyřeší. Jinak je to boj.

            To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Jojo, přímočarej já jsem. A vůbec mě to nemrzí. Možná to není nejlepší taktika, ale je to aspoň poctivý.

            To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Ale tady přece nejde jen o toho zběhlýho hungára – a vůbec už ne o „jeho“ peníze! Hrochovi se totiž nezdá vůbec pravděpodobný, že by celej ten cirkus financoval jeden strejda ze svý bezedný šrajtofle. Stejně tak smrdí i jeho někdejší bájný zbohatnutí na hře „jednoho spekulanta“ proti britský Koruně …:-)

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Kolikrát jsem o tom přemýšlel.
        Tak první varianta je tahle vaše, tedy že Soros je ten, na kterého se to všechno svádí, takový „užitečný idiot“.
        Zde jsou pak dvě možnosti, že tu roli přijal a to vědomě,( a za peníze) nebo jí sice nepřijal, ale není mu to nic platné.
        Ale na druhou stranu, kolik korun je miliarda dolarů, kolik těch milirad má k dispozici, a kolik stojí jedna barevná revoluce?
        Dejme 25 000 000 000 Kč by stačilo dvěma tisícovkám placených revolucionářů po 12,5 mega.
        A za druhou miliardu, tedy dalších 25 000 000 000 Kč by se dalo koupit 50 politiků po 100 000 000 Kč, a každý rok 10 let po sobě 5 000 000 stovce neziskovek.
        A ještě zbude 15 000 000 000 na režii.
        Posrané 2 miliardy dolarů je balík….
        Ale musel by u toho stejně “ výt s vlky“, pokud by tedy 1 000 000 000 dolarů těm vlkům každý rok nerozděloval, takže by ti vlci vyli spíše s ním.
        Jinými slovy, jeho zásadní vliv se úplně vyloučit nedá.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Soros sa vezie na vlne „otvorenej spoločnosti“. Kedysi ma tieto idey veľmi silno oslovili. No Soros nie je autor. Z filozofického pohľadu otvorenú spoločnosť prvý ucelene definoval asi Karl Popper (Viedeň).
          Stále si myslím, že otvorená spoločnosť je dobrá myšlienka, ale to, čo z nej robia dnes Sorosove nadácie, teda rozdiel medzi Popperom a Sorosom, je ako medzi súložou a znásilnením. Striktne popisne to vyzerá takmer rovnako, ale emocionálny a sociálny rozdiel je obrovský.

          To se mi líbí

          • vittta napsal:

            Otevřená společnost v situaci, kdy jedinec vládne doslova nadnárodním majetkem, nemůže fungovat, pane Navajo.
            Sebrat jim ty děsné prostředky, tak to fungovat bude!

            Líbí se 1 osoba

            • NavajaMM napsal:

              Pane Vitta, máte pravdu, že to v takej situácii nemôže fungovať. No nemali by sa opakovať tie isté historické chyby. „Sebrat jim ty děsné prostředky“ – to nestačí. To už sa raz stalo. Ako maturantom nám dokonca tvrdili, že ZSSR je už tak ďaleko, že má všeľudovú spoločnosť a návrat kapitalizmu tam nie je možný.
              Zobrať prostriedky teda zďaleka nestačí.
              Bolo by nutné predefinovať vlastníctvo. Spoločné je štátne, to žiadna principiálna zmena nie je. A bolo by nutné vedieť, ako ďalej. Diktatúra proletariátu je zrejme slepá ulička. Tá tiež nevedie do otvorenej spoločnosti.

              To se mi líbí

              • vittta napsal:

                Těžko říci, pane Navajo.
                Už za Římské republiky byly stropy na majetek, a Řím byla tehdy velmoc více-méně globální.
                Dopadlo to blbě, republika se změnila v císařství.
                Už jsme se v praxi přesvědčili, že přetvořit člověka v „socialistého člověka“ do značné míry lze, lidé brali od 18 kil do řekněme 5 tisíc, a mít o pár stovek víc byla motivace.
                Dokonce byla i touha po vědění, vždyť absolvent VŠ měl nějakou dobu menší plat jak dělník a k vyšší výplatě se prokousával dost kostrbatě.
                Vyšší příjmy byly jen v těžkém průmyslu a dolech, a i tam lidé byli- za dřinu a dřívější odchod do důchodu.
                Bez placených disidentů a mezinárodního tlaku by se režim zhroutil jen těžko, lidé byli do značné míry spokojení, i když pindali.
                Na druhou stranu- bez jakékoli, byť placené opozice, by si vládnoucí klika zase vyskakovala až moc.
                Vlastnictví podniků státem, či menších družstvy, také jakž-takž fungovalo, i když cesta vpřed byla do značné míry vynucená západní konkurencí, bez ní by se to asi potácelo o dost pomaleji.
                V každém případě by majetkové a příjmové stropy určitým řešením byly, už proto, že silný by byl stát, ne nějaké nadnárodní korporace, které význam národních států leckdy vysloveně mažou.
                Ale jak to udělat reálně….to fakt nevím.
                Lidé jsou lidé, se všemi vlastnostmi, danými nám evolucí.
                Úplně člověka předělat asi nikdy nepůjde, a svým způsobem dostatek vede spíše k degeneraci, než k touze po cestě vpřed, k míru a porozumění.

                Líbí se 1 osoba

              • NavajaMM napsal:

                Výborne, pane Vitta! Nikto, žiaden jednotlivec to nevie, ako to urobiť reálne. Nebude žiadny ďalší Marx, Engels alebo Lenin, kto by napísal manifest, podľa ktorého by sme všetci šli ďalších 200 rokov. Práve preto verím na demokraciu a otvorenú spoločnosť, lebo to musíme dať dohromady všetci.
                Ekonómia používa exaktnú matematiku, ale inak je to úplne arbitrárna veda. Spoločnosť sa dá riadiť aj cez daňové zákony a účtovníctvo. Majetky nie je treba vyvlastniť jednorazovo. Zdrojom ekonomických kríz je nečinný majetok, hlavne finančný. Ten je treba zdaniť a zabrániť jeho kumulácii zo ziskov. Čo najviac tržieb je treba vracať do obehu. Verím, že kapitalisti by radšej platili zamestnancov ako dane, takže tým by sa redukovala aj sociálka. A je treba podporovať všetky nové formy vlastníctva, ktoré ľudia ešte vymyslia.

                To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Vďaka za preklad.
    Áno, to vzdelávanie mládeže je katastrofa. Sprvoti som aj privítal, že sa prestala história vykladať polarizovane. Jednak myslím, že nikto nevykonával svoju funkciu s tým, že bude zlosyn a bude všemožne škodiť celému ľudstvu, takže som takým výkladom nikdy neveril. A za druhé, poučenie z histórie znamená, že prijmeme aj „temnú stranu“ svojho národa a sme schopní uzavrieť vnútorný mier.
    Musí byť niečo skazené v tejto spoločnosti, keď sused nenávidí suseda a kompenzuje si to podporou migranta, ktorého nepozná a nemá s ním nič spoločné.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Dal jsem Vám +, ale všimněte si časové posloupnosti. Napřed vytvořit ideu bohatství, zábavy a síly peněz a moci. Společnosti co se odváže a k ničemu neváže. Jak sladké, jak lehké, jak třpytivé. Dát lidem – jsou tací jací jsou a jak je příroda za tisíciletí zformovala – iluzi štěstí a naplnění. A pak začít s destrukcí a rozkladem. Nakonec začneme zjišťovat, že minulý režim byl naše štěstí. A on byl. Naučil nás pochybovat, naučil nás doufat, naučil nás kritickému pohledu na svět. Nyní z toho žijeme a věřím, že to i předáváme dál.
      Je možné, že příliš tlačili na pilu, že chtěli mít výsledky hned a vidět je. Radovat se z toho, co dokázali. Všímejte si nervozity, která mainstream zachvacuje při volbách, ještě nemají vyhráno.

      Líbí se 1 osoba

  3. Berkowitz napsal:

    Jen malá ukázka, kdo se u nás stýkal se Sorosem, je to ten obrýlený :

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      To se podívejme….
      Vidím Havla, Pitharta, Karlika…
      Co je to tam za ženské?
      Kolem Vaška?

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Ta mezi Vaškem a Péťou by mohla být zajímavá, myslím intelektuálně. Škoda, že od té doby uplynulo tolik času, i Kníže pán vypadá poněkud – tedy raději – vypadá jinak.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Za to ta druhá připomíná bojovnici za práva leseb.
          Ale v životě jsem je neviděl, no, hodně času uteklo, bohužel nám všem.

          To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Páni a dámy, hlásim chybu. Nezdalo sa mi to hneď, ale našiel som potvrdenie, že tento pán nie je Soros, ale Luers – bývalý veľvyslanec USA v ČSSR. Tá pani vľavo je jeho manželka a tá vedľa Pitharta je Pithartova manželka.
      Predávam, ako som kúpil:
      From left to right: Wendy Luers, former president of the Charter 77 Foundation – New York; Václav Havel; Kvieta Dienstbierova; Petr Pithart, former prime minister of the Czech Republic and deputy minister of Czechoslovakia; William Luers, former president fo the Metropolitan Museum of Art and former ambassador to Czechoslovakia; and Karel Schwarzenberg, former chancellor of Czechoslovakia.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Pardon, oprava, nie Pithartova, ale Dienstbierova manželka.

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Oni si to v disentu všelijak přehazovali, bůhví koho to vlastně byla manželka.

