Jan Keller-17 aneb Černá hodinka


   Ze světa vědy

Téměř ve stejný den přišly ze světa vědy dvě mimořádné informace. První se týká toho, že se americkým vědcům poprvé podařilo spojit lidské a prasečí elementy. Dokázali vypěstovat embrya prasat, která obsahovala jak lidské, tak prasečí buňky.

Mohli bychom dlouze diskutovat o tom, co je důležitější. Přínosy nové technologie výroby lidských orgánů, které mohou zachránit mnoha lidem život, anebo rizika experimentů, u kterých nikdo nezaručí, že se nevymknou kontrole?

Také druhá zpráva pochází od amerických vědců. Badatelé v oblasti jaderného výzkumu posunuli ručičky symbolických hodin blíže k hodině soudného dne vyměřující zánik lidstva. Do konečné nám podle nich zbývají pouhé dvě a půl minuty, nejméně od počátku padesátých let.

Američtí jaderní fyzici tím údajně reagovali na nástup Donalda Trumpa do prezidentského úřadu, na jeho odmítání hypotéz o klimatických změnách, ale také na sílící nacionalismus a na fakt, že lidé prý v rostoucí míře ignorují vědecké poznatky.

Také zde bychom mohli klást řadu otázek. Jak je možné, že po pádu východního bloku, tedy takzvané Říše zla řečeno reaganovskou terminologií, je lidská civilizace nejblíže svého konce od doby nejvypjatějších chvil studené války? Jak to, že svět, ve kterém už dnes vládne až na drobné výjimky všude kapitalismus, vytváří stále nové „říše zla“ a stojí blízko sebezničení?

Ve světle zjištění nukleárních fyziků může být experiment biologů svým způsobem přínosný. Říká se, že prasata na rozdíl od krav vycítí, když je vedou na porážku. Třeba dokáže obohacení lidských buněk prasečími posílit pud sebezáchovy také u člověka.

A pokud ne, buďme přesto optimisty. Držme palce vědcům, aby stihli vypěstovat tvora složeného z buněk člověka a prasete aspoň o pár setin vteřiny dříve, než nám hodiny soudného dne odbijí dvanáctou.

A drobná informace o korunových dluhopisech ze stránky společnosti Cyrrus

hroch-hlava

http://www.cyrruscf.cz/sluzby/emise-akci-a-dluhopisu-ipo-ziskani-financnich-prostredku

bavor-podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže, Černá hodinka se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

45 reakcí na Jan Keller-17 aneb Černá hodinka

  1. bob napsal:

    K článku je není co dodat.
    Jenom jsem si myslel, že „nesmiřitelné tábory“ v souvislosti s prezidentem mohou vzniknout jen u nás a ejhle ony vznikly i u „našeho vzoru“, kde je tolik demokracie, že se vyváží do celého světa.
    No a obrana té demokracie něco stojí.
    Ještě, že máme hodné zbrojařské firmy, které ty zbraně na obranu demokracie vyrobí a rády prodají.
    Takže jaderní fyzici nemají rádi Trumpa, že zvyšuje nebezpečí války.
    Zatímco Clintonová s Albrightovou, to by byly úplné mírové holubice.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Jaderní fyzici nejsou idioti, takže pokud plýtvají city na politiky – o čemž tedy pochybuji – jistě mají raději racionálního Trumpa než zcela iracionální, bláznivou a psychopatickou Hitlary, o Krvavé Madle ani nemluvě.

      Naopak, Trump se již několikrát vyjádřil negativně o zelené pakárně OZE a naproti tomu positivně o rozvoji vědy, to jest také jaderné energetiky, jakožto nejlepšího, nejčistšího a nejbezpečnějšího zdroje energie, který lidstvo má.

      To se mi líbí

  2. vonrammstein napsal:

    Hm. Animal Farm se nám z fikce stává realitou. Tohle si asi ani ten Orwell nepředstavoval.

    To se mi líbí

  3. kchodl napsal:

    Pig science je fajn, „prasečí věda“, to zní dobře, anžto prase je veskrze užitečné zvíře.

