Ministerstvo pravdy aneb co nás čeká v tomto roce


No, není to přímo ministerstvo, ale Úřad to je. Úřad pro odhalování dezinformací a jejich uvádění na pravou míru. Trochu mi to připomíná Saturnina. Jenže to byl knižní vtip. Tady se jedná o skutečnou instituci.

Co vlastně bude dělat? To se pořádně neví a ministr Chovanec mlží. Takže se dovíme třeba to, že úkolem úřadu bude odhalovat dezinformační servery a zdroje. Jenže co to je ta dezinformace? Je to situace, kdy nějaký zdroj přinese informaci, kterou oficiální místa označí jako nepravdivou a po krátkém čase se ukáže, že věci jsou opravdu takové, jako byla ta „nepravdivá“ zpráva? Nebo je to situace, kdy se objevují záběry na mučené děti v Aleppu, a pak se zjistí, že záběry byly vyráběny na zakázku v Egyptě? Případně z téhož města tweetování od šestileté dívenky v perfektní angličtině a když se děvče dostane z města ven neumí anglicky ani pozdravit?

Úřad má bojovat proti propagandě cizích mocností a proti serverům, které tuto propagandu šíří. Jenže co je to ta propaganda? Pokud na základě vlastního rozumu a posuzování událostí prohlásím, že Putin se ani omylem nechystá někoho napadnout, pak je to můj názor, podložený mým vlastním úsudkem. Pokud se oficiálně tvrdí, že do tehdy a do tehdy Putin zaútočí tam a tam a pak se v dané době (ani později) nic neděje, tak to je podle mého názoru ta propaganda. Jenže to se nesmí tvrdit, protože to není propaganda ruská.

Nejlepším bojem proti jakékoli propagandě je pravda. Holá, ničím neobalovaná a nekomentovaná Pravda. Pokud by ten Úřad měl opravdu bojovat proti propagandě a dezinformaci, měl by v první řadě donutit všechny žumpalisty, aby se vyjadřovali pravdivě. Kromě jiného i v tom, že tu pravdu nebudou zatajovat. Protože média dost často nelžou. Ony jen tu pravdu zatají.

bavor-podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Bavorovy poznámky se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

85 reakcí na Ministerstvo pravdy aneb co nás čeká v tomto roce

  1. jaa napsal:

    A možná to bude v národě Švejků docela sranda. Mnozí ještě mají zkušenosti z let 50tých, Daleko zajímavější bude se dozvědět – co s tímhle „odborem“ či ministerstvem“ udělají nástupci Sobotko/Chovancovi po volbách či kdo se tam usalaší a zda to bude „rozvíjet“.k světlým zítřkům

    To se mi líbí

  2. Rosťa napsal:

    Celé to bude řídit paní Romancovová. Je to asi manželka od pana Romancova a ten je známý svou objektivitou v ČT. Jemu se dá věřit, páč to umí pěkně podat a má u toho i krásně vytřeštěné oči. Když to dají do kupy s expertem na propagandu panem Jandou, tak konečně budu vědět natuti, jak to ten filuta Putin se mnou vlastně myslí. V tom by byl čert Halík, abych se pravdy nedopátral.

    To se mi líbí

  3. strejda napsal:

    Páne z Bavorů, napsal jste: Nejlepším bojem proti jakékoli propagandě je pravda.

    Kvůli pravdě se úřady nezakládají. Pravda bojuje osamoceně. S jistotou se dá tvrdit, že ten úřad z takového důvodu nevznikl. Vznikl ze dvou důvodů, prvním je podpořit vlastní propagandu, protože proti pravdě, případně konkurenci, neobstojí a druhým, závažnějším, je vybudovat instituci – to chvíli trvá – pro budoucí ovlivňování, sledování a cenzuru. Založit je náročné – lidi, kanceláře, kontakty, nouhau – kdekdo si toho všimne. Rozvíjet se, to je jiná, to se dá v tichosti, salámovou metodou.

    To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Tak!

