Černá hodinka aneb Rusové


Názory na ně jsou různé. Někdy se opírají o historii, jindy o současnost, málokdy o budoucnost.

Určitě mají obrovskou spoustu chyb, je-li možné (a podle mě je), aby národ měl obecně nějaké chyby, ne jen jednotlivci jeho příslušníci či osoby se k němu hlásící.
Určitě mají i nějaké klady.
Klady ani zápory Rusů tu nebudu vypočítávat, stejně by ten můj seznam určitě nebyl úplný.

Ale zkusil jsem se zamyslet nad tím, jaký význam mají čistě sobecky pro nás, míněno pro Čechy.
Pravdu má třeba Ondřej Neff, který opakovaně tvrdí, že vlastně nevyrábějí nic, čím by současné lidstvo obohacovali. Myslí tím asi konzumně obohacovali.
Žádná dobrá auta jako Němci nebo Japonci (a už i Korejci).
Žádná spotřební elektronika.
Žádné IT novinky.
Kromě poměrně drahé vodky (ach, ta Beluga…) žádný chlast a kromě kaviáru vlastně ani jídlo, které by mohlo konkurovat Frantíkům a Taliánům.

To co dělají jakštakš dobře je spíš vydáváno za jejich chybu. Nějaké ty rakety a ponorky a tanky a tak. Ale naše osobní spotřeba takové produkce konverguje k nule a ruční zbraně, našim srdcím a rukám blízké, děláme zase lepší my, kam se Rus hrabe s kalašnikovem na naši starou osmapadesátku.
I ti jejich literární klasikové už jsou poněkud očtení a naše evropské a transatlantické spoluobčany pod čtyřicet nejspíš nezajímají vůbec.
Ať přemýšlím jak přemýšlím, ti Rusové nám vlastně nejsou kolem a kolem k ničemu, i tu ropu a plyn si můžeme konec konců nakoupit někde jinde.
A v čem je tedy hodnota, či moderně řečeno spíše cena těch zbytečných Rusů pro nás, obyvatele kotliny v současných dobách? Já vám to povím.
V tom, že vůbec jsou!

hudec

Příspěvek byl publikován v rubrice Krajanovy postřehy, Černá hodinka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

127 reakcí na Černá hodinka aneb Rusové

  1. kchodl napsal:

    Připomíná mi to scénku z Monty Python „Život Briana“ na téma, co nám (Židům) vlastně přinesl Řím – nic. Tedy kromě vodovodů, školství, nemocnic, cest, …

    Pocit, že je Ondřej Neff poněkud intelektuálně nesmělý, když to napíši kulantně, získá člověk ihned po přečtení pár jeho článků, lhostejno na jaké téma. I kdyby nic komerčního nenakupoval, jistě používá elektřinu, a ta jede v ČR zčásti z jaderných elektráren na ruské jaderné palivo. Možná topí ruským plynem, do auta čepuje palivo vyrobené z ruské ropy, … Něčeho tak elementárního by si mohl všimnout i idiot. Pokud tedy záměrně neopakuje blbosti po amerických nacistech, z důvodu osobního prospěchu, což zjevně dělá, už spoustu let.

    Faktem je, že dnešní globalizovaný svět je natolik výrobně a technologicky propojený, že by se všichni divili, co všechno je závislé na ruském průmyslu a výrobě, a nejde jen o suroviny nebo energetiku. Například, bez ruských superčistých materiálů by se zastavil světový polovodičový průmysl. Je toho spousta, nemá cenu všechno jmenovat: kdo např. ví, že americký letecký průmysl je závislý na ruském titanu a nejen materiálově – Rusáci dodávají přímo obrobené odlitky.

    Je to zkrátka stejná blbost – že Rusko nic nevyrábí – jako říci, že nic nevyrábí Amíci, mimo zbraní.
    Co máte doma amerického ? Já jenom zbraně a software. Ale ten software je psán většinou Indy, Rusy, Číňany, Evropany, … „čistokrevných“ Amíků je v tvůrčích pozicích v amerických ICT firmách jen pár procent. Jinak je všechno čínské, malajské, filipínské, indonézské, indické, … i když to má značku původně americké firmy.

    Ohledně Rusáků, je jistá jedna věc. Pokud by nebyli a neměli vědeckou, technologickou a výrobní kapacitu na vývoj, výrobu a provoz svých raketojaderných systémů, americký nacismus by dávno rozsekal svět na sračky. Házel by atomovky kam by ho napadlo a ještě by tomu říkal svoboda a demokracie. Díky Rusákům nemůže, protože by byl vyhlazen.

    Nešlo a nejde vůbec o ideologii, jde jenom o „výjimečné a nepostradatelné pány a majitele světa“, americké nácky. Jediné, co je drží na uzdě jsou Rusáci a jejich schopnost vyhladit USA minimálně 10x za sebou. Bez toho by se svět rychle změnil v jeden velký americký koncentrák, proti kterému by bylo otrokářství docela slušný režim.

    Ze strategického hlediska jsou USA a Rusko rovnocené, přes nepoměr v ostatních oblastech. Rusko je supervelmoc a nikdy jí být nepřestalo, ani v Jelcinovských časech – protože svou schopnost obrany – včetně zničení USA a jejich „spojenců“ – nikdy neztratilo ani na okamžik.

    Jojo, Rusové jsou cenní v tom, že vůbec jsou. A že mají ten svůj atomový veleklacek, protože to je jediné, čeho se americký nácek opravdu bojí. Jinak by úplně zvlčil – po dobrém to s tím magorem totiž nejde.

