Glossarium minor XLVII


Lex Babiš

Tento zákon je jistou karikaturou Babišova výroku „Všeci kradnú“ , pozměněný na všichni zneužívají informace. Ale pravdou je, že ten, kdo v současném podnikatelském prostředí dokáže nejen udržet, ale i rozvíjet firmu, asi něco umět musí. Minimálně si umí vybrat dobré spolupracovníky. Teď by to ještě chtělo Lex Sobotka, ovšem rozšířený i do parlamentu. Tedy že politikem nesmí být někdo, kdo ještě neprošel žádným řádným výrobním procesem, ale celý svůj život tráví buďto jako placený funkcionář nebo člen nějaké neziskovky. Tedy nejen Sobotka, ale i třeba Bendááá (nikoli Jendááá).

 

Dotace

Hodně se diskutuje o tom, kolik bere Babiš dotací. Proč by nebral, když někdo jiný dává. Ale dostává je skutečně Babiš? Každá dotace podléhá nějakému režimu a je účelová. Tedy musí být použita tam, kam byla směrována. Na což zase dohlíží dotační orgán, kterým rozhodně není ministerstvo financí. Agrofert se věnuje podnikání v zemědělství a je největší. Takže pobírá dotace do zemědělství a logicky největší. Jenže podle tiskových i jiných vyjádření různých závistivců to vypadá tak, že přijde dotace, Babiš ji shrábne do kapsy a pošle Moniku do Francie na nákupy luxusního zboží.

 

Dluhopisy

Všecko za korunu a ještě k tomu bez daně. Tedy myšleno dluhopisy. Sám jsem podlehl fámě, že to vymyslel Kalousek. Ale pravdou je, že se jedná o zákon z roku 1993, tedy z doby, kdy naše minirepublika vznikala A tedy jeho autorem není nikdo menší než sám Václav Veliký zvaný Klaus. Dlouhou dobu se nic nedělo, až prvním, kdo toto ustanovení využil byl onen Kalousek, který to použil na emisi dluhopisů státních. Teprve poté se rozhoupaly i firmy a začaly tento systém také využívat. Babišovi se vyčítá, že dluhopisy vydal až před koncem platnosti tohoto ustanovení. Ale pořád to není důvod k tomu, aby se mohlo tvrdit, že někoho „ojebal“. Ona totiž „ztráta“ z Babišovy akce činí na dani cca pouhých (?) 15-18 mio. To takový Sobotka „ojebal“ stát mnohem více. Pomocí OKD, kde se jedná odhadem o miliardy, včetně podvodu na hornících a jejich bytech.

bavor-podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Glossarium se štítky , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

91 reakcí na Glossarium minor XLVII

  1. NavajaMM napsal:

    Ad Dlhopisy: To je teda pekný bordel. Nevidím na tom nič zlé, keby sa štát vzdal daní z úrokov za vlastné dlhopisy. Oveľa čistejšie by však bolo, keby to riešil v zákone o dani z príjmu, než takouto konštrukciou obchodu, veď to sám dal návod, ako postupovať, aby sa Babiš vyhol dani.
    *
    Ad Lex: Nemyslím to konkrétne osobne proti Babišovi, no už dávno sa mi nepáči to tesné prepojenie politiky a biznisu.

    To se mi líbí

  2. Jos napsal:

    Posledními dvěma větami jste se dostal Bavore asi tak na úroveň pražské kavárny neb Kalouska. Vy jste svým oligarchou doslova oslněn!

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Naprosto ojediněle s Vámi souhlasím. Že Sobotka odrbal stát, o tom není sporu. Už ten jeho byt za ušetřený poslanecký náhrady by ve slušný společnosti stačil k tomu, aby se za ním na pár let zavřel katr. Ale argumentace na úrovni :Sobotka krade, tak proč by nemohl krást Babiš? je na mě fakt už trochu moc. Ještě by mohlo následovat-A když může Babiš, proč ne já?

      To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Ti co ojebali stát a občany se v případě OKD jmenují Dlouhý a Češka. Zvláště Češka by měl jít za katr za to, že umožnil svým postupem ve FNM, že stát ztrátil v roce 1998 majoritu v OKD. Sobotka už jen tahal za kratší konec provazu, když se snažil prodat státem vlastněný minoritní podíl akcií OKD. Zdůrazňuji, žádné byty a podobné majetky, pouze minoritní podíl akcií OKD, jejichž cenu stát už vlastně nemohl nijak ovlivnit. Bavor žvatlá nesmysly.

        To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Tuhle stránku sporu už nechám na Vás a Bavorovi. Jen mi vadí adorování Babiše a použité srovnání se Sobotkou je skutečně mimo mísu. Protože Sobotka se pouze neohrabaně pokouší stát řídit a vrší u toho jednu chybu na druhou, zatímco Babiš si ho prostě koupil a teď ho vlastní. Pak je snadné vzdát se Agrofertu, že?

          To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Na rozdíl od Bavora si skutečně nepřeji být poddaným Babišovy firmy.

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Myslím, že ani on si to nepřeje. Ale to už je mimo téma, nehodlám Vás podporovat ve Vaší osobní averzi vůči Bavorovi.

              To se mi líbí

            • oh napsal:

              Být nepřímo poddaným Kellnerovy firmy vám vyhovuje víc? 🙂
              http://www.novarepublika.cz/2017/02/cssd-ve-sluzbach-smejdu.html

              To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Já si zase nepřeju, aby mi vládl Kalousek přes Sobotku. To se těžko shodneme.

              To se mi líbí

              • tata napsal:

                pane Bavore
                Hodně klesáte,stím OKD TO BYLO TROCHU JINAK……A VĚTA ……Já si zase nepřeju, aby mi vládl Kalousek přes Sobotku.
                Je jen Vaše spekulace,zatím se tak nikdy nestalo takže je to mimo mísu……..hodně slabé argumenty nák se to při obhajobě neobhajitelného stává pravidlo bohužel.Proboha co se to děje s lidmi stáváte se při této obhajobě uplně posedlí jako na nejmenováném zase plivat na ZEMANA A PŘITOM použiváte oba uplně dětinské argumenty na to jaké vědomosti máte.