    BTW, hodně dělám s pomocí „Prasete“ (Pig), což je software, jedna z komponent systému Big Data „Hadoop“ (sloník – tj. dětský výraz pro slůně, malého slona). Programuje se to v „prasečí latině“, programovací jazyk se jmenuje „Pig Latin“. Učebnice a manuály mají krásné názvy, jako „Mistrovství v Praseti“ nebo „Průvodce Prasetem“ či „Užití Prasete“.

    Ohledně „Hodin soudného dne“, časopis „Buletin atomových vědců“, který tyto pomyslné hodiny spravuje, byl již před mnoha lety uloupen za bílého dne pavědou.

    To jest všemožnými protijadernými zelenými lunatickými ychtyly. Je skoro jisté, že v týmu není jediný jaderný vědec, a nikdo takový se nepohybuje na kilometry od „Hodin soudného dne“.

    Poslední přiblížení ke „12“ jsou reakcí na Trumpa, hlavně na jeho ideozločin popírání „AGW“, lidmi způsobeného globálního oteplování – čemuž se teď, když je jasné, že se neotepluje (nebo jen velmi velmi mírně), říká neutrálně „klimatická změna“.
    🙂

    Tyto magory vůbec nepohnulo k akci, že Hitlary vyhrožovala válkou kudy chodila, že její lidé otevřeně mluvili o napadení Ruska nebo o přežití jaderné války. Plánovali „omezenou jadernou válku“ proti Rusku, s použitím „okamžitých konvenčních úderů“, tedy válku s pomocí konvenčních křídlatých střel a „neviditelných“ letadel, s cílem zabít celé ruské vedení a velení a tak znemožnit odpálení ruských odvetných termojaderných zbraní.

    Ale když Trump prohlásí, že „klimatická změna“ je trotlovina, což nepochybně je, tak se mohou posrat zvencnout.

    Že jim na to skočil Jan Keller, je ostuda. Inu, sociolog.

    Takže buďte klidní, jaderná válka nebude. Trump naopak, proti Hitlary, mezinárodní napětí USA-Rusko zmírňuje, což je jedna z věcí, která ty magory vytáčí k nepříčetnosti. Měli by ty „Hodiny soudného dne“ nastavit konečně na „12“ a odpálit si atomovku pod zadkem, někde v jeskyni, nejlépe, aby byl od nich konečně pokoj.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Na tých genetikov, čo vyrábajú poloprasačieho frankenštajna sa hodí všetko, čím ste ich zaťažili v minulom týždni a niečo by som im aj pridal.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Však ano, pošklebuji se tomu coby „prasečí vědě“.

        Naštěstí příroda je tak mocná, a vše okolo DNA a vůbec všeho živého je tak složité, že udělat něco vyloženě tragického je velmi těžké, doufejme že skoro nemožné. Organismy zřejmě mají v DNA a v systému nějaké pojistky, takže nedovolí rozmnožení příliš uměle změněného jedince – všechny geneticky manipulované „výrobky“ jsou sterilní a v další generaci nevyrostou. Například geneticky změněná rýže nebo kukuřice, semena nevyklíčí.

        Na druhou stranu je tmářství, takové věci „zakazovat“ nebo kolem toho vyšilovat. Vzpomeňte si na bláboly kolem LHC a Higgsova bosonu. Kontrola a expertní hodnocení je pochopitelně na místě – ale nesmí o tom rozhodovat vyblázněná žumpa a „veřejné mínění“.

        Spíše se posmívám tomu, jak to vše prohlašují za vědu, přitom je to nanejvýš obdoba alchymie, prostě hotové „rány do tmy“.

        Prasečí druh genetiky alespoň používá vědecké metody, tedy experiment a jeho zhodnocení. Nakonec mnoho věcí, léků například, se takhle vyrábí, přes geneticky modifikované organismy. Inzulín, interferony, … je toho hodně. Tak proč ne třeba nějaký polotovar jater, vhodný jako dočasná náhrada pro člověka.

        Líbí se 1 osoba

    • vonrammstein napsal:

      Od prvního okamžiku, kdy jsem se o těch hodinách dočetl, vím, že je to excelentní píčovina.