    To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Rusi nič nevyrábajú? A to ako vie ten Ondřej Neff? Pravda je tá, že z Ruska nič nedovážame, „lebo sankcie“. Tvrdiť, že nič nevyrábajú, lebo nič od nich nepoznáme, je číra tuposť.
    http://mobil.idnes.cz/yotaphone-druha-generace-0xv-/telefony.aspx?c=A140225_140421_telefony_LHR

    To se mi líbí

  3. Jos napsal:

    Minimálně v jednom vás pane Hudče poopravím. Nikde jinde jsem nejedl tak výtečného uzeného lososa jako několikrát v Rusku. A druhá věc. Ten lidský pokrok. Desetiletí spolupracuji s Centrem for atmospheric research v Massachusetts. Je to zajímavé, jednak je to totální světové špičkové pracoviště, a jména která lidí, kteří tam pracují jsou na př. Galkin, Kozlov, Chmyrov , jeden z Novosibirska, další z Irkutska, z Moskvy atd. Taková je tam asi polovina. A druhá půlka je také zajímavá. Jména typu Dr. Yan Luo nebo Dr. Jiannan Tu tvoří druhou polovinu. Rodilý Američan tam není ani jeden. Rusové prostě jsou. A starají se o pokrok vlastně po celém světě. Hlavně proto, protože prakticky všechny západní státy, alespoň trochu vládnoucí penězi (třeba i poměrně chudé Španělsko), vypsaly v době rozpadu SSSR projekty na přetažení špičkových odborníků z bývalého Sajuzu na západ.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      S lososem souhlasím. V mém případě v Tatarstánu před třemi lety.
      A jinak jste to doufám vy i ostatní celé brali jako záměrnou nadsázku.

      To se mi líbí

  4. Rosťa napsal:

    Ondřej Neff je sebestředný nafoukaný magor. Žigul 2103, patnáctistovka, bylo ve své době velmi slušné přibližovadlo. Za zmínku stojí, že si jedna nemilovaná velká firma „usazená“ v lese nakoupila blahé paměti čtyřkolky M. pajero a když jednou krapet popršelo, museli je tahat z bláta lesáci s auty Lada Niva. Rád bych se Neffa zeptal, kolik aut vlastní provenience vyrábějí v Norsku, Finsku, Dánsku, Belgii, Holandsku, Švýcarsku, Portugalsku, Rakousku, o menších státech se ani nezmiňuji. Mimo Anglie, Německa, Francie a Itálie je nevyrábí v Evropě nikdo. Španělský Seat je také VW.
    Ale jinak Rus je blb. Proto má víc šachových velmistrů, než ostatní státy dohromady. Lomonosov a Mendělejev také nic moc, babrali se jen v neužitečných blbostech. A nejdivnější je ta „komedie“ Čajkovského, jak v Labutím jezeře musí ti v tom bílém chodit směšně po špičkách. No, viděl to někdo?

    To se mi líbí

    • Děda Olin napsal:

      … nebo ti zaostalí mužici, co si dovolili porazit německý nacismus, hnát svinským krokem Wehrmacht od Stalingradu přes celou Evropu až do Berlína. Ještě před tím ale stihli odstěhovat průmysl stovky kilometrů na východ. Jejich primitivismus vyvrcholil o pár let později – 12. dubna 1961.

      To se mi líbí

  5. Děda Olin napsal:

    1) zaostalá, převážně agrární feudální země
    2) 1. světová válka
    3) změna režimu, budování Svazu
    4) intervence a občanská válka
    5) Velká vlastenecká válka
    6) sankce, embarga
    7) změna režimu, rozpad Svazu
    8) sankce,embarga
    Neměli Rusové v posledních 120 letech na růžích ustláno. Co za stejnou dobu ztratili a získali Američané?

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      24 milionů mrtvých, převážně mužů a nemalé množství zmrzačených po II. světové válce, plus zplanýrovaná zem wehrmachtem. To se špatně startuje. Obzvlášť, když je Západ mistrem v házení klacků pod nohy.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Když ČS zrušila PL reklamu, tak se jich ujal Kaufland. Hned u vstupu do strakonického je pěkná velká cedule, že ParlamentníListy čte denně 350 000 čtenářů. Tak 350 000 spodiny a chátry? Tak jo. Jsem spodina a chátra. Hlavně že nejsem Chátra 77 😆

      To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Blitky čulíka a jeho poskoků jsou čím dál zábavnější. Doufám, že si jich do Trumpovy inaugurace ještě užijeme, vytáčí je to do obrátek.

      Výborné je, že čulík dělá reklamu Parlamentním listům, dokonce o nich – anglicky – napsal skvělý článek nacpaný nadávkami, kde je přirovnává k americkému BreitBartu. Což je „altright“ alternativa, řízená Trumpovým hlavním poradcem pro strategii Stevem Bannonem. Je to vlastně ohromné vyznamenání a pochvala – protože BreitBart byl jeden ze serverů, který Trumpovi pomohl vyhrát volby, má větší reálný vliv na voliče než Fašington Post (Mortem) a New York Times dohromady.

      Snad aby čulík dostal od Putina metál jako ruský mediální agent, protože poslední dobou se mu vážně daří. Samozřejmě, Putin by neměl zapomenout na Guardian, protože ten udělal také hodně.

      🙂

      To se mi líbí

  6. Cech napsal:

    Zde se poněkud omlouvám ale rozebírat Ljubu Krbovou X angažmá pro lidovky a propagovat jejich články které jsou tak kvalitní, že je běžně přebírají další česká média, tak to je opravdu pro mnohem větší manipulační znalce.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Máte pravdu, jsou místa kam není radno chodit. Taková nová ghetta, tentokrát pisálkovská. Už by bylo načase najít pro tuhle minoritu nějaké přiléhavé místo. Třeba krchov.

      To se mi líbí

  7. Petrpavel napsal:

    Ano, hodnota je v tom že jsou. Kdyby nebyli, s kým bychom se chystali válčit, proti komu bychom dezinformovali, sankcionovali? Nevím jestli třeba Číňané by měli onu klasickou evropskou rozvážnost a trpělivost jako Rusové teď.
    Na druhé straně : “ …USA jsou národem imigrantů, proto Američané neztotožňují svou národnost s etnickou příslušností, ale s občanstvím. Američané se skládají z velkého množství etnických skupin, z nichž všechny kromě Indiánů se na území dnešních USA přistěhovaly v průběhu posledních 500 let. ..“ JInými slovy dobrodruzi, dobyvatelé, okupanti kdysi, dnes světový samozvaný četník a zloděj …jaká hodnota? Záporná. Kéž by nebyli. Ale bohužel taky jsou.