                Prostě Babiš je stejný darebák jako ta ostatní banda,jen mu vyhovuje napravovat určitý usek hajzlovin co byli proti jemu zájmů a tím plno lidí okouzlil.ANO ROZDIL oproti jiným je že ty hajzloviny co vadí jemu vadí i nám takže se určitou dobu jeho zajmi krijí s našimi….což třeba u KALOUSKA NENÍ VUBEC.U SobotKY a ČSSD je to trochu obtižné přesně definovat ja tam přiliš moc protikladů,ano poslední dobou zapory převažují ale i tím že šikovnou manipulací nabyvají daleko větších rozměru.Ty klady jsou jako bagatelizovány a vytahují se ty zápory……VIZ OKD…….PRAVDA je že už jen velký mozek by mohl vtom stavu jaké bylo OKD v době Sobotky ODVRÁTIT šikovně připravený tunel což Sobotka rozhodně není není to omluva ale to zažité mezi lidmi že SOBOTKA SE DOPUSTIL TÉ NEJVĚTŠÍ CHYBY je hloupost.I šikovně prohozené věty od KALOUSKA ,JEHO VSTŠICNOST JAKO K ČSSD,časem přerostli i zde jak Sobotka bude spolupracovat s KALOUSEM ,i když se to nikdy nestalo…….to že někdy hlasuje s někým ve stejném zajmu je uplně bežné.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tato, marně asi budu vysvětlovat, že mi vadí ten „antibabiš“ koordinovaně provozovaný lumpy, kteří jsou minimálně na stejné úrovni, ne-li ještě horší. Horší o to, že ty politicko ekonomické lumpárny tu provádějí už „desítky“ let. Takže bude lepší, když my dva se o Babišovi bavit nebudeme.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                Marně né,když budete obhajovat argumenty na spravném místě ani nehlesnu.Takže OKD UPLNĚ FALEŠNÝ ARGUMENT,Sobotka ,KALOUS…opět přaní otce myšlenky ,navíc nejhorší je a zde musím souhlasit s vonrammstein POUŽIJI JEHO VĚTU……..Jen mi vadí adorování Babiše a použité srovnání se Sobotkou je skutečně mimo mísu.

                Že jim je trnem v oku je jasné ,že třeba ty dluhopisy využil co jiní nastavili ano…….jenže je rozdíl když pišete o Sobotkovi ……viz OKD,A PAK když se někdo zminí o Babišovi negativně vyskočíte jako čertík……viz vtip ČTENÁŘE……a VY REAGUJETE jak to je trapný,to jsou ty maličkosti kde stracíte nadhled a jasně to signalizuje že v PŘIPADĚ BABIŠE strácíte soudnost.Jasně každý máme slabost svého pohledu,ja jsem haklivý na hanění levice…..jenže ozyvám se když ta druhá strana tvrdí že rozumný člověk jí volit nemuže a že všechno dobro přinesla pravice.Nebo Sobotku považuji za brzdu,měl by skončit ale hajím ho jen když uvedete třeba to OKD…….PROTOŽE ASI MOHL UDĚLAT VÍC ALE TEN prušvich už šel max. zmirnit nikoliv mu to házet na triko.Vy máte oproti mě zkušenosti s podnikaním já jen rok a jako solo,přesto mi je jasné co je majoritní podíl…..tam už s podilem po 50 procent toho moc neuděláte,možná tak nákej genius a to Sobotka není a nikdo tam s politiků.

                To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Naopak. Já jsem denně omračován naprosto nesmyslnými útoky pouze na Babiše, jako na jediného Satanáše ve spořádané společnosti. Jenže ty útoky pocházejí od největších farizeů, kteří kdy po naší krásné zemičce chodili. Až budou opravdu oni jen čistí, pak po Babišovi ani pes neštěkne. Tomu věřte. A nebo nevěřte, jak vám ukládá víra v Jediného a Neomylného Blahoslaveného Bohuslava Sobotku.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Není jedinej. Jen je největší.

        To se mi líbí

      • Jos napsal:

        Musím konstatovat, že vaše útoky na ČSSD a Sobotku jsou zcela iracionální. Vy nehodnotíte konkrétně výsledky vládnutí Sobotkova kabinetu. Tomu se vyhýbáte. Protože byste našel nejen neúspěchy (třeba nezměněné církevní restituce), ale také řadu úspěchů, které prospěly občanům ( na příklad s migranty to koulí dost dobře a také ekonomický stav země se pod Sobotkovým vedením spíše zlepšil). Vy si radši pěkně po Kalouskovku vymýšlíte nesmysly o OKD.
        Ve skutečnosti jsme měli od roku 1989 pouze tři trochu úspěšné vlády, které nevedly zemi do krize a katastrofy, ale k jakémusi prospěchu. Zemanovu, Paroubkovu a teď poslední Sobotkovu vládu. Je typické, že všichni za odměnu sklidili útoky a neurvalé komentáře od mediálních sedmilhářů. Třeba Paroubek si to užil vrchovatě. Sobotka to schytává teď od vás. Voliči zmanipulovaní a zblblí neurvalými prolhanými kampaněmi vyměnili na příklad úspěšnou vládu ČSSD vedenou Paroubkem za totální katastrofu a krizi Topolánka, Nečase a Kalouska. Vy teď vedete obdobnou kampaň za výměnu poměrně úspěšné vlády vedené ČSSD, která udržela Babiše jakž takž v mezích, za naprostou loterii spojenou s totální Babišovou mocí. Totální mocí jakou tady nikdo nedisponoval už desítky let. Dokonce ani Jakeš. Člověka, který nemá program a nemá hodnoty, je ochoten spolupracovat s každým, kdo ho bude na slovo poslouchat, stranu řídí autoritativně jako Stalin a jím vlastněná média mu slouží do roztrhání těla. Také vůbec nikdo netuší, kdo poslouží a podrží Babišovi, coby koaliční partner, spíše podřízený, pokud Babiš vyhraje volby. Historie ukazuje, že taková situace vede ke strašným koncům. Kdykoliv a kdekoliv na světě.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          souhlasím, že rozhodně není jedinej, ale jen je největší … kdo zatím posloužil a podržel Babišovi, v čem má bejt jako problém?

          To se mi líbí

          • Jos napsal:

            Omzl. Dosud byl a je Babiš ten druhý. Co se stane jestli bude ten první? To mu podrží třeba Gazdík, i Kalousek a jak rád. A my? Ani si netroufám hádat co oligarcha s absolutní mocí udělá.

            To se mi líbí

            • Jos napsal:

              Sorry. Má být „omyl“.

