Černá hodinka aneb Trump a Babiš


Narážím na jistý rozpor v postoji zde diskutujících. Většina by si přála, aby se presidentem USA stal podnikatel a miliardář Donald Trump. Stejná většina se bojí Andreje Babiše, podnikatele a miliardáře. Je v tom rozpor? Podle mého je. V první řadě oba se dali na politiku jako produkt stávající zatuhlosti politické scény jak v USA tak u nás. A oba proti sobě mají širokou frontu odpůrců, kteří se snaží vytahovat z dávné minulost jakési prohřešky, které ovšem nejsou prokazatelné nebo byly už označeny za bezpředmětné. Proč se obou všichni mocní tak bojí? Nejsou to jejich miliardy, ačkoli jsou. Ti dva totiž mají tolik peněz, že si mohou dovolit mít svůj názor a neposlouchat loutkovodiče. A jejich protivníci mají skutečný strach. Strach tím větší, čím větší průšvihy chtějí zakrývat.

Jak to dopadne v USA se dozvíme už za několik málo hodin. Vyhraje-li Trump, bude to povzbuzení i pro Babiše. Vyhraje-li ClintonGang, může se to obrátit i proti Babišovi.

Tak co si vybrat?

bavor-podpis_rex2

Příspěvek byl publikován v rubrice Černá hodinka se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

109 reakcí na Černá hodinka aneb Trump a Babiš

  1. kchodl napsal:

    Jsem pro Trumpa i pro Babiše.

    Babiš je jistou obdobou Trumpa. Vládnoucí kliky v ČSSD, TOP09, ODS, KDU-ČSL jsou podřízenou pobočkou ClintonGangu a amerického establišmentu, stejně jako celá EUhnije.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Je tu „malý“, ale podstatný, rozdíl : v USA nemají voliči na vybranou, mají jen dvě strany stejné mince, u nás teoretická možnost volby je, leč, jak oba víme, nevyužita …
      V USA už tento systém „demokracie“ bohužel zvítězil, my ještě máme alespoň mizivou šanci.

      To se mi líbí

  2. NavajaMM napsal:

    Hlavný rozdiel je v tom, kto stojí proti Trumpovi a kto proti Babišovi. Ale zároveň si myslím, že Trump je predsa len iná liga.

    To se mi líbí

  3. Hudec napsal:

    Nevím nakolik je to porovnání trefné, protože o Trumpovi a amerických reáliích vím celkem prd a jsem hluboce přesvědčený, že zdrcují obrovská většina mých českých spoluobčanů je na tom stejně. Proto mi přijde legrační nějak Trumpa a americké volby hodnotit – na to prostě nemám.
    S Babišem je to jinak, o něm nějakou představu mám, a také o lidech, co se k němu přidali. Až na výjimky opravdu nic moc, ať už celostátně (Komárek třeba), nebo regionálně (raději nejmenuji, ale znám). Čest výjimkám, které znám osobně – třeba Zdeňkovi Soukupovi z Chebu, který mě ve funkci poslance spíš příjemně překvapil, nebo na lokální úrovni můj kamarád Petr Fišer v našem městysi. Ale to je fakt málo.
    V souboji Babiš versus tradiční strany (které spíše nesnáším, hlavně na centrální úrovni) bych se rád opřel o prince dánského:

    Kdo by chroptě
    se potil krví na galejích žití,
    než jen, že strach z něčeho po smrti,
    z těch krajů neobjevených, z nichž nikdo
    se nevrací, nám ochromuje vůli
    a dává snášet raděj zla, jež známe,
    než prchnout k jiným, o nichž není zpráv?

    s důrazem na poslední dvě řádky.
    Od tradičních politických stran tak nějak vím co čekat. Od Babiše nikoliv, resp. po dosavadních zkušenostech spíš to špatné, byť znám jen zlomky toho, co by na něj asi mohlo prasknout. Mně stačí StB a čapí hnízdo. Člověk zcela bez skrupulí.

    To se mi líbí

    • Cech napsal:

      No ono toho je mnohem a mnohem víc protože KSČM, ČSSD a SPD-SPO v Ústeckém kraji opravdu nemají co pohledávat, protože pouze vítěz bere vše.
      Je to opravdu neskutečná prasárna, prostředky které bylo nezbytné uvolnit na vítězství hnutí ANO, jsou najednou ztracené pokud ANO zůstane mimo hru.
      To co je opravdu hnusné a skandální jak poznamenal Andrej Babiš je, že hejtmanem zůstane Oldřich Bubeníček.
      Babiš: Podvedli nás
      Podle Andreje Babiše hodinu a půl před zasedáním výboru vítězné ANO nabídlo komunistům nejen post hejtmana, ale i většinu míst v radě.
      „Obešli nás a podvedli, i když nám říkali, že s námi koalici vytvoří. Je to neskutečná prasárna, když společně s námi mohla KSČM pohodlně vytvořit většinovou koalici. Navíc jsme komunistům nabídli nejen hejtmana, ale i většinu v radě. Asi budu muset revidovat svůj názor na pana Bubeníčka, asi jsem se v něm spletl.“
      https://www.novinky.cz/domaci/419956-neskutecna-prasarna-reagoval-babis-na-koalici-kscm-cssd-a-spd-spo-v-usteckem-kraji.html
      Opravdu prostě rozumný politik, který může mít jistotu s nepolitiky z ANO se pustí do takového politického hazardu, kde má tu nejtěsnější nadpoloviční většinu 28 hlasů.
      Zkráceně a jednoduše řečeno, Bubeníček je pro ANO více jak nevhodný, je to komunista a je prostě fuj.

      To se mi líbí

      • Ahele napsal:

        „Nabídky od ANO se měnily“ Jaké tedy byly ty předešlé, když až/už? hodinu a půl! před zasedaním výboru nabídlo ANO komunistům hejtmana a většinu v radě?

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          Ústí si Babiš zahrabal sám, když prohlásil, že klidně nechá hejtmana Bubeníčka, když budou mít většinu v radě a tím si stejně všechno ohlídají. To nebylo příliš taktické…

          To se mi líbí

          • oh napsal:

            Po tomhle prohlášení by ústečtí komunisti a Bubeníček museli být zcela bez mozku, aby na koalici s ANO kývli, protože úspěchy by si přivlastnilo ANO a všechny průsery by byly připsány komunistům a hejtmanovi, kteří to ANO kazí..

