Jan Keller-8


Jak zatočit s hackery

Americké tajné služby tvrdí, že ruští hackeři ovlivnili výsledky prezidentských voleb. Nabourali se do sítí a šířili informace, které by se jinak veřejnost nedozvěděla. Jakmile tyto nežádoucí informace prosákly, neměla už prezidentská kandidátka Hillary Clintonová ani tu nejmenší šanci. Existuje obava, aby podobným způsobem nebyly v letošním roce ovlivněny volby napříč Evropou.

O čem takové obavy vypovídají? Především o tom, že pokud by neexistoval nesystémový prvek, bylo by zcela pod kontrolou, jaké informace se voličům budou v průběhu kampaní podávat, jak se jim budou dávkovat, a co se naopak nikdy nedozvědí.

Pokud by to byla pravda, pak by to znamenalo, že naše vlastní politické strany, kontrolní orgány i média hlavního proudu voliče chrání před tím, aby byli s nepříjemnými fakty konfrontováni.

Je to podobné, jako v případě daňových rájů. Žádné kontrolní úřady a žádné vyšetřovací komise nikdy žádný z nich neodhalily. Všechny ty ošklivé aféry s velkými daňovými úniky v Lichtenštejnsku, Švýcarsku či Lucembursku se provalily díky selhání jednotlivců, kteří se zachovali nesystémově a utajované informace vynesli na denní světlo. Všichni za to také byli po právu stíháni a souzeni.

Pokud se někdo hrozí toho, že i volby v Evropě mohou být ovlivněny prosáknutím něčeho, co se lidé nikdy neměli dozvědět, je to na pováženou. Opravdu neexistuje mezi demokratickými stranami žádná, za kterou by mohli kandidovat lidé, na které se nic kompromitujícího nedá zjistit? Opravdu nejsou média schopná fungovat jako hlídač demokracie, tedy předkládat veřejnosti pravdu a tím vzít hackerům vítr z plachet? Opravdu jsou naše vlastní kontrolní orgány programově slepé vůči tomu, co by měly kontrolovat?

Pokud by všechno fungovalo tak, jak má, nepřátelští hackeři by se mohli vlamovat kamkoliv, ničím utajovaným by veřejnost neovlivnili.

Zatočit s hackery je přece ve fungující demokracii tak jednoduché.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Přejaté se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

167 reakcí na Jan Keller-8

  1. Petrpavel napsal:

    Komické? Žalostné? Trapné?
    Kandiduje za systémovou stranu která je od samého počátku tvůrcem a příjemcem těchto praktik které kritizuje, a pak si získává alibi tím, že všechno co svou kandidaturou podpořil slovně, ne činy, shazuje.
    Není náhodou právě tento fakt dostatečným zjištěním, že „…Opravdu neexistuje mezi demokratickými stranami žádná, za kterou by mohli kandidovat lidé, na které se nic kompromitujícího nedá zjistit „?. Samozřejmě, podle Kellera, v těch nedemokratických jako je SPD, SPO, KSČM, Úsvit… jsou takoví všichni.
    Dřív než budete palcovat dolů zkuste se zamyslet.
    Umíte-li to ještě, díky onomu známému vymývání mozků, vůbec …

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Pěkná reakce od člověka, který z touhy po majetku klidně volil protilidovou stranu a dnes by chtěl zpět ty, kteří mu ten majetek sebrali.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Zamyslela jsem se, ale nechápu Vás. Hlavně tuto část věty „….a pak si získává alibi tím, že všechno co svou kandidaturou podpořil slovně, ne činy, shazuje. Co měl podle Vás dělat? Jaké činy byste si představoval? Nebo mu vyčítáte, že podpořil ČSSD slovně ne činy? To by mě opravdu zajímalo.
      A nevím, řekl někde nebo napsal že strany Vámi jmenované jsou nedemokratické? Já o tom nevím, když tak dejte odkaz.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Pro vás kočko otevřeně : taky jsem v éře Paroubkově vstoupil do ČSSD, abych podpořil jeho úsilí skoncovat se šibaly. Když jsem poznal jak působí stranická struktura v této straně, ty jasné nedobytné struktury, jak upřímně za snahu o očistění Paroubka nenávidí členstvo, zděsil jsem se a rychle po roce skončil. Pravda, měl jsem to jednoduché, nejsem tak schopným a šikovným jako Keller (já ho uznávám jako sociologa náramně) a nebyl jsme nikam zvolen. Mohl by, když se evidentně zklamal a vidí kam jeho strana směřuje, udělat totéž co já. Ale neudělá … o tom píši.

        To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Jaký je rozdíl mezi demokratickou a nedemokratickou stranou?
        Už jenom to rozlišování přece říká vše.

        To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      A ještě, já ČSSD také nevolím, ptz jejich chování jako celku se mně nelíbí, ale myslím si, že být tam alespoň půlka lidí jako Keller, což samozřejmě není, tak by už pro mě byla volitelná. Málokdy se samozřejmě moje očekávání nebo přesvědčení shoduje na 100 % s nějakými stranickými prohlášeními natož se skutky, to asi se nestává nikomu, ale Keller je jeden z mála, co za ČSSD kamkoliv kandidoval, se kterým v mnohém souhlasím.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        To ano, ale … co vám říká pojem „závazné hlasování klubu“?

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          Že to je nevynutitelná blbost i na Malé Straně, natož v Bruseli.
          Nejhorší, co mohou straníci nějakému sólistovi udělat, je že ho příště na kandidátku nenapíšou. Jo a mohou ho možná vyhodit z partaje – když jim to spolkne jeho místní organizace.

          To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          No tak to jste se netrefil : „Jan Keller hlasoval proti asociační dohodě EU s Ukrajinou (Sobotka si přeje její „hladké schválení“), podepsal se, spolu se členy KSČM, pod deklaraci Petra Macha, aby Česko nikdy nemuselo přijmout euro (ČSSD si euro přeje), a ostře se staví proti transatlantické obchodní smlouvě TTIP (Sobotkova vláda ji podporuje). Jeho hlasování se často shoduje s frakcí radikálních levicových euroskeptiků v EP, kde sedí i čeští komunisté.“….
          z dokumentu “ Kde je Jan Keller“ ze stránek : https://web.svobodni.cz/public/media/…./03-17-LN-Kde-je-Jan-Keller.do…
          A pořád nemohu najít, že by někdy označil Vámi uvedené strany za nedemokratické. To co jste napsal jsem od něj v souvislosti s uvedenými stranami nečetla, dejte prosím odkaz, třeba to napsal, ale já nevím kde.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            To rád slyším, přiznám se, že hlasování v EP nesleduji (a upřímně, kdo taky sleduje?), jen občas v „našem“, dostala jste mě :-).
            Proč tedy kandidoval za ČSSD?
            Odkaz nefunguje.

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Jde o odkaz z článku na webu Svobodných
              https://web.svobodni.cz/clanky/svobodni-v-mediich-o-biopalivech-v-ct-i-jinde-diskuse-o-ceske-pravici-hodne-o-penezich-a-komunalni-politice.
              Zmiňovaný odkaz je na wordowský soubor, takže se podle nastavení prohlížeče bude chtít otevírat ve wordu nebo stáhnout.
              https://web.svobodni.cz/public/media/Katka-K./03-17-LN-Kde-je-Jan-Keller.doc

              To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              No to já nevím proč kandidoval za ČSSD, ale kandidoval za ní v roce 2014, třeba by nyní za ní nekandidoval, nevím. Ale pořád je to levicová strana (i když tedy s odřenýma ušima, spíše podle mého, středová nebo ještě spíše ČSSD se snaží sedět na dvou židlích), nekandidoval za ODS a ani za TOP.
              Pořád mně dlužíte odkaz kde nazval Vámi uvedené strany nedemokratickými.

              To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Proč kandidoval za ČSSD a odpověď je naprosto jasná, stačí elementární matematika no a zbytek se nějak ukecá.
                Na co mají nárok čeští zákonodárci v Praze a v Bruselu
                europoslanci poslanci
                Hrubý plat 7957 eur 55 900 až 78 700
                Asistenti a expertné 21 209 eur 35 875 + 13 tisíc
                Provoz kanceláře 4299 eur 42 875 a telefony
                Diety 304 eur mimopražští až 17 tisíc
                na bydlení
                Je třeba ještě něco dodávat.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Myslíte že jen kvůli tomu? Já nevím, natolik ho neznám, vy ano?

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Cech si asi myslí, že každý kdo jde do europatlamentu to dělá jen pro peníze. A podezírá hlavně některé (třeba právě Kellera)

                To se mi líbí

              • Ahele napsal:

                A já si myslím, že svou podstatou Keller politik není a ani ho to nijak zvlášť nebaví. Kdyby byl býval chtěl, tak mohl jistě do politiky dávno. Spíš ho zajímá jak to ve vedení EU a vůbec v Bruseli vlastně funguje. No a když už ty peníze dávaj, tak přece nebude tak zpozdilý aby se jich zřekl. To budou jednou přednášky jak víno. Už teď jsou jeho glosy zajímavé. Dělí se snad s námi o své postřehy také jiný europoslanec? Já o žádném dalším nevím.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Ano Ahele, souhlasím s Vámi, no nikoliv poprvé :).

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                I když dělí, Konečná(KSČM), Poc (ČSSD, i když méně), pak ještě nějaká europoslankyně za ANO myslím, ale Keller nejvíce a je to nejzajímavější.