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Samotná příčina vzniku daného útvaru Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám, není proboha žádným tajemstvím a náplň tohoto útvaru je také přesně naši současnou vládou definována.
      Audit národní bezpečnosti který byl schválen v polovině prosince r. 2016 a stal se oním spouštěcím momentem.Sám JUDr. Benedikt Vangeli ( jeho Rigorózní práce Self-defence) je garantem, že spojení mezi policejní akademií a centrem proti terorizmu a hybridním hrozbám bude na vládou požadované úrovni.
      Proto je možné citovat z nařízerní :
      “ Podrývání demokratické veřejné debaty konspiračními weby je ten největší současný problém. Je naprosto nezbytné řešit jeho příčinu a proto je rozhodnuto jako nezbytné realizovat na státní a zcela oficielní úrovni databázi těchto konspiračních webů. Řešením proto není represe jak se tyto prokremelské weby snaží namluvit ale jasné zmapování působení těchto prokremelských webů na občany.“
      Na základě výše zmíněné analýzy a auditu národní bezpečnosti proto vznikl pod ministerstvem vnitra specializovaný útvar, do jehož gesce spadá boj proti dezinformacím na prokremelských webech. Dezinformační kampaně a masové šíření zavádějících a nepravdivých informací, které mají zmást veřejnost a vyvolat paniku. Stvořením tohoto orgánu pod ministerstvem vnitra je umožněno na tyto informace reagovat na vládní úrovni a uvádět je na pravou míru.
      Potud oficielní zdůvodnění vzniku daného centra proti terorismu a hybridním hrozbám.
      Miloš Zeman 26. prosince :
      „Nepotřebujeme cenzuru, ideovou policii, nový Úřad pro tisk a informace, pokud máme i nadále žít ve svobodné a demokratické společnosti.“
      Ministerstvo vnitra se proti slovům prezidenta ohradilo :
      ‚Nebudeme vyslýchat ani zatýkat‘
      „Centrum nebude mít ‚tlačítko‘ na přímé vypínání internetu. Centrum nebude vnucovat lidem pravdu ani provádět cenzuru. Nebude z internetu ani z tištěných médií následně odstraňovat žádný obsah. Bude pracovat primárně s otevřenými zdroji dostupnými každému a bude i otevřeně komunikovat s občanskou společností, médii a dalšími subjekty. Centrum nebude nikoho ‚zavírat do vězení‘, ‚vyslýchat‘ nebo s někým vést jakákoli řízení.“
      Dále se jasně uvádí, že v době, kdy jsou informace hlavním nástrojem vedení válek a přeskupování mezinárodních aliancí, se naše vláda tímto rozhodnutím zasazuje o vliv kvalitních a silných oficielních médií, která nabízejí různé pohledy na svět. Konzervativní, liberální, sociálně-demokratické, důsledně levicové, křesťansko-demokratické.
      Demokracie je závislá na svobodné a otevřené diskuzi, která takto bude očištěna od prokremelské propagandy.Proto mohou do budoucna zaznít hlasy všech našich občanů, kteří chtějí demokraticky a konstruktivně přispět k hledání nejlepší cesty do budoucnosti.
      Tož tak nějak oficielně ale to zásadní asi pro zdejší návštěvníky bude, přečíst si onu rigorózní práci BV a je do budoucna jasno.

      To se mi líbí

  4. bob napsal:

    Přiznám se, že na včerejší pořad na „24“ na dané téma jsem neměl nervy.
    Ale na základě postřehů mám dojem, že to Centrum bude mít dva hlavní úkoly:
    1. Démonizovat Rusko a Putina – postřehl jsem, že byli sbírat zkušenosti v pobaltských republikách- tam se to objektivními informacemi o Rusku jen hemží…..
    2. Relativizovat uprchlickou krizi – malý příklad poskytl pan Bublan (asi má u toho Centra vedlejšák), když nám poskytl – uvedl „na pravou míru“, jak je to s těmi mladými muži…..

    To se mi líbí

  5. bob napsal:

    A předpokládám, že pro zjednodušení informovanosti o pravdivé situaci v Sýrii nás Centrum odkáže na organizaci SOHR……

    To se mi líbí

  6. Jethro napsal:

    Áno. Boj naší vaší ČT proti dezinformacím, Babišovi, Zemanovi, Putinovi a dalším důležitým věcem nabírá stále vyšší, průhlednější a směšnější tempo.
    Možná to nesouvisí, ale letos jsem si poprvé na ČT o půlnoci vyslechl sprasenou hymnu, ovšem provedenou pefektně odhadem desetihlasně. Naši performeři však nějak nezachytili, že „země česká“ není jako „země česká“ a to už hodně dlouho. Ale kdo by si ty drobnosti pamatoval. Takže to prošlo od natáčení až na obrazovku.
    Důležité jsou přece ty dezinformace a multikulti mutti aktivity. Na vlastní hymnu, vlajku a symboly se tak nějak můžeme vy…t. Že? Naše milá veřejnoprávní. Na prezidenta vajíčka, na standardu nůžky, a hymna? Něco tam dejte…
    Jo, a SOHR hlásí titulkem v naší vaší, že při náletech v Allepu bylo zabito 30 umírněných. Není k tomu někde nějaká petice?

    To se mi líbí

  7. tata napsal:

    PRAVDA co je pravda……….záleželo na ní někdy politikům já myslím že ne a podle toho na co sem upozornoval myslím ten nový seriál je to ted na výši 50 let myslím ta propaganda jen se za protest jiný názor nezavírá zatím,ovšem tu pravdu otevřeně si můžou dovolit lidé jako já.PROTO také plno lidí nesděluje svou pravou totožnost ,protože by měli v práci potíže, jo není nad ,,svobodu,,

    To se mi líbí

  8. Petrpavel napsal:

    Všimněte si hezky se vyvíjející ankety kdo že by byl nejtěžším konkurentem Zemana v prezidentské volbě (kdo nemá rád Paroubka ať raději odkaz neotvírá 🙂 ):
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jaromir-Stetina-navrhl-odevzdat-nase-penize-spojencum-A-toto-se-strhlo-469749