            To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Vaše hodnocení se zdá spravedlivým…, ale použijete stejný přístup i k ostatním politikům a kandidátům ve volbách? Na ty druhé zapomeneme, nebo budete/me požadovat otevření „Fondu Z“? Podle mne je bohužel na lustraci více než dvacet let pozdě. Navíc, co bychom dělali s mladými a již také velmi talentovanými fríkulýny, z.m.r.d.y či vohnouty? Na českých seznamech nejsou, jiné nemáme k dispozici, atd.
      Have a nice day.

      To se mi líbí

  4. Petrpavel napsal:

    Nečetl jsem zatím žádné komentáře, možná budu některý opakovat.
    Napíši to jednoduše: mou zemí byla, je a bude Česká republika. A pro ni, USA jsou mi ukradené, je dobrou volbou Trump na místě amerického prezidenta, a špatnou volbou Babiš na pozici českého premiéra nebo kdekoli jinde v politice nebo podnikání.
    Protože Trump myslí jinak než američtí prezidenti posledních desetiletí a je naděje, nic víc, že nechá, bude-li to v jeho silách, v relativním pokoji „zbytek“ světa.
    Přestože a protože to Babiš myslí s námi stejně upřímně jako Standa Gross, a není žádná naděje, že bude spolupracovat s národně či sociálně orientovanými stranami.

    To se mi líbí

  5. Petrpavel napsal:

    Neříkám, že je nutno všemu věřit, ale zkusme si představit zda o něčem takovém by bylo možno byť jenom spekulovat u nás když je jasné, že Babiš v příštích volbách vyhraje. Babiš není nebezpečím pro systém, to je jisté,leda tak pro prskající kalousky a fialy, Trump v USA (možná, co my víme?) ano.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kradez-voleb-ve-prospech-Hillary-Clintonove-Pro-pripad-potreby-je-pry-pripravena-akce-srovnatelna-s-11-zarim-461714

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Docela bych rád věděl, zda nesouhlasný palec platí
      a) pro tvrzení, že Babiš příští volby vyhraje?
      b) pro tvrzení, že Babiš není nebezpečím systému?
      c) pro tvrzení, že Babiš je nebezpečím leda pro kalousky a fialy (chybí tam „pro sobotky, bělobrádky apod.“?)
      d) pro tvrzení, že Trump v USA (možná, co my víme?) ano?
      e) pro případ, že ta informace o „akci“ může být hoax, tedy vůči ní jak takové?
      f) z jiného důvodu, jakého?
      Děkuji za ukojení mé zvědavosti 🙂

      To se mi líbí

  6. vittta napsal:

    S tím článkem nesouhlasím.
    Nejsem jak vidím sám, prostě to se nedá srovnávat.
    Z těch dvou Amíků je moje volba Trump, a klidně dodám BÍLÝ Trump.
    Clintonová je sice také bílá, ale asi jako třeba Halík.
    Nechci dělat nějaké soudy, skutečně neznám situaci v USA tak dobře, abych se mohl víc jak jen vyjádřit, ale když nad tím tak přemýšlím, tak to může být klidně i opačně, než je v článku uvedeno.
    Trump se Babišovi nemusí podobat, může se mu podobat klidně Clintonová.
    Oba pohádkově bohatí slouhové ještě bohatších.
    Babiše už brzy rozklíčuji, a myslím, že nejen já.
    Musí odkrýt karty.
    Zatím jen zopakuji, že podle mě je Babiš buď sám obstojně přirozeně (politicky) chytrý, nebo je alespoň tak chytrý, že poslouchá svoje (neviditelné) politické poradce.
    Podařilo se mu doslova oblbnout plno jinak chytrých lidí.
    Aby mě nikdo nenadával za něco jiného, než jsem napsal, pak pod slovem „oblbnout“ rozumím něco ve smyslu, že mu uvěřili, že to chce dělat spravedlivě a dobře pro tzv. „všechen lid“.
    Nechci tvrdit, že to tak není, ale není to moc pravděpodobné, oligarcha bude sloužit zase jenom oligarchům, a i když je nesmírně bohatý, jsou lidí, ještě řádově daleko bohatší.
    A bohatý člověk má tu nevýhodu, že má co ztratit.
    V politice nelze věřit ničemu a nikomu, lze mít jen nějaký názor!

    To se mi líbí

  7. Jethro napsal:

    Myslím, že srovnáváte nesrovnatelné.
    Trump kandiduje na prezidenta, Babiš (zatím) ne.
    Trump je víceméně nezávislý, i když se bude muset hodně podřizovat. Babiš se u mne zprofanoval tou sebrankou, kterou nabral do Ano.
    V duu Hitlary vs. Donald je zcela jasné, kdo je (větší) gauner. Babišovi kupodivu poměrně věřím, ale to okolí… Pro mne Babiš na úrovni parlamentu nevolitelný. Pokud by kandidoval na prezidenta, záleželo by, proti komu. Proti němu jako jednotlivcí žádné nepřekonatelné averze nemám.

    To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      A co když je všechno jinak podobné. Co když bude-li zvolen Trump, se z něj stane nenáviděný oligarcha úplně stejný jako Babiš. Dost všichni podléháte laciné kalouskovské propagandě (stbák, hnízdo, dotace…). A Trump je děvkař, sprosťák, nenávidí migranty… Každý má své něco, co by jej mělo diskvalifikovat. Ale proti Trumpovi stojí ClintonGang proti Babišovi „zavedené“ partaje. A jako Trump je granát do amerického systému, stejně se bojí všichni Babiše. Až tak, že i koala kvůli tomu chcípne pár týdnů před volbami. Ne, že by padla vláda, ale nastane totální nevládnutí a antibabišovská hysterie, která vyústí do hnusného souboje všichni proti Babišovi. A to bude strašné. Protože Babiš vyhraje K.O.

      To se mi líbí

      • vittta napsal:

        No…jistě že proti němu stojí…
        Lízat americkou prdel totiž umí každý, ale na rozdíl od Babiše, oni neumí nic jiného..
        Ale také nevíme, co oni si v zákulisí vlastně říkají.
        Třeba to není pro „naše“ uši.
        To Ustí n/L vypadá móóóc divně a Babiš nabídl komunistům opravdu hodně.
        Odmítli….