                To se mi líbí

              • brtníkvbrlohu napsal:

                Zapomínáte na Ransdorfa – ale to je už bohužel jen minulost.

                To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    OT: Pán Bavor, letí k vám poštový holub.

    To se mi líbí

  3. NavajaMM napsal:

    Mne je divné, že „demokratická“ americká spoločnosť tieto argumenty veľkou časťou žerie, pritom im nedochádza, ako sa oni chovajú napríklad k Asadovi v Sýrii a ako si nárokujú po celom svete odstraňovať „tyranov“, ktorí síce boli riadne zvolení, ale „tyranizujú vlastný ľud“.

    To se mi líbí

  4. bob napsal:

    Nějak si moc nevybavuji, co konkrétního bylo v těch hacknutých kompromitujících materiálech.
    Kdyby to bylo „smrtelné“, tak by HIllary nebyla do poslední chvíle favoritkou.
    Jinak důkazy, že to byli Rusové, jsou tak tajné, že se nesmí vyzradit zdroj, natož ověřit.
    Opakovat donekonečna, jak může „slaboduché“ Rusko technologicky (aspoň v tomto případě) předčít geniální USA nemá smysl.
    Nevšiml, že by nám naše sdělovací prostředky připomněly, jak USA před lety šmírovaly Merkelovou a spol…
    No jo , vlastně proč by to připomínaly. když už to USA nedělají. To jsou takoví Mirci Dušínové…

    To se mi líbí

  5. tata napsal:

    PP

    pan BAVOR to přesně vystihl,VY jste sám v sobě velký protiklad,jdete od zdi ke zdi,Celkem mi to někdy překvapuje vzhedem tomu že máte celkový velmi dobrý přehled,nejste najivní,takže se těžko chápe ty veletoče.Já celkem jsem najivní,a hodnotím věci nák svým pohledem.Ale vtom celkovém mém chování nenajdete veletoč.

    NAZVAT tento článek….Komické? Žalostné? Trapné?

    Nezlobte se by se spíše hodilo k ohodnocení Vaší reakce…..proč že jste vubec nepochopil sdělení,jako byste plul nad povrchem což je už chorobná posedlost ČSSD….ANO dává k tomu dost přiležitostí otom žadná ale VY JSTE UŽ TÍM ZASLEPEN……..jako jste zaslepen přehnaným očekávaním že by to změnila KSČM.

    Vubec neberete že poctivý člověk defakto nemá možnost vstoupit do bezchybné strany,jenže vtomto systému musí někde byt.Takže plno poctivých radši do politiky nejde rezignovali a to je smula pro nás všechny……..a prOč VAŠI reakci hodnotím VAŠIMI slovy

    Komické? Žalostné? Trapné?
    NEBOT aby jste hodnotil jen obsah sdělení, člověka ktery bojuje se dá řici s větrnými mlýny.Tento systém se dá zlomit jen že naruší to politické bahno a to musíte riskovat jen tím že do toho bahna nakročite.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Veletoče? Myslíte, že je správné celý život být příznivcem jedné strany? Byť koná jakkoli.
      Je levice správná nebo špatná? Je pravice správná nebo špatná? Ani tak, ani tak.
      Je jenom politika dobrá nebo špatná. Pro společnost. Podle toho posuzuji. Nejsem dogmatikem. A mám právo se mýlit.
      Nevšiml jste si tato že ty ataky na mě jsou osobní, ne k věci? A nemyslím těmi útočícími Ahele nebo kočku, ty kritizují a já jsem za to rád.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Cítíte se napadán? Jestli ono to nebude tím, že vy sám napadáte jiné (viz právě dnešní napadání Jana Kellera), případně sem taháte věci mimo téma. Pokud vás totiž události kolem nás (ve světě) nezajímají, nekažte diskusi ostatním, které to zajímá. To je totiž kromě toho, že neslušné, tak také sobecké.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Diskuse je dialog. Ne monolog jediných správných názorů.
          Neberu nikomu zájem o politické dění v Somálsku či Ukrajině, jen říkám svůj názor že je rozumnější zajímat se o politické dění doma. Můžu se samozřejmě mýlit.
          V každém případě chápu, že je jednodušší vykládat rozumy o dění v Somálsku než pochopit co se děje u nás v Česku. Zrovna tak chápu, že to pochopení může někomu vadit.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Diskuse je dialog,tak se tím řiďte a nevnucujte všem pouze jediný správný názor. A co se týká toho zahraničí, tak tady bych vás rád upozornil na jednu dost podstatnou okolnost. Blog jsem si zřídil já, rediguji jej já a tedy já rozhoduji o tom co se zde zveřejní. A protože nelze se krmit neustále jen chlebem, tak se snažím o to, aby náplň byla co nejpestřejší. Proto je tu ctná paní Katy a její nedělní fotopříběhy, proto je tu hroch a jeho překlady, proto je tu i „cizinec“ Navaja se svými příspěvky ze Slovenska, proto jsou tu i moje historické exkurse. A proto jsou tu i ty místní události třeba v podání Jardy G.Hudce. Pokud se vám nelíbí pestrost a máte s ní problém, je to váš problém a vyřešte si ho sám. Sem ho netahejte.

            To se mi líbí

  6. Děda Olin napsal:

    USA ovlivňují vývoj vnitřní politiky jiných států po celém světě již půlstoletí. Všech, nejen těch z jejich pohledu nepřátelských, resp. nedemokratických, jak říkají, ale i svých spojenců. Vždy jde o to, aby vlády cizích států byly (řeknu to jednoduše a srozumitelně) poslušné a ochotné jít na ruku jejich zájmům.
    Asi by bylo férové zde toto mé tvrzení dokázat, ozdrojovat. Pro potřeby této diskuse a na tomto fóru to však nepokládám za „etický prohřešek“. Jen pro osvěžení paměti připomenu činnost rádií Hlas Ameriky, Svobodná Evropa nebo Svoboda, účast CIA na událostech v Řecku 1949, 1973, 1967, na Kubě, v Chile, Salvádoru, Nikaragui, Vietnamu, koneckonců i v ČSSR 1968 a 1989, na kyjevském Majdanu, v Iráku, Afghánistánu, Libyi, Sýrii… špiclování západoevropských politiků, vliv na protizemanovskou kampaň u nás atd.atd. Jednoduše řečeno, stopy USA najdeme téměř ve všech převratech, pučích a kontrarevolucích po celém světě. Přímých, nepřímých, doložitelných i obtížně prokazatelných.
    Povyk kolem údajného ovlivnění amerických prezidentských voleb je jen dalším projevem amerického pokrytectví.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Áno, presne toto som mal na mysli. Aby sme boli vyvážení, to isté robil svojim spojencom aj Sovietsky zväz. Keď sa v ZSSR zmenila garnitúra a tá nová vykonávala čistky, vždy to zrkadlovo zasiahlo aj spojenecké krajiny.
      Naši vodcovia ostávali pri moci nie podľa toho, ako dobre robili domácu politiku, ale ako dobre slúžili záujmom spojencov.
      Mali by sme sa už konečne poučiť a byť vlastenci natoľko, aby sme si doma robili poriadok sami a neprijímali „pomoc“ cudzích ambasád a mimovládok, o hackeroch ani nehovorím.

      To se mi líbí

  7. tata napsal:

    PP
    Předně musíme upřesnit pojmi……pro někoho nexzistuje pojem pravice ,levice .Vy ktěm lidem aspon podle toho co pišete nepatříte.Pak ale,a hlavně jakou filozofii zde hájite to veletoč je.
    Ano člověk se muže mylit.Ovšem jestli se hájite……….

    Je levice správná nebo špatná? Je pravice správná nebo špatná? Ani tak, ani tak.

    Je to s VAŠÍ strany jen okecavání………je to jen uhel pohledu……….bud filozoficky mám ten pohled nebo onen………když to znázorníme stupni socialsmus a kapitalismus je od sebe vzdálen 180 stupnů.ODS A KSČM je od sebe vzdalen nejvíce a VY jste navíc ted až fanatický přiznivec KSČM……..TUDÍŽ to veletoč je……….ano mylit se je lidské ale sám sobě musite přiznat že veletoč to je.Navíc ted hájite jako moralní principy,jenže ODS JSTE VOLIL sám jste to psal ,tak nák trochu mimo svoji současnou filozofii.

    ano občas jsou osobní tentokrát ale byl věcný a přesně vystihujicí……..za každy omyl v životě neseme odpovědnost ,jako já naštěstí mé odbobí fanatismu nemělo následky,ale jako velký omyl to musím brát,přesto filozoficky jsem veletoč neudělal.Jinak řečeno nikdy bych nepřešel od levicového pohledu k pravicovému………a ta filozofie ODS A KSČM JE NOC A DEN

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Fanatický příznivec KSČM co volil z různých důvodů, které veřejně vysvětluje, ODS, DEU, ČSSD, KSČM, a který teď možná bude volit SPD nebo SPO…
      Jaký to rozdíl od nefanatika co stále volí ČSSD, stále ji veřejně kritizuje, a který nemusí vůbec nic (sám sobě) okecávat 🙂

      To se mi líbí

  8. tata napsal:

    a ještě,muže se stát že náká pravicová strana bude vyznávat filozofii kterou by mohl akceptovat i levicový volič a vtom období bude naopak levicová strana koketovat spíše k přiklonu k pravicové retorice…..pak by jste měl pravdu vtom že nejste dogmatik…….vtom období ODS co jste jí volil nebylo ODS možno tak chápat ,právě naopak,bylo to období tvrdé pravicové retoriky,to co dnes nazýváte nemorální

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Je alespoň částečné napravení chyby, křivdy, nepravedlnosti správné nebo ne? ODS byla tehdy pro, ČSSD a KSČM a Lux (KDU už ani nevím) byly tehdy (!) zásadně proti.
      Vím, že ten zákon nebyl ideální, ale copak se dalo s ČSSD a KSČM tehdy o něčem rozumném diskutovat? Přál bych vám číst ty dopisy od jejich poslanců. Nemohl jsem jinak, mám závazek ke své rodině, až teprve potom ke společnosti, ke stranám.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Abych nezapomněl, Klaus byl zásadně proti, ale ještě neměl v ODS takový totální vliv.