              To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Nekritický obdiv Sobotky a jeho ministrů, zejména Dienstbiera a Marksové není zrovna to, co tahle země potřebuje. Co se týká ekonomiky, tak tahle vláda je úspěšná hlavně tím , že se snaží nepřekážet, ale ani to se jí moc nedaří. Když pominu EET, ke kterému mám vztah spíše kladný, pak existuje spousta zákonů a nařízení, jež spíše vytvářejí překážky než aby něco podporovaly. Nesmyslný protikuřácký zákon (MZd – ČSSD), inkluze (MŠTV – ČSSD), „ministerstvo pravdy (MV – ČSSD), Hate-Free a podobné MGO (Mbp – ČSSD), zvyšování dávek místo zajišťování zaměstnanosti (vhodné rekvalifikace apod.), (MPSV-ČSSD), a ano, kontroly kotlů (MŽP – ANO). Za vše dobré se zasloužil Sobotka, ale chyby patří jednotlivým ministrům. Čtete návrhy programu? Kde na to chce vzít, když ekonomika jede na doraz? Nejsou lidi na práci, ale zvyšují se počty úředníků. Tomu říkáte úspěch? To jen ekonomika si jede samospádem v závislosti na schopnostech podnikatelů a navzdory Mládkovi i Sobotkovi. Místo spolupráce koaličních partnerů se na popud Kalouska pustil Sobotka do Babiše. A že mu tedy nevadil při sestavování vlády? Vždyť sám Babiš upozorňoval, že se podnikání nevzdá. Ale za koryto v Praze vláda. To je Sobotkovo uvažování. Člověk, který v životě nevyprodukoval korunu má drzost ostatní omezovat? Nečas žil ve skleněném paláci, ale aspoň měl tu „kobylu“. Sobotka nemá ani to.

              To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Vy jste zjevně ctitel Kalouskových bonmotů. A pěkně s Kalouskem fabulujete. To se opakuje již poněkolikáté. Pokud politika vlád vedených ČSSD vede celkově spíše k ekonomickému prospěchu, je to vlastně jak píšete „samospádem“. Na to vláda „nemá vliv“. Tohle plácali Kalouskové už za Zemana. Je ovšem pozoruhodné, že za Topolánka, Nečase ten „samospád“ vedl do krize a průšvihu, za Klause až do ekonomické katastrofy. To vaší účelovou úvahu samozřejmě nemůže nijak ovlivnit. Vy radši fabulujete o jakémsi úkolování Sobotky kalouskem.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Co se týká ekonomiky, tak současná je skutečně povětšinou v tom samospádu, protože ji nikdo neškrtí. KalouskoNečasova a KalouskoTopolánkova vláda dělala neopodstatněná omezování všeho, co se dalo i nedalo omezovat. To je jiná situace. Tam ten vliv (negativní) samozřejmě byl. Však se také ekonomika začala zvedat už za Rusnoka. Protože se obnovila důvěra v budoucnost bez Kalouska. S tím skutečně nemá Sobotka nic společného. Prostě jen tu ekonomiku neškrtí. To je jediná zásluha vlády.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                ach jo to je argument jak hrom celkem dokládá váš vztah k němu………..Nečas žil ve skleněném paláci, ale aspoň měl tu „kobylu“. Sobotka nemá ani to.

                dale

                Tomu říkáte úspěch? To jen ekonomika si jede samospádem v závislosti na schopnostech podnikatelů a navzdory Mládkovi i Sobotkovi. Místo spolupráce koaličních partnerů se na popud Kalouska pustil Sobotka do Babiše. A že mu tedy nevadil při sestavování vlády? Vždyť sám Babiš upozorňoval, že se podnikání nevzdá. Ale za koryto v Praze vláda. To je Sobotkovo uvažování.

                1* Babiš využije každou přiležitost si kopnout do ČSSD je celkem logické že před volbami udělá ČSSD TO SAMÉ ……..ANIŽ BY SE MI TO LIBILO ,JE TO NAPROSTO STEJNÉ U OBOU…..samozřejmě utoky BABIŠE nevidíte.

                OTÁZEČKA……když ekonomika jede samospadem proč se tak nedělo u pravicových vlád,samozřejmě roli hrala krize ale když vemu v uvahu co jste psal dřive,sám jste uznaval že tu krizi z velké časti přiživovali KALOUSEK A SPOL.

                dalo by se pokračovat ve slabosti Vašich argumentu vším se nese nit ukázat že za vše dobré muže Babiš za vše zlé Sobotka.

                Oproti JOS VIDÍM 2 STRÁNKY VĚCI……..ČSSD byla to menší zlo jenže pořád její přinos je menší a menší,ted je doba kdy je potřeba aby dostala přes nos a uvědomila si bud že lidí jako Distbier ji vedou kam si levicový volič nepřeje,nebo pomalu spěje k nicotě,A snad to vyburcuje slušné schopné levicové lidé a založí skutečnou slušnou levicovou stranu.Nebo na par let zde bude vládnout PRAVICE což bude pro obyčejné lidi špatné ale na špatném vykvete zase něco slušného levicového….samozřejmě lepší by bylo kdyby si to čssd uvědomila a obrodila se čemu čim dal mín věřím.

                Neobhajuji ji je potřeba ABY PROŠLA ZMĚNOU ,do nekonečna nejde tolerovat menší zlo,na druhou stranu VY DO NÍ KOPETE UČELOVĚ…..na těch argumentecj je to vidět co jste použil včera i dnes

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tato, prostě neslučuju Sobotku se socdem politikou. Sobotka je podrazák, je obklopen stejnou sortou lidí a není u nich šance, že by stranu změnili k lepšímu. Proto také tvrdím, že potřebují opravdu pořádnou ránu do čumáku, aby se konečně probudili (tedy ti poctiví členové) a tu svoloč vykopali. Jen mám strach, aby to nedopadlo jako s Modrým ptactvem, které upadlo do bezvýznamnosti a jen si tak Fialově zapáchá a jinak nic není schopno vyplodit. Fialové kecy jsou stejného ražené jako Sobotkovy, jen v jiné barvě. Ale v principu je to obojí o ničem. Slova, slova, slova…
                A ještě k útokům na Babiše. Tak to skutečně začal Sobotka s Kalouskem. Sáhněte do minulosti a uvidíte.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Myslím si, že nejblíže pravdě jste Vy tato. Současná ČSSD je už opravdu pro levicového voliče těžko volitelná, což nakonec i Vy potvrzujete a uvádíte i ty důvody. Ale operovat s OKD je už, alespoň se mně zdá, moc.
                Babiš je oligarcha a využije všeho, a ovládá to své ANO opravdu pevnou rukou. Nakonec vždyť to vidíme, Stropnický se kromě armády k ničemu už radši nevyjadřuje, Zlatuška, Telička také ne, Jourová jen tak opatrně asi jak musí jako komisařka. Prostě Babiš vládne. Ale jsem přesvědčená, že by klidně obrátil co se týká migrantů jako na obrtlíku, kdyby viděl, že by mu to přineslo politické body. Nakonec jsme to viděli u jeho postoje k Hermanovi. Tam definitivně u mě ztratil i ty malé sympatie, které snad jsem k němu měla. Ale ty útoky na něj od mainstreamu jsou opravdu nechutné, navíc mu jen přihrávají větší sympatie voličů, takže jako vždy, mainstream je prostě plný debilů.

