Finian Cunningham: Rusko a Sýrie vyhráli historickou válku proti západem podporované teroristické agresi


11.11.2016

infobalkani

infobalkanibg

Je s podivem, jak málo pozornosti věnují západní média připravovanému velkému vítězství v Sýrii. Brzy Syrská arabská armáda a ruské síly skončí finální epizodu v pětileté válce a nezdá se, že média na západě o tom chtějí slyšet.

Ve skutečnosti byla značná pozornost věnována víkendové kandidatuře na prezidenta Hillary Clintonové z Demokratické strany. Zatímco na stranického kongresu oznámila, jakým způsobem  vymýtí islámský terorismus na Středním Východě, syrská armáda a její ruští spojenci odvádějí opravdovou práci přímo na toto téma.

Syrská armáda, opírající se o ruské letectvo se chystá dobýt severní syrské město Aleppo – největší v zemi před vypuknutím války v roce 2011. Byly ustanoveny humanitární koridory, které umožňují lidem a přimět nepřítele k útěku před závěrečným útokem na protivládní bojovníky, kteří drží východní část města.

Tito bojovníci jsou banda ozbrojených organizací, včetně těch, které souvisejí s teroristickými brigádami al-Káidy. Západní vlády a média však dávají přednost cynické hříčce, když některé popisují jako „umírněné“ a „povstalci“. Zde, například, co je uvedeno ve zprávě o CNN: „Syrské a ruské síly otevřou humanitární koridory aby lidé mohli opustit Aleppo, řekli vládní představitelé ve čtvrtek, den poté, co syrská armáda oznámila, že obklíčila město a odřízla zásobovací cesty k rebelům. „Všimněte si, jak dobře znějící“ rebel „je používán jako způsob, jak zamaskovat skutečnost, že tentokrát bylo město v rukou extremistů, kteří se nebojí řezat hlavy svých obětí, včetně 10- letého chlapce.

Ovládnutí Aleppa  syrskými a ruskými silami bude historické vítězství, a to nejen pro symboliku návratu druhého nejvýznamnějšího syrského města, který má strategický význam pro hlavní město Damašek. Vzhledem ke své blízkosti tureckých hranic, Aleppo bylo důležitým bodem, přes který se pohyboval se nepřetržitý tok zbraní a žoldáků, dodávaný do syrského konfliktu.

Spojeným státům americkým, jeho anglickým a francouzským spojencům z NATO  s jejich regionálními partnery Saúdskou Arábií, Katarem a Tureckem, slouží Aleppo jako základ pro jejich tajné, záludné války za svržení syrského prezidenta Bašára Asada.

Žoldáci v tomto cizím spiknutí za změnu režimu přišli z celého světa – z téměř stovky zemí, včetně západních a arabských, stejně jako z kavkazského Ruska.

V mnoha ohledech Aleppo je poslední bod odporu protivládních sil. Když v nadcházejících týdnech město padne, bude to znamenat konec tohoto bolestného konfliktu, organizovaného Spojenými státy a jejich spojenci s cílem změny režimu, ale maskovaného jako „prodemokratického povstání“.

A co vedlo Washington a jeho spojence k této trestné činnosti? V průběhu posledních pěti let bylo zabito téměř 400 tisíc lidí a téměř polovina obyvatel Sýrie na 23 milionů stalo uprchlíky.Uprchlická krize a terorismus, kterým čelí Evropa je také odrazem tohoto cizího zločinného spolčení, kterému má být podřízena Sýrie.

Díky vítězství nad státem podporovaným terorismem bude dokázána odolnost a odvaha syrského lidu, jeho vlády a jeho armády.

A v tomto vítězství Rusko hraje významnou a hrdinskou roli. Prezident Assad uznal význam ruského vojenského zásahu při záchraně národa od osudu, která postihl Afghánistán, Irák a Libyi – všechny oběti amerických machinací a změn režimů.

Když na konci září 2015, ruský prezident Vladimir Putin poslal vojáky na podporu Sýrie, zvrat byl okamžitý a hmatatelný. Široká protivládní síť kanálů na vývozu ropy byla zničen ruským letectvem. To snížilo obrovské finanční toky pro džihádisty zprostředkované dřívější spoluprací s Tureckem. Samozřejmě také oddělilo hlavní město teroristů Rakká.

