Přehrada Wearville – cena za Obamovo vládnutí


Ukrajinský publicista Alexandr Rogers se zamýšlí nad příčinami hrozící katastrofy v Kalifornii a vrací se zpátky v čase …

Probíhající katastrofa na přehradě Wearville (jejíž hroucení je možno sledovat v přímém přenosu – viz.: https://www.youtube.com/watch?v=JxbDJlruQ-4 ), pro mne není překvapením …

 Betonový přepad se postupně hroutí. A dál – hrůza až k San Francisku…

snimek_havarie

Už před cca 8 lety jsem na podkladě přehledu publikací amerických masmédií a dalších otevřených zdrojů vypracoval obsáhlou analytickou zprávu na téma všeobecné opotřebovanosti americké infrastruktury. A už tenkrát vše vypadalo velmi nevábně.

Od té doby se situace jen zhoršovala. Ale pojďme popořádku…

Většina americké infrastruktury, kterou známe, byla založena v dobách Franklina Rosewelta – přehrady, mosty, mnohé elektrárny a linie vysokého napětí, podstatná část železnic a téměř celý systém silnic a dálnic.

Tenkrát, v dobách Velké deprese, v podmínkách chronické nezaměstnanosti, armáda milionů vynucených polovičních otroků, kteří pracovali většinou jen za stravu, vytvářela základ pozdějšího vzkvétání USA. Těžká práce – počet těch, kteří na těch stavbách v USA zahynuli je dosud neveřejný, ale z řady provedených šetření, vycházejících z dostupných údajů vyplývá, že jejich počet podstatně překračuje půl milionu lidí.

Předpokládalo se, že používání vybudovaných mostů a silnic bude zpoplatněno a z výnosu budou provozovatelé financovat jejich údržbu a opravy. Ale tady jde o kapitalizmus! Kdo by chtěl investovat, může-li jen kasírovat?

Proto většina infrastruktury nebyla od svého vybudování generálkovaná – mnohé objekty 70-80 let! Jen kosmetické opravy – to prosím…- ale velké, až generální opravy si vyžadují velké investice! A skoro všude byl stav prachbídný. K tomu ještě připočtěme americké normy, které byly zhruba poloviční proti tehdejšímu SSSR ve věci technické rezervy odolnosti – spolehlivější struktura totiž znamená víc materiálu a mnohdy dražšího, vícepráce – takže drahé.

Přehrada Wearville byla uvedena do provozu už po Roseweltovi – v roce 1968 a za těch skoro 50 let na ni nebylo „šáhnuto“ – podle zásady, kterou razil jeden z ukrajinských prezidentů „co máme, to máme“. *) (V zájmu spravedlnosti je třeba připomenout i havárii na Sajano-Sušenské hydroelektrárně  na sibiřské řece Jenisej – viz dole…- pozn.překl.)

Navíc, abyste pochopili celou šíři inženýrské mysli, došlo na ní několik let po zprovoznění, v roce 1975 k indukovanému zemětřesení o síle 5,7 stupňů, vyvolané chybami ve výpočtech  projektující společnosti, kteří nedokázali správně spočítat tlak na podloží té obrovské konstrukce (o výši 230m).

No, a aby byl obrázek kompletní, v roce 2005 předložily 3 na sobě nezávislé expertní skupiny vládě federální i státu Kalifornie zprávy o nutnosti neodkladné výměny sypaného přepadového žlabu za betonový, stejně jako zesílení některých části hráze pomocí přizdívky. Reakce žádná!

Americká vláda byla celých 12 let příliš zaměstnána poškozováním jiných zemí, počínaje Libyí a Ruskem konče, takže jí na vnitřní věci jaksi nezbylo …

To hlavní ale je, že vůbec nejde o výjimečný případ, ani o výjimku potvrzující pravidlo. Infrastruktura je v bídném stavu po celých Státech – mnohde jejich stav připomíná 19.století – takže podobná katastrofa se může stát kdekoli jinde.