          Líbí se 1 osoba

          • Rosťa napsal:

            Putovní

            To se mi líbí

          • Asfalt napsal:

            Předtím manželka Ivana Havla. Právě ona je spojnicí na Dientsbiera, ten pak na „aktivistku“ z r. 1989 Pajerovou (s dcerou Emmou Smetana: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Blbko-huso-Dej-mi-kurva-pokoj-Ach-ta-Emma-Smetana-to-schytava-vic-a-vic-482177 ), jež byla expartnerkou L. Zaorálka, který byl skorošvagrem Bursíka.
            http://bleskove.cz/fotogalerie/?id=2990&foto=2
            Aneb jako v monarchii, ať už padouch nebo hrdina, vládne jedna rodina. Jen o hrdinech bych určitě nemluvil.

            To se mi líbí

            • Cech napsal:

              Zde se jedná o zvláštní nasazení MDP :
              Matka Emmy Smetana, Monika M. D. Pajerová je vdaná za Ira, Petra Mac Donagha. Zároveň ale měla kdysi milenecký vztah s Lubomírem Zaorálkem, dnešním ministrem zahraničních věcí a po prvním rozvodu s otcem Emmy – Smetanou s ním žila.
              Proto tedy :
              Emma Smetana je dcerou Moniky (Mac Donagh) Pajerové, bývalé studentské vůdkyně z roku 1989, nyní pedagožka pražského centra New York University.
              Ta je také nevlastní sestrou současného ministra Jiřího Dientsbiera ml. Což znamená, že Emma Smetana je Dienstbierovou neteří!
              Následně sestrou Moniky Mac Donagh Pajerové je „Biomasa“ Kateřina Jacques kterážto jméno má po francouzském exmanželovi Christianu Jacques.
              Kateřina Jacques, která je partnerkou bývalého ministra Martina Bursíka, s nímž má dcerku Noemi, je tedy teta moderátorky Emmy Smetana.
              Takže základem mocenské struktury rodinného klanu je pracovitost sester Moniky a Kateřiny.
              Kde vlastně Bursík žil právě s Monikou – nevlastní sestrou Jiřího Dienstbiera ml. Jeho otec s jeho třetí manželkou Květou Dienstbierovou, která byla bývalou manželkou Ivana Havla, bratra ex-prezidenta Václava Havla.
              Zde prosím se nejedná o nic tak neobvyklého, protože vládnocí šlechtické rody se také takto křížily mezi sebou.
              Prozatím je to u nás jakási rarita ale časem až se současná moc ustabilizuje kdo ví.
              https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/sobotkovo-nejtezsi-rozhodnuti-navrhne-odvolani-babise-30849?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp
              Prostě pokračování až po volbách.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Prostě opět pozadu 🙂

                To se mi líbí

              • strejda napsal:

                Cechu, na to již potřeba mít kousek papíru a tužku a nakreslit si „pavouka“. Nebudu to komentovat, mluví to za sebe.
                Jsem ale hrdej na to, že jsem odhadl, že ta dáma, ze které se vyklubala Květa Dienstbierová, je kometa. Kouká jí to z očí a je to krásné. Ach jo, už je to pryč.

                To se mi líbí

              • st.hroch napsal:

                Pecka!! Příbuzenský vazby nebyly nikdy mojí silnou stránkou, ale teď jsem do toho vhlídl…

                To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Tak teraz to začína byť zaujímavé.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Teoreticky by v současné době měl Zeman pověřit stávající vládu k dovládnutí do voleb. Čímž by Sobotku naštval nejvíc. Nebo pověřit dočasně Babiše. Taky by to byla pěkná facka. Ale na tu nevěřím. V současnosti, tedy v „karanční době“ (do voleb méně než 6 měsíců) se toho už moc dělat nedá. Ani ty volby nelze uspěchat. Prostě Sobotka není debil. On je tuplovaný.

        Líbí se 1 osoba

        • NavajaMM napsal:

          Tá alternatíva s Babišom ma tiež napadla. Ale Zeman už zostavoval úradnícku vládu, tak aj to sa môže zopakovať.

          To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Zaujatost vůči S.
          Je to prostě gambit, který možná nedopadne příznivě, ale jaké měl S. asi možnosti?? Rozhodně je to premiéra, tohle ještě nikdo neudělal, aspoň co si pamatuju.

          Dopadne to podle mě tak, že Z. tu demisi odmítne a S. dovládne a přitom bude moci poukazovat, že se od Andreje distancoval. Kdyby tam šel s návrhem na jeho odvolání, Monsieur le Président ho vyhodí, jako ho vyhodil s Prouzou.

          2) KarENČNÍ

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Necelého půl roku do voleb to není nic jiného, než nadělání si do kalhot. Prostě mu z Babiše „praskla cévka“. Přitom skutečně tahle vláda byla jedna z nejlepších a mohla být ještě lepší, kdyby se Sobotka staral o vládnutí a nesral se do ostatních členů vlády. Jenže on dokázal akorát všechno rozeštvat a když se konečně měl postavit k problému čelem, tak utíká jak malý klučík. Bohužel pro něj ale nemá ani „staršího bráchu“ a „silného tatínka“

            To se mi líbí

            • Slim napsal:

              V šachovém komentáři se někdy v takové situaci píše:
              černý obětuje figuru za další komplikace. Což právě výstižně zdůvodnil Jarda Bordeaux Hudec.

              (Je ovšem fakt, že „Zoufalství“ se v těch komentářích píše někdy taky.)

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Sobotka rozehrál gambit, ale spletl si soupeře. Tím není Babiš, ale postavil se Zemanovi. A obávám se, že Zeman se svou sloní pamětí a stařeckou pomstychtivostí, zvolí řešení Koudelka „d“ a pověří dovolebním vládnutím Haška.

                To se mi líbí

              • LB napsal:

                Haška?? Vyloučeno, takovou volnost volby nemá ani prezident

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Proč nemá? Ne že bych si myslela že pověří vedením vlády Haška, ale mohl by ;). Má úplnou volnost, stejně půjde jen o vládu do voleb, nebo nějakou dobu po volbách.

                To se mi líbí

              • LB napsal:

                Úplná volnost neexistuje, to je iluze. Caligula jí chtěl předvést a jmenoval svého hřebce senátorem… jenže ho pak zavraždili.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Čím se liší Rusnok od Haška?

                To se mi líbí

              • LB napsal:

                Liší. Hašek je dneska lůzr, který prohrál co mohl.
                A Zeman nemá před sebou 4 a půl roku, ale jen málo času, ve kterém potřebuje získávat respekt jako státotvorný a moudrý. Po jmenování Haška by vypadal jako mstivý stařík.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                A no dobře, ale jinak si může vybrat koho chce. Třeba i Ovčáčka 😆

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                To je bláhové lpění na doslovném znění. 🙂 LB má recht

                Prozatím se vzdálím, s citátem z Paroubka. Počkáme si na další info.
                „Sobotka se rozhodl, zdá se, velmi správně, neboť tento postup zabrání nejhoršímu, ale politicky optimální určitě není“.
                http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/sobotkova-demise

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Mnozí komentátoři hodnotí rozhodnutí jako státnický čin. Jenže o totální Sobotkově zmatenosti svědčí jeho prohlašování „že se koaliční strany nějak domluví“. Končí vláda, končí koalice, končí veškeré vazby. To mu taky nedošlo. Takže podle mne i toto je důkaz momentálního zkratu a bláta v kalhotách.

                To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              opravuji drobnou chybičku,v této větě chybí „za hnutí ANO“

              „kdyby se Sobotka staral o vládnutí a nesral se do ostatních členů vlády za hnutí ANO.“

              k problému se postavit čelem?
              co to v případě Sobotky znamená?
              spáchat sebevraždu?

              To se mi líbí

          • Cech napsal:

            To odpovídá vašemu kalkulu Slime protože :
            To jsem nečekal, přiznal Babiš a označil premiéra za zoufalce
            Premiér Bohuslav Sobotka svým rozhodnutím podat demisi poškodil pověst celé vlády, reagoval ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.
            Novinkám řekl, že takový krok nečekal.
            „Je to zoufalý krok zoufalého člověka. Potvrdila se jeho neschopnost něco rozhodnout,” dodal Bureš.
            Nakonec má strach z té lůzy i sám neohrožený Bureš a to je co říct, protože ten lůzou pohrdá naprosto okatě.

            To se mi líbí

            • jaa napsal:

              Pravda.. To nečekal, když to sám přepískl. pro Sobotku ač mu nefandím od Lán, nebylo jiného řešení,. Uvědomte si to věčné skuhrání Babišovo a hru na a s city lidí, jak mu S. ubližuje, Jak jej chce vyštvat. Sorry ale já bych udělala to samé,
              Že nemám pravdu – ale mám, a poč – no ono stačí přečíst či poslechnout si koblihovy reakce. ten vztek, že se mu něco hatí či nevyšlo je neskutečnej. Ta neskutečná podpřízemnost, to pohrdání lidmi … co z něj vyletělo… a kruciš…
              Víte za pozdního mládí, jsem něco podobného na místní úrovni „kolegyni“ udělala…. Mno – do půl roku vyletěla s maxi ostudou—- tož čas hukáže jestli se takové věci opakují.

              Akorát, že vůbec nezávidím Zemanovi. Navíc Sobotka byl natolik slušnej, že mu to ač přes mééé=dia, oznámil předem. hmm… Kdopak mu to pradil???

              To se mi líbí

          • jaa napsal:

            Zeman jej nevyhodí … nadělal by si sám. Ale měl by pamatovat na ty Babišovy podrazy vůči němu. A jinka je mistrem kompromisů a řešení/opozička/… tož uvidíme. První reaklce Babiše ale dávají Sobotkovi za pravdu. Kdo ví jak to bylo…

            To se mi líbí

            • jaa napsal:

              A dneska jdoi zapojit tu jejich / naši… ten popraskk si vychutnám Jo jsem bába škodolibá… asi

              To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Moudrý z toho nejsem, ale je to:
          a) pro všechny překvapení
          b) zamíchání karet, jejichž dosavadní rozdělení bylo pro Bohuše vysoce nepříznivé
          c) karty se alespoň trochu budou rozdávat znovu
          d) jak? To bych fakt rád věděl….