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      V tom seznamu bezvýznamných, až téměř komických figur, to Paroubek musí vyhrát.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Vsadím se, že i když tady vyhrává suverénně (PL totiž čte ono JEDNO procento informovaných občanů) tak ve skutečných volbách by totálně propadl.
        Volyči …

        To se mi líbí

  9. st.hroch napsal:

    K celýmu záměru s tou saturninovskou partou už bylo popsáno tolik, že je nechám v klidu umřít. Nejvíc zábavy si užijeme až s jejich produkcí. Pokud jde o toho Romancova… – ono se nejsnáz vydělává na denní skývu s troškou toho kaviáru – blitím na svoji zem a národ. Třeba se ten jedinec spoléhá, že ho za čas v Rusku udělají taky nějakým ministrem – jako u nás kdysi eufrata…:-)

    To se mi líbí

  10. LB napsal:

    „Nejlepším bojem proti jakékoli propagandě je pravda. Holá, ničím neobalovaná a nekomentovaná Pravda.“

    No nevím. O pravdě se tu mluví jako by to byla houska na krámě. Nebylo by správnější mluvit o tom, že se nemá vědomě lhát? Protože to je to, co můžeme.

    „Já věřím, že je pravda a že ji člověk poznává. Poznává ji, ano. Ale kdo? Já nebo ty, nebo snad každý? Já věřím, že každý má na ní podíl.
    …Ale co jest pravda?“
    K. Čapek Pilátovo krédo (apokryf)

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Myslím, že se tak moc nelišíme. Pravda by měla být to, co není vědomá lež. To, co není nikterak obalováno manipulačními přídavky, jako: ono se sice stalo, ale protože a proto, takže se vlastně stalo něco jiného…). Pak by ale vznikla obrovská nezaměstnanost, protože co by všichni ti dedesinformátoři dělali, kdybychom všude říkali jen tu pravdu a ne vědomé lži 🙂

      To se mi líbí

      • Jethro napsal:

        Bohužel, obávám se, ve většině případů u zdrojů jde o vědomé lži a ne o omyl. My, co pamatujeme Rudé právo, vzpomeneme na to jak „Vlastenecká fronta Karabunda Martiniho zatlačila guerily kohosi jiného někam“…
        Dnes posloucháme totéž: Allepo bylo dobyto, ne osvobozeno, Krym byl anektován, nikoliv zvolil v referendu … ono to bylo pod hlavněmi …, Na Ukrajině není občanská válka ale Rusko se tam pomocií donbaských a Luhanských vměšuje, a spousta dalších příkladů.

        To se mi líbí

        • Jethro napsal:

          A jedna TV perlička: na ČT24 jsem tuším od Borka slyšel hlubokomyslnou úvahu o zaostalém a rozvráceném Rusku, které se vojensky nemůže měřit s vojskem usáckým. Viz srovnání rozpočtů zhruba 1:10. Panečku! O pár dnů dřív jsem zas poslouchal, jak krvelačná ruská armáda vyzbrojena ničivými prostředky, pokukuje nejen po baltských republikách, ale i po Praze, Waršavě a Berlínu. Ostatně proto tam Usáci poslali pár stovek „instruktorů“ – to aby vycvičili těch pár tisíc estonských vojáků a zachránili tak svět před Ruskem 🙂 , které neustále provokativně přibližuje svá vojska hranicím NATO.
          Mají v tom, soudruzi propagátčíci, nějak nejasno. Třeba mi Chovancovo úřad jediné Romancovovy pravdy objasní, jestli teda jsou ti Rusové vojensky úplně v p…i anebo jsou tak namakaní, že nás všechny totálně ohrožují! Co si mám sakra myslet? Za socíku stačilo počíst Rudé. Ale dnes?

          To se mi líbí

          • vera napsal:

            To je v pořádku, srovnání 1:10 sedí. USA má 10 letadlových lodí, Rusko 1.
            Jenže na moři je teď právě jenom ta ruská, všechny americké (prý poprvé od války) trčí v přístavech.
            Podle mě každá z těch zpráv je pravdivá 🙂

            To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Vedome neklamať nestačí. Stretol som sa s názormi, že „Rusi okupovali Krym“ alebo „Rusi rozbombardovali celú Sýriu“ a to s úprimným odôvodnením „veď to hovorí každý“ (rozumej každý v televízii). Títo ľudia vedome neklamú, ale šíria lži len preto, že majú neúctu k pravde. Pravda je pre nich to, čo „hovorí každý“.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Samozřejmě že to musí začít tam, kde se informace rozšiřují. Pak už by nemohlo být „vždyť to každý ví“, protože by se vědělo něco jiného.

        Líbí se 1 osoba

        • NavajaMM napsal:

          Súhlas. Lenže to by médiá museli byť naďalej „strážnym psom demokracie“. Takto im bude nejaký vládny úrad určovať, s ktorými zdrojmi môžu pracovať a s ktorými nie.

          To se mi líbí

      • LB napsal:

        Pane Navajo, tu reakci jsem čekal a máte v něčem recht. Jenže poznávání pravdy (natož pak Pravdy 🙂 ) je poperovský proces (tuším právě vy jste tu někdy Poppera zmiňoval). Jiné vymezení pravdy, než negativní prostě nemáme.