Zdroj:  https://jpgazeta.ru/aleksandr-rodzhers-damba-orovil-tsena-obamshhinyi/

*) Sajano-Šušenská hydroelektrárna – jedna z posledních elektráren postavených v éře SSSR – tehdy největší na světě, s hrází 245m vysokou, se sumárním výkonem 640MW, spuštěná v roce 1985. Při havárii turbosoustrojí v srpnu 2009 tehdy přinesla smrt 75 lidí a mnohamiliardové škody. Z řady příčin havárie těmi nejpodstatnějšími bylo opakované přetěžování agregátu a nerespektování míry jeho opotřebení v plánu oprav. Na podkladě výsledku šetření vládní komisí se ocitlo na lavici obžalovaných 19 lidí , odsouzeno bylo 6 (mezi nimi měl sedět i někdejší šéf Jednotné energ.soustavy, která dílo provozovala – v Rusku nechvalně známý privatizátor „neprůstřelný“ A.Čubajs – ale neseděl…)

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

50 reakcí na Přehrada Wearville – cena za Obamovo vládnutí

  1. bob napsal:

    Mě rozhodně nikdo nemůže podezřívat, že bych byl fandou USA.
    Ale podobné události se dějí prakticky rovnoměrně po celém světě (namátkou -zkuste si zvětšit spadlou halu v Jihlavě do rozměrů té přehrady)
    V té Kalifornii bych se toho bál o něco více, protože tato část Země je navíc ohrožována zemětřesením….
    Nesváděl bych to ani na ten kapitalismus…(jak je zlý jsme názorně viděli v neděli v seriálu Zlá krev a ono v to šizení se toho moc nezměnilo /vlnitá dálnice u Ostravy…)
    Bohužel poučení následuje vždy až po nějakém pořádném průseru.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Obávam sa, že s kapitalizmom to má veľa spoločného. Žiaden klient sa totiž neklame na kvalite a službách tak ľahko ako štát. Verejné zákazky by fungovali oveľa lepšie, keby dodávatelia nemali možnosť dosahovať úľavy z povinností cez politiku a korupciu. My ako bežní občania to máme možnosť ovplyvniť, ale to by sme museli mať väčšiu ekonomickú alebo politickú silu ako tí dodávatelia.
      Veď príklad u nás – Váhostav.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Nejde o žádnou ideologii, je to v korupci.
        Stát se dá oklamat v kvalitě a službách, když to zástupci státu dovolí. A oni to samozřejmě nedovolí zadarmo, že.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Áno, nejde o ideológiu, ale o korupciu a normálnu racionálnu teóriu systémov. Liberáli nám práve už od plyšáku forsírujú ideológiu, že čím je štát slabší a čím menej sa stará, tým lepšie. Lenže aby vôbec mohol fungovať slobodný trh, musel by byť jeho garant – štát – silnejší ako akýkoľvek oligopol na trhu. A to dnes nie je ani v USA, ale ani v Rusku – ani náhodou. Ešte možno v Číne, v Iráne.

          To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Vďaka za aktuálny preklad.
    BTW: rytierovi v záhlaví to sluší.

    To se mi líbí

  3. tata napsal:

    Velice zajimavé,a promě jedna velká slabina kapitalismu.Potvrzuje mé námitky jak po hlubokomyslné uvaze co zde padlo musíme dojit že jen pravice je to správné a levice to zhoubné.Neumím si představit že by se pravicové smyšlení mohlo srovnat s něčím jiným než kapitalismem.Samozřejmě ani socialistická idea není dokonalá,protože tam je problém že lidé ve vedení chtějí žít jak ty v kapitalismu.Mužu hlavně hodnotit zemi kde jsem žil a žiji i když jsem procestoval pracovně velkou část evropy nemá tolik kvalitních věcí hodnotit je ale naši zemi ano.

    A TAKOVÉ SEDLÁCKÉ hodnocení……zdravotnictví…..hodně našich migrantů VÁM potvrdí važte si toho co máte……zvláště v starosti o děti jsme byli hodně vysoko.

    Bydlení……samozřejmě dnes se staví větší počet nových domu…….ovšem jsem přesvedčen nebyt těch ,,KRALIKAREN,, kde by dnes ta většina bydlela?Pomalu dosluhují co bude za 50 let jak se stím vypořadá tento režim.