    To se mi líbí

  8. Asfalt napsal:

    »Vše, co na této zemi obdivujeme, vědu a kulturu, techniku a vynálezy, je pouze tvůrčím produktem několika málo národů, a možná původně jediné rasy. Na nich také záleží stálost těchto celistvých kultur. Pokud zahynou, klesne s nimi do hrobu i veškerá krása tohoto světa.«
    (…)
    „Pokud by se lidstvo rozdělilo do třech skupin, a sice na zakladatele kultury, její nositele a její ničitele, připadal by pro první skupinu v úvahu zřejmě pouze Árijec. Od něho pocházejí všechny základy a nosné zdi všech lidských výtvorů, a pouze venkovní tvary a barva byly určovány charakteristickými rysy jednotlivých národů.“
    (…)
    „Není tedy náhodou, že první kultury povstaly tam, kde se Árijec setkal s podřadnými národy, které si podmanil a podvolil své vůli. Staly se pak prvním technickým nástrojem ve službách budoucích kultur. Tím byla cesta, kterou se Árijec musel vydat jasně vytyčena. Jako porobitel si podmanil podřadné národy a řídil pak svými povely jejich praktickou činnost pro své cíle. Tím, že je přivedl k užitečné, i když mnohdy tvrdé práci, šetřil nejenom jejich životy, nýbrž jim dokonce připravil úděl, který byl mnohem lepší, než jejich bývalá takzvaná „svoboda“
    .

    Třetí odstavec citovaného Main Kampfu je dnes aplikován Obamou (jen z Obamovy demagogie nadřazenosti nevyplývá oprávnění ostatní národy učit užitečné práci, nýbrž učit je „svobodě a demokracii“, samozřejmě pod padajícím bombami rovněž k jejich štěstí). V podrůčí vytvářeného společenského stereotypu Slim píše o omylech a Hudec jakoby opisoval citované první dva odstavce, když vláda zakládá protiruský cenzurní úřad, protože ruské zpravodajství „výuce“ překáží. No potěš koště.

    Jinak konkrétně k věci:
    Národy nemají své chyby či nechyby, klady či zápory. Národy mají jen a pouze svoji kulturu, tradice, zvyklosti, historii atd., které nejsou ani lepší, ani horší, ale jen jiné.
    Součástí kultury národa není výroba aut a elektroniky, ale tak maximálně umění. Makroekonomická kritéria, kterými Hudec oceňuje Rusy (tedy národ), jsou tedy nejen jak od pětiletého konzumního rozmazlence, ale úplně mimo.
    Hodnota a cena nejsou synonyma. Doufám, že u „zbytečnách“ Rusů pak v předposlední větě chybí uvozovky opravdu jen a jen omylem.

    Irituje mě, když někdo plive po jiných. Zvlášť mě irituje, když se plive po těch, bez kterých byste, Hudče, ani možná Vy sám nežil a český národ možná ani neexistoval. Myslel jsem, že máte na víc, než se šikovat do řad těch dnešních fašistických blbů. Pokud jsem Vás špatně pochopil, pak jste měl článek napsat lépe, neboť si nemyslím, že v tomto případě by bylo chybou mé nepochopení.

    Snad se neurazíte.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Ironie, i já pochopil, a to je co říci 🙂 . Uvozovky v tomto případě by nebyly správné. Máte významově, vyzněním, myslím, oba svou STEJNOU pravdu, ale prvoplánovým pohledem jsou bohužel mimoběžné, nepotkávají se. A tomu budou, obávám se, odpovídat ohlasy. Dvakrát měřte, jednou řežte.

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Milý asfalte, patrně jste měl číst několikráte a stejně několikráte rozmýšlet. Jak to radí mnou často doporučovaný Sixt z Ottersdorfu. Vy jste však nečetl a nerozmýšlel, ale hned pálil. Vedle. Úplně vedle. Což mne obzvláště u vás velice mrzí. Už jen proto, že podsouvat příteli Hudcovi jakákoli negativa vůči Rusům, je přinejmenším katastrofální úlet.

      To se mi líbí

    • Asfalt napsal:

      Vy dva nahoře a táta dole 🙂

      „Určitě mají obrovskou spoustu chyb, je-li možné (a podle mě je), aby národ měl obecně nějaké chyby, ne jen jednotlivci jeho příslušníci či osoby se k němu hlásící.“
      Národy mají svoji kulturu atd., v žádném případě chyby. Pro Vás možná maličkost, ale u mě to evokuje samé špatnosti nemalého významu.

      „Pravdu má třeba Ondřej Neff, který opakovaně tvrdí, že vlastně nevyrábějí nic, čím by současné lidstvo obohacovali. “
      No prosím pěkně, jestli to, v čem dává Hudec Neffovi zapravdu, není jak vysřižené z citovaného Main Kampfu, tak už potom co?

      Možná to Hudec, kterého si jinak vážím, myslel dobře, to nevím, ale napsal to podle mě blbě.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Řekl bych, že máte dnes opravdu špatný den. Hledáte něco, co nemůžete nalézt, ale o to usilovněji o tom budete psát.

        To se mi líbí

        • Asfalt napsal:

          Já nic nehledal, Bavore 🙂 Já jen uvedené v uvozovkách zkopíroval. Taky si to někdy zkuste. Zmáčkne se Ctrl+C a pak Ctrl+V. Pak třeba nebudete tvrdit, že černé na bílém někde není, protože Vám třeba začne připadat hloupé něco takového tvrdit.
          Jisttě, Asfalt bude tady usilovně psát, o tom co není, zatímco neomylný Bavor v klidu s nohama na stole správně nevidí. Moc pěkný, takové čistě rétorické 🙂

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Muž práva by měl chápat souvislosti textu. A to se vám hrubě nepodařilo. A žádné kopírování vám to chápání neusnadní. To je to co marně hledáte. Ty souvislosti a významy celého textu.