          To se mi líbí

          • strejda napsal:

            Překvapivé tahy bývají překvapující. Je to hra vabank, ale v situaci pomalého pádu ČSSD to není tak špatná varianta. Říká se jí z bláta do louže. Stojaté vody se však rozčeřily a přišel nový vítr. Teď se ukáže, kdo je kdo. Volební kampaň právě začala, bude tím pádem dlouhá a při známé inteligenci našich špiček i pěkně otravná. Může to hodně zamíchat kartami. Obzvlášť, když nikdo něco takového nečekal.
            Sobotka tím u mně stoupnul v ceně jako politik.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Naopak mně se líbil kvok jinak nečtetelného (vymyslete mi lepší označení na někoho, koho běžně nelze číst) Lipolda: „Museli jsme něco změnit,“ říkávají hokejisti na otázku, proč minutu před koncem za volebních preferencí 0:5 vyvolali hromadnou bitku.

              To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Nejšikovnější řešení zbytečného dilema, do kterého se socani sami vmanipulovali s takřka Kalouskovskou „chytrostí“.

            Klíč má v rukou Zeman:
            1) Chce-li poškodit socany, nechá dovládnout stávající vládu,
            2) Chce-li poškodit Babiše, pověří ho sestavením vlády.

            To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Musím se přiznat, že přesně nechápu proč jsou všichni politici tak vyvedeni z konceptu. Jak jsem včera viděl Babiše v telce, nevypadal dobře, najednou nějak „ztratil žloutek“ (fakt se to na Moravě, nebo ve Slezsku říká?)

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          To o tom žĺtku som ešte nepočul, ale rozumiem tomu. Koláč (makový, tvarohový) sa obvykle pred pečením potiera žĺtkom, aby mal peknú farbu a kôrku. Bez žĺtka by bol taký bledý ako Babiš pred demisiou.

          To se mi líbí

    • oh napsal:

      Před chvílí jsem na to koukal na naší jejich ČT. Skrytě se radující se Kalousek (Sobotka to vzdal), jakýsi politolog (Nejsilnější postavení má teď Zeman a mohl by jmenovat předsedou vlády kohokoli, i Babiše), ODS s TOP09 by prý podpořili menšinovou vládu ČSSD s lidovci…
      Teď trochu váhám, co by Zeman měl udělat, kdyby chtěl být tak mstivý, jak o něm tvrdí pražská kavárna: uspíšit co možná nejvíc termín voleb. (ČSSD už má podle průzkumů preference vyrovnané s ODS.), nebo nechat Sobotku, ať se menšinovým vládnutím s podporou ODS a TOPinek ještě víc zdiskredituje? (A jde to vůbec ještě?)

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Pokud bude chtít opravdu Zeman pomoci ČSSD, tak jmenuje předsedou do_vlády Babiše.
        Jinak se ČSSD pravděpodobně zhroutí pod 10 %.

        To se mi líbí

      • Kamil napsal:

        Nevím, co si o tom mám myslet, připadá mi to však jako laciný trik a prázdné gesto mající za cíl prezentovat se před občany jako odvážný a rozhodný premiér (a zcela zadarmo).
        A současně (pokud prezident demisi přijme?), se zbaví zodpovědnosti za nedávno učiněné sliby (za Chovance, například) a jejich realizaci do voleb, namátkou evropská směrnice o zbraních a slibovaná úprava ústavy, zabraňující aplikaci této směrnice v českého práva, atd. Ani hrozba znovuotevření a drsné medializace kauzy OKD nebude najednou tak aktuální, atp. Mohu se ovšem totálně mýlit, a BS měl k demisi jiný důvod, čas ukáže (snad).

        To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Tak nějak… Pěkně ho okomentoval dopoledne, ještě před demisí Erik Best :
      Hořící uhlí pod Sobotkou
      02. 05. 2017 – EB
      Před měsícem Bohuslav Sobotka naříkal, jak je obtížné odvolat Andreje Babiše z postu ministra financí, protože by to předsedovi hnutí ANO v nadcházející volební kampani umožnilo sehrát roli mučedníka. Nyní lidé ze Sobotkova okolí tvrdí, že právě dnes se premiér rozhodne do toho skočit rovnýma nohama a Babiše vyhodit. Co Sobotku najednou tolik rozhicovalo? Ukazuje se, že by to mohlo být zapálené uhlí. Oficiálním důvodem je nejistota ohledně Babišových dluhopisů osvobozených od daně, avšak v tomto ohledu nenastal za posledních devět měsíců žádný vývoj. Čerstvou událostí ale je, že se Babišovi v dubnu dočasně podařilo zablokovat prodej elektrárny Počerady firmě Czech Coal Pavla Tykače. Ještě důležitější jsou pak Babišovy náznaky, že by mohl přestat dbát nepsané dohody s ČSSD, která koaličnímu partnerovi rezervuje tři místa v dozorčí radě společnosti ČEZ. To by Babišovi poskytlo neomezený přístup do archivů ČEZu, včetně podrobností týkajících se jakéhokoli střetu zájmů ohledně amerických depozitních certifikátů (ADR), zakázky pro firmu CEEI na stavbu meziskladu vyhořelého jaderného paliva, dobrodružství ČEZu na Balkáně, a samozřejmě i samotného kšeftu s Počeradami. Není to dostatečný důvod Babiše vyrazit?

      Zdroj: http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2017-05-02&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3Demail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_2.5.2017

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        No víte, ten Best je pro mne furt nečitelnej. Píše jen věci, na které /či které – většina slyší a to je divné, navíc žese tu jako amík drží, mi taky neštymuje. Takže jej beru z ooooobrovskou rezervou.

        To se mi líbí

    • hans napsal:

      Koudelkovu variantu d) — Přijme demisi Sobotky pouze jako individuální demisi předsedy vlády. Funkcí předsedy vlády pověří jinou osobu a vláda bude pokračovat bez Sobotky. Že je demise premiéra demisí vlády, je jen (neústavní) zvyklost. —

      bych na Zemanově místě upravil na „Přijme demisi Sobotky pouze jako individuální demisi předsedy vlády. Prohlásí, že zahájí jednání s koaličními stranami o novém premiérovi (nespěšně, zvlášť s delegací každé strany, s několikadenním odstupem), s tím, že zatím bude vláda pokračovat bez Sobotky.

      Což by udělalo blbce ze Sobotky i ze všech komentátorů mluvících o „demisi vlády“. A když by Sobotka svou individuální demisi doplnil kolektivní demisí vlády přijatou ústavní formou usnesení vlády jako celku, potvrdil by hloupost svého kroku.

      Škoda že na Hradě na tohle nebudou mít koule.

      To se mi líbí

      • hans napsal:

        Tak jsem Hrad podcenil, na Novinkách píší, že přesně tohle chtěl Zeman Sobotkovi provést.

        To se mi líbí

  4. Berkowitz napsal:

    Karel Schwarzenberg @schwarzenbergk 8 min.před 8 minutami

    Víc

    Donald Trump ocenil odvahu Miloše Sobotky a vyjádřil naději, že situace v Čečensku se brzy stabilizuje.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      🙂 a další důvod, proč toho zemana z čečny nezvat. kdopak ty emerické poradce poradil a copak vlastně poradili????? 🙂

      To se mi líbí

  5. tata napsal:

    No myslím pane domácí že VAŠE HODNOCENÍ PŘESNĚ KOPÍRUJE…….Váš postoj poslední půlrok a dalo by se použít Vaše slova je to marné,teď to bohužel ale sedí na VÁS.Naopak poprvé něco udělal jako chlap a né šedá myš.Poprvé překvapil i když je hra dávno prohraná a to i jeho obrovskými chybami v této fázi učinil krok který nepředpokládal ani Babiš,nic to nezmění v jeho prohře ale s tímto krokem odchází ze vztyčenou hlavou.Obě další možnosti by byli mnohem horší.Jedna věc je že BABIŠ umně využil ,,není to žádný blbec,,tu hysterii a hraje roli obětního beránka i když jeho kritika byla někdy na místě.Samozřejmě je hloupost především Sobotky že mu nabíjel a hrál defakto podle not Babiše.Ovšem je celkem úsměvné když ho nazvete ještě větším blbcem,když udělá překvapivé,neočekávané gesto,které už nic neřeší ale jsou situace v životě kdy dostanete na prdel,kdy nejde zvolit nic než odejít aspoň hlavou vzhůru.Že to nazvete ještě větším blbcem dokladuje ač to popíráte co udělá BABIŠ JE VŠE OMLUVITELNÉ at je ten čin sebe krkolomější, co udělá SOBOTKA je vždy blbost bohužel nejste osamocen.

