Opět tržby aneb Černá hodinka


Rozhodl jsem se opět píchnout do vosích hnízd. Dvěma drobnými poznámkami.

Statistiky uvádějí, že se v prvních měsících roku výrazně zvedly mzdy ve stravování a v ubytování. Tedy v oborech, které jako první zavedly EET. Konspirační teorie mi napovídá, že zavedením EET byli zaměstnavatelé nuceni přiznat skutečné mzdy svým zaměstnancům, protože už nezbývají „černé“ peníze. Ale samozřejmě, že je to konspirační teorie.

Jedna moje známá kosmetička prohlásila, že musí rychle provést ještě některé úpravy na domku, protože příští rok už z EET tolik neušetří.

Ale jinak je EET útokem na poctivé živnostníky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

107 reakcí na Opět tržby aneb Černá hodinka

  1. čtenář napsal:

    ti živnostníci jsou snad padlí na hlavu.
    vláda od ledna zvýší minimální mzdu a ti pitomci snad poslechli a ty mzdy zvýšili.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Tohle už jsme tu myslím probírali – všechny větší hospody a hotely, kde nebylo možné, aby kasu držel výhradně majitel, buďto už zkrachovaly, nebo už důkladnou evidenci všeho možného dávno měly zavedenou, včetně napojení na sklad a účetnictví – jen se nic nikam dálkově žádnému úřadu nehlásilo. Oficiální platová úroveň v pohostinství přitom standardně počítala s existencí dýška. Dokud nebude spropitné povinně součástí účtenky, nebudou přijímány pouze platební karty a platba v hotovosti nebude prohlášena za nezákonnou, nic se na tom ani nezmění.

      To se mi líbí

  2. bob napsal:

    Já jsem asi natvrdlý. To už nebude jako dřív, že se mě zeptají, jestli to chci s účtenkou nebo bez? :-))
    A potom je mi líto těch malých vesnických hospod.
    Nevím, jak s tržištěmi, tam bych se na to asi vykašlal nebo bych to řešil paušálem.
    Zákaz kouření a EET je pro ně smrtelná kombinace…
    Jinak (a to myslím vážně) jsem pro EET.

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      zákaz kouření a EET není ještě ta pravá smrtelná kombinace,ta přijde až po několika letech.
      v Chorvatsku,kde sazbu DPH,kterou při zavedení EET snížili na 10% nyní v rámci daňové reformy opět zvýší na původních 25%.

      asi podle vzorce čím více EET tím více vybraných daní čím více vybraných daní tím vyšší DPH.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Tipoval bych, že nastala pasivní rezistence, v celonárodní spiklenecké shodě, takže vybrali daleko méně než předtím. Tudíž, aby schodek výběru vyrovnali, museli zvednout sazby.

        To se mi líbí

  3. Hudec napsal:

    Ale ne. U nás v městysi, kde mě znají (a to je leckdes), tak si jen očima potvrdíme – žádná EET účtenka. Beze slov. Tak to bude fungovat dál.
    Zápletka není v tom, že se mají platit daně. To je v pořádku.
    Odpor vyvolávají v podstatě jen dvě věci:
    1. Platí to opravdu pro každého? Sám nejvyšší daňař se v tom nějak plácá, někerý lidi řikaj….. A velké firmy? Ech, darmo mluvit….
    2. Jak se s těmi daněmi potom nakládá.
    To vyvolává takový možná trochu legrační partyzánský odpor. I já to dělám na just, nikoliv z nějakého principu. Nechal jsem extchyni upravit záchod a koupelnu. Známým instalatérem. Hádejte, zda s účtem…. Nechal jsem vyklidit a upravit k prodeji další/jiný byt. Vymalovat a tak dále. Hádejte, zda s účtenkou.
    Prostě taková ta moderní válka. Nerovnovážná, nebo jak jí to řikaj.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Přesně tak, pokud jsem si všiml, dělá to tak skoro každý.
      Tichá domluva.

      Co říkáte tomu euhnijnímu hlasování o kvérech? Sice se to dalo čekat, ale je vážně síla, jak to provedli. Bez pozměňovacích návrhů, pěkně v předtermínu, aby protesty neměly žádný smysl. Hezky nacisticky zákeřně, pravá „germánská lest“.

      Dokonce úplně kašlou na to, jak to povzbudí proti-euhnijní strany a jak se s tím popasují současně vládnoucí kolaborantské slibotechny, jako jsou třeba naši milí socani. Ve volebním roce, těsně před důležitými volbami v Holandsku, Francii, … Nejspíš si říkají, že volby do národních parlamentů stejně už nemají žádný smysl, když zákony určují od zeleného stolu s pouze formálním schválením euhnijním pseudo-parlamentem. Úplné jakobínské Direktorium.

      Sice na Západě jsou již dávno odzbrojeni, více či méně, včetně kapesních nožů, vzduchovek a pepřáků, ale stejně… Jsem zvědavý na reakce našich prolhaných tlučhubů, a také na reakci zádumčivých Finů, protože u nich je vlastnictví dlouhých zbraní, civilních variant útočných pušek a snajperek, součástí branného systému a výcviku.

      Sice se v této fázi jedná „jen“ o dlouhé zásobníky a sklopky, ale stejně… Alespoň co zatím problesklo, možná je tam toho hrozného více, ještě jsem neměl čas číst přímo ten hnus z Brusele. Naštěstí má Sa58/CZC858/… pažbu snadno a rychle výměnnou, takže to reálný problém není, no a zásobníků… těch je mezi lidmi miliony. Kromě toho jsou výrobně nenáročné.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Vložil jsem nějaký odkazy vedle do komunistickýho školství.

