Nedovolte nikdy opakování


Německý okupant na ochozu věže Rumpálu na strakonickém hradě

A k tomu úryvek z článku historika Josefa Pekaře:

Vzpomínám vypravování, tuším Roseggrova, o chudém dřevorubci, jenž vyprosil si doživotní užívání špatného pozemku od vrchnosti, aby na něm vzdělal si kus pole a vystavěl domek. Pět let plahočil se ve volných chvílích tou prací, sílenou a posvěcovanou jedinou nadějí, nadějí na štěstí dosaženého cíle. Cíle dosáhl, ale v několika nedělích udeřil blesk za noční bořue do jeho domku a zničil jej v požáru do základu. Lidé se sběhli k ohni, ale báli se přiblížiti k nešťastníku, jenž seděl opodál hořící chalupy, dívaje se tupě v oheň, jenž mu vzal najednou všechno. Myslili nejinak, než že v bezmezném bolu svém vykřikne hroznou kletbu proti nebi a vrhne se do plamenů. Drvoštěp se konečně vzchopil, šel k ohni, vzal uhel a — zapálil si dýmku.
Druhého dne vyhledal sekyru v popeli, nasadil nové topůrko, nabrousil a — šel znova do práce. Po nedlouhé době stál jeho domek znovu, úctyhodný pomník statečností a vytrvalostí.

Srovnání je snad banální. Jsme zajisté silným a sebevědomým národem. Ale to gesto, plné pohrdání, i ona odhodlanost k další práci byly by také naší odpovědí.

Znáte ty verše:

My věděli, co na nás cestou čeká . . ,
By hrom však bil a mráz nám v kosti vál —
toť jenom česká hudba odevěká
my při ní půjdem k předu dál, jen dál!

Příspěvek byl publikován v rubrice Strakonice se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

148 reakcí na Nedovolte nikdy opakování

  1. K-k,. napsal:

    Zrovna jsem se chystala připomenout, kolikátého dnes Takže děkuju, pane Bavore. A svoje připomenutí sem dám aspoň dodatečně http://www.lidice.cz/kultura_sport/udalosti/20090315%2015_%20b%C5%99ezen%201939.html

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      K tomu hajlovaniu – treba presne vedieť, čo za tým chápať. To nie sú tie zdvihnuté pravice. To je vyžadovanie bezpodmienečnej podpory štátnej politike a podriadenie záujmov jednotlivca záujmom štátu. Dnešné hajlovanie znie napríklad ako „refugees welcome“.

      To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Krásny text, budem si to pamätať.

    To se mi líbí

  3. kočka šklíba napsal:

    Také děkuji pane Bavore.

    To se mi líbí

  4. Hudec napsal:

    Jako každý jiný den jsem ráno prolistoval všech pět hlavních českých deníků.
    Možná jsem něco přehlédl, protože 15.březen 1939 nebylo zrovna téma a titulek, který bych vyhledával.
    Ale ani v jednom z těch listů jsem nic na toto téma nezaregistroval.

    To se mi líbí

  5. Laco G. Mlynář napsal:

    Problém je, že naši žoldáci jsou nyní okupanty minimálně v Afghánistánu.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Ano, je to poněkud schizofrenní.
      Okupováni už jsme, byť ta okupace má zase jiný charakter než ty předchozí. No což, to je vývoj.
      Ale novinkou je, že přitom sami okupujeme. V cizích službách, napsal by Jirásek.
      My s těmi „aktivními“ okupacemi máme pramálo zkušeností. Když vynechám středověk (kdo se v něm má dneska vyznat…), tak jsme naposledy okupovali Sibiř, ale to byla taková „okupace na útěku“, z nouze – v tom bordelu občanské války. Určitě ne ze snahy ovládnout.
      Pak možná Zakarpatskou Ukrajinu, ale to si myslím byla dosti vlídná okupace s mnoha silně neokupačními prvky.
      I ten Afghánistán je z naší strany jen takovou …… připomíná mi to polskou legii, která statečně rubala španělské vlastence, aby se zavděčila Napoleonovi a ten aby vrátil Polákům nějaký vlastní stát. Marně, jak známo.

      To se mi líbí

      • Berkowitz napsal:

        Tady je něco o našich legiích v Rusku, zajímavé čtení i obrázky :
        http://humus.livejournal.com/2278991.html

        To se mi líbí

      • bara napsal:

        Neberte to jako výtku, možná mi něco uniklo, jsem taky vždycky nedávala pozor a nepamatuju si všechno. Ale pojem „Zakarpatská Ukrajina“ snad čtu poprvé. Já mám pocit (znovu říkám, nemusím mít pravdu), že za první republiky jsme měli jako část státu Podkarpatskou Rus a žili tam Rusíni… A pokud se nemýlím, tak by mě stejně zajímalo, kdy se ta terminologie změnila.
        A nakonec jsem nebyla líná a podívala se na wiki, fakt to byla Podkarpatská Rus!
        Takže můj pocit, že se nám nějak (zavádějícím?) způsobem dostávají nové pojmy (dojmy?) do řeči, nebyl tak úplně mimo 🙂