    Je tragikomické a čas ukáže podléhat kouzlu koblih ,hodně lidí zhořknou.Bohužel je zajímavé že tato vláda byla po 8 letech to nejlepší,je tragikomické že vše v této vládě dobré si přivlastnil Babiš ,,co dokladuje že je to lišák to se nedá upřít,,A VŠE ŠPATNÉ schytala ČSSD a Sobotka.Doklad třeba restituce ,na sjezdu ANO jasně BABIŠ prohlásil že si Bělobrádka vybral za spojence při sestavovaní vlády,že ho s klamal je jiná kapitola……..to jasně dokladuje jak mi zde většina oponuje v dřívějších debatách,že si Sobotka měl vybrat OKAMURU,PROČ TAK nebylo je jasné po tomto prohlášení,sice to zaznamenal málokdo.ANO ČSSD potřebuje do vedení někoho kdo dokáže vzdorovat lišáctví Babiše,proto ji volit nebudu a budu doufat že to nebude konec ČSSD ale nová šance se poučit i když tomu nevěřím,kádrové složení naznačuje spíše opak.

    přesto je tragikomické že úspěch sklízí Babiš a špatné SOBOTKA

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Tato, podle výše uvedeného odkazu pana Hudce má prezident ještě jednu možnost, kterou zatím všichni komentátoři pomíjejí.
      „Přijme demisi Sobotky pouze jako individuální demisi předsedy vlády. Funkcí předsedy vlády pověří jinou osobu a vláda bude pokračovat bez Sobotky. Že je demise premiéra demisí vlády, je jen zvyklost. Tomu se může Sobotka bránit tím, že by svou individuální demisi doplnil kolektivní demisí vlády přijatou formou usnesení vlády jako celku.“ Vláda nic takového neprojednávala a asi už těžko projedná – souhlas ministrů za ANO s demisí vlády by Sobotka podle mě dostal jedině tehdy, kdyby si Babiš řekl, že se mu to tak hodí.
      „Vláda rozhoduje ve sboru. Ve sboru rozhoduje podle ústavy i demisi vlády. Naše ústava nestanoví, že demise premiéra znamená demisi vlády, byť se tak od roku 1997 často postupuje.“ (Neověřoval jsem to, jen si myslím, že Koudelka – učitel práva na VŠ – ví, co tvrdí.)
      A tohle je problém, Sobotka se možná zachoval jako chlap, ale vojenským žargonem řečeno, právě použil atomovku, nezbyla mu už žádná další munice a jeho další osud závisí na tom, co udělá Zeman. V osmačtyřicátém podobný pokus zbavit se Gottwalda zrovna moc nevyšel podle původních předpokladů autorů.
      Teď může nastat i Sobotkova vláda bez Sobotky, současná vláda v demisi až do voleb, koaliční vláda bez Sobotky i Babiše, menšinová vláda ČSSD a lidovců, bez ANO a s podporou TOP a ODS (fujtajxl!) úřednická vláda (Tošovský II. bez Tošovského)… a nejsem si vůbec jistý, že něco z toho by preferencím ČSSD prospělo a vládnutí s lidovci a podporou TOP a ODS by bylo přímo sebevražedné.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Pěkně!

        To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No tak nevím, ted jsem poslouchala Gerlocha a z jeho výkladu to tak úplně nevyplývá. Zřejmě je to dost složité.

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          NO složité,nejsložitější na tom je, ta zřejmá panika všech zainteresovaných. . Vidět jak jsou v kýblu jak se s tím horečně snaží vypořádat, jak hledají Snad ?zbytečně? přitakávače, vysvětlovače, „neprovařené odborníky“ všeho druhu , aby se v tom vyznali. Když jim to nikdo nevysvětlil , nedodal scénář a musej začít aspoň trochu myslet. A říkává se že myšlení bolí, hlavní teze nejsou, všechny plány v kýblu … a tak to měli kráááásně vymyšlený. Kdoví jestli se dozvíme.. CO BYLO TÍM HLAVNÍM DŮVODEM sTAKOVÉHO ROZHODNUTÍ.
          Ale jeto fajn ,konečně je takto provařené vidět a slyšet i když si nedělám velké naděje

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Ano to ano, jsou z toho téměř všichni jak vyorané myši, to máte pravdu 😀 . Myslím si, že na tom se nejvíc baví prezident. Ted má opravdu široké pole působnosti. Škoda že není už ve svém 2. volebním období. Protože pak bychom se asi pobavili. Teď přece jen musí brát ohled na to, že kandiduje podruhé.

            To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Četl jsem pěkný názor: zítra se objeví spousta zasvěcených článků. Akorát nebudou ke čtení 😉

            To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Tato, když sledujete (a já věřím že sledujete běh událostí) tak vám nemůže uniknout fakt, že Sobotkovo rozhodnutí je rozhodnutí bez konzultace ani se svými nejbližšími. To znamená, že udělal něco, co byl okamžitý zkrat. Udělal to poté, kdy mu Zeman naznačil, že skutečně nemůže odvolat Babiše bez souhlasu předsedy koaličního partnera, tedy bez souhlasu Babiše. To byl takový ten truc, když ne já, tak nikdo, tedy když jej nemůžu odvolat, tak půjdeme všichni.
      A co se týká toho, že úspěchy sklízí Babiš, tak to je také prosté. Nesmyslná rozhodnutí vycházela celou dobu z dílen Sobotkových ministrů, nikoli Babišových. Inkluze, nesmyslné sociální dávky, skrytá privatizace Fakultních nemocnic (nechce se mi všechno hledat). Nakonec i hospodaření s loňským „přebytkem“, který naprosto automaticky spadl do uplácení dluhu ukazuje, že Sobotka skutečně neví o co jde. A kauza dluhopisy je naprosto účelová a nesmyslná. Mám dokonce osobní Lexův výklad, proč to je nesmysl.
      A sám uznáváte, že současná personální politika socdem nezaručuje této straně budoucnost. Zaznamenal jsem povzdech, že Sobotka dokázal zničit nejstarší politickou stranu v naší historii. A protože vedle socdem tu ještě straší Kalousek a Fiala, je jasné, že velké části lidí prostě nikdo jiný nezbývá. Zakonzervované partaje nikdo nechce a nové na skladě nejsou, jen Babiš.
      A co se mne osobně týče, tak už jsem tu také prohlásil, že Zimolu jsem mu zatím neodpustil. A nejsem si jist, že to udělám.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Nesouhlasím. Jsem si skoro jistej, že konzultoval s manželkou. Jistej si nejsem tím, jestli ji předtím nemusel opít.

        To se mi líbí

      • tata napsal:

        ABYCH odpověděl ……..oh napsal:
        2.5.2017 (19:37)

        NEVĚDĚL JSEM TO……ale nic to nemění,ČSSD si svoje prohrála DÁVNO i tím že Sobotka je šedá myš,jeho nijakost pomohla Babišovi do sedla,nepopírám že Babiš umí když to budu parafrázovat s hovna uplést bič ale platíto i na lidi kde bych až do nedávno předpokládal rozhled a soudnost….TO JE prakticky odpověd Vám pane DOMÁCÍ.Ano máme opačne hodnocení to je ten VÁŠ……….. (a já věřím že sledujete běh událostí)

        Ano těžko se to vysvětluje,nebot není možno mezi našemi politiky najít něco pozitivního,ano proto taky už ČSSD VOLIT NEBUDU což deklaruji skorem rok tudíž moc často s plno argumentacemi naprosto souhlasím,navic i to že se nechal zahnat až sem je jeho slabost,protože nemá na to byt vudce proti PROTI TAKOVÉMU SOUPEŘI jako je BABIŠ………..A TADY ZAČINÁ ten rozdíl rozdilného hodnocení toho VAŠEHO ……. (a já věřím že sledujete běh událostí)

        a nejlépe to dokladuje právě cirkevní restituce……….to je je vlastně mustr všeho,začatek konce Sobotky,jediné co už nikdy nezjistíme je že měl jasně ukázat A DONUTIT odkrýt KARTY Babiše ………že on chtěl Belobrádka za spojence……..což jasně řekl na sjezdu, při rozdaní karet voliči neměl SOBOTKA NA VÝBĚR……..TO JE TO co nazývám že přesně nezjistíme dopad kdyby se zachoval jinak.To jest dat jasně najevo že,ANO S bělobrádkem ano jen že Babiš i bělobrádek budou souhlasit něco udělat s restytucemi,nebo nejit do vlády,co by nasledovalo už nezjistíme……..JESTLI s nožem na krku by BABIŠ COUVL,Jenže nechal toho černého petra na sobě na čssd.Proto tady plno lidí vypisuje,nejvíce KOČKA DLOUHODOBĚ s prominutím kočko nesmysli.A TAK je to s hodněma věcmi smetanu slizne BABIŠ ON PELYNĚK.

        bYLA BY TATO VARIANTA defakto přejití ČSSD DO OPOZICE prospěšnější pro ČSSD,ROZHODNĚ ANO……..OVŠEM pro stát zde bych spiše řekl že né,už se to nedozvíme………..No čas ukáže ale jiné a otom sem přesvedčen hlavně lidé mého nahledu na svět.ČSSD byla prohnilá,jenže časem lidé pochopí co je Babiš zač,nic lepšího nebude naopak,hlavně jestli bude naprosto nevyznamná strana,otom sem stopro přesvedčen

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          doplnění,oprava
          hlavně jestli bude ČSSD naprosto nevyznamná strana,otom sem stopro přesvedčen

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Já naopak věřím že po téhle facce se proberou ti dole, vyženou Sobotkovce a obnoví původní slávu tak, aby to opět byla volitelná partaj

            To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Obávám se, že to je nemožné. Za to dobu co je sleduji, zradili své voliče vždycky, asi to maji v genech. Jak „stohoven“ nevím, ani netuším.

              To se mi líbí

            • Kamil napsal:

              Na zvědavci říká francouzský generál Antoine Martinez:
              „… je třeba stanovit priority…,
              Dnešním problémem s absolutní naléhavostí je imigrace. Migrační invaze ohrožuje nejen identitu francouzského lidu, ale svou radikalizací a nepřátelstvím vůči našim hodnotám ohrožuje i samotné životy občanů…“, atd.
              Poněkud jiný přístup k aktuálním problémům …

              To se mi líbí

            • tata napsal:

              Pane
              bohužel nečtete,ta věta byla oprava doplnění………vyznamově to říkalo…….ČSSD byla prohnilá,jenže časem lidé pochopí co je Babiš zač,nic lepšího nebude naopak,hlavně jestli bude naprosto nevyznamná strana,otom sem stopro přesvedčen

              to jest že Babiš bude oto větší zlo jestli se s ČSSD STANE BEZVYZNAMNÁ STRANA.