        To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Budeme muset omezit/zamezit v rámci diskuse informace o tom, jak se zachováme. Mohlo by to být, při dnešním fízlování, později použito jako důkazní materiál.
        Jako další krok očekávám omezení nákupu munice. Bude třeba se předzásobit.
        Mám o tom dva jízlivé „vtipy“, které ale vlastně ani nejsou vtipy. Ten první je převzatý:
        Viděl jsem film o zemi, kde měly zbraně jen armáda a policie. Jmenoval se Schindlerův seznam….
        A na ten druhý jsem přišel sám:
        Náš stát zajistí sám naši bezpečnost? A kdo tomu má věřit, když si nedokáže poradit ani s divočáky?
        Tož tak nějak.
        Nakoupit munici a doplnit arsenál o nějaký výkonný revolver (ten nemám) – není to „automat“ a tak by mohl vydržet o něco déle.
        Dál jsem (možná jsem to tu už psal) zakoupil sadu triček s nápisem „Molon labe“ (řeckou alfabetou) + nějakým symbolem starořecké přilby a vybavil jimi nejen sebe, ale i svého kamaráda ve zbrani.
        Váže se to na známou historku kterak Leonidas přivedl svých 300 Sparťanů do Thermopyl a Xerxes mu vzkázal, aby odevzdali zbraně (= kapitulovali). Leonidas mu vskutku lakonicky vzkázal: „Molon labe“ – „Přijď si pro ně“.
        Já ovšem budu aplikovat transformovanou podobu hesla podle názvu filmu „Chyť mě, když to dokážeš“. Jistě si to vyložíte správně. Jak je psáno v Cimrmanech – Hledej, šmudlo, hledej…

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Je jasný, jak se zachováme. Stejně tak je jasný, že si nás tady čte fízl.
          Aplikace toho novýho paskvilu-pokud jako stát nepodáme žalobu nebo nezaplatíme výpalný za nesplnění-potrvá nejméně rok. To je dost času. Teď kupuju motorku, takže investice do zbraní musí trochu počkat, ale rok je dlouhá doba. a pak… Mad Max! 😀

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            No, to by spíš chtělo nějakou krátkou brokovnici, ne?

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Vzal jste mi to z úst: kamarád Harleista (jeden ze zakládajících členů Harley klubu v ČR) měl nádherného Harleye z roku 1945, parkoval ho doma u postele a jelikož bydlel v přízemí, vyjížděl občas na spanilé jízdy přímo z obýváku. Svého času splašil starou šestnácku brokovnici a hbitě z ní udělal luparu, k tomu si vyrobil nádherný kožený holster připevněný k nádrži a používal to na Harleyi jako poboční zbraň. To bylo číslo, ten chlap!
              Byla s ním strašná sranda.

              Bohužel již zemřel, jsem zvědav, co by říkal dnešním událostem.

              To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Pořídil by si ještě jednu na druhou stranu.

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Levou stranu motorky měl rezervovanou pro nosič RPG-75 nebo osmdesátky minometu. Ještě měl k tomu sajdku, k ní si vyrobil kopii originálního držáku na kulomet MG42. Byla to samozřejmě jen legrace a provokace, čirá zábava.

                Už asi před 10-15 lety vykládal, že „trénuje na východní frontu“, chodil v zimě v kraťasech a sandálech. Byl pochopitelně milovníkem skutečné svobody a demokracie, ale z legrace si hrál na esesáka, chodil dost často v maskovací bundě Waffen-SS a kamarády oslovoval oberstumbamführere, provokoval sluníčkáře a havloidy, ti z něj padali do vrtule. Parodoval tu dnešní „svobodu a demokracii“ – dost jasně už před lety viděl, kam to spěje.

                Ohledně MadMaxe byste určitě našli společnou řeč, to bylo jeho oblíbené.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Moc by se mi líbil. Škoda 😦

                To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Jen jako zálohu. Tu Bajkalku mi prodali před nosem, o jeden pitomej den. Primárně krátkej, lehce přenosnej automat. Minulej tejden jsem držel v ruce Evo3-je to nádherný, ale moc velký. Vidím to na H-K MP5. Kolimátor, tlumič. Nebo něco podobnýho.

              To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                HKáčko MP5ka, ta nejmenší, mi přijde jako divná kombinace „příliš velké“ pistole s neúčinně krátkým samopalem. Takový kočkopes, asi pěkný na vychloubání se v baru nebo pro policejní akce, kde se jedná především o odstrašující účinek a krycí (krysí) palbu, ale na skutečný boj se mi to jeví dost pofidérní. Dobrý kvér do filmu. Nebo pro speciální síly, na nějaké akce typu „legální vražda“, s tlumičem a značnou přesilou, informační převahou a skoro 100%-ní jistotou úspěchu – v takové situaci by „cíl“ mohli i umlátit klackem, nepotřebovali by k tomu tuto divadelní „přerostlou pistolku“.

                Pro boj v „samopalovém“ stylu na krátkou vzdálenost – do 100 metrů – je moc malý, brzy se zahřeje, že nepůjde udržet. Zkuste z toho na střelnici vysmažit 300 nábojů rychle po sobě… ale předem si pořiďte nomexové termoizolační rukavice s čedičovou plstí. A termoizolační chránič bundy, aby jste při následném přemístění se zavěšenou zbraní ještě nakonec neuhořel, to by bylo trapné.

