VLADYKOVÉ


Tentokrát Vám předkládám článek populárního ruského historika, prof. Andreje Fursova na téma nedávného londýnského setkání Alžběty II.- britské královny s Patriarchou ruské pravoslavné církve  Kirila.

 To, že patriarchova návštěva ve Velké Británii (VB) neměla náboženský, ale politický charakter, je naprosto jasné. Rozhovory se nejspíš točily kolem vztahů Ruska a Západu. Jaké konkrétní otázky se probíraly – to je velmi přísně střeženým tajemstvím. Je třeba mít na paměti, že se Patriarcha Kirill už setkal na Kubě s Římským Papežem a nyní se setkal s Královnou, která má (přestože on je katolík a ona protestantka) jedno společné – oni nechtějí, aby v rámci transatlantického společenství americké společnosti sežraly Západní Evropu.

Na setkání se možná jednalo o navázání nebo posílení jakýchsi tajných styků mezi VB a Ruskem, které existovaly vždycky, ať byly otevřené vztahy jakkoli vyhrocené. Mimochodem je třeba připomenout, že první zemí, se kterou bolševici vytvořili takový utajený systém ekonomických a dokonce i politických vztahů – byla VB. Jedním z příkladů může být utajená hospodářská činnost Leonida Krasina ve VB, který v květnu 1920 přijel do Londýna a zahájil jednání s britskou vládou a významně přispěl k uznání Sovětské Rusi VB a Francií. Poté v SSSR začaly pracovat britské koncese, jako těžařská „Lena-Goldfields“ a další. Za zmínku stojí i to, že britské tajné služby byly aktivně přítomny ve VČK (Všeruská zvláštní komise pro boj s kontrarevolucí a sabotáží při Radě lidových komisařů RSFSR) – předchůdkyně OGPU, NKVD a nakonec KGB .

V této souvislosti je v této souvislosti vzpomenout známou výzvědnou skupinu, nazývanou „Cambridžská pětka“(CP), přestože účastníků bylo mnohem víc, omezilo se vyšetřování na oněch pět a otázka byla uzavřena. Vždyť „CP“ nezpůsobila VB žádné škody, ale škodila v podstatě především USA. Samotná „CP“ podstatnou měrou plnila funkci informačního kanálu mezi britským a sovětským establishmentem. „CP“ – to byli pracovníci britské rozvědky a britského zamini, která byla součástí rozvědky Kominterny (KI) (netřeba plést si s rozvědkou sovětskou), která po rozpuštění KI pokračovala ve spolupráci se sovětskou rozvědkou. Byli to Kim Philby, Guy Burgess, Donald Maclean, John Cairncross. Posledním členem této pětice, jehož jméno zveřejnili, byl Anthony Blunt – člověk velmi vysokého aristokratického postavení- byl příbuzným britské královny. Jeho jméno jako člena „CP“ zveřejnila Margaret Thatcher, aby namíchla královnu. Když se o tom K.Philby dověděl (byl už na penzi v Moskvě), řekl, že to pro „tu měsťanku“  znamená konec… – a nedlouho poté skutečně ve funkci premiérky skončila.

Z toho, co řekl Patriarcha o setkání s Královnou, mě zaujalo to, že „posuzovali otázku postavení křesťanství v Evropě“. Jen bych to pojmenoval jinak: – migrační krize a hrozba demografického pohlcení Evropy migranty z Blízkého Východu a Afriky. To nepochybně bylo jedním z problémů, které projednávali tito dva lidé v kontextu překonání krize ve vztazích.

Důležité je ale připomenout, že anglosasové – jsou odvěkým naším protivníkem, o kterém znamenitý ruský předrevoluční geopolitik Alexej Van Damm prohlásil, že: „Horší než nepřátelství s anglosasem je jen přátelství s ním“

Nicméně, jsme fakticky velmi často vstupovali s anglosasy do svazků – byla to válka s Napoleonem, s Wilhelmem II., s Hitlerem… Pak, v 70. letech byla velmi mazaná kombinace, kdy Britové začali budovat své neviditelné finanční impérium přes Čínu, a vznikl trojúhelník SSSR-USA s Rockefellery  a neviditelné britské impérium, které obnovovali v nové podobě. Fasádou byla Margaret Thatcher a reálně tento proces vedl lord Mountbatten, strýc královnina manžela – jinak též poslední indický vícekrál – který také realizoval a formalizoval osvobození Indie.