              Kamil napsal:
              3.5.2017 (00:08)

              OPĚT NEVNIMANÍ REALITY……..ANO zradila ,kdo ovšem v tom bahně co tady je ne,?to ostatní je pro obyčejné mnohem horší,to je problém většiny zde.OPĚT PARAFRAZUJI…….LEPŠÍ VRABEC V HRSTI NEŽ HOLUB NA STŘEŠE.

              Většina zde chce aby čssd byla dokonalá,což by bylo spravné v dokonalé společnosti, ale zde je možno vybrat jen z velkych hajzlů a menších.

              To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Ale ne tato, jasně že nemůže být dokonalá, ale v rámci možností uvěřitelná, což opravdu není.

                To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Ano já vím tato, že na tomhle se neshodneme. Jen mně tedy vysvětlete proč i sociální demokraté, například Foldyna, ale i jiní, nechce se mně to hledat, ale jistě víte že to tak je, hovoří o nesplnění slibu ČSSD. Dokonce o něčem takovém jako výkladní skříň před volbami, od ČSSD? A nesplnění tohoto jejich slibu po volbách, a doufám, že za to nepovažujete tu nějakou komisi nebo co to bylo, Gajdůškové. To není můj výmysl, to je přece i přiznání a výčitka Sobotkovi a spol. od „jeho“ sociálních demokratů. Proč tedy nehovoří, jako Vy, o tom, že jim nic jiného nezbývalo?

          Líbí se 1 osoba

          • tata napsal:

            KOČKO

            ALE KDYŽ POZORNĚ budete čist tak defakto tam mate odpověd,bohužel v restitucích vubec nevnímate souvislosti.

            Já také piši že vše začalo složením vlady a i když karty byli špatně rozdany on snima hrál jak ponocnej..Opět si tam čtete co chcete ,to jest zjednodušení.

            CHYBA BYLA ŽE NEDONUTIL Babiše přiznat barvu……..a to jest že jeho restituce netrapili,nemá ve své voličské základně prioritu restituce.

            Nepíši že nic jiného nezbyvalo……….tak jak to prezentujete…..ale měl dát nuž na krk Babišovi ABY JASNĚ DEKLAROVAL že Babiše restituce nepovažuje za prioritu……v čem jste mimo jestli spomináte tvrdila jste že SOBOTKA se spojil s KDU a že BABIŠ TO DEFAKTO NECHTĚL…….tuto babovičku VÁM ROZKOPAL KDY JASNĚ ŘEKL ŽE KDU POVAŽOVAL za spojence,že ho zklamali je jiná ale při sestavovaní vlády to pro SOBOTKU ZNAMENALO jen bud aspon vyvést lidi jako JSTE vy z omylu že KDU si přál SOBOTKA a tím pádem zradil voliče.A POTOM vysvětlit že vinou Babiše který prosazuje do VLÁDY KDU,NENÍ MOŽNO splnit slib ..

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              No ze čtení tisku jsem toto nezaznamenala. Pravda je, že tisk není rozhodující, nicméně Sobotka opravdu na aktuálně napsal, že partnera vidí v KDU, již před volbami. A Vy si myslíte, že by KDU chtěli něco s s“restitucemi“ dělat? Něco co by jim (tedy především katolické církvi) omezilo jejich tunel? No to by musel absolutní blb, kdyby si to myslel, což si o něm opravdu nemyslím. Nerozkopal mně žádnou bábovičku, ale vy to prostě nevidíte.

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              A pokud tedy odpovídáte, proč i sociální demokraté, někteří z docela vysokých pozic, píší, že ČSSD nesplnila své předvolební sliby? Co se týká „restitucí“ ?

              To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Nevzrušujte se tato. Podle Bavora a kočky může S-botka i za První světovou. To je prostě vášeň

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Slime, tady se neshodujeme, ale shodou okolností se můžeme shodnout 18.května. To bude z naší historie něco pro vás. Jestli vám to i rozšíří hudební obzory, to nevím, ale zajímavé to jistě bude. český praeklasicismus.

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          Ano, určitě uvidíme.
          Mě překvapuje něco jiného. Sobotka říká, že „v týdnu podá demisi celá vláda“. Jak může vědět, že nenastane ta Koudelkova možnost d) ? Buď se K. mýlí, nebo je S. úplný trotl, který se ani neporadil s právníky.
          To bychom měli vidět dřív než 18. 🙂

          Mě se jinak zdají pravděpodobné Koudelkovy varianty a) nebo b)

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Vzhledem k tomu, že s tímhle rozhodnutím přišel poté, co mu Zeman jasně naznačil, že odvolat Babiše bez souhlasu Babiše je podle koaliční smlouvy nemožné, vypadá to opravdu na emoční zkrat. A že tedy opravdu neví, co vlastně udělal. A je otázka, zda mu zbytek vlády tu demisi odsouhlasí.

            To se mi líbí

          • Slim napsal:

            No to právě uvidíme. Ale až POTOM, zatím jsou to jen dohady.

            To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Proč podle mě? Jen vidím, jaké podrazy udělal, že Vy je nevidíte, nebo je za podrazy nepovažujete, je Vaše volba. Podle mého to podrazy jsou, například církevní restituce, a kupodivu jsou to i podrazy podle některých, i dost vysoce postavených, sociálních demokratů.

        To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Za 1.světovou opravdu Sobotka nemůže, stačí? Když neumíte ani odpovědět.

        To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Myslí si Sobotkovi politologové…

      To se mi líbí

      • Kamil napsal:

        Zatímco moje žena, koukajíce se na zprávy, kde před chvílí konstatovali, jak Sobotka všechny překvapil, jen lakonicky špitla, myslíce, že: “ nejvíc překvapil sebe, asi si vzal špatné desky…“

        To se mi líbí

  6. Rosťa napsal:

    U nás na venkově jsme toho názoru, že se hraje o hodně a dokonce si myslíme, že jako prémie se budou rozdávat pruhované stejnokroje. Nu, což. Počkáme si, co z toho vyleze. A nejnapínavější bude, co na to Hrad. To zas bude řevu. Myrka stojednička bude šokována, možná i zděšená, Kalousek se opije metylem z likérky Drak a Bohúš už teď volá Merklbábě, aby ho uklidila do Brusele dřív, než se roztočí kola paragrafů. Aspoň trochu zábavy k té šrůtce domácího uzeného s Pardálem echt.

    To se mi líbí

  7. Hudec napsal:

    Prej to celý vymyslel Tonda Blaník.

    To se mi líbí

  8. kchodl napsal:

    OT: Důležitější než malá domácí nezabíjačka je dnešní oficiální prohlášení Číňanů, že protiraketový THAAD v Jižní Koreji zásadně nechtějí. Řekli to naprosto oficiálně a na tvrdo.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No a co se stalo, protože Trump prohlásil že THAAD je již v pořádku v Jižní Koreji aktivován.

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        Pak ovšem to čínsko-americké přátelství skočilo dříve než začalo. Asi ta chemie byla něčím cinknutá. Nějak to vypadá na slona v porcelánu. Porcelán je vynález čínský.

        To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      příteli, z mého pohledu nemáte tak úplně pravdu, mně úplně bude stačit, když se zavře voda i nad Valachovou. Pokud ano, pak Sobotka udělal mezi těmi nejblbějšími politickými činy ten vůbec svůj nejlepší. Ta Valchová s tím svým na sebe přihrávajícím mančaftem byla pro naší budoucnost mnohem větší nebezpečí než THAAD pro Čínu!!! Tomu klidně můžete věřit. Snad se to školství už konečně odrazí vod dna. A všimněte si, že zas tolik od jeho demise neočekávám!

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        … sakra, vona tam stále ještě je a já napsal „byla“ … Bohušu rychle, rychle a jestli ti do toho Zeman hodí vidle, tak je ovar s tlačenkou dohromady.

        To se mi líbí

  9. vittta napsal:

    Četl jsem- i když dost překotně- vlákno o Bohušovi, ale zdá se mi, že diskutující opoměli zcela důvod, PROČ smetanu líže Babiš a ne Bohůš.
    Babiše nevolí lid, ale Kalousek, Peczinski a tahle verbež, nenáviděná národem tak, že každá vráska na čele těchto politováníhodných kreatur vzbuzuje mezi lidem nadšení, a tak má Babiš po každém útoku těchto hnusů na 5 let dopředu odpuštěno…..až je to chvílemi podezřelé, protože za takovouhle pomoc se jinde platí „miliardami“!
    Bohuš se dle mého skutečně zachoval- na danou situaci- mistrně (jiná věc samozřejmě je,že do té situace dostal sám sebe zrovna on).
    On prostě přehodil tíhu rozhodnutí na Zemana.
    Nyní uvidíme, co na to pan prezident, podle mě je nejschůdnější ponechat vládu dovládnout, v podstatě už bez mandátu, ten ale stejně fakticky neměla hned od začátku. (díky troubovi Bohušovi a jeho strčení hlavy do oprátky už přijetím premierského křesla, a jak píše Pan Bavor, jmenováním skutečně naprosto tragické snůšky ministrů)
    Bohuša mohly spolehlivě zachránit jen a jen církevní restituce, na ně se měl zaměřit, a měl by dnes kolem 25%, a ne 10, mamlas….jenže na to neměl koule, přitom by Babiše natlačil do situace, kdy by nemohl odmítnout spolupráci na osekání restitucí, pokud by mu byl politcký život milý.
    Na druhou stranu je ponechání vlády rozhodnutí očekávané, a náš pan prezident má rád trošku vzrůšo, a tak klidně může udělat něco, co taktéž nikdo nečeká.
    Tedy podle mě Babiše nepověří.. ostatně, bylo by to proti němu hnedle zneužito, a není ani vyloučeno, že právě tohle Bohuš čeká, nebo dokonce to může čekat nějaký Bohušův loutkovodič, i když to je jen taková odvážná teorie.
    Takže si pan prezident může „najít“ nějakého „Rusnoka“, a dejme tomu, kdyby se mu ve vládě vedlo, mohlo by to mít vliv i na budoucí volby….
    No…tady bych potřeboval pro sofistikovanější odhad znát nálady ve vysoké politice, což neznám, a tak to prostě nemá valnou hodnotu, tahle úvaha.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Kupodivu s Vámi naprosto souhlasím. Pro prezidenta to bude myslím docela dobrá situace.