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Máte úplnou pravdu. I knihy z 1.republiky píší o Podkarpatské rusi, případně Karpatské Rusi. A také se tomuto území věnovala určitá pozornost dokonce s ohledem na „špecifiká“. Těch knih mám ve svém zdroji několik.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            A ještě něco k historii:
            Existence Podkarpatské Rusi jako zvláštního politického tělesa právě tak jako existence státu československého jest výsledkem světové vojny, a proto na politickou její subjektivitu — podobně jako na politické postavení jiných ujařmených národů — měly větší vliv vítězné mocnosti než jiní činitelé, mezi nimi vůle vlastního národa.
            Nejen mezinárodní, nýbrž do značné míry i vnitrostátní poměry našeho státu a ovšem i politické postavení Podkarpatské Rusi, vše to upraveno bylo co do základů hlavně v mírové smlouvě mezi mocnostmi spojenými i sdruženými a československem podepsané v Saint-Germain- en- Laye dne 10. září 1919.
            Tak stanoví se hned ve čl. 10.: „Československo se zavazuje, že zřídí území Rusínů jihokarpatských v hranicích, určených čelnými mocnostmi spojenými a sdruženými, v rámci státu československého jako samosprávnou jednotku, která bude vybavena nejširší samosprávou slučitelnou s jednotností státu československého“ A za čl. 10. následují jiné, zabývající se vesměs poměrem Podkarpatské Rusi k československému státu
            Ve spojení s naším státem dostal se tento severovýchodní kout bývalých Uher nikoli snad nějakými výbojnými choutkami našeho národa, nýbrž z vlastního svého rozhodnutí. Těm, kdo jsou do dějin podkarpatských Rusínů zasvěceni, je známo, že po shroucení habsburské monarchie vznikla koncem r. 1918 mezi samými Rusíny po obou bocích Karpat myšlenka, aby nejen uherští Rusíni, nýbrž i haličtí Lemkové se připojili k naší republice. Jménem obou těchto větví rusínských odebral se Dr. Antonín Beskid, předseda Karpatoruské Národní rady v Prešově, v lednu r. 1919 na mírovou konferenci do Paříže, aby se tam společně s naší delegací československou přimlouval za spojení Podkarpatské Rusi s naší republikou, jak se o tom usnesla Národní rada v Prešově dne 7. ledna 1919 a jak žádalo memorandum svaljavské Národní rady ze 16. prosince 1918.
            Do Paříže přijeli dne 13. února 1919 také zástupci amerických vystěhovalců z Podkarpatské Rusi, Dr. Řehoř Žatkovič a Julius Gardoš, kteří rovněž vyslovili přání, aby Podkarpatská Rus byla připojena k našemu státu. Tato americká delegace měla vlastně rozhodující význam. Vůdce její Dr. Žatkovič smluvil již před tím s potomním presidentem naší republiky celou věc. Dne 26. října 1918, tedy dva dny před vyhlášením Československé republiky v Praze, podepsali Dr. Masaryk a Dr. Žatkovič ve Filadelfii ve Dvoraně nezávislosti jménem Čechoslováků a Rusínů prohlášení o nezávislosti utlačovaných středoevropských národů.

            To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Já se výtkám nebráním. Nejspíš jsem použil název, utkvělý v hlavě z časů socialismu. Ona je to z východního pohledu „Zakarpatská Ukrajina“, tak nějak se té oblasti říkalo za SSSR. Já se názvu Podkarpatská Rus nijak nebráním, ale při současném státoprávním uspořádání (tj. součást Ukrajiny) je to věcně vzato opravdu spíše „Zakarpatská Ukrajina“ než „Podkarpatská Rus“.
          Přít se o to ale nechci, ostatně to ani nebylo předmětem mojí poznámky.

          To se mi líbí

        • Laco G. Mlynář napsal:

          „Žili tam Rusíni….“ a taky Maďaři a taky Ukrajinci a taky Židé a taky Poláci a taky pár Čechů.

          To se mi líbí

          • hans napsal:

            Ukrajinci se tam objevili relativně nedávno, v počtu větším než nepatrném až po roce 1914. Tehdy Vídeň všechny, kdo se veřejně hlásili k Rusínům, to jest Rusům, naládovala do koncentráku někde u Štýrského Hradce, kde jich většinu umořila k smrti. Kdo se chtěl účastnit veřejného života, musel se přerodit na Ukrajince, nebo odejít do ilegality.

            (V Haliči to bylo analogické, tam z lidí vědomí příslušnosti k ruskému národu vytloukli stejně.)

            To se mi líbí

      • poznamkovnik napsal:

        Bohužel podle této mapky (když se člověk trochu zamyslí) tak to v současnosti tak nějak nápadně připomíná druhou fázi General Plan Ost
        https://cs.wikipedia.org/wiki/Generalplan_Ost#/media/File:Generalplan_Ost_map.tiff

        To se mi líbí

        • strejda napsal:

          Geopolitika je jasně dána jak územím, tak i populací. Nic se zatím nezměnilo.
          Jsou tak jasně dané i limity pro jednotlivé aktéry. V tomto případě Rusko a Německo se svými protektory. Základním parametrem je udržení Německa pod kontrolou. Moho by se stát, že se Německo zabráním východních území stane největší světovou mocností. Řešení se našlo, rozředit a rozložit Německo cizími etniky tak, aby mu chuť na expanzi vydržela a zároveň by ztratilo sílu a stále ho bylo možno ovládat protektory.
          Lehko se to vymyslí, ale co ta realizace?

          To se mi líbí

          • poznamkovnik napsal:

            Zajímavý pohled. Já jsem si říkal, že pokud to někdo organizuje tak podcenil historickou paměť Němců po posledním výprasku, ale zatím to bohužel vidím tak 50:50, myslel jsem že si to budou pamatovat více. Každopádně na východě to mají s časem a generačně jinak – tam si to ještě pamatují – bylo by to asi na dlouhý rozbor – obávám se že to někdo nevzal do úvahy…

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Německo je v příšerně schizofrenní situaci. Imperiální ambice v něm doutnají jen těsně pod povrchem. A jen debil by neviděl, že fakticky Evropě vládne. Na druhé straně ho váže uměle udržovaný trauma za Druhou světovou, takže se strašně bojí čehokoliv, co by mohlo připomínat radikální čin, aby ho někdo neobvinil z nacismu a fašismu.
              Proto se radši nechá vydírat Turkem a na misích raději ani nevystřelí.
              Možnosti do blízkého budoucna jsou-pokud se něco zásadně nezmění-jenom dvě:
              1) Německo se zhroutí pod Merkelovou nebo Schulzem nebo nějakým jiným zmrdem a stane se základnou islámu v Evropě. A vstupní branou pro definitivní islamizaci Evropy.
              2) Německo opráší imperiální ambice a zopakuje historii.
              Ta druhá varianta se mi zdá o něco málo méně nebezpečná.

              To se mi líbí

  6. jaa napsal:

    Pane domácí popostrčte. Z Ježkových – Neprodaní – to není- ověřenoo

    To se mi líbí

  7. tata napsal:

    Naší generaci to většinou něco řiká,bohužel našim dětem spíše vyjimečně.Ve své podstatě je to naše chyba že jsme to dostatečně neopakovali.Ač jsem se narodil až po VÁLCE ,MÍ rodiče mě jasně nasměřovali a toto téma je pro mě velice žhavé.Jsem velice alergický na snahu srovnávat okupaci s odsunem,bohužel mám stale větší dojem že se to daří.Patá kolona sklizí své plody.

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Tato, měli na to již 27 let, to se musí projevit. Cesta byla jednoduchá, přesvědčit lidi, že největším cílem života je osobní spotřeba a uspokojování svých potřeb. Cokoli kolektivního a společného je jen zlo, které jim škodí.
      Pohled na dějiny ukazuje, že se časem všechny výkyvy vracejí do rovnovážného stavu. A vznikají nové. A dosud při tom tekla i krev.