Taktické svazky jsou možné. Nejdůležitější ale je, aby nás tyto svazky nepoškozovaly. Je třeba mít na paměti, že ať Britové uzavírali spojenectví s kýmkoli, vždy sledují:- za prvé, svoje cíle, a za druhé – v rámci tohoto spojenectví se pokoušejí svého spojence oslabit a následně využít situace. Taková ale už je politika a my bychom z toho měli vycházet.

A ještě jedna velmi důležitá věc: – někdy slýcháváme, že britská monarchie je jen jakousi krásnou nálepkou, která jim zůstala ze středověku. To naprosto mylný dojem. Británii řídí Královna, její tajná rada. Ani zdaleka ne všichni lidé, kteří do ní patří, jsou známi. Mimochodem – rozhodnutí o britské účasti v irácké vojenské kampani nepřijal premiér, ale královnina tajná rada. Premiér jen zasalutoval a šel. Reálně Británii neřídí premiér, stejně jako USA neřídí prezident. A premiéři a prezidenti jsou jen najatí úředníci. A v tomto smyslu je Královna mnohem důležitější, než premiér bývalý, současný nebo dokonce budoucí.

Volená britská vláda,  v osobě premiéra a ministra zahraničí, se vyslovuje o Rusku velmi agresivně, ale přece jen ne hůř než ostatní ve světě. Podle měřítek agresivity protiruského zaměření vede dnes Německo před Polskem, Španělskem, Francií USA a Británií. Je paradoxní, že Británie nevede, ale paradoxnější je, že vedou Němci. Protiruská hysterie v dnešních německých masmédiích překračuje všechny hranice. Přece jen ale Britové patří v tomto smyslu ke špici. Patriarcha ovšem prohlásil, že Královna mu řekla, že: „Nálada ve vztahu k Rusku je v britské společnosti dobrá“. Lze to považovat za jakousi příznačnou výpověď.

Tady je třeba chápat, koho Královna měla na mysli pod „společností“. Vůbec je třeba chápat, že taková je britská elita. Pro ni je společnost – zhruba 2 tisíce rodin, které jsou vzájemně příbuzné přes páté, čtvrté, třetí koleno. Právě to je společnost. Žádného britského elitáře nikdy ani nenapadlo, aby do společnosti zařadil nějakého dokaře, inženýra, nebo zástupce střední třídy. Střední třída je objektem neustálých vtípků britské elity, přičemž ne vždy úplně dobrých.

Takže královnina slova o „dobré náladě“ je třeba chápat tak, že vrchnost britské společnosti má v této době k Rusku klidný, dobrý vztah.  Patriarchova návštěva u Královny je dalším názorným svědectvím toho, že svět není řízen vůbec tak, jak se nám zdá. Že rozhodující roli v něm nehrají setkání úředníků, premiérů, prezidentů, ale lidí, kteří skutečně kontrolují moc, informace a zdroje. Setkání vladyků, setkání těžkých vah. Protože Královna v Západním světě váží víc, než všichni prezidenti a premiéři vedoucích západoevropských zemí plus USA.

Zdroj: zavtra.ru

hroch-hlava

Příspěvek byl publikován v rubrice hroší kůže se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

34 reakcí na VLADYKOVÉ

  1. kchodl napsal:

    Díky za překlad.

    Fursov je určitě zajímavý myslitel – označovat ho za historika se mi nezdá dost vypovídající – který má na mnoho věcí velmi provokativní názory. O „světové vládě“, tajných společnostech, vlivu elity atd. atd. napsal spoustu čtivých článků.

    Některé velmi rozporné – například v jednom začal povídáním o „světové elitě“, která řídí svět k cílům šílence Kalergiho, tj. rasová míchanice, binec, nevzdělanost, vyhubení na max. 2 miliardy – aby skončil tím, že vše vzniklo jako nezamýšlený side-effect v honbě za levnější pracovní silou a krátkodobým ziskem, který se dlouhodobě převrátí v totální prodělek a žití „elity“ v opevněném luxusním vězení naruby; tedy konec jeho povídání popírá začátek.