        To se mi líbí

      • tata napsal:

        O jakych křivdách mluvíte…….Restituce………opět mimo…….ted Váš FAVORIT snad mluví jinak…..vystřel jen mimo,jen aby jste se obhájil…….Navic nikde jinde nebyli ty restituce v takovém rosahu.Naopak dá se řici že vytvořili základ té špinavosti co je ted.TADY JSTE HODNĚ UJEL PROTI SOUČASNÉ FILOZOFII,co razíte.

        Každá naprava by měla zvážit jestli nevytvaří nové křivdy…….hlavně napravila vrácení majetku lidem co bych já nikdy neschvalil ,nepodpořil…..viz CIRKVE ,nebo třeba kníže.
        TADY obhajujete neobhajitelné čistě ze sobeckých duvodů….proti tomu co razíte ted.
        PŘESNĚ to popsal pan BAVOR……..A DÁL NEREAGUJI…..je to pro mě neduležité

        To se mi líbí

  9. tata napsal:

    https://www.novinky.cz/domaci/426406-sobotka-prezident-ma-myslet-na-dolnich-deset-milionu-ne-na-babise.html

    Další ukázka že neumí uvažovat diplomaticky a je jak slon v porculánu………

    To se mi líbí

  10. cobolik pacholik napsal:

    za toho boha sa nedozviem,bo sa neda dozvediet,jaky to hackers zahakli,co zahakli,co jasne tu tie skurvene vyvazene najdemokratickejsie v slnecnej sustave masmedia hovoria,ze rusi a putin dal rozkaz,do ojebnia,opakuju putin, rusko,hackers,nieco konkrene kedy jak,system ,aby som videl aspon jedneho kokota,ktory vysvetluje a ukazuje z jakeho PC,cas,IC.
    ze tajne veci si panenka pisala to a ze zbankrotovana hilary porusila pravo kodovania,pouzivania e mail state department to za toho boha ani deko,tu kurva za prejdenie bielej plnej ciary na moste cez bay som dostal 85$ a nehovorim o dalsich par tis $,co som zaplatil a bol trestany PRAVOM,ze som jazdil bez US vodicak,ze mi robia drug test,ze sa nesmiem bat chodit po streche,ze musim dodrzovat reguly firmy,nesmiem bohovat z auta,co bez prestania robim a uz som bol napomenuty,bo treba prist zajazdit cez jewish city,ja obycajny kokot tu a smetie sa to vsetko snazim dodrzovat a ked nie,som stihany,bud pravom statu,ci regulaminom firmy,bo pravo a poriadok musi byt,taku koktinu,co tu pisem by som povedal na hlavnom vysielacom case na tom skurvenom CNN a dodal,ze jak imigrant to hovorim tym jebanim amikom,za ja cudzinec v ich kraji viac dodrzujem pravo a sytem ich kraju,jak ich kandidat na prezidenta,bo o kurevkach pisali,ze ich prehadzovacka obtazoval,co v eutope sa nikto ani nezastavi a tu neplatilo tiez a vyhral prehadzovacka,ze osem rokov neplati dane,co ma jebe,len dristli,ale nenasli nan nic,bo stacilo by par $ a bol by v riti,proste robi podla zakona ojeb a takych ojebavakov to tu na vagony.
    kde behal ten putin tu a ty kackers co dristali amikom,ze nevolit hilary,bilboardy a cas v televizii na ukazovanie,ja hlavne videl jak kurevky placu,ze ich obtazoval prehadzovacka a nahrane,jak drista,ze ma nejaka paracka sumne nohy a rit,jak by sa dala preletiet,co kazdy hetero tak duma,ked nepojebany homo.
    zijem tu dost dlho,aby som mohol kus porovnat a vidim,ze toto,teraz to hranici s debilizmom jednej strany,proste kraj,ktory si tak zaklada na prave a respektovani prava porusuje zauzivane zasady tu.preco to tak je?moze byt milion kukov,jasne na prvom mieste nie volnost a prospech kraju,ale prachy a moc,ale systemom bananoveho masmedialneho ojebavania?kde fakt,ze je zvoleny sa este 3 mesiace prevraca a spochybnuje zakladne pravo amikov ich moznosti rozhzodnutia,za to by sa malo tvrdo trestat,to mi pripada jak inkvizicia,ked mucila a palila za ziva,tych co stali za svojou pravdov,jasne technicky pokrok nebol v hentych casoch na takej urovni,ale cirkev tusila,e im mozu ty heterici vybit tromf z ruky,toto iste teraz,predtym planety,ci niekto ucenie krista videl,ze si niekto upravuje,hned na hranicu a teraz,ked niekto z volnosti a demokracie robi svoju heteriku,myslim zastava zlom,bo jak vidim jak uporne bojuju proti volnosti,ktoru tu obmedzuju uz roky hovijakymi zakonmi kamerami a vyhlaskami,jedine plati lide bdete!
    ale dlhe,budem musel vydavat knizne tie moje jasne ,ze expertne kuky a palce k tomu,aby som bol inn.

    To se mi líbí

  11. st.hroch napsal:

    Je tu čerstvá třešinka na dortu hluchoslepých…. – viz titulek:
    „Dezinformace přicházejí z Ruska a Číny. O Americe nevíme, říká koordinátorka Centra proti terorismu“
    https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/dezinformace-prichazeji-z-ruska-a-ciny-o-americe-nevime-rika-koordinatorka-centra-proti-terorismu-12049

    To se mi líbí

    • strejda napsal:

      Zajímavé na tom je, že dezinformací je informace že desinformace přicházejí jen z Ruska a Číny a ne z Ameriky.
      Dezinformací je samotný pojem Amerika. Co se tím rozumí? St. Kitts a Nevis? Chile? USA? Paraguay? Těžce se komunikuje s někým, kdo nezná ani základní geopolitické pojmy a vyjadřuje se velice vágně.
      To jsme to dopracovali.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Myslím, že centrum by mělo odhalit vlastní desinformaci. O „ovlivnění“ českých voleb už hovořil Zeman ještě dříve, než se Romancová dostala do křesla. Takže tenhle blábol těžko mohla rozkrýt její bláznivá parta.

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      🙂
      Jak půvabné!

      To se mi líbí

  12. tata napsal:

    https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/goodbye-andrew-lide-zazpivali-pisen-pro-neviditelneho-velvyslance-12096

    no jo no——pro mě je to člověk který porušil diplomatickou zvyklost

    To se mi líbí

  13. Rosťa napsal:

    Asi je nějaká interupce ( nebo jak se to jmenuje ) na slunci, že jste dnes takoví hádaví. Aktivista Pičínský dělal v Práglu monstrozní rozlučku s Říšským protektorem a nikdo z obyvatel Matičky stověžaté zde nepodal žádné hlášení. To jsem se musel dočíst kdesi jinde, že se s protektorem přišlo rozloučit celých padesát kusů duhových obdivovatelů. Akce byla plánovaná na hodinu, ale celé se to zvrhlo, páč tam dokvačila Jana Volfová a vahou své figury sešlost rozehnala již po dvaceti minutách. Přiznejte se, komu z vás ukápla slza, než tam Volfová udělala pořádek?

    To se mi líbí

  14. berkowitz napsal:

    Tak se vítají vojáci – osvoboditelé. Budou Polsko osvobozovat od demokracie :

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      No jednak je to trapné, zvláště v současné situaci, ale tak Poláci jsou…no jiní. A jednak jestli jsem to dobře přeložila, což už si nejsem jistá, to mají být krasavice? :D.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        To vy jakožto žena nemůžete posoudit. Ale určitě to jsou krásné a přítulné vítačky.😁

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Tak ted se s Berkowitzem můžete trochu poškládit :D. MImochodem nějak mně už nejdou psát smajlíci, což dříve šly, jak to děláte nyní?

          To se mi líbí

          • berkowitz napsal:

            Tak známkujte, jako ve škole, třeba +1*, nebo -5.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Přítulnost. 1*
              Krása. 5-

              To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                No přítulnost nedokážu posoudit ale, krása tak -3, jste moc přísný pane Bavore, no možná -4 🙂 .

                To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                hele macka,ja ked som mal 20 jari a bol vojak,taky vitacka ,keby bola stala len okolo mna,by som sa zochcal az do bot a vobec by som neriesil vyhlad,proste ked si spomnem na tie casy mojej zlatej valky,bol by som preletel aj damske kolo,tak sa to hovorilo,co ja sa ocami napreletoval tych bab ,kurva na vlaky,ale realnej na dosah nebolo a trebalo dlho cakat.

