Nenávist až za hrob


Celým mediálním prostorem jak mainstreamovým tak alternativním se šíří jediné slovo. To slovo je pro některé přímo červeným hadrem jak muleta a to slovo zní „Babiš“. Hlavně z takřečené pražské kavárny jde nejvíce útoků. Vyhledávají se dávné a ještě dávnější chyby a dělají se pokusy spojit je s dneškem. Ještě chybí zjištění, že jako malý kluk trhal mouchám nožičky a nafukoval žáby.

Ale proč ta nenávist? Vždyť to není žádný zázrak, občas se v politice pohybuje dost nemotorně a „upřímně“. Proč tak vadí a proč má takovou podporu?

Sám o sobě tvrdí, že si jej politická scéna stvořila svou zkostnatělostí. A zdá se, že má pravdu. Jak jinak si vysvětlit, že všechny hlavní politické subjekty mají jediný volební program a tím je Antibabiš? Počínaje Kalouskovými Topinkami přes Gazdíkovy Stánkaře a Bělobrádkovy černoprdelníky až k Sobotkovým socanům, všichni řvou a křičí, jako by je na nože brali. A společně neznají jiné slovo než „Babiš“. A společně se nestarají o nic jiného než o Babiše. Všechny zákony ležící ve sněmovně se odsunují, jen aby se mohlo jednat o Babišovi. Proč? Vždyť to není ani bůh ani ďábel. Jen je jejich zrcadlem. Šlape jim do záhonů a báboviček, bere jim jejich postavení neomezených omezenců takže zůstávají pouze ti omezenci. A spousta lidí slyší na tyto Babišovy akce. Vždyť jen to, že nejvíc křičí Kalousek, se považuje za to, že Babišova cesta je správná. Možná je, možná není, kdo to rozsoudí?

Ekonomika šlape, protože jak investoři tak spotřebitelé a výrobci věří v dobrou budoucnost. A Babiš, jakožto producent potravin, ví, že potřebuje kupující a tak hledá cesty, kde bez velikých nároků na státní rozpočet posilovat kupní sílu. Neuznává krmení sociálními dávkami, proto se nesnese s Marksovou. Vidí, že je ve zdravotnictví černá díra, proto má problémy s resortem zdravotnictví. Pochopitelně, vždyť i v tom zdravotnictví „to jde“, jak je vidět na jihu Čech. Jede i stavebnictví, krom inženýrského, ale tam má Babišův Ťok těžké dědictví po Kalouskově Bártovi. Ten kdysi zastavil veškeré plánování do dopravy. A protože příprava investic do dopravní infrastruktury trvá déle než jedno volební období, projevují se tyto zásahy dodnes. Na vysvětlenou, jde zejména o výkupy pozemků, archeologické průzkumy, projektová příprava či boje se zelenými pseudoaktivisty. Vlastní provedení stavby už je jen kratičká závěrečná etapa.

A tohle všechno a spoustu jiného Babiš ukazuje svým odpůrcům. A ti se mohou strhat, aby mu nějak ublížili. Jenže všechny mediální akce  se míjejí účinkem. Zbývá jediné a na to zatím Sobotka s Marksovou nepřišli, i když náznaky jsou. Protlačit vládou maximální navýšení sociálních mandatorních výdajů tak, aby příští vláda, ve které patrně bude vůdčí osobností právě Babiš, na těchto výdajích zkolabovala. Lidovci by jim ochotně pomohli.

bavor-podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

78 reakcí na Nenávist až za hrob

  1. bob napsal:

    Předesílám, že Babiš nepatří k mým oblíbencům.
    Zároveň sdílím 99% obsahu článku.
    Babiše lze přirovnat k albínům ve zvířecí smečce. Prostě nesplňuje kritéria, která splňují Bendové, Kalouskové, Sobotkové a další.
    Stejně tak jeho partaj. Ta nesourodá sestava Zlatuška, Telička, Krnáčová, Pelikán, Jourová, Stropnický (naprosté panoptikum) atd. je pro mě neakceptovatelná.
    (Ale když se podíváme na sestavy, resp. představitele ostatních partají, tak je to snad ještě horší)
    Rovněž mi vadí, že se Babiš velmi vyhýbá zaujmout stanovisko ke spoustě problémů, které hýbají naší společností (migrační krize, kurz koruny, Čína, Rusko, Sýrie…)
    Znám rovněž (i osobně) několik miliardářů. Mohu je obdivovat, protože někteří jsou opravdu schopní, dokonce (podle mého) i slušní. Ale většinou přišli k majetku tak, že (řečeno eufemisticky) byli ve „správný čas na správném místě“ – tj. měli potřebné informace, určité postavení, konexe…atd. a dokázali toho využít.
    Většina lidí si řekne, jak by si užívali, kdyby měli jejich majetek….
    A o tom to je. „Správný miliardář“ neužívá svůj majetek, ale touží rozšiřovat impérium a moc.
    Což je i příklad p.Babiše. Jsem přesvědčen, že se do politiky nepustil kvůli tomu, aby rozšiřoval svůj majetek, ale kvůli adrenalinu z toho, že má moc. Dokonce si myslím, že si „chce dokázat, že to dokáže“. No a lidi si myslí, že když má „úspěšnou firmu“, že bude úspěšný i stát, který řídí (bude řídit).
    Mimochodem heslo „řídit stát jako firmu“ jeho oponenti překládají jako že bude místo demokracie autokracie a další hrůzy.
    Já to překládám ( jeho voliči též), jako že chce prosperitu a efektivitu.
    Ale koho budu já na podzim volit, to tedy fakt nevím.