    Jinými slovy, že sice „světová elita“ bezesporu existuje a namyšleně si hraje na jakési plány – ty ovšem nevycházejí a jsou naprosto ujeté, vzdálené skutečnosti asi jako světovládné plány francouzské šlechty v předvečer dobytí Bastily.

    Co se musí nechat, je to velmi čtivé a výdělečné, protože lidé mají takové věci rádi. Tajní potomci templářů, dávné sekty, hraní si na zednáře, … takových blbostí je tuny. A všichni na tom slušně rýžují – je to obdoba UFO literatury nebo v moderní obdobě hledání nanotermitu v 9/11 a obhajování řízené demolice Dvojčat. Připojte okultní „vědy“ a bludičky, čarodějnice – to už pravda tolik netáhne – a máte knižní a časopisecký, filmový trh v ceně miliard dolarů ročně.

    Legrační je, že k těmto pokleslým žánrům se připojila nově i politologie. Různé spisky Brzezinského, Kissingera, Friedmana, … nejsou nic jiného. Jde prostě o kšeft a budování jména „poradce“. Nakonec, tak nové to také není – vždyť kolik vydělal jistý A. H. na své prvotině ? To byl famózní úspěch.

    „Velká šachovnice“ – vždyť je to úplná vypatlanost ! Nic se podle toho nesplnilo. Nebo Friedmanova „Příštích sto let“, to je pro změnu úplný nacistický manifest, americký „Meinf Kampf“.
    Ale se skutečností to nemá nic společného.

    Stačí se podívat, jak dopadla americká zahraniční politika, která se v mnohém těmito bláznivinami řídila: jedním slovem, katastrofa. Zvrhlo se to málem ve svou negaci a totální bordel, ztrátu pozic a celosvětovou ostudu – a válečné zločiny.

    V určitém smyslu to vynáší ještě více než psaní o Harrym Potratovi, taková dílka. Ale mohlo by to skončit i špatně, například šibenicí v Norimberku, jako se to stalo jednomu „taky spisovateli“ jménem Streicher.

    Podobný šoumen, velmi zábavný, je jistý Pjakin. Ale tam je to posunuto o řád dále, směrem k ruské obdobě scientologie; tedy je to sekta, která se tváří jako systémová společenská věda, spíše „nadvěda“, taková obdoba společenské kybernetiky. Chytré na tom je, že místo snadno vyvratitelných totálních vlivů např. zednářů – nebo spiknutí tajného společenství zahrádkářů – si vymysleli „Globálního prediktora“, což je entita, nebo kategorie či idea, která se má táhnout až od egyptských žreců mnoho tisíc let před Kristem do dnešních dnů. Fascinující !

    V dnešním článku Fursov velmi zajímavě motá páté přes deváté, ale tak obratně, že si toho ani nevšimnete – přede nit svého narativu skutečně mistrovsky, aby dokázal, co chce „dokázat“. Výborná technika, všechna čest !

    Podstata. očesaná o kudrlinky, spočívá v tom, že ruský hlavní černoprdelník (kolik má divizí ?) zajel za římským hlavním černoprdelníkem (kolik má divizí ?), … a pobesedovali. Načež se stavil na čaj za britskou královnou (ta nějaké divize má, asi 3, a loďstvo s 0 letadlovými nosiči, asi patnácti skutečně provozuschopnými loděmi a pěti ponorkami). Všichni mají jistě nějaký společenský a kulturní vliv, to je jisté.

    Při závěrečném Fursovově hodnocení, že britská elita má k Rusku spíše pozitivní, kladný vztah, jsem si vzpomněl na několik milých zážitků s členy této elity, se kterými jsem se náhodou setkal na letištích ve VIP salóncích a pak v letadlech – protože nám ruští partneři platili vždy velkopanskou nejlepší třídu, která byla k dispozici. Zlaté časy, dnes jsou všichni přísně racionální a létá se turistickou třídou, málem ve stoje, bez pití a žrádla, o značkovém sektu ani nemluvě.

    Což osvětluje, kolik toho o Rusku tito lidé zhruba vědí. Jistě jsou výjimky, ale nedělám si iluze, že by jich bylo nějak moc – Britové jsou absolutně zahledění do své „splended isolation“ a vše hodnotí svým prizmatem, nedokáží se od toho oprostit.