        Pokud jde o váš příklad, ano. Ale ruku na srdce, vy si vždycky všechno důkladně ověřujete z protichůdných zdrojů? Většina, vlastně všichni máme své „referenční“ zdroje a pokud potřebují vyměnit, tak to taky můžeme zjistit se zpožděním.
        Mýlit se je, jak známo, lidské.

        Líbí se 1 osoba

        • NavajaMM napsal:

          LB, veľmi ste ma potešili zmienkou o Popperovi, aj tým, že si pamätáte, že je to môj obľúbenec. Áno, to, čo som napísal vyššie je v súlade s popperovským hľadaním pravdy. Úcta k pravde podľa mňa znamená, že vždy počítame s tým, že pravda nakoniec môže byť iná.
          Máte pravdu, že nie vždy si všetky informácie overujem z viacerých zdrojov (snažím sa však používať aspoň vlastný rozum a pamäť), zato popperovsky počítam s tým, že každá informácia sa môže ukázať ako nepravdivá.
          A s rukou na srdci vám môžem povedať aspoň to, že sa nehrám na niekoho, kto sa nemýli a vždy má pravdu. Bol som už mnohokrát za somára a nebojím sa toho.

          To se mi líbí

  11. bob napsal:

    Vzpomínáte ještě na „nebezpečné“ Noční vlky (Haškův skandál) ?
    Do Polska je nepustili, u nás obrovská démonizace….
    Chodím pravidelně (takový „malý vzdor“) v květnu na Olšany k hrobům a pomníkům Rudoarmějců
    (a kazím vnuky, protože je beru sebou)
    No a měl jsem štěstí, že tam zrovna přijeli ti hrozní Noční vlci……
    Můj dojem: normální „strejdové“ na motorkách….
    (sakra, nejsem troll?:-)), no ale to by mi chodily nějaký prachy z Ruska:-)))

    To se mi líbí

  12. jaa napsal:

    Já si jen tak vzpomínám, s jakou slávou a za čí účasti se rušily ta „tajné“ sledovací místnosti na každé telefonní ústředně. Jak pravdoláska řečnil a ˇCT jej vychvalovala. Co se změnilo, že ˇpress“jásají a neprotestují????

    To se mi líbí

    • vera napsal:

      Mají radost, tajnou místnost si teď může udělat každý, můžou si dělat svoje vlastní tajné seznamy a každý může být bond nevímkolikátá nula. Na chvíli je to určitě zabaví 🙂
      Hezkou hlášku k tomu měla dneska paní Bubílková, nevím v jakém rádiu, když připomněla úvahy o znovuvysílání majora Zemana – jak se naplánovaly ke každému dílu velké diskuze, objasňující všechny zobrazované nepravdy. Na seriál se dívali všichni, na diskuzi nikdo.
      Vypadá ten úřad strašně, na první pohled, na druhý ..další v řadě blistů…mně napadá jedině – jaká radost, když vím co vůbec nemusím číst:-)

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      No teď těm místnostem přeci budou ve jménu pravdalásky.šéfovat oni. :-/

      To se mi líbí

  13. NavajaMM napsal:

    Tento úrad, to nie je žiadny nevinný karikatúrny výstrelok. Je to nástroj na podmínovanie grécko-rímskeho základu našej civilizácie.
    Jedna z hlavných zásad rímskeho práva žiada, aby bola vypočutá aj druhá strana. Založením takéhoto úradu sa nám začína vtĺkať do hláv, že táto zásada už neplatí. Sudca bude počúvať len žalobcu a len podľa neho bude súdiť.
    Preložené do sveta médií to znamená, že médiá už oficiálne nebudú objektívne informovať o realite. Budú realitu (v našich hlavách) tvoriť podľa schváleného scenára.

    „Tak sme došli… stará mama“

    To se mi líbí

  14. Petrpavel napsal:

    Vyřknu kacířskou myšlenku.
    Chci víc důkladnou cenzuru. Totální cenzuru. Ministerstvo cenzury. Nechci číst a slyšet tisíce informací které poukazují na miliony špatností, nedostatků a chyb tohoto systému – režimu. Nechci o nich vědět víc než musím z přímého kontaktu se realitou.
    Vím, řeknete si : nečti, nesleduj, nezajímej se. Jenomže jsem člověk, a v 73 létech se člověk těžko mění ze zajímajícího se o společenské dění v totálního ignoranta.
    Dovedete si představit to zklidnění kdyby člověk byl uchráněn informací které podávají reálný obraz skutečnosti? Skutečnosti která se nejenom nedá změnit k lepšímu, ale která směřuje čím dál tím víc k ubožejšímu a zjitřenějšímu stavu společnosti? Nemluvím o postupující a zlepšující se technice, ta si progres prosadí bez ohledu na politiku, a je tento progres vůbec důležitý pro náš stav mysli?
    Takže opakuji : víc cenzury! Když totalita ekonomická, právní, politická, sluníčková, tak proč ne i ta informační? Nestojím o takovou svobodu vyjadřování. Svobodu kdy kdekdo může kecat co chce a je mu to houby platné, a kdekdo může dělat co chce a nic se nestane.
    Třeba jako tento šmejd na nejvyšším evropském stupínku :
    https://www.novinky.cz/ekonomika/425359-juncker-mel-cilene-blokovat-danovou-reformu-v-eu.html