                To se mi líbí

              • st.hroch napsal:

                Těřko soudit, kdo je v odhadu blíž… ono totiž, dle obrázku soudě, není moc jasno a navíc hrdinný osvoboditelové taky neodrážejí světlo nejlíp…:-)

                To se mi líbí

          • oh napsal:

            Funguje to stále stejně. Ale před i za smajlíkem musí být nejméně jedna mezera 😐 před jakýmkoli dalším znakem. Když dáte hned za smajlíka třeba tečku, tak to wordpress nepochopí a udělá tohle :-).

            To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Smajlík musí mít před sebou i za sebou mezeru nejméně jedno písmeno. A je lepší dávat tam i ten „nos“.

            To se mi líbí

      • berkowitz napsal:

        Pěkný večer. Překlad je správný, ale krasavice to jistě nejsou.

        To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Krasavice inteligentní!
      To je vidět na první pohled.
      🙂

      To se mi líbí

  15. Ahele napsal:

    Teď ještě jak je to vlastně myšleno – polské krasavice v opojném nadšení na pozadí ekonomicky kladných výsledků (zisků?) demokracie vítají velké vojíny osvoboditele.

    To se mi líbí

    • berkowitz napsal:

      Tož to bude myšleno ve smyslu, že i na vojácích se určitá „skupina“ vítačů“ ekonomicky zvetí.

      To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      No pokud to myslí jako „ekonomické výsledky, tedy zisky“ a „krasavice“ tak to pak jo no ;). pak ty ženy odpovídají, tedy nic moc, podle mě, ale tak neumím to posoudit jako muži ;). Nic proti Vám pane Bavore samozřejmě :).

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        No právě. Proto jsem přidal tu přítulnost :mrgreen:

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          No ale to z té fotky nejde poznat, i když máte možná pravdu, moje dcery jsou určitě hezčí, ale vítat by americké vojáky tedy nešly, takže ano jsou to krasavice v rámci možností 😀 .

          To se mi líbí

    • Ahele napsal:

      Oprava
      Znovu a lépe великие nejsou velké ale skvělé. 🙂

      To se mi líbí

  16. kočka šklíba napsal:

    Fakt skvělí vojáci USA? No to je tedy opravdu už…no tak jsou to asi primitivní děvčata, poněkud, ale vypadají, aspoň jedna, jako už postarší děvče. No ale nepsaly to zase ony 🙂 . Nicméně už to, že se s nimi nechají fotit svědčí o jejich inteligenci.

    To se mi líbí

  17. cobolik pacholik napsal:

    ja jak expert ovladam viac jazykov najlepsi hohovanie,som si kuknul na diskuziu onet polska, a mozem bandu uistit,ze drviva vatsina lachov,reaguje uplne inaksie,jak su fotky a oficialne clanky,ze polsko vita us army,napisem jak oni pisu,ze pierdoa to znamena jebu nejaku kolonialnu army v poland a najlepsie je hlaska polske murzini vitaju,americkych murzinov,polsky cernosi vitaju americkych cernochov a este dodal,aby mu to moderator nevymazal,ze polsko to jeho zem.

    To se mi líbí

  18. Bavor V. napsal:

    Na dobrou noc jeden vtípek. Baví se Trump s Putinem a Trump prohodí, že Michelle Obamová je těhotná. A Putin se ptá: Můžu za to já sám nebo celé Rusko?

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Dobré. 🙂 Niečo podobné šlo už onehdy, keď to prišlo na Jen Psaki. Vtedy to bolo myslené aj tak, že Rusi odstránili nemožnú hovorkyňu. Moc si ale nepomohli, ten chlap, čo ju zaskakuje, hrá toho blba len s menším šarmom.

      To se mi líbí

      • st.hroch napsal:

        Ále, fešanda je zase v oběhu….Husejnovičův náměstek ji vzal s sebou na hospitaci svejch podnikatelskejch záměrů v náckostanu…

        To se mi líbí

  19. cobolik pacholik napsal:

    panenky z ceska,prezivaju jak slovanske devcata pozuju s american black hero,slovanske devcata to letia na taky color nie nejak houfem,ale dost davovo ja tomu hovorim,ze ma mozog v pizde a nie v hlave,viem velmi havadsky napisane,ale slusnejsie neviem,mohol som napisat vagina,ale to by bolo take vaginalne.
    este pierdola musim opravit v preklade ovlada kazdy pepik a cobol.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      Tím jste chtěl říci, že slovanské holky letí na černochy? No nevím, ale pochybuji, prostě letí na hezk ý a správný chlapy, to je normální ale přece. Pokud se ukáže že to není ten jakého si vysnila, některá od něj odejde, některá ne, ale že by letěly na černochy, nevěřím.
      Možná že jsem Vás ale nesprávně pochopila.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        tak slovanske holky leti na cernochy,ja to tu vidim a este alahisti,poznam osobne take holky,jasne nie desiatky,ja uz videl v hotel slovan v KE jak alahisti z jemenu a etiopia si provadili nase devcata na izby a hosi z africa nemali problem zohnat a to bolo v polovici osmedesatejch let macka,tu ked si kamaratova sestra priviedla hocha a jamaica,ten nebol cierny,ale fialovy nam ho predstavit za hodinu skoncilo nedobre,bo sme sa pripili a fialovej kluk plaval na jamaicu,bo mi nie rasisti,ale vodu so smolou miesat sa neda.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          No dobře tam možná ano, ale tady to tedy obvyklé není.Teď je otázka, zde se jim opravdu líbí nebo v něm vidí někoho kdo jim třeba zajistí lepší příjem, lepší život, nebo je pro ně ta snažší kořist. Tady to opravdu není obvyklé, nebo časté.

          To se mi líbí

  20. kchodl napsal:

    Reagovat na blábolení o „hackingu“ USA prezidentských voleb racionálně je podobně marné, jako diskutovat o evoluci života s fanatickým náboženským vyšinutcem nebo vysvětlovat zhysterizovaným psychopatům začátkem 18. století, že čarodějnice neexistují.

    Pikantní na tom všem je, že pomocí této hysterie jsou překrývána samotná fakta – ať již byla zjištěna hackingem nebo nebyla – o pozadí vládnoucích „elit“, o zločinech Hitlery a jejího gangu. Poprava posla špatných zpráv je zkrátka pořád populární metoda, jak oddálit nevyhnutelnou ztrátu moci.

    Neméně legrační je, když zloděj křičí chyťte zloděje, protože fašistická vládnoucí verbež Západního světa si dlouho představovala, že má na hacking monopol, nakonec skoro všechny výrobky západního ICT průmyslu obsahují vládní „zadní vrátka“ a pečlivě implantované záměrné „bezpečnostní chyby“.

    Již dlouho se arogantní hovadští „světovládci“ otevřeně chlubí, že mohou kdykoliv vyřadit téměř všechny počítače a sítě, jelikož se do nich dálkově dostanou (pokud potenciální oběť neudělá mnoho opatření a bezpečnostních úprav). Úplně se opájeli touto „všemocností“. Samolibé uspokojení v této oblasti čiší nejen ze západní popkultury a žvástů politiků, ale dokonce i odborná literatura nebo přednášky na různých počítačových kongresech a seminářích jsou toho plné.

    Samozřejmě, smí to dělat jen ONI. Protože pak je to dobré – pokud to dělá někdo jiný, je to špatné. To je morální relativismus naprosto stejný jako u primitivních divochů (ukradne kozu – dobro, ukradnou mu kozu – zlo).

    Tohle všechno povzneslo termín „pokrytectví“ na úplně novou, dosud nedosaženou úroveň. Lepší definici slova „chucpe“ udělat nelze. Je to absolutní sprostota, totální amorálnost, čiré zlo, úplné popření všech etických normativů a kultury „bílého muže“.

    Je to důkaz, že jsou schopní naprosto všeho. Navzdory dlouhé historii USA zločinů, propagandistického ovlivňování, vraždění nepohodlných novinářů, politiků, protivládních pučů, gangsterských napadení až otevřených vojenských útoků proti suverenním zemím, najednou za úpadek jejich moci může Putin a Rusko, případně Čína.

    Dopracovali to tak daleko, že hitlerovský režim proti nim nevypadá tak negativně a genocidně, skoro ve všech ohledech – a lze se obávat, že než bude tato svoloč odstavena, německé nácky ještě mnohokrát předčí.

    I když ruské tajné služby samozřejmě existují, nedělají ani tisícinu toho, co zcela běžně americké. Ruská propaganda je postavena na pravdě, ne na desinformacích – což je věc, které se totálním americkým prolhancům špatně čelí.

    Protože pravda si nakonec proklestí cestičku, stejně jako tenký pramínek vody nakonec provrtá skálu: ubohá, neprofesionální až totálně amatérská, silně podfinancovaná a potlačovaná „zpravodajská alternativa“ – pár desítek maličkých internetových serverů – porazila profesionální, mnohomiliardová žumpoidní média, plná mnoha chytrých a vzdělaných profesionálů, špiček svého oboru, kteří znají a používají všechny známé triky a mají nedozírné možnosti působení na lidi.

    Celá ta kauza „hackingu“ a „ruské propagandy“ je prostě natolik přiblblá a absurdní, že by to nezkousl ani major Terazky.