      To se mi líbí

    • Antimon napsal:

      Mistrně? Přehodit rozhodnutí na jiného je možná pro někoho mistrné, ale podle mně navýsost zbabělé. Co bych rozhodoval já Sobotka … nechám rozhodnout prezidenta a je to v každém případě na něm. Ať rozhodne jak rozhode, vždycky za to bude moci on. Já jsem Pilát, teda Sobotka, a myju si ruce. Babiš by musel být úplně padlý na hlavu, kdyby i jen naznačil, že by o pověření uvažoval. Podle mně by prezident měl říct: „…. chceš demisi? Máš ji mít, ale do voleb to dotáhneš“. Nikdo nepočítal s tím, co Sobotka učinil, Sobotka podle mně nepočítá s tím, že by to prezident mohl udělat.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Tady je řeč o politice, ne o vlastnostech svatých, Antimone.
        Politicky to udělal dobře, napadl Zemana.
        Je samozřejmě otázka, jestli to nebyl až moc velký risk, Zeman je přecijenom zkušený harcovník,(na rozdíl od Bohuše), ale Bohuš alespoň do rizika šel.
        V politice není morálka, „urvi co můžeš, znič soupeře a vládni- nebo jdi do prdele!“

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          No, já nevím. Podle mě si umazal zezadu trencle a i skalní volič bude zmatený. A jestli Zeman vycítí, jak píšete, že je to útok na něho, tak to Bohúš nebude mít lehké. Ještě bude vzpomínat na ty krásné časy, kdy počítal psí známky.

          To se mi líbí

      • jaa napsal:

        No ono jej taky mohlo popíchout to, že , a to nevím nakolik je to pravda, nebo výmysl press – ale kobliha prý byl byl u Zermana nějak často, a nějak se furt psalo jací jsopu kamarádi… kde je pravda – kdo ví. press to

        To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Ktrá byla třetí nejsilnější strana ve volbách????

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        No KSČM, ale stejně poslanců jako KDU měla i strana Okamury, ale to tata nebere. I když tenkrát jasně nikdo nevěděl a že se rozpadne a navíc, kdyby byla součástí vládní koalice? Kdo ví. Ale rozhodně nebyla proti úpravám v tzv.“církevních restitucích“. Jenže Sobotka chtěl již před volbami KDU, což tata do teď nijak nekomentuje.

        To se mi líbí

        • tata napsal:

          NAOPAK komentuje
          Toto Vám na sjezdu ano rozkopal sám BABIŠ,nejsem to já ale BOHUŽEL vy co nevnimáte realitu.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Nekomentujete Sobotkovo prohlášení že s KDU půjde do koalice pokud získají mandát. Před volbami. To co řekl Babiš, možná, nevím dejte link.

            To se mi líbí

            • tata napsal:

              opravdu link hledat nebudu,to že před volbami řekl že možný partner je KDU….a jaké možnosti měl.Měl teda řici že je možné jen s KSČM A S BABIŠEM,protože proti ODS A TOP SE VYMEZIL.čssd má hlavní zakladnu voličů na Moravě,bylo by hodně netaktické prohlášením že s KDU ROZHODNĚ NÉ.BOHUŽEL nevnímate realitu jak voliči rozdali karty,tím co voliči rozhodli už neměl moc možností.

              A vždy jsem psal a piši měl v ruce slabé karty ale dalo se rozhodně hrát lepe ,ale na to on nemá.v TOM je mezi námi rozdil ,vidím že udělal spoustu chyb,největší udělala ČSSD že ho dala do čela proti lišakovi Babišovi neměl šanci.Je to jen uředniček ktery nemá na šachové partie.JE USMĚVNÉ jak argumentujete že i vysocí politici s ČSSD HO KRITIZUJÍ,vždit i oni mají maslo na hlavě .Víte nechápete jedno že nehajím ČSSD,PROTOŽE JE TAM NĚKOLIK proudu co si jde po krku,jen i ta otřesná ČSSD je vtom bahně lepší než většina ostatního.

              A nemůžem se shodnout na tom jim házet restituce na krk,udělali spoustu chyb ale za restituce muže někdo jiný………budu parafrázovat to to vystihne lepe ……..vy tvrdíte že jsou vrazi ja že svědci co neoznámili čin……..vtom je mezi námi rozdil

              To se mi líbí

              • Slim napsal:

                „Sobotka neměl na výběr a vládnout s Babišem prostě musel“

                TO PO RÁNU PÍŠE MAJITEL Nejmenovaného Blogu Nejmenovaném Blogu.

                Stojí za přečtení, ačkoliv ten pán není zrovna sympaťák

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                S Babišem ano, ale s lidovci nemusel. Ty si přibral sám a dobrovolně. Postoj lidovců k církevním restitucím byl známý dlouho předem.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                oh

                Vtom se mylíte,BABIŠ jasně prohlásil že si vybral KDU za spojence,sice ho pak zradili podle něj ale to už nemá vliv na to že SOBOTKA MĚL MOŽNOST JEN JIT DO OPOZICE.Navíc jsem přesvedčen že Babišovi vyhovoval vice KDU než OKAMURA

                To se mi líbí

    • oh napsal:

      On Zeman může klidně Sobotkovi vyhovět a jeho demisi přijmout. Jenže až do jmenování nového premiéra bude dál vládnout Sobotka v demisi. Ale.. v žádném zákoně, ani nikde jinde, nejsou konkrétní termíny, do kdy musí prezident premiéra jmenovat. Když Zeman bude chtít, šikovně natáhne konzultace s parlamentními stranami a dohadování, kdo tedy bude „novým“ premiérem, a mohl by tam Sobotku podusit prakticky až do voleb. Kdyby pak na něj chtěl být obzvláště zlý, mohl by Sobotku znovu pověřit sestavením vlády a z Hradu se strašlivě smát, jak se v tom Bohouš plácá – žádnou dobrou možnost by IMHO S. neměl.
      V naší jejich ČT Babiš na vlastní ústa prohlásil, že on pověření k sestavení vlády nepřijme a že prý by to měla znovu dělat ČSSD, když vyhrála ty volby. 😯

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Je třeba brát v potaz, že Babiš předkládá obden protikladná tvrzení. Dá se tedy předpokládat, že pozítří bude nadšen z myšlenky, že by sestavoval vládu. Jistěže ne dobrovolně. Jeho voliči ho k tomu nutí.

        To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Přesně, má velmi široké možnosti 😉 .

        To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Ano, ale zdá se, že fyzicky slábne, a zdravotně velmi chátrá. Dcera se včera dopoledne účastnila na té akci prof. Maříka na ČVUT za přítomnosti MZ i BS (viz ct okolo 10:40 – 10:50, poté se tam prý BS rozhodnul o té demisi …?), a byla velmi překvapena aktuálním zjevem M. Zemana (s ohledem na zdravotní stav). Takže, kdo ví s čím vším BS kalkuluje …

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Ano také jsem si všimla, že přece jen nevypadá moc dobře, ale s čím Sobotka kalkuluje? Podle mého jen s tím,že mu prostě nic jiného nezbylo. Ptz je pravda, že Babiše odvolat nemohl s ohledem na koaliční smlouvu. Pokud by to udělal, tak by čelil otázkám proč tak neučinil s Hermanem, který jasně a skutečně doložitelně postupoval v případě dalajlámy v rozporu s vládou.

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              A navíc by to Zeman asi jen tak nenechal bez minimálně svých oblíbených bonmotů 😉 .

              To se mi líbí

          • jaa napsal:

            No u té cukrovky je to střídavě oblačno – co se týká zjevu. stačí se nevyspat nebo nad něčím hloubat .. a jdete vizuálně dolů, a druhý den jste v pohodě o 10 míň…jako by nic. Na štěstí tyhle výkyvy nemají jiný /psychický/ dopad…spíš naopak…
            A jesrli o téhle situaci věděl dopředu… ono se v těch vyšších kruzích ví víc než vyleze … kdo ví.

            K tomu to dlouhodobé manipulativní skuhrání koblihy, že mu furt ubližují… nevím nevím… taky žádná sranda tohleto vydírání. A nevěřím, že by si to Zeman neuvědomoval.
            On musí myslet dopředu a ať my tu meditujem … on musí dělat rozhodnutí a ne jen tak od boku jako trumfím….

            To se mi líbí

      • jaa napsal:

        K Z-musí počítat s úbytkem voličů – a křikem o mstě, – tedy pokud chce opravdu znovu kandidovat – o čemž díky jeho některým činům z posledka začínám pochybovat.
        A druhak – na to co kobliha prohlašuje vlastními ústy bych nesázela…. Nažvanil toho – co mu pak bylo „nerozuměno“ tolik, že se tomu taky nedá věřit. Tedy ač-li ještě nemá kompletní přehled a návod na rozhašení celého sytému a jeho konečné podřízení eunijně německému.
        sorry

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Vůbec jsem nerozuměla co píšete, ale asi moje chyba.