                Také je nutno vzít v úvahu, že na střet s větším množstvím ozbrojených útočníků je to „plivátko“, v 9×19 to nemá žádnou průbojnost (ani s P+ municí), zastaví to každá dnešní vesta. I průstřelnost dnešních tenkoplechových aut je pro 9×19 nevalná. Je to prostě policejní ráže, vymyšlená na to, aby to neprostřelilo „sprostého obviněného“ a nezabilo další tři lidi za ním. Náckové to používali sice v ERMA samopalech (chybně zvaných Schmeisery), ale ti měli munici s kaleným ocelovým jádrem, která je skoro nesehnatelná, v civilních podmínkách. A i tak mnohdy raději používali ruské kořistní samopaly s 7.62×25 Tokarev ráží, které prostřelily mnohem více, létalo to dále a přesněji.

                Pokud malý samopal, líbí se mi české EVO, jaké má pan Hudec, to je přiměřeně velké, takže to je více odstrašující a navíc se s tím dá i někdo praštit po makovici, když na to přijde. Není to tak malé a i tepelná kapacita/chladící povrch bude o něco větší. Je to chytře zvolený kompromis, dost velké, aby to šlo opravdu používat jako samopal, ale dost malé, aby se to dalo nosit „skrytě“ pod kabátem nebo velkou bundou.

                Schválně se koukněte na různé propagační materiály, kde ukazují nejmenší MP5-ky ověšené vší tou „bižutérií“, to je úplně směšné. S tím bych se bál i zakopnout, že z toho půlka věcí uletí a ta druhá půlka se rozbije.

                Rozhoduje samozřejmě praxe: v konfliktech, které by mohly nastat, čemuž se nejvíce podobají boje v Iráku po roce 2005, kdy tam začalo regulérní celoplošné povstání, se nejvíce osvědčily různé samo-domo úpravy „velkých“ útočných automatických pušek, často jsou používány československé Sa58, se zkrácenou hlavní a velkokapacitním (ruským) bubnovým zásobníkem. Protože se snadno nosí a přitom mají velký účinek, dostatečnou průbojnost proti autům a lehkým neprůstřelným vestám. Pro úplně skryté nošení a jako záložní kvér pak Glocky s výměnou spoušťového ústrojí na automatický režim (taková ta „kostička“ na konci závěru). Nebo jiné klasické pistole v „plnotučné“ služební velikosti (G17, CZ75, Beretta FS92) v automatickém provedení, případně s delším zásobníkem.

                Proto ostatně vznikly zbraně typu PDW (Personal Defence Weapon), což jsou malé samopaly ve speciální extra průbojné a účinné ráži. Populární a „výborně fungující“ je třeba „Fena“ FN P90. Ta má speciální ráži 5.7 mm, lahvicovité nábojnice a vysokou úsťovou rychlost, vysokou průbojnost. Prostřelí to auto a zabije protivníka za ním či běžnou civilní neprůstřelnou vestu. Nebo horší kevlarovou helmu. Dělají k tomu i pistoli na stejnou munici, ta se jmenuje prostě „Pět sedm“.

                Podobných PDW konceptů je více – co je důležité, v reálném proti-povstaleckém boji, ochraně osob, konvojů, domovů, základen, boji ve městě, … se ukázaly stávající policejní samopaly k ničemu. PDW nebo krátké verze útočných pušek, to je závěr celé té otázky z praxe.

                Je to samozřejmě jen můj názor, ale nevyznávám ho sám, pokud vím.

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Takže osobně bych preferoval české EVO, případně nějakou civilní variantu Sa58 v krátké verzi, ale pořád na účinný náboj 7.62×39. Koukal jsem, že GunExpert začal nedávno něco takového prodávat – ale u nich je vše dost drahé.

                Sa58 se k těmto úpravám využívá často, jak jsem ostatně psal již výše, protože i v plné verzi je to jedna z nejlepších, nejlehčích a nejkratších útočných pušek na světě. Navíc je přes svou subtilnost bytelná (až na kryt pružin závěru, tím se nikdo mlátit po hlavě nesmí, jinak se to prohne a už si nevystřelíte), odolná proti špíně a opotřebení.

                Pokud by skutečně k ostrému použití došlo, budeme jistě stát na straně našeho státu a zákona, tudíž je výhodou se orientovat na domácí zdroje. Kromě toho, munice 7.62×39 je všude dost a bude i do budoucna široce dostupná.

                Zajímavé jsou také ruské zbraně v ráži 9×39 (vlastně roztažená hilzna náboje 7.62×39 s 9 mm těžkou průbojnou střelou), což je dost ideální, protože to má účinek PDW co se týče průbojnosti, ale zároveň výhody samopalu, protože jsou do toho i vysoce průbojné podzvukové náboje a lze k tomu dát fungující tlumič. Příkladem je třeba ruský „Vintorez“. Jenže taková věc je u nás obtížně provozovatelná, navíc munice je drahá, jelikož dovozová a je jí málo. Rusáci v téhle ráži dělají jednak samopaly pro speciální síly, s delší hlavní a integrovaným tlumičem kolem hlavně po celé délce, s nočním viděním, jednak „malé“ krátké samopaly pro obranu, spadající do PDW kategorie.

                V otevřených zdrojích lze dohledat např. zážitky našich lidí v Iráku i jinde, kde pro ochranu našich ústavních činitelů nebo různých průmyslových dodávek si i naše policie, civilní i vojenská, nakonec nakoupila belgické FN P90. Protože stávající HKáčka se ukázaly v podmínkách skutečného boje na blízko k ničemu. Penetrace nepřůstřelných vest a přileb, lehce pancéřovaných aut, … je značná a policejní ráže 9×19 přestala stačit.