      To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          🙂 Četl jsem o tom. Něco na tom je. Ještě že za všechno můžou dveře 🙂

          To se mi líbí

          • blbíš napsal:

            no a je to tady, přátelé, já to tušil, k nám do sklepa vedou troje dveře a pak mám jako ty brambory nosit správně. Minule jsem seděl na schodech docela dlouho a přemýšlel, co tam jako asi tak dělám, až to vyřešila nakonec moje stále ještě dobře pohyblivá žena, která seběhla schody s hrncem a prej …“ tebe poslat pro brambory to bych se načekala …“.
            A voni za to můžou nakonec blbý dveře … a vona mi doktorka cpe furt ty zkurvený prášky a ještě se tváří, jako že mi prokazuje službu.

            To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Ja to mávam pravidelne. Pomáha, keď sa vrátim tam, kde ma to napadlo. Napríklad v spálni ma napadne, že si urobím čaj a keď prídem do kuchyne, už neviem, načo som tam šiel, lebo cestou rozmýšľam o iných veciach (dvere v tom nie sú, lebo dvere v byte prakticky nemáme). Tak sa teda vrátim do spálne (teoreticky cez 3 dvere) a postavím sa na miesto, kde ma napadol … „aha, čaj“. A idem do kuchyne, ale už si pospevujem „čaj, čaj, čaj“.

          To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Přesněěě!! 😀

            Líbí se 1 osoba

          • kchodl napsal:

            Metoda někdy selže. Udělal jsem to samé, ale prozpěvování mi přerušil telefon, takže jsem toho musel nechat. Po skončení hovoru jsem nevěděl, takže znovu. Tentokrát jsem si chtěl udělat poznámku na papírek, ale nenašel jsem žádnou tužku – protože všechno píšu na počítači, tužky moc nevedu. Tak jsem to vyřešil: poslal jsem si email, na telefon, co mám udělat. Pak jsem došel do kuchyně, mrknu na telefon, a bylo to tam: vezmi si z ledničky utopence, máš na něj chuť!
            😀

            Ale buďte v klidu, není to věkem, mám to přibližně od 20-ti. Když je člověk něčím zaujatý a přemýšlí nad nějakou věcí, ostatní záležitosti ustupují do pozadí. Je to součást soustředění, ne skléróza.

            Líbí se 1 osoba

            • NavajaMM napsal:

              🙂 Áno, tak je to.

              To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              …tak jsem se taky šel podívat na mail, protože utopence mám rád taky, ale mně to nějak nefunguje!
              Bylo tam napsáno:

              Vážená zákazníku, zasíláme Vám fakturu za … Vaše O2 … svině jedna

              To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                Vážený

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                O2 jsou mrchy.

                Ještě dodám, že utopencový mail jsem si samozřejmě jako správný ajťák poslal na telefon šifrovaně, protože jeden nikdy neví. Čelím v domě bezpečnostnímu problému, jelikož jakmile vyndám láhev s utopenci ze sklepa, otevřu ji – to jde velmi těžce – a umístím do lednice, utopenci začnou samovolně mizet. Někdy se zaberu do práce a když si na utopence vzpomenu, v láhvi je už jen cibule a mrkev. Je to záhadné, protože moje štíhlá blondýnka by takovou věc zajisté nepozřela a děti jsou ještě malé. Zprvu jsem myslel, zda netrpím utopencovou náměsíčností, ale ne, bude to v něčem jiném.

                Pracovně, do vyřešení problému se držím hesla „kdo zaváhá nežere“, to funguje. Takový workaround, samozřejmě jen dočasný.

                Proto při použití komunikační techniky dávejte pozor na bezpečnost, nepřítel naslouchá! O2 bych nevěřil ani pozdravení. Pošlete si přes O2 zprávu „čaj“ a koncem měsíce to budete mít na faktuře: „Čaj, horký 25 Kč“. U nich je možné všechno.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Ale pozřela 😀 Vím to naprosto jistě, mám doma taky takovou štíhlou blondýnku, co před ní utopenci utíkaj a vůbec je netrápí, že nemaj nohy 🙂
                S O2 jsem definitivně skoncoval. Měl jsem od nich všechno-televizi, pevnou, internet, mobil. Zbyl mobil a s tím teď přecházíme s celou rodinou jinam, stejnej balík služeb-neomezený volání kamkoliv a tak-, ale o polovinu levnější.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                kam jinam?…nahoď!