    Což je myslím většině lidí docela jasné, takže všechny kroky dosud vládnoucí verbeže a žumpoidní propagandy, nafukující tyto pseudokauzy, povedou k ještě většímu propadu jejich moci. Vyvolává to všude úšklebky a výsměch, což je to nejhorší, co se může jakékoliv vládě stát – že se ji lidé smějí.

    Dopadnou jako komouši u nás – lhali, mnohokrát v tak absurdních oblastech a tak snadno vyvratitelně, že jim nakonec nikdo nevěřil nic – ani když kolikrát říkali čistou pravdu. Je to podobné jako v bojových sportech – od této chvíle získává každá jejich snaha opačné znaménko a čím více síly do propagandy vloží, tím větší úder utrpí.

    Z Putina dělají jakéhosi politického judistu – ale nedochází jim, že to není Putinem, ale jimi samými.
    Zábavné na tom je, jak jsou nepoučitelní. Když jim něco nevyjde, udělají to znovu úplně stejně, ale ještě silněji a důkladněji. Očekávat jiný výsledek při stejných vstupech a metodě, to je jedna z definic idiotství.

    Keller píše poslední dobou velmi dobře a pravdivě, což uznávám, i když ho nemám rád, je to jeden ze „surfařů na vlně“. Typický maloměšťácký pseudolevičák, pseudoekolog, pseudofilosof. Pseudoalternativa, která dělá establišmentu fasádu. Je to honící pes, který zahání do houfu pochybující ovečky, aby si nezaložily nakonec vlastní vzdorostádo.

    Je to apokalyptik z povolání, jeden z lidí s tímto kognitivním postižením. Ale musím – s trochou nelibosti – přiznat, že coby zástupce lidu v EUhnijním pseudoparlamentu se projevuje dobře. Jenže to je stejně jenom stafáž, která dělá alibi uhnijní diktatuře, takže všichni šašci, kteří tam za obrovské úplatky simulují demokratůru, jsou spoluviníci (pár jich demokratůru naopak odhaluje, jako třeba Farage, ale těch je tam minimum, po odchodu Farage jsem si nevšiml nikoho – tedy je jich tam přesně 0).

    Sepsal pár pavědeckých knížek, to je fakt, a je velmi dobrý spisovatel s pěknou slovní kulturou, široce vzdělaný a sečtelý. Napsat dobrou knihu není vůbec snadné, takže to vysoce oceňuji – ty jeho jsou velmi dobré. Méně již jeho bludy, kterými tráví hlavy studentům již dlouhá léta.

    Ctitel „Římského klubu“ – fajn, to mi úplně stačí. Tihle lidé mají v hlavě řezanku a co více – jsou to typičtí proroci nových lepších zítřků, jenže jejich aktivity bez výjimky končívají katastrofami a výkonnými fabrikami na mrtvoly. Kdyby to bylo na nich, tak žijeme ještě v jeskyních – na což by oni řekli, že tak by to bylo správně. Jakmile takoví lidé získají moc, je třeba se mít na pozoru.

    Každý má ale šanci se polepšit, takže kdoví – možná se Keller jednou vrátí do republiky a pomůže vymést chlév v ČSSD nebo v jiném gangu. Ovšem vidím to značně nepravděpodobně – spíše bude hrabat a přizdisráčsky se poveze na vlně „mírného odporu v mezích zákona“, jako to dělal vždycky.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      S něčím souhlasím, něco nedokáži posoudit, s něčím nesouhlasím, to je normální. Ale víte co by mě Kchodle zajímalo? Je v ČR nějaká strana, nebo alespoň nějaký politik se kterým Vy můžete souhlasit? Jasně ne na 100 %, ale třeba na 50, 60, 70 %? Ptz Vaše vstupy jsou většinou, co se týká zbraní a podobného, velmi zajímavé, ale nějak se pořád nemůžu vyznat ve Vašich preferencích. Občas chválíte Klause, co jsem postřehla.

      To se mi líbí

      • cobolik pacholik napsal:

        kchodlovsky prirodzene nema ziadneho politika,bo sam individualista jak prase,taky neveri nikomu,jeho preferencia je jeho samostatnost a istota seba,taky na nejakeho politka moze nasrat a nejebol som sa ani deko.

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Čobolíku, vidíte do mě „jak do kozy“. Tak nějak to je.

          To se mi líbí

          • cobolik pacholik napsal:

            kchodlovsky ja nemam sajnu,co je vidiet jak do kozy…

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              To znamená že máte pravdu.

              Je to jedno z poněkud pošahaných přirovnání, kterých je každý jazyk – čeština také – plný.
              Ale největší úspěch jsem vždy měl – hlavně se to líbí v angličtině – s větou „držíš to jako prase kost“. To všem přišlo zábavně ulítlé a dokonce mě podezírali, že si z nich dělám legraci, že se nic takového u nás doopravdy neříká.

              To se mi líbí

              • cobolik pacholik napsal:

                ja ked im poviem,ze ma dlhe vedenie,kukaju jak puky,vysvetlujem a ked im tukne dobre sa bavia,mna maju aj tak za exota.
                dakujem za vysvetlenie pricom mozem pochybovat kus,ze vidim jak do kozy,bo ja individualista tiez,nauceny zivotom.

                To se mi líbí

            • CN napsal:

              Není vůbec pošahané, ale je „trochu“ delší. Starší lidé a od nich to mám, říkali, vidět do toho jako do HUBENÉ kozy. Takže asi podobně, když budete mít „hubený“ papír (jako býval výplňový papír u nové obuvi vevnitř) a „tlustý“ papír (karton), tak proti světlu uvidíte přes ten hubený papír, co je v něm zabaleno, ale ne přes „tlustý“ papír.

              To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        „Souhlasit se stranou“, to mi zní skutečně děsivě, a jenom o něco lepší je „souhlasit s politikem“. To bych se opravdu raději odstěhoval na pustý ostrov do poustevnické jeskyně nebo střelil do hlavy, než aby mě potkalo něco takového.
        🙂

        Můžete apriori „souhlasit s někým“? Určitě ne, protože kdoví, co se mu vylíhne v lebedě.
        Souhlasit se dá s nějakým názorem nebo stanoviskem, bez ohledu na to, kdo to říká, to samozřejmě jde. Někdy je důležité, i „kdo to říká“, protože názory/stanoviska/informace nejsou 100%-ní a když víte kdo, můžete si domyslet také proč. Co za tím skutečně je – zda se nejedná o nějakou účelovou manipulaci nebo špinavý trik.

        Se souhlasem to zkrátka není tak jednoduché.

        To se mi líbí

        • kočka šklíba napsal:

          Dobře, myslela jsem si to, v tom případě ale velmi pravděpodobně ani nevolíte. Alespoň předpokládám, můj manžel také ne, a asi z podobných důvodů.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Volím.

            To přece neznamená, že automaticky souhlasím se vším, co daná strana nebo politik dělá, to vůbec ne. Vždy je to volba mezi špatným a ještě horším, ale takový je život – absolutní pravda a souhlas existuje jenom v matematice, a to ještě kdoví jestli.

            Tím, že někomu dáte hlas, ještě nemáte zodpovědnost za všechny všivárny, které daná strana nebo politik provede – nemohou svou odpovědnost shazovat na své voliče. Tím spíše, že volební programy téměř nikdo nedodržuje, vždy se jedná – do určité míry – o předem kalkulovaný podvod na voliče. Místo lhaní, podvod, manipulace, … se tomu všemu říká „politický marketing“.

            Dost často to pak vypadá – a nejen vypadá, občas to tak i je – že jednotlivé strany se vlastně ničím neliší, jen v nich jsou různé mluvící hlavy – jsou to nakonec jen různé větve jednoho gangu, lákající ovečky na různě barevná a ochucená cingrlátka.

            Která větev gangu vyhraje, dostane možnost za nemalé peníze posluhovat lokálním finančním a průmyslovým, vlivovým skupinám a především velmocenskému loutkáři. Ten je pořád stejný, takže i výsledek různých větví gangu bude nakonec skoro stejný.

            Pořád je ale šance zvolit někoho, kdo v gangu zatím není – i když výsledek bude asi kontroverzní, protože buď ho k ničemu nepustí nebo bude do gangu přijat a časem bude naprosto stejný jako ostatní gangsteři.

            Mimoto, politika státu nefunguje ve vzduchoprázdnu a vládnoucí gang nemá vlastně skoro žádnou volnost v jednání, většina věcí je určena vnějšími okolnostmi.

            Takže celkem chápu i lidi, kteří nevolí.

            To se mi líbí

            • kchodl napsal:

              Abych pověděl i B, když už jsem řekl A, , tak budu velmi pravděpodobně volit Okamuru, jednak z protestu, jednak z toho důvodu, že hlavní otázkou voleb, která mě zajímá, je nevpuštění kozomrdů do naší země a zákaz islámu, coby „hnutí vedoucího k potlačení práv a svobod…“. Všechno další je proti tomuto tématu podružné.

              Kromě toho je Okamura pravičák, má kvalitní sociální program preferující našince před cizáky. Má národní program – ne šovinistický, ale ve směru spolupráce v Evropě národů, což za pár let bude evropský mainstream.