    Zemědělství zde snad není třeba nic psat minulé vitězí na celé čáře

    Zadlužení opět není co řešit.

    JISTOTA PRO TU většinu lidí kteří nejsou tak prubojní opět není co řešit.

    Zápory……největší 50 leta nejsem stěch co tyto leta ignoruje naopak je považuji za zločiná…….ovšem s větší opatrností a takovou jednoznačností jako než jsem se začal zučastnoval takovíchto diskuzí…..ČÍM DAL SI VICE uvědomuji…..že jsou lidé co by zatočili stou levicovou ideo zrovna tak co vyčitají jim,navíc každý režim zasahuje proti lidem co chtějí ten řád změnit a to také krvavě možná vice skritě.

    PLNO VĚCÍ NEBYLO……po pravdě hodně se zveličují……druhá věc je že to bylo i v dusledku že kapitalismus se všemožně snažil vše levicové zničit a to obchodním embargem,vidíme to třeba podle mě neopravněnými sankcemi proti Rusku,protože jestli jsou vedeny proti Rusku museli by byt i proti USA,MINIMÁLNĚ jsou to stejní hajzlové.

    Navíc 50 leta ta největší kanka s kterou nejvice operují jak je levicové zhoubné,se nedá srovnat s lety 80,navic historie kapitalismu taky počátky byli o něčem jiném,navíc exzistence soc.statu je nutila byt lidštější,což kupodivu po krachu soc.tábora se ruší pod záminkou že na to není,zajimavé že když 1 procento lidstva bohatne ano zisk především.

    Stohoto pohledu je jasné že levicovost není zhoubná jen to je jiná FILOZOFIE…….samozřejmě většinou vyhovuje těm co nejsou všehoschopní nebo min prubojní,rozhodně není zhoubná ale ani dokonalá

    To se mi líbí

  4. LB napsal:

    Je dlouho známo, že infrastruktura v USA je zanedbaná a čím dál zanedbanější. Potud je článek v pořádku.
    Ovšem pokoušet se to svalit na Obamu, nebo Demokraty není moc chytré.

    Rep. blokovali 6 z 8 let Obamovi veškerou legislativu, Obamacare prosadil v těch prvních dvou letech horkotěžko (a nyní se to pokusí ve jménu „svobody volby“ rozmontovat nikoliv Demokraté.) Každý si může spočítat kolik období po Rooseveltovi vládli Rep a kolik Dem. Navíc tohle je spíš v gesci států a guvernérů.

    Trump mluvil (správně) o investicích do infrastruktury, tak at pan Rodžrs z Ukrajiny začne odpočítávat. Uvidíme za pár let.
    Bude zajímavé, jak to půjde se šetřením, které mají konzervativci v erbu.
    Obama zvýšil dluh výrazně, ale při hašení zděděného požáru.

    Aktualitka z US je dnes jiná.
    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/429251-trumpuv-bezpecnostni-poradce-flynn-odstoupil-kvuli-vazbam-na-rusko.html

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Rusi to zaujímavo komentujú tu:
      https://themoscowtimes.com/articles/what-does-michael-flynns-resignation-mean-for-us-russia-ties-57147

      Flynn bol hlavným spojovacím článkom medzi Putinom a Trumpom cez Ruského veľvyslanca. Telefonáty vraj boli normálnou rutinou pri dohadovaní ďalších kontaktov medzi prezidentami. Ostrelenie Flynna teda hlavne torpéduje zbližovanie Ruska a USA.

      Rusi píšu, že informácia o obsahu telefonátov, kvôli čomu Flynn odstúpil, prenikla priamo z bielej chyže, ale ešte sa nevie, kto za to môže. Pravdepodobne nejaký nižší úradník, ktorý ostal ešte z čias Obamu.