Návrat starobylého města Palmyra, který se nachází ve střední Sýrii a konzervování neocenitelného archeologického dědictví, byl také velmi důležitý vítězstvím pro syrskou armádu i jejich ruské spojence. mimořádný koncert s klasickou hudbou uprostřed ruin římského amfiteátru nebyl jen skvělou PR kampaní. Ukázal podstatu války v Sýrii – střet suverénního národa, podporovaného Ruskem proti barbarským kriminálníkům mobilizovaným arogantními zahraničními silami.

Aktuální Boj o Aleppo ještě jeden – možná poslední – historický krok v boji proti syrským protivládním sílám. Rusko i prezident Putin mohou být hrdi na své místo v tomto historickém vítězství.

Není divu, že západní média raději ignorují, co se děje. Po celá léta, splétali pavučinu lží a falz s odůvodněním, že „jde o boj rebelů za demokracii a proti“ tyranskému režimu „. Dnes, kdy ruské a syrské síly útočí na poslední zbývající «rebely“, je pravda těžko sporná, a svět vidí, jaci skutečně jsou: síť teroristických žoldáků – vyslaných USA a jejich spojenci -, kteří nyní stojí před  porážkou. A aby se zabránilo strašnému okamžiku pravdy a  spoluúčasti na státem podporovaném  terorismu, západní média jsou nucena odvrátit hlavu od Sýrie a boje o Aleppo.

Za tímto účelem rozptyluje své publikum  „úžasnou“ nominaci Hillary Clintonové jako první ženy kandidátky na prezidenta Spojených států.

Plamenné citace Clintonové o tom, jak to povede Ameriku a svět proti terorismu džihádu se staly únikem od tématu ještě směšnější. Nezapomeňte, že jako Secretary of State (2009-2013), jmenovitě Clintonová zorganizovala tajnou válku za změnu režimu v Sýrii, poslal tam teroristické žoldáky v čele s americkou Ústřední zpravodajskou službou. Je to stejná válka, která dnes Rusko se snaží dokončit, když se snaží zničit US-sponzorované „umírněné“ teroristické organizace. Washington a Clinton může začít válku, ale samozřejmě Rusko je ten, který ji skončí.

Když člověk poslouchá jak Clintonová baví své fanoušky na sjezdu, bud ohromen stupněm kognitivní disonance. Podněcovatel války má být předním bojovníkem za světový mír, právo a pořádek?

Tento úžasný, absurdní blud je možný pouze kvůli tomu, že západní média modifikují  oznámení, deformují pohledy a zamlčují fakta.

Ale nesporným faktem je, že Rusko a Sýrie vyhrávají historickou válku proti západem podporované teroristické agresi. Aleppo je nejjasnější signál tohoto vítězství, ale západní média jej nemohou snést. Namísto toho musí přesunout pozornost veřejnosti. A na koho se obracejí k dočasné spáse? Na jednoho z architektů kriminální války v Sýrii – Hillary Clintonovou  a její sliby že chránit Ameriku od Ruska a teroristů.

Americká politika a mediální bludy – jedna velká Freak Show.

Příspěvek byl publikován v rubrice Infobalkani se štítky , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

43 reakcí na Finian Cunningham: Rusko a Sýrie vyhráli historickou válku proti západem podporované teroristické agresi

  1. strejda napsal:

    Poněkud příliš patetické a předčasné. Informační hodnota dost nízká. Účty se uzavírají až po skončení akce.
    Z času zahájení bombardování můžeme usuzovat na jisté změny v postoji USA, ale je to poměrně slabé vodítko. Jen Rusko a Sýrie nemohou vyhrát s pragmatických důvodů. Američané se na tom musí také podílet, jinak v Sýrii ke klidu nedojde. Dnes se dá jen říci, že se Rusko stalo nepominutelným činitelem a jeho zájmy musí být respektovány. A jeho zájem je na ukončení války a přežití Assadova režimu. Měl by to také být bytostný zájem i Evropy, ničené ilegální imigrací. Pro Sýrii to znamená, že plamének naděje třepotající se větru, posílí a ukáže cestu k míru.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      doufám, že máte či spíš budete mít pravdu, příteli, a že Trump do toho nehodí vod ledna vidle a opičák to neposere úplně