              Jinak bych asi volil Babiše, protože si myslím, že důležitá je akční jednota vlády – tím i nedělitelná odpovědnost – a tudíž přisypat na největší hromadu, hlavně v dnešní turbulentní době. Babiš má výhodu proti jiným stranám, že všechny ty své hlupáky a hajzly drží pod krkem, a i když tam má hodně velmi odporných existencí – třeba Zlou Tužku – dokáže je zmáčknout, případně stáhnout z oběhu, pokud dojde k závěru, že mu spíše škodí než prospívají. Navíc se chová pragmaticky a nehrozí, že by se nalepil na nějaké ideologické nebo náboženské šílence, třeba typu amerických „demokratů“ nebo neokonů, či na uhnijní věrozvěsty.

              Je to ostatně byznysmen, i když převážně lupičsko-dotačního typu, něco přece jen zorganizoval, založil a vytvořil. A dobře se o to stará, není jako Bakala a jiní velkozloději, kteří dělali a dělají víceméně jen bílé koně západnímu kompadorskému kapitálu. Jeho bysnys je v ČR a nemůže zmizet do Číny. Tudíž ze všech těch namyšlených šašků má zdaleka největší zkušenosti, na rozdíl od nich nese dlouhá léta odpovědnost a je zvyklý na používání moci a na velké peníze, neblbne z toho, nehrozí, že by si najednou začal hrát na vévodu, jako jistý socan.

              Také jedině Babiš může zlikvidovat současné vedení ČSSD, které považuji za největší nebezpečí pro naší zemi, už jen pro svou provázanost s TOP09, KDU-ČSL a ODS.
              Tyto strany nejsou levicové ani pravicové, jsou to čistokrevní fašisté, ještě ke všemu navíc multi-kulturní a kulturně-marxistističtí (což tedy s marxismem má pramálo společného).

              Jediný problém s Babišem je jeho nejednoznačnost ohledně kozomrdů, protože tato otázka není jako jiné otázky – nesnese kompromisy. Jediné přijatelné číslo je NULA, v tomto nelze uzavírat žádné salámové dohody. A obávám se, že Babiš coby obchodník neunikne pokušení i tuto věc nějak zobchodovat, když budou nabídky dost vysoké. Také může ustoupit vydírání, protože má přiliš zodpovědnosti a logicky upřednostní krátkodobější cíle – což je v této otázce tragická chyba. Je lepší mít holý zadek než vilu a kozomrda v sousedství, protože jde o životy našich dětí a dědictví po předcích.

              Takže proto Okamura, ne Babiš. I když ze všech ostatních důvodů bych raději volil Babiše. I přes EET a další zhůvěřilosti.

              Komouše jsem volil posledně, coby konzervativní sociální pravici, ale nelíbí se mi Dolejš a celá ta jeho větev, která získává příliš moci, kromě toho tam panují podivné poměry ve vedení a není vůbec jisté, jakým směrem se to vyvine.

              To se mi líbí

              • tata napsal:

                Proboha Okamura……..to jste mě zděsil jak tak inteligentní lidé jako VY UVAŽUJÍ.Že naprosto ignorujete co se kolem něj událo jak je nevěrohodný,že si jen na imigrantech hřeje polivčičku něco jako VSETINSKEJ Čunek a jeho manipulace ziskání sympatijí na otazce s Romy.Fakt to nevidite,ano je celkem těžké něco vybrat a to volit,něco jiného kdyby jste to zduvodnil že je to protestní voba ,protože naoko on jako se staví jako velký zastánce stop imigraci ale hlavně je to výtah pro něj k pěnězum,Psát ody na jeho program to mě šokovalo.POTOM co předvedl on a jeho strana.
                Je vidět že stačí zahrát na určitou strunu…….u VÁS MĚ TO HODNĚ PŘEKVAPILO

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                PS
                to sem musel dát palec dolu,to je pro mě dost nepochopitelné.RESPEKTUJI Váš POHLED ale tim palcem vyslovuji moje obrovské nepochopení jak muže člověk jako VY,VĚŘIT populistovy jako OKAMURA…..JAKO PROTEST bych to chápal a takle to ani náhodou

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                JO pane kchodl
                a trochu beru spátečku.NÁK mě šokovalo VÁŠ chvalozpěv na program OKAMURY…ABYCH to nepřečetl pozorněji což jsem učinil až ted,hlavně ty reakce před tím……ty hlavně tomu dodali určité pochopení……..takže omluva za ty 2 reakce předtím.

                POZORNÉ ČTĚNÍ už mě to objasnilo,přiliš jsem se soustředil na jednu pasaž,i když já mu něvěřím že i to s imigranty myslí vážně,v tomto politickém bahně není dobré volby jak pišete v těch reakcích před tim……….Takže se omlouvám za moje hloupé reakce….přesně jste popsal jak bych odpověděl PP NA JEDNU REAKCI…..KDE JSEM POUŽIL RADŠI NO KOMENT………V TOM politickém bahně není dobré volby,musíte zvolit jen menší zlo a to máme každý jinak…….ano a zde použiji Vaší citaci

                ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Tím, že někomu dáte hlas, ještě nemáte zodpovědnost za všechny všivárny, které daná strana nebo politik provede – nemohou svou odpovědnost shazovat na své voliče.

                protože není dobré volby

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                Děkuji za odpověď. A máte pravdu s Babišem v tomhle…“Jediný problém s Babišem je jeho nejednoznačnost ohledně kozomrdů, protože tato otázka není jako jiné otázky – nesnese kompromisy. Jediné přijatelné číslo je NULA, v tomto nelze uzavírat žádné salámové dohody. A obávám se, že Babiš coby obchodník neunikne pokušení i tuto věc nějak zobchodovat, když budou nabídky dost vysoké…..“ Pro mě tedy ne jediný, ale určitě dost podstatný. Nakonec když si vzpomenu na jeho podporu Hermana……

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Nezapomeňte, že podpora Hermana byla vlastně oplátkou za Hermanovu podporu v nesmyslném tažení proti Babišovi za pravdivý výrok o táboře v Letech.

                To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                To já si myslím také, ale co to na tom mění? Vždyt Babiš není tak blbý aby nepoznal a vlastně už dávno neznal, co je Herman a spol. zač. A něco za něco? No to je tedy hodně sprosté.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                To je to, co už tu psal kchodl. Ekonomicko podnikatelská pragmatičnost. Protože v jiném případě jej příště klidně hodí přes palubu. Takže tu podporu Hermana bych tak vážně nebral. Jen se mu to právě hodilo.

                To se mi líbí

              • tata napsal:

                A mění to něco?Takže když grazl VÁS podpoří je logické že ho podpořím já…..možná jsem VÁS nepochopil,zkuste to rozvést,Zatím to zapadá co už delší dobu ve směru k Babišovi pišete………každý argument co by směrem k jinému měl zapornou k němu je to omluvitelné

                To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Ohrožuju kšefty tradičních stran, tvrdí Babiš a děkuje Zemanovi za to jeho veto.
                Ohrožuji kšefty tradičních stran, říká Babiš. Svoje kšefty ohrozit však nechce.
                Schválení zákona o střetu zájmů vnímá ministr financí a vicepremiér Andrej jako útok proti své osobě.
                Ťok z vlády nepůjde, ČSSD ho chce odstranit kvůli svým kšeftům.To všechno ČSSD vadí, chápu, že se chce pana Ťoka zbavit, aby si na dopravě znovu mohla dělat volně svoje kšefty.
                Kdo je to Oligarcha?
                Kdo to byl Oligarcha?
                Význam slova Oligarcha?
                Co znamená Oligarcha?
                Termín Oligarcha?
                Proto definice, která je odsouhlasena naší vládní koalicí :
                Oligarchie je forma vlády známá již z antiky.
                Znamenalo to, že se o moc dělila úzká skupina osob – oligarchů.
                Dnes se slovem oligarcha označují pouze velmi vlivní a bohatí podnikatelé v Rusku.
                V souladu s touto definicí je již jasný budoucí vývoj Česka :
                http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Babis-na-Prime-radil-Nejsem-zadny-oligarcha-oligarchii-tu-dela-CSSD-s-panem-Pokornym-A-jeste-jsem-zapomnel-na-Schwarzenberga-a-jeho-dotace-od-Kalouska-454266
                Proto ano pouze strana může zavést oligarchii, ne nějaký podnikatelský politický projekt to je naprosto jasné.

                To se mi líbí

              • Cech napsal:

                Co je opravdu nejcennější zdroj pro růst Česka ?

                Click to access makroekonomicka_prognoza_cba_rijen_2016_1.pdf

                Co je nejcennějším zdrojem v současných podmínkách české tržní ekonomiky: intervence ČNB, babišův super výběr daní, ukrajinská pracovní síla, německý kapitál? Kdepak!
                V současném a budoucím Česku je a bude nejcennějším zdrojem svobody zbavený a strachem o rodinu a budoucnost svázaný jedinec, neboli český BIOROBOT.
                Jeho výroba začala někde před 20_ti lety ve velkém, dnes je tato výroba již plně korigována na vládní úrovni.
                Je zde snaha o start v mateřské školce, následný rozvoj konstrukce ve škole, univerzitě.
                Jediný systém který je schopen ustát tuto likvidaci demokracie a udržovat bioroboty ve stálém napětí a výrobní akceschopnosti je opravdu ona oligarchie.
                Proto to nasměrování českého volícího biorobota na osvíceného oligarchu, který je víc než jakákoli strana.
                Proto STOP této manipulaci – > i ta mizerná prolhaná strana, ( krom KDU – ČSL a podnikatelských politických projektů) je lepší než vláda „osvíceného“ oligarchy či šlechtice.