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Chcelo by to personalizované noviny a individuálneho cenzora-robota. Technicky by sa to už zvládnuť dalo, ani nie veľmi zložito. 🙂

      To se mi líbí

  15. Rosťa napsal:

    Domnívám se, že ten Úřad pravdy na všechno sám stačit nebude. A aby zbytečně netápal, tak je nutné obnovit i Uliční výbory. Těm by pravdu dodávali domovní důvěrníci, popřípadě aktivní jedinci, jako byl např. europoslanec Plavec. Je to běh na dlouhou trať, ale ono si to časem určitě sedne. Zkušenosti z dob minulých máme, není potřeba objevovat věci objevené.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Nebojte se, pan Keller už domýšlel dále a v podvečer vám to sdělí „osobně“

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Za chvíli odjíždím z velkoměsta, kde sídlí ombucmáňa, směr chalupa, tak si večer počtu. Jestli tedy v té kalamitě nezůstanu někde viset.

        To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Nebudete mi to Rosťo věřit, ale každá mince má dvě strany. Ano, když se našli šmejdi v uličním výboru dokázali znepříjemnit život leckomu koho neměli rádi. Znepříjemnit, nic víc. Asi tak jako když teď se najdou šmejdi tvořící představenstvo bytového družstva a družstevníky okradou o majetek a přivedou je do konkurzu. Oberou o všechno.
      Jenomže ty uliční výbory měly jinou funkci. Přenášely informace, poznatky, potřeby zdola „nahoru“. Kde se rozhoduje. Se znalostí věci. Ano, tam se jimi buď zabývali nebo taky nezabývali. Lidé i orgány jsou různé…
      Ale : zajímá někoho teď mínění „ulice“? Bylo něco uděláno pro tok informací a požadavků zdola nahoru? Jen byl ten tok zrušen. Stejně jako kontrolní orgány.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        řekla bych, že to chce čas. Ty uličníé výbory taky nebyly hned.. až v jisté části vývoje/nevývoje.

        To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Mínění ulice si přečtou třeba zde. Ale já je nijak nekritizuji. Pouze konstatuji, že není nutno vymýšlet vymyšlené, aby ten Úřad pro potírání jiného názoru měl co nejvíc informací pro šíření své absolutní pravdy. Chtěl jsem jen pomoct a Vy na mě hned takhle. No, to si budu pamatovat.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Já si ještě přisadím 🙂
          Domovní důvěrníci suplovali mnohde domovnice. Zkrátka otevřeli v noci když byl dům zavřený a vy jste si zapomněl doma klíče.
          A přisazení druhé 🙂 :
          Přes den byl dům pochopitelně do deseti hodin večer odemčený, pak se teprve zamykal. Kdo by se pořád vytahoval s klíči, že? Když se tolik nekradlo a nepřepadávalo …
          Příjemné teploučko na chalupě přeje Petrpavel

          To se mi líbí

          • NavajaMM napsal:

            K vášmu druhému prisadeniu: u nás sa ani na noc nezamykalo vôbec. Domovník začal na noc zamykať, keď nám pred domom urobili autobusovú zastávku a niektorí noční cestujúci využívali našu pivnicu na núdzové „odskočenie“. 🙂

            To se mi líbí

            • Alena Z napsal:

              V Praze se do začátku devadesátých let domy přes den nezamykaly. Pamatuji se, že jsem kolem roku 86 obcházela domy kvůli výměně bytu a vždy jsem se všude dostala bez problémů.
              A adresy lidí jste našli v telefonním seznamu, měla jsem ten z roku 89 schovaný, byla tam např. adresa Klause i Havla (ne, že bych jim psala nebo něco chtěla, jen vím, že tam byli). Představte si to dnes!
              Chápu důvody, proč to nejde, pouze se mi zdá, že jsme si otevřenosti a bezpečí v té době nějak nevážili, považovali jsme je za samozřejmé. A dnes to zní jako sci-fi….

              Líbí se 1 osoba

            • Petrpavel napsal:

              U nás bola tramvajová zastávka …

              Líbí se 1 osoba

      • Hudec napsal:

        tedy, přišel jsem v minulém desetiletí s problematikou družstevního bydlení hodně do kontaktu. Zkuste, prosím, jmenovat ta zkrachovalá družstva v konkurzu.
        Prosím alespoň tři kusy z celé ČR, a to pražské jediné ( „Klausovo“) prosím přeskočte, to známe asi všichni. A také to plzeňské SBD Mladých. Zkuste tři další – budete hledat opravu těžko…..
        Bytová družstva se na rozdíl od mnohých dalších ekonomických subjektů ukázala být naopak proti tunelování mimořádně rezistentní.