      To se mi líbí

  2. cobolik pacholik napsal:

    barz malo,da sa povedat vobec neinformuju o vojne v syrii,bo vania uz minuly rok ukazal,ze sa da pohnut a ked kus amik,co duma vidi,ze vania dal rady pohnut a amerika,ci NATO,alebo zapad tam sranduju roky a hovno,bo oni nechcu alahistikcu holotu eliminovat,ale budu dristat o boji proti islamskemu terorizmu a uz ta rec hada slizkeho,ze umierneny terorista,rebel,ci povstalec je obycajna politicka skurvena hratka so zivotmi tej holoty tam ktora tiez alahova,ale ta naozaj umiernena,co vieru nepostavi na bruseni nozov,kdekolvek,kde sa nasadzovala demokracia,tak jak chceli v egypt,bo jamahyrija perfektna ukazka tej politiky,ked toho plukovnika dali zabit jak parchaveho psa,ktory,keby tam bol,nijaky alahisti aspon v takom pocte by nebrazdili cesty europy,bo sa drista,ze tiez sa zapad musi zapojit aby syria a vania uspeli,nijaky zapad nepotrebuju,staci obratit v prach saudi arabiu,osman ali pasa stiahne chvost medzi nohy a ty ostatny synovia islamu budu radi,ze su radi.
    jasne kus mocne dristam,ale vania kolko lietadiel tam pouziva,jake je to percentualne nasadenie z toho,akeho by bol schopny,nehovorim o raketovych vojskach,ci nasadeni pozemnej army cisto ruskej(bo byt syria 300km od ruskej hranice uz bu boli oholeny vsetci),jasne za zold,vtedy by akbaristi holili aj rite nie len brady.
    co je hlavne zabranit dalsiemu vrazdeniu tam,bo najviac nevinnych zarve a tych fahdov vytahat za tie bajuzy,bo ja by ich vratil tam kde boli pred 60 roki a varili si cajik na hovne z velblouda,bo rus nasadzuje svoju holotu,syria svoju na ochranu krestanov a holoty ancikristickej,co jej historia z toho isteho pramena alah akbar.

    To se mi líbí

  3. bob napsal:

    Jakože dobydou Aleppo, kde je snad nejvíce nemocnic na jednoho obyvatele? (aspoň podle našeho objektivního a vyváženého zpravodajství vybombardují prakticky každý den jednu nemocnici).
    A kromě dětí a žen tam nikoho jiného nezabíjejí.
    Zatímco panečku Mosul, to je jiná káva. Tam USA používají speciální bomby, které zasáhnou vždy jen zlého nepřítele.
    Těch žen a dětí je mi samozřejmě líto, proto ať už to proboha skončí

    To se mi líbí

  4. kchodl napsal:

    Cunningham coby americký mediální alternativec stále dokolečka vyvrací bláboly americké žumpy a nesmysly od Hitlery a dalších amerických šílenců, což je pro nás méně žumpoidně oblouzené poněkud zbytečné až únavné. Pravdu má každopádně v jednom – že v Sýrii je rozhodnuto, což je fakt už od konce září 2015, kdy tam vlítlo ruské letectvo. Jen to bude ještě chvíli trvat.

    Rusáci dávají od začátku najevo, že chtějí dohodu s Amíky, Syřany, Turky, Irákem, Jordánskem, Íránem, Saudy, Libanonem a Izraelem pod podmínkou zachování syrského státu a demokraticky zvoleného prezidenta Assada, a že se nenechají vystrnadit ani překvapit nějakým americkým útokem. Za posledních pár týdnů a dnů rozmístili přímo v Sýrii a okolí tolik sil, že dostatečně vyloučili jakékoliv americké „překvapení“, které by nějaké blázny mohlo napadnout.

    Posílili hlavně PVO, nyní se ukazuje, že jen kolem Aleppa mají nejméně šest instalací S-300 pro krytí severního a východního směru, v Latakii nejméně dvě baterie S-400 a nejméně dvě S-300v4, na lodích jsou další. To doplňují krátkodosahové Buky a Pancir S1/S2, na lodích námořní varianta Toru, také v tichosti modernizovali syrské systémy S-200. K tomu všemu potichu rozmístili po celém pobřeží Sýrie raketové protilodní/protizemní systémy Bastion, což bylo překvapení. A objevilo se několik fotografií palet raket R-33, což jsou letecké dálkové rakety pro MiG-31BM, takže není vyloučeno, že počítají s nasazením těchto letadel pro případné dálkové ničení AWACSů a tankerů, pokud by se Amíci opravdu odhodlali k útoku na Sýrii, třeba jen na syrskou armádu. Navíc, kromě všech lodí je ve východním Středomoří velká ponorka třídy Oscar II, tedy „zabiják letadlových lodí“ – no a kde je jedna, bude toho jistě více, také útočná ponorka a pár menších dieselelektrických. Navíc mají připravená syrská letiště a pokud to bude nutné, mohou navýšit počet svých letadel v Sýrii na několikanásobek a využít i letiště v Íránu, Arménii, a samozřejmě také v jižním Rusku.