                To se mi líbí

            • Rosťa napsal:

              Vidím to letos také na Okamuru. Bezpečí před obohacovači má mnohem větší hodnotu, než plná šrajtofle. Babiš může být pro někoho také zajímavý. Za zmínku stojí, že po Zlé tužce se slehla zem a ten holohlavý, co se potuluje po Bruseli uvažuje o tom, že s Babišem už ne. Kdyby se k nim přidala Jourová, už by to byla strana do kategorie – menší zlo, čili volitelná.

              To se mi líbí

              • tata napsal:

                Nechci byt špatný prorok,jen abyste nepoznali co tvrdím já a budu štasný když se budu mylit.U Okamury je to jen poza nebot není tak blbí jak jiní a vý že toto téma je vytah kmoci.Otázka že kdokoliv se dostane k moci,bude muset ryskovat vše aby se postavil proti EU A PODLE MĚ Okamurovi JDE JEN o penize těch náznaků je dost.Tudíž klidně otočí.I když to stějně není na pořadu dne v přištích volbách bude jen v kategorii přicmrdávače otázka je zaujme tak radikalní postoj když mu pujde o post ve vládě.Já tvrdím že ne a budete zklamani ,zapamatujte si to.

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Když to je, tato, se mnou těžký. Já jen kloužu po povrchu a nejdu do hloubky.

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                „… Okamurovi JDE JEN o penize…“
                tak tím si nejsem jist, kdyby tomu tak bylo, neopustil by klidné a pohodlné i dobře placené místo senátora…, ale kdo ví jak to je?!

                To se mi líbí

              • vittta napsal:

                U mě též takřka určitě Okamura.
                Alespoň u jednoho to tata pochopí, mě by na tu volbu tuty šacoval!

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Přesně tak, pane Rosťo.

                Vzpomenu si přitom vždy na prvorepublikového politika agrární strany Berana, který s arogantní nadutostí tupého ubohého zbohatlíka mával v parlamentu peněženkou proti Sojůzu a bolševikům – se kterými měla RČS spojeneckou smlouvu – s tím že Hitler mu ty jeho tisícovky ze šrajtofle nesebere – proti bolševikům.

                Ovšem program vyhlazení Čechů a Slováků z naší země poněkud ignoroval, i když i tohle bylo v té době známo – nakonec toužili to tom už Marx s Engelsem o století zpátky – jak dokladují archivované dopisy ze začátku roku 1849 mezi nimi.

                Agrární strana byla po válce zakázaná zcela právem, nakonec bylo to mírnější řešení než všechny ty idioty oběsit či postřílet.

                Tahle totální vypatlanost nás stála oficiálně asi 340 tisíc mrtvol, ve skutečnost mnohem více, protože tím byli postiženi všichni příbuzní obětí.

                Poučíme se někdy?

                Chci tím říci, že kdo preferuje bohatství – které je značně pofidérní, protože jediné, co nakonec máte, je ve Vaší hlavě – může velmi rychle dopadnout jako oběť vyhlazení. Což se prakticky děje, jen to nejsou plynové komory, ale špatné zákony, decimující negativní propaganda, exekutoři a tím, že společnost – stát – trestá lidi, za to, že mají děti a žijí ve slušných úplných rodinách a chodí do práce nebo studují.

                Jenže další fáze mohou být ty plynové komory.

                Podívejte se na gunlex.cz a kupte si kvér – sa. 2058, všechny ty modely, jsou to opravdu super zbraně, jedny z nejlepších na světě, v této kategorii. Obávám se, že se to bude hodit. Případně to zajistěte svým mladším příbuzným – promluvte jim do duše, pokud tohle nebezpečí sami nevidí.

                V tomhle totiž platí zcela vážně a osobně – si vis pacem, para bellum – když bude u nás kadý chlap mít doma pušku a bude s ní umět zacházet, světový zločinný loutkář si na nás netroufne, bojí se – po zkušenostech – hlavně občanského odporu.

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Vzor 58 jsem měl v ruce naposled na vojně a to po poli ještě běhali dinosauři. Nic podobného jsem od té doby v ruce neměl, nicméně když se to tu podělá, tak něco pořídím. Nebude zbytí. V rakvi je plná peněženka a navýšený důchod od Sobotky platný jak netopýrovi koloběžka.

                To se mi líbí

              • Cech napsal:

                No nevím ale pokud se podaří precision – guidet firearms zařadit do kategorie A tak i nošení toho co je povoleno, Vám bude sloužit k tomu aby jste se pouze každý rok a každých 5 let předváděli.
                To zásadní co se bude používat proti těm co vytrvají a budou prosazovat jiné než povolené myšlenky je již také připraveno :

                Proto být fyzicky ozbrojen je pouze velmi malá část potřebná k tomu zásadnímu a to je, svobodně žít a přežít.
                Být psychicky vyzbrojen znamená nulovou toleranci k Soft power a bezpodmínečnou znalost principů řízení masy pomocí manipulačních technik.
                Proto podle masmediálního vyjádření, je psychycky ozbrojený jedinec klasifikován jako ta největší brzda současného pokroku.

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Myslím, že tady jste udeřil „hřebík na hlavičku“. Mocní dávno věděli a stále ví …, pěkně to precizoval Mahátma
                „Everyone should realize the secret that oppression thrived only when the oppressed submitted to it.“
                (Mahátma Karamčand Gándhí)

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Pokud někdo váhá, vkládám příklad chování vládních politiků, myslím že jde „jen“ o drobnost, ale poučnou
                http://blog.aktualne.cz/blogy/zdenk-koudelka.php?itemid=28695

                To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Hej, je to blbé. Hlavne to, že to vôbec zaberá na zmenu témy. Samotné toto hysterické jačanie, keby to just bola pravda, je známkou nekompetencie. Je to signál, že človek nezvláda situáciu a má tendenciu vletieť do hysterickej vývrtky. Takí ľudia nesmú riadiť nič, ani skúter s objemom 50 ccm.
      V Svěrákovom filme Tmavomodré nebo na mňa urobila dojem scéna z riadiaceho centra leteckej armády. Pokoj a ticho, ide o život, ale nesmie sa nahlas ani hovoriť, aby sa nerušilo sústredenie. Bol to film, ale verím, že tak to v skutočnosti funguje a aj musí.
      To len v slaboduchých holyvúdskych filmoch je panika a všetci jačia, aby bolo vidieť, aké je to ohrozenie strašné. Takíto ľudia nevyhrávajú. Ani šachy.
      Nepamätám si, že by za všetky tie posledné roky niekedy takto vystrájal Putin a ľudia okolo neho. A celkom by aj mali dôvodov dosť.

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Přesně jste vyhnátl další odporný aspekt toho všeho: hysterickou psychopatii, atmosféru honu na čarodějnice.

        Hrozné je, že takovéhle slaboduché panické a hysterické chování okoukali z hollywoodských škvárů dnešní managoři a skutečně se tak chovají. Křičí, házejí mobily z oken nebo rozbíjejí notebooky, buší do zdí a stolů, mluví sprostě jako v „Pulp Fiction“, …

        Protože do nich popkultura nasadila takové bláznivé vzorce chování. Mají dojem, že jedině takhle projeví svůj „leadership“ a budou správní alfa-samci či alfa-samice.

        Je to příšerná vypatlanost, úplně nesnesitelná. Tohle chování nahradilo minulá kulturní schemata, ve kterých kdo zvýšil hlas nebo se choval neslušně, byl dlouhodobě odkecaný.

        Pokud by někdo rozbil vlastní telefon (třeba i za 30 tisíc), asi by mu kolegové zavolali zřízence MUDr. Chocholouška se svěrací kazajkou – ale dnes se to málem považuje za normální, ba dokonce za zdravé uvolnění emocí. Z každého prdu se dělá slon, místo aby se to klidně analyzovalo a vyřešilo. Všechno pak trvá 10x déle, naprosto zničí atmosféru, všechny znechutí.

        Musím říci, že s tímhle chováním posledních asi 10 let bojuji skoro každodenně, podléhají tomu i velmi chytří a solidní lidé, kteří ve skutečnosti žádní psychicky labilní a hysteričtí psychopaté nejsou – jen to mají naučené jako žádoucí chování.

        Kolikrát mě napadne – hystericky psychopaticky – že bych měl uchopit baseballovou hůlku a při takovém výstupu je všechny seřezat na jednu hromadu, předtím samozřejmě vystřílet pár dávek z kulometu do stropu – abych ukázal leadership.
        🙂

        Je prostě hrozné pozorovat, jak velký vliv má na lidi tohle dlouhodobé mediální programování.

        Líbí se 1 osoba

        • Kamil napsal:

          Také kolem sebe vidím stále více individuí, kteří aniž by byli schopni ovládat svoji vlastní mysl, mají neovladatelnou touhu, a některým se toho podařilo dosáhnout (v úřadě, zaměstnání, straně, atp.), ovládat/řídit jiné lidi. Bohužel, nejsou ani schopni si uvědomit, že stali jen „otrokem svého otroka“ (moudrost starého Mistra).