    To se mi líbí

  2. Cech napsal:

    Žádná nenávist vůči Babišovy ve skutečnosti neexistuje, to je pouze velmi sofistikované Babišovo PR, neboli řídit svůj stát jako firmu.
    https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/superdebata-cele-video-jak-museli-krotil-babise-a-kalouska-a-expremieri-hodnotili-zeny-30265?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp
    Babiš jako takový vadí spíše pomalu odcházejícímu Bakalovi a v některých obchodních aktivitách začíná vytěsňovat i samotného Petra a jeho The Kellner Family Foundation, no a protože souboj v otázkách České soft power nezná bratra, tak si občas rozbije hu** .
    To co spíše vadí lidem je např. PR článek určený vítačce migrantů organizovaný ve prospěch posílení úlohy Babišova ministerstva.Tento článek jeho masmediální manipulační médium mfDnes vyvěsila pod názvem; Žilková: Manžela poslouchám.

    To se mi líbí

  3. bob napsal:

    Tak jsem napsal a poslal komentář a – zmizel.
    Takže znovu.
    Na 99% sdílím obsah článku, s tím, že rozhodně nepatřím do Babišova „fanklubu“
    Babiš v politice mi připomíná albína v říši zvířat, přičemž typickými „nealbíny“ jsou Kalousek, Benda, Sobotka a další.
    Když se podívám na složení „špiček ANO“ – Stropnický, pelikán, Zlatuška, Telička, Jourová, Krnáčová…., tak mi to připomíná panoptikum, pro mě neakceptovatelné.
    Ale když se podívám na „špičky“ ostatních partají, tak je to minimálně stejná hrůza.
    Rovněž registruji, že Babiš se k žádnému problému nikdy jednoznačně nevyjádří (Sýrie, Ukrajina, kurz koruny, Rusko, Čína…).
    K Babišovi. Osobně si myslím, že mu primárně nejde o peníze (těch má dost), ale o moc a dokonce si myslím, že si „chce dokázat, že to dokáže“.
    Kdybyste se zeptali „normálních lidí“, co by dělalo, kdyby disponovali miliardami, tak většina odpoví, že by si užívala.
    Miliardáři to mají ale jinak. Touží rozšiřovat impérium…
    Dost často se do Babiše „střílí“ v souvislosti s nabytím majetku.
    Pár miliardářů znám, jsou to vesměs mimořádně schopní lidé, nicméně k majetku se dostali tak, že řečeno eufemisticky „byli ve správný čas na správném místě“ – tj. měli určité postavení, informace, konexe…(toto píši o „normálních miliardářích“, tj. nikoli o miliardářích z lobbistické, resp. finanční sféry, nýbrž o podnikatelích)
    Babišovo heslo „řídit stát jako firmu“ překládají jeho odpůrci (resp. nepřátelé) jako, že chce zrušit demokracii, nastolit autokracii a jiné hrůzy.
    Já (a pravděpodobně) hodně lidí si to překládá, že chce stát efektivní, „ziskový“, kde se má „majitel“ i „zaměstnanci“ dobře. Mimochodem, v hodně firmách to tak funguje.
    Závěr: netuším, koho na podzim budu volit

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      … a nelze vyloučit, že to také „… myslí upřímně“.
      Dohadování o „řízení státu jako firmy“ nemá podle mne valného smyslu. K tomu, aby taková diskuze vedla k rozumnému, všeobecně přijatelnému výsledku by bylo nutné nejdříve (opět!) řádně definovat používané pojmy. Například i společenství vlastníků (v ČR je jich téměř šedesát tisíc) jsou řízena jako firmy, jen pro své řízení používají zcela odlišná kriteria, atd., totéž pro skolybi vysoké – kritéria řízení jsou stanovena jinak…).
      Takže, fráze „řízení státu jako firmy“ s hodnocením ano/ne je jen další hit v rukou/ústech politiků: mudrováním nad různými výroky obsahujícími uvedenou frází s nedostatečně definovanými pojmy předvádí svou tupou ideologickou zaslepenost, a realita jim, jako obvykle zcela uniká.