    Už před časem přitom Rusáci docela jednoznačně řekli, že napadení jejich sil v Sýrii je pro ně stejné jako napadení Ruska, přičemž „výhružně zachrastili atomem“. Dá se říci, že z jejich pohledu je toto vše jen cvičení, ve válku se to změní, až hlavice Kalibru nebude mít 450 kg TNT, ale 150 kt TNT.

    Což možná zní jako zbytečné strašení, ale shromažďování velkých zásob letecké munice a bombardérů na Guamu bylo nehezkým příznakem možného budoucího vývoje. Naposledy byla taková aktivita na Guamu před 14-ti lety, když se Bushovci chystali dorazit Saddáma. Kvůli dobývání Mosulu to tam Amíci nefedrovali. Je otázka, zda prohra Hitlery něco bezprostředně změnila, ale zdá se, že ano, protože hned poté nechal Opičák pobíjet do té doby chráněné velení kozomrdů z Al-Kajdy, což do té chvíle Amíci nedělali. Také začátek ruské letecké ofenzívy hned po telefonu Trump-Putin by mohl něco signalizovat.

    Rusáci by jistě mohli celou syrskou záležitost ukončit za několik dní již před rokem, ale z důvodu budoucí stability Sýrie potřebují, aby si Syřané vybojovali svou zemi zpět osobně – jinak by je měli „na krku“ navěky. Zamezují tím chybám, které udělali kdysi Sovětčíci v Afghanistánu a Američané ve Vietnamu – když bojovali převážně sami „cizí válku“ a následně museli provádět „afghanizaci“, respektivě „vietnamizaci“ konfliktu – což se v ani jednom případě nepovedlo (Amíkům se to nepovedlo o hodně hůře, ale je to jedno, finální výsledek byl podobně špatný).

    Je dost možné, že k finálnímu vítězství v Sýrii Rusáci diplomaticky připustí i Amíky, jednak pro zamezení budoucích pokusů o revanš, jednak jako příznak budoucí mírovější spolupráce. Bude to mít i významný propagační přínos pro novou americkou administrativu, především vnitropolitický.

    To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Dík za překlad. Pokud Barák nevyprasí nějakou další zhovadilost do ukončení svého mandátu, půjde to fofrem. Myslím, že toto je jasné.
    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/420955-trumpovym-bezpecnostnim-poradcem-by-se-mel-stat-byvaly-general.html

    To se mi líbí

  6. Hudec napsal:

    Nu, tohle přece jen trochu potěší. Terminologie přitom není důležitá, důležitý je obsah:
    http://www.blisty.cz/art/84551.html#sthash.r27P3NGa.dpbs

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Lidi přestali oblbovadlům věřit. U nás to bude stejné.

      To se mi líbí

    • Joda napsal:

      Už dlouho na BL nechodím. Vzhledem k odkazu jsem se podíval a zjistil jsem, že jsem o nic nepřišel. Jen namátkou názvy článků :
      Sýrie: Za poslední týden vybombardovali Rusové a Asad osm nemocnic.
      Poslanec irského parlamentu: V Americe zvolili fašistu. Co budeme dělat?
      Komentář deníku Guardian: Jak Trump přebírá moc: Vulgárnost, rodina a Ku Klux Klan.
      Jak Putin pracuje na znovuzrození východního bloku.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Ano, k té Sýrii, je to skutečně důkaz vysoké vyspělosti Syřanů, když mají v jednom provinčním městě tolik nemocnic na 1 km2, že při každém náletu může být aspoň jedna zasažena

        To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Blicí listy jsou náhodou poslední dobou přímo nádherné !

        Uplakané čulíkovce čtu rád, je to výborná zábava, kam se hrabe bývalý Fámyzdat, připomíná to „The Onion“ nebo Monty Pythony, když parodovali tehdejší BBC.

        Obzvláště mě pobavil článek o novém „rasistickém“ generálním prokurátorovi Sessionsovi, že před 30-ti lety zažertoval na téma KKK (že je považoval za OK, dokud nezačali kouřit marihuanu). Nebo grilování generála Flynna, který si dovoluje tvrdit takové „nesmysly“ jako že „strach z muslimů je racionální“, RT považuje za televizi a dokonce seděl někde v sále jen pár metrů od Putina.