          To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Někteří se střelbou už uvolňují.
          Střelbu do stropu ovšem nějak přeskočili a práskají to rovnou do lidí….

          To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Áno, presne tak.

          To se mi líbí

    • brtníkvbrlohu napsal:

      Kdyby chtěl Keller hrabat tak měl hafo příležitostí už dávno – po mamonu nejde.
      Členem socdem není a spíš je bude obcházet obloukem.

      Jinak si dávám bobříka mlčení ve věci takové sociologie či filosofie potažmo psychologie – tady se prostě s Kchodlem neshodneme a asi i u piva by bylo riziko že by bouchání půllitrama přesáhlo únosnou mez.

      To se mi líbí

    • st.hroch napsal:

      Smysl celýho cirkusu, jste kompletně trefil hned druhým odstavcem svýho příspěvku. Pokud jde o Váš nájezd na Honzu Kellera, jistě na názor máte právo. Nicméně si dovolím připomenout, že „pseudo“ je dnes vlastně skoro všecko a pomalu každej. „Římskej kluib je pseudo (snad jen to „klub“), ČSSD je pseudo, KSČM je „pseudo“, stejně jako ostatní parlamentní partaje u nás – všechny se to tváří iinak, než čím prakticky jsou. Na druhý straně každej z nás má právo na svoji pravdu. Ale žádnej z nás ne na pravdu naprostou, protože jinak bychom byli taky jen „pseudo“….:-)

      To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Je otázkou, zda to mediální běsnění není jen jednou částí přípravy na něco jiného, podstatně razantnějšího než odstavení D. Trumpa
      http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/9614-americka-armada-svetova-valka

      To se mi líbí

  21. tata napsal:

    https://www.novinky.cz/krimi/426448-soudce-havlin-zhatil-veritelum-vyplaceni-skody.html

    a to je jen ta slupka,jak zde muže exzistovat právo……spominám na jiný připad soudce který aby nebyl trestán se prohlasil bláznem aby pozdějc se opět stal soudcem dokud ho při podvodu nenachytali…..tomu nasvědčuje plno rosudků které se nedají pochopit……přesto soudci jsou defakto nedotknutelní a nebo tresty tak směšné že se o trestu nedá hovořit……a to je ten zakladní kamen na kterém musíte stavět spravedlnost……..

    To se mi líbí

  22. oh napsal:

    Dovolím si parafrázovat šmoulu Mrzouta: „Nemám rád ČSSD!“ a ještě „Nemám rád ČT!“
    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/babis-tradicni-politicke-strany-darovaly-150-milionovou-ulitbu-ct-a-cro/
    „Česká televize i Český rozhlas odvádějí státu DPH z vybraných poplatků. Například ČT odvedla v roce 2015 podle své výroční zprávy do státního rozpočtu 593 milionů korun na DPH, a to bez nároku na odpočet. ČT uvádí, že z televizního poplatku 135 Kč představuje DPH 11,75 Kč. „Každá domácnost platící měsíčně koncesionářský poplatek 135 korun tak přispěla České televizi na výrobu, vysílání a provoz de facto pouze 123 korunami. Rozdíl získal stát v podobě skryté daně,“ uvedl ve výroční zprávě generální ředitel ČT Petr Dvořák.
    https://www.mediaguru.cz/aktuality/ct-a-cro-by-mohly-mit-vetsi-narok-na-odpocty-dph/
    Vyhledal jsem si tedy rozpočet ČT a kupodivu jsem v něm nikde nenalezl, že by ČT z vybraných poplatků nějakou DPH vůbec odváděla. Jediné, co k položce DPH v rozpočtu je uvedeno, je toto:
    „DPH bez nároku na odpočet představuje DPH, které musí Česká televize zaplatit svým dodavatelům, ale nemůže si ho nárokovat zpět v plné výši. DPH bez nároku na odpočet tak zdražuje České televizi nákupy služeb, materiálu, zboží i dlouhodobého majetku. Pro rozpočet České televize představuje podstatnou mandatorní položku, která se pohybuje kolem 9 % celkových nákladů. Od roku 2009 se tyto náklady zvyšovaly v návaznosti na to, jak České televizi klesaly výnosy z podnikatelské činnosti, tedy zdanitelné příjmy. Na rok 2015 je DPH bez nároku na odpočet plánováno ve výši 600 mil. Kč.“ (okopírováno z Návrhu rozpočtu ČT na rok 2015).
    Tak mám dojem, že se mě někdo – konkrétně tv ředitel Dvořák, pokouší tahat za fusekli a věšet mi bulíky na nos. Jen si nejsem jistý, zda v tom s ním jedou i poslanci Votava a Jandák, nebo jestli jen trénovali novou olympijskou disciplínu – skok na špek.
    Budu potřebovat ještě jeden odkaz, a proto závěr dám do dalšího příspěvku.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      Pokud by mě někdo s většími zkušenostmi z účetnictví chtěl vyvádět z omylu, rozpočty ČT jsou k dispozici zde:
      http://www.ceskatelevize.cz/rada-ct/dokumenty/rozpocet-ct/

      To se mi líbí

      • Ahele napsal:

        To není ani tak dotaz pro účtaře, ale spíš pro právníka.
        Vysvětlení pojmu :
        Osvobození od daně bez nároku na odpočet fakticky znamená neuplatnění daně na výstupu a ztrátu nároku na odpočet daně na vstupu u přijatých zdanitelných plnění.

        https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-235
        Jedná se o zák. 235/2004 o DPH a sice
        Díl 8
        Osvobození od daně bez nároku na odpočet daně
        § 51
        Plnění osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně
        a s tím související § 52 a § 62

        Netýká se pouze rozhlasového a televizního vysílání ( komerčních stanic NE ),
        ale i jiných oborů činnosti. Např. také provozování hazardních her. 🙂
        Výčet je uveden právě v § 51
        Podle mého názoru pánové se pouze pokoušejí získat víc peněz na svoje pokleslé podnikání když už jim byly zatrhnuty reklamy, které tam stejně pokoutně vsunují.
        Nic bych jim nedala dokud se nezačnou chovat skutečně nezávisle a nezaujatě.

        To se mi líbí

        • Ahele napsal:

          Jen ještě připodotknu, že právě s odpočty DPH jdou dělat ta kouzla o kterých už zde nejednou byla řeč. Karuselové podvody.
          https://cs.wikipedia.org/wiki/Karuselov%C3%BD_podvod

          To se mi líbí

        • oh napsal:

          Já to pochopil stejně, tedy že Dvořák mlží a pouze rozšířil a inovoval každoroční skuhrání na téma: „okrádáte nás, tv poplatky se nám nevalorizují.“ A že tvrzení : „Česká televize i Český rozhlas odvádějí státu DPH z vybraných poplatků,“ je hoax. (CTHH, kde jsi?) Ostatně to nesedí ani číselně, DPH ze 135 Kč nemůže být 11,75 Kč, to neodpovídá žádné tuzemské sazbě DPH.

          To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Čím dál tím více si myslím, že jediná cesta, jak „polepšit“ ČT, je jim neplatit.

        Ostatně, proč si někdo stěžuje, jak je to špatné, když přece koukáni na ty sračky není povinné? Ani placení. Stačí zajít na poštu a vyplnit formulář, o nic více nejde. Do bytu Vám nesmějí a tím pádem nemají možnost testovat, zda „zařízení k terestrickému příjmu TV signálu/rozhlasu“ máte či nemáte.

        A pokud někomu morálně vadí, lhát lhářům, tak TV vyhodí a místo toho si koupí lacinější PC monitor a bude koukat přes internet – na nahrané věci a filmy jaké chce, bez reklam, blábolení a otravování.

        Reálně tedy nevidím v ničem problém. Jedna špatná televizní společnost. Takových je.
        Žvanění o veřejnoprávnosti si mohou schovat do blázince.

        To se mi líbí

  23. Ahele napsal:

    13. ledna zemřel na následky infarktu německý novinář Udo Ulfkotte (nar. 1960) autor knihy „Koupení žurnalisté“
    http://outsidermedia.cz/p-c-roberts-odvazny-hlas-evropske-zurnalistiky-zmlkl/
    Kromě OM v překladu článku P.C. Robertse a Parlamentních listů nikde nic. Ticho.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      RIP.

      Jeho knihu jsem četl – výborně napsaná.

      Nechci zabíhat do konspirací, protože život je konspirativní dostatečně sám o sobě – náhody jsou občas značně podivné – ale když ten chlápek umřel v 56-ti letech, při slušné medicínské úrovni Německa je to statistická výjimka.

      Nepsal zrovna další knihu?
      Nebyla to další utajená politicky motivovaná vražda?

      To je totiž věc, která každého automaticky napadne, při znalosti těch dnešních „demokratů“, kteří vraždí po celém světě řízenými raketami z dronů, případně „cílenými údery speciálních sil“.

      A přitom, bez toho aby proběhl nějaký soud nebo to splňovalo alespoň mezinárodní práva, vraždy nazývají popravami – což kdysi bylo slovo, vyhrazené pro justiční a právem, včetně advokacie a možnosti odvolání nebo milosti, ohraničené zabití, v zájmu společnosti a spravedlnosti.

      Vrazi se povýšili na soudce i popravčí a ještě ke všemu se tím chlubí – a dostávají za to Nobelovu cenu míru.

      Kdyby to nebylo tak tragické a perverzní, bylo by to k smíchu.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.