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Máte hodně pravdy tato. Jenže ČSSD je celostátní strana a žádným mávnutím kouzelného proutku ji nezměníte. Jenže má něco, co zcela postrádají ostatní hráči na politickém poli, zvláště Babiš, ale i Kalouskové a další včetně třeba Okamury. Má totiž stoleté sociálně demokratické paradigma ze kterého nemohou příliš utéct ani nejhorší sociálně demokratičtí politici. A které vymezuje jejich kroky jistým směrem. Ostatně na některých krocích Sobotkova kabinetu to bylo jasně vidět. A nezabránil tomu ani Babiš. Má prostě jisté závazky a členská základna už svou existencí je schopná politika dost usměrnit. Pro mne je ČSSD strana u které začíná volitelnost a pokud bych našel lepší levicový subjekt volil bych možná ten.
                Od takových subjektů jako je Babiš, Okamura, Gazdíci můžete čekat doslova cokoliv. Nemají žádné hranice ani meze. A pokud Babiš vyhraje a chopí se moci, tak si nejsem jistý ani tím, že se dalších voleb vůbec dočkáme.

                To se mi líbí

              • vonrammstein napsal:

                Za Babiše. Ludvík prodává, Babiš kupuje.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                pane Bavor

                a v tomto to je…….. Prostě jen tu ekonomiku neškrtí. To je jediná zásluha vlády.

                Ale zasadní prostě menší zlo……a ani není duležité kdo začal,zaprvé to nedohledáte protože co jeden považuje za nadavaní druhej klidně nazve že je to pravda tudíž to není nadavaní.Vinu mají oba.Tak to v naší politice chodí…….nezlobte se kdyby jste byl objektivní jasně musite řici že to se nedělá ale politika už je taková holt vždy je před nakými volbami.Oproti VÁM SOBOTKU NEHÁJÍM,jen mě vadí když vytahujete tak slabé argumenty a ty jasně vytahuji a VY SAMOZŘEJMĚ TAKTNĚ stačite jinam.

                VŽDIT JE usměvné když sám sebe porazíte……… Prostě jen tu ekonomiku neškrtí. To je jediná zásluha vlády.

                Každá vlada by měla co nejmín zasahovat nebot je to většinou banda hajzlů a většina zasahů je v něčím zajmu………to větou jste přesně vystihl konání předešlích vlád a vlady SOBOTKY ,BABIŠE……a ještě dodatek…..Tato, prostě neslučuju Sobotku se socdem politikou. Sobotka je podrazák, je obklopen stejnou sortou lidí a není u nich šance, že by stranu změnili k lepšímu.

                TĚŽKO se dá neslučovat ……KAŽDÝ PŘESEDA někam tu svou stranu vede to se nedá odselektovat.ASI bych nesouhlasil se slovem podrazák,spiše taková neslaná nemastná myš,dost asi zavislá kdo mu co poradí,asi by se dalo souhlasit že to kolem něj je spíš to horší než lepší ale to je jeho vinna co si vybere za spolupracovniky.Proto také ted muj hlas nedostanou,na druhou stranu nemohu mlčet na Vaše hodně slabé argumentaci slušně řečeno.
                A protože muj hlas nedostanou tím sem si splnil ,že nemám rád když někdo manipuluje s argumenty……tema ČSSD A Sobotka považuji za VYČERPANÉ.

                MĚ ZAJIMÁ jak dopadnou při volbách a jestli se poučí…..čemu prakticky nevěřím a bohužel to bude na delší dobu pro levici špatné potažmo pro obyčejné lidi.Protože tipuji přesvědčivé vitězství Babiše a tudíž opět oslabení soc .programů a to je promě to hlavní

                To se mi líbí

              • oh napsal:

                Víme. A když nevíme, poradí strejda Google.
                https://www.cssd.cz/nasi-lide/miloslav-ludvik/

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Ale to přece víme, tady šlo jen o to, že ČSSD pořád křičí, že nenechá Babiše zprivatizovat nemocnice a nakonec to připraví sami? Opravdu solidní strana a solidní vedení. Jen co je pravda, že Josi…

                To se mi líbí

              • Jos napsal:

                Teda Bavore, vy používáte zdroje. Scandalist.s.r.o. Lahůdka!

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Zajímavé na tom ale je že stejně „skandální“ info podala dneska naše/jejich TV. Takže to asi nebude fáma. Co vy na to?

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Ano to je pravda, jen tam nevypíchla tolik ten prodej majetku, jen se zmínila.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Už dost na tom, že to vůbec zmínili. Ten průser bude asi ještě větší.

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Při všech těch bojích „na levici“ a „o levici“ nebo citování 100 let historie ČSSD, zbývá otázka: byla to vůbec někdy levice? Nebyla vždy ve službách finančního kapitálu, pro kanalizaci sociálních a revolučních požadavků? V dnešní době maska padá, celosvětově. Z americké levice se vyklubali čistokrevní náckové a sluníčkáři, ze západoevropské levice jakbysmet. Slovní hříčka „there is nothing left of the old left…“ (ze staré levice nezůstalo nic) je více než pravdivá. U nás socani prodali banky, všestranně podstrojovali cizím koncernům a velkokapitálu, zavedli exekutory (jistě, svádějí to na 4koalu, ale kdopak to odhlasoval?), nyní budou prodávat nemocnice. Když máme takové socany, fašistickou ultrapravici nepotřebujeme. Komu leží na srdci sociální otázky, musí se socanům vyhnout obloukem.

                To se mi líbí

            • blbíš napsal:

              … jako, že Babiš podržel sám sobě?
              To mě věru nenapadlo.