    Takže například, jeden příslušník elity byl v Rusku cosi podepsat, britská firma ho s sebou tahala málem na řetězu coby výstavní obdobu medvěda, dělal jim maskota a „úroveň“. Opravdický lord, vévoda, příbuzný královny (samozřejmě). Z Ruska viděl lov nějaké vysoké – stříleli na ni kulometem z vrtulníku, to se mu ohromně líbilo. A pak znal několik luxusních hotelů v Rusku, od Pitěru přes Moskvu až po města za Uralem a na Dálném východě. Společnou řeč jsme navázali na téma chlastu a luxusních štětek, o těch věděl úplně všechno, byl to superznalec. Závěrem říkal, že Rusové jsou fajn. Měl k nim zkrátka kladný vztah.

    😀 😀 😀

    To se mi líbí

  2. Asfalt napsal:

    Rád bych upozornil na rozhovor Johna Pilgera s Assangem ( https://www.rt.com/news/365405-assange-pilger-full-transcript/ ).

    Některé body obsahu:
    Clintonová dlouho unikala vyšetřování FBI.
    Rusko není zdrojem materiálů zveřejňovaných Wikileaks.
    Stejné peníze (Saudská Arábie, Katar atd.), které sponzorují IS, sponzorují i Clintonovou.
    Pozadí přepadnutí Libye. Obama byl zpočátku proti, Clintonová naopak.
    Trumpovi nebude dovoleno vyhrát. Banky, inteligence, ozbrojené síly a cizí peníze stojí za Clintonovou.
    „Ano, Západ má politické vězně. To je realita. Nejsem to jen já, mnoho dalších lidí je na tom stejně.“ Ne, Kesudise ani toho, co vystrčil zadek na US Army ani nikoho dalšího z českého odvaru současného režimu „demokracie a svobody“, jsem necitoval.

    To se mi líbí

  3. NavajaMM napsal:

    Ďakujem za preklad.
    Keby to bola pravda a naozaj by títo premiéri a prezidenti boli vo veľkej miere len šašovia, tak ma to trochu ukľudňuje. Oni totiž vôbec neuvažujú v dlhodobých horizontoch a preto majú tendenciu rozmnožovať vo svete bordel.

    To se mi líbí

  4. Rosťa napsal:

    Děkuji autorovi. Udělal mi v hlavě ještě větší mrdník, než jsem tam měl do dnešního rána. Musím se zeptat ženy, která vedle mě do rána ležela, jestli je moje manželka a to chlupaté, co teď mi na otomanu leží u nohou je opravdu Canis lupus familiaris. Ach jo, není lepší bejt blbej a pustit si v českém teletníku Takáče s Fridrichovou? Nebo Wollnera , je taky jedlej. Ten v bakalovizi VH s Mitrofanovem zesměšňoval manželku presidenta, když jí v Divadle Petra Bezruče chystali nějakou všivárnu a ona jim to nesežrala. Nemá někdo přesnější informace?

    To se mi líbí

  5. Slim napsal:

    nedlouho poté skutečně ve funkci premiérky skončila

    OTÁZKA ZNÍ CO JE NEDLOUHO.
    Anthony Blunt byl Thatcherovou ve sněmovně „odhalen“ v r. 1979, což byl její první rok jejího nezvykle dlouhého působení ve funkci premiérky. Odstoupila až za 11 let. Řada dalších tvrzení v článku je podobně přesných, jen by bylo zdlouhavější to dokazovat.
    Wrightův Lovec špionů je zábavnější a taky informovanější četba, než tyto zjevně účelové dezinterpretace role Magnificent Five

    To se mi líbí

    • kchodl napsal:

      Přesně tak.

      Fursov je navíc občas specificky ruským způsobem úplně mimo: například – jak jsem si z toho tropil úsměšky v závěru svého příspěvku – jak popisuje, že britská královna se vyjádřila ohledně názorů britské elity na Rusko: „Nálada ve vztahu k Rusku je v britské společnosti dobrá“.

