Klášterecká mlha


Barevný podzim tehdy vrcholil a já byla jako obvykle téměř v transu. A tak mě napadlo, že bych se měla vypravilo Klášterce, protože tam to teprve bude nádhera. Vzala jsem si den dovolené, zkontrolovala baterky do foťáku, sbalila všechny náležitosti, sedla do autobusu a vyrazila směr Klášterec. A tak jsem si tak přemýšlela a plánovala, odkud začnu a nevnímala svět. Až někdy v půli cesty jsem se podívala z okna. A zděsila jsem se!  Venku nebylo vidět dál, než asi tak na tři kroky. Od řeky a z kopců za řekou se vyvalila úplně neskutečná mlha. A tak jsem místo těšení se na krásné záběry začala v duchu proklínat kdeco a kdekoho: mlhu, focení, dovolenou, Klášterec a vůbec celej svět. Proklínala jsem sice v duchu, ale asi tak důkladně, že to slyšel nějaký patron fotografů a mlha začala řídnout. No a v Klášterci z ní zbyl jen takový lehký závoj, který zjemňoval tu záplavu podzimních barev.

Udělala jsem tehdy spoustu fotek, na velké části z nich mi pózovala řeka – ony ty barevné stromy, jejich odraz ve vodě a poezie mlhového závoje jsou opravdu překrásné.

obr-1

Tady to máte i se zámkem…

obr-2

Tady sice bez zámku, ale zato s mostem. Na vršku toho zadního kopce, mizejícího v mlze, je zřícenina hradu  Egerberk (Lestkov) https://cs.wikipedia.org/wiki/Egerberk

obr-3

Tohle je focené shora, od ohradní zdi parku

obr-4 obr-5

A tohle z břehu Ohře

obr-6

A ještě jednou břeh Ohře, jen na druhé straně parku

obr-7

Ten šedozelený kmen stromu se mi moc líbí, vyvolává to neuvěřitelný pocit klidu

obr-8

A tady převzala mlha vládu úplně…

k-sova

Příspěvek byl publikován v rubrice Fotopříběhy se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

26 reakcí na Klášterecká mlha

  1. vonrammstein napsal:

    A já do toho Krásňáku dneska fakt jedu! Baterky taky dobíjím 🙂 Mělo by být polojasno, tak snad něco vyjde 🙂

    To se mi líbí

  2. K-k. napsal:

    svatý Martin na bílém koni přijel už v předvečer svého svátku, na Martina už tálo a teď je to holé a nelákavé… Barvy prý až příští rok! 😉

    To se mi líbí

  3. Laco G. Mlynář napsal:

    Katty, omlouvám se, že nepíšu k věci. Ve čtvrtek jsem byl na přednášce prof. Royta o Mistru Třeboňského oltáře. Pan vicerektor se omluvil kvůli zdravotní indispoizici, ale současně s ním měl ohlášenu přednášku pan Libor Kocanda, který 2 roky pracoval podle návodů ve starých manuscriptech na výrobě středověkých malířských pigmentů. Potom rok dělal za použití vyrobených pigmentů technickou kopii obrazu Madony roudnické. Jeden z pigmentů vyráběl z minerálu, který se v celých Čechách těžil pouze na jednom místě u Kadaně. Tak tam zajel, zjistil, že povrchový důl je zasypán, protože těžba skončila v minulém století, ale našel po třech dnech pátrání několik pecek onoho minerálu. Možná námět na Váš budoucí článek.

    To se mi líbí

    • K-k. napsal:

      Tzv. „Kadaňská zeleň“ (neboli selenit, jestli se nemýlím) – ono se toho o ní moc neví. Pokusím se něco vyčenichat, ale nebude to jednduché. Dík za námět. A když už OT: včera jsem četla váš článek v ve Mlýně a je perfektní! Možná něco připíšu – ale mám tu vnuka a je to tu poněkud zmatené.

      To se mi líbí

  4. NavajaMM napsal:

    parádna atmosféra, vďaka

    To se mi líbí

  5. Rosťa napsal:

    Jako rybář musím ocenit krásnou řeku. Je stejně krásná jako ta naše Švarcava. No, a autorce dík za pěkné fotky a povídání.

    To se mi líbí

  6. vonrammstein napsal:

    Tak už jsem zpátky, počasí krásný, jdu to stáhnout 🙂 Upravím někdy v průběhu týdne, dám k sobě na fotoblog a sem avízo 🙂

    To se mi líbí

  7. K-k. napsal:

    Jo, s tím výběrem bývá problém – proto mi to občas vychází jak TV seriál… 😀

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.