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Penetrace ve smyslu proniknutí (mezi zločince), spíše by se hodilo slovo proliferace, aby to bylo úplně jasné.
                (pozn. překladatel do obecné češtiny 🙂 )

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Je to děsně dlouhý a já mám málo času. Buď Vám stihnu dole odpovědět večer, nebo zítra.

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Jasně, také jsem se ještě nedohrabal k nalezení těch CNC programů a výkresů. Ale vedu to v patrnosti, brzy se k tomu dostanu.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                V pohodě, budu rád a na příjmu. Tady asi ne, díky kundě špíně budu mít zřejmě přístup zapovězen. Tak mail.

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                OK.
                Doufám, že budete pokračovat zde u pana Bavora, nakonec rozepře nejsou nepřekonatelné (pokud si vzpomínám, vzájemně jsme se před nedávnem poslali do prdele 🙂 ).

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Pochybuju. I kdyby mě pan domácí náhodou nezabanoval, mám pramálo chuti sedět v jedný hodovní síni s kusem hovna, který se mi furt snaží nastěhovat do talíře.

                To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                tak kočka,když se jedná o vás,je bleskurychlá jako černá mamba,to jo,ale rozhodně není tak jedovatá,aby tím svým prskáním někoho otrávila.

                To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Přesně tak. V zájmu zachování vlastního zadku je nutná autocenzura.

          Sice ji víceméně všichni praktikujeme již dávno, ale v nové „liberální demokracii“ (jak praví klasik, každá demokracie s adjektivem je ve skutečnosti diktaturou) je nutno zapomenout i na nevinné blábolení a zábavné „umělecké“ citace z vydaných a schválených knih, protože sledovací orgán je poněkud přiblblý a nemá základní znalosti, takže i žertovná poznámka (z Jirotkova Saturnina) o lití vody do kyseliny („Ví Bůh“) může být vyhodnocena jako terorismus ve stádiu přípravy.

          Tak tak.

          Takové tričko je skvělý nápad. Zmínil jsem se o tomto citátu neopatrně před časem doma (viník jste samozřejmě Vy, který toto téma vnesl do hodovní síně pana z Bavorů 🙂 ) a naše dospívající blondýnečka hned zneužila pár těch speciálních barevných nažehlovacích papírů do lejzrovky a vyrobila si tričko sama od sebe, prý ta řecká hatmatilka vypadá nádherně. Což je fakt, je to krásné! Aby pozlobila maminku (a mě, po rodičovských promluvách o uvážlivosti v otázkách sexu) vyzdobila si s tím nápisem i jedny kalhotky (Molon labe je doslova „přijď vezmi“, vskutku lakonické). Okamžitě byly zabaveny, to je jasné.
          🙂

          Důležité je, nejít proti systému přímo – to je stupidní boj, kdy je prohra jasná, bláznivá sebevražda. Být součástí systému, legálně a prověřeně, a čerpat z toho výhody, dokud nějaké jsou. Výhody legality jsou veliké a je pitomost se jich zříkat. Nejsme v dementním filmu o pirátech pro osmileté kluky, ale v realitě.

          Bohužel je doba, kdy zábavné chvástavé kecy „od táborových ohňů“, které člověk říká nebo píše jen jako podobenství a vůbec je nemyslí reálně, mohou být reálně chápány kýmsi nebo čímsi (počítačovými programy pro behaviorální vyhodnocování) bez mozku, vzdělání, imaginace, slušnosti, charakteru, odpovědnosti, … ve zběsilém hledání obětního beránka.

          To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          🙂

          To se mi líbí

  4. kchodl napsal:

    Přijde mi, jako byste diskuse zde u Vás ohledně EET snad ani nečetl. EET není žádným útokem na nikoho, je to pouze počítačový systém ohledně evidence plateb v hotovosti, nic více.

    Pokud tedy zopakuji všechno znovu, tak problém leží úplně jinde – v obrovském zdanění práce a v totální chudobě; v poklesu reálných mezd, který nedovoluje většině obyvatelstva platit legálně zdaněné a provozované služby. Také v obrovském nárustu všech povinných administrativních nákladů a buzerací snad v každém směru, který dělá legální malé podnikání neekonomickým. Není dost bohatých zákazníků, kteří si mohou dovolit platit všechny nafouklé náklady a povinnosti. EET je v tom jen třešinka na dortu.

    Nebude trvat dlouho a začne se to obcházet, na straně podnikatelů i na straně státu – protože uplatňování kontrol a likvidačních pokut, jak jsou nastaveny, by skončilo rozvratem služeb. Nicméně EET za nic nemůže – jen zviditelnila faktický hrůzný stav ekonomiky a panující chudoby.

    To se mi líbí

  5. vittta napsal:

    Ta známá kosmetička moc vtipné kaše asi nejedla.
    Ona ušetří pořád stejně, ale vaše paní zaplatí za její služby více.
    Takže méně ušetříte nakonec vy, Pane Bavore.
    I kdyby byla úúúplně blbá, tak si všimne, že klíďo může zdražit, tím spíše, že jí ubude konkurence.
    Je zde ale i druhá možnost, že jí ubude konkurence jen zdánlivě.
    Kosmetičky sice podnikat přestanou, ale budou kosmetičit na černo.
    Takže zdražit moci nebude.
    Jenže….pak bude praktická funkce EET poněkud…diskutabilní.

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Mno…
      Pacienti jsou bílí, na postižené (bílé) děti se sbírají víčka , lidé bez údů přicházejí o stupně invalidity….podle mě to hoax není.
      Ale s EET to souvisí.
      Již příští rok, vyjma nových hasičských vozů, postavených hospiců a nemocnic, zvýšených důchodů atd..atd..atd.. dojde i k zlepšní služeb ve zdravotnictví.
      Takže-hlavu vzhůru!