      Nechápe, neznaje britskou povýšenost a pokrytectví, že to ve skutečnosti byl hluboký odsudek. Asi jako když Vám Angličan řekne, že „je to zajímavé“ – to znamená, že se jedná o nejhlubší sračku, o kterou by si neopřel ani kolo.

      Rusové, i ti vzdělaní, vůbec nechápou, že v nich „každý správný západní elitář“ vidí podlidi, i když to nesmí otevřeně říkat a dávat najevo.

      Dělali jsme kdysi v Rusku různé telekomunikační věci – kolem akademického internetu a používání volné kapacity jejich spojovacích družic – a tak jsem několik měsíců létal po jejich městech, právě tam jsem potkával – po hotelích a letištích, v letadlech, tyhle britské „elitní“ panáky – dokončovali nějakou loupežnou „privatizační“ protiruskou operaci, netuším jakou.

      Byli to namyšlení nadutci, ovšem britským hyperslušným způsobem, kteří nejenže neměli ponětí třeba o ruské kultuře, ale ani je to nezajímalo – pro ně existovala jen anglosaská, případně francouzská a italská, maximálně německá nebo holandská plus ještě orientální. Upřímně se divili, že Rusové mají nějaké slavné malíře, například, jejichž plátna visí po ruských – a světových – muzeích, znali z nich jen Chagalla. A tak to bylo se vším.

      Anglosasové mají v sobě tento kulturní rasismus snad přímo vrozený, a vtloukají to do nich celý život. Čím „vyšší společnost“, tím větší hovado, v tomto ohledu. Výjimky občas existují, ale je jich minimum – většinou jen díky nějaké životní zkušenosti.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Na tom MNOHÉ je.

        Typickým každodenním příkladem je, když vás pochválí za „excellent English“.
        Ostatně, Margareth Thatcherová, která byla jen dcerou hokynáře a studovat mohla v Oxfordu jen v poněkud druhořadé Sommerville Coll. a to ještě „jenom“ chemii, cítila tyto patronizing and aloof manýry různých těch vládních úředníků, diplomatů atd., kteří všichni uměli přinejmenším poněkud francouzsky a měli na univerzitě latinu a řečtinu, velice osobně a dávala jim to znát.

        Jistě i proto si ráda zařádila ve scénce z Yes Prime Ministra. Pikantní přitom je, že oba její spoluhráči byli politicky proti ní.

        A tady nám o seriálu něco sama poví. Užijte si anglického vyjadřování. 🙂

        To se mi líbí

        • kchodl napsal:

          Jj. Četl jsem to v nějakém jejím životopisu, mimochodem, těch mám několik a je to docela zábavné, jak se liší podání podle politické a „třídní“ (v britském smyslu slova „social class“) příslušnosti autora.

          Bizarní je jedna knížka, kde ji autor sice jakoby chválí – slovně jede ty propagandistické plky o volném trhu atd., ale velmi jízlivě – ta kniha je jeden velký sarkasmus. Ve skutečnosti je to hrozná denunciace – tím hnusným anglickým způsobem odporná. Sepsalo to nějaké hovado z Oxfordu, z nějaké té privilegované koleje, kam by M.T. nepustili snad ani umýt schody, leda zadním vchodem pro služebnictvo a jenom v noci.

          Podobně je na tom ohledně životopisů Winston Churchill. Ten byl sice příslušníkem té nejvyšší britské třídy, ale nenechali na něm také nit suchou. Vychází z toho jako dementní alkoholik, pravděpodobně trpící latentní schizofrenií.

          Je to stejně směšné, jako když havloidi vyjížděli na prezidenta Zemana, že je obětí alkoholické demence a on druhý den promluvil zpaměti dlouhý a nádherný projev při příležitosti 28. října – to byl ten rok, kdy proběhla taškařice s rektory.

          Obecně skoro jakákoliv novější britská literatura, hlavně po 90. roce, je prodchnuta tím „kulturním rasismem“. Když něco selže Anglosasům, je to porucha nebo nešťastná nehoda, ale když se to samé stane Rusům, jedná se o nekompetenci obsluhy, špatný a mizerně provedený primitivní návrh a lajdácky organizovanou výrobu; kromě toho byli Rusové pravděpodobně opilí. Ve válečných knihách Američané navazují styky s civilisty ženského pohlaví, zatímco Rusové zvěrsky znásilňují a loupí.