      To se mi líbí

  4. jaa napsal:

    No víte, on ten odklon a pokles jeho ANO _ bude v něčem jiném. Lidi si začínají uvědomovat že on vede a chce vést nadále a doslova – stát jako firmu a to je kardinálnín chyba. On by měl vést FINANCE STÁTU jako firmu ,ale NE celý stát,. .Je určitý úzus – staletím bojovaný – stát a národ a není možné když se mi něco nehodí či neprosperuje tak to zlIkvidovat – prodat či vyměni jako firmu. . Já vím ejúnie pro to dělá pr ní poslední, ale takhle to nemůže fungovat, v tomhle tom jim ustupovat nelze. . A z jeho mnohých prohlášení a činy jeho a ANOistů – právě tenhleten bod bezoohledně a bez ohledu na následky/ v existenci národa a státu / překračují a porušují. Sice občas něco prohlásí, ale SKUTKY JSOU JINÉ. nA PRVNÍM MÍSTĚ MUSÍ BÝT PODSTATA STÁTU A NÁRODA – NIIKOLIV PENÍZE.
    Tyhlety dvě věci se musí on a jeho Anoisté naučit či pochopit – jinak půjdou od válu.

    To se mi líbí

  5. kchodl napsal:

    Spíš mám dojem, že i mezi PR „kouzelníky“ proniká pomalu ale jistě vědomí, že stávající politické strany se již tak dokonale znemožnily, že proti Babišovi mají šanci jen ocmrdovat, ať již spustí jakoukoliv kampaň a použijí všemožné triky. Mimo skalních voličů a vlastních členů jim nikdo hlas nedá. A těch mají strany málo, buď protože o ně nikdy neusilovaly a byly spíše hnutím, nebo jelikož na řadové členy ostetativně kašlaly. Skalní voliče vytočily nějakou přímo zradou programu. Média se změnila v žumpu a místo politiky jedou jen prolhané politikaření, to nikoho nezajímá – „homo politicus“ je přestal sledovat. Afér už rozpoutali tolik, že nefungují: ublížila Babišovi „aféra Čapí hnízdo“? Právě naopak, pomohlo mu to. Dokonce i katastroficky nepřipravené EET přežil bez velkých ztrát – pro kohokoliv jiného by to byl polibek smrti…

    Připomíná mi to americkou volební kampaň, kde oficiální žumpou podporovaní kandidáti byli tak profláknutí, že i silně mimózní Sanders – od začátku nastrčená figurka – musel být odstřelen pomocí podvodů. Čím více jeli po Trumpovi, tím na tom byl lépe.

    Ale systém je zajetý a všichni kolem mediálního stroje jsou zvyklí na peníze, které generuje. Takže dosavadní třeštění bude nepochybně pokračovat, jen s „volume up“. Americké „double down“ mají prostě v krvi – když to nefunguje, udělej to dvakrát silněji. Žumpálisté mají poslední příležitost se osvědčit, vykopnou je až po volbách, až se ukáže, jak přestali fungovat. Živit ty darmožrouty jen tak pro nic za nic nikdo nebude – jako v Británii po Brexitu a v USA po Trumpovi, všichni poletí na dlažbu. Tam nastaly v redakcích úplné genocidy, jistě to nezůstalo bez povšimnutí ani těmi našimi.

    Chci tím říci, že nenávist žumpálistů proti Babišovi je snadno pochopitelná, protože mu kladou za vinu – jaksi předem – své vyhazovy a zničení celý dosavadní život budované sinekury. Takové změny nemá nikdo rád, tak se jim nelze divit.

    To je podobné jako s tou „vyšší společností“ – fůra šašků po 90. roce se věnovala léta budování sociálních a dalších vazeb na Havla a smečku kolem něj, pak se přesměrovali na Kchááárla… no a to jim nevyšlo, na Hradě je Zeman a tím je jejich léta budovaná síť vztahů k ničemu, ba na škodu. Nyní jim odpadl i okruh kolem americké ambasády, blbě to vypadá s Bruselem… Dosavadní pokus o NWO nějak selhává, a než se všechno přeformátuje, bude to chvíli trvat.

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Ano, „… a než se všechno přeformátuje, bude to chvíli trvat.“
      Otázkou však zůstává, jakou podobu bude mít výsledný formát (začne pozdravy křídlatými raketami či otvírání sopek, třeba v Yellowstonu, a/nebo skončí jako vysněný ráj na zemi?).