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        STREJDO ta společnost jsme ale i my.Samozřejmě je jiná doba ale vidím to na dětech a vnoučatech,A TO SI NIJAK nemužu stěžovat mám velice šikovné děti,na jednu stranu jsem rád že nejsou tak najivní jako já,Ale většina z nás jim dostatečně nevštěpovala takovou tu skromnost.Každý rodič spiše uhrabuje cestičku,moje děti měli v té době celkem nadpruměr ale co mají moje vnoučata je zase o level jinde a nekde se nám vytratila ta skromnost,soudružnost vest ktomu děti.Ten pokrok nese i negativa a nejsme bez viny

        To se mi líbí

  8. blbíš napsal:

    co dodat …
    Obával jsem se, že to přece není možný, aby hlavní média (a nejen státní) nepřipomněla začátek jednoho z největších zvěrstev a … a vono jó, ani ťuk. Nejsme našim dětem schopni připomínat tragický prožitky a zkušenosti našich předků.
    P.S.
    Hlavně, že nezapomenou vypsat výběrový řízení na staronovýho GŘ ČT a přitom je jim úplně jedno, že ten stávající deprivant neplní ani ty nejzákladnější a nejprimitivnější povinnosti ve tohoto sdělovadla ,dyť ten Dvořák (a nejen von) musí bejt úplnej debil, tohle:
    ČT – 1: Pošta pro Tebe – Doktorka K- Colombo
    ČT -2: šlechtici Collorédové-Kamera na cestách-Luzor
    přece nadá ani ten největší idiot od Chocholouška:

    Kurva, jak se stydím sám před sebou, že jsme tohle dopustili, jsme prostě jak ta telata, mlčíme, hlavně že máme žvanec a zážitky … jsme ztraceni!

    To se mi líbí

  9. blbíš napsal:

    a pak se divme, ti deprivanti nás mají na úplně háku (veletržním palácem „poplují“ tři stovky nafukovacích černých gumáků znázorňujících migranty) to nevymyslí ani Dvořák a spol. z ČT, naprostej souhlas s Knížákem:

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/V-Narodni-galerii-predvedou-dilo-lod-s-cernymi-uprchliky-Absolutne-zhnuseny-Milan-Knizak-nam-k-tomu-rekl-sve-a-ukazal-na-farizejskeho-Hermana-479635

    To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Bosch, nebo Blueghel ml.? Tipuju Bosche.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Neměl jste na mysli Brueghel, když jste takový grammar…hm, no to nesmím použít podle pana Bavora.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Aby ses radostí neposrala. Překlepl jsem se.

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Představte si že neposrala 😀 . Ale navíc l a r jsou dost daleko od sebe, no tak asi jste se „překlepl“ : D . Ale směju se grammar… ještě teď 😀 .

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Jo. jsou. Člověk se občas překlepne,.i když to není hned o klávesu vedle. Aneb běž do píči, mrdko.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Prošla jsem v životě ledasjakými úrovněmi společenského chování, na ledacos jsem zvyklá. Že bývali rytíři hrubšího chování je obecně známo. Co mne ale udivuje, jak lehce se překračují normy vystupování, jak lehce se ze sebe prezentujícího chytrého a nad věcí stane nádeník ze čtvrté hospodské, abych tu čtvrtou cenovou neurazila. Jak lehce odhazujete masku. je to až trapné. Jen dokazujete jak špatně na tom jste, že pravda je úplně jinde a za zdejšího útulného prostředí děláte fujtajxl..
                Pak se má svět srovnat – když je takových přetvařovavších se víc. Chcete-li se hádat a urážet – dělejte to doma. a ne na veřejnosti…Ale dopma by Vám to asi tak lehce neprošlo – že?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Co se týká vyjadřování, máte pravdu, měl by se mírnit, ale tady se jedná o dlouhodobější animozitu Kočku jsem už mnohokrát vyzýval, aby se Rammsteina nevšímala. Takže tady vina padá jednoznačně na její hlavu. A jak už jsem psal, v době sporu jsem už spal a nemohl tedy zasáhnout. Asi bych je utřel oba. Teď už je pozdě na nějaké rovnání. A proto jsem byl nucen vydat varování Kočce.
                Znáte ten příběh o psu na řetězu a kocourovi provokatérovi? Tak občas je nutné ten řetěz povolit, aby si provokatéři nebyli tak jisti.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Brueghel ´=´berchel

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Prostě nazývám věci pravými jmény. A čte se to „brechl“.

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Tak, tak, pani Jaa, nárečím sa u nás povie, že pes na človeka „brechel“.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Wiki zásadně a vždycky lže. Já ji tuhle citoval u řecký dluhový krize… to si snadno najdete sama. Možná Wiki nelže těm deseti exotům, co Vám dali plus, ale všem ostatním ano. To je klidně možný. Ptejte se Laca, to je jedinej majitel spolehlivejch zdrojů.

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                On nás ten smiech časom prejde. Mal som na jednom webe virtuálneho kamaráta, ktorý po porážke triafal zhruba len každé druhé písmeno a nie že by bolo vedľajšie, on ich videl krivo všetky, tak len ťukal po pamäti. To bolo, ako keby človek čítal lapončinu (bez preklepu).
                Takže ako sa u nás hovorí: „Nevysmievaj neboráka, nevieš, čo ťa zajtra čaká.“

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Já samozřejmě vím, jak se píše Brueghel. Už o něm vím tak 35 let. Zajímalo by mě, jestli kunda ví, jak se to vlámsky vyslovuje. Ale hlavně že se pochcala smíchy z překlepu.

                Líbí se 1 osoba

              • NavajaMM napsal:

                To ste mi ani nemuseli hovoriť, ja som vás nepodozrieval. S tým Brueghelom – môj švagor sa rád baví na tom, že to je také meno pre psa. Len neviem, či to nie je pre Čecha už nezrozumiteľný vtip.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                To asi je…Když si tu výslovnost představím.. Furt tam nevidím toho psa 🙂

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                U nás na Slovensku totiž pes brechá (u vás len šteká). 🙂

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Jistě NavajoMM, jenže tohle je poněkud naruby, on se vysmívá a nadává ostatním, kteří podle něho nepíší správně, ale vy jste to asi nepostřehl….., že? Takže když on tady někoho, jako například tatu, dost často upozorňuje (a to používám poměrně mírný slovník) že nepíše správně česky (zajímavé je, že čobolíka ne, no asi neumí slovensky, ale spíš proto, že čobolík mu vyhovuje názorově), tak on by měl psát naprosto správně, nebo si toho vůbec nevšímat. Ptz všichni, téměř, se občas spleteme, překlepneme nebo podobně, ale jen on na to upozorňuje. Tak tedy já upozorňuji jeho, navíc lže, ptz jak jsem napsala „l“ a „r“ jsou od sebe na klávesnici daleko, takže se nemohl překlepnout, jen prostě dělal, že ví a zná 😀 . Nějak mu to nevyšlo.
                Jen prostě vy a spousta ostatních na to slyšíte, chudinka co? Ale že jste se ani jednou nezastal taty když tento tvor napadal tatu kvůli jeho psaní? Přitom tatovy příspěvky jsou, i když s nějakými třeba nesouhlasím, plné zkušeností, přesvědčení a jsou, a to hlavně – LIDSKÉ. Na rozdíl od většiny příspěvků dotyčného. Nebo že by Vám vyhovovaly takové …hm fašistické? Možná ano. Jako o třeba naposled co si pamatuji o Chomském.