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        tak tohle byla ta nejblbější reakce, jakou mohl kdo napsat.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Vy jste ale založil poněkud ironické téma, Pane Bavore a to konkrétně o EET.
          Že jste jako měl pravdu a že ty kosmetičky fakt kradou a že EET je útokem na poctivé živnostníky.
          Tam to chtělo mimochodem uvozovky.
          Proč mi vyčítáte, že jsem vstoupil stejným krokem?
          Vy přece víte, že to hoax není, že tyhle potíže jsou, a že našince se nikdo nezastane.
          Že tyhle služby dělají leckdy obětavci a nadšenci, a že bez nich by nechali plno lidí bez uzardění zhebnout na chodníku.
          A že ti nadšenci ty prachy v obrovském úsilí nakonec vymámí, i když je to stojí pomalu vlastní zdraví.
          Bez takových lidí by se tenhle stát dávno zhroutil……

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Napsal jsem Kašlete na EET. Protože ten průser s leteckou záchrankou je prostě selhání některých úředníků jistého ministerstva, které navíc chystá skrytou privatizaci fakultních nemocnic. Tedy něco, kde nám jde o zdraví a životy. To ve své nenávisti k EET nechápete? To je přece daleko větší katastrofa. A kdybych v okamžiku, kdy jsem psal tu glossu znal toto, nikdy bych ji nenapsal. Jako jsem už nenapsal i jiné komenty. Prostě sice OT ale KATASTROFA!!!

            To se mi líbí

            • vittta napsal:

              No počkejte, větších katastrof než EET je tady víc.
              O tom jsme se přece asi týden hádali.
              Strana odpůrců EET právě tím argumentovala.
              Mezinárodní krupce, kolaborace poslanců, falšování státních zakázek, vyvádění obrovských zisků do zahraničí, nehorázné investiční pobídky, církevní restituce…atd..atd..atd…
              A strana příznivců EET si zakryla oči, zacpala uši, zatvrdila svá srdce, a radostně vítala EET jako spásu národního hospodářství a nástroj, který konečně zavede pořádek.
              Nyní Pane Bavore, máte EET a když budu zlomyslný, pak napíšu, že kosmetička konečně zaplatí nějakou tu pětku na daních víc (i když o tom osobně pochybuji) a svět se tím přiblížil zase k tomu lepšímu.
              Ve skutečnosti ale máme stejné zločiny jako dříve, a nové a nové grázloviny se vymýšlejí, a svět se nelepší pomocí EET a tržní prostředí se nerovná a stát se nestává spravedlivějším.
              Bez urážky Pane Bavore, musím zopakovat, co zde už napsal Kchodl.
              Vy jste ty diskuze ohledně EET snad vůbec nečetl…..

              To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        😀
        Těsně po tom se dá čekat nové zjevení Krista, Špagetové obludy, Elvise, prasata začnou létat a ekologisté stavět jaderné elektrárny. Plus další nepřístojnosti.

        To se mi líbí

    • oh napsal:

      To je natolik nebetyčná pitomost, že se velmi obávám, že to hoax nebude.
      I když je mi záhadou, jak se zrovna Primula k funkci na ministerstvu dostal, když pro řízení FN v Hradci Králové nebyl dostatečně košer.
      http://www.mzcr.cz/dokumenty/profprymula-namestkem-ministra-zdravotnictvi_13477_1.html
      http://www.zdravotnickydenik.cz/2016/06/konflikt-zajmu-reditele-prymuly-horsi-nez-se-na-prvni-pohled-zdalo/
      A jestli se pod ten dopis opravdu podepsal, pak by měl být okamžitě odstraněn ze zdravotnictví i se svým šéfem. Doživotně!

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Zde je to primitivně jednoduché.
      Za kolik létá DSA a proč létá tak draze když nelétá v noci a v každém počasí.
      Zde je nezbytné si připomenout proč v Plzni museli zemřít dva pacienti aby mohla znovu ale opravdu velmi omezeně 24 hodin denně opět létat Marečkova záchranka.
      Potom najednou i obyčejná lůza pochopí v čem je ten problém.
      “ Ministerstvo zdravotnictví vypíše soutěž na provozování letecké záchranné služby v dalších osmi letech. Ministři se však nyní přou o tom, jakou částku by měl stát zaplatit. Důvodem je fakt, že by stát mohl vítězi zaplatit ještě o 360 milionů korun více, než nyní platí dvěma firmám Alfa Helicopter a DSA, které v Česku záchranku na osmi místech pro stát zajišťují. Za předchozích osm let tyto společnosti zinkasují přes 3,9 miliardy korun a policie doteď zkoumá, zda tato zakázka nebyla předražená.“
      To nejpodstatnější co je nezbytné zabezpečit je, že armáda ani policie to dostat nesmí.
      Hlavně ne armáda protože by se nalétané hodiny ve službě mohly počítat v letvisu a spadaly by do výcviku a to je naprosto nepřípustné protože by to bylo o více jak 1/3 lacinější než současné německé společnosti.
      No uznejte, že to pomocí armády a policie prostě nepůjde, jinak by se Alfa Helicopter a DSA mohly doopravdy rozlobit.

      To se mi líbí

  6. vonrammstein napsal:

    „…se v prvních měsících roku výrazně zvedly mzdy ve stravování a v ubytování. Tedy v oborech, které jako první zavedly EET.“
    Ceny taky.