      To se mi líbí

      • strejda napsal:

        No, nějak obecně se ví, že to vysněný ráj nebude. 🙂

        To se mi líbí

        • Kamil napsal:

          Hmm, nevím, jestli se (to/něco) obecně ví…, spíše asi jen tuší (i když asi s vysokou mírou pravděpodobnosti …);
          ale co když „to“ nakonec přece jen bude „ráj na zemi“, jen ne evropský, ateistický ani křesťanský, ale muslimský?

          To se mi líbí

  6. čtenář napsal:

    hledal jsem někde dole něco jako toto *),ale nenašel jsem.

    *) komerční prezentace

    takže jste už asi členem toho hnutí,jinak si to totiž nedokáži vysvětlit.

    To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    Babiš jim rozkopal bábovičky a léta budované penězovody, proto ta kolektivní nenávist. Škoda, že neumí vykopat Stropnického, Teličku, Zlatušku, Jourovou …., byl by volitelný.

    To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Souhlasím, jen ty jeho přívěsky spoustě potenciálních voličů brání, aby mu to tam hodily…
      Takže, jak výše píše bob, ani já netuším… (uvažoval jsem T. Okamuru a jeho SPD, kontaktoval jsem některé jeho zvolené místní zástupce v zastupitelstvech, nezaujali ani nepřesvědčili, možná jsem měl smůlu, zkusím i další…)

      To se mi líbí

    • jaa napsal:

      řekla bych, že jsou stejného ražení a stejné výuky. Jen si to ještě nechceme s ním spojit. Nezapomínejme, že: je to slovák i když čechoslovák, pohyboval se v jiných kruzích a hlavně na jiném spektru vládnutí. Je mu bližší ejůnie na nějaké česko… občas se prokecne a pak se vymlouvá že je to slověnštinou a neporozuměním. Sorry a o původu majetklu , než se přestěhoval do česka taky absolutně žádné věrohodné informace.O majetcích ve Francii taky ani ň… To že zepár firem ve Francii musel zavřít… taky ani píp… tož kdo ví. O jeho působení na západ od nás taky ani ťuk… velké mlčení….To že jej Slováci nebrali svědčí o tom, že měli jinší infrmace a tak využil česko. sorry ale potvrzuje se mi to čím dál tím víc.. jak čas běží.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Zde prosím si nemyslím, že Babiš rozkopal někomu bábovičky, on ty bábovičky citlivě obchází ale jako správný hospodář Česka chce také soustíčko.

      Nejen omnipol ale i agrofertík by rád, no a proto byl vypuštěn Kalousek a zazněl povel „Trhej“.
      Protože do budoucna nejen z dotací bude živ agrofertík ale i military business může něco hodit, no a tam překáží ten padákový specialista co ho má na řetězu omnipol, tak prostě vystrčit,zesměšnit a nebo donutit ke spolupráci.Je totiž uplně jedno co se podaří ale zásadní věc je připojit penězovod.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Promiňte pozapoměl jsem zdůraznit, že obchod je obchod a v tomto je von. Karel == Kalousek == Dienstbierův_Sobotka atd. atd. a proto to soustředěné úsilí.
        Prostě peníze až na tom prvním místě.

        To se mi líbí

    • Jos napsal:

      Omyl. Babiš ty penězovody přepojuje. K sobě. A má na to schopné a kvalifikované poskoky. Třeba ve Středočeském kraji Jermanovou. To je ta co kradla nemocnice s Bendlem. Prostě je „kvalifikovaná“.

      To se mi líbí

  8. Jos napsal:

    Pěkná komerční prezentace. Babiš vám přispívá na vedení blogu?
    Ale mám tu krásný příklad ze života, jak to dopadá s Babišovými firmami.
    Před řadou let začal vyrábět Masokombinát Hodice, coby původní výrobce, salám Vysočina „podle původní receptury z roku 1967″. Výsledný produkt “ Vysočina 1967 “ byl dlouho na poli trvanlivých salámů bezkonkurenčně nejlepší produkt v české obchodní síti.
    Před několika lety se Babišův Agrofert kombinací podrazů a nátlaku zmocnil Masokombinátu Hodice. Stále vyrábí a prodává salám „Vysočina 1967“, dokonce v původním obalu. Ovšem asi tak před dvěma měsíci proběhl nezávislý test salámů Vysočina vyskytujících se v české obchodní síti od řady různých výrobců. Babišova „Vysočina 1967“ se z vedoucího místa propracovala na krásné 13 místo. Daleko za podprůměrné výrobky prodávané pod značkou různých supermarketů. Ovšem tento šmejd se prodává stále pod původní značkou. Před zakoupením každého varuji. Ochutnal jsem bohužel nejen původní, ale naneštěstí i onu Babišovu „Vysočinu 1967“.
    Takže co čeká republiku, pokud padne do rukou Babišovi, tenhle příběh krásně ilustruje.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Když ono je to těžké. Prostě pochopit, že jde o akci antibabiš, která je jediným volebním programem mnohých stran a je samozřejmě sama o sobě nejlepším píárkem pro Babiše, to je asi nad vaše síly. Pořád se snažím vysvětlit, že nehájím Babiše, ale vadí mi antibabiš, ale jak pravil pan Karfík z Autoservisu: Je to marné, je to marné….je to marné.