                Líbí se 1 osoba

              • NavajaMM napsal:

                Ale no tak, predsa sa nebudeme hádať o písmenká. Ja tiež rád píšem správne, tak mi nevadí, keď ma niekto opraví, ako minule priateľ blbíš. Ale výsmech, to je niečo iné a mal som obavy, že sa zase do seba pustíte.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                A mimochodem je strašně slušný, že? 😀

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                No práve, ešte nedávno bolo MDŽ…

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Neskutečná kunda.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Jen tak mimochodem pane Bavore. to je asi pro Vás přijatelné, už nejsem špína, tedy jen, ale už také : “ Aneb běž do píči, mrdko.“ Ne že by mě to spíše nepobavilo, už se dost asi chudinka rozčílil 😀 .

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Mal som svojho času suseda, čo mal taký ľahší Tourettov syndróm. To by ste si užili. 🙂

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Musím používat vulgarismy,který znám. Je smutnej fakt, že v tvým případě jsou naprosto nedostačující. Tak sprostý slova prostě neexistujou.

                To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Zdá sa, že je najvyšší čas ísť spať.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                MM-Aha! 🙂 Ten výraz jsem neznal, teď už chápu 🙂

                Líbí se 1 osoba

              • vonrammstein napsal:

                Moudré rozhodnutí, MM. Tady si už dneska nic hezkýho nepřečtete. A ode mě už tady asi vůbec nikdy nic.

                Líbí se 1 osoba

              • Bavor V. napsal:

                „Nevysmievaj neboráka, nevieš, čo ťa zajtra čaká.“ To jsem musel zopakovat a zvýraznit.

                Líbí se 1 osoba

          • Bavor V. napsal:

            Polovina reakce správná, ale ta druhá nadbytečná. Vyvolávání konfliktů. Už několikrát jsem vás vyzýval, abyste se Rammsteinovi vyhýbala. Ale vás zřejmě právo míru na Bavorově území nezajímá. Protože jsem v době sporu už zaujímal polohu ležícího a spícího střelce, neměl jsem šanci zasáhnout.Takže až teď. Vydávám poslední varování. A pokud poslední, tak skutečně poslední

            To se mi líbí

            • karlik napsal:

              pane bavore, tak tohle opravdu nechápu – někdo je zde veřejně hrubě a vulgárně urážen, v podstatě ponižován a vy na to „několikrát jsem vás vyzýval, abyste se Rammsteinovi vyhýbala“ a vydáváte své (kolikáté už vlastně?) „poslední varování“. ale ať to celé čtu jak chci, toho sprostého zmetka ke slušnosti nevyzýváte. že on ze zdejší síně udělal žumpu vám zřejmě nevadí. to já o sobě, bohužel, říci nemohu. číst taková svinstva se mi příčí. rád bych jen věděl: čím VÁM imponují?
              karlik

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Buď vopatrnej ve výrazech. Někdy bývám dost prudkej.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                každý kdo je zde delší dobu ví,že kočka vonrammsteina provokuje často,jen málo kdo ale věří tomu,že to nedělá úmyslně.dříve na ni reagoval s nadhledem.
                jak znám kočku já,tak nyní se užívá toho že ho opět vytočila.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Čtenáři……do té doby neš jste napsal tento koment jsem CHTĚL zustat mimo i když mě to stálo hodně sebezapření.CHtěl jsem napsat jen PANU DOMÁCÍMU soukromě,ale VÁŠ koment mě nadzvedl.A TO VELICE NEMILE.

                Copak už jste stratili soudnost včetně pana domácího.COPAK on má právo na vše,on je ten kdo si začal a to jak vtipkoval směrem ke mě.Přešel jsem to že to je aspon vtipné.Na další že je pro něj mé psaní nevydychatelné jsem nereagoval.JESTLI on má právo psat směrem ke KOČCE že na hrubí pytel hrubá zaplata , že když nedlouho předtím si rypne ,musí počitat,,že se to vratí jako bumerang………toto považovat panem domácím jako provokace je pro mě hodně za hranou

                Jestli jeho reakce psychopata považujete za přiměřené a oprávněné pak jste u mě hodně klesl nechtěl jsem to rozviřovat ale jeho reakce jsou dávno za hranou,nemyslím si že zde sedí slovo každy,jen většina mlčí jako celá naše společnost.HODNĚ MĚ vÁŠ KOMENT ZKLAMAL a děkuji aspon těm dvoum že to nenechali být.
                KDYŽ Vám takové hulvatství nevadí,a mužete mě řici kdy byl ten nadhled?Je mi smutno že někdo i kdyby to bylo vyprovokováno muže považovat za omluvitelné chování

                To se mi líbí

              • Pospa napsal:

                Stojím jednoznačně, za vaším názorem , tato. Proč si majitel tohoto salonu hýčká tento fasounsky odpad lze pro bedliveho pozorovatele odtusit, že bude nejspise v jakemsi pozerskem konzervatismu a presvedceni, že upřímne projevena agresivita oproti třeba i strojenemu dodržování společenské uměřenosti, je poctivější a cti netratí…

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Na základě čeho nazýváte někoho „fašounský odpad“? Váš koment vypovídá spíše o vás než o komentované osobě.

                To se mi líbí

              • pepík napsal:

                také podle mne má tata pravdu. rammstein se projevil dost uboze a jeho obhajování ze strany páně bavorova je pro mne dost nepochopitelné.

                zdraví
                pepík

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Kočka tu právě předvedla, proč starší sourozenci bývají neprávem peskováni či biti. Vyprovokovala spor a pak začala brečet, že se jí ubližuje. Vy jste jí to sežral i s navijákem, na mne to už neplatí.
                A na straně druhé, proč bych se měl angažovat ve prospěch někoho, s kým jsem v hlubokém sporu o ministra Babiše? Bohužel neumím diskusi v určitou hodinu vypnout a v určitou zase zapnout, takže pokud k něčemu dojde za mé nepřítomnosti, nemám ani šanci jakkoli zasáhnout. Všimněte si laskavě, že k „souboji“ došlo v pozdních nočních hodinách, kdy slušní lidé už spí.