        Zničení „poslední aleppské nemocnice“ se opakuje každý den nejméně 5x, takže už to ani není vtipné, navíc v poslední době zapomínají každý den zabíjet „posledního aleppského pediatra“, to dávalo tomu vtipu šťávu – hlavně když to bylo komentováno fotografií „Bílých přileb“, zachraňujících po patnácté svou oblíbenou dětskou herečku.

        Ohromě jim také vadí, že se Trump ukazuje s blondýnkami, třeba se svými dcerami a ženami, to je zajisté vrcholně rasistické už z podstaty. A ke všemu ty bloncky mají kozy, což je vskutku skandální.

        Jenom si myslím, že by Blitky měly přitvrdit, protože v jejich stylu je už doběhl, ba možná i předběhl New York Times a Guardian. I když, doběhnout čulíka v ychtylštině, to není jen tak, zvláště když má svou věrnou posilu KáDéčko.

        To se mi líbí

        • vittta napsal:

          Podle mě jsou zralí na alespoň ambulantní psychiatrickou léčbu silnou medikací.
          BL (reprezentované redaktory) vypadají dost nebezpečně, a ty kecy jsou vskutku už značně na hranou.
          Ty špitály jsem také četl.
          Bomba!
          Rusové nemají nic lepšího na práci, než se strefovat do nemocnic…..

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Za bránou blázince mi přijde čulík od samého začátku, včetně mnoha ostatních čulíkovců.

            Jeden čas mě docela děsilo, že skutečně nejsou sami, že základem těch jejich ujetých článků jsou překlady z Guardianu a dalších šílených žump, především z New York Times a Fašington Post. V porovnání s žumpálisty z těchto plátků vypadal i čulík docela příčetně a KáDéčko jako inteligentní analytik, Kartous jako myslitel až filozof. A Veselý jako konzervativní pravičák.

            Co prováděla poslední rok dva americká náckovská média, hbitě následovaná euhnijními, to se vymykalo všemu předchozímu. Nevím, k čemu bych to přirovnal, vše mi připadá slabé, včetně plátků z Třetí říše nebo spisků různých SS magorů. Kdysi vážené americké časopisy se poslední léta změnily v absolutní hnůj.

            V tomhle všem jsou čulíkovci jen špinavá pěna na povrchu, pravý hutný hnus je až pod ní.

            To se mi líbí

      • raddie007 napsal:

        Mě by zajímalo, kam se vrtnou a jak otočí korouhvičku, až jim dojdou dotace od Krvavé Madly. Že by nastoupily Jandovo teplosexuální prachy? 😀

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Krvavá Madla čulíka neplatí ze svého, jen tomu dala jméno – jsou to patrně prachy CIA. Předtím čulíkovce platili Britové, nepochybně z nějakého odboru v MI-6. Pornobuzna je placený ze stejného štruzoku. Takže všem dojdou prachy stejně, až to trumpetisté zatípnou.

          Všechno se mění, CIA se stahuje z Ukrošska, spolu s tamní expoziturou FBI. Určitě budou následovat i další kroky, jako třeba ukončení financování mnoha protiruských NGO’s, Pornobuznu nevyjímaje.

          Bude to ještě sranda.

          Líbí se 1 osoba

          • kchodl napsal:

            První „vlaštovky“ odlétají:
            http://www.fort-russ.com/2016/11/cia-and-fbi-agents-urgently-withdrawn.html

            Čulíkům asi nezbude, než se poohlédnout po nějaké té kozomrdné „nadaci“, protože kdo jiný ještě zbývá ? Rusáky můžeme vyloučit, EUhnije nic nedá, leda snad ještě Žluťáci.

            Ale kozomrdům prachy také dojdou, například Saudská Arábie nevypadá dobře. Mají prý v Británii a USA dohromady 3 biliony dolarů investic a obligací, ale americkým Senátem nedávno prošel zákon o odškodnění za 9/11, kde se píše něco o 7.5 bilionu dolarů.

            Pokud Trump nechá obnovit vyšetřování 9/11, tak to nemůže dopadnout jinak, než že Saudi budou cálovat jak mourovatí, možná dojde i na klasické americké otočení a napadení původního „spojence“ – opět za 9/11, jako už napadli Afghoš a Irák.