        To se mi líbí

      • Hudec napsal:

        Ale, prosím tě, neblbni. Všichni „podléháme kalouskovské propagandě“ – to přece nemůžeš myslet vážně.
        Nic „strašného“ se nestane, ať už to bude s Babišem jakkoliv.
        To je jako s rokem 1989 – neprasknout to v sajůzu, na Hradě dodnes sedí Husák. Stejně tak dokud nedojde k nějakým opravdovým posunům v EU, nic skutečně dramatického se u nás nepřihodí. Babiš nebo Sobotka – no a co? Moje nechuť k němu (Babišovi) je spíše osobní, než programová. Ostatně k Sobotkovi také.
        Budou nám vnucovat imigranty a která strana na to kývne, tak volby projede – prorokoval jsem už před krajskými volbami s vědomím, že tam je to zástupné téma. U parlamentních a prezidentských už zástupné nebude. Sobotka si před makrelou a EU stříkl do gatí a tak to projel a pokud se nepochlapí, projede to i dál. Babiš to včas pochopil. To je téma sjednocující 80 %.
        Co bude za rok stejně nikdo neví. Ale Kalousek nejspíš ne….. 🙂 .

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … jestli mně, Hudče, není něco jasný, tak určitě: Babiš a migrace či migrace a ANO! Ten chlap to dělá doslova geniálně, protože se dá říci, že všeobecnej dojem je asi takovej, že Babiš je proti migraci a ANO je pro migraci. Má na každou variantu u sebe nějakýho svýho kašpara a to hned v několika neskutečných variantách. Ty předhodí do placu, nebo k recyklaci s naprostým klidem, bude-li to vyžadovat situace a jeho zájem. Po volbách nám to v každým případě ukrutně spočítá, prostě oligarcha má plebs na háku – tečka!

          … někde vejš Jethro píše:?Babiš se u mne zprofanoval tou sebrankou, kterou nabral do Ano…“, ale to je právě ten jeho geniální kouzelnickej klobouk, bude je totiž tahat, jako králíky podle toho, co obecenstvo bude chtít vidět a slyšet, a když mu to konečně hodí … tak platí ta tečka vejš.

          … prostě Babiš je Babiš, nikoliv nějaký přitroublý ANO, který mu zbaštila podstatná část volyčstva.

          To se mi líbí

        • Cech napsal:

          Zde mohu pouze doplnit systém řízení obou pro ANO perspektivních stran.
          https://www.novinky.cz/domaci/419967-babis-ma-tri-oblibence-hermana-zaoralka-a-valachovou.html
          Celkem je nesmyslné opakovat Panebianca ale snad pouze pro připomenutí.
          Teorie institucionalizace nových politických stran a hnutí je neúprosná a půvab novosti v druhém volebním cyklu vyprchá. Deklarovaný ekonomický přínos pro společnost, je v tomto čase již možné srovnávat s realitou.Proto je situace již odlišná a ekonomicky odpovědné voliče už nová strana či hnutí nepřitahuje.Pokud se nepodaří v době růstu nové strany či hnutí posbírat dostatek pozic ve státním aparátě (policii,justici,školství,kultuře) není tato strana či hnutí schopna efektivně ovládat společnost a vytlačovat do nevolitelnosti budoucí konkurenty.
          Pro zabezpečení funkčnosti jednotného vedení státu v souladu s potřebami hnutí ANO, je nezbytné ovládnutí klíčových koaličních (vykrývacích) spojenců.
          Jsou dvě strany které ze své podstaty nevyhynou.
          a) KDU-ČSL – protože má a vždy bude mít podporu církve.
          b) ČSSD – protože vždy bude existovat zaměstnanec a zaměstnavatel.
          Je sice naprosto jedno které ministry musí Babiš angažovat z těchto dvou stran ale musí být opravdu naprosto oddání myšlence, jak symbiózy jejich strany s ANO ale také být vždy připraveni k jeho obraně.
          Proto v souladu s výše vzpomenutou teorií lze zkonstatovat, že straničtí symbionti jsou nejinteligentnější, nejdisciplinovanější a nejpracovitější podřízená armáda, kterou lze řídit s minimálními náklady při dobývání renty.Je pravda že při konečném porcování medvěda, se nestráví 100 % ve vlastní prospěch ale ztráty jsou opravdu zanedbatelné vůči nákladům.

          To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        Ano, to si myslím také.

        Dokonce i to, že Trump se v případě vítězství nevyhne „invazi“ Komárků, Jourových, Zlých tužek, … a dalších profláknutých hovad… do svého hnutí „Make America Great Again“.

        Jak Trump, tak Babiš představují naději na funkční systém. Jestli bude řešit nějaké sociální otázky nebo ne, to je až v dalším plánu, ale proč by je neřešil ? Vždyť bez toho společnost není společností, zkrátka nefunguje.

        Amerika je úplně jiná než ČR, ale jedno mají společné – politika se naprosto vyprázdnila, ideologie se promíchaly. Žádné vlastně nejsou, mimo kulturního marxismu a dalších zhovadilostí.

        Stejně jako „Demokraté“ jsou v USA nevolitelní pro pracující – nežijící ze státních prachů – střední třídu, stejně jsou na tom v ČR socani – obě strany se opírají o bankovní kruhy a velkokapitál, o státní vyžírky (nemohu napsat zaměstnance) a o nezaměstnatelnou verbež, které strkají drobky a snaží se ji namnožit, protože představuje na nich závislé voliče. A úplně stejné je to na opačné straně spektra u „Republikánů“, což u nás představuje TOP, ODS, KDU – vlastně je to obdoba „levé části spektra“. Rozdíly jsou minimální, jedná se o dvě mordy jedné obludy.

        To se mi líbí

        • blbíš napsal:

          … s tím Babišem za mě NE, kchodle, s těma tradičníma stranama máte naprostou pravdu. Nebudeme to mít za rok vůbec snadný.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            Místo Babiše bych samozřejmě raději měl nějakého Karla IV. nebo třeba českou verzi Panny Orleánské nebo dokonce Ježíše, no ale jak se zdá, nejsou na skladě. Ale radši beru Babiše než Kalouska se Ozubenou pleší, Hermanem a Bělobrádkem nebo Fialou.
            To je naprosto tragická squadra.

            To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Na skladě jsou Karlové IV. či Panny Orleánské nebo dokonce Ježíšové, i zdejší osazenstvo by dokázalo vyjmenovat desítky či stovky podobných.
              Ale mezi nakupujícími není zájem.
              Protektorátní vliv, kolaborace, reklama a lidská špatnost i nepoučitelnost pracují na plné pecky, jak je v tomto režimu zavedeným zvykem.