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Je to Hudče jako s tunelováním státního rozpočtu. Není dokázáno…
          Vy jste se správně chopil toho konkursu, to byla moje mylná zkratka, cítil jsem že to není ono. Jste dost chytrý na to byste mě na to chytil. Špatný příklad, beru.
          Ale když trváte na vysvětlení…ruku na srdce, věříte že stejně tak jako v našem bytovém družstvu to není leckde jinde? U nás (84 členů) od počátku po privatizaci funguje jedna tehdy zvolená parta, schůzí se zúčastňuje necelá třetina družstevníků, a tu jednu šestinu potřebnou pro přehlasování pak tvoří členové představenstva s kontrolní komisí doplněni čtyřmi-pěti jejich známými kterým leccos zajistí nad rámec. Pořád dokola. Platíme jako mourovatí, je (přes 300 tisíc ročně), agentury které si na všechno najímají, právníky kteří umravňují nespokojené členy, vybrané firmy na to či ono, tu seřízení ÚT za milion, tu … Nikdo rozumný a znalý kdo by toto dokázal rozseknout se mezi členy nenajde. Tunelování. Prakticky nedokazatelné. Teoreticky ano,ale je to stejné jako s tím státním tunelováním.

          To se mi líbí

          • Hudec napsal:

            Nu, já bych člena výboru ani kontrolní komise žádného družstva dělat nechtěl – právě vzhledem k tomu co píšete – samotní družstevníci na družstvo zpravidla dost serou.
            Právní služby? Vzhledem k tomu, jak vypadá český právní řád je spolupráce s profíky nezbytná. A všude samé audity, energetické, ekonomické a co já už vím jaké. To platí úplně stejně.
            Vaše družstvo je maličké, podle toho so píšete, tam se žádné velké prachy sebrat ani nedají. 300 tisíc ročně děleno počtem členů představenstva a KK – to je až legrační.
            Výhodu mají velká družstva, tam se ty náklady snáze rozmělní – a právě pro taková jsem pracoval (všechna pražská – Pokrok, Stavbař, Praha….). Mají sílu i při jednání s městem, dodavateli energií atd.
            A to ještě zlatá družstva, protože ta přece jen mají nějakou (i když špatnou) možnost zbavovat se neplatičů atd., i když je to složitý proces. Ale SVJ, ta jsou úplně v řiti. Když máte špatného souseda, nepomůže vám ani svěcená voda. Majitel bytu se odstěhuje a pronajme ho pěti čmoudům – a neuděláte s tím nic, vyžerete si to až do dna.
            Ech, co se rozčiluju, můj problém to zatím není.
            Máme v té naší zemi celkem bordel a vymahatelnost práva je „vymahatelnost práva“.

            To se mi líbí

            • Alena Z napsal:

              A každý rok na vás stát navalí další zákony, které pokud možno platí i zpětně – horor! Energetický průkaz budov, nové stanovy, měřiče tepla a nové rozúčtování, vůbec celý NOZ (v něm se neorientují ani právníci)…

              To se mi líbí

              • Hudec napsal:

                Ano, paní Aleno, tak to je. Ostatně to je jeden z důvodů, proč váhám na stará kolena s nákupem bytu.
                Dosud bydlím v bytě nájemním, z celé řady důvodů mi to vyhovuje. Myslel jsem, že na stará kolena se s mojí Labutí odstěhujeme někam dál z centra do něčeho menšího, nejspíš vlastního. Ale právě ta obava z utopení peněz někde, kde se to stane neobyvatelným a třeba i skoro neprodejným, mě od tohoto úmyslu odrazuje.
                Vlastně ani ekonomicky to nefunguje, pokud člověk nemyslí na dědice. Náklady na nový byt cca tři a půl miliónu, děleno s přehnaným optimismem dalšími třiceti lety v případě nájemního bydlení to vychází na cca 116 tisíc ročně, tj. zaokrouhleno na deset tisíc měsíčně. Vezmeme-li v úvahu, že ani vlastnické bydlení není úplně zadarmo (fond oprav atd.) to vychází skoro spíš na 15 tisíc na měsíc. S možností kdykoliv se odstěhovat, když nájemní byt nebude vyhovovat. Ovšem co se stane s měnou, to se také neví.
                Babo, raď… (to není na vás 🙂 )
                Tak nevím….

                To se mi líbí

              • Alena Z napsal:

                Malý vlastní domek… 🙂

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Černá díra na peníze…

                To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Nemám nic Hudče proti vašemu obecnému mínění, tvrdím vlastně totéž. Privatizace do které jsme byli nahnáni byla velkým rizikem. Zlaté nájemní bydlení (my platili v 1989 inkaso za 4+1 407,-Kčs, a vše správa bytů zařizovala a opravovala).
              Konkrétno u nás nemá smysl popisovat, jen zkrátka : jedna velká zbytečná velká (vynášejícíí na provizi) akce za rok, jedna schůze pro schválení odměn a další akci, vchodová chodba stále jako v domě hrůzy, podivné pronájmy atp.
              A přesně jak píšete : jistá skupina už bojuje o komplikovaný, drahý a zdlouhavý přechod na SVJ … v našem případě defacto (všichni nepůjdou) na budoucí kombinaci působení BD a SVJ v jednom domovním bloku.
              Já už nesleduji stále složitější zákony a normy pro BD a SVJ, nemám chuť se tam angažovat, jsem už docela líný, neumím se nechat volit tam kde tomu nerozumím, takže jen sleduji z povzdálí a platím.