            Když skončí válka v Sýrii, určitě si americké tajné služby a Pentagon někde najdou náhradu. Saudská Arábie bude na ráně.

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              Teď jste mne „naštval“. Já jsem pracně přeložil podobný článeček z Infobalkani a než ho stihnu vydat, tak vy to tu profláknete. Ty,ty,ty, to se nedělá 🙂

              To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Sorry 😀

                Amíci zjevně odpískali válku s Ruskem – protože Rusáci udělali zbrojní veletrh v Sýrii a promo na Donbasu, tak i idiotům došlo, že by to pro Amíky a NATO nedopadlo dobře. Ivani se poučili a nezopakovali chyby ze Španělska a Finska, kde tehdy nasadili staré zbraně a třetiřadé jednotky, takže si Západ myslel, kdovíjak nejsou slabí a výsledkem byla Barbarosa. Je to pořád stejné, u kormidla Západu jsou pořád stejní géniové.

                Tím pádem Amíci přestanou financovat protiruská NGO’s v EUhnii, Ukroše pošlou do Haagu a Ruinu hodí na krk EUhnii, ať si s tím „Somálskem“ poradí jak umí.

                Jak je vidět z nedávných událostí, banda kolem Hitlery chtěla alespoň zaútočit v Sýrii, proto ty obrovské přesuny na Guam, ale Rusáci přitáhli do oblasti tolik hardware, že by to pro USA skončilo totální katastrofou, nehledě samozřejmě na to, že Sýrie je v bublině ruského A2/AD a jediná logistická pseudopřekážka mezi Ruskem a Sýrii po nejkratší cestě byla Gruzie, protože postupně získali všechny státy – hlavně Turecko, Írán, šiitský Irák, Arménii – tím se dolet do Sýrie zkrátil pod hodinu cestovní rychlostí. Taková expediční válka se nedá vyhrát (pro USA), protože protivník má všechny trumfy v kapse.

                Takže, co dál ? Amíkům bude určitě nabídnut podíl na vítězství proti kozomrdům v Sýrii a Iráku a protože financování kozomrdů jede přes Saudy, následná americká oběť bude Saudská Arábie, už jen proto, že Amíci uvažují jak 5-ti leté děti a už teď vyskakují, že se sbližuje Turecko, Saudi a Rusáci – protože Rusák je věčný nepřítel. Takže se pokusí rozvrátit Saudskou Arábii, mají všechno nachystané.

                Pokud Trump nenechá celou bandu vypatlanců na State Departmentu a v CIA vystřílet, tak tihle dementní idioti zavlečou USA do války se Saudskou Arábií, už pár let mají připravené její rozdělení do několika států podle kmenových hranic – aby mohli ropná pole řídit snadněji a levněji. Ale hlavní důvod je, že hrozně rádi mění hranice států, to je baví nejvíce, jsou to prostě takoví ychtylové. Bude to obdoba akce proti Jugoslávii.

                Jakmile Trump nechá vyšetřit 9/11, nemůže to skončit jinak než třetí expediční válkou ze stejného důvodu, tentokrát skutečně proti hlavním viníkům, tedy kozomrdům, wahhábismu. Bude to i v americké tradici, napadat své „nejlepší spojence“, tedy klienty.

                Saudové jsou v nejhorším postavení za mnoho posledních let – v oblasti jsou „proti všem“, moc se nafukovali protože měli za zády Strýčka Sama, a tím pádem nemají vůbec žádné jiné spojence, on strýček je strašně žárlivý. Mají máslo na hlavě kvůli lidským právům, vraždění v Jemenu, 9/11. Ekonomicky jsou v nejmizernější situaci za mnoho let, jejich tah na zlevnění ropy jim znepřátelil všechny ostatní ropné monarchie. Jsou v prdeli.

                Starého psa novým kouskům nenaučíš, s Trumpem nebo bez něj.

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                K minusům Saudů jsem zapomněl dodat, že fatálně pokazili válku s Jemenem, možná hůře než Sovětčíci s Finskem – a bude to mít podobné důsledky. Ukázali slabost své armády a státu, navíc jsou totálně závislí na zbrojních technologiích svého příštího protivníka – USA. Což všechny ty americké magory v SD, CIA, Pentagonu povzbudí jak krvácející ryba žraloka – hned vidí další „krátkou vítěznou válku“.

                Spasit by je mohly jen atomovky, ale přes různé pověsti je určitě nemají, ke své vlastní škodě. Takže bych se moc divil, kdyby to do několika let nevypuklo, možná i dříve.