              To se mi líbí

  3. kchodl napsal:

    Lex Babiš:
    Zákon je zábavný ve svém kontextu: všichni žijeme ve fašismu, ale jenom Babiš je fašista, takže nesmí. Mezi politikou a ekonomikou není ani škvíra, všichni to vědí, ale nesmí se to dělat zjevně, jako Babiš, to je „porušení všech zásad demokratůry“. Mimoto většina politiků sice zastupuje velký kapitál a oligarchy, ale výhradně kapitál a oligarchy zahraniční, přičemž Babiš zastupuje oligarchu tuzemského, totiž sám sebe, což je nejen zakázané, ale i trapné: to si na to nemohl někoho najmout, například z osvědčených parlamentních stran? Mají na to kvalifikaci, většina z nich to dělá úspěšně už dlouho a „voliči dosud nic nepoznali“. Navíc je to nevkusné, asi jako řídit svůj Rolls-Royce sám. Babiš určitě nečetl Gutha-Jarkovského, vydání pro průmyslníky, moguly a oligarchy, měl by mu to konečně někdo poslat.

    Bylo by vhodné vyrobit i Lex Sobotka, jak navrhuje pan Bavor. Je totiž divné, že skoro na každé lepší zaměstnání si managoři vymyslí konkurs málem jak na kosmonauta, každá státní zakázka je plná milionu (ve smyslu mnoha) kritérií, ale na poslance stačí nechat se zapsat na správný lístek, jako například slečna Kočí, která „uměla píchat“ a pěkně čůrala, více toho nepředvedla. Takže například, jedna z podmínek by mohla být 10 let práce v reálné ekonomice, žádné NGOs, žádné státní pašalíky, žádné rozpočtové nebo dotované organizace, prostě natvrdo.

    Dotace:
    Kromě dotací není na dotacích nic špatného, to je jasné. Ale když jsou, mají být, bez nich to nejde, když je ostatní mají. S tím se nedá nic dělat. Zase platí, kdo umí, tak umí – protože vše má svá pravidla, je způsob jak to dělat špatně a jak to dělat dobře. Dobře je, včas si bloknout jistého Teličku, který je hlavní kápo českých dotačních lobistů už od počátku, založil a provozoval na to několik firem, kde měl dokonce zpočátku i zjevnou účast, a všechno velmi úspěšně. Protlačit za to Teličku na EUhnijní pašalík je skvělý obchod, který skoro nic nestojí, ale benefity jsou předem jisté.

    Použití dotací je pochopitelně přísně kontrolováno, a nezáleží přitom až tak moc, že máte všechno poctivě a správně, to není úplná záruka, že dotace nebude bloknuta nebo dokonce, že za úplně správné použití nepůjdete k soudu a do vězení, když se to někomu v EUhniji bude hodit. Záleží, kdo kontroluje a kdo soudí – což je moderní euhnijní parafráze prý Stalinova výroku o volbách: záleží kdo hlasy počítá. Proto je nutné neškudlit a zajistit si kvalitní euhnijní audit, s čímž opět pomůže někdo z okruhu dotačních poradenských firem – „exTeličkových“ – jelikož oni zajišťují obě strany kšeftu. Takže proběhne poradenství a následně nezávislá kontrola od někoho, komu se prostě věřit musí, například Deloitte. Tím je to bombenfestung a v pohodě, i kdyby Juncker na Makrele jezdil. Něco jako svěcená voda přímo od papeže, přes to nejede ani vlak.

    Dluhopisy:
    Už když pseudoaféra začala a ukázalo se, že nezdanění korunových dluhopisů díky zaokrouhlování daní na celé korunu dolů – to jest na nulu – objevil Kalousek, čímž byla ďábelskost tohoto odporného Babišova skutku značně mediálně oslabena, čekal jsem, kdy na scénu vstoupí sám „Velký Satan“, to jest Václav Klaus. A je to tady, hlavní pekelník vyskakuje jako čert z krabičky.

    Vymyslel to Klaus, což se dalo čekat, anžto v naší současné produkci podle „1984“ má roli Goldsteina, jako mluvící hlava je nepřekonatelný. Je to ovšem pravda, kterou je nutno uvést na pravou míru, takže si zahraji na Radio Jerevan (nejedná se o erotický film Baba dala vojákovi, ale o válečný film Balada o vojákovi, není francouzský, ale sovětský …).

    Paragraf o firemních dluhopisech sice v zákoně je od Klausových dob, ale tenkrát jsme ještě měli desetníky a padesátníky a účetnictví znalo haléře, takže i daň z korunových dluhopisů nebyla nulová. A firemní dluhopisy jsou standardní součást obchodního zákoníku o akciových společnostech, je to běžná záležitost – firma může vydat emisi akcií nebo emisi dluhopisů, pokud se chce financovat i jinak než přes úvěry. Nebyla to tedy špinavá zlodějská intrika Velkého Satana, ale standardní součást práva, přejatá od „vyspělého Západu“.

    I když byly desetníky a poté i padesátníky zrušeny a účtování začalo se zaokrouhlováním na celé koruny, nikdo si tento lapsus v zákonech netroufal nikdy použít, protože to by na berňáku „všem jeblo“ a následoval by zákonitě soudní spor. A jak vidíte z jiných případů, psané právo ani základní právní postuláty u nás nerozhodují, když soud může libovolně psané právo a tisícileté právní zásady ignorovat a fantazírovat o „obcházení zákonů“ nebo „nereálných právních konstrukcích“. Dokud Kalousek tento trik neautorizoval vydáním státních korunových dluhopisů a použití triku oficiálně neposvětil.

    Pochopitelně se nikdo z žumpy nešířil, že kromě Agrofertu takové korunové dluhopisy vydalo dalších cirka 7800 akciovek v ČR, ani o důvodech, proč to vlastně firmy dělají. Je to proto, že stát zdaňuje velmi výrazně vysoké mzdy a vlastníci firem, aby dostali své peníze ze své vlastní firmy, musí dělat tyto podivné operace.

    To se mi líbí

    • čtenář napsal:

      zase těch 7800?

      už i vy,důkaz žádný,ale 7800 si žije vlastním životem.

      Babiš a kdo? UniCredit, Raiffeisen, Dráhy a Leo také vydaly korunové dluhopisy

      V roce 2011 bylo v Centrálním depozitáři cenných papíru zaregistrováno šest emisí korunových dluhopisů. Daně se platily za každý jednotlivý dluhopis a zaokrouhlovaly se směrem dolů, čili na nulu, ale nikdo si prý nebyl jistý, jak by na to v praxi nahlížel finanční úřad. Když se však k využití mezery v zákoně uchýlila největší autorita pod vedením Miroslava Kalouska, dala všem zelenou a v následujícím roce vzrostl počet registrovaných emisí korunových dluhopisů téměř o 9 000% na 525.