              To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Doporučoval jsem tuto rigorózní práci, zde je naprosto srozumitelně rozpracováno obnovení PS VB, jako nové organizace plně začleněné do struktury spec. útvarů PČR.
      Vzhledem k nemožnosti (případnému právnímu postihu za nedovolené ©) přímo použít zde ctrl+c a ctrl+V si prosím stáhněte a přečtěte Text práce.
      https://is.cuni.cz/webapps/zzp/detail/60378/
      S ohledem na výše popsané si dovoluji tvrdit, že Váš nápad obnovit uliční výbory a domovní důvěrníky, je pouhou a navíc ještě právně nepodloženou kopií.

      To se mi líbí

  16. Miluše napsal:

    Procitnutí do reality – Lenka Procházková
    http://zvedavec.org/prispevky/2016/11/7098-procitnuti-do-reality.htm

    To se mi líbí

  17. oh napsal:

    Rozhodně by Ministerstvo pravdy nemělo jen tak přehlédnout tuto mimořádně škodlivou ruskou dezinformaci.
    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/usa-povazovaly-za-znamku-ruskeho-utoku-ukrajinsky-program/

    To se mi líbí

  18. jaa napsal:

    jak to bude v tomto roce? hmm asi nic moc

    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/daily-mail-jeden-z-vudcu-is-pronikl-do-evropy-se-400-teroristy/

    když si vzpomenu na ty albánská gangy u nás… jo kdo ví…

    To se mi líbí

  19. Hudec napsal:

    Ten úřad už začíná fungovat, a skvěle!
    Před chvilkou jsem se dočetl, že MV a osobně Milan Chovanec protestují proti včerejšímu článku v Die Welt o „české histerii“ atd.
    Zjednodušeně řečeno označují celý článek za snůšku nepravd.
    Takže už máme první nepravdivé a škodlivé propagandistické médium – Die Welt !
    Začátek výborný, jen tak dál…. 🙂

    To se mi líbí

  20. oh napsal:

    Je to trochu OT, ale přeci jen: pravda vychází přímo z ministerstva:
    „MPO odmítá účelové matení zákazníků mobilních operátorů“
    http://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/mpo-odmita-ucelove-mateni-zakazniku-mobilnich-operatoru–224324/
    Ono „účelové matení“ a přímo zlovolná dezinformace se pak nachází ve článku Lidových novin http://byznys.lidovky.cz/zvule-operatoru-muze-pokracovat-mladek-v-zakone-zapomnel-na-ochranu-zakazniku-gck-/firmy-trhy.aspx?c=A161222_104150_firmy-trhy_onv
    a dalších podvratných internetových zdrojích dezinformací, jako Lupa.cz, pokoušejících se tvrdit a dokonce dokládat, že nějaká práva zákazníků jsou ministrům, minsterským úředníkům i poslancům srdečně fuk.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      „Určitě nelze mluvit o nějaké chybě nebo opomenutí.“ Tak na dotaz Českého rozhlasu Plus, zda v novele zákona o elektronických komunikacích nechybí slíbené posílení práv zákazníků telekomunikačních operátorů, reagoval ředitel odboru elektronických komunikací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Luděk Schneider. EU si nestěžuje (proč taky, že? ) a tak je všechno určitě v pořádku. (blijící smajlík)
      http://www.lupa.cz/aktuality/mpo-protizakaznicky-zakon-nezmenime-protoze-nam-to-nenarizuje-eu/
      Hlavně, že je Bohouš Ozubená Pleš Sobotka s prací svých ministrů spokojený.

      To se mi líbí

  21. oh napsal:

    Konečně objeven důkaz o zmanipulování voleb v USA!
    http://www.novarepublika.cz/2017/01/konecne-dukaz-kdo-zmanipuloval-volby-v.html

    To se mi líbí

  22. jaa napsal:

    Tak Vám nevím, jestli to nakonec nejsou vyhozené peníze. Turci našli lepší řešení 🙂

    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/turecko-pozastavilo-cinnost-370-nevladnich-organizaci_405476.html

    To se mi líbí

  23. tata napsal:

    http://www.cum.sk/v/tbtp/ruska-hymna-krym-2015

    Jeden pohled na RUSKOU duši mentalitu s mého pohledu co jím zavidím,přesto jak tam je život tvrdej ta hrdost na svoji vlast to je malokde jestli vubec a hlavně u mládeže.Ano někdo muže tvrdit že tam byli nahnaní a vybraný…….podle mě se stačí koukat a čist s obličeju to se nedá donutit.
    A to je ta jejich sila ,nemají se většina ani náhodou jako my přesto svoji vlast podporují a jsou hrdi.
    To by si měli uvědomovat ty co si zahravají s dražděním Ruského medvěda,,,,,,,dám jeden vtip co to celkem vystihuje…………………ne jim podlezat ale respektovat je