                To se mi líbí

              • pepík napsal:

                myslím, že většině z nás stěžujících nejde o to, že kočka „je bita“. ale o to jakým způsobem se rammstein projevuje. já taky spoustu lidí nemám rád, ale to neznamená, že jim budu nadávat do čur*ků.

                svým vyjádřením „proč bych se měl angažovat ve prospěch někoho, s kým jsem v hlubokém sporu“ jste u mne dost klesl. takže pokud si s někým rozumíte, může se projevovat jako rammstein, zatímco každý jiný by byl za podobné projevy zabanován?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Vy jste mne nepochopil. V tom sporu jsem právě s Rammsteinem, nikoli s Kočkou. Takže se nikterak nechci angažovat v jeho prospěch. Ale nenechám si tu zbytečně rozeštvávat spory kvůli starodávným animozitám přitaženým z jiných prostor.

                To se mi líbí

              • pepík napsal:

                Asi jsem to opravdu vůbec nepochopil.

                Ve sporu jste s rammsteinem, ale banovat budete kočku, kterou rammstein sprostě urážel.
                Kdo by po tom koččině rýpnutí po něm mohl chtít, aby reagoval slušně, že.*

                Očividné přecházení výroků, které by (asi) jinému neprošly je z mého pohledu angažování se v něčí prospěch.

                No, je to Váš dvorek …

                * pozor, pokus o ironii!

                To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Správne, Bosch – Loď bláznov.

          To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Nesnáším Knížáka. Ale v tomhle má recht.

      To se mi líbí

  10. Rosťa napsal:

    Děkuji všem, kteří vzpomněli toto datum. Pan Hudec mně jen potvrdil, že presstituti plní zadání a že o tomto svinstvu nikde ani zmínka. Složenky se holt platit musí. A když je k tomu nějaká hypotéka, tak proč dělat hrdinu, že. Než jsem přepl ČT 1 na hokej, tak v upoutávce řešili Babiše a Wilderse. Kdo ty Krkavčí hory srovná se zemí, ten si zaslouží pomník a místo v učebnici dějepisu.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      V regionálních zprávách byla reportáž z M.Boleslavi o obětech okupace včetně seznámení místních studentů s tímto datem. Založeno to bylo zejména na Obci legionářské. Takže asi Herman sedí v patlamentu a nemohl ideově zasáhnout.

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        To si Herman od svého nadřízeného Posselta vyžere až do dna. Takový lapsus, brrr.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Ono je to s ním daleko horší:KDU-ČSL‏ @kducsl Díky iniciativě @DanielDherman uctila dnes Poslanecká sněmovna minutou ticha oběti nacistické okupace (78. výročí nacistické okupace)

          To se mi líbí

  11. bob napsal:

    Díky za vzpomínku,
    K tomu Achouvejovi.
    Vlastně Čína (já vím, že ne Čína, to je licence) nám půjčí takové umělecké veledílo a my jim zatrhneme tu patlaninu od Švabinského, tuším Slovanská epopej se to jmenuje….
    Svět se zbláznil

    To se mi líbí

  12. poznamkovnik napsal:

    tak si dovolím připomenout, když to neudělá ČT

    To se mi líbí

  13. kočka šklíba napsal:

    Ted jsem byla na nejmenovaném blogu. Hezky to také vyjádřil Gerd.

    To se mi líbí

  14. cobolik pacholik napsal:

    stara krabice pise,jsme straceny a ani deko sa nejebol za par rokov sa bude klakat na kolena a prosit o odpustenie,ze po odchode wehrmachtu,ktory priniesol protektoratu velke vyhody,zbavenie sa tych jebanych cobolov,rozvoj priemyslu a kulturneho vyzitia,sak coboly sa trhly vtedy uz ,jak pise hocijaky kokot z pepikova a cobolsky kokot bude pisat,ze pepici sa mali jak prasce v zite v protektorate,pepik zase,ze sme deportovali na smrt 75000 jude,cobolik ,ze jake prazske povstani,pepik,ze jake SNP bo by nas boli suduli za kolaboraciu,pepikovo nekolaborovalo,kazdy kokot z kazdej strany tej moravy si najde svoju vykurvenu hlasku a preskurveny pisalek este upravy.
    ja jebem do ucha jak jednych tak aj druhych vyjebkov,ja len nemozem prezit,ze tych od toho dna na obidvoch stranach moravy sa mordovalo a ta vykurvena demokracia,ked delila moj kraj toto ani nepipla,tak isto jak teraani muk.
    spravne stara krabice,je to pizdou ke zdi,ze sa nic nespomne a nech pekne dojebu vsetkym na obidvoch stranach moravy zasluzia.ze som neprajnik,ja sa nemozem dockat,aby uz bolo tam vsetkym dojebane na celej ciare dojebane,jasne hlavne bude dojebana radova holota,ale komu niet rady tomu niet pomoci,viem sam podla seba a toto vykurvene ticho o zaciatku okupacie,to neskor bude rachot a aby uz to bolo hned teraz a prosim nepisat mi nic bo nestojim o jakykolvek komentar nazdar.hlavne politicky…

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      mýlíš se, příteli, mám hóóódně ztuhlý kolena, leda tak srazit mě na ně pažbou pušky!

      To se mi líbí

  15. blbíš napsal:

    dám to pro NavajuMM sem:
    Nevím, příteli, zda ste to sem zavěsil ve spojitosti s mým „žvancem a zážitky“, ale mně se hned vybavilo něco úplně jinýho, avšak neobyčejně příznačnýho pro tuto dobu. Jde o triptych Hironyma Bosche – Zahrada rajských rozkoší:

    Četl jsem od Petera Dempfa – Tajemství Hironyma Bosche (vlastním jménem Jheronimus Anthonissoen van Aken), kterej mě mistrným způsobem zatáhl do děje úděsný doby vzniku obrazovýho triptychu, kdy (v Boschově době 15.-16.století) v Holandsku řádila Svatá inkvizice, která pořádala hony na všechny domnělé kacíře. Když zavřu oči a vybavím si v knize popisovaný události a porovnám je se současnou dobou… vidím rovnítko mezi současnou bruselskou inkvizici a úděsnou dobu Jheronimuse Anthonissoena van Akena a to do písmene.