      To, že jednou z firem, které si na poslední chvíli chtěly zajistit několika milionové úspory v následujících letech, byl Babišův Agrofert, je věc známá. Pojďme se ale podívat i na jiné známé firmy, které této mezery v zákoně také využily. Celkem byly v roce 2012 vydány korunové dluhopisy za více než 164 miliard korun, z jejichž výnosů neuvidí stát v následujících letech ani korunu.

      https://dluhopisy.cz/clanek-korunove-dluhopisy

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Nezjišťoval jsem to, neverifikoval, číslo 7800 pochází z minulé diskuse, tak je možná špatně. Pokud ano, omlouvám se za matení, v tom případě je jich 525. Nicméně to na věci skoro nic nemění – Agrofert v tom není sám, o to šlo.

        Ale napadá mě, není to s dluhopisy podobné jako s akciemi? Ty mohou být ochodovatelné nebo ne – kotované na burze nebo ne, je tam spousta nuancí. Dluhopisy jsou veřejné a neveřejné, přičemž ty neveřejné se pravděpodobně nemusí registrovat, podobně jako se neregistrují třeba směnky. Nikdy jsem dluhopisy v podnikání v ČR nepoužil, tak se možná pletu.

        Pokud se nepletu, číslo 7800 může být správné, přičemž 525 emisí dluhopisů je veřejných a zbytek neveřejných.

        To se mi líbí

        • čtenář napsal:

          kchodle,
          číslo 7800 může být správné,nemám námitek.

          ale očekával bych od vás,že nebudete opakovat číslo,které jste si přečetl v diskuzi a které nebylo,ani na moji nepřímou žádost,ničím doloženo.

          takové nepodložené informace jsou potom na dvě věci…..

          možná existuje několik tisícovek těchto připravených společností,já to nevím.ale co vím naprosto přesně je to,že kdyby existovalo 7800 společností,jejichž jediný majitel by si koupil dluhopisů za pouhopouhých 100mega,tak už by jejich seznam vycházel ve zvláštní příloze babišonovin.
          ————————–
          Dluhopisová ready made společnost představuje jedinečný produkt, který nabízíme našim klientům hledajícím ready made společnost s připravenou strukturou pro financování projektu, navíc daňově efektivním způsobem. Dluhopisová ready made společnost je ready made společnost, která má všechny ostatní náležitosti jako běžná ready made společnost a navíc má u Centrálního depozitáře cenných papírů zaregistrovánu před koncem roku 2012 emisi firemních tzv. korunových dluhopisů.

          http://www.spolecnosti123.cz/vice-dluhopisove-ready-made.php

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Vida, vida. Díky za odkaz.
            To je milé, takže na těch 7800 asi něco bude.

            Číslo jsem použil a neverifikoval, protože v minulé diskusi ho nikdo nerozporoval a navíc o nic nešlo – bylo mi celkem jasné, že takovou věc docela jistě neudělal jen Agrofert.

            To se mi líbí

            • čtenář napsal:

              vy mi asi nerozumíte,samozřejmě že agrofert nebyl jediný.

              je ale snad rozdíl jestli je jediným kupujícím dluhopisů majitel firmy anebo desítky,stovky fyzických osob,které s tou firmou nemají nic společného.

              mně byly nabízeny korunové dluhopisy České dráhy (Cargo),nekoupil jsem je.

              chcete mi naznačit,že kdybych koupil dluhopisy českých drah,že bych mohl být srovnáván s Babišem,který koupil dluhopisy agrofertu?

              a o to mi jde,ohledně té 7800,ať je mi předložen seznam firem,které vydaly jednokorunové dluhopisy a nakoupil je pouze majitel
              ————————

              ať si je zastánci té 7800(která se vzala ani nevím kde)vyberou z tohoto seznamu.

              Korunové dluhopisy – Emise korunových dluhopisů, 2012

              http://akcie-cz.kurzy.cz/emise/dluhopisy/korunove-dluhopisy/2012/

              To se mi líbí

              • NavajaMM napsal:

                Dobrá práca, ten zoznam. Zapadáme čoraz hlbšie…
                Väčšina z tých emisií cenných papierov nominálne znie na desiatky rokov dopredu (napr. do 2042). Cenný papier môže zaniknúť aj skôr, ale väčšina z týchto papierov bude ešte desiatky rokov fungovať ako pumpa nezdaneného príjmu.
                Pritom existuje elegantné riešenie – zrušiť vysporiadavanie každého jednotlivého CP a kumulovať výplatu aj zrážku podľa ISIN a podľa jednotlivých držiteľov.
                Alebo – moje preferované – úplne zrušiť dane z príjmov (aspoň fyzických osôb).

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Už jsem to psal jinde, ale dnes píší PL, že Babiš v ČT vykládal o 73 tisících emitentech korunových dluhopisů.

                To se mi líbí

    • hans napsal:

      Je to proto, že stát zdaňuje velmi výrazně vysoké mzdy a vlastníci firem, aby dostali své peníze ze své vlastní firmy, musí dělat tyto podivné operace.

      Asi jsem pozadu za vývojem, ale zdá se mi toto nepochopitelné.

      Proč? jsem vlastník firmy = mám její akcie. (Sro funguje stejně akorát se pozmění terminologie, když nemá akcie, ale podíly…) Když chci vyvést peníze z firmy do své peněženky, tak si jednoduše svolám valnou hromadu a vahou svých akcií odhlasuji vyplacení dividendy. Firma mi pošle na účet dividendu (ze které odvede tuším 15 % státu, což není nijak přehnané). A konec, vše. Jednoduché, průzračné, zdanění nízké. Proč bych měl vymýšlet nějaká kouzla?

      Zdanění mezd je mi jako vlastníkovi lhostejné. Se mzdou ani daní ze mzdy jako vlastník vůbec nepřijdu do styku, ani takové slovo nemusím znát.

      Ostatně, jak jste přišel na to, že jako vlastník firmy v ní pracuji? kdyby každý akcionář – řekněme ČEZu, O2 – ve „své“ firmě pracoval, co by dělali zaměstnanci?