      To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Máte pravdu, je to marný. Vy nikdy nepochopíte, že „akce antibabiš“ je vaše soukromá konstrukce, existuje pouze ve vaší fantazii. A že každý, jen trochu politicky gramotný volič se cítí sakra ohrožen, pokud se k moci dere jakýkoliv oligarcha. Zvláště je li obdařen babišovskými atributy – naprostou absencí programu, temnou minulostí, schopností lhát zcela bezostyšně a hejnem zcela bezskrupulozních, na hvězdnou kariéru nadržených poskoků, kteří budou na slovo poslouchat hlas svého pána. Člověk ani nemusí hledat ve světě přílš daleko, ani nemusí chodit do příliš hluboko do historie aby viděl ty konce. Ti politicky zcela negramotní pak Babiše tou či onou formou podporují nebo dokonce volí.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Je to marné. Vy totiž nechápete, že těžko může na Babiše útočit někdo, kdo je sám profláknutý tedy Sobotka či Kalousek. Právě oni, kteří mají máslo na hlavě, dělají Babišovi zdarma kampaň. A výsledek? Dopadneme jak v USA. Babiš porazí žumpu a stejně jako s Trupem nebudeme vědět co bude dál. Protože ani on sám to neví.
          Na Seznamu je úvaha, jestli je možné ještě Babiše porazit. Teoreticky samozřejmě to možné je. Ale zatím není, kdo by jej porazil. Sobotka s Chovancem nebo Fiala či Kalousek to rozhodně nejsou.

          To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Panebože, vy jste tak posedlý Sobotkou, že ztrácíte jakýkoliv smysl pro reaiitu a nadhled. Už samotné postavení Sobotky a Kalouska do jedné řady je zcela iracionální a nesmyslné. Pak se ovšem člověk nediví vašim zpozdilým postojům vůči Babišovi.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Spíše vy jste tak zaslepený, že nevidíte viditelné.

              To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Jeden by řekl, že vám ta nedávná šaškárna v Jihočeském kraji s Maxovou v hlavní roli alespoň trochu otevřela oči. Nu, nestalo se.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                a) patrně jste moje reakce na tuto šaškárnu nikdy nečetl, pak byste nemohl psát takové nesmysly.
                b) ano, nelze, coby ekonomy stavět Kalouska a Sobotku do jedné roviny. Příklad z poslední doby – přebytek rozpočtu. Představte si státní dluh zjednodušeně jako kontokorent v bance. Pokud se vám podaří hospodařit tak, že příjmy převyšují výdaje, tak ten rozdíl samozřejmě nezůstane jako plusový, ale umaže část kontokorentu. Tohle chemik Kalousek chápe na rozdíl od JUDr.Sobotky. Tímto se tedy ing. Kalouskovi omlouvám, že jsem jej stavěl do jedné řady s JUDr. Sobotkou.

                To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Co čeká republiku – no je to jako s tímto Řípem 🙂

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Amen. Chvíli jsem v jednom jeho masokurvadrátu dělal.

      To se mi líbí

  9. Hudec napsal:

    Když dneska se nic neví jistě (kromě smrti, za jistá je).
    I americká letadlová loď plovala na opačnou stranu. Kdo může vědět, kam pluje Babiš? Jen on sám.
    Já doufám, že do prdele, ale u té estébácké surikaty jeden nikdy neví. Je jako améba, hmatatelný obrys to nemá, názory také ne. Jen hlad, ten jó, ten je zřejmý.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      😀
      Estébácká surikata, to je vážně dobré.

      Vzhledem k tomu, že jsem docela pevně rozhodnut podpořit Pitomia Okamůru, coby našeho korejsko-japonsko-českého barevného rasistu a xenofoba, i když mám dojem, že je „blbej jak štoudev“, případně alespoň poloblb bez úrovně (kdo by pochyboval, stačí si přečíst jeho veledílo „Umění vládnout“), hemžení surikaty jde mimo mě. Hlavní ve volbách bude onen „rasismus a xenofobie“, vše ostatní je úplně podružné – a to doufám, že bude akcentovat Okamura dobře.