    To se mi líbí

  7. NavajaMM napsal:

    OT zo Sýrie:
    Daeš znovu útočil v Deir-az-Zor, kde bol odrazený:
    http://www.hlavnespravy.sk/utok-teroristov-pri-syrskom-deir-ez-zor-sa-skoncil-pod-palbou-vladneho-delostrelectva/930980
    Iránci oznámili, že východne od Deir-az-Zor následne pristálo niekoľko US vrtuľníkov a evakuovalo vodcov ISIL, ktorí neboli sýrskeho pôvodu:
    http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13951224001067

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Že by si hyperdemokratický USA dovolily etnickou selekci? Naprosto vyloučeno!!! Tak Vás už Putinovi propagandisti taky dostali 😦

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Títo nie sú Putinovi, napísal som zdroj – boli to Iránci. (Blbé, ale úplne všetko sa na Putina zhodiť nedá.)
        Je to správa trošku v inotaji, ale asi to viete a len ma skúšate. Nešlo o etnickú selekciu, odviezli tých, ktorí tam oficiálne nie sú a nikdy neboli. Tá akcia znamená, že už je na spadnutie prelomenie obkľúčenia, už aj Kurdi sa tam blížia zo severovýchodu.

        To se mi líbí

  8. Laco G. Mlynář napsal:

    Pokud jde o EET, její skutečný dopad bude vidět nejdříve tak za 6 měsíců. Ale je jasné, že Babiš silně šlápl na četná kuří oka, neboť po něm ti co přišli a přijdou o miliardy tvrdě jedou. Zajímavý článek dnes u Vlka. Je-li pravdivý a někdo se ho chytne, potom Babiš skončil.

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      Laco,
      prosím,já jsem také proti EET,ale nikoliv z důvodu,že bych přicházel o miliardy,ale z toho důvodu,že nám to zvýšilo náklady na provoz živnosti,živnosti kde nešlo zatajit tržby i kdyby člověk chtěl.

      každá stokoruna se počítá a zvýšené náklady o 8.000,- ročně není málo peněz.

      To se mi líbí

      • Jethro napsal:

        Ročně nebo při zavedení? Jestli platíte 8000,- ročně, tak jste … nevím jak to nazvat.
        Já EET pořídil za roční náklad 900,- Kč bez DPH s nulovou počáteční investicí.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          netušil jsem,že tu větu je nutno vysvětlovat.

          představte si to,že ano,roční zvýšení nákladů o 8.000,-
          bez započítání toho,že by se ta pokladna pokazila a potřebovala by opravu.

          že vy jste pořídil neznamená že já neumím násobit a sčítat.

          To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Pane Laco ten článek je pravdivý ale pan vlk je totálně mimo současnou realitu, on prostě nechápe současné politické rozložení sil v Česku.
      Bohužel zde se projevilo jeho odtržení od reality, on není schopen ani elementárního porovnání ohromné politické síly ANO tvořícího již podstatnou část státního aparátu, oproti zbytku totálně nejednotného a politicky rozeštvaného státního aparátu.Hnutí ANO v současnosti naprosto bez problémů diktuje jak armádě tak justici co smí a co nesmí.
      Neboli pro normální plebs přeloženo – > nebude li žalobce, nebude ani soudce a zde vězte že žalobce nebude.
      V této rebublice neexistuje žádná reálná síla, která by mohla v současnosti hnutí ANO ve volbách ohrozit.
      Propracovaná technologie kterou volební specialité z hnutí ANO aplikují zabezpečí naprosto jasné vítězství Andreji Babišovi a proto následně jedině on rozhodne zdali byl audit průkazný či nikoli.

      To se mi líbí

    • brtnikvbrlohu napsal:

      Dal si práci a četl – opravdu očeň interesatnoje,

      To se mi líbí

    • Jethro napsal:

      Občas tam nahlédnu a celkový dojem je, že pro pana domácího je Babiš a Ano červeným hadrem před očima.
      Myslím, že pravda je někde uprostřed. Babiš je tvrdý podnikatel ale podle ještě nedávného povědomí jako jeden z mála „zbohatnul“ legálně, v souladu s platným právem – na rozdíl od jiných, kteří si napůjčovali a nikdy nevrátili – však to ještě pamatujete.

      Pořád mám v hlavě zbytky selského blbého moravského rozumu, takže když do toho tluče Kalousek, tak pozor! To je ten pán, který je trošku lemován mrtvolami a záhadnými dluhopisy a hlavně zůstal za ta léta absolutně chudý a čistý… naštěstí už po těchto volbách snad konečně zmizí z politiky (s tibetskou vlajkou na zádech).

      Babiš má v jednom pravdu, když říká politikům: „Vy jste si mne vytvořili. Jen díky vám jsem tady“. A platí to i dnes. Jen díky těm zkorumpovaným profesionálním amorálním bezpáteřním kývačům má Babiš procenta, jaká má. Čím víc budou do Babiše bušit, tím výrazněji vyhraje volby.

      To se mi líbí

      • Cech napsal:

        To že kritizuje pana Babiše Kalousek je proto, že si myslí, že na tom vytluče nějaké politické body u svých pravicových voličů.
        Kalousek by si nevšímal pana Babiše, kdyby pan Babiš svojí expanzní neuváženou politikou neuhrožoval jeho mecenáše.Protože pan Kalousek by si v klidu řídil svoji podřízenou pražskou frakci v ČSSD (předně skupinu mladých v ČSSD) spolu s Dienstbierem a byl by klid.
        Bohužel pan Babiš se cítil ohrožen a proto vstoupil do politiky aby si zjednal pro sebe výhodnější postavení a nemohl nějaký jiný blíže nejmenovaný podnikatel, přes nějakého Kalouska mu strkat nos do jeho podnikání.
        Proto pokusme se podle Karla Janečeka pochopit tu novou generaci miliardářů, kteří nezbohatli na privatizaci do niž musí být pan Ing. Andrej Babiš zařazen.
        http://www.paratdnes.cz/2014/02/Jak-zbohatl-Babis-a-vznik-Agrofertu-paradoxne-zpracovano-pod-zastitou-Janecka.html
        Proto pane Jethro s Vámi souhlasím v tom že Babiš má v jednom pravdu, když říká politikům : „Vy jste si mne vytvořili. Jen díky vám jsem tady“.
        Zbývá pouze dodat : „Kdybyste nestrkali nos do mých obchodů a neohrožovali mé zisky, nikdy bych do politiky nešel“.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Nemohu si pomoci, ale nevidím tam nic co by bylo jakkoliv trestné a spíše to na mě dělá dojem, že je to mnoho keců ale fakta nějak moc nejsou.