              To se mi líbí

            • vittta napsal:

              Jsem na něj zvědav, jak obstojí pod tlakem.
              Možná by byl ideální stav hodně komunistů,(vyvolávají hrůzu) hodně Babišovců (vyvolávají naděje) dost Okamurovců (aby měl kdo předkládat národní zákony, protože Okamurovi je šumák, když ho někdo nazve náckem) a pár dementů u Gazdíkovců, ti si teď hrají na NOVOU partaj a nejspíš doplní kolaborantskou osu ODA-US-Zelení, TOP09.(těch 10% kreténu tady bude vždycky a je lepší je mít pod kontrolou v jednom souboru, alespoň nemají čas rozbíjet jiné partaje)
              Nějakou tu špetku by měla mít i ČSSD (aby se mohla chytit za nos, pokud na to má) a ODS (rovněž chycení za nos)
              Bez pánbíčkářů by se parlament obešel, neosvědčili se a jak je šance, už jsou infiltrováni zrádci, kolaboranty, sudeťáky a dobroserskými islamisty,neomarxisty se vzorem dalajlámou i když to název strany naprosto vylučuje..

              To se mi líbí

              • kočka šklíba napsal:

                No vidíte, já s Vámi souhlasím i v něčem ;).

                To se mi líbí

              • vittta napsal:

                Jo, kočko….
                To máte tak:
                Pokud se díváte na politické věci osobním pohledem,nemáte, obrazně řečeno, v politických diskuzích co pohledávat, natož pak v politice.
                Není nic zvláštního na tom, že se mnou v něčem souhlasíte, a v jiných věcech zase ne, to nemá s nějakými vašimi osobními sympatiemi naprosto nic společného.
                Určitě by se našlo i něco v Kalouskově žvástozásobě, s čím by se dalo souhlasit.
                No ale…kdo ho má poslouchat, že jo.
                Jenže- to je právě to…..
                Prostě osobní postoje do politiky nepatří, ani do té amatérské.

                To se mi líbí

  8. vonrammstein napsal:

    Pro mě je Trump šašek a idiot, ale Killary ztělesněnej zánik. Takže volba jasná asi tak jako mezi Zemanem a Švarcíkem. Ještě že mezi tím zlem a zlem volit nemusím.
    Srovnání s Babišem je hodně chabý, ale nikoliv úplně nesmyslný. Postavte proti němu Bobošíkovou nebo Němcovou a dostanete miniaturu americkýho betlému.

    To se mi líbí

    • oh napsal:

      To zrovna moc šťastná náhoda nebude – doteď se přetahovali (a teoreticky i mohli na něčem dohodnout) s jedním Altnerem, zatímco teď, pokud nemá Altner jen jediného dědice, se jakékoli jednání neskutečně komplikuje. Navíc, dědicové i notář, který bude pozůstalost řešit, mají zájem na co nejvyšší hodnotě dědictví.

      To se mi líbí

      • kočka šklíba napsal:

        Včera proběhla zpráva, že nějaký, ale bohužel si nepamatuji jméno, člověk, skupuje jeho pohledávky. Jen že je to nějaký milionář. ;).

        To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Není to nějaká nastrčená figurka od Babiše? … aby mohl mít svůj názor (kdepak něco prosazovat pomocí peněz) … i ve zchudlé ČSSD 🙂

          To se mi líbí

  9. Asfalt napsal:

    Srovnání Trumpa s Babišem kulhá z mnoho důvodů, které již uvedli jiní. Pokud přesto budeme srovnávat, pak bych do toho Babiše netahal a spíše srovnával Schwarzenberga jako českou Clintovnovou se Zemanem jako českým Trumpem, jež známe z českých prezidentských voleb.
    Kandidát na prezidenta Schwarzenberg by ke „kvalitám“ Clintonové ale ještě navíc potřeboval být střídavě vyšetřován a nevyšetřován policií, byla by známa jeho korespodence prokazující jeho korupční schémata ve výkonu státní funkce, jeho podpora terorismu, zabíjení a válek. Rusofofie je u těch obou srovnatelná, jen Clintonová má vyšší dávku amerického exceptionalismu (jak se dnešní podobě ultrapravicového extrémismu eufemicky říká). Pitomí a ideologiční jsou oba asi tak stejně.
    Proti nim stojí Trump (Zeman), kteří také nejsou nic moc, ale alespoň nemají v hlavě seno, nechtějí válčit a zabíjet, chtějí spolupracovat s Ruskem v řešení problémů, co spolupráci s Ruskem vyloženě vyžadují, místo placky „Putine k noze“, nejsou vyloženě z virtuálního světa atd.

    Trump je protiválečný kandidát, zatímco Clintonová kandidátem vojenskoprůmyslového, mediálního komplexu a asi i kohosi, kdo se úplně zbláznil. To je v mých preferencích rozhodující. Jistě, co by z Trupovy pózy zbylo v případě vítězství, je otázkou. Také je vůbec otázka, zda je skutečně antielitou a zda vůbec s Trupmem k nějakému přerozdělení vlivu elit a antielit dojde. Ale z Clintonové jde vyloženě strach – ta je všehoschopná ještě větší blbka (loutka) současného amerického režimu než Obama.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Hezky jste to porovnal, je to přesné. Všichni čtyři (Trump, Clintonová, Zeman, Schwarzenberg) jsou produkty stejného systému a sním stojí a padají.
      Rozlišeni bych viděl v tom že dva jsou evidentními hajzly s vygumovanými mozky, a dva jsou ještě lidmi používajícími občas rozum, ovšem v rámci jaký jim umožňuje systém.

      To se mi líbí

      • jaa napsal:

        AČ-LI ….. kdo ví, sever afriky se. jak se zdá .vylidňuje, tábory se vyprazdňují, takže ž.dé, mají další prostor k osídlovaní. Dělají to tak už od 47 a nikdo je nestopnul… tak o co GO.
        No a tandem tramp a bab,,, hmm první byl důkladně průběžně propírán press celou dobu… takže i když si o něm iluze nedělám – podle těch obvyklých mafiánských prkotin…zdá se čistej. Ten druhý .. no on se zatím nikdo neodvážil pátrat v cizině,.hlavně o původu… UMÍ – to je fakt – alespoň to tak vypadá, ale jeho francouzským firmám se moc nedaří, německým – nevím. Doposud nikdo nepátral po původu majetků a kontaktech – netroufli si a kdo ví. Rathovi taky nevěřili – že ty peníze měl táta od arabů- kde dělal. Tož kdo ví… i když si myslím, že „kritikové“í B. nemají dostatečné kontakty aby původ a začátky prověřili, ale nastane-li společenská poptávka – tedy půjde-li do tuhého…. kdo ví… co vyleze…

        To se mi líbí

    • Kamil napsal:

      Ano, takový pohled přes oceán vypadá realisticky. Z vnitřku USA je asi třeba k tomu přičíst i skutečnost, že mocní za poslední desetiletí mocně nas.ali střední a nižší střední třídu. A to mohlo dát do pohybu lavinu Trumpovych voličů…, samozřejmě za vydatné pomoci presstitutů…, lidé opravdu nejsou tak hloupí jak si stále myslí většina umělců a mocní žijící v jakémsi virtuálním světě přetvářky, pitvoření a předstírání, atd.