      To se mi líbí

      • LB napsal:

        Varování prezidentovi přišlo ze spravedlnosti (DoJ). Zjevně Fl. „služby“ nahrály

        Líbí se 1 osoba

      • kchodl napsal:

        „The Moskow Times“ – žumpoidnější západní sračka v Moskvě nevychází. Je pod přímým vlivem západních tajných služeb, provázaná s Guardianem, New York Times a dalšími „osvědčenými tituly“. Od roku 2014 přebírali všechny západní a ukrošské lži o Majdanu a „přepadení Ruskem“. Následně museli vypnout komentáře na on-line verzi, protože se jim lidé otevřeně vysmívali. Nikdo to ani nekupuje, oficiálně to zadarmo rozdávají anglicky mluvícím cizincům v Moskvě, v metru, kavárnách a tak dále. Nikdo to nechce. Stejná grupa se pokoušela založil také v Pitěru „St. Peterburg Times“, ale tam je vyfakovali hned.

        Zcela určitě je článek vylhaný od začátku do konce, i datumu bych nevěřil.

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Všichni upadli do hysterie, že Trump „zradil“, „je konec“, „deep state vyhrál“, …
      Dokonce i Saker vyplodil takový šílený článek. Stejně hystericky se raduje americká žumpa a náckové.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        Bejt DT docela bych toho využil a začal bych rozdávat trestní oznámení na ty, kdo skutečně zavinili zanedbanost infrastruktury. Vona by je hysterie přešla, protože by začali mít jiný starosti.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Také myslím, že se radují značně předčasně.

          To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Vtipné na tom všem je, že i kdyby „The Saker“ a další panikáři měli úplně pravdu, tak si tím vším neokoni/liberálové (američtí náckové) pouze naostřili své vlastní vidle, na které budou napíchnuti. Ukáže-li se, že volbami odstranit bestie nejde, tak to půjde silou. I kdyby se povedlo Trumpa „zkrotit“ nebo odstranit, nakonec nastoupí ozbrojení voliči a za nimi Národní garda a armáda. Ti pitomci si nakonec vyrobí občanskou válku, pokud to takhle půjde dál.

          To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        DT o tom dnes tweetol toto: „This Russian connection non-sense is merely an attempt to cover-up the many mistakes made in Hillary Clinton’s losing campaign.“

        To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Moc se mně líbila věta:
    „Americká vláda byla celých 12 let příliš zaměstnána poškozováním jiných zemí, počínaje Libyí a Ruskem konče, takže jí na vnitřní věci jaksi nezbylo“

    A o tom to je. Strkat šňupák do cizích států, cpát tam peníze na rozjebání stabilních vlád a podobné lahůdky mají za následek, že je v USA víc jak 40 mio lidí na potravinových poukázkách a infrastruktura leckde v žalostném stavu. Dle rétoriky s tím chce Trump něco dělat, ale jak vidno, různí pomatenci mu budou házet klacky pod nohy. Za Sorosovy prachy. Za normálních okolností by člověk měl prasečí radost, že konečně „kolébka demokracie“ si užije vlastní medecíny, ale bohužel v dané situaci bych spíš přál DT, aby to obamovskoclintonovské svinstvo vyplenil a udělal v tom všem pořádek. Potom je šance, že i Evropa začne fungovat a různí političtí pomatenci skončí na smetišti dějin. Ale to bych chtěl asi příliš.

    To se mi líbí

  6. vonrammstein napsal:

    A tady to máte konečně černý na bílým: Připrchlíci nic špatnýho nedělali, nedělají a dělat ani nebudou!
    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/429340-silvestrovske-sexualni-utoky-ve-frankfurtu-si-udajne-obeti-vymyslely-tvrdi-nemecka-policie.html

    To se mi líbí

  7. NavajaMM napsal:

    OT:
    Sýria – armáda začala priamy útok na Palmýru.
    Ukrajina – prudké boje smerom na Donecké letisko, Gorlovku a Volnovachu.