    Ano platí s naprostou jistotou, že národy, který rezignovaly na svoje dějiny jsou odsouzeny k tomu, aby si je prožily znovu!
    P.S.
    hodně poutavý čtení i pro toho, kdo obrazům nerozumí, moc doporučuju

    To se mi líbí

  16. kchodl napsal:

    Ignorování výročí okupace od žumpy není nic, co by se nedalo očekávat. Potvrzuje to jen hloubku kolaborace masmédií. Je to signál pro všechny, kterým dosud tato věc nedošla a domnívali se, že nejde o centrálně řízenou akci, jen o jakousi nedovzdělanost či zahlcení žumpálistů zábavnějšími pseudoproblémy nynější doby. Není to jen další oprávněně vysmívaná konspirační teorie, ale nesporný fakt.

    Je pěkně vidět, jak se manipulátoři orientují na symboly, které se snaží napadat. Týká se to i datumů, například církevní megaloupež schválili schválně přesně na výročí bitvy na Bílé hoře. Je to jen pouhá náhoda? Těžko.

    Ohledně nadávání na žumpu, ať již tištěnou nebo televizní, je nutno směřovat výtku i do vlastních řad: kolik z nás ČT a ČRo odhlásilo, kolik z nás dodržuje bojkot okupačního tisku? Kdo tyto poplatky hradí a kupuje tisk, je částečným spoluviníkem situace, to je nutné si uvědomit.

    Stále platí, že ČT a ČRo lze odhlásit bez jakýchkoliv problémů, stačí zajít na poštu a vyplnit jediný formulář. Do bytu Vám vlézt nesmějí, zbytky domovní svobody dosud stále platí. Takže nemusíte žádné televizní či rozhlasové příjmače ani vyhazovat. Obelhávat prolhaný okupační režim není nic nečestného.

    Pozoruhodné v této souvislosti je, kde vlastně stojí známý „kritik televize“ Petr Žantovský. Nedávno ve své pravidelné týdenní glose na Parlamentních listech mystifikoval, že poplatky za ČT a ČRo musí platit každý, kdo má elektřinu, přitom to zcela jistě není pravda. Těžko to v jeho případě byl jen omyl či neumělé vyjádření skutečnosti, že ČT získává – protiprávně – seznamy domácností od rozvodných závodů. Asi chce být ve skutečnosti ředitelem ČT nebo co. Jelikož ho osobně znám (má barák kousek od mého kamaráda a přes další kamarády muzikanty), vůbec bych se nedivil. Je to oportunista, což je to nejmírnější slovo, které se dá použít.

    Rozumný člověk si již dávno koupil místo TV pouhý zobrazovací korejský panel, bez další elektroniky za cca 10-20 tisíc (40″-50″), který má několik výhod, proti běžným televizím:
    1. Nespadá pod zákon o poplatcích ČT, jelikož to není zařízení k příjmu TV signálu,
    2. Je levnější, jelikož neobsahuje další elektroniku,
    3. Je kvalitnější, má skutečné 10-bitové barvy (8-bitů, zbylé 2 dynamicky) na barevný kanál (tj. plná 30-ti bitová barva); je to poslední generace panelů, kterou výrobci televizí (Samsung, LG, …) montují až do předražených typů za 30++ tisíc,
    4. Neobsahuje napadnutelný, mizerně zabezpečený počítač, který výrobce málokdy „záplatuje“ a updatuje, ani kamery či mikrofony.
    To samé se týká projektorů, ty jsou vynikající na filmy – proč platit zcela předražené vstupné do kin, když domácí kino je lepší a kromě všeho dalšího má levnější popcorn a může se v něm kouřit. Mimoto má také dálkový ovladač s rychloposunem, což je při dnešní filmové produkci neocenitelná výhoda.

    Pochopitelně, k příjmu TV pak potřebujete ještě malý počítač (buď krabičku s Androidem za pár tisíc nebo menší „počítač do obýváku“) a USB TV přijmač za pár stovek korun, případně krabičku na kabelovku/satelit, do které se strkají dešifrovací karty s klíči. Což má tu velkou výhodu, že updates a záplaty systémů jsou okamžité, nezávislé na výrobci TV, který na záplatování děr a odstraňování chyb v již prodaných kusech nemá žádný zájem – chce prodat novější TV.

    Další důležitá výhoda je, že Vám nikdo nemůže zdálky koukat do obýváku a poslouchat, přes „smartTV“ kamerku a mikrofony, což dělá NSA/CIA/BND/MI5/BIS/… a kdokoliv další, kdo není úplný dement a koukne se na internet na exploity k těmto krámům – jsou dostupné pro každého, kdo tomu věnuje určitý minimální čas a energii.

    Minulý rok v létě jsem v rámci jednoho projektu uspořádal s kolegy a jejich přítelkyněmi/ženami on-line společenskou oslavu dokončení projektu, jakýsi „distribuovaný mejdan“, probíhalo to na třech kontinentech, asi 60-100 lidí. Přes on-line video/audio spojení. Když se to v průběhu oslavy s množstvím vypitého chlastu očekávaným způsobem zvrhlo, jedna dosud neidentifikovaná skupina vtipálků hackla „smartTV“ neoblíbeného kolegy a pouštěli všem ostatním video/audio z jejich obýváku, několik dní, než se to dotyční dozvěděli. Bylo to jak „Osbournovi“ (TV reality šou z domácnosti Ozzyho Osbourna) v necenzurované verzi, včetně poněkud úchylného domácího porna on-line.
    😀

    Ale zpět k 15. březnu: co mě osobně vytočilo, jsou prohlášení některých našich politických figurek, i takových, které se v poslední době stavějí do jakýchsi „národních pozic“ (bezpochyby falešně). Již neopoužívají termín „okupace“, ale lživý „obsazení“, jakoby šlo o pouhý administrativní a politický úkon, prostě nějaký politický převrat, nic zvláštního. Což zajisté není pravda, je to všechno ostatní než pravda. Od první chvíle docházelo k vraždění našich lidí, k zatýkání, odvlékání všech nepřátel hitlerovského režimu do koncentráků a na popraviště. Hanba všem těmto zmrdům!

    To se mi líbí

  17. blbíš napsal:

    sou jistý hranice, kchodle, který nepřestoupí ani idiot a to i v případě nějaký oblíbenosti či neoblíbenosti kolegy – můj názor

    – a že třeba:
    NSA/CIA/BND/MI5/BIS/…
    pravda, dnes už se nedivím vůbec ničemu, prostě sme tam, kde sme 😦

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      S tím plně souhlasím, však jsem také tu partičku kreténů hned vyrazil, nedostanou prémie za včasné dokončení projektu – každý přišel o cca 350 tisíc korun v přepočtu – a do dalších projektů mají stopku, navíc jsem to rozhlásil mezi všechny ostatní (tyhle kazišuky do ničeho nebrat, jelikož ničí tým a jsou hrozbou, protože nemají žádné morální zásady a jsou schopni vykrást třeba servery projektu a prodat data konkurenci, pokud jim to něco vynese).