            To se mi líbí

            • Asfalt napsal:

              Asi chcete říci, že jsem vytrhl citace z kontextu a podsouvám Hucovi něco, co říci nechtěl.
              Já nevím. Koštoval jsem jahodový likér, možná už jsem nechápavý bez ohledu na likér nebo tak něco a nechce se mi v tom babrat. To, co jsem vytkl, mi ale připadá prostě hrozné, např.: „Rusové ničím neobohacují lidstvo,“ ať už to kontext má jakýkoliv. MOžná za jiných společenských okolností bych tak nereagoval, ale asi jsem z těch všech debilů (a tím rozhodně nemyslím Hudce) tak vydřážděný, že reaguji. Jinak ale jistou dávku protiruské zaujatosti u Hudce taky cítím, možná mylně.
              Já přiznávám, že se mohu mýlit a nechápat, budu rád, když Vy zrevidujete, zda příteli Hudcovi příliš „nefandíte“. Jinak kritiku nechápu jako útok, ale pomoc bližnímu. Ano, všiml jsem si, že někteří to vidí jinak.

              To se mi líbí

      • tata napsal:

        PANE ASFALT

        četl jsem to několikrát a zaboha tam nemužu najit že by souhlasil s NEFEM,TOHO JSEM NIKDY NEČETL co piše tak nevím……ale stoho co piše HUDEC mě vychází že ho kritizuje……………….

        Pocit, že je Ondřej Neff poněkud intelektuálně nesmělý, když to napíši kulantně, získá člověk ihned po přečtení pár jeho článků, lhostejno na jaké téma. I kdyby nic komerčního nenakupoval, jistě používá elektřinu, a ta jede v ČR zčásti z jaderných elektráren na ruské jaderné palivo. Možná topí ruským plynem, do auta čepuje palivo vyrobené z ruské ropy, … Něčeho tak elementárního by si mohl všimnout i idiot. Pokud tedy záměrně neopakuje blbosti po amerických nacistech, z důvodu osobního prospěchu, což zjevně dělá, už spoustu let.

        VYSVĚTLETE mě argument………Pravdu má třeba Ondřej Neff, který opakovaně tvrdí, že vlastně nevyrábějí nic, čím by současné lidstvo obohacovali. “No prosím pěkně, jestli to, v čem dává Hudec Neffovi zapravdu, není jak vysřižené z citovaného Main Kampfu, tak už potom co?

        opak je pravdou………..Něčeho tak elementárního by si mohl všimnout i idiot. Pokud tedy záměrně neopakuje blbosti po amerických nacistech, z důvodu osobního prospěchu, což zjevně dělá, už spoustu let.

        pro mě je to nesouhlas s NEFEM,NAKONEC PIŠE JASNĚ………Pokud tedy záměrně neopakuje blbosti po amerických nacistech, z důvodu osobního prospěchu, což zjevně dělá, už spoustu let.

        pane ASFALT HUDEC piše pravý opak VAŠÍ ARGUMENTACE?

        To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Když citujete, citujte, prosím, přesně. Použiji vaše ctrl + c , ctrl + v :
        „Pravdu má třeba Ondřej Neff, který opakovaně tvrdí, že vlastně nevyrábějí nic, čím by současné lidstvo obohacovali. Myslí tím asi konzumně obohacovali.“
        Pokud v tom nečtete nadsázku, měl byste se možná věnovat nějakým přímočařejším textům.

        To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Neurazím, neb jste nepochopil ironii. Nejspíš zde jediný, což může být dáno vaší častou absencí zde, zdá se mi. Místní celkem znají moje názory, které jsou, troufám si tvrdit, konzistentní, a pohrdání Rusy k nim rozhodně nepatří.

      To se mi líbí

      • Asfalt napsal:

        Ironii jsem nepochopil, to je pravda, stejně jako Vámi uváděný důvod. Omlouvám se tedy. Stal jste se obětí omylu, kdy Asfalt pálil po vypravěči místo po blbovi. Co jsem napsal Vám, proto prosím vyřiďte těm, které sám ironizujete.
        Při poslední větě článku mě sice napadlo Vaše vysvětlení (jak i Bavor upozorňuje), ale „jen“ být rád, že Rusové pouze jsou poté, co bylo řečeno, nyní opravuji ironizováno, mi mimo jiné připadalo zatraceně nepřiměřené a málo.
        Jsem moc rád, že jsem se mýlil, zdraví
        Asfalt

        To se mi líbí

        • Hudec napsal:

          Druhý den bývají hlavy chladnější, ta moje taky. Oba jsme vystřelili, naštěstí oba vedle.
          Z variant útěk/útok jsem v reakci na vaše výhrady volil útok, a zde ve spřáteleném teritoriu pana Bavora to nebylo přiměřené – neb znám vaše názory zde publikované, a podlehnout nasranosti na poměry mám tendenci také: „MOžná za jiných společenských okolností bych tak nereagoval, ale asi jsem z těch všech debilů (a tím rozhodně nemyslím Hudce) tak vydřážděný, že reaguji“.
          Vzhledem k tomu, že naše názory na věc „Rusové“ možná nejsou identické, ale nepochybně velmi blízké, neměli bychom podléhat frakčním rozbrojům. Z těch by měli největší radost právě ti, s nimiž naopak velmi nesouhlasíme.
          Omlouvat se nemáte zač, nic tak zlého jste nespáchal, myslím si. Pokud vy ten pocit máte, pak vězte, že omluva se přijímá.

          To se mi líbí

  9. tata napsal:

    pane Asfalt

    Poprvé nerozumím co vlastně považujete,zde končím protože jak piše PP JE TO ASI IRONIE,kterou jsem nepochopil ,byla na mě přiliš inteligentní a je to jediné vysvětlení…..akorát že VY TAK NEPIŠETE?VUBEC MĚ MOŽNOT IRONIE NENAPADLA a zustal jsem s hubou otevřenou nojo no

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Teď jsme se tato zase asi nepochopili my dva. Já psal o ironii (sarkasmu) Hudcově, Asfalt to naopak myslí smrtelně vážně. Bohužel.
      To nic nemění na tom že ho tady vždy rád čtu. Pravda, k němu nechodím.