          To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Přesně, také to říkám a divím se, že to ti politikové (např. Kalousek, Sobotka) a tzv. novináři nevidí.
        Já ho volit nemohu a nebudu, i když ani ne tak kvůli němu (no jeho podpora Hermana ale byla už za čárou) jako kvůli tomu kým se obklopuje. Stropnický, Zlatuška a spol, jsou pro mě nevolitelní. Jen v případě, že bych musela jít volit a byly jen 3 strany ANO, TOP a ODS, tak asi by mně nic jiného nezbývalo 😉 .

        To se mi líbí

  9. Jethro napsal:

    EET je evergreen, zastánci zůstanou zastánci a odpůrci nápodobně. Já jedu od 1.3. EET a dalo mi to dost zabrat. Udělal jsem zákazníkovi doklad (jako obvykle) a čekal tu hrůzu s EET. Nic se nedělo. Aha, asi to nefunguje, nebo to dělám blbě. Nakonec, dělám to poprvé v životě. Tak jsem si otevřel doklad a tam se na mne směje řada dlouhých záhadných čísel. Tak jsem to vytisknul (jako obvykle), podpesal, orazil a hotovo.
    Má první zkušenost? Zdržení 0,0 vteřiny EET a 20 vteřin má nedůvěra a kontrola dokladu. Bylo to poprvé, další pokusy budou určitě rychlejší…
    Jo, a jsem ten oný zastánce 🙂
    A ještě poznámka: v jednom pražském pekařství jim ty účtenky lezou z tiskárny a oni je bez dotazu hážou do koše. Myslím, že brzy narazí. A je to dobře (podle mne).

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      asi už je po 14dnech přestalo bavit uklízet je z pultu,my je tam necháváme ležet.

      no a samozřejmě tím že se nezeptají zákazníka se dopouštějí závažného prohřešku proti registraci tržeb a až na ně přijde kontrola tak zaplatí minimálně 50tis.,ale …nejsem troškař,nechal bych je zaplatit rovnou 100tis.,nějak se ty „daně“ vybrat musí,o tom žádná.

      následně vyjde v mfdnes červeně orámovaný článek jak daňová kobra přes odpadkové koše odhalila jedno pražské pekařství,které se chystalo přes tyto účtenky provést sofistikovaný koblihový karusel.

      a samozřejmě se také ve vysoké míře obohatit na prodeji účtenek ve sběrných surovinách bez dokladu z eet.

      celý text bude proložen zmínkami o prodejnách,které se takto závažného prohřešku nedopouštějí,protože doklad z eet dávají do výrobků už při výrobě a umístění dokladu ve výrobku označují logem ANO2011 – u výrobků nižší cenové kategorie,u výrobků vyšší cenové kategorie doplněnou i o foto muže v bílé košili.

      To se mi líbí

      • Jethro napsal:

        A o tom to je. Nebaví vás to? Vědomě porušujete zákon? Pak ale vědomě berete na sebe riziko postihu.
        V Albertu pokladní bez váhání vezme účtenku a nabídne směrem ke mně. Když vidí odmítnutí, během téhož pohybu ji plavně hodí do koše. Asi je to také nebaví…
        V sobotu jsem účtoval se zákazníkem nějakou platbu za hotové a on, že doklad nepotřebuje. Znám ho, chodí ke mně léta. Má reakce? „Já to stejně musím zaúčtovat, abych to odepsal ze skladu a měl v pořádku pokladnu.“ A přitom mi tam za 0,0 vteřiny někdo dočaruje kódy pro EET.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          víte Jethro,
          mě se zježily všechny chlupy když jsem si přečetl tuto větu

          „A je to dobře (podle mne).“

          proto byla moje reakce taková jaká byla,zatímco vy jste s velkou slávou okolo 10.března dělal první odklad přes eet,tak my jich už měli tisíce.
          a o nějakých 0,0 vteřinách si můžeme nechat jenom zdát a to nám to ještě ostatní závidí,že nám to funguje rychle a bez výpadků.

          dvě vteřiny jsou minimum

          To se mi líbí

      • Jethro napsal:

        To já bych se víc rozčiloval nad tou povinností vylepit na viditelné místo ceduličku „Vážení zákazníci, dle zákona … jsme povinni …“. Určitě to v tom zákoně někde je, ale kdo z nás to četl. Já se to dozvěděl až od kamaráda, který dostal mastnou pálku.