    To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Ne, že bych vše viděl černě, ale protože globálním parazitům jde už nejspíš o bytí/nebytí, očekávám, že ti parchanti se pokusí něco podpálit i u jižních hranic Ruska…

      Líbí se 1 osoba

      • NavajaMM napsal:

        Zrána hlásia aj ostreľovanie Luhanska smerom od Bachmutky.
        Hej, majú to hop alebo trop.
        V Sýrii sa v posledných dňoch stále o niečo pokúšajú na rôznych miestach, ale nevychádza im to. Sýria už Rusku neublíži.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Ukroši se připomínají. Asi je jim zima a chtějí prachy na uhlí a elektřinu.
          V USA neokonům po rezignaci Flynna narostl hřebínek, dokonce mluvčí Bílého domu požadoval navrácení Krymu. Nějak se tam zjevně melou, protože je to v přímém rozporu s tím, co předtím o Krymu vykládal Trump. Rusáci oficiálně odpověděli, že Krym je Rusko, komentátoři pak ve stylu „molon labe“ (přijď a vezmi si ho).

          Líbí se 1 osoba

    • kchodl napsal:

      Tedy co mají v Týdnu za idioty, to nemá obdoby. Nejenže přejímají nějaký článek, určený pro Amíky a Západ, kteří nemají o situaci v Ruině ponětí, ale dokonce jako doprovodnou fotku zvolí fotku dvou ukrošských tanků, které nedávno nafilmoval opolčenský dron v demilitarizované zóně, kde nesměly být – o pár vteřin dál na stejném videu je příjezd OBSE aut, kteří ukrošům dělají křoví a průzkum.

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      No, pekne. „Rusi tajne rozmiestnili rakety.“ To znie skoro ako „Sadám tajne vyrába ZHN“.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Chybí jen ten Powell se zkumavkou plnou pracího prášku a „fotografiemi“ mobilních chemických továren na bojové plyny.

        To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Přesně.

        To se mi líbí

      • oh napsal:

        Tohle je taky dobrý – na žumpinkách https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/429366-americane-si-opet-stezuji-na-manevry-ruskych-letounu.html
        i Týdnu:
        „Ruské letouny se „nebezpečně a neprofesionálně“ přiblížily k americkému torpédoborci USS Porter, plavícímu se v Černém moři. Uvedl to v úterý mluvčí velitelství amerických sil v Evropě Danny Hernandez. Podle mluvčího došlo celkem ke třem incidentům: jeden se týkal dvou letounů Su-24, další jednotlivého stroje Su-24, který přelétl plavidlo ve výši jen asi 90 metrů, a třetí většího letounu Il-38. USS Porter se dotazoval všech letadel, ale neobdržel žádnou odpověď,“ řekl mluvčí Hernandez. „Tyto incidenty jsou znepokojivé, protože mohly vést k nehodě či k špatnému odhadu (záměrů druhé strany),“ dodal.“
        Jo, zatímco US manévry u ruských hranic jsou zcela profesionální a chybně si je vyložit nelze, tak ruské přelety nad torpédéborcem v Černém moři jsou nebezpečné a neprofesionální. A když Rusové na svém území rozmístí rakety s plochou dráhou letu, je to agrese a ohrožení míru, naťácké dělostřelectvo a tanky mírumilovně „rotující“ kolem ruských hranic s tím vůbec nesouvisí. 🙂

        Líbí se 1 osoba

        • kchodl napsal:

          Proč se vzrušovat, je to prostě jejich obvyklé nacistické lhaní, asi jako když Hitler řval, že si „agresivní“ Československo buduje na hranicích pevnosti. Amíci jezdí hájit národní zájmy USA do Jihočínského moře, k čínskému pobřeží. Nebo do Černého moře, stejně jako Britové. A tak dále. Žijí pořád v dojmu, že celý svět jsou divoši a oni mohou přijet se svou kocábkou a zastřílet si z děl na hlavní město, jako to dělali před 100-300 lety.

          Budou to dělat, dokud nedostanou přes držku a pár lidí přitom úplně zbytečně nezařve. Jako třeba před asi 15-ti lety, když americké výzvědné letadlo drze vletělo do čínského pobřežního pásma – tedy do čínského vzdušného prostoru a nakonec s čínskou stíhačkou vypatlaní Amíci „hráli na kuře“, až se srazili, protože Žluťák neuhnul. Od té doby tam ti magoři nelétají, protože také Žluťáky to silně nadzvedlo a začali každé americké letadlo na až 300 km vzdálenost ozařovat střeleckými radary PVO systémů. Občas na ně bliknou a Amíkům se jednak zblázní varovné systémy, jednak musí zahájit obranné únikové manévry. A navíc, nikdo nikdy neví, jestli rakety už neletí a nemají tak posledních pár sekund života – čas akorát na to, aby si políbili na rozloučenou vlastní zadky.