          To se mi líbí

      • st.hroch napsal:

        Jo, když jsme u těch fejků, měl bych ještě jeden „zezalouže“ …:-)
        Že by převrat v USA …?
        Na netu se předevčírem objevil záznam rozhovoru s bývalým důstojníkem CIA a spolupracovníkem několika amerických administrací Steve Pieczenikem. A jeho vyjádření jsou velmi „výživná“ ….

        Prvního listopadu t.r. Hillary a její manžel Bill Clinton, s podporou svého okolí provedli civilní státní převrat. Na rozdíl od obvyklé koncepce státního převratu s účastí ozbrojených sil, které – jak lze vidět ve filmech – obsazují Bílý dům a spojovací prostředky, byl tento převrat proveden tiše a velmi efektivně korupcí a přisvojením. Clintonovi se právě korupci a přisvojení Bílého domu, soudních orgánů, CIA, FBI, generální prokurátotky Loretty Lynch a ředitele CIA Jamese Comey v této době věnují. Jejich činnost zajišťuje nerozlučnost skupiny lidí vzájemně provázaných prostřednictvím politického strýčkování.

        Nicméně, v zájmu jejich zastavení, jsme ve společenství rozvědky a dalších organizacích, vytvořili neformální sdružení, z jehož pověření oznamuji iniciování akcí kontrapřevratu za pomoci Juliana Assange a Wikileaks. Výsledky naší činnosti vedly k tomu, že ředitel CIA Comey byl povinen otevřít vyšetřování Hillary Clinton a přednést k vyhodnocení elektronickou poštu, obsaženou v případu Anthony Weinera. Důležitým není případ samotný, ale fakt účasti mnohých z nás v kontrapřevratu, abychom řekli vládě, víme, co plánují. Teď nejenže víme, co plánují, ale snažíme se zastavit jejich pokus dostat Hillary do Bílého domu. Současně předneseme obvinění a odsoudíme prezidenta USA, generální prokurátorku a mnohé další, kteří jsou zapojeni do skrývání rozsáhlé korupce probíhající pod pláštíkem „Fondu Clintonových“. V obou případech jejich státní převrat byl tichý a náš kontrapřevrat je rovněž tichý a počátek má na internetu, což je pravděpodobně poprvé v dějinách kterékoli země, kdy jak převrat, tak protipřevrat byly organizovány přes internet.
        Já jsem jen malou částí čehosi většího – jsou to odvážní lidé, kteří pracovali v FBI, CIA jako ředitelé rozvědky, vojenské rozvědky, jakož i mužové a ženy z 15 dalších výzvědných struktur, které už unavilo koukat se na korupci v Bílém domě, úřadech justice a v systému rozvědky.
        Rozhodli jsme se přijmout opatření k záchraně republiky, organizovali jsme protipřevrat s pomocí J.Assange, který je skutečně velmi odvážným a důležitým elementem ve své schopnosti vystoupit a předložit všechny nezbytné elektronické dopisy, které jsme mu poskytli, aby se dobral k Billu Clintonovi.
        A znovu, Ameriko, přistupujeme k významné změně státní moci. Lze to nazvat druhou americkou revolucí. Nemáme pistole ani jiné zbraně a nechystáme se nikoho zabít, ani nikoho poškodit – ale my, americká veřejnost a veteráni, sloužící v rozvědce jako já, zastavíme Clintonovy na jejich cestě k moci, kterou si nezaslouží. Ve stejné době zajistíme odchod Obamy bez jakékoli možnosti milosti, nebo spáchání vlastizrady. Chceme klidnou výměnu státní moci v této velké americké republice.