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Jedině pokud máš v rodině skauta. Beze srandy.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                jako starej čundrák mírně trpím, protože „bohužel“ mám a velkýho! Já nesnášel celej život uniformy a voni je maj a nejhorší na tom je, že vohejbá v tom smyslu i ty moje berušky zlatý. Já vlastně skauty nesnášel, voni byli vždycky samej bobřík, samá čest, samá slušnost, prostě žádná vzpoura, žádný háro či cigáro, žádnej hřích, žádnej chlast. Dyť voni plánujou i nějaký výsadky si představ! To já vždycky vyšel, zabloudil, ale vždycky jsem se nějak našel. Nebo ty jejich krabičky poslední naděje či záchrany – fakt by ses z nich zcvaknul! Jednou jsem vzal tele a šel jsem je „zkontrolovat“, to bylo dílo, drželi zrovna bobříka mlčení, bylo to tam jak na psychiatrický klinice, tak jsem šel do hospody a s místníma vyřvával do půlnoci sprostý písničky. Ani pořádnou kudlu nemaj, ten můj čtyřicátník je schopnej koupit nějakej nůž až ve Švédsku za neskutečný prachy jen proto, že to má blbý křesadlo, věřil bys tomu. Jako by nestačily sirky, žejo? Teď se mu narodilo třetí děcko a já myslel, že vnoučeti koupí z radosti do dílny stojanovou vrtačku a von si místo toho koupí auto se sedmi sedačkama, věřil bys tomu.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Věřil 🙂
                https://krizovatka.skaut.cz/organizace/benefity/sts?autologin=1
                Ceník není veřejně dostupnej, dokud se tam skautík nepřihlásí.

                To se mi líbí

              • blbíš napsal:

                moc děkuju za info

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Není zač 🙂

                To se mi líbí

          • oh napsal:

            Neříkej mi sklerotiku,
            mám na každém kapesníku,
            uvázaný veliký uzel..
            Jenže nevíš proč a v tom je ta svízel..

            Líbí se 1 osoba

          • blbíš napsal:

            seš normální, příteli, dyť ja si nevzpomenu, že mě něco napadlo a ještě si mám jako pamatovat kde, jó?

            Líbí se 1 osoba

        • kočka šklíba napsal:

          Ano to mě také rozesmálo když jsem to někde četla a s autorem komentáře naprosto souhlasím, ulevilo se mně 😀 .

          To se mi líbí

  4. NavajaMM napsal:

    Pozrel som si tú stránku v odkaze kvôli korunovým dlhopisom a fakt gratulujem, bratia, tie daňové zákony začínate mať už tak komplikované, že na ne bude potrebných niekoľko univerzít.

    Tá poradenská firma, ktorej patrí tá stránka, sa mýli. Je to hlúposť, tak ZDP nemôže fungovať, že by rozlišoval dátum vydania CP a aby sa na ne potom vzťahovali rôzne daňové režimy, to nie je pravda. V skutočnosti novela ZDP zrušila možnosť zaokrúhľovať základ dane po jednotlivých CP, ale nie všetkých CP. Len tých, kde CP predstavuje materializovanú podobu podielu na majetku spoločnosti a vzťahuje sa na vyplácanie podielov na zisku za tieto CP. Ak ide o „pôžičku“ formou dlhopisov (s pevnou úrokovou sadzbou), ako je prípad Babiš, na takéto CP sa korunové zaokrúhľovanie vzťahuje naďalej. Aspoň to vyplynulo z môjho štúdia ZDP.
    Takže rozhodujúci je nie termín vydania CP, ale forma.

    To se mi líbí

  5. jaa napsal:

    MT – někoho tu nahradím, ale je to zajímavé

    http://www.halonoviny.cz/articles/view/45010336

    To se mi líbí

  6. brtnikvbrlohu napsal:

    Když už jsme u těch odkazů — za přečtení stojí i tohle:
    http://radimvalencik.pise.cz/4238-volby17-00x-kscm-a-trump-1.html

    To se mi líbí

  7. taras2 napsal:

    Hezké, ale zamyslel se někdo z diskutujících nad tím, že tímhle pokusem silně poškozujeme prasečí genofond?

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.