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Výplata na základě rozdělení zisku nebo dividendy jde ze zisku firmy po zdanění, pak je dále zdaněna jako osobní příjem. Takže k tomu, aby došlo k výplatě, je nutné vytvořit zisk, což může být v mnoha případech nevýhodné. Úroky z dluhopisů jdou navíc do nákladů.
        Někdy je vyplacení dividend nemožné z důvodů vztahů, např. v holdingu to bývá složité.

        Majitelé firmy, kteří ji zároveň řídí jsou povinně vedeni jako zaměstnanci, tj. každý jednatel nebo předseda správní rady je zaměstnanec.

        To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            Babiš možno na toho Kulidakisa ani nemusel reagovať. Ten Kulidakisov článok totiž vôbec nie je „protibabišovský“. Jeho pointa je v tom, že Babiš sa chová tak, ako to celkové prostredie v Česku akceptuje a neurobil z toho pohľadu nič nelegálne ani nemorálne.
            Mňa v tom Kulidakisovi skôr zarazila tá prudérnosť Francúzov. Fakt nevidím nič zlého na tom, že mal Fillon ako asistentku svoju manželku. Vari by bolo akceptovateľnejšie, keby mal za asistentku inú ženu, s ktorou by sa stýkal viac ako s vlastnou manželkou? Prípadne keby mal chlapa?
            Veď vo vedľajšom článku sme rozoberali, že Mária Terézia vykonávala funkciu cisára namiesto manžela… a čo na tom bolo zlého?

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Fillon měl proti LePence jediný alespoň teoretickou šanci. Ti další šašci žádnou – nebo si vážně někdo může myslet, že si Žabožrouti zvolí Rothschildova poskoka? Štěpí se jim to tam jako Republikáni v USA, ti také měli kandidátů hafo. Odstoupení kvůli manželce asistentce vypadá jako zástupný důvod, kdoví co za tím opravdu je.

              Líbí se 1 osoba

            • Bavor V. napsal:

              Nemůžete srovnávat Marušku Terezu. Ta byla přímá dědička, Lotrinský Franta byl jen přiženěný. Takže samozřejmě právo vlády měla Mařka. Jen nesměla být „císařovna“, ale jen paní císařová.
              A co se týká té „asistentky“, tak ona asi skutečně asistovala jen v té domácí posteli. A to je ten problém.

              Líbí se 1 osoba

              • NavajaMM napsal:

                Mierim na to, že pri hlavách štátov prirodzene akceptujeme manželov ako pár a tandem, inde to považujeme za neprípustné. Veď aj tá Fillonova manželka bola určite veľmi dobre informovaná, aspoň to nemusel vysvetľovať dva razy.
                Tak, ako to poznám, poslanec má nárok na asistenta, aby sa mu lepšie poslancovalo, a je v podstate na ňom, ako ho použije. Či mu bude robiť rešerš tlače a vybavovať poštu, alebo chystať desiatu a voziť za neho deti do školy.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Jenže podle všeho pani Filonová nedělala nic s brala peníze. Takže zneužití náhrad. Jako u spousty našich poslanců (abych nejmenoval jen Sobotkův byt 🙂 )

                Líbí se 1 osoba

              • NavajaMM napsal:

                Hej, toto je druhá vec. Toto zdiaľky nemôžeme posúdiť, len tí, čo ich oboch poznajú osobne. Ale nerobím si ilúzie ani o tom, ako využívajú svojich asistentov naši poslanci, aj keď to nie sú vždy ich rodinní príslušníci.

                To se mi líbí

  4. vittta napsal:

    Ať si kradou, co je mi do nich?
    Jeden sbírá dotace a vydává korunové dluhopisy, jiný se nechává uplácet za informace a politická rozhodnutí, další….třeba dobře šoustá.
    Vem je čert, tak to vždycky bylo a vždycky bude.
    Ale!
    Ale ať neukazují prstem na ostatní (jako Babiš na OSVČ), neožebračují pracující (OKD) a neprodávají republiku.( negři, voda, sklopení hlav před EU)

    To se mi líbí

  5. kchodl napsal:

    Další zábavné OT, tentokrát na téma CIA/Ukroši:

    „Novaja Gazeta“, plně v režii CIA, NED, Soroše, … svobodně vycházející „ruský“ list, přinesl přiznání dobrovolníka z Giviho jednotky „Somali“, že on a jeho dva kolegové zabili Giviho, protože je nechal v boji, sám se střelil do nohy a ustoupil, ještě na ně nakonec navedl dělostřeleckou palbu, navíc jim ukradl jejich peníze. Hbitě to pak přejaly všechny ruské „svobodné“ listy.
    Co na tom, že dotčený dobrovolník se hned přihlásil, že na tom není zbla pravdy, a že jeho účet na Vkontaktě (ruský analogon Facebooku) mu někdo hacknul už před lety, tedy ho nepoužívá, má úplně jiný.

    Zábavnější je poslední zákon přijatý ukrošským zločineckým parlamentem, který zavedl nový zločin „rodinného terorismu“. Toho se dopustí všichni ti, kteří v rodinném kruhu budou „lživě vzpomínat“ na staré zlaté časy sovětské okupace Ukrajiny, případně Janukovyčovy korupční proruské hrůzovlády. Rovněž rozšiřování pověstí o lepším životě za „Janukovyčova loutkového režimu“ je trestné.
    😀

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Testovací provoz ideozákonů, než se zavedou do vyspělé Evropy.

      To se mi líbí

    • hans napsal:

      No a co, za Masaryka bylo taky trestné vzpomínat (v hospodě u piva) na lepší život za Rakouska. Pár týdnů žaláře dávali.

      To se mi líbí

  6. bob napsal:

    Dlouhodobě si kladu otázku, zda to má Babiš zapotřebí.
    Celé generace jeho potomků by mohly jezdit v rollsroycech a cestovat kolem světa atd…..
    A on se kvůli dotacím nechá prudit.
    Odpovídám si, že v tom je v každém případě ctižádost.
    Buď chce být „nejbohatším člověkem“ nebo to tu chce dát do kupy a tím se proslavit nebo ještě touha po moci.
    Mimochodem Trump je stejný případ.
    Dál, než viz výše moje empatie nesahá

    To se mi líbí

  7. Berkowitz napsal:

    Situace na vých. Slovensku:
    Jede vláček – kolejáček, kolik vozů asi má?
    https://www.facebook.com/robert.petrik1

    To se mi líbí

  8. Hudec napsal:

    Proč zrovna teď Bureš a ne také ostatní, když jsou v podstatě stejné svině?
    Protože Bureš je teď nejnebezpečnější.