        Oznamuji vám tyto zprávy, abyste byli informováni o tom, co se stalo. Historie se tvoří právě teď, před vašima očima a já jsem hrdý na to, že mám možnost vám to vysvětlit…

        Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=ov5kvWSz5LM

        To se mi líbí

        • Slim napsal:

          To je muž s bujnou fantazií. Napsal také společně s Tomem Clancym některé (ty slabší) z jeho knih. Je to Polák, asi po otci.
          Takže klid, ve středu ráno žádné patrné změny neuvidíte. 😦

          To se mi líbí

  6. Bavor V. napsal:

    Vy se tu zabýváte britskou politikou a tak vám uniklo zásadní Sobotkovo prohlášení k výměně ministrů. Teď prý mají koaliční partneři poslední šanci na výměnu. Další už jim nedá 😆 😆 😆

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Pokud by ze dne na den vyměnil sudetoněmeckého přidělence Hermana, amerického občana Dienstbiera, pasáčka vepřů Jurečku, Marksleninovou a vyhodil tu bandu poradců kolem Špidly, tak bych měl pocit, že nám vládne premiér. No, iluze je pěkná věc, ale vracím se do reality.

      To se mi líbí

      • Slim napsal:

        Odhadoval bych, že Dienstbier půjde. A jinak nejspíš ten přes zdravotnictví. A možná Mládek, ten nějak nepřirostl nikomu k srdci, nevím přesně proč. Může vyhazovat jenom své straníky.

        To se mi líbí

        • Rosťa napsal:

          Pokud musí strpět koaliční ministry, kteří jdou proti společné dohodě a nic s tím nemůže dělat, potom je tu něco špatně. Ale je to jeho věc. Lidovce si vybral sám. V každé vládě se chovají stejně.

          To se mi líbí

          • kočka šklíba napsal:

            Přesně,vybral si je už před volbami, má co chtěl. Že jsou to podrazáci musel vědět.

            To se mi líbí

          • Slim napsal:

            To je napsáno v koaliční smlouvě. Koho dalšího si asi tak mohl vybrat, s těmi výsledky, co myslíte?

            To se mi líbí

            • kočka šklíba napsal:

              Měl na výběr ještě Okamuru, pokud pomineme komunisty. A věřím, že hůř by nedopadl.

              To se mi líbí

              • Slim napsal:

                To by s tím musel souhlasit Babiš. Výsledky byly takové, že ANO se nedalo obejít.

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Nemusel jít do vlády, když podělal volby. Tím, že šel, zničil socany a kalouskoviny nás po dalších volbách stejně neminou. Ale to už se tu řešilo. Někdo počítá do 101 ( tata apod ) a někdo hraje šachy. Sobotka poslal ke dnu partaj a s ní i nás, bohužel. Měl skončit u těch poplatků za psy, tam byl dobrý.

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Podělal volby? To je kapku laciný soud. Zrovna tak bych mohl říct, že to podělal už Zeman v roce 2006, když z trapných osobních důvodů přemluvil né bábu, ale Melčáka s Pohankou. Nebo že to podělal Paroubek ve 2010 (a to byl nejschopnější vůdce, kterého socdem měla. Zeman je schopný sólista, ale sotva sociální demokrat.)

                Je to jinak: voličská základna socdem, tak jak jí vytvořil Zeman v polovině devadesátých, se začala rozpadat. Pamatujete se na Zemanovo heslo, že „republikáni jsou zdivočelí sociální demokrati“ ? V politice máloco vydrží věčně, jako na zahrádce; musíte se starat.

                To se mi líbí

              • Rosťa napsal:

                Jaký lacinný soud? Na každém bilbordu se tlemil, všude se ukazoval. Já, já, já. Já první. Upozadil úspěšné socany v krajích i na místní úrovni. A dával jasně najevo ( i s těmi kašpary kolem sebe ) opět nechuť k Zemanovi, kterého už jednou podrazil, přestože on je vytáhl na výsluní. A na to jsou voliči socanů z velké části citliví. Nakonec teď se ten jeho křivácký postoj projevil i v posledních volbách. Jestli to nevidíte, to je váš problém, ne můj.

                To se mi líbí

              • Bavor V. napsal:

                Tím je nepodělal. Začalo tu hned po pádu Nečase, kdy se tlačil na křeslo tak vehementně, že nebyl schopen domyslet možné následky. A následný boj proti Zemanovi přes Rusnoka byl jen doklad začínajícího pádu. Jenže on je jak ten co padal z mrakodrapu: Zatím je to dobré

                To se mi líbí

              • Slim napsal:

                Tak zpět ke změnám
                http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/zamer-zmen-ve-vlade-podle-sobotky

                Mě se zdá, že vyměnění musí být aspoň dva, jeden by vypadal směšně, Největší užitek pro publicitu a imidž by měl Dienst. Nejraději i s „ministerstvem“. A Marksovou bych taky přidal s chutí. Němeček by skutečně byla chyba, o Mládkovi ani nemluvě.
                Ale „rozklad na prvočinitele“ je pořád nejpravděpodobnější.