      To se mi líbí

  10. jaa napsal:

    Máte recht Hudče, mnozí zatím nepochopí. Je to stejné jako s Trumfem. Jedni nadávají, druzí jásají. Hmm a zatím je nikoho ani nevaroval fakt – že je to republikán a to přesto – KOHO si BERE do týmu. Nikomu nedochází -zatím – že jsou to republikáni a vlastně ti – kteří de fakto rozpad bipolárního světa zapříčinili. Demograti jenom velkohubě jejich „výsledky“ zn eužili a z pocitu moci -půlku světa tozvrtali.
    I když by všechny mělo varovat – že chce !vrátit“ Americe – její důležitost a sílu. Zastavit ten rozval a pokud to američanům dojde a nechají jej … bude větší ouvej než včil. Protože z rozvratného světa si ponechají jen tom co jim bude vynášet /hrozimly as masndle/ a nebude utrácet many many na „pofiderní“- údajnou demogratizaci světa.-
    Je to vlastně jediná cesta – nemyslím že by si tohodle nebyl putin vědom a proto je úplný nesmysl , že by za pomoci ve volbách stálo rusko a ruští hekři. Ba ne byla to stará americká garda, která toho press tvrzení parádně využívá jako clonu.
    Proto klidně tvrdí, že té ruské pomoci nevěří, myslím že ví své. Tahle cesta , jestli mu to dovolí kterou pokud bude pokračovat. bude ještě zajímavá, a protože tuhle strategii Putin znáí, nevyjadřuje se – spíš vyčkává.

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      kruciš …eozvráceného světa —- hrozinky a mandle …

      To se mi líbí

    • LB napsal:

      Střízlivý názor na Trumfa. 🙂

      A pokud jde o p. Asfalta a jeho popletenou reakci, “ i muži mají své dny“. Taky to na sobě někdy pozoruji.

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Ano jaa, vidím to taky tak.
      Právě proto si myslím, že právě takovou politickou reprezentaci (nejsme prezidentský stát) bychom potřebovali jako pes drbání. Pročeskou.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Neškodí si připomenout, právě v této souvislosti, nejúspěšnějšího českého premiera :

        „ … Místo toho, aby vyhlásili boj daňovým rájům a začali se ptát Babiše, proč tři roky nic v této věci neudělal, tak lavírují. Jde totiž o to, že v Evropě mezi členskými státy EU existuje několik daňových rájů – Kypr, Irsko, Ostrov Jersey v Británii, Nizozemí, Lucembursko… kde se poskytují ohromné daňové úlevy nadnárodním organizacím, nadnárodním společnostem a přitom se stále nic s tím neděje. Babiš se na to kouká a masakruje akorát živnostníky. Já vůbec nechápu, proč sociální demokracie k tomu mlčí. Z jakého důvodu? Asi, že tomu nerozumí. …“

        „ ….Tehdy mi přišly nějaké podmínky k návratu, dali mi tedy určitou možnost, která byla velmi slušná a já jsem byl připraven tohle akceptovat. No a pak přišla jedna a druhá krajská konference, z nichž si vedení strany vyvodilo, že mají vlastně vnitrostranickou situaci pevně v rukách. Jenže tak trošku zapomněli na to, že nemají v rukách voliče. Nakonec na mne koncem listopadu začali útočit. Takže si myslím, že je ta věc uzavřená. Jedna věc je, co chtějí členové, a druhá věc je, co chce stranická oligarchie, která stranu vede do záhuby …“

        http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Paroubek-promluvil-CSSD-desivym-zpusobem-zanedbala-kauzu-Altner-Lide-kolem-Horacka-jsou-deti-Zeman-je-pri-dohode-s-Babisem-neodstranitelny-470188

        To se mi líbí

  11. bob napsal:

    Teď poslouchám Klvaňu, jak mluví o ruských hackrech…
    Takže přeloženo- Rusové jsou nejlepší „ajťáci“

    To se mi líbí

  12. tata napsal:

    JOJO…….TO JE ten paradox když se to hodí jsou zaostalí,zničení,USA JE UZBROJILO…..ABY druhým dechem to vše bylo naopak…….jako dokážou to co USA ANI náhodou,jsou hrozba pro celí svět i pruměrně inteligentní člověk vidí ty rozpory bilé a černé

    To se mi líbí

  13. tata napsal:

    ALE ted jsem největší blb já…….i když TO NEMĚNÍ NIC že mi to celé vyznivá jako nesouhlas s NEFEM

    OMLOUVÁM SE pane ASFALT………JAK sem ROLOVAL……..ČETL JSEM neustale první přispěvek pana Hudce nikoliv skutečný hlavní članek……..a vytýkal jsem VÁM ŽE argumentujete něčím co tam není…….omluva holt jsem blb……..asi erupce nojo no………omlouvám se

    To se mi líbí

    • jaa napsal:

      Tato, Neff je především pisálek – přesněji sci-fista. Vymýšleč situací. Toho nemůžete brát vážně… byť bejvával docela slušný.. ač-li to nebylo cenzurou, kdy se muselo myslet hlouběji. Za poslední 🙂 svobodná 🙂 léta nic moc….. A i ty poslední byly už jen parodií nebo praslabým odvarem emerických “ veleděl“ poslední doby.
      Psavci sci-fisté, jako Troska, Adams, Clárke, Harrison, Prokop, Wyndham a další jsou dávnou minulostí, ke kterým se on ani nepřiblížil. Starej NEFF psal slušně a mladej si myslel že na to má taky… obvyklý osud mladejch potomků slavnejch…. 🙂

      To se mi líbí

      • tata napsal:

        jaa
        JÁ vím že je spisovatel SCIFI……DAVNO JSEM OD NEJ něco četl a myslím že se mi to libilo aspn to mám zafixované……..jen sem od něj nečetl současné politické glosy……

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Snad jediným jeho dobrým počinem bylo zřízení čokla, v tom , byl pokud to dělal sám- dobrý. Nevím, jestli když je j prodal to měl ve smlouvě a tím zvýšenou cenu, – úvodníky – nebo jestli si to vymínil. Ale když píšete dle zadání – co chtějí šéfové — nikdy to není ono. Jednou to napíšete tak, podruhý to obrátíte. Bohužel… osud mnoha bývalých dobrých psavců, co mozek a morálku vyměnili za many many… taky se koukněte – kdo a a co tam píše, kdo odtamtud utekl, co tam chodí za diskutéry. Nula od nuly pojde. Je to stejné jako jinde, jenom se ještě krapet drží na bývalém dobrém jménu psa,/ jináč zavináč.-.