    ..Obama si zvolal generalitu a radili sa kedy bude najvýhodnejšie napadnúť Rusko. Nevedeli sa dohodnúť , tak jeden generál navrhol aby sa poradili s Francúzmi. Tí im odpovedali aby nezaútočili v zime lebo dopadnú ako oni. Druhý generál navrhol aby sa poradili s Nemcami . Tí im odpovedali aby nezaútočili v lete, lebo dopadnú ako oni. Generáli sa rozhodli, že sa poradia s Číňanmi, lebo oni sú veľmi kreatívni. Číňania im odpovedali: Zaútočte teraz. Rusi stavajú plynovody Sibírsky prúd a Turecký prúd. Stavajú most na Krym, štadióny na MS vo futbale a atletike a nové ropné polia v Arktíde. Budú potrebovať strašne veľa zajatcov.

    To se mi líbí

  24. Petrpavel napsal:

    Než budeme všichni dostatečně ZMANIPULOVANÍ na to, abychom NEROZEZNALI účelovou manipulaci MAINSTREAMU, úřad PRO DEZINFORMACE je potřeba…podle Nierermayera, přeloženo z češtiny do češtiny :
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ludek-Niedermayer-Nez-budeme-vsichni-dostatecne-vzdelani-na-to-abychom-rozeznali-ucelovou-manipulaci-urad-proti-dezinformacim-je-potreba-470142

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Konečně naprosto jasné vyjádření RNDr. Luďka Niedermayera – > co Čech to bllbec.
      Jinak RNDr. Luděk Niedermayer 48 let, ekonom, matematik,prosazuje zájmy TOP 09 a starostové.
      Na druhé straně je to mnohem příjemnější, když Čechy pan doktor v zájmu TOP 09 a starostové podceňuje, než když je jiný ekonom pan Ing. pomocí svého hnutí odzbrojuje.
      http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Stropnickeho-chory-mozek-Vitac-islamu-Pelikan-vystrcil-zadek-Babisovi-ministri-odporuji-tomu-abyste-meli-ustavni-pravo-se-branit-teroristum-Toto-rekli-Belobradek-Keller-ci-knize-470032¨
      Vicepremiér a předseda hnutí na jehož příkaz tito ministři Péelikáán i Stropnický do toho hodili vidle, použil známou taktiku svého hnutí a to je : „hodil mrtvého brouka“.

      To se mi líbí

      • oh napsal:

        Error 500! 😦
        Buďto zasáhlo ministerstvo pravdy, nebo to na PL přejmenovali.
        http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Z-akce-ceskych-muslimu-S-lidmi-pachajicimi-terorismus-nediskutujeme-to-je-chyba-Lze-opustit-islam-bez-trestu-zaznelo-trikrat-Bez-odpovedi-470140

        Arabista a konvertita k islámu Petr Nějaký Mořský Pták míní „Ze Súdánu znám devět rodin, kde se jejich děti sebraly – všichni vysokoškoláci – a jely do Sýrie za svým snem, za svou utopií. Oni tam nejely bojovat, ale postavit svou utopii o tom, jak má fungovat společnost. A nevíme, jestli tam někde ta utopie třeba nefunguje. Nemáme žádnou pozitivní zprávu o Islámském státě. Vše, co se prezentuje, je vždy jen nějaká zhůvěřilost.“ Pan arabista neví. Možná se měl v té Sýrii zeptat, když už tam s parlamentní delegací jel. Třeba by takové dotazování i přežil.. Ano, budováním té správné utopie lze omluvit téměř vše. :-/ Nějaký Mořský Pták pak pokračuje: „S lidmi, kteří páchají terorismus, nediskutujeme. A to je chyba, protože nemají možnost vysvětlit své činy. Islám se nezříká násilí. Opírá se o dva nezpochybnitelné prameny, tedy o Korán a sunnu. V nich najdeme hodně činů, které evropská společnost musí nutně označit za násilí či terorismus. Jiná otázka je, jestli můžeme dnešními měřítky posuzovat události, které se staly před patnácti sty lety.“ Jo, vést disputaci o víře s ozbrojeným s fanatikem, to je ten správný recept, jak definitivně potlačit svůj latentní rasismus a xenofobii. 😀 xD

        To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Pouze dodatek pro definici „TOTO NENÍ V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ MANIPULACE“ potvrzeno RNDr. Ludkem Niedermayerem.

      To se mi líbí

    • oh napsal:

      No nazdar. Na Znojemsku a v Mor. Krumlověš zase řádí ptačí chřipka a z Brusele nám sem proniká nemoc šílených volů/ krav. :-/

      To se mi líbí

  25. oh napsal:

    Česká bleskovize nás hodlá kulturně povznést.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/CT-odvysila-norsky-serial-ktery-zrejme-zveda-tlak-ruskym-politikum-470138
    😮 Prosím, omluvte mě, jdu blít!.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.