                To se mi líbí

              • kchodl napsal:

                Hezký Tygřík !

                Ale kdyby byl z IKEA, tak má hranatá kola z „finské borovice“, vyrostlé v Polsku, vyrobené to bude v Rumunsku, návod psali Indové anglicky, překládal to do češtiny irský bohemista Dežo Giňa, tištěno to bylo v Číně jihokorejskou DTP firmou která neměla správný UTF-8 font s českými znaky, no a celé to bude nastříkáno módními pastelovými barvami jak z šatníku Makrely.

                Takže soudím, že se jedná o ubohého Tygříka hrdinných německých obránců evropské kultury a civilizace, lehce poškozeného zákeřnou primitivní dřevěnou židobolševickou minou, při vítězném tažení na Východ, cca 1943.

                To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Tím zajímavější, že jde o statistiku z Facebooku, jehož uživatelé jsou z principu o hodně konformější a prožumpoidní než nefacebookoví. Mezi „normálními lidmi“ musí být ta čísla vskutku radikální. V americké žumpě patrně probíhá cosi nepopsatelného.

      Charakteristické také je, že blitky vypichují jak o 41 tisíc stoupl počet předplatitelů NYT, z čehož se dá usuzovat, že NYT po zásluze potkal velmi prudký propad čtenosti, jinak by o tom vůbec nepsali. Troufl bych si tipnout, že nějaké mnohem důležitější číslo velmi fatálně pokleslo, což zaplácli získáním 41 tisíc předplatitelů za nějakých slevových podmínek, protože v celoamerickém měřítku je to jako když plivne, normálně by taková marginálie nestála za zmínku.

      NYT patřívaly k celoamericky a celosvětově čteným novinám, takže nějaké desítky i stovky tisíc byly pod hranicí rozlišitelnosti, denní výkyv čtenosti byl v milionech, jen podle toho, jak se „povedly titulky“.

      Celkově i ty největší americké žumpy po porážce Hitlery trochu ubraly plynu, jen pár skutečně zešílevších stále „drží pozice“ nebo se dokonce radikalizovaly, jako NYT.

      Ani majitelé nejsou nevšímaví: třeba v Huffington Post už proběhla čistka, kolem 500 kusů žumpálistů už šlape chodník. To jsou ti borci, kteří ke každému článku připojovali dovětek redakce, že Trump je rasista, sexista, xenofob, blázen, dement, homofob a islamofob, …

      Prostě další výborná zpráva.

      To se mi líbí

    • Cech napsal:

      Jako profík to musíte opravdu ocenit.

      To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    Je to trochu OT, ale nedá mi to. V Ostravě včera komedianti sehnali na demošku proti p. Zemanovi téměř 60 lidí. U nás v Brně nevím, protože jsem na chalupě, ale protože jsem se o tom nikde nedočetl ( jen to, že studentíci vzpomněli rok 39 ), tak to asi také moc žhavé nebylo. Z toho plyne poučení, že počet nablbených pitomců na metr čtvereční je v normě. K absolutní spokojenosti by mně stačilo, kdyby Bek z MU co včera vřeštěl v Práglu, tam i zůstal a vzal si s sebou i FF MU. Zbytek MU samozřejmě ponechat v Brně.

    To se mi líbí

    • kočka šklíba napsal:

      No řekla bych že pitomců tady máme už dost, jen si ho tam nechte ;).

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Kočko, Matička stověžatá vzdělané lidi potřebuje. Pro nás, vidláky, je takových velikánů škoda. Ale když nechcete, nutit nic nebudu.

        To se mi líbí

        • oh napsal:

          NE, opravdu je nechceme. Navíc, vám v Šalingradu by bez těch šašků bylo smutno.

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Tak aspoň půlku. Byli by dobří třeba na demonstrace. U nás nikde ve štatlu nemáme tak velká náměstí jako v Praze, ten efekt by byl určitě parádní. Škoda takovou příležitost promrhat. Si myslím.

            To se mi líbí

            • oh napsal:

              Poradím vám jedno nebezpečně komunistické řešení: Dejte každýmu z nich krumpáč nebo lopatu, naložte je na tatrovky a vyklopte Za Lužánkami. Tam je místa dost a mohou se tam bezpečně vyblbnout do sytosti. Buďto udělají něco užitečné práce, nebo se nezvyklými nástroji sami eliminují.