      To se mi líbí

    • Hudec napsal:

      Nevím, zda to není „přetažené“, ale to je fuk.
      Obecně platí, že čím více se napíná tětiva luku, tím pak větší prda.
      No, napínali napínali, až….
      Tak to bude vypadat v celé EU, protože uvolněné dlouho potlačované ne se nutně změní na NE, případně na NE! Nic pěkného, leč očekávatelného.

      To se mi líbí

      • blbíš napsal:

        výstižnější:
        … že NE se mění na NEE (aspoň tak to říkávala jedna naše moravská spolužačka) 😀

        To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Jooo…
      A kdyby ten Brexit parlament nějak zrušil, tak se zase ten rasismus bude snižovat a Židé se budou vracet.
      Jestliže tam je opravdu nějaký rasismus, tak tam vždycky byl.
      A pokud tam byl, museli ho Židé cítit i před tím.
      Tedy v překladu, někdo si ten článek tak trošku vymyslel, nebo vydatně přikrášlil a Židy tam dal proto, aby to dobře vypadalo.
      Týden….taková sračka!

      To se mi líbí

  10. Berkowitz napsal:

    Hitlary už leží

    To se mi líbí

  11. Petrpavel napsal:

    Před vítězstvím Trampa varuje Česká televize, varuje česká „pravice“ , „střed“ i „levice“, herci i ekonomové
    https://www.novinky.cz/ekonomika/419871-vitezstvi-trumpa-by-neprijemne-pocitila-evropa-i-cesko-varuji-ekonomove.html
    takže logicky u nás většina (i zde, jak vidno) předpokládá, že by byl lepším prezidentem USA.
    Dost dobře nechápu proč stejná většina neuvažuje stejně i v záležitostech české politiky?
    Před vítězstvím koho u nás varuje ČT, česká „pravice“, „střed“ a „levice“, ekonomové, herci…?
    Vysvětlí mi to někdo?

    To se mi líbí

    • Berkowitz napsal:

      Nechtějí rozzlobit protektora Shapira, ten udává to, co si máme myslet!

      To se mi líbí

    • Bavor V. napsal:

      Před vítězstvím Babiše. Na komunisty už nikdo nezabírá.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        85 % „zabírajících“ (tedy nevoličů komunistů) je nikdo 🙂 ?

        To se mi líbí

        • Bavor V. napsal:

          To, že někoho nevolím ještě neznamená, že na mne zabírá nějaká antipropaganda.

          To se mi líbí

          • Petrpavel napsal:

            Tak proč tedy tolik lidí (i tady, i vy) velmi často, téměř vždy, vyslovuje přesně stejné názory na to či ono jako oni, a přesto je nevolí?
            Asi chtějí stejného výsledku dosáhnout jinými prostředky, tomu rozumím. Ale je to marná snaha, stejné jako chtít vytvořit červenou barvu namícháním černé, oranžové, fialové, modré, zelené…

            To se mi líbí

            • Bavor V. napsal:

              No vidíte, a já je do patlamentu volil. Tehdy tehdy jsem jinou možnost neviděl. Dnes ano, protože Dolejš, Skála, Filip…

              To se mi líbí

            • Petrpavel napsal:

              Mockrát, a marně, o tom nezbytném překlopení myšlení k tomu aby se něco mohlo pohnout tady psal Strejda Děda Olin … nedivím se mu, že to pomalu vzdává.
              S miliardáři k prosperitě…ach jo.

              To se mi líbí

    • jaa napsal:

      je to jednoduché – pewnězovody, ju a taky myškeni a to jak se traduje bolí. A taky se to musí umět. Koílik titulovaných z této squadry pracujwe v oboru? hmm

      To se mi líbí

  12. Ahele napsal:

    Schválně, kdo to řekl?

    …Politický establishment, který se nás snaží zastavit, je tatáž skupina lidí, která nese odpovědnost za naše katastrofální obchodní smlouvy, za masivní ilegální imigraci, za ekonomickou a zahraniční politiku, díky kterým naše země krvácí.
    Politický establishment je odpovědný za destrukci našeho průmyslu, našich továren a našich pracovních míst, které mizí……
    Je to globální politická struktura, která je odpovědná za ekonomická rozhodnutí, která oloupila naše pracující, obrala naší zemi o její bohatství a dala je do kapes hrstky velkých globálních korporací a politických skupin. Jde o boj o přežití našeho národa….

    Mohl to být kdokoliv z Evropy tedy i od nás, ale řekl to Trump. Je hezké, že to ví teď jenom jestli vyhraje bude také vědět co s tím dál. Ovšem on by měl pravděpodobně poněkud jiné možnosti, pokud by tedy věděl, chtěl a mohl.

    To se mi líbí

      • anonymouse napsal:

        Tak tohle vypadá zatraceně divně – i bez souvislosti s článkem z Parlamentních listů. I na Twitteru se nad tím pozastavují (possible set-up, …).

        Jako by chtěli lidi na něco připravit tak, aby, až se to stane, nikdo nebyl na pochybách o tom kdo to způsobil. Přijde mi to nějak příliš specifické – jako by prvotní informace nebyla ani tam o tom nebezpečí samotném jako spíš o tom odkud to nebezpečí hrozí. Není úplně nemožné, že se k něčemu připravují.

        American officials are worried Russia will use its cyber capabilities to try to disrupt the presidential election itself, possibly by releasing fake documents and creating bogus social media accounts designed to spread misinformation.

        On Tuesday, former NATO commander Admiral James Stavridis told CNBC his concerns about possible Russian activity included a dump of false documents and an attack on the U.S. power grid.

        „There is maybe a one in three chance of this happening but it’s not insignificant,“ said Stavridis.

        On Friday the hacker known as „Guccifer 2.0“ — which U.S. officials say is a front for Russian intelligence — tweeted a threat to monitor the U.S. elections „from inside the system.“

        U.S. officials have delivered a back channel warning to Russia not to do anything that would affect the vote. But there are widespread fears that cyber mischief by hackers, either from Russia or elsewhere, will somehow mar the election.