          To se mi líbí

          • jaa napsal:

            To první je k jeho možnostem v prvním odstavci
            to druhé k závěru

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              No druhému odstavci bych rozuměla, ale nezdá se mně že by chtěl tak moc být podřízený EU, ale že tam má svá želízka to je fakt, to nerozporuji, má je všude, je to prostě podrazák, to je jasné. Chytrý podrazák. Ale první odstavec fakt nechápu. To nevadí 🙂 .

              To se mi líbí

        • oh napsal:

          Dokud v rámci akce Antibabiš opozičníci nevygenerují jednoho společného kandidáta se širokou podporou – někoho jako „kníže, co má k lidu blíže“ z minulých prezidentských voleb – nemusí Zemana úbytek voličů moc trápit. Zatím nikoho takového nevidím.
          Ale jo, Babiš mění názory skoro stejně často jako ponožky. Ovšem, neřekl bych, že je až tak blbý, aby ze sebe do voleb udělal úředně certifikovaný terč, aniž by mu to něco významného přineslo. A přesně to by podle mě pokusem o sestavování vlády udělal – nemůže nevědět, že s ním těsně před volbami asi nikdo do holportu nepůjde. Právě kvůli říjnovým volbám.

          To se mi líbí

    • Slim napsal:

      Byl jsem dnes mimo sdělovadla a teď jsem na chvíli zahlíd v telce Bělobrádka. Culil se jako Kocour Felix a zjevně si situaci užíval.
      Nechtějí mu nakonec svěřit to „dokočírování“ do října?

      To se mi líbí

  10. Asfalt napsal:

    Trump teď prý mluví s Putinem po telefonu. Prý se shodují na spolupráci v diplomatickém jednání se Severní Koreou. Nevím, co chtějí domlouvat. Assad se po záštitou Ruska zbavil chemických zbraní, odzbrojení bylo kontrolováno inspektory OSN, přesto byl nedávno obviněn z jejich držení a chemického útoku, který se stal dokonce záminkou agrese. Korea buď bude mít jaderné zbraně s příslušnými (mezikontinentálními nosiči, jež vyvíjí) nebo ji USA přepadnou jako Irák, Libyji a další. Co je na tom k řešení? Dokonce i McCain řekl, že na útok proti Severní Koreji je už pozdě (první nemilitantní postoj, v jeho životě snad vůbec). Pokud by Korejci neměli, co mají, McCain mluví jako obvykle a z Koreje je již spálená zem.

    Moc se mi nelíbí zatahování Ruska do dalších podvodů ze strany USA. Putin by měl říci Trumpovi jediné: „Na.er si haj.le!“

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Putin mluví diplomaticky. A nenechá se Trumpem do ničeho navézt. Včera se Trump paktoval s Čínou, zítra s ní bude na poloválečné stezce. Je to jako když by na písek přišel silný a svalnatý kluk a začal kopat do báboviček. Možná některá nebude z písku a on si ukopne palec.
      Jediné nebezpečí je, že se ten svalnatý kluk rozhodne všechno zničit včetně sebe. A nemusí si to uvědomit.
      S tím nic nenaděláme.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Putin vidí dnešní Rusko jako následovníka carů a bolševiků, Rusko chystá jen velmi opatrnou oslavu revoluce.
      Vláda nechce vyslat signál, že revoluční změna režimu je dobrým tahem. Namísto toho chce ukázat, že se jedná o velmi nebezpečný krok.
      Ironií je, že její snahu pravděpodobně zvrátí současná revoluce, která proběhla v USA.
      Pokud se zadaří a tato revoluce zasáhne i Rusko a hlavně její vládnoucí elity, má Trump vyhráno.
      Rusko je nyní ve vztahu k Trumpovi asi tak jako byl německý generální štáb století předtím. V roce 1917, německá vláda dospěla k závěru, že cestu k vítězství v první světové válce jim zajistí revoluce v Rusku. Proto tedy Německo podporovalo bolševickou revoluci a nechávalo vůdce bolševiků, aby v Německu našli azyl a mohli se následně vrátit zpět.
      Plán na 100 % zafungoval, a Rusko se stáhlo z války.
      Ale na začátku roku 1918, německá vláda se začala obávat, že virus revoluce, rozšířený do Ruska, by se mohl navrátit zpět do Německa.
      Proto Putinovo vedení, známé svým naprosto oprávněným panickým strachem z „barevných revolucí“, se obává a to také naprosto oprávněně téhož.(Jediný kdo se dokázal s „barevnou revolucí“ vyrovnat téměř na nulu, byl a je Číňan, prostě to on řekl jak se dá tato mistrná taktika CIA vyválcovat na plech tl. 0,2 mm )
      Od Trumpa si současné ruské vládní elity slibovaly normalizaci napjatých vztahů se Západem, počínaje snížením či snad dokonce zrušením sankcí.
      Trump se také jevil jako potvrzovatel ruské ideologické kritiky západního liberálního řádu. Rusko ve své zoufalosti doufalo, že Trump se odpoutá od ukrajinská krize a bude tlačit na rozpuštění studenoválečné aliance Západu.
      Z pohledu Kremlu je smrtelně nebezpečné to, že některé nacionalistické kruhy v Rusku se zamilovaly do povstaleckého Trumpova přístupu. Poprvé od Putinova návratu do prezidentského křesla v roce 2012, to není Putin, ale Trump, kdo je nejcitovanější postavou v ruských médiích.
      A i když tu většinu ruských obdivovatelů Trumpa, jako například Alexandera Dugina, který je sice osobně loajální Putinovi ale zároveň sní o tom, že dojde k očistění Kremlu od globalistických elit, které obývají pokoje sousedící s jejich prezidentem.
      Proto použití Trumpova revolučního nadšení v Rusku zabezpečí Putinovi pouze a jen velmi hořké ovoce a nakonec i jeho konec.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        O konci Putina a rozpadu Ruska tu píšete už několik let. Máte nějaký konkrétní termín?

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          No to nejhorší je že prozatím nám z každé naší nastražené pastičky Putin vždy unikl ale my to nevzdáváme a zkoušíme to neustále z různých úhlů a to by bylo aby se to jednou nepodařilo.
          Protože než se nám podařilo nainstalovat Gorbačova, tak jsme si také museli počkat ale nakonec jsme jasně zvítězili a to bylo mnohem, mnohem složitější než nějaký nyní v podstatě na háčku se kroutící Putin.

          To se mi líbí

  11. Rosťa napsal:

    Napoleon by řekl, že situace na bojišti se mění každým okamžikem. A lid obecný se baví. Za zadkem mu hoří občanská válka na Ukrajině, islamisté v Evropě zabíjejí a znásilňují jak na běžícím pásu, amík testuje, kterou zemi by zase rozmlátil na cucky a Bohúš se v zápalu boje střelí do vlastní nohy. A nejhorší je, že mráz, stejně jako loni, udělal „pořádek“ v ovocných stromech, takže pálenka nebude. Zlatí komunisti, poručili větru, dešti a takové problémy nebyly. Deset deka salámu, to bylo salámu. Ne jak dnes.

    To se mi líbí

  12. čtenář napsal:

    nekončící výčitky ohledně restitucí,přitom najít si názory,předcházející sestavení koalice,je tak snadné.

    Možní koaliční partneři ČSSD, ANO a KDU-ČSL se neshodnou v názoru na církevní restituce. Zatímco sociální demokraté restituce dlouhodobě kritizují a chtějí snížení plateb státu, ANO ani lidovci nechtějí restituce znovu otevírat. Místopředsedkyně ANO Věra Jourová novinářům řekla, že s programem lidovců vidí hnutí shodu ve zhruba 80 procentech, s ČSSD asi v 60 procentech.

    „Toto téma (církevní restituce) určitě nebudeme otvírat, považujeme je za potvrzenou záležitost. Uvidíme, jestli to otevře ČSSD,“ řekla Jourová. Podobný názor mají lidovci. „Pro nás církevní restituce není téma na vyjednávání, neměli jsme to v programu, pro nás je to uzavřená kapitola,“ doplnil místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/cirkevni-restituce-nechme-byt-hlasi-ano-a-lidovci-co-cssd_288345.html?showTab=nejctenejsi-3

    To se mi líbí

  13. oh napsal:

    Abychom neprobírali jen Sobotku „s gulama“, problémy mají Peltaven a K. Březina..
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2107217-policie-spustila-razii-kvuli-sportovnim-dotacim-zadrzen-jansta-pelta-i-brezina

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A Chovanec neví, že Březina je v tom namočený a diví se, že to ví Babiš (když to ví všichni, kdo čtou nebo poslouchají nějaké zpravodajství).