      Kam plovou letadlové lodi, je značně nejasné, už jen proto, že letecká výzbroj USN je značně olétaná a zastaralá, díky neukončitelné a nezrušitelné katastrofě programu F-35. Tohle letadlo je opravdová holubice míru, jednou by mu měli postavit pomník – nic se nezasloužilo o mír tak významně, jako tenhle bastl. Ani přepadení Kima jen tak „z chodu“ by se nemuselo povést beze ztrát a ostudy, navíc by se to silně nelíbilo Žluťákovi ani Jižním Korejcům, kteří jsou sice po zuby ozbrojení, ale přesto by při severokorejské odvetě přišli o Soul a mnoho dalšího v jihokorejském dostřelu. Zlaté doby beztrestného ostřelování divochů z moře už jsou ty tam.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Blbej třeba je, ale je zapálenej a vytrvalej.
        Zatím se nebál….
        Co víc si přát?

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Jsem stejného názoru.

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Já taky. Trochu se mi do toho motá ten Robejšek….

            To se mi líbí

            • okolojdoucí napsal:

              Římský klub a radar v Brdech s Kohoutem a Pentou v zádech nebrat, i když je to fešák s konverskama… Nechtěl bych litovat, ke komu s mým hlasem po volbách konvertuje. A že si to bude umět (přímo vědecky) zdůvodnit. Pokud máte podobné sklony, tak Svobodní jsou mírně uvěřitelnější a alespoň trochu odzkoušení.

              Ohledně Pitomia, jeho názory jsou lepší, než jeho pověst, ale velkou neznámou budou jeho spolustraníci. Čuch na lidi v případě Úsvitu moc neosvědčil. Brácha je mu též vděčný. No, ale stejně mu to hodím, (nejen) kchodl mě přesvědčil, že nic lepšího s reálnou šancí se ukázat v parlamentu asi nebude.

              Základ je nevolit nic, co má něco společného s linií Gabal, Vondra, Kolář, Telička, Janeček, Zlatuška, Herman, Kalousek, Marxová, Valachová, atp. To pak ovšem moc možností nezbývá.

              To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Já jsem zatím rozhodnutý, že tyto volby opět vynechám.

                To se mi líbí

              • okolojdoucí napsal:

                Vynechat volby nelze, to je nonsens, pane domácí. Ale to Vy víte, já vím. Prostě jen trochu přisypete těm, co projdou dle hlasování nás ostatních. Mně osobně se u některých stran ekluje už i to konkludentní přisypávání, ale nevolbu chápu. Je to těžké rozhodování…

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Kdysi jsem nechápal, ale dnes chápu ty, kteří nevolí programově. Protože to je ona „volba nohama“. Ti kteří nevolí z lenosti, to je jiná kapitola.

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Pokud jde o T. Okamuru (nevím proč tolik diskutujících cítí potřebu ho urážet?!), k jeho názorům mi stále chybí činy. Vím, že příležitosti neměl, zejména po výbuchu Úsvitu, dostatek, nicméně lepší variantu ve smyslu naděje zatím nevidím. P. Robejšek mne velmi zklamal (řeč se vede, voda teče a plagiátorství nemám vůbec rád…).

                To se mi líbí

            • okolojdoucí napsal:

              Kamile, ta oslovení byla zavedena těmi, kteří chtěli Tomia Okamuru (spokojen?) urážet a zesměšňovat, což se jim zjevně nepodařilo, přestože na to mají i soudně potvrzený dispens – viz http://zpravy.idnes.cz/okamura-soud-pitomio-05e-/domaci.aspx?c=A170201_101635_domaci_jj

              V případě mé maličkosti a mého okolí je výraz Pitomio vyjádřením toho, že Tomík Okamurojc (tak se mu říká v Podkrkonoší) je tak nějak náš, minimálně to není očividný vlastizrádce a manipulátor. Jde o svého druhu významový reverz, otupené či otočené ostří, chcete-li. Stačí k vysvětlení takto?

              To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Mně osobně vadí rostoucí vulgarizace veřejného prostoru (doma ať se každý projevuje jak chce, a jak mu bližní dovolí). Rád si přečtu Vaše názory a poučím se z nich, ale z psaného stručného textu nepoznám, zda případná vulgarita má být vtípkem (třeba i nepodařeným) nebo nadávkou. A v mém věku se mi to už nechce číst ani poslouchat, navíc mne osobně to odrazuje od návštěv stránek, kde se takové věci a zbytečně vyskytují. Howgh.
                P. S. Legalizace vulgarizace českými soudy na tom nic nemění. Souhlasu netřeba.