                To se mi líbí

    • oh napsal:

      No jistě, Sobotka otevřel druhou obálku. 🙂

      To se mi líbí

  7. Rosťa napsal:

    Čína zrušila setkání Fica se svým protějškem. Kiska také přijal ofiko toho skina v pytlu a výsledek se dostavil. Že by Kiska a Herrman měli společného velícího důstojníka?
    To mně připomnělo, jak Tatra Kopřivnice uzavřela kontrakt na několik set náklaďáků a humanitární bombarďák si fofrem pozval dalajlámu. Číňan se nas…, kontrakt zrušil a kvanta zaměstnanců šly na držku, protože sehnat zaměstnání v Kopřivnici je o něco horší, než v Práglu. Ti co neměli co do huby a na hypotéky ani vindru, jsou této naší veličině dodnes neskonale vděčni.
    Tu prasečinu udělal ještě jednou, když si Číňan objednal nějaká ta naše letadla. Už nebyl president a kšeft možná prošel.

    To se mi líbí

    • NavajaMM napsal:

      Zrejme áno, no Kiska to urobil ešte nejapnejšie ako Herman. Chcel to uhrať tak, aby nechal vlka nažrať a baran zostal celý. Najskôr sa teda porozprával s čínskym veľvyslancom, aby mu vysvetlil, že sa stretne s dalajlámom, ale akože nie proti Číne. Dozvedel sa, že Číne sa to v žiadnom prípade páčiť nebude, tak po stretnutí novinám tvrdil, že stretnutie bolo súkromné.
      Prvý raz som teda počul, že aj prezident si v robote niekedy blinkne P-čko. 🙂
      Lajčák (MZ) kričal v novinách na Kisku hneď na druhý deň:
      http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/408405-lajcak-stretnutie-kisku-s-dalajlamom-poskodi-vztahy-s-cinou/

      To se mi líbí

      • Rosťa napsal:

        Politik v nejvyšších funkcích je „v práci“ 24 hodin denně. To, co udělal ten ovád Herman u nás, je špinavost na objednávku. Od lidovce se dá čekat jen špinavost.

        Líbí se 1 osoba

  8. NavajaMM napsal:

    Trump je lišiak. Týmto: „This is not just a campaign, it’s a movement. It’s a once in a lifetime chance to take our government back from the donors and the special interests, and return the power to you, the American people.“ (Toto nie je iba kampaň, je to hnutie. Je to životná šanca, aby sme si vládu zobrali späť od sponzorov a záujmových skupín, a aby sme vládu vrátili späť Americkému ľudu.)
    …cieli na všetkých znechutených, čo boli rozhodnutí nevoliť, aj na všetkých sklamaných voličov Bernieho Sandersa.

    To se mi líbí

    • Rosťa napsal:

      Jestli nevyhraje Donald, tak tu v Evropě bude veselo. Potěšující je, že ty vojenské hračky jsou tak účinné, že se dlouho trápit nebudeme.

      Líbí se 1 osoba

  9. oh napsal:

    Tak Američany podporované Demokratické síly Sýrie (SDF), což jsou Kurdská YPG + ta část „umírněných opozičníků“, která si při příchodu IS nestihla včas odpárat z uniforem nesprávné nášivky, zahájily operaci k osvobození Rakky od IS. Velení SDF také na tiskové konferenci v Ajn Ísa (na severu Sýrie, cca 50 km od Rakka) varovalo civilisty ve města Rakka, aby nezůstávali v místech, kde jsou ozbrojenci IS. Asi se USA chystá na nějaké to menší humanitární bombardováníčko. Co mají civilisté dělat, když jim ozbrojenci odejít nedovolí, nebo když se o tiskovce vůbec nedozvědí, to článek nepraví.
    http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/syrske-opozicni-sily-hlasi-zacatek-ofenzivy-proti-is-v-rakka/1412678

    To se mi líbí

Komentáře nejsou povoleny.