      Sice chvilku pořvávali, ale když jsem řekl, že jestli se jim to nelíbí, zapojím policii a mohou za to jít třeba také na pár let do kriminálu a platit milionové náhrady postiženým, tak ztichli. U nás se to tak nebere, ale třeba v USA by se mohli jít rovnou zastřelit.

      Nemohu to dát najevo oficiálně, takže „neidentifikovaná skupina“. Oficiálně jsem je vyrazil a sebral jim prachy (jejich podíly jsem rozdělil mezi ostatní) kvůli jejich rozeštvávání týmu, které jsem jim několikrát písemně vytýkal, bylo to vše dokumentováno v mailech (BTW, to je další důvod, proč normálně zakazuji o projektech jednat telefonicky/audio/video/chatem, vše se musí řešit jen šifrovanými a elektronicky podepsanými maily, pak je viník jasný).

      Co mě samozřejmě nadzvedlo ještě více, že nikdo z ostatních lidí to postiženým okamžitě nesdělil a nezastavil. Osobně jsem se o tom dozvěděl až poslední.

      Pochopitelně, byli to mlamojové (mlamoidy neberu), pubertálně nadšení z toho mála, co v tomto oboru umí. Normálnímu expertovi, který má takové věci v malíku, by taková věc ani nepřišla na mysl – ví, že to jde a ví jak.

      Na stáhnutí si pár exploitů z netu a napsání několika polodementních skritptů (v Pythonu, Ruby, PHP, JavaScriptu, …) nemusíte být expert, to zvládne i moje nejstarší dcerka. Stačí být v té ICT komunitě, takže se dozvíte, kde takové věci na síti hledat, případně ani to ne, stačí si koupit příslušnou knížku, kde je návod jak pro idioty (dnes spíše zadarmo stáhnout upirátěnou verzi). Takže na celý ten krutohustý „hackerský trik“ stačí umět číst anglicky a chvíli sedět u počítače. To zvládne i cvičená opice.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        aspoň že tak, já jsem zvyklej dělat na podání si ruky a držení slova, na tohle sem už starej, ale uklidnil ste mě.

        Mně na tom Vašem povídání o těch praktikách docela výrazně vadil ten smějící se smajlík, asi tak nějak bych to vysvětlil!

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          du spát, je už moc hodin, práce se moc nezadařila, no nic, dneska je taky den

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Dnes jsou lidé zhovadilí, protože zhovadilost je často odměňována. Mladí z toho ještě navíc často nemají rozum a páchají takové věci zcela bez uvažování – nejsou v tomto směru dospělí kolikrát ani ve třiceti.

          Dělají to hlavně Amíci, tyhle zkurvenosti (i ve výše uvedeném případě to tak bylo, sice to byli Amíci převážně žijící v Evropě, dokonce i v ČR, ale „bylo to v nich“). Protože jsou přesvědčeni o své nadřazenosti a nepostižitelnosti, navíc to v nich ten jejich fašistický režim cíleně pěstuje. Konkurent či dokonce obchodní partner je schopen podstrčit vám při návštěvě firmy pod stůl odposlech nebo nasadit do firmy „krtka“ jako zaměstnance. Nebo si objednat partu mlátiček a nechat seřezat na ulici vašeho špičkového člověka, aby zamezil dokončení práce. Nebo si objednají bandu, která hodí vašemu hlavnímu programátorovi při obědě do pití LSD, takže je z toho na týdny totálně mimo. Jsou to magoři.

          Stačí se podívat na jakýkoliv praštěný film nebo knížku z poslední doby – takových „receptů“ tam najdete mraky. Lidé jsou na to „kulturně programovaní“. Proto vnímám jako potenciálně nebezpečné všechny, o kterých se dozvím, že čumí na ty „současné televizní seriály“, dělám si u nich puntík, je to rizikový faktor.

          Jde kolikrát o značné peníze a profesionální pověst, takže je nutno být opatrný, vysoce předvídavý až paranoidní. Ona „průmyslová špionáž“ už není jen záležitostí států, tyhle odporné zvyky dolezly i na úroveň malý firem a zakázek (malých ve smyslu pár mega Kč). Ceny „špionážních pomůcek“ jak z bondovek značně klesly, takže se široce používají.

          Nakonec, kdysi jsem na protiopatření proti takovým věcem měl s kolegy i jednu firmu, možná jsem o tom už něco psal. Sice jsme se primárně zabývali hlavně bezpečností sítí a serverů čistě z ICT hlediska, ale tohle je silně navazující oblast, protože pokud nejsou sítě a počítače zabezpečeny fyzicky, aby se k nim nedostal někdo nepovolaný, jsou ostatní opatření neúčinná. To samé se týká i pracovníků, tam je často opomíjené slabé místo. Stačí šikovná a krásná slečna, které nevadí roztáhnout nohy do praku komukoliv a je po přístupových klíčích – zaměstnávali jsme jednu takovou jako kontraagentku, případně v rámci služeb a penetračního testování klientů. Ta uspěla skoro vždy, jednak byla moc krásná a mazaná a jednak si uměla vyhlédnout „nejslabší kus“.

          Smějící smajlík tam byl proto, že přes všechno to hnusné mi to připadá směšné. Hlavně tedy to, že si někdo koupí do obýváku takový krám s kamerou a mikrofonem, přesně jako z Orwellových 1984, a to dokonce dobrovolně a ještě za to dává nemalé peníze. V 1984 byla taková televize povinná a její sabotování byl vážný zločin.

          Sice máme kamery na noteboocích a smartfounech, ale ty jsou v činnosti jen pracovně nebo někde odložené – nečumí celé dny do pokoje. Lepší notesy mají na kameru mechanickou záklopku; hodně lidí tam dává lepící pásku, pokud to notes nemá. Zkrátka, kdo má takovou věc – nebo Xbox/PS4 s kamerami – v obýváku, měl by mít podle mého sníženou odpovědnost k právním úkonům.

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Tiež som mal rozpačitý dojem kvôli tomu smajlíkovi, ako priateľ blbíš, ale týmto preslovom ste to uviedli na pravú mieru. Za tú averziu k moderným seriálom – veľké plus.