          S Rusáky je to stejné, třeba v Černém moři udělali Amíci incident v 80. letech, kdy pro změnu „hráli na kuře“ s ruskou lodí – ta také neuhnula. Jenže těm kreténům otrnulo a tak se dá v nejbližší době čekat nějaká další katastrofa.

          Amíci se chovají takto nacisticky celou dobu, není to žádná novinka. Už v 50. letech posílali nad Sojůz výzvědná letadla, často krytá falešnými civilními kódy, stínující dopravní provoz, … prostě nic jim není svaté, žádná pravidla pro ně neplatí. Až se Sovětčíci naštvali a začali je prostě sestřelovat. Když Amíci – a Britové, Kanaďané, …, protože strýček Sam do toho angažoval i své „spojence“ – přišli asi o 100 letadel a cirka 500-1000 letců, tak to zastavili. Ale netrvalo dlouho a udělali U-2 a skončilo to sestřeleným Powersem.

          Pak to zkoušeli s SR-71, proti tomu měli Sovětčíci MiG-25 s obřími raketami, v podstatě létající PVO systém. SR-71 mělo nejvyspělejší rušící anti-radarové systémy, takže si Američané mysleli, že je Sovětčíci nedokáží sestřelit, navíc při rychlosti Mach 3, jenže letadlo mělo při letu tak vysokou rychlostí značnou teplotu a sovětské rakety byly naváděné tepelně. Dodnes lžou, že o žádné SR-71 nepřišli, ale např. při incidentu KAL007 bylo z moře vyloveno titanové křídlo SR-71 a také elektronika, jistě toho bude více.

          V 80. letech málem zabili všechny cestující jihokorejského dopraváku, protože Jihokorejci pro ně dělali špionážní lety, jejich dopraváky byly vybaveny kamerami, mapovacími radary a záznamovými zařízeními na odposlech radiokomunikace a radarového provozu. Rusáci po tom letadle vypálili, naštěstí s tím kapitán bravurně přistál na zamrzlém jezeře. A o pár let později byla akce s KAL007, dodnes nevyjasněná.

          Nemají to prostě v makovici v pořádku. A netýká se to jen vojáků – při obyčejném obchodním jednání jsou schopni přinést odposlouchávací zařízení a nalepit ho zespodu pod jednací stůl. Či něco podobného. Nedodržují žádná pravidla, je to banda bláznivých gangsterů. Jakmile jim v žumpě nakecali, že „vyhráli studenou válku a jsou jediný hegemon, panující nad světem“, dočista jim jeblo. Začátkem 90. let to ještě šlo, ale každým rokem to bylo horší, po 11.9. 2001 se zbláznili kompletně. Nikdo jiný takové věci nedělá, jen oni. Proto jsou „široce oblíbení“.

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            Připomenul jste mi jeden radistický vtípek (netuším, zda je inspirován skutečností) :
            1234: „americká letadlová lodi, změňte kurz o 15st. jižně.“
            USS: „kanadský 1234, zde kapitán americké letadlové lodi, vy změňte kurz o 15st. severně.“
            1234: „americká letadlová lodi, vy změňte kurz o 15st. jižně.“
            USS: „kanadský 1234, zde kapitán americké letadlové lodi s 64 bojovými letouny na palubě, vy změňte kurz o 15st. severně.“
            1234: „americká letadlová lodi, OPAKUJI, VY změňte kurz o 15st. jižně.“
            USS: „kanadský 1234, zde kapitán americké letadlové lodi s doprovodnými plavidly, největší námořní vojenské síly na světě, VY změňte kurz o 15st. severně.“
            1234: „americká letadlová lodi, VY IHNED změňte kurz o 15st. jižně, tady kanadský maják.“

            To se mi líbí

  8. oh napsal:

    OT ministr Mládek a jeho fungl nový politický náměstek Bokštefl:
    https://www.novinky.cz/domaci/429357-mladek-vyhodil-sefa-komunikace-nepripravil-pry-bokstefla-na-rozhovor-namestek-dostal-dutku.html
    „Chyba byla na straně vedoucího oddělení komunikace jeho resortu Proroka, který před mediálním vystoupením neposkytl Bokšteflovi dostatečnou přípravu a podporu,“ míní ministr průmyslu a obchodu za ČSSD a telekomunikační operátory Mládek.
    Já k tomu dodávám, že odpovídající příprava by zjevně vyžadovala volbu mezi dvěma chirurgickými zákroky na panu náměstkovi – zašitím tlamy a transplantací mozku.

    To se mi líbí

  9. cobolik pacholik napsal:

    ten clanok to dost bu,bu ty stara kurvo a vonia jak z rudeho prava. za prve v betonovom prepade sa urobila doura,nie na priehrade,bo len boh by bol svedkom tej holote v doline,keby ta voda vymyvala zaklad tej sypanej priehrady,nijake vypusatnie by nepomohlo a rozjebala by vsetko dookola,kde by dosiahla,vypustanie podla mna nic neznamenalo,sak to bolo plne vody,ze cez bezpecnostnu prepazku,pri preplneni sa zaclo prelievat,to nie je vedro vody,ci vana na kupanie,preto beriem,ze keby bolo zacalo vymyvat zaklad tej priehrady,uz by teraz boli plne news,jaka katastrofa postihla californiu.
    ja neviem jake normy tam u nas doma,ale len co citam to sa obchadzaju jak kurva,tam mostik spadne,na novej dialnici diery jak po 20 rokoch,moja firma buduje cesty a mosty,treba vidiet tie cesty a mosty,ktore stoja,nie nove,ale tie,co maju po 30 rokov,ci tie v NY city,ci ten co som videl,cez mississippi river,ci tie na floride na bay mosty a ten bay to taky velky jak z praglu do havl brod,nevidiet brehov a stoji to v slanej vode,len cez GWB prejde v roku 2011 14 milionov aut hlavne kamiony,tam trafic 20 hodin z 24,je pravda,ze niektore stavby tu dost stare,tota hoover priehradka to vyzera jak nove nedavno som na nej stal,mozem uistit pepikov ja sam tu drel na stavbach a robil na statnych zakazkach,tam inspector kontroluje jak kurva,vzorky betonu,meria medzery medzi roxoramy v salovani,kokot na 1/4 maximal,nasa firma si sama robi testy na beton,afalt a pritom este state laboratory berie,tu sa na asfalte a betone naisto neojebuje ja sam robil,vody len kus a vibrator,kurva ten beteon polosuchy,dlho schne v lete sprinklere na mostoch polievaju,bo jak vyschne doura sa vyvrta a berie do labaku jaku ma strukturu,je pravda,ze niektore stavby uz volaju bud po oprave,alebo len vyhodit do luftu,bo lepsie postavit nove,tappan zee bridge stavaju novy,kurva dva krat taky vysoky a sto rokov sa naisto beton nerusi,ja nemienim drzat pri ritiaroch,ale ked nieco robia mocne jak mosty,ci priehray,cesty to robia barz dobre,bo po tych mostoch cestach prechaza miliony aut a ze ten prepad povolil v horach californie to nema nic na sto pro,bo opakujem mocne veci robia mocne a je to vytazene jak kurva,hlavne tie cesty a mosty to sa sam cudujem,ze este to dobre vyzera,bo aj udrzuju a kontroluju,tu sa barz ,malo masti,jak u nas doma,to keby budovali amriku demokrati od nas,to tu by hovno bolo a keby keby v 48 bola demokracia jak teraz,to by v tych burakovach vychodu spali so svinami doteraz pokope v chlieve nasi burani.

    To se mi líbí

  10. cobolik pacholik napsal:

    a priehrada sa vola oroville dam,bo nie ,ze by som sa drzal nejakej americkej gramatiky,bo ja z nej kokot,ale 2 dni tu uz sluccham oroville a tu sa pise inaksie.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.