          🙂 marně hlůedám jak ten zavináč z klábosnice vydolovat :-)………

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          MŃp zadání zcela jasné…

          To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Nebo někdo chce tu třetí světovou doopravdy rozpoutat naplno, protože definitivním rozvalem ameriky by to dopadlo jak s našimi předky tak zhruba před 10 tis.lety…hmm

          Ale zase by se příroda/planeta za těch násl. 10000 zretýrovala a mohli by ji začít likvidovat nanovo – holt perpetum mobile…. ….

          To se mi líbí

        • tata napsal:

          TO teda masakr je…..nikdo nedodal jeden prukaznej argument,a že se nepodivujou že je plno hekrů z USA,URČITĚ JICH JE plno v Rusku………zde nikdy nic neprokážete chovají se tak obě strany jenže u těchto blbu to USA dělá v zajmu demokracie a Rusko v zajmu agrese.
          OTÁZKA…..já na toho psa nechodím a asi se strapnim toto napsal ten NEF autora jsem tam nenašel

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            „ …Chladnou hlavu ale je dobře zachovat i v této souvislosti. Až nám ji začnou oblbovat, protestujme …“
            Tak on je klidný, ještě si nevšiml toho nebezpečí. Až Ministerstvo Pravdy bude mezi námi řádit, budeme prý moci protestovat. Stejně jako můžeme protestovat proti zpackané privatizaci, rozkradení státního majetku, církevnímu daru, placenému zdravotnictví a školství …
            Hajzl je to, nic víc. Vypadá to, že se podepisuje Aston, na rozkliknutí Astona se objevují Neffovy články.

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              ..vysokým daním, nízkým mzdám, korupci, nízké bezpečnosti, drahému bydlení, NATO, EU …

              To se mi líbí

          • vonrammstein napsal:

            Jo, Aston je Neff.

            To se mi líbí

  14. NavajaMM napsal:

    „…jenž vzdoruje zhoubným, až dosaváde, časům; však času ten horši je člověk, jenž berlu železnou nad tvou, Slávie, šijí chopil…“
    Až na ten jazyk, ako keby to majster napísal včera.

    To se mi líbí

  15. tata napsal:

    ještě že u poloblba je takový ulet možný……no a já pořád nechápal kde to čtete……mohlo mi to dojit ale měl jsem nakliknuto ve dvou oknech abych neustale nemusel rolovat a pak se tak ztrapnim,dobře mi tak

    To se mi líbí

  16. kočka šklíba napsal:

    No já to sice jako ironii pochopila, ale myslím si že i tak to Hudec moc nezvládl, ten formát článku a některá tvrzení, takže se ani nedivím, že Asfalt měl na tento článek poněkud ostřejší reakci. Nakonec víme, že naopak, Asfalt je dost zdrženlivý co se týká nějakých záporných reakcí.

    To se mi líbí

  17. tata napsal:

    Vidíte a to je ta zvláštnost jak lidi dost podobného smyšlení…..jeden text……..čtou tak odlišně.
    ted s VÁMI musím hrubě nesouhlasit……..tady podle mě od HUDCE nebylo nic nezvládnuto.Když už tak to v 1 přispěvku jasně dovysvětlil…………..pro mě to v první reakci jasně dovysvětlil………a vubec bych zde neřešil jak se kdo zachoval ale jak to kdo chápe,nak jsme všichni už podraždění z vyvinu situace……kam svět spěje…….

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      No já si prostě myslím, že Hudec tu ironii nějak úplně nezvládl, zvláště k jeho jinak bezvadným článkům. To je asi tak vše, já to tak pochopila, jak to asi myslel, ale možná že má pravdu Hudec, který napsal Asfaltovi, že možná nepochopil ptz sem tak často nechodí, nevím, No nicméně já nekritizuji titulní článek, jen chápu Asfalta.

      To se mi líbí

      • vonrammstein napsal:

        Řekni na rovinu, že nesnášíš Hudce. Zkus bejt aspoň na vteřinu poctivá.

        To se mi líbí

        • cobolik pacholik napsal:

          ja poviem na rovinu ona neznasa AFB a ty naopak a som poctivy cely cas,nijake vteriny…

          To se mi líbí

        • tata napsal:

          MINUS odemně HUSY s Vámi nepásla,když se často ohrazujete jak Vás napadá nevšimejte se jí ani VY,to že nesouhlasí s jeho vyhraněným pohledem kolem zbraní nesouhlasím scela ani já .Přesto si ho VÁŽÍM

          To se mi líbí

  18. cobolik pacholik napsal:

    ja primitiv pre frajerov budem,ked cujem,ze nemoze traktar konkurovat jedlom frantikom,ci makaronom,ja tiez jebem frantikov a makaronov jak by smet s ich lakotou,bo v mojoj palici to ine prioritety pred nejakou omackou,bo naisto viem,ze ja zozeriem aj smetie,ked som hladny a frantik s makaronom sa o to smetie vlastne odpad zo zradla,budu vrazdit,ja nie bo ja budem davno syty,bo prirovnavat tu rusku holotu k hocikomu,hocicomu,to nema co,bo vania to jedinecna holota.
    teraz kus z boka,jak tam u vas,bo tu uz docista jebe tym na CNN,uz od kedy zvolili prehadzovacku za hlavneho cowboys,tak slabsie dymyli,ze putin a rusko zamiesali volby tu,od vcera jasne hovoria,ze putin dal rozkaz,bo bez prestania toto jak pojebany ukazuju,putin,,rusko,volby dojebali v usa a tie miliony,co volili toho ich cowboys,to musia byt vsetko agenti KGB,ja si kurva nemozem pomoct,ale uz len cakam,ze ruska baba vanga telepaticky zapracovala na vedomie ritiarov,ja neviem jak povedat zhypnotizovala ich a putin,svojou telepatiou rozhodol tu volby,jak spominam tak spominam politruk od zvezdy tiez mal tahy,ale tyto teraz to do boha,vidim jak niekto oponuje spravnym tu a oni ihned reaguju jak soudruh,podobne jak neuvedomenie,imperialisticky,zivel,bez politickeho prehladu,zhadzovanie narodni fronty a podobne bludne pindy,ja kurva myslim,ze rusko nahodi zanedlho vo svete ton,tak jak sme kukali na ameriku jak na boha a na rubasky jak dabla,co vsetkemu na vine,bud bozia prozretelnost dala amikom prehadzovacku,bo keby bludy tohto typu,co tu teraz vrcholia v tej riti pokracovali,to na rusov sa bude kukat jak na svetlu demokraciu zajtrajska,jasne,ze mozno som kus viac zameditoval,skoda,ze uz tu nebudem,aby som sa presvedcil jak som sa prsvedcil nedavno,ze moje meditacie a urojenia spravny povie sam som nemohol uverit,ze realia. so zapadom na vecne casy a nikdy inak,to nebude take dlhe jak s vaniom,ked tak budu lakovat ty demokrati,internacionala demokrcie to uz teraz pokulhava,ja viem putin dal rozkaz na to……

    To se mi líbí

  19. Laco G. Mlynář napsal:

    Je to už více jak rok co Neff napsal ve svém plátku panem Hudcem citovaná moudra o neschopném Rusákovi. Hned tehdy jsem mu odpověděl.

    A co že takového vyrábějí dnes Češi?

    Umějí snad vyrobit televizi, která hezky hraje? Automobil se kterým se dá dobře jezdit? Ledničku, do které se mohou uskladnit v létě potraviny? Umějí vyrobit pračku, která úsporně a ekologicky pere? Atd. a tak podobně. Tvrdé konstatování pro průměrného namyšleného Čecha. Jo kdysi, ale dneska?
    Kromě výše uvedeného ještě navíc Čech neumí ani ty raketové motory, co je Rusák prodává USákovi, nebo třeba palivo do jaderných reaktorů v Temelíně, které Westinghouse, resp. Toshiba pokaždé zkurví a tak musíme zase pokorně škrábat na rusákovo dvířka.

    Neffova drzost, neomalenost a nedovzdělanost (v jednom článku se dokonce rozhořčoval nad zabíráním Kaliningradu na úkor Polska). A navíc krátkozrakost. Jeden člověk asi před 30ti lety mi řekl po mé kritice Stalina. Víš, pokud by nebyl Stalin, Ty by ses nenarodil. Podobně Ivanu Krauzovi jsem napsal do diskuse pod jedním jeho protistalinským článkem, že on by se sice narodil i bez Stalina (1939), ale dnes by zcela jistě již dávno nežil, prolétnuv někdy dávno ve čtyřicátých letech komínem krematoria. Je sice pravda, že Stalin nebyl Rusák, no dobrá, ale je vlastně etalonem Rusáka.

    To se mi líbí

  20. Petrpavel napsal:

    Neví někdo kam se oznamují nevhodné texty? Já nejsem dobrý na hledání na internetu a tak jsem to místo kam směřovat udání na Ministerstvo Pravdy nenašel. Děkuji za info.
    Pojďme si dát mafiokapitalistický závazek a vyhledávat a posílat tam a zároveň informovat i zde u Bavora veřejnost o všech podvraťácích režimu.
    Já začnu, tohle přece nemůže být pravda! :
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chartu-77-financovala-i-CIA-Historik-promlouva-zcela-otevrene-470225

    To se mi líbí

  21. NavajaMM napsal:

    OT: Pán Bavor, posielam poštového holuba.

    To se mi líbí

  22. jaa napsal:

    Někdo tu někde poblíž obhajoval katolíky… že to nejsou pazgřivci…. Opravdu tomu ještě věří????

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-bude-drsne-Do-Prahy-miri-Nadija-Savcenkova-Nekteri-nebudou-nadseni-tesi-se-lidovec-Svoboda-470297

    ještě někdo pochybuje že „křesťani „nejsou ta největší špína ….škodící tomuto národu????

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Marná sláva, „věřící“ je od slova věřiti. Komukoli, cokoli, kdykoli…

      To se mi líbí

    • vonrammstein napsal:

      Křesťani ne. Lidovci. Resp. jejich vedení.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Svatá pravda! Omlouvám se.

        To se mi líbí

      • jaa napsal:

        Hmm – dotaz – lidovci nejsou křesťani:?::
        No a s tím vedením – jaké si zvolili za takové odpovídají…
        nebo… ?

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Asi máte pravdu, ale je to takhle ve všech stranách. Ona ta demokracie nějak v poslední době nestojí za nic, nějak jsme se jí přežrali asi jako těch banánů.

          To se mi líbí

        • vonrammstein napsal:

          Obyčejní členové určitě aspoň z části jo. Že si tam zvolili ksindl jako Hermana nebo Svobodu nic moc lichotivýho o jejich prozíravosti nevypovídá, to je pravda. Pochybuju, že maj ve vedení jedinýho věřícího křesťana. Ten by už musel dávno utýct. Ale rozhodně Vám to nedává právo je označovat za největší špínu a pazgřivce.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Já jsem měl smůlu na skutečně praktikující křesťany, dobře znám jen dvě takové rodiny v mém blízkém okolí, jedna nás neprávem udala, druhá je tato (ty kácené stromy byly moje) :

            Rád bych poznal lepší … ale

            To se mi líbí

            • Hudec napsal:

              Když má člověk dobrého souseda, má víc, než má on…. 🙂 .

              To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Tohle jsou praktikující křesťani, jo? To je ňáká volezlá alkoholička z bufetu U mokrýho lokte. Navíc agresivní, vulgární a navrch zřejmě zlodějka. Nechcete mi tvrdit, že takhle si představujete typickýho křesťana, že ne?