        ‚All Hands on Deck‘ to Protect Election From Hack, Say Officials: http://www.nbcnews.com/news/us-news/all-hands-deck-protect-election-hack-say-officials-n679271

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Nedávno pro změnu hlásili, že američtí vojenští hackeři mají pod palcem „velící systém Kremlu“.

          Dělá to na mě dojem, že stanici ovládli nějací zfetovanci, podle všeho nějaký dětský gang, tipoval bych tak kolem 12-ti let.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            No jen jestli se nepřizpůsobují těmito hláškami voličům. ono i u nás by se našlo poměrně dost lidí, kteří tomu a podobným věcem, věří. Stačí si přečíst blogy na aktuálně, tedy diskuse pod nimi. A to i někteří jsou tam ve svých oborech asi velmi úspěšní, jako Mefisto, ale jak dojde na Rusko, je z něj opravdu idiot.

            To se mi líbí

    • oh napsal:

      Kanadský liberál ze Středoevropské univerzity. Kdyby si ho pražská kavárna chtěla přečíst a pochopit, došlo by jim, proč jsou tak „oblíbení“ a proč se jejich výzvy míjejí účinkem.
      http://ceskapozice.lidovky.cz/ignatieff-lekem-na-aroganci-liberalu-je-demokracie-fvv-/tema.aspx?c=A161103_222337_pozice-tema_houd

      To se mi líbí

  13. anonymouse napsal:

    Zajímavý (a poučný) rozhovor o mechanismech a příčinách možného vítězství Trumpa ve volbách, zvláště však vhodný pro ty, kteří si oblíbili Scotta Adamse.

    To se mi líbí

  14. čtenář napsal:

    od včerejšího podvečera pořád přemýšlím nad touto větou a pořád mi to hlava nebere.

    „Ti dva totiž mají tolik peněz, že si mohou dovolit mít svůj názor a neposlouchat loutkovodiče.“

    hlava mi to nebere protože znám jednoho prezidenta,který nemá miliardy,ale má vlastní názor.

    To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Zajímavý postřeh. Je to stejné jako říkat o lupiči miliardáři, že si může dovolit mít svůj názor a nemusí nikoho a nic poslouchat protože je už zajištěný. Myslím maně na aktéry devadesátých let kolem Orlíka a podobné, taky měli dost peněz a byli zajištění. Jediný rozdíl je v tom že ti z Orlíka postupovali podle svých vlastních „zákonů“ a jiní, babišové, bakalové apod. podle stejně špatných, leč tehdy platných, zákonů. Výsledek je stejný. Nahamouněno zneužitím obyčejné spravedlnosti a rovnosti. Pro někoho podstatná věc, pro mě ne.
      Srozumitelněji : miliardové majetky se nezískávají za pár let poctivě. Asi tak

      To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      To je pravda. Sloboda a nezávislosť vôbec nie sú podmienené peniazmi.

      To se mi líbí

      • Bavor V. napsal:

        Nikoli. Mít svůj názor si může dovolit ten, kdo má peníze a nebo ten, kdo není odpovědný. Ostatní se musí přizpůsobit okolnostem.

        To se mi líbí

        • NavajaMM napsal:

          Čo sa týka peňazí ako motivátora, neexistuje hranica, kedy si človek povie, že už má dosť a môže mať vlastný názor. Nesúhlasím ani s tou narážkou na zodpovednosť. Ak sa človek prispôsobuje okolnostiam, neznamená to, že nie je slobodný a nezávislý. Záleží na cieľoch a štýle vedenia.

          To se mi líbí

          • Bavor V. napsal:

            Hranici si samozřejmě ten člověk vytváří sám a v případě obou zmiňovaných to mohla být míra nasranosti na ostatní politiky s pocitem mesiášství. Tou neodpovědností jsem skutečně myslel jen na vysokou politiku. My dole musíme balancovat mezi vlastním názorem vyřčeným a myšleným podle aktuální situace. A myslet si můžeme skutečně co chceme a naprosto svobodně.

            Líbí se 1 osoba

            • NavajaMM napsal:

              Áno, s tou zodpovednosťou som pochopil, že myslíte len na politiku. Ono príde na to, za čo človek cíti zodpovednosť. Možno som sa nevyjadril dobre, ale ak človek zo svojej zodpovednosti vylúči dôsledky, tak už nejde o slobodu a nezávislosť, ale o blbosť alebo v lepšom prípade nezrelosť.

              To se mi líbí

        • Petrpavel napsal:

          Rozumím vám Bavore jak to myslíte, ale je to mýtus (šířený ne chudými, ale těmi bohatými) mající chybu v tom, že člověk nikdy nemá ani tak dost ani tak málo aby byl svobodný. Majetek neosvobozuje, naopak silně svazuje v rozhodování. Relativně nejsvobodněji se rozhoduje bezdomovec s taškou, ale jen co by ucítí, resp. dostane šanci snadno k majetku přijít, postupuje stejně jako miliardář.
          Je to o vnitřní morálce každého, ne o penězích. A ta se vyskytuje nejčastěji v šedé zóně tzv. střední třídy, málokdy mezi bezdomovci nebo miliardáři.

          To se mi líbí

    • Karamela napsal:

      Otázka vlastního názoru a to nejen politického, je velmi zajímavá. Jistěže se lépe vyjadřuje vlastní názor člověkovi nezávislému zejména existenčně. Přesto je to jedna z mála věcí, které mi nikdo nemůže vzít! Bohatství na to nemá valný vliv. Horší je to už s tím, jestli bude někdo ochoten tomu mému názoru naslouchat. Za cinkotu peněz ten názor hned jinak zní, že. I když Ježíš Nazaretský údajně necinkal a svůj názor prosadil…. Žalostné je, že spousta lidí vlastně ani žádný názor nemá.

      To se mi líbí

      • NavajaMM napsal:

        Ľudia sa boja odmietania, resp. majú radi, keď im niekto pritakáva. Preto zvyknú hovoriť, čo druhí chcú počuť. Človek s vlastným názorom často v konfliktnej situácii mlčí.