    To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Amen.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Jde o to komu…

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Celou tu dobu kdy se Andrej šplhal po žebříčku naši české laciné pracovní síly nahoru a byl ta jistá neohrožující dvojka a nedotýkal se zájmů našeho samotného nejvyššího bylo vše OK.
      Nyní ale ovládl politickou moc a začal ovládat i nástroje pomocí níž ohrožuje investice do masmediálních prostředků ovládání samotného státu, nebo snad lépe řečeno Shapir+PPF.
      Proto je nasazena nám všem doufám již dobře známá manipulační šablona, jak tisícům lidí dochází s ministrem financí Andrejem Babišem trpělivost.
      a) Fakt, že není ochoten vysvětlit, kde vzal miliardu korun, a není schopen vyvrátit informace směřující k tomu a jaký je to škaredý oligarcha.
      b) Systematicky se vyhýbá placení daní, pobouřil tím značnou část obyvatel.
      c) Poslední kapkou pak je jeho napadání novinářů, kteří na pokyn Shapir+PPF museli ministrovi položit otázku, zda může doložit skutečný nákup dluhopisů své vlastní firmy.
      d) Proto také na internetu následně vznikla ona iniciativa požadující odstoupení Andreje Babiše z postu ministra Vlády ČR.

      No a protože Andrej není až tak velký amatér jako třeba naše vojenská rozvědka nebo třeba i prezident Zeman tak jej v první řadě zajímalo kdo tu celou akci financuje jestli pouze Kellner nebo i post_Šapir. Pro přesnou představu, kdo byl na nedělním protibabišovském setkání v Praze vyslal na setkání a pochod svého špeha. Chlapce v teplákách s obyčejnou amatérskou kamerou s vysokým rozlišením v ruce. Na kameru snímal pořadatele, účastníky i přítomné novináře.

      Jak jednoduché a prosté v ten okamžik byl oheň na střeše a náš „stát“ se začal proti Andrejovým manipulačním praktikám bránit.
      Místo hurá skandování a černých článků, celá naše „státní“ proti babišovi vyčleněná manipulační skupina v čele s ČT nasadila pouze nám všem dobře známou tvář.
      Jak vyčlenění a dobře zaplacení účastníci shromáždění si museli připadat, jako by se vrátili zpět před rok 1989. Kde bezesporu estébáci měli v oblibě focení a natáčení svých oponentů. Agenti StB se však alespoň snažili být nenápadní.
      Neuvěřitelné je, že na protestní akci se sešli lidé, kterým vadí nevyjasněné příjmy Andreje Babiše a jeho arogantní a naprosto papalášské chování. A právě ten, proti jehož vystupování a bolševickým manýrům protestovali, si je nechal natáčet. Jak Babiš opět zúročil to, co se před rokem 1989 coby prominentní komunista a údajný donašeč StB naučil. Jen ty své agenty by měl lépe vycvičit atd. atd..
      Nejsem žádný příznivec Andreje, proto jsem se pokusil pouze představit souboj dvou našich (Když dvojka chce to samé co naše jednička, neboli vyvézt svůj kapitál z hroutícího se Česka ven) a jeho křivě_vyzrcadlený dopad na nás, na lůzu.
      Moc se omlouvám profík by to popsal mnohem,mnohem lépe, tak že je to asi tak za lidovku.

      To se mi líbí

  9. vonrammstein napsal:

    Tomu říkám pech:

    To se mi líbí

  10. vonrammstein napsal:

    „Pán Babiš, odkial beriete peniaze?“
    „Z nočného stolíka.“
    „A kto vám ich tam dáva?“
    „Moja žena.“
    „A tá ich má odkial?“
    „Ja jej ich dávam.“
    „A vy máte odkial peniaze?“
    „Veď vravím že z nočného stolíka.“

    NP

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Němci. Co k tomu říci jiného.
      Ještě si dosadí Schulze místo Makrely a ve finále si v bunkru pustí Wagnera.
      Pak se všichni z hodiny na hodinu otočí a budou dělat, že s EUhnijí a multi-kulti neměli nikdy nic společného. Plnili jen rozkazy a platili hypotéky.
      Jako vždycky.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        To se může stát velice snadno. Dobrej je na tom v novodobý historii unikátní precedens: Norimberskej proces měl retroaktivní platnost. Tak příště zase tam.

        To se mi líbí

  11. kočka šklíba napsal:

    Ještě pro Jose, píši to sem, ptz už by to bylo k neučtení. Josi, jste člen ČSSD? Domnívám se, že ano, alespoň snad jste to sem psal. Asi jen řadový, nicméně přesto, máte nějaké možnosti se zeptat a případně se vymezit k návrhu Ludvíka k zákonu, který umožní prodej majetku tzv. univerzitních nemocnic jejím vedením? Zajímalo by mě to opravdu. Protože známe jak to dopadá, když to mají v gesci ředitelé a spol. Už tak se toho rozkradlo a rozkrádá dost.
    Možná ale není informace z webu ta správná, nevím, v TV o tom mnoho neřekli, Vy ale máte možností víc jak to zjistit.

    To se mi líbí

  12. oh napsal:

    Ta nudle už mě neskutečně sejří. Takže, Josi, https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2017/02/11/glossarium-minor-xlvii/comment-page-1/#comment-95621
    nabídnu vám méně skandální zdroj:
    https://echo24.cz/a/iu8mu/zasadni-prulom-ministr-ludvik-otevira-dvere-k-vyprodeji-nemocnic
    A jak se zmiňoval už domácí pán, prošlo to i naší jejich TV. A protože ČSSD jaksi už tlačí čas, na zrychlené připomínkové řízení nepochybně bude navazovat snaha zkracovat lhůty na projednání ve sněmovně.
    A jednu věc IMO Ludvík přehlíží jak družstevní lány – v ministerském křesle, odkud se má celý ten cirkus řídit, nebude sedět doživotně. Po parlamentních volbách tam může přijít někdo jiný s naprosto jinými představami (třeba o tom, co všechno by stát dělat neměl) i záměry, ale bude už mít k dispozici Ludvíkův optimalizovaný nástroj a nebude k ničemu potřebovat souhlas parlamentu.
    Ale nejdůležitější námitka je Scandalist s.r.o. :-/

    To se mi líbí

  13. čtenář napsal:

    kchodle,

    babiš je chaot,73tisíc bylo investorů do dluhopisů,nikoliv emitentů.

    doporučuji překonat zábrany a ty OVM,ze kterých parlamentní čerpají,si pustit.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.