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Ano, to si myslím, že je nesmysl. Ale asi je to pro hloupé kontrolory z FÚ, kteří to neví a nikdo je cestou na kontrolu neupozornil, co mají kontrolovat 😉

          To se mi líbí

          • čtenář napsal:

            „Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“

            „Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Příjemce tržby eviduje tržby ve zjednodušeném režimu, tzn. je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně nejpozději do 5 dnů.“
            ————————–
            tato oznámení nejsou pro hloupé kontrolory,ale pro přespříliš aktivní zákazníky,kteří by na prodejce,kterých se prozatím eet netýká anebo jedou ve zjednodušeném režimu chtěli vyskakovat a hrát si na všeználky.

            naštěstí těch aktivních je minimum,ale s tím,že máme oznámení umístěné na špatném místě jsme se již setkali.

            alespoň víme kdo je kdo,kdo je zastáncem eet a kdo je příjemný zákazník,který se nenechal zblbnout propagandou.

            To se mi líbí

            • Ahele napsal:

              Já se hlásím. Nejsem příjemný zákazník a nikdy jsem zřejmě nebyla. Podle vás. Účtenku jsem si totiž brala vždy a hodlám bráti i nadále bez ohledu na EET. A nikde s tím neměli problém. Vaše myšlenkové pochody, že ten kdo je zastáncem EET není příjemný zákazník mne rozesmály jako už dlouho nic. Díky.

              To se mi líbí

              • čtenář napsal:

                nepsal jsem o zákaznících,kteří si tu účtenku berou,ale o zákaznících zblblých propagandou,kteří nám dávají „moudré rady“ kde má být umístěné to oznámení,jaká má být velikost textu a že účtenky,které si nevzali jiní zákazníci je nutno podle zákona roztrhat,protože nám za toto všechno hrozí pokuta,ať si dáme pozor.

                z těchto zákazníků jde hrůza,z vás která si pouze převezme účtenku hrůza nejde.

                ani my jsme nikdy neměli problém komukoliv dát doklad,na vyžádání ho vždy každý zákazník dostal.
                i na poště to funguje tak,že o daňový doklad si musí zákazník říct sám a nedávají ho každému zákazníkovi,a to je pošta státní podnik.

                To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Ti euhnijní psychopati měli bláboly ohledně omezení terorismu (zákazem legálních zbraní) jen v prvních verzích té „směrnice“, nakonec to vykopli a nahradili jakousi „ochranou a posílením vnitřního trhu a obchodu“ – což je ještě větší blbárna.

      To se mi líbí

  10. čtenář napsal:

    možná se najde i zde pár lidí,kteří se u tohoto skvěle pobaví

    „Moje žena, co není moje žena, mi řekla, ať jdu koupit rohlíky. Tak jsem šel a cestou mi došlo, že na ně nemám peníze. Přišel jsem do krámu a tam jsem si půjčil sto korun a koupil jsem si tam ty rohlíky za dvacet korun. Kde jsem vzal těch dvacet korun se mne neptejte, za to může Kalousek, symbol korupce, už v roce 1993. Cestou domů jsem tu vypůjčenou stovku hodil do své prázdné poštovní schránky. Tu jsem pak sám od sebe koupil za deset tisíc. Kde jsem vzal deset tisíc se mne neptejte, do toho Vám nic není, já jen vlastním, nepodnikám. Rohlíky, schránku a tři miliardy jsem kvůli Kalouskovi teď musel napsat na svoji ženu, co není moje žena. Ale pan prezident už podal ústavní stížnost. Moje žena, zatímco jsem byl pro rohlíky, tak získala dotaci na koupi pekárny, dal jsem ji dětem, děti ji daly mně. Za těch 10 tisíc, co jsem koupil vlastní poštovní schránku se stokorunou uvnitř, jsem pak koupil svoje vlastní akcie. Stálo to dvě miliardy, možná tři, já peníze nepočítám. A teď už je to objasněné, za všechno může Kalousek a zavřete toho pekaře, protože mi nedal účtenku na rohlíky a těch sto korun si od něho v roce 2013 půjčil Kalousek.“

    http://pravyprostor.cz/kdyz-miliardar-sveri-ucetnictvi-nezkusene-pani/

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Důležité je, že Wilders skončil druhý, ne až třetí a že totálně pohořeli místní socani, kteří jsou jako všude to největší nebezpečí západní společnosti. Z 38 křesel na 9.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Jo. Ale upřimně jsem čekal, že na tom Wilders bude líp. Holt ještě musí trochu přituhnout. Víc atentátů, víc mrtvejch, víc znásilněnejch. A pak už vlastně nějaký volby nebudou nikoho zajímat.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          ne, ne – je to přesně jako s naším Japoncem, von ten Wilders je solitér, pak dlouho nic a dál zase nic, to je sice dobrý na přesdržku v hospodě, ale jako volbama očekávaná politická síla je to strašně málo. Ta má mít vhozenou kotvu, aby bylo každýmu jasný, že se s ním ta loď při sebemenším závanu větru neutrhne, šermíři. Takže bych ty o polovinu menší procenta skoro mohl očekávat.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Přesně tak, Wilders není budovatel strany, ani führer, je „jenom“ solitér se správnými názory na hodně věcí. Není to neschopností, on se žádnou stranu nikdy vážně budovat nepokoušel. Má jen „příznivce“. Takže tím jsou jeho procenta dost fatálně omezena.

            Establišmentová partaj premiéra Rutteho (má dokonale Orwellovský název „Lidová strana pro svobodu a demokracii“ a je to přesně taková banda „středových“ kolaborantských kurev, jak by se dalo čekat, jen se v této chvíli už bojí o svá koryta a ti důvtipnější i o svou kůži) do značné míry vykradla Wildersův program (ačkoliv žumpa jednohlasně tvrdí, že Wilders žádný program nemá 🙂 ), tím získal méně, než mnozí očekávali.

            To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          No jo, Ty holt asi jo. A já jsem holt někdy naivní. Zřejmě přání otcem myšlenky.

          To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.