        To se mi líbí

        • Karamela napsal:

          Přesně. Naprostý souhlas. Byly jsme s kamarádkou na kafi v zahradní restauraci a kolem vřískaly a řádily děti nesmírně. Přítelka to komentovala a posléze i rázně řešila tu s rodiči, tu s personálem a já zbaběle mlčela, neb můj názor byl, že tak už to s dětmi chodí. Otázka ovšem zní, co bych získala, kdybych tedy svůj názor konfrontovala s jejím? Asi bychom se kromě blízkého okolí poštěkaly i my dvě. Možná jsem v té chvíli jevila také jako „bez názoru“. Hmmm

          Líbí se 1 osoba

  15. Rosťa napsal:

    Přijde mi, že Andrej není moc čitelný, nevyznám se v něm. Trump sice také ne, ale je tu naděje, že nebude ve větším měřítku válčit. V případě vítězství Hitlary můžeme začít odpočítávat. Lewinská na ní nechala nesmazatelné stopy. Ne proto, co dělali v Orální pracovně, ale proto, že to ví celý svět. Černobylská elektrárna nenadělá tolik škody, jak veřejně potupená ženská u moci.

    To se mi líbí

  16. Asfalt napsal:

    Zajímavé je, že americká komunistická strana se staví spíše proti Trumpovi. Trumpova agenda prý ohrožuje pracují a chudé lidi a celou planetu, protože je založena na nenávisti, rasismu, fanatismu a ohledem jen na 1 procento ( http://www.cpusa.org/interact_cpusa/why-does-the-cpusa-support-democratic-party-candidates-for-the-presidency-instead-of-running-their-own-candidates/ ).
    Co na to říkáte? Mně to připadá jako bych naše demagogy slyšel. Nevím nic o komunistické straně USA, ale toto mě překvapilo. Copak Clintonová neohrožuje celý svět bezprostředně? Jak se budou mít ti pracující, až prosadí svou bezletovou zónu v Sýrii (tj. válku s Ruskem)?

    To se mi líbí

    • vittta napsal:

      Komunistická strana USA ať jde do prdele!
      Kdo ví, kdo si je tam vydržuje……
      Mezi komunistickými, nebo tzv. komunistickými stranami bude asi tak velký rozdíl, jako mezi různými demokraty.
      Každý idiot má to slovo v názvu své partaje…..
      Z dnešního pohledu byla normalizační KSČ spíše pravicová, rozhodně víc, jak třeba dnešní TOP09, která vyznává myšlenky neomarxismu jen to sviští.
      Dneska už je označení a směřování politických jen a jen chaos..

      To se mi líbí

      • kchodl napsal:

        🙂
        Kdo je vydržuje je myslím docela jasné: americké tajné služby.

        Je to úplně stejné jako v Německu, kde mají tu jejich neonaci stranu. Posledně, když ji chtěli v Bundestagu zrušit, tak se zjistilo, že více než polovina členů jsou členové strany jaksi služebně. Ale pšššttt !

        KS USA je prostě návnada pro slaboduché. Kominterna sice už zmizela, Sojůz něrušímij také, ale ti agenti tam mají tak skvělý džob, jsou na to už zvyklí – už to dělají nějaký ten pátek – a co kdyby, že jo.

        Skutečná komunistická strana USA se teď jmenuje Demokraté.

        To se mi líbí

        • Asfalt napsal:

          S tou podezíravostí bych tak daleko nechodil. CPUSA je tak marginální, že by se taková konspirace CIA snad ani nevyplatila.
          Tomu, že komunistickou stranou v USA jsou dnes Demokraté, nerozumím. Lze to vysvětlit? Demokrati mají být sice údajnou levicí v USA, ale sám přece, pokud se nemýlím, říkáváte, že jde o nácky.

          To se mi líbí

          • kchodl napsal:

            To byl pokus o polovtip. Myšleno tak, že teď škodí USA oni. A že jsou nedemokratická totalitní strana, v tomhle nahradili komouše beze zbytku.

            To se mi líbí

          • vittta napsal:

            To já bych zase klidně tím směrem šel, Asfalte.
            Teplé fleky pro vysloužilé a zasloužilé agenty se vždycky hodí.
            A dá se to i výdajově obhájit.
            No, co kdyby zase v Rusku…..
            Nepřipadá vám takhle někdy, že v tajných službách nejen v USA nějak chybí mozky, ale za to přebývá notorických úředníků?
            Né že bych je nějak znal, ale…znám, resp. tak nějak vidím ty výsledky.
            Žádná sláva teda…..

            To se mi líbí

    • oh napsal:

      Nejspíš Joelle Fishman předpokládá, že pracující budou mít skvělou práci někde ve zbrojovcea ti ostatní skvělé demokratské sociální programy. 😉
      A nedocvaklo jí, že armáda bude potřebovat vhodný materiál k nasazení do první linie (jí takové nasazení nehrozí) a že dalekonosné zbraně dneška mají trošičku větší dostřel i účinnost než v r. 1865 a ten mokrý protitankový příkop kolem Ameriky nebude k ochraně stačit.
      Na doplňující dotaz, zda bude Hillary Clinton první ženou, která odstartuje světovou válku, už odpověď raději chybí..

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Ono to nebude tak nepochopitelné. K pochopení stačí věta konstatující, že “ …ale zastavení Trumpa nestačí…“ – pochopitelně nechtějí nerovnou společnost á la trumpové, a stejně pochopitelně chtějí jít v narovnávání společnosti dál než američtí Demokraté. Nenašel jsem tam přímou podporu Clintonové, jen rozumím tomu, že mají obecně blíž k Demokratům než Konzervativcům. Američani tomuhle můžou rozumět, my ne, my se bojíme války, oni ji nezažili už hodně dlouho na svém území a tak na ni nemyslí. A především : KS USA jde proti špatně nastavenému systému který reprezentují obě soupeřící strany.
      Když nemá šanci na prezidenta Filip, podpořím pochopitelně Zemana proti Horáčkovi. Aspoň zastavit horáčky. Tak rozumím tomuto vyjádření.

      To se mi líbí

  17. NavajaMM napsal:

    K poznámke o tom, že Trump má dosť peňazí, aby bol nezávislý (na doplnenie našich replík vyššie), som našiel jeho citát z tejto kampane:
    „The point is, you can never be too greedy.“
    Voľne preložené to znamená: „Vtip je v tom, že ľudská nenažranosť nemá nikdy dosť“.

    To se mi líbí

  18. NavajaMM napsal:

    Ďalší Trumpov citát, ktorý presne platí všeobecne (a funguje ako bumerang):
    „Jeden z najväčších prúserov dneška je to, že politika je také svinstvo. Dobrí ľudia do politiky nejdú.“

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Pardon, presne povedal, že „…nejdú do vlády“. Po skúsenostiach zo Slovenska sa dá povedať, že takých ani ostatní politici nechcú do vládnej koalície.