            To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Uff, uff.
      Islamisti gumují hlavy docela veřejně. To by mě zajímalo, kdo přesně dovoluje takovou kozomrdnou propagandu publikovat.

      To se mi líbí

  18. čtenář napsal:

    dnes je tady smutno,tak si zazpíváme

    To se mi líbí

  19. blbíš napsal:

    Vůbec to nechápu. Tohle je i na mě přespříliš a zrovna v den toho smutného výročí, po kterém v listopadu odvlekli mého tátu z kolejí na Letné do koncentráku Sachsenhausen!

    Místo abychom se více tolerovali a semkli, abychom uměli čelit vzrůstajícímu tlaku na nás samotné, tak se tady sprostě napadáme. Hlavně, že víme, jak se mají chovat ti druzí … je mi z toho moc smutno.

    Přeji každému vše nejlepší, buďte v životě šťastni a ať se vám vše daří a … a snad někdy v lepších časech nashledanou, blbíš.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Souhlasím jen si dovolím připomenout slova následníka rodinného klanu Bendových :
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Marek-Benda-Lide-se-u-nas-maji-dobre-podivejte-se-do-nakupnich-center-Nemyslim-ze-u-nas-mame-nizke-platy-479744
      To až konečmně lůza pochopí, jak se jim tento synek chechtá přímo do obličeje, tak potom možná i pochopí proč byla ta plánovaná a přesně řízená církevní restituce naprosto nazadržitelná.
      Pochopí že Babišův karusel je úplné Ho**o proti tomu jak se dá otáčet bubínkem revolveru a další současné církevní kroky.
      Proto prosím přečtěte si Marka Bendu bez jakýchkoli předsudků a pokuste se pochopit jak cíleně a s naprostým nadhledem se nám ten synek chechtá přímo do xich** .
      Tento církví vygenerovaný klon svého otce, je v našich poměrech naprosto politicky nesmrtelný pokud všichni nepochopí, kde je achilova pata takovýchto církevních klonů tak pokračování dalších celoevropských církevních machinací nikdy neskončí.

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      no to je dnes deň… tak vás budem čakať…

      To se mi líbí

  20. čtenář napsal:

    jste spokojená kočko?

    provokujete,následně se radujete z toho že je na vás vonrammstein sprostý a nyní kvůli té vaší debilní přestřelce kterou jste ale vyprovokovala vy odchází člověk kterého mám nejraději.

    To se mi líbí

    • Laco G. Mlynář napsal:

      Čtenáři,
      gentleman se nenechá vyprovokovat, gentleman nepoužívá sprosté výrazivo.
      Tak bych ten kanalizační kal na těchto stránkách dnes viděl já.

      To se mi líbí

      • Antimon napsal:

        Naprosto s Vámi souhlasím. Je mně z toho smutno, že pán místního dominia to ještě obhajuje. Ne, tomu nerozumím. Ať je za nickem „kočka šklíba“ kdokoliv (nomen omen?), nikoho to neopravňuje být sprostý. Zvláště, když si zakládá na tom, jaký je dobrý katolík. Tomu už nerozumím vůbec. Ale pravda nemusím sem chodit …..

        To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Gentleman se chová slušně k lidem, kteří si to svým chováním zaslouží. Naproti tomu obvykle nevyká dobytku a když se mu nějaký zvíře připlete pod nohy, bez přemýšlení ho odkopne Když se Vám na kotník pověsí nepříčetnej krysařík, taky mu nebudete zdlouhavě vysvětlovat, že z Vašeho hlediska to není úplně správný. Prostě ho popadnete a zahodíte. Pokud máte smysl pro praktičnost, tak ho jedním dupnutím srovnáte s terénem . Při svý inteligenci byste si taky mohl všimnout, že k nikomu jinýmu se takhle nechovám. Proč asi?

        To se mi líbí

    • tata napsal:

      To je hodně mimo ČTENÁŘI……..

      To se mi líbí

  21. čtenář napsal:

    tato,
    já bych mimo zůstal kdyby se nezačalo s kritizováním pana Bavora.
    tím že HODNĚ klesnu nejenom u vás ale i u dalších přítomných jsem si byl jistý ještě před tím než jsem to odeslal.

    každý kdo zná vonrammsteina delší dobu ví,že bude mluvit „otevřeně“,sprostě a hulvátsky,ať se jedná o kohokoliv,on si na žádného gentlemana nehraje a jeho otevřenost je pro mě daleko přijatelnější než náznaky kde to diskutující namísto jasným slov napíše třeba takto

    „tak jste … nevím jak to nazvat.“

    ne že by to on neuměl,uměl by kočce sprostě vynadat v takových jinotajích,že by ani ona sama nepoznala že jí je nadáváno,ale prostě to nedělá.

    no prostě,kočka vždy musí mít nějaký cíl,to je známá věc už několik let,od Faustova Ticha počínaje přes Kosu až sem.když nemá cíl asi není spokojená,co já vím.

    To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Vážení spolustolovníci/ce. Přiznám se (už asi opakovaně), že vstupuju do internetový diskuse jen velmi nerad a proto řídce, protože raději vidím oči partnera v diskusi a ještě radši ho mám na dosah. Toho, co se tu děje je mi moc líto, protože po odchodu z nejmenovanýho blogu jsem na doporučení přátel navázal spolupráci (a tak to doslova chápu) s páně Bavorovou hodovní síní. Přiznám se, že jsem si dosud docela chrochtal, maje za to, že jsem ve společnosti lidí namnoze chytřejších než jsem já… To, co se tu dnes odehrává, se mi zkrátka nelíbí. Je sice pravda, že to nemusím číst, ale pak bych nesměl ani začínat číst ohlasy na vylepený materiály – to dost dobře nejde … Takže nám všem přeju více vzájemný úcty …jinak to půjde do prdele, což by si nepochybně mnozí i přáli, na rozdíl od mojí nepatrnosti.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Ve vší úctě jen znovu to,co jsem napsal výše Lacovi:
        Ano, mluvím a píšu sprostě. Sám za sebe. Ale nikdy nikoho nenapadám vulgárně, pokud si to nevykoleduje. kš se už do mě takhle sere nějakých deset let. Prostě mi došla trpělivost a řekl jsem konečně na plnou hubu, co jsem už dlouho chtěl. I s tím rizikem, že tu dostanu ban. Prostě mi to stálo za to. Pan domácí má naštěstí soudnost a vnímá v souvislostech, co pochází z čeho.
        Na nikoho jinýho tu sprostej nejsem a každej si to může snadno ověřit.
        A kurva domluvil jsem.

        To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Asi nedostatek sexu.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.