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Že by mu jeho protifejkový útvar sdělil, že je to jen Fake News, vypuštěná Putinem za účelem manipulace voleb v ČR? 😀

        To se mi líbí

    • tata napsal:

      Čím dál více se ukazuje že je geniální herec.Kolik lidí mu baští tu roli ubožačka,sice mu to protivnici ulehčují, vlastně mu tu geniální roli umožňují svými i vymyšlenými věcmi.Těch indicií že má hodně věcí tajit je čím dál více.Co pane Bavore,ještě se dá omlouvat že on je ten co je neprávem napadán?Když si člověk poslechne jak všechny ostatní sprostě hodnotí,o svých zaměstnancích hovoří jako o debilech,úkoluje jakou kauzu použít kdy a jak, dále čím dal více se objevuje informací za jakých okolností přišel k určitým firmám,ten scénář je podezřele stejný a vypovídající o tom nezávisle na sobě různí lidé

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Všechno je jinak a proto je nutné se bránit hlavně prostorovým odposlechům.
        Podal jsem trestní oznámení na spáchání trestného činu na neznámého pachatele na důvodné podezření, že jsem byl delší dobu sledován a odposloucháván v roli ústavního činitele.
        Je autentická? Jste na ní vy a novinář Přibil.
        Ale já nevím, jestli je autentická. Tady se vyrábí různé věci na mě, které vyrábí hlavně bývalá šéfredaktorka MF Dnes, která dnes na webu oznámila, že to dělá moje ochranka, já si to nemyslím. Bylo plno lží, šíří se to, a mě to ani nezajímá.
        Ta nahrávka ale dokazuje, že jste se domlouval s novinářem MF Dnes, když vám ještě patřilo vydavatelství Mafra.
        Určitě ne, nic takového není. Já jsem tu nahrávku neslyšel a poslouchat nebudu ale určitě to není tak. Za mnou chodí různí lidi a v podstatě může to být celkem manipulace. Nebudu řešit obsah té nahrávky.
        Nelhal jste, když jste říkal, že neovlivňujete média?
        Určitě ne, nelhal jsem, neovlivňuju nic. Takže to je všechno. Trestní oznámení jsem podal, nechť se to vyšetří. Přece není možné, abych byl dva roky sledován.
        Můžete říct, jestli jste se s tím novinářem bavil? To si možná pamatujete, ne?
        Ale já to nechci a nebudu vůbec komentovat, bavím se s mnoha lidmi.
        Takže asi takto by se měl chovat ústavní činitel k prostorovým odposlechům, např v kauze Jana a ne se z toho okamžitě podělat.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Zdá se vám normální, že je odposloucháván ústavní činitel? Že ty odposlechy můžou probíhat i na utajených jednáních o financích, na bezpečnostní radě, jednání s min.obrany, s min.vnitra či zamini? Vám nedochází, že jsou tu nelegální odposlechy představitele státu? Pak jste tedy klesli pod úroveň takových expertů jako Novotný či Pesczyńsky. Proboha proberte se. Tady už je ohrožena samotná bezpečnost státu. Zaslepenost a nenávist, to vás drží. Ale na svobodu člověka (včetně ústavního činitele) jste se dávno vysrali! 💩💩💩

          To se mi líbí

          • Cech napsal:

            Vaše kecy v kleci, protože pokud si Vás natočí Váš zaměstnanec a vy podáte naprosto vědomě (podvodně) trestní oznámení na neznámého pachatele tak jste kde ?

            To se mi líbí

            • Cech napsal:

              No ale zase na druhé straně je katolická církev podle prezidenta tím stmelujícím faktorem a to je to podstatné.
              https://www.novinky.cz/domaci/436873-zeman-si-nechal-zjistit-ze-muze-odvolat-jen-premiera-a-vladu-nechat-rekl-belobradek.html
              Zde je naprosto patrné, že pokud podpoří náš současný prezident katolickou církev, tak je také on ten kdo podporuje církevní restituce.
              No a konečně je jasné kdo této zemi doposud vládl a není to opravdu nic pěkného.

              To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Můžete to blíže vysvětlit jak podporuje „církevní restituce“ ? Docela by mě zajímalo, jak to zdůvodníte 😉 .

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Kočko, Cechovi dochází fantazie, tak fabuluje jak u křišťálové koule.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                No třeba to myslel jako ironii, bůhví, u něj si nemůžeme být jistí ničím 😉 . Ale třeba se ozve 😀 .

                To se mi líbí

            • NavajaMM napsal:

              Pane Čechu, v tomto prípade ste vedľa. Pri podaní trestného oznámenia nie je povinnosť menovať osobu, aj keď poškodený (oznamovateľ) páchateľa pozná. „Naprosto vedome“ môže podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa aj preto, aby ho nikto nemohol napadnúť kvôli krivému obvineniu, keby sa ukázalo, že páchateľ má nepriestrelné alibi.
              Slovo „podvodne“ je vo Vašej replike úplne nemiestne.

              To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Podvodné na jeho jednání je to, že nahrávku svého zaměstnance, na které se evidentně poznal vydává za policejní prostorový odposlech.
                Bezesporu se podáním trestního oznámení na neznámého pachatele porušení zákona nedopustil, jako v daném případě jak z nahrávky vyplývá tak řízením svého manipulačního masmédia tedy mfd.
                Proto zřejmě i musel podat trestní oznámení na neznámého pachatele, protože jeho justice následně tuto nahrávku označí jako manipulační padělek z Chovancovy dílny nebo tak něco.
                Zde se prosím nejednalo o ten přímý podvod ale přípravu na podvod budoucí (tedy něco jako smlouva o smlouvě budoucí ale v provedení Bureš).

                To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Slovo podvodné zde zní opravdu poněkud neoriginálně to uznávám, proto jsem měl použít slovo standardně manipulativně zní to mnohem lépe.

                „V našem listě došlo v uplynulých dnech k nepříjemné situaci. Na veřejnost se dostala sestříhaná nahrávka rozhovoru Andreje Babiše s redaktorem MF DNES, z níž vyplývá, že zmíněný redaktor porušil základní pravidla novinářské práce. Není možné, aby novinář konzultoval s jakýmkoli svým zdrojem postup v kauzách, jimiž se zabývá. Kontrolní mechanismy redakční práce jsou navíc nastaveny tak, aby jakoukoli manipulaci s obsahem listu vylučovaly,“ napsal Plesl.
                Plesl dále prohlásil, že kontrolní systémy v deníku fungují dobře a kauza Marka Přibila je jen a pouze selháním nezodpovědného jednotlivce. Proto byl ten nezodpovědný spolupracovník vyhozen.
                Plesl je přesvědčen, že se redaktoři běžně scházejí s politiky, protože je to součástí jejich práce, ale zásadně odmítá, že by s jakýmkoli politikem koordinovali obsah novin.
                Babiš podle Plesla navíc na schůzce na ktré nebyl, zásadně krotil tohoto nezodpovědného redaktora.

                Líbí se 1 osoba

          • Jos napsal:

            Vy se vymlouváte Bavore. Celou dobu podporujete stbáckýho a sakra nebezpečného zmetka Bureše. Tak se vám fakt, že dnes si všichni mohou přečíst co je Babiš zač, nehodí Je vůbec zajímavá otázka dvojího metru systematicky uplatňovaného v tomto státu hlavně medii. Když podobné praktiky provozovaly dokonce oficiální orgány proti Paroubkovi, viz. Kubicův tlach, nebo se ve velkém porušovaly zákony při vyšetřování Ratha bylo ticho po pěšině.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              První, kdo se zastal Ratha tady jsem byl právě já a dodnes tvrdím, že to byl podraz. Dnes už věřím že za tím byla jeho vlastní partaj. A vždycky jsem se zastával těch, které jmenujete. Tak mi tu neblijte takové hovadiny!!!

              To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                To je pravda, nevím jestli jste byl první ale pamatuji se na diskuze na nejmenovaném blogu.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ostatně u Ratha jsem si byl natolik jistý zejména proto, že znám pozadí podobných akcí jako byl Buštěhrad, takže vím, že tam absolutně nemohlo být nic špatně.

                To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            jaké odposlechy ústavního činitele?

            pouze a jenom odposlechy nějakého novináře,neměl se tam ten činitel ochomýtat,když nic neovlivňuje.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Ať to nahrával kdo chtěl, neměl nahrávat a pak zveřejňovat ústavního činitele. Kromě toho těch nahrávek je víc (víte to dobře), což znamená systematické nahrávání. A nikdo neví kdo a kde. A to je prostě nebezpečné.

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                škoda slov

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                A to by bylo jen dobře,když jednají o statních věcech co by mělo ohrozit bezpečnost státu jsou na to prostředky to zajistit,jestli dělá něco na svém triku,to by slušný člověk neměl považovat za nebezpečné.Vlastně tím řikáta a dáváte bijanko šek ,že se mu žádná lumpárna nedá dokázat…….bože jak hluboko jsme klesli

                To se mi líbí

          • tata napsal:

            Tak ted jste mi dostal,Vaše zaslepenost nemá hranice to je i namě silné kafe.To je slabé dát jeden minus.Myslim že tímto jste prokázal naprosto zbytečnost na toto téma s Vámi diskutovat.Za prvé o bezpečnosti státu se jedná aspon já doufám v mistnostech kde to je zabezpečené,jestli né tak je to banda trotlů.Toto podle všeho vzniklo prostorovým odposlechem.Mělo by VÁS SPÍŠE zarazit zavažnost toho jak sbirá a ukoluje věci na své partnery.ZATÍM jste ho hájil vždy že to dělají druzí.Není od věci jak mluví o druhých,CO UKAZUJE CO JE TO ZA ČLOVĚKA.Opět jste u mě klesl o stupének niž,touto nesmyslnou obhajobou.Konečně čemu se divit,že jsme tam kde jsme .Kdy lidé kterych jsem si VAŽIL klesnou k takovéto obhajobě v tak zavažné věci.Nikdy bych neklesl abych lumpárnu obhajoval u lidi co snimi simpatizuji,že na ně použili něco co zrovna není až tak dovolené.
            Viz mé hodně osamocené že sice na Ratha použili co se nemá,ale pro mě je duležité jestli je lump nebo né. Naopak VY JSTE SE TÍMTO VYSRAL NA morálku…a schovávate ji za nákou svobodu,svoboda končí respektive pro slušné lidi by měla končit když DĚLÁTE NĚCO ZA HRANOU. A TOTO JE VELICE ZA HRANOU co by politikovi mělo zlomit vaz.

            To se mi líbí

  14. kchodl napsal:

Komentáře nejsou povoleny.