      To se mi líbí

  19. kchodl napsal:

    Scott Foval, jeden z Hitlery poskoků v DNC, chrlí od rána přiznání na Twitteru.

    Oni ho totiž „hodili přes palubu“, protože ho někdo natočil jak vysvětluje placené napadání Trumpových předvolebních vystoupení. Tak se vyjádřil, že než půjde do vězení, bude volit Trumpa a všechno vykecá.

    Všichni to kopírují a přeposílají. Je to opravdu výživné.
    https://twitter.com/Scott_Foval/with_replies

    To se mi líbí

  20. jaa napsal:

    Tak nevím, co si o těch presstitutech ještě myslet. V placáči, co jsem dostala a používám jen na hry, focení a počasí – jinak letadlo, je i aplikace iděsu, Před chvílí jsem letadlo vypnula kvůli počasí a hádejte co došlo za aktualizaci _ oznámení že v jues jsou volby a výsledky budou po půlnoci. To jsou opravdu takoví slouhové či cvoci. To si vážně myslí, že lidi to tak budou sledovat? Copak jsme opravdu jejich kolonií? Tedy souzi byli proti nim žabaři…..

    To se mi líbí

  21. cobolik pacholik napsal:

    kus som preletel a konstatujem,ze vatsina tu cechov vynecham pepici pouziva svoju palici,bo trump ci babis to nebo a zem,bo prehadzovacka,ked bude prezident bude mal kufrik so siframi a babis to taky kufrik,neuvidi,ani z rychliku,jasne,ze pre svetove dianie trump,moze byt pohyb do predu,co sa tyka randenia s traktarom,bo demokrati,nechcu randit s vaniom,dalsia pravda jak svina,ze prachy daju slobodu,zdravie nekupi,ani trump,ani babis,ani ja,ale dristnut si mozu co chcu ja tiez,bo ja nemam co stratit,bo ja zatata kurva,len s tym rozdielom,ze ja som hovno,ci proti jednemu,ci druhemu.ja velmi neviem o tom babisovy,ale pre vas moze byt zmena,bo on uz kradnut nemusi,tak jak trump a cesko jak vyspela krajina,nemusi srat z ameriky,ale je pravda,ze amerika na rozdiel od ceska udava ton vo svete,co je hlavne pre vas,byt svoji,co za moj zivot sme nikdy neboli,bo ty skurveny politici,ci system tu hlavu z jednej riti hned pchal do druhej,je mi jedno,kto tu bude prezident,tak isto ci babis,bude cesky spasitel,hlavne nech nestnrgaju sablickou a nezenu holotu proti sebe,nech sa staraju,aby tam,kde sa morduje holota medzi sebou snazili najst kompromis,bo vsetci sme dietky jedneho boha,hoci si to kopa inac vysvetluje,hlavne nech bude mier ci aspon relativny pokoj,aby po nas holota nas nemusela preklat bo slzy bolu su na celom svete rovnake.

    To se mi líbí

    • blbíš napsal:

      amen

      To se mi líbí

    • Karamela napsal:

      ano, amen

      To se mi líbí

    • Petrpavel napsal:

      Nebudu se radovat ani brečet když vyhraje ten či ta. Nejsou to politici podle mého gusta.
      Budu čekat na jejich výsledky.
      Jedny už znám, ty Clintonové, Porošenka, Schwarzenberga.
      Jsem zvědavý na výsledky Trumpa, Putina, Zemana.
      Přeji si, aby politika byla jenom uměním možného a ne svinstvem.

      To se mi líbí

      • Petrpavel napsal:

        Jo, to třeba takový skutečný Demokrat Sanders kdyby dokázal vyhrát … to by byla jiná 🙂

        To se mi líbí

  22. blbíš napsal:

    je 5:49 a při tom rýsování na skle jsem sledoval průběžně tu Ameriku. Presstuti furt Hitlary, Hitlary a teď najednou Donald tahá za ten delší konec. Je to srandovní číst ty průběžný moudra, tak až se vzbudím, doufám, že Hitlary vezme konečně už čert, vona ví za co!

    To se mi líbí

  23. okolojdoucí napsal:

    Mám kamaráda v Pensyvánii a před chvílí psal, že volby u nich jsou komedie. V téměř celém státě vede Trump, ale ve Filadelfii a okolí má Clintonka více jak pětinásobek (!) hlasů, v reálu přes 450 tisíc, což vyrovnává náskok Trumpa ve zbytku státu. Hodně zajímavé, prý to neodpovídá náladě mezi lidmi, která je i tam maximálně mírně pro Clintonovou. Přidávám odkaz.
    https://elections16.usatoday.com/results/pennsylvania/president

    To se mi líbí

  24. čtenář napsal:

    k vlastním názorům,k loutkovodičům,k penězům

    na to aby kdokoliv šel na veřejnost s vlastními názory bude každému postačovat aby měl dostatek takových posluchačů,kteří mají stejný názor.

    když vlastní názory dopadají na úrodnou půdu není potřeba mít miliardy anebo loutkovodiče,protože to největší plus se skrývá v té úrodné půdě.

    To se mi líbí

  25. vittta napsal:

    Nářek neodpornějších kreautur, co kdy nosila naše zem naznačuje, že v USA vyhrál ten lepší kandidát.
    No nic, „světoobčané“, prostě budete musel lízat jinou prdel, což zejména pro Jandu nebude velký problém…..

    To se mi líbí

  26. kchodl napsal:

    „Nejdřív tě budou ignorovat. Pak se ti budou smát. Pak proti tobě budou bojovat. Potom zvítězíš.“
    (Gandhí)

    Vzpomněl jsem si na to pěkné video, jak si nějaký komik dělal srandu z Trumpa a srovnával ho s orangutanem tak vehementně, že se Trump ohrazoval, že jeho otec a matka byli v zoologické jen jako diváci, ne v kleci.

    Havloidi už začínají řičet (Michail Žantovský: „Svět, jak ho známe, skončil“).
    Je to velká sranda, ba dokonce prdel. Těším se na pokračování, úprk krys, převlékání kabátů.

    Žumpa lhala a „spinovala“ do poslední vteřiny. Úplně je slyším, jak jim skřípou zuby.

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Tak ještě vidět Hitlery v apartním oranžovém oblečku, k čemuž myslím dojde docela brzy.

      To se mi líbí

  27. brtník v brlohu napsal:

    …. a je vymalováno!

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.