              To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Představuju, nepředstavuju. Realita versus iluze. Toto je poznaná realita. Život sám.
                K téhle obludě se vážou dokonce dva příběhy dokladující ne jí, tu znám odjakživa, ale dnešní policajty. Blbové na druhou.
                Zkrátím to : Tady jsem je volal, přijeli, hodinu s ní pokecali, odjeli, a nic a nic (vedla je domů, že by v tom byl úplatek?), nechal jsem to už být. Podruhé volala ona je na mě, o víkendu kdy jsme tam nebyli (!), že ji urážím a lámu keře, byli tam (řekli mi to poté jiní sousedi), pozvali si mě na vysvětlení až do příslušného Týnce, sice taky nic, vysvětlil jsem, ale že by bývali zašli padesát metrů dál za mnou a zjistili že tam nejsem a trochu si jí podali, to ne…
                O té druhé křesťanské rodině by to bylo dlouhé …
                Berte to video jako vtip. Je to kouzelná křesťanka. Celej Halík.

                To se mi líbí

          • jaa napsal:

            chi chi…….. 🙂

            To se mi líbí

            • vonrammstein napsal:

              Nevím, čemu se chechtáte. Bude Vám připadat legrační, když napíšu, že Vy a celá Vaše famílie jste největší špína a pazgřivci? Tak přeju dobrou zábavu.

              To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Zobecnění které plodí chyby, jednu tak za deset let …

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Já Vám Vaši víru VR neberu. V hlubinách svého věku už vím, že jsou lidé co potřebují tu berličku, aby se nemuseli pořádat/či zatěžovat se svým svědomím. Pomodlej se a je jim odpuštěno. a dělaj paseku dál – je to pohodlné. Je mi sice trochu divné, že Vaše tvrzení neplatí pro všechny, např. komunisty. protože když mi někdo v životě podkouřil byli to katolíci.. ti obyčejní a pokud mi někdo pomohl či varoval ač já bezpartijní, byli to ti obyčejní komunisté. Měli jsme v práci taky jednu takovou zapálenou. Hmm na SVKSČ byla pečená vařená, těch kontrol co sice nic nenašly ale museli provést bylo nečítaně a byla to taky jen obyčejný člověk…. Přeberte si to jak chcete… pěkný den.

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Zdá se mi, že jste zde dramaticky zaměnila víru s pánbičkářstvím, nebo se mýlím?

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                Asi ne, protože co je to vlastně panbíčkářství? hmm Na základě čeho vzniká… a čím se pánbíčkáři obhajují… přece vírou… nebo ne???

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Jste silně na omylu. Pánbíčkáři jsou ti, kteří jsou ve své podstatě svině a jen bohem kolem sebe mlátí stejně, jako ty největší komunistické svině mávaly Manifestem a Leninem. Ve skutečnosti z toho nic nevěděli a v nic nevěřili. Na rozdíl od těch upřímných, kteří ani jednu víru (církevní i komunistickou) nikterak nevystavují na odiv. Takže pokud vám někdo ublížil, byl to ten pánbíčkář, ne obyčejný věřící. V kategorii hříchů je i pánbíčkářství (modloslužebnictví) těžkým hříchem.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                O čem to vlastně píšete?????

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Vážení Kamile a Bavore, takže věřící katolík když ubližuje lidem je to pánbíčkář, když pomáhá je to věřící? Jak vy si to dovedete sami sobě okecat 🙂
                Stejně to máte s představou skutečného komunisty : když pracuje pro většinu je to populista a diktátor, když jeden jednomu ublíží je to komouš.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Jak jednoduché vidění světa 😦 Nějak vám ušla podstata všeho. Pánbíčkář je pokrytec stejný jako ten „zuřivý“ komunista. Neupřímný ve své víře. Prostě i ta svině je proti nim charakter. Ale ublížit mohou i jiní.

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Doporučuji rozlišovat, a ne zjednodušovat, aneb „když dva dělají totéž, není to nikdy totéž“.

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Když dva dělají totéž je výsledek tentýž. Jen ty motivy bývají různé. Ale záleží na nich? Vy o motivech, já o výsledcích. Vy o víře, já o realitě.
                Ale už tohle pro sebe končím, je to únavné.
                Prostě katolíků je tady o dva-tři víc než nekatolíků. Naštěstí tento „průzkum“ neodpovídá celé ČR 🙂

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Není každý věřící rovnou katolík. Opět pouhé zjednodušení. Ale to je u komunistů normální.

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Mýlíte se: když dva hrají na housle je to totéž?!
                Není! Souhlasu netřeba.

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Je to totéž : hrají na housle. Mamince se líbí vrzání jejího dítěte, fajnšmekrovi hra Mistra, mamince Mistr nic neříká, fajnšmekr hází po dítěti pantoflem. Každý má právo … nechme to. Blahopřeji vám k plusům.

                To se mi líbí

              • Petrpavel napsal:

                Bavore, ale každý katolík ale věřící: O tom to je. Věřící něčemu co nikdy nemůže doložit, poznat, vidět, jen MUSÍ věřit. U Bavorů to chápu, ti pomoc církve po staletí využívali …

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                ❓ 😮 ❓

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                No jo, ale ani WIKI to takhle nedefinuje, vlastně se k tomu pojmu nic najít nedá….

                To se mi líbí

              • Kamil napsal:

                Bohužel, to je podle mých zkušeností absolutní klasika, poučení od rodičů, prarodičů i z návštěv mší svatých v kostele sv. Mořice od útlého dětství.

                To se mi líbí

              • jaa napsal:

                patřilo sem…. o čem to vlastně píšete????

                To se mi líbí

  23. Hudec napsal:

    Nejhorší jsou náboženské spory, teče při nich obvykle v závěru krev, byť i jen virtuální. Já bych je sem k Bavorům raději nezatahoval, není-li to úplně nezbytné. I když s takovým Halíkem a Hermanem mě taky vysloveně svědí klávesnice….

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Máte pravdu. Je to jako s yetim. Nikdo ho nikdy neviděl a přesto má své obdivovatele a propagátory.
      Jenomže ne tak agresivní a zabejčené. On totiž naštěstí yeti nemá své hodnostáře a žádný nemovitý a movitý majetek.

      To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.