                To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Naprogramované velikášství které v současnosti použilo PR ANO, kdy se včera otevřeně mediálně zeptalo má to cenu se snažit když prostě pouze my zvítězíme.
                Tak to má i slabou stránku a tou je právě Tomio (je to relativně nezkorumpovatelný protivník na rozdí třeba od ČSSD nebo KDU-ČSL).
                Okamurova strana SPD šla do krajských voleb v koalici spolu s SPO.
                Průzkumy a volební modely byly k jejich uskupení naprosto stejně skeptické a odhadovaly jejich zisk obecně na jedno až dvě procenta.
                Okamura se však stal jedním z největších volebních překvapení. Více než pětiprocentní podíl získaly strany SPD a SPO v
                Karlovarském,
                Jihomoravském,
                Královéhradeckem,
                Libereckém,
                Olomouckém,
                Plzeňském,
                Ústeckém,
                Zlínském (tam vstupovala SPD do voleb bez SPO),
                Moravskoslezském kraji a na Vysočině. V Ústeckém kraji se SPO a SPD staly dokonce součástí koalice spolu se sociální demokracií a komunisty.
                Problémem pro ANO PR je, že za většinou úspěchu nestojí právě a pouze jen Okamurova popularita.
                Proto to, že skutečné volební preference SPD jsou dnes okolo 10 % to také bohužel neumožňuje přímou eliminaci jako doposud.Proto pracovní skupina, která je zotpovědná za volby ve prospěch ANO musí volit jiné na VV osvědšené postupy.
                Přímý střet s SPD je tedy pro ANO smrtelný a proto skupina PR pro ANO používá třetí stranu ke krytí vlastních propagačních mezer.
                Zisk volebních 15 % pro SPD je totiž pro kalkulem potvrzenou parlamentní většinu ANO smrtelný.

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Ano pane Čech, vidím to podobně. Nicméně, moje dosavadní kontakty zastupitelů SPD nepřinesly příliš pozitivní výsledky, ale jak jsem uvedl výše zatím nic nevzdávám …

                To se mi líbí

  10. K-k,. napsal:

    OT: pane Bavore, pošta… 🙂

    To se mi líbí

  11. vittta napsal:

    Babiš…
    To, že se do něj obouvají idioti ještě neznamená, že je to spasitel.
    Idioti, ano….ale proč se píše o kavárně?
    Co může vadit kavárně na Babišovi?
    Středoevropská univerzita mu nevadí….ta je důležitá, né pár keců o odmítnutí migrace.
    To jsou jen kecy, ale když se do Prahy přestěhuje „Sorosárna“, tak nakonec kavárna Babišovi ve volbách škodit nebude.
    A kavárníci mohou být chytřejší než z reality vytržení politici.
    A jejich chlebodárci mohou vůbec mít reálnější plány jak plné peněženky.
    Sázka na Babiše může být sázka na jistotu premiera.
    Prezident jim nevyšel, tak….
    Oligarcha, žijící z dotací může být nakonec vydíratelnější, než nějaký posraný Kalousek.
    Jistě, i mě těší, když vidím, jak bezmocní idioti vytahují provařené finty, snažíc se Babiše poškodit.
    Nenávist lidu k těmto kreaturám je ale obrovská a každý finta Babišovi přidává.
    Ale ve výsledku se u Babiše neraduji.
    Je (zatím) velice nečitelný.
    Politicky nečitelný.
    Aby nám nakonec nepřipadal Kalousek jako naivní beránek…..

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jenže i ti kavárníci jsou antibabiš. I oni podporují vše, co je proti němu. A hledat v Kavárně nějakou chytrost? To nemůžete myslet vážně. Vždyť ti jsou přece na úrovni těch politiků, někdy ještě výše (nebo spíš níže s IQ)

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        Nepodceňujte své nepřátele, Pane Bavore.
        A nebuďte v politice důvěřivý.
        Který kavárník je antibabiš?
        Ale skutečný, né že někde něco jen tak plácne?

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          To se mi líbí

        • Cech napsal:

          To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Neboli je možné prodat něco, co nemáte v ruce ?
          Neboli jak obchodovat s vizí.
          Nevíte, kdy přesně bude a nebo bude li vůbec produkt hotov a jaká bude finální cena kterou za to voliči zaplatí ?
          Holý nesmysl, říkáte si.
          Chce to mít skvělý nápad, ideálně takový, který vyřeší velký problém současného politického trhu. Říkat lidem „svoji pravdu“ a neuskutečňovat žádnou smyslnou produkci.
          Příkladem, že se to dá, je třeba Tesla a její elektromobily. Vizionáři z Tesly zdaleka nesplnili všechny popsané atributy. Přesto dokázali nadchnout lidi k tomu, že byli ochotní zaplatit zálohy a čekat na svůj zázrak několik let!
          My v ČSSD vám ukážeme pár věcí, které tuto dlouhou cestu od naší myšlenky k naší nadvládě a následnému přeprodeji Česka naprosto jasně prezentují zkratkou.
          No kdo toto PR vymyslel, byl génius mnohem větší jak Mgr. Anna Matušková, Ph.D. a její číro.