              To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Dobrý nápad, ale musím zavolat Blacksabbathové na ombudsmariát. Abych třeba nepošlapal nějaká lidská práva.

                To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No nevím on třeba odborník na a to za slovo vzatý, režisér Igor Chaun to vidí z jiného úhlu podhledu.
      https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/proc-byl-letos-17-listopad-tak-klidny-studentsky-vudce-ma-originalni-vysvetleni-3984

      Proto také znovu připomněl, že „seznam studentských vůdců čítá desítky a desítky jmen. Jejich nositelé kdysi rozhýbali v revolučních týdnech každé město, kde ještě fungovaly vysoké školy a univerzity.
      Odmítali se vzdělávat, zakládali stávkové výbory, psali prohlášení, mluvili s politiky a čistili média. Spojili se s disidenty a za podpory ulice nastolili současný demokratický režim“.
      Proto pouze povzdech na tím jak těžce nyní musí Člověk v tísni se svou vzdělávací reality show Hledá se LeaDr urputně a svízelně pro sebe a demokracii někoho angažovat.

      To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        No podle tohoto Chauna si Zeman neuvědomuje, že je prezidentem všech občanů a tudíž se podle toho nechová. No možná, co já vím?
        Ale co s těmi, kteří tvrdí, že „Zeman není můj prezident“? A tvrdí to už dlouho…
        Jsem z toho nějaký zmatený.

        To se mi líbí

        • Cech napsal:

          To se někdy stává i zkušeným pedagogům ale jako profík víte, že nakonec se vždy najde někdo opravdu vzdělaný a podá záchranou ruku.
          https://www.novinky.cz/veda-skoly/406306-ke-dvema-historickym-filmum-vznikly-i-podklady-pro-ucitele.html
          Proto například vezměme si takovýto film, ten musí mít především uměleckou hodnotu a ta vyloženě nicotná historicky reálná, tak tu lze dohnat metodikou.
          Pokud bude nutné tak i tu Vaši myšlenkově logickou nestálost, pravděpodobně v budoucnu vyřeší právě nastupující LeaDři nějakou jasnou a systémově rozpracovanou metodikou.
          Do budoucna zřejmě bude nutné přestat podporovat, nebo snad i vyučovat, že množina nevybraných hodnot obsahuje více než jeden prvek.

          To se mi líbí

      • jaa napsal:

        No jo už ani ti študáci nejsou co bývali. Čímpak to asi je…… Ale jinak mi to jeho skuhrání připomíná mladá léta a nostalgiocké vzpomínání na ně. A co se divím, vždť už má taky přes padesátku…

        To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Ostravská protinárodní pakáž asi hřímala v Praze, tak na Ostravu samotnou moc nezbylo.
      Myslím ale, že se Ostraváci bez těch debilů na státní svátek v pohodě obešli!

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Vypadá to tak

        To se mi líbí

        • jaa napsal:

          Jak jsem tak koukala tak v Brně taky, poklidný lampionový průvod….fajn ža žumpisti odjeli do Práglu. Docela klidně se bez nich obešli.

          To se mi líbí

          • Rosťa napsal:

            Kdoví, kolik jich z Brna bylo. Bek tam nahnal něco študáků, z divadel určitě přilezlo něco komedošů, především z „Provázku“, paraziti z Žít Brno a to asi bude všechno. My vidláci z Asie nejsme dost ideologicky vykovaní. Styďme se.

            To se mi líbí

            • jaa napsal:

              Ale zase, na to že svolali posily odevšad tak jich v Práglu nebylo zase až tak moc. Ju a ten mů jemerickej dole – dostalo mne, že je to 3,5roku starý….

              To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Teď hlásili na Rádiu Jerevan, že v Práglu proběhla jakási budíková maškaráda. Laudát údajně doma budík nenašel, tak si vzal závažové hodiny s kukačkou.

                To se mi líbí

  8. jaa napsal:

    Jen tak něco ani moc ne OT:

    To se mi líbí

  9. Rosťa napsal:

    Prolezl jsem, co se dalo a nikde jsem neviděl, že by se ti dva nepokojní, myslím tím Dicka a toho druhého, co kroutí nohama lenochodovi, ráčili na protest proti presidentovi třeba upálit, nebo tak něco. Keců plná huba a kulový s přehazovačkou. Kdyby aspoň položili věnec na hrob studenta Šmída. Ani na to se nezmohli, srágory komediantský.

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.