          To se mi líbí

  12. Bavor V. napsal:

    Jeden pěkný Slepičí kvok:
    Petr Paulczyňski‏ @paulczynski 2 hod.před 2 hodinami
    Po shlédnutí Schwarzenberga v Interview na čété konstatuji, že zaměření této stanice na crazy komedii je zjevné

    To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      Neviděl jsem Schwarzenberga už delší dobu a tentokrát mne překvapil svojí opotřebovaností. Prý ale zůstane v politice, protože Zeman a Babiš.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        Ba ne přeci se za týden po který měl k dispozici otázky od Světlany Witové ty napsané odpovědi opravdu naučil.
        Proto také do čtvrtečního Interview veřejnoprávní ČT24 konečně mohl také zavítat jako čestný předseda TOP 09 sám velký Karel Schwarzenberg. Moderátorce Světlaně Witowské proto sdělil, že se neobává o volební výsledky TOP 09. Popsal, proč je přesvědčen, že se straně bude dařit.
        „Já jsem starej lesník, tak něco o tom vím,“ naznačil Schwarzenberg a následně své tvrzení rozvedl.
        TOP 09 stále zůstává konzervativní stranou a má v nadcházejících sněmovních volbách naprosto nejvyšší šanci na úspěch. Hlavně s politiky, jako je Dominik Feri, což je sice jedna z významných tváří TOP 09, ale podle pana knížete to není jediný schopný mladý a ambiciozní politik této strany.
        Proto tedy :
        „Já jsem starej lesník a prostě vím, že aby byl les zdravej, tak musí nastat probírka, aby ty mladší stromy dostaly prostor. Jinak budeme strana papalášů.
        Mně je jasný, že i já budu muset za několik let odejít. U nás nastává normální generační výměna, kterou u jiných stran nevidím, tam jsou pořád ti samí lidé.“

        To se mi líbí

  13. vittta napsal:

    Podle mě geniální politický tah.
    https://www.novinky.cz/domaci/435656-sefkou-zemanovy-volebni-kampane-bude-jeho-manzelka-ivana.html
    Tím získá plno normálních českých žen, protože jeho žena není zkurvená americká PR agentura, ale žena, co se nikdy nikam nehnala.
    Pochybuji, že baží po moci a úspěchu, Ivana to dělá pro vlast.
    Pro nic jiného by se do toho navrtat nenechala, kdyby se chtěla ukazovat, dávno mohla.
    Je to jen letmý teoretický názor, víc nic, aby mě zase někdo netvrdil, že jsem debil a někoho o něčem přesvědčuji…

    To se mi líbí

  14. Laco G. Mlynář napsal:

    To, že po panu Babišovi jede 60% politiků a následně tzv. občanská společnost, muselo být jasné po zavedení EET. Připravil tak statisíce lidí o ilegální příjmy v řádu zatím desítek miliard. To mu přece nemohou prominout.
    Ale majstrštykem pana Babiše není EET, nýbrž kontrolní hlášení DPH. Kdo ví o čem to obojí je musí uznat, že věc zvládá prfektně i PRově. Ono totiž to kontrolní hlášení je pro zloděje mnohem nebezpečnější, nicméně pomáhá si to navzájem.
    Kdyby nic jiného, tak tyto dvě věci že dotáhl do konce, bude zapsáno v historii českého národohospodářství. Nikdo před ním si na to netrouful, ani řízek Paroubek ne.

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      Andrej Babiš:O čem sním když náhodou spím

      sním o tom jak nám kontrolní hlášení a EET po 16 měsících přineslo desítky miliard.

      sladké sny o miliardách přeje Andrej

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Prečo myslíte, že to hlásenie zlodejom vadí? Po podobných veciach šli daňové kontroly už pred 20 rokmi, aspoň po veľkých vytipovaných a dnes už len diletant nezaúčtuje faktúru, ktorú vystavil a vie, že druhá strana si ju zaúčtuje. (Mám síce skúsenosti len zo Slovenska.)
      Na Slovensku podobný elektronický systém použili cez firmy „big data“ na odhaľovanie podvodných schém, ale to, čo zverejnili, mi pripadalo ako dielo Járu Cimrmana v rozlete najväčšej tvorivej inšpirácie. Graf typu „nájdi cestu z bludiska“. 🙂

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Přesně, na tom si dělal obrovský fond černých peněz jeden pivovar, a spadlo do toho spousta majitelů restaurací.

        To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.